Băsescu se preface că e prost?

La şedinţa de vineri a CSM, Băsescu le-a cerut membrilor CSM „opinia” în legătură cu aplicarea articolului 134 din Constituţie în ceea ce priveşte numirea şefilor parchetelor. Pentru că el nu ştie la ce se referă. După ce a semnat, în 8 ani, peste 4200 de decrete prin care a schimbat sau a numit, în baza acestui articol şi a articolului 125, numirea sau schimbarea unor procurori şi judecători.

După ce a pus-o, în 2005, pe Macovei să schimbe legea iniţiată, în 2004, de guvernul pe care l-am condus conform căreia CSM-ul propunea procurorul general şi procurorul şef al DNA, dând această atribuţie ministrului justţiei (adică lui Macovei), după ce a folosit această modificare a legii în cele două mandate ale sale pentru a numi şi re-numi şefii parchetelor, acum, Băsescu, nu mai ştie dacă modificarea de lege, pe care a promulgat-o, a fost sau nu constituţională!

Poate trebuie să recurgem, din nou, la Curtea Constituţională, pentru a „clarifica” aceste aspecte?! N-ar fi mai simplu, pentru a elimina aceste „ambiguităţi”, în viitoarea Constituţie să se prevadă, simplu, că Băsescu face propunerile şi tot el numeşte şefii parchetelor?!

93 Responses to “Băsescu se preface că e prost?”


 1. 1 NICOLETTE ORGHIDAN ianuarie 6, 2013 la 8:21 pm

  Surprinzător, ai impresia că se află pe marginea unui trotuar, (hai să-i spunem al une societăți care se dorește cât de cât..europeană!) și joacă ALBA-NEAGRA: cu ministerele, cu instituțiile, cu miniștrii, cu românii pe care crede dânsul , îi prostește. Nu, nu românii numai pot fi demult prostiți, dar îl mai lasă puțin să…meargă. Se pare că mai are foarte puțini pași de făcut și va cădea singur în groapa pe care de opt ani o tot sapă poporului român, societății noastre fragile. A decis pentru toți, a hotărât pentru toți, sfidând nu numai bunul simț, ci însăși Constituția. Că e prost? Ohoooo, nicidecum : ocupă tot terenul, joacă, arbitrează, faultează, schimbă jucătorii, dezumflă mingea și-și umflă pieptul pe principiul: ,,Pohta ce-am pohtit!” Așadar …cameleonul e mic copil!

 2. 2 Doru Coarna ianuarie 6, 2013 la 8:35 pm

  Nici ca-i mai pasa de ceva, este deasupra a tot si toate, de cand a fost reinstalat de afara…Face si desface totul in politica externa, interna, in cea de finantare externa, in cea de securitate, in cea de justitie, in cea de aparare si in cea de dezvoltare, ma rog, adica ce trebuie vandut mai intai… guvernul sau, caci este al sau, doar nu suntem copii, dovada ceea ce face, se ocupa doar de bugetare si de populatie, adevarata putere a ramas tot in ograda lui. Prin coabitare.

  CARE-I PROSTUL? Eu cred ca noi.

 3. 3 Marian Nicolae ianuarie 6, 2013 la 8:44 pm

  Basescu…..

  Nu, nu este prost deloc…..
  In ticalosia sa este extrem de inteligent.

  Cum Romania incepe sa duca dorul nu numai unor medici buni ci si magistratilor docti…tipul incearca, oricum ce mai are de pierdut……

  ( Romania sigur nu va fi a lor…a kazarilor) ci a noastra, a romanilor neaosi….

 4. 4 papasha ianuarie 6, 2013 la 9:15 pm

  Draga prietene , intrebarea ta este una pur retorica ….. raspunsul neretoric este ca basecu’ este un shmenar ordinar de mahala , care daca are nevoie de tine si tu il scuipi intre ochi , el zice ca ploua , iar daca nu mai are nevoie de tine , chiar daca-i vorbesti mai de-aproape , zice ca l-ai flegmat intre ochi !

  TRAIASCA JUSTITIA INDEPENDENTA SI COABITAREA …HA, HA , HA , !

  Sa nu va suparati pe mine dragii mei prieteni , dar voi sunteti mai prosti ca el , daca a reusit asta sa ” va faca ” ca la barbut , si culmea este ca , tot nu v-ati invatat minte , si inca il mai COABITATI ( da pana cand baieti , ca se-ntreaba toata Tara , daca nu cumva sunteti voi prosti !) Tanarul Ponta , se vaita pe la diferite posturi tv .despre slugile lu’ basecu , din Justitie , si l-i se plange moderatorilor de emisiuni , de parca el ar fi in opozitie , nu la putere .

  COABITATI , BAIETI , COABITATI , SI MAI DATI-II basului TIMP SA-SI REVINA DIN SHUTURILE IN OUSOARE PE CARE LE-A LUAT DE LA 7,4 MILIOANE DE OAMENI , SI APOI , DE LA ALTI 4,8 MILIOANE , SI O SA-L VEDETI VOI PE DRACU ‘ , CUM VA FACE DIN NOU asta , LA BUCATA , UNU’ CATE UNU !

  Sa dea Dumnezeu sa fiu eu proroc mincinos !

  Pana atunci insa , LA MULTI SI FERICITI ANI LA TOTI IONII SI IOANELE NOASTRE !!!

 5. 5 dlnimeni ianuarie 6, 2013 la 9:25 pm

  Nu, dl Basescu nu se preface ca este prost, ci pare bine sfatuit. El pare a fi interesat in abrogarea modificarii legii, modificare pe care a promulgat-o si probabil ca a cerut-o, dintr-un motiv simplu: acum controleaza CSM si nu Ministerul justitiei. Iar interesul este acela de a numi el persoanele care sa ocupe sefia procuraturii si DNA, de aici ideea utilizarii CSM. Presedintele s-ar putea sprijini, in tentativa sa, pe art.146 a) si d) din constitutie, insa intimpina doua dificultati. Sa le vedem explicit: 146a) zice ( este vorba de curtea constitutionala): „a) se pronunţă asupra constituţionalităţii legilor, înainte de promulgarea acestora, la sesizarea Preşedintelui României, a unuia dintre preşedinţii celor două Camere, a Guvernului, a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a Avocatului Poporului, a unui număr de cel puţin 50 de deputaţi sau de cel puţin 25 de senatori, precum şi, din oficiu, asupra iniţiativelor de revizuire a Constituţiei;” adica (virgula) curtea constitutionala nu se poate pronunta prinvind constitutionalitatea legilor dupa promulgarea acelor legi sau in timpul promulgarii legilor respective, ci doar inaintea promulgarii. Iar 146 d) zice „d) hotărăşte asupra excepţiilor de neconstituţionalitate privind legile şi ordonanţele, ridicate în faţa instanţelor judecătoreşti sau de arbitraj comercial; excepţia de neconstituţionalitate poate fi ridicată şi direct de Avocatul Poporului;” adica ar mai exista calea ca legea de interes sa apara in cadrul unui proces la un tribunal. Cine ar putea sesiza, practic, curtea constitutionala? Presedintele nu, pina acum lasa de inteles ca prefera intermediari, presedintii camerelor nu, guvernul nu, ramin ICCJ, avocatul poporului, parlamentarii ARD si, atentie, in functie de cum plimbam si interpretam o virgula, din oficiu (!!!, dar in Romania nu exista absurd, acesta face parte din normalul cotidian). Concluziv, dl Basescu a lansat cererea de ajutor, in urma careia cineva ar trebui sa sesizeze curtea constitutionala (urmaind a se „discuta” expresia „inainte de promulgare”) ori ca acesta, prin fortarea constitutiei ( dar nu a incalcat curtea constitutionala constitutia, de exemplu, apelindu-l pe dl Basescu cu inexistentul titlu si inexistenta functie de „sef al statului”?) sa se sesizeze „din oficiu” ori, in urma careia subiectul sa apara in cadrul unui proces ceea ce ar permite ca articolul sa intre in atentia curtii constitutionale sub pretextul unei exceptii de neconstitutionalitate (nu am studii juridice, dar nu poate fi altfel, intuitiv). In ceea ce priveste viitoarea constitutie, cel mai bine ar fi, cred, ca dl Basescu sa nu se mai regaseasca deloc acolo.

 6. 6 POPA MIRCEA GABRIEL ianuarie 6, 2013 la 9:34 pm

  SE GANDESTE CUM SA CONDUCA IN CONTINUARE PARCHETELE CCA SA POATE SA ATACE USL,,,,,EU NU STIU CE CAUTA ACEST INDIVID MARINAR LA CONSILIU SUPERIOR AL MAGISTRATURI,,,,CE LECTI DA PROCURORILOR TE LASA MASCA ,,,,,,,

 7. 7 Bibliotecaru ianuarie 6, 2013 la 9:55 pm

  @ Adrian Năstase

  Din câte ştiu eu, Curtea Constituţională deja s-a pronunţat.

  http://bibliotecarul.blogspot.ro/2013/01/domnul-ioan-mircea-pascu-ridica-o.html

 8. 8 Cârcotaşu ianuarie 6, 2013 la 10:08 pm

  E foarte simplu. În 2005 nu-i convenea componenţa CSM-ului şi nu i-ar fi reuşit numirile de care avea nevoie la DNA şi la Procuratura Generală. Subordonarea justiţiei a fost premeditată şi realizată pas cu pas sub nasul juriştilor PSD. După ce şi-a asigurat componenţa convenabilă a CSM-ului şi nu mai are nicio susţinere în Parlament, evident nu-i mai convine ca un ministru care nu-i este supus să poată să-i dărâme ce-a construit cu atâta perseverenţă. Acum CSM-ul îi asigură perpetuarea subordonării Justiţiei.
  Ce este ciudat este faptul că având atâţia jurişti, PSD nu a făcut nimic pentru a împiedica o asemenea evoluţie, pe vremea când era în opoziţie, iar acum, şi mai ciudat, beneficiind de un sprijin parlamentar zdrobitor pentru guvernul pe care practic îl conduce, stă şi asistă cum un Băsescu delegitimat îşi face mendrele şi dă cu tifla tuturor celor parcă destul de naivi din moment ce cu atâta candoare îşi manifestă surprinderea!
  Situaţia dumneavoastră actuală se datorează tocmai acestei suficienţe, a încremenirii în a constata şi în lipsa curajului de-a manifesta hotărârea de a împiedica această evoluţie, iar acum de a pune capăt acestei stări de lucruri. Probabil că dl Ponta şi dumneavoastră veţi fi la fel de surprinşi când, fără niciun sprijin parlamentar, Băsescu va trece prin Parlament o nouă lege a Justiţiei prin care propunerile la DNA şi PICCJ vor fi făcute de actualul CSM.

 9. 9 denis ianuarie 6, 2013 la 11:00 pm

  basescu nu este inteligent….este un oportunist de joasa speta ceea ce il face prost…adica marfa de proasta calitate.ce rusine pe noi sa avem un specimen ca asta sef de stat…ma gindesc ce o fi fost in capul celor ce l-au votat in primul mandat!!!( celelalte ies din discutie ptr ca au fost fraude)

 10. 10 Radu Humor ianuarie 6, 2013 la 11:56 pm

  Omul ăsta( pare din ce în ce mai improprie această denumire în ce-l priveşte) a trăit urât, este urât ( şi la propriu şi la figurat) şi probabil că o să moară la fel !
  Dacă de actele lui, din ce în ce mai iresponsabile n-ar depinde soarta, chiar existenţa unui popor, poate că ar fi treaba, alegerea lui !
  Dar aşa ? !
  Până unde poate merge coabitarea , de acum dovedită ca fiind asemănătoare celei dintre victimă şi criminal !?

 11. 11 razvan ianuarie 7, 2013 la 1:31 am

  Te salut Nasule !
  am tot citit opiniile onorabililor domni care au lasat cite o impresie pina acum referitoare la subiectul acesta despre jocul pe care-l face basescu la numirea sefilor parchetelor .
  De ce face basescu asta ? Pai este foarte simplu :”PENTRU CA POATE” si de ce poate ?Pentru ca este LASAT .
  Hai ma Nasule ca este simplu si tu stii foarte bine asta .
  Din 2009 dupa ce a FURAT alegerile basescu s-a tot gindit si si -a format un sitem de a obtine tot ce vrea . cum afacut asta? simplu . a minjit si a momit tot felul de structuri atit interne cit si externe si tot asa dar asta ai putea sa ne – o povestesti chiar tu Nasule pentru ca sunt sigur ca o cunosti mult mai bine . poate o sa scrii o carte despre mitocaniile pe care le-a facut basescu pentru a folosi si injosi poporul roman atit la nivel politic cit si administrativ
  sincer Nasule daca Victorasi ,asta micu ar vrea si nu ar fi „cenzurat”in mod vizibil nu stim de cine (tu stii prea bine Nasule de ce tot pune frine asta micu ) ar putea cu armata de specialisti(vezi profesori de drept ,avocati …etc) pe care o are in partid sa-l faca muci pe basescu dar nu se vrea e ceva ,e o marlanie ,e.,e,e,e un interes mama lui de interes.
  Ce sa mai spun Eu sincer am mare incredere in tine Nasule ca o sa faci dreptate
  Eu cred ca atunci in ziua de 20 iunie 2012 Dumnezeu a trimis un emisar pe pamant sa scape Tara Romaneasca de javre ,lepre ,partinitori ,jigodii basisti oportunisti . Acel om esti Tu Nasule si am toata increderea ca ai sa revii in politica si o sa ne ajuti sa fim si noi un stat cinstit si drept . Asa sa -ti ajute Dumnezeu

 12. 12 razvan ianuarie 7, 2013 la 1:39 am

  P.S.- ca si concluzie , basescu nu se preface ca e prost basescu isi face jocul mizerabil pentru ca poate , e lasat si o sa-l faca pana o sa i se dea cu linia peste degetele si o sa fie pus „la colt” adica nu „in cantonament”.sa le povesteasca baietilor de la rahova cum e cu udrea si cum stie ea sa cinte la microfon de sub biroul de la cotroceni.mare baiat basescu” asta !

 13. 13 blogideologic ianuarie 7, 2013 la 2:29 am

  Reducerea costurilor învăţăturii superioare / Ideologia primară, situată între Psihologie şi Metafizică, unifică domeniile de cunoaştere care ţin de Trivium şi Quadrivium. Asimilarea Ideologiei primare face posibilă reducerea costurilor învăţăturii superioare. Ar avea de aici imediat de profitat devoltarea unor sectoare din Noua Economie în România, de exemplu “Economia Atenţiei” precum şi “Informatica afectivă.”

 14. 14 blogideologic ianuarie 7, 2013 la 2:35 am

  Băsescu introduce mereu în discuţie o tematică pernicioasă care ţine strict de interesul său personal. Pe care îl prezintă ca “interes naţional”. Iar intelectualimea română, aceea formată în paradigma corifeilor culturnici Liiceanu, Pleşu, precum şi în lectura constrictivă a Jurnalului de la Păltiniş, îl crede.

 15. 15 blogideologic ianuarie 7, 2013 la 5:02 am

  “Lumea întreagă este un Joc, iar afacerile sunt jucătorii“ http://www.nytimes.com/2012/12/24/technology/all-the-worlds-a-game-and-business-is-a-player.html?hpw&_r=0 „Chiar şi acest articol pe care îl citeşti este un joc” scrie mai departe. „Din el vei înţelege ludificarea (gamification), tendinţă actuală în economia lumii care ţinteşte să infuzeze în activităţi de afaceri altminteri mundane excitaţia şi modurile de reacţie imediată oferite de jocurile video.

 16. 16 blogideologic ianuarie 7, 2013 la 7:55 am

  @ Adrian Năstase
  O dilemă a democraţiei în UE este subliniată de profesorul Robert A. Dahl (de la Yale University) în revista Political Science Quarterly, Vol. 109, No. 1 (Spring, 1994), pp. 23-34 : dilema “Eficienţa sistemului” versus “participarea cetăţenilor.” Sper că articolul a fost citit şi recitit cu mare atenţie de politicienii şi diplomaţii care se ocupă de ţările UE. Citez începutul articolului : “Creşterea neaşteptată a opoziţiei faţă de Tratatul de la Maastricht reflectă o creştere a “conştientizării” (awareness) privitoare la posibilele trade-offs care au fost larg ignorate de către specialiştii ce au gândit Tratatul. Referinţele în creştere la “deficitul democratic” care se constată în aranjamentele politice din cadrul Uniunii Europene reflectă o focalizare tot mai acută în opinia publică asupra faptului că oricare ar fi beneficiile proiectate, ele vin cu un cost mare. Anume, înecarea guvernelor naţionale democratice într-un sistem transnaţional care-i mai puţin democratic.”

 17. 17 gavrila ianuarie 7, 2013 la 8:17 am

  La toata greata ce-o produce specimenul asta gasesc un ‘silver lining’ – individul procura motive extrem de pertinente pentru o actiune ferma din partea Parlamentului pentru deposedarea sa definitiva.
  Hai Dl. Ponta, pregatiti-i funia!
  p.s. daca nu, Primul Ministru va pierde orice rezidu de credibilitate, iar asta in politica devine fatal.

 18. 18 grigore ianuarie 7, 2013 la 9:31 am

  Cred ca Basescu a facut de prea multe ori pe prostu’ si a ramas asa. Esta o zicere din popor. El interpreteaza constitutia asa cum vrea el si cind vrea el,este clar, nu trebui sa ne mai surprinda comportamentul lui

 19. 19 George Ban ianuarie 7, 2013 la 10:00 am

  Eu m-am saturat de expresia: „Basescu o fi el cum o fi, dar nu e prost!”
  O spun iarasi: Nu se preface ca e prost, ESTE CU ADEVARAT prost! Iar prostia noastra este ca ii intoarcem vorbele pe toate fetele si dezbatem ce vrea sa zica si ce va face in viitor. Iar el habar nu are de capul lui! Azi zice una, maine alta, poimaine se da cu ATV-ul (penibile momente!), uite asa traieste de pe o zi pe alta fara nicio perspectiva. Un om microscopic si la minte, si la suflet.

  Nu este in regula ca aberatiile lui nu sunt demascate instantaneu de cei normali la cap. De ce?

 20. 20 dlnimeni ianuarie 7, 2013 la 10:13 am

  Bibliotecaru: v-am citit analiza pe blogul dumneavoastra, foarte detaliata si buna. Ma intreb insa, daca reactiile noastre nu cumva sunt cam intirziate. Fiindca schema de lucru a devenit cunoscuta: atunci cind se exprima in media, dl Basescu, de regula, da un semnal, care semnal genereaza declansarea planului de actiune, din exteriorul tarii sau din interior. Tot de regula, se incepe cu o mare galagie. Ceea ce inseamna ca planul este elaborat, in acest moment, un lucru care l-ar putea incurca pe presedinte fiind neterminarea alegerilor din CSM. Insa dupa finalizare – si mai ales daca onorabilul karateka va fi votat VP – ne putem astepta, in scurt timp, sa inceapa sa cinte corurile reunite ale sindicatelor ( cu solisti, de exemplu ma astept la inca un solo al sopranei eroice Herta Moraru). Via Bruxelles (recomandarile europene prevaleaza asupra legilor interne, nu?) sau via Beresti ( adica dinlauntru ), nu stiu ce a planificat dl Basescu. Asa incit respectabilii leaderi uselisti – si mai ales cei juristi – ar face bine sa gindeasca repede.

 21. 21 Marian Nicolae ianuarie 7, 2013 la 10:17 am

  Romania liberă dă în vileag groznicătoriile lui Traian Băsescu
  Control asupra justiției, arestarea lui Dan Voiculescu, spargerea USL

  http://www.cotidianul.ro/control-asupra-justitiei-arestarea-lui-dan-voiculescu-spargerea-usl-203725/

  Ce n-a spus Băsescu în mod direct, spune gazeta sa de serviciu: Dan Voiculescu ar cam trebui arestat. La fel de arestat cum a reușit Băsescu și cu Năstase și cu Vîntu. Următorul pe listă e Ghiță, dacă nu-și continuă jocul la două capete. Așa cum a făcut-o televiziunea sa, în primele zile ale acestui an, când a arătat cam pe unde și din motive ar trebui să se rupă USL.

  Cu Vîntu, Băsescu aproape că a rezolvat-o prin Ghiță și cu ajutorul justiției fantastic de independente. Singurul ghimpe din gâtul lui Băsescu a rămas Voiculescu și trustul său de presă. Nu întâmplător: alături de extrem de puține publicații, Intact Media și mai ales Antena 3 au dus – prin adevărurile rostite nu doar cu insistență, ci cu disperare pe alocuri-, la umilitoarea înfrângere a lui Băsescu.

  Iată mostre clare de presă-goarnă:

  ”Fără sprijinul său (al lui Voiculescu-n.cotidianul.ro), zilele lui Antonescu în fruntea PNL sunt numărate. Aşa se explică disperarea fostului mare candidat la prezidenţiale de a-şi elimina din partid principalii rivali.

  Fără Voiculescu şi fără Antonescu, dizolvarea USL este ca şi realizată. O dată cu ea, PSD îşi atinge scopul de a guverna aproape singur, adică doar cu UDMR, iar Traian Băsescu şi-ar putea vedea împlinit visul pe care l-a ratat în 2005 – crearea unui singur mare partid de dreapta.”

 22. 22 Marian Nicolae ianuarie 7, 2013 la 10:57 am

  Ponta, zugravit de propria mama: ”Cam are tendinta sa se umfle-n pene”

  http://www.inpolitics.ro/ponta-zugravit-de-propria-mama-cam-are-tendinta-sa-se-umfle-n-pene-art54128.aspx

  Incredibil, dar adevărat: președinții de partid au și ei mămici pe care le ascultă, chiar cînd e vorba de decizii politice majore, cum ar fi candidaturile la funcțiile supreme la congres. Nu e cazul lui Victor Ponta, a cărui mamă recunoaște sincer, într-un dialog cu Inpolitics, că nu a dorit ca fiul ei să atace șefia partidului, sîmbătă, dar el a făcut-o, totuși. Despre asta, și despre multe altele, inedite, în materialul care urmează.

  ”Nu am vrut să țin sarcina, cînd eram gravidă cu Victor”

  Distinsa doamnă Cornelia Naum este mama celui mai tînăr președinte de partid din România, o femeie deschisă și care recunoaște, cu o sinceritate debordantă, că o decizie din 1972 era cît pe aci să văduvească PSD, peste ani, de marea speranță de reformă. ”Faptul că Victor s-a născut se datorează integral tatălui său, Dumnezeu să-l odihnească, pentru că eu luasem decizia să nu păstrez sarcina. Aveam o anume suferință medicală care permitea un avort legal, și eram hotărîtă să nu fac copilul, dar a fost dorința fierbinte a tatălui său să îmi asum riscul. Noi am divorțat ulterior, dar, în 1992, cînd s-a stins din viață, tatăl lui Victor a făcut-o în casa noastră, înconjurat de cei dragi. Îmi pare rău că nu a trăit să asiste la succesul de acum al lui Victor. S-ar fi bucurat tare mult…”.

  ––––––––
  nota Roninjaune:

  Imi pare rau s-o spun dar daca al nostru Prim-ministru chiar este kazar, nu mai am ce sa-i mai cer……ca oricum face pe dos…..

  Noi romanii trebuie sa decidem odata pentru totdeauna ce dorim:

  O Romanie condusa de ROMANI,
  sau
  O Romanie condusa de alogeni si populata tot de alogeni…….

 23. 23 vavramiuc ianuarie 7, 2013 la 11:13 am

  DISCURSUL SUSPENDATULUI
  Băsescu are-o…discuţie
  Chiar in Piaţa Constituţiei,
  Constituţie, pe care,
  O tot calcă în picioare.
  „Eu sunt EU, stimaţi români,
  Şi-am dat Flota la străini,
  Fiindcă marinarii noştri
  Au fugit in Vest ca proştii.
  Numai EU, băiat onest,
  N-am mai stat o clipă-n Vest
  Şi-am venit să…păstoresc
  Marea Neagră-iaz rusesc.
  Oameni buni, pe-această mare
  Mişunau mii de vapoare,
  Şi măjur, să fiu al dracu’,
  N-aveau nici Euro 4.
  Navele, oricine ştie,
  Poluau marea-n prostie
  Şi-acum spun nişte lichele
  Că nu-i bine fără ele.
  Cei 322
  Fac atâta tărăboi
  Şi mă iau mereu la zor,
  Parc-ar fi fost flota lor.
  Dar dacă vin înapoi,
  Pun mâna pe măturoi
  Şi-o să mătur, pân la toamnă,
  Şi Flota…Aeriană.

 24. 24 blogideologic ianuarie 7, 2013 la 11:16 am

  Amprenta ecologică uriaşă aruncată de locuitorii Americii peste planeta Pământ nu mai lasă loc pentru căluţii sălbatici http://www.nytimes.com/2012/12/15/us/wild-horses-are-running-out-of-room-off-the-range.html?hpw

 25. 25 fotbaldragosteamea ianuarie 7, 2013 la 11:54 am

  Observatie acida si pertinenta.Ca de obicei,bine informat,la subiect.

 26. 26 Marcus ianuarie 7, 2013 la 11:57 am

  Mare “Inginer”, Nexam Caracter !

  In sfarsit cei de la Antena 3 au priceput ce si cum a fost cu sedinta CSM la care a participat si chiombu cu intentia vadita de a-si bate din nou joc de noi si de Constitutia tarii, asta pe de-o parte, iar pe de alta parte sa gireze si sa impuna prin participarea sa la sedinta respectiva alegerea in fruntea CSM a unei alte slugi basiste cu o ancora de 10 tone legata de “mapa sa profesionala”, “ancora” constand in tinerea in arest a unui tanar mai bine de 13 luni de zile, in ciuda faptului ca absolut toate instantele in care fusese judecat tanarul respectiv il gasisera nevionvat pentru presupusa crima aruncata in spinarea lui de diletantismul d-nei procuror Haineala, noua sefa a CSM, respectiv protejata basescului.
  Dar inainte de a aprofunda putin subiectul CSM as dori sa mai demontez o minciuna cat toate zilele pe care Basescu o flutura in ochii si pe la urechile unui auditoriu neavizat in legatura cu statutul sau profesional. Nu este prima data cand il aud ca vorbeste despre el autintitulandu-se “inginer”. Nimic mai neadevarat. Precizez ca detin aceeasi diploma de absolvire a Institutului de invatamant superior tehnic de marina Mircea cel Batran din Constanta, cu doua promotii dupa Satana, diploma in care nu este nicaieri specificata mentiunea “inginer”(conf.Dex INGINÉR, -Ă, ingineri, -e, s. m. și f. Specialist cu o pregătire tehnică și teoretică obținută într-un institut de învățământ superior, care prestează o activitate tehnică de proiectare, de cercetare, de organizare și de conducere a proceselor tehnologice dintr-o întreprindere; titlu deținut de această persoană. – Din it. ingegnere. ). La momentul respectiv atat eu cat si el am absolvit studiile institutului respectiv la Facultatea de Navigatie, abslovire in urma careia am obtinut automat si brevetul de Ofiter Maritim Punte III si atat. Brevete pe care pe parcurs le-am dus atat eu cat si el la nivelul maxim de Capitan de Cursa Lunga (Master). Dar, probabil ca impostorului ii suna bine cuvantul inginer, altfel nu vad de ce s-ar rusina doar cu calitatea de absolvent al Facultatii de Navigatie, respectiv cu brevetul de CLC.
  Acest aspect fiind lamurit sa revenim la oile noastre. Disperat fiind ca Gestapoul creat de el cu atata truda si atat de eficient folosit impotriva rivalilor politici, respectiv corpul de procurori numiti de el este pe cale de destramare, ca urmare a propunerilor pentru functiile de Procuror Sef si Sef al DNA de catre Ministrul Justitiei, Basescu iar isi da cu Constitutia peste urechile alea blege si in viziunea lui de “inginer” o schimba la 180 de grade si vrea sa sara peste capul ministrului justitiei, care astazi nu mai este ca in urma cu 8 ani Monicuta Macovei si sa faca numirile el in cardasie cu CSM-ul, al carui aviz pana acum este doar consultativ in ceea ce priveste cele doua functii.
  Trunchind abracadabrant textul Constitutiei vrea sa modifice textul legii in vigoare care reglementeaza procedura de numire a celor doi, pe motiv de neconstitutionalitate, cu toate ca timp de opt ani s-a folosit de ea cu nesimtire modificarile astazi “incriminate” de tatuc fiind aduse legii de Monica Macovei la ordinul lui, la data preluarii primului mandat de presedinte.
  Si culmea este ca s-ar putea sa-i iasa si smenul asta, atata timp cat sefia CSM i-a fost data prin fraudarea voturilor protejatei sale, iar la Curtea Constitutionala stiind cu toti pentru cine trage clopotele coana Aspazia & Co.
  USL-ul trebuie musai sa inteleaga ca nu este posibila nicio coabitare politica sau de orice alta natura, parafata sau neparafata cu acest impostor si uzurpator si ca unica solutie de a inscrie Romania pe o traiectorie economico-politica normala consta in debarcarea acestui lest canceros de la conducerea statului roman prin mijloace constitutionale. Mie pana si intentia de interpretare “cubist-impresionista” a textului constitional de catre el mi se pare o incalcare grava a Mamei Legilor. Asa ca, so, pe el, baieti, ca motive va da prostu’ cat cuprinde!

 27. 27 Marian Nicolae ianuarie 7, 2013 la 1:03 pm

  Am mai zis-o si o repet:

  LUCRURILE NU SUNT CEEA CE PAR A FI……

  Război pe taxe între Basescu şi Ponta: „Guvernul să se menţină în limita declaraţiilor decente”

  http://www.cotidianul.ro/razboi-pe-taxe-intre-basescu-si-ponta-guvernul-sa-se-mentina-in-limita-declaratiilor-decente-203742/

  După ce fostul premier Emil Boc a reprosat Guvernului că a emis prea târziu ordonanţa care permite majorarea taxelor locale şi după ce Guvernul a ripostat printr-un comunicat, în dispută intră şi preşedintele Traian Băsescu, prin portavocea sa, Bogdan Oprea. Iată comunicatul postat pe site-ul Preşedinţiei.

  –––––
  nota Roninjaune:

  Circ avem, Slava Bogu, sa vedem cat ne tin merindele……..

 28. 28 Marian Nicolae ianuarie 7, 2013 la 1:17 pm

  Guvernul Ponta începe anul cu stângul:
  impozitul forfetar, o mare, mare idioțenie!
  Autor: Marian Dușan

  http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/guvernul-ponta-incepe-anul-cu-stangul-impozitul-forfetar-o-mare-mare-idiotenie-176300.html

  Și acum mă frec la ochi și nu-mi vine să cred. Victor Ponta vrea să reintroducă impozitul forfetar???

  Nu poate fi adevărat!

  Nu-mi vine să cred că vom avea de a face, din nou, cu un Guvern care lovește mișelește în mediul de afaceri.

  Dar ca să revin la ideea inițială, vă spun că niciodată nu vom ieși din criză și nu vom stimula mediul de afaceri cu noi taxe și impozite. Nu asta e soluția pentru a face rost de bani la buget. În această perioadă avem nevoie de investiții publice masive, de relaxare fiscală, de măsuri pentru a atragerea investitorii străini. Nu mai trebuie să punem presiune pe umerii firmelor. Trebuie să repornim motoarele economiei și doar așa vom obține bani, într-un mod sănătos, și de pensii și de salarii.

  Domnule Ponta, nu credeți că fost de ajuns dezastrul provocat de acest bir tembel (zeci de mii de firme desființate) în guvernarea Boc?

  Mai trebuie să le dați și dumneavoastră un pumn în plină figură firmelor din România, ca să le dea borșul pe nas de tot? Dacă așa va stimula noul Guvern spiritul antreprenorial și consolidarea clasei de mijloc, vă spun din start că nu avem nicio șansă de spera la prosperitate

  –––––––
  nota Roninjaune:

  Da, curat murdar…..practic am putea zice ca asistam la Guvernul Ponta, devenit peste noapte clona Guvernului Boc IV sau V ca nici nu mai stiu de cate ori l-au resuscitat pe Boc insusi…..

  Revin…este Guvernul Boc V Cloned & Reloaded…I think…..
  Stiu, suna ca dracu, dar acesta este adevarul gol golut…….
  Va rog nu ma cenzurati.
  Va multumesc.

 29. 29 Marian Nicolae ianuarie 7, 2013 la 1:19 pm

  Meaning we are back in business……………..

 30. 30 Cornelia ianuarie 7, 2013 la 1:30 pm

  A-i atribui lui basescu epitetul de ” inteligent ” este o mare jignire adusa cuvantului in sine , este doar istet si ticalos.Cert este un singur lucru, continua sa se joace cu focul si „teama ” imi este ca nu apuca luna lui Ciresar la Cotroceni…dar- ar Domnul’ !

 31. 31 Marian Nicolae ianuarie 7, 2013 la 1:31 pm

  UDMR primeste prima rasplata:

  Ponta a reinstalat-o pe Gered Beatrix vicepresedinte la INS, dupa ce o concediase…………………

  Data publicarii: 7 iulie 2012

  http://www.ziuacargo.ro/stiri/focus-stiri/udmr-primeste-prima-rasplata-ponta-a-reinstalat-o-pe-gered-beatrix-vicepresedinte-la-ins-dupa-ce-o-concediase

  Premierul Victor Ponta a revenit asupra demiterii vicepresedintei Institutului National de Statistica (INS) Gered Beatrix, fosta contabila a UDMR, reinstaland-o, sambata, la numai o zi dupa ce parlamentarii UDMR au votat suspendarea presedintelui Traian Basescu. Cum in locul ei numise deja pe altcineva, seful Guvernului a demis acum un alt vicepresedinte al INS, pe Cosmin Sabo.
  –––––––
  nota Roninjaune:

  O sa-mi spuneti ca bat campii…nici macar nu m-am uitat la data postarii….
  La care am sa va raspund ca aveti dreptate in parte:

  Doamna Gered Beatrix, reprezentanta kazarimii din UDMR este Presedintele INS…..azi 7 ianuarie 2013…..

  PS, N-am gresit nici data si nici functia doamnei Gered Beatrix…….

  REGELE A MURIT……!
  TRAIASCA REGELE……!

  PS la PS:

  LUCRURILE NU SUNT CEEA CE PAR A FI…..PONEL?

  Daca nu…..va pogodite……..

 32. 32 Maximmouse ianuarie 7, 2013 la 1:51 pm

  Stmate Domnule Prim Ministru,

  Ce intrebare puneti!

  Cu riscul de a deveni antipatic, va raspund : acela nu este prost, este un borfas! Sunt borfasii prosti? Pai nu sunt, ei sunt cel putin cu un pas inainte fata de gandirea normala, in scopul de a-si implini furaciunile. Cand, insa ,sunt dovediti, asa cum ne aflam de o lunga peroada de timp in cazul satanei…apoi, atunci se cuvine lucrat la anihilare. In prezent, nu exista nici un motiv sa nu se lucreze sistematic si temeinic, strategic, tactic si …cuminte pentru debarcarea acestei creaturi malefice din fruntea Statului Romania.

  Alt tel mai interesant ,pentru natiune,decat acesta nu vad in fata actualei guvernari.

 33. 33 Marian Nicolae ianuarie 7, 2013 la 1:59 pm

  Gasiti mai jos o analiza interesanta…..

  PS. Ziceati ca nu-i nevoie de Jihad????
  Ba bine ca nu……

 34. 34 Maximmouse ianuarie 7, 2013 la 2:01 pm

  @Fratilooor!

  Sa avem putintica rabdare! Abia s-au intors astia la treburi, abia isi trag sufletul….de cand au Parlamentul? Au toate posturile importante (nu vorbim de inst. de forta, ca alea nici nu le vor avea pana dupa sfarsitul erai satanice!) in mainile lor? Nu ! Pai atunci? Usurel, aici este o problema extrem de …casanta! Fratilor, dupa ce ati vazut in vara, acel superb tur de forta, credeti ca nu se va face ” totul”? Dupa sarbatori incep si eu activitatea…ma mai uit si la TV…:) 🙂 🙂 Nu vreau cu nici un chip sa scap meciul asta istoric! 🙂 🙂 :)Va fi, dupa parerea mea , o conflagratie de manual…ca si aceea din vara, sa nu uitam! 🙂 :)Atunci, conditiile nu erau coapte, mi se pare mie ca deacuma s-au cam parguit…:) 🙂 🙂

  Hmmm….bine ca il apuca necazul pe satanail odihnit, dupa ce a tavalit canapelele la casele de oaspeti ale statului…ca e cam subrezel si nu stiu daca facea fata….:) 🙂

 35. 35 Maximmouse ianuarie 7, 2013 la 2:06 pm

  P.S .

  Fratilor, ce coabitare? Primul ministru Ponta I a semnat o hartiuta de bune maniere cu un impostor? dar Primul Ministru al guvernului Ponta II, a semnat ceva? A semnat USL ceva? Pai e politica aici sau ce?:) 🙂 🙂 Cred ca nici de crpapier nu e buna hartia aceea, nici pentru satana nici pentru sefii lui…:) :)A supralicitat si a devenit jalnic si caraghioz….:) 🙂

 36. 36 Maximmouse ianuarie 7, 2013 la 2:10 pm

  P.P.S

  Fratilooor, in fata uraganului ce va sa vina, satanail mai are o solutie…DEMIIIIIIISIIIIAAAAA!, nu de onoare, de FRICA! 🙂 🙂

 37. 37 analist ianuarie 7, 2013 la 2:22 pm

  @all
  Dl.Ponta a anuntat astazi data congresului PSD pe 19-20 aprilie. Pare doar un congres de reconfirmare si nimic mai mult. Pentru domnul AN va fi, insa un test de reconfirmare politica. In sprijinul sau, ar fi de dorit ca sustinatorii lui de aici membri sau nu, sa-l sustina nu numai aici, pe blog, ci in carne si oase, ca membrii ai delegatiilor judetene sau ca simpli invitati. De aceea, dragi colegi ( membrii PSD ) va invit sa participati la congresele judetene extraordinare in care se aleg delegatii de congres. In felul acesta, cu statut de membru sau invitat ne putem vedea in sfarsit cu gazda acestui blog, pentru care ii multumesc pentru rabdarea de care a dat dovada atata timp cu noi.
  regards,
  analist

 38. 39 Maximmouse ianuarie 7, 2013 la 2:58 pm

  LA MULTI ANI IOAN SI IOANA! 🙂

 39. 40 Adrian B. ianuarie 7, 2013 la 3:38 pm

  Deja nu mai pot cu GUNOIUL asta de Basescu ! Asa JIGODIE nu am vazut in viata mea . Cred ca sifilisul netratat (pe care i l-a dat Udrea ) i-a atacat creierii , care si asa nu prea existau…

 40. 41 Adrian B. ianuarie 7, 2013 la 3:47 pm

  L-am vazut in sedinta CSM pe AVORTONUL acela cu nume de ponei , Vasilica Daniletz ! Acesta arata , de parca ar fi ” fructul iubirii ” lui Traian Basascu cu Monika Makovei . Arata de parca a fost avortat spontan pe la vreo 4 luni (este neterminat !) si probabil ca a fost scos cu forcepsul din mai multe incercari. Prea multe incercari !
  Acest avorton arata mai comic decat Emil Bok. Ceea ce e foarte foarte foarte greu …

 41. 42 Ghita Bizonu' ianuarie 7, 2013 la 3:57 pm

  Marian Nicolae

  Unguent cam are dreptate in aceasta privinta.. e cazu sa creasca un candidat … Eu l-as propune pe Unguent .. care in mod normal nu ar fi ales nici responsabil de scara !! (decat daca restu de pe scara nu sunt trecuti de 80 de ani si cam analfabeti … ) Oricum stau cam prost la capitolu. catidndati – Boc uzat , Udrea extrem de „apreciata”. draga Stolo prea mototolit, Stoica prea uns cu toate alifiile rau mirositoare ale manipularilor jridice (hm .. poa il oeo ca avocat mizand tocmai pe „calitatile” banuite!) si restu .. restu cum am zis nu-i alegi nici ca presedinte de scara!!

 42. 43 papasha ianuarie 7, 2013 la 4:01 pm

  COANE ADRIANE , CU MARE REGRET CONSTAT , PE ZI CE TRECE , CA SOARTA COLONIEI ROMANIA ESTE PECETLUITA !!!

  Guvernatorul infect si balos , nu mai surprinde pe nimeni , cu toata covasna si budapesta lui cu tot , dar , CHIAR CONSILIERUL primului ministru SA DECLARE , SUS SI TARE , CA ” ROMANIA NU E STAT NATIONAL ” (frunda asta, cum dracu-i zice ,numit de ponta si PLATIT DIN BANII TARII ASTEIA , PE CARE VREA S-O RUPA !!!!!! )
  http://www.ghimpele.ro/2013/01/gyorgy-frunda-continua-atacurile-lui-kelemen-hunor-romania-nu-este-stat-national/
  http://www.cotidianul.ro/frunda-romania-nu-e-stat-national-203723/ , LA ASA CEVA , ATA DE REPEDE , NU MA PUTEAM ASTEPTA .

  LUME , LUME , BAI POLITICIENII LU’ PESTE PRAJIT , CITITI ARTICOLELE , DAR MAI ALES COMENTARIILE POPRULUI !!!!
  MERITA , ESTE ADEVARATUL PULS AL TARII , PULS , PE CARE SE VEDE , CA NU MAI STITI SA-L LUATI !!!!

  Mai BAIETASI aflati la putere , mai majoritarilor , mai „europenilor ” iubitori de COABITARE , voi chiar nu intelegeti in ce directie extraordinar de periculoasa o iau evenimentele , si mai ales , ce se-ntampla pe-afara ?

  INAUNTRU , SFADA SI INCRANCENAREA ,
  AFARA SE CANTA DEZMEMBRAREA !!!!

 43. 44 Adrian B. ianuarie 7, 2013 la 4:08 pm

  @ razvan

  Excelent comentariul tau. Subscriu 100% la cele spuse de tine !

  Ca sa faci ceea ce face Basascu , trebuie sa ai si cu cine ! Adica , cu oameni slabi , nehotarati , fricosi , kkciosi ! In mod normal , acest gunoi (Traian Basascu ) trebuia sa fie de mult istorie . Dar cine sa lupte cu el ? Hrebenciuc , Geoana , Tariceanu , Vanghelie , Chiliman , Dragnea , Ponta , …

  Din pacate , in ultimii 8 ani de zile , singura opozitie reala din Romania au reprezentat-o Mircea Badea , Mihai Gadea , Mugur Ciuvica , Victor Ciutacu si inca cativa jurnalisti ( Nistorescu , Valcu , Chiriac ). Acestia si-au riscat viata si libertatea pentru a lupta cu acest NEMERNIC numit T. Basascu .

 44. 45 Marian Nicolae ianuarie 7, 2013 la 4:13 pm

  @ analist,

  Mananci calule ovaz…..

  Normal ca domnul profesor Adrian Nastase este si va fi sustinut in congresul PSD de catre noi.

  Fiecare dintre noi va face tot posibilul sa fie acolo si sa rosteasca tare si cu forta ceea ce trebuie.

  Romanul Adrian Nastase este Roman si cel mai important, a ramas…Roman….in ciuda vicisitudinilor.

 45. 46 Bibliotecaru ianuarie 7, 2013 la 4:33 pm

  @ dlnimeni

  Stimate domn,
  Cât timp există o decizie clară care spune că respectivul articol ESTE CONSTITUŢIONAL, nu poate exista o altă decizie CCR. Cel mult poate exista o iniţiativă de schimbare a legii, asta este altceva. Prin CCR nu se pot „rezolva” lucrurile, cât mai există o urmă de bun simţ. Fără bun simţ, orice e posibil.

  Capcana în care au căzut toţi este că ei au căutat decizia CCR pe Lege şi nu pe Legea de modificare a Legii. Mie îmi este frică însă pentru că văd că NIMENI din USL nu aduce în faţă această decizie a CCR, deşi domnul Ponta a vorbit despre ea. Nu înţeleg ce-i opreşte pe cei din USL să închidă discuţia aceasta.

  Încă o dată, pentru scandalul din CSM cred că este obligatoriu o comisie de anchetă a Parlamentului României.

  http://bibliotecarul.blogspot.ro/2013/01/parlamentul-trebuie-sa-faca-o-comisie.html

  Este incredibilă situaţia în care se pun nişte judecători/procurori. Nu vorbim despre nu ştiu ce oameni obişnuiţi, cei din CSM sunt CEI MAI ÎNALŢI MAGISTRAŢI AI ROMÂNIEI, cei irefutabili, cei incoruptibili, cei mai onorabili… Se pare că este de fapt că instituţia este un mare fâssss de vreme ce aceşti oameni, presupuşi vârfuri ale demnităţii umane, au un comportament de puberi în curtea şcolii. Relatările sunt absolut incredibile. Dacă ar fi relatate de presă pur şi simplu, nu aş crede, dar înţeleg că vorbim de membrii CSM care fac astfel de relatări, nu sunt bancuri sau farse.

 46. 48 Marian Nicolae ianuarie 7, 2013 la 5:13 pm

  O intrebare inocenta:
  Totusi, nu se putea sa gasim un presedinte roman pentru INS????

  http://www.zf.ro/politica/premierul-victor-ponta-a-intrat-in-razboi-cu-statistica-10432773

 47. 49 blogideologic ianuarie 7, 2013 la 5:25 pm

  A existat un schimb de mesaje în anul 1968 între regizorul American Stanley Kubrick, şi generalul român Vasile Milea ? Tema : negocieri pentru cai şi călăreţi care să participe la filmarea “Borodino”. Stanley Kubrick a lăsat o mărturie în acest sens, destul de vagă. Şi domnul Szoby Cseh ne oferă o mărturie congruentă, cam la fel de vagă. În fine, o mărturie încă mai cifrată a fost pusă de regizorul Steven Spielberg în filmul E.T. Vizionată cu interes chiar de către E.T., pe ecranul unui televizor. Este o scenă cu călăreţi români, pe cai furnizaţi de armata română, ordinul de participare fiind dat chiar de către generalul Vasile Milea.

 48. 50 Radu Humor ianuarie 7, 2013 la 5:28 pm

  Poate că ar fi bine să căutăm şi aici nişte explicaţii.
  Cu toate că multe lucruri sunt vizibil forţate, printre rân duri se poate citi mult mai mult !

 49. 51 Roxana Iordache ianuarie 7, 2013 la 7:57 pm

  @nastase. Prostia e a celui care îi duce trena. Micul Tontulescu.

  Ca să nu mai vorbim de sinergia faptelor şi meandrele concretului, cum ar fi unde era şi unde a ajuns Cristi Diaconescu. :mrgreen:

  În rest, vă urez un an bun şi să-i duceţi portocale printre gratii, cui v-a băgat la puşcărie. 😛

 50. 52 Cris ianuarie 7, 2013 la 8:46 pm

  În 2005 au uitat să scrie în lege „ministrul Justiției Macovei propune șefii…”. Acum și-au dat seama de greșeală.

 51. 53 dlnimeni ianuarie 7, 2013 la 9:49 pm

  Biblioecaru: am citit, multumesc.

 52. 54 CARAMELLA ianuarie 7, 2013 la 9:52 pm

  Consider ca Presedintele tarii, indiferent cum s-ar numi, nu ar trebui sa participe – prin lege, la sedintele CSM, cu atat mai mult la alegeri din cadrul CSM. Simpla prezenta a presedintelui tarii la sedinta CSM va influienta direct sau indirect decizii …

  Ar trebui sa existe un CSM numai cu judecatori, si separat, un organism similar al procurorilor, AMBELE formate numai din elite, AMBELE subordonate Ministrului Justitiei si nu altcuiva.

  Asa inteleg eu independenta justitiei, fara influiente dinafara sistemului juridic.

 53. 55 Ghita Bizonu' ianuarie 7, 2013 la 10:05 pm

  Base nu este prost … insa nu sunt sigur in ce il priveste pre inVictor

 54. 56 silvia, ianuarie 7, 2013 la 11:25 pm

  ….nu, se poarta firesc, de altfel asa s-a purtat intotdeauna, numai ca i-ati acordat prea multa atentie, mult prea mult timp, din prea multa politete, sau poate din exces de iubire crestina,

  ps. nu uitati insa de puritatea margaritarelor, este pacat, suntem totusi o republica cu un regim semi-prezidential, atenuat parca? sau nu se pune, oricum, traim in lumea lui mai multi,

 55. 57 blogideologic ianuarie 7, 2013 la 11:58 pm

  Acordul de la Cotroceni, la fel ca “dilema lui Farfuridi” ? Să reamintesc, “Farfuridi: (emoţionat şi asudând) Atunci, iată ce zic eu […] Dacă Europa… să fie cu ochii aţintiţi asupra noastră, dacă mă pot pronunţa astfel […] pentru ca Europa cu un moment mai nainte să vie şi să recunoască […] Din două una […] Din această dilemă nu puteţi ieşi !” Se ştie că Acordul de la Cotroceni a fost impus “de a treia parte”, un set de Farfuridi cu putere decizională extraordinar de mare asupra destinului săracei Românii. Dar prin aceasta, Acordul de la Cotroceni devine un “joc cooperativ” (vezi Teoria Jocurilor). Dar pe de altă parte, sîntem convinşi că Băsescu şi Ponta îşi vor uma consecvent fiecare strategiile lor de joc independent. Or, aceasta tranformă automat, prin chiar definiţia din Teoria Jocurilor, Acordul de la Cotroceni într-un joc non-cooperativ. Aşa că putem vorbi prea bine despre “dilema de la Cotroceni”. Inventată de noii Farfuridi, nu-i mai numesc.

 56. 58 blogideologic ianuarie 8, 2013 la 5:27 am

  S-a lansat guvernul USL în cheltuieli nesăbuite ? Păi cam aşa vin toate semnalele. Însă era de aşteptat. Nimeni dintre cei care compun USL-ul n-a fost caracterizat vreodată prin frugalitate în cheltuirea banului public.

 57. 59 felix ianuarie 8, 2013 la 5:47 am

  Off topic

  POPA-MUSCHI

  1. Din bun capul locului vreau sa precizez ca sunt ortodox si credincios si ca ma straduiesc sa ajung o data pe saptamana la biserica.
  2. In iarna lui 2004, ultimul an de mandat al Domnului ion Iliescu, am avut sansa sa fiu invitat la palat, la traditionala intalnire de sfarsit de an. Mergeam stingher si timid prin sala Unirii, ma mai salutam cu cate cineva, altcineva ma saluta…in fine. Atunci l-am vazut! Preafericitul Parinte Teoctist se ajuta de toiagul sau intr-o deplasare lenta. Tot numai zambet, numai bunatate, binecuvantand pe oricine i se afla prin preajma. Nu-l vazusem niciodata pe Prea Fericirea Sa de-atat de aproape. Mi-am luat inima in dinti si m-am asezat in sirul format spontan al celor care doreau o binecuvantare sau iertarea ce stiu eu caror pacate. Cand mi-a ajuns randul,.Omul ala mic si blajin a pus mana pe fruntea mea, m-a intrebat cum ma cheama si m-a binecuvantat. Sa aibe parte de lumina acolo unde s-o odihni!

  A pierit PF Sa Teoctist, a venit astalalt. Trebuia sa fie Teodosie in locul sau, insa l-a sfasiat cu ajutorul haitelor lui de caini bisericesti.
  Nu-l p[ot privi pe Daniel, asta. Cand pastoreste, e incruntat tot si pus pe harta, vocea lui n-are nimic din blajinatatea unui duhovnic! Daca scriu despre el, nu inseamna ca atac preasfanta noastra Biserica. Nici vorba!
  Ideea e ca Biserica incepe sa aibe chipul incruntat al lui Daniel si sa se poarte ca el.

  O fi fost justificata dorinta dlui Nicolaescu de a fi incinerat, n-o fi fost nu e treaba noastra. Dar pastorul poporului s-a pus pe picioarele de dinapoi si a tinut-o langa. Vuvuzeaua popeasca Stoica a uitat ca in cazul Zoiei Ceausescu s-a data dispensa.

  Popimea asta care imparte aghesma cu ajutorul jandarmilor pare sa uite, de multe ori ca Mireasa Lui Hristos, Biserica, traieste in primul rand in sufletele noastre.

  Dragi popi, in cap cu intaistatatorul vostru berbece, incordati-va muschii atat cat doriti, incruntati-va cat vreti, dar nu uitati ca voi sunteti SLUJITORII, iar nu BISERICA!

 58. 60 blogideologic ianuarie 8, 2013 la 7:48 am

  Despre Acordul de la Cotroceni, părţile au spus că a fost “informal”. Păi dacă ar fi fost “informal”, nu ar fi trebuit scris, aşa cum arată filmul hârtiei fluturate de Traian Băsescu excelenţelor lor, comisarilor europeni, la Bruxelles. Atunci ar fi fost poate mai curând un contract de tip gentlemen’s agreement. Ceea ce ar fi fost fundamental imposibil în cazul de faţă, cel puţin pentru una din părţi. Apoi, dacă în România ar funcţiona realmente contractele de tip gentlemen’s agreement, ar însemna că ne-am afla deja într-o societate a comportamentului cooperativ coordonat. Ceea ce, de asemenea, nu este cazul încă, la acest moment al Istoriei noastre, a României, vreau eu să zic. În opinia mea umilă, ţinta guvernării USL pe termen lung ar trebui să fie construirea unei societăţi a comportamentului cooperativ coordonat. În fine, revenind la “acordul de coabitare”, am arătat că acesta nu-i în esenţa lui altceva decât un joc non-cooperativ. Are soluţie ? Şi cum poate fi descrisă ? Dacă are soluţie, ea nu poate fi descrisă decât ca atingerea unei stări de tip “echilibru Nash”. Dar poate exista şi o mai rapidă soluţionare parlamentară de către actuala majoritate USL. Chiar dacă Europa continuă “să fie cu ochii aţintiţi asupra noastră.”

 59. 61 blogideologic ianuarie 8, 2013 la 9:03 am

  +Războiul ministrului Pivniceru împotriva independenţei magistraţilor ia amploare: a fost aruncată în luptă şi o instanţă de judecată pentru revocarea lui Dănileţ, membru CSM+ http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/razboiul-ministrului-pivniceru-impotriva-independentei-magistratilor-ia-amploare-a-fost-aruncata-in-lupta-si-o-instanta-de-judecata-pentru-revocarea-lui-danilet-membru-csm-289351.html Comentariul #21 de pe forum RL : „dar nu se mai gasesc decat tzoape de prima generatie incaltata ca danilet sau odrasle de securisti ceausisti ca haineala sau macovei sa aiba un cuvant de spus in justitia acestei tari? sa nu mai vorbim de inalta curte cu madam motoc care si-a ratat cariera pe centura. Mona Pivniceru este o stea luminoasa pe langa aceste exemplare!”

 60. 62 Doru Coarna ianuarie 8, 2013 la 9:37 am

  Oameni buni, Acordul de la Cotroceni s-a semnat doar pt uzul UE care trebuia sa inteleaga ca tot Basescu este jupanul Romaniei, ca Romania ramane sub tutela PPE, si ca Ponta a pus cu botul pe labe poporul roman desi acesta a castigat electoral, adica s-a rasucit inspre cauza lui Base si a PPE si a abandonat astfel toate ideile anterioare si toti colegii de drum. Si din acelasi motiv, acelasi, incearca sa-si faca noi colegi de drum dincolo de vointa electoratului, precum udmr, punr, minoritati, etc., bagandu-i la guvernare fie pe usa din dos, fie populand sfidator cu ei, parlamentul.

  Daca tot mai credeti ca Victoras are ceva pasiune pt USL, va inselati in continuare… V-am mai spus, omul are o abilitate maxima de a-si insusi beneficii politice personale, in urma victoriiilor electorale, adica acordate de popor. Il alegi, se duce la sefi si le spune ca el tot pe ei ii iubeste si-i slujeste, si in felul asta ii indatoreaza… Cand se va pune problema viitorului presedinte al Romaniei, UE va opta pt el, nu pt cei desemnati de partide si electoratul roman. Momentul verii 2012 nu trebuie uitat, UE poate instala pe oricine vrea in Romania! Asta datorita ticalosiei clasei politice si a justitiei aservite fortelor externe straine, contrare interesului nostru national. Sigur, ea, justitia, a ajuns asa tot datorita aceleiasi ticalosii a clasei politice care ne-a bagat in niste chestii suprastatale doar pt a-si securiza ea pozitia de stapan absolut aici, inclusiv averile extorcate pana in prezent, bineinteles.

  Misto victorie! USL a pierdut tot, s-a ales cu raspunderea guvernarii, a pierdut controlul asupra statului roman, s-a decredibilizat in fata electoratului pe care l-a tradat facand numeroase pacte cu diavolii, si pregateste conjunctura pt a executa comanda suprema, sfartecarea tarii.

  Ma tem ca victoria este de fapt a dusmanilor tarii. Jocurile sunt facute, pana si Vadim a intrat in PPE! Cine ne mai apara? Nastase de la Jilava si noi cei de pe blogul sau?

  Unde nu e cap, vai de restul… Cand va spuneam sa stati acasa pe 9 dec. ca sa aratati ca nu suntem fraieri ca natie si nu acceptam falsul exercitiu democraticcu rezultat impus din afara, v-ati repezit la vot din lacomie ca sa cuceriti puterea… ati cucerit-o! Intelegeti acum ca istoria va scrie ca Romania a fost divizata din interes extern, de catre o uniune de partide intitutulata la vremea aceea USL, precum si ca urmare a situatiei economice precare la care a ajuns printr-o guvernanta secreta, antinationala…

  Noi romanii, am mai avut astfel de guverne… vom supravietui insa individual. Tara, asa cum o avem acum, nu.

  Abia cand Transilvania la intra in Schengen iar noi, sudistii, va trebui sa aratam intai buletinul si apoi pasaportul ca sa mergem sa admiram Apusenii, vom intelege. Nu stiu insa daca vor intelege si urmasii nostri… Probabil ca va trebui sa platim o taxa ca sa ne putem angaja la minele de aur, de argint, de carbune, de fier, de nichel, de crom, de vanadiu, de uraniu, ale unor companii straine aduse de statul vecin si prieten pt exploatarea bogatiilor noastre… Unde nu-i cap…

 61. 63 intrusul ianuarie 8, 2013 la 10:38 am

  felix,dogma ortodoxa este adevar revelat,axioma spirituala,problema participarii preotilor la inmormantare nu se pune.Preotii sunt slujitori
  cu bune si rele are cine sa-i judece.Constati si eventual te rogi pentru
  intarirea lor.

 62. 64 Marcus ianuarie 8, 2013 la 10:42 am

  D-le Ponta, Gata Cu Valsul Vienez, Dati-o Pe Batuta Neaosa!

  Cand il vad si aud pe PM, d-l Ponta, cum valseaza pe oua pe langa chiombu’, cu frica lui Dumnezeu in san, ca nu carecumva sa-l parasca nasparlu’ la Briusel ca a incalcat juramantul de tacere cu strigaturi, in timp ce basescul face pe dracu-n patru si-l provoaca la fiecare iesire publica s-o dea la fund de intelegere de coabitarte (cred ca suntem singura tara din Univers in care a fost posibila semnarea unui astfel de document), zau ca imi vine sa-i plang de mila si sa-l sfatuiesc sa-si dea demisia. Acum, faptul ca d-l Ponta se vrea un gentleman iar chiombila este tata la toti grobienii de pe mapamond o stim cu totii, insa grija cu care d-l Ponta se fereste ca dracul de tamaie sa nu cuvanteze oarece ar putea fi interpretat sau interpretabil ca ofensa adusa marlanului tine deja de domeniul comediei bufe.
  Gandind la intelegerrile basescului cu varii perteneri sau inamici politici de-a lungul timpului obligat imi vin in minte imagini cu Chamberlain descinzand din avion la Londra, dupa Munchen, fluturand un petec de hartie semnat de Hitler si spunandu-le englezilor ca le-a adus pacea, sau cu Stalin, care dupa ce timp de patru zile blindatele si aviatia germana inaintasera in Mama Rusia de mai aveau putin si ciocaneau la usa Kremlinului, el, cu pactul Ribbentrop-Molotov in mana, inca mai trimitea garnituri de trenuri cu grane si petrol lui Hitler pentru a-si onora angajamentele asumate.
  Asa ca, la ce bun tot menuetul d-lui Ponta atata timp cat chiombila da de pamant cu toate intelegerile si se poarta in stilul sau caracteristic terfelid Constitutia tarii si incercand sa-si salveze hoardele de gestapovisti deghizati in procurori prin controlul pe care si-l doreste la nivelul conducerii Parchetului si DNA-ului? Daca impostorului i-au iesit pana acum toate jocurile murdare care l-au adus in situatia de a fi numit ca presedinte de Inalta Poarta si nu de vointa poporului este pentru ca vreme de opt ani, la toate marsaviile sale, Opozitia a ramas cracanata de uimirea “inteligentei” lui politice, in loc sa-i fi dat peste bot inca de cand a intors rezultatul alegerilor in 2004.
  Crede oare d-l Ponta ca atitudinea sa conciliatoare de “english gentleman” are vreun efect asupra marlanului si ca acesta se va potoli doar vazand cat de manierat ii este preopinentul? Daca asta crede se inseala amarnic. Si ca se inseala ‘mnealui n-ar fi mare bai, dar inseala electoratul care daca nu asteapta minuni in plan economic, macar asteapta reparatii de ordin moral, in sensul de a vedea hotii portocalii, in frunte cu amanta si ibovnicul de rang inalt dupa gratiile patriei capitaliste.
  In calitatea sa de participant ca lider in triumviratul USL, d-l Ponta are datoria politica si mai ales morala fata de votantul roman de a-i reda o Justitie calarita si manipulata cu nerusinare de zurbagiu, Justitie care sa-si faca in sfarsit datoria si sa termine cu mafiotii basisti.

 63. 66 Radu Humor ianuarie 8, 2013 la 10:53 am

  Gura pacatosilor si a sugubetilor adevar graieste!
  La multi ani 2013!

  Sa zicem ca ești un idiot. Și sa zicem ca ești membru al parlamentului. Dar asta înseamna deja ca ma repet.
  (Mark Twain)

  Eu cred ca o tara care încearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stând într-o galeata, încearca sa se ridice tragând de mâner.
  (Winston Churchill)

  Un liberal este cineva care se simte îndatorat fata de aproapele sau, datorie care este de acord sa o plateasca din banii tai.
  (Gordon Liddy)

  Democratia trebuie sa însemne mult mai mult decât doi lupi și o oaie care voteaza ce sa manânce la cina.
  (James Bovard)

  Ajutorul extern trebuie înteles ca un transfer de bani de la oamenii saraci din tarile bogate catre oamenii bogati din tarile sarace.
  (Douglas Casey)

  Guvernul este o mare inventie, prin care toata lumea se chinuie sa traiasca pe cheltuiala altora.
  (Frederic Bastiat)

  Daca tu crezi ca sistemul de sanatate este scump acum, stai sa vezi cât va costa când o sa fie gratuit !
  (P.J. O’Rourke)

  În general, arta de a guverna consta în capacitatea de a lua cât mai multi bani de la o parte din cetateni, pentru a o da altora.
  (Voltaire)

  Nici o viata, libertate sau proprietate nu este în siguranta, atâta timp cât aparatul legislativ este în sesiune.
  (Mark Twain – 1866)

  Sa vorbești este ieftin, în afara de cazul când o face Parlamentul.
  (Necunoscut)

  Raul inerent al capitalismului este împartirea neechitabila a bogatiilor.
  Bunul inerent al socialismului este împartirea echitabila a saraciei.
  (Winston Churchill)

  De ce are nevoie tara asta : de mai multi politicieni fara loc de munca.
  (Edward Langley)

  Un guvern suficient de mare, încât sa-ti dea tot ce ai nevoie, este suficient de puternic sa-ti ia tot ce posezi.
  (Thomas Jefferson)

 64. 67 Iluminatu ianuarie 8, 2013 la 11:23 am

  FĂRĂ HAINE(ALA)

  Despre clovn se spune că este un deştept care face pe prostul.
  Guvernatorul este, sigur, un prost care face pe deşteptul.
  Febleţea mea, ministrul Mona Pivniceru, l-a pus la punct pe inginerul – şef de stat (ambele titluri fără acoperire legală) precizându-i comlexitatea gândirii juristului faţă de cea a ofiţerului de marină comercială ,când vine vorba despre art.134(1) din Constituţia Româiei. Revolta de pe crucişătorul justiţiei mioritice care contestă un dependent (procurorul) la conducerea independenţilor (judecătorii) poate să-l lase pe Guvernator fără haine(ală), adică în curul gol, pe un ger politic generalizat.
  Daniel Morar votând în CSM, cu mâna pe Biblie, fără drept de vot, dovedeşte, o dată în plus, cât de independentă este dependenţa politică…

 65. 68 Oscar Wilde ianuarie 8, 2013 la 11:56 am

  SINGURA STARE A PREZIDENTULUI, DIN ACEST MOMENT ESTE DISPERAREA. ESTE SPERIAT SI II ESTE TEAMA SI CA ORICE OM AFLAT IN ACEASTA STARE, FACE GRESELI. DE ACUM INCEPE CADEREA SA
  Earnest

 66. 69 Marian Nicolae ianuarie 8, 2013 la 12:12 pm

  @blogideologic,

  Aveti dreptate.

  Singura iesire din aceasta situatie sinistra etse facand apel la echilibrul lui Nash, cu trimitere la Game Theory….

  Prescriptive or normative analysis

  http://en.wikipedia.org/wiki/Game_theory

  On the other hand, some[who?] scholars see game theory not as a predictive tool for the behavior of human beings, but as a suggestion for how people ought to behave.

  Since a strategy, corresponding to a Nash equilibrium of a game constitutes one’s best response to the actions of the other players – provided they are in (the same) Nash equilibrium -, playing a strategy that is part of a Nash equilibrium seems appropriate.

  However, the rationality of such a decision has been proved only for special cases.

  This normative use of game theory has also come under criticism.

  First, in some cases it is appropriate to play a non-equilibrium strategy if one expects others to play non-equilibrium strategies as well……………….

 67. 70 Marian Nicolae ianuarie 8, 2013 la 12:34 pm

  Se caută pământ şi apă
  Finanţa islamică trezeşte temeri în Europa

  http://www.cotidianul.ro/finanta-islamica-trezeste-temeri-in-europa-203772/

  Unul dintre foştii şefi ai contraspionajului francez, Yves Bonnet, a avertizat că sumele mari investite de emiratul Qatar în Franţa pot folosi, dincolo de scopurile oficiale, la finanţarea reţelelor islamiste radicale.

  “Va trebui, într-o zi, deschis un dosar al Qatarului, pentru că există o adevărată problemă. Şi nu mă gândesc aici la rezultatele echipei Paris Saint-Germain”, a spus Bonnet.

  “Nu îndrăznim să vorbim despre Arabia Saudită şi Qatar, dar trebuie spus că aceşti oameni trebuie să înceteze să finanţeze un număr de acţiuni preocupante”, spune Bonnet.

  Atentie aici, va rog:

  Investitiile qatariote in Romania nu suporta comparatie cu cele din Franta, nici macar in domeniul terenurilor agricole.

  Olanda conduce detasat in cumpararea de pamant in Romania.

  Autoritatea de Investiţii a Qatarului, condusa de premierul emiratului, este interesata insa de proiecte de investitii in Romania.

 68. 71 draganescu ianuarie 8, 2013 la 12:59 pm

  Vorba aceea : ” Lupul isi schimba parul, dar naravul ba !”

 69. 72 Ghita Bizonu' ianuarie 8, 2013 la 2:18 pm

  GDSist la oi s-ar duce..
  Azi matretul intelectual Andrei Cornea (tare-n tata cu „merite” cam discutabile) sis da cu parerea in Rl si 22 :
  Așadar, Ponta își alcătuiește o Cons­ti­tu­ție proprie, care să-i garanteze o putere lungă și netulburată, lui și apropiaților săi. Nu întrezărește că, fără să-și dea seama, la fel precum au făcut Iliescu și Năstase, pre­gă­tește probabil puterea pen­tru altcineva Nu-i nicio mirare: marele defect al po­li­ticienilor (și poate și al multor altora în afara ar­tiștilor și poeților) nu e atât că sunt cu­pizi, obsedați de putere sau proști; ci că nu au imaginație
  Insa imaginatia are acest … teleptual ca cand scrie
  Băsescu a transformat înfrângerea Alianței D.A. din 2004 într-o victorie, nu­mindu-l premier pe Tăriceanu, ceea ce Cons­tituția croită pentru adversarii săi îi per­mitea
  Imaginatie care ii permite sa o ia razna cu acel „permitea” uitand sau nestiind – presupunca nu stie! – ca paragrul cu desemnarea este tradus servil din cosntitutia franceza si ca in Franta doir presedinti au fost siliti la coabitare! ma rog asta nu stie nici acel „madarin” scolit in Franta pe vremea unor coabilatri (ala de parta numele de Paleologu).
  Asta este mare naostra belita intectuala occidentalizata.
  Nu el scoti Mospva din cap decat cu Mauseru!! (aprobat si de catre CEKA!)

 70. 73 fotbaldragosteamea ianuarie 8, 2013 la 3:13 pm

  Nu se preface,asa este firea lui de scorpion,tot timpul in cautare de prosteala a unor naivi,cu creierul neted-cum zice Mircea Badea.Cu dvs. nu i-a mers,motiv pentru care a si insistat sa intrati la umbra.Aseara s-au trezit si unii magistrati s-o conteste pe madam procuroare Haineala,ca si pe Vasilica Danilet,cel care le canta in struna celor doua,ce vor sa faca rocada,a la Putin -Medvedev.Mai este si domnul Morar,cu delegatie,ce voteaza,de parca nu ar fi in prelungirea-prlungirilor.Domnul procuror Ponta trateaza de la distanta problema,de parca nu ar fi din breansa,pretinzand ca nu are voie,din pozitia actuala,dar,aspra aspectelor litigioase,de petenta profesionala,nu cred ca i-ar putea interzice cineva,chiar si opinia.Ne ratacim intre trei mesteceni-spune un proverb rusesc -iar acestia sunt acum :Haineala,Vasilica si Alina…Este suparator sa vezi cata prudenta si inertie exista intre membrii CSM,pentru ca sunt obligatii,au dosare unii,sunt ofiteri acoperiti altii,au pe nasul in suflet iar domnul Alistar completa ca se simt obligati sa nu cada cartile din jocul de domino si sa ramana in pielea goala mai multi raufacatori…Lupta pe subteranele justitiei este acerba.

 71. 74 papasha ianuarie 8, 2013 la 3:21 pm

  Dragul meu prieten ( de multi , multi ani ) , mai uite-te si prin anturajul tau apropiat , cand pui mareata intrebare CINE-I PROST , SAU CINE FACE PE PROSTU’ ?

  PONTA L-A PUS PE frunda MARE CONSILIER = LOVE

  fruda JIGNESTE SI SE ” PISHE URINAND ” PE TOATA TARA .

  ZIARELE SI TOATE BLOGURILE IAU FOC DE INDIGNARE .

  USL SI PDL SE DELIMITEAZA DE UNGURUL frunda .

  PONTA , TACE .

  Dan Şova a declarat că nici PSD, nici USL nu împărtăşesc poziţia lui gyorgy frunda, noul consilier al premierului Ponta. Totodată, declaraţia fostului parlamentar UDMR a fost criticată şi de membri ai PC sau PDL.

  QED

 72. 75 Cornu ianuarie 8, 2013 la 3:32 pm

  Basescu, e un mare ZERO atat ca marinar-inginer? cat si ca „securist”, ca pana si securistii erau selectati dintre oamenii destepti. Aceasta nulitate politica care crede ca-si poate amana la nesfarsit judecata, este doar un vierme care nu face altceva decat sa-i imbecilizeze pe toti cei cu care intra in contact. Basescu, Macovei si Danilet,… apara justitia, asa de rau a ajuns justitia incat sa accepte sa fie aparata de niste retardati ?

 73. 76 Radu Humor ianuarie 8, 2013 la 3:36 pm

  Un excelent articol al lui Lucian Avramecu :

  Ponta, ce se petrece cu tine?
  Publicat pe 7 ianuarie 2013

  De câteva zile mă întreb dacă Ponta este farsor, arivist sau imbecil. Mă întreb cu mânie, cu nedumerire, cu scârbă. Ce dracu faci măi băiatule, că ți-am zis cândva, într-un avion care ne trecea Atlanticul spre Brazilia, unde partidul tău urma să intre în familia socialistă mondială, iar tu aveai o mână în ghips și păreai ieșit la plimbare, ți-am zis că ești de vârsta fiicei mele și dacă faci politică apoi fă-o cu adevărat, nu te mai prosti. Lasă-l dracului de fotbal și lasă prostioarele. Năstase era atunci șef al partidului pe care îl păstorești azi. Și chiar era un partid. Ai ajuns la putere nu pentru că ești înalt și rotunjor, ci pentru că poporul ăsta, umilit de Băsescu și scuipat de Băsescu și tras sub sanie și snowmobil de Băsescu se sătusare de satrap, se săturase de scârboasa insultă zilnică a hăhăitului care și-a făcut avere și a făcut averi pițipoancelor lui, se săturase de cel mai mizerabil farsor pe care și l-a postat în vârf și vroia altceva. Tu și Antonescu și invenția voastră deșteaptă la început numită USL păreați soluția unică a luptei antibăsescu și strategia dărâmării nemernicului. După ce am votat zdrobitor împotriva dătătorului cu sania, tu te-ai logodit cu el. Într-o jumătate de ceas ai pierdut jumătate din cei care te-au votat semnând o porcărie la Cotroceni și din Ponta 2 ai ajuns Boc 7. Și pierzi în continuare, înainte chiar de a apuca să guvernezi. N-am crezut și nu cred că ești idiot. Am început să cred că ești vândut (trag nădejde să mă înșel), că te are Băsescu la mână, că ți-e frică de el, că vrei atât de mult să fii premier încât te pleci, înalt cum ești, până la pantoful demisului de popor. Ponta, pentru tine și Antonescu am înghițit în acești ani cele mai jegoase insulte, porcării fără număr. Toate scârbele băsiste îmi înjură sub fiecare articol mama moartă chiar dacă scriu despre crizanteme sau zborul tomnatic al cocorilor. De ce? Mă înjură și porcăiesc cu bănuiala că mă plătește Voiculescu. Nu mă plătește. Scriu gratis, Ponta. Te apăr gratis, Ponta, așa cum gratis și cu speranță te-au votat, crezând că-l dărâmi pe Băsescu, milioane de cetățeni. La suma simbolică primită de la Jurnalul Național și la suma zero primită de la Antena 3 nu merita să-mi scofâlcesc munca de o viață. Și totuși am făcut-o fiindcă știu, de douăzeci de ani, că Băsescu e un trădător de țară și, nu te supăra că-ți jignesc partenerul de pact de coabitare, un om de nimic. Tu azi, după atâtea plecăciuni și temeneli, îmi pari la fel. Trezește-te. Dacă te are la mână spune-ne cu ce și te vom ierta. Dar nu te vom ierta niciodată pentru măgăria de a face pact cu diavolul. Iar acum, cu pacea ta idioată care dă zilnic șansa unui război, ne arăți că ți-e bine în coabitare. Coabitezi cu dracu. Am crezut că prin tine și Antonescu și alți câțiva, adunați în USL, îl dăm jos pe nemernic. Tu, mai ales tu, l-ai pus la loc după ce votul meu îl omorâse. Trezește-te fiindcă începe să fie prea târziu, iar primul pe care îl va dărâma și îl va juca în picioare vei fi tu.

 74. 77 Marian Nicolae ianuarie 8, 2013 la 4:13 pm

  Din fericire este paralizat de frică
  Fost şef al Shin Beth: Netanyahu, un oportunist ce vrea un loc în cartea de istorie
  Autor: Călin Marchievic

  http://www.cotidianul.ro/fost-sef-al-shin-beth-netanyahu-un-oportunist-ce-vrea-un-loc-in-cartea-de-istorie-203844/

  Într-un articol publicat de Yedioth Ahronoth, Yuval Diskin, până de curând şef al Shin Bth, contraspionajul israelian, l-a atacat dur de premierul Benjamin Netanyahu, despre care spune că nu are calităţi de lider şi poate decide în mod iresponsabil aruncarea ţării în război. Israelul se pregăteşte pentru alegerile din luna februarie, iar Diskin a ţinut să contrazică sloganul premierului în exerciţiu: “un prim-ministru puternic”.

  Diskin, sef al Shin Beth intre 2005 si 2006, a avut mai multe intalniri cu premierul Netanyahu si cu ministrul Apararii, fostul laburist Ehud Barak. El se declara socat de atitudinea foarte destinsa a celor doi oameni de stat in timpul discutiilor despre dosarul nuclear iranian, mai cu seama ca sustineau si sustin in continuare necesitatea unui atac asupra Republicii Islamice. Diskin povesteste ca discutiile aveau loc cu un Netanyahu si Barak relaxati, tinand in mana cate un imens trabuc si sorbind dintr-un pahar cu whisky.

  Diskin il compara astfel pe Netanyahu cu predecesorii sai: “Cand il privesc nu vad la el stofa de lider…Sentimentul meu este ca Rabin, Peres, Sharon si Olmert stiau sa aseze interesul national deasupra oricaror alte consideratii. Nu este cazul lui Netanyahu si Barak. Interesele lor personale, oportuniste si imediate par sa primeze in fata celorlalte.”

  Yuval Diskin, fostul sef al Mossad-ului, Meir Dagan, si fostul sef al Statului Major al armatei israeliene, generalul Gabi Ashkenazi au fost cei care au reusit sa-i impiedice pe Netanyahu si Barak sa lanseze un atac asupra Iranului, in 2010.

  “Am impresia ca in ce priveste dosarul iranian, Netanyahu este obsedat de Menahem Begin, care a decis atacul asupra reactorului nuclear irakian in 1981, si de Ehud Olmert, care a luat decizia de a ataca reactorul sirian, in 2007. Bibi vrea sa ramana in istorie drept cel care a luat o decizie similara. Din fericire pentru noi, el este paralizat de propriile temeri”, scrie Diskin.

  Fostul sef al contraspionajului israelian se indoieste de hotararea lui Netanyahu de a permite crearea unui stat palestinian, asa cum a anuntat in 2009. Mai mult, Diskin atrage atentia asupra posibilei blocari a procesului de pace si nu exclude izbucnirea unei a treia Intifade. Daca Autoritatea Palestiniana va fi slabita pe fondul lipsei de progres in negocieri cu Israelul, aceasta va aduve beneficii radicalilor din Hamas si la crearea “unei concentratii de vapori inflamabili” ce nu asteapta deca o scanteie.

  In plina campanie electorala, echipa lui Netanyahu a respins acuzatiile lui Diskin si a explicat ca acesta l-a atacat e premier deoarece acesta din urma nu a acceptat sa-l nmeasca in fruntea Mossad-ului

  Călin Marchievic

 75. 78 mar ianuarie 8, 2013 la 4:28 pm

  basescu nu eprost dar face pe prostu si face asta pt k e lasat si mai prosti sant ce kare al lasa ce sa i faci asa santam noi tipam cu antarziere cand ne doare tarziu nene tarziu acum dati pantaloni jos si taci

 76. 79 pastel ianuarie 8, 2013 la 4:34 pm

  Nu, nu este prost. Basescu are speranta ca CSM si CCR vor juca dupa muzica lui. Speranta care se poate indeplini fiindca serviciile de informatii au ori pot avea oricind grija sa determina slugile din CSM si CCR sa raspunda la sugestia, la comanda lui Basescu din sala de sedinte a CSM.
  Trebuie observat ca basescu se foloseste cu predilectie de partea feminina si de citiva santajati, disponibili (si neputinciosi sa-l contreze) in momente principale sa-si uite propriile hotariri anterioare.
  Atitudinea lui Ponta este daunatoare, chiar de pare diplomatica si civilizata, fiindca unui personaj mereu mincinos nu-i poti da act de buna purtare si nici toleranta asteptind ca satana sa devina crestin.
  Mi-as fi dorit ca Ponta sa fie decent in fata lumii dar un pic, in taina, sa fie si vulpoi.
  Ce mi se pare ingrijorator este ca din partea USL nu este vizibila o atitudine sustinuta de combatere competenta, din partea unor voci ascultate.
  Ginduri bune pentru viitorul Dv.!

 77. 80 Cârcotaşu ianuarie 8, 2013 la 10:42 pm

  @ felix,

  Ideea e ca Biserica incepe sa aibe chipul incruntat al lui Daniel si sa se poarte ca el….
  …Daniel, asta. Cand pastoreste, e incruntat tot si pus pe harta, vocea lui n-are nimic din blajinatatea unui duhovnic!…
  …Vuvuzeaua popeasca Stoica a uitat ca in cazul Zoiei Ceausescu s-a data dispensa.
  Popimea asta care imparte aghesma cu ajutorul jandarmilor pare sa uite, de multe ori ca Mireasa Lui Hristos, Biserica, traieste in primul rand in sufletele noastre…
  …Dragi popi,… incruntati-va cat vreti, dar nu uitati ca voi sunteti SLUJITORII, iar nu BISERICA!

  Am simţit nevoia de a sublinia în mod deosebit aceste ziceri de bun simţ.

 78. 81 violet ianuarie 8, 2013 la 10:43 pm

  Pe scurt, ştiu că mâine, poimâine, veţi ieşi de acolo. Şi sper…

 79. 82 blogideologic ianuarie 9, 2013 la 5:59 am

  @ felix
  Felicitări pentru frumosul text ca mărturisire de credinţă. Şi eu gândesc cam la fel. Am mai spus-o pe acest blog : Daniel are mai curând o comportare de cardinal catolic, decât aceea cuvenită unui patriarh ortodox. Daniel refuză constant să îndeplinească funcţia principală din fişa postului său de patriarh BOR. Anume aceea de locţiitor al catedrei episcopale din Cezareea Cappadociei. Unde a predicat Sfântul Părinte Ierarh Vasile cel Mare. În această calitate sublimă şi supremă, el trebuia să reacţioneze imediat atunci când papa Benedict al XVI-lea a renunţat benevol şi unilateral la funcţia extrem de veche şi importantă de Patriarh al Apusului pentru episcopul Romei. Cel puţin noi, laicii ortodocşi români, aveam tot dreptul să ştim chiar de la patriarhul BOR despre acea renunţare a papei Benedict, după cum aveam dreptul să cunoaştem reacţia sa la desfiinţarea funcţiei de Patriarh al Apusului. Mihai Viteazul a primit bani de la acel patriarh pentru a cuceri Stambulul şi a-l transforma iar în capitala bisericii universale. Sarcină practic imposibilă. Mihai Viteazul a deturnat acei bani pentru a realiza Marea Unire a palatinatelor latine orientale. Apoi Daniel nu înţelege că în democraţia eudaimonică fundamentală a ortodoxiei noastre, laicul simplu este la fel de important ca şi patriarhul. În fine, Daniel trebuia să denunţe şi să analizeze calm blasfemii precum filmul regizorului Cristian Mungiu despre „fenomenul Tanacu”. Pentru că acolo ce-a fost de fapt ? Nu o exprimare a „înapoierii fundamentale” româneşti, cum au înţeles bucuroşi toţi occidentalii care au vizionat filmul, ci o comportare ignară a unui călugăr nu prea şcolit, dar care încerca să interpreteze în gama proprie scrierile Sfântului Părinte Ierarh Vasile cel Mare. Cine sunt conducătorii noştri adevăraţi, de astăzi şi dintotdeauna, ca popor? Când eram copil, eram convins că sunt Sfinţii Părinţi Ierarhi. Poate că ar trebui să revin la această credinţă.

 80. 83 dlnimeni ianuarie 9, 2013 la 8:35 am

  Analist: desigur.

  Sper ca v-a placut fimuletul cu pantera roz.
  Cum sper ca ati remarcat si disparitia de pe aici a unor colegi comentatori din pesede, probabil foarte ocupati acum cu guvernarea. Nu stiu daca mai au timp sa citeasca mesajele dumneavoastra.

 81. 84 Mihalache Mariana ianuarie 9, 2013 la 2:12 pm

  Domnule Adrian Nastase

  Ne dorim din tot sufletul sa fiti eliberat pentru ca sunteti nevinovat si cei care v-au inchis pe nedrept sa fie trasi la raspundere.Va rugam din tot sufletul sa cititi aceste randuri.
  Sotul meu are 54 de ani este in somaj,iar in luna februarie i se termina.Eu am 52 de ani nu am nici un venit,am muncit 20 de ani iar sotul meu 34 de ani si nu avem cu ce trai.
  Cei de la putere sa se gandeasca si la noi poate da o Ordonanta sa iesim la pensie ca sa ne putem creste copii.Ma gandesc cu groaza la luna februarie ca nu ne mai angajeaza nimeni pentru ca suntem batrani!
  Va multumesc si va dorim mult succes in viata
  O familie necajita.

 82. 85 felix ianuarie 10, 2013 la 2:19 am

  Draga Carcotasule, Draga Blogideologic,

  Va multumesc pentru vorbele voastre calde si va transmit toate urarile cuvenite, la 10 zile de la intrarea in Noul An! Bucurii si liniste sa aveti, in cantitati nemasurate!
  Cu drag, Felix

 83. 86 Cris ianuarie 10, 2013 la 12:27 pm

  Nu se preface, e prost. Șmecher nu e egal inteligent.


 1. 1 Băsescu se preface că e prost? | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe ianuarie 6, 2013 la 9:03 pm
 2. 2 o tematică pernicioasă « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe ianuarie 7, 2013 la 2:42 am
 3. 3 Adrian Năstase întreabă: „Traian Băsescu se preface că e PROST?” | stiri Trackback pe ianuarie 7, 2013 la 9:30 am
 4. 4 Năstase se înșeală : Băsescu nu e prost dar a descoperit “măreția dreptului | Politica ta Trackback pe ianuarie 7, 2013 la 11:15 am
 5. 5 Cat timp mai comentam aberatiile unei paiate? | Romanasi din toate colturile u(r)niti-va!!! Trackback pe ianuarie 7, 2013 la 12:24 pm
 6. 6 Exercitiu de imaginatie « Motanul Incaltat Trackback pe ianuarie 8, 2013 la 2:16 am
 7. 7 Cine sunt conducătorii noştri adevăraţi, de astăzi şi dintotdeauna, ca popor? « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe ianuarie 9, 2013 la 6:04 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: