Un origami pentru 2013

Dragi prieteni,

Nu-mi pare deloc rău că mă despart de anul 2012. De exemplu, de ziua de 20 iunie.

Îmi aduc aminte felul în care priveam în acea zi, din afară, ca prin ceață, cu tristețe, cu dezamăgire, cu revoltă, o viață pe care o știam a fi a mea. Mă bucur că au trecut 194 de zile de la acel pod către o altă existență.

Scrisorile de atunci pentru Dana, pentru Andrei, pentru Mihnea, pentru voi le-aș fi scris astăzi altfel, lăsând la o parte revolta și adăugând speranța.

Robert  Frost spunea că cel mai bun mod de a ieși dintr-o situație este să o parcurgi. Din călătoria pe care am făcut-o în ultimele luni, am aflat multe lucruri despre mine și despre alții.

Am aflat, de exemplu, că, la Jilava, exista „Comunitatea Phoenix”  – a celor care consumau droguri sau le vindeau -și, care acum, într-un program de cooperare cu o fundație norvegiană, încearcă să se elibereze de dependența asta.

Au reguli speciale, draconice, iar activitatea lor înseamnă lucrări de creație, de broderie, origami, pictură pe sticlă, pe nisip, sculptură.

I-am vizitat de multe ori, cu afecțiune și cu respect pentru efortul lor. Le-am vorbit despre Constituție, despre poezie, despre paradoxuri, despre masonerie, despre Păunescu, despre libertate, despre familie, despre evadarea în lectură.

I-am îndemnat să citească. În urmă cu câteva zile, fiecare dintre ei a prezentat ce a citit. M-a împresionat, în mod special, Bogdan. Cartea pe care o primise nu i se potrivea. Dar – a spus el – în compensație vrea să recite o poezie. Și a recitat, mândru, fără timiditate, poezia lui Eminescu, „De-aș avea…”

Trebuia să vă spun că Bogdan nu știa, până de curând, să scrie și să citească…

Unul dintre ei, m-a întrebat astăzi dacă „e adevărat că sunt cel mai deștept tip din România.” Știu că vă interesează mai mult ce i-am răspuns. I-am spus că un „tip” cu adevărat deștept nu se compară niciodată cu alții…

Le-am mai spus un proverb chinezesc: „Miracolul nu însemnă să zbori prin aer sau să calci prin apă, ci să mergi pe pământ„.

De la cei din „Comunitate” am învățat ce înseamă voința de a privi în viitor.

Și, de aceea, vă doresc cu încredere și cu speranță, un an 2013 care să fie lipsit de supărări și de regrete și adaug, pentru voi, felicitarea – cu un frumos origami – pe care am primit-o astăzi de la „rezidenții Comunității”, cei care au învățat că mai important decât să faci ce-ți place este să-ți placă ceea ce trebuie să faci.

La mulți ani!

Felicitare Comunitate 2013

178 Responses to “Un origami pentru 2013”


 1. 1 ion decembrie 31, 2012 la 11:02 pm

  La multi ani!

 2. 2 corina s. decembrie 31, 2012 la 11:24 pm

  Maintenant JE SAIS, JE SAIS QU’ON NE SAIT JAMAIS !

  La vie, l’amour, l’argent, les amis et les roses
  On ne sait jamais le bruit ni la couleur des choses
  C’est tout c’que j’sais ! Mais ça, j’le SAIS… !
  Je Sais : Jean Gabin

  La multi ani si multa sanatate pentru 2013.

 3. 3 Sandu decembrie 31, 2012 la 11:49 pm

  La multi ani si scapare rapida!

 4. 4 Cristian decembrie 31, 2012 la 11:50 pm

  La Multi Ani, domnule Adrian Nastase.

 5. 5 Daniela ianuarie 1, 2013 la 12:39 am

  O zi poate avea semnificații nebănuite la răsărit. Poate fi dovada forței cu care Divinitatea alege un destin neobișnuit. Poate avea înțelesul iertării, bunătății și bucuriei. 

  Trecerea spre Noul An reafirmă gesturi de respect și dăruire necondiționată într-o Jilavă mai liberă în spirit decât oricând. Vă doresc un An Nou curat, al regăsirii și bucuriei familiei. Vă doresc protecție Divină în fiecare clipă. La mulți ani!

 6. 6 Iceflame ianuarie 1, 2013 la 1:08 am

  La multi ani cu sanatate, domnule Nastase!

  Sunt absolut convins ca fara „prietenii” care se imbulzeau sa va pupe papucii atunci cand erati la putere, veti fi mult, mult mai puternic.

  La multi ani si multa forta familiei; doamnei Dana, lui Mihnea si lui Andrei.

 7. 7 Buda Viorica ianuarie 1, 2013 la 2:29 am

  In timp ce le citeam prietenilor o postare a d-voastra , ce iera pusa in dezbaterea noastra ,ne-ati surprins cu o alta.E noaptea dintre ani ,cu tristete va citim, va sintem alaturi , dar departe .Va impartasim suferinta ,nedreptatea, si ne dorim sa se sfirsasca cit mai repede.Eu ,Puiu,Ana, Florin, Lia,Vasile,Mirela ,George ,si multi alti prieteni regretam cele intimplate ,va pretuim si va purtam respect.
  Va asteptam.

 8. 8 Draghi Puterity ianuarie 1, 2013 la 2:49 am

  La multi ani, domnule Nastase!

 9. 9 Buda Viorica ianuarie 1, 2013 la 2:55 am

  Doamna Dana ,Andrei, Mihnea ,-Dumnezeu sa va de puterea necesara sa puteti trece peste aceasta grea incercare. Cu multa placere priveam la fiecare fotografie postata si nu puteai sa nu zici;CE FAMILIE FRUMOASA!
  Ne bucuram caci ingerul pazitor a hotarit sa ramineti ,aceiasi familie frumoasa. Va dorim vremuri de pace si liniste.

 10. 10 blogideologic ianuarie 1, 2013 la 6:05 am

  Unii spun că modernitatea începe când Cartesius descrie Omul prin dualismul Trup şi Suflet. Cartesius era în plină Metafizică. Înseamnă că Trupul şi Sufletul Omului sunt alcătuite din Substanţe ? Substanţe distincte. Dintr-o substanţă materială, Trupul. Dintr-o substanţă spirituală, Sufletul. Primii doi Ideologi primari, Condillac şi Destutt de Tracy, mai credeau aceasta ! Abia ideologul Maine de Biran, care cunoştea în adâncime operele lor, simte ceva imperfect în acea Metafizică. El capătă dezvăluirea şi revelaţia tainei despre Conştiinţa Omului. Conştiinţa nu-i o Substanţă, fie materială, fie spirituală. Conştiinţa Omului e alcătuită din mulţimea tuturor relaţiilor abstracte la care dobândeşte acces Omul ! Vorbeam înainte despre periculozitatea cărţii “Estetica” scrisă de belakunistul György Lukács, tradusă pe româneşte şi publicată în anul 1972 cu permisiunea şi chiar la ordinul dictatorului Nicolae Ceauşescu, la începutul “revoluţiei culturale”. Intenţia dictatorului, complet reuşită, a fost augmentarea efectelor rele şi groteşti ale “revoluţiei culturale” din România. Opul belakunist transmitea cititorului, odată cu lectura lui, şi o maladie extrem de gravă a spiritului. Anume, credinţa falsă a reificării. Termenul vine de la “res”, ori lucru pe latineşte. Folosind un limbaj total echivalent, putem vorbi şi despre eresul (concepție falsă devenită prejudecată şi eroare, DEX) obiectivării, de la “obiect”. Atunci putem înţelege şi “politica porumbului” aplicată de tovarăşul Nicolae Ceauşescu faţă de bietul rumân. Tovarăşul era profund afectat de această maladie spirituală belakunist transmisă în comunismul mental la care el avea acces. Şi atunci Tovarăşul îi spunea rumânului : Nu pot, din motive total obiective (vezi “reificate”) să-ţi dau mălaiul de care tu ai nevoie ca să-ţi faci mămăliga ! (Nu spun că Tovarăşul a citit “Estetica” lui György Lukács, afirm doar că aşa a fost sfătuit de cineva care a citit-o)

 11. 11 Bibliotecaru ianuarie 1, 2013 la 7:27 am

  @ Adrian Năstase

  Eu nu pot ura „La mulţi ani!” unor „rezidenţi” Jilava, ar putea avea o conotaţie tristă, dar pot ura „Trai lung, îmbelşugat şi cu adevărat liber!”.

  PS.
  Poate pe viitor am putea să avem penitenciare cu un site-blog realizat de deţinuţi. Nu văd ce rău ar produce o astfel de „redacţie”.

 12. 12 Iluminatu ianuarie 1, 2013 la 8:11 am

  Reporterul : Excelenţă, aţi atacat numeroase şi excepţionale probleme, de la o vreme.
  Adrian Năstase : Prea mult spus. Am remobilat, doar, casa sufletului, cred eu.

 13. 13 Doru Coarna ianuarie 1, 2013 la 8:51 am

  Asa-i, sa treci prin ea! Bine spus! Depinde insa cum anume o faci… asta ne invata insa viata, exista intotdeauna metode mai mult sau mai putin potrivite.

  Dvs., ca cel mai destept tip din Romania, tot ati mai avut ceva de invatat intr-un loc in care, cu siguranta, puteati anterior jura ca n-ati avea ce… Deci nimeni nu-i, OK?

  La Multi Ani, sanatate si toate asteptarile sa va vina cu satisfactii!
  Idem colegilor de blog!
  Poate anul acesta ne-om vedea si ne-om cunoaste. Poate vom construi ceva impreuna.

 14. 14 mihaela ianuarie 1, 2013 la 9:26 am

  sunteti un om deosebit! La multi ani! ne este dor de aparitiile dvs!va asteptam!

 15. 15 Criticos ianuarie 1, 2013 la 9:27 am

  Sunteţi cu adevărat binecuvântat! Aţi fost mereu un profesor iubit, dar nimic nu se poate compara cu impactul asupra acestei comunităţi de marginali. Graţie postării dumneavoastră am început 2013 cu o emoţie luminoasă puternică pentru care vă sunt recunoscătoare. La mulţi ani ţi urări de bine şi învăţăceilor dumneavoastră.

 16. 16 blogideologic ianuarie 1, 2013 la 9:50 am

  Am rămas cu impresia, şi nu doar impresia, chiar convingerea, că domnul ambasador @Mark Gitenstein a manifestat o certă ostilitate faţă de românii ortodocşi. El ştie că aceştia formează cultul religios majoritar în ţară, şi a încercat să diminueze pe cât posibil importanţa numărului lor pentru adoptarea deciziilor majore în România. Felul brutal, nu găsesc un cuvânt mai potrivit, cum domnul @Mark Gitenstein şi-a permis anularea votului din 29 iulie 2012, când poporul român, mai precis 7,4 milioane de români, au demonstrat că pot adopta şi susţine o atitudine thermidoriană, va fi probabil analizat atent de viitorii istorici. Pentru că mi se pare că faptul acesta, pe care eu îl calific a fi extrem de grav, ţine mai mult de Istoria noastră, a românilor, decât de Psihologia behaviorală a domnului @Mark Gitenstein. A doua certitudine pe care am căpătat-o este aceea că domnul @Mark Gitenstein neglijează ideologiile, toate ideologiile, de la Jeffersonianism şi până la ideologia naţionalismului românesc. Atunci, ce pune în loc domnul @Mark Gitenstein, pe un post echivalent, în locul ideologiilor ? Din câte ştiu eu, americanii raţionali, chiar şi ateiştii, pun în loc Memetica. Ce este ? Aş zice că este reflexia Ideologiei primare în diverse oglinzi, urmând simularea unei lupte darwiniene pentru succesiune între imaginile lor. Dar aşa ceva s-a mai întâmplat în secolul XIX fără a se chema Memetică. Pentru că ne-a afectat şi pe noi, vorbesc despre crearea României moderne, ar fi bine să reamintesc aici cazul. Se ştie că la sfârşitul secolului XVIII, Ideologii primari au sprijinit ascensiunea lui Napoleon Bonaparte până la funcţia de Prim Consul. Dar când au văzut intenţia acestuia de a se proclama împărat, au întrerupt legăturile cu el. Napoleon, la rândul său, a tăiat în anul 1803 aproape toate posibilităţile de exprimare publică a Ideologilor primari. Surprinzător, şi salutar în acelaşi timp, apare imediat, tot în 1803, o exprimare publică nouă a unei reflexii a Ideologiei primare. Vorbesc despre Saint-Simonism. Contele Henri de Saint-Simon a fost extraordinar de puternic influenţat de discursul ideologic primar al contelui Destutt de Tracy. Motiv pentru care Saint-Simonismul mai este numit uneori Ideologie administrativă. Aceasta va ajunge să influenţeze puternic chiar şi România în cea de a doua jumătate a secolului XIX. În cultura populară de la noi, Ideologia administrativă este „vinovată” pentru apariţia butadei „Ce-are sula cu prefectura ?”. Dacă primul Imperiu napoleonian respingea Ideologia primară, cel de al doilea Imperiu napoleonian foloseşte extrem de eficient Ideologia administrativă. Ea creează la noi chiar şi regalitatea Casei de România. Deci are un rost să ne ocupăm aici de chestiunea „Noi românii şi Memetica”. Este bine de reţinut faptul că Memetica, sau, mă rog, un rezultat al ei pe care eu îndrăznesc să-l interpretez a fi numai reflexia unui ciob din Ideologia primară, nu se preocupă absolut deloc de adevărul ideilor şi credinţelor. Aceasta, Memetica prin reprezentanţii săi, nici nu se preocupă la modul recunoscut de „idee” (pe care în fapt şi în fond nimeni n-o poate evita!), ci numai de „meme”. Pe care memeticienii o definesc drept „unitatea de cultură” (dar este o Idee de fapt). După Richard Dawkins în interpretarea mea, diverse cioburi de Ideologie primară reflectate în diverse culturi se luptă darwinian între ele. Spuneam că adevărul ideilor şi credinţelor nu contează pentru Memetică. Numai rezultatul final pe care-l produce această luptă darwiniană. Supravieţuieşte doar reflexia ciobului de succes. Este adevărat că în ceea ce priveşte rezultatul votului din 29 iulie 2012, domnul ambasador @Mark Gitenstein n-a fost un arbitru neutru şi obiectiv. A sprijinit mereu o singură parte. Anume partea care luptă pentru degradarea şi distrugerea României. Parte creată în 1990 de culturnicii ghedesişti de sorginte alogenocominternistă. Dar recurgând iarăşi la analogii fizice, poate că reprezentarea Ideologiei primare în epistema clasică se comportă ca o hologramă. Oricare ciob al ei conţine toată informaţia. Sau cum îmi spunea taică-meu, Dumnezeu să-l ierte!, „Până la urmă, adevărul nostru va răsări la ei.” La Americani. Ce semnificaţie are Colina Capitoliului la Whashington D.C. ? Tânjesc şi ei după o „sorginte latină” ! Sau tânjesc după sintagma-sigiliu Nova Roma de la 381AD care consfinţeşte drepturile noastre. Ale românilor.

 17. 17 Releniki ianuarie 1, 2013 la 10:13 am

  Va multumesc pentru indrazneala de a ma umaniza si pe mine care n-am avut sansa/nesansa sa intalnesc oamenii aceia ca dvs.
  Eu va urez, cu o vorba simpla, comuna, dar prea putin pretuita:
  Tot raul spre bine!
  La Multi Ani, Domnule Adrian Nastase!

 18. 18 gavrila ianuarie 1, 2013 la 10:23 am

  Ce talcuri minunate se pot desprinde din tot ce vi s-a intamplat de vreme de o jumatate de an – ati devenit mai bun, mai intelegator, mai intelept si mult mai puternic; concomitent, nemesisii/mai multi/ Dv s-au pipernicit, urmandu-si soarta de pigmei morali ai generatiei guvernatoare.
  Ati parcurs un katharsis ce va reda plenitudinea intelectuala si morala la un nivel pe care nu l-ati fi cunoscut. Si mult mai important, sunteti cu mult mai iubit acum decat poate oricand in cariera Dv publica.
  Pretul l-ati platit cu demnitate, impreuna cu toti cei ce va sprijinim si respectam, in proportie nu numai cu meritele Dv incontestabile ci si cu nedreptatea ce vi s-a facut.
  La Multi Ani cu sanatate si dragoste!

 19. 19 intrusul ianuarie 1, 2013 la 10:31 am

  Nu cunoastem caile prin care Dumnezeu il aduce pe om la Lumina.
  Sanatate !

 20. 20 santinela ianuarie 1, 2013 la 10:35 am

  Valeu BLOGIDEOLOGIC. Azi ai fost tare nene dar chiar de la inceputul anului sa umblam la dictionare si alte chestii din astea ca sa te urmarim? Dupa atitea „consumabile” eu unul nu prea am putut!
  La multi ani tuturor celor de aici.
  Domnule Nastase o sa vedeti ca nu este prea buna o astfel de apropiere.Trebuie sa ma credeti ca sa va puteti feri dupa ce va veti recistiga libertatea.

 21. 21 Maia Blaj ianuarie 1, 2013 la 11:23 am

  La multi ani! Ma bucura gandurile bune pe care le aveti in noul an!
  Acum sunt sigura ca veti implini MIRACOLUL – veti calkca ferm pe acest pamant spre binele dumneavoastra, dar si al nostru, care va asteptam cu incredere sa va intoarceti pe „pamantul sperantelor noastre”!
  va doresc in primul rand multa sanatate, ca e cea mai de pret. Nu vorbesc despre libertate pentru ca ea este in noi si nu ne-o poate lua nimeni!

 22. 22 NICOLETTE ORGHIDAN ianuarie 1, 2013 la 11:58 am

  Să fie un an 2013 un an al reconcilierii, împlinirii gândurilor bune! Să fie un an nou mai bun, cu sănătate, noroc, revenirea pe drept pe scena politică a țării care are atâta nevoie de d-voastră! O perioadă bună pentru diplomația românească a fost cea în care v-ați ocupat de MINISTERUL DE EXTERNE, fie ca revenirea d-voastră în viața politică să echilibreze situația țării noastre măcar pe linie diplomatică!

 23. 23 Ionut ianuarie 1, 2013 la 12:09 pm

  La multi ani!!! Sanatate, bucurie si inplinirea viselor. Cu respect.

 24. 24 Gabriel Năstase ianuarie 1, 2013 la 12:42 pm

  LA MULȚI ANI ! Să vă întoarceți cât mai curând în sânul familiei !

 25. 25 Ileana ianuarie 1, 2013 la 12:50 pm

  In 2013 sa aveti parte de sanatate , bucurii si multa iubire . La multi ani , domnule Nastase !

 26. 26 corina s. ianuarie 1, 2013 la 12:54 pm

  La Multi Ani !

  Trecerea dvs prin infern , tot acest amalgam de confuzii si infuzii mediatice, totul trebuie sa fie in final curatat si uitat…Apoi iertat si intors pagina.
  Cum spunea Paolo Coehlo”Trebuie sa stim exact cand se incheie o etapa din viata noastra. Daca te incapatanezi sa ramai mai mult decat e necesar, pierzi bucuria de a trai si sensul vietii.”

 27. 27 Mădălina Ionescu ianuarie 1, 2013 la 1:39 pm

  Un an mai bun! Aştept o sesiune de autografe, în primăvară, pentru „Exerciţii de libertate”.

 28. 28 Fragmentarium Politic ianuarie 1, 2013 la 1:40 pm

  Exista o legatura cu adevarat extraordinara, pe care numai cei initiati prin grele incercari o pot descoperi, intre Phoenix si Origami. Renasterea din propria cenusa este posibila si in randurile oamenilor si chiar popoarelor, prin focul purificator al autodisciplinei, ordinei, echilibrului interior, imaginației, creativitatii. Cine le vorbeste celor aflati intr-o criza existentiala despre poezie, despre paradoxuri, despre masonerie, despre libertate, despre familie, despre evadarea în lectură le da o sansa, le arata o cale, le descopera si le lumineaza un ideal. Si, mai ales, le reaprinde dorinta inaltatoare de a trai curat si sincer prin iubire si pentru iubire, acel fior pe care-l aflam in lirica poetilor neamului, iar cine se adapa din spiritualitatea tutelara a neamului romanesc, simte romaneste! Un Origami este cel mai frumos cadou de Anul Nou, pentru ca transmite ideea lucrului bine facut, chiar si atunci cand nu poti face ceea ce-ti place poti afla multumirea sufleteasca si stima de sine in a-ti placea ceea ce trebuie sa faci. Aceasta stare de spirit este una dintre comorile Orientului, care-i explica miracolele din lumea de azi si din totdeauna. La multi ani!

 29. 29 Cornelia ianuarie 1, 2013 la 1:40 pm

  LA MULTI ANI ! Alte cuvinte sunt de prisos….

 30. 30 daniela semenescu ianuarie 1, 2013 la 2:02 pm

  ooooo, ce mult ne lipsiti!
  sa va fie viata si in 2013 dar si de acum inainte cu sanatate de fier, cu rabdare de inger, cu dragostea nemarginita a celor din jur-adica din cercurile cele mai apropiate la cele mai departate (dar la fel de sincere)!

 31. 31 blogideologic ianuarie 1, 2013 la 2:02 pm

  @santinela , @George Şerban
  pe triburi

 32. 32 But Romeo ianuarie 1, 2013 la 2:11 pm

  Eu si familia mea suntem fani ai Dv.am ramas surprinsi de sentinta si suntem foarte mindri de felul in care infruntati aceasta situatie nedreapta.Speram ca in cel mai scurt timp sa se termine cu bine si va asteptam din nou sa reveniti in politica acolo unde va este locul sa puneti din nou umarul pentru prosperarea poporului nostru caci despre razbunare.aia o facem noi ROMANII in foarte scurt timp.Va dorim UN AN NOU FERICIT in sanatate si cu multa putere de lupta.

 33. 33 Marian Nicolae ianuarie 1, 2013 la 2:21 pm

  La Multi Ani domnule profesor Adrian Nastase, La Multi Ani tuturor colegilor de blog, din nou si in aceasta prima zi de ianuarie 2013.

  Despre origami, cred ca avem un origami de terminat impreuna, asa cum l-am primit de la parintii nostri in ziua trista de 22 decembrie 1989…

  Acel origami se numeste Romania si este desfacut in acest moment in mii de bucati, de hartie, daca dorim sa vedem lucrurile astfel.

  Noua ce ne ramane de facut este sa punem bucatile acelea impreuna si sa avem din nou ceea ce nu am realizat ca avem in 1989….o tara adevarata de sine statatoare, independenta care nu este datoare sa dea raportul nimanui pe acest pamant.

  La Multi Ani va doresc tuturor.

 34. 34 fotbaldragosteamea ianuarie 1, 2013 la 2:26 pm

  Multumesc pentru acest origami si pentru urari.Sunt interesante stirile din „Comunitate”.Iata ca si lucruri aparent marunte pot fi semnificative.Noi avem intotdeauna probleme mari si grele de rezolvat.Din scrisul Dvs. imi dau seama ca sunteti un tip mare,dar acest lucru,din pacate,nu l-am constat nici cand ati fost prim-ministru si nici cand ati fost ministru de externe sau presedintele Camerei Deputatilor.Atunci nu aveati timp de discutii cu noi si uite ca nu v-am inteles.Repet,avem probleme mari si spre ele va rugam sa va indreptati gandurile si ideile.Cum platim imprumutul?Ce facem ,ca din nou s-a scumpit electrica si accizele la carburanti iar noi,mai ales pensionarii,cum sunt si eu,nu am primit nici un leu compensatii.Cand erati prim-ministru,imi amintesc,ati fost corect:mai intai primeam compaensatii,apoi veneau scumpirile,pentru a se mentine pe aproape nivelul de trai.Acum de compensari nu s-a vorbit de patru ani.Se spune ca vor fi de 4%,dar scumpirile le depasesc deja iar compensarile nu se stie cand vor veni.Cat mai aveti de stat in reeducare,cum spunea magistrata,care citea sentinta!?Cata lipsa de politete?!Nu avem pe cine ne baza.Nimeni nu se arata destoinic si experimentat.Petre Roman are o rol secund,de deputat.Victor Ciorbea a devenit independent ,in parlament,dupa alegeri.Se pregateste un Congres cu scantei la PNL.Vine din nou delegatia FMI iar bugetul nostru este in pom,ca de obicei.Ce facem?!Domnul sta in relache ,cu sania mecanica.Ponta si-a luat si el cateva zile libere.Toata lumea se da obosita…Faceti,va sfatuiesc,exercitii de oratorie,pentru un discurs mai fluent si mai rapid.Toti cei care scriu,sunt slabi oratori.Incercati sa va antrenati.Ati pierdut si din aceasta cauza.Avem nevoie de un stalp la justitie.Acest sector ne supara cel mai tare si faptul ca nu vrea sa se restructureze.Sunt prea multe avantaje,rudenii si increngaturi.Trebuie constituit un instrument de actiune cetateneasca.Luati va rog in considerare aceste sugestii si asupra lor reflectati si dati idei si solutii.Libertatea de a vorbi-fie si in scris-ma bucur ca nu v-a fost luata.Probabil ,aveti o anumita cenzura.Cat mai stati?Toata lumea tace,la aceasta mare taraganare!?Sanatate psihica si fizica.Santeremo!-sau cam pe acolo,spun latini-americanii,la VOM INVINGE!

 35. 35 Constantin ianuarie 1, 2013 la 2:31 pm

  In conditiile date,de,detinut politic la Jilava,nu pot(imi tremura mana)sa scriu,La multi ani! dar pot scrie,Multa sanatate si viata lunga,langa familia care va iubeste.

 36. 36 Paul Snaider ianuarie 1, 2013 la 2:32 pm

  TEZE SI ANTITEZE LA….ROMANI Parafrazare a emisiunii; “Teze si antiteze la Paris “ de Virgil Ierunca, “Europa Libera”

  Năstase, vizitat la închisoare de soţie şi copii în prima zi a lui 2013

  Băsescu. în „familie lărgită” de Revelion: finii regali, Udrea şi Falcă, invitaţii surpriză. Cum s-au distrat de Anul Nou

 37. 37 Marian Nicolae ianuarie 1, 2013 la 2:32 pm

  @ blogideologic

  Se vede ca nu prea ati consumat nimic de anul nou……
  Jos palaria pentru comentariu.

  In legatura cu acest kazar de mark gitenstein si toti ceilalti kazari din spatele sau, noi romanii trebui sa ne departajam de ei la fel cum ne-am departajat ( fizic si moral) de acelasi mark gitenstein.

  Se impune o distanta de cel putin cateva mii de kilometri intre kazari si Romania, intre kazari si romani….

 38. 38 Paul Snaider ianuarie 1, 2013 la 2:35 pm

  Basescu va trebui sa plateasca. In curand. Din cauza lui si a gastii mafiote sau sinucis oameni in Romania. Acest betiv,kurvar, bandit va trebui sa dispara din viata politica. Cel putin !

 39. 39 ioana ianuarie 1, 2013 la 2:39 pm

  LA MULTI ANI!sunt un om simplu , dar cred eu cu multa intelegere pt oameni din jurul meu.din tot deauna,am apreciat omul,politicianul ADRIAN NASTASE,de fapt inteligenta DUMNEAVOASTRA,SIdaca atunci cand a-ti fost om politic v-am urmarit mai putin ,acum de cand sunteti la necaz ma intereseaza tot ce faceti si in special tot ce scrieti.CONTINUATI TOT ASA

  UN AN NOU MAI BUN ,pt dumneavoastra si familia .

  1

  1

  1

 40. 40 Sibilla ianuarie 1, 2013 la 2:45 pm

  ” LA MULTI ANI cu bucurie! Casa, casa sa va fie, Masa, masa sa ramaie Iar in jurul ei sa vie Oameni buni, de omenie, Sa v-aduca veselie, Ganduri bune, cumpatate si urari de sanatate/ Zile multe si prospere, de la Dumnezeu putere/ Sa invingeti relele ce va-ncurca vietile! ”
  Vă doresc sănătate , iubire, echilibru și împliniri ! La multi ani si… sa fie totul dupa sufletul nostru!
  HAPPY NEW YEAR !!! SRECNA NOVA GODINA !!! LA MULTI ANI !!!
  sinceră prietenie,
  sibilla

 41. 41 Marian Nicolae ianuarie 1, 2013 la 2:46 pm

  Kazarul tot printre kazari se simte bine…la care vine intrebarea:

  Ce mama dracului mai cauta asta in fruntea Statului Roman????

  Traian Basescu, iritat, catre jurnalistii de la Covasna: Par a fi singurul politician care mananca
  de V.M. HotNews.ro
  Luni, 31 decembrie 2012, 14:26

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-13915487-traian-basescu-iritat-catre-jurnalistii-covasna-par-singurul-politician-care-mananca.htm

  Seful statului, Traian Basescu, le-a reprosat, luni, jurnalistilor prezenti la Covasna ca au prezentat meniul restaurantului unde va petrece Revelionul ca fiind meniul presedintelui, spunandu-le iritat ca unii proprietari de trusturi media „au interesul sa satureze oamenii cu presedintele”.

  Presedintele Traian Basescu a iesit, luni, la o plimbare, impreuna cu sotia sa, vorbind cu oamenii care se plimbau in zona vilei de protocol din statiunea Covasna, relateaza Mediafax.

  El i-a criticat pe jurnalisti ca stau „agatati” de gardul vilei unde este cazat.

  „Eu nu-mi doresc aceasta publicitate. Ati stat agatati de gardul meu la Predeal, patru zile si patru nopti, acum stati la Covasna. Par a fi singurul politician care mananca. Inteleg ca nu va intereseaza niciun alt politician. Dati meniul restaurantului, si nu al presedintelui”, le-a spus jurnalistilor seful statului, vizibil iritat, referindu-se la meniul prezentat in presa de la restaurantul unde va petrece Revelionul.

  Presedintele Traian Basescu a ajuns la Covasna cu un elicopter, cazandu-se la vila de protocol din statiune, unde ar urma sa ramana pana in 2 ianuarie. – TOTUL PLATIT DIN BANII ROMANILOR !!!!!

 42. 42 livia ianuarie 1, 2013 la 2:52 pm

  Domnule Năstase, nu ştiu dacă vina d-voastră care v-a băgat la „răcoare” este reală sau doar o făcătură politică. Ştiu bine însă că atunci când aţi fost prim-ministru corupţia şi hoţia au fost politică de stat, la fel ca pe vremea lui Boc. Din păcate avem prea mulţi astfel de politicieni. Totuşi, Dzeu a dorit să vă facă acest „privilegiu” şi să vedeţi lumea şi din alt unghi de unde sunteţi acum. Poate e momentul să meditaţi unde aţi greşit faţă de noi şi faţă de această ţară, poate Dzeu vă doreşte în continuare într-o funcţie de conducere , însă de acum cu alte valori: ale cinstei şi moralei creştine. Să vă dea D-zeu „mintea de pe urmă a românului”.

 43. 43 Marian Nicolae ianuarie 1, 2013 la 3:03 pm

  Anul 2013 va debuta prost pentru piata auto.
  Ce se va intampla cu taxa pe poluare si cu cei care vor o masina

  http://0-100.hotnews.ro/2012/12/28/anul-2013-va-debuta-prost-pentru-piata-auto-ce-se-va-intampla-cu-taxa-pe-poluare-si-cu-cei-care-vor-o-masina/

  Pentru al cincilea an consecutiv, inceputul unui nou an calendaristic aduce si noi reguli in jocul complicat al achizitiei unei masini. Incepand cu 1 ianuarie 2013 cumparatorii de masini rulate ce poarta numere de inmatriculare romanesti, si care au intrat in circulatie in tara inainte de 1 ianuarie 2007, vor plati taxa pe poluare auto.

  Mesajul venit de la Guvern este insa “stati asa!” pentru ca pe 4 ianuarie se ia in calcul schimbarea schimbarii.

  Din nou!

  Iar singura decizie care pare inteleapta pentru cumparatori este sa… astepte. Aceeasi stare de asteptare caracteristica deja fiecarui inceput de an din 2008 incoace. Aceeasi stare de asteptare care a adus doar frustrare si pierderi financiare, atat pentru cumparatorii de masini, cat si pentru comercianti.

  Pentru ca nicioadata schimbarile nu au fost in bine pentru nimeni.

  Din 2007 incoace vanzarile de masini noi au scazut constant, asa ca 2012 se incheie cu vanzari de peste 3,5 ori mai mici.

  Au fost infloritoare insa (1) piata masinilor rulate provenite din import si (2) schimbarile de proprietari pentru masinile ce poarta deja numere de inmatriculare romanesti.

 44. 44 Dorel Cotan ianuarie 1, 2013 la 3:13 pm

  Vă salut din nou domnule Năstase și vă urez un an nou plin de speranțe și împliniri !
  Am observat că nici unul din comentariile mele nu le-ați publicat și nu pentru că au fost filtrate pentru a alimina înjuriile, căci nu s-au găsit astfel de cuvinte în comentariile mele, dar probabil că nu vă face onoare nici lucrurile bune pe care le-am scris.
  Eu v-am scris pentru a vă atrage atenția și asupra lucrurilor spirituale, deoarece în acest moment crucial din viața dumneavoastră, trebuie să îmbinați înțelepciunea pe care o aveți acceptând și înțelepciunea de la Dumnezeu, împletindu-le pentru a creea o forță. Dacă sfaturile mele nu au fost de bun augur, v-aș recomanda că citiți cartea ”Eșecurile pot conduce la Succes” de John C. Maxwell (o gasiti la libraria Online http://www.librariaonline.ro/autori/maxwell_john_c ), iar acum acest John Maxwell are o Agenție și în Romania http://johnmaxwellteam.ro/

  Cu stima Dorel Cotan

 45. 45 George Popescu ianuarie 1, 2013 la 3:30 pm

  Un an nou linistit si zile multe petrecute impreuna cu familia dumneavoastra.

 46. 47 Marian Nicolae ianuarie 1, 2013 la 4:00 pm

  Proiectul Lucid 666

  http://lucid666.blogspot.com/2010/11/khazarii-de-ieri-evreii-de-azi-un-popor.html

  Proiectul LUCID 666 a fost initiat de un grup de intelectuali din Romania pentru a va pune la curent cu cele mai credibile informatii despre Conspiratia Mondiala si pericolele care pandesc omenirea in aceasta perioada.

  Proiectul LUCID 666 este un portal de unde puteti accesa rapid linkurile celor mai importante siteuri care trateaza problema Conspiratiei Mondiale, un portal unde aveti cele mai noi informatii despre Conspiratia Satanica.

  Aflati CINE sunt cei care ne conduc si mai ales CUI se subordoneaza acestia!

 47. 48 Marian Nicolae ianuarie 1, 2013 la 4:09 pm

  Planul de distrugere a Romaniei aproape de final!
  vineri, 26 noiembrie 2010
  http://www.lucid666.blogspot.com/2010/11/planul-de-distrugere-romaniei-aproape.html

  Regimul Basescu a adus Romania la FALIMENT !

  In ultimii doi ani de cand Basescu are „mana libera” sa-si faca de cap in tara asta, reusind sa puna in aplicare toate aberatiile pe care le „secreta” mintea sa bolnava, cu concursul nemijlocit al lui Boc, marioneta perfecta si exemplul infiorator al unui servilism dus pana la extrem, – Romania s-a prabusit.

  Intr-adevar, Romania este exact pe marginea prapastiei, iar regimul Basescu lupta din rasputeri ca sa-i dea branciul decisiv.

  Şeful FMI vede ca iminentă intrarea României în incapacitate de plată, aşa cum i s-a întâmplat Argentinei în 2001.

  Dar economiştii români ( aflati la remorca lui Basescu si care nu spun altceva decat ceea ce doreste sa auda Dictatorul) resping această ipoteză. Profeţia lui Strauss-Kahn este taxată dur de oficialii români, în condiţiile în care aceasta nu se bazează pe cifre relevante.
  Insa cifrele folosite de Dominique Strauss-Kahn (un franco-german de origine evreiasca) sunt extrem de reale si ar trebui sa puna pe jar cu adevarat intreaga populatie a Romaniei, populatie care a fost si este mintita in continuare, de catre oficialii români!

  Stiind ca FMI este de fapt condus din umbra de catre Trilaterala Masonica in spatele careia se afla Illuminati, – declaratiile lui Dominique Strauss-Kahn sunt cu atat mai infioratoare.

  Stim ca „Planul Illuminati” pentru România prevede distrugerea relativ lenta ( pentru a nu crea grave tulburari sociale) a Statului Român. Iar daca oficialul FMI a ajuns sa traga „semnale de alarma”, inseamna ca situatia a fost scapata de sub control, iar tara noastra o ia la vale intr-un ritm prea accelerat, chiar si pentru …. „Stapanii din Umbra”!
  Faptul ca alti membrii ai ocultei masonice au sarit repede sa infirme ( cu stangacie si neconvingator) mesajele lui Strauss-Khan , denota degringolada acestora la aflarea vestii ca planul lor este pe cale sa fie dezvaluit de catre … chiar unul de-al „lor”, fara voie poate.

  Mugur Isărescu ( asa cum se stie acesta este membru Illuminati) :

  „Nu există absolut niciun pericol ca România să oprească plăţile externe ! ”
  Declaraţia directorului FMI, Dominique Strauss-Kahn, potrivit căreia ţara noastră împreună cu alte state sunt la marginea prăpastiei din punct de vedere economic a stârnit imediat ample controverse.

  „Folosirea termenului de iminenţă de către un ­înalt oficial al FMI este o greşeală”, a declarat pentru „Adevărul” Daniel Dăianu, fost ministru de Finanţe si conform unor surse… Mason de gradul 33.

  Strauss-Kahn a plasat România în rândul statelor din Europa care se află în situaţia iminentă de a intra în incapacitate de plată!
  „Nu putem continua aşa deoarece încetarea plăţilor este iminentă, prăpastia este chiar în faţă”, – a declarat Strauss-Kahn la postul elveţian de televiziune TSR.

  Pe de altă parte, Eugen Rădulescu, director în cadrul BNR, a declarat că România ar putea intra în incapacitate de plată într-un an şi jumătate, în condiţiile în care n-ar mai primi finanţare externă. Declaraţia oficialului BNR vine în contextul în care Senatul a aprobat reducerea vârstei de pensionare. „O asemenea decizie devine efectivă, iar capacitatea României de a primi orice fel de sumă de pe plan internaţional devine zero, şi atunci riscul de incapacitate de plată nu apare peste 10 ani, ci se poate întâmpla într-un an şi jumătate”, a spus Rădulescu.

  „Dacă România va da faliment extern o va face din cauza capitalului străin şi chiar a FMI”, a spus economistul Ilie Şerbănescu pentru „Adevărul”. Economistul a arătat că România are o datorie externă de 90 de miliarde de euro, din care 70% nu aparţine entităţilor româneşti, iar îndatorarea statului este de „numai” 18 miliarde de euro. „Populaţia nu are niciun fel de datorie externă şi nici companiile româneşti nu au, că nu i-a împrumutat nimeni”, a mai spus Şerbănescu.
  Insa asa cum s-a mai aratat in mass media si cum am acris si noi, datoria REALA totala a Romaniei este cifrata la astronomica suma de 140 miliarde de Euro, – ceea ce intr-adevar o situeaza foarte aproape de FALIMENT!

  „Expertii” regimului Basescu incearca sa ne linisteasca spunand ca ” Intrarea în incapacitate de plată a unui stat înseamnă că acesta nu mai are fondurile necesare pentru a-şi rambursa datoriile şi dobânzile aferente, pentru a-şi răscumpăra obligaţiunile guvernamentale emise şi pentru a achita pensiile şi salariile bugetarilor. Potrivit agenţiei Moody’s, „ o ţară intră în incapacitate de plată atunci când ratează sau amână achitarea unei rate dintr-un împrumut sau a dobânzii acesteia”. Cauzele care împing statul în incapacitate de plată variază: deficite bugetare mari, fluctuaţiile cursurilor valutare sau pur şi simplu supraîndatorarea.” Adica, cu alte cuvinte „chiar daca intram in FALIMENT… nu e chiar asa de … rau!
  Va vine sa credeti?!

  Ce se intampla cand un stat intra in faliment?

  Cel mai clar exemplu este cel al Argentinei din anii 1999-2003, cand efectele au fost devastatoare asupra populatiei, foamentea a devenit un fenomen de masa si tulburarile sociale au degenerat in adevarate rascoale soldate cu sute de morti si mii de raniti!

  Practic, statul declară faliment.

  Consecinţele sunt drastice, iar ţara alunecă pe o spirală a dificultăţilor financiare. Moneda se depreciază puternic şi investitorii încearcă să vândă cât mai repede moneda statului deficitar. Ţara care nu-şi mai poate plăti datoriile în niciun caz nu se va mai putea împrumuta de pe pieţele internaţionale până când nu va reuşi să recapete încrederea investitorilor prin reforme şi consolidare fiscală, ceea ce poate dura mulţi ani.

  Cei care resimt cel mai puternic efectele intrării în incapacitate de plată sunt cetăţenii. Inflaţia explodează, iar deprecierea monedei îi loveşte puternic pe cei care au credite în valută. Toate acestea duc la o diminuare acută a veniturilor la bugetul statului în cauză.

  Măsurile adoptate ulterior de guvernele naţionale sunt determinante pentru viitorul economic al statului respectiv. În 1998, Rusia, Pakistan, Ucraina şi Venezuela s-au găsit în această situaţie. În momentul în care a intrat în incapacitate de plată, Rusia avea datorii scadente în valoare de 72,7 miliarde de dolari, pe care le-a restructurat în august 1999 şi februarie 2000. Toate cele patru state au reuşit să-şi restructureze datoriile până în 2000.

  Sa ne amintim ca Rusia este un stat imens si cu o economie mult mai solida decat a Romaniei, dar a fost pe marginea prapastiei pentru 72,7 miliarde de dolari, si nu 140 miliarde EURO, cum este datoria REALA a României.

  Orice om de bun simt din tara asta vede ca am ajuns să ne împrumutăm nu doar pentru plata salariilor şi pensiilor, ci chiar pentru a plăti…împrumuturile şi dobînzile!
  Şi asta n-ar fi nimic dacă nu s-ar fura mai departe ca şi cum nu s-a întîmplat nimic!

  Peste jumatate din datoria Romaniei a fost contractata in ultimii doi ani, de cand la conducere se afla guvernul Boc. Unde s-au dus acesti bani?!

  Se vede ceva bun in infrastructura, sanatate, educatie?

  Se vede ceva in cresterea nivelului de trai?

  Dimpotriva! Planurile diabolice de distrugere a populatiei au prevazut reducerea veniturilor in mod demential cu peste 35% si nu cu 25% cum spun acesti mincinosi, deoarece s-au „taiat” si primele, sporurile si alte drepturi legale. In acelasi timp economia privata a fost adusa la sapa de lemn prin taxe si impozite aiuritoare, situate la cel mai inalt nivel procentual, din intreaga lume!

  Unde s-au dus zecile de miliarde de euro imprumutate de regimul Basescu-Boc? Unde altundeva decat in „buzunarele fara fund” ale unor afaceristi verosi care fac parte din camarila de partid si de stat!

  România e condusă de nişte clanuri de hoţi in frunte cu Traian Basescu care au ajuns să se certe pe faţă între ei pentru a stoarce tot ce se mai poate dinte-o economie muribunda…

  Rezultatul final, care e cît se poate de aproape, e previzibil pentru orice prost…

  Cititi si: Datoria reala a Romaniei: 140 miliarde de Euro!
  Cititi si: Jeffrey Franks, -Calaul Illuminati al Romaniei! SOCANT!
  Cititi si: Conspiratia pentru distrugerea Romaniei
  Cititi si: Illuminati in Romania: Mugur Isarescu

  Etichete: Illuminati Stapanii din Umbra

 48. 49 ionel ianuarie 1, 2013 la 4:18 pm

  La multi ani,si multa sanatate.

 49. 50 Gabriel ianuarie 1, 2013 la 4:19 pm

  La multi ani, sanatate si incredere !

 50. 51 Marian Nicolae ianuarie 1, 2013 la 4:27 pm

  Pentru cei flamanzi ca si mine, de o anumita hrana…..hrana spirituala, caci despre aceasta vorbesc, iata, scot la iveala la inceput de an mai multe delicatese:

  Illuminati, – cine sunt „Stapanii din Umbra”…
  luni, 15 noiembrie 2010

  http://www.lucid666.blogspot.com/2010/11/illuminati-cine-sunt-stapanii-din-umbra.html

  Illuminati – Stapanii din umbra

  Ceea ce indeobste numim realitate istorica este un fenomen care se desfasoara pe doua planuri. Primul plan este cel vizibil, la indemana oricarui om care iese pe strada sau acceseaza televiziunile si Internetul. Nu este decat varful aisbergului. Cel de al doilea plan este nevazut pentru cei multi. In aceasta dimensiune ascunsa se pune la cale insasi viitorul lumii. Autorii? Un grup ocult care vegheaza destinele omenirii de mii de ani. Cei care au auzit de ei, le spun Illuminati…

  Inchipuie-ti, fie chiar pentru o clipa, ca tot ce stii despre realitatea inconjuratoare e un mare fals. Ca mare parte din ceea ce serveste Mass-Media sunt minciuni si manipulari grosolane. Ca tot ce se spune “liber” nu este decat rezultatul unui fals care izvoraste dintr-un lung sir de minciuni oficiale. Poate nu este adevarat, poate ca totul nu este decat o simpla conceptie conspirationist-alarmist-apocaliptica, la mare moda in aceste vremuri. Dar daca este adevarat?
  In acest caz, vei descoperi incetul cu incetul ca “Puterea” acestei lumi nu este aceea pentru care se bat in prezent Statele Unite, Rusia, Japonia, U.E. Toate aceste puteri economice si militare nu sunt decat niste piese de joc, manuite din umbra de adevaratii stapani ai planetei. De acolo, din anonimatul Intunericului, ei leaga si dezleaga mersul lucrurilor. De la cel mai inalt nivel imaginabil al puterii, acest for necunoscut celor multi guverneaza aproape nestingherit. Ei fac legi si revolutii, ei instaureaza guverne, ei hotarasc ce tari dispar pentru ca altele sa le ia locul. Ei “fabrica” noi ideologii si chiar religii. Se spune ca ei au creat oranduirea capitalista, tot ei au creat-o si pe cea comunista. Au eliminat comunismul din istorie ca pe o masea stricata atunci cand au considerat ca nu mai corespunde cu planurile lor. Ei fauresc tratatele militare si economice internationale, ei schimba regimuri politice si presedinti de state, ca pe niste simple piese uzate ale unei masini. Pentru ei, Lojile Masonice de orice rit, N.A.T.O., Grupul Bilderberg, O.N.U., Comisia Trilaterara, defuncta U.R.S.S. si alte organizatii pe care le-am vazut sau le vedem inca defiland pompoase la televizor, nu sunt altceva decat “terenul de lucru” al stapanilor din umbra. Despre identitatatile si nationalitatile Illuminatilor nu se cunosc decat foarte putine lucruri, dupa cum este usor de banuit. In schimb planurile lor devin vizibile pe masura ce “valul” de pe ochii celui care vrea sa afle Adevarul, este ridicat in egala masura de setea cunoasterii si de dorinta de a fi cu adevarat liber. Puterea lor este cu adevarat mare si temuta de oricine ajunge sa afle cate ceva despre ei. De-a lungul mileniilor, au desavarsit arta conspiratiei pana aproape de piscul perfectiunii. Proba de nestirbit a Timpului le-a slefuit politica in patru mari directii, simple si greu de contracara……

  Continuarea o gasiti mai jos, in Enigme si Conspiratii:

  Pazitorii „Portii catre Lumea de Dincolo”

  http://www.conspir.info/2010/11/alexander-csoma-de-koros-korosi-csoma.html

  sâmbătă, 13 noiembrie 2010
  Pazitorii „Portii catre Lumea de Dincolo”

  Alexander Csoma de Körös (Korösi Csoma Sándor) (1784-1842) un intelectual maghiar transilvanean obsedat cu originile poporului maghiar, bazindu-se pe similaritatile dintre maghiara si turca crede ca originile ungurilor ar fi ”in the Land of Yugurs (Uighurs)” in estul Turkistanului (Xinjiang, Sinkiang).

  Korösi Csoma Sándor s-a nascut in comuna Chiurus (maghiară Csomakőrös) din actualul judet Covasna, in Secuime/Székelyföld/ Szeklerland si credea ca daca atinge Lahsa, capitala Tibetului va afla misterul originilor poporului ungur. Dealtfel, convins fiind ca are dreptate, acest secui a plecat acum 200 de ani din Ardeal catre Tibet, in cautarea Originilor neamului sau si sperand sa descopere si un alt Secret…

  Maghiara, finlandeza, turca si mongola apartin aceleiasi familii de limbi, turaniene (de la cuvintul persan “turan”, care inseamna Turkistan).

  In 1920 exista “Turanian Alliance of Hungary”.

  Japonezii si coreenii au crezut ca limbile lor fac parte din aceiasi familie; in 1921 se creeaza “Turanian National Alliance” in Japonia iar in 1931 “Japanese Turanian Society”, fiecare din aceste societati cautind raspunsul in… Tibet.

  Acuma intreb: cati dintre cei de astazi au auzit de… anumite pesteri din Carpatii Secuimii… despre care legende foarte vechi povestesc ca ar fi … treceri catre Lumea Subterrana?

  Si ca nu intamplator…. secuii tocmai asta au fost pusi sa pazeasca, inca de cand stramosii lor huno-avari au ajuns acolo prin anii 400-600 e.n?

  Regii Maghiari cunosteau tot din legende comune foarte vechi… asa ca au trimis masiv populatii turanice in zona evacuand Pannonia de pecenegi, cumani si ce se mai gasea pe acolo, plus maghiari de-ai lor!

  De parca nu ar fi fost suficient, inca de la anul 1100 , Cavalerii Teutoni au fost colonizati tot in zona ( se cunoaste legatura intre Teutoni si Templieri!), mai precis in Burzenland/Barcaság/Tara Bârsei.

  Toti trebuiau sa pazeasca… “Trecerea” si sa se asigure ca niciodata altii nu vor avea acces la Mundus Subterranus. ( evident, doar cei initiati stiau exact ce pazesc, dar legendele circula, nu le poti opri…).

  S-au scris despre viata lui Korösi carti, cercetatori, lingvisti, artisti si istorici au fost inspirati in munca lor de povestea lui si tot mai multi pelerini pleaca pe urmele sale in fiecare an.

  Datorita modului sau de viata si relatiei sale cu budismul, el e respectat ca „bodhisattva”. Korösi Csoma Sándor era un invatat al vremurilor sale.

  Ducea o viata asceta, era retinut fata de cei din jur, nu bea alcool, nu se atingea de carne si dormea pe podea. Invatase 13 limbi straine, iar pana la sfarsitul vietii a reusit sa stie 17. A studiat la Universitatea din Gottingen, din Germania. Desi dupa absolvire i se oferise o slujba decenta ca profesor, curiozitatea, sau poate chiar fanatismul, l-a impins sa porneasca spre est, in cautarea originilor…

  In perioada aceea, in randurile maghiarilor era foarte populara ideea ca stramosii lor au venit din Orient. La 35 de ani, cu doar 200 de forinti in buzunar, Csoma a pornit spre Asia. Se spune ca se pregatea inca de tanar pentru acest drum si din cauza asta a dus o viata atat de dura.

  Nu a fost sustinut de nimeni in aventura sa, cunoscutii incercand mai degraba sa-l impiedice. Nu a lasat familie sau prieteni in urma. Nu exista dovezi ca ar fi avut vreo iubita in tara sau in India. Povestile spun insa ca in jurul manastirilor budiste in care a invatat tibetana se joaca urmasi de-ai lui.

  Dupa doi ani de calatorit pe jos, cu corabia sau cu caravanele, a ajuns in cele din urma in Ladakh, unde a lasat deoparte scopul initial si, incurajat de delegatul britanic din acea perioada, a inceput sa studieze tibetana. A invatat impreuna cu un lama timp de sapte ani, cu ajutor financiar de la britanici.

  A trait in camere mici si friguroase in manastirile sau forturile din Himalaya. Nu facea foc, pentru ca fumul l-ar fi impiedicat sa citeasca, si manca aproape exclusiv ceaiul cu unt si cu orz, specific tibetanilor.

  La sfarsitul celor sapte ani traiti in Tibet, Csoma si-a incheiat misiunea: a strans suficient material pentru lucrarile sale si a plecat spre Calcutta pentru a-si incredinta truda tiparului. Totusi, in timp ce oamenii de stiinta din Occident il considera pe Csoma intemeietorul studiilor tibetane si cel care a deschis poarta budismului catre lume, opinia generala din tara a fost dezamagita de faptul ca nu si-a atins scopul initial pentru care pornise spre Asia.

  
  Mormantul lui
  Korösi Csoma Sándor, –
  Darjeeling
   In 1842, el a murit in conditii misterioase si a fost inmormantat in Darjeeling, in nordul Indiei. Nu se cunosc imprejurarile concrete ale mortii sale si de-a lungul timpului s-au facut tot felul de speculatii asupra acestui lucru, sustinandu-se ca ar fi fost asasinat din ordinul unei societati secrete ( Illuminati, Masoneria?) care nu dorea ca savantul sa dezvaluie anumite lucruri pe care le descoperise in Tibet.

  Despre “Secretul” lui Alexander Csoma de Körös am pomenit cate ceva la inceputul acestei relatari….

  Intr-un context mai larg, lucrurile stau astfel:
  Ahnenerbe Forschungs-und Lehrgemeinschaft (Institutul de cercetari ancestrale) a trimis in anii 1930-1940, expeditii in Tibet, Islanda si America de Sud. Himmler, un neo-pagan urmarea inlocuirea crestinismului in Germania cu o noua religie “SS” (bazata pe vechile legende teutonice si pe alte materiale publicate de pe vremea lui Herodot).

  Platon mentioneaza o legenda egipteana despre Atlantida; Herodot mentioneaza o legenda egipteana despre un continent Hyperborea la nord; in 1679 Olaf Rudbeck identifica atlantida cu Hyperborea si le plaseaza pe amindoua la Polul Nord; aparent hyperborea este despartita in doua insule: Thule si Ultima Thule (crezute initial a fi Groenlanda si Islanda).
  La sfirsitul secolului al 17lea Edmund Halley (astronom britanic) sugereaza ca pamintul ar fi gol inlauntru; Jules Verne in 1864 scrie o calatorie spre Centrul Pamintului; in 1871 Edward Bulwer-Lytton in The Coming Race descrie o rasa superioara Vril-ya care ar trai in centrul pamintului si care se va ridica si va cuceri lumea folosind “vril”, o energie psihokinetica.

  Louis Jacolliot in “Les Fils de Dieu” in 1873 and “Les Traditions indo-européeenes” in 1876, spune ca aceasta rasa superumana ar trai sub pamint in Thule.

  Friedrich Nietzsche (1844-1900) crede in Übermensch (superman) si incepe ultima lui carte, “Der Antichrist” (The Antichrist) in 1895 cu cuvintele: „Let us see ourselves for what we are. We are Hyperboreans. We know well enough how we are living off that track.”

  In “The Arctic Home of the Vedas” din 1903, Bal Gangadhar Tilak spune ca thuleenii (care ar fi migrat spre sud) ar fi fost stramosii rasei ariene.

  Nu e de mirare faptul ca in 1910 Felix Niedner fundeaza “Societatea Thule”; Rudolf Freiherr von Sebottendorff in 1918 creaza prima filiala a societatzii in Munich; in 1910 Sebottendorff a activat in Istanbul si a fost creatorul unei miscari bazate pe sufism (misticism islamic) si Francmasonerie. Von Sebottendorff a avut stranse legaturi cu societatile secrete din Imperiul Otoman…

  In acel timp in Imperiu exista “Miscarea Tinerilor Turci” care a fost in spatele masacrului armenilor din 1915 – 1916 (peste 800 000 de armeni au fost omoriti in nord estul Turciei); Sebottendorff a fost membru al Germanen Order (Ordinul Teuton) creeat in 1912 si care promova antisemitismul, asasinarile si genocidul; anticomunismul a fost adaugat in 1918.

  In 1919 Societatea Thule creeaza partidul muncitorilor din Germania; in acelasi an Dietrich Eckart, membru din conducerea Societatii Thule incepe initierea lui Hitler in acumularea de “vril” pentru punerea in aplicare a Planului ce prevedea creearea rasei ariene de supermeni.

  Hitler dedica opera sa “Mein Kampf” lui Eckart; in 1920 Hitler devine seful partidului muncitorilor din Germania, acum denumit partidul nationalist socialist al muncitorilor din Germania.

  Karl Haushofer, atasat militar in Japonia in timpul razboiului ruso-japonez 1904-1905, e obsedat cu cultura japoneza, indiana si tibetana (invatase sanscrita singur); dupa ce a servit ca general in primul razboi mondial creeza societatea “Vril” in 1918, in Berlin.

  Rudolf Hess, unul dintre studentii lui in 1923, il introduce pe Karl Haushofer in anturajul lui Hitler. Acesta se afla in inchisoare ca urmarea loviturii de stat nereusite…

  Karl Haushofer este creatorul doctrinei geopolitice germane, iar in 1933 Hitler adopta aceasta doctrina, si ca urmare Hitler incepe sa puna in aplicare Planul de cucerire a Rusiei si a Asiei Centrale tocmai pentru descoperirea acestei rase subpamantene, dar mai ales a “Sursei de Putere” detinute de acestia…

  Svastika este un simbol indian, in traditia sanscrita insemnind noroc, belsug; de asemeni, svastika este simbolul lui Thor, zeul tunetului; Guido von Liszt adopta swastika la sfirshitul secolului al 19lea ca si simbol al miscarii neo-pagane in Germania.

  Iar in deceniul al treilea au fost eliminate toate miscarile oculte rivale din Reich…
  Influentat de Nietszche si condus din umbra de Societatea Thule Hitler declara Crestinismul ca o religie “gresita”, infectata de evrei si se vede pe sine insusi ca un nou profet, “Mesiah”, inlocuind pe D-zeu si pe Christos… singura religie tolerata, totusi de acesta miscare, a fost Buddhismul (nevrind sa distruga relatiile cu Japonia).

  Frederick Hielscher in 1935 creeaza Ahnenerbe Forschungs-und Lehrgemeinschaft (Institutul de Cercetari Ancestrale), despre care am vorbit mai devreme (la ordinul lui Hitler); societatea trebuia sa gaseasca radacinile Poporului Arian; Tibetul era primul candidat pe lista cautarilor febrile care sau succedat intre 1933 si 1945.
  Documentele secrete ale lui Alexander Csoma de Körös au stat la baza cercetarilor efectuate de nazisti in acea perioada.

  Hielscher e prieten cu Sven Hedin (explorer suedez care a condus 3 expeditii in Tibet); Sven Hedin a fost invitat sa deschida Olimpiada din Berlin in 1936; devine adept al teoriilor naziste si se raliaza Societatii Thule.

  In 1937, Himmler anexeaza Institutul Ahnenerbe la SS.

  Tot in acea perioada, Tibetul era amenintat de catre comunistii din Rusia si Mongolia precum si de catre chinezi. Cu totii, se pare ca doreau sa puna mana pe “Secretul” bine pastrat in manastirile tibetane…
  O alianta cu Germania este chiar binevenita (Tibetul va ramine neutru dupa 1940, iar China va cucerii acesta tara abia in 1949-1950).

  In 1937 la invitatia guvernului tibetan Himmler trimite o expeditie in Tibet; expeditia e condusa de ornitologistul Ernst Schäfer, un controversat om de stiinta… care si-a impuscat tanara nevasta in 1937 intr-un accident de vinatoare… din expeditie au facut parte antropologistul Bruno Beger care s-a ocupat sa masoare craniile, sa faca mulaje, etc; un geolog specializat in geo magnetism si radiestezie numit Georg-Nikolai Wagner , un botanist care era si cameraman precum si trimisul “special” al Societatii Thule, Antal von Pallavicini. Printre altele, misiunea a condus o vanatoare continua dupa Yeti , omul zapezilor.

  De altfel, Himmler a fost atit de obsedat cu originile rasei ariene si de documentele provenite de la Korösi Csoma Sándor, astfel incit in sudestul Rusiei si in Tibet s-a apucat de cercetat toate colibele de lut si toate uneltele de piatra gasite, studiind motivele geometrice populare cu care autohtonii isi decorau ustensilele si stalpii de lemn ai caselor …..De asemenea s-au intreprins nenumarate descinderi in anumite pesteri din zonele vizate de catre acele expeditii.

  De unde aceasta adevarata obsesie pentru “Mundus Subterranus”?
  Si ce anume a manat de-a lungul vremii, atatea triburi si popoare din Estul extrem al Europei si din Asia, catre zona Muntilor Carpati, pentru a controla si stapanii aceasta regiune?
  Sa ne aducem rapid aminte de Avari, Huni, Pecenegi si Cumani, Secui…. Dintre toti, doar acestia din urma reusind o stapanire efectiva si intinsa pe 1000 de ani, asupra zonei Carpatilor Orientali.

  Intr-adevar, exista in Muntii Carpati si alte “centre energetice”, ca sa le zicem astfel, in Apuseni ca si in Banatul de Munte, insa “atractia principala” o constituie Carpatii Orientali, cu toata reteaua impresionanta de pesteri si lacuri de pe teritoriul actualelor judete Mures, Harghita si Covasna…

  Ce legatura exista intre descoperirile lui Korösi Csoma Sándor si ARIENI, ULTIMA THULE, TIBET? Ce anume “pazesc” Secuii, – cunoscuti in unele documente ale Regilor Maghiari si ale Teutonilor ca fiind “SICULI, CUSTODES MUNDIS PROFUNDAE” si “Siculi custodes inferos/ Mundus Subterranus”?

  Exista acolo un “Portal” ( o Poarta) de trecere intre… doua lumi? A fost “desemnata” din vechime o populatie de razboinici ( de origine partial Khazara, vom avea ocazia sa vorbim despre khazari si traditiile lor ascunse, precum si despre urmasii lor de azi, evreii) care sa pazeasca acesta trecere pentru a impiedica ( sau facilita?) legaturile intre Lumi?

  Nu intamplator, Shamballah este privita de cei mai multi ca SALAS AL RAULUI.
  Sa nu uitam Cartea lui Enoch Profetul, care din cate stim este inclusa in varianta etiopiana a Bibliei, din celelalte fiind scoasa ( conspiratie, nu?); acolo se specifica faptul ca Azazel, Semiazah si alti ” ingeri cazuti” au fost osanditi la alungarea din Cer si au gasit salas in subteran, in desertul Dudael; pai Dudael este tocmai numele ebraic pentru zona …..deserului Gobi, la marginea … Tibetului! Adica acolo unde s-au dus zeci de expeditii de-a lungul ultimlilor 200 de ani pentru a afla “Ultimul Secret”…

  Dar care e Acesta?
  Pe parcursul demersului nostru vom dezvalui Secretul pentru care s-au purtat de-a lungul vremii atatea razboaie, s-au investit sume colosale si au murit nenumarati oameni, atat dintre cei “cunoscatori”, dar mai ales dintre cei nevinovati, “profani” antrenati fara voie intr-o lupta milenara intre Bine si Rau, o lupta pentru stapanirea unui Secret a carui detinere si cunoastere echivaleaza cu PUTEREA la modul absolut….

  Ideea de un „taram subteran” accesibil prin caverne si tunele secrete aflate doar in zonele de suprafata impregnate cu o traditie spirituala deosebita… Contra descoperirii acestui mare mister (sau dimpotriva, pentru aceasta dscoperire!) conspira forte supranaturale despre care putem gasi referiri: in religii, mituri, legende si folclorul din toate zonele lumii. Atributele care sunt desemnate acestei lumi subterane si locuitorilor ei sunt variate, si anume pot trece de la o extrema la alta, de la diabolic la sfant, de la demonic la angelic, de la supraom la subuman. Miturile si legendele sunt reprezentari simbolice si nu pot reprezenta descrieri categorice si exacte, ele intruchipand un mesaj totodata pentru oameni cu diferite nivele de intelegere si perceptie.

  In multe locuri din Asia Centrala se face referire la Agharti – locuitorii subterani, oameni deosebiti care demult au abandonat suprafata pamantului din cauza mizeriilor si directiei negative inspre care a luat-o rasa umana. Ei au coborat in adancurile pamantului pentru a-si reface fortele si pentru a putea intretine traditia spirituala aleasa. Se spune ca ei intervin in momentele cheie a istoriei Pamantului. Aceste legende si mituri le regasim pe tot continentul asiatic trecand chiar si de muntii Ural, iata ajungand chiar si la dragii nostri munti Carpati.

  Legende asemanatoare gasim in America de Sud, Egipt unde se crede ca ar exista o lume subterana care se extinde de la catacombele din Alexandria pana la Theba. Indienii americani, indienii cherokee, aztecii si alte triburi credeau de asemenea in aceasta legenda. Mituri si legende asemanatoare exista chiar si in Australia si Africa.
  Revenind la tema acelor “Custodes” ( paznici adica) putem sa spunem si urmatoarele, dau un citat dintr-o convorbire avuta cu Fráter György Sztoika preot din Targu-Mures, care a spus urmatoarele:

  “Povestea este foarte veche, prietene.
  Pe scurt, acum 1900 ani au venit aici romanii, cunoscuti cuceritori lipsiti de ideal spiritual (in acea vreme de decadere morala a lumii pagane), dar dornici de bogatie materiala.
  Au considerat comoara carpatica drept aur, argint si asta au exploatat.
  Ringul lor l-au fixat unde nu trebuia si Curbura Carpatica nu au stapanit.
  Nu stim daca au cautat si altceva, cert este ca nu au putut administra provincia si au pierdut-o, nu o meritau.
  Apoi au trecut altii pe aici.
  Nu se stie cum, dar anumiti „barbari” trecand Carpatii, au aflat ( gasit) Ceva. Aceia au ramas aici, con-fratii lor au mers mai departe care Apus. Acolo nu au rezistat nici ei. Cei ramasi, mai sunt si azi aici.
  Dupa un timp de continue navaliri, maghiarii trec si ei Carpatii catre Apus. Stiau ei vechile legende turanice?
  Cert este ca imediat dupa instapanirea in Panonia, Regii au trimis catre Carpati multe populatii turanice din pusta, apoi pe Teutoni….
  Toti cu un singur scop.
  Aici, sub Semnul Crestin, au devenit custodes, asa sunt si azi.
  Chiar daca aici au fost razboaie, chiar daca in veacuri unii au trecut la Reforma, NICI UNUL NU A ABANDONAT MISIUNEA MILENARA.
  Aparatori ai Crestinatatii, la hotarul tarilor, lumilor…..
  Multi au dorit Comoara Carpatilor. chiar si in timpuri moderne a fost asa.
  Si totusi, nimeni nu a avut acces.
  Dusmanii Crestinatatii ne-au impresurat in ultima jumatate de secol.
  „Diabolicii” au cautat prin multe mijloace sa ne dezbine ca sa-si atinga scopul.
  Intre 1950-1968, parintii nostri au facut eforturi tainice dar imense de a pastra unitatea intru tacere si a oculta orice urma. Documente vechi, simboluri seculare au fost sterse, ascunse, rastalmacite, – nici un indiciu clar nu a ramas pentru dusmanii Credintei.”

  Aducand in discutie cele relatate mai devreme cu referire la “Ultima Thule”si nazisti, parintele a spus zambitor:

  „Hai sa va zic eu cum sta treaba:
  Hitler era evreu, dupa bunic.
  Avea o problema cu taica-sau ( Complexul lui Oedip).
  Creste mare si lupta in primul razboi, acolo….. tot felul de treburi neplacute il marcheaza.
  Vine acasa, somaj, mizerie…. revolutie comunista in 1919, Germania e in colaps.
  Evreii se imbogatesc de pe urma dezastrului, multi comunisti de marca sunt evrei (Rosa Luxemburg, etc).
  Se supara Hitler si-i revine fobia.
  De aici toata nebunia lui impotriva lor, ca de altfel, cumva, si impotriva lui insusi (ca evreu renegat).
  Cand vede ca pierde partida…. trage toata tara ( arieni, da?) dupa el.
  In prealabil, esoterist fiind (Thule, etc) el cauta Secretul Evreilor ( Templul lui Solomon, ce se ascundea in Sfanta-Sfintelor, – am mai zis asta)….
  Cum incearca sa gaseasca?
  Simplu: are un plan diabolic….. pune cat mai multi evrei la lagare si incearca sa afle….. SS si toate acele servicii secrete au ca scop sa puna la cap la cap informatii, sa centralizeze date, sa reconstituie Secretul…
  A gasit ce cauta?
  Hm!
  Se pare ca Secretul NU era ce-si inchipuia….
  Oricum, ceva a aflat/gasit/descoperit….
  Aici ajungem la „energiile neconventionale” cu care pune in functiune “Haunebu” si restul.
  Lumea piere in jurul lui, lui nu ii mai pasa….
  Se retrage cu un grup de Initiati…. unde?
  Spune dumneata, tinere interlocutor!
  Apoi urmeaza marea operatiune de acoperire a urmelor….. nazistii esoteristi si sionistii initiati isi dau mana!
  Se publica date enorm-exagerate despre genocid… lumea e ingrozita si…nimeni nu se gandeste la Mobilul Real al acelor fapte dintre 1933-1945, fapte aparent aberante… daca NU CAUTI MOBILUL REAL SI OCULT.
  Mai multe nu am cum sa va spun, dar in esenta cam asa stau lucrurile”.

  Mai multe informatii la : Mundus Subterranus
  http://www.mundussubterranus.blogspot.com/

 51. 52 Mariana Ban ianuarie 1, 2013 la 4:29 pm

  LA MULTI ANI!!!! Va doresc Un An Nou Fericit alaturi de frumoasa dumneavoastra familie!!!!!

 52. 53 jean munteanu ianuarie 1, 2013 la 4:37 pm

  La multi ani ,domnule Nastase,
  (bineinteles, nu acolo unde va aflati !)
  Acum in prima zi din 2013,gandul mi a fugit la Dv.si la situatia in care va aflati.
  Multe nedreptati s-au intimplat in regimul Basescu, dar cu siguranta „cireasa de pe tort” o reprezinta nedreptatea care v-i se intampla !
  Sa nu va inchipuiti ca sunt vreun fan de al Dv,pur si simplu ma doare ce …suferiti.
  Va doresc puterea de a trece peste toate !
  Nu stiu cat de bun (om) erati inainte,
  dar de un lucru sunt sigur,acum sunteti …
  Sanatate va doresc ,si sa va intoarceti alaturi de cei dragi cat mai repede !
  Este prima urare pe care o fac cuiva anul acesta ar trebuii sa se intample pentru ca o cred sincer!

  Cu respect si solidaritate
  Jean Marius Munteanu

 53. 54 dtucra ianuarie 1, 2013 la 4:42 pm

  La multi ani, cu drag. Stiam ca sunteti un spirit fabulos.

 54. 55 Neacsu Danut Marius ianuarie 1, 2013 la 4:49 pm

  La multi ani!

 55. 56 gigel ianuarie 1, 2013 la 5:12 pm

  Un An Nou fericit, plin de realizari, bucurii si sanatate!
  La Multi Ani!

 56. 57 nic ianuarie 1, 2013 la 5:17 pm

  Multa sanatate domnule Nastase. Va doresc sa iesiti din inchisoare cat mai repede si sa puteti sa demonstrati ca sunteti nevinovat.

  @livia
  Coruptie a fost dintotdeauna la nivelul conducerii statului. Nivelul de coruptie din guvernarea Basescu -Boc insa nu cred ca a existat vreodata in Romania.
  Daca nu stii cat de vinovat este Adrian Nastase nu crezi ca este exagerat sa presupui ca la inchisoare a invatat valorile cinstei si moralei crestine? Nici eu nu stiu daca este vinovat sau nu. Sper doar sa nu fie.

 57. 58 Iulian-un-fost-injurator ianuarie 1, 2013 la 5:18 pm

  La multi ani alaturi de familia dvs.!

 58. 59 ioanabud ianuarie 1, 2013 la 5:37 pm

  La mulţi ani, domnule Adrian Năstase! Sănătate, libertate, armonie sufletească şi în familie!

 59. 60 Tamara Popescu ianuarie 1, 2013 la 5:47 pm

  Adevarat.La multi ani!

 60. 61 blogideologic ianuarie 1, 2013 la 5:49 pm

  Ce rost are să fie certat poporul român de către unii invitaţi de la televiziunea Antena 3 (de exemplu, de către domnul Crăciun ieri, şi azi de o doamnă psiholog al cărei nume nu l-am reţinut)? Poporul român este blamat vehement pentru că are în mod tradiţional o foarte bună cultură a percepţiei riscului, iar individul, “bietul rumân”, nu este dispus să îşi asume personal riscuri gratuite. Le reamintesc celor doi că acest tip de comportament uman, în mod tradiţional se cheamă înţelepciune. Iar domnul Crăciun vorbeşte despre “asumarea de riscuri”, dar nu spune absolut nimic despre “creativitate” !

 61. 62 Maximmouse ianuarie 1, 2013 la 5:59 pm

  Stimata Gazda, Fratilooor!

  Un An Nou Fericit!

  Am incercat o experienta similara atunci cand am inceput sa lucrez pe santierele Patriei. Acolo, lumea era diversa, de la fosti detinuti politici, la detinuti de drept comun, o lume violenta cu multi ingeri si dezmosteniti ai sortii. ATUNCI, abia, iesit din puful cald al familei „bine situate”, am invatat , ca viata este peste tot, ca poti descoperi minuni de bunatate si umanitate , acolo unde nimeni nu si-ar imagina ca ele exista. Totodata , am vazut si rele, multe, dar curios, inafara faptelor violente, cele mai rele erau facute de” gulerati”, din pacate. Ma gandeam atunci, ca omul obisnuit, prin nimic intresant, este capabil, de cele mai infioratoare fapte imorale. Pe parcurs, teoria nu mi-a fost niciodata infirmata. Observati CINE sunt criminalii neamului nostru? Tipi nedotati, insignifianti , care la un moment dat au ajuns la putere.

  E mult de spus, alta data, azi e prima zi a Noului An.

  Inca o data , cu multa simtire: UN AN NOU FERICIT SI SANATATE TUTUROR!

 62. 63 Maximmouse ianuarie 1, 2013 la 6:16 pm

  PENTRU BOGDAN

  INVATA! Viata este gata sa-ti dea o minunata sansa! POTI, ai dovedit-o! Hai, vino sus , in lume , unde iti e locul!

  FELICITARI!

  Maxi.

 63. 64 Marian Nicolae ianuarie 1, 2013 la 6:16 pm

  Sub titlul „Imagini despre un război cosmic într-o grotă dinaintea epocii fierului?” apărea în într-o ediţie a ziarului „Flacăra” de la sfârşitul anilor ’70 un articol extrem de interesant .

  O expediţie şcolară descoperă o mare aşezare străveche

  Imagini dintr-un război cosmic într-o grotă dinaintea epocii fierului?

  http://romaniamegalitica.blogspot.de/2011/03/tara-luanei-taramul-luanei-in-anii-1979.html

  – Există o legendă. Din cele câteva variante pe care le-am ascultat, cea mai bogată în informaţii este cea a lui moş Toader, pe care l-am întâlnit în zona lacului Gateş, păcând vitele.

  „Demult, tare demult, povestea Dumitru Toader, dincolo de munte era „Tărâmul Luanei” – Luana fiind o fiinţă atotputernică ce păzea cu străşnicie porţile unei cetăţi cu ziduri imense deasupra căreia strălucea atât noaptea, cât şi ziua un soare aidoma astrului zilei. Şi cetatea era locuită de nişte oşteni viteji întru dreptate şi netemători de moarte. Oştenii răniţi în lupte erau conduşi de Luana în „Valea Izvoarelor”, cele dătătoare de apă vie şi de apă moartă; şi spălându-şi rănile cu acele ape miraculoase, aceştia se vindecau pe loc. Numai Luana cunoştea tainele izvoarelor. Cei care se încumetau să le încerce singuri se îmbolnăveau pe loc şi mureau. Şi au trăit cei din cetate ani mulţi sub oblăduirea Luanei până ce au luat seama vrăjmaşi puternici, care mânaţi de pizmă, au venit înzăuaţi, în care de foc, şi au doborât soarele cetăţii. Şi când soarele s-a prăbuşit, pământul s-a cutremurat din temelii şi mare prăpăd a fost pe lume… şi de atunci pe locul cetăţii, mulţi ani nici iarba n-a crescut şi nici glas de pasăre nu s-a auzit şi nici picior de fiară n-a mai călcat. Despre toate astea vorbesc semnele tainice din peştera înţeleptului.”

  Fara comentarii……..

 64. 65 stefan ianuarie 1, 2013 la 6:27 pm

  La multi ani! Felicitari!

 65. 66 Marian Nicolae ianuarie 1, 2013 la 6:28 pm

  Dacii au impus respect, frica, admiratie.

  Dacii, un popor liber, un popor de initiati.

  http://romaniamegalitica.blogspot.de/2011/03/dacii-au-impus-respect-frica-admiratie.html

  UN MISTER ISTORIC – STATUILE DACILOR DIN ROMA
  Muzeele Romei sunt pline de statui nestiute de daci. Infatisarea lor reprezinta, insa, un mister.
  Invinsii au figuri de invingatori si decoreaza cele mai importante monumente romane. Admirati de zeci de mii de vizitatori, dar uitati total de urmasii lor din Carpati, dacii din Vatican si de pe Arcul lui Constantin ii lasa repetenti pe istoricii nostri si pe domnul ministru al Culturii.

  Intre doua statui de matroane romane, Rutilia, fiica lui Lucius, si Rutilia, fiica lui Publius, se afla un bust colosal, sapat in marmura frigiana: cel mai mare bust din intreaga galerie Chiaramonti a Vaticanului, care numara peste 800 de sculpturi greco-romane, reprezinta un dac. Cu palma dreapta asezata peste incheietura mainii stangi, cu mantia despicata la coate, fruntea usor incruntata si gura intredeschisa, priveste inainte, drept si linistit: dupa aproape doua mii de ani, el inca priveste spre Dacia.

  Intalnire de taina: Dacii din Vatican

  Putini sunt acei ce stiu ca in muzeele lumii exista un numar mare de statui, busturi si capete reprezentand daci. O prima inventariere a acestor opere de arta a fost facuta in 1946 si numara 26 de piese. O a doua numaratoare, facuta in 1980, a crescut numarul acestora la 40. In sfarsit, o teza de doctorat, dedicata recent acestui subiect, de catre un specialist in istoria artei, Leonard Velcescu, strange laolalta peste o suta de astfel de reprezentari de daci, iar numarul lor este cu siguranta mai mare. Cele mai multe dintre aceste lucrari sunt de mari dimensiuni, statuile pot ajunge chiar pana la trei metrii, capetele si busturile sunt colosale.

  Nici un alt popor subjugat de Roma nu a beneficiat de atat de multa atentie din partea artistilor plastici, iar Columna lui Traian, opera geniala, care a revolutionat arta romana, este un argument in plus in acest sens.

  Cele mai multe dintre statuile de daci au fost descoperite de-a lungul timpului in Forul lui Traian. Foarte probabil, au fost facute la comanda imparatului invingator, special pentru a-i impodobi forul.
  Toate sunt insotite de eticheta „prizonier dac”. Sunt daci cu priviri semete, dar cu o atitudine linistita, fie tineri, fie mai batrani, fie nobili, fie daci de rand.

  In galeria Chiaramonti din Muzeul Vatican se afla un astfel de bust de nobil dac, ce depaseste trei metri, cu tot cu soclu, daltuit in marmura frigiana violacee cu vinisoare. Turistii de toate neamurile se opresc impresionati si se fotografiaza langa sculptura cu numarul de inventar 1697, fara sa stie al cui chip si suflet este inchis in marmura pretioasa.

  Trei capete colosale de daci, deosebit de expresive, desi cu privirile sterse de trecerea timpului, se afla in acelasi muzeu, in sala Braccio Nuovo, galerie rareori accesibila publicului. Am gasit-o inchisa, dar la o simpla privire prin sticla dusmanoasa care ne despartea, am zarit chipurile inconfundabile ale dacilor, dominand intrarea in incapere. Cum nu puteam rata o intalnire atat de tulburatoare cu istoria, am obtinut permisiunea speciala de a vizita sala a doua zi, sub supravegherea unui jandarm. Am lasat repede in urma atatea minuni tentante ale artei adapostite la Braccio Nuovo, incepand cu mozaicurile pretioase, vechi de doua mii de ani, care imi furau ecoul pasilor, si pana la colosala statuie a fluviului Nil personificat, si am alergat, printre zei decadenti, amazoane ranite si imparati romani, spre intalnirea cu cei trei daci.

  Un mister istoric: Dacii Din Roma Arcul lui Constantin cu cele opt statui colosale de daci, asezate deasupra coloanelor.
  Privind in sus, catre ei, ai impresia ca se uita la tine cu blandete si intelegere, dar in acelasi timp, scruteaza zarea, pana dincolo de mari si tari, in Dacia lor. Statuile provin, cu siguranta, tot din Forul lui Traian. Fie impodobeau arcul lui Traian, fie alte monumente din acest for. Dar ce cauta niste statui de daci, pe un monument ridicat la doua secole dupa epoca lui Traian? Reprezentau oare dacii modelul de dusman greu de infrant, devenit un simbol, un stereotip? Sau figurile pline de demnitate si intelepciune ale celor opt daci glorificau, din contra, maretia imparatului triumfator? Indiferent de raspuns, dacii din Roma par invingatori, nu invinsi……………………..
  –––––––––

  Nota Roninjaune:

  Dragilor, facem parte dintr-un popor mandru, este rusine sa ne stingem in….rusine……

  Cugetati la acest lucru……

 66. 67 Oscar Wilde ianuarie 1, 2013 la 6:29 pm

  LA MULTI ANI CU SANATAE, CACI RESTUL, BUNE SAU RELE, VINE DE CEI DIN JUR!
  EARNEST

 67. 68 Radu L ianuarie 1, 2013 la 6:32 pm

  Impresionanta postarea Dvs. Va citesc blogul din ziua in care au apărut necazurile in viața Dvs.

  Mi-am dat seama ca oameni puternici se tem de ceea ce știți si tot încerc de atunci sa găsesc mesaje secrete in postari.

  Încă mai caut.

  Aveți grija de mintea Dvs acolo in întuneric.

  Cu stima

  Lecca

 68. 69 Primăria comunei Gherghița ianuarie 1, 2013 la 6:35 pm

  Cele mai sincere urări de sănătate și forța de a depăși momentele grele ale vieții din partea Primarului Ciolacu Constantin și a lui Lucian Constantinescu din comuna Gherghița jud Prahova (Colegiul Mizil)!Vă așteptăm curând să ne bucurați cu prezența și înțelepciunea personalității Dumneavoastră Domnule Prim-Ministru și Președinte al PSD!
  Am fost și vom fi alături de dumenavoastră orice ar fi! Pentru noi sunteți cea mai valoroasă personalitate publică și politică și suntem mândri că suntem ai Dumneavoastră!

 69. 70 papasha ianuarie 1, 2013 la 6:44 pm

  ” Nice touch reloaded ” !

  Superba postare , si mai ales felicitarea ” vecinilor ” si a ” colegilor ” temporari . Imi pare tare bine ca i-ai pomenit si pe ei , oameni , care , daca se vor ” vindeca ” cu adevarat de greaua meteahna pe care o poarta-n spate , iti vor putea deveni o mica armata devotata , care NU te va trada niciodata .

  Din toata bogatia ta de experienta , acumulata in zeci de ani , prin inaltimile protipendadei mioritice si internationale , iti lipsea cu desavarsire realitatea dura de pe ceea mai de jos treapta a societatii . Eu cred ca dupa eliberarea ta , cei care te-au tradat , o sa aiba somnul un pic mai agitat ca-nainte .

  Nu trebuie sa-ti spun eu ce a spus Theodore Rooselvelt
  ” Speak softly and carry a big stick ” !!!!!

  In actuala conjuctura mioritica , aplica filozofia conceptului ” First strike ” si ” Preemptive strike ” , adica , in traducere libera , de la mine din arondismentul 6 , piata Lujerului , da-le tu primul , intre ochi , ” perversa de pe Targu Ocna” !!!

  Te – asteapta lumea dom’le !

 70. 71 Emil Vulcanescu ianuarie 1, 2013 la 7:06 pm

  Domnule Adrian Nastase

  Noul an sa va aduca multa sanatate si bucurii alaturi de cei dragi.
  Cu stima Emil

 71. 72 taica lazar ianuarie 1, 2013 la 7:15 pm

  Alt proverb chinezesc:Daca vei avea rabdare vei vedea capul dusmanului tau plutind pe apa.La multi ani!

 72. 73 Marian Nicolae ianuarie 1, 2013 la 7:27 pm

  Jeffrey Franks, Calaul Illuminati al Romaniei!
  miercuri, 17 noiembrie 2010

  http://www.conspir.info/2010/11/jeffrey-franks-calaul-illuminati-al.html

  S-a tot vorbit de asasinii economici, s-au făcut documentare, s-au scris cărţi. Nouă, românilor, ni s-a părut că este o chestiune care-i priveşte pe alţii. Nouă nu are de ce să ni se întâmple.

  Pentru că ne-am crezut europeni. Şi noi, şi grecii, şi bulgarii.

  Asasinatul economic, ne-am închipuit, e doar pentru ţările din America latină, pentru fostele state sovietice, precum Ucraina. Am citit în cărţi definiţia asasinului economic, dar niciodată închipuit aievea. Şi Agentia de Investigaţii Media a tratat subiectul, iar la vremea respectivă ni s-a spus că batem câmpii.

  Iată ca asasinul economic al FMI şi-a arătat în fine faţa, s-a devoalat. Este acelaşi care a contribuit la criza majoră din Argentina, din 2001. Apoi, la prăbuşirile economice din Ecuador, iar recent, la anihilarea economiei din Ucraina, după 2004, odată cu venirea “portocaliilor” la putere.

  De la finele lui 2008, Jeffrey Franks s-a mutat la alţi “potocalii”, odată cu noile alegeri, şi şi-a pus amprenta pe criza economică din România, începând cu 2009. Situaţia în care se află ţara, îndatorarea faţă de FMI, faptul că Franks este adevăratul conducător al României se vede cu ochiul liber.

  Ţara a intrat cu un picior în groapă, iar groparii sunt Franks şi reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu.

  Care Mihai Tănăsescu, cel mai probabil, aşa cum anunţa
  AIM la începutul anului, ar putea deveni următorul premier al României.

  Conform Jeffrey (Jeff) R. Franks, MPA ’88: “In 1997, Jeff moved to work on Latin American countries. He was desk economist for Argentina” (in 1997, Jeff s-a mutat în America Latină. El a fost desk economist pentru Argentina). Apoi a ajuns în Ecuator, după aceea în Paraguay, iar înainte de România s-a ocupat de Ucraina. În Paraguay s-a ocupat de criza serioasă care afecta ţara, de datoria uriaşă la FMI care a rezultat în urma acestei crize economice. La fel cum acum administrează datoria uriaşă a României.

  Franks provine din gaşca de la Princeton, dintr-o “frăţie” de temut pe plan mondial: The Order Of St. Anthony, cu patronul Sf. Anton din Egipt, o societate secretă înfrăţită cu celebra Skull and Bones de la Yale (unde există şi o ramură numită Sigma – The St. Anthony Hall), cu o emblema la fel de înfricoţătoare, deşi în aparenţă societatea respectivă s-ar ocupa cu serate literare într-o clădire străveche, întreţinută de frăţie.

  Despre Skull & Bones, ca şi despre The Order Of St. Anthony se spune că fac parte din pepiniera Illuminati şi pregătesc elitele care să conducă lumea într-o nouă ordine mondială social-economică.

  Dacă despre preşedinţii SUA se spune că au fost în marea majoritate membri ai Skull & Bones, despre creierele economice ale planetei se spune la fel de clar că au aparţinut Ordinului St. Anthony Of Egypt.

  Şi, iată, în urma cu doar câteva zile, Argentina a denunţat faptul că FMI aplică Greciei aceleaşi reţete de austeritate pe care le-a aplicat acestui stat latino-american fără a reuşi să îi împiedice acutizarea crizei, în 2001. “Reţeta FMI pentru Grecia este aceeaşi ca pentru Argentina înaintea prăbuşirii din 2001: scăderea salariilor şi creşterea impozitelor” afirmă Jorge Remes Lenicov, fost ministru argentinian al economiei în 2002, în timpul celei mai grave crize economice din istoria acestei ţări.

  Si, dupa cum se observa nu este numai reteta pentru Grecia, ci si pentru Romania.

  Un alt fost ministru al Economiei, Roberto Lavagna (2003-2005), artizanul redresării ţării sale: “FMI nu a tras nici un învăţământ din criza argentiniană, nu a învăţat nimic şi emite pentru Grecia aceleaşi recomandări ca pentru Argentina în 2002, cele pe care noi le-am respins abia in 2003, iar dupa ce nu le-am mai aplicat si am cautat solutii bune, altele decat cele impuse de FMI, a urmat redresarea”.

  Deci iata ca respingerea cerintelor FMI – asa cum doreste si Ungaria acum, dupa noile alegeri – nu a dus la secatuirea tarii, ci la redresarea ei economica.

  E adevarat, insa, România este deja datoare până peste cap la FMI, cu bani ce n-au ajuns în buzunarele românilor, ci în “băncile mamă” din Occident, sau în conturile clientelei politice a actualei puteri.

  Dovada că Franks n-are, de fapt, nicio soluţie economică reală pentru România, ci în fapt doreşte adâncirea crizei în favoarea FMI, este şi ciorna pe care a folosit-o la începutul lui 2010, după o întâlnire cu Mugur Isărescu.

  Pe hârtie, Franks a schiţat sovăielnic o linie de redresare încă de la începutul lui 2010. O redresare care n-a avut loc, iar acum ni se spune că va fi în 2011, când, probabil, nici atunci nu se va petrece.

  Aşa că predicţiile lui Franks în materie de economie sunt ca şi nule.

  Aşa cum au fost şi pentru Argentina.
  Prăbuşirea economică a Argentinei a antrenat la finele anului 2001 o gravă criză socială şi proteste de stradă soldate cu 30 de morţi.
  A urmat o criză instituţională, între 20 decembrie 2001 şi 6 ianuarie 2002 succedându-se cinci preşedinţi. Argentina a revenit spre creştere economică cu mari sacrificii, după o devalorizare de 65% a monedei sale antrenând sfârşitul parităţii peso-dolar.

  Şi asta după ce s-au respins indicaţiile FMI. Conform unor analişti economici, FMI este arma financiară a aşa-intitulatului Guvern Mondial, care are rolul de a conduce lumea dintr-o singură sursă, iar pentru asta trebuie să prăbuşească mai întâi economiile ţărilor care nu fac parte din elitele care constituie acum acest guvern planetar ce va instaura noua ordine mondială, socială, culturală şi, mai ales, economică. Iar arma aceasta mortală se află în mâinile unor asasini economici ca Jeffrey Franks….

  Sursa: Jeffrey-Franks, Calaul Illuminati!
  Cititi si: Cercul Puterii, – Skull and Bones
  Cititi si: Wikileaks dezvaluie amestecul SUA in alegerea lui Basescu!
  Cititi si: Incapacitatea de plată a României este iminentă!
  Cititi si: Criza economica, – parte a „Planului Noii Ordini Mondiale”

 73. 74 Radu Humor ianuarie 1, 2013 la 7:30 pm

  “Miracolul nu însemnă să zbori prin aer sau să calci prin apă, ci să mergi pe pământ“.
  Mi-am adus aminte de altceva :
  ” Cea mai mare minune este să fii convins că poţi face şi tu una ! ”
  Nu prea înţeleg de ce este necesar a-i familiariza cu masoneria pe cei din comunităţi ca Phoenix.
  Mai ales bănuindu-le o anumită inclinare spre aventură….

 74. 75 Radu Humor ianuarie 1, 2013 la 7:44 pm

  Pentru @Maxim…
  Pentru că aţi adus vorba despre deţinuţii politici pe care i-aţi cunoscut, poate că ar trebui amintită aici excepţionala pregătire intelectuală a majorităţii deţinuţilor politici anticomunişti (ştiau cei veniţi pe tancurile ruseşti de cine să se teamă şi tocmai de asta i-au distrus nemilos; şi încă pe vreo 2-3 generaţii :mrgreen: ).
  Dacă mai facem şi ceva comparaţii între regimurile de detenţie de atunci şi cele de acum vom observa că merită să purtăm un moment de reculegere
  în memoria celor rămaşi de-apururi nereabilitaţi.

 75. 76 maria ianuarie 1, 2013 la 7:44 pm

  Sa radeti si sa zambiti in fiecare zi a lui 2013! La multi ani domnule prim-ministru!

 76. 77 Marian Nicolae ianuarie 1, 2013 la 8:47 pm

  Pierit-Au Dacii?
  de Aurora Petan

  http://www.formula-as.ro/2006/733/societate-37/pierit-au-dacii-7300-print

  Gauri Negre Ale Istoriei. Scrieri pierdute cu privire la daci.

  Din tot ce s-a scris despre daci in antichitate, pana la noi nu a ajuns mai mult de 10%! Stranie si tragica soarta a unor documente distruse din voia destinului sau cu buna stiinta, ori care poate zac inca nestiute, in beciurile vreunor manastiri sau biblioteci!

  Drama izvoarelor scrise

  Pana la aparitia tiparului in sec. 16, scrierile antice au supravietuit cu destula dificultate, prin intermediul copistilor. Totusi, din noianul greu de evaluat de scrieri ale eruditei antichitati, s-a pierdut enorm de mult, fie din pura intamplare, fie cu reavointa, din pricina fanatismului care a dus la incendieri de biblioteci, fie din neglijenta, ignoranta sau dezinteres. Scrierile care marturiseau despre geti si daci au avut, aproape toate, aceasta soarta: nu au reusit sa traverseze veacurile. Ceea ce a ajuns pana la noi nu reprezinta, probabil, nici 10% din ce s-a scris despre acesti nestiuti locuitori ai pamanturilor de la nordul Dunarii. Istoricii nostri ii citeaza adesea pe Herodot, pe Strabon si pe Dio Cassius, cu putinele lor fragmente in care se vorbeste despre geti si daci, lasandu-ne impresia ca acest neam a fost fie ignorat de marile puteri vecine, fie pur si simplu prea „barbar” ca sa prezinte interes. Totusi, exista numeroase marturii antice despre scrieri care vorbeau de stramosii nostri, dar care s-au pierdut. Insa cata vreme aceste marturii exista, trebuie sa tinem cont de ele si sa admitem ca s-a scris mult mai mult despre geti si daci, decat ni s-a spus in cartile de istorie, ca acestia au starnit interesul vecinilor lor intr-o masura mare, atat prin modul lor de viata si prin religia si credintele lor, cat si prin relatiile pe care le-au avut cu cei din jur si prin razboaiele pe care le-au dus. Cu exceptia lui Al. Papadopol-Calimah, un istoric uitat din veacul al Xix-lea, pe care nimeni nu il citeaza si a carui opera a fost in totalitate ignorata pana in prezent, nimeni nu a incercat pana acum sa faca o evaluare completa a ceea ce s-a pierdut din documentele despre daci. Conform acestuia, numarul autorilor care au scris sau doar au pomenit in treacat despre stramosii nostri este de… aproape trei sute.
  Nu stim daca pentru alte neamuri s-au facut astfel de evaluari. Nu stim daca soarta izvoarelor privitoare la daci a fost mai vitrega decat a altora. Marele invatat Posidoniu calatorise la gali si scrisese o carte despre acestia, astazi pierduta. Imparatul Claudiu scrisese si el o istorie a etruscilor in 20 de volume, din care nimic nu a ajuns pana la noi. Totusi, despre gali stim multe lucruri din alte izvoare, de la etrusci avem monumente si inscriptii, doar dacii s-au dovedit mult prea „tacuti”, ori poate noi nu am cautat indeajuns, caci suntem prea putin interesati de soarta lor…

  Unde „s-au ascuns” getii si dacii?

  Pentru antici, in vremurile cele mai indepartate, teritoriile de la nordul Dunarii reprezentau un loc enigmatic, populat de fiinte mitice. Cu timpul, pe masura ce relatiile comerciale s-au dezvoltat si sfera de influenta a lumii greco-romane s-a extins, getii si dacii au inceput sa fie mai bine cunoscuti si pomeniti in scrierile grecilor si ale romanilor. Totusi, putini au fost aceia care au scris ceea ce au vazut cu ochii lor, caci putini au calatorit pana pe aceste pamanturi. Astfel ca majoritatea informatiilor pe care ni le transmit aceste izvoare sunt informatii de a doua sau a treia mana, aproximative, deformate, transmise din gura in gura printr-un fel de „telefon fara fir”. Au existat si lucrari ale unor martori oculari care au fost in Dacia si au descris cu mare exactitate geografia, istoria, organizarea politica si sociala, traditiile, poate si limba dacilor, dar toate aceste scrieri s-au pierdut. Vom reveni mai jos asupra lor.
  Prin urmare, informatiile pe care le mai avem sunt adesea confuze. Ba mai mult, anticii nu faceau intotdeauna distinctie clara intre sciti si geti sau intre traci si geti, iar mai tarziu, ii confunda pe geti chiar cu gotii (cu sau fara intentie) sau cu alte neamuri. Astfel ca, nu de putine ori, sub referintele la sciti, traci, goti etc. se pot ascunde informatii pretioase despre daci si geti. Ce fel de evenimente consemneaza scrierile vremii? In primul rand, inregistreaza numai evenimente politice si militare importante – razboaie, victorii, aliante, tradari, asasinate, succesiuni la tron, iar o perioada de pace si liniste este aproape intotdeauna absenta din documente. Asadar, cei ce traiau in pace traiau intr-un fel „in afara” istoriei. In al doilea rand, istoria scrisa este aproape intotdeauna istoria invingatorilor. De aceea, izvoarele latine nu vor pomeni prea mult despre autohtoni, ci in primul rand despre romanii colonizatori, si tot de aceea, mai tarziu, numele dacilor sedentari si pasnici dispare din scrieri, in primul plan fiind gotii, gepizii, hunii si alti migratori cu o istorie „activa”.

  Primele informatii

  Putem presupune ca primele informatii despre geti au fost consemnate de popoarele orientale cu care acestia au intrat in contact, in primul rand pe calea comertului. Dar din cronicile orientale nu ni s-a pastrat nici o informatie cu privire la geti. Comertul i-a pus in contact cu scitii de pe tarmurile nordice ale Marii Negre, cu persii, cu fenicienii, cu neamurile din Asia Mica si chiar cu egiptenii. Documentele acelora ii vor fi pomenit si pe stramosii nostri, cel putin cei dobrogeni. Cel mai vechi eveniment in care sunt antrenati getii este cel pomenit de Herodot cu referire la campania lui Darius (sec. Vi i.Cr.), regele persilor, impotriva scitilor, care, inainte de a ajunge la Istru, ii biruie si pe geti. Cea de-a doua informatie ne trimite in timp doua secole mai tarziu si se refera la expeditia impotriva tribalilor a lui Alexandru cel Mare (sec. Iv i.Cr.) care, ajuns la Dunare, infrunta opozitia getilor.
  Numarul mare al geografiilor pierdute, in care foarte probabil erau descrise si teritoriile getice, face ca misterul sa fie si mai adanc. Insusi marele geograf Strabon a scris o carte despre Tracia si Dacia, astazi cu desavarsire pierduta. Marele geograf Marin din Tyr descrisese in amanuntime teritoriile locuite de geti si daci, dar lucrarea sa nu a ajuns pana la noi, decat intr-o palida masura, prin intermediul unei prescurtari facute de Ptolemeu. Una dintre geografiile pierdute apartinea lui Demetrios din Callatis (actuala Mangalia), iar datele prezentate de el cu privire la teritoriile getilor trebuie sa fi fost foarte exacte. Nici hartile, nu putine, care infatisau lumea cunoscuta in vremea dacilor nu au ajuns pana la noi: de la cea mai veche harta a lumii despre care avem stiinta, cea a lui Anaximandru (sec. Vi i.Cr., invatat care a calatorit pana la sciti), si pana la cucerirea romana, nu s-a pastrat absolut nici o harta care sa infatiseze Dacia veche. Cele mai vechi harti reprezinta Dacia de dupa cucerire.
  Un interes aparte au starnit, cu siguranta, religia si credintele getilor, mult diferite de ale altor neamuri din Europa, dar si in acest aspect documentele pierdute spuneau de buna seama mult mai mult decat cele pastrate.

  Un get celebru: regele Dromihete

  Grecii aveau o admiratie fata de „barbari” (cuvant care inseamna in greceste „balbait, persoana care vorbeste o limba de neinteles”, caci asa le pareau grecilor cei care vorbeau alta limba decat a lor), pe care si-i reprezentau ca virtuosi, curajosi si generosi. Un celebru model il constituie regele get Dromihete (sec. Iii i.Cr.), care l-a invins pe Lisimah, unul dintre urmasii lui Alexandru cel Mare. Acesta venise cu oastea macedoneana impotriva getilor, dar a fost infrant si luat prizonier, impreuna cu fiul sau, Agatocle. Dromihete i-a dus pe prizonieri la cetatea Helis, resedinta sa, i-a ospatat regeste la o masa scumpa, cu pocaluri si vase de aur si argint, in vreme ce el si getii sai stateau la o masa de lemn, modesta. Apoi i-a eliberat, spunandu-le ca, daca au acasa atatea bogatii, sa nu mai ravneasca la avutul modest al altora. Campania lui Lisimah si patania de la curtea generosului rege get au fost mult preluate si citate in scrierile vechi, dar tocmai acele scrieri care le prezentau in amanunt s-au pierdut – in primul rand cartea 21 din „Biblioteca Istorica” a lui Diodor din Sicilia, apoi istoria universala a lui Polibiu si altele. Tot ce stim despre aceasta victorie a getilor provine din prescurtari si marturii marunte.

  Epoca lui Burebista

  De la Dromihete la Burebista se intinde o perioada de mai mult de doua secole de mare pustietate documentara. Fie ca dacii traiau in pace si nu au atras atentia grecilor si romanilor, fie ca scrierile care se refereau la acea epoca s-au pierdut, noi nu stim mai nimic despre acele vremuri. De la Strabon avem cateva informatii pretioase despre epoca lui Burebista, cu care vestitul geograf era contemporan. Dar Strabon la randul sau a folosit lucrarile lui Posidoniu, cel mai invatat om al acelei epoci. Din pacate, nici o scriere a lui Posidoniu nu s-a pastrat pana astazi. Dio Cassius scria si el, in cartile sale pierdute, despre aceasta epoca. Augustus insusi, contemporan cu Burebista, a scris despre propria sa viata, lucrare si ea pierduta, unde fara indoiala ca pomenea si de relatiile cu Dacia.

  Momentul cuceririi Daciei: o imensa gaura neagra

  De la Burebista la Decebal avem din nou o mare lacuna documentara. Cateva nume de regi daci ne sunt pomenite de catre Iordanes, dar mai mult nu stim. Istoricul Titus Livius includea aceasta perioada in opera sa uriasa, dar cartile 124 si 125, dedicate Daciei, s-au pierdut. Distrugerea operei marelui istoric se datoreaza imparatului Domitian, care a decretat crima de stat citirea acestei lucrari, si papei Grigore cel Mare, care a dispus arderea sa, din pricina ca in paginile sale se vorbea despre minuni, inainte de epoca crestina.
  Informatiile despre daci reapar in preajma conflictului cu imparatul Domitian, cand batranul rege Duras ii cedeaza tronul lui Decebal. Evenimentele premergatoare cuceririi Daciei de catre romani, campaniile lui Domitian si ale lui Traian, infrangerea dacilor si intemeierea provinciei Dacia, colonizarea si organizarea provinciei, prazile imense luate de la daci – sunt evenimente care au avut parte de numeroase si detaliate consemnari in scrierile vremii. Ne-am fi asteptat ca numarul izvoarelor scrise din acea epoca, ajunse pana la noi, sa fie mult mai mare decat pentru epoci mai indepartate si mai nesigure. Si totusi… O bizara coincidenta a facut sa se piarda cam tot ce s-a scris despre daci si razboaiele lor cu romanii.
  Dio Chrysostomos, exilat in Dacia din pricina urii lui Domitian, rechemat de Nerva si apoi foarte pretuit de Traian, a scris o istorie a Daciei intitulata Getica, pierduta astazi cu totul. Probabil scrierea sa infatisa cu mare precizie geografia, istoria si obiceiurile dacilor, precum si societatea dacica, pregatindu-se pentru razboaiele cu imparatul Domitian. O alta Getica a fost scrisa de Criton, medicul personal al lui Traian si martor ocular al evenimentelor din Dacia. Aceasta nepretuita lucrare prezenta, cu siguranta, campaniile lui Traian si furniza valoroase informatii cu privire la daci. Din aceasta scriere avem doar cateva foarte mici fragmente, citate de un autor tarziu. Al treilea martor ocular care a scris despre daci a fost insusi imparatul Traian. El a compus un jurnal de razboi intitulat De bello dacico („Despre razboiul cu dacii”), in care a consemnat cu grija toate etapele si aspectele campaniilor sale. Si acesta este pierdut in intregime (au ramas doar cinci cuvinte, citate de un gramatic). Dupa intoarcerea triumfala la Roma, Traian a publicat un edict prin care dadea seama de toate operatiunile sale in Dacia si expunea bugetul cheltuielilor de razboi. Nici acest edict nu a ajuns pana la noi. Dar Traian a avut biografii sai, care au scris despre viata si faptele sale, deci si despre cucerirea si colonizarea Daciei. Cunoastem numele a cel putin patru istorici biografi, dar ale caror scrieri astazi sunt pierdute cu desavarsire. Pe langa acestia, Tacit insusi, marele istoric roman contemporan cu Traian, a scris o biografie a imparatului, dar care nu a ajuns pana la noi. Mai mult, in Istoriile sale, pastrate doar in parte, Tacit a scris mult despre daci, infatisand expeditia lui Traian, insa tocmai capitolele acelea s-au pierdut. Pliniu cel Tanar, prieten apropiat al lui Traian, a scris si el pe larg, intr-o istorie a epocii sale, despre cucerirea Daciei si intemeierea provinciei. E posibil chiar sa-l fi insotit pe ilustrul sau prieten in Dacia si sa fi fost martor la evenimente. Dar si aceasta istorie a pierit in negura vremii. Caninius, un bun prieten al lui Pliniu, a scris in versuri istoria expeditiei lui Traian, poem astazi pierdut. Appian, un mare istoric care a trait in vremea imparatilor Traian, Hadrian si Antoninus Pius, a scris in douazeci si patru de carti Istoria Romanilor, din care ne-a ramas numai jumatate. Cartea 22, care continea o istorie a Daciei, se afla tocmai intre cartile pierdute. Marele istoric Dio Cassius a scris si el o istorie a domniei lui Traian, nimicita cu totul de timpul necrutator. Dar si lucrarea sa de capatai, monumentala Istorie romana, la care a muncit 22 de ani, a ajuns la noi doar fragmentar, mare parte a ei fiindu-ne cunoscuta doar din unele rezumate tarzii. Intre cartile pierdute se afla si intreaga carte 67, care cuprindea expeditia si razboaiele lui Domitian contra dacilor si relatari ample etnografice, istorice si geografice despre Dacia. Tot pierduta este si cartea 68, care cuprindea expeditiile lui Traian in Dacia, caderea dacilor sub dominatia romanilor si colonizarea Daciei. Din acestea nu avem, ca si din multe altele, decat o foarte modesta prescurtare tarzie, plina si aceasta de lipsuri. Plutarh, celebrul istoric grec, a scris o biografie a lui Traian, care a avut aceeasi stranie soarta: pierduta cu desavarsire. Ammianus Marcellinus a scris o istorie de la Nerva pana la Valens, dar aceasta importanta scriere ne-a parvenit cu totul ciuntita. Din 31 de carti care o alcatuiau, cele dintai 13 au pierit – si tocmai acelea in care se trata si despre Dacia si in care se scria istoria de la anii 96 pana la 350 d.Cr. In sfarsit, Apollodor din Damasc a scris o carte in care descria detaliat constructia podului lui Traian. Nici aceasta nu a putut strabate veacurile…

  Dacia dupa Traian si disparitia dacilor din izvoare

  Informatiile istoriografice din perioada urmatoare nu se refera aproape deloc la dacii autohtoni, care continua sa fie o enigma: aflam doar despre organizarea administrativa si militara a noii provincii Dacia, despre colonistii adusi aici, despre viata in coloniile intemeiate. Dar nici un document nu ne spune ce s-a intamplat cu nobilimea si preotimea daca, cu marea masa a dacilor de rand, cu zeii lor, ale caror temple fusesera facute una cu pamantul de catre romani. „Cartile getice”, scrise de Polyainos in sec. 2 d.Cr., au fost inghitite de monstrii intunecati ai timpului. Dupa abandonarea provinciei sub Aurelian, tacerea este si mai adanca. Avem cateva mentiuni ale dacilor liberi, ultimele din sec. Iv d.Cr, cand carpii din Moldova dau de furca romanilor. Dupa aceea, tacere absoluta. In Dacia se perinda nenumarate neamuri migratoare, pe care izvoarele vremii le consemneaza cu constiinciozitate si curiozitate, dar nu mai aflam absolut nimic despre oamenii pamantului – dacii, desi prezenta lor pe vechile teritorii nu poate fi pusa la indoiala, asa cum ne demonstreaza izvoarele arheologice, traditiile, folclorul si chiar lingvistica.

  Cum au disparut scrierile vechi

  O scurta insiruire, ametitoare, de crime culturale ne poate deslusi tragica soarta a scrierilor din antichitate pana la aparitia tiparului. Dar chiar si dupa Guttenberg, foarte multe manuscrise au ramas necercetate, needitate si chiar in primejdie de distrugere.
  Nabonassar, regele Babilonului, a distrus in anul 747 i.Cr. toate scrierile care cuprindeau istoria si faptele regilor predecesori ai sai. Renumita biblioteca din Alexandria, care numara la un moment dat 700.000 de volume, a pierit cu totul intr-un incendiu cand Cezar a cucerit Alexandria. Luptele intre crestini si pagani au fost fatale, si ele, cartilor. In zilele Sfantului Apostol Pavel, efesienii si-au ars in piata toate bibliotecile. Sfantul Papa Grigore cel Mare arde, in anul 604, mii de carti pagane, intre altele pe Titus Livius. Sfantul Grigorie „Luminatorul Armeniei” arde in 277 d.Cr. toate cartile si bibliotecile din Armenia, toata literatura armeana, care era o comoara pentru istoria asirienilor, mezilor, persilor, grecilor, getilor si a tuturor neamurilor cu care armenii au avut a face in curs de secole.
  Navalirile barbarilor au distrus, la randul lor, nenumarate biblioteci. In 640, arabii invadeaza Alexandria si ii ard biblioteca. Cand musulmanii au cucerit provinciile persane, mai multe biblioteci au cazut in mainile lor si au fost distruse. Biblioteca din Cairo, a califilor Egiptului, avea peste 1.600.000 de volume. Dar in anul 1073 turcii au pradat si distrus aceasta imensa biblioteca. Biblioteca de la Tripoli (Siria), mai vestita decat cea a califilor, cuprindea 3.000.000 de volume de teologie, stiinte, istorie, traditii, geografie! Dar in 1105, Tripoli a cazut sub stapanirea francilor comandati de Raimond Iv si nepretuita biblioteca a fost prefacuta in cenusa.
  Matei Corvin fundase la Buda o mare si pretioasa biblioteca, adunand carti cu cheltuieli enorme, din Italia si din Grecia, dupa caderea Imperiului Bizantin. Acest depozit de eruditie cuprindea o multime de scrieri antice, cu totul pierdute astazi. In 1526, cand sultanul Soliman a cucerit Buda, dupa batalia de la Mohacz, a dat foc si a devastat aceasta biblioteca.
  Manastirile de la muntele Athos au fost un mare depozit de scrieri manuscrise vechi, dar bibliotecile de la acest munte au suferit multe devastari. In 1820, la inceputul razboiului de independenta a Greciei, bibliotecile de pe Sfantul Munte au fost silite sa furnizeze turcilor manuscrise pentru fitilele tunurilor! Astfel au pierit mii de lucrari de mare pret.
  Si totusi… Suntem indreptatiti sa speram ca nu toate scrierile care au pierdut lupta cu timpul sunt disparute definitiv. In marile biblioteci de manuscrise din lume, cum sunt Biblioteca Vaticanului si cea a manastirii Sfanta Ecaterina de pe muntele Sinai, zac inca zeci de mii de manuscrise necercetate. Timpul poate sa ne mai rezerve mari surprize!

  Al. Papadopol-Calimah: un nume de strada in Tecuci

  Multe dintre informatiile prezentate mai sus provin dintr-o ampla lucrare a unui istoric uitat din sec. al Xix-lea: Al. Papadopol-Calimah. Pe parcursul mai multor ani, Calimah a strans cu migala si precizie filologica toate informatiile despre scrierile pierdute cu privire la daci, disponibile la acea vreme. Foarte bun cunoscator al limbilor latina si greaca veche, colaborator apropiat al lui B.P. Hasdeu, intr-o vreme – chiar vicepresedinte al Academiei Romane, nestiutul savant a publicat in revista „Columna lui Traian”, timp de 6 ani, incepand cu 1872, o serie de 19 articole, despre scrierile pierdute „atingatoare de Dacia”. Soarta lor a fost asemanatoare cu cea a cartilor despre care a scris cu atata pasiune: desi a trecut doar un secol, nimeni nu-si mai aminteste de lucrarea sa. Nu e niciodata citat, nu a fost editat, iar timpul trece in defavoarea sa. Cele peste trei sute de nume de autori antici marturisitori despre daci, pe care le-a strans laolalta, formeaza un tablou impresionant, neasteptat. Abia citind cele 150 de pagini de text din lucrarea lui Papadopol-Calimah, putem sa ne facem o imagine reala despre cat si cum erau receptati dacii in antichitate.
  Papadopol-Calimah este astazi doar un nume de strada in Tecuci, orasul sau natal. Istoricii, clasicistii, specialistii in izvoare antice nu au auzit de el si continua sa recite pe dinafara cele cateva fragmente din Herodot, Strabon si Dio Cassius despre geti si daci, cei mai multi convinsi de putinatatea si chiar de lipsa de importanta a informatiilor istoriografice. Speram ca apropiata aparitie editoriala a operei lui Calimah in volum va determina o regandire a importantei surselor documentare despre daci si a imaginii acestora in ochii grecilor si romanilor.

  Scrierile despre daci au aceeasi
  soarta si in epocile mai noi

  Pare de necrezut, dar si in vremurile mai recente, putinele lucrari despre daci sunt urmarite de acelasi ghinion ca si vechile documente. Marele carturar si poet german Martin Opitz, invitat sa viziteze Transilvania la inceputul sec. al Xvii-lea de catre principele Gabriel Bethlen, se indragosteste de aceste locuri, cerceteaza istoria si traditiile romanilor, se documenteaza intens si lucreaza timp de 12 de ani la o lucrare monumentala: Dacia Antiqua. Dar manuscrisul a disparut fara urma dupa moartea sa. Despre o mitologie a dacilor, lucrare scrisa in limba rusa de savantul B.P. Hasdeu, stim doar ca a ramas in manuscris. Tatal sau, Al. Hasdeu, a scris o istorie a dacilor, care a ajuns in arhiva din Petersburg a lui A.S. Sturdza: nici de soarta acestui manuscris nu se mai stie nimic.
  De la misteriosul manuscris despre daci, aflat candva la Centrul National de Manuscrise din Ulan Bator, dar de soarta caruia nu se mai stie nimic, pana la istoria getilor a carturarului italian Niccolo di Modrusa, scrisa in sec. Xv si niciodata publicata (desi manuscrisul se afla la Vatican), drumul tacut al documentelor despre daci este acelasi: catre neant. Dar daca documentele antichitatii au avut de traversat doua milenii de zbuciumata istorie, cele mai recente, aflate la indemana cercetatorului, nu merita soarta pe care o au. Scrieri medievale precum Zamolxis, primul legiuitor al getilor a lui Carolus Lundius si cea despre alfabetul getilor, a lui Vulcanius Bonaventura, sunt inca ignorate la noi, sub pretextul provenientei lor din mediul carturaresc nordic, unde confuziile geti-goti si daci-dani, voite sau nu, erau frecvente. Geografia lui Philippe Briet, scrisa in sec. Xvii si continand informatii inedite despre daci, este cu totul necunoscuta cercetatorilor romani. Si lista poate continua, facand hartia sa roseasca…
  Controversatele placi de plumb de la Sinaia, care par sa reprezinte arhivele regilor daci, despre care s-a vorbit acum doi ani intr-un numar al revistei „Formula As”, continua sa fie ignorate de catre specialisti. Daca acestea nu sunt falsuri, ci documente autentice (si exista multe argumente in favoarea acestei din urma ipoteze), inseamna ca noi, cu propriile noastre maini, ingropam in uitare cele mai importante documente cu privire la daci care s-au scris vreodata.

  Dacii – un subiect incomod

  Este oare o simpla coincidenta, o intamplare, ca au disparut aproape toate scrierile despre daci? Ce nestiut blestem bantuie memoria acestor enigmatici si bravi stramosi ai nostri si ce magie poate rupe acest blestem? Este tot o intamplare faptul ca specialistii au decretat drept „falsuri” niste documente pe care nu le-au cercetat niciodata, refuzand sa creada ca dacii si-ar fi putut scrie propria istorie pe placi de aur sau de plumb? Al cui somn este deranjat de acesti intelepti si curajosi daci, care nu fac decat sa-si ceara dreptul la istorie? Este oare tot o intamplare ca singurul care s-a ocupat vreodata de dramatica poveste a disparitiei manuscriselor despre daci a fost in totalitate ignorat? Soarta lui Papadopol-Calimah este una emblematica. Despre daci se vorbeste in mediile academice putin: ei sunt „barbarii” Europei, atat de proslaviti in anii comunismului, cand autohtonismul era ideologizat. Acum, a nu vorbi despre daci reprezinta un absurd si inutil semn de dizidenta, de manifestare anti-comunista si de simpatie pro-europeana: daca vrem in Europa, e de preferat sa vorbim mai mult de Roma, decat de Sarmizegetusa; daca vrem cu Occidentul, trebuie sa ne uitam trecutul si traditiile. Nimic mai gresit! Nu putem fi universali decat prin ceea ce avem particular. Suntem romani tocmai pentru ca stramosii nostri au fost daci: daca ar fi fost celti, noi am fi fost probabil francezi, iar daca ar fi fost iberi, astazi am fi fost spanioli. A ignora sau a contesta importanta componentei dacice a istoriei noastre inseamna a nega propriul nostru specific romanesc.

 77. 78 Florea Carmen-elena ianuarie 1, 2013 la 8:57 pm

  La multi ani, domnule Adrian Nastase!
  A trecut un an imprevizibil pentru noi toti, aparent rau sau provocator, finalmente generos si transformat intr-o profunda lectie de viata. O ultima jumatate de an cand s-a reconfirmat faptul ca nimic nu este intamplator, ca totul innnobileaza – cand pare initial sa devasteze, ca orice poate sa ajunga sa cladeasca – cand, aprioric, tinde sa sustina stalpii ignorantei (ca sa parafrazam infamia). Invatam permanent sa conjugam verbe, pe care ne ferim sa le pronuntam, pentru ca tonul pe care il folosim poate deranja cine stie ce muzica. Declinam substantive, care par a fi devenit clasice si care pentru unii nu mai au nicio semnificatie, in iluzoria lor libertate de sine. Ma bucur ca intampinarea Noului An imi justifica dorinta mai veche de a va scrie cateva randuri. Am simtit acest lucru la sfarsitul lui iunie. Voiam sa va povestesc de tensiunea pe care am trait-o intr-un miez de noapte, similara, din toate punctele de vedere, celei de la Revolutie. Despre chipurile paralizate, ale atator frumosi necunoscuti, pe care le-am urmarit in metrou, a
  doua zi dimineata. Apoi, am vrut sa va felicit de Sf. Andrei, pentru ca sunteti tatal unui copil atat de minunat, pe care si l-ar dori orice ipotetic parinte. Nu in ultimul rand, ma gandeam ca lasitatea de pe urma a romanului din mine va poate dori Craciun fericit, mai ales ca o sarbatoare a familiei imi permitea sa va imaginez intr-o fotografie de patru, de un firesc absolut si ales. Niciodata, insa, nu e prea tarziu. In tot si in toate, valabil pentru tot si toate. Printre multe altele, stiti ce mi-as dori in 2013? Sa ma invitati la o lansare de carte, a dumneavoastra, bineinteles, pentru a obtine un autograf.

 78. 79 Adrian B. ianuarie 1, 2013 la 9:04 pm

  La multi ani , multa sanatate si un An Nou plin de miracole !

  Cu respect , Adrian B.

  PS. Cat priveste intrebarea acelui tanar din comunitatea Phoenix , imi permit sa-i raspund eu din pozitia de cetatean simplu , neimplicat politic : da , d-ul Adrian Nastase este unul dintre cei mai destepti oameni din Romania . Dupa unele pareri este cel mai destept si mai pregatit om politic din aceasta tara !

  De aici provine si succesul acestui blog , simpatia uriasa de care se bucura Adrian Nastase , cei 7,4 milioane de cetateni care s-au dus sa-l suspende pe Basascu , nervii si cosmarurile lui TB si ale slugilor sale , etc.
  In plus , romanii nu au apreciat deloc cum SINGURUL politician de valoare din aceasta tara este vanat si eliminat de slugile lui Traian Basascu !!!

 79. 80 Florin ianuarie 1, 2013 la 9:10 pm

  Multa sanatate si multe impliniri in 2013 domnule Nastase!
  La multi ani in libertate!
  In opinia mea sunteti singurul (oficial) detinut politic al Romaniei postcomuniste. Exista o parte rea si una buna a acestei incercari. Partea rea este legata de imoralitatatea actului de justitie. Dar tocmai acest proces neconvingator va aloca un statut de martir. Din ceea ce citesc pe acest blog inteleg ca aceasta experienta va oferit o recalibrare a perceptiilor asupra vietii. Sper sa fie spre bine… mai ales ca eu presupun ca viitorul apropiat va repara toate nedreptatile din ultimii 7 ani. Fie ca atunci cand veti fi presedinte sa va amintiti tot ce s-a intamplat si asta sa fie spre binele Romaniei. Pe lumea asta nimic nu este intamplator.

 80. 81 Adrian B. ianuarie 1, 2013 la 9:12 pm

  Studiile din teren (HarCov – Mures ) au aratat ca palinka si gulasul in exces AMPLIFICA starile de cruzime si paranoia ale celor care le consuma !
  Deci , sa ne asteptam in 2013 la un Traian Basascu mai dement si mai crud …

 81. 82 fotbaldragosteamea ianuarie 1, 2013 la 9:47 pm

  Am recitit textul scrisorii de astazi si mi-a placut din nou tare mult.Sunt rememorari.2o iunie 2012:tristete,dezamagire,revolta.Au trecut 194 de zile-pod catre catre o alta existenta.Evadarea in lectura…Bogdan,ce pana de curand nu stia sa scrie si sa citeasca,a recitat poezia:”De-as avea”..Da,sunteti ,se pare,printre cei mai destepti tipi din Romania..Observ acest lucru,din densitatea ideilor scrisorii de astazi si din precedentele…Nu sunt jurist iar detractorii spuneau ca copiati mult,dorind sa va faca ,ca si pe dottore-plagiator.Cine?Acel care nu citeste o carte pe an!?..Vointa de a privi in viitor…Acest lucru ne trebuie…Acest lucru ne trebuie ,cu deosebire.Floricelele ne sunt placute,dar, noi ,mai intai trebuie sa ne gandim,ca neam,ce avem sa facem,pentru a iesi din crunta saracie de astazi.De la tipi iluminati vrem idei si solutii…Chiar daca se afla in inchisoare,pe nedrept.

 82. 83 Constantin Calinescu ianuarie 1, 2013 la 10:07 pm

  Domnule Profesor, anul 2013 va fi sigur anul ridicarii si simt ca va pregatiti pentru asta.
  Chiar daca nu aveati nevoie de aceste experiente sunt binevenite
  Astept ziua sa va revad la catedra.

 83. 84 Diana ianuarie 1, 2013 la 10:13 pm

  Cruzimea si paranoia sunt boli grave si distructive, distrug orice neuron care mai vrea sa scoata capul………ultimul neuron al ultimului presedinte nebun cred ca vrea sa paraseasca si el ,locul unde s-a nascut….Multa lume vrea sa vada ”ultimul presedinte „” acolo unde sunteti dvs acum. Ce ”memorialistici „”credeti ca ar scrie acest autoflagelator al tarii acestea !!!!???? Nu pot spune Un An Nou Fericit, dar pot ura sa aveti multa liniste si multa bunatate si putere sa treceti peste acest episod al vieii dvs,negativ,dar poate cu invataturi pozitive( cum ar zice un optimist) LA MULTI ANI !!!

 84. 85 Pierre Ta ianuarie 1, 2013 la 10:14 pm

  La multi ani!
  Revenire grabnica.

 85. 86 pastel ianuarie 1, 2013 la 10:17 pm

  Va doresc un sincer La multi ani! deasemenea va doresc sa stapineasca toata viata numai ginduri bune, sa va inunde sufletul o liniste deplina si sa va impacati cu destinul Dv. Domnul sa va ajute sa iesiti invingator moral si de drept din injusta condamnare! Vreau sa traiesc clipa cind dreptatea va strivi judecatorii procesului Dv., sub povara adevarului!

 86. 87 gina ianuarie 1, 2013 la 10:19 pm

  La multi ani binecuvantati!

 87. 88 Rodica Sumca ianuarie 1, 2013 la 10:31 pm

  Domnule Nastase, Dumnezeu s-ar parea ca are planuri cu dvs. Oricum, poate ati inteles ca nu aveti dreptul sa renuntati la viata, indiferent de ce va ofera ea.
  La multi ani si sa aveti un an nou in care sa gasiti FERICIREA, aceea adevarata si nu himera in care ati trait.
  Sunt oameni care nu au nimic dar care accepta ceea ce le-a fost dat. Ganditi-va la ce ati primt dvs.

 88. 89 victoria ianuarie 1, 2013 la 10:54 pm

  Nimic nu este intamplator in aceasta viata.Ne nastem,avem o scurta calatorie pe acest pamant,dupa care ne intoarcem acolo unde ne este locul .Cum spunea Eminescu”…din haos ne-am nascut si ne-om intoarce-n haos…”.
  Depinde de fiecare cum ne alegem drumul ce-l avem de parcurs.
  Poate ca D-zeu asa a dorit sa fie.
  Parintele Arsenie Boca,Parintele Arsenie Papacioc si multi alti intelepti ai neamului au suferit in inchisori pentru credinta lor’
  D-zeu sa va binecuvinteze.
  La multi ani!

 89. 90 blogideologic ianuarie 1, 2013 la 11:59 pm

  După modelul templierilor şi ioaniţilor, în anul 1190 fusese înfiinţat ordinul cavalerilor teutoni. Cum sugerează numele, acesta era un ordin al cavalerilor germani fondat în cea de a treia cruciadă pentru a răspunde la o situaţie de criză. Împăratul Frederick I Barbarossa de Hohenstaufen (1122 – 1190) al Sfântului Imperiu Roman de naţiune germană ajungea în Asia Minor cu o mare armată de constituenţă majoritar teutonică. Împăratul roman Isaac Angelos al II– lea se opusese acelui proiect de cruciadă, complotând împotriva sa pe faţă ori din umbră. A fost unul dintre puţinele acte de înţelepciune ale domniei lui Isaac Angelos al II– lea. Bazileul roman ceruse chiar sfatul şi ajutorul kurdului Saladin! Cruciaţii germani ocupă oraşul Iconium – Konya, capitala Anatoliei/Asia Minor. Intenţionând să ajungă la Ierusalim, Frederick I Barbarossa de Hohenstaufen pleacă în fruntea trupelor sale pe vechiul drum roman, unde peregrinase pe vremuri, dar cu scopul predicării, şi Sfântul Pavel. Însă la vadul unui rîu de munte, Frederick Barbarossa suferă un deces subit în urma atacului de cord produs de contactul cu apa rece. Fără sinergia pe care o induce un conducător desemnat, oştenii germani în dezordine sunt ucişi de atacurile armate bine coordonate de către elita militară kurdă al cărei reprezentant cel mai de seamă era sultanul Saladin. Numai 5000 de cavaleri germani reuşesc să ajungă în faţa cetăţii Acra. Reamintim aici faptul antic şi creştin totodată, anume că Sfântul Pavel vizitase Acra timp de o zi la întoarcerea din cea de a treia călătorie misionară. Cetatea Acra se numea pe atunci Ptolemais, şi avea deja o biserică (vezi Faptele 21:7). La anul 1190, în lipsa unui prinţ, rege, sau împărat, cruciaţii germani aleg un Mare Maestru, reorganizându-se sub forma unui ordin militar. Cavalerii cruciaţi germani asimilează în Romania Ierusalimului valori umaniste pe care le vor muta într-o „transhumanţă teutonică” din Romania Ierusalimului (Palestina de azi) în Romania Carpatică. În jurul acelor valori umaniste împrumutate din Romania Ierusalimului, cavalerii teutoni erau obligaţi moralmente a construi instituţii civilizatoare şi în Romania Carpatică. Ordinul cavalerilor teutoni semăna mai mult cu ordinul cavalerilor ioaniţi decât cu ordinul cavalerilor templieri. Cavalerii teutoni ajungeau în anul 1211 şi în Ţara Bârsei – Burzenland, cum îi vor spune. Ungurii care i-au invitat sau angajat pe un teritoriu ce nu le aparţinea nici de jure, nici de facto, voiau să îi utilizeze pe angajaţii lor teutoni împotriva ultimului val de popor migrator la acel moment : Cumanii. Însă cavalerii teutoni care veneau din Romania Ierusalimului în Romania Carpatică s-au dovedit a fi atât de eficienţi în stârpirea noilor migratori, încât ungurii, cu simţul lor propriu de vechi năvălitori mai întâi în spaţiul panonic, apoi în cel transilvan, se vor simţi ei înşişi ameninţaţi de eficienţa cavalerilor cruciaţi invitaţi în Ardeal, la fel cum, pe vremea împăratului carolingian Arnulf, ungurii înşişi fuseseră invitaţi ca supletivi anti-slavi în Câmpia Panoniei. Cu o lecţie prudenţială foarte bine învăţată din propria lor devenire istorică, ungurii vor rezilia contractul cu Teutonii la anul 1225. Fără acea reziliere, Prusia Orientală s- ar fi aflat în Ardeal, iar un Kant s- ar fi născut în Ţara Bârsei? Invitaţia de la 1211 în Ardeal fusese adresată cruciaţilor teutoni de către regele Ungariei Andrei al II-lea, fiul acelui Bela- Alexius, vareg maghiarizat care trebuia să devină împărat de Romania ca intarsie fortuită în dinastia legitimă a Comnenilor. Acea cunoaştere mai veche a unei congregaţii cruciate fusese alt motiv pentru ca regele Andrei al II-lea al Ungariei să conducă noua cruciadă, a V-a, în Ţara Sfântă. În fine, maghiaro-normandului Andrei al II-lea i s-a fluturat şi speranţa că tocmai el va fi ales împărat latin la Constantinopol, pentru că Frederick al II-lea de Hohenstaufen nu binemerita. Dacă promisiunea papalităţii faţă de regele ungur ar fi fost ţinută, una dintre cele mai amuzante consecinţe istorice ar fi fost aceea că Hungaria era obligată să îşi schimbe numele în Romania (nu România), pentru că aşa se chema împărăţia latină de la Constantinopol. Or, fără de nume schimbat, Hungaria era numai biată provincie în Romania. Bineînţeles aceasta nu era încă Romania Neoaquistica. Andrei al II-lea a fost foarte aproape de a crea Oikumena ungrovlahică, proiectul marelui împărat Manuel I Comnenul din Romania. Când regele maghiaro-normand Andrei al II-lea debarca în Ţara Sfântă, cruciaţii latini erau prea ocupaţi cu aplicarea faimoaselor reguli de achiziţie ale ferengilor, incluzând şi codificarea numărul 113 : „Rule that dare not speak its name”, am citat din ‘Star Trek’. Comerţul era profitabil tuturor. Mai puţin papa de la Roma, toţi înţelegeau că luptele şi vărsarea de sânge nu aveau sens. Terenul era deja pregătit pentru o abordare managerială a cruciadelor, ceea ce va fi întreprins abia în episodul doi al cruciadei a cincea. În Romania Ierusalimului (Palestina), nici creştinii, nici musulmanii, şi nici evreii cei drepţi nu aveau real chef de luptă. Ei trăiau în atmosfera aceea specială creată în Orientul Mijlociu de stilul managerial ayyubid. După mici încăierări fizice ale maghiarilor cu arabii, încăierări fără efecte ori consecinţe, nici pozitive, nici negative, Andrei al II-lea purcede în ianuarie 1218 la călătoria spre casă. Partea întâia din cea de a cincea cruciadă practic se încheiase. Folosind infrastructura vechilor drumuri romane, Andrei al II-lea trece prin Antiohia, unde îşi vizitează o rudă mai îndepărtată, –regele Bohemond al IV-lea (1187-1233)–, trece apoi prin Iconium–faimosul oraş roman slab populat cu turci selgiucizi care mai apoi îl vor denumi Konya, Andrei al II-lea trece prin latinul Constantinopol şi apoi prin Bulgaria. La anul 1222, printr-un act de mare generozitate caracteristică naturii sale profund umane, influenţat de spiritul Eudaimonia observat în Romania, regele Andrei al II-lea va promulga Bula de aur, Carta libertăţilor medievale maghiare, destinată în primul rând să deprindă nobilimea Ungariei cu spiritul managerial. Istoriografii maghiari nu iartă nici măcar acum anvergura spirituală extrem de umanistă şi de cavalerească a regelui lor Andrei al II-lea. Este un rege pe care ei nu îl înţeleg. Iată cum au scris istoriografii maghiari articolul despre Andrei al II-lea din Wikipedia : „He gave away everything – money, villages, domains, whole counties – to the utter impoverishment of the treasury, thereby rendering the crown, for the first time in Hungarian history, dependent upon the great nobility eager for personal gain. In all matters of government, Andrew was equally reckless and haphazard. He was directly responsible for the beginnings of the feudal anarchy which led to the extinction of the Árpáds dynasty.” Istoricii maghiari îl acceptă pe regele Andrei al II-lea doar cu o mulţime de cauţionări, ca un capitol nefast din istoria Ungariei. Însă regele Andrei al II-lea a condus o cruciadă, cel puţin în primul ei act. Fiind un conducător de cruciadă, regele Andrei al II-lea a îndreptăţit cu adevărat crucea apostolică înfăţişată acum pe stema Ungariei. Orice ne-ar povesti legendele ‘autonomiei culturale maghiare’, crucea mitropolitană nu a fost dăruită regelui Ştefan cel Sfânt. Documentul apostolic din secolul XVII demonstrând că regele Ştefan cel Sfânt al ungurilor ar fi primit crucea dublu barată de la Roma a fost dovedit ca fiind apocrif. Totuşi, să respectăm opera autorilor falsului, care încercau cel puţin să răspundă printr-o minciună la o întrebare care ne tulbură şi pe noi, umili oameni de carte români. Toate documentele credibile pe care le avem acum la dispoziţie dovedesc că simbolul crucii dublu barate a fost creat de regele Bella al III-lea. Ce semnificaţie are bara superioară plasată pe cruce? Probabil că Bella al III-lea vroia să noteze apartenenţa Ungariei la creştinătate, dar şi la romanitas (limba oficială a statului era limba latină), înscriind pe traversa superioară ‘titulus crucis’ în limba latină: INRI, (adică Iesus Nazarenus Rex Iudaeorum). Regele Nagy Lajos (Louis le Grand d’Anjou) va purta pe blazon crucea dublu barată a regilor Ungariei pe care o va transmite celei de a treia case dinastice angevine. Regii din cea de a treia casă dinastică angevină erau şi duci de Lorena. Din cauza aceasta se face uneori confuzia între crucea apostolică maghiară şi crucea de Lorena. Istoriografii unguri mai scriu despre marele lor suveran Nagy Lajos că ar fi murit în anul 1382 de sifilis. Istoria medicinei ne învaţă că această maladie venerică a fost „importată” din America. Cristofor Columb descoperă continentul abia la 1492. Din nou, ungurii se dovedesc a fi fost înaintea românilor. Mărturisesc sincer că este foarte greu să interpretezi politiceşte corect aceste nenumărate documente maghiare prin care ei doresc să îşi afirme anterioritatea, chiar şi prin afirmarea priorităţii purtării crucilor Wassermann, a crucilor sifilisului, în acest spaţiu carpato-danubian! Aceste pretenţii dovedesc că Mihai Eminescu avea dreptate atunci când spunea : „Maghiarii sunt comici!”.

 90. 91 Dan R ianuarie 2, 2013 la 12:31 am

  La multi ani DOMNULE NASTASE! Nu am fost un fan al DUMNEAVOASTRA pana la nedreptatea care vi s-a facut! In ultimul timp (spre bucuria mea) am constatat ca, pe langa mine, am multi prieteni care gandesc la fel ma mine. Avem nevoie de mintea Dvs! Va asteptam sa purtati steagul!

 91. 92 silvia, ianuarie 2, 2013 la 12:42 am

  @ intrusul

  …omul singur insusi a gasit/gaseste calea spre Lumina, dupa ce Dumnezeu l-a alungat din rai,i-a aratat drumul, caile si… i-a lasat libertatea sa aleaga, sa ajunga.

 92. 93 razvan ianuarie 2, 2013 la 2:05 am

  La Multi Ani Nasule !
  Iti doresc multa sanatate si putere de munca in acest an in care trebuie sa -ti recapeti mindria terfelita de nenorocitul de Basescu si sa-l aduci in “cantonamentul” cate-l asteapta . Sunt sigur ca Base o sa faca mult mai mult bine “baietilor” de la jilava decit ar putea face poporului roman
  Te in bratisez cu drag Nasul si te astept cu mare interes in viata politica .
  Al tau admirator pentru vecie cu mare respect si admiratie M.E.R.

 93. 94 intrusul ianuarie 2, 2013 la 5:43 am

  Silvia,Calea este Iisus Hristosul !Libertatea o aflam in supunerea fata de
  Dumnezeu.

 94. 95 blogideologic ianuarie 2, 2013 la 6:48 am

  „Ungurii sunt comici!” Afirmaţia îi aparţine lui Mihai Eminescu, şi este valabilă şi acum. Să o substanţiem ceva mai mult, şi cu date mai noi. Poema linguşitoare „Ode à la Reine de Hongrie”, scrisă de Voltaire în anul 1742, a fost sursă de inspiraţie pentru Compromisul/Ausgleich de la 1867. Politicienii moderaţi unguri au clamat mereu, deşi în mod fals, că pretenţia Ausgleich de la 1867 se baza pe similitudinea cu actul popular românesc de la 1859 (Mica Unire). De ce spun eu „în mod fals”. Pentru că actul Ausgleich de la 1867 a fost instituit de contele von Beust dintr-o judecată a sa eronată : spera să reînvie Sfântul Imperiu Roman ! Dar politicienii extremişti maghiari din Transleithania (n-a existat de fapt Ungaria Mare dinainte de Trianon, a existat numai Ungaria Mare dinainte de Mohaci) popoarelor, care avea capitala şi parlamentul instalate la Budapesta, au folosit resursele imense colectate prin impozitarea popoarelor în scopurile unei ideologii a maghiarizării forţate a popoarelor Transleithaniei ! Metodologia maghiarizării forţate funcţionează cu mult succes în Transilvania şi Moldova de acum, de asemenea chiar la Bucureşti ! De ce se poate spune, cu argumente noi, că „Ungurii sunt comici!” Aceiaşi politicieni „moderaţi” ce comparau pretenţia Ausgleich de la 1867 cu Mica Unire românească de la anul 1859, deveneau extremişti în refuzul de a incorpora Dreptul Roman ca fundament civil al statului „lor” (am pus ghilimele pentru că acel construct distopic rezultat din Ausgleich nu era de fapt „Ungaria ungurilor”, ci Transleithania popoarelor), deşi aceasta a fost principala grijă a legislatorilor români după Unirea de la anul 1859 (vezi „Codul lui Cuza”). De fapt întregul program anti- românesc al politicienilor unguri, fie cei „moderaţi”, fie cei „extremişti”, este în esenţă un program comunist. Friedrich Engels scrisese la anul 1949 din bucuria – bucuria lui Engels era o bucurie à la Pol Pot – că fuseseră instalate tribunalele de sânge împotriva românilor : “[Românii sunt] un popor fără istorie… destinaţi să piară în furtuna revoluţiei mondiale… [ei sunt] suporteri fanatici ai contrarevoluţiei şi [vor ] rămâne astfel până la extirparea sau pierderea caracterului lor naţional, la fel cum propria lor existenţă, în general, reprezintă prin ea însăşi un protest contra unei măreţe revoluţii istorice… Dispariţia lor de pe faţa pământului ar fi un pas înainte.” (vezi articolul din 13 ianuarie 1849 intitulat “Lupta maghiarilor” publicat în ziarul Neue Rheinische Zeitung). Bela Kun avea perfectă dreptate atunci când susţinea că ungurii prin însăşi firea lor sunt comunişti ! De altminteri întreaga burghezie maghiară a susţinut cu entuziasm Republica Sovietică Maghiară a lui Bela Kun. Numai Armata Regală Română a spulberat Republica Sovietică Maghiară la anul 1919. Însă răul ideologic imens fusese făcut. De atunci ungurii confundă, până la identificarea totală, Republica Sovietică Maghiară, de durată scurtă, însă de existenţă reală, cu mitul „Ungaria Mare dinainte de Trianon” ! După Compromisul/Ausgleich de la 1867, politicienii maghiari au implementat un frenetic program comunist-nepman avant la lettre de industrializare, folosind bani colectaţi prin impozitarea tuturor popoarelor din Transleithania. De ce au implementat politicienii unguri acest program de industrializare cu sprijinul statului ? Pentru că fabricile deveneau şcoli de maghiarizare forţată pentru populaţia rurală săracă de diverse etnii venită la oraş. Către sfârşitul primului război mondial, muncitorii maghiarizaţi, înrolaţi obligatoriu şi îmbrăcaţi în haină militară de către regimul KundK, au devenit principala forţă armată bolşevică din Imperiul autro-ungar. Ei au ocupat, fără teamă de vreo pedeapsă, chiar şi Viena imperială ! A fost nevoia de intervenţia ţăranilor români sub arme, ţărani români ardeleni conduşi de Iuliu Maniu, pentru eliberarea Vienei de sub teroarea muncitorilor maghiari bolşevici ! Dar sfârşitul Republicii Sovietice Maghiare la anul 1919 n-a însemnat de facto sfârşitul comunismului belakunist. Acest spirit malefic căpăta ghidare cominternistă. Comunismul belakunist fonda chiar şi Partidul Comunist din România la anul 1921, sub ghidarea unuia dintre locotenenţii lui Bela Kun, pe nume Fóris István (devenit Ştefan Foriş). Frontiera dintre România Mare şi URSS era perfect transparentă pentru acest Ştefan Foriş, el trecea într-un sens ori altul de câte ori voia ! Ordinele către comunismul belakunist din România veneau de la Moscova. Aşa avem Revolta de la Lupeni din anul 1929, ori mineriadele din anul 1990. Şi este necunoaştere a istoriei locale să afirmi că „revoluţia maghiară de la 1956” avea caracter anti-comunist ! „Revoluţia maghiară de la 1956” era condusă de alt locotenent al lui Bela Kun, pe nume Imre Nagy. Luptele din Kremlin l-au depus pe Gherghi Malenkov în februarie 1955, urmează scoaterea lui Imre Nagy din funcţia de prim ministru în aprilie 1955. Dar, surpriză mare!, cel puţin pentru mine, Imre Nagy nu-i trimis în Siberia, nici măcar nu-i închis în vreo închisoare politică din Ungaria, ci este lăsat să locuiască („ca un paşă”, mărturia unui contemporan) într-o vilă centrală din Budapesta, într-un cartier privilegiat (un fel de Cartierul Primăverii la Budapesta). Bănuiesc că vila aceea nu fusese primită de comunistul Imre Nagy ca moştenire de la tatăl său, ci fusese confiscată de comunişti de la vreun burghez. Linişte, linişte, însă linişte mare la Budapesta, până în februarie 1956. Atunci, la Congresul 20 al P.C.U.S., liderul sovietic Nikita Hruşciov îl reabilitează pe comunistul maghiar Bela Kun. Pozitiv corelat cu această reabilitare a lui Bela Kun (şi există o logică în toate corelaţiile pozitive), ideologul sovietic Mihail Suslov îşi exprimă sprijinul faţă de Imre Nagy. De la acel moment începe tulburarea la Budapesta ! „Revoluţionarii maghiari” in ovo fac plimbări ostentative, individuale sau în grupuri mici, prin faţa locuinţei lui Imre Nagy. Se înfiinţează la Budapesta Clubul Petöfi, după numele celebrului revoluţionar maghiar şovin de la 1848. Să reamintesc şi un citat al conducătorului revoluţiei maghiare de la 1848, Lajos Kossuth: „Românii, o hoardă mai josnică decât vita!” Fără să-i cunoască ideile reale, revoluţionarii români de la anul 1848, Nicolae Bălcescu şi Cristian Tell, îi acordau încredere totală acestui Kossuth. Masonul Ludovic Kossuth favoriza politica „Divide et Impera”, şi astfel creează o diversiune, prezentându-le junilor munteni pe frumoasa lui nepoată. Al cărei joc de „nehotărâre” în alegere va determina un duel între Tell şi Bălcescu, cei doi tineri uitând jurământul solemn pronunţat la „Frăţia”. Ca semn al ingurgitării politicii culturale promovate de Petöfi, revoluţionarii maghiari de la 1848 vor bombarda Preparandia românească din Arad şi vor arde Biblioteca românească din Sibiu, unde învăţase carte mai înainte Aaron Florian (o bibliotecă bună într-un oraş valorează cât o Universitate, considera Thomas Carlyle). Reamintesc că Aaron Florian a fost profesorul de istorie al lui Nicolae Bălcescu la şcoala de la Sfântu Sava. „Revoluţionarii maghiari de la 1956” îl percepeau pe bolşevicul cominternist Bela Kun drept un „erou naţional maghiar” ! De ce ? Pentru că el concretizase „Ungaria Mare dinainte de Trianon” prin Republica Sovietică Maghiară ! Astfel caracterul iredentist al comunismului belakunist devenea mai mult decât evident ! De altminteri liderul sovietic Nikita Hruşciov era în totală conivenţă cu belakunistul Imre Nagy atunci când venea vorba despre anexarea Transilvaniei. A fost nevoie de întreaga diligenţă a liderului chinez Ciu En Lai, format în Franţa şi deci în spirit pro-latin, pe lângă conducerea de la Moscova pentru a fi hotărâtă, cu trupe sovietice, stoparea iredentismului belakunist instalat în 1956 în Ungaria ! Nu ştiu cine era la acel moment ambasadorul român la Pekin. Şi abia cu intervenţia chinezo-sovietică este recunoscut Dreptul Roman în Ungaria, principiile sale, modernizate de Napoleon, fiind incorporate în Codul Civil maghiar din anul 1959, şi nu întâmplător, adaug eu, aceasta se producea exact la un secol după actul românesc de la 1859. Nu-i aşa că „Ungurii sunt comici” ?

 95. 96 Musat Magdalena ianuarie 2, 2013 la 8:11 am

  La multi ani!
  Sanatate, sanatate, sanatate si noroc!

 96. 97 dlnimeni ianuarie 2, 2013 la 8:37 am

  A fi sau a nu fi, politic
  Posted on 2 ianuarie 2013 by dlnimeni

  La Multi Ani!

  Am inteles, din afirmatii media – fiindca nu am fost foarte atent la politica in ultimele zile – ca atit presedintele cit si premierul s-ar fi aratat deranjati de prezenta jurnalistilor pe linga ei, in finalul de an.

  Exista o situatie mai rea decit aceea in care nu astepti jurnalistii si ei vin: situatia in care astepti jurnalistii si ei nu vin. Si – in acord cu modernitatea – nici nu preiau spre mediatizare texte de pe blog. Pentru un politician, venirea sau nevenirea jurnalistilor in preajma sa inseamna a fi sau a nu fi, politic.

 97. 98 blogideologic ianuarie 2, 2013 la 8:38 am

  Două performanţe ale Ideologiei naţionalismului românesc pe anul 2012. A reuşit să respingă Memetica pe care ne-o impunea doamna Viviane Reding (cu specializarea de Antropolog), birocrat de rang mare în Comisia Europeană, precum şi Memetica pe care ne-o impunea domnul Mark Gitenstein (nu îi cunosc specializarea, unii răutăcioşi spun că doar în lobby pentru capturarea resurselor puţine ale naţiunilor sărace), ambasadorul de-atunci al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.

 98. 99 Floares Gheorghe ianuarie 2, 2013 la 9:49 am

  Va doresc sanatate si astept sa demonstrati ca totul a fost o inscenare.D-zeu sa va ocroteasca .

 99. 100 Mihnea Georgescu ianuarie 2, 2013 la 9:49 am

  La Mulţi Ani, Maestre, sunteţi unul dintre cei mai deştepţi tipi din România! Avea dreptate băiatul.
  Şi Liberare cât mai curând!

 100. 101 blogideologic ianuarie 2, 2013 la 9:51 am

  Despre Ideile ciuce ale tovarăşului Claudiu Crăciun. Cine este tovarăşul Claudiu Crăciun ? “Claudiu Craciun este lector universitar doctor Catedra de Stiinte Politice si Studii Europene a Facultăţii de Ştiinţe Politice, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative. Este autor si editor al unor volume de specialitate precum Stat, violenta si suveranitate (Bucuresti: Tritonic, 2007) si co-editor impreun cu Paul E. Collins al volumului „Managementul politicilor publice. Transformari si perspective”. Iasi: Polirom, 2008. Titular al cursurilor „Politica Europeana”, „Organizare de partid”. Claudiu Crăciun a obtinut titlul de doctor în ştiinţe politice în 2007 la SNSPA. A fost preşedintele Asociaţiei Internaţionale a Studenţilor în Ştiinte Politice – IAPSS (2002), preşedinte al Societăţii Globale a Studenţilor şi Tinerilor Profesionişti Români – GRSPsociety (2009) şi membru al Comitetului Executiv al Retelei Europene de Ştiinte Politice – EpsNet (2004-2006). A absolvit un program masteral în politica europeană la London School of Economics and Political Science (2008). A lucrat în diferite poziţii de expert în politici publice în cadrul Secretariatului General al Guvernului şi Ministerului Educaţiei (2004-2009). Din 2009 este consultant în domeniul politicilor publice şi managementului public.” Sursa http://www.politice.ro/personal/claudiu-craciun Dar imho Claudiu Crăciun este un “expert” caracterizat şi el de incidenţa avertismentului pronunţat recent de către filosoful francez Edgar Morin : “În anul 2013, trebuie să ne ferim încă mai mult de docta ignoranţă a experţilor!” http://www.lemonde.fr/idees/article/2013/01/01/en-2013-il-faudra-plus-encore-se-mefier-de-la-docte-ignorance-des-experts_1811813_3232.html Nu sînt eu primul de pe blogul acesta care avertizează asupra Ideilor ciuce ale tovarăşului Claudiu Crăciun. Deja la începutul lui 2012 un coleg de blog făcuse acest început, eu pun acum doar un link spre avertizări http://theodora0303.wordpress.com/tag/claudiu-craciun-a-vorbit-la-pe-invitat-de-cristian-parvulescu/ Tovarăşul Claudiu Crăciun persistă cu Ideile sale ciuce pe care le predică şi la televiziunea Antena3. Am mai vorbit, nu mă repet, sintetizez aici doar programul expertului doct Claudiu Crăciun. El are un discurs de tipul “Să facem totul, tovarăşi !”. Şi mă refer la insistenţa lui educaţională pentru asumarea tuturor riscurilor de către bietul rumân! Dar acesta-i chiar programul fondator al Facultăţii de Ştiinţe Politice de la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative. Pe blogul meu, am avertizat câţiva ani în urmă asupra periculozităţii acestui program. Ghiciţi cine a fondat Facultatea de Ştiinţe Politice de la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative ! Un lider de vază şi un om de bază al USL (este adevărat că provine de la CDR). Între timp, parcă şi-a mai modulat atitudinea, fiind şi el literalmente şocat de comportamentul lui Traian Băsescu. Recent, tovarăşul Claudiu Crăciun a fost acompaniat în studioul de la Antena 3 de o doamnă psiholog. Care susţinea idei încă mai periculoase. Sintetizând, anume că “învăţătura celor şapte ani de acasă” în care părinţii îi deprind ori îi învaţă prin exemple pe copiii lor cultura percepţiei riscului constituie de fapt încă o dovadă de persistenţă a “ipocriziei româneşti.” Mă simt uneori atât de şocat, încât parcă aş înceta să mai privesc la Antena 3. Dar am reascultat acum două nopţi la Antena 3, printre multe alte comori, Balada ariană a Murgului, cântată de menestrelul Tudor Gheorghe. Cântecul său are de fapt alt nume, abia acum două nopţi am realizat că el este de fapt o Baladă ariană a Murgului. Repertoriul său conţine de fapt şi multe alte minunate balade ariene “culese din popor”. Chiar că aparţinem realmente unui popor legat de începuturile înţelepte ale civilizaţiei pe Pământ.

 101. 102 blogideologic ianuarie 2, 2013 la 10:19 am

  Trei periculoşi formatori de opinie / Mă refer la formatori şi lideri de opinie în România de acum. Despre Cristian Tudor Popescu şi Cristian Pârvulescu am mai vorbit http://blogideologic.wordpress.com/2012/07/21/cristian-tudor-popescu-si-cristian-parvulescu/ Dar trebuie să adăugăm pe listă un protégé al domnului Cristian Pârvulescu, mă refer la tovarăşul Claudiu Crăciun. Certamente, elevul şi-a depăşit Maestrul !

 102. 103 Cris ianuarie 2, 2013 la 10:35 am

  Bine a spus Robert Frost!
  Vă admir pentru forța morală, dar o parte din această forță v-o dă familia.
  Mă bucur că v-ați regăsit echilibrul și speranța.
  În seara de 20 iunie 2012 a trebuit să înghit un Distonocalm fiindcă mi-o luase inima la goană.

 103. 104 dlnimeni ianuarie 2, 2013 la 10:35 am

  Un an 2013 fericit, dumneavoastra, domnule Nastase, familiei dumneavoastra si echipei blogului, colegilor comentatori.
  Va felicit pentru aceasta activitate pe care o depuneti in prizonierat, in folosul acelora care traverseaza momente grele din viata si care au nevoie de dumneavoastra, de cunostintele pe care le impartasiti si de lectiile pe care le puteti da si preda in ajutorul lor. Iar atunci cind veti iesi din ceea ce puteti denumi, fara a gresi, lagar (work is freedom, sau prison is freedom, par a fi sloganurile prezente ale aripii politice din justitia romaneasca), veti descoperi ca romanii inca mai au nevoie de Adrian Nastase.
  Le urez lui Bogdan, Sorin, Marius, Petre, Razvan, Mircea si ceilalti ale caror nume nu le mai redau, sa reuseasca pe deplin in eforturile de regasire si de perfectionare spirituala pe care le fac, in conditii dintre cele mai grele cu putinta, ca adevaratele eforturi pe care le fac oamenii in viata sunt nu pentru a evada din realitate, ci pentru a se mentine si a exista in ea.

 104. 105 Jerca ianuarie 2, 2013 la 10:48 am

  Sa va dea Bunul Dumnezeu tarie sa treceti peste aceste momente ce nu le doresc nici dusmanilor dumneavoastra. De la momentul zero, de care pomeniti prin scrisorile acelea nefericite, imi pare nespus de bine ca ati invatat:
  – sa iubiti lumea de langa dumneavoastra si sa iertati vrasmasii;
  – sa daruiti mai mult si sa asteptati mai putin;
  – sa va dati seama ca dumneavoastra trebuie sa fiti solutia si nu problema;
  – sa va faceti viata mai simpla si mai frumoasa.
  Cu toate ca pretul este extrem de mare (tinand cont ca sunteti la Jilava pentru ca asa a dorit cineva din tara, sa arate la mai marii portii de la Bruxelles ca el e cel mai tare si merita sa stea pe tron), eu sunt mandru ca acum OMUL – Adrian Nastase si-a curatat inima de ura, frica si egoism, iar mintea lucreaza din plin la lucruri trainice si nu la preocupari inutile.

 105. 106 Marian Nicolae ianuarie 2, 2013 la 10:50 am

  La Multi Ani domnule profesor, din nou si ori de catre ori va fi nevoie, liber sa va vad odata…..cu o mica dedicatie din toata inima, pentru …..fariseii talmudici……

  http://www.scribd.com/doc/118646522/PROTOCOALELE-IN%C5%A2ELEP%C5%A2ILOR-SIONULUI

 106. 107 Iluminatu ianuarie 2, 2013 la 11:32 am

  Matematică d-a IV-a

  a)Să se afle ce suprafaţă în kmp acoperă 140 miliarde euro în bancnote de 5€.
  Bancnota de 5€ are dimensiunile de 120/62 mm
  Rezolvare :
  140.000.000.000 : 5 = 28.000.000.000 bancnote de 5€
  0,00012/0,000062 dimensiunile în km ale bancnotei de 5€
  0,00012 x 0,000062 = 0,00000000744 kmp suprafa bancnotei de 5€
  28.000.000.000 x 0,00000000744 = 208,32 kmp
  Răspuns : 208,32 kmp

  b) Câte bancnote de 5€ sunt necesare acoperirii Bucureştiului de azi care se „lamentează” pe o suprafaţă de 228 kmp ?
  Răspuns : 30.645161200 bancnote de 5€ ; rezultă din (228 : 0,00000000744)

  c) Cât se mai poate îndatora România peste cele 140 miliarde euro pentru a acoperii în întregime suprafaţa Bucureştiului cu bancnote de 5€ ?
  Răspuns: 13.225.8o6.000€ ; rezultă din (30.645.161.200 – 28.000.000.000).5

  Concluzie: Vindem Bucureştiul şi scăpăm de …clasa politică, după care o dăm în „naţionalizare liber consimţită”.
  Sau
  SOLUŢIA ORIGAMI, numai dacă excelenţa sa Adrian-San o va pune-n operă

  „Cea mai frumoasă și populară formă de origami este cocorul. Conform unei credințe populare nipone, cel care reușește să plieze o mie de cocori din hârtie, va primi drept răsplată din partea zeilor împlinirea unei dorințe.„

 107. 108 Maximmouse ianuarie 2, 2013 la 1:38 pm

  @Livia!

  Ce spui , madam ?!

 108. 109 Maximmouse ianuarie 2, 2013 la 1:47 pm

  @blogideologic

  Cei trei periculosi, totusi, din fericire , nu au audienta necesara pentru a fi cu adevarat toxici si eficienti. Cunoscatorii , i-au catalogat de mult, acuma , ce mai prind si ei, cate ceva pe fundul sacului….:) 🙂 Ma gandesc, nu am avut timp chiar sa aprofundez, de ce craciun isi facea veacul prin Piata Universitatii? aceeasi intrebare si pentru strania figura de profesoara, sau invatatoare, aceea care interzicea venirea altor protestatari daca nu erau de la bun inceput acolo…Dupa ce am trait zi de zi Piata univeritatii, deja , miros diversiunile de la o posta.Poate , cineva cu logica riguroasa ar afla surprinzatoare raspunsuri….

  Acuma, chiar important, va multumesc , din nou, pentru postarile interesante, aflu multe lucruri de la dvs. Va doresc un An Nou fericit si Sanatate.

  Cu respect, Maxi

 109. 110 costin ianuarie 2, 2013 la 1:52 pm

  Domnule Nastase dupa ce scapati de toate procesele incercati sa va departati cat mai mult de viata pubica.
  Sanatate, putere de lupta si indepinirea tuturor dorintelor pentru anul care a inceput.

 110. 111 daniel ianuarie 2, 2013 la 2:00 pm

  an nou fericit alaturi de cei dragi si iti urez sa fii „zdravan la cap”sa poti sa trecem impreuna peste toate provicarile
  cu prieteniee
  daniel

 111. 112 Maximmouse ianuarie 2, 2013 la 2:04 pm

  @Radu Humor,

  Da , ai dreptate, am fost norocos, detinutii politici pe care i-am cunoscut si alaturi de care am lucrat, nu le dau numele, au fost persoane admirabile.Vezi, santierele erau un fel de lagare de munca, din fericire nu fortata.Era , de fapt zona cea mai libera si mai adaptata a societatii romanesti.

  Dupa Revolutie, pot spune ca santieristii, atat TESA cat si muncitorii, au fost cei mai adaptati la noul mod de viata, capitalist si salbatic.

  Se pot povesti lucruri uluitoare despre santierele Romaniei socialiste…da, erau locuri in care iti faceai meseria, in care aveai timp sa gandesti, erai liber, si mai ales, cunosteai lumea , asa cum era,si rea si buna…:) :)In structurile de munca organizate, cu program fix, ei bine, acolo se lucra intens la ipocrizie si mai ales la alcatuirea structurii omului nou, pe care, cu surprindere si dezgust, il vedem astazi de ce este capabil, da, da , el este, la maturitate, si se manifesta plenar, priviti in ultimii 8 ani, spuneti-mi oamenii noi , au facut , sau nu cele mai rele lucruri pentru tara si popor?Idem si in cei 12 ani dinaite, dar atunci, mai dainuia o leaca de teama, apoi cand teama a disparut prin subordonarea structurilor de forta, nimic nu a fost suficient de rau , astfel incat sa nu fie facut! Au facut, si vor mai face, fiti convinsi.

  Exista strategie de aparare si in situatia asta, dar trebuie vointa politica sa fie aplicata…vom vedea.

 112. 113 Iluminatu ianuarie 2, 2013 la 3:24 pm

  Matematică de-a IV-a

  a)Să se afle ce suprafaţă în kmp acoperă 140 miliarde euro în bancnote de 5€.
  Bancnota de 5€ are dimensiunile de 120/62 mm
  Rezolvare :
  140.000.000.000 : 5 = 28.000.000.000 bancnote de 5€
  0,00012/0,000062 dimensiunile în km ale bancnotei de 5€
  0,00012 x 0,000062 = 0,00000000744 kmp suprafa bancnotei de 5€
  28.000.000.000 x 0,00000000744 = 208,32 kmp
  Răspuns : 208,32 kmp

  b) Câte bancnote de 5€ sunt necesare acoperirii Bucureştiului de azi care se „lamentează” pe o suprafaţă de 228 kmp ?
  Răspuns : 30.645161200 bancnote de 5€ ; rezultă din (228 : 0,00000000744)

  c) Cât se mai poate îndatora România peste cele 140 miliarde euro pentru a acoperii în întregime suprafaţa Bucureştiului cu bancnote de 5€ ?
  Răspuns: 13.225.8o6.000€ ; rezultă din (30.645.161.200 – 28.000.000.000).5

  Concluzie: Vindem Bucureştiul, scăpând şi de clasa politică, după care o dăm în „naţionalizare liber consimţită”.

 113. 114 Spiridus ianuarie 2, 2013 la 3:49 pm

  La multi ani!

 114. 115 Karakas ianuarie 2, 2013 la 4:09 pm

  Pentru mine nu conteaza unde sunteti. Ma bucur sa va citesc. Toti suntem la rascruce de drumuri de multe ori in viata, sau percepem ca avansam sau regresam pe anumite segmente. Alegerile care le facem ne bucura sau ne intristeaza. Decontam pentru greselile noastre sau ale altora (sau ambitiile lor de putere).

  Intrebarea evidenta este: „are sens existenta mea?”. Si aici tindem sa raspundem in functie de circumstante, cel mai des in mod negativ. Cred ca sensul existentei se afla in raspunsul la intrebarea despre raportul intre individualism vs. colectivism. Istoria recenta ne-a aruncat intr-o alta extrema: cea a capitalismului agresiv. Nu stiu citi romani inteleg ca umanitatea se afla la sfirisitul acestui ciclu al capitalismului. Ar fi fost bine ca mai ales guvernantii sa inteleaga asta, dar cred ca sunt destul de afazici sau prinsi intr-o increngatura de relatii pe care nu stiu sau pot sa o mai fructifice pentru popor. Ma uit la americani cum se zbat politicienii lor cu „fiscal cliff” sau cu dezbaterea despre arme/violenta. Orice masuri au lua, ele sunt proaste pentru americani. Pentru ca actioneaza mult prea tirziu, si nedecisiv. Compromisul nu mai poate fi un instrument politic in caz de urgenta, insa democratia nu permite decit solutia de compromis. Cerc vicios.

  In Romania, Ponta anunta ca din cauza aliantei PSD cu PNL nu se poate trece la cota unica de impozitare. Iar atunci cind se va trece vor fi doua trepte: de 8% si 16%. Ridicol! Asta inseamna de fapt perpetuarea indefinita a saraciei !

  http://www.mediafax.ro/economic/ponta-impozitarea-diferentiata-a-veniturilor-nu-va-fi-probabil-introdusa-in-acest-an-10421564

 115. 116 Karakas ianuarie 2, 2013 la 4:20 pm

  Corectie: In Romania, Ponta anunta ca din cauza aliantei PSD cu PNL nu se poate trece la cota PROGRESIVA de impozitare

 116. 117 Anca ianuarie 2, 2013 la 4:37 pm

  La mulți ani! Sa aveți parte de sănătate si sa reveniti cat mai repede pe scena politica! Sa aveți trăia de a mai suporta regimul de decente cu demnitate, așa cum ați făcut-o mereu.

 117. 118 Alexandru Ursu ianuarie 2, 2013 la 5:31 pm

  Stimate Domnule Adrian Nastase,

  Cunoscand datele statistice din ultimii trei ani, consumul de stupefiante a crescut alarmant in tara noastra, fapt pentru care, asociatia noastra deruleaza mai multe programe de informare si prevenire a acestui fenomen.
  In anul 2012, am realizat o serie de clipuri cu mesaje antidrog venite de la diferite personalitati din lumea sportului si muzicii, am creat primul ziar online; http://www.jurnalantidrog.ro , am desfasurat o ampla campanile pe site-urile de socializare si ne pregatim sa demaram o ampla campanile le nivel national in acest an.
  Pe acesta cale, conducerea Asociatiei de Lupta Antidrog A.M.A., va invita sa deveniti Membru de Onoare al acestei asociatii. Suntem onorati daca ve-ti accepta o colaborare pe aceasta linie, a luptei impotriva consumului de droguri.

  Cu respect
  Reprezentant A.M.A. Antidrog Buzau
  Alexandru Ursu

  ama.antidrog@yahoo.com
  http://www.antidrog.winnity.ro

 118. 119 Monik Popescu ianuarie 2, 2013 la 6:35 pm

  La Multi Ani! Sa aveti multa sanatate,noroc…2013 sa fie anul in care eliberarea dv. sa bucure mil de simpatizanti care va sunt alaturi , sanatate fam.care va iubeste si va este alaturi.Cu mult respect.

 119. 120 felician ianuarie 2, 2013 la 6:36 pm

  Intr-adevar sunteti cel mai destept om din Romania!
  La multi ani! si multa sanatate.

 120. 121 Marian Nicolae ianuarie 2, 2013 la 7:21 pm

  Cum să creşti copii proşti
  Posted on 30 noiembrie, 2009 by eufrosin

  https://eufrosin.wordpress.com/2009/11/30/cum-sa-cresti-copii-prosti/

  Aveati impresia ca vlastarele dvs. se joaca cu orele, ca li se citesc povesti si ca au parte de lectii stimulante la cresa? In schimb, cea mai buna parte a timpului petrecut acolo, ii gaseste pe copii in fata televizorului.

  Cercetari publicate in numarul din Decembrie al revistei de specialitate “Pediatrics”, arata ca acei copii care se afla in cresa, privesc in medie 2,4 ore de televizor/zi.

  Un studiu al Centrului pentru sanatatea, comportamentul si dezvoltarea copiilor, al Institutului de Cercetare al Copiilor din Seattlle, a examinat 168 de crese si gradinite, descoperind ca marea majoritate ii supun pe copii unei diete zilnice de televizor.

  “Cei mai multi parinti habar nu au ce se intampla in cresa copiilor lor” a spus autorul Dr. Dimitri Christakis, seful Cestrului pentru sanatatea copiilor, in Seattle, Washington. “Ei chiar vor sa creada ca lasandu-si copiii acolo, ei vor fi pregatiti pentru scoala si ca au parte de un mediu stimulant, bogat. Si nu stiu daca sunt constienti ca de fapt mult timp e petrecut in fata televizorului”.

  Cercetatorii au studiat crese si gradinite autorizate in Michigan, Florida, Washington si Massachusetts, in grija carora se afla copii in varsta de pana la 5 ani.

  Christakis si co-autoarea Michelle Garrison au raportat ca intr-o zi obisnuita, copiii pana la doi ani priveau 1,6 ore, iar cei de varsta pre-scolara, 2,4 ore de televizor/zi.

  Multi copii de varsta pre-scolara isi petrec timpul departe de parintii lor, a spus Christakis.

  “Studii anterioare au cuantificat timpul petrecut acasa in fata televizorului, dar nu si cat privesc la cresa sau la gradinita”, a mai spus el.

  Deoarece s-a raportat ca acasa copiii privesc intre 2-3 ore de televizor, iar la centrele pre-scolare, alte 2,4, unii copii americani de varsta pre-scolara, petrec pana la 5 ore pe zi, in fata televizorului, a spus Christakis.

  “Cand iei in considerare faptul ca acesti copii sunt trezi numai 12 ore/zi, ei isi petrec aproape jumatate din trezie, in fata ecranului. La acest nivel de vizionare, se cere pusa intrebarea, ce altceva le lipseste acestor copii? Ce fel de activitati le lipsesc in timpul celor 5 ore petrecute pasiv in fata televizorului?”

  Interactiunile fata-in-fata, precum jocul cu jucarii sau cititul de carti, sunt mult mai stimulative spun expertii. Televizorul zilnic pentru copiii mici este asociat cu un deficit de atentie, lipsa de memorie, obezitate si probleme de dezvoltare, ca si vocabular sarac si lipsa de pregatire pentru scoala, spun doctorii.

  “In ceea ce priveste dezvoltarea rapida a creierului, TV-ul constituie un mediu sarac pentru stimularea optima a dezvoltarii sale” spune Dr. Michael Rich, pediatru si director al Spitalului copiilor din Boston, ne-asociat cu ultimul studiu. “Copiii nu sunt fortati sa stimuleze sau sa-si foloseasca propria imaginatie. Sunt obisnuiti cu lumi fictive gata procesate. Prea des ei nu-si dezvolta obiceiul jocului imaginatiei”.

  Unele centre prescolare opereaza sub mis-conceptia ca TV-ul este benefic, spune Christakis, care este deasemena profesor de pediatrie al Scolii medicale a Universitatii Washington. 90% dintre centrele sondate, au raportat ca falosesc televizorul ca mijloc educational sau de distractie.

  “Noi ca si cultura, inca mai credem ca TV-ul e benign, ca e OK”, spune Rich,profesor asociat de pediatrie al Scolii medicale Harvard. “Cred ca arata cat de mult avem de invatat ca societate despre efectele televizorului”.

  Factorii posibili pentru care unele centre folosesc mai mult televizorul decat celelalte, sunt lipsa de educatie a personalului si nivelul sau scazut.

  Cu toate ca copiii ar putea sa priveasca programe educationale ca si “Sesame Street”, pediatrii spun ca astfel ei sunt lipsiti de activitati mai critice interactive, mult mai adaptate dezvoltarii creierului.

  sursa CNN.com

  Intr-un final, dupa ce rezultatele infioratoare ale culturii vestice contemporane si-au pus amprenta in mod indelibil asupra a doua generatii de copii,multi deveniti intre timp adulti, doctorii s-au speriat si-au tras semnalul de alarma.

  E-atat de rau in vest, incat e o adevarata minune daca dai de unul normal la cap. Cu precadere, acestia sunt oameni peste 40 de ani, care-au avut parte de mai putin televizor si mai putin nociv decat in ziua de azi, pe cand creierele lor se formau.

  Astazi, absolventul de liceu tipic american, nu cunoaste regula de trei simpla si are un vocabular bazat pe cuvantul “get” si pe derivatiile sale ( hey man, you got a smoke?). Are dificultati serioase in a completa un formular, sau a urma un set de instructiuni. De fapt, la orele de limba engleza, el practica completarea unei cereri pentru serviciul de batjocura in care-si va petrece restul vietii sale. Cunoaste totusi la perfectie toate metodele de-a face sex, inclusiv cu cei de acelasi gen cu el.

  Absolventul de facultate, este ceva mai destept: el poate socoti restul datorat, cunoaste mai multe cuvinte, dar nu le poate scrie corect, iar locul Frantei sau pazeasca Domnul, al Romaniei pe harta lumii, ii este un mister absolut. E insa expert in “problema” incalzirii globale.

  Cu precadere, in scolile medicale americane intra numai evrei, negri, absolvand pe gratis datorita programelor federale obligatorii de actiune afirmativa si copiii emigrantilor care platesc prin nas, cum pare sa fie cazul Dr. Christakis, nume grec get-beget. Evreii sunt suficient de destepti incat sa refuze televizorul pentru proprii lor copii. Cand o mama evreica intra cu copiii intr-un restaturant dealtfel bun, in care se intampla sa fie pornit televizorul ruland dieta tipic americana de talk-showuri imbecile, sau la fel de rau, de lupte regizate in ring, ea va cere oprirea imediata a aparatului, ca o conditie a patronarii stabilimentului.

  Americanii insa dorm cu ochii deschisi, amuzati de ultimele nazbatii porcoase ale lui Howard Stern, televizate in direct , de dezvaluirile lesbienei care pe cand era barbat, s-a lovit la bara bicicletei si careia dupa operatia de schimbare a sexului, i-a venit sa se transforme la loc , sau de mirobolantele productii Hollywood, cu nemtii sau arabii cei vesnic rai si comunistii luptatori pentru “democratie si drepturile animalelor”, etern buni.

  Din toate astea e absolut necesar să învăţam şi noi că nişte copii cu adevărat destepţi, sunt crescuţi cu poveşti citite lor de mici, apoi cu cărţi stimulante, cu joacă multă şi nu din cea pre-digerată pe calculator, cu studiu serios în şcoală şi cu activitate fizică care să-i ţină frumoşi şi atletici. Numai copii ca şi aceştia vor creşte în viitorii medici, ingineri, conducători de oşti, sau de ce nu, în guvernanţii patrioţi, cu frică de Dumenzeu şi competenţi, după care tânjim atâta şi încă nu-i avem. Nu-i vina lor: ei sunt numai emanaţii societăţii în mijlocul căreia trăiesc, deşi e evident că acestia au emanat de pe la fundul butoiului.. Primenirea clasei conducătoare va urma în mod necesar primenirii noastre ca şi oameni.

  Fie ca astăzi, de marele lui praznic, Sfântul Andrei, ocrotitorul României, să ne deschidă ochii şi inimile pentru a face ceea ce trebuie făcut, de dragul copiilor noştri şi al ţării pe care ei o vor moşteni!

 121. 122 Marian Nicolae ianuarie 2, 2013 la 7:30 pm

  Ca tot am vorbit despre profilarea asidua asupra romanilor de 23 de ani incoace…..

  Aţi distrus poporul, cu televizorul
  – cum se lucrează din spatele micului ecran:
  Posted on 14 iunie, 2010 by eufrosin

  https://eufrosin.wordpress.com/2010/06/14/ati-distrus-poporul-cu-televizorul-cum-se-lucreaza-din-spatele-micului-ecran/

  Partidul pretinde bineînţeles că ar fi eliberat proletariatul din sclavie….În realitate se cunoştea foarte puţin despre proletari. Nu era necesar să cunoşti prea multe despre ei.

  Câtă vreme ei continuă să lucreze şi să se înmulţească, celelalte activităţi ale lor nu aveau importanţă.

  Lăsaţi de unii singuri, ca turmele de vite păscând pe păşunile Argentinei, ei au ajuns la un stil de viaţă care le părea natural, ca un fel de şablon ancestral. Se năşteau, creşteau în canale, mergeau la muncă la 12 ani, treceau printr-o scurtă înflorire a frumuseţii şi a dorinţei sexuale, se căsătoreau la 20 de ani, erau de vârstă medie la 30 şi mureau în cea mai mare parte la 60.

  Munca fizică grea, grija casei şi a copiilor, certurile meschine cu vecinii, filmele, fotbalul, berea şi mai presus de toate, jocurile de noroc, le umpleau orizonturile minţii.

  Controlul lor nu era deloc dificil……

  -George Orwell, 1984

  Spălarea creierelor

  Faptul că televizorul este o sursă ne-analizată sau criticată în mod activ, a fost evidenţiat dramatic în anii ’60 printr-un experiment care a scuturat lumea reclamelor politice şi comerciale schimbând pentru totdeauna felul în care mediul TV-ului va fi folosit. Rezultatele acelui experiment încă reverberează în industrie cu mult după ce metodele sale primitive au fost perfecţionate: în Noiembrie 1969, un cercetător pe nume Herbert Krugman, care mai târziu a devenit manager de studiu al opiniei publice la sediul General Electric în Connecticut, a hotărât să descopere ce are loc din punct de vedere fiziologic în creierul unei persoane care priveşte la televizor.

  El a aranjat cooperarea unei secretare în vârstă de 22 de ani, căreia i-a lipit un singur electrod în spatele capului. Acest electrod a fost conectat la un Poligraf Grass Model 7, care la rândul lui era conectat la un computer Honeywell 7600, precum şi la un computer CAT 400B. Pornind televizorul, Krugman a început să monitorizeze undele cerebrale ale subiectului (secretara). Ce a descoperit prin încercări repetate a fost că într-un interval de 30 de secunde, undele creierului se transformau din unde predominant Beta indicând atenţie conştientă şi o stare alertă,, în unde predominant Alfa, indicând lipsă de concentrare, lipsă de atenţie receptivă: starea fanteziilor fără ţintă, a visării din timpul zilei, sub nivelul conştientului.

  Când subiectul lui Krugman începea să citească o revistă, undele Beta re-apăreau, indicând că atenţia alertă, conştientă, au înlocuit starea de visare. Ce l-a surprins pe Krugman a fost rapiditatea cu care starea-Alfa a creierului se instala. Cercetări ulterioare au relevat că emisfera stângă a creierului, cea care procesează informaţiile în mod logic şi analitic, e “oprită” în timp ce omul priveşte televizorul. Această “oprire” permite emisferei drepte a creierului, cea care procesează informaţiile emoţional şi non-critic, să funcţioneze fără piedici.

  “Se pare că modalitatea de răspuns la televizor este constantă şi foarte diferită de răspunsul la cuvântul tipărit”, scria Krugman în raportul lui. “Răspunsul electric de bază al creierului este faţă de mediumul de transmitere a informaţiilor şi nu faţă de diferenţă de conţinut… Televiziunea este un medium de comunicare care transmite fără efort cantităţi enorme de informaţii ne-procesate de către creier la momentul expunerii”.

  Curând, o sumedenie de agenţii erau implicate în propriile cercetări ale fenomenului televizor-creier şi a implicaţiilor sale. Descoperirile au condus la o revizuire completă a teoriilor, tehnicilor şi a practicilor care au structurat industria reclamelor şi într-o măsură, pe cea a televiziunii. Fraza cheie în descoperirile lui Krugman a fost că TV-ul transmite “informaţii ne-procesate de către creier la momentul expunerii” (pag. 69-70).

  Precum a observart Herbert Krugman în cercetarea care a transformat industria, noi nu luăm parte în mod conştient sau raţional materialului care rezonează cu adâncurile subconştientului nostru la timpul transmisiunii. Mai târziu însă, când întâlnim marfa pe raft, sau o situaţie din viaţa reală asemănătoare celei din reclamă, sau un nume pe un buletin de vot care ne aduce aminte de experienţa noastră via televizor cu candidatul, o bogăţie de informaţii este declanşată.

  Funcţia unui afişaj în magazin este să recheme experienţa din reclamă a consumatorului cu produsul… Nu tu ceri produsul. Produsul te cere pe tine!

  Recolectia unei reclame, este evocată de către produsul însuşi, vizibil pe un raft sau aranjament gen insulă, în magazin, interacţionând cu datele stocate în creier. Pe măsură ce experienţa de viaţă reală este înlocuită tot mai mult cu “experienţa” mediată de privitul televizorului, devine uşor pentru politiceni şi pentru cercetători de toate soiurile ai pieţei, să se bazeze pe această experienţă de masă mediată, care poate fi evocată de declanşatorii potriviţi.

  “Lumea” televizorului devine o profeţie care se auto-împlineşte: se formează “mintea de masă”, participanţii comportându-se după impulsurile derivate din media, crezând însă că acţionează din propria voinţa şi nevoie. Într-o astfel de situaţie, cine controlează ecranul, controlează viitorul, trecutul şi prezentul.

  [p. 82, Joyce Nelson, THE PERFICT MACHINE; New Society Pub., 1992, 800-253-3605; ISBN 0-86571-235-2 ]

  “Femeile sunt atent antrenate de către media să se vadă pe ele înşile ca inadecvate. Ele sunt învăţate că alte femei, prin cumpărăturile de haine, cosmetice, mâncare, vocatii, educaţie etc., sunt mai de dorit şi mai feminine decât ele înşile. Nevoia femeii de a-şi verifica constant adecvarea sexuală, prin cumpărături, devine preocuparea ei de căpetenie, profitabilă pentru comercianţi, dar potenţial dezastruoasă pentru individ.

  Papusile Barbie

  Societatea Nord-Americană are un interes inerent de a consolida eşecul individului de a atinge maturitatea sexuală. Prin exploatarea fricii inconştiente, media garantează căutarea orbească a substitutelor de valori, prin produse comerciale şi prin consum. Represiunea sexuală aşa cum e exprimată în media, este o unealtă viabilă de marketing.

  “Frica sexuală reprimată, ca şi toate celelalte tipuri de represiune, face omul foarte vulnerabil la managementul subliminal şi la tehnologia de control. Prin apeluri subliminale şi evocări constante ale acestor frici, unii consumatori pot fi induşi să cumpere aproape orice.

  Cât îi priveşte pe bieţii copii, treaba e atât de clară: după ce citiţi asta, rolul desenelor animate şi a “programelor pentru copii” va fi văzut în adevărata sa lumină.

 122. 123 blogideologic ianuarie 2, 2013 la 7:51 pm

  Mulţam, Maxim !
  La mulţi ani !

 123. 124 fotbaldragosteamea ianuarie 2, 2013 la 8:08 pm

  Astazi a ramas din nou origami.Ieri v-a vizitat familia.In criza de stiri -s-a tot anuntat acest lucru,de parca ar fi fost un mare eveniment.Nu stiu cum sa interpretez atentia:compasiune sau repros!?Sunt oameni si oameni.Tinerii sunt indiferenti.Varstnicii -mai afectivi.Mai bine ar spune cand iesiti de pe poarta Institutului de Reeducare,dupa opinia magistratei care a dat sentinta,fara probe directe!?Origami este un cuvant nou.Noi le spunem mileuri,daca cu ele se aseamana.Nu neaparat acest lucru conteaza.S-a lasat frigul.Nu cred ca toata lumea are cu ce se incalzi,mai ales saracii si batranii,toti cu venituri minime.Unii tineri se laudau ca au lasat de revelion,patru-cinci mii de euro,in localurile de noapte.Cata risipa?!In loc sa economiseasca,arunca banii pe bautura,femei si poate si pe droguri.Teribilismultineretii,mana larga a acelora care-i finanteaza,intr-o perioada de recesiune fara sfarsit.Unii risipesc si altii ingheta de frig si mor de foame.Ce capitalism e asta?!C e fel de dreptate sociala aduce el?!Cum vedeti aceste aspecte,Domnule Prim-ministru?Vorbiti-ne despreele.Am observat ca nu s-a intles cele spuse de Dvs.cu privire la Rompetrol,in sensul ca anul acesta-in car am intrat-expira ceva…Ce anume?!De ce nu spun si altii asemenea lucruri?!

 124. 125 blogideologic ianuarie 2, 2013 la 8:42 pm

  Am mai vorbit despre studiul psihologiei în Ideologia primară. Condillac sublinia că actul atenţiei nu este operaţiune înnăscută, şi mai sublinia că atenţia este punctul de plecare pentru operaţiuni cognitive de rang superior. În Noua Economie este prevăzut chiar un sector special denumit Economia Atenţiei, am mai vorbit despre asta. Dar progresele în Economia Atenţiei sunt lente, deşi s-au vrut a fi rapide şi spectaculoase. Acum America îşi pune speranţa pe acest sector din Noua Economie şi din domeniul militar pe rezultatele studiilor asupra unui hoţ de buzunare pe nume Apollo Robbins, vezi http://bigbrowser.blog.lemonde.fr/2013/01/02/cest-du-vol-un-pickpocket-inspire-scientifiques-et-militaires/ şi http://www.newyorker.com/reporting/2013/01/07/130107fa_fact_green?currentPage=all

 125. 126 silvia, ianuarie 2, 2013 la 9:30 pm

  Iisus este nu este Calea este insasi Lumina, este Mantuitorul, cat despre Cai, sunt unele direct consfintite de catre oameni precum Credinta, Nadejdea si Iubirea fata de Dumnezeu, in Sfanta Scriptura inainte de venirea Mantuitorului si Evanghelii prin Noul Testament dupa venirea sa, si nu prin constrangere sau prin supunere, ci prin libera alegere de catre oameni, dar mai sunt si altele necunoscute prin care Dumnezeu al aduce pe om la lumina, una dintre ele ar fi calatoria prin tinutul lacrimilor.

  ps. varianta scurta pt Intrus, cea lunga nu a primit ok-ul.

 126. 127 Liliana Mititelu ianuarie 2, 2013 la 10:14 pm

  Un gand, printre atatea ganduri…un gand de bine, la inceput de an si la inceput de nou inceput…mai simplu decat un origami atat de pretios: sa reveniti sanatos acasa !

 127. 128 dlnimeni ianuarie 2, 2013 la 10:31 pm

  Blogideologic: sigur ca teutonii au fost mai apropiati de ioaniti decit de templieri. Teutonii (Ordinul Fratilor Casei Germane a Sfintei Maria in Ierusalim) au fost infiintati ca ordin religios, se pare ca din cauza problemelor de comunicare pe care le aveau cruciatii si pelerinii germani, care nu stiau nici o alta limba vorbita in Ierusalim, adica franceza veche sau latina. Foarte interesant, teutonii se inspira, pare-se, din norma templierilor, singurul ordin de atunci definit si organizat ca ordin militar, astfel ca, in 1198, ordinul teutonic devine si el ordin militar. Mai avem un detaliu istoric interesant, in afara celor povestite de dumneavoastra – detaliu care sta la baza unui film cu Nicholas Cage, Season of the Which, eronat tradus pe alocuri prin Ultimul templier, in film Nicholas Cage este teuton si nu templier, lucru subliniat cinematografic in repetate rinduri – si anume ca Marea Ciuma a avut un minim de victime in teritoriile controlate de teutoni, cu minimul absolut in zona comanderiei centrale (vezi si http://fr.wikipedia.org/wiki/Fichier:Diffusion_de_la_peste_noire_1347_1351.svg).

 128. 129 alice ianuarie 2, 2013 la 10:45 pm

  LA MULTI ANI ! in noul an 2013,multa sanatate.

 129. 130 blogideologic ianuarie 2, 2013 la 11:26 pm

  Dezbatere la Antena 3 pentru căile relansării economice în România. Participă: doamna Zoe Petre (fost consilier prezidenţial în mandatul Emil Constatinescu), senator Gabi Firea, ziarist Victor Ciutacu, iar moderatorul discuţiei a fost doamna Maria Coman. S-a repetat până la saturaţie propoziţia : „Omul sfinţeşte locul.” Ceea ce este adevărat, ştiam înainte de-a merge la şcoală. Dar nu-i slogan mobilizator acesta, ci model al producţiei în economia fiziocrată, unde se ştie aprioric sursa valorii (terenul agricol). Întrucât acolo nu era cazul specific al discuţiei despre economia fiziocrată, dezbaterea de la Antena 3 a fost cam pe terenul incoerenţei totale. Deşi niciunul dintre participanţi n-avea IQ redus. În diverse grade, Victor Ciutacu şi Zoe Petre au afirmat că trebuie continuate proiectele începute de guvernarea portocalie, studiul de caz era ministerul turismului şi dezvoltării. S-a considerat aprioric că un manager de la USL bine intenţionat poate prelua şi continua cu succes un proiect început de portocalii. Eu sînt sceptic. Revenind la propoziţia „Omul sfinţeşte locul”, aceasta-i o descriere în cuvinte a funcţiei de producţie a întreprinderii pentru economia fiziocrată. Spontan, dacă încercăm să găsim vreo regulă în incoerenţa aceea, înseamnă că pe orice discuţie concretă din categorie trebuie indicată sursa valorii economice şi funcţia de producţie a întreprinderii/afacerii.

 130. 131 intrusul ianuarie 3, 2013 la 12:04 am

  silvia,nu se intelege ce zici,probabil te-ai grabit…….

 131. 132 Paul Marinescu ianuarie 3, 2013 la 12:13 am

  De la Origami la Teatrul de umbre

  Acum câteva luni, dorind să aflu ce vrea să facă USL-ul cu viaţa mea, intru pe site-ul PSD să văd o schiţă de guvernare de perspectivă, nişte proiecte, ceva … Găsesc o chestie ce se vrea un fel de program, dar îmi încurc repede urechile în noţiuni generale, cum ar fi: inflaţie, rata şomajului, cash-flow etc. Mut repede pe pagina Consiliului Naţional, să văd ce fac şi ce zic cele 35 de departamente. Ceaţa se lasă şi mai deasă, căci mai toate postările erau mai vechi de un an de zile. N-am făcut un cap de ţară din asta, ştiind că PSD-ul n-a stat niciodată prea bine la imagine şi, totodată, lipsea şi şeful care să-i strunească. Aşa că am mers mai departe şi, dând curs invitaţiei de pe site, m-am înscris în unul dintre departamente, mai ales că aveam şi câteva propuneri – poate bune, poate proaste. În naivitatea mea chiar credeam că cineva de la PSD stă pitit în spatele formularului pe care l-am completat şi că îmi va da un semn. Îmi şi imaginam cum o comisie de iniţiaţi îmi va da un test de inteligenţă, mă va întreba ce-am făcut la viaţa mea şi ce mă recomandă de vreau să intru în acest club select de specialişti. Aş! Nici mailurile n-au clipit, nici telefonul n-a sunat. Totuşi mai aveam o speranţă. Mi-am amintit că poştaşul sună întotdeauna de două ori, aşa că poate PSD-ul sună de vreo trei-patru ori. Dar şi această ultimă speranţă mi-a fost spulberată chiar în noaptea de Anul nou. O replică dintr-un scheci de prin anii 80’ spunea cam aşa: „nu contează ce te recomandă, contează cine te recomandă”.

  Pentru că anul 2012 a fost unul trist pentru dumneavoastră, am aşteptat să intrăm în Noul an pentru a vă ura La mulţi Ani, iar 2013 să fie anul unui nou început.

  Şi, nu peste mult timp, aştept un răspuns de la dumneavoastră la formularul din povestea mea de mai sus, dacă n-o fi ajuns deja la „Recycle Bin”.

  Până atunci, la bună vedere!

  P.S. Că voi primi un semn, bine, că nu, iar bine. Dar am o rugăminte: răspundeţi-i şi liniştiţi-l pe domnul Marian Nicolae ce pare abonat la blogul dumneavoastră şi pe care-l bântuie coşmarurile cu asasinii economici, cu dacii liberi, cu o mondială conspiraţie şi totul presărat cu ziceri de-ale lui Traian Băsescu!

 132. 133 M.Voicu ianuarie 3, 2013 la 6:30 am

  @blogideologic ianuarie 2, 2013 la 11:26pm referã la o ”Dezbatere la Antena 3 pentru căile relansării economice în România”, specific pe afirmaţia ”că trebuie continuate proiectele începute de guvernarea portocalie”
  ►Am douã întrebãri aritmetice:
  dece nu se plãtesc ratele scadente ale datoriei, din profiturile ”proiectelor” IN-plementate ?
  ☻ Cã abia intrã’ în vigoare tratatul fiscal pentru ţãrile zonei euro şi asociaţi entuziaşti din UE, cu ce ţãri se mai poate obţine un excedent pentru plata datoriei ?
  ►Şi o întrebare organizatoricã: noii parlamentari care apar în media z’c cã încã n-au ce face cã n-au proiectul de buget. Or fi uitat cã în Constituţia pe care abia jurarã au deja trebi:
  – Art.63 alin.5: «Proiectele de legi sau propunerile legislative înscrise pe ordinea de zi a Parlamentului precedent îşi continuã procedura în noul Parlament.»
  – Art.148 alin.5: «Guvernul transmite celor douã Camere ale Parlamentului proiectele actelor cu caracter obligatoriu înainte ca acestea sa fie supuse aprobarii instituţiilor Uniunii Europene.»

 133. 134 blogideologic ianuarie 3, 2013 la 6:36 am

  EPISTEMA / Meritul oamenilor de la Junimea este acela că ne-a menţinut, decenii şi decenii şi decenii, în epistema clasică. Acesta a fost un argument extraordinar de convingător în discuţiile de la Trianon, după primul război mondial. După cum spunea profesorul Ion Coja, partea românească a venit cu întreaga colecţie, fără de vreun hiatus prezent în acele decenii, a revistei CONVORBIRI LITERARE pe care l-a folosit ca argument. Occidentalii au fost absolut impresionaţi de acea încăpăţânată perseverenţă românească în EPISTEMĂ. Dar cele două mandate ale preşedinţiei lui Traian Băsescu au reuşit să ne scoată din EPISTEMĂ, cu sprijinul unor impostori intelectuali precum Gabriel Liiceanu şi Andrei Pleşu, formaţi în mod expres doar pentru sprijinirea intereselor vechii securităţi.

 134. 135 blogideologic ianuarie 3, 2013 la 6:39 am

  @dlnimeni
  Mulţumesc !
  La mulţi ani !

 135. 136 blogideologic ianuarie 3, 2013 la 8:11 am

  Am văzut investiţiile nesăbuite în industria turismului, prin cheltuieli ordonate de ministrul Elena Udrea. Totuşi, niciodată n-am auzit-o să abordeze problema turismului prin prisma funcţiei de producţie în turism. Funcţia de producţie trebuie să se adreseze în mod „natural“, intrinsec, randamentului de scală. Or, dacă ne referim la turismul sezonier, atunci scala este determinată şi de timp prin vreme (meteorologică) şi climă. Aici diferenţele latitudinale contează. Nu poţi avea, de exemplu, acelaşi randament de scală pe turismul de litoral în România şi în Bulgaria. Totdeauna randamentul de scală pe turismul de litoral în România va fi mai mic decât cel din Bulgaria. În categoria aceasta de argumente intră şi turismul de iarnă, la ski. Unde intră riscurile şi necunoscutele aduse de fenomenul antropogenic al încălzirii globale. Şi totuşi ministrul Elena Udrea a ordonat cheltuieli uriaşe din bani publici pentru “dezvoltarea” unor noi staţiuni de ski. Fără a lua măcar în discuţie o noţiune necesară precum costul de oportunitate. Guvernarea USL trebuie să înţeleagă necesitatea absolută a readucerii României iarăşi în EPISTEMĂ. Din care ne-a scos Traian Băsescu şi echipa portocalie. Trebuie o forţă intelectuală colosală pentru revenirea la EPISTEMĂ. La mulţi ani, Adrian Năstase ! Vă aşteptăm cu multă nerăbdare aici, pentru muncă !

 136. 137 Iluminatu ianuarie 3, 2013 la 8:50 am

  ADRIAN – SAN

  – Bre, auzişi ce ciripi ieri pe zi Chireac : cum că numa’ Dumnezeu mai poate salva România ? Ţie ce-ţi spune găvleaja ?
  – Că Ăl de Sus ştie ce face dar nu bagă-n traistă; că-l tot căleşte în „rezervaţie” pe unul Adrian-San, să ridice la verticala locului toţi deţinuţii mioritici încobiliţaţi – în jur de multe milioane, că doar ei sunt în temniţă de vreo 23 revoluţii (solare), cu grija zilei de mâine. Omul ştie că ştie că-i cel mai doxa dintre mierlitori dar nu ştie că nu ştie ce ştim noi despre el.
  – Bre, dar omul tău, Adrian-San, are scaiva titluri ?
  – Unul singur, cel mai ţâţă : SAN, pe niponeşte. De Bobotează face 200 de zile în rezervaţie iar Sfântul Ioan Botezătorul îi face forme de ieşire „imediată”, dar …pe stil vechi. Hai să ne rugăm amândoi, în genuchi, SĂ FIE AŞA.

 137. 138 dlnimeni ianuarie 3, 2013 la 9:26 am

  Blogideologic: cu placere. Si La Multi Ani si dumneavoastra!

 138. 139 Gaby.B ianuarie 3, 2013 la 10:54 am

  Este corect ceea ce spuneti : „învățat că mai important decât să faci ce-ți place este să-ți placă ceea ce trebuie să faci.”, Numai ca la noi in romania pentru unii nu e valabila nici o varianta. Totul e facut in batjocora, se fura, se distruge munca parintilor nostri care au facut ceva, chiar daca au trait in vremuri grele. Ei cum au putut si noi nu.

 139. 140 M.Voicu ianuarie 3, 2013 la 11:14 am

  UNDE NE SUNT ECONOMIŞTII ?
  1)- Piaţa pentru Certificate Verzi Descriere generalã OPCOM … : “Autoritatea de reglementare calificã anual producãtorii de energie electrica din surse regenerabile de energie, pentru a obţine Certificate Verzi.’’
  Pe acestea le plãtim noi consumatorii care :
  – n-avem nici-o vinã cã guvernanţii noştri fuduli au semnat obligaţii ecologice la care tocmai marii poluatori mondiali nu au achiesat !
  – n-avem nici-un beneficiu cã producãtorii de energie din surse regenerabile au un cost mai mic dat fiind cã pentru ei cheltuielile cu energia sunt neglijabile pe lângã acelea mari din resursele neregenerabile (pe care acelaşi consumator le plãteşte)

  2)- COGENERARE înseamnă producerea combinată de energie electrică şi energie termică.
  În fac(ã)tura Enel «contribuţia cogenerare» îmi apare cu plus – ca şi cum pentru ei aş fi consumator de energie termicã, şi nu sunt. Asta tre’ sã-i vinã producãtorului de la consumatorii respectivi de energie termicã, printr-un calcul de SPLIT COST, şi nu din PILE UP COST ❗

 140. 141 Ghita Bizonu' ianuarie 3, 2013 la 12:56 pm

  A murit Sergiu Nicolaescu. Om de film. Regizor. Scenarist, Actor.
  A facut multe – unii zic ca prea – multe filme , uitand micu amaunt ca a facut si vreo cateva cu straini, ptr studiori straine (si de aici se trageau niste barfe ordinare care explicau intr-un mod infam motivele ptr care el avea bani .. )
  A da.. de multe ori a sarit peste cal (prea multe impuscaturi .. prea indestructibil comisaru de politie) … Insa pe bune ramam 2 filme bune : Dacii si Cu mîinile curate .. filme care fara sa fie de „arta” raman filme bune care puteau sta alaturi de filme produse la Hollywood si roul sau din Cu mîinile curate , unde mi-a adus aminte de cele mai dure momente ale lu Edward G Robinson …

  Insa dupa 90 a inceput sa fie “controversat”

  Controversat ? Ptr ce?
  Ptr filme cu comunisti ? Pai atunci mai netovarsi si nepreteni ce sa zicem de Duminica la ora 6 ? Si azi recomandat mare film de arta da nimeni nu zice ca era cu comunisti si mai rau era si plictistor!!! A lu’ Pintilie va rog … Da Zidul ? A lu’ Vaeni. A fost prietenul meu de Andrei Blaier .. oda inlegalistului de omenie. Da Intoacerea lui Magelan? Pst . Ciocu mic ca a fost regizat de Cristiana Nicolae si mare mirare mai avem o regizoare in afara de Malvinia Urieseanu!(recunosc caut tilurile sa vaz regizorii ,, ) Nu se poa vorbi ca deh e film regizata de o femeie si are si versuri de A Blandiana .. pe vrema cand iubea partidu si pe nea Gogu.Mai ales ca dupa 90 Cristiana s-a carat in Canada unde isi poa asigira gradu de „oprimare” cu care era obisnuita…Si au mai fost …filme si regizori ….

  Asa ca ce i se reproseaza lu Nicolaescu ?
  Pai cum ce? Succesul la public!! Ca el facea filme a l’americaine in care conteaza sa ai spectatori, sa te placa publicu, sa scoti bani!! Ailati erau „artisti” cu cat mai putini spectaori cu atat erau ei mai .. geniali!!!
  Asta il face „controversat” .. Si ptr ca facea filme istorice in care romanii erau prezentati ca viteji, destepti, eroi samd. In asta consta „mistificarea” istoriei care i se reproseaza .. insa se aplauda filmul O vara de neuitat – a aceluiasi Pintile – ecranizare a unei carti (capitol) a lu’ Petre Dumitriu in care tov Pintlilie demasca regimu de opresiune colonialista din Cadrilater in timpu Romaniei Mari! In cel mai bun stil cominternist …
  Sau poa fiindca a reusit ca sa aduca pe ecran figura lui Carol I ..fara sa-l „denunte” fara sa-l caricaturizeze si asta in 1978!!!

  Si in final ptr ce este controversat :

  Veţi ajunge, dacă noi vom pieri! …. cestie care sigur nu poate placea celor care considera ca Romania are un mare pacat : e locuita de romani!!!

 141. 142 Luminita Arhire ianuarie 3, 2013 la 3:59 pm

  Probabil ca nu chiar prin infern ati trecut , domnule Prim Ministru si domnule Profesor , dar in purgatoriu ati fost aruncat cu siguranta si inca mai zaboviti acolo ; poate pentru inca putine zile . Cred ca va veti intoarce la viata ” de dincolo de zid „cu multa usurinta , pentru ca normalitatea , decenta si civilizatia nu pot fi ciuntite de o sentinta penibila . Speranta , ultima candela care ne ramane , straluceste in textul dumneavoastra , publicat intre ani .
  Nu ” multi ani ” ci mai curand ” multa viata ” v-as dori la inceputul lui 2013 . P.S.Ma bucur ca nu ati facut cerere de gratiere si nici cerere pentru a va petrece sarbatorile acasa , langa cei dragi ; asa cum spuneam intr-o alta postare , au avut totul de partea lor – procurori , judecatori , legi trunchiate … totul … si nu v-au invins ! Pentru acest exemplu de statura verticala intr-o lume cu umerii din ce in ce mai aplecati , va multumesc .

 142. 143 Doina Moraru ianuarie 3, 2013 la 4:50 pm

  Ce poate face un „mystère d’iniquité” impotriva tuturor celor care va iubesc?
  Valoarea oamenilor se vede cu siguranta in circumstantele limita. Si orice mare rau, un om bun il poate transforma intr-un mare bine…. DM

 143. 144 CARAMELLA ianuarie 3, 2013 la 5:32 pm

  @ AN

  Am incercat sa postez in aceasta perioada, dar fara putinta de a o face …
  Poate pentru ca „cel mai destept tip din Romania”, precum o pasare maiastra este pe nedrept inchisa intr-o colivie, pentru a nu putea face nimic (macar pentru o scurta perioada) pentru tara sa si pentru poporul sau.

  Consider ca spiritul Craciunului si cel al sarbatorilor de iarna NU POT FI ZAVORATE NICIODATA, iar sperantele fiecarui roman EXISTA permanent, indiferent de locatie.

  Cu prilejul Noului An permiteti-mi sa va urez SANATATE MAXIMA, REVENIRE RAPIDA IN MIJLOCUL FAMILIEI SI PUTEREA DE A TRECE PESTE NEDREPTATEA CARE VI S-A FACUT !

  Consider ca este mare nevoie de dvs. in politica interna, in politica externa a tarii in aceste vremuri tulburi pe care le traversam. Nu-i asa, dle Ponta ?

  Si va rog sa nu uitati de sprijinul neconditionat al minunatei dvs. familii, ca si al nostru – prietenii dvs. reali (cati au mai ramas) si mai ales virtuali !

  LA MULTI ANI !!

 144. 145 Marian Nicolae ianuarie 3, 2013 la 7:14 pm

  Je ne regrette rien
  par Edith Piaf

  Non, rien de rien, non je ne regrette rien,
  Ni le bien qu’on m’a fait, ni le mal, tout ça m’est bien égal.
  Non, rien de rien, non je ne regrette rien.
  C’est payé, balayé, oublié, je me fous de passé.
  Avec mes souvenirs, j’ai allumé le feu,
  Mes chagrins, mes plaisirs, je n’ai plus besoin d’eux.
  Balayés les amours avec leurs trémolos,
  Balayés pour toujours, je repars à zéro.
  Non, rien de rien, non je ne regrette rien,
  Ni le bien qu’on m’a fait, ni le mal, tout ça m’est bien égal.
  Non, rien de rien, non je ne regrette rien.
  C’est payé, balayé, oublié, je me fous de passé.
  Car ma vie, car mes joies, aujourd’hui, ça commence avec toï

 145. 146 Marian Nicolae ianuarie 3, 2013 la 7:20 pm

  Dumnezeu sa-l odihneasca pe Maestrul Sergiu Nicolaescu.

 146. 147 Marian Nicolae ianuarie 3, 2013 la 8:28 pm

  Asta numesc ei kazarii economie libera……

  De pe data de 24 decembrie 2012 BDIY Index a scazut cu numai un singur punct….

  http://www.bloomberg.com/quote/BDIY:IND

  BDIY:IND
  698.00 – 1.00 – 0.14%

  As of 08:19:26 ET on 01/02/2013.

 147. 148 CARAMELLA ianuarie 3, 2013 la 8:36 pm

  La inceput de an urez un sincer „LA MULTI ANI !” pentru moderatoarea blogg-ului si pentru colegii de blog !

  Nu in ultimul rand, GANDURI ALESE SI SPERANTE IMPLINITE fam. Nastase, in mod special lui Andrei, tanarul cu privirea de inger care isi divinizeaza tatal … Da, „combatem, combatem” !

  Felicitari Fundatiei norvegiene implicate intr-un scop nobil, acela de a salva romani din patima prafului alb.

  Putere maxima si reusita Comunitatii Phoenix.
  Si inca ceva: consider ca este un mare privilegiu pentru cei din comunitate de a fi incurajati personal de catre „cel mai destept tip din Romania” !

  Multumesc pentru aceasta originala si inedita felicitare: UN ORIGAMI 2013.

  LA MULTI ANI TUTUROR !

 148. 149 Oana ianuarie 3, 2013 la 9:09 pm

  Toată admiraţia pentru familia frumoasă pe care o aveţi, pentru cei doi băieţi minunaţi şi pentru soţia dumneavoastră devotată.
  Vă sunt alături, vă suntem alături în toate momentele care au mai rămas până când ne vom bucura de implicarea concretă în viaţa publică din România.
  Cu respect!

 149. 150 silvia, ianuarie 3, 2013 la 9:22 pm

  Ce singuratate/sa nu intelegi intelesul/ atunci cand exista inteles.

  Intrusule, nu m-am grabit, mai rau, eram la a treia incercare si tocmai imi pierdusem crestineasca rabdare. Probabil ca primele doua variante mi-au fost mancate de sfinti. Oricum, il reiau cu placere si a patra oara: 1. Iisus nu este Calea, este Lumina Insasi, este Mantuirea;2. Drumul spre Lumina ne-a fost aratat de Dumnezeu prin invataturile direct consfintite de Sfinta Scriptura inaintea venirii Mantuitorului si prin Evanghelii predicate de insusi Mantuitor, invataturi liber consimtite de catre oameni prin credinta, nadejde si iubire.
  Dar mai sunt si alte cai prin care Dumnezeu il aduce pe om la lumina, necunoscute insa omului, probabil la acestea te-ai referit.

 150. 151 madalina stanciu ianuarie 3, 2013 la 9:46 pm

  la multi ani
  felicitari pentru activitatea nobila de a ii educa pe cei din jur, va asteptam cu drag sa reveniti, cred ca noi cei din afara gratiilor avem nevoie si mai mare de dumneavoastra

 151. 152 Fragmentarium Politic ianuarie 3, 2013 la 11:32 pm

  La moartea unui Dac Liber: In Memoriam Sergiu Nicolaescu, o efigie unicat a cinema-ului romanesc

  Am aflat cu adanca tristete despre moartea, in aceasta dimineata, la varsta de 82 de ani, a celui care a fost marele regizor Sergiu Nicolaescu. Cu o cariera indelungata in cinematografie, de peste 40 de ani, si o opera prodigioasa, de peste 60 de filme, Sergiu Nicolaescu a fost un om de film total, care a exersat cu maiestrie, talent si geniu toate indeletnicirile din profesie, de la operator la regizor, scenarist, actor si producator, si pentru care filmul a intruchipat, deopotriva, Familia, Casa si Lumea sa. Filme precum „Dacii”, „Mihai Viteazul”, „Cu mainile curate”, „Atunci i-am condamnat pe toti la moarte”, „Nea Marin miliardar”, „Orient Express” ori „Supravietuitorul”, pentru a enumera doar cateva dintre cele mai cunoscute, l-au impus definitiv in constiinta filmica romaneasca si internationala, fiind vizionate de peste o suta de milioane de telespectatori din tara si de peste un miliard din strainatate.

  Filmele cu tematica istorica au reprezentat filonul de aur in creatia cinematografica nicolaesciana, tradandu-i un patriotism fierbinte si neinduplecat, ceea ce l-a pus in conflict iremediabil cu mostenirea liniei cominterniste a vremurilor de dinainte de 1989, dar, in mod ciudat, si de dupa Revolutie, care ne-a parvenit pe filiera occidentala de aceasta data, potrivit careia romanilor trebuie sa li se inculce sindromul de popor infrant, colonizat si asimilat, in totalitate si pentru eternitate, prin ruperea firului continuitatii istorice, dezortodoxizarea si vasalizarea lor Vestului. Filmul „Dacii” a insemnat, pentru cei care au stiut sa-i citeasca si descifreze simbolistica istorica, o aducere la suprafata a pulsiunii dacice din ADN-ul poporului roman, a continuitatii dacice, pe care asa-zisa romanizare nu a putut sa o stinga, asa cum au scos la iveala o serie de dovezi arheologice din zilele noastre, iar prin „Mihai Viteazul” inegalabilul cineast a exprimat magistral constiinta unitatii istorice, de teritoriu, neam si spirit, a locuitorilor de azi ai vechii Dacii.

  Peliculele iesite de sub penelul filmic al Maestrului Sergiu Nicolaescu contin acei samburi ai unei inteligente critice subtile, care nu pot incolti decat pe un teren liber de vremelnicia oricarui partizanat politic, dar atasat valorilor perene ale cetatii. De aceea, filmele marelui Regizor trec cu usurinta prin grilele cetateanului obisnuit, al romanului de rand, bucurandu-se de o mare audienta, ceea ce si conteaza de fapt, dar nu si prin anumite grile politice. Asa se explica vitalitatea in mentalul colectiv a unor personaje celebre din lung-metrajele sensibilului si neobisnuitului Artist, cum ar fi comisarul Miclovan, alias Moldovan ori Pistruiatul, cat si a unor expresii nu mai putin celebre, ca de exemplu replica: „Un fleac, m-au ciuruit!”. Patura subtire a unor politicieni aventurieri, de aici sau de aiurea, care-i contesta marelui Cineast patriot locul in Panteonul Romaniei o alcatuiesc „relicvitorii”, urmasii cominternistilor si nomenclaturistilor comunisti, care nu-i pot ierta ca le-a dat peste cap calimara cu cerneala disolutiei si culpabilizarii, inlocuind-o cu liantul puternic pe care l-au reprezentat productiile sale cinematografice despre trecutul istoric al poporului roman. Odihneste-te in pace, Maestre, Romanii si Romania iti vor purta o vesnica Recunostinta!

 152. 153 blogideologic ianuarie 4, 2013 la 2:45 am

  Doi mari secui care şi-au demonstrat pozitiv apartenenţa (la) şi lealitatea faţă de România : Edmond Bordeaux Szekely (mama lui era franţuzoaică) şi Szoby Cseh. Edmond Bordeaux Szekely s-a născut în anul 1905, şi a murit în anul 1979. Edmond Bordeaux Szekely nu a pronunţat vreodată nici măcar un singur fragment de discurs anti- românesc. Foarte recent, o publicaţie americană prestigioasă îl caracteriza drept „filosof român” http://travel.nytimes.com/2012/12/30/travel/destination-wellness.html?hp&_r=0 Nu cunosc opera sa ce permite să fie caracterizat drept filosof român. Din ce am găsit, pot zice că gândirea sa filosofică era asemănătoare cu gândirea filosofică a lui Camil Petrescu. Însă nu cred că s-au cunoscut şi au discutat vreodată. Dar găsim la amândoi interesul faţă de ideologia fiziologică a lui Maine de Biran. Iar pe domnul Szoby Cseh cine nu-l cunoaşte şi nu-l respectă ? L-am ascultat pe 3 ianuarie în studioul televiziunii Antena 3, invitat la o discuţie despre Sergiu Nicolaescu. Eu fiind parte la fandomul românesc SF, eram interesat de un episod din 1968, când Stanley Kubrick intenţiona să filmeze în România. Am mai vorbit pe aici despre temă, fără să primesc răspunsuri. Pe 3 ianuarie, din studioul televiziunii Antena 3, domnul Szoby Cseh m-a lămurit. Din Wiki aflu că Szobi Cseh : +În anii 1967-1980, fiind primul metodist (maistru de lupte) angajat pe un asfel de post în România, în cadrul Studioului Cinematografic „București” și apoi în Centrala RomaniaFilm – Centrul de Producție Cinematografică, a colaborat la toate filmele românești ce conțineau secvențe de acțiune-lupte și a executat multiple cascade dificile și spectaculoase, unele fiind unicate pe plan mondial. Tot din 1967, Cseh a alcătuit prima echipă de cascadori profesioniști din România, a cărei continuitate a asigurat-o, prin coordonare și instruire, până în 1987. Astfel, Szabi Cseh a contribuit substanțial la crearea unui domeniu practic inexistent în România până atunci și la „perioada de aur” a filmului românesc de acțiune în context mondial.+ Ei bine, un detaliu al revelaţiilor lui Szoby Cseh este congruent cu un detaliu pe care îl ştiam eu mai demult pe tema Stanley Kubrick-1968-filmare- România. Detaliul comun se referă la o scenă de film cu 11 000 de cai şi călăreţi. Se întâlneşte în filmul Mihai Viteazul (din anul 1970). Dar înseamnă că Stanley Kubrick auzise deja despre el, fiind în pregătire, încă din anul 1968. Aceasta nu înseamnă că Stanley Kubrick intenţiona să filmeze Mihai Viteazul. Stanley Kubrick intenţiona să arate publicului ce a însemnat bătălia de la Borodino, ilustrând-o şi printr-o scenă de luptă cu 11 000 de cai şi călăreţi. Este foarte interesant modul de gândire pur managerial, de o eficienţă extremă, ce îl caracteriza pe regizorul Stanley Kubrick. Astfel, pentru filmele sale, Stanley Kubrick căuta în permanenţă reducerea costurilor. Uniformele militare pentru 11 000 de călăreţi ar fi costat destul de mult. Stanley Kubrick a găsit o soluţie foarte ingenioasă. Tocmai fusese inventată o marcă de hârtie extraordinar de rezistentă la rupere. Stanley Kubrick intenţiona să tipărească uniformele militare de la Borodino pe hârtia aceea, apoi să o „croiască”, şi să realizeze uniformele prin lipire. În treacăt fie spus, hârtia de acel tip a fost ulterior folosită de firma de curierat FedEx, pentru plicurile sale extrem de rezistente.

 153. 154 Karakas ianuarie 4, 2013 la 3:14 am

  Domnule Nastase, avem nevoie de dvs! Cred ca oriunde v-ati afla aveti o influenta pozitiva asupra oamenilor si evenimentelor. Adversarii dvs v-au prigonit, insultat si intemnitat. Dvs. sunteti un ginditor liber, in timp ce ei sunt prizonierii gindurilor lor.

 154. 155 Karakas ianuarie 4, 2013 la 4:08 am

  Ponta: Vom cere FMI creşterea salariului minim de la 700 la 800 de lei

  O veste buna si una proasta. Vestea buna e ca, in sfirsit, un prim ministru se gindeste la cresterea salariului minim. Vestea proasta: nu el hotaraste, ci o organizatie externa tarii.

  Nu poti sa nu te intrebi: cam cita putere de decizie efectiva mai are premierul Romaniei?

  http://www.antena3.ro/politica/ponta-vom-cere-fmi-cresterea-salariului-minim-de-la-700-la-800-de-lei-197871.html

 155. 156 Iluminatu ianuarie 4, 2013 la 8:13 am

  DE CE ÎNCALCĂ CTP PROTOCOLUL FUNEBRU ?

  Ar fi spus domnia-sa că „a simţit nevoia să se spele pe ochi, cu alcool, după ce a vizionat filmul Poker al lui SN”, şi multe altele, „de bine” . Sau să fi confundat ochii cu stomacul ? Să-l fi deranjat că hotărârea arderii pe rug a luat-o chiar „berbecul” zodiacal ( n.13.04.1930), şi nu domnia-sa?
  Circulă deja următoarea remarcă :
  ® SN este singurul „berbec” care testamentar şi-a dorit un final la proţap.

  http://www.rtv.net/ctp-sergiu-nicolaescu-nu-a-comis-niciodata-eroarea-de-a-fi-original_60333.html#acomments

 156. 157 blogideologic ianuarie 4, 2013 la 8:14 am

  Kelemen Hunor : „construcţia naţiunii române a întârziat un secol faţă de vest-europeni. Alcătuirea naţiunii române n-a început la debutul secolului al XVIII-lea, ci, în cel mai bun caz, odată cu revoluţia din 1848-1849, adică începutul secolului al XX-lea.”
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/kelemen-hunor-atac-dur-romania-nu-este-stat-natiune-dan-voiculescu-tumoarea-canceroasa-a-politicii-romanesti-289020.html Kelemen Hunor speculează chiar şi acum efectele negative ale epocii fanariote. Cât de negative au fost ele ? „Arheologia cunoaşterii” (vezi Michel Foucault) ne arată aceasta. În iarna 1785-86, filosoful moral utilitarian englez Jeremy Bentham traversa Valahia şi Moldova.Ţări ai căror autohtoni tăceau, în grai pierdut, sub oprimarea fanariotă. Jeremy Bentham era totuşi gata de conversaţie cu locuitorii autohtoni. Nu găseşte vreunul capabil de a purta un dialog. În Bucureşti („oraş cu multe turnuri înclinate, Pisa are doar unul şi este celebru”, remarca filosoful moral), Jeremy Bentham găsea un grec capabil să discute despre filosofia lui Helvétius. Despre autohtonii din Valahia şi Moldova, Jeremy Bentham va scrie că aceştia erau nişte „legume” („vegetables”). Dar la începutul secolului XIX, pruncii români quintesenţiali, vorbesc despre Ioan Eliade Rădulescu şi Petrache Poenaru, îl citeau pe filosoful şi economistul Destutt de Tracy, discutau ideile sale chiar înainte de Revoluţia naţională de la 1821 condusă de Tudor. La această Revoluţie autentică, Petrache Poenaru a fost secretarul lui Tudor Vladimirescu. În prima jumătate a secolului XIX, incorporarea ideologiei primare a lui Destutt de Tracy, ca un acquis în ideologia naţionalismului românesc, a permis locuitorilor autohtoni să depăşească stadiul de „legume” în discursul lor. Ideologii primari sunt „generaţia pierdută a Iluminismului” după expresia filosofului Marc Regaldo. Ideologia primară (sau paradigma thermidoriană) a construit o metodologie de nation-building. Care se găseşte incorporată, ca un acquis, în ideologia naţionalismului românesc. Nu sîntem cu nimic mai prejos decât cei din MittelEuropa. În secolul XX, cehul Vaclav Havel scria bine documentat despre felul cum se iniţiază activitatea asociativă şi partidele politice: “Partidele politice sunt un fel de finalizare a unei activităţi asociative. Nu putem imagina activitatea unei societăţi democratice fără acestea.” Începând cu deceniul doi al secolului XIX, mişcarea asociativă generată de „pruncii români” avea să conducă la formarea Partidei Naţionale, o mişcare modernă care a condus la democraţie. Impulsionată endogen, dar totodată ajutată de ideologia primară a lui Destutt de Tracy asimilată ca un acquis european. Revoluţia de la 1821 confirmă geneza ideologică a naţionalismului românesc. Care permite rumânilor să învingă consecinţele nefaste ale epocii fanariote.

 157. 158 intrusul ianuarie 4, 2013 la 8:57 am

  Despre morti numai de bine !Referitor la evocarea trecutului istoric
  in filmele sale sunt probleme.Dumnezeu sa-l ierte !

 158. 159 Marian Nicolae ianuarie 4, 2013 la 9:35 am

  @ Fragmentarium Politic ianuarie 3, 2013 la 11:32 pm

  „La moartea unui Dac Liber: In Memoriam Sergiu Nicolaescu, o efigie unicat a cinema-ului romanesc”

  Da, aveti dreptate, Dumnezeu sa-l odihneasca pe Dacul liber Sergiu Nicolaescu.

  Lucru care-mi impinge gandul catre o anumita problema pe care o pritocesc de ceva vreme in sinea mea.

  Pentru a rupe legatura dintre Romani si RRomi, care n-au facut decat sa joace jocul kazarilor, facandu-ne de rusine peste tot in lume, cred ca ar fi timpul sa ne reluam numele nostru adevarat:

  SUNTEM CU TOTII DACI, FIII SI FIICELE DACILOR LIBERI, PENTRU NUMELE LUI DUMNEZEU !!!!

  IARA TARA NOASTRA ESTE DACIA !!!!

  Ce-ar fi daca al nostru Prim-ministru gaseste ceva vreme sa se aplece un pic asupra acestei probleme si sa vada cum se poate face legal, la nivel de drept international.

  Oricum DACI am fost de cand ne stim, ce rost are sa ne numim altfel decat am fost cunoscuti si ATENTIE RESPECTATI in lume, de mii de ani????

  Dacul Marian Nicolae….
  Hm, eu zic ca suna bine…..

  Dacia, in loc de Romania…..
  Hm, eu zic ca suna si mai bine……

  Voi ce ziceti RUMANI DUMNEAVOASTRA????

 159. 160 Gaby.B ianuarie 4, 2013 la 10:02 am

  Romania e prea saraca, arata ca poate daca e inpinsa de la spate. De ce trebuie sa vina straini si sa ne arate ce trebuie sa facem. Romania era cunoscuta pentru oamenii cu talent, pentru oamenii muncitori, care au facut si au dat dovada ca pot. Dupa 23 ani situatia s-a schimbat, romania e cunoscuta ca hoti, cerseturi si decurand lenesi. De ce ?

 160. 161 Marian Nicolae ianuarie 4, 2013 la 10:06 am

  Se schimbă harta României.
  Ce a anunţat premierul despre noua ÎMPĂRŢIRE la care vom asista

  O.P. | 04 Ian 2013, 09:48

  http://www.antena3.ro/romania/se-schimba-harta-romaniei-ce-a-anuntat-premierul-despre-noua-impartire-la-care-vom-asista-197902.html

  Premierul Victor Ponta a anunţat la un post de televiziune că acceptă ideea unei reorganizări administrative a ţării, ba chiar se gândeşte să o pună în aplicare.

  Victor Ponta a declarat că vor fi astfel opt regiuni administrative, iar o parte din atribuţiile pe care le au consiliile judeţene vor fi transferate către aceste regiuni. Mai mult, cei care vor conduce aceste regiuni vor fi propuşi şi aleşi de consilierii locali şi de primari.

  Însă, contrar celor vehiculate anterior, această împărţire administrativă nu va însemna şi dispariţia judeţelor actuale, ci înglobarea lor în cele opt regiuni administrative.

  Astfel, consideră premierul, aceste regiuni pot accesa fonduri europene şi se pot dezvolta, contractând credite în mod direct.

 161. 162 analist ianuarie 4, 2013 la 10:38 am

  @blogideologic, dl Nimeni, Marian Nicolae, Santinela, Fragmentarium Politic, Doru Coarna, George Serban, Sibilla si multi altii
  Istoria ne demonstreaza ca cei sustinuti ajung la Putere. Schimbarea drumului se face infinit de greu. Multimea indivizilor luata ca o multime de elemente aleatorie pot duce la un anume format. De pilda, sansele lui Basescu de a castiga al doilea mandat erau de 99 % in 2004 si 97 % in 2009. Ce putem face noi? Nimic mai mult decat sa ne implicam. A sta, doar, si a comenta stirile, evenimentele, parerile altora face parte intrinseca din activitatea unui blog. Dar dnul AN a dorit mai mult. Schimbarea la fata, din toate punctele de vedere. Peste ani de zile, cand o sa va uitati in oglinda si o sa va intrebati: ce am facut eu pentru tara mea, ce o sa raspundeti? Repet, inca o data, timpul se masoare in secunde, el are rabdare limitata, implicati-va la nivelul unde sunteti, luptati-va pentru a impiedica ocuparea deconcentratelor de incompententii momentului, guvernarea are in primul rand obligatii catre popor.

 162. 163 Marian Nicolae ianuarie 4, 2013 la 11:37 am

  @ analist,

  Dumneavoastra aveti dreptate.

  Ce faci totusi cand te gasesti adanc in „teritoriul” si inima inamicului…inconjurat de colegi tradatori cu creierele bine spalate, care gandesc numai la bani, banuti, banisori, tara uitand-o undeva in urma cu 23 de ani…..

  Cinci dintre colegii acestor romani de facatura unde lucrez acum au sfarsit in spital, epuizati din cauza la prea multa munca….a miscat vreunul in front cand a fost vorba sa ne cerem drepturile?

  Nu, am fost singur singurel…..si sunt inca din cate vad eu aici….pentru moment…..

 163. 164 blogideologic ianuarie 4, 2013 la 3:31 pm

  @analist
  Nu prea înţeleg ce vreţi să spuneţi.

 164. 165 Maximmouse ianuarie 4, 2013 la 3:41 pm

  @ Iluminatu

  Iti spun eu de ce, pentru ca este un pig comunist, crescut de niste comunisti, un ateu dezgustator si atins de paranoia, d’aia!

 165. 166 LIA ianuarie 4, 2013 la 5:07 pm

  La multi ani si tot ce va doriti? LIA

 166. 168 Marian Nicolae ianuarie 5, 2013 la 2:30 pm

  Domnule profesor, in legatura cu Romanul Ion Stan, mai sunt si alti Romani cu R mare printre noi care iata ce gandesc:

  Narcis Daju, jurnalist, fost ofiţer SRI:
  „M-a îngrozit lejeritatea cu care s-a debarasat Victor Ponta de Ion Stan!”

  http://www.cotidianul.ro/m-a-ingrozit-lejeritatea-cu-care-s-a-debarasat-victor-ponta-de-ion-stan-203636/

  „M-a îngrozit lejeritatea cu care s-a debarasat de el Victor Ponta în vinerea de dinaintea Crăciunului, mai ales că l-am cunoscut personal pe domnul Ion Stan în perioada în care am activat în interiorul SRI şi când m-am adresat Comisiei Parlamentare de Control al SRI. Trebuie să ştiţi că Ion Stan a fost un sprijin real pentru cadrele tinere din Serviciu, a pus tot timpul întrebări conducerii SRI în legătură cu abuzurile din interior şi a contribuit în mod real la diminuarea acestora, pentru că de stopat sunt greu de stopat.

  Fără să spun cuvinte mari, cred că, dacă Ion Stan n-ar fi fost în ultimul deceniu în acea Comisie, SRI ar fi fost mult mai „exaltat” şi ar fi avut mult mai puţine oprelişti. Şi fac paralela cu Gorjul: dacă anumiţi politicieni subvenţionează 20 de ziare, e bine să fie un al 21-lea care spune altceva, care uneori le face nopţi albe şi, într-un fel sau altul, le mai pune stavilă. „Hai să nu trucăm chiar aşa, pe faţă, licitaţia asta, că poate află ăla!”
  Eu constat că Ion Stan lasă un gol imens, mai ales că a fost înlocuit cu Sebastian Ghiţă, un tip destul de controversat. Eu am fost şocat să aflu că Ghiţă controlează, de-acum, SRI. A fost un semnal groaznic pentru corpul ofiţerilor din SRI, sunt convins! Aştept să văd câţi ofiţeri SRI, călcaţi în picioare în interior, se vor adresa de azi înainte Comisiei SRI conduse de Ghiţă!”

  ––––––-
  nota Roninjaune:

  Fratilor, pana la urma Romania ne este muma la toti, trebuie sa ne strangem si sa reparam tara, NU este alta solutie !!!!

  Ce tara le lasam copiiilor nostri?

  O noua Palestina ?????

  Nu mai este de glumit !!!

 167. 169 Marian Nicolae ianuarie 5, 2013 la 2:41 pm

  Cum au devenit românii antiamericani?

  de Petru Romoşan
  http://www.cotidianul.ro/cum-au-devenit-romanii-antiamericani-203608/

  E totuşi de necrezut. În doar opt ani, cei ai „proamericanului” Băsescu Traian, românii au devenit la fel de antiamericani ca şi francezii din timpul lui Charles de Gaulle, la începutul anilor ’60, cînd Mihai Caraman şi reţeaua lui penetrau cu succes NATO la Paris. Nu apar sondaje pe această temă, deşi cei interesaţi le fac şi ele ar fi de mare interes public. Rezultatele sondajelor discrete sînt dintre cele mai năucitoare: românii nu-i mai iubesc deloc pe francezi sau britanici şi cu atît mai puţin pe americani sau pe evrei, dar par a fi din ce în ce mai progermani şi chiar mai îngăduitori faţă de ruşi – sîntem totuşi ortodocşi şi ne închinăm cu toţii la Athos. Cum a fost posibil? Sau întrebarea-cheie din anchetele judiciare: cui îi slujeşte crima?

  Ca să înţelegem cît de cît prezentul, trebuie mai întîi să fi studiat atent trecutul. În 1958, foarte eleganţi, băieţi buni, sovieticii şi-au retras armatele de ocupaţie din România. Mai mult, Gh. Gheorghiu-Dej, împreună cu Emil Bodnăraş, Nicolae Ceauşescu şi, mai ales, Ion Gheorghe Maurer, a dus o formidabilă politică de îndepărtare de „marele frate” sovietic şi de apropiere secretă dar consistentă de Occident şi, mai ales, prin Corneliu Mănescu şi Mircea Maliţa la ONU, de Statele Unite. De necrezut! Şi eu nu cred nici astăzi că a fost aşa. Ruşii au plecat în 1958 doar ca să rămînă mai bine. Subteran, în afacerile mari şi foarte secrete. Eu, ca mulţi alţi compatrioţi, cred că politica lui Ceauşescu de mare independenţă a fost doar o mare şi teribilă, pentru români, comedie. Iar comedia „liberalizării” a continuat sub diverse forme, care de care mai nefaste, şi în ultimii 20 de ani. Dar campionul absolut al mistificării este bufonul politic Băsescu Traian.

  Cum poţi să explici serios că americanii, partenerii noştri militari cei mai importanţi, cu interese evidente în zona Mării Negre şi a Munţilor Carpaţi (frontieră naturală a expansiunii Imperiului Rus), ar fi interesaţi ca România să nu aibă nici flotă şi nici autostrăzi? Dwight D. Eisenhower, după ce a văzut în timpul războiului avantajul Autobahn-urilor construite de Hitler, a lansat în anii ’50 un vast program de construcţie de autostrăzi pentru a uşura transportul trupelor în caz de atac pe teritoriul american. Cei doi dictatori români, Ceauşescu şi Băsescu, nu au fost deloc interesaţi de construcţia de drumuri şi deloc de autostrăzi. Ce l-a împiedicat pe dictatorul Ceauşescu să facă şosele comparabile cu cele ale lui Hitler? De ce a trebuit să investească miliarde şi atîtea alte energii în monstruozitatea care desfigurează Bucureştiul, botezată Casa Poporului? Iar Dej, mai înainte, de ce s-a ocupat de Canal, lucrare pe cît de faraonică, pe atît de inutilă? Şi cum se face că Băsescu e înconjurat de atîţia asfaltangii miliardari, în vreme ce noi nu avem şosele? De altfel, fostul ministru al Transporturilor, un anume Băsescu Traian, s-a exprimat cu subiect şi predicat împotriva construcţiei de autostrăzi.

  Argumentul forte al antiamericanilor de astăzi este chiar ambasadorul american de pînă mai ieri, Mark Gitenstein. Amestecul său grosolan şi, de fapt, total inutil în afacerile interne ale României, mai ales în treburile justiţiei, rămîne încă un mare mister. La începutul noii democraţii române, am mai avut parte de un mister asemănător. Acela s-a numit Harold Nicholson, şeful rezidenţei CIA la Bucureşti şi recrutorul principal al noilor elite politice şi culturale de la noi. Harold Nicholson ispăşeşte o lungă pedeapsă pentru trădare în favoarea Rusiei (vezi articolele despre Harold Nicholson din „New York Times” şi cel de pe site-ul Huffington Post din 18 ianuarie 2011). Să ne mai întrebăm azi pentru cine a recrutat Nicholson în 1990-1992 la Bucureşti şi pentru cine lucrează, fie şi exploatate în orb, acele elite? Oare contraselecţia dezastruoasă de cadre nu se situează tot la începutul anilor ’90? Un răspuns găsim tot în trecut. După comentariul sintetic al unui important fost şef de serviciu secret: „Disidenţii români au fost mînă de lucru pentru ruşi cu fonduri anglo-americane”. Dar, ca să revenim la dl Mark Gitenstein, oare nu are fostul ambasador şi merite speciale în teleportarea comică la Bucureşti după referendum a lui Philip Gordon, cu panseurile lui fără vreo legătura cu politica internă a României? În treacăt şi ironic, merită amintit că Gordon e traducătorul „operei” lui Nicolas Sarkozy în Statele Unite.

  Un alt argument al antiamericanismului primar-agresiv e prezenţa masivă în ultimii ani în România a FMI. Dar nimeni nu se întreabă ce s-a întîmplat cu rezervele foarte importante de la BNR. Cîţi bani mai are, de fapt, România şi de ce am avut o nevoie atît de presantă de mari împrumuturi de la FMI şi de la Comisia Europeană?

  După ce a dat foc portului Rouen în anii ’80, Băsescu Traian a prăduit flota, a blocat construcţia de şosele şi autostrăzi, infrastructură vitală pentru dezvoltare, şi ne-a băgat pînă în gît în datorii. Un succes pe toată linia! Dar nu pentru România.

  Situarea geostrategică a României între interesele americane şi cele ale Eurasiei lui Mackinder (Germania şi Rusia în principal) nu ne-a adus pînă acum decît confuzie, suferinţă şi sărăcie. E vina noastră că nu ne cunoaştem interesele sau nu reuşim să le exploatăm. Cioroianu (fost PNL), Baconschi, Ungureanu, Udrea, Boc şi toată banda nu pot implementa vreodată vreo politică. Dar oare nu e la mijloc şi o suspectă orbire din partea aliatului american? Două cărţi pasionante ale geostrategului George Friedman („The Next 100 Years: a Forecast for the Twenty-First Century”, 2009, şi „The Next Decade: Where We’ve Been… and Where We’re Going”, 2011 – ambele traduse şi în româneşte la Editura Litera), fondatorul Stratfor, plasează România într-o poziţie de mare interes a strategiei pe termen lung a SUA. Acţiunile ambasadorului Mark Gitenstein, ale lui Philip Gordon şi, în general, ale întregii administraţii democrate par să-l contrazică însă copios. Sau, poate, pur şi simplu, America nu e mai capabilă să-şi urmarească interesele strategice.

  Text preluat de pe blogul Editurii Compania

 168. 170 Marian Nicolae ianuarie 5, 2013 la 2:49 pm

  Război cu actuala guvernare
  Traian Băsescu – prima mare minciună pe 2013

  http://www.cotidianul.ro/traian-basescu-prima-mare-minciuna-pe-2013-203631/

  După ce a participat la prima parte a şedinţei CSM, Traian Băsescu a făcut o declaraţie halucinantă, susţinând, nici mai mult, nici mai puţin, că articolul din statutul judecătorilor şi magistraţilor care prevede numirea şefilor procuraturilor este neconstituţional.

 169. 172 Marian Nicolae ianuarie 5, 2013 la 3:01 pm

  Bomba cu ceas a economiei mondiale

  http://www.cotidianul.ro/bomba-cu-ceas-a-economiei-mondiale-203584/

  După ani de consum pe împrumut, economia Japoniei a ajuns să aibă o datorie publică de 230% din PIB, mult mai mult decât cele 165% din PIB ale Greciei. Datoria niponă reprezintă 14.600 de miliarde de dolari.

  Japonia a devenit astfel o bombă cu ceas a economiei mondiale, scrie Der Spiegel, adăugând că este vorba aici şi de o lecţie din care UE poate învăţa câte ceva pentru gestionarea propriei crize a datoriilor suverane. Japonia a fost miracolul economic al perioadei postbelice, însă nu a reuşit să-şi revină din şocul crizei imobiliare din anii ’90, care a dus la apariţia unei aşa-zise generaţii pierdute. Guvernul a împrumutat atunci masiv băncile, iar companiile de asigurare au falimentat. Începând de atunci, rata de creştere economică a fost foarte mică şi veniturile din impozite nu mai pot acoperi nici jumătate din cheltuielile bugetare.

 170. 173 blogideologic ianuarie 5, 2013 la 9:35 pm

  @ Adrian Năstase
  Ca să-l parafrazez pe filosoful politic Glen Newey (http://en.wikipedia.org/wiki/Glen_Newey), gândirea serioasă despre Justiţie este echivalentă cu plierea unei structuri origami în centrul unei tornade.


 1. 1 Augmentarea efectelor rele şi groteşti ale “revoluţiei culturale” « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe ianuarie 1, 2013 la 6:35 am
 2. 2 Ideea politica in 2013: Intre Phoenix si Origami « Fragmentarium Politic Trackback pe ianuarie 1, 2013 la 2:07 pm
 3. 3 funcţia de producţie « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe ianuarie 3, 2013 la 6:04 am
 4. 4 Sergiu Nicolaescu… « Motanul Incaltat Trackback pe ianuarie 3, 2013 la 3:33 pm
 5. 5 Video: ADRIAN NASTASE vorbea cu detinutii despre MASONERIE. De bine sau de rau? | Saccsiv's Weblog Trackback pe august 22, 2014 la 7:59 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: