Mihail (Romeo) Neamţu

În data de 10 ianuarie, un partid din România – „Noua Republică” – a dat un comunicat de presă în legătură cu eventuala eliberare condiţionată a mea din închisoare. „Liberarea condiţionată este considerată în literatura de specialitate un stimulent pentru condamnaţii care dau dovezi de îndreptare” – se arată în comunicat. Cred că vi-i închipuiţi pe toţi membrii partidului, adunaţi într-o sală de lectură, pentru a consulta „literatura de specialitate”, înainte de a da comunicatul respectiv.

Motivele pentru care nu ar trebui să fiu eliberat condiţionat sunt, în opinia „Noii Republici”: „negarea cu obstinaţie a vinovăţiei, limbajul sarcastic la adresa magistraţilor, catalogarea condamnării drept o decizie politică, înscenarea unei tentative de suicid”. Întroducerea „sarcasmului” între argumente dovedeşte nivelul de intoleranţă intelectuală al membrilor acestui partid iar formularea „înscenarea unei tentative de suicid”, după ce anchetele medico-legale şi ale parchetului au clarificat această chestiune, dovedeşte că cei care au scris acest comunicat – aceiaşi care dădeau, în 21 iunie, cu ketchup pe zidurile din faţa locuinţei mele, nu sunt decât un grup de ticăloşi.

Se afirmă că „Noua Republică” este un partid cu atitudini anti-semite şi de sorginte legionară. Sper să nu dorească să facă o „vizită” la penitenciarul Jilava aşa cum au venit la procesul meu de la ICCJ – pe modelul din 25 noiembrie 1940!

Oricum, mi se par interesante coincidenţele – „gaşca” lui Mihail Neamţu (pentru cei care nu-l ştiu, este vorba de „Romeo” din scena balconului de la Referendum) preia, în comunicat, mizeria repetată de Monica Macovei şi de Dan Tăpălagă în legătură cu „înscenarea” sinuciderii.

Pe de altă parte, în comunicat – o altă coincidenţă – argumentele folosite sunt cele utilizate şi de judecătorul Cristi Danileţ, fostul consilier al Monicăi Macovei. Cred că este destul de clar cine e în spatele acestor declaraţii!

35 Responses to “Mihail (Romeo) Neamţu”


 1. 1 Marian Nicolae ianuarie 16, 2013 la 12:50 pm

  Din felul cum se petrec lucrurile in politica romaneasca, care practic NU mai exista, imi este din ce in ce mai clar ca lucrurile NU se mai pot aranja decat prin preluarea Puterii de catre Armata Romana, cu arestarea Guvernului Ponta, guvern alogen dealtfel, care NU are nimic in comun cu nevoile si nazuintele Poporului Roman…..si intoarcerea tarii pe calea nationalismului si a dragostei de glia stramoseasca.

  Daca acest lucru NU se intampla, avem cu totii, noi romanii, soarta pecetluita, dar nu de noi, ci de catre alogeni…..

  Voua va convine, rumani dumneavoastra, ca mie nu-mi……..

 2. 2 Ioan Popescu ianuarie 16, 2013 la 1:02 pm

  Domnule Nastase,acest epigon legionaroid este cel care iesea in geamul baii impreuna cu infatigabila (sper sa nu fi gresit vreo litera…) madam macovei,tipa aia care aduce cu Viorel Lis imbracat in peruca,all inclusive,anuntand victoria… Nici pana astazi nu am inteles la ce victorie se refereau,doar daca reusisera sa invinga impreuna un puseu de constipatie, in baie.Nu va faceti inima rea din cauza acestui rateu uman,doar laudele lor ar trebui sa va mahneasca peste masura,dupa cum zice poetul…

 3. 3 gavrila ianuarie 16, 2013 la 1:04 pm

  Faptul ca de’alde neamtu si sleahta lui de ahtiati de putere/macar putina acolo/ sunt vrednici de dispretul si oprobriul public a fost amplu dovedit in decembrie, cand majoritatea acestora au fost repudiati emfatic de romani.
  Ca inca se zbat sa ramana relevanti in spatiul discursului public dovedeste precaritatea extremei drepte in a recruta niste indivizi cu ceva mai multa credibiltate. Nu se vor gasi multi care sa-i planga pentru esecul lor umilitor.
  Ce figuri jalnice, intr-adevar ridicolul sin/ucide!

 4. 4 Marian Nicolae ianuarie 16, 2013 la 1:08 pm

  Dumnezeu nu bate cu parul…….

  Hillary Clinton îşi poate pierde vederea

  http://romanian.ruvr.ru/2013_01_15/Hillary-Clinton-iSi-poate-pierde-vederea/

  Secretarul de stat al SUA, Hillary Clinton, poate să-si piardă vederea.
  Un cheag de sânge poate deteriora nervul optic şi duce la pierderea vederii.

  În afară de asta, din cauza cheagului de sânge, periodic Hillary Clinton îşi pierde cunoştinţa şi memoria, au anunţat mass media israeliene, care citează o sursă apropiată lui Clinton.

 5. 5 dtucra ianuarie 16, 2013 la 1:35 pm

  Va rog sa nu va mai faceti inima rea pentru toti ineptii patriei, ca aveti deja destule probleme si fara asta. Si daca ziua de 20 iunie se incheia la morga, astia ar fi spus ca ati fugit din tara si ca aveti o sosie. Asa ca nu are rost sa va mai enervati, ca tot nu rezolvati nimic mai mult decat un spasm coronarian.

 6. 6 Szentgyorgyi Alexandru ianuarie 16, 2013 la 1:54 pm

  Excelenta!
  Acceptarea eliberarii conditionate va fi ACCEPTAREA VINOVATIEI !
  Sper ca, nici prin gand nu va trecut asemenea varianta! As fi tare dezamagit ca, UN TUTULESCU al zilelor noastre sa accepte asemenea oferta!
  In data de 11.11.2012 s-au implinit 18 ani de cand ma lupt pentru restituirea in integrum al intravilanului cumparat de stramosi in AD. 1880 si mostenit legal, Notarial si Tabular pana in prezent, cu T.P. si toate acareturile, Succesiune Notariala, Intabulare, masuratori topo autorizate!
  De-si nu ma consider deloc vinovat pentru erorile de masuratori topo,nu am aceasta pregatire profesionala,dar daca d-ul Judecator a decis astfel,cedez fara discutie suprafata suplimentara de 25mp, rezultat din diferenta de masuratori de experti autorizati,indiferent de faptul ca, nu stiu, nu sant convins care dintre masuratori este cea corecta,din acest motiv achit si cheltuielile de judecata, achit si cheltuielile pentru expertiza,dar sant multumit, am primit satisfactia dreptatii,am jurat in anul 1970 bunicului meu ca, IN CAZUL IN CARE SE SE SCHIMBA REGIMUL, VOI REINTREGII INTRAVILANUL CU PARTEA CONFISCATA DE REGIMUL TOTALITAR,, ILEGAL SI CRIMINAL ” (citat din expozeul Presedintelui Romaniei, in fata Camerelor Reunite ale Parlamentului Romaniei, Condamnarea Comunismului ) A durat 18 ani Excelenta! Va rog respectuos sa nu uitati vorba, Ploaia din picaturi se face! Nu uitati oamnenii de rand si cand va convingeti ca, au dreptate dar sant sicanati de asa-zisele puteri locale,nu va sfiiti si puneti la punct MICA BOIERIME LOCALA !!!
  Este de mare actualitate rezolvarea intrebarii ,, CINE PAZESTE PAZNICII ???!!!”
  La liberte Excelenta, LA LIBERTE !!!

 7. 7 ion ianuarie 16, 2013 la 1:54 pm

  Neamtu, papusa gonflabila a lui Blaga, Lazaroiu, Basescu… A creat un partid la comanda batandu-si joc de mii de tineri care credeau ca mai exista o speranta. L-au urmat in prima faza. A durat o luna pana cand si-a dat arama pe fata ca sluga a PDL ului. Nu inteleg, de ce trebuie sa-i dati atentie acestui om? Domnule Nastase, mai bine v-ati orienta atentia asupra promisiunilor facute de Ponta in campanie: scaderea taxei auto – minciuna. nu se va alia cu UDMR – minciuna. etc… Mi-e teama ca – atunci cand veti iesi de unde sunteti, veti gasi PSD-ul in situatia actuala a PDL ului. Chiar nu exista un om de cuvant in PSD? Sunt dezamagit.

 8. 8 Ovidiutzu ianuarie 16, 2013 la 1:58 pm

  Din pacate in psihologia acestor oameni au ramas imprimate diverse manipulari electorale utilizate in ultimii 20 de ani. Temele de campanie cumulate cu o mare doza de testosteron genereaza o atitudine de intoleranta care imparte lumea in alb si negru, o atitudine primejdioasa pentru toata societatea. Exista oameni in Romania care il urasc si acum pe Ion Iliescu, cu o ura viscerala, e ceva vecin cu dementa 😦 Nu trebuie sa ne mire nici priza la public pe care a avut-o la un moment dat PRM si nici scorul mare obtinut de PP-DD, aceasta e realitatea 😦 Despre cele spuse de Neamtu si Danilet … n-are rost sa vorbim, ar insemna ca ii bagam in seama si nu merita…. „ciini latra, caravana trece”

 9. 9 grigore ianuarie 16, 2013 la 2:00 pm

  o adunatura de smintiti si nimic altceva acest partid in frunte cu „capitanul” lor.

 10. 10 Roxana Iordache ianuarie 16, 2013 la 2:08 pm

  @nastase. Care partid?!

  Serios, în situaţii din astea, americanul care se respectă zice: I won’t dignify that with an answer!

  I-aţi băgat în seamă, i-aţi făcut mari pe limbrici. Asta au şi vrut, să se bage-n seamă cu dv. Altfel, cine credeţi că-i ia în seamă?

 11. 11 Iceflame ianuarie 16, 2013 la 2:16 pm

  Acest tip numit Neamtu se dovedeste a fi un pic mai mititel decat insignifiantul sau partid. Precizandu-i numele pe blogul dumneavoastra ii faceti un mare bine; publicitate gratuita…
  Ignorati-l. Oricum, individul nu conteaza; e un biet personaj umflat cu pompa lazaroista in laboratoarele cotroceniste. Atat!

 12. 12 daniela semenescu ianuarie 16, 2013 la 2:21 pm

  o foto a ipochimenului era mai mult decat suficient… e pacat sa stricam bunatate de inteligenta chiar pe oricine!
  va asteptam cu o conferinta la ateneu, ce frumos ar fi!

 13. 13 dlnimeni ianuarie 16, 2013 la 5:01 pm

  Domnule Nastase, imi amintesc – sper sa nu ma insel – de niste secvente difuzate la TV – in emisiunea dlui Mircea Badea – in care dna Macovei isi punea cu gingasie capul pe pieptul dlui Neamtu (ma gindesc ca poate de aici expresia, din macelarii, „cap de piept”). Probabil ca la fel au facut si cuvintele. Altfel, stiti reclama: 50 de partide intr-unul singur, partidul Basescu!

 14. 14 anonim ianuarie 16, 2013 la 5:04 pm

  ,,Noua republica ” din Republica Moldova? E prima oara cind aud de ei.

 15. 16 constantin dan (@Constantin98Dan) ianuarie 16, 2013 la 5:50 pm

  Ticalosii astia trebuiau mancati in perioada 2001 -2002 , cand ura populara impotriva regimului CDR si a slugilor lui era inca vie . Un individ gen Ciuvica , care trimitea anonime Ambasadelor occidentale , cerandu-le blocarea aderarii Romaniei la NATO cu motivari genul ” Adrian Nastase are terenuri agricole si afaceri datorita relatiilor socrului sau ” trebuia mancat pe loc . La fel ca Falconetti-ul de la Constanta ( cum , care Falconetti ? ) pentru evaporarea Flotei .
  Astia nu au scrupule , nu ezita sa loveasca intr-o victima incapabile sa se apere .

 16. 17 Luminita Arhire ianuarie 16, 2013 la 5:59 pm

  Daca Romeo si Julieta ar fi aratat ca Neamtu si Macovei , literatura universala ar fi pierdut o potentiala capodopera ; nu s-ar mai fi obosit marele Shakespeare sa scrie nici macar doua randuri despre ei …..
  Pentru ca Neamtu sa fie dezgustator cu totul trebuie sa-si puna pe blog un mixaj din TOATE ingredientele : „arogantul” ,”sarcasticul ” Adrian Nastase, „sinuciderea trucata „, indignarea intepata ca blogul AN beneficiaza in continuare de postari , dilema daca este sau nu platit AN pentru editorialele din Jurnalul National , etc, etc…Libertatea lui AN este pietricica din pantoful lui Neamtu : oricat ar incerca sa se mai gandeasca si la altceva , tot la disconfortul din pantof ajunge . Dar daca tot il roade invidia , macar un profit sa scoata si el , jalnicul….asa ca mai gaseste un motiv ca sa-si lipeasca numele de pigmeu , ca un scai , de ilustrul sau invidiat ….

 17. 18 Adrian B. ianuarie 16, 2013 la 7:33 pm

  Subscriu 100% la cele spuse de Iceflame !
  Acest mimuruc numit Neamtu este un rebut uman ! Dimpreuna cu celelalte rebuturi umane : Papahagi , Ungureanu , Tapalaga , Makovei si ” prostituata thailandeza cu mustata ” (Vasilica Cristi Daniletz!) sunt niste ustensile triste ale lui Traian Basascu !
  Nu sunt vanator , dar cred ca in limbaj vanatoresc , acestor indivizi li se spune haitasi . Bineinteles , contra cost !

  Oricum , parerea mea personala este ca acesti indivizi ( prin comportamentul lor !) au contribuit DECISIV la rezultatul alegerilor din decembrie.

  Romanii nu au gustat deloc declaratiile , rautatea feroce si comportamentul deviant al acestor asa zisi „intelectuali ” …

  Cu respect , Adrian B.

  p.s. FABULOASA descrierea lui Daniletz facuta de cei de la Catavencii : ” seamana cu o prostituata thailandeza cu mustata ” .

 18. 19 Adrian B. ianuarie 16, 2013 la 7:50 pm

  Atentie mare la Guvernul Ponta ! Cred ca d-ul Ponta si fruntasii usl-isti NU AU INVATAT DELOC LECTIA BOC . Adica :

  – aroganta si nesimtire
  – guvern de incompetenti
  – guvern care-si minte si TERORIZEAZA cetatenii
  – ministrii de talia unor sapatori de santuri
  – actiuni haotice si conducere pompieristica
  – nicio viziune pe termen lung
  – taxe si impozite aberante
  – cresterea taxelor si impozitelor existente
  – inventarea de impozite noi
  – tolerarea practicilor si a statului politienesc
  – etc. etc. etc. etc. etc.

  In loc sa se ocupe de relansarea economica , de asigurarea unui mediu economic sanatos , de salvarea Oltchimului , CFR , Hidroelectrica si alte companii cu probleme , etc. , membrii guvernului Ponta iau masuri dintre cele mai bizare :
  – intervievarea personalului medical feminin daca a fost hartuit sexual (?!)
  – colectarea taxelor de catre militari (!!!)
  – etc.

 19. 20 Adrian B. ianuarie 16, 2013 la 8:23 pm

  Dupa parerea mea , ministrii care au o talie de sapatori de santuri , sunt :
  Constantin Nita ( de departe , cel mai penibil !) , madam Grapini , Eugen Nicolaescu , Dan Nica , Chitoiu , Voinea (ce diferenta intre ce spunea si ce face ! ) . Nicio diferenta intre Traian Igas( sau Daniel Funieru !) si cei pe care i-am enumerat . Ar mai fi cativa dar am o pierdere de memorie.

  Desi am votat usl-ul , eu nu ma simt reprezentat de un individ ca si C-tin Nita sau madam Grapini sau whatever !

  In tara asta sunt o multime de oameni destepti , de profesori universitari , de academicieni , de oameni cu experinta fabuloasa in munca , de intreprinzatori privati de succes care au creat businessuri de la zero , de oameni cu bun simt , de oameni cu imaginatie , de oameni adevarati care au lasat ceva in jurul lor !

  DE CE nu apeleaza d-nii Ponta si Antonescu la acestia ?
  DE CE nu atrage USL-ul astfel de oameni valorosi ?
  DE CE foloseste usl-ul aceleasi personaje MEDIOCRE si FARA SOLUTII ?

  Eu nu sunt in masura sa dau lectii de politica si nici nu doresc acest lucru ! Dar ma intreb si eu , DE CE psd-ul nu-si schimba politica de cadre si sa incerce sa atraga cat mai multi oameni de calitate ?

  Eu cred ca politica de cadre a partidelor ar trebui sa semene cat mai mult cu politica de cadre a multinationalelor sau cu politica de emigratie a Canadei si Australiei . Pentru ca atragerea de oameni valorosi duce in final la succes !

 20. 21 ioan ianuarie 16, 2013 la 8:32 pm

  hmmm…„negarea cu obstinaţie a vinovăţiei”. pai daca completul de judecata nu a fost capabil sa DOVEDEASCA vinovatia – in citirea mea – nici macar nu aveti cu ce sa fiti de acord. ar fi culmea sa fiti de…acord de unul singur.

  am gasit intr-o postare anterioara o comparatie care va priveste si care mi-a placut : un Titulescu modern.

  rabdare si putere!

 21. 22 Cârcotaşu ianuarie 16, 2013 la 8:46 pm

  Domnule Năstase,
  De multe ori aţi ratat să criticaţi ce ar fi trebuit criticat. Asta a fost. Dar astăzi mi se pare straniu că aţi dedicat un articol unui pârţ de-al lui Băsescu!

 22. 23 Iluminatu ianuarie 16, 2013 la 8:48 pm

  IMPERTINENT/IMPENITENT

  Acest Berbec(n.16.04.1978) în vârstă de34ani şi 9 luni(!!!) joacă „Popa Prostul”, ca unul licenţiat în teologie ortodoxă(2005), ce se respectă.
  La alegerile parlamentare din 9.12.2012 a candidat din partea ARD pentru un colegiu de deputat, culmea, în Arad (oraşul unde a făcu tliceul)care i-a oferit ciu-ciu voturi, drept care l-a însoţit pe Buldog după ora 21:00 pentru a comunica eşecul.
  Cu alte cuvinte este un teolog impenitent(mare păcat!), de rău augur pentru avortonul Noua Republică. Cât prveşte combinaţia cu Bretonata, Unguientul şi Greieraşul mustăcios subnutrit Cri-Cri-Cristi, se pare că a fost valabilă numai în perioada rutului poltc.Acum a rămas membru(PNţCD), gol.
  Una e să fi impenitent şi alta e să fi impertinent, bre Berbecule.

 23. 24 Radu Humor ianuarie 16, 2013 la 9:32 pm

  Chiar aşa ! Vorba @ Cârcotaşului ! Nu merită !
  Mai bine să ne descreţim puţin frunţile, sau mă rog…. :

  Anunt RENEL
  Pentru toti cei care sunt nemultumiti de cresterea pretului la energia electrica in anul 2013, iata si raspunsul celor de la ENEL

  Stimate consumator,
  Va facem cunoscut faptul ca intelegem supararea dv. in legatura cu recenta crestere de preturi. Dar, trebuie subliniat faptul ca in timp ce cresterea preturilor a fost decizia noastra, a fi suparat este decizia dv.
  Noi suntem o companie mare, asa ca veti plati ceea ce va spunem noi sa platiti. Este decizia noastra si este lege…
  Aceasta nu este alegerea dv.
  Noi avem puterea, dv. aveti nevoie de putere (electrica).
  Ce pacat ! Nasol sa fim in pielea dv.
  Am atasat o mica fotografie ca sa va ajutam sa intelegeti raspunsul nostru.
  Va dorim o zi buna si continuati sa fiti buni platnici ai facturilor noastre!
  ENEL

  Cand guvernul a inceput sa vanda/privatizeze ramurile economice strategice ale tarii s-a procedat de fapt la
  aservirea tarii/populatiei la cheremul marilor capitaluri.
  Guvernul ar fi vandut si populatia, dar cei mai valorosi au plecat iar pe cei ramasi nu-i cumpara nimeni doar ii exploateaza.

  Păcat că nu pot să trimit şi poza însoţitoare .
  îN CARE ĂIA NE ARATĂ FUNDUL, LA PROPRIU : !!

 24. 25 pastel ianuarie 16, 2013 la 10:47 pm

  Tare mult as vrea sa va inteleg. Ce va face sa-i acordati atentie acestei slugi a celui caruia i-ati dat prea multa atentie in loc de ignoranta? Neamtu bagat in seama va crede ca este important, ca are ceva merite, va incepe sa se manifeste cu atit mai mult cu cit apare in presa chiar daca ca un personaj negativ. Nu va mai risipiti energia cu un neicanimeni!
  Domnul sa fie cu Dv.!

 25. 26 Karakas ianuarie 16, 2013 la 11:33 pm

  Imi repugna miscarea legionara si cele de extrema dreapta. E suficient motiv ca l-au ucis pe Iorga, Acum atenteaza la un alt mare patriot, politician si intelectual al vremurilor noastre: dl Nastase. Ei sunt cei care decid cine e roman sau nu? Nu prea cred…

  As spune mai multe despre legatura lor cu Basescu si PDL, si anumite grupuri de romani din diaspora, legati de miscarea legionara, dar las pe altadata.

 26. 28 constantin dan (@Constantin98Dan) ianuarie 17, 2013 la 9:34 am

  @Karakas – vorbim de miscarea legionara , care a fost la putere doar cateva luni , putere si aceea impartita cu Antonescu , si nu vorbim de atrocitatile Securitatii dejiste ( detinuti scosi din Penitenciar , impuscati si lasati pe camp 3 zile , sa-i vada oamenii – cazul grupului Gheorghiu – Fortiu de la Sancrai Cluj in 1949 ,cand o sora a unuia a vrut sa caute groapa comuna in 1992 i s-a sugerat de organe sa se astampere , despre asasinatele din Spitalul Timisoara din 17-18 decembrie 1989 , despre impunitatea totala de care se bucura calaii regimului comunist . Adrian Nastase este si el o victima a sistemului de clan al Securitatii , totul in Calvarul sau – acuzatiile , hartuiala , filajul , linsajul public si declararea lui ca vinovat dinainte , totul este sistemul putred securist care este activ inca in Romania …

 27. 29 Viorel Radu ianuarie 17, 2013 la 4:19 pm

  Domnule Adrian Nastase,
  Chiar daca impartasim opinii politice diferite, cred ca ( sau ar trebui sa ) putem avea un dialog si chiar un schimb de idei-eventual constructiv. Sunt membru al Partidului Noua Republica si am auzit ieri la B1tv, ca dvs ati spus ca membri PNR sunt niste ticalosi antisemiti. Am fost indignat de gereralizare si am cautat articolul original. Nu sunt ” presar” dar obisnuiesc sa verific orice informatie. Spre rusinea dlui Turcescu, exprimarea a fost: „aceiaşi care dădeau, în 21 iunie, cu ketchup pe zidurile din faţa locuinţei mele, nu sunt decât un grup de ticăloşi.” . Aveti tot dreptul din lume sa numiti Ticalosi , pe cei care v-au vopsit peretele. Nu insa pe cei care au scris aricolul . Acest articol este identic cu multe altele scrise de membri PSD sau PNL cand era PDL la putere, si scrise de membri PDL acum cand este PsD la putere. Este unul strict politic ” care trebuie scris”. Puteti reprosa articolului lipsa integralitatii solide a argumentelor. Dar asta nu inseamna Ticalosie.
  In privinta tentativei de sinucidere nu ma pot pronunta deoarece nu am fost de fata si cred ca este riscant ca cineva sa se pronunte.
  Deasemenea , reactia dvs la :sarcasmul” folosit de autori nu mi se pare una corecta , avand in vedere modul dvs de exprimare pe cand erati premier si chiar cel din articolul de fata, citez ” Cred că vi-i închipuiţi pe toţi membrii partidului, adunaţi într-o sală de lectură, pentru a consulta „literatura de specialitate”. Al dvs ,trebuie sa recunoasteti, este mult mai accentuat. Dar nici aceasta nu este o vina fundamentala. Cred ca de vina este lipsa de experienta. ” PAREREA MEA” vorba dlui Vacaroiu.
  In cea ce priveste eliberarea conditionata a dvs, consider ca aceasta trebuie facuta neintarziat. Pentru un om cu educatia si cultura dvs , importanta este sentinta si nu durata. Sincer sa fiu, eu personal mi-as dori sa il vad pe dl Ion Iliescu macar o ora in zeghe. Si dvs nu aveti nici un procent din vina pe care o are dl Iliescu in istoria noastra. Inca o data s-a dovedit ca nu are dreptate cand a spus ” fara atac la persoana’. Numai individul este vinovat si nu grupul din care face parte.
  In final va doresc sanatate si eliberare grabnica.

 28. 30 dlnimeni ianuarie 17, 2013 la 6:26 pm

  Spre deosebire de colegii comentatori care au scris despre convingerea lor ca dl Nastase a gresit dind un raspuns dui Neamtu si partidului sau, eu cred ca a facut bine. Asta nu ca sa dau cu periuta pe zeghea dlui Nastase, ci voi eplica indata de ce cred aceasta: domnul Nastase a avut, in perioada de detentie (in urma sentintei strimbe si a condamnarii politice, in opinia mea) o activitate mai mult decit remarcabila: a scris o carte, a conferentiat in cadrul grupurilor din inchisoare orientate catre autocorectie si catre drumuri noi in viata). In acest fel, singura cale ramasa pentru dl Basescu si ciracii sai este aceea de a crea un asa-zis, un autointitulat curent de opinie in defavoarea dlui Nastase, care sa dea senzatia ca societatea, ori macar „lumea buna” este impotriva eliberarii sale. In acest fel, cum dl Nastase a fost condamnat invocindu-se, cu nerusinare, nevoia unui exemplu, ei bine, cu aceeasi nerusinare va fi, daca va fi posibil, invocata ideea ca societatea („lumea buna”) nu il doreste. Nu au altceva de invocat. Si atunci, cu texte generate, probabil, de dna Macovei, este scos la inaintare dl Neamtu, tocmai pentru ca este mai putin important. Dna Macovei va iesi pe coverta mai tirziu si in functie de cum va bate vintul, iar dl MRU este prea important pentru unii pentru a fi aruncat in povestea legata de eliberarea dlui Nastase. Pentru ca, in opinia mea, exista o lipsa de ecou ingrijoratoare – pentru dl Basescu – la vorbele dlui Neamtu; normal, pina acum, ar fi trebuit sa apara niste adeziuni. Din acest motiv, chiar daca exista o inegalitate umana si politica intre dl Nastase si dl Neamtu strivitoare pentru dl Neamtu, dl Nastase a procedat bine punctind public pozitionarea dlui Neamtu, din fasa. Aceasta si fiindca pe dl Nastase trebuie sa il apere, in principal, dl Nastase.

 29. 31 gazetarul ianuarie 17, 2013 la 10:47 pm

  Domnule Adrian Năstase,nu mai daţi importanţă acestor tâmpenii spuse de nişte reduţi mintali care doar în regimul securisto-băsistoid se puteau ,,dezvolta”plenar.Când jegul de marinar nu va mai fi la Cotroceni,va cădea şi el şi toţi cei din jurul lui.Sper ca acest lucru să se-ntâmple însă,mult mai repede,mai ales dacă Justiţia ar ieşi din ghearele lui Băsescu.

 30. 32 gazetarul ianuarie 17, 2013 la 10:55 pm

  Încă ceva,domnule Adrian Năstase: sper ca la data de 14.02.2013 să fiţi eliberat condiţionat,iar ulterior să luptaţi contra acestor lepre portocalii şi a lui Băsescu,chiar dacă aceştia am înţeles că vor să vă,,înfunde”în dosarul Zambaccian.Succes şi numai bine vă doresc,domnule Adrian Năstase!

 31. 33 Ghita Bizonu' ianuarie 18, 2013 la 12:06 pm

  Karakas

  sa pastram totusi o justa masura. Nici eu nu am nici cel mai mic respect ptr legionari (taica-miu ii considera o banda de tampiti si avea motivele lui ….nu neparat personale* si le-a zis-o si in fata „ma voi judecati cu c##ul!” si aia au trebuit sa o inghita) INSA intre Nemtau si legionari e o mica mare diferenta. Legionarii macar se gandeau si la popor .. cestie pe care Neamtu si compania nu o fac…sau cand o fac se vorbesc despre „bobor” si „tampiti” si zic „Romanica”

  * a dai o lege, sa nu o respecti sa iti iasa invers decta ai vrut si sa nu intelegi unde ai gresit … nu e chiar o dovada de inteligenta chiar daca citesti filozofie. Sa te bagi sa guvernezi si sa dovedesti o totala incapacitate adtiva iar este descalificant ptr un ins cu pretentii de inteligenta.. Ma rog te califici ca tampit

 32. 34 blogideologic ianuarie 18, 2013 la 2:36 pm

  Şi mai este ceva atunci când vorbim despre legionari în episoadele sângeroase. Cel puţin aşa privesc eu asasinările lui I.G. Duca şi Nicolae Iorga. Mai este vechea tradiţie fârşirotă a luptelor intestine latine, precum în bătălia de la Pharsalla (unde au fost prezenţi şi galii Ruteni). Amintirea lor poate mocni o mie de ani, sau chiar mai mult. Amintirea lor a împiedicat certamente naşterea timpurie a unui stat Romania organizat printr-o gramatică distinctă de gramatica lui Fotie. Numai bine,


 1. 1 Mihail (Romeo) Neamţu | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe ianuarie 16, 2013 la 3:10 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: