Act aditional la Acordul de la Cotroceni

Este vorba, de fapt, de o completare, prin act unilateral. Zilele trecute, Traian Bǎsescu a fǎcut o precizare esenţialǎ pentru situaţia de coabitare instituţionalǎ de dupǎ alegerile parlamentare în care majoritatea din Parlament are o altǎ culoare decât preşedintele. La fel ca şi în Franţa, în astfel de situaţii, preşedintele trece pe locul doi, primul-ministru, susţinut de majoritate, cǎpǎtând rolul principal.
Bǎsescu a afirmat, neechivoc: „Grijile (şi deci responsabilitatea, n.b.) sunt la Guvern, eu nu mai am griji. La Guvern, la majoritatea parlamentarǎ, în nici un caz nu sunt la mine.”
Era necesarǎ aceastǎ completare pentru cǎ în Acordul încheiat la Cotroceni, la ora 22:50, scria altceva.

16 Responses to “Act aditional la Acordul de la Cotroceni”


 1. 1 Taranul decembrie 30, 2012 la 4:11 pm

  Da doamne sa fie asa,ca in 8 ani ne-a adus in sapa de lemn,iar inca 2 ani cu el decident,ajungem la plug de lemn.Daca actuala conducere legitima a tarii,nu-l pune in tarc la Cotroceni,sau mai bine s-al suspende si apoi demite,nu face nici o ceapa degerata,iar noi,cei ce i-am votat sintem niste prosti si momii!

 2. 2 Ghita Bizonu' decembrie 30, 2012 la 4:34 pm

  Aiurea .. scuzati cinismu. De fapt cestia (cred ca) stam cam asa : Tonta raspunde ptr tot si eu sunt liber sa il hingheresc dupa cum poftesc!!

  Asta ma face sa imi aduc aminte o gluma: serifule am prinit un bulet anonim ca daca mai fur gaini imi taie urechile! Si ce vrei ? Sa stiu cum nu trebuie sa mai fur gainile!!!

  Asa si inVictor : in loc sa zica ca ii taie urechiele daca mai … el stabileste ca prin gaini nu se inteleg bibilicele, nici ratelem nici porumbeii . Da a uitat de ciricliu … si pimarti unu din subordonatii lu nu zic care inamovibil interimar vor face asa un dosar la misto … a la sAtansiu ori Fenechiu ….

 3. 3 Marian Nicolae decembrie 30, 2012 la 4:40 pm

  Taxa auto: opriţi odată circul!
  de Adrian MIHĂLŢIANU

  http://www.gandul.info/puterea-gandului/taxa-auto-opriti-odata-circul-10413871

  Guvernul Ponta vrea să ia „cea mai bună măsură posibilă”, pentru a satisface atât Uniunea Europeană, cât şi importatorii şi producătorii de maşini din România. Asta au declarat ei.

  Le adresez un îndemn, totuşi: domnilor, la români vă gândiţi?!

  Se discută din nou despre taxa auto. Normal, avem un nou guvern, care vrea să o transforme în „taxă de mediu”. De parcă numele taxei o transformă brusc din ciumă în mumă.

  Interesantă este însă poziţionarea agresivă a noilor guvernanţi, care, bazaţi pe un succes electoral zdrobitor, nu se mai ascund în spatele cuvintelor şi o zic pe aia bună – taxa se discută cu producătorii şi importatorii de maşini, precum şi cu Comisia Europeană.

  Cu românii, mai puţin.

 4. 4 matilda decembrie 30, 2012 la 4:45 pm

  Orice ar spune Băsescu, puţini spre deloc îl mai cred pe cuvînt !

 5. 5 Adrian B. decembrie 30, 2012 la 5:09 pm

  Se pare ca , toti consilierii d-lui Basascu au un IQ negativ !!! D-ul Iulian Chifu face o ” analiza profesionista ” de politica externa pe marginea evenimentelor din fosta Uniune Sovietica .

  Mentionez ca d-ul Iulian Chifu este acelasi ” expert in politica externa ” care afirma in anul 2008 ( in timpul conflictului Rusia – Georgia din Osetia de Sud ) nici mai mult nici mai putin ca Georgia va zdrobi armata rusa in cateva zile deoarece aceasta a fost modernizata , instruita si pregatita in ultimii ani de instructori israelieni si americani !!!!!!
  Eu sunt chiar un nobody in politica externa si in general , dar sa afirmi astfel de aberatii la tv , din pozitia de expert in politica externa , mi se pare cel putin CARAGHIOS . Oricum , omul acesta are mai mult potential de prostie decat Sebastian Lazaroiu …

  Dar va rog sa analizati tonul si spusele de mai jos ale acestui IMBECIL , care cu siguranta n-a auzit niciodata de zona Eurasia (anuntata de prin 2010 de Rusia , Kazahstan , Belarus , etc si pana la China) ca o contrapondere ECONOMICA la UE si NAFTA , n-a observat problemele majore din UE , pericolul dezmembrarii UE sau intreruperea atragerii de noi membri , problemele economice grave cu care se confrunta SUA ( deficite extrem de periculoase care pot antrena o supercriza mondiala in care vor fi trase o multime de state cu economii slabe ) , incercarea de repliere in fata crizei a tuturor tarilor lumii , protejarea resurselor nationale in conditiile in care unele tari au trecut deja la nationalizari fortate ( Argentina , Bolivia , etc.) , ingerintele SUA si UE in zonele de influenta ruseasca , etc.

  Consilierul prezidenţial Iulian Chifu afirmă, într-o analiză transmisă duminică agenţiei Mediafax, că obiectivul esenţial al noii strategii de politică externă a Federaţiei Ruse, publicată în această lună, este „reunificarea spaţiului post-sovietic”, ceea ce înseamnă că „am revenit în plin război rece”.

  „Federaţia Rusă a publicat din nou ambiţiile pentru perioada următoare sub forma unei noi strategii de politică externă. Obiectivul esenţial: refacerea Uniunii Sovietice. Mă rog, reunificarea spaţiului post-sovietic. Am revenit în plin război rece, de parcă nimeni nu a învăţat nimic. URSS s-a rupt pentru că era alcătuită din componente care nu acceptaseră niciodată să facă parte din acelaşi stat sovietic. Ba chiar şi separatisme în Federaţia Rusă provin din aceeaşi sursă a păcatului originar”, afirmă consilierul preşedintelui Traian Băsescu pentru afaceri Strategice şi securitate internaţională.

  Potrivit lui Chifu, ” prin constrângere nu se poate dobândi nimic trainic „, el evidenţiind în acest sens exemplele Republicii Moldova, Ucrainei şi Transnistriei.

  Oare chiar toti consilierii lui Traian Basescu sunt niste IMBECILI ? Banuiesc ca prima regula a unui diplomat este respectul si limbajul decent . Ce fel de diplomat , de consilier in politica externa este acest individ trist ?

 6. 6 Monica M decembrie 30, 2012 la 5:39 pm

  Cred ca ne costa mai putin sa-l tinem pe Basescu la munte cu tot neamul decat la Cotroceni cu consilierii

 7. 7 Taranul decembrie 30, 2012 la 6:20 pm

  Da doamne sa fie asa,ca in 8 ani ne-a adus in sapa de lemn,iar inca 2 ani cu el decident,ajungem la plug de lemn.Daca actuala conducere legitima a tarii,nu-l pune in tarc la Cotroceni,sau mai bine sa-l suspende si apoi demite,nu face nici o ceapa degerata,iar noi,cei ce i-am votat sintem niste prosti si momii!

 8. 8 Adrian B. decembrie 30, 2012 la 6:52 pm

  Cred ca postul Realitatea TV ar trebui sa redifuzeze declaratiile acestui CARAGHIOS IRESPONSABIL ( Iulian Chifu ) din perioada izbucnirii conflictului din Osetia de Sud ! Cred ca era in ziua de deschidere a Olimpiadei de la Beijing .

  Ar merita acele imagini pentru a vedea despre ce CRETIN vorbim ! Expert in politica externa si securitate internationala !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  HA HA HA HA HA HA HA HA HA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 9. 9 anonim decembrie 30, 2012 la 8:13 pm

  E si normal sa nu mai aibe griji dupa ce a reusit in sfirsit sa o marite pe Eba . A scapat si acum e fericit.

 10. 10 Cornelia decembrie 30, 2012 la 8:52 pm

  traian basescu ( am fost la alfabetizare, stiu cum se scriu num. proprii) ,sa ne mai lase in pace, la fel si ” jurnalistii” care alearga cu limba scoasa sa mai inregistreze o ” zicere de -a lui. Sa va spun cinstit d.le Nastase pt. mine numai conteaza ,ca individ, din Mai 2010 si in special cand, din cele 18 – 19 mil. de cetateni romani , mai bine de 7,4 mil( cu mult mai multi decat l- au votat ca presedinte in 2009) i -au spus clar sa plece acasa. El nu este seful statului , dupa votul din 29 Iul, este „guvernator ” nici nu avem in constitutie aceasta titulatura ci de presedinte , asta este cu totul altceva ,ar trebui sa ma reprezinte ” , ar trebui sa fie si in slujba mea. Cicero a spus asa :” un om singur nu are nici o putere, puterea i-o dau cei care-l sustin”, iar el nu mai are nici o sustinere in interiorul tarii de aceea l-am numit ” guvernator „.
  Acum la ceas de seara as dori sa va urez multa, multa sanatate, bucurii si de ce nu impliniri in noul an, pt.ca D.zeu( cine stie ce planuri are, caci nebanuite sunt caile Sale) v-a mai dat o sansa va doresc sa va bucurati din plin de ea .

 11. 11 Radu Humor decembrie 30, 2012 la 10:10 pm

  „E şi normal să nu mai aibă griji după ce a reuşit, în sfârşit, să o mărite pe Eba. A scăpat şi acum e foarte fericit ! ” Ar fii interesant de ştiut şi cum s-a reuşit acest lucru :
  Tot la o intervenţie a lui Traian, care enervat la culme ar fi zis :
  – Maria, dacă mai dă Dumnezeu şi mai apare unul s-o ceară-n căsătorie pe Eba (sau pe cealaltă s.m.) este suficient să-i spui că eşti de acord !
  Nu trebuie să sari pe el, să-l îmbrăţişezi, să-l săruţi şi să-i spui că el e salvatorul nostru ! 🙄

 12. 12 George Ban decembrie 31, 2012 la 6:43 am

  @Monica M

  Din pacate, il tinem [pe Basescu] si la munte, cu tot neamul lui, si la Cotroceni, cu toata armata de consilieri!

 13. 13 blogideologic decembrie 31, 2012 la 7:08 am

  Dintre Ideologii primari, după Condillac şi Destutt de Tracy, Jules Michelet cunoaşte cel mai bine opera lui de Gérando. Presupun că exprimă opinii despre aceasta şi în faţa studenţilor săi români. Vin cu o mărturie care, indirect, confirmă. În primul rând să reamintesc că tomurile şi revistele strânse în prima jumătate a secolului XIX în biblioteca Şcolii Centrale din Craiova (http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%99ier:Theodor_Aman_-_Hora_Unirii_la_Craiova.jpg ) fuseseră arse la 1848 de otomani pentru încălzirea pilafului (Ienicerii nu procedau aşa din răutate, ci din pură utilitate). Chiar dacă vreo lucrare a lui Gérando se va fi aflat iniţial în acel fond, noi nu ştim, nici nu mai putem şti. Să mai reamintesc de asemenea şi numărul mare de astronomi olteni, formaţi începând cu cea de a doua jumătate a secolului XIX. Cum s-ar putea explica propensiunea lor pentru astronomie şi succesul lor în această ştiinţă ? În fine, să-l reamintesc pe inventatorul britanic al computerului, Charles Babbage, şi mărturisirile acestuia. Articolul său despre computer, o maşină Turing de facto, fusese publicat într-o revistă britanică de astronomie. Babbage spunea sincer că a fost influenţat în creaţia matematică (şi informatică) de lucrările ideologului primar francez de Gérando. Istoriceşte, începând cu domnia lui Barbu Ştirbei, biblioteca Şcolii Centrale din Craiova se va completa iarăşi, chiar îmbogăţindu-se foarte mult. Ulterior, Şcoala Centrală din Craiova se va transforma în Colegiul Carol I. Acum, în povestirea aceasta a mea intră în joc un fost deţinut politic şi refugiat din Cadrilater. Anii de puşcărie politică îi blocaseră studiile. Însă avea o inteligenţă nativă şi o curiozitate vie. Din cauza aceasta l-am avut prezent într-o clasă de liceu seral ca un elev vârstnic. Adunase un fond de cărţi vechi şi m-a invitat acasă la el ca să le văd şi să-mi exprim opiniile. M-a surprins, dar m-a şi derutat în acelaşi timp, un manual de Logică scris de un profesor de la Colegiul Carol I din Craiova. Cartea data din Belle Époque, şi dacă-mi aduc bine aminte, avea înscris pe ea anul tipăriturii 1912. Ei bine, profesorul de la fosta Şcoală Centrală descria în manualul destinat învăţăturii elevilor olteni de la Colegiul Carol funcţionarea unei maşinării logice capabilă de a face un set de operaţiuni pentru care, agregate, profesorul de la Craiova folosea la anul 1912 verbul „a ordina”. Dar cuvântul „ordinator” (egal computer) a fost inventat abia după cel de al doilea război mondial. Profesorul a murit în hecatomba „dăscălimii” române din primul război mondial.

 14. 14 fotbaldragosteamea decembrie 31, 2012 la 3:54 pm

  Fals!Basescu n-a avut niciodata,nici o grija,in afara celor personale,de familie sau de grup.Nu trebuie sa mai luam cuvintele acestui individ in serios.El serveste doar ce vrea si mereu pe invers si spune altceva,decat ar dori.Este un camaleleon vocal perfect.Nu mai trebuie luat in consideratie.Domnul Ghise a scris esentialul:”Poporul a decis,Basescu e demis”.Faptul ca inca mai atarna de un fir de par,precum paianjenul,nu mai conteaza.Trebuie sa avem in atentie alte aspecte.Ce facem cu aservitii?!Cum eliberam terenul cu uneltele de la Inalta Curte,nasul in suflet-Dragomir-si Zegrean,care vede numai ce vrea el?Cum scuturam celelalte structuri,pline de cozi de topor,antidemocratice?!Ma bucur ca sunteti atent la detalii,desi evitati sa comentati problemele sensibile,din pozitia de lipsire de libertate in care-din pacate- inca va mai aflati.Libertatea se simte tocmai atunci cand iti lipseste.Mai sunt cateva ore pana la anul nou.Va simt alaturi si va rog sa comunicam ,pentru o viata si un trai mai bun.Nu mai faceti gesturi imprudente.Suntei inca tanar,erudit si nu merita sa va sacrificati viata pentru niste nemernici.La multi ani!


 1. 1 Act aditional la Acordul de la Cotroceni | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe decembrie 30, 2012 la 3:36 pm
 2. 2 Act aditional la Acordul de la Cotroceni | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe decembrie 30, 2012 la 3:36 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: