Felicitări!

Rezultatul votului de duminică a fost o confirmare a opţiunii electoratului pentru USL. Acest rezultat – umilitor pentru ARD – dovedeşte 1) falimentul PDL, ca partid de guvernare; 2) inconsistenţa proiectului de alianţă cu grupările Neamţu şi Ungureanu şi mai ales, 3) atitudinea electoratului faţă de regimul Băsescu.

Societatea românească s-a săturat de manipulările lui demagogice – comunişti/anticomunişti; securişti/antisecurişti; occidentali/antioccidentali; bugetari/salariaţi „privaţi”; oameni „graşi”/oameni „slabi” etc. Românii au nevoie – într-o lume concurenţială, globalizată, de lideri care să se bată pentru interesele ţării, nu de sateliţi ai diverşilor „licurici” – Războiul Rece s-a încheiat iar, în SUA, opţiunea recentă pentru Obama în faţa lui Romney a confirmat acest lucru.

Prin votul de duminică, regimul semi prezidenţial din România a intrat într-o fază de coabitare instituţională, în care preşedintele şi majoritatea parlamentară au „culori” diferite. Chiar dacă acest lucru nu-i place lui Băsescu şi nu mai poate să facă şmecheria din 2004. În aceste condiţii, aşa cum s-a întâmplat în Franţa în perioadele Miterrand – Chirac, Mitterrand – Balladur, Chirac – Jospin, regulile „jocului politic” se schimbă. În ceea ce priveşte puterea executivă, într-o astfel de perioadă, preşedintele trece pe locul doi, lăsând prioritate primului – ministru. Acestea sunt regulile în Uniunea Europeană. Vrea Băsescu să le încalce? Răspunsul este precizat în articolul 95 din Constituţie.

Nu în ultimul rând, vreau să mulţumesc tuturor celor care au mers la vot, ţinând seama şi de îndemnul meu de a vota împotriva lui Băsescu. Mă bucur că, în colegiul „meu”, la Mizil, candidatul USL – Vlad Cozma – a obţinut 70% din voturi, scorul cel mai ridicat din Prahova. Îmi place să cred că ştiu o parte din motive.

Va urma o perioadă grea. De aceea, va fi important ca, din zilele următoare, să ne concentrăm cu toţii pe găsirea celei mai bune strategii şi soluţii de guvernare.

46 Responses to “Felicitări!”


 1. 1 M.Voicu decembrie 11, 2012 la 9:51 am

  Dec 9, 2012, dimineaţa, Traian Ungureanu (Halianţa România Dreaptă) vorbi despre ”neregulile electorale din judeţul Teleorman” şi plângerile penale pe care A.R.D le-a făcut cu ocazia alegerilor parlamentare.
  -N-avu vorbe pentru ce-au fãcut la guvernare şi nici eu nu gãsesc fapte bune la.
  -Zisul, zis-a: ”cine vrea sã rãmânã în Europa şi cine nu vrea sã fie anexat la Teleorman sã iasã la vot… Şansele ca civilizaţia sã rãmânã în România şi sã nu ne ducã spre Moscova, cresc cu fiecare orã…
  ►Ultima parte se probã pânã seara; dar ce diferit 😉
  ►Eu sunt din Teleorman şi n-am vrut sã anexez pe nime’, niciodatã.
  ►La noi e necivilizatã pretenţia de a vorbi despre ”ca civilizaţia” – limbaj de… nişã în piatrã, d’aiurea.
  ►A opune un judeţ, Europei, e încercarea stranie de a calomnia cu ceeace Europa însãşi nu poate accepta. Nu poţi blama o capitalã pentru n’icã; des poţi gãsi acolo şi germani şi americani şi desigur evrei ş.a., chiar şi români.
  ►Ï-deologii şi decidenţii care au moşât legea electoralã nu au pus în executare Hotărârea nr.37/26.11.2009 a Curţii Constituţionale asupra referendumului naţional din 22 noiembrie 2009: reducerea numãrului de parlamentari – pentru care nu era nevoie de ”modificarea Constituţiei” : era destul sã creascã norma de reprezentare prin Legea Electoralã. În loc de, au lãsat ”redistribuirea” care numai vot direct nu înseamnã şi, şi creşte numãrul de parlamentari :mrgreen: ca sã-nghesuie în Parlament dintre candidaţii respinşi la votul direct, pentru unii chiar eliminându-se primii clasaţi [decembrie 6, 2012 la 7:39am, pct.2 la ultima-sãptãmânã-de-campanie] :mrgreen: Alegerea de ”parlamentari suplimentari” este nulã de drept de la data atribuirii unor asemenea mandate care provin din dispoziţii deja ilicite : în care votul puterilor delegate a rãsturnat votul universal 👿 Cam aşa cum Parlamentul n-a putut înlãtura hotãrârea judecãtoreascã în cazul domnului Mircea Diaconu, Parlamentul nu poate valida mandate desconsiderând Hotãrârea C.C.R. de confirmare definitivã şi general obligatorie a referendumului pentru reducerea numãrului de parlamentari – pentru a cãrei executare n-a existat nici-o împiedicare obiectivã ❗

 2. 2 Szentgyorgyi Alexandru decembrie 11, 2012 la 10:30 am

  Da Excelenta, aveti dreptate,analiza logica, rece si la obiect este corecta!
  Dar cu noi cei mici, oamenii de rand cum va fi? Cu noi cei care, s-au cu mine, cel care si la ora actuala sufar repetarea abuzului (abuz savarsit de regimul totalitar in anul 1948, nationalizare si anul1957 abuz al Sfatului Popular) de catre Primaria com. Adamus, jud. Mures, care pentru a-se razbuna in urma scrisorii trimise Guvernului Romaniei in anul 2004,in care pe langa solicitarea retrocedarii proprietatilor confiscate am amintit ca, datorita abuzurilor savarsite pe plan local, nu ar strica utilizarea BICIULUI, in anul 2010 SE RAZBUNA,emitand absolut ilegal (am in posesie toate dovezile)Titlu de Proprietate (dupa cinci ani), Titlu care cuprinde si o parte din intravilanul retrocedat noua.
  Dreptate,adevar si libertate !

  Cu deosebita stima si consideratiune Alexandru

 3. 3 Victor Gh Banţa decembrie 11, 2012 la 10:42 am

  ARD a pierdut pe mana domnului presedinte Basescu intrucat domnul presedinte Basescu a pierdut contactul cu Romania din cauza atitudinii sale evidente prooccidentale cu preturi considerabile pentru „locatarii de la nr.27” (Romania in familia europeana) Sper sincer ca domnul presedinte Basescu va intelege in extremis ca este totusi de natie romana si va pune interesul national deasupra interesului occidental si va desemna un prim ministru conform vointei exprimate de romani prin sufragiu electoral. Altminteri, ma tem pentru consecinte intrucat o atitudine contrarie ar induce instabilitate , dezordine, haos ceeace contravine dorintei de pace si stabilitate a romanilor.

 4. 4 constantin dan (@Constantin98Dan) decembrie 11, 2012 la 11:07 am

  Abia astept sa va vad iesit de acolo , ca sa ne fie bucuria deplina .
  Nenorocitul de ” presedinte ” ! S-a adresat duminica alegatorilor ” maghiari ” , implorandu-i sa iasa la vot ! Fara comentarii . Ce sa mai spun de fostul ” sef ” al SIE ( sa ne miram de ” romanii au paduchi ” de la Canal Plus cu asemenea servicii externe ? ) , care cere ” evitati teleormanizarea Romaniei ” ? Cum isi permite ? Cum poate trata asa locuitorii Alexandriei sau ai Rosiorilor ?
  Terminati odata cu ei , ca nu mai ii suportam . Interesant , in circumscriptia Italia – Spania – Franta , au fost doar vreo 50000 ( cincizeci de mii ) de votanti duminica ! Unde sunt armatele de alegatori din 2009 de la Paris ?
  Atentie ! Oamenii au votat USL pentru ca s-au saturat de circul basist . Ei asteapta rezultate – acceptarea in Schengen, respect pentru Romania , televiziuni – presa curatate de violenta si pornografie si imbecilitate , o scoala buna ,o administratie corecta si civilizata , o justitie curatata de politrucii basisti , constructii de autostrazi – asteapta romanii ca pe Mesia sectoarele de la Bors , Gilau sau Orastie Sibiu , o autostrada de la Brasov spre Comarnic – sa le terminam pe acelea inainte de a visa la autostrazi in Oltenia !

 5. 5 Bomba Argesului decembrie 11, 2012 la 11:11 am

  Victorie zdrobitoare a USL-ului la alegerile parlamentare. Aproape că nu mai necesită comentarii. Totuşi trebuiesc făcute câteva precizări. Domnul premier nu cred că trebuia să se grăbească a anunţa o posibilă coaliţie cu UDMR. Pentru modificarea Constituţiei este necesară, întradevăr, o majoritate absolută. Dar USL se află la doar o azvârlitură de pix de acest barem, diferenţă uşor de refăcut prin fenomenul de transhumanţă politică. Câţi parlamentari credeţi că işi va putea păstra Dan Diaconescu. Vă spun eu: foarte puţini, fenomen uşor de anticipat chiar înainte de campania electorală. PP DD este constituit din cel mai pestriţ mozaic posibil în care traseiştii notorii abundă: ce sa le ofere Senzaţionescu? Nici ARD-ul nu stă mai bine la capitolul loialitate, în afară de nucleul dur, câţi or mai fi! Şi mai important este că pentru schimbarea Constituţiei nici nu este nevoie de o dezertare oficială: un vot favorabil negociat discret înainte e mai mult decât suficient.
  Totuşi nu consider că Ponta a făcut o mare greşeală: deşi, cum am arătat, USL n-are nevoie de UDMR pentru a guverna liniştit, totuşi susceptibilităţile maghiarilor trebuiesc liniştite cumva. Pentru a nu începe să joace iarăşi cartea naţionalistă a unei etnii opresate e necesar să li se fluture pe la nas ideea guvernării la care urmaşii lui Atilla s-au dedulcit atât de bine încât unii maghiari nici nu mai vor să audă de unii lideri de-ai lor dar pe care îi tot votează din spirit etnic. Şi deasemeni e un atac preventiv împotriva unui cântec de sirenă prezidenţial la adresa UDMR-ului. Încotro să se orienteze aceştia: către barcazul putrezit al lui Băsescu intr-o ipotetică spargere a alianţei majoritare sau la sânul liniştit al unei coaliţii mai solide ca niciodată?
  Ceardaşul lui Ponta e doar o sârbă sub acoperire!

 6. 6 NELU FIERARU decembrie 11, 2012 la 11:14 am

  ACEASTA CAMPANIE POATE FI DENUMITA:MARSUL FUNEBRU AL PDL! MAI ESTE UN HOP,GUVERNATORUL BASESCU,DAR SA SPERAM CA USL-UL NU VA INSELA SI EL ASTEPTARILE ACESTUI POPOR CHINUIT PANA LA SALBATICIE.

 7. 7 blogideologic decembrie 11, 2012 la 11:44 am

  Mulţumesc pentru analiză. Utilă.

 8. 8 Adi decembrie 11, 2012 la 11:50 am

  USL o sa fie in opozitie si dupa prezidentiale.

 9. 9 Bibliotecaru decembrie 11, 2012 la 12:08 pm

  @ Adrian Năstase

  Domnule Năstase,
  Abia acum sunt speriat.

  În acest moment cel mai mare pericol vine din confruntarea a două concepte autoritare, cel al preşedintelui Băsescu şi cel al unei majorităţi de 70%… pentru că după dispariţia din scena politica a domnului Băsescu şi al grupului de susţinători instituţionali ai domniei sale… vom rămâne cu un vid de putere care nu va putea fi acoperit decât tot de USL… Şi atunci statul va deveni 100% USL. Asta mă îngrijorează. Mi-e teamă că politicienii USL nu sunt pregătiţi psihologic pentru un scor atât de bun şi vor aluneca spre abuz cu pretextul că se apără de Traian Băsescu. Graniţa dintre vechea dictatură Băsescu şi o nouă dictatură este foarte subţire. Ideal ar fi fost să fie îndepărtat Traian Băsescu printr-o formă echilibrată a Parlamentului. Prin faptul că domnul Băsescu nu şi-a dat demisia când cu recentul referendum, iată a adus astăzi USL în situaţia de a conduce societatea românească aproape silit sistemul spre sistemul „politicii unice”. Această problemă va deveni cu adevărat grea nu acum ci în momentul în care vor veni alegerile prezidenţiale. Vă daţi seama cum vor fi alegerile prezidenţiale cu o majoritate parlamentară de 70%?

 10. 10 Gabriela Savitsky decembrie 11, 2012 la 12:09 pm

  Înţelepte felicitări. Vă aşteptăm „acasă”, e nevoie de mintea dvs. limpede, de experienţă şi înţelepciune.

 11. 11 Adrian B. decembrie 11, 2012 la 12:32 pm

  Va asteptam in prim planul politicii din Romania ! Romanii au nevoie de dumneavoastra , mai mult ca oricand . Vor veni vremuri grele atat d.p.d.v. politic cat si economic . Si lupta nu s-a terminat inca ! Pana cand nu va ” zbura ” d-ul Basascu din functie , nu va fi liniste !
  In alta ordine de idei , aceasta victorie vi se datoreaza in foarte mare masura dumneavoastra ! Oamenii asociaza PSD-ul cu dumneavoastra si va apreciaza pentru felul in care ati condus tara in perioada 2000 – 2004. Aceasta perioada a insemnat stabilitate , crestere economica , liniste si reusite deosebite in planul politicii externe . Si a insemnat crearea unei paturi de mijloc si a unei clase de oameni de afaceri romani . Altfel ar fi aratat astazi Romania daca la conducere erati dumneavoastra ! Deasemenea , oamenii va apreciaza pentru eleganta , inteligenta , intelepciunea , demnitatea si puterea dumneavoastra de munca .
  Si inca ceva ! Anii intregi de hartuire la care ati fost supus si momentul nefericit din vara au REVOLTAT intreaga tara si au DECLANSAT aceasta ” tornada ” anti Basascu . Oamenii obisnuiti au constientizat aceste abuzuri ; fiecare om rational s-a gandit ca poate ajunge si el in aceasta situatie daca nu ia masuri . Pentru ca Romania de astazi este o tara HIDOASA , un stat politienesc in care sunt arestati zilnic zeci de oameni nevinovati , o tara in care ti-e frica sa mai vorbesti , o tara cu legi aberante , o tara in care organele de represiune au cele mai mari salarii si sunt noii boieri , o tara in care institutiile de represiune sunt folosite pentru eliminarea adversarilor politici sau a oamenilor de afaceri , Si lumea nu va fi multumita pana cand Basascu nu va fi dat jos din functie !
  Va doresc multa sanatate si putere pentru a putea trece cu bine peste aceste momente !

  Cu respect , Adrian B.

  PS. Eu personal imi mai acord inca 2 ani ! Daca Romania nu se va schimba in bine in acesti 2 ani , eu personal voi parasi DEFINITIV aceasta tara !

 12. 12 Adrian B. decembrie 11, 2012 la 12:40 pm

  APEL CATRE LICHELUL by Doru Buscu

  Ai dus USL-ul la 66%, deşi îl puteai duce şi la 90. N-or să-ţi facă statuie pentru asta, dar sînt gata să te împăieze. Nu le forţa mîna.

  Te-ai cocoţat sus, pe un catarg de care alţii au fost spînzuraţi. Ca să te dea jos, romånii au ieşit pe caniculă, pe ploaie, pe viscol şi pe ger. Ar fi ieşit şi dacă ar fi fost cutremur, inundaţii, holeră sau lăcuste. Nu-i ispiti iar.

  Ţara asta ţi-a dat multe. Ţi-a dat ocazia să torni la Securitate, să faci contrabandă, să intri în Partidul Comunist, să te îmbogăţeşti, tu şi familia ta, în anii beznei şi ai frigului. Ţi-a dat halatul de mătase, cusut cu aur, în care o să-ţi petreci bătrîneţile. N-o obliga să-ţi dea şi papucii.

  Ai fost de cinci ori ministru al drumurilor şi nu avem autostrăzi. Ai fost de cinci ori ministru al navelor şi nu mai avem flotă. Ai fost de două ori primar al Capitalei şi nu mai avem, pe strada Mihăileanu, o casă care aparţinea statului. Ai fost ales, dacă punem şi suspendările, de patru ori preşedinte. Şi, după cum se arată, nu avem preşedinte. Avem, în schimb, răbdare. Dar e pe terminate.

  Ura. Ai făcut din această interjecţie un substantiv public. Fereşte-te de verbele din ’89.

  Stai doi ani liniştit. Îţi plătim noi salariul, paza, mesele, transportul. Nu ne cere şi bacşiş.

  Ai furat mult şi ai lăsat urme peste tot. Ai folosit cînd mîna lui Căşuneanu, cînd conturile lui Popoviciu, cînd ştampila Primăriei sau pe a Biroului Electoral Central, cînd dosarele judecătorilor de la Curtea Constituţională, cînd reţeaua ofiţerească moştenită de la adversarii tăi. Amprentele tale sînt risipite pe case, pe terenuri, pe conturi şi pe mandate care nu ţi se cuvin, în loc să fie adunate la Poliţie. Mulţumeşte-i lui Dumnezeu că eşti liber, nu-l înjura că nu ţi-a găsit nimic despre Crin Antonescu.

  Ai minţit cum nimeni n-a mai minţit pînă la tine, i-ai jignit pe mulţi, ai obosit pe toată lumea. Eşti idiotul odihnit al petrecerii, care îi indispune pe toţi. Nebunul care strică cheful unei ţări. Serios, chiar nu mai vrem să bem nimic, nu insista.

  Ai modernizat nu statul, ci Securitatea. O să rămîi în cartea de istorie fotografiat din faţă şi din profil. Cu toate astea, nu e totul pierdut: ai putea fi uitat.

  Numeşte-l pe Ponta cum vrei tu, dar nu uita: înainte să te îmbeţi de Crăciun, numeşte-l premier. Se cheamă democraţie. E ca atunci cînd mai mulţi îţi zic că eşti beat, iar tu îi asculţi şi mergi la culcare.

  Şi, apropo: există un Dumnezeu al beţivilor, o mînă nevăzută care îi împiedică să cadă. Ai grijă, cu sărbătorile astea, s-ar putea ca Domnul să surzească de la pocnitori şi să nu te audă – în caz ca te prabusesti.

 13. 13 Ghita Bizonu' decembrie 11, 2012 la 12:50 pm

  Scrisoare deschisa catre inVictor Tonta , din intamplare premier

  Draga inVictor
  Dintai sa ma prezint : eu sunt VOTACU tau. Ai ajuns unde ai ajuns nu ptr ca esti destept (am dubii tot mai mari), ca esti frumos (pe dracu) sau plin de spirit. CI PTR CA (si) EU TE-AM VOTAT!! Ptr ca de ani de zile votez PSD luate-ar de golan de pta Universitatii intelegi?! Asa ca umple-te de respect si citeste cu atentie INCA premierule.

  Nu estei pemier ca sa faci bine lu’ MRU, Mang samd. Nu esti premier ca sa faci cumetrii inutile cu basistii. Nu iti cer jihad , sa iti schimbi pretenii samd.Am insa pretentia ca lista ta de prioritati sa fie satisfacerea agendei mele nu fanteziile tale copilaresti . Bun ti l-am inghiti pe carahiosul de Cernea si mertzu tau semielectric (da cam scump) INSA asta cu UDMR eu nu prea se inghite. Si asta ptr referendum.
  Stiu ca situatia economica e nasoala INSA imi trebuiesc unele compensatii. De ex cei care au praduit POSTA sa fie facuti posta in inchisoare. Nu voi hlizeli ci rezultate. Te-ai laudat ca esti procuror …. atunci baga-I !!! Nu ma lua ca tu esti cu maniere .. priveste la mentorul tau Nastase. Si el a fost premier (si inca unu bun) da’ unde a ajuns? Deci ori ei ori tu “pucistule”.

  Pricepi?!
  Esti premier fiindca asa am votat eu nu ca ar fi ceva de capul tau (de ce te-am votat atunci? Ca nu stiu ce a gasit PSD ul la tine …)
  Si daca ma sucar eu s-ar putea ca in 2016 sa nu ma mai duc la vot .. pricepi? Ca incep sa ma satur de agenda ta paralela . Si nu ma intereseaza pasiunea ta ptr il Che . O consider stupida!!!

  Asa ca :
  – ori imbunatesti starea economica – inflatie, locuri de munca , nivel de trai
  – ori imi oferi unele “mici compensatii”. Motoci ar fi destui si destul m-au tratat de “mahala inepta”, “asistat” samd … si vezi sa nu te trec in randul lor!

  Un bun inceput al “micilo compensatii” ar fi reducerea cheltuielilor institutiei prezidentiale. La nivelul din 2004 (nu sunt scartzan .. calcul in euro nu in lei!) ce naiba e criza si trebe sa reducem cheltuielile cu bugetarii , nu?

  Nu uita : numa saptamana viitoare nu este 2016!

 14. 14 Marcus decembrie 11, 2012 la 12:53 pm

  Poate Nu Ati Inteles D-le Ponta Pentru Ce V-au Votat Masiv Romanii

  In sfarsit m-am dumirit in legatura cu zisele d-lui Ponta referitoare la UDMR. Din cate am inteles eu, pe langa faptul ca USL-ul facuse vorbe inainte de a cunoaste rezultatul alegerilor ca la o adica, daca rezultatul nu ar fi fost satisfacator (in sensul de peste 50% din sufragii) atunci sa purceada la drum cu UDMR, motiv pentru care acum, dupa ce s-a vazut cu sacii in caruta nu ar fi fair play sa nu stea macar la o sueta de convenienta cu liderii acestei formatiuni politice, lucru ce poate fi acceptat ca un act normal de conduita, vine dorinta d-lui Ponta de a intra in Istoria Neamului pe post de Pacificator si Unificator.
  Adica, din discursul de aseara al acestuia la Antena 3, am inteles ca domnia sa satul ca de altfel toti romanii de cearta, galceava si dezbinarea care au reprezentat conditia sine-qua-non a regimului basist, a venit momentul ca Alesul sa puna capat divergentelor seculare dintre pretentiile maghiarilor asupra Transilvaniei si realitatea istorica de apartenenta a acestia pamantul stramosesc, fiind in acest sens hotarat ca nici mai mult nici mai putin sa-i ia pe udemeristi la remorca guvernarii si a actulului legislativ, in mod deosebit avandu-se in vedere modificarea Constitutiei, aratand in acest fel Europei Populare din care UDMR face parte ce gentlemani sunt romanii si cum sterg ei cu buretele pana si ultimile afronturi, jigniri, deconsiderari si umilinte la care au fost supusi de conationalii lor maghiari, care la Referendum (ca sa fac trimitere doar la cea mai apropiata actiune de acest gen) au raspuns comenzii politice data de la Budapesta prin gurita lui Victor Orban, boicotand votul si lasandu-ne cu chiombu pe cap pana la o noua repriza de cofruntare.
  Toate bune si frumoase, ba as zice by the book, pana la punctul la care d-l Ponta ori este lipsit de experienta in materie de deziderate UDMR versus Romania, ori este rau intentionat (sub nicio forma nu-mi permit sa-i pun la indoiala IQ-ul).
  Pai, domnule Ponta, ungurii exact ca si Basescu, care oricat ai vrea sa dai la pace cu el, tot la balamuc ajungi datorita caracterului sau infect croit numai pe scandal, dezbinare si dictatura, ei bine ungurii, orice le-ai face dumneata, orice le-ai da, orice le-ai promite, exact ca in bancul cu bula, invatatoarea, cercul desenat pe tabla si obsesia invatatoarei pentru sex, vor milita, tipa, lupta etc pana la ultima picatura sa ne fure Ardealul.
  Sa fiu bine inteles, nu am nimic cu ei, nu vreau nici eu razboi sau o stare permanent conflictuala, dar le ajunge cate drepturi (au mai multe ca noi romanii) au obtinut in toti acesti ani prin santajul practicat asupra colegilor de parlament, care vrand-nevrand au fost nevoiti sa se inhaiteze cu ei in actul de guvernare.
  Asa ca lasati-i domnule Ponta in scaunul de Opozitie de 5%, unde la scorul pe care il are USL-ul in urma votului dat de romanii CE NU-I VOR PE UNGURI LA GUVERNARE, le sta mult mai bine decat agatati inca o data de locomotiva Puterii.
  Zau, asa, chiar nu ati inteles mandatul pentru care romanii au votat masiv pentru USL?
  In opinia mea, ar fi a doua mare greseala si lipsa totala de orientare politica dupa gafa cu incredintarea Internelor lui Rus.
  Va rog eu frumos, n-o comiteti!

 15. 15 Cosmin Aurelian decembrie 11, 2012 la 1:35 pm

  Aceste felicitari trebuie sa fie primite si de catre dvs. pentru tot ce atif acut in Romania. Este adevarat toata lumea mai greseste, important este ca procesul de constiinta sa fie unul corect. Va urmaresc de niste ani (am doar 27) in 2004 v-am votatat si am crezut in dvs., cred mai departe, cu un om cu o asemenea calitate trebuie sa fii mandru ca esti contemporan.
  Va urez, sanatate si astept cu nerabdare prima aparitie TV.

 16. 16 BogdanGabriel decembrie 11, 2012 la 1:45 pm

  Sa va fie de bine. Ne bucuram pentru acest scor .

 17. 17 andrada decembrie 11, 2012 la 2:07 pm

  D-le Adrian Nastase cred ca se potriveste zicala ..d-zeu nu doarme …si s-a aplicat in cazul ,deocamdata al pdl-ilor , dar timpul merge si avem rabdarea ca sa vedem in curand o justitie adevarata ,promta si mai cinstita cu cetateanul ; santem bucurosi si increzatori ca aproape ..cosmarul s-a sfarsit ,mai e un hop ,basescu ..sa dispara cu tot raul facut romanilor si sa ne refacem vietile destul de ravasite in ultimii 3 ani din cauza distrugerii mecanismelor economiei si a franarii ei ; mai este putin si va puteti relua locul pe care-l meritati alaturi de psd ,sa ajutati la decizii corecte ,mai cumpanite si sa nu mai avem procese politice ; de sarbatori ,multa sanatate si curaj ,santem alaturi de d-voastra si sa se termine cat mai curand !

 18. 18 analist decembrie 11, 2012 la 2:28 pm

  @nastase
  Solutiile si strategiile sunt evidente. Din pacate, suntem raspanditi ca pasarile cerului, asteptandu-va. Eu nu am sa ofer nici o solutie/ strategie, nu vreau ca cine stie ce consilier sa se impauneze apoi cu ”ideea lui”.

 19. 19 M.Voicu decembrie 11, 2012 la 3:01 pm

  VALIDAREA ALEGERILOR PARLAMENTARE
  Votul pentru alegerile parlamentare s-a încheiat.
  Biroul Electoral Central urmeazã a comunica rezultatele oficiale ale votului.
  Validarea alegerii [Constituţie Art.70 alin.1] trebuie sã ţinã seama de rezultatul votului şi normele în vigoare – dintre care, în cauzã, are precedenţã Hotărârea nr.37/26.11.2009 a Curţii Constituţionale asupra referendumului naţional din 22 noiembrie 2009, definitivã şi general obligatorie, pentru reducerea numãrului de parlamentari; – pentru aceasta nu existã nici-o împiedicare obiectivã (nu e nevoie de ”modificarea Constituţiei”).
  Constituţia consacrã în Art.62 parametrul: «numãrul de voturi pentru reprezentarea în Parlament» – care e de ales ca o medie cu distribuţie restrânsã [M.Voicu, ”Pe cine votãm”, în Revista Palatul de Justiţie, 2000 nr.2 şi nr.3]. Constituţia enunţã o singurã excepţie: ~câte o organizaţie a cetãţenilor fiecãrei minoritãţi naţionale chiar dacã nu întrunesc în alegeri acel numãr de voturi, au dreptul la câte un loc de deputat, în condiţiile legii electorale~ [Art.62 alin.2].
  Alegerea de ”parlamentari suplimentari” ar fi nulã de drept de la data atribuirii unor asemenea mandate care ar proveni din dispoziţii deja ilicite : în care votul puterilor delegate nu poate rãsturna votul universal şi Hotãrârea C.C.R. în materie @M.Voicu, decembrie 11, 2012 la 9:51am, supra: …aşa cum Parlamentul n-a putut înlãtura hotãrârea judecãtoreascã în cazul domnului Mircea Diaconu şi aşa cum şi demnitarii UE nu acceptã desconsiderarea hotãrârilor C.C.R. …şi nici Bugetul nu se poate întocmi pentru mai mulţi parlamentari.

 20. 20 Adrian B. decembrie 11, 2012 la 3:06 pm

  Am asistat la un vot profund anti – Basascu ! Cred ca USL ar fi castigat majoritatea chiar si daca trimiteau sa candideze animale de la Zoo sau baloti de paie ! Lumea e INFRICOSATA si SCARBITA de Basascu , PDL si satelitii sai (PP-DD , UDMR ) .
  Oricum , trebuie remarcat faptul ca exista un ” nucleu dur ” de retardati mintali si naivi , de cca. 30% ( ARD + PPDD ).

 21. 21 grigore decembrie 11, 2012 la 4:08 pm

  sunt bucuros ca au cistigat alegerile, dar ma tem ca nu stiu ce sa faca cu puterea pe care au, dar mai am o sperana ca se apropie eliberarea dvs. si asta imi da speranta ca tara se va indrepta pe calea ce buna.

 22. 22 lucy decembrie 11, 2012 la 4:08 pm

  D-le prim ministru, Felicitarile se cuvin mai ales d-voastra fiindca i-ati convins pe multi sa mearga la vot, desi nu mai aveau nicio speranta, dupa cate s-au intamplat. De fapt lupta nu s-a terminat, surprizele urmeaza. Va dorim sanatate si izbanda!

 23. 23 Alexandru decembrie 11, 2012 la 4:16 pm

  Eu inca sper ca la categoria LICURICI intra si UDMR, eu nu am votat UDMR si nici nu ii vreau la guvernare. Inca sper ca domnul (inca ii zic domn) Ponta o sa realizeze greseala pe care o face. Mai am speranta in PNL ca o sa voteze impotriva unei guvernari cu udmr-istii.

 24. 24 Motisan decembrie 11, 2012 la 4:22 pm

  Rezultatele in urma alegerilor, sunt mai mult decit satisfacatoare.Si cu siguranta am fost multi ,cei care, atunci cind am bagat buletinele de vot in urna,am trimis un gind bun si pentru dumneavoastra,acolo unde va aflati. Traim cu sparanta ,ca puterea , si curajul de care ati dat dovada ,sa va ajute ,si cu sanatate ,sa reveniti nu peste mult timp acolo ,unde avem atita nevoie de dumneavoastra.Cit despre ……… , este greu de imblinzit scorpionul,nu ne va fi usor.Imi place sa cred ca Romania ,dupa atita urit ,va intra intr-0 normalitate de care avem cu totii atita nevoie.Va multumim! Citim cu drag si interes ,mesajele dumneavoastra. Un Om.

 25. 25 Radu Humor decembrie 11, 2012 la 4:35 pm

  „–găsirea celei mai bune strategii şi soluţii de guvernare.”

  Păi cea mai bună strategie de guvernare e fără Băsescu !
  Soluţia ?
  Suspendarea !

 26. 26 pastel decembrie 11, 2012 la 4:36 pm

  „Va urma o perioadă grea. De aceea, va fi important ca, din zilele următoare, să ne concentrăm cu toţii pe găsirea celei mai bune strategii şi soluţii de guvernare.”
  Parca intrevad o revenire importanta in starea Dv. Sa fie intr-un ceas bun!
  Ar fi bine ca USL sa fie mai aproape, mai mereu de cei multi!
  Ma astept ca intre problemele deosebite ale tarii sa fie si combaterea exploatarii aurului de catre straini si interzicerea utilizarii gazelor de sist in teritoriul Romaniei care nu este unul de desert, unul pustiu. Sper ca experienta Dv. sa fie de folos si viitorilor guvernanti. Ce a fost bun sa fie continuat, ce a fost rau sa fie inlaturat.
  Domnul sa va ajute!

 27. 27 Olga Bucataru decembrie 11, 2012 la 4:38 pm

  Abia astept sa stiu ca v-ati intors acasa. Olga

 28. 28 Doru Coarna decembrie 11, 2012 la 6:40 pm

  … Si de fapt, cu ce ne-am ales?

  Pai USL avea majoritate si inainte de alegeri (care nu a valorat nimic in fata CCR!), iar acum avem un parlament obez unde nu ajung nici scaunele, nici banii, IAR TOATE LEPRELE PDL SUNT BINE-MERSI LA LOCUL LOR, LE PLATIM IN CONTINUARE DIN BANI PUBLICI INCA 4 (=PATRU!) ANISORI MINUNATI, CU IMUNITATE, fara sa-i intrebe careva despre furtisaguri si averi! Si ca sa fie si mai trist, revin ungurii la guvernare…

  Cred ca intelegeti ca Viorel are un tic nervos: cum castiga poporul prin vot ceva, cum valorifica el imediat in plan politic si beneficiu propriu! In vara a vandut cele 7.5 milioane de voturi anti Basescu, contra gratia si recunostinta lui Barosso si a PPE, acceptand lista rusinii nationale ca tema de casa… Acum vinde majoritatea absoluta contra recunostinta UDMR si implicit a Budapestei, deci tot a PPE, asa cum se scapa acelasi Barosso…. si mai mult, accepta asa cum am zis eu inainte de alegeri, un program care nu-i al USL (regionalizarea in special) si un parteneriat care sa-i gripeze oricand activitatea guvernamentala, ori de cate ori amarata de Romanie, prin guvernul sau, ar incerca sa scape din ghearele hienelor de tot felul… ungurii se vor impotrivi mereu, se intelege, altminteri nu ar fi unguri… ba si vor cere mereu ceva de neacceptat, din acelasi motiv…

  Deci, care sunt avantajele castigate in aceste alegeri? Parca ne-ar guverna un guvern PPE comandat de Basescu via Barosso, si care va derula programul enuntat de Basescu in 2009, FMI, privatizari la cerere, bogatii date pe nimic!
  Doar ca-l cheama USL (pe guvern) si zambeste adolescentin mereu…

  In sfarsit, s-a demonstrat ceea ce va tot spuneam, clasa noastra politica nu are nicio treaba cu voi (noi), cu alegatorii, ei se aranjeaza bine-mersi prin grija reciproca, totul sub sfatul intelept al seco… Chiar nu observati cat ne minunat si precis li, si ni, se intampla toate?

  Daca ati fi stat acasa la berica, toti astia nu ar fi avut decat cele 4 milioane de voturi de la morti, disparuti si nebuni, nu ar fi avut legitimitate si probabil ca ar fi fost mai timizi in viitorii 4 ani… iar noi, alegatorii, am fi aratat tuturor ca nu putem fi prostiti de-a democratia, cand ea nu exista…

  Acum, ca sa fie coliva gustoasa, mai ramane ca maria-sa sa faca niste giumbuslucuri pseudo-constitutionale, imediat sustinute de CCR si PPE, si gata, ramaneti si fara Victoras… un alt securist vasnic se va ridica si afirma plenar, spre binele Romaniei… unul mai atlantist, mai europenist, mai monetarist, mai culturist (asta ar fi bine…), si mai… poli-tist, mai corect politeist, cu mai multi dumnezei pe cap decat ne putem noi imagina, adica polipartinic! Un alt agent racolat, poate tot asta-vara, de catre Barosso si ocultul PPE care, asa cum la noi a dat chix economic si nu poate justifica miliarde, tot asa si in UE, a dat chix si la fel, nu stie cum de s-a ajuns aici…

  Deci, reiau bilantul pe care l-am schitat inainte de alegeri: noi nu am castigat absolut nimic, poate doar alt cutit cu care ni se va taia in acelasi mod gatlejul, iar ei au ramas la huzur pe bani publici, indiferent de ceea ce au facut, de cum ne-au tradat, de cum au dezinformat afara si de cat au furat… A meritat…

  Aveam un amic, cand era deceptionat spunea: „se indreapta treaba… spre c-r!”

  Sigur, unora le place geazu’, altora manelele, altora kitsch-urile, dar ce ne facem noi astia cu toate astea pe cap? Ca se aduna cam multe…
  Iata ca din acest pct. de vedere, dl Nastase poate fi invidiat, scrie in linistea salonului…

  Si ah! In ceea ce-l priveste pe Basescu, el asteapta intai sa vada armata zice-se adversa, apoi le va spune cum se va desfasura lupta si cine va trebui s-o castige in final… adica cine-unde trece si ce anume se creeaza, iar daca tine, ne va spune premierul… si daca nu, ii trimite pe toti acasaconsternati si faliti electoral, dupa doua refuzuri… Va rog sa observati ca in perioada asta nu are cine sa-l suspende!… si oricum ar fi degeaba… Si apoi sa vezi hahaiala…

  Nu stiu, este bine dragi colegi?

 29. 29 analist decembrie 11, 2012 la 7:09 pm

  @nastase
  Ar fi chiar culmea sa fie organizat congresul chiar inainte sa fiti eliberat.:(

 30. 30 MARIA decembrie 11, 2012 la 7:27 pm

  felicitari Usl pentru rezultat . s-a vazut ca alianta merge bine,poporul -i iubeste pe cei 3 ( Ponta,Antonescu si Ctin): sunt tineri ,au putere de munca si poate chiar vor schimba Romania !

 31. 31 dlnimeni decembrie 11, 2012 la 7:39 pm

  Domnule Nastase, asteptam luna februarie.

 32. 32 Dumitrescu Romulus decembrie 11, 2012 la 7:41 pm

  Va doresc domnule prim ministru sa aveti taria de a trece peste aceste clipe groaznice si sa reveniti printre noi si in politica mare .Viata ne ofera si momente mai putin placute dar ce vi s-a pus la cale domniei voastre este cumplit .Sa va dea Dumnezeu sanatate si sa ne bucuram impreuna de sfarsitul unei perioade negre din istoria Romaniei .Doamne ajuta!

 33. 33 Trofin Doru decembrie 11, 2012 la 9:08 pm

  Sper sa aveti intelepciunea de a sustine reinstaurarea Monarhiei Constitutionale.

 34. 34 vista decembrie 11, 2012 la 10:03 pm

  Sa speram ca s-a mai incheiat un capitol negru din istoria Romaniei.Sincer sper ca PDL-ul sa aiba soarta altor partide arogante care au disparut in istorie.Dar cel mai grav este daca USL-ul va fi capabil sa miste -pentru Dumnezeu aceasta tara din mocirla in care au lasat-o acesti antinationalisti lipsiti de orice patriotism si care nu au avut alt tel decit sa ne ‘reformeze”in spiritul si imaginea lor

 35. 35 Iulian Nastase decembrie 11, 2012 la 10:11 pm

  Felicitarile va apartin si dvs deopotriva! Dar care este planul urmator? Unde am ajuns? Trebuie sa reveniti ! Si ne trebuie Dreptate si Independentza!

 36. 36 fotbaldragosteamea decembrie 11, 2012 la 10:24 pm

  Sunt din nou multumit sa citesc lucruri esentiale ,in putine cuvinte.Va apreciez inca odata scrisul laconic si cuprinzator.Ati primit multumiri si din partea lui Victor Ponta,care a spus ca va asteapta sa iesiti cat mai curand.Personal,exprim opinia ca si Dvs.ati contribuit la acest succes electoral,ca urmare a abuzului ce vi s-a facut si a modului curajos si tragic prin care ati protestat.Acum se discuta petitia prin care se protesteaza pentru intrarea unor ARD-isti de pe locul 5 ,pe usa din dos,in parlament.Asa s-a ajuns la inca o suta de parlamentari.Multa sanatate si revenire curand!

 37. 37 Oana decembrie 11, 2012 la 10:33 pm

  Stimate Domnule Nastase,

  Va scriu aceste randuri pentru a va incuraja sa continuati aceasta lupta nedreapta, deoarece am mari sperante ca poate, cu ajutorul unor oameni ca dumneavoastra, lucrurile se mai pot schimba in aceasta tara…
  Inteleg foarte bine prin ceea ce treceti deoarece din nefericire, la o luna dupa condamnarea dumneavoastra, a urmat condamnarea ‘’politica’’a tatalui meu. A primit o condamnarea absurda si neasteptata, in spatele careia se afla un dosar lipsit de probe…
  Nu o sa insist asupra faptului ca intr-o tara normala 3 instante de judecata , pe aceleasi probe, nu ar trebui sa dea 3 sentinte diferite (achitare, suspendare, condamnare) sau asupra faptului ca intr-o tara normala nu ar trebui sa se schimbe incadrarea juridica in ziua pronuntarii sentintei (fara ca aceasta sa fi fost pusa ulterior in discutie) sau poate acest lucru este posibil daca fapta pentru care esti judecat este prescrisa, iar judecatorii au nevoie de o condamnare…
  In schimb, doresc sa semnalez un lucru deosebit de grav si anume faptul ca in aceasta tara poti sta foarte mult timp la inchisoare, exact ca si in cazul dumneavoastra, fara sa ti se motiveze de ce…. ?? Au trecut 5 luni de la condamnarea tatalui meu, iar motivarea nu a fost redactata!!!
  Astfel, instantele din Romanaia incalca dreptul oricarui cetatean de a face plangere la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, deoarece nu isi fac datoria de a redacta motivarea inculpatului in termen de 6 luni de la data sentintei (asa cum CEDO cere).
  Cateva dintre aceste lucruri le-ati semnalat si dumneavoastra, insa as vrea sa insist asupra lor deoarece sunt foarte multi oameni care se lovesc de astfel de probleme, insa sunt prea putin cunoscute.
  Va doresc multa sanatate si putere sa treceti cat mai usor peste aceasta perioada dificila si nemeritata!

  Ps: tara are nevoie de schimbare, sa speram ca actuala putere o sa fie capabila…

 38. 38 Marian Nicolae decembrie 12, 2012 la 9:11 am

  @ Trofin Doru,

  Nu prea cred acest lucru, poate in Marea Britanie…..

 39. 39 Marian Nicolae decembrie 12, 2012 la 9:16 am

  @ Doru Coarna,

  Daca lucrurile se intampla vraiment asa, eu unul va pup, imi fac valiza si plec la……. Moscova…..la Mama Rusie si la Tatuca Putin….

  Prietenii stiu de ce, ca de obicei…..

 40. 40 Marian Nicolae decembrie 12, 2012 la 9:31 am

  @ Ghita Bizonu’

  Sunt multi romani care gandesc la fel ca tine.
  Ai pus punctul direct si fix pe i…..

  De aceea al nostru ROMAN PREMIER ar face bine sa n-o sfecleasca ca se lasa cu Jihad generalizat in toata tara……

  „Este” multe polite de platit natiunilor conlocuitoare……si aici nu vorbesc numai despre maghiari……

 41. 41 Marian Nicolae decembrie 12, 2012 la 10:08 am

  Romanii sunt mai mult decat nemultumiti, poate ca unii vor rade, dar altii vor vedea ca practic se ascunde altceva in spatele acestor optiuni bizare la vot…

  http://jurnalul.ro/stiri/observator/chuck-norris-si-vlad-tepes-preferati-de-unii-romani-pe-buletinele-de-vot-631318.html

  Atentie USL, atentie domnule Premier Victor Ponta !!!!

 42. 42 Marian Nicolae decembrie 12, 2012 la 10:12 am

  Iata aici dovezi ale nemultumirii romanilor:

  Întrebarea zilei:
  E bine, tovarăşe Preda Cezar, că v-aţi dat demisia pentru eşec fără să bănuiţi că sfânta mare redistribuire vă va readuce în Parlamentul României?

  http://jurnalul.ro/stiri/observator/intrebarea-zilei-e-bine-tovarase-preda-cezar-ca-v-ati-dat-demisia-pentru-esec-fara-sa-banuiti-ca-sfanta-mare-redistribuire-va-va-readuce-in-parlamentul-romaniei-631322.html

  „E bine, tovarăşe Preda Cezar, că v-aţi dat demisia pentru eşec fără să bănuiţi că sfânta mare redistribuire vă va readuce, alături de celelalte scursuri portocalii, în Parlamentul României? E bine, tovarăşul Cezărică Gunoi, că la 22 de ani după ce aţi ars dosarele, staţi tot în Casa Poporului?

  Nu- bine, tovarăşul Cezărică.”

 43. 43 Olga Bucataru decembrie 12, 2012 la 12:08 pm

  Abia astept sa stiu ca v-ati intors acasa, Olga.

 44. 44 epolitikon decembrie 13, 2012 la 3:28 pm

  Numele corect este V. Cosma.
  Altfel, daca pana si acest individ a ajuns parlamentar…pot sa afirm ca asistam la falimentul democratiei in Romania.

  De citit si lista asta: http://adevarul.ro/news/politica/parlamentulromaniei-afacere-familie-1_50c78cb8596d720091ebaa5e/index.html

 45. 45 CARAMELLA decembrie 16, 2012 la 3:44 pm

  Am fost in COMISIA DE VOTARE si am constatat urmatoarele:

  1- ca membru in comisie nu am putut vota pe liste suplimentare, dar nu m-am lasat si am optat pentru a ma invoi aprox. 2 ore si astfel am votat la adresa de domiciliu;
  2- cu exceptia a 2 colegi care locuiau in colegiul respectiv si care au votat pe listele suplimentare, ceilalti membri au renuntat sa se invoiasca si sa voteze pe motive de distanta, dezinteres (am constatat doar interes financiar !), ploaie. Sigur a votat reprezentantul ARD ! Totusi nu mi se pare normal sa fii trimis de o anumita formatiune politica si sa nu mergi sa votezi ;
  3- nu am inteles de ce incepe procesul de votare la ora 7,00 cand alegatorii nu vin la vot atat de devreme mai ales intr-o zi de duminica ? Precizez ca pana la ora 9,00 la noi in sectie au votat cam 3-4 alegatori (in niciun caz tineri) … Tocmai acest numar de alegatori m-a determinat sa ma invoiesc si sa merg linistita la vot, pe ploaie;
  4- destui tineri au fost monitorizati de parintii lor si au fost verificati pe lista pe care au semnat daca au votat – usor verificabil, ei locuind la aceeasi adresa. Acest aspect m-a amuzat;
  5- un alegator serios nu a putut vota, avand o adresa provizorie de domiciliu la colegiul unde s-a prezentat. A precizat ca domiciliul permanent aflat in alt sector reprezinta un imobil care a fost demolat. Se pune intrebarea daca acelui potential alegator i se putea verifica domiciliul permanent, in timp util, prin intermediul institutiilor statului (politie, etc.) in ziua alegerilor. Persoana nu a putut vota, era foarte revolat, ulterior am aflat ca era un jandarm …
  6- cateva blocuri erau arondate la o anumita sectie de votare la alegerile locale si la referendum. La aceste alegeri, locatarii s-au trezit ca trebuie sa voteze intr-o alta locatie, respectiv in locatia in care ma aflam. Nu a fost corect din partea organizatorilor acestor alegeri care trebuiau sa anunte din timp presedintii de bloc sau proprietarii unor case particulare care, in prag de seara, alergau de la o sectie la alta … Sunt sigura ca multi dintre ei au renuntat, facand cale-ntoarsa !

  Dle Prim-ministru, in ce ma priveste, v-am urmat sfatul, votand in consecinta.
  Victorie zdrobitoare, dar se pune intrebarea daca alesii nostri se vor descurca la nivelul asteptarilor populatiei in anul 2013, an care se anunta a fi unul dificil !


 1. 1 Felicitări! | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe decembrie 11, 2012 la 10:30 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: