La mulţi ani!

Dragi prieteni, sper să petreceţi Crăciunul în linişte, împreună cu familia, gândind, cu speranţă, la timpul care vine.

Vă doresc să fiţi curajoşi în ceea ce vă propuneţi să faceţi şi vă reamintesc un proverb chinezesc „Cel ce gândeşte mult înainte de a face un pas îşi va petrece viaţa într-un singur picior”.

Şi vă rog să mai ştiţi că în grupul de colindători ce vă vor vizita, mă voi afla şi eu, undeva, acolo, nevăzut…

La mulţi ani!

felicitare-Craciun

145 Responses to “La mulţi ani!”


 1. 1 Johann Nunweiler decembrie 25, 2012 la 11:59 am

  Multa Sanatate !

 2. 2 Johann Nunweiler decembrie 25, 2012 la 12:00 pm

  Multa Sanatate!
  Va asteptam sa reveniti!

 3. 3 Lucian Bureriu decembrie 25, 2012 la 12:01 pm

  Iar Băsăscu se dă pe derdeluș. O fi dat în mintea copoilor.

 4. 4 Fragmentarium Politic decembrie 25, 2012 la 12:28 pm

  La multi ani, un Craciun cu sanatate, speranta si incredere, sunt lucrurile de care aveti nevoie, „acolo”! Familia cea Mare va asteapta cu drag reintoarcerea! „Cine nu se urcă pe munte nu cunoaşte înălţimea cerului”, spune un alt proverb chinezesc.

 5. 5 Adrian B. decembrie 25, 2012 la 12:30 pm

  Sa va dea Dumnezeu sanatate si putere ! La multi ani !

  Cu respect , Adrian B.

 6. 6 andrada decembrie 25, 2012 la 1:07 pm

  Sarbatori fericite si multa sanatate ,d-le Adrian Nastase ! sa va aduca mosul linistea sufleteasca si multa putere sa o luati de la capat alaturi de oamenii care va apreciaza si va respecta !

 7. 7 Horatiu Gherman decembrie 25, 2012 la 1:12 pm

  La multi ani, domnule Nastase! Sa veti parte de liniste sufleteasca, iar gandurile bune sa va fie mereu alaturi. Ale noastre va sunt!🙂 Craciun fericit!

 8. 8 Theodora decembrie 25, 2012 la 1:33 pm

  Craciun fericit!
  Va asteptam casa domnule presedinte.

 9. 9 dragnea aurora decembrie 25, 2012 la 1:46 pm

  LA MULTI ANI,si indeplinirea tuturor dorintelor

 10. 10 dtucra decembrie 25, 2012 la 1:46 pm

  La multi ani si Dumneavoastra, mai linistiti, mai curati si mai buni decat acesta. Fie ca noua era „post-apocaliptica” sa va aduca mai multe bucurii si sanatate cat cuprinde! Fiti sigur ca v-am vazut printre colindatorii sufletului meu.

 11. 11 blogideologic decembrie 25, 2012 la 1:54 pm

  Mulţumim ! Sănătate şi noroc întregii familii !

 12. 12 vintilescu decembrie 25, 2012 la 1:56 pm

  La Multi Ani Adrian , tie si familiei !

 13. 13 doru paraschiv decembrie 25, 2012 la 2:02 pm

  SARBATORILE SA – TI ADUCA PACE SUFLETEASCA!!!….totul este trecator ..chiar si aceasta ” halta ” in care ai fost trimis ! doru paraschiv ..fost coleg de scoala…UN AN MULT MAI BUN ITI DORESC DIN TOT SUFLETUL !!!!

 14. 14 papasha decembrie 25, 2012 la 2:22 pm

  ” Nice touch ” Coane ! O idee minunata de a posta felicitarea cu scrisul personal !
  Asa te-am simtit mai aproape de noi .
  Mai e un pic , si-i gata !
  Te rog sa nu uiti sa ne dai, din timp , de veste si noua , astora din provincii mai departate , ca sa venim sa te-ntampinam si sa te-mbratisam personal .
  NUMAI DUPA CE TE VAD ACASA , ALATURI DE CEI DRAGI , VOI PUTEA SA-TI UREZ , DIN TOT SUFLETUL , SI IN GURA MARE , UN
  ” LA MULTI ANI ” ADEVARAT !!!!!!!!!

 15. 15 Elena decembrie 25, 2012 la 2:44 pm

  La multi ani domnule Nastase ,incercarti sa iertati va va fi mai usor dumneavoastra.

 16. 16 alexandruioancuza decembrie 25, 2012 la 2:46 pm

  La multi ani si sa va dea domnul sanatate! Romania are nevoie de dumneavoastra, nimic nu este mai tragic decat sa nu poti schimba prea multe pentru tara ta. Vrem lumina, ne-am saturat de intuneric.Oare este chiar atat de greu ?

 17. 17 imarica decembrie 25, 2012 la 2:48 pm

  Craciun Fericit domnule Prim-Ministru!
  Va urez multa sanatate si sper, pe cat posibil, sa va puteti bucura de aceasta zi sfanta si de toata perioada sarbatorilor, pentru ca noi suntem cu gandul alaturi de dumneavoastra si asteptam sa reveniti printre noi.
  M-as fi bucurat, si sunt convins ca sunt in asentimentul tuturor celor care au avut onoarea de a va cunoaste, sa va transmit personal aceste ganduri, insa sper ca toate gandurile bune ale oamenilor care va apreciaza si tin la dumneavoastra sa va umple inima si sufletul de liniste si bucurie.
  Si pentru ca stiu ca tineti foarte mult la cultura chinezeasca, motiv pentru care ati si contribuit la realizarea cartii ”Istoria Chinei si a civilizatiei chineze”, inchei si eu prin a va aminti un vechi proverb chinezesc:
  ”Gloria nu este a celor neinvinsi, ci a celor care se ridica dupa fiecare lovitura.”

  Ionut Marica

 18. 18 Iluminatu decembrie 25, 2012 la 2:57 pm

  Formidabil mesaj.
  A fost preluat imediat de canalele tv.
  Vă mulţumesc, domnule.
  ……………………………………………….

  „Cel ce gândeşte mult înainte de a face un pas îşi va petrece viaţa într-un singur picior”.

  – Bulă maică, la cine se referă proverbul ăsta ?
  – Prea simplu : Silviu Prigoană.

  ®Idealul omenirii : O planetă „de-ntr-un picior”!

 19. 19 ioanabud decembrie 25, 2012 la 3:10 pm

  Sanatate, rabdare si rezistenta, dumneavoastra ca si intregii familii! La multi ani!

 20. 20 Ionel Condor decembrie 25, 2012 la 3:38 pm

  Multa sanatate si multa multa speranta si incredere in Sarbatoritul acestei perioade: Isus .

 21. 21 Eva L. Lukacs decembrie 25, 2012 la 3:43 pm

  Va multumim si va dorim multa sanatate, rabdare si putere sa treceti peste greutatile de moment! La multi ani!

 22. 22 alinamoise decembrie 25, 2012 la 3:48 pm

  Libertatea unui om demn

  Libertatea este o stare de spirit, o trăsătură a oamenilor tari. Libertatea nu îţi poate fi luată cu adevărat decât dacă îţi pierzi demnitatea! Am învăţat asta de la Adrian Năstase.

  Libertatea presupune a fi tu însuţi, indiferent de situaţie şi am constatat că, uneori, pentru a-şi putea păstra libertatea, un om demn acceptă chiar şi izolarea, în cazul de faţă încarcerarea, pe motive politice – injuste, nedreprte şi mai ales ilegale. Iar încarcerarea i se trage tocmai de la demnitatea pe care a afirmat-o întotdeauna, atât în nume personal, cât şi în numele României, ca om de stat.

  Adrian Năstase a fost deseori pe nedrept etichetat ca arogant (chiar şi eu am picat în plasa asta), deoarece demnitatea poate fi confundată cu aroganţa, într-o societate în care demnitatea e floare rară.

  Demnitatea înseamnă mândrie afirmată, exteriorizată, ca dovadă a faptului că omul există, trăieşte, învaţă, evoluează, contribuie cu ceva la ceea ce ar trebui să fie starea de bine general.

  A fi un om demn, presupune a-ţi valorifica toate potenţialităţile fiinţei tale, spre a trăi bucuria împărtăşirii cu ceilalţi, fără de care nu există împlinire adevărată. Demnitatea se exercită de către un om bine pregătit în domeniul său de expertiză, independent, cu libertate de conştiinţă.

  Demnitatea este la fel de bine explicată prin exemplul personal oferit de către un foarte bun agricultor, de un foarte bun inginer, de un foarte bun profesor, dar şi de un foarte bun diplomat, politician şi om de stat.

  A fi un foarte bun om de stat este cel mai greu, deoarece nu ţine doar de calităţile personale. În primul rând trebuie să ai un stat – cu atributele: naţional, independent şi suveran – nu doar pe hârtie! şi să nu fii împiedicat de sistem!

  Adrian Năstase a îndeplinit toate condiţiile personale pentru a fi un bun om de stat, dar din păcate, sistemul deja hotărâse ca statele naţionale să dispară.

  Adrian Năstase şi-a dorit o Românie liberă şi demnă şi pentru asta plăteşte cu propria libertate – de mişcare. Şi-a păstrat libertatea de conştiinţă şi demnitatea – pentru asta are respectul meu!

  Vă mulţumesc domnule Adrian Năstase pentru colindul de libertate şi demnitate, vă doresc să ajungeţi cât mai repede alături de cei dragi. Crăciun Luminat!

  Alina Moise http://eusuntalinarea.wordpress.com/2012/12/25/libertatea-unui-om-demn/

 23. 23 Victor Gh Banţa decembrie 25, 2012 la 3:51 pm

  Va doresc multa sanatate, prinos in casa, pace-n suflet, prosperitate-n viitor. Fie ca in noul an ce va sa vina sa realizati comuniunea cu ego-ul personal si sa sa va proiectati de comun acord, viitorul personal, al familiei si al societatii romanesti , fara ura si razbunari lasand in grija ancestralului realizarea echilibrului si dreptatii sociale.

 24. 24 NICOLETTE ORGHIDAN decembrie 25, 2012 la 4:00 pm

  Sărbătorile Crăciunului sper să v-aducă ceea ce așteptăm toți: revenirea în familie, revenirea printre noi și-n viața publică! Politica , diplomația românescă are nevoie de d-voastră, fie ca moș Crăciun să fie darnic cu d-voastră și cu noi: să readea valorile reale acestei țări, să le așeze aolo unde le este locul, iar fariseii, oamenii de nimic să trăiască pe ….puterile lor. România așteaptă îndreptarea morală a acestei decizii aberante, noi vă așteptăm să reveniți în adevărata forță politică ațării. S-aveți un Crăciunfericit, cu sănătate și speranțe împlinite!

 25. 25 Szentgyorgyi Alexandru decembrie 25, 2012 la 4:01 pm

  Fie ca, PRIMELE ZILE ALE NOULUI AN, A EREI ,,post apocaliptice” SA ADUCA EXCELENTEI VOASTRE LIBERTATEA !!!
  Fiti sigur ca, in clipa eliberarii, voi fi cu sufletul langa Excelenta Voastra!
  Cu deosebita stima si consideratiune Alexandru Szentgyorgyi

 26. 26 Jerca decembrie 25, 2012 la 4:03 pm

  Sanatate multa si putere de a trece peste aceste momente dure ale vietii pricinuite si de dumneavoastra pentru ca vati increzut prea mult in oamenii fatarnici ce au roit in jurul functiei si nu a OMULUI Adrian Nastase. Sper sa reveniti cu putere in viata publica pentru ca eu am nevoie de OAMENI adevarati care sa conduca aceasta tara. Sarbatori frumoase si incercatei dumneavoastre familii care va este aprope si sufera in tacere la nedreptatea politica facuta de justita prezidentiala.
  Sa ne traiti intru’ multi ani domnule Nastase!

 27. 27 lucy decembrie 25, 2012 la 4:08 pm

  Va multumim pentru urarile si gandurile d-voastra de speranta si bine pentru toti, dar mai ales va multumim pentru ceea ce sunteti si demnitatea cu care ne uimiti, cand sigur nu este usor! Inca odata : Craciun fericit ,cu pace in suflet,si speranta. La multi ani!

 28. 28 Mihai decembrie 25, 2012 la 4:09 pm

  Sarbatorile dvs. nu pot fi fericite acolo, dar cu siguranta sunt mult mai demne decat ale multor altor trecatori prin viata…, haideti sa lasam spiritul sarbatorii nasterii Domnului sa ne umple sufletele de speranta, sa ne dea multa sanatate, iar noul an sa ne aduca fiecaruia satisfactiile pe care le meritam.
  La multi ani!

 29. 29 EPISTOLE pentru ZEUS decembrie 25, 2012 la 4:17 pm

  LA MULTI ANI ! Multa sanatate si putere pentru a trece peste greul moment!

 30. 30 gabriella decembrie 25, 2012 la 4:28 pm

  Craciun fericit,multa sanatate si lumina in suflet.

 31. 31 Daiana decembrie 25, 2012 la 4:55 pm

  Fie ca Sarbatoarea Craciunului sa va aduca sanatate, speranta si puterea de a ramane acelasi, in asteptarea unui an mai bun, alaturi de cei dragi si de toti cei care va sunt alaturi!

 32. 32 George Serban decembrie 25, 2012 la 5:07 pm

  Cuvintele traditionale nu isi au locul.
  Citesc acest blog, mai des decat inainte. Aproape ca nu trece zi, sa nu ma gandesc la cel pe care il consider prieten si pe care nemernicia adversarilor si fatarnicia unor „prieteni” il tin inchis, atunci cand ar fi fost, mai mult decat oricand, nevoie de el in politica si administrarea tarii.
  Astept, cu rabdare si incredere, cat mai curand, un Adrian Nastase puternic si demn, sa-i fiu partener in proiecte pentru Romania.
  Cu aceeasi prietenie

 33. 33 Cornelia M. Balas decembrie 25, 2012 la 5:12 pm

  Multumesc pentru frumoasa urare si pentru colind. Eu una v-am si auzit!
  Va doresc ca acest Craciun sa fie ziua renasterii dumneavoastra interioare si de acum sa incepeti a va pregati noua si frumoasa viata asa cum o doriti.
  Phoenix-ul nu e doar o poveste.
  La multi ani!

 34. 34 Sanda decembrie 25, 2012 la 5:25 pm

  Fie ca spiritul Craciunului sa va revigoreze viata si sa va ajute sa reveniti cat mai curand posibil printre noi si alaturi de cei dragi dumneavoastra.
  Sanatate si spor in toate!
  Fie ca anul 2013 sa va redea libertatea necesara pentru un nou inceput! La multi ani!

  Cu prietenie, Sanda

 35. 35 George Ban decembrie 25, 2012 la 5:32 pm

  Vã mulţumesc din suflet pentru inspiratele urãri!

  Este cel mai urât Crãciun din viaţa Dvs. In acelaşi timp, pentru România, este cel mai bun Crãciun din ultimii 8 ani. Sunt convins cã la anul, Crãciunul va fi la fel de frumos, şi pentru Dvs, şi pentru România!

  Multã sãnãtate şi vã aşteptãm cu drag şi nerãbdare!

 36. 36 Margareta Costea decembrie 25, 2012 la 5:44 pm

  La multi ani, domnule Adrian Nastase ! Retrag . La multi ani, domnule prim ministru Adrian Nastase ! Anul 2004 nu m-a numarat printre fanii guvernarii PSD insa recunosc ca bunastarea poporului roman s-a inregistrat doar sub viziune acestor guverne. Ramaneti in acesti 21 ani singurul prim ministru care a stiut sa conduca cu adevarat Romania.
  . Va doresc intoarcerea grabnica in sanul familei !

 37. 37 Pali decembrie 25, 2012 la 5:45 pm

  Carciun fericit,va transmit si eu un gand bun…..sa va dea putere. ….sper din tot sufletul!
  Un vechi prieten,
  Pali

 38. 38 stroecornel decembrie 25, 2012 la 6:06 pm

  La mulți ani! Anul viitor sper sa fie anul renasterii Dvs politice! psd are nevoie de Dvs! Va doresc sănătate si tot ce va doriți!

 39. 39 mihaela decembrie 25, 2012 la 6:12 pm

  multa sanatate si Lamulti ani! imi pare enorm de rau pt ce vi s-a intamplat! sper sa iesiti cat mai repede si sa fiti sanatos ca asta conteaza cel mai mult

 40. 40 Catalin Epurianu decembrie 25, 2012 la 6:15 pm

  Da, privim cu speranta spre viitor. Da, pasim cu speranta si incredere in viitor. Acum avem motive sa o facem.

  La multi ani!

 41. 41 dr madalina stanciu decembrie 25, 2012 la 6:20 pm

  Domnule Adrian Nastase,
  Va multumim pentru urari si va simtim intr-adevar alatruri de noi, nu doar in grupul colindatorilor, dar si in conversatiile zilnice, in modul de a gandi pe care il influentati, in rautatile politicienilor, sunteti o referinta importanta in viata romaneasca.
  Cu siguranta nu va este usor, dar daca ne gandim ca e un purgatoriu aceasta perioada si ca viata de ascet va ajuta sa scrieti si sa va selectati prietenii, sau chair sa va pregatiti reintoarcerea pe scena, poate nu e un timp piedut, nu-i asa!?
  La multi ani!
  Madalina Stanciu

 42. 42 Maximmouse@hotmail.com decembrie 25, 2012 la 6:29 pm

  Stimate Domnule Prim Ministru!

  Craciun Ferict, cu snatate si cu bucurii multe ce vor veni!

  Va asteptam , in Romania este , mai mult ca oricand nevoie de minti luminate ca a dvs. Multa sanatate si rabdare. Cu stima, Maxi.

 43. 43 Maximmouse@hotmail.com decembrie 25, 2012 la 6:30 pm

  Fratiloooor!

  Craciun Fericit, sa va dea Domnul tot ce doriti ! 🙂 🙂

 44. 44 costin decembrie 25, 2012 la 6:30 pm

  Sa stiti ca oamenii cerebrali din tara aceasta stiu cine ar trebui sa fie omul care sa-i conduca. Pacat ca suntem doar 20-30% – restul, Dumnezeu cu mila:).
  Sanatate, liniste sufleteasca si putere de lupta dvs. si familei.

 45. 45 Doru Coarna decembrie 25, 2012 la 6:45 pm

  Of Doamne!… Ar trebui sa va elibereze doar pt aceste randuri… Cat de anapoda impleteste viata lucrurile pentru unii… Nu trec la comparatii, dupa cum se vede… lucrurile trebuie privite ca derulandu-se pur aleatoriu, precum in Univers… asta ca sa ne protejam nervii…

  Craciun fericit tuturor! Despre intelepciune aminteam si eu pe firul trecut, a fost, este, si mai ales va fi mare nevoie…

  In fine, mai avem Anul Nou, Unirea Principatelor, si gata!!!!!!!!!!

  Ne sunteti dator cu o intalnire promisa… Poate de ghiocei! Doamne ajuta!

 46. 46 fotbaldragosteamea decembrie 25, 2012 la 6:59 pm

  E cel mai trist Craciun din partea Dv.Sa nu uiti,Darie!-ne-a spus Zaharia Stancu si Iurie Darie-de care ne-am despartit nu de mult.A fost la emisiunea lui Adrian Ursu,romancierul Dinu Sararu si spunea ca a fost depasit de evenimente,in privinta celor ce vi s-au intamplat.Nu am deloc ganduri impaciuitoriste si cred ca cei veniti la putere fac o mare greseala,patinand pe pacea sociala si constitutionala.Numar in gand zilele pana veti iesi in libertate.Sunt permanent de partea celor nedreptatiti.Antena3 va sustineNe lipseste un ideolog si un strateg.Cred ca domnul Rebenciuc ar trebui sa se pensioneze.Tot ii da cu coabitarea.A fost destul timp pentru coabitare,23 de ani.Hai,sa incercam si cu fermitatea.Pe Gigi Becali erau sa-l linseze gloata saracilor,la asazisul urat.Ce facem cu saracia lucie in care se afla majoritatea romanilor?Aici e buba.Domnul Patriciu a facut transplant de ficat.Sa-i ajute Dumnezeu sa se refaca.Sa poata deveni mai bun si mai iubitor de semeni,asa cum parea initial.Inchei,urandu-va un moral mai rezistent,de luptator.Nelson Mandela a stat pe nedrept 27 de ani in inchisoare…Suferim pentru faptul ca suntem prea putini uniti si cu scopuri comune,luminoase.Trebuie sa facem o mai mare unire,in cuget si simtiri…Libertate!

 47. 47 pastel decembrie 25, 2012 la 7:12 pm

  Stiindu-va in situatia de azi va urez sa impacare sufleteasca si de la Domnul mult har. Sper ca toate nedreptatile sa fie aspru pedepsite, sa ajunga pentru justitia rpmana motive de indreptare. Dv si familiei va doresc sincer multa sanatate si La multi ani!

 48. 48 Cojan Stefan decembrie 25, 2012 la 7:13 pm

  Eu personal vreau sa va vad liber, si mai ales razbunat,cred in legea talionului,nu pot fi fericit cu gandul la toti cei condamnati pe nedrept ,
  si mai ales fara a fi pedepsiti cei ce au provocat aceste nedreptati!
  Cred ca d-l Ponta a apucat-o aiurea in aceasta guvernare,nu pot concepe vreo intelegere de orice fel cu cei ce ne-au distrus aceasta tara, si domnia-sa a facut-o fara sa clipeasca ! Nu stiu ce sa mai cred !
  Va doresc „Sarbatori fericite! „

 49. 49 mihaela decembrie 25, 2012 la 7:23 pm

  La multi ani , sanatate si putere maxima!
  Nu mor caii, cand vor cainii!
  Va iubim!

 50. 50 alice decembrie 25, 2012 la 7:32 pm

  LA MULTI ANI!MULTA SANATATE DV.SI FAMILIEI DV.Spiritul Craciunului cu cele mai bune urari de liniste si caldura sufleteasca.

 51. 51 Adrian VASILE decembrie 25, 2012 la 7:33 pm

  Sarbatori fericite. Pace si liniste in suflet.

 52. 52 rentea decembrie 25, 2012 la 7:37 pm

  la lti ani sanatate bucurii si fericire.Va suntem alaturi.

 53. 53 Gabriela Pavel decembrie 25, 2012 la 7:43 pm

  Craciun Fericit! Multa sanatate si putere.

 54. 54 Iulian Stănescu decembrie 25, 2012 la 8:08 pm

  Craciun Fericit si multumim pentru colinda!
  Sa fiti sanatos si sa stiti ca multi dintre romani au avut astazi un gand bun pentru dvs.
  Vrem sa va revedem cat de curand!

 55. 55 Fata de la iasi decembrie 25, 2012 la 8:13 pm

  Va doresc sa fiti sanatos , sa aveti sufletul plin de gandurile noastre bune si calde !
  La multi ani !

 56. 56 Mihai Anton decembrie 25, 2012 la 8:18 pm

  Va doresc multa sanatate si putere sa puteti trece peste lucrurile neplacute din viata Dumneavoastra, iar anul 2013 sa va aduca toate implinirile alaturi de famile.

 57. 57 Letitia Badin decembrie 25, 2012 la 8:59 pm

  Chiar daca „Nasterea Domnului” este un prilej de bucurii in familie, de care cu placere ne aducem aminte, de data aceasta ( fie si ultima), la D-voastra nu e cazul…, uitati cat mai curind acest Craciun, sperind intr- o revenire in forta! La multi ani, buni, curati, plini de inpliniri, va ureaza un grup de admiratori: Bunica, 85 ani din Hunedoara, Ion Badin membru PSD Hunedoara, Anton Mihai Bucuresti, Anton Elena fosta profesoara a d-nului Dan Neata – Alexandria, Nanescu Elena -Bucuresti ( sotia generalului Nanescu V – decedat si semnatara mesajului Leti Badin – Hunedoara

 58. 58 catalin n decembrie 25, 2012 la 9:09 pm

  Craciun fericit dl. Presedinte!
  Sa avem un 2013 fara basescu!
  un savist…

 59. 59 Pierre Ta decembrie 25, 2012 la 9:15 pm

  Fie ca Sfintele Sarbatori de Craciun sa va aduca pacea sufleteasca atat de necesara dupa o asa perioada de grele incercari.
  Primiti, va rog, cele mai sincere urari de sanatate; sa va dea Dumnezeu putere sa rezistati acestei situatii complet anormale.
  Sa reveniti cat mai repede; e mare nevoie de dumneavoastra!
  Cu nadejdea unor vremuri mai bune,
  Petrica

 60. 60 Constanta decembrie 25, 2012 la 9:19 pm

  Se leaga cerul cu pamantul… / Se-nomeneste azi Cuvantul… / Se naste Prunc din Duhul Sfant…/ Si din Fecioara pe pamant…/ S-aduca-n lume bucurie…/ Si pace intru vesnicie ! Dumnezeu sa va ocroteasca si sa va intareasca sa treceti peste toate greutatile , sa reveniti cit mai curand pentru ca avem nevoie de dvs!

 61. 61 Florin decembrie 25, 2012 la 9:24 pm

  Sarbatori linistite d-le. Nastase! Si fiindca tot vorbiti de proverbe, mai exista unul: ” Ce nu te omoara, te face mai puternic”
  Va doresc ca la sfarsitul acestei inscenari sa iesiti mai puternic si mai hotarat sa luptati cu toate mascaradele din justitie si din viata politica, economica si sociala a tarii!

 62. 62 Marian Nicolae decembrie 25, 2012 la 9:28 pm

  La Multi Ani si Un An Nou mai bun.

 63. 63 Aurel Texanu decembrie 25, 2012 la 9:39 pm

  LA MULTI ANI Domnule Nastase Dumnezeu sa va dea multa sanatate si putere va asteptam Domnule Nastase totii prietenii dumneavoastra virtualii care au fost alaturi de dumneavoastra vrem sa ne intilnim sa ciocnim un pahar de sampanie va asteptam cu mare dragoste si compasiune
  Texasu a fost si va ramine alaturi de dumneavoastra

 64. 64 Toader Carmen decembrie 25, 2012 la 9:57 pm

  Buna seara domnule Nastase, sunt unul dintre putinii oameni care s-a gandit la dvoastra in ziua de Craciun. Poate o sa vi se para hilar acest lucru venit din partea unui strain, care are o familie, griji, emotii, cuprins in valtoarea vietii. Si, Ciprian Porumbescu a compus din spatele acelor ziduri reci si cavernoase , intr-o noapte de decembrie „Crai nou”,asa cum dvoastra ati scris”Exercitii de libertate”. Multa sanatate si putere sa izbanditi. Cu deosebita consideratie, Carmen Toader.

 65. 66 Iulian Musteta decembrie 25, 2012 la 10:24 pm

  Un CRACIUN fericit , La multi ani! si multa sanatate intregii familii.
  Iulian Musteta-Calgary

 66. 67 Onea Adrian decembrie 25, 2012 la 10:43 pm

  CRACIUN FERICIT !

 67. 68 Porthos decembrie 25, 2012 la 10:45 pm

  La Mulți Ani domnule Năstase!

 68. 69 intrusul decembrie 25, 2012 la 10:56 pm

  sanatate !

 69. 70 Un prieten statornic decembrie 25, 2012 la 11:31 pm

  Va multumim pentru gandurile si urarile frumoase.
  Mesajele dumneavoastra ajung la sufletul nostru, ne incurajeaza, si ne redau zambetul si speranta. Va asteptam sa reveniti cat mai curand alaturi de noi, mai puternic, mai calit, si mai hotarat ca niciodata, sa castigati „Batalia pentru viitor”!

  La multi ani, mai buni!

 70. 71 Radu Humor decembrie 25, 2012 la 11:39 pm

  Dacă Sărbătoarea Crăciunului are darul de a ne face pe toţi mai buni, cu siguranţă că şi unele încercări de la Dumnezeu au aceiaşi menire :
  De a ne face mai împliniţi şi mai buni !
  Cu condiţia să înţelegem unde, cât, ce , şi mai ales de ce am greşit🙄
  Sănătate, că-i mai rară decât toate !
  Doamne Ajută !

 71. 72 corina s. decembrie 25, 2012 la 11:43 pm

  O seara de Craciun linistita, multa sanatate, sanatate doar sanatate, si multa incredere in ziua de Maine.
  Undeva Sus cineva va pazeste.
  Si va iubeste.
  Iar cei pe care ii iubeste ii incearca .
  Iar cei incercati devin puternici si intelepti………

  Un gand bun si o lectura de suflet:

  IF,
  If you can keep your head when all about you
  Are losing theirs and blaming it on you;
  If you can trust yourself when all men doubt you,
  But make allowance for their doubting too:
  If you can wait and not be tired by waiting,
  Or, being lied about, don’t deal in lies,
  Or being hated don’t give way to hating,
  And yet don’t look too good, nor talk too wise;

  If you can dream–and not make dreams your master;
  If you can think–and not make thoughts your aim,
  If you can meet with Triumph and Disaster
  And treat those two impostors just the same:.
  If you can bear to hear the truth you’ve spoken
  Twisted by knaves to make a trap for fools,
  Or watch the things you gave your life to, broken,
  And stoop and build’em up with worn-out tools;

  If you can make one heap of all your winnings
  And risk it on one turn of pitch-and-toss,
  And lose, and start again at your beginnings,
  And never breathe a word about your loss:
  If you can force your heart and nerve and sinew
  To serve your turn long after they are gone,
  And so hold on when there is nothing in you
  Except the Will which says to them: „Hold on!”

  If you can talk with crowds and keep your virtue,
  Or walk with Kings–nor lose the common touch,
  If neither foes nor loving friends can hurt you,
  If all men count with you, but none too much:
  If you can fill the unforgiving minute
  With sixty seconds’ worth of distance run,
  Yours is the Earth and everything that’s in it,
  And–which is more–you’ll be a Man, my son!
  Rudyard Kipling

 72. 73 Adrian B. decembrie 26, 2012 la 12:15 am

  Beautiful video for a truly beautiful place . And magic songs…

 73. 74 marin mihai decembrie 26, 2012 la 12:19 am

  va doresc multa sanatate si va astept

 74. 75 Adrian B. decembrie 26, 2012 la 12:41 am

  @ Corina S.

  Te rog sa-mi permiti sa postez poezia tradusa in limba romana. Este prea frumoasa…

  Daca

  Dacă-ţi rămâne mintea când cei din jur şi-o pierd
  Şi fiindcă-o ai te apasă sub vorbe care dor,
  Dacă mai crezi în tine când alţii nu mai cred
  Şi-i ierţi şi nu te superi de îndoiala lor,

  Dacă de aşteptare nu osteneşti nicicând,
  Nici de minciuna goală nu-ţi clatini gândul drept,
  Dacă, izbit de ură, nu te răzbuni urând
  Şi totuşi nu-ţi pui mască de sfânt sau înţelept,

  Dacă visezi, dar visul stăpân de nu ţi-l faci,
  Sau gândul, deşi judeci, de nu ţi-e un ţel,
  Dacă-ncercând triumful sau prăbuşirea taci
  Şi poţi, prin amândouă trecând, să fii la fel,

  Dacă înduri să afli cinstitul tău cuvânt
  Răstălmăcit, naivii să ducă în ispită,
  Sau truda vieţii tale, înspulberată-n vânt,
  De poate iar s-o ‘nalţe unealta-ţi prea tocită,

  Dacă poţi strânge toate câştigurile tale
  Ca să le joci pe-o carte şi să le pierzi aşa,
  Şi iarăşi de la capăt să-ncepi aceeaşi cale
  Fără să spui o vorbă de neizbânda ta,

  Dacă poţi gândul, nervii şi inima să-i pui
  Să te slujească încă peste puterea lor,
  Deşi în trupul firav o altă forţă nu-i
  Afară de voinţa ce le impune spor,

  Dacă te vrea mulţimea, deşi n-ai linguşit,
  Şi lângă şef tu umbli ca lângă-un oarecare,
  Dacă de răi sau prieteni nu poţi să fii rănit,
  Dacă nu numai unul, ci toţi îţi dau crezare,

  Dacă ajungi să umpli minutul trecător
  Cu şasezeci de clipe de veşnicii,

  Mereu,
  Vei fi pe-ntreg Pământul deplin stăpânitor
  Şi, mai presus de toate, un OM –copilul meu!

  Rudyard Kipling – „Dacă”

 75. 76 Adrian B. decembrie 26, 2012 la 12:54 am

  Aceasta-i arta de-a invinge…

  Sa ai curajul sa spui da,
  Sa ai curajul sa spui nu
  Si-n fiecare clipa grea
  Sa ai curajul sa fii tu.
  Sa stii sa crezi cand altii te inseala,
  Sa te ridici cand altii te doboara,
  Sa poti pastra, cand altii vor s-alunge,
  Sa razi, chiar daca sufletul iti plange,
  Si cald tu sa ramai, chiar dac- afara ninge.

  Aceasta-i arta de a invinge !

  Rudyard Kipling

 76. 77 Adrian B. decembrie 26, 2012 la 12:58 am

  Radu Gyr
  –––––––––––––––––––––––––––
  Îndemn la luptă

  Nu dor nici luptele pierdute,
  nici ranile din piept nu dor,
  cum dor acele brate slute
  care să lupte nu mai vor.

  Cat inima în piept iti canta
  ce-nseamna-n lupta-un brat rapus ?
  Ce-ti pasa-n colb de-o spada franta
  când te ridici cu-n steag, mai sus ?

  Infrant nu esti atunci când sangeri,
  nici ochii când în lacrimi ti-s.
  Adevaratele infrangeri,
  sunt renuntarile la vis.

  ROMANII SUNT ALATURI DE DUMNEAVOASTRA !!!

 77. 78 victoria decembrie 26, 2012 la 1:04 am

  La multi ani!din tot sufletul.Ma inchin si ma smeresc in fata unei suferinte
  nedrept talcuite.Dar ceea ce nu te doboara te face mai puternic.

 78. 80 Adrian B. decembrie 26, 2012 la 1:16 am

  Traian Basescu A PIERDUT ! Indiferent de ceea ce va face in viitor , TB va fi consemnat in istoria acestei tari ca o pata neagra : presedintele care si-a batjocorit si umilit propriul popor ; presedintele care a taiat pensiile , salariile , ajutoarele pentru handicapati si laptele bebelusilor ; presedintele suspendat de 2 ori ; presedintele care se agata cu disperare de putere cu ajutorul puterilor straine si in dispretul a 7,4 milioane de cetateni ; presedintele care a reinstaurat statul politienesc ; presedintele care si-a eliminat adversarii politici cu ajutorul organelor de represiune ; presedintele care a distrus flota Romaniei dimpreuna cu multe alte ramuri economice ; presedintele iresponsabil ; presedintele betiv , etc. etc.

  Aceasta va fi mostenirea lasata in urma de Traian Basescu !

 79. 81 dr. mb decembrie 26, 2012 la 1:58 am

  Multa sanatate,liniste in suflet si putere de munca.Si…cel mai important sa plateasca cei care v-au judecat stramb.Oricum era lor a apus!Fiti tare dl. prim ministru!Respectele mele dr. MB

 80. 82 blogideologic decembrie 26, 2012 la 2:44 am

  @ Analist, @ Marian Nicolae, @ ţăranul
  Cred că v-ar putea interesa nişte comentarii franceze despre agricultură, comentarii făcute la un articol din Huffington Post, “La planète en 2030 vue par les services de renseignement américains”, adică raportul Global Trends 2030 http://www.huffingtonpost.fr/2012/12/24/la-planete-2030-renseignements-americains_n_2357641.html Raportul GT a fost alcătuit de braţul analitic şi prospectiv al serviciilor de informaţii americane, de NIC, “verişorul” lui CIA. Temporal, Raportul începe de la anul 1815 (care este sfârşitul imperiului napoleonian),şi mai consideră de asemenea drept borne în timp anul 1919 (Republica Sovietică Ungară a lui Bela Kun), anul 1945 (instalarea guvernului comunist condus formal de către ardeleanul Petru Groza, însă dominat la modul absolut de către alogenocominternişti), şi anul 1989 (când urmaşii familiilor de alogenominternişti preiau iarăşi puterea în România, ucigându-l pe Nicolae Ceauşescu într-un masacru general numit în mod eronat “revoluţie”, şi eu parcă am mai zis, revoluţiile autentice ale anului 1989 au fost doar cele supranumite “de catifea”). Fiecare asemenea bornă este “punct de răscruce” de la care se deschid mai multe opţiuni. Din articolul propriu-zis reţin patru pericole majore :1/Disponibilitatea şi calitatea apei potabile şi pentru irigaţii ; în anul 2030, nevoile anuale în apă vor atinge 6 900 milliarde de metri cubi, ceea ce înseamnă peste 40 % faţă de resursele durabile actuale în apă. Raportul subliniază că în mai puţin de două decenii, aproape jumătate din populaţia globului va locui în zone cu înspăimântător stress hidric, şi că, drept consecinţă, pe planetă vor izbucni „războaiele apei”. 2/Provocarea demografică. 3/Provocarea climatică. 4/Provocarea alimentară; astfel, cererea mondială de hrană va creşte foarte probabil cu peste 35 % în anul 2030. Aceste evaluări nu ţin seama de efectul de seră antropogenic. Este o atitudine de „corectitudine climatosceptică”. Totuşi raportul Global Trends 2030 nu neagă efectul. Atunci, proiecţiile pentru anul 2050 dau o creştere a mediei de temperatură cu 2°C, şi cu 6°C la sfârşitul secolului XXI, ceea ce amplifică dezastrul climatic.Politica americană prevede folosirea intensă a OMG-urilor pentru stoparea foametei.
  Comment #1 “Păcat, paradigma agroecologiei şi gestiunea agro-forestieră pare a fi o cale mult mai promiţătoare decât ceea ce ne oferă OMG-urile, dar paradigma aceea interzisă reprezintă de facto o cale raţională care-i prea puţin evocată. Însă mergând pe această cale, găsim şi potenţialul de a restaura calitatea solurilor, apei şi ecosistemelor. Totuşi puterea politică nu va permite să se păşească în această direcţie, ea va permite doar celor care fabrică OMG-uri să câştige tot mai mulţi bani. Iar după ei, potopul …” Comment #2 “Sunt nemaipomeniţi americanii ! Acest articol din Huffington Post nu dezvăluie absolut nimic nou faţă de ceea ce toţi cunoşteam despre subiecte. Singura notă americană specifică din articol este propunerea de folosire a OMG-urilor pentru a putea face faţă schimbărilor planetare antropogenic induse. Raportul Global Trends 2030 nu propune soluţia moderării consumului transformat acum în turboconsumerism. În ciuda consecinţelor negative pentru viitor, alcătuitorii raportului GT2030 nu pun deloc sub semnul întrebării corectitudinea sistemului economic bazat pe “american way of life”. Mi se pare că acesta-i aspectul cel mai neliniştitor din GT2030. Viitorul Statelor Unite şi din restul ţărilor occidentale este deja vizibil în oraşul sinistrat Detroit, unde au reapărut peste tot grădinile de zarzavaturi ca mijloc de supravieţuire onestă. Detroit este de asemenea marcat de un fenomen de criminalitate dominatoare.” Comment #3 “Suprapopularea va provoca lipsa resurselor şi războaie de cucerire pentru spolierea posedanţilor. Au fost discreditate utopiile. Dar se poate imagina că un « Proiect Global » nou va fi iniţiat în altă parte decât în USA. Altă ipoteză este că omul e perfectibil şi că el progresează …” Comment #4 “Într-adevăr, independent de chestiunile ştiinţifice (absenţa cunoaşterii reale a consecinţelor sistemice ale modificărilor lanţurilor de ADN şi introducerii de ADN bacterian) şi ambientale (diseminarea şi încurajarea unei utilizări intense a pesticidelor), plantele modificate genetic se află într-un total contrasens în material securităţii alimentare. Prin definiţie, o plantă modificată genetic este exogenă (nu este fabricată de comunităţile ţărăneşti ci de laboratoare) şi pretinde tehnici de cultură extremem de normate. Stăpânirea “intelectuală” a selecţiei implică nişte condiţii de cultură totalmente normate : chiar dacă ar fi vorba despre plante rezistente la secetă, de exemplu, ele ar fi standardizate în întregime pentru toţi ceilalţi parametri agronomici (nevoia de elemente fertilizante, sensibilitatea la maladiile plantelor etc.). Acesta reprezintă un fapt agronomic pe care nici un selecţioner nu îl poate nega, deoarece este consubstanţial cu selecţia varietăţilor standard. Or, răspunsul la situaţii instabile rezidă, dimpotrivă, într-o foarte mare adaptabilitate şi într-o foarte mare diversitate genetică şi agronomică. De 40 de ani specialiştii în dezvoltare alertează instituţiile internaţionale asupra faptului că soluţiile exogene nu funcţionează niciodată pe termen mediu şi pe termen lung, căci ele conduc la dependenţă, iară nu la dezvoltare. Pe un plan pur agronomic, standardizarea varietăţilor vegetale este un obstacol considerabil pentru adaptarea tehnicilor la o instabilitate în creştere.” Comment #5 “Agricultura se află la confluenţa unui număr de trei domenii :1/ ecosistemul (condiţiile agroclimatice, compoziţia microbiologică şi fizică a solurilor, speciile vegetale sălbatice, articularea componentelor peisajului, speciile animale…), 2/ agrosistemul (plantele cultivate şi animalele domestice), 3/genul şi geniul uman (cunoaşterea tradiţională şi cunoaşterea ştiinţifică, necesităţile omului, modurile sale de viaţă, relaţia ontologică dintre om şi teritoriu, mâna de lucru etc.). Pentru a putea să fie performante, varietăţile cultivate trebuie deci să releve dintr-o co-evoluţie între agrosistem, ecosistem şi oameni. Plantele care au coevoluat în afara solului, fără interacţiune cu ecosistemul şi cu societăţile agricole, sunt incapabile să se ajusteze la fineţurile tehnice şi fizice solicitate de agricultură — şi a fortiori la situaţiile evolutive şi foarte variabile care există într-o perioadă de instabilitate climatică. Le-aş mulţumi deci fanaticilor OMG-urilor dacă ar evita să vină să mă agreseze ori să mute discuţia către o dezbatere inoportună. Orice s-ar putea gândi despre această tehnică pe planul ştiinţific sau pe planul ambiental, eu vorbesc despre o dimensiune agronomică inconturnabilă : plantele standardizate create în laboratoare şi non-evolutive (fiindcă ele sunt protejate prin brevete) reprezintă un non-sens în materie de luptă contra insecurităţii alimentare, fie că ar fi vorba despre OMG-uri, fie că nu. Dimpotrivă, există urgenţă în legătură cu diversificarea suşelor varietale utilizate, precum şi în reabilitarea noţiunilor de cunoaştere ţărănească privitoare la selecţia evolutivă. O varietate nu este mai bună dacă este mai “veche” ori dacă nu este OMG. O varietate este mai bună pentru că este evolutivă, este mai bună dacă ea să ea poate să se facă apropriată de comunităţile ţărăneşti şi pentru că ea permite să se exploreze şi să se exprime o mare diversitate genetică : toate acestea sunt lucruri pe care plantele modificate genetic, prin însăşi definiţia lor, nu pot să le realizeze. Din acest motiv concluzia raportului GT2030 este foarte naivă, şi chiar periculoasă pe plan plan agronomic. Trebuie să încetăm în a crede în “marea soarea” ştiinţifică centralizată, care-i la fel de periculoasă ca şi cea pe care anumite ţări au crezut că trebuie să o pună în operă pe planul politic. Doar prin diversitatea cunoştinţelor şi a liniilor genetice, numai printr-o ajustare permanent “în timp real” şi la nivelul territorial adecvat (mică regiune agricolă), va putea fi rezolvată instabilitatea climatică pe planul agronomic. NB : Pentru informare generală, însăşi FAO (organizaţia Naţiunilor-Unite pentru alimentaţie şi agricultură), care este foarte instituţională, conformistă şi adesea complezentă în ceea ce priveşte agro-industria, recunoaşte că OMG-urile nu pot să fie o soluţie serioasă la problema agronomică actuală. Totodată aceeaşi organizaţie FAO recunoaşte explicit că a devenit o prioritate de mare urgenţă să fie redat un loc important selecţiei ţărăneşti a plantelor, precum şi diversităţii genetice a plantelor cultivate.”

 81. 83 Sibilla decembrie 26, 2012 la 3:12 am

  “Ca Dumnezeu asa a iubit lumea, incat a dat pe Fiul Sau Unul-Nascut, pentru ca oricine care crede intr-Insul sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica” AMIN
  (Evanghelia lui Ioan 3:16)
  *******
  ‎”Ce este Crăciunul? E nostalgie pentru trecut, curaj pentru prezent, speranță pentru viitor. E dorința ca fiecare ceașcă a vieții să fie plină de binecuvântări și ca fiecare drum să ducă spre pace.”
  ” Şi sufletul? Un abur care trăieşte şi el şi se tot plimbă…. ”…
  și tot plimbându-se, va tresări, alt zâmbet, sau, mai multe…. poți să știi… ?
  Șiu că sufletul meu călătorește și fiecăruia din voi, toți prietenii mei, a lăsat un zâmbet la fereastrele sufletelor voastre… să vă fie rouă !!
  sinceră prietenie,
  s

 82. 84 blogideologic decembrie 26, 2012 la 5:23 am

  Chinezoaica de la Miss Univers a defilat într-un costum naţional chinezesc http://www.lemonde.fr/style/portfolio/2012/12/20/les-plus-beaux-costumes-nationaux-du-concours-de-miss-univers_1808826_1575563.html De ce nu s-ar introduce şi la concursul pentru Miss România obişnuinţa aceasta, rochii în motivele naţionale ? Ştiu că deţinem un tezaur bogat în motive naţionale superbe, pe regiunile folclorice.

 83. 85 Gabi Mihalcea decembrie 26, 2012 la 6:37 am

  Domnule Prim Ministru, din Chicago, din suflet, eu si familia mea, va dorim un CRACIUN FERICIT!

 84. 86 blogideologic decembrie 26, 2012 la 7:24 am

  Faptul că Neagu Djuvara atribuie apartenenţa cumană primilor domni Basarabi se explică prin vârstă. Nu în sensul că Neagu Djuvara ar fi fost contemporan cu aceştia. Dar faptul că Ovidiu Pecican, profesor universitar la UBB, a afirmat la un moment dat cum că oltenii au furat pământul Cumanilor , prin ce se mai poate explica oare ? Însă iată că şi la Neagu Djuvara, şi la Ovidiu Pecican, constat aceeaşi lipsă de focalizare pe temă. Pentru că, în cele două poveşti ale lor, ar trebui să apară un personaj măreţ al istoriei. Anume regele maghiaro-normand Bela al IV-lea. Acesta a supervizat creştinarea Cumanilor, pe de o parte, şi de asemenea îi pomeneşte pe Olteni în diploma Cavalerilor Ioaniţi, pe de altă parte.

 85. 87 George Halarescu decembrie 26, 2012 la 7:35 am

  Vă mulţumesc şi vă doresc sănătate şi anul ce vine să vă ducă acasă, în familie! La mulţi ani!

 86. 88 Pierit-au dacii? decembrie 26, 2012 la 7:43 am

  La Multi Ani !
  Sarbatori luminate si un an nou mai bun va dorim!

  Domnule Prim Ministru, va asteptam sa reveniti.
  Sunt vremuri grele, avem nevoie de oameni de stat viteji, de modele de putere si rezistenta.
  Octavian Paler vorbea de haitele de lupi = din interior si din exterior.
  Ati avut inspiratia sa-l descoperiti si sa-l sprijiniti pe V. Ponta.
  Acum avem un administrator si manager bun – de tip „European”.
  Dar nu e suficient, pentru lupi, e nevoie de spiritul unui VANATOR.
  Sa-i gaseasca si sa-i risipeasca.
  Nu putem spera la un Decebal, sau Stefan cel Mare – dar macar un Kogalniceanu de s-ar ivi …..

  Va asteptam sa reveniti, in ciuda tuturor necazurilor si nedreptatilor.

  Probabil lucrurile nu vor mai fi la fel ca inainte, insa, vorba Englezului (si a Chinezului, probabil): „if it does not kill you, it makes you stronger..”

  La Multi Ani!

 87. 89 Ursuletul decembrie 26, 2012 la 9:02 am

  La Multi Ani domnule Nastase!Sper sa va vad cat mai repede implicat in proiectele politice la care tineti atat de mult.Multa sanatate atat dvs cat si familiei.

 88. 90 Dan decembrie 26, 2012 la 9:21 am

  Craciun Fericit !Un An Nou cu dtrptate si adevar pentru dvs. ! Ca doar la Dumnezeu ne mai poate fi sperenta in asa tara in care demnitarii isi ascund trecutul securist, justitia a aservita total , cei cu milioane de euro se uita la sarcii ce stau prin spitale si n-au de dat !

 89. 91 Brasovean decembrie 26, 2012 la 9:24 am

  Craciun linistit domnule Nastase !!!!!

 90. 92 Criticos decembrie 26, 2012 la 9:54 am

  Ca mulţi semnatari de pe aici, nici eu n-am niciun gând de împăcare cu şleahta portocalie ţi cu tartorul lor. Cu atât mai puţin cu procurorii şi judecătorii care-i slujesc, independenţi de LEGE şi apărând cu ghiarele şi cu dinţii această unică „independenţă”. Să avem cu toţii parte de un strop măcar de dreptate, potrivit legii..

 91. 93 Dezideriu Dudas decembrie 26, 2012 la 10:24 am

  Sarbatori fericite si an nou cu bine !

 92. 94 ion gheorghe decembrie 26, 2012 la 10:25 am

  buna ziua ! nici nu stiu cum sa incep…sau de unde sa incep si unde sa termin..pt ca a spune sarbatori fericite ..craciun fericit…unui om…unei familii aflat si aflate in aceasta situatie cu totul stupida….deci pt a spune ceva in spiritul sarbatorilor acestor oameni…este sinonim cu..dementa !! acest om..semen de-al tau cititorule..sau al nostru tuturor…este in situatia aceasta datorita faptului ca a dovedit ce inseamna a fi un barbat de stat..care fara prea multe cuvinte a condus aceasta tara dezbinata si macinata de rele si probleme…a condus cu o mana de fier…pt ca numai asa poti conduce in tara in care toti fac ce vor si cum vor !! lasii…plangaciosii…tradatori de partide..de oameni…de tara…acum se bucura…in sanul familiilor lor…care pe la munte..care pe unde apuca..insa cati se gandesc sa indrepte nedreptatea facuta acestui om ? din condamnarea lui adrian nastase eu am inteles asa…toata clasa politica este curata…virgina…numai dl nastase este un infractor si ca atare merita pedepsit pt a da un exemplu si celorlalti….etc..etc..etc..!! ma apuca o scarba..de tot si toate…si imi spun..ca daca eu eram in locul lui nastase…luptam cu mine insumi alaturi de familie si dumnezeu…pt a arata celui/celor care si-au dorit umilinta…ca mai intarit voi iesi din aceasta incercare…ceea ce ii doresc si acestui om…care a avut o tara pe mana…a ajutat oameni…a facut multi dintre ei…oameni…insa a venit o zi…in care nimeni sau mai nimeni nu ia oferit ajutor…!! a fost lasat singur..iar ceilalti l-au rapus !! acum se dau mesaje de incurajare si la multi ani…insa cati dintre noi…au iesit/spus…intr-un mod civilizat….ca acest om..NU A FACUT NIMIC / SAU NU A FACUT MAI NIMIC IN COMPARATIE CU CEILALTI…INSA DC NUMAI EL…SA PLATEASCA !!! ESTE NEDREPT SI INJUST !! in loc de urare ii spun acestui om..si familiei sale..capul sus..fiti/ramaneti uniti..pt ca numai voi pe voi va aveti…! timpul va trece..si va fi bine…respectele mele ION GHEOGHE.

 93. 95 teostanc decembrie 26, 2012 la 10:49 am

  LA MULŢI ANI!
  Cu o mică întârziere dar cu aceiaşi preţuire şi prietenie!

 94. 96 blogideologic decembrie 26, 2012 la 10:53 am

  @Sibilla
  La mulţi ani !

 95. 97 Radu Tinu decembrie 26, 2012 la 11:12 am

  Sper, Domnule Nastase, ca ati avut un Craciun pe care nu-l veti uita si nici nu-i veti putea ierta pe cei ce „vi l-au daruit”.Pentru mine ,s-au inplinit 23 de ani de la Craciunul lui 89, aruncat in temnita, fara madat de arestare, fara explicatii, fara ancheta…de faimosii magistrati militari ai Romaniei Socialiste.La noi, atunci, a fost crunt…in curtea penitenciarului boxe (nu stiu de unde le-or fi adus) date la maxim intercalau colinzile cu Lambada, gibonii (sper ca v-ati insusit termenul) ne cereau moartea, amenintau cu molestarea familiilor noastre „la amnistia” care sperau sa vina, si ei erau anticomunisti…si se pastreaza brandul inca. Asa a fost primul meu Craciun in temnita; la al II-lea si ultimul ,aceiasi giboni ne colindau si ne urau La multi ani !Ca niciodata ,in cei 23 de ani scursi,in acest am am avut o stare de anxietate cumplita…pentru ca nu pot sa UIT si SA IERT derbedeii care m-au tinut fara de nici o proba aproape doi ani in temnita….sper ca Dumneavostra sa puteti…va doresc sa iesiti de acolo cat mai repede si in deplina sanatate !

 96. 98 nicu c.y decembrie 26, 2012 la 11:50 am

  la multi cu sanatate , cat mai curand in randul celor dragi , famile si prieteni.. romania are nevoi de dvs. in aceste momente extrem de complicate , sa va implicati in marile proiecte economice , politice si sociale cu toata oponenta … gembasului de cai si vanzator de haine vechi .. gitenstein… inca odata la multi ani cu sanatate… va asteptam cu drag sa va ocupati locul pe care il meritati in aceasta tara….. informatorul alcolic basescu traian se da pe derdelus la munte, o fi bine o fi rau nu stiu ce sa spun….

 97. 99 Radu decembrie 26, 2012 la 1:13 pm

  La Multi Ani, un Craciun Fericit va doresc si familiei si NU uitati ca NU sunteti singur. Desi nu este momentul acum, eu o spun: trebuie sa fiti razbunat pentru nedreptatile ce vi s-au facut. La Multi Ani

 98. 101 NELU FIERARU decembrie 26, 2012 la 3:57 pm

  CU TOT RESPECTUL,LA MULTI ANI!

 99. 102 florin deaconu decembrie 26, 2012 la 4:04 pm

  La multi ani, domnule prim-ministru! E o mare rusine ce vi s-a intamplat… La noi justitia e oarba, proasta, aservita si curva…La final, oricum, toate trec… Important este sa ramanem oameni! Multa sanatate, dumneavoastra si familiei!

 100. 103 IOANA decembrie 26, 2012 la 4:31 pm

  LA MULTI ANI!, domnule prim ministru, ca doar asa va pot spune, intrucat acolo unde santeti , nu pot sa va spun CRACIUN FERICIT, intrucat nu este un moment fericit pentru dumneavoastra.Va marturisesc ca, am lucrat intr-un domeniu in care institutia va era subordonata, dar nu numai eu spun, ci o tara intreaga spune acelas lucru” a fost cea mai buna guvernare din ultimii 23 de ani”.Am trait bine, decent sub guvernul Nastase. Domnule prim ministru, va asteptam sa iesiti de acolo din acel loc nenorocit in care toata tara doreste ca BASESCU SA PUTREZEASCA IN CELULA LUI ANTONESCU.. ISTORIA VA VA RAZBUNA . BASESCU , UDREA si acolitii lui sa putrezeasca in inchisoare. Noi va asteptam, ca in acest moment greu, tara are nevoie de dumneavoastra.Va doresc numai bine, sanatate, si sa va intoarceti cat mai curand in mijlocul familiei.
  ATI DAT DOVADA DE MULTA DEMNITATE.

 101. 104 Karakas decembrie 26, 2012 la 4:42 pm

  La Multi Ani tuturor!

  Ieri am vazut un film excelent, „Cloud Atlas”. De mult nu am vazut un film american care, in afara de violenta, sa vina si cu ceva idei. M-am simtit chiar aproape de personaje, care sunt legate cu fire invizibile, in diverse epoci, inclusiv intr-un viitor posibil. Unul din mesajele importante ale filmului este ca daca suntem pasivi in fata realitatilor vietii, viitorul poate fi sumbru. Fiecare din noi are o „lupta” a sa, fie de natura politica, personala, de familie, romantica etc. Ori trebuie sa ducem lupta pina la capat, chiar cu riscul final. Pe parcurs vom gresi, vom pacatui, ni se va pare ca avem succes, dar se va rasfira printre degete. Nu vom vedea imediat legatura cu viitorul, sau cu trecutul, dar vom simti deseori, fie prin deja vu, fie prin ochii altora ca suntem parte a unei evolutii spre altceva. „Viata noastra nu ne apartine noua, ci altora”, spune un personaj din film. Ori asta este o invitatie la revolutie. Venita din Hollywoodul american, nu e doar spectacol !

 102. 105 Marian Nicolae decembrie 26, 2012 la 5:18 pm

  @ blogideologic,

  Va multumesc atat pentru articolul din Le Monde, pe care nu l-am vazut, deh, Mea Culpa….cat si pentru raportul pe care-l descarc chiar acum si care vad ca este foarte interesant, avand atat grafice cat si explicatii foarte bine elaborate, pentru cei care vor sa despice firul in opt…nu in patru…

  In legatura cu OMG-urile gen Monsanto, cercetatorii francezi au dovedit ca folosirea acestora in hrana cobailor in laborator, duc la aparitia unor tumori imposibil de vindecat…..

  Pana la urma oricum se doreste micsorarea populatiei umane, fie ca este prin „sfarsitul lumii…” fie prin OMG-uri, the outcome va fi acelasi…mai putini cobai bipezi in lume……..

 103. 106 EU decembrie 26, 2012 la 5:30 pm

  LA MULTI ANI ROMANIA !! LA MULTI ANI ROMANI!

 104. 107 center@yahoo.com decembrie 26, 2012 la 5:32 pm

  In 14 ianuarie veti fi acasa , sper .
  Si veti fi activ , bineinteles , pentru binele comun ( mai putin al bandei stranse in jurul cuiva ).
  Veti interveni , cu expertiza si competenta dumneavoastra (Razvan Teodorescu va considera , acum 7 luni , ca persoana cea mai competenta pentru a conduce Romania ) , pentru a-i ajuta pe cei mai putin experimentati , mai putin curajosi decat dumneavoastra ( grabnic constructori de autostrazi fara proiect , cand ce ati inceput dv este abandonat ) , si care sunt astazi in prima linie .
  Pentru ca locul dumneavoastra este in prima linie .
  Un 2013 cat mai bun , tuturor !

 105. 108 Iceflame decembrie 26, 2012 la 6:18 pm

  Domnule Nastase, va doresc sanatate, putere si optimism;
  Basescu si ciracii sai sunt pe faras.
  Nimic nu mai poate impiedica justitia romana sa se reformeze si sa isi indeplineasca misiunea; abia astept sa-i vad pe portocaliii imbuibati, pe o Udrea, pe un Videanu si pe altii ca ei, cum vor explica provenienta purcoiului de bani si a multitudinii de proprietati castigate in timpul guvernarilor basiste.
  Cat despre Basescu, acest individ trebuie sa explice totul, incepand cu disparitia flotei si terminand cu influentarea justitiei in legatura cu condamnarea dumneavoastra pe nedrept, fara nici un fel de probe, condamnare decisa in baza unor proverbe si zicatori.
  Si vreau sa mai vad patzachinele de judecatori care au pronuntat injusta sentinta, pusi la „insectar” ca sa serveasca de exemplu altor momai care actioneaza la ordin si nu conform legii…

 106. 109 Gabriel Năstase decembrie 26, 2012 la 6:22 pm

  Aceste Sărbători să vă aducă sănătate, liniște și putere pentru a trece peste necazul în care ați fost cu atâta iresponsabilitate băgat de aserviții ticăloși. Vă așteptăm cât mai curând cu putință acolo unde vă este, cu adevărat, locul: alături de familie și în fruntea noastră.
  LA MULȚI ANI !

 107. 110 constantin dan (@Constantin98Dan) decembrie 26, 2012 la 6:37 pm

  ” Marele caz de coruptie ” Adrian Nastase .
  Atat de mare si clar caz , incat nici fanaticii sustinatori azi basisti , ieri taranisti sau cederisti ai asa zisei ” drepte ” romanesti nu sunt in stare sa explice ! In afara de mormaieli de ura si acuzatii generale , fara nimic concret , nici SS-istii basisti fanatici de pe Internet si nici chiar servitorii umili ai regimului din servicii – justitie – presa si televiziuni nu pot explica de ce Adrian Nastase a fost condamnat !
  ” Cazul ” este varsat in vrac presei internationale ( mare , cum stim cu totii , prietena a Romaniei , inca din anii 1980 , nu prea este mai blanda cu noi de atunci , mda , actionari si directori generali si mari trusturi cu ramificatii in cancelarii ) ca mare victorie impotriva raului ! Presa internationala care o plange amarnic pe Timosenko ( sef de guvern intr-o tara mult , mult mai dura si salbatica decat Romania ) dar care arunca piatra intr-un persecutat …
  Se va intoarce , Adrian Nastase !
  In ianuarie va fi printre noi !
  Poate Securitatea asta va raspunde intr-o zi , pentru mizeriile ei … Nu a servit la nimic compromisul cu ei dupa 1989 , marii patrioti sunt de fapt mari egoisti infatuati si stricati ,incompetenti nepasatori de Romania , din slugi ceausiste care incurajau dictatorul sa ne tina in frig si privatiuni au devenit slugile altuia , care lovesc la spate cand noul sef le cere …

 108. 111 Iluminatu decembrie 26, 2012 la 6:56 pm

  CINSTIREA CONDUCĂTORILOR

  EI AŞA

  Cea mai lungă line de cale ferată, destinată unui tren de mare viteză, a fost inaugurată, azi, în China. Linia legă capitala Beijing de oraşul Guangzhou, din sudul ţării. Întreaga rută are 2.298 de kilometri şi 35 de staţii. Cu 300 km/h s-a parcurs în 8 ore.
  Decizia de a se inaugura linia pe 26 decembrie 2012 a fost luată pentru ca data lansării să coincidă cu ziua de naştere a fostului Preşedinte Mao Zedong (n.26.12.1893).

  NOI AŞA http://ascutirealupteideclasa.wordpress.com/2012/12/26/christosul-de-pe-malurile-dambovitei-sugestie-pentru-biserica-ortodoxa-romana/

 109. 112 BOBOCEL PROFIRA decembrie 26, 2012 la 6:58 pm

  Sanatate si putere ! Craciun cu liniste in suflet , speranta ca maine va fi o alta zi! Anul 2013 sa va aduca multa impacare cu DV. insiva si sa va reluati activitatea! Va suntem alaturi! Multumiri pentru cuvintele frumoase adresate! Cu toata consideratia!

 110. 113 Adina Florina Paraschiv decembrie 26, 2012 la 7:33 pm

  La multi ani si multa sanatate va doresc din tot sufletul. Va asteptam acasa, printre noi. Ne lipsiti. Comentariile dvs. pe blog ne dau curaj si speranta. Va multumim.

 111. 114 diana pozman decembrie 26, 2012 la 8:28 pm

  Domnule Adrian Nastase,m-ati emotionat pana la lacrimi…a cata oara???Trebuia de mult sa va scriu…acum cred ca este momentul cel mai potrivit…Am trait un Craciun asemanator celui pe care il traiti in 1997-guvernarea CDR-va amintiti?”Jos coruptii”!!!Eram psdista,eram intr-o functie importanta si nu reuseau sa ma dea jos,eram „curata”.Si ce credeti…s-au „fabricat”probe….pe care le-am demontat…s-a fortat nota…si am petrecut 5 luni infernale…Familia mea era sa o ia razna(toti intelectuali cu pozitie sociala in localitate)cariera mea parea la pamant…dar am avut noroc,citisem „Jurnalul Fericirii”inainte…am inteles ca trebuie sa ma blochez emotional ca sa rezist…asa am facut…si i-am dominat…Viata mea a continuat,am valoare profesionala,nu mi s-a dat nici o interdictie,asa ca am continuat sa muncesc si sa demonstrez in fiecare zi ca sunt „number1″in domeniul meu.Dureros a fost ca exact cei de la care asteptam un sprijin in reabilitarea mea…adica cei din partid…au fost primii care la inceput se fereau sa ma puna pe vreo lista,fie ea cat de neinsemnata!Asta pana cand notorietatea si respectul urbei le-a inchis gura.Asa ca ACUM-sunt consilier local si,inchipuiti-va…DIRECTORUL institutiei de la care fusesem murdar inlaturata!!!DA,se poate renaste ca pasarea PHOENIX din propria cenusa…am reusit eu care nu sunt decat „argint”…Dumneavoasta,un diamant veritabil veti straluci din nou in fruntea tarii care are atata nevoie de oameni de valoare!!!
  Cu toata dragostea si admiratia va urez sa fiti rabdator,sa nu priviti inapoi cu manie ci spre viitorul apropiat cu luciditate,numarati-va acum prietenii,pretuiti-va acum mai mult FAMILIA,considerati ca ati avut de platit pentru greseli comise fara voia dvs.,poate nestiute….Pana la urma asta a fost Karma…

 112. 115 un grup de prieteni decembrie 26, 2012 la 9:53 pm

  La multi ani cu ocazia Sarbatorii Craciunului si Noului An! Noul An sa ne gaseasca sanatosi, plini de sperante in viitor, liberi si cu sufletele linistite.
  Am credinta ca in afara justitiei de pe pamant, care nu este o justie totdeauna adevarata, exista si o justitie divina, care le va rezolva pe toate.
  Cele mai frumoase urari de Sarbatori!

 113. 116 wtx decembrie 27, 2012 la 12:25 am

  La multi ani si va doresc un an nou fericit si plin de implinirii si bucurii.

 114. 117 Iluminatu decembrie 27, 2012 la 8:31 am

  O PILĂ LA SFÂNTUL ŞTEFAN

  Colivia Jilava înfiinţată în 1907 pe structura unuia din cele 18 forturi construite între 1860-187o în jurul Bucureştului, spre a-l apăra de turci, a primit printre primii locatari pe ţăranii din Ilfov răsculaţi de prea bine în anul organizării aşezământului.
  Este una din modalităţile de acces în Rai, prin poarta Valea Piersicilor, folosită şi de legionari în noaptea de 26/27 noiembrie 1940, pentru politicienii de stat indezirabili. Guvernatorul Traian Băsescu păstrează tradiţia, urmând ca actualul său mandat să fie şi de arestare-încarcerare a sa, cu trecere, sper eu, prin Valea Piersicilor.
  Din 29 iulie 1994 are şi o capelă unde se ţin slujbe religioase regulate pentru iertarea « celor » care au trimis nevinovaţi în această colivie, şi pasărea măiastră la care românii ţin atât de mult : Domnul Adrian Năstase.
  Sfântul Ştefan de astăzi să vă pună o pilă la Pruncul Isus, pentru a vă avea degrabă lângă noi, sănătos la minte şi trup, cinstite Adrian Năstase.

 115. 118 Gaby.B decembrie 27, 2012 la 10:24 am

  La multi ani de sfintele sarbatori (Craciun si Nou An). Multa sanatate, realizari pe viitor.

 116. 119 Iluminatu decembrie 27, 2012 la 2:42 pm

  DECI GUVERNATORUL A MÂNCAT SPURCĂCIUNI

  « La întrebarea ”Deci România este ţinută la porţile Schengen nu din cauză că justiţia autohtonă nu este suficient de combativă cu faptele de corupţie, ci din alte motive?”, iată ce răspunde directorul ISPRI.
  ”Da, răspunde prof. Dungaciu, din cauză că în UE se întâmplă ceva care ar putea să pulverizeze pilonii cei mai importanţi ai acestei construcţii şi va face ca Uniunea să arate altfel decât ne-am imaginat noi atunci când am anunţat că vom intra în Schengen şi am făcut mult tam-tam pe această temă”.
  Mai precis, ”aderarea României şi Bulgariei va lega Grecia de restul statelor din Schengen, iar în acel moment, spatiul de Liberă Circulaţie va avea un canal direct între zona de migraţie externă: acest lucru înseamnă proximitate cu Turcia, dar indirect şi cu Iran, Irak, Siria, ceea ce înseamnă deschiderea unui canal extrem de periculos sau perceput ca atare”.
  Prof. Dungaciu susține că blocarea aderării s-a făcut din cauza Uniunii Europene, contrazicând astfel afirmațiile lui Traian Băsescu » (Sursa Cotidianul.ro)

 117. 120 blogideologic decembrie 27, 2012 la 2:42 pm

  @ Analist
  Propun realizarea unui incubator pentru IMM-uri „agile”. Să lămurim mai întâi terminologia. Ce-i întreprinderea „agilă”? Este întreprinderea care practică proiectarea şi producţia iterativă şi incrementală a produselor.

 118. 121 fotbaldragosteamea decembrie 27, 2012 la 2:57 pm

  Draga Prietene!,Chiar daca suntem liberi si nu avem ce ne trebuie,nu-i mare diferenta.Am citit materialul din Jurnalul:”o a doua viata;am dobandit o liniste ce vine din suferinta;mergand pe urma unui curcubeu,exista o iesire din orice ceata intunecata ;privesc politica mai detasat”;etc.Suna frumos,dar putin concret.Petru Calapodescu,in materialul alaturat cu al Dvs.,.spune:”Pardon!Ati spus sa nu mai cautam trecutul fostei guvernari?!”Ce facem?Dam din nou mana cu mana-cu cei care au furat?! si v-au condamnat fara motiv concret-adaug eu.Nu porneste deloc bine,Victoras,al nostru.Are nevoie urgenta de mentor.Daca cadea TB l-a timp,nu mai sufereati,pe nedrept!Din nou,s=-a dovedit ca a existat un crochiu intr-o limba straina,dupa care s-a tradus, pe alocuri gresit,in pacea de la Cuciuc-Cainargi,dictata tot de afara.Ce atata amestec strain in ce ne priveste doar pe noi,electorii romani?!Au loc discutii pe justitie,de genul cui apartine!?Procuroarea Haineala vrea sa preia sefia,desi procurorii nu pot conduce magistratii.Este un material care o leaga de serviciile de informatii,de la Lumea Justitiei,in acelas numar al Jurnalului actual.Invata -nu se stie de ce-limba araba!?Gigi Becali a spus ca nu va lua nici un leu ca parlamentar,dar va intreprinde multe actiuni pe domeniul justitiei…Justitia nu are de ce sa fie a cuiva,dar nici sa faca jocuri politice nedeclarate.Asa se intampla cand nu sunt lucrurile la timp clarificate si implementate.Astazi ne-a luminat din nou soarele si s-a topit zapada.Doamne ajuta!

 119. 122 blogideologic decembrie 27, 2012 la 3:07 pm

  Solaris / „Pieter Bruegel cel Bătrân, maestrul peisajelor hibernale” http://www.romanialibera.ro/cultura/arte-vizuale/pieter-bruegel-cel-batran-maestrul-peisajelor-hibernale-288441.html Parcă unul dintre aceste tablouri apare şi în filmul „Solaris” al lui Andrei Tarkovski. Mai târziu, Tarkovski îşi explică munca. Fiind vorba despre SF, filmul său este o sculptură în materia timpului. Este vorba despre timpul bergsonian. În psihologia sa, Henri Bergson a fost influenţat de ideologul primar (în tranziţie spre eclectic) Maine de Biran. Acelaşi Ideolog care l-a influenţat pe Camil Petrescu să scrie piesa de teatru „Jocul ielelor.”

 120. 123 maria decembrie 27, 2012 la 3:28 pm

  Domnule Nastase, , va urmaresc si-mi place evolutia dumneavoastra
  pozitiva ! .
  Fiti puternic ptr. familie , iar ptr. noi stiu sigur ca aveti , inca,, muuulte de oferit ! S a n a t a t e !

 121. 124 violet decembrie 27, 2012 la 3:36 pm

  La mulţi ani cu sănătate şi multe succese pe toate planurile!

 122. 125 Radu Humor decembrie 27, 2012 la 5:18 pm

  Nişte puncte de vedere f. interesante, care s-ar putea să explice multe din cele ce s-au întâmplat sau se vor întâmpla în viitorul foarte apropiat :

  “Economia Siriei navigheaza fara busola” – au ai tai grija sa fie asa

  Altele d’ale tale: “RUSIA (??!) constidera ca rebelii (de cand este por.cimea aia mercenara anglo-judeo-amerloca vreo trupa de rebeli?) .. ar putea castiga…” .

  Pai sigur, “deriva de 20%” a Siriei , uite DE UNDE apare: USA recunoaste trupa de TERORISTI, vesnica Al-Quaeda made in Langley-CIA… adica TOT PE AIA care cu atata “succes” au implantat Islamismul jidovit israelo-amerloc prin Bosnia in anii ’90, in Irak, LIBIA si acum incearca-n SIRIA.

  Al-Quaeda-i o gaselnitza CIA iar Osama Bin-Laden este tot asa de “mort” ca si tine. Numa ca ala are pensie grasa de la CIA. Cine stie ce parlit de shofer de taxi din Kabul au omorat si depus talharii aia de la SEALS acolo, ca apoi… sa nu-l arate NIMANUI, sa-l faca disparut si sa traga show-ul ala grotesc. Ca si cum nu l-ar fi putut aresta si cara cu ei, dupa ce au carat mii de afghani si arabi la Guantanamo, inconjurand juma globul pamantesc.
  Toata latratura asta nesimtzita-i la sugestia ANGLIEI care a inventat “False-Flag-Wars” si cu pregatire MOSSAD, avortonul/copia stil Ponta a “doftoratului” in nesimtzire si faradelegi britannic.

  Cand au nevoie talharii judeoamerloci de ceva scandal pe undeva ca sa-si bage nasul… hop! apare la tzanc Al-Quaeda si le rezolva dilema, asa cum ofitzerul-SS OTTO Skorezeny i-a rezolvat la Gleiwitz in 1939 lui Hitler motivul atacarii Poloniei.
  Asa ca mai taca-va bre plisku’ cu maskarada asta judeo-baptista, bah vandutzilor.

  Bah atzi aflat si voi de John Perkins Economical Hitman.
  Bre felcere, si Bronski zis Trotzki era economical hitman, a fost trimis de Rothschild in Rusia sa-i casapeasca pe Romanovi ptr ca Tzarul Rusiei i-a scuipat in supa lui Rothschild in Razboiul Civil American si a damblagit Sudul Secessionist anglofil (de fapt jidowofil ca era finantzat de Rothschild contra lui Lincoln ce a luiat controlul asupra BANILORE USA.). Rusia blocase porturile New-York si Frisco pe partea cealalta cu flota ei imensa si a dat posibilitatea Nordistilor sa blocheze Sudul cu flota lor. Anglia nb-a putut face NIMIC fara sa riste una peste ochi de la Monstrul Rusesc.
  D#aia a inventat Rothschild & Co Bolshevismul., asa cum au demolat in 1001 Uniunea Sovietica:
  sa puna labutza ep SIBEWRIA aia ultrabogata cu aur, petrol, lemn si gaze naturale.
  Balout-urile alea ale lui Bush-jr nu sunt decat hokus-pokus-dollars, ca por.cimea pe wall-street si London-City deja vandusera blana lui Mishka din Siberia dar l-au plantat pe Putinica si ala le-a facut-o asa cum Stalin l-a omorat pe Trotzki si pe jy.do.wimea lui Rothschild. Aia deja si-au impartzit dividendele pe ce vor fura ..in VIITOR din Rusia si acum stau calare pe un morman de dollari fictivi pe care trebuie sa-i justifice cumva inainte de scadentza ca altfel le merge ca si lui Madoff.

 123. 126 Radu C . decembrie 27, 2012 la 5:55 pm

  Cei ce v-au vrut incatusat iata ca nu au reusit . Prietenii care v-au fost alaturi tot timpul reprezinta mult mai mult . Ei sunt garantia ca nu puteti fi doborat de oameni mici .
  Mai e putin . Doamne ajuta !

 124. 127 Cris decembrie 27, 2012 la 6:38 pm

  Vă mulțumesc pentru urări și vă doresc la rândul meu sănătate, credință în Domnul nostru Isus Cristos a cărui naștere nu obosim să o serbăm, forță morală, speranță, echilibru și uniune în familie.
  Sigur va ajunge soarele și pe strada noastră.

 125. 128 Dana decembrie 27, 2012 la 9:16 pm

  Sărbători linistite! Sper sa fiti cât mai curând alături de cei dragi.si inca ceva felicitări pentru cei doi copii minunati pe care ii aveți. I-ATI crescut si educat între-un mod exceptional. Sunt singura ca sunteți mândru ,mai ales de Andrei.Aveți de ce .

 126. 129 Roxana Iordache decembrie 27, 2012 la 9:36 pm

  Frumos! La mulţi ani!

  P.S. Scrisul nostru seamănă extraordinar, atâta doar că al meu e drept, nu înclină (nici spre stânga, nici) spre dreapta, deşi sunt. De dreapta. Veritabilă.😆

 127. 130 Vlad Oana decembrie 28, 2012 la 12:30 am

  La multi ani. Scrieti ca le scriti bine.

 128. 131 blogideologic decembrie 28, 2012 la 1:50 am

  O hotărâre înţeleaptă a noului guvern japonez : Va relansa reactoarele nucleare de construcţie sigură. La Fukushima fuseseră asumate mult prea multe riscuri, numai şi numai de dragul profitului nesimţit ca principiu capitalist de bază. Deci înapoi la înţelepciunea Evului Mediu. Aceasta este calea Viitorului http://www.lemonde.fr/japon/article/2012/12/27/japon-le-nouveau-gouvernement-est-pret-a-relancer-les-reacteurs-nucleaires-juges-surs_1810550_1492975.html

 129. 132 Iluminatu decembrie 28, 2012 la 8:08 am

  Valabilă pentru secţiunea „Un drum se încheie,începe altul”, unde nu am avut acces.

  Moto : ® Nu ignoraţi hăitaşii în politică şi vânătoare.

  « …AUD GÂNDURI NESPUSE »
  adică v-aţi cuplat definitiv la creierul colectv, un stadiu avansat pe scara perfecţiunii umane,domnule.
  Ceea ce vi s-a întâmplat dumneavoastră, a fost catalogată aseară la Antena 3 drept una dintre cele mai mari gafe judecătoreşti ale anului 2012.
  O inedită formă de protest, disecată şi apreciată, tot de Antena 3, a fost aceia a unui tânăr anonim surprins foto cu ochii încrucişaţi şi limba scoasă prin colţul gurii, alături de Emil Boc « bine păzit » de gărzile spp. Acum nu mai este anonim, acel conferenţial, după cum aveam să aflu, şi el cuplat la creierul colectiv.

  ®Privighetoarea cântă live, întotdeauna.

 130. 133 Criticos decembrie 28, 2012 la 8:48 am

  La mulţi ani!
  P.S. Am văzut, fragmentar, „interviul” procurorului Irimie de la CSM şi m-am îngrozit. Un amestec de şedinţă PCR cu şefi de la centru veniţi să ia la refec eşalonul inferior şi gâlceavă de mahalagii. Şi asta în condiţia în care se ştia că „interviul” – nu pot fără ghilimele – este înregistrat!!! Aţa arată la vârf Justiţia!

 131. 134 Ciobanu decembrie 28, 2012 la 11:54 am

  La multi ani! Cred ca suferiți o nedreptate! Cand totul se va termina va rog sa explicati ce vi s-a intamplat mai exact, chiar sa nu scapati nici macar o virgula. Avem nevoie de adevar și nu de scenarii!Pentru Dvs.si familie toata consideratia!
  Aura Ciobanu

 132. 135 analist decembrie 28, 2012 la 12:18 pm

  La multi ani tuturor! intalnirea promisa nu s-a mai produs din motive lesne de inteles. Poate cineva chiar era deranjat…:) Sa fii intuit cineva din partea negativa potentialul nostru?

 133. 136 blogideologic decembrie 29, 2012 la 6:49 am

  @ Analist
  Cine a instalat acea farsă de blog riscograma.ro, cu subtitlul BUSINESS INTELLIGENCE🙂 ? Lucian Davidescu, jurnalist la RL ! Am mai purtat o dispută pe blogul său. Reamintesc. “Ceauşescu a cumpărat tehnologie veche”, citeam la http://www.romanialibera.ro/blog/lucian.davidescu/de-ce-a-crescut-economia-in-anii-70-si-de-ce-a-cazut-la-loc-217208.html . Răspundeam : +Totalmente fals. Începând din 1973, România a avut acces liber la piaţa factorilor de producţie tehnologici (factor market) din USA. Şi acea piaţă, în mod inerent, în mod inevitabil, în mod structural, oferea numai produse high tech din categoria „bunuri de capital” (capital goods) pe care Nicolae Ceauşescu le cerea pentru echiparea industriei româneşti. Aşa cum arată un studiu al lui J.W. Kendrick pentru OCDE, Statele Unite erau chiar interesate să vândă cât mai rapid acel capital tehnic tangibil. Pentru că tot din 1973, mai arată studiul lui J.W. Kendrick, Statele Unite intrau într-o perioadă de schimbare a raportului capital tangibil/capital intangibil în economia lor. Adică SUA intrau într-o fază numită “economia cunoaşterii” (knowledge economy). / Şi ce răspundea acest domn jurnalist de la RL ? La orele 12:36 pe 20 Februarie Scris de Lucian Davidescu : +Vise http://en.wikipedia.org/wiki/CoCom „factor market” ăsta-i doar un concept teoretic, nu o bursă. Nu mai folosiţi termeni pe care nu-i pricepeţi.+ / / Am replicat la orele 13:33 pe 20 Februarie @Lucian Davidescu : Echiparea industriei româneşti, ei da, industriei româneşti!, se făcea cu „bunuri de capital” (capital goods). Cred că este necesar să studiezi noţiunea de „capital goods”. Ai să descoperi că acestea nu se achiziţionează de pe piaţa bursieră, ci de pe piaţa factorilor de producţie http://en.wikipedia.org/wiki/Factor_market_(economics) Citez din articol : „Firms obtain the inputs or factors of production in the factors markets”. Calitatea pieţei de factori de producţie din USA face automat ca „bunurile de capital” (capital goods) folosite pentru echiparea industriei româneşti de către Nicolae Ceauşescu să fi fost high tech la vremea aceea. / Am adăugat la orele 16:18 pe 20 Februarie : +Bunurile capitale sunt durabile. Acumularea datoriei suverane în perioada Ceauşescu, şi plata ei prin tradiţionala monedă fungibilă românească, anume cerealele şi carnea de vită hrănită cu cereale, a fost justificată de construirea unei industrii româneşti extrem de moderne, bazată pe capital tehnic High Tech la momentul 1989. Laureatul premiului Nobel pentru economia politică, Vassily Leontieff, scrie în mod expres în lucrările sale că bunurile capitale (capital goods) sunt caracterizate prin durabilitate. Principiul lui Vassily Leontieff mai este justificat şi de faptul că există totodată noţiunea de ‘vintage capital’ referitor la acel capital tehnic uneori realmente mai vechi, dar care continuă să fie folosit cu succes într-o industrie care este managerial corect condusă. Clamarea primului ministru Petre Roman, imediat după ce a preluat puterea în România, că “industria românească este un morman de fiare vechi”, contrazice flagrant principiul lui Leontieff. Din stupiditate ? Nu cred. Premeditat ? Aşa cred. Petre Roman face parte dintr-o familie de alogeno-cominternişti veniţi în ţară pe tancuri sovietice, cu obiectivul de a distruge România.+ Iată ce-mi răspundea acest „jurnalist” Lucian Davidescu la orele 01:09 pe data de 21 Februarie : +Presupun c-ai votat „una mai bună ca Skoda”+ / – Ce îţi pot spune ţie (ziaristului Davidescu Lucian, care anterior se bucurase de performanţele slabe ale elevilor români la testele PISA)? Testul PISA trebuia făcut în anul 1989. După „loviluţie”, învăţământul românesc s-a degradat rapid. Nu din vina dascălilor. Şi acum revin la întreprinderea „agilă”. De ce este necesară în România?, cu un incubator întreg, chiar. În primul rând pentru că nu s-a mai făcut aşa ceva în România. În al doilea rând, din motive de preţuri actuale practicate pe „factor markets”. Foarte mari, pe care şi le pot permite numai corporaţiile. Domnul ambasador Mark Gitenstein ne sfătuia pe noi, românii autohtoni, să ne dăm practic pe gratis resursele minerale, la fel ca papuaşii din Irian, ca să ne vină în ţară investitorii cei mari. Întreprinderea „agilă” practică o metodă care permite evitarea pieţei factorilor de producţie cu preţuri mari, şi implicit salvarea resurselor României. Domnul Wesley Clark este de asemenea bine venit în România atâta vreme cât nu face lobby pentru cedarea resurselor naturale ale României. Iar deturnarea apei de la agricultură către firma Chevron contrazice flagrant principiile fiziocrate. Nu!, Nu!, Nu! acestei politici de cedare a resurselor noastre. Noi, românii, avem obligaţia morală a curajului intelectual! @ Analist, asimilarea metodologiei întreprinderii „agile” permite independenţa şi suveranitatea României în materie de politică industrială nouă. Dar pretinde întoarcerea României la principiile fondatoare ale ideologiei naţionalismului românesc. Am mai arătat aici cât de complexă era şcoala de la Sfântu Sava, chiar de la începuturile sale, deşi avea acces numai la o infrastructură materială săracă. La şcoala de la Sfântu Sava, teoria economică era studiată, mai ales prin lectură şi seminarizare, după cartea lui Condillac din anul 1776, anume „Le Commerce et le gouvernement considérés relativement l’un à l’autre”. Era la fel de bună ca şi mult mai celebra carte a scoţianului Adam Smith, „An Inquiry into the Nature and Causes of the Wealth of Nations”, publicată tot în anul 1776. Îmi amintesc că la un congres PNL, fiind invitat şi un mare şef liberal britanic şi european, acesta afirma că liberalii români au învăţat ideologia lor de la Adam Smith. Fără ca vreunul din conducerea PNL-ului nostru să-l contrazică! Însă imediat după renaşterea PNL-ului, bătrânul liberal Dan Amedeo Lăzărescu informa foarte corect că elementele ideologice vest-europene la începuturile Partidei Naţionale provin din seminarizarea textelor lui Condillac şi Destutt de Tracy. Spre deosebire de fiziocraţii doctrinari care spuneau că valoarea economică ţine doar de pământ (aceasta era şi teoria, ori mai curând credinţa, bunicului meu Grigore Filipaş, răzeş chiabur din judeţul Soroca ; mai avea şi o teorie proprie a funcţiei de producţie foarte asemănătoare cu teoria fiziocratului Turgot), Condillac zicea că valoarea economică este dată de utilitate. Condillac adăuga faptul, adevărul, că prin şcoală poate fi creată utilitate. Foarte importantă pentru funcţionarea economiei. Ei bine, aspectele acestea reamintite de mine sunt de asemenea foarte importante pentru politica industrială a României de acum. Ar fi fost util dacă structura liceelor industriale fondate de Mircea Maliţa nu ar fi fost nepermis, poate intenţionat ?, alterată în perioada ministeriatului Andrei Marga la învăţământ. Unii spun că alterarea ar fi fost produsă la influenţa secretarului său, Adrian Gorun. Ceea ce, după mine, este perfect plauzibil. Pentru că, înainte de 1989, Adrian Gorun a fost inspector şcolar la Gorj. Am relatarea unui fost elev, ajuns profesor de fizică la Liceul Industrial de la Motru. Îmi spunea că acolo el preda fizica de liceu la fel cum o predam şi eu la Craiova. Mai folosea fostul meu elev, la predarea fizicii, maculatorul cu notiţe unde consemnase ce spuneam şi ce scriam eu pe tablă. La analiza orei predate „în acord cu Titus Filipas”, Adrian Gorun a făcut mare tărăboi : „Nu este bine aşa !” Am impresia că noul Parlament al României este plin de personaje cu „duhul” lui Adrian Gorun. Norocul României este acela că există în Parlament şi câteva persoane cu gândirea extrem de rapidă, şi care cred în adevărul doctrinar eficient al Partidei Naţionale. Ca să închei acum, este necesară crearea unui prim liceu industrial, inspiraţi după ministrul Mircea Maliţa, pentru mici întreprinderi „agile”. Dar voi relua tema aceasta „cu valoare adăugată”.
  La mulţi ani !

 134. 137 blogideologic decembrie 29, 2012 la 8:34 am

  Hiroaki Nakanishi, CEO la firma Hitachi : “Nu mai merge să procedăm în industrie în felul obsolit în care am procedat până acum.” http://www.nytimes.com/2012/12/29/business/hitachis-revival-isnt-so-good-for-the-city-of-hitachi.html?hpw&_r=0

 135. 138 Diana decembrie 29, 2012 la 7:47 pm

  La multi ani, d-le Nastase, dumneavoastra si celor dragi..

 136. 139 Camere de supraveghere decembrie 31, 2012 la 6:47 am

  Buna tuturor. Va felicit pentru ideea blogului asta si chiar daca exista si persoane care sunt de alta parere (carcotasii..) eu va sfatuiesc sa-i dati inainte. Cine poate aprecia sincer, o s-o faca. Multa bafta in continuare.

 137. 140 elena iliescu ianuarie 1, 2013 la 10:05 am

  La multi ani! Dumneavoastra si famila dumneavoastra ati intrat si ramaneti in istorie ca invingatori ai tuturor nedreptatilor morale. Va asteptam in marea familie castigatoare! Va asteptam si la Focsani !

 138. 141 MIO ianuarie 3, 2013 la 6:35 pm

  VA IUBIM MULT DE TOT! Ati demonstrat inca o data, daca unii mai aveau nevoie, ca sunteti CEL MAI PUTERNIC, CEL MAI DEMN, CEL MAI MARE OM! Va asteptam langa noi, fiindca si noi avem f.multe de invatat de la d-voastra.
  LA MULTI, MULTI, ANI!!!


 1. 1 Și-am primit colindători !.. « Sfinxul Trackback pe decembrie 25, 2012 la 3:56 pm
 2. 2 Raportul Global Trends 2030 « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe decembrie 26, 2012 la 7:37 am
 3. 3 Incubator pentru IMM-uri „agile” « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe decembrie 28, 2012 la 5:54 am
 4. 4 Nastase, din inchisoare: In grupul de colindatori ma voi afla si eu,… « Ultimele știri și informații Trackback pe decembrie 30, 2012 la 4:26 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s


Arhiva


Urmărește

Fiecare nou articol să fie livrat pe email.

Alături de 1,147 de alți urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: