Cetățeanul Kane din România

            În clipa morții, celebrul Cetățean Kane rostește un singur cuvânt: „Rosebud”. Începe o cursă teribilă pentru descifrarea acestui ultim mesaj. Sunt intervievate femeile din viața lui, sunt căutate însemnări secrete din arhive. În final, descoperim că „Rosebud” era numele saniei din coplilăria lui Kane.

Tot așa, noi, în România, încercăm – de câteva luni – să aflăm sensul cuvântului „coabitare” folosit de Traian Băsescu.

Recent, am aflat, cu toții, că pentru el „coabitarea ” înseamnă, de fapt, cine numește șefii parchetelor.

48 Responses to “Cetățeanul Kane din România”


 1. 2 Doru Coarna ianuarie 31, 2013 la 11:21 am

  Sa fi avut Basescu in copilaria sa o sanie pe care o alinta numind-o „coabitarea”? Pe care se dadea pe derdelus neavand la acea data si in acel context, moto-sanie? Nu cred asta deoarece la acea varsta nu cunostea respectivul cuvant, si dovedesc asta prin faptul ca nu-l cunoaste nici acum…

  Oricum insa comparatia se opreste aici, dom’ capitan nu este la ultimul cuvant, ci cred ca abia de acum incolo va avea multe-multe de spus si in afara, dar si guvernului Romaniei; numai cu populatia nu mai are ce discuta, este suparat pe ultimele scoruri electorale si considera ca noi, amaratii de pe strada, suntem cu perceptia si capacitatea cognitiva cu mult sub profunzimile cu care dansul opereaza in mod curent la nivel post-doctoral, asa ca ne ignora. Ceea ce eu cred ca-i minunat, nu de alta dar asa cum ii puteam scrie oricand un speech perfect lui Ceausescu care ne plictisea cu aceleasi teme reale pe care le stiam toti pe dinafara, distinsul Basescu face acelasi lucru uzand insa de teme ireale, existente doar in luptele, disputele si armistitiile din mintea domniei sale, si pe care ni le prezinta si noua din cand in cand, succint, adica atat cat stie si el din ele, ca sa-si afirme superioritatea… Este un exemplu tipic de ins care nu are ce face, dar nu ne putem supara pe el deoarece mai sunt multi, foarte multi, in situatia lui si aproape de functia lui…

  Putem insa trece la presupuneri, eu presupun ca nu sania sa din copilarie se numea „coabitarea”, ci carafa aia de tabla care sedea pe primul butoias din usa magaziei de vin a casei natale din Basarabi, si asa da, toate incep sa aiba sens daca suntem dispusi sa intelegem ca respectiva coabitare presupune, sau incumba, si ceva ebrietate.

  Deci eu presupun a fi carafa, voi…?

 2. 4 CU RESPECT! ianuarie 31, 2013 la 11:42 am

  „A FI,SAU A NU FI?-A CREDE,SAU A NU CREDE IN PACTUL CU DIAVOLUL!”

 3. 5 Marian Nicolae ianuarie 31, 2013 la 12:21 pm

  Observ pur si simplu cum in Europa, da acea europa care a castigat premiul Nobel pentru pace……luptele inumane si pline de cele mai murdare lovituri, s-au mutat pur si simplu din transeele de razboi din 1914 – 1918 cand „nimic nou nu se intampla pe frontul de vest” direct in sanul partidelor, indiferent daca sunt sau nu la putere……..

  Toate loviturile sunt permise, indiferent cat de josnice sunt aceste lovituri, un brutus il ucide cu zambetul pe buze pe un cezar, in vazul intregii lumi, care nu conteneste sa aplaude, excitata la vederea sangelui.

  Umanitatea nu a invatat absolut nimic din istoria sa atat de bogata totusi…
  A, ba da, a invatat cum sa eficientizeze mijloacele de ucidere in masa….

  Cum sa fure nevasta vecinului….eventual impreuna cu telecomanda si cu plasma aceluiasi vecin…….cu o mica vizita la frigiderul respectivului vecin, in cautarea unei beri mici…..

  Cum sa se intoarca sa te loveasca inca odata, cu aceeasi masina cu care te-a lovit si prima data……dupa care te cauta in buzunare sa vada cati bani ai si sa ti-i ia. impreuna cu mobilul care ar fi putut sa-ti salveze viata, daca cineva ar fi format 112……….

  Asta este civilizatia promisa?????

  Asta este civilizatia occidentala,………cu exacerbarea instinctelor cele mai aminalice si cu hranirea acestora…..????

  Tavistock sa traiasca, si-a indeplinit misiunea cu brio…..

  Ma intreb si va intreb peste cat timp se preconizeaza sa apara Noua Renastere????

 4. 7 Marian Nicolae ianuarie 31, 2013 la 1:10 pm

  NU, Noii Diete Mondiale! NU, Codex Alimentarius!

  Scris de: Ruana Ceaușescu

  http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/nu-noii-diete-mondiale-nu-codex-alimentarius-88849

  Interesele oculte urmăresc decimarea populației, cu scopul obținerii unui control mai strict și mai eficient al maselor • Una dintre căi o reprezintă „Codex Alimentarius”, proiect prin care oficialii europeni au decis ca anumite alimente de bază să fie tratate cu substanțe cancerigene • Românii pot semna online o petiție adresată Guvernului, pentru stoparea folosirii initiumului – substanță care dezvoltă cancerul de colon • Țara noastră este cel mai mare cultivator de soia modificată genetic, la nivelul UE

  Interese oculte

  Guvernul condus de Emil Boc a aderat, la 31 decembrie 2009, alături de alte 165 de state, la „Codex Alimentarius”, un compendiu de legi alimentare introdus de AG Farben, care a pornit de la ideea că populația Terrei este mult prea numeroasă pentru a putea fi hrănită sănătos. În 2001, 12 substanțe chimice cauzatoare de cancer au fost interzise în 176 de state, însă „Codex Alimentarius” a readus în legalitate șapte dintre aceste substanțe nocive. Printre ale, hexaclorobenzenul, dieldrinul sau aldrinul. Astfel, s-a luat decizia modificării genetice a alimentelor, prin tratarea cu substanțe cancerigene, iradierea și aditivarea lor. Nu în ultimul rând, marii producători farmaceutici au avut și au interese în ceea ce privește normativele aditivilor alimentari, la fel cum au fost implicați și în crearea contestatelor vaccinuri antigripale.

 5. 8 lucy ianuarie 31, 2013 la 1:15 pm

  Daca nu-si gasea omul,ori poate oamenii de coabitare, poate cele 7.400.ooo de voturi ,n-ar fi fost in zadar ci se luau in serios ,asa cum se intampla in oricare tara democratica!

 6. 10 Ghita Bizonu' ianuarie 31, 2013 la 2:11 pm

  Ce s-a aflat? Ce mare mister ?! Ca inVictor e tont si ca nu stiu ce naiba cata in politica o zic de ceva timp ..
  Si el cu 70% din mandate in spate (de-a dat pe spate si pe Gordon, si pe Reding si Barosu democatiei ERROR si ORROR pene) cu „legiitatea” votului popular, cu lega in mana, cu intreaga traditie constitutionala europeana in spate .. ei bine el se duce pe la ceas de seara sa faca in secret pact de neagresiune şi coabitare de parca era copil tampit sau proaspat parasutat de pe malurile Senie si nu sti ce inteleg bassescu si Paleologu jr despre „coabitare” : Basescu te scuipa in figura tu zici mersi.. el iti da un sut in dos tu zici ca te ajuta sa pasesti inainte…
  Ma rog daca nu era tont mai ceva ca Prostanacu i-ar fi sunat cam funebru cestia aia cu pact de neagresiune .. asta presupunand ca nu a dormit la orele de istorie ..

  Insa Prostanacu este e chiar o minte stalucita si fin politician in comparatie cu poanta asta de corlateni sovaielnici .
  Asa ca acest inVictor a semnat ca ”Dacă sunt puncte de vedere diferite, va avea prioritate decidentul final. si ca sa fie clar si ptr Tonta mai era cica scris „În această materie se înscriu: numirea Procurorului General, Procuror şef al DNA sau alte funcţii ce reclamă atribuţii constituţionale ale Preşedintelui şi ale Guvemului”

  Clar? Ca apa chioara! Ca acloolu etilic de 98!!! Ca sticla optica …
  Deci Morar for ever! Basescu – Parchetu -Romania !!
  Am votat ca prostu’ ….

 7. 12 blogideologic ianuarie 31, 2013 la 3:20 pm

  LIONEL TRILLING (Lionel Mordecai Trilling, 1905 – 1975) a fost membru al grupului de reflecţie Intelectualii din New York. Wikipedia spune despre grup că ideologic se apropia de Şcoala de la Frankfurt, poate şi de Troţkism. Dar observ eu, cel puţin pe cazul criticului Lionel Trilling, şi rădăcinile liberale împrumutate din Jeffersonianism. Iată un scurt excerpt din eseul Imaginaţia liberală, scris în anul 1950 : “Sarcina criticii este aceea de a reaminti liberalismului principiile imaginaţiei esenţiale care creează varietatea şi posibilitatea, care implică o conştiinţă a complexităţii şi a dificultăţii. Pentru critica imaginaţiei liberale, o parte din literatura modernă este orientată în mod explicit către politică.”

 8. 13 Radu Humor ianuarie 31, 2013 la 3:59 pm

  Se pare că e o coabitare de genul celor mult trâmbiţate şi-n unele căsătorii :
  – Căsnicia noastră merge ceas !!
  Ea spune „tic” şi eu „tac” 😉
  În care „ea” e preşedinţia 🙄
  Mare belea şi coabitarea asta atunci când nu ai sânge în instalaţie şi ceva antigel în coloana vertebrală !
  Îngheţi şi de frică , nu numai de frig !!

 9. 15 Marian Nicolae ianuarie 31, 2013 la 4:18 pm

  Acum achizitionam jafurile altora la a treia mana, anume avioane de vanatoare F-16 pentru….Politie Aeriana……

  Aviatia Militara Romana am terminat-o, nu mai avem nevoie de ea, suntem atat de tari la nivel mondial incat nu ne trebuie decat…..Politie Aeriana pentru a rezolva problemele de suveranitate teritoriala ale Romaniei…….

  Mircea Dusa spune ca au loc negocieri cu parteneri din Portugalia si Grecia pentru avioane tip F16
  de V.M.

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-14124117-mircea-dusa-spune-loc-negocieri-parteneri-din-portugalia-grecia-pentru-avioane-tip-f16.htm

  Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a declarat joi, in cadrul unei intalniri la Consiliul Judetean Dolj, ca au loc negocieri cu parteneri din Portugalia si Grecia in vederea achizitionarii unor avioane de tip F16 pentru Politia aeriana, transmite Mediafax.

 10. 16 Maximmouse ianuarie 31, 2013 la 4:19 pm

  @lucy ,

  Din pacate , asa-i. 😦 😦

 11. 17 Maximmouse ianuarie 31, 2013 la 4:20 pm

  @Mihnea Georgescu! 🙂 🙂

  Antologica….:) 🙂

 12. 18 Adrian B. ianuarie 31, 2013 la 6:11 pm

  Respectul meu pentru Draga Olteanu Matei ! Cred ca d-na Draga Olteanu l-a descris cel mai bine pe Traian Bashescu : o STARPITURA care se ocupa numai de intrigi si razbunari ! Cum sa ne reprezinte un astfel de individ ?

  RESPECTUL MEU pentru d-na Draga Olteanu Matei !

 13. 19 papasha ianuarie 31, 2013 la 6:13 pm

  Draga prietene , iti atrag atentia , cu mult respect ca :

  1. pentru o COABITARE este nevoie de minimum 2 parti .
  2. COABITAREA poate fi ( de buna voie ) bazata pe INCREDERE ( ceea ce este exclus , in orice relatie cu caprarul de bashina(escu ) , sau , pe SANTAJ ( prin strivirea ” ousoarelor ” PARTII SANTAJABILE de catre PARTEA SANTAJISTA ) .
  3. Singurul tip de COABITARE care NU REUSESTE , este acela in care nu exista PARTEA SANTAJABILA .

  Dragul meu prieten , din pacate , COABITAREA din COLONIA ROMANIA ,
  este de MARE , MARE SUCCES , si in fiecare zi ni se da peste nas cu ea , ( cu COABITAREA ) , chiar de CAPII CAPILOR USL , aia care la Referendum , si la Parlamentare , ne implorau sa iesim la vot . Si am iesit , si ce CACAT am facut ? Ala-i tot acolo , la fel de tare ( dar cu mai putini bani , e adevarat )
  4. Reflectez intr-o meditatie profunda si ma tot intreb CINE O FI PARTEA SANTAJABILA care COABITEAZA CU MARE SUCCES ( dintr-o durere acuta de ” ousoare ” ) ? Sa fie oare CAPII CAPILOR ? De ce va e frica dragii nostri , ce aveti de ascuns , ce stie SANTAJISTUL despre voi ?

  http://www.cotidianul.ro/dragnea-toata-lumea-este-multumita-ca-basescu-si-ponta-colaboreaza-205618/

  Draga prietene , ce fac toti papagalii de europarlamentari USL la Bruxelles ?
  De ce nu-i nimeni acolo sa-i obrazniceasca pe javrele alea europene de stapani de sclavi , cu fetze de cur de maimute si de giboni ? Cum dracu’ mananca cacat la distinsul microfon , numai slugile lu’ bashina(escu) , al’de preda , aia cu terapia pishatului , buzata aia de i se limba plimba-n gura , etc, etc .?
  http://www.cotidianul.ro/ce-declara-cristian-preda-in-parlamentul-european-inainte-de-raportul-mcv-205632/
  http://www.ghimpele.ro/2013/01/o-asociatie-sustinuta-de-monica-macovei-impreuna-cu-muzeul-taranului-roman-organizeaza-luna-homosexualior-si-transsexualilor-invitat-special-un-promotor-al-pedofiliei/

  ROSEBUD se numea sania Cetateanului Kane , dar cum s-o numi snowmobilul lu’ capraru’ , ROSBAS cumva ?

  Hai ca mai sunt vreo 2 saptamani si-i gata .
  Te asteptam cu mult drag .

 14. 20 NICOLETTE ORGHIDAN ianuarie 31, 2013 la 6:51 pm

  Trist, chiar foarte trist, dar adevărat! Un adevăr care nu poate fi ignorat și nici ascuns așa…sub preș!

 15. 21 Roxana Iordache ianuarie 31, 2013 la 7:24 pm

  Am înţeles, n-o să vă mai deranjez. Toate cele bune!

 16. 23 blogideologic ianuarie 31, 2013 la 10:48 pm

  Diagrama Gantt este unul dintre cele şapte instrumente ale managementului calităţii într-o organizaţie. Se referă la planificarea muncii într-un proiect, cu toate fazele în timp. Realizarea diagramării Gantt pentru un proiect este precedată de realizarea unei “structuri decupate a muncii la proiect” sau WBS (acronim de la sintagma “work breakdown structure”). Diagramările Gantt au devenit o tehnică pentru reprezentarea activităţilor dintr-un proiect în toate fazele sale şi modul în care se respectă un calendar al activităţilor. Descompunerea de tip WBS a muncii la un proiect ajută organizarea şi definirea anvergurii totale a muncii la acel proiect. Mai mult, diagramarea Gantt furnizează un cadru pentru estimările detaliate ale costurilor muncii la proiect. Iată aici http://gantto.com/ şi un exemplu concret al diagramării Gantt. Pe diagrama Gantt, fiecare activitate este reprezentată ca un dreptunghi/bară aşezat pe orizontală. De asemenea pe axa orizontală a diagramei Gantt este reportat timpul. Iar lungimea dreptunghiului/barei este proporţională cu timpul cerut pentru efectuarea activităţii. În planificarea proiectelor, diagramările Gantt arată datele de începere a proiectului, precum şi momentul terminării lui. Diagramările Gantt mai arată activităţile care sunt critice, precum şi pe acelea care nu sunt. De asemenea mai arată relaţiile predecesor- succesor, precum şi timpii “slack”. Acest “slack” se poate traduce pe româneşte fie prin “rezerva de timp“, fie prin “timpul de relaxare”. Termenul “slack” mai este folosit în metoda drumului critic CPM (critical path method), unde este definit ca diferenţa dintre lungimea temporală reală a drumului prin proiect, şi lungimea drumului critic. Metoda drumului critic a fost dezvoltată în comun de firmele DuPont Corporation şi Remington Rand Corporation, pentru managementul mentenanţei în fabrici. Despre o activitate cu “zero slack” se spune că ea se află pe drumul critic. Diagrama Gantt se mai numeşte cronogramă şi a fost inventată în anul 1917 de inginerul American Henry L. Gantt (1861-1919), care a fost un pionier al managementului ştiinţific.

 17. 24 Draghi Puterity februarie 1, 2013 la 12:58 am

  „Coabitare” – termenul prin care SUA organizaza schimbarea vechilor vatafi, deveniti prea impopulari, cu cei noi. Se vede din satelit ca documentul a fost redactat in engleza si apoi tradus in romana.

  Se pare ca „our friend Mr. Ponta is their friend Mr. Ponta”, vorba lui Le Chiffre. Asa ca vom cumpara aviane vechi inutilizabile, ne vom otravi apa cu „fraking”, vom face cadou si ce a mai ramas din industrializarea ceausista, ne vom trimite tinerii sa moara acolo unde o cere interesul multinationalelor, si last but not least, ii vom baga in puscarie pe cei care vor sa faca ceva bun pentru tzara.

  Am avut de la inceput retineri in ce-l priveste pe Ponta. Pentru o scurta perioada am decis sa ii acord incredere. Speram ca va purta un razboi de guerilla cu cei care ne asupresc. M-am inselat. Parca nu mai stie cum sa ii multumeasca pe stapani. E doar o figura „made for TV” (la fel ca Geoana), fara o viziune pentru Romania si fara chojones, care a fost crescuta in timp si plasata in pozitii cheie de vizibilitate mare, si care apoi a fost „ajutat sa aiba noroc”. Chiar asa domnule Nastase, poate va mai ganditi cum vi-a venit ideea cu propunerea lui Ponta la sefia PSD. Cu cine v-ati sfatuit?

 18. 25 Adrian B. februarie 1, 2013 la 1:02 am

  Veriga slaba e Ponta ! De ce a marsat la mizeria asta de 2 lei , numita acord de coabitare ? A dezamagit o tara intreaga si a demonstrat ca este un om slab !
  Eu personal sunt extrem de dezamagit ! Nu mai astept nimica bun de la guvernanti ! Am tot sperat ca vor merge pana la capat si vor scapa tara de acest NENOROCIT numit Basescu ! Dar se pare ca m-am inselat .
  Singurul lucru pe care mi-l mai doresc este sa fiti sanatos si sa aveti putere pentru a depasi aceste momente grele . Si sa reveniti in prim planul politicii din Romania !
  Romanii chiar au nevoie de un om ca dumneavoastra !

  Sa va dea Dumnezeu sanatate !

 19. 26 Adrian B. februarie 1, 2013 la 3:56 am

  Recomand politicienilor un film de exceptie !

  http://filmehd.net/black-gold-2011-filme-online-gratis.html

  Un film despre dragoste si ura , despre unire si dezbinare , despre lacomie si altruism , despre aroganta si modestie , despre deznadejde si renastere , despre tradare si loialitate , despre intrigi si speranta … O lectie de caracter si de viata !

 20. 29 constantin dan (@Constantin98Dan) februarie 1, 2013 la 9:02 am

  Pentru naivii care credeau ca , odata o parte a puterii basiste inlaturate , minciunile si sabotajele create de ea vor disparea , treziti-va !
  Sperati ca se va lucra , macar pe ” 18 km ” promisi pe 2012 in Bihor la marele proiect Autostrada Transilvania , initiat de Adrian Nastase ?
  Nu ! Celebrul Sova , autorul scuzelor gen ” nu cunosteam Holocaustul evreilor din Romania din cauza carentelor sistemului educativ romanesc ” , ne lamureste , pe coridoare , ca de fapt va propune Bechtel ” rezilierea contractului ” ( adauga o formulare extraordinara ” daca Bechtel e de acord ” ) si continuarea santierului , ” in functie de posibilitati ” , in ” sistemul public – privat ” ( in traducere damboviteana niciodata ) .
  Dezamagitor . Sa revina odata Adrian Nastase , sa-i scuture pe acesti incapabili si vorbareti ..;

 21. 30 daniela semenescu februarie 1, 2013 la 10:17 am

  Cred ca este vorba de speranta unor barbati tineri si puternici- Ponta, Dragnea, Antonescu &comp.- ca pot sa convinga, prin puterea argumentelor, un om sa se comporte macar „indiferent”. Ii sfatuiesc cu tot dragul sa citesca si sa conspecteze-chiar si in diagonala-Almost a psychopat de Ronald Schouten si James Silver, editata de Harvard Medical School. Se vor convinge ei ca nu e nimic de facut decat de asteptat…

 22. 31 Marian Nicolae februarie 1, 2013 la 10:18 am

  Cea mai mare schimbare din sistemul sanitar?

  Proiectul de buget al Ministerului Sanatatii vorbeste despre desfiintarea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

  Ministerul sustine ca este o „eroare materiala” a Ministerului Finantelor
  de Laurentiu Diaconu-Colintineanu

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-14124795-cea-mai-mare-schimbare-din-sistemul-sanitar-proiectul-buget-ministerului-sanatatii-vorbeste-despre-desfiintarea-casei-nationale-asigurari-sanatate-ministerul-sustine-este-eroare-materiala-ministerului.htm

  Un pasaj din bugetul Ministerului Sanatatii confirma pentru prima data intr-un document oficial intentia ministrului Nicolaescu, comunicata public in mai multe randuri, de a desfiinta Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate.

  Pasajul respectiv ar echivala cu o schimbare fara precedent in sistemul sanitar romanesc.

  La solicitarea HotNews.ro si RFI, Ministerul Sanatatii a precizat ca prevederea este o „eroare materiala la redactarea proiectului de catre Ministerul Finantelor Publice”.

  Comunicatul Ministerului NU neaga insa intentia pe fond, ci doar termenul de realizare a acesteia.

  Surse guvernamentale au declarat insa pentru HotNews.ro ca este greu de explicat o astfel de eroare materiala intr-un proiect de buget care a trecut prin sedinta de Guvern.

 23. 32 Roxana Iordache februarie 1, 2013 la 10:51 am

  Înţeleg că trebuie să vă deranjez? 🙂 Hotărâţi-vă, fiindcă sincer nu vreau să derajez în acest caz – sunt suficienţi alţii pe care trebuie să-i deranjez. Unii sunt gata deranjaţi. 😛

  Probabil v-a scăpat primul meu mesaj, chiar primul din seria actuală, care a stat o vreme în arest, motiv pentru care l-am trimis pe al doilea – ca să nu înţeleagă ceilalţi comentatori altceva. Oricum, dacă mesajele mele consideraţi că îi fac rău d-lui Năstase, sincer nu mai postez decât urări de sărbători.

 24. 33 Marian Nicolae februarie 1, 2013 la 11:04 am

  The Lisbon Treaty

  Article 50 – Withdrawal from the EU

  http://www.lisbon-treaty.org/wcm/the-lisbon-treaty/treaty-on-european-union-and-comments/title-6-final-provisions/137-article-50.html

  1. Any Member State may decide to withdraw from the Union in accordance with its own constitutional requirements.

  2. A Member State which decides to withdraw shall notify the European Council of its intention. In the light of the guidelines provided by the European Council, the Union shall negotiate and conclude an agreement with that State, setting out the arrangements for its withdrawal, taking account of the framework for its future relationship with the Union. That agreement shall be negotiated in accordance with Article 218(3) of the Treaty on the Functioning of the European Union. It shall be concluded on behalf of the Union by the Council, acting by a qualified majority, after obtaining the consent of the European Parliament.

  3. The Treaties shall cease to apply to the State in question from the date of entry into force of the withdrawal agreement or, failing that, two years after the notification referred to in paragraph 2, unless the European Council, in agreement with the Member State concerned, unanimously decides to extend this period.

  4. For the purposes of paragraphs 2 and 3, the member of the European Council or of the Council representing the withdrawing Member State shall not participate in the discussions of the European Council or Council or in decisions concerning it.

  A qualified majority shall be defined in accordance with Article 238(3)(b) of the Treaty on the Functioning of the European Union.

  5. If a State which has withdrawn from the Union asks to rejoin, its request shall be subject to the procedure referred to in Article 49.

 25. 34 grigore februarie 1, 2013 la 11:58 am

  in vocabularul lui basescu nu exista cuvintul „coabitare”. pentru el doar un cuvint exista „dezbinare” ,si nimic altceva, pentru a conduce

 26. 35 Marian Nicolae februarie 1, 2013 la 12:38 pm

  Atentie aici, va rog:

  Cum se spala pe creier o tara
  de Dan Tapaloaga…………….

  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-14129848-cum-spala-creier-tara.htm

  Comisia Europeana deplange in premiera, in ultimul raport MCV, campaniile de hartuire prin presa a unor oficiali cheie. Demolarea unor institutii sau atacul la persoana reprezinta insa aspectul cel mai vizibil, nociv si cu efect imediat.

  Mai insidioase dar si la fel de toxice pe termen lung sunt campaniile duse impotriva unor idei. In acest caz, nimeni nu are de suferit pentru a inainta o plangere. Ideile distruse metodic de trustul lui Voiculescu sunt europenismul, occidentalismul, americanismul, cu institutiile si simbolurile lor cu tot. Cum trebuie pus ceva in golul lasat, asistam la o culme a propagandei nationalaliste. Sunt promovate agresiv “valorile nationale”, romanismul, la pachet cu eroizarea istoriei sau cu acte sinistre de revizuire a comunismului.

  ––––––––––––––
  nota Roninjaune:

  Cum se spala pe creier o tara, de fapt cum ii trezesti pe romani la realitate, dupa ce le-a fost reformatat hardul in fiecare zi, timp de 23 de ani…………….

 27. 36 Marian Nicolae februarie 1, 2013 la 12:51 pm

  Din ciclul:

  Atentie romani, vi se pregateste ceva, nu, sigur nu, nimic bun…..
  Da, ati ghicit, se umbla miseleste la C O N S T I T U T I E pentru a se usura si legaliza deplina DISTRUGERE A ROMANIEI !!!

  USL pregateste proiectul de revizuire a Constitutiei. Cum se gandeste USL sa modifice legea fundamentala si marile mize
  de Luminita Pirvu

  http://www.hotnews.ro/stiri-14118848-usl-pregateste-proiectul-revizuire-constitutiei.htm

  USL lucreaza la proiectul de revizuire a Constitutiei, proiect ce va fi prezentat in zilele urmatoare, sustin surse din interiorul Uniunii pentru HotNews.ro. „Victor Ponta va fi cel care va prezenta proiectul USL de revizuire a Constitutiei in cadrul unei conferinte de presa”, au declarat sursele citate. La proiect lucreaza deja o echipa restransa. Potrivit surselor HotNews.ro, unele dintre modificarile majore vizeaza numirea sefilor DNA si Parchetului General, atributiile presedintelui Romaniei, numirea judecatorilor CCR, dar si atributiile si sarcinile Guvernului.

  „Proiectul nu vizeaza restrangerea atributiilor presedintelui, ci doar o clarificare a acestora in plan extern si intern. Clarificam procedura de numire a premierului, participarea la sedintele Guvernului, dar si atributiile pe plan extern. Proiectul de revizuire pe care USL intentioneaza sa-l promoveze este creat pe principiul separarii complete a atributiilor pentru a evita crizele politice majore de genul celei din 2012”, au explicat sursele citate.

  Cateva dintre propunerile cuprinse in proiectul USL de revizuire a Constitutiei:

  Numirea in functie a sefilor DNA si Parchetului General de catre CSM si eliminarea rolului presedintelui si al Ministrului Justitiei. Astfel, sefii Parchetului General si DNA sa fie propusi si alesi de catre CSM prin organizarea unui concurs in sistem propriu, astfel incat nici ministrul Justitiei si nici presedintele tarii sa nu aiba nici o legatura directa si nici o parghie asupra procurorului general

  De precizat este ca prevederea este in plina dezbatere in interiorul USL, fiind promovata si sustinuta de premierul Victor Ponta si, in functie de negocierile cu PNL, va fi introdusa in proiectul de revizuire a Constitutiei. De altfel, premierul a declarat public ca pledeaza pentru o astfel de varianta. De altfel in dezbatere exista si varianta care prevede ca propunerea si numirea formala sa apartina ministerului Justitiei si respectiv presedintelui Romaniei insa, CSM sa dea un aviz obligatoriu pentru numirea Procurorului General si sefului DNA.

  Modificarea procedurii de desemnare a membrilor Curtii Constitutionale pentru limitarea influentei factorului politic: judecatorii CCR sa fie alesi din randul judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie

  Propunerea apartine PSD si a fost promovata public in 2012 in scandalul politic privind suspendarea presedintelui Traian Basescu. Potrivit surselor HotNews.ro, USL nu va modifica atributiile CCR in noua Constitutie, pentru a evita un nou conflict cu oficialii europeni, insa va modifica procedura de numire a celor noua judecatori.

  Mentinerea unui Parlament bicameral cu mentiunea ca Senatul sa devina reprezentantul colectivitatilor locale

  Propunerea este gandita in avans si are in vedere proiectul regionalizarii si proiectul legii electorale. USL doreste sa faca regionalizarea Romaniei in 8 regiuni / provincii si sa schimbe atributiile Camerei Superioare a Parlamentului. In viziunea USL, Senatul va deveni Camera Regionala si se va ocupa strict de problemele administratiei locale. In proiectul privind legea electorala care se afla in dezbaterea interna a USL, senatorii ar putea fi alesi uninominal ca reprezentanti ai comunitatilor locale.

  Lipsa cvorumului de prezenta necesar validarii referendumului va fi prevazuta in Constitutie.

  Sursele citate sustin ca USL vrea sa introduca in noua Constitutie aceasta prevedere pentru a elimina riscurile ca viitoare referendumuri de interes national sau regional sa nu fie validate. Sursele USL mai spun ca Uniunea are in vedere, in prealabil, si modificarea Legii referendumului astfel incit cvorumul de prezenta sa nu mai fie necesar nici la referendum pentru validarea acestui proiect de Constitutie.

  USL are insa o problema cu modificarea acestei legi, care aminteste de tentativa din vara anului 2012, cind UE si SUA au cerut ca regulile jocului in cazul suspendarii si demiterii presedintelui sa nu fie schimbate in timpul jocului. „Eliminarea pragului de 50% prezenta la vot din numarul alegatorilor inscrisi pe liste este o necesitate pentru ca avem un electorat caruia ii lipseste simtul civic si am risca sa nu validam noua Constitutie, sa patim ca in 2004 cand s-au acordat doua zile pentru validarea referendumului de Constitutie”, au explicat sursele citate.

  Procesul de regionalizare sa fie decis prin referendum national de catre cetatenii Romaniei. Aici s-ar aplica si prevederile care elimina necesitatea cvorumului la referendum

  Retragerea mandatului unui parlamentar traseist prin referendum local. Un grup de alegatori dintr-un colegiu (numarul trebuie definit prin lege) poate solicita retragerea mandatului daca parlamentarul din colegiul lor a trecut la un alt partid; in acest caz se organizeaza un referendum local.

  Presedintele sa fie obligat sa tina cont, in procesul de desemnare a candidatului pentru functia de prim-ministru, de majoritatea parlamentara rezultata in urma negocierilor politice in conditiile in care nu exista un partid sau o alianta politica care a obtinut majoritatea absoluta.

  Introducerea unei proceduri clare in ceea ce priveste nominalizarea premierului de catre presedintele este considerata de USL prioritara avand in vedere conflictul politic din 2012 dintre USL si presedintele Traian Basescu. Ramine de vazut daca liberalii vor fi de acord cu introducerea in cele din urma a acestei prevederi, avind in vedere ca i-ar putea restringe marja de manevra a lui Crin Antonescu daca acesta ar cistiga alegerile prezidentiale din 2014.

  La invitatia primului-ministru, presedintele Romaniei poate lua parte la sedintele Guvernului in care se dezbat probleme de interes national privind politica externa, apararea tarii, asigurarea ordinii publice

  „Prevederea are rol sa limiteze pe viitor posibilitatea presedintelui Romaniei de-a interveni si submina activitatea Guvernului si pentru a elimina posibilitatea viitorului presedinte sa joace un rol de <>. Este o separare clara a puterilor in stat. Exista in Constitutia actuala acesta prevedere, noi intarim sintagama <>”, au explicat sursele citate.

  Primul-ministru trebuie sa prezinte Parlamentului la inceputul fiecarei sesiuni parlamentare un raport cu privire la activitatea derulata in perioada vacantei parlamentare, precum si obiectivele de indeplinit pentru perioada sesiunii parlamentare care va urma

  Limitarea posibilitatii Guvernului de a-si angaja raspunderea in fata Parlamentului. Mai exact, in Constitutie va fi prevazut explicit ca Executivul are dreptul la o singura angajare a raspunderii pe sesiunea parlamentara.

  Cele doua prevederi de mai sus vizeaza un control al activitatii Guvernului.

  Calendarul noii Constitutii

  Senatorul PSD Ioan Chelaru a declarat miercuri ca in cel mult doua saptamani comisia parlamentara de revizuire a Constitutiei va fi infiintata, iar legea care va aproba noua Constitutie ar putea fi votata de Parlament in actuala sesiune, pana in vara.

  „In maxim doua saptamani vom constitui la nivelul Parlamentului comisia legala de revizuire a Constitutiei, formata din reprezentantii tuturor partidelor politice. Daca lucrurile evolueaza normal si se lucreaza masiv, cred ca pana la sfarsitul acestei sesiuni, adica pana in vara, am putea sa trecem prin cele doua camere ale Parlamentului o lege de revizuire a Constitutiei. Astfel, pana cel tarziu in septembrie, aceasta lege trebuie sa fie supusa referendumului si sa devina o noua Constitutie a Romaniei”, a declarat vicepresedintele PSD, citat de agentia Agerpres.

  De altfel, si premierul Victor Ponta a anuntat sapatamana trecuta ca pana la 1 februarie vor fi constituite comisia pentru revizuirea el Constitutiei, precum si comisia pentru modificarea Legii electorale. Potrivit lui Victor Ponta, Comisia pentru Constitutie ar urma sa isi finalizeze raportul pana in data de 5 mai.

  Citeste mai multe despre revizuirea constitutiei • modificarea constitutiei

 28. 37 madalina stanciu februarie 1, 2013 la 2:26 pm

  nu va lasati coplesit de ce se intampla in aceste zile si de mizeriile care vi se fac, pentru ca nu merita, zilele acestei brute bolnave mintal sunt doar cateva inca si mai bine va ganditi la ce va fi dupa ce dispare bruta din viata a noastra a tuturor

  suntem cu dumneavoatra si o sa va ajutam

 29. 38 Marcus februarie 1, 2013 la 2:31 pm

  Radeti, Paiatelor!

  Pana acum, din dorinta de a-l vedea plecat pe Belzebut de la Cotroceni si parcat la Jilava, cat si din credinta naiva ca USL-ul este ceea ce as dori eu sa fie si nu doar aceeasi Marie cu alta palarie, intr-un exercitiu masochoist de automistificare am staruit in credinta mea ca doar basescul ne-a vandut in Occident pentru a-si pastra tronul, si ca odata instaurat guvernul Ponta, Romania isi va recapata verticalitatea si locul ei intre tarile UE, nemafiind tratata ca o colonie cu misiunea de paza a granitelor Uniunii si ca vaca de muls pentru mana de lucru ieftina si calificata mare parte din bugetul national, avand in acelasi timp si calitatea de consumator (din veniturile mici pe care le au romanii) al produselor provenite de la “suratele” ei europene.
  Acum, dupa consumarea episodului cu mult trambitatul Raport MCV, realizez ca intre guvernarea Boc si guvernarea Ponta nu este decat o mica diferenta.
  Daca in timpul guvernarii Boc, chiombu’ “licuricea” singur la slitzul sultanului european, din dorinta de a-si pastra apanajele puterii, iar la randul sau isi punea prohabu’ la dispozitia lui Boc si a gastii sale de derbedei penali, acum atat basescul cat si Ponta se calca in picioare la “licuricit” separat, ba mai mult, s-au apucat de dat in scris asigurari ca nu vor deranja libidoul european prin certuri casnice, ci vor executa ordinele sultanatului briuselez intocmai si la timp fara de comenturi.
  Mi s-a intors stomacul pe dos cand l-am auzit pe Ponta spunandu-ne noua, ca populatie de granita europeana, cum spera el ca traianul sa-si foloseasca relatia personala pe care o are cu merkelita, relatie datorita careia s-a sters la spate cu 7,4 milioane de voturi, pentru a accelera intrarea Romaniei in Spatiul Schengen.
  Daca la asta a ajuns sa se rezume diplomatia romaneasca, apai e cazul sa stingem lumina si sa parasim scena.
  Ce e mai tragic in toata afacerea este faptul ca pupatul imineilor si “licuricitul” ne este explicat prin faptul ca “turcu’ plateste” si in urma unei asemenea prestatii fondurile europene vor curge garla in Romania, scotand tara din marasmul economic in care ne-a adus Anticristu’ si clanul sau de mafioti.Cu alte cuvinte ne prostituam noi la nivel inalt, dar o facem cu folos, nu doar de amoru’ artei.
  O sa vedem noi fonduri europene cand ne-om vedea ceafa fara ajutorul oglinzii, in schimb vom avea parte ca si pana acum de umilire nationala fara numar si de circ basesco-pontez intarit si parafat cu inscrisuri domnesti.
  Zi de zi vedem la televizor cazuri clare dovedite, nu de anchete jurnalistice, ci de verificari ale Curtii de Conturi, in care s-a facut jaf de jaf din banul public, dar pana aici se merge cu demonstratia. Nu tu parchet, nu tu judecata, nu tu vinovati! Praf si artificii de prostit fraierii cu drept de vot!
  Unde sunt promisiunile electorale cum ca o vom vedea pe Elena Udrea “cararuind” zilnic la usa Parchetului pentru a da cu “subsemnatu” in legatura cu jaful pe care l-a practicat ca ministru? Si ca Elena Udrea sunt o droaie.
  Veti spune ca ce ma pricep eu la politica, ca sunt ratiuni politico-economice pe care numai alde Ponta si Basescu le pot intelege, ca “licuricitul” la slitzul european face parte din aceasta tactica bla, bla, bla.
  Bull shit! Suntem, tratati mai rau decat pe vremea fanariotilor, cel putin aia incurajau agricultura ca sa aiba de unde-si lua birurile, pe cand astia de astazi pana si agricultura au pus-o pe chituci de dragul verzei de Bruxelles.
  Si unde mai pui ca pe piata au iesit zvonuri cum ca Satana isi negociaza cu alde Ponta imunitatea pe viata.
  Sincer sa fiu dupa dragostea pe fata afisata de catre Ponta fata de Basescu, cat si starea grava de amnezie a primului in ceea ce priveste discursul si promisiunile electorale, nimic nu mi se pare imposibil intr-o tara care nu mai este o tara , ci o provincie europeana condusa de niste paiatze.

 30. 39 Marian Nicolae februarie 1, 2013 la 2:36 pm

  Adrian Năstase, executat silit

  http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/177608.html

  Judecătoria Sectorului 1 a decis vineri executarea silită a fostului premier Adrian Năstase în dosarul în care Inspectoratul de Stat în Construcţii a cerut recuperarea prejudiciului adus statului de fostul prim-ministru şi de ceilalţi inculpaţi din dosarul ‘Trofeul calităţii’, care se ridică, potrivit ISC, la circa 1.400.000 de euro.

  ––––––––––––––––––
  nota Roninjaune:

  Domnule profesor, dupa ce ca v-au condamnat la inchisoare FARA probe, acum FARSA SINISTRA continua prin executarea silita.

  Cred ca exista o singura solutie:

  Lupta deschisa.

 31. 40 blogideologic februarie 1, 2013 la 3:53 pm

  transaction cost / +Antonescu, despre RAPORTUL MCV: „Este un lucru grav când vezi că în raport se fac greşeli „+ http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/antonescu-despre-raportul-mcv-este-un-lucru-grav-cand-vezi-ca-in-raport-se-fac-greseli-292178.html Chestiunile de care se ocupă MCV nu ţin de justiţia civilă, nici de justiţia penală, ci de justiţia organizaţională. Măsura obiectivă a tuturor activităţilor de aici se cheamă cost tranzacţional. Or, raportul MCV tace în mod absolut şi fără de vreo explicaţie asupra chestiunii costurilor tranzacţionale în sistemul judiciar din România. De ce oare ? Birocraţia discreţionară din Comisia Europeană nu cunoaşte noţiunea de “transaction cost”?

 32. 42 Luminita Arhire februarie 1, 2013 la 8:39 pm

  Vazand cum merg lucrurile , nu cred ca mai exista mari sperante sa scapam de Basescu Traian inainte de expirarea mandatului ; amendarea Constitutiei ( inclusiv a Legii referendumului ) are nevoie de timp , iar „Cetateanul Kane de Romania „se da cu saniuta in week-end-uri , nu se mai intalneste cu FMI -ul , se plimba pe unde apuca , parca pentru a ne da cu tifla si mai rau ( iar pentru asta nu poti sa-l suspenzi) si mai iese in cate o conferinta de presa atat de plictisitoare incat paralizeaza natia intr-o profunda letargie . Poate ca nu se poate altfel – va ramane la Cotroceni urat si dispretuit de o tara intreaga ; dar nimeni , niciodata , nu va reusi sa-i stearga de pe frunte eticheta prezidentiala pe care minunata Draga Olteanu Matei i-a lipit-o – cuvantul magic a fost „STARPITURA”.
  Portretul pe care aceeasi doamna a teatrului romanesc i l-a facut in schimb domnului Adrian Nastase cred ca s-a lasat cu o betie crunta la Cotroceni .
  Daca trebuie sa-l suportam ca presedinte pe nelegiuitul asta pana la capat , atunci macar , in compensatie , actuala putere are o datorie pentru care blestemati vor fi daca nu se vor achita : sa modifice Constitutia in asa fel incat un alt Traian Basescu SA NU MAI FIE POSIBIL – sa sufoce prin prevederi legale orice tentativa de-a iesi dintr-un alt cocon monstrul sinistru pe care-l vedem in toata hidosenia lui astazi .
  Din pacate , toate precautiile care pareau ca au fost luate in vechea Constitutie , pentru ca episodul ” odiosul si sinistra” sa nu se mai repete , au fost degeaba ; Constitutia noastra s-a indoit la prima stropseala a iresponsabilului astuia , si-a stat in toate pozitiile in care a avut el chef s-a puna .

 33. 43 Doru Coarna februarie 1, 2013 la 8:50 pm

  Haideti copii, curaj! Raportul asta are valoare doar daca-l citesti… daca insa ne stergem cu el la …, precum cu cuvantarile tovarasului de trista amintire, raportul isi gaseste si singura sa ratiune de a fi.

  Normal ca un PM adevarat l-ar fi rupt in public, la scena deschisa si sub reflectoarele tuturor televiziunilor europene, insa Ponta este un proaspat recrut al PPE, este acolo abia din vara si deci are mainile legate, ochii acoperiti, urechile astupate, si mintea spalata.

  Normal ca si un presedinte precum Basescu, care se vrea sef de stat, ar fi trebuit sa faca acelasi lucru. Nici el insa nu poate, nu din aceleasi motive, ci pt ca porcariile din raport vin dinspre domnia sa si ai lui adepti, cum sa se dezica de ei?

  Normal insa ca eu, ca si voi, ma revolt! Porcariile nu au plecat de la noi, noi nu am promis nimic, nu am sterpelit nimic, si nici nu am solicitat nimic Uniunii Europene…
  Asa ca raportul asta este strict pt uzul celor de mai sus, si pt igiena noastra intima.

  Acum putem afirma cu mana pe inima ca, desi nu am absorbit fondurile mult-vanturate de la UE, am reusit totusi sa tragem ceva dinspre Europa: hartie fratilor, hartie! Nu-i asa ca-i minunat?

  Sa vedem insa si partea buna a lucrurilor, daca ne critica inseamna ca nu le suntem indiferenti, ca sunt atenti la noi si cine stie, poate ca ei chiar tin la noi, nu? Adevarul este ca, impreuna cu idiotii de mai sus sau fara ei, sau impreuna cu altii ca ei, noroc ca suntem totusi in UE, altminteri ne calca pe cap si asociatia taximetristilor din Gara de Nord, nu mai spun de cea a celor din Istambul…

  Voi credeti ca daca Barroso trimite somatia de infringement Londrei, englezii citesc sau le pasa? Tipii astia de-si zic lideri europeni nu sunt decat raspunzatori de prabusirea economiei Europei, alte merite nu au deoarece au indepartat-o enorm de ratiunea sa originala de a fi, si tot ceea ce merge rau se datoreaza aceluiasi PPE care trebuie salvat cu orice pret pt ca-i hraneste pe respectivii lideri, deci este o afacere a lor, nu a noastra.

  Ar trebuie sa ne fie cel mult indiferent.

 34. 44 M.Voicu februarie 1, 2013 la 9:21 pm

  Cu ocazia participãrii la CELAC UE
  ANGELA MERKEL KAUFT KUPFER IN CHILE EIN
  …toatã lumea are nare, numa’ Nare n’are nare !


 1. 1 Cetățeanul Kane din România | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe ianuarie 31, 2013 la 1:10 pm
 2. 2 Imaginaţia liberală « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe ianuarie 31, 2013 la 4:16 pm
 3. 3 Cetateanul Kane din Romania | VA RUGAM SA NE SCUZATI, NU PRODUCEM CAT FURATI! Trackback pe ianuarie 31, 2013 la 4:49 pm
 4. 4 Bunastare pentru regine cu cadillac « Motanul Incaltat Trackback pe februarie 1, 2013 la 2:57 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: