Să-l ajutăm pe Băsescu să abdice?

Traian Băsescu nu poate pleca pentru că el, nefiind rege, nu ar putea să abdice – singura posibilitate consideră el, de a pleca cu onoare. Probabil și pentru că ”demisia de onoare” nu ar implica onoare.

Din câte știu eu, în istoria României, regii nu au abdicat, ci au fost, mai curând, “abdicați”. Să luăm exemplul lui Cuza: în februarie 1866, un grup de militari au intrat noaptea peste el în casă (spijiniți politic de “monstruoasa coaliție”) și l-au obligat să semneze actul de abdicare, apoi l-au expediat, în ziua următoare, în străinătate. Un alt exemplu: Carol al II-lea – în 1940 Antonescu “l-a abdicat” și l-a trimis cu 7 vagoane (și cu Elena Lupescu), prin Spania, unde Franco nu i-a dat voie să coboare din tren câteva luni. În fine, pe Regele Mihai, la 3 decembrie 1947, “l-au abdicat” reprezentantul comuniștilor și cel al sovieticilor, la Palatul Elisabeta, cu o delicatețe care a crăpat unul dintre ziduri.

În aceste condiții, nu vi se pare că “demisia de onoare” ar fi mai onorabilă? Sau să îl alegem pe Băsescu, mai întâi, rege? Avem o șansă, acum, la revizuirea Constituției…

62 Responses to “Să-l ajutăm pe Băsescu să abdice?”


 1. 1 NICOLETTE ORGHIDAN ianuarie 26, 2013 la 3:59 pm

  Mai întâi cred c-ar fi bine să-l învățăm noțiunile celor două verbe: A ABDICA și A DEMISIONA. Apoi ar trebui să-l facem să-nțeleagă DIFERENȚA dintre cele două verbe, chiar dacă prin deducție ar avea același sens. Dar , poate că s-ar gândi la un divorț, iar se pare că una sau două dintre fetele regelui sunt…libere. Doar de nu s-ar ,,contra” cu Duda. Absurdul absurdului, în materie de scenarii ar fi ca și măcar pentru o noapte să fie ,,proclamat ” rege, apoi…poate s-abdice….ori de câte ori i-ar cânta românii sub ferestre: ,,Ieși afară..”. Ei, dar nu doresc să mai continui. Pe al nost’ prezident poate l-o determina nenea Stolojan să-și dea demisia, că el făcu…pocinogul cu propunerea. La fel cum propusese odată Ștefan Voitec pe Ceaușescu , Președinte. Ce-a ieșit, s-a văzut. Acum cred că se va VEDEA , dacă mulțimea va IEȘI iar. Așadar….care ajutor ar fi mai rentabil?

 2. 2 ioanabud ianuarie 26, 2013 la 4:37 pm

  Domnule prim-ministru, „Niciodata sa nu-ti moara macii!”. In rest, sanatate, putere, rabdare, rezistenta, frumoasei dumneavoastra familii.

 3. 3 Adrian B. ianuarie 26, 2013 la 5:18 pm

  Pai sa-l ” abdice ” odata , ca asta este dorinta a vreo 85% din cetatenii Romaniei ! Noi ca cetateni ne-am facut datoria , sa si-o faca si USL-ul , Ponta si Antonescu ! Dar tare mi-e teama ca un USL mobilat cu indivizi ca Hrebenciuc, Geoana , Chiliman , Tariceanu , etc. nu va putea sa faca acest lucru ! La razboi nu te duci cu tradatori , cu curve umane , cu oameni fara cojones si fara caracter …
  Eu mi-am pregatit sampania pentru acest moment ! Oricum , daca scapam de acest NEMERNIC , va fi cea mai mare realizare a Romaniei din ultimii 23 de ani !

 4. 4 Claubert Curcescu ianuarie 26, 2013 la 5:37 pm

  ESENTA LUMII
  Din punct de vedere filozofic: este lupta dintre materie si spirit.
  Din perspectiva religioasa: este lupta dintre Dracul si Dumnezeu.
  Din perspectiva politică: este lupta dintre javră si Om.
  Concluzie: „Ieşi afară, javră ordinară!”

 5. 5 Alin ianuarie 26, 2013 la 6:14 pm

  pentru „demisia de onoare”, in primul rand cred ca trebuie sa ai onoare, ceea ce la asta nu gasesti, singura solutie ar fi sa fie ajutat „cu delicatete” si scos pe usa din dos

 6. 6 Doru Coarna ianuarie 26, 2013 la 6:27 pm

  incer, nu cred ca trebuie ajutat sa plece, va pleca singur atunci cand il va lasa PPE-ul din brate, care s-a cam convins cu cine are de-a face, insa, insa: NU AVEM ALTERNATIVA LA BASESCU!

  Pe cine sa punem a.i. noi toti, dar si PPE sa iesim multumiti? Antonescu nu are anvergura nici pe departe, Ponta e prea june, naiv, uratel, etc., si trebuie intai sa faca ce a promis caaci l-am mai pus pe Basescu fara sa ne arate nimic ca primar si am vazut ce a iesit, doctorul-primar general ar da bine, insa se aud multe zvonuri de coruptie din primaria aia a lui, are o varsta si nu ar prea dori caci nu curge ca la primarie, si ramane cine (?), MRU?

  Sa fim seriosi, ar pica bine Tariceanu dar are rude prin grecia si ungaria, sau Nastase care nu are timp de asa ceva zilele astea…

  Ramane Basescu. Asta e. Si poate USL va cauta un om ca lumea, nu cred ca nu exista in tot USL-ul cineva de necriticat care sa poata deveni prezidentiabil! Sigur, trebuie sa fie si inrolat caci suntem in Romania… dar sunt destui, nicio grija, trebuie doar sa vrem sa schimbam momaile astea de care deja ne-am convins ca habar n-au ceea ce trebuie facut, au stiut doar sa promita marea cu sarea si sa ia de aici ca sa carpeasca dincolo…

 7. 7 diana ianuarie 26, 2013 la 6:32 pm

  Observam ca de-a lungul istoriei regii au fost „abdicati” ori de o coalitie, ori de liberali ori de cei de stanga….Oare acum ca avem o coalitie intre liberali si stanga socialista urmeaza o alta „abdicare”? Oare….

 8. 8 Ghita Bizonu' ianuarie 26, 2013 la 6:37 pm

  Tocmai am auzit ca aia de la comisia bruxeloaza nu vor mai transmite rapocrcu MCV la Bucale .. inante de a-[-l publica ei. Cica e nemultumiti ca ori de cate ori a fost trimis la Bucale aparea pe „surse” si se dezbatea inaince ca Comisia sa… Hm. Inainte ca cand erau pedelpeprele la Guvern nu s-ua sucarit.
  De un se vede ca daca zicem ca bruzleoazele e „curve” suntem nedrepti si insultam gratuit pe alea de pe centura!!!

 9. 9 M.Voicu ianuarie 26, 2013 la 6:53 pm

  @AN: ”Din câte ştiu eu, în istoria României, regii nu au abdicat, ci au fost, mai curând, “abdicaţi”.
  E adevãrat şi: Regii nu au abdicat, ci au fost, mai curând, “abdicaţi”.
  Eu ştiu ca voluntare doar douã:
  În Marea Britanie, regele Eduard al VIII-lea a abdicat la 11 decembrie 1936.
  În istoria României, Alexandru Moruzi (n.1750 – m.1807) – care a avut 5 domnii, în ultima domnie în Muntenia, în 1801, recunoscându-şi neputinţa, şi-a cerut singur mazilirea. A fost din nou numit în Moldova (1802), la insistențele francezilor, însă a trecut repede de partea politicii ruseşti.

 10. 10 dlnimeni ianuarie 26, 2013 la 8:26 pm

  Dar credeti ca el vrea?

 11. 11 Ghita Bizonu' ianuarie 26, 2013 la 8:52 pm

  Da ponta aia de corlateni sovaielnici ce parere are?

 12. 12 Cârcotaşu ianuarie 26, 2013 la 8:57 pm

  Păi la Domnitori şi la Regi a fost cum a mai fost, da’ la primu’ Preşedinte al României, tocmai pen’ că nu putea abdica, i s-a organizat o „ceremonie” specială la Târgovişte! 😯

 13. 13 vasiloi ianuarie 26, 2013 la 9:01 pm

  SANATATE SI PUTERE !

 14. 14 serbanfl ianuarie 26, 2013 la 10:08 pm

  Păi, când Măria sa (adică soția sa!) a primit salba de cocoșei, ca o mare Împărăteasă ce se află, n-a fost înnobilat și Traian !?!

 15. 15 gigip1948 ianuarie 26, 2013 la 10:28 pm

  Noi,cei 7,4 milioane de votanti cu DA la referendum,l-am „abdicat”! Slugile lui din CSM,ce sprijinul stapanilor lui Basescu din SUA si Europa,l-au reinscaunat! Domunle prim-ministru,va asteptam sa reveniti intre liderii USL pentru a-l abdica,definitiv si irevocabil pe Intaiul Demis al tarii!

 16. 16 gigip1948 ianuarie 26, 2013 la 10:29 pm

  Imi cer scuze,slugile lui din CCR,nu CSM(desi secunzii sunt la fel de slugi!).

 17. 17 gabriella ianuarie 26, 2013 la 10:45 pm

  Asa cum ati explicat domnul Basescu nu poate sa abdice ptr ca nu este rege,dar demisia de onoare ar fi ceva,mai ales ca ultima data la referedum 7.400.000 romani au dorit sa plece. Traian Basescu nu mai are legitimitate orice ar face de acum încolo. Daca in Romania mai exista onoare și patriotism…atunci ar trebui sa demisioneze.

 18. 18 Bibliotecaru ianuarie 26, 2013 la 11:27 pm

  Mai întâi judecătorii şi procurorii trebuie să fie independenţi… Mai e necesar ca propaganda care turuie vrute şi nevrute pe la Bruxelles să fie cumva silită să spună adevărul. Abia apoi…

 19. 19 madalina stanciu ianuarie 26, 2013 la 11:33 pm

  e o ironie fina, dar nu – nici rege nici onoare nu putem astepta, deci solutia e forta

  toate gandurile frumoase si aveti grija de dumneavoastra,
  dr madalina stanciu

 20. 20 Fragmentarium Politic ianuarie 26, 2013 la 11:57 pm

  Abdicare prin necontrasemnare?

  Chiar daca nu a putut sa impiedice abdicarea, greva regala a lui Mihai I a atras atentia lumii asupra imposibilitatii unei „coabitari” intre reprezentantul unei forme de guvernamant democratice si cei ai unui regim dictatorial. Desi a fost depasita de modernitatea republicii, de la traditia monarhica ne-a ramas acest semnal moral, vertical si luminos, de nepactizare cu raul politic abatut asupra tarii de vantul istoriei si de refuz al contrasemnarii actelor de putere ale acestuia.

  Traian Basescu spune ca nu poate sa abdice, pentru ca nu este rege. Fie si numai din aceasta vehiculare, intelegem ca ideea de exit de la Cotroceni a devenit preocupanta si pentru chirias, ca are bagajele de plecare pregatite, nu insa si motivul. Cel mai probabil, la mijloc este si o mandrie bolnavicioasa, gonflata la proportii imperiale, in ciuda dezastrului pe care-l lasa in urma, ceea ce nu ar trebui sa ne mire, pentru ca, dupa cum spun batranii satelor, capra raioasa tine intotdeauna coada sus.

  Simbolic, actul de necomplicitate al regelui cu naimitii totalitarismului comunist ar putea fi repetat, in 2013, cu cei ai capitalismului total. Institutia contrasemnarii exista si in Constitutia Republicii, care stipuleaza ca decretele emise de presedinte se contrasemneaza de primul-ministru. Fara contrasemnare, nu se indeplineste o conditie formala, fara de care un decret nu este constitutional.

  La prima vedere, o asemenea intreprindere din parte primului-ministru ar putea parea ciudata, in conditiile in care ne-am obisnuit ca numai presedintele sa o uziteze, si poate ca asa ar si fi fost intr-o situatie normala, cu un presedinte in rol de arbitru sau cu unul a carui legitimitate nu ar putea fi pusa la indoiala. Din pacate, nu ne aflam in niciuna din cele doua situatii: Basescu si-a arogat rolul de presedinte-jucator, incalcand interdictia constitutionala de partizanat politic, iar dupa referendumul de demitere si alegerile parlamentare de anul trecut „legitimitatea” lui, masurata in voturi, se reduce la procentele insignifiante si ridicole obtinute de PDL si de toata dreapta la un loc (ARD), care o vor face mult timp sa se afle intr-o stare de debilitate. Pe de alta parte, contrasemnarea de catre premier a decretelor presedintelui este prevazuta, negru pe alb, in Constitutie.

  Comparativ, USL detine o cota de 70% din piata electorala, ceea ce-i confera Guvernului un potential si o energie care nu trebuie risipite, iar premierului o legitimitate ca de presedinte, pentru a folosi etalonul de incredere cel mai ridicat dintr-o societate sanatoasa politic si democratic, in care cetatenii se unesc in jurul simbolului pe care-l reprezinta, constitutional, seful statului. Poate juca necontrasemnarea rolul unui levier de schimbare a initiativei strategice si, prin aceasta, de urgentare a vacantarii functiei de presedinte, ca urmare a „imposibilitatii definitive de exercitare a atributiilor”? Sau cel putin pe cel al unui semnal politic sensibil care sa ajute la constientizarea unei situatii de izolare in care singura iesire este demisia?

 21. 21 Draghi Puterity ianuarie 27, 2013 la 12:33 am

  @Doru

  Chestia cu „NU AVEM ALTERNATIVA LA…” eu am mai auzit-o in Germania prin anii ’90. A spus-o „popularul” Helmuth Kohl (mentorul, sau mai bine zis creatorul Angelei) pe vremea cand Boris Ieltin punea tunurile pe parlamentul rusesc. Nu a contat ca marele democrat Ieltin a omorat la faza asta vreo 200 de oameni, a fost mai important sa poata fi spoliata Rusia de resurse prin incurajarea unei oligarhii locale dependente de sistemul financiar vestic. Cam asta e treaba cu „drepturile omului”: se folosesc exact ca si basca din bancul cu iepurasul.

  Asadar, deja vu… Stim si problema si solutia. Din pacate insa, Micul nostru Che nu pare sa aiba suficiente cojones pentru a ne debarasa de Ieltinul romanesc. Poate ar trebui sa il intrebe pe Vladimir cum se face o chestie de genul asta.

 22. 22 blogideologic ianuarie 27, 2013 la 2:30 am

  Scriitorul Gustave Flaubert era ferm convins că Ideologia franceză s-a răspândit în lume prin mijlocirea şampaniei.

 23. 23 blogideologic ianuarie 27, 2013 la 6:09 am

  Uciderea cailor din România a fost ordonată de către Alexandru Moghioroş, un etnic maghiar şi un comunist belakunist feroce. Totuşi, mai rămăseseră destui cai. Astfel, după consemnările regizorului american Stanley Kubrick din anul 1968, partea românească (reprezentată prin generalul naţional-ţărănist Vasile Milea) putea oferi până la 30 000 de cai pentru filmările la superproducţia „Borodino”.

 24. 24 blogideologic ianuarie 27, 2013 la 6:34 am

  Filosoful sloven Slavoj Žižek se descrie pe sine însuşi ca pe un „stalinist lacanian de religie ortodoxă”.

 25. 25 M.Voicu ianuarie 27, 2013 la 8:47 am

  @Bibliotecaru ianuarie 26, 2013 la 11:27pm scrie: ”Mai întâi judecătorii şi procurorii trebuie să fie independenţi… Abia apoi…”
  Justiţia trebuie sã fie independentã, nu indiferentã ! 💡
  Dupã eforturile entuziaştilor şi costurile suportate de forţa productivã a societãţii pentru echipamente pentru locuri de muncã şi finanţãri fãcute de dinainte de 1990, rezultele par a fi devenit proprietatea flocoanelor aglutinate dupã 1989 – care şi-au însuşit, pe rând, de la valorile fostei edituri politice atribuitã – fãrã drept, la ”concesionarea” platoului continental – fãrã socotealã ❗
  Învãţãtura-nceputã cu ovalul oului
  s-a spart… în coarnele boului !
  Dacã o judecatã judicioasã nu ţine seama de probe obţinute prin violarea legii, dece ar fi de considerat un rezultat obţinut prin violarea Constituţiei ?
  @TB/25.01.2013: ”Toţi românii care locuiesc în afarã mã simpatizeazã
  Dar ei nu au a plãti costurile ! Deja unii cu cetãţenie actualmente mutiplã sau obtenabilã ”dispar”, dar îşi revendicã drepturi de la statul la care se sustrag de la obligaţii precum cele prevãzute de Constituţie în ART.56: «(1)-Cetãţenii au obligaţia sã contribuie, prin impozite şi prin taxe, la cheltuielile publice. (2)-Sistemul legal de impuneri trebuie sã asigure aşezarea justã a sarcinilor fiscale.»

 26. 26 Revizorul tehnic de trenuri ianuarie 27, 2013 la 10:05 am

  ACIDBA este soluţia

  EGER (REGE invers) este un oraş cu statut de comitat în nordul Ungariei, la vest de Munţii Matra, care are un castel, băi termale, clădiri istorice şi unele din cele mai bune vinuri.
  În atari condiţiiTraian Băsescu poate ACIDBA (ABDICA invers), şi cum este iubit de unguri poate deveni primul eger în Eger.
  S-ar potrivi şi cu predicţiile seismologului Mărmureanu, potrivit căruia « 2013 va fi anul cutremurelor sub 7 grade pe Richter ».

 27. 27 santinela ianuarie 27, 2013 la 10:10 am

  DORU COARNA- te simti bine tata? Nu stiam ca Ponta ester urit fizic,nu mi se pare deloc.Poate esti tu prea frumos,ce zici? Antonescu nu are anvergura ? Din pacate pentru tine va fi ales Presedinte cine vrea „Boborul” asa ca nu te ingrijora. Antonescu are cel mai bun discurs,de departe,dintre toti politicienii si mai are un mare avantaj.Este cinstit mai frate si nu prea usor de intors!

 28. 28 blogideologic ianuarie 27, 2013 la 10:16 am

  Evoluţia (involuţia?) omenirii nu se face trecând prin ciclicităţi şi conjuncturi, ci numai printr-o degradare entropică necontenită.

 29. 29 nelucraciun ianuarie 27, 2013 la 11:03 am

  Cuza, Alexandru Ioan a fost rege? De cand pana cand?

 30. 30 jan ianuarie 27, 2013 la 12:38 pm

  Greselile de calculated al unora a avantajat acest ucigas de prieteni ai omului,am vãzut un un reprezentat pe 24 Ian.Azi e ziua unui care a pierdut puterea.Domnule Nãstase:Cine a fãcut loc Regelui Mihai-traian bãsescu?De nu sa-r mai întoarce din Chile!Hai Revenire! !!mai bine ar cere azil politic acolo!

 31. 31 Lina ianuarie 27, 2013 la 12:46 pm

  „Să-l ajutăm pe Băsescu să abdice?”
  De ce nu ați ajuta(acum partidul dumneavoastră deține puterea) mai degrabă țara să progreseze economic, cultural și spiritual?
  Domnule Năstase, important este ce rămâne în urma noastră(tot ceea ce este minciună și înșelăciune nu poate trece drept adevăr) ca urmare, având propria conștiință ca balanță, vă întreb ce ați făcut pentru această țară? Ce s-a întâmplat din ’89-2004 cu România noastră, cea fără datorii externe… în care se fabrica aproape orice… ?

 32. 32 Cârcotaşu ianuarie 27, 2013 la 1:24 pm

  @ blogideologic,

  partea românească (reprezentată prin generalul naţional-ţărănist Vasile Milea)

  Să mori tu, că Vasile Milea era naţional-ţărănist!!! 😯 Să ţi se usuce… ?

 33. 34 Doru Coarna ianuarie 27, 2013 la 3:57 pm

  @ Santinela,

  stiu ca nu-ti place, defapt nici mie, insa TB avea si el cel mai bun discurs in 2004? Mai bun decat cel al lui AN? Caci boborul l-a ales! Deci cum explici?

  Despre Ponta, e chestie de gusturi, mie asa imi pare si crede-ma, oricat ai fi de urat poti totusi discerne frumosul de urat. Nu ma introduce pe mine in comparatie, eu nu particip la cursa pt putere si deci nu trebuie sa arat nici bine, nu trebuie sa am discurs fulminant si nici nu trebuie sa fiu intr-o dunga dupa putere, ma intelegi. Apoi e si chestie de gusturi, insa mi-ar place, probabil ca si tie, ca presedintele Romaniei sa arate super si nu comun, nu? Hai sa ne gandim cum ar fi putut da Barroso o lista cu teme de rezolvat unui Nastase sau unui Tariceanu… nici macar lui Boc n-a indraznit…

  In fine, daca trecem la caracter nu trebuie uitat ca vorbim despre politicieni, asa ca nu am cum sa interpretez dictatuta lui Crin in PNL si presiunea pusa pe Tariceanu care a performat exceptional cu acest partid, tot asa cum nu pot intelege prigoana asupra lui Geoana in PSD-ul llui Ponta si care iata ca nici el nu performeaza. Succesul procentual al PNL este chestie de conjunctura, odata ca s-a aliat cu masina PSD-ista si doi, ca s-a pozitionat, fara a respecta, in acord cu mesajul populatiei expprimat in Piata anul trecut. Cand lumea se va trezi din mirajul uselist si va vedea ca li s-au servit promisiuni si li s-a dat luandu-se din altaa parte, asa cum a urcat PNL va scade, odata cu PSD, tare abrupt! Negresit!

  Nu cred ca cei doi au inteligenta de a inventa teme noi, uite ca in afara de aia cu suspendarea lui Basescu nu au alta, si o canta ori de cate ori rezultatele guvernarii sunt tot mai evidente: buget slab, Basescu suspendat, apoi keine Schengen, iar Basescu suspendata, un noi imprumut la FMI, si iar Basescu suspendata… Pana la urma, Basescu asta a devenit masura tuturor relelor pe Pamant, dar nu-l suspendam caa sa scapam de el caci, ATENTIE! ce mama naibii am critica apoi si pe cine vom mai da vina? Puteau sa-l zboare asta vara dar s-au rasucit, s-au indragostit de lista lui Barroso… Tu nu vezi ca astia doi ne cred pe toti idioti? Dar ma rog, poate ca-ti pica bine, mie insa nu.

 34. 35 M.Voicu ianuarie 27, 2013 la 5:05 pm

  Modificarea Constituţiei, oportunitate, nu hoportunitate
  Un exemplu ? Vã rog gãsiţi un exemplu în care modificarea Constituţiei din 1993 a dat o soluţie cu mãcar o rãtãcire mai puţin; rezultã cã au forţat modificãri inaPţivişti care d’atunci trebuiau amendaţi ei. Îşi gãseşte cineva timp sã listeze care iniţiatori de dispoziţii pentru Legea de modificare a Constituţiei au creat marile probleme pe care trebuie sã le corectãm astãzi ?
  Nu consilieri trebuie sã aibã întâi aleşii, ci discernãmânt 💡 Aceasta rezultã din regula de trei foarte simplã, cãci fãrã discernãmânt nu îşi pot alege consilieri adecvaţi, nici responsabili pentru delegarea puterii, nici chiar consultanţi (interni sau/şi externi) pentru a identifica managementul activitãţilor pe care ei trebuie sã le super-vizeze – dacã e sã le !
  Principiul separãrii puterilor în stat nu necesitã constituirea unui aparat parlamentar în teritoriu – cãci acesta nu ar trebui sã intervinã în administraţie. Pentru comunicare, mijloacele moderne ar trebui sã fie funcţionale întâi pentru iniţiativa legislativã (în care este implicatã funcţional, şi mai sistematic, şi ”societatea civilã”); de dorit e a fi probatã riguros înainte de a fi extinsã şi la sistemul de vot – unde nu mai e permisã eroare.
  … e ca la noul Parlament: s-au adunat mulţi ca sã constate cã sunt prea mulţi şi s-au validat… între ei ! S-a zis cã nu era bine pânã la ”revizuirea” din 2003 – ca Parlamentul sã poatã amenda dispoziţiile Curţii Constituţionale dar, decând e supra-suveranã putea da o eratã sau cere sprijinul şi de la UE şi la Comisia de la Veneţia, din prevedere, şi asupra hotãrârii anterioare cu reducerea numãrului de parlamentari – sã nu mai permitã desconsiderarea numãrului de voturi prin legea electoralã – „întâmplatã” chiar şi a doua oarã; e ca şi cum Curtea Constituţionalã şi-ar fi redus din atribuţii… singurã, cu salarii suverane.

 35. 36 blogideologic ianuarie 27, 2013 la 7:39 pm

  „În anul 1946, Vasile Milea a fost vice-președinte al Organizației de tineret a PNȚ din comuna Lerești, județul Muscel.” (http://ro.wikipedia.org/wiki/Vasile_Milea). Interesantă reacţie ai avut.

 36. 37 Stancu Ioan Nicolaie ianuarie 27, 2013 la 7:49 pm

  Basescu si multi altii au nevoie sa-si descopere onoarea, oare va fi posibila o schimbare radicala a unor legi ?
  http://romaniafaracoruptie.blogspot.com/

 37. 38 Roxana Iordache ianuarie 27, 2013 la 8:47 pm

  @nastase. Vă apropiaţi de soluţie, dar rămâneţi neterminat. Soluţia e să abdicăm republica. 😛

 38. 39 Cris ianuarie 28, 2013 la 10:19 am

  Nu cunoaște sensurile unor cuvinte, săracu de el.

 39. 40 Ghita Bizonu' ianuarie 28, 2013 la 12:03 pm

  Blogideologic

  tot din aceiasi biografie a gnlui Milea :
  După absolvirea Școlii de ofițeri, a fost înaintat la gradul de sublocotenent (mai 1949) și apoi la cel de locotenent (decembrie 1949), fiind numit în funcția de comandant de pluton, companie și batalion în Brigada 9 Tancuri (1949-1950).

  Timp de doi ani urmează cursurile Academiei Militare, după care este avansat la gradele de locotenent major (iunie 1952) și căpitan (decembrie 1952) și numit ca locțiitor pentru blindate, tancuri și mecanizate al comandantului Corpului 38 Armată (în septembrie 1952).

  Ofițerul Vasile Milea are o ascensiune rapidă în cadrul Armatei, fiind numit pe rând în funcțiile de: șef al Secției Pregătire de Luptă la Regiunea 2 Militară (1953), comandant al Regimentului 18 Tancuri și Autotunuri (1953-1956), șef de stat major (1956-1957) și comandant al Diviziei 9 Mecanizate „Mărășești” (1957-1958), apoi locțiitor al șefului Secției Pregătire de Luptă a Regiunii 2 Militare (februarie 1958 – octombrie 1959). În această perioadă, este înaintat pe rând la gradele de maior (august 1954) și locotenent colonel (noiembrie 1956).

  Hm…. In 1948 unchiul meu ofiteru a fots data fara (ptr prima data) din armata . In fara de faptu ca a tras cu tunu-n Bastinu’ Pacii si crucea de fier cls 2 i se mai reprosa si socrul – ceva sef taranist de comuna sau plasa. Ma rog dupa vreo 2 ani este readus ca deh treuiau ofiteri pa bune ca sa pregateasca ofiterii .. si in 57 zboara din nou si definitiv. Cumnatpsu Nicusor zbaora si el pe motov ca era cam taranist den famelie.
  Cumnatu Traian , student, pe motiv de tata si ca in adolescenta facuse parte din organizatia de tineret a PNT (totusi porea tanar ptr oroce fonctie) e arestat ‘preventiv” de vreo 3 ori (ultima oara cam 18 luni), totalizand spre 3 ani de puscarie fara a fi condamnat (adica sa apara in fata unui tribonel si sa se acuzat acuzat oficial de procuror) … si asa „reuseste” sa nu faca ASE ul (insa norcu lui invatase contabilitatea de la tat-su inca de pe cand era doar licean – si nu la „economic”. Si era bun … al dracului de bun ca contabil . Revizor. si zicea ca sunt romAne politiste mai lictisitoare decat unele acte contabile!!! )

  Asa ca da-mi voie sa nu accept cestia cu cu „vice-președinte al Organizației de tineret a PNȚ din comuna Lerești ” devenit maior in 54 si cariera fulimanta sef al Secției Pregătire de Luptă la Regiunea 2 Militară (1953), comandant al Regimentului 18 Tancuri și Autotunuri (1953-1956), șef de stat major (1956-1957) și comandant al Diviziei 9 Mecanizate „Mărășești” (1957-1958) apoi locțiitor al șefului Secției Pregătire de Luptă a Regiunii 2 Militare (februarie 1958 – octombrie 1959)
  Functii prea mari ptr un element nesigir politic.
  Sau daca este asa .. inseamna ca nu se scrie ceva – pe cine a „demascat” voluntar ca sa se afirme….sau fusese taranist din insarcinare UTC
  O sa mi se reproseze ca fac poate prea multe referiri la famelia mea . La cunoscutii mei . Insa scuzati astea sunt cazuri pe care le cunosc destul de bine ..

  Ar mai fi de adaugat in cestia cu caii. Armata romana a fost una din ultimele care a avut cavalerie (si unele filme istorice americane s-au filmat si prin RPR si RSFI .. care mai aveau cavalerie ! Simplu – inchiriai vreo 2 regimente si puteai filma o sarja ce cavalerie!! Azi ar fi muult mai greu – cai se gasesc da cine sa ii incalece?!). Si s-a renuntat. Apoi SR a pridus destule camioane* si au renuntat la tractiunea hipo. Caii au trebuit „reciclati” Intr-o situatie similara , in anii 30 englezii si-au vandut caii germanilor care isi refaceau armata!!!

  *destule camioane. In 1973 in regimentu de infanterie din Botosani erau aproape numai camioane Carpati! .Adica noi … (mai erau cateava Steaguri … gen cisterna) Cam unu ptr fiecare pluton plus altele destule. Atatea camionae noi (scuze americanii foloseau inca unele de prin 1950) inseamna doar un singur lucru : se renuntase de curand la carute!!! (insa maericanii care renuntasera la carute aveau in dotare si vechituri .. noi! Adica vechi ca productie insa nu uzate. Asa ca era economic sa scoti vechitura „noua” din vaselina si sa o folosesti fara mila!!)

 40. 41 Stampila din vanghelie ianuarie 28, 2013 la 12:45 pm

  Aşezarea legitimă a unei persoane în tronul unei monarhii dinastice, presupune savarsirea ritualului de pomazuire asupra celui desemnat. Adică citirea molitfei “de ungere” (a unei rugăciuni speciale) de către patriarh sau mitropolitul delegat. Cred că preafericitului nu îi va fi uşor să aleagă între prinţişorului Liei de romanica şi năşucul lui, naşul tuturor naşilor – Băse! Până se hotărăşte, mai bine i-ar citi Molitfa Sf. Vasile cel Mare, măcar să avem un rege zdravăn la cap, dacă prezidentul a fost aşa cum a fost…

 41. 42 alice ianuarie 28, 2013 la 1:12 pm

  D-na Roxana Iordache, absolut corect! Ce parere aveti, Dle Nastase?

 42. 43 Revizorul tehnic de trenuri ianuarie 28, 2013 la 3:59 pm

  BĂSESCU TRAIAN ÎŞI VA DA DEMISIA ?

  Acum 20′ Dan Voiculescu a renunţat la imunitatea parlamentară, dându-şi demisia din senat.
  S-a pus la dispoziţia justiţiei. Raportul MCV de miercuri – o leapşă pentru cei care l-au comandat

  “In ultimul timp se speculeaza ca imunitatea a devenit o piedica in realizarea actului de justitie. S-a insistat chiar pe “superimunitatea” sub care s-ar ascunde parlamentarii.
  Pentru ca exista un dosar in justitie, in care a fost inclus si numele meu, si pentru ca niciodata nu m-am ascuns dupa o functie, am decis astazi sa renunt la imunitatea parlamentara si, in consecinta, sa demisionez din Senat.
  Cred ca este esential ca justitia sa actioneze liber, fara nicio presiune, fara nicio ingradire.
  Pentru a preveni orice speculatie, anunt ferm ca, pana cand nu va exista o hotarare a justitiei in acest dosar, nu voi mai accepta nicio functie publica.
  Oricum, lupta mea politica va continua pana cand Romania va fi definitiv eliberata de regimul Basescu.
  De altfel, consider ca ar fi corect ca Traian Basescu sa nu se mai ascunda dupa imunitatea functiei prezidentiale, sa isi dea demisia si sa permita justitiei sa isi faca datoria in dosarele penale in care este cercetat. »

 43. 44 Doru Coarna ianuarie 28, 2013 la 7:15 pm

  Se duce si Voiculescu dupa Nastase… Pacat! Deocamdata el este nobil si are incredere in justitie, ii permite sa-l cerceteze, etc., etc… apoi va plange decizia asta cativa ani buni pe la Jilava… Astia chiar nu au invatat nimic din functiile alea mari prin care au ars gazul si au facut avere?

  Interesant e ca nu incepe nicio urmarire penala dupa vreun pedelist mai de soi, mai sef de partid sau de prin partid, care a luat si spulberat zeci de miliarde indatorand tara pt nimic, sau vreunul care a palmat fonduri europene ce au trezit alarma alora… Sa fie asta un criteriu al MCV?

  Pai atunci solutia e simpla pt toti talharii: inscrierea in ppe via pdl, recucerirea puterii la ordin extern si zvastul total! Se intelege ca in scurt timp va incepe o hemoragie inversa, dinspre toti spre pdl… asta asa, din lipsa de fonduri si disponibilitati… sau cum se cheama asta in limbajul idiotilor, oportunitati! Si ppe va oferi astfel de oportunitati conditionate, in cel mai scurt timp! Numai hemoragie sa iasa (sa reiasa, ca mai fuse una pe vremea unpr-ului…). Doar nu va asteptati ca ppe sa riste scaparea de sub control a Romaniei si implicit, controlul parlamentului european, mai ales ca revine si AN-ul din cantonament! Sa vezi contratimp!…

 44. 45 Revizorul tehnic de trenuri ianuarie 28, 2013 la 9:05 pm

  *JON S-A HOTĂRÂT SĂ DEMISIONEZE AFLÂND CELE DE MAI JOS

  „O teorie controversata ar putea explica ce reprezinta defapt „sufletul uman”:

  Doi cercetatori din Statele Unite sustin ca au descoperit esenta sufletului omenesc. Stuart Hameroff si Sir Roger Penrose de la Departments of Anesthesiology and Psychology Universitatea din Arizona, au elaborat o teorie care ar putea explica ce reprezinta sufletul uman.
  Teoria propusa de cei doi sustine ca la baza constiintei sta rezultatul unor efecte de natura cuantica gravitationala. Constiinta fiind regasita la nivelul celulelor din creier sub forma unor structuri numite microtubuli.
  Cu alte cuvinte sufletul este un produs al mai multor interactiuni ale intregului Univers care cauta si se concentreaza in celule vii precum cele din creier, ceea ce ar insemna ca acesta ar exista si in afara unui corp, deci practic „noi” am putea trai si dincolo de moartea fizica.
  Cei doi sustin ca din punct de vedere biologic corpul nu poate trai decat un numar limitat de timp, dar ca „interiorul” care se regaseste la nivelul creierului poate calatori si se poate regasi si in alte forme fizice care sunt „dotate” cu astfel de celule , de-alungul timpului.
  Teoria este acceptata de o serie de savanti de renume din intreaga lume, dar nu este unanim aprobata, fiind destul

  de multi care au rezerve asupra definitiei de „natura cuantica gravitationala”. Definitie care pana acum nu este cu adevarat stabilita.”

 45. 46 Marian Nicolae ianuarie 29, 2013 la 9:17 am

  @Roxana Iordache,

  Da, Monarhia este buna pentru Romania dar NUMAI cu rege roman…….

  Pur si simplu NU AVEM NEVOIE de Hohenzolern si francmasoni !!!

  Basta cu strainii in tara romaneasca !!!!

 46. 47 Gaby.B ianuarie 29, 2013 la 9:43 am

  Cine ar vrea plece de pe un post cotat la cel mai inalt rang.

 47. 48 M.Voicu ianuarie 29, 2013 la 10:22 am

  @Revizorul tehnic de trenuri ianuarie 28, 2013 la 9:05pm rezumã o teorie
  (eu i-aş zice ipotezã) emisã la Universitatea din Arizona din SUA asupra
  esenţei sufletului omenesc.
  Microtubulii îmi aduc aminte de otolite. Aş încerca un rãspuns pentru: “natura cuanticã graviţionalã”. Aceasta n-ar trebui sã fie definitã privind izolat fie conştiinţa, fie ”interacţiuni ale întregului Univers”, ci
  capabilitatea substratului de a concentra anti-entropic – cu corolarul: medium care sã preia creşterea de entropie conjugatã (dupã Principiul al doilea al Termodinamicii), explicând dependenţa de substrat – unde gãseşte un asemenea medium: cu deosebire în celule vii.

 48. 49 blogideologic ianuarie 29, 2013 la 1:43 pm

  @M. Voicu, @Revizorul
  Ştiu că la noi, pe vremuri (adică înainte de 1989), o teorie similară propunea fizicianul Ion Mânzatu, (venit) de la Cluj. El aducea suplimentul că fenomenul respectiv se manifestă cu deosebită intensitate la vrăjitoare (sic!). Îl chinuia pe un SF-ist de la Craiova, să meargă la o vrăjitoare deosebit de “eficientă“ din Filiaşi despre care (doar) el auzise, şi pe care spera să-şi verifice teoria cuantică 🙂

 49. 50 M.Voicu ianuarie 29, 2013 la 7:00 pm

  @ blogideologic ianuarie 29, 2013 la 1:43pm. Vã mulţumesc pentru atenţie.
  Teoria pe care o susţinea Ion Mânzatu mi-a atras atenţia prin încercarea de a explica anizotropii. S-o fi aplicând şi la vrăjitoare (!?). Pe mine mã uimeşte cã un câine pe care-l hrãnesc aleatoriu mã întâmpinã nu în raport de starea lui (care e cam stabilã în mediul lui fãrã inflexiuni observabile), ci în relaţie notabilã cu starea mea de fiecare datã (poate @Cârcotaşu’ are vreo observaţie, @Doru Coarna nu s-a exprimat la chesia cu cuantili).
  Pentru @Revizorul tehnic de trenuri, la ianuarie 29, 2013 la 10:22am am încercat o explicitare pentru exprimarea (cam nefericitã): “natura cuanticã graviţionalã”.
  Dintre susţinerile lui Hameroff îmi atrãsese atenţia afirmaţia: ”A consensus view holds that anesthetics act by van der Waals forces in hydrophobic pockets of select brain proteins to ablate consciousness” – încercare pentru mine stranie: de a explica un fenomen prin excelenţã vectorial, ca şi viaţa însãşi, prin forţe cu simetrie sfericã (cum sunt forţele van der Waals).
  Mi-a amintit altã istorie: James Dewey Watson (genetician) şi Francis Harry Compton Crick (fizician) au primit Premiul Nobel pentru Fiziologie/Medicinã în 1962: „pentru descoperirile lor privind structura molecularã a acizilor nucleici şi semnificaţia acesteia pentru transferul de informaţie în materia vie„. Ei au avut ideea genialã a structurii ADN ca duplex – care a determinat dezvoltarea geneticii, dar în explicare au postulat cã unitãţile complementare sunt împerecheate prin legãturi de hidrogen – atât de neselective !. Eu am propus un model de împerechere covalentã siamezã – care rãspunde univoc atât de pãstarea mesajului genetic primordial, cât şi de fidelitatea transmiterii lui în cursul replicãrii în mediul pe care şi-l auto-conservã şi, în plus, permite aprecierea efectului curativ în proiectarea medicamentelor anti-tumorale. Am eşuat în încercãrile de publicare a acestei lucrãri în anii 2003-2004; unele edituri condiţioneazã acceptarea publicãrii de complinirea unor costuri, multe au motivat refuzul cu lipsa de spaţiu, FEBS: „to keep the volume of the journal within reasonable limits we frequently need to make editorial decisions and return manuscripts back to the authors without review”, sau: „It is Nature‘s policy to decline a substantial proportion of manuscripts without sending them to referees”, pânã la caracterul prea deosebit; un refuz m-a onorat cu remarca Editor-in-Chief of IUBMB Life: „the proposals run counter to principles of nucleic acid pairing that, in my opinion, have been solidly established in the literature for decades”. Asta, deşi eu am gãsit fapte pe care teoria „normalã” nu le explicã, şi am deschis o cale. Aşa învãţasem cã evolueazã ştiinţa. Lucrarea mea a rãmas… în multe sertare; de când am aflat cã revista Nature (care publicase lucrarea lui Watson şi Crick în 1953) s-a afundat în referendumul din 2012 de la noi…

 50. 51 Patrusel Nicolae ianuarie 30, 2013 la 3:23 pm

  MAI BINE ,prima data ASFALTATI DRUMURILE SATESTI sa putem veni si noi alaturi de voi,……..cu ,ulta stima …..{sa-mi explicati si mie cum un primarcu 3 sau4 mandate nu a fost instare sa faca 12km de asfalt pentru un sat aflat la 30 km de Timisoara si care nu are legatura nici la tren [5km]su 5km la autobuz.}

 51. 52 Patrusel Nicolae ianuarie 31, 2013 la 2:41 pm

  astept si eu raspuns!sa nu cred ca totul e gargara!!!!!!!cu deosebita stima ,n.patrusel

 52. 53 nelu ion februarie 3, 2013 la 12:41 pm

  n-am inteles pt ce a fost marit mandatul pres. de la 4 la 5 ani,discutii vor fi permanent Oare va veni si ziua cand basescu va raspunde pt ce a facut el si acolitii lui?santeti celmai pregatit om politic de la burebista pana in prezent.oamenii lui base au dat bani pt a fi votat la ultimul mandat pe el nu-l trage nimeni la raspundere?nu dv l-ati promovat d-le nastase tot el l-a terminat si pe petre roman.Unii doresc un pres , frumos hai sa alegem pe voicu ,soferul monicai sau pe bote .daca nu conteaza competenta ,sa nu uitam ca obama e de culoare.nici base nu-i frumos .regretabil este ca acest individ vrea sa va distruga.A manevrat legile in interesul sau cu ajutorul celor ce le-au oferit functii.Incercati d-le nastase sa-i faceti curte monicai macovei poate pica la pat , nu va mai sustine ca tentativa de sinucidere a fost inscenare.

 53. 54 Mihalache Mariana februarie 12, 2013 la 1:23 pm

  Domnule Adrian Nastase Va rugam sa fiti tare pentru ca
  aveti multi sustinatori care va iubesc si va respecta.Cu stima si
  admiratie un grup de oameni din Dambovita!

 54. 55 Luminita februarie 23, 2014 la 9:28 pm

  NUUUUUU. In nici un caz . Trebuie sa-l ajutam pe Basescu sa facă pușcărie .


 1. 1 Să-l ajutăm pe Băsescu să abdice? | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe ianuarie 26, 2013 la 6:23 pm
 2. 2 Abdicare prin necontrasemnare? « Fragmentarium Politic Trackback pe ianuarie 27, 2013 la 12:06 am
 3. 3 Adrian Năstase: Să îl ajutăm pe Băsescu să abdice? | zTp.ro Trackback pe ianuarie 27, 2013 la 11:08 am
 4. 4 Adrian Năstase: Să îl ajutăm pe Băsescu să abdice? | Revista Presei Trackback pe ianuarie 27, 2013 la 11:15 am
 5. 5 Adrian Năstase: Să îl ajutăm pe Băsescu să abdice? | ROSITE - STIRI ONLINE | POLITICA | MONDEN | AFACERI |ROSITE – STIRI ONLINE | POLITICA | MONDEN | AFACERI | Trackback pe ianuarie 27, 2013 la 11:53 am
 6. 6 Sa-l ajutam pe Basescu sa abdice? | VA RUGAM SA NE SCUZATI, NU PRODUCEM CAT FURATI! Trackback pe ianuarie 27, 2013 la 4:20 pm
 7. 7 Adrian Năstase: Să îl ajutăm pe Băsescu să abdice?. | zTp.ro Trackback pe ianuarie 28, 2013 la 7:26 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: