Perchezitii la CSM si la Penitenciarul Jilava

Vineri seara, prin coincidenţă, au avut loc percheziţii şi la CSM şi la secţia în care mă aflu. Şi într-un caz şi în altul, se căutau calculatoare. La CSM au şi găsit unul – pe care, de altfel, l-au şi sechestrat. La Jilava, aceste percheziţii au loc, de altfel, aproape săptămânal, fiind căutate arme albe, droguri sau telefoane mobile. Cu un alt prilej, vă voi povesti cum se desfăşoară aceste percheziţii.
M-am întrebat însă de ce, la penitenciare, nu se introduc sisteme de bruiaj pentru telefoanele mobile (aşa cum procedam şi încă se procedează în timpul şedinţelor de guvern!). Răspunsul mi l-am dat singur – sunt mai mulţi cei care ascultă decât cei care vorbesc! Aşa că vânătoarea de mobile continuă…

28 Răspunsuri to “Perchezitii la CSM si la Penitenciarul Jilava”


 1. 1 NICOLETTE ORGHIDAN ianuarie 20, 2013 la 8:34 pm

  Nu v-a dispărut umorul și mă bucur, nu v-a dispărut spiritul fin de observație, iar ,,alții” nu se bucură, nu v-a dispărut sentimentul stăpânirii de sine, al profundelor cugetări și, pentru acestea, desigur, toți cei care cred în dumneavăastră se bucură!

 2. 2 dlnimeni ianuarie 20, 2013 la 9:02 pm

  O piata interesanta pentru tabletele PC de 7″!

 3. 3 Bibliotecaru ianuarie 20, 2013 la 9:12 pm

  😀
  Mobilul telefonului mobil.

 4. 4 Draghi Puterity ianuarie 21, 2013 la 12:35 am

  Calculatorul de la CSM a fost cumparat de Universitatea de la Priceton pentru continuarea unor studii 😉

  Motivul il gasiti aici: http://skeptics.stackexchange.com/questions/8635/can-humans-influence-the-outcome-of-random-event-generators-with-their-mind

 5. 5 Popateapa ianuarie 21, 2013 la 6:02 am

  Va dau alt răspuns la dilema dumneavoastră: Justiția, polițiile și serviciile au renunțat la caracterul lor preventiv, devenind simple organe coercitive și nicidecum nu se ocupă cu prevenirea abaterilor. Au norme de sancțiuni și condamnări.

 6. 6 blogideologic ianuarie 21, 2013 la 6:11 am

  Vechiul stil C.E.O. de conducere a companiilor le cerea şefilor numai să posede o agendă clasică Rolodex cu pagini de hârtie pe care să scrie nişte adrese, precum şi competenţa de a exprima nişte opinii. Pentru noii şefi (geeks ori nu) peste start-ups, aceşti germeni de întreprindere din noile pieţe ori din vechile pieţe cu o nouă clientelă ad hoc, destinată special start-upului care tocmai a fost creat, bătrânului Rolodex i-a luat locul un cont LinkedIn, iar competenţele demonstrate în practică sunt nenumărate.

 7. 7 Doru Coarna ianuarie 21, 2013 la 6:28 am

  Chestia asta cu interzicerea mobilelor in penitenciare mi se pare o prostie tipic sovietica d-aia de tip „nu e voie”, s-ar putea afla mult mai multe lucruri adevarate daca ar fi permise si interceptate oficial… Deci cand intri la zuhaus iti prezinti mobilul si semnezi o declaratie ca accepti interceptarea, apoi ei il opereaza in device-ul ce inregistreaza si ti-l da sa-l folosesti, care ar fi problema? Poate iti trebuie pastile, poate vrei o anume mancare de regim sau contra constipatiei, vreun ceai, poate iti trebuie schimburi suplimentare… Idioti, bineinteles… daca scapi porumbei s-ar putea sa mai incasezi niste anisori, deci care-i problema? Pai problema este aceeasi, multa prostie puternica sustinuta de un stat care patroneaza excesiv si anapoda incalcand libertati elementare. De fapt, cum coana Udrea a fost, oficial vorbind, un minstru bun si absorbant (?), ce sa mai zici?
  Oricum zici degeaba, dar macar sa intelegi…

 8. 8 Mihnea Georgescu ianuarie 21, 2013 la 6:28 am

  De multă Vreme bănuiam că Statul este o Mare Puşcărie. Dumneavoastră sunteţi mai liber înăuntru decât mulţi afară.

 9. 9 Cosmin Gheorghita ianuarie 21, 2013 la 6:51 am

  Până nu vor reuşi să vă oprească să vă folosiţi creierul ăla sănătos care e net superior oricărui calculator e bine…

 10. 10 Cred ca ultimul corupt din Romania! ianuarie 21, 2013 la 7:25 am

  Ne facem ca nu stim cine ii lasa pe detinuti cu telefoane mobile si de ce! Din moment ce procurorii sunt foarte meseriasi si trimit oameni la inchisoare cu probe indirecte, asta se stie ca motivarea dvs. a fost citita, e mult mai simplu sa existe telefoane mobile asupra detinutilor, ca poate apar probele directe!
  Acum au trecut la un nivel superior si cauta si calculatoare!
  Cum unii se incapataneaza sa nu aiba asupra lor, telefon mobil, tableta sau laptop si totusi „se vad” in continuare in viata publica, este foarte posibil sa se fi cautat in trecut si vreo tipografie!
  Trebuie sa intelegem, ca celor de la PDL, le curg balele dupa conditiile de detentie ale lui Adrian Nastase si poate si le doresc si ei?
  Degeaba insa, dupa cum se stie, justitia este oarba si mai are si mainile ocupate!

 11. 11 blogideologic ianuarie 21, 2013 la 8:13 am

  Despre naţionalismul românesc al lui Mihai Eminescu, intuitiv şi raţional, vorbesc cel mai bine cele 62 de versuri din DOINA. După opinia lui Bogdan Petriceicu Haşdeu, cuvântul DOINA are sorginte tracă. “Doină, doină, viers cu foc”, este evaluat genul în cultura populară veche de la noi (aşa afirmă Vasile Alecsandri). Viers este forma românească a latinescului versus. În poezia autentică, viersul îndeplineşte funcţia tropului. Este formă de reprezentare, schijă de ontologie care ţinteşte către un fragment de realitate. Dificil de realizat arma, dificil să ţinteşti! În aceste condiţii, Mihai Eminescu vorbea despre “vers”, nu despre viers, chiar peiorativ: „E uşor a scrie versuri/ Când nimic nu ai a spune, /Înşirând cuvinte goale /Ce din coadă au să sune.” Cuvintele goale, nesertizate într-o montură ontologică tensionată, nu harponează nimic din realitate, nici zvârlugă, nici caşalot. Viersul autentic al poeziei ţine de inteligenţa spontană, la fel ca universalia (Uni-versus) metafizicii. Mihai Eminescu avea inteligenţă spontană. Or, inteligenţa spontană este sălbatică ! Vikingii sălbatici dovedeau o inteligenţă cu totul şi cu totul ieşită din comun! Petre Ţuţea spunea despre Mihai Eminescu, în totală admiraţie, că era din neam rutean. Or, rutenii sunt urmaşii unui trib de vikingi răsăriteni (totuşi în poema Pharsalia, Lucanus scrie convingător despre faptul că rutenii erau trib de gali). Mihai Eminescu era un sălbatic ! Contemporani ai lui, de o mediocritate intelectuală crasă, totuşi s-au preocupat exclusiv, în ceea ce priveşte personalitatea lui Mihai Eminescu, să colecteze din desfăşurarea ei numai exemplele de „incivilitate”. La fel ca şi Mircea Cărtărescu când scrie batjocoritor şi depreciativ despre Mihai Eminescu, vezi numărul 265 al revistei DILEMA patronată de culturnicul Andrei Pleşu. Vă mărturisesc că eu sînt în totală admiraţie faţă de inteligenţa absolută a „sălbaticului român” Mihai Eminescu! De altminteri, în „Emil sau despre educaţiune” filosoful Jean-Jacques Rousseau sugera că „educaţiunea” trebuie să aibă drept obiectiv întoarcerea inteligenţei copilului la condiţia ei spontană de animal feral. Din câte ştiu eu, acest program a fost aplicat cu total succes numai pentru „educaţiunea” lui André-Marie Ampère (asociat, şi pe bună dreptate, grupului de Ideologi primari). Interesant şi revelator pentru supravieţuirea Ideologiei thermidoriene la noi după lucrarea cea dintâi, fondatoare, a lui Petrache Poenaru şi Ioan Eliade Rădulescu, este felul cum scrie inginerul român Dimitrie Leonida biografia lui Ampère. Zic acestea influenţat şi de antropologul Genevieve Bell. De fapt inteligenţa oricărui geek fondator al unui start-up de succes în sălbăticia pieţelor trebuie să posede caracteristica unui animal feral.

 12. 12 Marian Nicolae ianuarie 21, 2013 la 8:30 am

  @ dlnimeni,

  Totusi, tabletele PC de 10″ sunt mult mai apreciate…..
  Ca sa nu spun ca ofera un orizont mult mai…deschis……

 13. 13 Iluminatu ianuarie 21, 2013 la 9:08 am

  NĂSTASE vs ARHIMEDE

  Adrian Năstase : Daţi-mi un calculator, şi vă răstorn pământul !
  Arhimede : Nepoate, nu era mai sigur sistemul meu cu pârghia şi punctul de sprijin ?
  Adrian Năstase : Da maestre, dar aici nu e voie cu pârghii…

 14. 14 Iluminatu ianuarie 21, 2013 la 9:11 am

  AMESTECATE

  „– sunt mai mulţi cei care ascultă decât cei care vorbesc!”,

  ca de exemplu :

  http://stirileprotv.ro/stiri/politic/presedintele-basescu-se-intalneste-luni-cu-sefii-misiunilor-diplomatice-acreditati-in-romania.html

  ® Dacă Unul ar asculta ce vorbesc 20 de milioane, vorbitorul ar da faliment.
  ® La vorbitor ajung mulţi din cei ce au şoptit.
  ® Vorbitorul este „dreptul democratic” la exprimare a celor cărora li s-a pus pumnu-n gură.
  ® Papagalul vorbitor ajunge, inevitabil, în „colivie”.
  ® Vrăbiile ciripesc codificat, cipul fiind patentul lor.
  ® Este atât de convingător că pân’ şi lacătele urechilor surde se desferecă.
  ® Vorbitorul este pedeapsa pentru cei ce au nesocotit că „tăcerea e de aur”.
  ® Pentru a răsturna Pământul, între un calculator şi o pârghie aş alege.. un punct de sprijin (divin).
  ® Bancurile se spun înainte şi nu la vorbitor.
  ® N-am preferinţe dacă Guvernatorului i-o dau în sau la vorbitor.
  ® Între percheziţie şi inchiziţie este legătură biunivocă
  ® Universal este limbajul cătuşelor şi al libertăţii.

 15. 15 Iluminatu ianuarie 21, 2013 la 9:31 am

  „DROGURILE LIBERTĂŢII”

  La nocturna de vinerea trecută, în locaţia lui Adrian Năstase, cătătorii au aflat o imensă cantitate de „prafuri”, despre care specialiştii susţin că ar fi cele pe care AN le aruncă, neobosit, în ochi „cârmaciului”. Se pare că ar fi vorba de drogurile libertăţii…

 16. 16 cornel zlati ianuarie 21, 2013 la 6:37 pm

  Mai e un pic Adrian,sper ca odata iesit,sa faci totul, ca niciodata sa nu se mai intimpe ce s-a intimplat cu tine si neaparat nu uita CINE a facut ASTA !

 17. 17 mihaela ianuarie 21, 2013 la 8:28 pm

  Buna seara,
  cine a facut asta, stim…de ce a facut asta, banuim…dar oare ce parere are Dl Nastase despre mult trambitata coabitare, semnata in prealabil in mare secret de cei din partidul dumnealui…? va simtiti oarecum tradat?

 18. 18 dlnimeni ianuarie 21, 2013 la 8:53 pm

  Marian Nicolae: dar sunt mai greu de ascuns.

 19. 19 dlnimeni ianuarie 21, 2013 la 8:53 pm

  O fi vreo legatura intre cele doua perchezitii?

 20. 20 CARAMELLA ianuarie 21, 2013 la 8:54 pm

  Cred ca evadarea colegului a fost un aranjament al unor „baieti destepti”, un pretext indirect pentru verificarea sediului CSM (mai exact a unor calculatoare), dar mai ales un pretext direct pentru verificarea tuturor camerelor, in special a uneia anume …

  Totusi ma intreb cum poti scrie o lucrare stiintifica sau de alt tip, fara a utiliza beneficiile internetului, a tehnicii moderne in general.
  Oare se doreste utilizarea creionului si a gumei la lumina lumanarii, in anul 2013 ?

  Acum vreo 3 saptamani la TV se tot intreaba extrem de ambalata si revoltata ciocanitoarea Woody (pora) cum reusiti sa postati pe blogg din locatia respectiva. Asa am dedus ca acest blogg deranjeaza si irita pe unii, mai mult ca oricand …

 21. 21 blogideologic ianuarie 21, 2013 la 10:52 pm

  Prezenţa masivă a disonanţei cognitive (vezi „coabitarea”) la nivelul conducerii USL este indiciul lipsei de respect faţă de o societate de cognoscenti în România ?

 22. 22 blogideologic ianuarie 21, 2013 la 11:23 pm

  În Franţa a fost înfiinţată o şcoală tehnică superioară, “L ‘ école de l ‘innovation et de l ‘expertise informatique” sau Epitech, care produce geeks. 4300 pe an. Gata să lucreze profesionist în industriile noi. Şi ar mai trebui să producă start-upuri. Nu cunosc producţiile şcolii în acest domeniu. Prin contrast cu celelalte universităţi, la Epitech se pune un accent special pe aspectele pedagogice ale învăţământului superior.

 23. 23 Gaby.B ianuarie 22, 2013 la 9:55 am

  Nu suntem noi niste buni ascultatori catre FMI, asa si la telefoane. Ascultam la telefon dar nu raspundem cu nimic, adica nu facem nimic.

 24. 24 Alexandru ianuarie 22, 2013 la 12:36 pm

  Cand asculti eviti sa vorbesti si sa fi recunoscut drept prost, deci e mai simplu!


 1. 1 Perchezitii la CSM si la Penitenciarul Jilava | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe ianuarie 20, 2013 la 9:56 pm
 2. 2 Cronica unui esec anuntat… « Motanul Incaltat Trackback pe ianuarie 20, 2013 la 11:44 pm
 3. 3 Informații utile despre calculul pensiei, „Visul lui Tănase” Trackback pe ianuarie 21, 2013 la 5:53 am
 4. 4 deplasat « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe ianuarie 21, 2013 la 8:51 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: