Antena 3 – ora 21.30

In aceasta seara la Antena 3, la emisiunea Sinteza Zilei cu Mihai Gadea, va fi prezentata cartea scrisa de mine in ultimele luni: Reprezentarea Romaniei la Uniunea Europeana. 

Emisiunea poate fi urmarita live aici.

Reclame

35 Responses to “Antena 3 – ora 21.30”


 1. 1 NICOLETTE ORGHIDAN ianuarie 23, 2013 la 7:06 pm

  Felicitări, d-nule prim-ministru că, totuși în această situație și-n acele condiții reușiți să vă reculegeți, să vă concentrați, să, scrieți și să publicați. Mulți se vor inspira în diversele hotărâri pe care le vor lua pe mai departe, din scrierile d-voastră. Și. desigur au ce citi și la ce reflecta!

 2. 2 George Serban ianuarie 23, 2013 la 9:19 pm

  Ati fost tot timpul printre noi. Inca un bun prilej. Astept sa va reintalnesc!

 3. 3 lucy ianuarie 23, 2013 la 9:25 pm

  Felicitari ! Sunteti un model pentru multi, care au ce invata de la D-voastra. Va dorim sanatate si reusita deplina in lupta cu ticalosii care s-au crezut vesnici.

 4. 4 Mihnea Georgescu ianuarie 23, 2013 la 9:41 pm

  Un Om Nobil este Liber chiar şi în Lanţuri, pentru Libertatea ţine de Vertikalitatea Interioară, nu de circumstanţele contingente!

 5. 5 corina s. ianuarie 23, 2013 la 9:42 pm

  Felicitari d-nule prim -ministru,! O seara buna. Ne uitam gandindu-ne la dvs.

 6. 6 blogideologic ianuarie 23, 2013 la 10:02 pm

  Există căi din învăţământul superior francez organizate după modelul pedagogic din învăţământul secundar ! http://jfmela.free.fr/jfmblog/?p=268 Se constată că filierele universitare din Franţa pentru licenţele în ştiinţe sunt din ce în ce mai mult respinse de studenţii francezi în favoarea căilor din învăţământul superior francez organizate după modelul pedagogic din învăţământul secundar. Deci există certamente o fugă a studenţilor francezi de acele universităţi în care nu este folosită consistent pedagogia pentru predarea noţiunilor ştiinţifice. Să observ acum că în mod tradiţional universităţile româneşti sunt organizate astfel încât nu se pune nici un fel de accent pe ceea ce se cheamă „pedagogia pentru studenţi” (subliniez aceasta, nu „pedagogia pentru elevii din preuniversitar”!). Prin contrast, chiar şi în fostul URSS existau excelente institute de învăţământ superior organizate după modelul pedagogic din învăţământul secundar francez ! Din fericire, îşi publicau cursurile în limba rusă scrise ca un „discurs secund” (semnificaţia de la Mihail Bahtin), şi aveam acces la ele înainte de anul 1989. În Bulgaria am găsit o librărie unde erau pline rafturile cu acele cursuri. Bănuiesc, dar este foarte probabil ceea ce spun, că bibliotecile universitare erau de asemenea pline. Ceea ce nu era un lucru chiar cu totul rău.

 7. 7 gabriella ianuarie 23, 2013 la 10:36 pm

  Felicitari domnule prim-ministru, abia astept sa veniti acasa si sa reveniti in viata politica.Pacat ca multe persoane abia acum si-au dat seama de adevarata d-voastra valoare.Multa sanatate si putere ptr a uita despre nedreptatile intampinate.

 8. 8 andrada ianuarie 23, 2013 la 10:42 pm

  Tocmai , urmaresc emisiunea iar citatele sant extraordinare….trec peste comentariile semi rautacioase ale lui ciuvica ..; sufletul ,taria lui nu poate fi niciodata infrant ; felicitari ,trebuie citita !!

 9. 9 serbanfl ianuarie 23, 2013 la 11:22 pm

  Încă emisiunea este în derulare, dar nu mă pot reține a atribui lui mugur ciuvică toate epitetele ce caracterizează nemernicia. Fostul consilier prezidențial ar fi cazul să ne povestească cum era cu DREPTATEA pe vremea când două doamne magistrat, într-o emisiune la Marius Tucă, dezvăluiau că „anumite” dosare erau spre studiu la Președinție si la Ministerul Justiției.
  Spre deosebire de alții, dumneavoastră vă asumați tot ce s-a întâmplat în vremea guvernării 2000-2004, chiar dacă nu aveați cum să fiți împlicat direct. Până și Mircea Badea a ajuns să afirme, mai în vară, că de fapt ministrul de interne de atunci a fost cel ce l-a nedreptățit.
  Pe de altă parte este de observat că s-au dat exemple de clemență din Germania și Marea Britanie, dar nu s-a spus că Blair și Schroeder conduceau guverne DE STÂNGA!!!

 10. 10 Draghi Puterity ianuarie 23, 2013 la 11:34 pm

  Felicitari pentru emisiune! Nu puneti la suflet rautatile plasate strategic a unor autosuficienti sau a unora prinsi cu matza in sac si care vor sa va plateasca tot felul de politze.

  Ce conteaza, e parerea unora ca Draga Olteanu-Matei, care va vad asa cum sunteti: mult deasupra mizeriilor si a „zoaielor” cu care incearca sa va improaste divesi ticalosi.

  Probabil o stiti deja, sau poate simtiti cumva, dar simt nevoia sa v-o spun acum direct: ma consider privilegiat pentru ca am ocazia de a va fi contemporan, pentru ca am sansa de a putea fi in preajma unui spirit atat de luminos cum este al dumneavoastra.

  Sa va dea Dumnezeu sanatate si putere!

 11. 11 madalina stanciu ianuarie 23, 2013 la 11:36 pm

  felicitari! si nu e „degeaba”, o carte e o carte! iar impactul cartii dvs e major!

  va asteptam si remarcam panica tot mai mare a lui basescu pe masura ce se apropie iesirea dvs

  toate gandurile frumoase

  madalina stanciu, paris

 12. 12 Fragmentarium Politic ianuarie 23, 2013 la 11:43 pm

  O tema de mare actualitate si, mai ales, de perspectiva, a carei prezentare, daca va fi reluata pe blog, ar raspunde multor asteptari. Dupa parerea mea, ar fi necesara o schimbare de registru, prin renuntarea la abordarile ostilitare sau schismatice, de genul EST sau VEST, o falsa problema cu rezultate monstruos de palpabile, prin EUROCIDUL pe care l-a generat. Vechiul mod de gandire ramane fara obiect in conditiile Europei Unite, care nu se reduce la UE, dar si ale posibilitatii si necesitatii realizarii unui spatiu comun de la Atlantic la Pacific, de integrare euro-asiatica.

 13. 13 Radu Humor ianuarie 24, 2013 la 12:31 am

  Până la urmă n-a fost o emisiune de ridicare în slăvi, ci una de coborâre în iad ,acolo unde-i e locul acestui mefistofelic malefic personaj !
  Cred că o să regrete o viaţă întreagă, sigur şi după aceea, această nedreptate făcută , dar mai ales că n-a putut găsi ceva care să nu ridice atâtea semne de întrebare.
  Ceea ce s-a întâmplat în cazul acestei condamnări de pomină reprezintă o palmă pe obrazul Justiţei române şi dovedeşte odată în plus neprofesionalismul şi slugărnicia celor impuşi de către Băsescu să facă parte din instanţele judecătoreşti.
  Nişte profesionişti ai instanţelor n-ar fi putut niciodată să-şi rişte carierele, ba mai mult, să se facă de râs în halul ăsta !
  Băsescu a reuşit să distrugă sistematic statul român, dar parcă în nici un domeniu răul produs nu se simte atât de puternc şi greu reparabil ca aici !
  Micilor răutăţi ale lui Ciuvică şi Badea sunt sigur că le veţi găsi şi singur explicaţii 😉
  Mai greu va fii să înţelegeţi simpatia celorlalţi , începând cu Gâdea şi terminând cu această minunată Doamnă a scenei româneşti ( aş zice şi politice) Draga Olteanu Matei, dar mai ales uriaşul val de simpatie populară în ce vă priveşte, dar vă şi obligă, direct proporţional cu celălalt val (dispreţ şi ură) care cu siguranţă-l va mătura de data aceasta de pe puntea României pe cel care a condus-o, rău intenţionat, spre un adevărat naufragiu !

 14. 14 razvan ianuarie 24, 2013 la 1:19 am

  Felicitari Nsule ! Am safac tot posibilul safac rost de carte .

  te asteptam „afara” cit de curind avem nevoie de tine .

 15. 15 Karakas ianuarie 24, 2013 la 1:30 am

  @Draghi, subscriu la mesajul tau din ianuarie 23, 2013 la 11:34 pm. MI se pare ca dl Nastase e printer foarte putinii oameni politici care stiu sa construiasca pentru tara. In rest, cam toti au semnat condica la FMI.

 16. 16 blogideologic ianuarie 24, 2013 la 5:03 am

  Deci firma Nokia şi-a revenit, este iar pe profit. Cum se explică aceasta ? Prin calitatea înaltă a învăţământului din Finlanda. La toate testele PISA organizate de OECD, Finlanda iese mereu pe primul loc. Se ştie că învăţământul din Finlanda este organizat după principiile pedagogice ale filosofului pragmatic american John Dewey. Aforismul pe care l-am mai citat cândva aici pe blog, “Pilonii civilizaţiei sunt şcolile şi societatea civilă”, îi aparţine. Îi mai citez şi alte idei : Activitatea omului, fie că este o activitate muşchiulară, fie că nu, este mai întâi psihică. De asemenea pentru John Dewey, nu există activitate fără vreo problemă de rezolvat, tot după cum nu există problemă în care omul se poate implica fără vreun interes subiacent.

 17. 17 blogideologic ianuarie 24, 2013 la 5:23 am

  Găselniţele Finanţelor: impozitul pe „activ biologic” http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/finante/gaselnitele-finantelor-impozitul-pe-activ-biologic-291108.html În vreme ce avocaţii numeroşi pe care îi folosesc primesc de la stat sume colosale. Guvernul USL este certamente fără idei şi merge la vale.

 18. 18 blogideologic ianuarie 24, 2013 la 5:48 am

  + „România trebuie să dispară de pe harta lumii”. Serios? Dr Prof. Univ. Dr. hab. Anatol Petrencu, Chişinău Luni, 21 Ianuarie 2013 / Stimaţi prieteni, Mi s-a părut curios materialul, redactat de dl Andrei Safonov pe portalul de ştiri „Novîi reghion” de la Tiraspol, publicat la 11 ianuarie 2013, în limba rusă. El se referă la mulţi dintre noi, poate chiar la toţi şi fiecare, care simte româneşte. Se referă atât la RM, cât şi la România. Andrei Safonov a absolvit Facultatea de Istorie a USM; a fost unul dintre fondatorii şi conducătorii la finele anilor 80 ai secolului al XX-lea al Mişcării şovine pro imperiale „Edinstvo”, cunoscută sub numele popular Interfront, care se opunea proclamării independenţei Republicii Moldova. În anii 1990-1994 a fost deputat în parlamentul Republicii Moldova, dar din 1992 a stat mai mult la Tighina sau Tiraspol, fiind unul dintre ideologii regimului separatist. Ca autor de cărţi de istorie şi publicist, iată ce scrie dl Safonov: Pe data de 13 şi 14 ianuarie (2013), la Cernăuţi va avea loc întâlnirea miniştrilor afacerilor externe ale Ucrainei şi Rusiei, Serghei Lavrov şi Leonid Kojara. În conformitate cu comentariul departamentului de politică externă rus, la întâlnire o atenţie deosebită va fi acordată reglementării conflictului moldo-transnistrean. Probabil, şi locul întâlnirii nu a fost ales întâmplător: România are pretenţii faţă de Nordul Bucovinei. Nu este exclus, că (întâlnirea) este un semnal, că în lupta împotriva „expansionismului românesc” Moscova şi Kievul, în cazul în care nu-şi vor uni (puterile), cel puţin îşi vor coordona eforturile. Despre aceasta citiţi în rubrica de autor a politologului de la Tiraspol Andrei Safonov, (articol scris special pentru RIA „Novîi reghion”. Tiraspol, 11 ianuarie 2013). Printre inepţiile obscurului personaj (Andrei Safonov) pot fi regăsite afirmaţii gratuite şi otrăvitoare precum: – A trecut timpul jumătăţilor de măsură!; – România – opera hidoasă a Tratatului de la Paris; – Dezmembrarea României. Curs rezumativ; – „Cartagina” bucureşteană trebuie distrusă. (N.R.) […]+ Sursa http://www.art-emis.ro/analize/1401-romania-trebuie-sa-dispara-de-pe-harta-lumii-serios.html

 19. 19 blogideologic ianuarie 24, 2013 la 6:55 am

  Paul Ricoeur, deosebirea dintre Limbaj şi Discurs / Un sistem de limbaj furnizează codurile pentru comunicare, dar prin el însuşi, un limbaj nu comunică. Numai discursul comunică printre interlocutori. Un sistem de limbaj este virtual, deci fie etern, fie considerat în afara timpului. Discursul întotdeauna are loc ca un eveniment efectiv, deci la un anumit moment sau interval de timp. Există o imaginaţie lingvistică productivă care generează semnificaţiile cuvintelor. Asertarea aceasta foarte importantă a filosofului Paul Ricoeur ne aminteşte începutul Evangheliei lui Ioan.

 20. 20 Doru Coarna ianuarie 24, 2013 la 7:02 am

  Cred ca situatia Dvs este situatia Romaniei! Va identificati tot mai mult cu istoria recenta a tarii noastre, si ea condamnata pe nedrept la o adevarata detentie, iar tara ar trebui sa inteleaga si sa va urmeze! Sunteti exponentul oropsitilor, nemultumitilor si dezamagitilor, al victimelor unui derizorat criminal impus Romaniei, nu stiu daca ati dorit-o sau daca va convine, dar multi se leaga de Dvs ca de ultima speranta, „iarta-ne ca tare prosti am fost!”…

  Intrebare: veti lupta, sau veti alege un trai linstit si suficient langa gainile de la Cornu si cu plaivasul in mana?

  Eu in locul Dvs as alege lupta cu acelasi pret platit deja in avans, cel al vietii, asa ar alege orice mare om de stat… Deci?

  Romanii nu sunt un popor social, unit, lor le trebuie si asteapta permanent un lider care sa se identifice cu ei si cu nemultumirile lor, din aceasta cauza romanii stau rau la capitolul lideri nationali autentici, e lucru rar sa apara asa ceva, dar Dvs va configurati singur tot mai mult ca atare, totul incepe sa capete o nuanta oarecum divina, razbunare viseaza multi…

  Va fi complicat, dar nu imposibil. Este insa necesar, tare necesar, asa nu se mai poate continua, USL nu are suflu si nici geniu, inovatie. Va dezamagi tot mai mult. Ori il depanati, ori construiti altceva. Veniti cu alt proiect. Mai exista inca jumatate de electorat neinrolat politic, in general oamenii extrem de seriosi care nu s-au lasat antrenati in aventuri politice ieftine, de tranzitie criminala impusa. Deci sustinere ar fi… mai ales ca, la scena deschisa, superioritatea va este recunoscuta si admirata… Practic romanii nu vor avea ce alege la prezidentiale, mai bun decat atat… si ei stiu asta!

 21. 21 blogideologic ianuarie 24, 2013 la 7:21 am

  În documentarul “The Gatekeepers” vorbesc şase foşti responsabili ai serviciilor de contra-spionaj israeliene http://television.telerama.fr/television/the-gatekeepers-un-documentaire-ravageur-pour-les-dirigeants-isra-liens,92553.php

 22. 22 blogideologic ianuarie 24, 2013 la 7:51 am

  Noile tehnologii sunt salutate ca o speranţă pentru schimbarea tehnologică necesară în Noua Economie. Dar evaluarea lor pune uneori semne de întrebare foarte serioase http://www.nytimes.com/2013/01/24/business/global/boeing-787-battery-was-not-overcharged-japanese-investigators-say.html?pagewanted=1&hpw

 23. 23 blogideologic ianuarie 24, 2013 la 8:23 am

  Robotizarea industrială creează noi locuri de muncă pentru oameni ? Se pare că da. Într-adevăr, robotizarea/automatizarea creează celui care o practică un avantaj competitiv. Noii roboţi din fabrică sunt construiţi pentru a se adapta activităţilor umane. Astfel creşte productivitatea muncitorilor şi scade costul producţiei. Se constată că economiile naţiunilor care practică masiv robotizarea/automatizarea sunt capabile totodată să sprijine programe sociale generoase. Vezi cazul Germaniei. Această situaţie contrazice teza economiştilor de la M.I.T., Andrew McAfee şi Erik Brynjolfsson, exprimată în cartea lor din anul 2011 “Race Against the Machine”. http://www.nytimes.com/2013/01/24/technology/robot-makers-spread-global-gospel-of-automation.html?hpw

 24. 24 Marian Nicolae ianuarie 24, 2013 la 8:59 am

  Chapeau bas domnule profesor pentru aceasta reusita, luand in considerare conditiile de cantonament…..

  Sincere felicitari pentru taria de spirit si puterea de combat.

 25. 25 Marian Nicolae ianuarie 24, 2013 la 9:16 am

  Printr-o declaraţie politică
  Deputatul Ion Stan demască înscenarea comandată politic şi pusă în operă de DNA

  http://www.cotidianul.ro/deputatul-ion-stan-demasca-inscenarea-comandata-politic-si-pusa-in-opera-de-dna-205071/

  Declaraţie politică

  “Cazul deputatului Ion Stan” nu este un motiv de reţinut pentru Raportul privind mecanismul de verificare şi control, ori de a bloca admiterea în spaţiul Schenghen

  Am luat act cu surprindere şi nu fără oarecare îngrijorare că există opinii care încearcă să acrediteze ideea că prin respingerea de către Camera Deputaţilor a cererii Parchetului de pe lângăÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului Ion Stan s-a creat un motiv care “va afecta România în plan extern, în privinţa MCV şi a aderării la Schengen”.

  Credem căînainte de a se fi exprimat o asemenea temere, cu nimic justificată, era oportun să se examineze în deplină cunoştinţă de cauză argumentele pentru care Camera Deputaţilor, ca reprezentat suprem al poporului, a considerat că justiţia se poate înfăptui prin cercetarea în stare de libertate a faptelor, cu privire la care se afirmă doar că ar exista indicii “de natură să conducă la presupunerea rezonabilă” a săvârşirii lor.

  Este regretabil şi de neînţeles cum asemenea aserţiuni au fost preluate ca atare şi în unele medii diplomatice de la Bucureşti, fără a exista minimul de reflecţie necesarăîn legătură cu cauzele pentru care Camera Deputaţilor a exprimat, prin votul dat, serioase rezerve cu privire la existenţa faptelor, argumentaţia şi legalitatea procedurii de instrumentare a cazului.

  Nu pot să nu observ că ceea ce Excelenţa Sa, Domnul Martin Harris, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord la Bucureşti, a scris pe Twitter, în sensul că este (…)”o veste proastă faptul că noul Parlament al României a refuzat cererea procurorilor de a ridica imunitatea unui parlamentar. Nu este un început bun” (…), s-a răspândit foarte repede în media internă şi externă, contribuind, în fapt, la impunerea şi credibilizarea unui curent de opinie defavorabil, atât Camerei Deputaţilor, cât şi prezumţiei de nevinovăţie.

  Cât de departe poate fi de mine gândul că Excelenţa Sa, Domnul Martin Harris, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord la Bucureşti, nu a făcut acel gest la rugămintea sau sugestia cuiva?! Asta, deoarece nu am cunoştinţă de asemenea uzanţe diplomatice.

  Această situaţie este, în principal, şi motivul pentru care simt nevoia să fac precizările ce urmează, în vederea unei corecte informări a opiniei publice şi, mai cu seamă, a presei şi a mediilor diplomatice:

  – Dosarul nr. 344/P/2012 în care este inculpat deputatul Ion Stan, instrumentat de Secţia de Combatere a Corupţiei din cadrul Directiei Naţionale Anticorupţie, se bazează, în totalitate pe denunţul calomnios al unui infractor versat, aflat în conflict cu legea penală, iniţial reţinut şi încarcerat, cercetat încă din anul 2010 pentru fraude de proporţii în legătură cu traficul de medicamente. Demascarea sistemului mafiot din reţeaua de distribuţie a medicamentelor a făcut obiectul declaraţiei mele politice din 14 februarie 2012 „Traian Băsescu şi reforma sănătăţii: între ciocanul şi nicovala mafiei transnaţionale a fraudării asigurărilor de sănătate”.

  Numeroase relatări de presăşi investigaţii jurnalistice menţionează, în ceea ce-l priveşte pe denunţător, folosit de anchetatori ca agent provocator, că acesta are la activ infracţiuni ca spălare de bani, ca urmare a contrabandei cu medicamente, fraude fiscale şi bancare, transferuri de bani în străinătate, conducerea unor reţele de traficanţi şi altele asemenea.

  – Înscenarea a fost comandată politic şi special pregătită de către Secţia de Combatere a Corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Procurorul a solicitat eliberarea sumei de 45.000 lei în vederea organizării flagrantului înainte ca denunţătorul să mă fi contactat pentru „sponsorizare”.

  – În desconsiderarea legislaţiei şi a practicii europene în materia drepturilor şi garanţiilor procesuale cu privire la asigurarea unui proces obiectiv, imparţial şi echitabil, acelaşi procuror şi aceeaşi autoritate judiciară- Direcţia Naţională Anticorupţie – mă anchetează atât pe mine, cât şi pe denunţător, presiunea exercitată de anchetatori fiind în afara oricărui dubiu.

  – Am fost ridicat în forţă şi îmbrâncit cu brutalitate, sub ameninţarea încătuşării de către persone înarmate la vedere, din faţa sediului filialei judeţene Dâmboviţa a Partidului Social Democrat, în plină campanie electorală, fără a fi citat şi fără a exista vreun indiciu că aş refuza să mă prezint la solicitarea Parchetului. Dimpotrivă, m-am prezentat de fiecare dată când am fost solicitat de organele de anchetă. În fapt, s-a procedat la reţinerea mea ilegală, fiind încălcate dispoziţiile art. 72 alin. (3) din Constituţia României, care prevăd că reţinerea deputaţilor este permisă doar în caz de infracţiune flagrantă, ceea ce nu a fost constatat şi consemnat, conform procedurilor obligatorii prevăzute de lege în vederea realizării mijlocului de probă, deoarece nu a existat fapta.

  – La data de 27 noiembrie 2012, trei indivizi rămaşi neidentificaţi, având asupra lor valize metalice, au pătruns abuziv, în absenţa mea, în biroul în care îmi desfăşuram activitatea politică la sediul filialei Dâmboviţa a Partidului Social Democrat. Acele persoane au evacuat tot pesonalul prezent şi au ramas acolo nesupravegheate, mai mult timp, putându-se presupune fie că au efectutat o percheziţie ilegală, fie că au depus, în mod ascuns, obiecte, care ulterior să fie ridicate printr-o procedură legală, atribuindu-mi-se deţinerea lor. Deşi am sesizat imediat, în scris, acest grosolan abuz, demersul a rămas fără răspuns din partea Parchetului.

  – În cazul deputatului Ion Stan este o vădită manipulare a ideii conform căreia nearestarea mea ar obstrucţiona bunul mers al procesului penal.

  Faţă de această situaţie, rog să se observe că există o prevedere expresă a Constituţiei României, art. 72 alin.(2 ), similară prevederilor legale din alte ţări care, pe de o parte, permite urmărirea şi trimiterea în judecată a deputaţilor pentru faptele care nu au legătură cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, iar, pe de altă parte, pentru a se limita abuzul şi ingerinţele în activitatea parlamentarilor, aceştia nu pot fi perchezitionaţi, reţinuţi sau arestaţi fărăîncuviinţarea Camerei din care fac parte. În cazul meu, au existat atât o reţinere, cât şi o violare a biroului în care îmi desfăşuram activitatea politică.

  Aşadar, nimic nu împiedică organele de urmărire penală, dacă există probe, să sesizeze instanţa de judecată, lucru pe care l-am cerut public şi în mod repetat.

  Sub pretextul urgenţei, am fost supus ascultărilor şi interceptărilor electronice, filat şi filmat în absenţa unui mandat legal emis de judecător, fiindu-mi înscenate şi patru aşa-zise momente operative în care să fiu prins în flagrant. Evident că toate cele patru tentative provocatoare, în absenţa săvârşirii faptelor, au eşuat. Rog să se observe că atât legea naţională [Cod procedură penală art. 68 alin. (2)], cât şi legislaţia externă nu permit provocările şi nici lăsarea săvârşirii vreunei infracţiuni în scopul de a obţine mijloace de probă. Din cauza unor astfel de abuzuri, statul român a suferit mai multe condamnări la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

  Este adevărat, am expus, de la tribuna Parlamentului, numeroase opinii critice, cu privire la fapte de corupţie şi ingerinţe în viaţa politică, economicăşi socială a ţării, care au privit personalităţi marcante, instituţii, companii străine ori din România, ceea ce în mod cert a deranjat anumite cercuri şi grupuri de interese.

  Am obţinut a patra oară consecutiv încrederea concetăţenilor mei, într-o proporţie covârşitoare, alegătorii trimiţându-mă, din nou, în plinăanchetă penală, ce aduce mai mult cu provocarea, intimidarea şi actele de poliţie politică, în Parlamentul ţării.

  Este un motiv pentru care doresc să exprim adevărul, aşa cum este el, săîmpiedic manipularea, minciuna, delaţiunea şi impostura.

  Ion Stan

  Deputat independent în Parlamentul României

  Circumscripţia Electorală nr. 16 Dâmboviţa, Colegiul uninominal nr. 3 Voineşti

  2013, ianuarie 22

 26. 26 grigore ianuarie 24, 2013 la 9:53 am

  felicitari. va astept cit mai repede afara.

 27. 27 Cornelia ianuarie 24, 2013 la 10:32 am

  Draga Olteanu Matei a concluzionat perfect emisiunea de aseara, orice cuvant e de prisos.

 28. 28 Gaby.B ianuarie 24, 2013 la 10:33 am

  Astept cu interes aceasta carte.

 29. 29 Marian Nicolae ianuarie 24, 2013 la 11:19 am

  Deci se poate……

  Se întoarce roata?
  Procurorii greci au acuzat un fost angajat al FMI că a „umflat“ deficitul bugetar al ţării, în funcţie de care au fost stabilite măsurile de austeritate
  Autor: Bogdan Cojocaru

  http://www.zf.ro/business-international/procurorii-greci-au-acuzat-un-fost-angajat-al-fmi-ca-a-umflat-deficitul-bugetar-al-tarii-in-functie-de-care-au-fost-stabilite-masurile-de-austeritate-10519024

  Procurorii greci au acuzat un fost angajat al FMI că a „umflat“ deficitul bugetar al ţării, în funcţie de care au fost stabilite măsurile de austeritate

  „Umflarea” estimării de deficit bugetar pentru 2009 a sporit duritatea măsurilor de austeritate, la care grecii au reacţionat cu proteste de stradă, printre cele mai violente din Europa.

  Procurorii greci au acuzat condu­ce­rea noului institut de statistică elen, înfiinţat sub îndrumarea troicii creditorilor internaţionali UE, FMI şi BCE, de subminarea „intereselor naţionale” prin umflarea deficitului bugetar din 2009, folosit ca referinţă pentru stabilirea planului de austeritate implementat în Grecia.

  Printre acuzaţi figurează şeful in­sti­tu­tului – Elstat, Andreas Georgiou, un veteran cu o ex­perienţă de 20 de ani la FMI, instituţie care în lumina efectelor pe care austeritatea le are asupra societăţii şi economiilor şi-a schimbat atitudinea şi recomandă acum mai mult stimul economic şi mai puţine reduceri de cheltuieli.

  Alături de şeful Elstat, procurorii urmăresc penal alţi doi experţi statistici ai institutului. Cei trei ar putea fi acuzaţi şi de corupţie şi fals în declaraţii, potrivit unei surse judiciare, care a precizat că aceştia riscă pedepse de până la 10 ani de închisoare.

  Ei au respins acuzaţiile, scrie Financial Times.

  Decizia procurorilor, care pune sub semnul îndoielii validitatea celui de-al doilea pachet de bailout al Greciei, de 172 miliarde euro, urmează unei anchete de 15 luni declanşate în urma unor acuzaţii făcute în 2011 de o profesoară de statistică, Zoe Georganta, după ce aceasta a fost concediată de la Elstat.

  Ea susţine că Georgiou şi echipa lui au folosit metode imprecise pentru a mări estimarea deficitului bugetar din 2009 de la 12% din PIB la 15,8% din PIB, nivel record în zona euro.

  Deficit mai mare la presiunile Germaniei?

  „Deficitul pentru 2009 a fost majorat artifi­cial pentru a arăta că ţara are cel mai mare deficit din Europa, chiar mai mare decât cel al Ir­landei, care era de 14% din PIB”, a spus Geor­ganta.

  Ea a explicat presei elene că de­fi­citul a fost umflat prin includerea în calcule a unor date privind mai multe companii de uti­li­tăţi şi la presiunea Germaniei pentru ca Gre­cia „să fie forţată” să adopte măsurile dure de aus­teri­tate, notează Thomson Reuters.

  Georganta a fost concediată din board-ul El­stat de ministrul de finanţe de la acea dată Evangelos Venizelos.

  Revizuirea a creat impresia că problemele fiscale ale Greciei sunt mai grele decât s-a crezut şi au acutizat criza din zona euro.

  „Orice încercare de a folosi statistica în interes naţional este o reţetă pentru dezastru”, spunea atunci şi şeful Elstat.

  Modificarea estimării a fost acceptată fără ezitare de Eurostat, institutul de statistică al Comisiei Europene.

  Elstat a fost înfiinţat în august 2010 sub condiţiile celui de-al doilea program de bailout ca agenţie independentă în încercarea de a aduce statistica elenă la standardele UE.

  Anterior, o comisie de experţi a Ministerului de Finanţe şi a băncii centrale calcula deficitul bugetar pe baza datelor furnizate de guvern, iar cifra era raportată la Eurostat. Ministrul de finanţe era personal responsabil pentru aprobarea cifrelor finale.

  „Practica era că biroul de contabilitate a Ministerului de Finanţe lucra cu Banca Greciei pentru a stabili cifre privind deficitul şi datoria ignorând studiile serviciilor de statistică”, a explicat un economist citat de FT.

  Niciun politician acuzat. Încă

  Criza europeană a erupt în 2009, după ce guvernul socialist a anunţat că deficitul bugetar era de 12,4% din PIB, de mai mult de două ori mai mare decât estimarea guvernului anterior, condus de partidul Noua Democraţie. După ce Elstat a fost înfiinţat, Eurostat a renunţat la avertismentele privind credibilitatea datelor statistice greceşti referitoare la finanţele publice. Datele revizuite oferite de Eurostat demonstrează că Grecia nu ar fi putut intra în zona euro în 2001 deoarece a avut deficitul bugetar prea mare.

  Până în prezent, nici socialiştii şi nici cei de la Noua Democraţie nu au acuzat vreun oficial pentru calcularea greşită a deficitului, notează The New York Times.

  Dar procurorii au cerut parlamentarilor să decidă dacă fostul premier socialist George Papandreou şi fostul ministru de finanţe George Papaconstantinou ar trebui cercetaţi pentru majorarea estimării privind deficitul bugetar. O comisie parlamentară a stabilit anul trecut că politicienii nu au făcut nimic greşit, dând vina în schimb, dar vag, pe „lipsa cunoştinţelor despre zona euro”.

  De atunci, Papaconstantinou, care l-a numit pe Georgiou la şefia Elstat în iunie 2010, a intrat în centrul unui scandal de evaziune fiscală, fiind acuzat că a înlăturat numele unor membri ai familiei sale de pe o listă cu peste 2.000 de greci cu conturi în Elveţia care ar fi putut fi folosite pentru a evita taxele.

  Corupţia, boală grea în Grecia. Simptomele din 2012

  8 martie – mai mulţi angajaţi ai principalului fond grecesc de pensii IKA au fost arestaţi sub suspiciunea de fraudă.

  Începutul lunii martie – doi angajaţi ai Ministerului Dezvoltării au fost arestaţi pentru că au cerut mită.

  11 aprilie – un fost ministru al apărării a fost arestat într-o anchetă de spălare de bani.

  19 septembrie – ministrul sănătăţii ia măsuri disciplinare contra oficialilor locali din insula Zakynthos pentru că a acordat sute de ajutoare pentru nevăzători unor persoane care văd.

  2 octombrie – liderul partidului socialist predă o listă, anterior crezută dispărută, cu aproximativ 2.000 de greci cu conturi în Elveţia – lista Lagarde.

  5 decembrie – Grecia figurează drept cel mai corupt stat din UE într-un raport al Trasparency International.

  24-25 decembrie – poliţia arestează cinci persoane sub suspiciunea că au fraudat agenţia naţională de turism.

  28 decembrie – procurorii spun că de pe lista Lagarde au fost înlăturate numele ministrului de finanţe anterior.

 30. 30 Liliana Mititelu ianuarie 24, 2013 la 1:54 pm

  Va iubim ! Cuvintele sunt de prisos. Sa fiti sanatos! „Mult a fost, putin mai e”…

 31. 31 Radu Humor ianuarie 24, 2013 la 2:23 pm

  În completarea comentariului lui @Doru Coarmă, o posibilă continuare :

  http://www.atreiaforta.org/

 32. 32 andrei ianuarie 24, 2013 la 2:25 pm

  Oare de unde as putea s-o cumpar ?

 33. 33 Doru Coarna ianuarie 24, 2013 la 4:55 pm

  @ Radu Humor,

  eu personal nu cred in ecologie si nu am incredere in adeptii respectivi. Progresul speciei este obligatoriu, insa cu amendamentul de a nu distruge ceea ce au creat natura, Creatorul, sau cei din vechime si care s-a verificat in sute si mii de ani.

  Daca punem asa problema, totul devine o chestie de inteligenta, trebuie sa depasim capacitatea de echilibrare a naturii, geniul Creatiei si cunostintele ancestorilor. Numai asa putem crea durabil! A pune moristi sa se invarta, este prea putin… S-ar putea chiar sa afectam dinamica maselor de aer, daca le franam in turbine eoliene temperatura aerului creste, vaporii de apa din aerul umed se ridica si aerul obtinut devine mai uscat! O fi bine, deci? Ce facem, investim ca sa scoatem kolowatti, cu care apoi invartim pompe de irigatii ca sa compensam seceta si desertizarea? E logic?

  Sau: a curata cu detergenti chimici chilotii oricarei familii, este bine? Pai detergentii ajung in scurgere, in ape, in panza freatica, in oceane… Dar chilotii sunt impecabili de curati… Daca s-ar opari si spala cu sapun organic de origine animala, ca pe vremuri, pestii nu ar suferi, grasimea si resturile organice priesc oricarui animal. Dar nu vor femeile, nu ar mai avea timp de telenovele si talk-show-uri cu patachine dezechilibrate…

  Mai sunt unii care vor sa puna vegetatie pe blocuri… uita insa de tantarii aferenti si de chimicalele care trebuie apoi stropite din avion ca sa putem supravietui si sa nu riscam prin intepare boli tampite…

  Energia hidro este OK! Si cea termala! Si cea solara! Iar noua nu ne trebuie decat o tehnologie care sa ne permita s-o stocam! Atat! Restul este politica, adica se incearca, cu succes, a se exploata politic. Datorita credulitatii, bineinteles!

 34. 34 Radu Teodora ianuarie 26, 2013 la 8:55 am

  Buna ziua! Sunt interesata de aceasta carte si as dori sa-mi spuneti de unde as putea sa o achizitionez. Va multumesc anticipat!


 1. 1 Două căi pentru învăţământul superior « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe ianuarie 23, 2013 la 10:08 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: