Nevoia unei solutii pentru Ilie Ilascu

Chestiunea locuinţelor de la RAAPPS este complicată. Nu vreau să o comentez acum.
Vreau să sper însă că se va găsi o soluţie pentru Ilie Ilaşcu.
Destinul lui a fost lupta pentru identitatea românească şi ar fi teribil de nedrept să lovim în una din legendele noastre.
Pentru el, poate fi găsită o soluţie, eventual printr-o hotărâre de guvern de transferare a locuinţei respective la Primărie care să i-o închirieze lui. Evident, dacă nu se găseşte o alta soluţie mai bună. Nu are rost să enumăr argumentele… pentru nevoia găsirii unei soluţii.

20 Responses to “Nevoia unei solutii pentru Ilie Ilascu”


 1. 1 Ilie Ilascu ianuarie 18, 2013 la 7:57 pm

  Va Multumesc D-le Nastase pentru sustinere…
  Va doresc sanatate si eliberare grabnica ,din locurile pe care si eu leam cunoscut vre-o 9 ani…

 2. 2 Ghita Bizonu' ianuarie 18, 2013 la 8:05 pm

  Scuzati ca dupa tipicu propriu bag off topic …
  ma amuza cestia aia cu imunitatea presedintelui. Care cica nu poa fi udecat decat ptr „inalta” tradare- care este inexistenta in cp roman. Deci nu poa poa fi judecat.
  Da asa za presupunem ca intr-o extrem de proasta zi u presedinte sa zicem pre nume Âââ intra intr-o sinagoga si dupa ce trage vreo 2 incoarcatoare disc mai arunca vreo 3 grenade cu fosfor sau napalm .. Si in acest caz beneficiaza de imunitate ?!?! Sau numa cand isi violeaza fica (nu doresc sa insinuez nica nimicuta doamne feri si pazeste!) Âââ se bucura de imunitate?!
  C cam asa inteleg din ce zis-a Morar .. ca presu are unubutate chiar si daca intra in biserica cu tancu…

 3. 3 andrada ianuarie 18, 2013 la 9:11 pm

  Imi pare rau ca azi justitia s-a ..jucat cu nervii d-voastra, dar a mai ramas putin si va doresc numai bine si multa sanatate ! ; cu d-l IIascu e o neintelegere si mi-as dori ca premierul sa va citeasca articolele ca sa fie la curent ,si sa rezolve unele lucruri delicate legate de un ,patriot adevarat si care merita respectat de tara pt care a luptat si a platit cu sanatatea ; sant atatia profitori pe care nu-i vede si aude nimeni ,dar care sant tolerati cu voiosie ..; d-le Adrian Nastase deveniti din zi in zi un reper , o voce avizata si ascultata prin luarile de pozitie in atatea situatii dificile pe care putini sant dotati sa le analizeze corect !

 4. 4 Radu Humor ianuarie 18, 2013 la 9:15 pm

  Punem pariu că se vor găsi „soluţii” aproape pentru toţi ?! 😉

 5. 5 gazetarul ianuarie 18, 2013 la 9:52 pm

  Sper să se găsească o soluție onorabilă pentru patriotul român Ilie Ilașcu, dar este clar pentru toată lumea că nu poate rămâne într-o casă a R.A.-A.P.P.S.Din moment ce multora li se cere să părăsească aceste vile, atunci ar putea-o părăsi și domnia sa și să-și găsească o locuință în altă parte,cu o chirie mai ieftină decât la R.A.-A.P.P.S.Este până la urmă o chestie de echitate în privința acestor vile: ori le părăsesc toți,ori niciunul, dar nu trebuie să existe tratamente preferențiale cu nimeni,indiferent cât de remarcabilă este acea persoană.

 6. 6 Bibliotecaru ianuarie 18, 2013 la 9:53 pm

  @ Adrian Năstase

  În Turcia este un mare scandal. Un serial produs de o televiziune turcă, altfel de mare succes în lume şi în România, arată o realitate istorică denigratoare asupra unui erou naţional… Kānūnī Sultān Suleimān.

  Recep Tayyip Erdoğan, premierul Turciei, a spus aşa:
  „Acel Suleyman din serial nu este Suleyman pe care noi îl cunoaştem. El şi-a petrecut 30 de ani din viaţă în şaua calului, nu în palate, aşa cum ne este arătat la televizor. Îi blestem şi îi condamn pe realizatorii acestui serial şi pe proprietarii acestui post de televiziune, care se joacă cu valorile poporului. Ei trebuie să primească o lecţie.”

  Când cineva intră într-un război de natură politică foarte multă lume se „încinge”…. să ajungi însă să blestemi, şi încă asta într-o ţară cu fiinţă islamică unde blestemul nu e vorbă în vânt, ca în România, pentru că-ţi este călcat în picioare demnitatea naţională… Reprobabil ca formă de exprimare politică… dar măreţ ca indignare.

  Premierul Turciei de fapt condamnă vinderea demnităţii unei naţiuni. Un serial care ar fi prezentat corect din punct de vedere istoric, fără femei languroase, fără băutură, fără intrigi de palat… nu ar fi fost atât de bine vândut.

  Ca o paranteză… Personal am aşteptat acest serial crezând că pleacă de la adevărul istoric, m-am lămurit însă după primele cinci minute că nu este deloc ceea ce mă aşteptam şi am renunţat. Oficialii turci se pare că au avut nevoie de mai multe episoade. Am închis paranteza.

  Iată, România este gata să renunţe la Ilie Ilaşcu pentru… bani. La noi totul este de vânzare.

  Ceea ce nu înţeleg eu este de ce nu-i dă direct primăria alt apartament în care să stea cu chirie.

 7. 7 virginia ianuarie 18, 2013 la 10:44 pm

  Am sperat zilele acestea, ca justitia sa intre in normalitate si sa lase patima de-o parte. Nu s-a intamplat acest lucru. Speram ca luna viitoare sa fiti eliberat. Doamne ajuta !
  Tema aleasa de dumneavoastra pentru astazi legata de situatia locativa a domnului ILIE ILASCU, este binevenita si poate vor fi mai multe voci pentru sustinerea domniei sale de a ramane in acea locatie. Acest om a infruntat un regim si a demonstrat ca este mai roman decat romanii. Sper sa nu se ia o decizie nedreapta.

 8. 8 Ghita Bizonu' ianuarie 19, 2013 la 12:00 am

  iar scuze ptr oftopic.
  Am punctat ceva despre o cronoligie a crizleir economice … Insa cudat ,, de prin 73 pana azi econimia lumii a fots mai mult in criza!!! Sau iesit din criza ca sa dea peste alta!!
  Da numa ptr cei care au rabdare

  http://vremea.forumgratuit.ro/t436-criza-ca-model-de-redistributie-a-avutiei-sociale-de-la-saraci-la-supere-supra-bogati

 9. 9 blogideologic ianuarie 19, 2013 la 5:36 am

  Palatul Cotroceni şi Marele Palace de la Trianon, o comparaţie. Cotroceniul judecat la momentul actual, când ocupant străin de naţiunea română, totodată impertinent stăpânitor al Instituţiilor de forţă şi de supraveghere ale statului nostru, este guvernatorul Traian Băsescu. Iar Marele Palace de la Trianon într-un moment fericit al anului 1920, când prezentă acolo era şi delegaţia românească venită pentru convorbirile de pace consecutive primului război mondial. Palatul Cotroceni la momentul prezent înseamnă o degradare a României. Dar Marele Palace de la Trianon, în acea clipă astrală din anul 1920 când s-a născut după lupte şi tratative România Mare, a înregistrat un triumf absolut al Epistemei româneşti. Reamintesc, delegaţia românească venise extrem de bine pregătită la Grand Trianon Palace pentru apărarea interesului naţional românesc. Ar fi bine ca diplomaţia noastră şi negociatorii noştri de acum să ia un exemplu din vremea culturală de atunci. După cum spune profesorul universitar Ion Coja, delegaţia românească sosise cu toată colecţia revistei “Convorbiri literare” pe care a folosit-o ca demonstraţie ostensivă tangibilă pentru Epistema românească. Însă la Palatul Cotroceni de acum, stăpânit de Traian Băsescu, nu există nici măcar interes minimal faţă de ceea ce se cheamă Epistema românească. De aici rezultă, incontestabil, eşecurile majore şi nenumărate ale României de acum. Ce înseamnă Epistema românească?, mă veţi întreba poate. Modul de a construi Discursul în favoarea interesului naţional românesc. Knowledge is Power, Cunoaşterea înseamnă Putere, aşa spunea pe vremuri cancelarul Engliterei, lordul* Francis Bacon. *Lordul ca ocupant al funcţiei decizionale de “lord cancelar”, adevărul este că avea doar titlurile nobiliare de baron şi viconte.

 10. 10 Szentgyorgyi Alexandru ianuarie 19, 2013 la 5:53 am

  LA LIBERTE EXCELENTA!

 11. 11 blogideologic ianuarie 19, 2013 la 6:14 am

  Reforma Consiliului Superior al Magistraturii trebuie realizată pe “tipuri de justiţie”, vezi exemplul francez http://www.lemonde.fr/societe/article/2013/01/18/m-hollande-lance-une-reforme-a-minima-du-conseil-superieur-de-la-magistrature_1818986_3224.html#

 12. 12 blogideologic ianuarie 19, 2013 la 8:48 am

  „Discuţii TENSIONATE” / +Discuţii TENSIONATE la Bruxelles între Mona Pivniceru şi Catherine Day, secretarul general al Comisiei Europene – surse + http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/discutii-tensionate-la-bruxelles-intre-mona-pivniceru-si-catherine-day-secretarul-general-al-comisiei-europene-surse-290661.html Este normal. Amintiţi-vă că Sturm und Drang înseamnă Furtună mentală şi tensiune intelectuală.

 13. 13 dlnimeni ianuarie 19, 2013 la 9:36 am

  Problema locativa a dlui Ilascu trebuia rezolvata pina acum, au fost ani de zile in care oficialitatile nu au facut nimic. Presedintele, in locul unei partide de inot sau a unui plan de a-si mai termina on opozant politic, se putea gindi la asta si face ceva. In urma cu citiva ani, am propus, exact aici, construirea unui microcartier pentru acei oameni care au facut ceva pentru Romania si aflati in dificultate locativa. Eu am scris si citiva ca mine au citit si asta a fost tot fiindca, deh, in Romania este, probabil, mult mai placut sa furi decit sa construiesti. Si pina ce dl Oprescu va lua o pauza de persiflari, stucheli, autostrazi Bucuresti – Marte si povesti despre rasul femeilor bucurestene, fac propunerea ca, printr-o lege speciala, dlui Ilascu sa primeasca vila pe care ar urma sa o primeasca dl Basescu, iar presedintele sa nu mai primeasca vila, in folosul tarii, Fiindca dl Ilascu a facut ceva pentru Romania, in timp ce presedintele nu stiu sa fi facut ceva. De la dl Ilascu am auzit ca sunt oameni care iubesc poporul roman, de la presedintele pe care romanii l-au facut om nu am auzit decit jigniri si insulte. Astept, deci, ca parlamentul majoritar uselist sa inceteze a se mai face de ris prin tocmeli pentru chirii si sa dea o hotarire in consecinta.

 14. 14 Radu Humor ianuarie 19, 2013 la 1:19 pm

  @Bibliotecaru :
  „Premierul Turciei de fapt condamnă vinderea demnităţii unei naţiuni. Un serial care ar fi prezentat corect din punct de vedere istoric, fără femei languroase, fără băutură, fără intrigi de palat… nu ar fi fost atât de bine vândut.”

  Vorbiţi de astea în ţara lui Băsescu ?!
  Unde măsluirea nu numai a Istoriei, ci şi a realităşii a ajuns la cote de neimaginat :mrgreen: ?!
  Unde suveranitatea naţională este pe cale a deveni amintire, în schimb trădătorii de neam şi ţară,laolaltă cu maneliştii trăiesc cele mai favorabile momente ale vieţii lor ?
  Nişte iresponsabili care nici măcar nu-şi dau seama de răul pe care-l abat asupra noastră, dar mai ales a urmaşilor noştri ( copiii ce se nasc slugi încă din pântecele mamei :mrgreen: ),şi până la urmă chiar asupra lor şi a urmaşilor lor în veci blestemaţi, ca să fiu în nota premierului turc !
  Că până la urmă se ştie şi care este soarta trădătorilor, de care se folosesc iar mai apoi îi „ajută” să dispară!

 15. 15 grigore ianuarie 19, 2013 la 2:09 pm

  a mai ramas putin ,eu va doreszc sanatate si astept cu nerabdare sa ne intilnim

 16. 16 anonim ianuarie 19, 2013 la 7:54 pm

  Haideti fratilor Romani sa dam si noi dovada de patriotism, un Roman adevarat trebuie respectat! Eu nu am suficienta putere financiara pentru a ajuta acest mare patriot, dar haideti sa depunem fiecare cat poate pentru a rezolva si situatia caminului pentru marele Patriot Ilie Ilascu. Va rog domnule Patriot Ilie Ilascu sa ne lasati un cont bancar pentru cei care sunt Romani cu adevarat!

 17. 17 CARAMELLA ianuarie 19, 2013 la 10:55 pm

  Ilie Ilascu este un veritabil simbol al luptei pentru limba romana.
  Si eu sper sa i se gaseasca rapid o rezolvare locativa adecvata. Aceasta, in conditiile in care lupta pentru limba romana mai inseamna astazi ceva in Romania …

  PS
  Imi pare rau ca in cazul Dvs. nu s-a acceptat cererea de eliberare conditionata, cu celeritate, decat pentru alte cazuri similare …
  Probabil ca sistemul nu este deloc pregatit sa aibe in custodie un OM care nu are cum sa fie reeducat deoarece are o educatie la superlativ si redacteaza lucrari stiintifice.
  Ar fi o ideea sa ascultati, pe cat posibil, necazurile celor din jur si sa faceti propuneri concrete pentru imbunatatirea sistemului.

  Daca Guvernul a dispus pentru 2013 economie pe toate fronturile, de ce nu se respecta un termen de eliberare conditionata si se prefera cheltuieli suplimentare in plina criza ? Cheltuieli ce vor fi suportate de bietul popor roman. OARE NIMENI NU SE AUTOSESIZEAZA ?

 18. 18 Popateapa ianuarie 22, 2013 la 1:35 pm

  Dacă ar fi trăit N Iorga astăzi, sigur ar fi avut aceleași probleme!


 1. 1 Nevoia unei solutii pentru Ilie Ilascu | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe ianuarie 18, 2013 la 8:25 pm
 2. 2 Reforma CSM « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe ianuarie 19, 2013 la 7:20 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: