Poker şi justiţie

 La jocul de poker, chibiţii se uită, uneori, să vadă ce cărţi ai în mână şi reuşesc să transmită informaţia asta adversarilor tăi de la masă.

Contestaţia mea în anulare de la ICCJ avea termen în 14 ianuarie pentru că timp de peste 5 luni nu sosie încă motivarea condamnării. Între timp, completul respectiv de judecată s-a „întărit”cu două judecătoare care mă judecaseră şi la fond. Pe bună dreptate, ele au făcut cerere de abţinere. Cererea lor a fost respinsă (!), aşa că au rămas în complet. În aceste condiţii, vineri, 11 ianuarie, am invitat un notar la penitenciar şi am semnat (deci vineri) cererea de renunţare la această acţiune (şi care a fost autentificată) pe motiv de compunere a instanţei. Evident, că am transmis această informaţie şi familiei. De asemenea, avocaţii şi-au trimis diverse e-mailuri. Probabil însă că s-a întâmplat ca la poker. Cineva s-a uitat, peste umărul meu. Cine să fi fost?

Aşa că, ştiind că eu, oricum, trimisesem cererea de renunţare la acţiune încă din ziua de vineri, cele două judecătoare au făcut încă o cerere de abţinere (!) luni (14 ianuarie) dimineaţa, înainte de şedintă şi culmea, de data asta, cererile au fost acceptate.

Trebuie să recunoaşteţi, justiţia este pasionantă. Probabil însă că a fost o coincidenţă şi că eu sunt prea bănuitor.

Iar în ceea ce priveşte formularea a două cereri de abţinere în aceeaşi cauză, mi-am adus aminte de o regulă din dreptul canonic – chiar dacă papa nu poate greşi, o nouă cerere poate fi formulată în faţa unui papă „mai bine informat”.

P.S. Imi pare rău să-i dezamăgesc pe cei care consideră că, renunţând la contestaţia în anulare, am făcut un „blat” cu Băsescu. Numai cei care nu mă cunosc pot să gândească în felul ăsta.

59 Responses to “Poker şi justiţie”


 1. 1 Ghita Bizonu' ianuarie 14, 2013 la 7:16 pm

  Ce? „renunţând la contestaţia în anulare, am făcut un „blat” cu Băsescu” ?! Buma acuzatia ….. de blat. Blat ca sa mai ramenti nitel in intretinerea MAI ?!
  Doml;e e poanta anului!!!

 2. 2 Victor ianuarie 14, 2013 la 7:20 pm

  Sincer domnule Nastase, atunci cand erati prim ministru nu va simpatizam. Acum va admir pentru demnitatea cu care reusiti sa treceti prin aceasta perioada foarte dificila pentru dumneavoastra, va admir pentru spiritul dumneavoastra patrunzator care reuseste sa patrunda foarte adanc in miezul a ceea ce traim acum, va admir pentru ca sunteti un intelectual rasat, de exceptie si datorita culturii si intelectului dumneavoastra reusiti sa depasiti clipele astea grele. E o adevarata incantare sa va citesc articolele pe care le publicati. Va admir puterea de munca de care dati dovada chiar in conditiile acelea grele, scrieti enorm si sunteti perfect conectat la ceea ce se intampla in tara. Nu stiu cati oameni ar fi putut face asta. Astept sa va revad la TV dupa ce scapati din acest cosmar.

 3. 3 Taranul ianuarie 14, 2013 la 7:42 pm

  Doamne,in ce tara traim!Tara aceasta nu mai poate intra in normalitate?Sintem blestemati sa ne distrugem,omorim,tradam,desfiintam conducatorii barbati de stat si sa ne lasam condusi de jigodii gen basina,morari,haineli samd.Oare unde sint rominii!,

  i,

 4. 4 dtucra ianuarie 14, 2013 la 8:21 pm

  Si va mirati cumva?

 5. 5 Cris ianuarie 14, 2013 la 8:24 pm

  Toate sunt cusute cu ață albă, începând cu dosarele dv. de la DNA.

 6. 6 violet ianuarie 14, 2013 la 8:27 pm

  Interesant… Acum am înţeles mai bine de ce aţi retras cererea.
  Se pare că la capitolul ăsta, Băsescu şi slugile sale n-au nicio şansă în faţa lui Adrian Năstase. De fapt, n-au ei la nici măcar un singur capitol…

  Mai e puţin, domnule Năstase!

 7. 7 blogideologic ianuarie 14, 2013 la 8:43 pm

  „eu sunt prea bănuitor” 🙂

 8. 8 Petre ianuarie 14, 2013 la 8:51 pm

  Cu mult respect domnule prim ministru, ca un bun roman, ca un personaj ce am suportat abuzurile sistemului judiciar dar din ani 2002 , fara vina, am fost arestat 110 zile de un procuror numit si protejat de sistemul de atunci, am avut dosarul 6/P/2002 al PNA, eu mi-am pierdut familia si profesia, am ajuns prin spitale, procurorul a ramas in serviciul DNA si astazi, il cheama Vasile Doana, este fratele fostei sefe a C.A.PH. Petcu, fericitul a fost Toma Zaharia si a-i lui. Am reusit sa inving sistemul dupa 9 ani, dar pacat tot cetateanul plateste , hotararile atat date de instantele romanesti cat si la CEDO, m-au reabilitat ca sentiment si morala, dar rana a ramas. Daca nu eram un jurist, un profesionist, nu aveam nici-o sansa . Este povestea adevarat si trista a vieti mele, faptul ca cineva m-a aruncat acolo, faptul ca nu aveam legatura cu faptele pentru care eram incriminat, faptul ca individul este o nulitate profesionale, un abuziv, si ca in continuare este acolo, asta este cel mai regretabil lucru. Sistemul este bolnav, si fara iesire.

 9. 9 dlnimeni ianuarie 14, 2013 la 9:02 pm

  Gindul duce imediat la ciripitori. Insa imi amintesc ca am scris de doua ori pe blogul dumneavoastra despre faptul ca procurorii pot sa citeasca (nu sa si intercepteze, fara mandat) mesajele de e-mail. Am exemplificat, in ambele situatii cu ipotetice situatii de tip economic, citirea ofertelor prin e-mail ale firmelor concurente firmelor unor rude sau prieteni ai „cititorilor”. Iata ca dumneavoastra, domnule Nastase, pare ca ne dati inca un exemplu ( tot ipotetic) si anume citirea de catre procurori (nu interceptarea!) a mesajelor avocatilor. Iar daca – ipotetic – s-a intimplat asa ceva, atunci puteti fi sigur, tot ipotetic, ca procurorii au citit mesajele avocatilor in timpul proceselor. O idee interesanta ar fi sa scrieti din nou contestatia aceea, sau sa renuntati la renuntare, ca sa vedem daca acele doamne judecatoare se vor mai abtine o data. O alta ar fi ca avocatii dumneavoastra sa treaca la utilizarea mesajelor e-mail criptate cu chei publice, pe cit mai multi biti, iar o alta (ipotetic, in continuare) ar fi popularizarea in rindul avocatilor a ideii ca exista riscul ca procurorii sa le citeasca mesajele, ceea ce i-ar face pe avocati sa piarda procese, clienti, bani, prin cunoasterea strategiilor si elementelor de aparare. Nu este numai atit: intimplarea sugereaza ca (suntem tot in terenul ipotezelor) undeva exista un soi de „celula de criza” in ceea ce va priveste, ai carei compusi, in aparenta, se ocupa cu altceva.

 10. 10 raluca coman ianuarie 14, 2013 la 10:55 pm

  In mod sigur stiti cum trebuie procedat in situatia respectiva,psihologic va cunoasteti adversarul atat cat trebuie ca sa va puneti in garda la fel ca pe tabla de sah.De data asta noi stim cine da matul!Doamne ajuta!!!!!!!!!!!

 11. 11 Buda Viorica ianuarie 14, 2013 la 10:58 pm

  Iar trebuie sa facem in fata dumneavoastra o REVERENTA ! Va multumesc,pentru ca mai gasiti puterea sa mai dati lectii de demnitate si onoare .” Un tip cu adevarat destept ,nu se compara niciodata cu altii” Doamnei Dana, si baietilor , stim ca le este greu .Insa ,domnul Nastase ,zilele acestea scrie ISTORIE.
  Dumnezeu sa va ajute.

 12. 12 Adrian B. ianuarie 14, 2013 la 11:24 pm

  Este revoltator ce se intampla cu justitia din Romania si cu procesul dumneavoastra . Completele de judecata au devenit plutoane de executie a adversarilor politici si a persoanelor incomode . Daca dumneavoastra sunteti supus unor astfel de abuzuri , ganditi-va ce pateste un necunoscut…
  Dupa ce regimul Basascu va disparea , toti acesti MERCENARI trebuie sa fie trasi la raspundere pentru nemerniciile pe care le-au facut !

  Avortonul acela de Vasilica Daniletz cere sa fie respectat ! Omul nu stie ca respectul se castiga si nu se cerseste ! Vai de mama lui…

  In alta ordine de idei si guvernul d-lui Ponta face toate eforturile sa depaseasca in penibil , guvernul Bok ! Credeam ca mai penibil decat Bok nu exista ! Dar uite ca se poate … Deja se evidentiaza trei mari CARAGHIOSI : Daniel Chitoiu ( via Dan Voiculescu ) , Constantin Nita si madam Grapini ! Acestia se intrec in tot felul de propuneri IMBECILE care deja dau fiori oamenilor normali la cap : taxa forfecara ( pardon, forfetara !) , trimiterea armatei sa controleze ag. ec. si sa colecteze impozite si taxe , etc.

  Pai d-lor guvernanti , masuri de genul acesta ( imbecile !) poate sa ia orice om de pe strada , orice retardat mintal ! Orice om FARA SOLUTII creste impozitele , inventeaza altele noi si ia pielea de pe oameni .

  Romanii au crezut ca USL-ul vine cu solutii ! Ca de exemplu : atragerea de investitii noi , crearea de noi locuri de munca , atragerea de fonduri europene , crearea unui mediu de afaceri sanatos in care oamenii de afaceri SA-SI DOREASCA sa investeasca bani si nu sa fie terorizati si amenintati de fisc sau alte institutii , stimularea capitalurilor romanesti , protejarea resurselor naturale propri , etc.

  DAR ASTA E GREU !!! E mult mai usor sa fii IMBECIL si sa cresti taxele si impozitele , sa inventezi altele noi , sa asmuti fiscul pe putinii oameni de afaceri care au mai ramas…

  Eu personal , sunt ingrozit de cate afaceri se inchid in micul meu oras , de cate spatii comerciale goale sunt pe bulevardul principal , de cati oameni cu probleme sunt in jurul meu ( inclusiv subsemnatul ! ) , de somaj , de cresterea preturilor , etc.

  Acesti guvernanti IMBECILI nu pricep ca ECONOMIA NATIONALA este TOTUL !!!!! Fara economie , nu avem NIMIC ! Nici sanatate , nici educatie , nimic! Si dimpotriva , ei incearca sa distruga si ceea ce a mai ramas ! Chiar azi citeam in presa ca un arhitect de la Primaria Capitalei a propus ca terasele din Centrul Vechi sa fie inchise dupa ora 22 . Intreb si eu ca un om neinteresat si care locuieste la 500 km de Bucuresti : arhitectul care a propus inchiderea teraselor dupa ora 22 s-a gandit vreun moment CATE LOCURI DE MUNCA VOR DISPAREA prin aceasta masura ? Sau ce se va intampla cu acei oameni care-si vor pierde locul de munca ?
  Oare chiar ne permitem sa fim imbecili sau sa ascultam de toti imbecilii care vin cu astfel de masuri ?

  Uneori , ma gandesc cum mai exista aceasta tara ( la modul cum este guvernata !) si cum mai suporta atatia bugetari ! Suntem in situatia in care nu mai producem nimic , nu mai avem resurse , suntem vanduti strainilor , suntem condusi de straini , statul se comporta ca o casa de amanet . Suntem ca o schema PONZI , ca un Caritas la scara mare …

  Cu respect , Adrian B.

 13. 13 blogideologic ianuarie 14, 2013 la 11:41 pm

  Văd că aţi intrat pe terenul psihologiei. Înseamnă că sunteţi deasupra vrămaşilor. E bine. Şi acţiunea conceptuală ascendentă declanşată în prezent de judecători şi procurori, pentru valorile democraţiei în România, a pus într-un tandem util logica şi psihologia să lucreze pentru Cauză. Cred că naţiunea română a întrat pe făgaşul tradiţional.

 14. 14 Adrian B. ianuarie 14, 2013 la 11:45 pm

  Guvernul Ponta este un guvern de priceputini si de surdomulti ! Cum ar spune d-na Lelia Munteanu …

 15. 15 jugarul ianuarie 14, 2013 la 11:54 pm

  Prietenii matale, care sunt la putere, pot face ceva ca lucrurile astea sa inceapa macar sa se rareasca daca nu sa dispara cat mai curand ?

 16. 16 razvan ianuarie 15, 2013 la 2:01 am

  Te Salut cu Respect Nasule ,! Ce sa faci asa e in viata cind dai peste cite un prost care mai e si frustrat si i se mai pune si pata pe tine . Tu Nasule ai dat peste basescu care are justitia la picioare (asta o stii si tu )si careare o ura viscerala fata de tine si nu va ceda nimic . cit despre blatul cu basescu ,ha pai ce Nasule tu esti bahmuteanu cu prigoana in coada ?!(ha,ha,ha…)
  Cu mult respect nu mai este mult

 17. 17 Szentgyorgyi Alexandru ianuarie 15, 2013 la 3:33 am

  Din 1996 ma lupt cu autoritatile locale si din AD.2004 cu aprobarile Guvernului Romaniei in mana! In final in 10 ianuarie 2013 apare verdictul judecatoriei! Decizie corecta din punct de vedere legal,S-A FACUT DREPTATE !!! Mi-sa retrocedat suprafata confiscata de STAT dupa 1948 pe care s-au instalat bunii vecini sub pretextul de gradina C.A.P.dar nu vroiau sa-l cedeze, motivand POSESIUNE? Nu era vorba de o valoare mare al terenului solicitat,dar obtinerea , retrocedarea avea un pret enorm de mare ca simbol al DEMOCRATIEI! De-si Judecatorul ,m-a sanctionat cu plata cheltuielilor de judecata,a procedat corect! Chiar la suparare, nu aveam voie sa-mi fac dreptate singur,dar pe-de alta parte a facut dreptate, retrocedand suprafata! Recunosc , este o decizie Solomonica!
  In rest sant de acelasi parere ca d-ul Victor,cu exceptia ca, eu va simpatizam si atunci cand ati fost Prim MInistru !
  LIBERTATE !

 18. 18 blogideologic ianuarie 15, 2013 la 6:08 am

  Mă întorc la cartea lui Jared Diamond despre “Ce putem să învăţăm de la societăţile tradiţionale?” Nicolae Ceauşescu a căzut tocmai pentru că a luptat feroce împotriva societăţii tradiţionale, de exemplu economia răzeşească descrisă de împăratul Mavrichie în Strateghikon, şi bazată pe valori fiziocrate descifrate, integrate într-un discurs din Epoca Luminilor. Copernic a tradus epistolele lui Theofilact din Simocatta despre împăratul Mavrichie şi cea dintâi consemnare a limbajului protoromânesc. Cât de importantă este integrarea într-un discurs, adică intrarea în Epistemă ? Recenzia la cartea lui Jared Diamond din NYT oferă un exemplu doveditor. Într-o societate tribală (indienii Pirahã) exista obiceiul ca femeile să nu fie asistate la naştere deşi tribul era perfect conştient de eveniment. Lingvistul Steve Sheldon a fost martor la asemenea naştere pe o plajă. Femeia suferea cumplit şi cerea ajutor. Aşa cerea tradiţia. Dar niciunul dintre oamenii ori femeile tribului nu trebuia să ofere ajutor. Numitul Sheldon care, subliniez, se ocupa meseriaş de Discurs şi Epistemă, a intervenit, dar a fost blocat de oamenii tribului. Dimineaţa, femeia şi pruncul au fost găsiţi morţi pe plajă. În tabloul revoluţiei de la 1848 la noi, România este reprezentată printr-o femeie. Mai puţin se ştie că modelul a fost o scoţiancă, sora bună a scoţianului de la care provine denumirea “podului Grant.” Şi acum România se află în chinurile facerii. Moaşa cea pricepută se cheamă Epistema celei de a doua modernităţi.

 19. 19 blogideologic ianuarie 15, 2013 la 7:13 am

  Se pregăteşte iarăşi “industria clasei zero”? Pentru că despre o adevărată industrie este vorba în realitate, exploatată fiind ea de către un “căpitan de industrie” (semnificaţia peiorativă pusă de Mihai Eminescu trebuie păstrată şi în vremurile de acum). Dar să prezint ceva fundamente. “Reforma Traian Băsescu în educaţie” era coordonată de profesorul universitar clujean Mircea Miclea. În psihologie şi educaţie, savantul Mircea Miclea a înlocuit modelul etologic al omului bazat pe reflexele câinelui lui Pavlov (vezi şi Zoologia lui Destutt de Tracy), cu modelul robotic al “omului” dotat cu un Swiss Army Knife de funcţii cognitive! La ora actuală, industria farmaceutică din USA are pregătite medicamente care intensifică potenţa funcţiilor cognitive. În SUA există deja “clasa zero” unde pruncii sunt dopaţi cu medicamente care le intensifică Atenţia (mă gândesc acum că acesta este un exemplu negativ din Economia Atenţiei). “Clasa zero” la început, când ministrul Educaţiei era Mircea Miclea, se chema “proiectul învăţământului obligatoriu de la vârsta de trei ani” – propunere Mircea Miclea, funcţiile cognitive fiind intensificate cu medicaţie adecvată, plătită din banul public. În guvernul USL instalat după alegerile din 9 decembie, doamna ministru Ecaterina Andronescu a oprit, salutar!, proiectul “clasei zero”. Dar noul ministru Remus Pricopie, aflat, bănuiesc, sub influenţa unui “căpitan de industrie” din USL, a avut grijă mai întâi să anunţe reintroducerea “clasei zero” ! Mai înţelept (mă văd surprins de mine însumi că spun acest cuvânt, dar este cel potrivit) a declarat la o zi după : +Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca, in opinia sa, clasa pregatitoare ar trebui sa revina la gradinita, el precizand ca a discutat deocamdata doar telefonic cu ministrul Educatiei, dar ca va discuta si direct cu acesta pentru a vedea cum poate fi pusa in aplicare masura din acest an. El a reafirmat, luni, ca trecerea clasei pregatitoare, asa-numita clasa zero, de la gradinita la scoala reprezinta o greseala.+ Bravo, domnule Victor Ponta !

 20. 20 George Ban ianuarie 15, 2013 la 8:00 am

  Cum de s-au evaporat cei 60 % care au votat guvern USL?

  Acum toţi urlã împotriva guvernului USL. Si nu e vorba de cei de la EVZ sau B1. NU, vorbesc de cei care scriu pe blogul Adrian Nãstase, care dupã câte ştiu, este membru marcant PSD! Pãi cu cine aţi votat stimabililor şi onorabililor? Dacã aţi votat PDL, ce cãutaţi pe-aici? Iar dacã aţi votat USL, cum de v-aţi rãsucit aşa rapid? Nu puteaţi sã gândiţi mai bine în cabina de vot? Acum puteam fi fericiţi cu Boc, Udrea, Anastase, Igaş, Funeriu şi toţi ceilalţi geniali bascişti. Ce sã vã fac, greşelile se plãtesc! Dar ca sã nu vã puneţi sãnãtatea în pericol, eu aş zice sã şedeţi blând vreo 4 ani, nu mai zmuciţi atâta lanţul!

 21. 21 Iluminatu ianuarie 15, 2013 la 8:06 am

  FILAJUL FILATULUI

  Eu cred că într-adins v-aţi filat, astfel, cărţile, pentru a permite… filajul.
  S-o aşezăm şi p-asta lângă „perla cu dolari”.
  Cele două (b)orfeline vor sta mult timp cocoţate în topul râsului.

 22. 22 intrusul ianuarie 15, 2013 la 8:30 am

  Ziua lui Eminescu e ziua noastra.LA BUNI ANI !

 23. 23 intrusul ianuarie 15, 2013 la 8:47 am

  Răsai asupra mea, lumină lină,
  Ca-n visul meu ceresc d-odinioară;
  O, maică sfântă, pururea fecioară,
  În noaptea gândurilor mele vină!

  Speranţa mea tu n-o lăsa să moară
  Deşi al meu e un noian de vină;
  Privirea ta, de milă caldă plină,
  Îndurătoare-asupra mea coboară.

  Străin de toţi, pierdut în suferinţa
  Adâncă a nimicniciei mele,
  Eu nu mai cred nimic şi n-am tărie.

  Dă-mi tinereţea mea, redă-mi credinţa
  Şi reapari din cerul tău de stele
  Ca să te-ador de-acum pe veci, Marie!

 24. 24 M.Voicu ianuarie 15, 2013 la 8:47 am

  Nu câte-au fost îmi vin în minte, ci câte-ar fi putut sã fie
  @AN : „principiul celerităţii …. se aplică însă doar la condamnare nu şi la eliberare” şi : “peste 5 luni nu sosise încă motivarea
  ►La un proces de proprietate care a început în luna noiembrie 2002 şi s-a terminat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în luna mai 2009 cu Hotãrârea primitã în luna noiembrie 2009 – dincolo de înţelesul “termen rezonabil” din Convenţie (CEDO), hotãrârea nu a fost pusã în executare încã – cã şi-a bãgat draku coada – în chiar gubernarea dã dreapta :evil :

 25. 25 blogideologic ianuarie 15, 2013 la 8:53 am

  “Voltairianul” Gérard Depardieu / La fel ca iluministul Voltaire în Epoca Luminilor, actorul francez Gérard Depardieu o laudă peste măsură pe ţarina Caterina cea Mare. După cum acelaşi Gérard Depardieu îl laudă foarte mult şi pe “ţarul” actual al Rusiei, gaspadin Vladimir Putin. „Îmi place omul acesta foarte mult, el este un puternic activist politic. Are înţelepciune politică.” Despre opoziţie ? „Opoziţia rusească nu are program. Nu are nimic din ceea ce ar putea semăna cu un program politic. Există oameni foarte inteligenţi în opoziţia rusească, de exemplu marele maestru şahist Garry Kasparov, dar el este bun la şah. Politica este mai complicată.” http://www.guardian.co.uk/world/2013/jan/14/gerard-depardieu-praises-vladimir-putin

 26. 26 M.Voicu ianuarie 15, 2013 la 8:55 am

  Completare la ianuarie 15, 2013 la 8:47am
  Era un drept real – moştenire directã.
  Cu drepturile litigioase – în fapt tranzacţii neimpozitate de stat, dar cu dare de mânã a mers repede 👿

 27. 27 Marian Nicolae ianuarie 15, 2013 la 8:57 am

  Oricum justitia romana nu a devenit altceva decat un mare joc de noroc, cumva in stilul „pacanelelor” unde cazinoul are deja implementat in fiecare masina electronica de joc, programul care face ca in 9 cazuri din zece „casa” sa castige…………………..

 28. 28 Doru Coarna ianuarie 15, 2013 la 8:58 am

  @ Adrian B.,

  sunt absolut deacord cu cele postate de dvs., este si parerea mea. USL dezamageste tot mai mult, se apleaca tot mai mult, uita tot mai mult din cele promise si face tot mai multe jocuri contra interesului national real. Ma tem ca prin alegerile astea, Romania a sarit din lac in putz, si nu cred ca-i vina USL-ului in ansamblu, ci a lui Voctor Ponta care joaca deschis si invers.

  Si Crin vrea sa ramana in ecuatia prezidentiala, asa ca il sacrifica pe Tariceanu… Vedeti cine era sa conduca tara? Doi TRADATORI EGOISTI!

  Dar de vinsa sunt alegatorii: Ponta este social-democrat doar in privinta accederii sale la functii inalte, iar Antonescu este liberal doar in privinta agendei sale zilnice… Daca ii cauti insa, ii gasesti pe cine-stie-ce state de plata… Deh, simetria sistemului si dedicatie totala cauzei, parlamentului european, tratatului nord-atlantic si securitatii… si astea toate ar fi bine daca ar fi acompaniate si de o dedicatie Romaniei, dar NU! Nu-i cazul. Nu-i cazul lor! Cei al caror caz este, sau ar fi, sunt inlaturati sau marginalizati. Pai daca o tara renunta la valorile ei intelectuale, cum mama naibii sa mearga bine? Poti avansa cu un navigator si un procuror? Nu trebuiau oameni scoliti in macroeconomie, in diplomatie, in politici publice, in management? Pai data viitoare putem alege un presedinte de la aprozar si un premier de la o vulcanizare… si jur ca tot ar merge mai bine!…

  PS. O cunosti pe Lelia Munteanu? Am cunoscut-o si eu, de mult, prin liceu, era vecina cu Badralexi Roxana… Daca DA, transmite-i toate cele bune! Multumesc.

 29. 29 Bibliotecaru ianuarie 15, 2013 la 9:07 am

  @ Adrian Năstase

  Dacă, şi subliniez acest „dacă”, aşa stau lucrurile… de ce există astfel de judecători în Justiţia românească?

  Mie îmi este neclar cum de se poate politiza justiţia. Deci avem o justiţie nepolitizată, normală, liniştită… şi pac, ea s-a politizat şi nu se mai poate face nimic.

  Şi iar este ciudat cum nimeni nu poate sili magistraţii să fie depolitizaţi, pentru le-ar încălca independenţa, dar îi poate sili să fie politizaţi şi deci dependenţi… fără probleme.

 30. 30 Iluminatu ianuarie 15, 2013 la 9:40 am

  ZECE FULGI DE NEA + UNU
  ® Zăpada prinde la uscăciune precum şpriţul la friptură.
  ® De teama privatizării, fabrica de nea s-a cocoţat în nori.
  ® Ador pălmuirea fulgilor de nea.
  ® Fulgul de nea este paraşuta picăturii de apă.
  ® Strategi, nu ignoraţi armata fulgilor de nea.
  ® Numai cei fierbinţi pot procrea pe salteaua de omăt.
  ® Deopotrivă, fulgii de nea şi iubirea îmbujoresc obrajii.
  ® Tropăitul fulgilor de nea are zero decibeli !
  ® Lui Oprescu nu-i place „Iarna pe Uliţă”.
  ® Guvernatorul are teamă de bulgăreala populară.

  ® Izvorul judecat de completul figurilor de gheaţă
  (să le topească Cel de Sus).

 31. 31 Marian Nicolae ianuarie 15, 2013 la 10:12 am

  Un alt exemplu de justitie americana……cu un cetatean roman extradat in SUA….adica nici americanii nu au incredere in propria justitie pe care au pus-o la punct in Romania……ca sa nu mai zic de cand un cetatean roman trebuie musai sa-l trimita Romania in alta tara sa-si ispaseasca pedeapsa acolo pentru o infractiune legata de Dreptul Penal roman……ca sa nu mai zic ca este vorba despre un fost angajat MApN….????

  Fratilor am ajuns de rasul curcilor talibane……….

  Fost angajat MApN, extradat in SUA pentru ca aproviziona Iranul cu produse militare – Money.ro
  de R.M. HotNews.ro
  Luni, 14 ianuarie 2013,

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-14003838-fost-angajat-mapn-extradat-sua-pentru-aproviziona-iranul-produse-militare-money.htm

  Fostul militar Aurel Fratila a fost arestat si extradat in Statele Unite ale Americii, unde este anchetat pentru ca a aprovizionat Iranul cu echipamente militare, anunta Money.ro.

  Decizia in cazul lui a fost data pe 11 ianuarie, la solicitarea autoritatilor judiciare din America. Nu este pentru prima oara cand Fratila se afla in vizorul procurorilor din SUA. In 2006, procurorii au cerut arestarea preventiva a acestuia in vederea extradarii. Atunci judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au respins ca nefondata solicitarea.

  Surse judiciare au declarat, pentru Money TV, ca in perioada 2006 – 2007 Fratila a fost si in vizorul procurorilor romani de la DIICOT. In dosarul din Romania el a fost in cele din urma scos de sub urmarire penala. Era cercetat pentru infractiuni la legea sigurantei nationale dupa ce ar fi folosit nu tocmai corect o serie de informatii clasificate.

  In ceea ce priveste afacerile sale pentru care a intrat in atentia autoritatilor judiciare din SUA, anchetatorii americani au descoperit inca din 2006 ca acesta avea legaturi cu un general de aviatie iranian de rang foarte inalt, Jamshid Ghassemi. Acesta a fost arestat in noiembrie 2006 in Bangkok, Thailanda, pentru conspiratie impotriva SUA.

  Potrivit Los Angeles Times, in septembrie 2008 autoritatile judiciare din Thailanda l-au eliberat din arest pe Ghassemi, respingand totodata cererea SUA de extradare a acestuia. Purtatorul de cuvant al Parchetului Curtii de Apel Bucuresti a confirmat pentru Money TV ca SUA a facut cerere de extradare pentru Aurel Fratila ca urmare a faptului ca acesta a incalcat legea americana referitoare la exportul de echipamente militare.

  Impotriva lui Ghassemi si Fratila judecatorii americani au pornit un proces penal inca din 2006 acestia fiind acuzati ca au dorit sa exporte in Iran, via Romania, produse militare americane, fara licenta din partea Departamentului de Stat din SUA. Mai exact este vorba de niste giroscoape si accelerometre militare necesare in cazul sistemelor de ghidare a rachetelor balistice.

 32. 33 Marian Nicolae ianuarie 15, 2013 la 10:22 am

  La noi, in Romania, IMM-urile sunt decimate prin implementarea impozitului forfetar de catre „al nostru” Prim-ministru Victor Ponta.

  La germani, se face ceea ce trebuie, IMM-urile sunt sustinute:

  IMM-urile, coloana vertebrală a economiei germane

  http://www.dw.de/imm-urile-coloana-vertebral%C4%83-a-economiei-germane/a-16517514

  rintre cele mai valoroase 100 de concerne ale lumii se numără mai nou şi cinci firme germane. O evoluţie pozitivă pentru economia germană care, să nu uităm, este totuşi a patra ca mărime din lume.

  În întocmirea acestui top 100, publicaţia economică Handelsblatt a luat în calcul valoarea la bursă a concernelor. Dacă în clasamentul din 2010 figura un singur concern german – Siemens – acum acestuia i s-au mai alăturat patru: VW, SAP, Bayer şi BASF.

  Jürgen Matthes, economist la Institutul pentru Economia Germană, IW, din Köln, apreciază că acest rezultat nu e deloc întâmplător, de vreme ce e vorba de concerne de vârf în domeniile în care activează. „Ce-i drept, mai arată Matthes, aceste firme s-au confruntat cu mari probleme în anii ’90, fiind nevoite să se restructureze, ceea ce au şi reuşit, după cum se vede, cu mare succes”.

  Avantajul exporturilor

  Concernele germane incluse în topul celor mai valoroase 100 la nivel mondial exportă, în medie, cam 75 la sută din producţie, fiind astfel puţin dependente de fluctuaţiile de pe piaţa internă, explică Trudbert Merkel, strateg şef pe pieţele de acţiuni la banca DEKA. Exporturile germane au atins, anul trecut, o nouă cifră record. Cele destinate importatorilor de peste Ocean au reuşit să compenseze exporturile ceva mai slabe având ca destinaţie zona euro.

  Orientarea către export este doar una din cauzele care a generat ascensiunea concernelor germane. Acţiunile germane au devenit din nou atrăgătoare. „Întreprinderile germane sunt foarte robuste la nivel internaţional”, subliniază Merkel.

  Şi totuşi, dacă ne gândim că economia germană este a patra cea mai puternică din lume, e greu de înţeles de ce doar cinci concerne germane se află în top 100, poziţia cea mai bună fiind deţinută de Volkswagen, care ocupă abia locul 58.

  Aportul întreprinderilor mici şi mijlocii

  Jürgen Matthes ne spune de ce: „Succesul economiei germane rezidă în IMM-urile numeroase şi puternice. Multe dintre acestea se bucură de mare succes la nivel mondial, deţin poziţie de lider în branşe mai mici. Ele se deosebesc prin calitate şi inovaţie”.

  Întreprinderile mici şi mijlocii au dus la succesul Germaniei, nu nume mari precum Porsche sau Mercedes, ele sunt cele care formează „coloana vertebrală a economiei germane, fără a se afla însă în lumina reflectoarelor”, mai arată economistul german de la institutul kölnez.

  Trudbert Merkel mai are o explicaţie, anume că în Germania acţiunile nu au o aşa mare tradiţie ca în SUA, de pildă. „În timp ce doar 7 la sută dintre germani deţin acţiuni, americanii posedă acţiuni în proporţie de 25 până la 30 %.”

 33. 34 Monica M ianuarie 15, 2013 la 11:03 am

  Probabil ca sunt multe capete care stau cu fundul pe banii contribuiabililor si cu picioarele in apa rece care tes astfel de planuri penibile.

 34. 35 teostanc ianuarie 15, 2013 la 11:46 am

  @nastase,

  Este foarte bine ca scrieți și astfel demascați toată făcătura.
  Sincer sa fiu, când am auzit știrea am avut o dezamăgire; am crezut ca va lăsați învins. Păcat ca avocații nu pot sa fie la fel de limpezi ca dvs. Numai bine!

 35. 36 Ghita Bizonu' ianuarie 15, 2013 la 12:02 pm

  Marian Nicolae

  cred ca exagererzi atunci cand sustii ca Mercedes si Porsche ar fi intrepinderi mijlocii …Mercedes (de fapt Daimller AG) are numa 267.274 angajati … Porsche cu numa 15.307 e mai mitile insa departe de a fi mic (la noi asa ceva e considerat mastodont si trebe sa dispara!!) ins adaca tii cont ca produce cam 70% din masinile de sport ale lumii si ca orice m model e al dracului de scump si aduce bani buni ,,,cele 118.867 Porscheuir vandute in 2011 sunt o cifra uluitaore!! Mai ales ca nu mai este vorba de ceva „popular” cica ptr „taoata lumea” ca 924 (care oricum costa ca naiba!!)

 36. 37 corina s. ianuarie 15, 2013 la 12:27 pm

  Lectura placuta;

  Professeur: Que dois-je faire pour répartir 11 pommes-de-terre entre 7 personnes?
  Élève : une purée ,maître !
  ( il y a de la logique!)

  Professeur:- Joachim, dites-moi le présent de l’indicatif du verbe marcher
  Élève: – Je marche… tu marches… il marche…
  Professeur: – Plus vite !
  Élève: – Nous courons, vous courez, ils courent !
  (Et c’est vrai non ?)

  Professeur:« Il pleuvait » c’est quel temps ?
  Élève : C’est du mauvais temps, maître.
  (Pas de doute !)

  Professeur: Combien de cœurs avons-nous ?
  Élève: Deux, maître.
  Professeur: Deux!?
  Élève: Oui, le vôtre et le mien !
  (la logique explique… correct!)

  Deux élèves arrivent en retard à l’école.
  Ils s’expliquent :
  Le 1er élève dit : Je me suis réveillé en retard, maître.
  J’ai rêvé que je suis allé en Polynésie et le voyage a duré longtemps.
  Le 2ème élève dit : Et moi je suis allé le chercher à l’aéroport.
  (Bien argumenté …non ?)

  Professeur : Pouvez-vous me dire le nom de 5 choses qui contiennent du lait ?
  Élève : Oui maître. Un fromage et quatre vaches …
  (Dites-moi où il s’est trompé ?)

  Un élève en droit pendant son examen oral : qu’est-ce qu’une fraude ?
  Réponse de l’élève : C’est ce que vous êtes en train de faire, Monsieur.
  Le professeur intrigué : Bah alors, expliquez-vous…
  L’élève dit : Selon le Code pénal, celui qui profite
  de l’ignorance de l’autre pour lui porter préjudice, commet une fraude.
  (Et alors … dans la logique…pas faux )

  Maîtresse : Tony, dites-moi sincèrement, vous priez avant chaque repas ?
  Tony : Non, maîtresse, je n’ai pas besoin … ma maman est une excellente cuisinière.
  ( sans commentaires)

  Maîtresse : Bruno, quel nom donnons-nous à une personne
  qui continue à parler même si les autres ne s’intéressent pas au sujet ?
  Bruno : Un professeur !
  (la meilleure de toutes, sans doute…)

 37. 38 Marian Nicolae ianuarie 15, 2013 la 1:39 pm

  MApN, despre fostul angajat care va fi extradat pentru terorism in SUA: Aurel Fratila a fost inginer pentru exploatare, nu a participat la misiuni in strainatate
  de R.M. HotNews.ro
  Marţi, 15 ianuarie 2013,

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-14007941-mapn-despre-fostul-angajat-care-extradat-pentru-terorism-sua-aurel-fratila-fost-inginer-pentru-exploatare-nu-participat-misiuni-strainatate.htm

  Ministerul Apararii precizeaza ca Aurel Fratila, care este anchetat in SUA pentru ca a aprovizionat Iranul cu echipamente militare, a fost, dupa absolvirea Academiei Tehnice Militare, inginer pentru exploatare la o escadrila de aviatie, intre 25 mai – 15 iunie 1996, data la care a fost trecut in rezerva si ca pe durata activitatii in MApN nu a participat la misiuni in strainatate, relateaza Mediafax.

  „Aurel A. Fratila a urmat cursurile Sectiei Aeronave a Academiei Tehnice Militare, din Bucuresti, in perioada 1990-1996, in anul 1993 acordandu-i-se gradul de locotenent. Dupa absolvire a fost repartizat la o escadrila de aviatie a Fortelor Aeriene ca inginer pentru exploatare, functie pe care a ocupat-o intre 25 mai si 15 iunie 1996, data la care a fost trecut in rezerva”, se arata intr-o precizarea transmisa marti de MApN.

  Purtatorul de cuvant al MApN, Constantin Spanu, a precizat ca Aurel Fratila a fost trecut in rezerva dupa ce a fost declarat „inapt militar”.

  Pe timpul intregii activitati desfasurate in MApN, Aurel A. Fratila nu a participat la misiuni in strainatate, mentioneaza sursa citata.

  Purtatorul de cuvant al SRI, Sorin Sava, a declarat, tot marti, ca actiunea de extradare in SUA a cetateanului roman Aurel Fratila, fost angajat MApN, pentru comert cu produse militare in Iran, reprezinta „rezultatul cooperarii romano-americane”.

  „Aceasta actiune reprezinta rezultatul cooperarii romano-americane, atat pe dimensiunea de informatii, cat si pe dimensiunea de aplicare a legii, privind DIICOT. Aurel Fratila a fost avut in atentie de catre SRI pentru implicarea in intermedierea tranzactionarii prin firmele pe care le controla a unor produse duale catre state aflate sub incidenta unor restrictii internationale”, a afirmat oficialul SRI.

  El a adaugat ca Romania se raliaza eforturilor internationale in acest sens.

  „In acest context, subliniem inca o data faptul ca Romania se raliaza eforturilor internationale de combatere a proliferarii materialelor cu destinatie militara, catre state aflate sub incidenta restrictiilor internationale – embargouri”, a mai spus Sava.

  Un roman, fost angajat al MApN, va fi extradat catre Statele Unite pentru terorism, intrucat a facut comert cu produse militare in Iran, Curtea de Apel Bucuresti admitand cererea autoritatilor judiciare, iar cazul a fost investigat in Romania de catre DIICOT in colaborare cu SRI.

  Aurel Fratila este acuzat ca a comercializat in Iran echipamente pentru avioane, care pot fi montate si pe aparate civile, dar si militare. Astfel, Aurel Fratila a intrat in atentia autoritatilor judiciare americane, care au cerut sprijinul autoritatilor de la Bucuresti, avand in vedere afacerile derulate de roman prin firmele sale.

  In urma solicitarii americane, Curtea de Apel Bucuresti a admis, in 11 ianuarie, cererea de extradare a romanului.

  „Sentinta penala nr.12 din 11.I.2013 – Admite cererea de extradare formulata de autoritatile judiciare din Statele Unite ale Americii privind pe persoana extradabila Fratila Aurel. Dispune extradarea numitului Fratila Aurel catre autoritatile judiciare din Statele Unite ale Americii. Ia act ca persoana extradabila Fratila Aurel se prevaleaza de regula specialitatii. Dispune arestarea persoanei extradabile Fratila Aurel in vederea predarii, pe o perioada de 30 zile, incepand din data de 11.01.2013 pana la data de 09.02.2013, inclusiv. In baza art.192 alin.3 Cod procedura penala cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia”, se arata in minuta instantei.

  Potrivit unui site care monitorizeaza capacitatile militare iraniene, http://www.iranwatch.org, generalul iranian Jamshid Ghassemi si Fratila au fost inculpati in 17 octombrie 2006 pentru spalare de bani si pentru conspiratie in vederea exportului de articole incluse in catalogul produselor de razboi din SUA catre Iran, via Romania, fara a avea licentele de la Departamentul de Stat american.

  Acelasi site mentioneaza ca cei doi au incercat sa exporte catre Romania giroscoape militare si accelerometre pentru ghidarea rachetelor balistice, desinatia finala fiind Iranul.

  Jamshid Ghassemi a fost arestat in Bangkok in noiembrie 2006, dar a fost eliberat in septembrie 2008 dupa ce cererea SUA de extradare a sa a fost respinsa. El este general al fortelor aeriene iraniene.

  Citeste mai multe despre aurel fratila • iran • trafic cu arme • sanctiuni internationale

  ––––-
  nota Roninjaune:

  Fratila Aurel si-a pierdut cetatenia romana, este cumva apatrid, sau Justitia Romana a luat-o complet razna ???????

 38. 40 Marian Nicolae ianuarie 15, 2013 la 1:46 pm

  Regula principala din societatea de azi este ca………..

  Nu mai exista nici o regula…………………..

 39. 42 BogdanGabriel ianuarie 15, 2013 la 1:47 pm

  „Nu spera când vezi mişeii
  La izbândă făcând punte,
  Te-or întrece nătărăii,
  De ai fi cu stea în frunte;
  Teamă n-ai, căta-vor iarăşi
  Între dânşii să se plece,
  Nu te prinde lor tovarăş:
  Ce e val, ca valul trece.”

  Mihai Eminescu – Glossa
  🙂

 40. 43 Roxana Iordache ianuarie 15, 2013 la 2:06 pm

  @nastase. V-aţi supărat degeaba, ştiţi prea bine că politica se face din imagine, iar imaginea e de cedare. Din păcate, nu doar imaginea. Realitatea e că aţi cedat. Şi chiar nu înţeleg de ce. Articolul nu convinge, mai ales că avocatul Cazacu a declarat altceva, anume că aţi decis să vă retrageţi contestaţia în anulare din pricina faptului că instanţa nu a admis o săptămână de amânare pentru ca apărarea să se consulte cu clientul, solicitare formulată în momentul în care s-a aflat că s-a rejudecat (?!) şi s-a admis cererea de abţinere din partea celor două judecătoare care vă condamnaseră pe fond.

  N-aş vrea să fiu dură, dar v-aţi expus ca şi cum v-aţi fi pus capul pe butuc. Să dea Dumnezeu ca judecătorii să ia aminte la mişcarea magistraţilor de eliberare şi să nu repete mizeria instanţei care v-a condamnat într-o bătaie de joc la adeea ideii însăşi de Justiţie!

  @Doru Coarnă, cum îl sacrifică pe Tăriceanu? Tradiţional sau prin asomare? 🙂 Şi cine-l plăteşte? 😛 Eu zic să fim serioşi, astea-s mizerii de televiziuni derizorii. Mă mir că muşcaţi prostiile-astea, după ce, doi ani, propaganda băsistă s-a scremut – degeaba – cu zvonologie tembelă.

  E păcat să nu vă reconciliaţi cu logica. Şi poate vă hotărâţi că votarea unui preşedinte nu-i o fatalitate. 😆

  TRĂIASCĂ REGELE!

 41. 44 radelo1968 ianuarie 15, 2013 la 2:38 pm

  sincer nuh de ce va lasati dus de val si le faceti jocurile procurorilor si judecatorilor cit va fi justitia condusa de la cotroceni parerea mea nu aveti nici o sansa de eliberare conditionata cu stima si respet o persoana cu handicap fizic.

 42. 45 ioan ianuarie 15, 2013 la 3:05 pm

  O mizerie revoltatoare in justitia basista!

 43. 46 Marian Nicolae ianuarie 15, 2013 la 3:17 pm

  Londra pregăteşte un referendum privind ieşirea din UE

  http://romanian.ruvr.ru/2013_01_14/Londra-pregateSte-un-referendum-privind-ieSirea-din-UE/

  Pe 22 ianuarie, prim-ministrul Marii Britanii, David Cameron, va ţine la Haga un discurs important despre viziunea sa asupra viitorului Europei şi va anunţa că în 2018, în Marea Britanie va avea loc un referendum privind ieşirea din UE, dacă conservatorii vor rămâne la putere după alegerile din 2015, au anunţat duminică ziarele britanice, citând surse apropiate prim-ministrului.

  În ultimul timp, Cameron a intensificat critica la adresa UE, urmărind înapoierea unor împuterniciri ale Marii Britanii, care au fost transferate Bruxellesului. De asemenea, Londra a blocat proiectul bugetului multianual al Uniunii, considerând că acesta nu este profitabil pentru Marea Britanie. Cu câteva săptămâni în urmă, David Cameron a declarat deschis pentru prima oară că planifică să supună unui referendum problema privind ieşirea ţării din UE.

 44. 47 Marian Nicolae ianuarie 15, 2013 la 3:19 pm

  Islanda a suspendat negocierile de aderare la UE

  http://romanian.ruvr.ru/2013_01_15/Islanda-a-suspendat-negocierile-de-aderare-la-UE/

  Islanda a suspendat tratativele de aderare la Uniunea Europeană în ajunul alegerilor parlamentare, programate pentru 27 aprilie. Potrivit presei locale, această decizie a Guvernului are legătură cu faptul că, potrivit rezultatelor alegerilor din aprilie, la putere pot ajunge euroscepticii.

  Conform sondajelor de opinie, coaliţia de centru stânga, aflată acum la putere, este depăşită la popularitate cu 15% de Partidul Independenţei cu vederi conservatoare, care se pronunţă împotriva aderării Islandei la UE.
  –––––
  nota Roninjaune:

  Iara noi ce facem rumani, ne dam tara de pomana astora ?????

 45. 48 Marian Nicolae ianuarie 15, 2013 la 3:20 pm

  Curtea Supremă a Pakistanului a decis să-l aresteze pe premier

  http://romanian.ruvr.ru/2013_01_15/Curtea-Suprema-a-Pakistanului-a-decis-sa-l-aresteze-pe-premier/

  Curtea Supremă a Pakistanului a dispus astăzi arestarea premierului ţării, Raja Pervez Ashraf.

  Şeful Guvernului pakistanez este suspectat de acte de corupţie: se consideră că el ar fi în spatele maşinaţiunilor legate de achiziţionarea de către Guvern a unor generatoare electrice mobile în timp ce era ministru pe problemele alimentării cu apă şi energie.

  Împreună cu premierul vor fi arestate încă 15 persoane din anturajul său. Instanţa a decis că audierile preliminare în acest dosar vor începe pe 16 ianuarie.

  Deocamdată nu există nicio informaţie în legătură cu reacţia lui Ashraf la hotărârea instanţei.

 46. 50 oscar wilde ianuarie 15, 2013 la 6:20 pm

  CUGETAREA ZILEI:
  „Fiecare om este o intrebare pusa din nou spiritului Universului” (Mihai Eminescu)
  Earnest

 47. 51 Adrian B. ianuarie 15, 2013 la 9:02 pm

  @Doru Coarna

  Nu . Nu o cunosc pe Lelia Munteanu. I-am citit editorialul din ziarul Gandul , de ieri . In schimb , sunt foarte dezamagit de ce fel de oameni a promovat USL-ul. Este inadmisibil !

  ps. Eu sunt un „nobody” care locuieste la 500 km de Bucuresti. Neimplicat politic si care-mi castig existenta prin fortele proprii.

 48. 52 NICOLETTE ORGHIDAN ianuarie 15, 2013 la 9:45 pm

  Justiție? Care…just(iție)poate judeca, nepărtinitor, corect, echitabil? Cu acest tip de justiție nu te afli la masa de poker, ci de-a dreptul la …ruleta rusească. Supterfugii sunt sufuciente de eschivare de la corectitudine, mai ales când vrei să dărâmi la propriu și la figurat un om, nu-nțeleg de ce acum ministrul justiției nu ia măsuri reparatorii, sau cel puțin de mers corect al procedurilor legale? Mare, mare și multă răbdare trebuie să mai aveți, d-nule prim-ministru și cine știe, în mod sigur veți ieși mult, mult mai întărit, fortificat și stăpân pe sine din această cumplită situație!

 49. 53 jugarul ianuarie 15, 2013 la 10:55 pm

  Ce faceti mai departe? Exista alte cai de atac, eventual la Curtile Internationale? Si daca exista, le folositi sau ramaneti vinovat?

 50. 54 Ioana ianuarie 15, 2013 la 11:00 pm

  M-am saturat de tara asta unde nu mai ai nicio siguranta!

 51. 55 blogideologic ianuarie 16, 2013 la 4:59 am

  @oscar wilde
  Thank you, Earnest!

 52. 56 Marian Nicolae ianuarie 16, 2013 la 9:49 am

  @Ghita Bizonu’ ianuarie 15, 2013 la 12:02 pm

  Ai dreptate, dar nu am facut decat sa copiez materialul de pe DW.

  Daca DW considera ca o intreprindere ca Mercedes si Porsche ar fi intrepinderi mijlocii …Mercedes (de fapt Daimller AG) are numa 267.274 angajati … Porsche cu numa 15.307 angajati, nu face decat sa dovedeasca JAFUL la care este supusa tara noastra……..

 53. 57 Mircescu ianuarie 21, 2013 la 6:12 pm

  Domnule prim-ministru aveti putintica rabdare si veti scapa din inchisoare! Dupa eliberare si dupa o odihna apreciabila,luati calea vizitelor prin judete si vedeti ce s-a construit si daramat in acesti opt ani de basisme,ce vor spune oamenii cu care veti intra in dialog.Asteptam sa ne revedem in dulcele targ al Botsanilor cu toti prietenii care nu v-au uitat.Despre base si clica lui o sa plateasca dupa cum merita si ce a insamantat. Va doresc sanatate si sa veniti cat mai grabnic acasa.Cu prietenie,Mircea M.


 1. 1 Poker şi justiţie | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe ianuarie 14, 2013 la 8:28 pm
 2. 2 Se pregăteşte iarăşi “industria clasei zero”? « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe ianuarie 15, 2013 la 7:36 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: