Super-imunitatea parlamentarilor a dispărut în urmă cu 10 ani. A rămas doar super-imunitatea Preşedintelui.

Ştiu că sunt mulţi ani de atunci. 10 ani!

Cert este că, în 2003, când a fost revizuită Constituţia – sub „guvernarea Năstase” – a fost eliminată super-imunitatea parlamentarilor, în sensul că ei pot fi urmăriţi penal şi pot fi trimişi în instanţă. Singura super-imunitate care a rămas este cea a preşedintelui Republicii – cea de care se bucură Traian Băsescu, el neputând fi urmărit penal pe perioada mandatului său.

Ca să fie foarte clar, în alin. 2 al art. 72 din Constituţie se prevede: „Deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului”…

Unii nu au aflat încă de această modificare a Constituţiei – de exemplu Monica Macovei – şi continuă să ceară „ridicarea” imunităţii parlamentare pentru fapte penale.

Deşi parlamentarii pot fi urmăriţi penal şi trimişi în judecată penală ei „nu pot fi perchezitionaţi, reţinuţi sau arestaţi”, înainte de condamnare pentru a se evita eventuale abuzuri, în principal împotriva parlamentarilor opoziţiei. Repet, este o măsură care a existat şi în vechile constituţii româneşti şi există şi în constitiuţiile celorlalte state europene. Dacă nu mă credeţi, întrebaţi MCV-ul.

Este exceptată situaţia de infracţiune flagrantă, când se presupune că nu s-ar mai putea vorbi de un eventual abuz (art. 72 alin. 3).

Să vă citez din Constituţia de la 1866, art. 52: „Nici un membru al uneea sau celei-alte Adunări nu pote, în timpul sesiunei să fie nici urmărit, nici arestat în materie de represiune, de cât cu autorisaţiunea Adunarei din care face parte, afară de casul de vină vedită.”

În acelaşi sens este formulat articolul 55 al Constituţiei din 1923. Vă mai citez şi art. 57 alin. 1 al Constituţiei din 1938: „Niciun membru al uneia sau celeilalte Adunări nu poate, în timpul sesiunii, să fie urmărit sau arestat pentru vine penale, decât cu autorizarea Adunării din care face parte, afară de cazul flagrant.”

Chiar şi în perioada comunistă a fost preluată această formă de protecţie a deputaţilor: „Niciun deputat nu poate fi reţinut, arestat sau urmărit, fără autorizarea MAN… pentru orice fapte penale, afară de cazurile de flagrant delict” (art. 54, Constituţia din 1949). Iar în Constituţia din 1965 se preciza: „Niciun deputat al MAN nu poate fi reţinut, arestat sau trimis în judecată fără încuviinţarea prealabilă a MAN în timpul sesiunii iar între sesiuni, a Consiliului de Stat. Numai în caz de infracţiune flagrantă, deputatul poate fi reţinut fără această încuviinţare.” (art. 61, Constituţia din 1965)

Dacă veţi cerceta Constituţiile celorlalte ţări europene (nu am văzut constituţia din Belarus!), veţi vedea că peste tot există astfel de prevederi.

Repet – ideea esenţială a fost aceea de a elimina temerea că, în cazul unor opinii contrare puterii, reprezentanţilor opoziţiei li se pot înscena dosare penale şi pot fi reţinuţi (arestaţi) în timpul unor voturi importante din parlament.

Astfel de abuzuri au avut loc, la noi, în parlamentul interbelic.

Să presupunem că în timpul guvernării Boc, lipseau 3 voturi în parlament la o moţiune de cenzură. Fără protecţia din Constituţie, teoretic, puteau fi reţinuţi 4 parlamentari din opoziţie, în timpul votului (pe motive inventate) şi apoi erau eliberaţi. Aceste măsuri au rostul, deci, de a proteja exprimarea, fără teamă, a opiniilor şi a voturilor, în special pentru membrii opoziţiei.

Nemai fiind parlamentar, nu am un interes personal în această chestiune, dar nu pot asista nepăsător la o dezbatere în care în mod demagogic,
unii vorbesc acum despre „consolidarea super-imunităţii”.

În ceea ce priveşte prevederile din Regulamente şi din Legea statutului parlamentarului, cred că ele trebuie să se limiteze, în această chestiune, la prevederea din Constituţie.

Este clar că parlamentul nu este un birou de înregistrat acte de la parchet. El are rolul Constituţional de a cenzura solicitarea din partea parchetului şi de a stabili dacă nu cumva cererea espectivă reprezintă un abuz sau are motivaţii politice. Este sarcina parchetului să convingă parlamentarii că nu este vorba de aşa ceva. Aşa că el (parchetul) decide ce argumente (probe) trimite la Parlament.

P.S. Am văzut că proiectul de modificare a Legii statutului parlamentarului a fost trimis şi lui Traian Băsescu, pentru consultare. Dacă se doreşte consolidarea acestei practici, se poate prelua în viitoarea Constituţie, textul art. 31 din Constituţia din 1938 a lui Carol al II-lea: „Puterea legislativă se execută de Rege (Preşedinte n.b.) prin Reprezentaţiunea Naţională care se împarte în două Adunări: Senatul şi Adunarea Deputaţilor”…

(scris de mână în penitenciarul Jilava)

23 Responses to “Super-imunitatea parlamentarilor a dispărut în urmă cu 10 ani. A rămas doar super-imunitatea Preşedintelui.”


 1. 1 ioanabud ianuarie 19, 2013 la 3:20 pm

  Va doresc sa treceti cu bine peste toate necazurile, domnule prim-ministru! Primiti si urarea: „Niciodata sa nu-ti moara macii!”. Cat despre alesii nostri din Parlament, sunt prea umili, imi fac impresia ca-i macina complexul inferioritatii…, din moment ce trimit un proiect spre consultare la Demisul poporului.

 2. 2 Doru Coarna ianuarie 19, 2013 la 3:36 pm

  Eu nu pot totusi intelege de ce ar fi, sau a fost, nevoie de imunitatea parlamentara sau prezidentiala! Nu vad conjunctura in care, un parlamentar sau presedintele, pot face ceva ilegal si pot fi absolviti sau li se poate amana aplicarea legii adica intocmirea dosarului si cercetarea cu, eventual, masura arestarii preventive.

  Sa fim seriosi, daca de la tribuna parlamentului unul rosteste o minciuna in baza careia acuza public alt parlamentar sau alta formatiune politica de ceva ilegal, atunci acuzatul il poate chema in judecata si acuzatorul trebuie sa aduca probe, sau sa plateasca despagubirile solicitate de cel lezat. Asa este firesc sa fie, fara minciuni! Adica fara politicianisme!

  Problema dumnealor este insa alta, oameni buni: ei ne mint in campanii, iar apoi odata alegerile caastigate fac exact cum le convine lor mai bine insa nu-i poti reclama pt ca au imunitate, asta-i realitatea trista!

  Talharia asta ar trebui desfiintata, Eu as institui institutia dezalegerii, sau a retragerii: asa cum o formatiune poate retrage sprijinul politic unui politician care nu joaca dupa partitura impusa, tot asa si alegatorii pot retrage sprijinul popular, sau civic in cazul primarilor si consilierilor locali, care nu-si respecta promisiunile electorale! Ce s-ar face ei cu perspectiva pierderii rapide a ciolanului ? Poate ar deveni seriosi sau s-ar apuca naibii de facut ceva util societatii!

  Adica noi trebui sa platim un mandat intreg minciuna si impostura, vezi cazul Basescu? Nu, au spus, atunci trebuie sa faca sau sa plece urgent!

  Dar in fine, ar trebui in final ca securistii sa-si voteze o lege prin care sa-si interzica a fi securisti, punand lucrurile la limita, la limita lor reala… Pt asta ar trebui presati, dar de catre un popor aproape desfiintat? Nu se mai poate! Lucrurile, am mai spus, au fost prost croite inca din ’89, si ma uit acum si ma conving ca nu din ticalosie, sau intr-o masura mica din ticalosie, ci din prostie fara margini! Este prostia alora cu mormanul de fiare vechi, ei neputand construi, asa cum s-a dovedit, nici macar un closet public! Nici macar pt ei! Pana si pe acela trebuie sa li-l ofere statul prin RAAPPS la chirii modice…

  Daca ONG-urile serioase ar aduce in atentia populatiei aceasta tema, si presand politicul din strada ca acum un an, s-ar putea sa se reuseasca obtinerea acestei legislatii a retragerii sprijinului public sau civic, dupa caz, si lucrurile ar merge bine apoi. Daca nu, platim mincinosi ca sa ne minta… De exxemplu, il platim pe Basescu ca sa ne reprezinte, dar el se reprezinta pe el si ai lui, plus interesele PPE-ului, iar pe Ponta il platim ca sa administreze tara iar el vinde proprietatile si bunurile acesteia cui vrea el, sau ma rog, cui ii vine pe lista de le Barroso, in scris, ca la prosti… De primari si haitele lor de consilieri care taie si spanzura tot timp de un mandat, fara sa ai ce le face, ce sa mai spun? Daca ii tot votati inseamna ca va place asa, nu?

 3. 3 Doru Coarna ianuarie 19, 2013 la 3:38 pm

  acolo era punct, sau eu cu litera mica, dupa cum vreti. Nu ma tratez cu majuscule. Sorry!

 4. 4 Ghita Bizonu' ianuarie 19, 2013 la 6:18 pm

  Ei sa lasam fleacurile ….
  DNA a descins noaptea la la Consiliul Superior al Magistraturii (?!?) si a pus sechestru pe un calculator. Sau doua.

  Ma rog ma rog poa ca sunt motove betoNnnnnn ca DNA sa dea buzna la CSM (de exemplu iau bani ca sa apere niste infractori ca la ce sa te astepti de la unii care se destrabaleaza pe facebuci?!) INSA noaptea?!?
  Noaptea precum CEKA, Gestapioul ori Securitatea. Insa dupa 66-69 Securitatea a fots trasa de urechi de tov NC personal si de catre CPEsx al CC al PCR asa ca si-a facut autocritica (Securitatea) si a capat obiceiuri .. diurne .
  Ar mai fi de zis ceva . Perchezitionarea uneui sediu de intreprindere, cu atat mai mult de institutie. Dupa cate tin minte in RSR (nedemocratica unde canci stat de drapt , Europa, drepturile omului, CEDO samd) perchezitia unei institutii se facea ziua. In timpu oreleor de serviciu. Cu anuntarea directorului (dintai se duceau la director ii ziceau proasta zi tovarus director ii aratu docomentu si intrebau daca directoru personal va asista sau sa numeasca pe careva .. de preferinta vreo 2 tovarasi de increderee, onorabili {si asa un domn reactionar cu dosar f prost a fost soloictat expres de director si secreatru de partid sa fie ei el martor. Dosaru era el prost insa omu era respectat} si dupa indeplinurea acestor fiormalitati se trecea la perchezitie si ce mai urma (eventuale ridicari de docomente, materiale, persoane).
  Sunt curios la DNA cine a citit mandatu? Cumva Haineala (ar fi fost cazu). Alina Ghica?! Femeia de serviciu? Sau portaru?!

  Ca cum sa va spui … sa zicem ca pe Gicu Doispe Halbe poti fi nevoit sa il cati pe la ora 23 .. (cand in sfarsit ajuhbge si el acasa ca oricum de la 6 „ponteaza” la o „cafea alba” de 30 de grade) insa e cam greu de crezut ca sefu lu CSM (si nu numai ca puteam sa zicem si Spitalu de porci dostrofici) e gasit noptea la sediu institutiei…

  Hm.. curios cum Uniunea Europeana, MCVul, Comiisa Europeana , Caterina Zi, Reding, Schultz samd gireaza cekisme si gestapovisme din astea care in 1980 erau verboten si ptr Militie si ptr Securitate (ma rog ,, ma rog daca cand o batea sotu nefasta zbiera prea tare de nu puteau dormi vecinii venea melitia si la 1 am)
  Cum s-ar zice in Satrapia Securistica Babuistan draga de Uniune Europeana adopta codul bunelor maniere dupa Felix cel de Fier (Dzerjinski creatoru CEKA)
  Si daca nu ma inseala memoria DNA a descins la Autoritatea Elctorala Permaneta tot la ceas de seara …

  Ca cam asa.. eram o democratie. Inainte de a intra in UE. Azi vorbim nu e. E doar MCV!!!
  Mersoa Baoroso ! Da macar asta e un golan maoist.

 5. 5 Cârcotaşu ianuarie 19, 2013 la 8:50 pm

  Antena 3 anunţă că astăzi 19.01 la orele 23.00, la emisiunea „Panorama”, va fi prezent dl. Adrian Năstase, la rubrica „Vorbitor”.

 6. 6 Radu Humor ianuarie 19, 2013 la 8:52 pm

  Lovitura de stat dată de Băsescu ajutat de mercenarii din UE continuă !
  Singura posibilitate de apărare a României ar fi trebuit să fie armata, care, ce să vezi a fost desfiinţată !
  În schimb serviciile se reorganizează, ceva de groază !
  Singura şansă e ca românii să iasă în stradă. Dar pentru asta avem nevoie de nişte lideri care să pactizeze cu poporul !
  Şi de asta, pentru a întârzia cât momentul adevărului, se comit tot felul de abjecţii, absolut imaginabile într-un stat de drept !
  Se pare deja că acei comisari sovietici, la început nu erau nici pe departe atât de nemernici şi descreieraţi cum sunt ăştia, cărora le-a luat Dumnezeu minţile şi se cred Dumnezei pe pământ ! :mrgreen:

 7. 7 Iluminatu ianuarie 19, 2013 la 9:02 pm

  „Nu-i pentru cin’ se pregăteşte, ci pentru cin’ se nimereşte.”

  Aşa fu şi-n 2004 şi-n 2009 şi-n 2012 şi…rămâne de văzut.
  Cred că parlamentul şi guvernul USL vor reuşi să-l debarce pe barcagiu până-n septembrie a.c. Cât priveşte România, salvarea i-ar putea veni de la un război mondial distrugător (la noi nu mai e nimic de distrus!) sau de la un faliment iremediabil al marilor economii europene, care ne va găsi aliniaţi, cei 27 pasageri primind comanda : „Scapă cine poate !”

 8. 8 M.Voicu ianuarie 19, 2013 la 9:46 pm

  Ministrul V. Vozganian, la Antena3 astã searã/20:27 zise: ”Petrom are petrolul în pãmânt”.
  Constituţia României, pe care au jurat toţi guvernanţii, dispune la Art.136 în alin.3: «Bogãţiile de interes public ale subsolului, spaţiul aerian, apele cu potenţial energetic valorificabil, de interes naţional, plajele, marea teritorialã, resursele naturale ale zonei economice şi ale platoului continental, precum şi alte bunuri stabilite de legea organicã, fac obiectul exclusiv al proprietãţii publice.», în alin.2: «Proprietatea publicã este garantatã şi ocrotitã prin lege şi aparţine statului sau unitãţilor administrativ-teritoriale.», şi în alin.4 teza întâia: «Bunurile proprietate publicã sunt inalienabile.»
  Din ce s-a scris p’acilea (ultima datã la firul prezent-si-viitor ianuarie 4, 2013 la 3:25pm), la firul raportul-jospin ianuarie 18, 2013 la 11:38am am rezumat din raportul PriceWaterhouseCooper asupra valorificãrii resurselor naţionale în provincia Alberta/Canada : Alberta’s Royalty System Jurisdictional Comparison – Alberta Energy … http://www.energy.alberta.ca/…/royalty_jurisdicti... , accesibil integral în internet; altele se gãsesc la ”royalty” sau ”SEVERANCE TAX”.
  imunitatea nu exonereazã de consecinţele jurãmântului pe Constituţie

 9. 9 lucy ianuarie 20, 2013 la 12:22 am

  D-le prim-ministru ,a fost o incantare sa ascultam asta seara la Antena 3,ce se spune despre d-voastra , intelectualul cu atata expertiza in justitie, parlameni, viata politica in general , capabil sa indrume si sa dea solutii, sa propuna proiecte, sa ajute pe cei care ii cer ajutorul. Este o dovada a soliditatii pregatirii intelectuale si a demnitatii omului Adrian Nastase, omul deosebit si iubit de cei multi,pentru ceea ce a realizat. Va dorim multa sanatate si sa va ocupati cat mai curand locul meritat, pentru ca cei care v-au dorit atata rau, se pare ca vor primi ce-au semanat. Si mizeria trebuie sa aiba un sfarsit!

 10. 10 Bibliotecaru ianuarie 20, 2013 la 12:27 am

  Nu ştiu exact de ce domnul Zgonea a trimis la Cotroceni proiectul de modificare a Legii statutului parlamentarului, pe de altă parte orice astfel de proiect ar trebui supus dezbaterii publice. După mine acest gest, repet, dacă nu are alte semnificaţii, reprezintă un semn al normalităţii. Preşedintele a făcut şi domnia sa un gest al normalităţii şi nu a comentat nimic extrem de deplasat (cel puţin nu încă şi nu direct)…

  Ceea ce nu-mi place mie este că nimeni nu se mai gândeşte la ce spune în mod real Constituţia, nimeni nu se mai gândeşte la principiile de drept, toată lumea se gândeşte cum să nu poată Traian Băsescu „interpreta” în favoarea sa totul, pe de o parte, şi cum să nu aibă de suferit Traian Băsescu, pe de altă parte. Sistemul Instituţional românesc a ajuns să se învârtă în jurul câtorva persoane… şi poate va ajunge satelit în jurul unei singure persoane.

 11. 11 blogideologic ianuarie 20, 2013 la 1:06 am

  Mihail Varşavski : Israelul de acum a intrat în faza de tragedie grecească. Se constată un Hubris extrem, adică păcatul lipsei de măsură şi orbirea completă atunci când tu deţii puterea totală. Politica în Israel este dominată de brute de extrema dreaptă, acei “coloni iluminaţi” care flatează cele mai josnice instincte ale electoratului. Sursa : http://www.lemonde.fr/proche-orient/article/2013/01/19/michel-warschawski-en-israel-il-y-a-quelque-chose-d-une-tragedie-grecque_1819468_3218.html Iată cum sună un comentariu de pe forum : Acestea sunt semnele premergătoare prăbuşirii (“Ce sont les signes avant-coureurs de l’effondrement”)

 12. 12 blogideologic ianuarie 20, 2013 la 6:22 am

  Ce caraghiozlâc a construit Valeriu Zgonea (de la PSD) cu “schimbarea de paradigmă”! I-a oferit un nou avantaj competitiv lui Traian Băsescu ! Păi asta-i exact vechea paradigmă a PSD-ului! Aceea de a construi mereu noi şi noi avantaje competitive pentru Traian Băsescu ! Marele Maestru pentru această politică de teatru absurd a fost, şi este, celebrul politician “Viorică” Hrebenciuc. Aici chiar este necesară imperios “ieşirea din paradigmă”! Trebuie să se înţeleagă de către politicienii PSD-ului actual care fac jocurile în Parlamentul României faptul că noul lor obiectiv trebuie să fie “Intrarea în Epistema românească” ! Adică Epistema în care Discursul politic este centrat pe interesul naţional românesc.

 13. 13 Iluminatu ianuarie 20, 2013 la 6:25 am

  UN BĂRBAT EXTREM DE DEMN

  Aşa este descris Adrian Năstase de către senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu, noaptea târziu, cam pe la 23:35 într-o emisiune reuşită, pe Antena3. „După o aşteptare suficientă la Vorbitorul Jilavei, coboară un bărbat înalt, bine făcut, extrem de demn, îmbrăcat gros – prietenul şi colegul meu Adrian Năstase, pe care l-am vizitat în calitate de senator, cerând scuze pe această cale familiei sale pentru a fi consumat una din cele 4 întrevederi lunare.”
  Fericitul vizitator a comentat scurt câteva dintre răspunsurile lui AN la problemele abordate în cursul întrevedeii din camera specială a aşezământului, din care redau numai două ca fiind chiar vorbele vizitatului :
  – Doamne fereşte să abordaţi modificarea Constituţiei pornind de la Traian Băsescu !
  – Activităţile importante ale unui guvern trebuie să se deruleze imediat după alegeri, şi nu tardiv, spre finele mandatului !!!
  Din spusele lui SRS, vizitatul s-ar fi arătat rezervat în privinţa lui Ponta, Antonescu şi alţii, afirmând că „Pactul de Coabitare” a fost o greşeală.
  Despre şicanele ce i se fac lui AN în legătură cu legala eliberare condiţionată, senatorul Sorin Roşca Stănescu nu a ezitat să-şi spună părerea autorizată, în traducerea mea : „Teama unora de fluviul sfaturilor competente ale lui Adrian Năstase, tocmai în perioada de germinare a hotărâtoarelor decizii ale Parlamentului şi Guvenului României veşnice.

 14. 14 dlnimeni ianuarie 20, 2013 la 9:24 am

  Faptul ca partizanii presedintelui debiteaza minciuni nu mai este, pentru mine, demult surprinzator. Insa ma mira zi de zi tenacitatea cu care le debiteaza. Minciunile legate de „imunitatea parlamentara” le toarna de ani de zile. Unii dintre ei, mai idioti, au devenit chiar patrunsi de ele, incit le-au pomenit si atunci cind erau la putere si majoritatea lor tacea, deoarece nu se cuvenea sa loveasca in propriul statut. Unii dinre ei nu au ezitat sa recurga la sprijinul oferit de protectia parlamentara atunci cind au fost acuzati in justitie. Sa ne aducem aminte cum acestia (acestea) se piteau dupa votul parlamentar in loc sa renunte la el si sa se prezinte urgent si din proprie initiativa in fata justitiei ca sa-si dovedeasca nevinovatia, asa cum cereau dlui Nastase. Am crezut ca am inteles dictonul „Mintiti, tot ramine ceva.”, insa partizanii presedintelui m-au lamurit ca inca sunt departe de deplina lui intelegere. Ce i-ar face, oare, in mod concret, sa isi dea seama ce inseamna lipsa unei elementare protectii a constiintei parlamentarului?

 15. 15 blogideologic ianuarie 20, 2013 la 9:57 am

  István Széchenyi (1791 – 1860), teoretician vizionar al politicii proactive de maghiarizare (ca să nu zic politică de maghiarizare forţată). István Széchenyi a murit cu şapte ani înainte de Ausgleich, atunci când cancelarul habsburgic Von Beust fondează statul Kakania (după terminologia folosită de Robert Musil), altminteri statul K und K ori “împărăţia chezaro-crăiască”, după ai noştri. Contele Von Beust a luat acea decizie naivă consecutiv înfrângerilor suferite de statul habsburgic la Solferino* şi Sadowa. Dar ea va furniza substanţă maghiarizării pe vremuri numai teoretizate de contele Széchenyi. Într-adevăr, acesta spunea : ,,Ungaria n-a fost” (sau ,,Ungaria nu este”, aş interpreta recunoaşterea pe care o făce Széchenyi). Dar contele adăuga imediat : “Ea va fi abia.” După Ausgleigh, prin implementarea teoriei lui István Széchenyi, un număr de la două până la trei milioane de români aflaţi pe teritoriul dintre Dunăre şi frontiera maghiaro- română recunoscută la Trianon în 1920 au fost maghiarizaţi forţat. *În bătălia de la Solferino se întâmplase, din nou!, o hecatombă românească. Cântecul popular ardelenesc o consemnează : „La Zolfărino ghe vale,/Mere-un ghenăral călare/Și tot strigă-n gura mare:/―Împărache înălțache!/Pugne pașe, nu che bache,/Că-ți perzi cătagnele toake!”

 16. 17 Adrian B. ianuarie 20, 2013 la 6:39 pm

  Emotionanta relatarea lui S.R. Stanescu in ceea ce va priveste . Interesanta si emisiunea Panorama .

  Va doresc multa sanatate si putere ! Sunt convins ca adevarul va iesi curand la iveala si destinul d-voastra va va aduce din nou in fruntea acestei tari ! Romania are nevoie de dumneavoastra !

  In emisiunea de ieri s-a reiterat o idee pe care eu am spus-o cu mult timp in urma . Si anume , ca ati fost arestat in primul rand pentru a nu-l mai putea sfatui pe Victor Ponta . Abia apoi urmeaza ranchiuna lui TB , etc.

  Cu respect , Adrian B.

 17. 18 Roxana Iordache ianuarie 20, 2013 la 6:42 pm

  @nastase. Eu am zis prima. 😛 În rest, Zgonea e o înjurătură. :mrgreen: Dar cică i-a dat acordul Micul Tontulescu. Şi a trimis şi la Ambasada SUA, ca să fie clar că dăm raportul. Măcar să facem cerere ca să devenim a 51-a stea, ar fi o chestie, că am putea tipări bani oricând. :mrgreen:

  Serios, aveţi o mână la oameni! 😳

 18. 19 Iluminatu ianuarie 20, 2013 la 6:52 pm

  ŞTIAŢI CĂ
  Domnul premier Ponta ar fi afirmat într-un grup organizat de frumoase cum că :
  „Barbatii nu au cum sa castige niciun razboi cu femeile pentru ca nu poti castiga un razboi atunci cand esti in fiecare noapte in pat cu dusmanul”(citat din Henry Kissinger, laureatul premiului Nobel pentru pace).
  Cum şefu ? matale te dai la duşmanu ?

 19. 20 angela ianuarie 21, 2013 la 12:43 pm

  Domnule Adrian Nastase,
  Cand experimentul parchetului general si campaniile media in slujba politicului mi-au trimis barbatul dupa gratii 14 ani am spus ca este o gluma imbecila. Cand experimentul PNA m-a trimis pe mine la puscarie, la comanda pesedistilor, dar cu concursul portocaliilor, am spus ca este o batjocura fara margini. Sa asupresti o vaduva saraca este cel mai mare blestem! Insa pe fondul faptului ca bateam drumurile inchisorii pentru barbatul meu m-am gandit ca socotelile cu politicienii sunt foarte complicate. Cand am vazut concursul comandantilor inchisorii Rahova si Targsor pentru a starpi sufletul din om, mi-am amintit ca am sange de cazac in vine. Si ca blestemul nu este pedepsit de Codul Penal. Pentru ce sistemul patronat SI DE DVS. a facut atata nedreptate 12 ani pentru Tigareta 2, unui singur om? Dumitru Popescu..Pentru ce creatia aceluiasi sistem PNA a asuprit precum tortionarii oameni deja loviti? Imi pare rau ca trebuie si experimentati experienta noastra..cine v-a daruit inchisoarea v-a dat-o cu imprumut. Mie duhovnicii mei mi-au spus 12 ani sa iert si sa uit, dar nu pot. Blestemul e blestem si vaduvia mea din tinerete este vaduvie si cuvantul vaduvei are o anume putere in fata lui Dzeu. Cand am ajuns in inchisoare m-am gandit ca Dzeu m-a adus acolo ca sa invat si sa inteleg ceva. Am invatat sa traiesc suferinta barbatului meu, daca nu o traiam nu ii ramaneam alaturi. E un test si pentru prieteni si pentru familie si pentru om. Martirii neamului au facut inchisoare. Daca nu va lasati cu scamele luate de pe hainute si nu uitati ca undeva in spatele zambetului isi ascut unii cutitele lungi pentru spatele dvs. inseamna ca sunteti un alt om. Unul care are valori. Daca va amintiti ca oameni ca mine si barbatul meu au suferit pentru ca SI DVS ati impartit nedeptate, Dzeu va va lumina sa nu repetati asta. Cand veti iesi si Dzeu sa va ajute, o sa vedeti ca inima nu va va lasa sa iertati si nici sa uitati. Insa cred ca dreptatea si adevarul nu pot fi ascunse la nesfarsit. Dinspre mine cred ca omul nedrept poate sa primeasca iertare cand a redat onoarea si cele rapite celui nedreptatit. Stiti ce valoare au 12 ani din viata unui om? Stiti ce valoare au 11 ani de puscarie intr-o relatie in care femeia si barbatul au impartit teroarea sistemului penitenciar dirijat politic? Stiti ce tarie de caracter iti da asta? Nu mai curge sange nici cand te tai! Dar ce nu te omoara te intareste! Dzeu sa va ajute si sa va doriti sa fiti drept si corect si sa nu mai faceti experimente judiciare pe vaduve si orfani…ca nu veti gasi in toate scrierile sfinte o povara spirituala mai grea ca aceasta. Si va intreb inca o data de ce ati permis asa ceva si la ce v-a folosit? 6 luni de zile conducerea penitenciarului Rahova nu mi-a dat un medicament, ani de zile comandantul penitenciarului Alexandru Denis Darie a recurs la fel si fel de porcarii impotriva mea si a barbatului meu..Toate se cer publicate si cunoscute de opinia publica, pentru ca actionau la comanda si am vazut ca Dzeu a avut grija mare de fiecare…Nu actionau de dragul statului de drept, al ordinii si dreptatii sociale…actionau pentru sinele lor…Dar stiti foarte bine asta. Si cateodata inchisoarea este cea mai buna protectie impotriva celor care isi zic ..prieteni. O realitate care va va intari, daca nu veti uita ca scamele luate azi de pe hainele de maine dauneaza. Sa aveti curaj si putere si sa va inarmati cu rabdare si demnitate dvs si familia dvs. ca asta VA FACE DIFERENTA DINTRE CEEA CE S-A VRUT SI CEEA CE VA RAMANE! AVETI GRIJA DE INIMA SI DE SUFLET CA NUMAI ASTEA CONTEAZA…Cu deosebita consideratie, sperand intr-o reparatie morala,


 1. 1 Super-imunitatea parlamentarilor a dispărut în urmă cu 10 ani. A rămas doar super-imunitatea Preşedintelui. | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe ianuarie 19, 2013 la 5:38 pm
 2. 2 Nastase despre super-imunitate: "Scris de mana in penitenciarul… « Ultimele știri și informații Trackback pe ianuarie 20, 2013 la 5:45 am
 3. 3 Super-imunitatea parlamentarilor a disparut acum 10 ani. A ramas super-imunitatea Presedintelui | VA RUGAM SA NE SCUZATI, NU PRODUCEM CAT FURATI! Trackback pe ianuarie 20, 2013 la 3:08 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: