Brǎdişteanu şi campania electoralǎ a lui Bǎsescu

Scriam miercuri cǎ, în actuala campanie electoralǎ, liderii PDL au dispǎrut şi cǎ au rǎmas pe teren, în locul lor, procurorii DNA. Am avut dreptate. Dupǎ mai mult de cinci luni şi în ultima sǎptǎmânǎ de campanie electoralǎ, procurorii DNA au finalizat un nou dosar „important” – dosarul medicului Brǎdişteanu, acuzat cǎ m-ar fi „favorizat” la spitalul Floreasca.

Nu au contat expertizele de la institutul medico-legal, nu a contat faptul cǎ la internare aveam tensiune 23, nu a contat cǎ eram pacientul sǎu şi cǎ urma sǎ efectuez la dânsul o operaţie pe cord deschis, la fel ca mama mea, ei bine, procurorii au fost „supǎraţi” cǎ nu am fost „cazat”, ştiu eu, la secţia de pediatrie şi cǎ am fost internat la secţia de chirurgie a doctorului Brǎdişteanu, unde am fost consultat, de altfel, de toţi medicii cardiologi din spital.

Mi se pare revoltǎtor. Înţeleg cǎ eu sunt o ţintǎ pentru Bǎsescu şi pentru oamenii lui dar este inacceptabil sǎ fie pedepsit un medic pentru singura vinǎ de a mǎ fi îngrijit ca pacient.

Sper ca niciodatǎ vreunul dintre procurorii respectivi sǎ nu aibǎ nevoie de un chirurg cardiolog şi sǎ nu-l gǎseascǎ…

Iar pentru cǎ tot vorbim de campanie electoralǎ, nu uitaţi sǎ mergeţi duminicǎ la vot şi sǎ votaţi împotriva gǎştii lui Bǎsescu.

45 Responses to “Brǎdişteanu şi campania electoralǎ a lui Bǎsescu”


 1. 1 Cojan Stefan decembrie 7, 2012 la 10:25 am

  Sa fiti sigur ca duminica asta voi face ! Daca se va ajunge la o noua suspendare(Sa dea Domnul !!!) a celui ce s-a autoproclamat sef al statului,sper din toata inima ca d-l Ponta sa nu mai repete gafa monumentala de la referendum!

 2. 2 viban decembrie 7, 2012 la 10:43 am

  Domnule, am toata stima si tot respectul pentru persoana Domniei Voastre din doua considerente : primo – faptul ca ati facut dovada stabilitatii social politice si economice in calitatea-va de prim ministru dupa ce in legislatura anterioara guvernele se schimbau precum sosetele ; secundo _sunteti victima actiunilor malefice ale unui om care in loc sa fie „pater populis” este intruchiparea spiritului malefic a toate putiincios . Nu va era de ajuns sa fiti un om normal, trebuia neaparat sa fiti si un martir al opresiunilor PDL. Tristetea mea este ca intr-o tara potential normala oamenii cu adevarat liberi au devenit ceva anormal. Stiu ca totul se asculta, totul se vede, ca libertatea este iluzorie si in acest sens imi pun deseori intrebarea daca merita sa lupti pentru comunitate, pentru societate cand iata, rasplata, este puscaria. Ma scarbeste perfidia umana, lipsa concurentei pozitive, faptul ca valorile autentice au fost periferizate, ingropate in saracie, lipsuri si nevoi. Sincer, pun la indoiala apartenenta mea la UE daca aceasta inseamna ca Romania trebuie sa furnizeze forta ieftina de munca necalificata, sa fie piata de desfacere pentru debuseurile industriei occidentale, sa fim umiliti si sa fim transformati intr-un popor de slugi. Mi-am dorit fireste intrarea in UE dar in calitate de partener egal intre egali, cu o industrie , agricultura, economie, performante asa cum am mai fost odata dar sa faci din Romania „tabula rassa” sa promovezi principiul ” devide et impera”, sa dai periodic „panem et circens” mi se pare subuman. Iata dece am pledat totdeauna pentru un Stat social, puternic economic, respectat dar spre regretul meu am gasit unelte ale desumanizarii in toate partidele politice care promoveaza oameni ce se decredibilizeaza oferind mici cadouri electorale pentru ca apoi timp de 4 ani sa uitam care le este menirea reala, multi devenind ageamii de profesie..Primiti va rog compasiunea mea si regretul ca nu traim intr-o tara normala cu oameni normali.

 3. 3 Marian Nicolae decembrie 7, 2012 la 10:54 am

  Cred ca Stalin se rasuceste in mormant…..

  Acesti ticalosi ar fi putut fi atacati in justitie pentru copy rights de catre acelasi Stalin, caruia i-au furat pur si simplu ideile, fara a i le plati…..

  Dom’le nu se poate asa ceva…

  Oficiul pentru Protectia Consumatorului ce face????
  Oficiul pentru Protectia Drepturilor de Autor doarme in post…..

  Sa se sesizeze militia dom’le…..

 4. 4 Gabi Tiimis decembrie 7, 2012 la 11:41 am

  D-le PrimMinistru va transmit toata solidaritatea mea. Nu pot sa nu admir atitudinea curajoasa de care ati dat dovada in toata aceasta perioada si sunt ferm convins ca finalul o sa ne/va fie favorabil. Sincer, imi doresc cu mare nerabdare, reintrarea lucrurilor pe fagasul normal. Numai bine si continuati va rog in aceiasi maniera eleganta, curajoasa si competenta.

 5. 5 Draghi Puterity decembrie 7, 2012 la 11:48 am

  Sunteti iarasi mult prea bland. Atacand medicul care v-a salvat viatza Basescu arata in modul cel mai evident posibil ca nu la pediatrie va dorea ci la morga. Basescu nu e un om, e un vierme, o rusine pentru rasa umana! Il blestem sa se zvarcoleasca in chinuri vesnice pentru ceea ce face!

 6. 6 cornelia letu decembrie 7, 2012 la 12:01 pm

  De-abia astept ziua de Duminica , parca sunt un copil care il asteapta pe Mos Craciun !

 7. 7 vasile34 decembrie 7, 2012 la 12:06 pm

  Base nu poate inghiti un sef de promotie la drept ca dumneavoastra, el terminand ultimul in promotia lui de marinari care prindeau serpii de apa si faceau glume proaste cu fetele fiindaca atata au invatat!

 8. 8 Bomba Argesului decembrie 7, 2012 la 12:10 pm

  E uluitor! Întâmplător fratele meu este medic, şi incă unul de succes în Statele Unite aşa că ştiu destul de bine cât de oripilaţi vor fi TOŢI medicii din cauza acestei imbecilităţi monstruase. Nici Iosif Visarionovich Drugashvili n-a îndrăznit să supere prea tare breasla în cauză. A făcut-o totuşi dar în martie 1953, când a şi răposat dealtfel! Se pot scrie tone de păreri asupra monumentalei gafe şi nu văd nici o explicaţie. Dacă aş fi Maestrul Cristoiu, însă, aşi presupune că singura publicitate rămasă în putinţa ARG-ului sau ARD-ului, cum s-or mai fi numind este PUBLICITATEA NEGATIVA. Să ne înţelegem! Sunt atît de disperaţi încât se mulţumesc şi cu „i-auzi dom-le, ce-au mai făcut ăştia lui Băsescu!” Altminteri, î-ţi stă mintea-n loc de aşa mârşavie, care mai e şi o tâmpenie juridică, din moment ce Curtea s-a pronunţat… Dar haideţi să-i lăsăm, să ne vedem de treburi!

 9. 9 andrada decembrie 7, 2012 la 1:00 pm

  Sigur merg la vot si sigur votez cu USL-ul !!trebuie facuta curatenie mare si apoi sau in acelasi timp reancarcate institutiile cu profesionistii ,care de pe margine au incercat sa-si apere meseria si sa arate cum ar fi evitate marile erori de constructie daca, proiectele ar fi intocmite de oameni pregatiti si nu de lipitorii de afise, pusi directori la deconcentrate unde si-au tras si o proiectare pe care o aprobau la licitatii (ei fiind statul ,dar firma de proiectare fiind a fiului de prin lumea larga ); d-le Nastase va doresc multa sanatate si sa va vedem din nou pe scena politica ajutand democratia !!

 10. 10 Radu Humor decembrie 7, 2012 la 1:01 pm

  Mirarea mea cea mare e cum de alte popoare ( german, francez, spaniol, polonez, portughez, italian, şa) înghit pe nemestecate această făcătură iudeo-masonică, pompos denumită Uniunea Europeană, de fapt o nouă Uniune Sovietică, cu nişte comisari la fel de puşi pe distrugerea identităţii lor, pe acapararea bogăţiilor lor, şi până la urmă, ce-i mai grav a teritoriilor lor !
  S-ar părea că după Ungaria şi România să se trezească din visul frumos indus prin promisiuni etnobotanice deşarte, cu efecte la fel de dezamăgitoare şi distrugătoare la trezire .
  Când mai marii UE au grijă doar de roşiile noastre ( montane), de gazele noastre ( de şist 😉 ) , de marea nostră prietenă (neagră şi ea de supărare !), durându-i în şpiţ de salariile noastre, ba mai mult şi de ordinea socială-economică pe care ne-o dorim, intervenind brutal în opţiunile noastre istorice, culturale şi religioase, avem tot dreptul să spunem :
  Până aici !!
  Corectitudinea politică văd că este doar pentru căţei, sau slugi mai pe înţelesul celor care mai văd în Băsescu şi altceva !
  Vreţi unire, în vederea unui scop măreţ ( nu prea văd eu care ar fi, al nostru, că al lor e clar 😉 ), hai s-o facem !
  Numai că voi v-aţi arătat de pe acum ghearele , d-apoi după ce vă veţi pune de sus până jos, nu doar guvernator, ci şi comisari naţionali !
  Dacă ar fi fost binevoitori nu ne-ar fi lăsat 5 (cinci) ani de zile la cheremul unor nepricepuţi să ne conducă spre dezastru, dacă acesta n-ar fi fost chiar de ei, dacă nu dictat, cel puţin urmărit, sperat.
  Cînd vezi un amărât că tot ia de acasă, de la gura copiilor şi duce la străini (ibovnică, proxenet, zbir, etc , întorcându-se de acolo cu mâna-n cur, cum se spune, fără nişte fonduri europene, care la noi sunt ceva mai mici decât banii daţi de noi, deci sunt fonduri băneşti-româneşti , şi tu nu intervi în nici un fel, dar o faci în alte situaţii cu impertinenţă şi obrăznicie ( vezi Referendumul !), ceva nu-i kuoscher !
  E putred, nu numai în Danemarca , dar şi în UE, la Bruxelles !

  P.S. Cu ce calităţi sunt înzestraţi nişte neica -nimeni, birocraţi din tată-n fiu, unii cu apucături din cele mai suspecte (lobyşti de meserie !) de nimeni aleşi, ca să hotărască ei soarta Europei, pe care vor s-o vâre-ntr-un ţarc ideologic şi să poarte cheile la ei alături de pistoale ( în curând :mrgreen: ), ca-n vestul sălbatic ?! 🙄
  Hai să ne ridicăm în picioare !
  Albanezii şi ungurii ne-au luat-o înainte !
  Din toate punctele de vedere !

 11. 11 Ghita Bizonu' decembrie 7, 2012 la 1:05 pm

  Stalinism ptr eternitate (sau macar ptr sec XXI)

  De un se vede ca oricat ar acuza unii USL de stalinism … ei bine stalinismu batuie prin capetele baSScistilor MM Breton, Tismaneanu et compania (ca sa citam din Volodea

  „funesta de încarcerare a medicilor evrei care au fost acuzați că ar fi încercat să îi otrăvească pe liderii sovietici. Dacă Stalin nu ar fi murit în martie 1953, acești doctori ar fi fost executați.”)

  Ma rog Brădişteanu are 2 mari vini :
  1) nu este …… minoritar si in plus a fost senator PSD de Vâlcea în perioada 2000-2004, a condus Comisia de Sănătate din Senatul României
  2) nenorocitu si-a permis ca in 1999 a realizeze primul transplant de inima din Romania „dar mai târziu a devenit „celebru” din cauza scandalurilor în care a fost implicat”

  In rest sa ne folosim de o publicatie „independenta” „Bacania Libertina:

  Spre exemplu, a fost anchetat pentru modul în care a ajuns în fruntea Institutului C.C. Iliescu. În dosarul care i-a permis obţinerea postului a avut, în locul unor lucrări de cercetare, nişte documente care îi atestau calitatea de cercetător de gradul II. Printre motivele care au dus la demiterea lui din funcţia de manager a fost şi faptul că, într-un an, a venit doar 10 zile la serviciu.

  Ma rog transplantu nu se pune …numa functia de la institut (desi nu cred ca a venit doar 10 zile la institut . Ca mia degraba il suspectez ca a chiulit de la Senat decta din sala de operatii)

  Dosare care l-au consacrat drept medicul corupţilor

  Imaginea sa a fost complet compromisă din cauza modului în care a decis să doteze spitalele din sistemul penitenciar, cumpărând aparatură supraevaluată şi nefuncţională. În acei ani, majoritatea spitalelor din România, inclusiv cele din sistemul penitenciar, erau echipate rudimentar. Risipa făcută atunci în calitate de preşedinte al unei comisii de licitaţii a fost de 9 milioane de euro. Brădişteanu a fost acuzat că a primit mită 3 milioane de euro, deoarece a favorizat la licitaţii o firmă din Elveţia şi alta din Austria. Urmărirea penală în acest caz a început în 2006, Brădişteanu a fost trimis în judecată în 2007, iar doi ani mai târziu a fost achitat de judecători.

  Pai mie cel putin mi-e clar. Au fost cateva ziare care au scris despre “scandal” . Apoi a urmat reofrma inJustitiei si in fata instantei canci probe. Da ce importanta are? Adica ce improtanta are ca “si-a dovedit nevinovatia in fata (in)Justitiei?!

  Celebrităţi operate

  Astfel, medicul Şerban Brădişteanu a continuat să opereze în calitate de şef al Secţiei de Chirurgie Cardiacă de la Floreasca şi şi-a câştigat titulatura de „doctorul corupţilor”. Asta pentru că s-a ocupat în special de VIP-uri, unele dintre ele cu dosare penale. Nicolae Văcăroiu, Cristi Borcea, Cornel Dinu sunt printre cei care au apelat la serviciile doctorului Brădişteanu. Nu în ultimul rând, Brădişteanu s-a implicat direct în cazul preşedintelui CJ Argeş, Constantin Niculescu, şi l-a preluat „sub aripa sa” la o zi după ce Tribunalul Argeş decidea arestarea preventivă a şefului CJ Argeş. Niculescu a ajuns la Bucureşti cu o ambulanţă la Spitalul Floreasca şi a beneficiat de un diagnostic flexibil (leşin, atac de cord, atac cerebral). Niculescu putea fi dus în orice alt spital, dar într-un final a ajuns la Floreasca, chiar pe secţia doctorului Şerban Brădişteanu.

  Stai ca nu am intels : are Nicolae Văcăroiu dosar penal ? Atunci de ce este pomenit aici? In selecta cpmpanie a lu’Borcea?! ( Pai sa va zic io : ca asa facea si Pravda!
  Si mai e ceva .. pai vedeti ca conteste pct 2? (ala in 1999 primul transplant de inima din Romania). Caci asa cum bine ne iecsplica “profesorul” Volodea (de la care am sutit titlul)
  cica comunismu promova nonvalorile si distrugea valorile. Ori un medic ca Brădişteanu este o valoare in orice tara . Da la noi nu valorile sunt alea de dau din gura anticomunist si denunta stalinismu care I-a propulsat pe scara sociala… Adica astia trebuie sa instituie stalinismu ptr eternitate ca altfel ar fi siliti sa se ocupe si de ceva treburi utile- la care nu se pricep!!
  Asa ca azi incepe faza pe medici dupa cum evoca Tismanetchi memoria tatucului tatalui …
  D’aia ptr unii ori stalinismu ori moartea …

  http://vremea.forumgratuit.ro/t424-stalinism-ptr-eternitate-sau-macar-ptr-sec-xxi#912

  (Si ca am zis ca Brădişteanu e o valoare … Pai sa zicem ca ai moptive sa il “bagi” pe unu ca el … apai il “bagi” in asa fel incat sa ramana medic cu riscu ca apoi minstru de justitie sau interne sa ajunga sa fie operat in vre-un penitenciar … asta ca au “pile” la director!!)

 12. 12 Gaby.B decembrie 7, 2012 la 1:43 pm

  Ca orice medic isi trateaza pacienti egal, fie ca este un om sarac, de la tara sau om politic. Doctorul este cel care face bine, ne trateaza, ne tine loc uneori si de sfatuitor (cazul cel mai rau cheama popa). Cu ce a gresit sa fie astfel tratat, sper sa nu le creasca tensiunea si sa le palpite inima si sa apeleze la un doctor cardiolog.

 13. 13 Marian Nicolae decembrie 7, 2012 la 2:26 pm

  Amestec în cazul deputatului Ion Stan

  Ultima dorinţă a lui Mark Gitenstein este arestarea deputatului PSD Ion Stan
  de Vlad Dumitraş

  http://www.cotidianul.ro/ultima-dorinta-a-lui-mark-gitenstein-201548/

  „Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a cerut ca până la plecarea sa din România, vineri, 14 decembrie a.c., deputatul PSD Ion Stan să fie încarcerat şi anchetat imediat, în stare de arest, în legătură cu informaţiile sensibile dezvăluite în declaraţiile politice ale deputatului şi care i-au creat serioase probleme la Departamentul de Stat.

  Aceasta ultimă dorinţă a ambasadorului nu poate decât să confirme ca Mark Gitenstein a acţionat în România şi în afara directivelor Departamentului de Stat.

  Deputatul Ion Stan l-a acuzat pe Mark Gitenstein de conduită contrară uzanţelor diplomatice, respectiv practici de lobby incompatibile cu statutul diplomatic, ingerinţe cu scop de influenţare a justiţiei, declaraţii de susţinere partizană a unor lideri politici ş.a.

  Menţionăm că deputatul a refuzat să dea curs invitaţiei adresate de ambasador de a avea o întâlnire.

  Ambasadorul ar dori ca, până la părăsirea teritoriului României, să intre personal în posesia primelor declaraţii ale lui Ion Stan, în legătură cu tematica subiectelor remise pentru anchetă.

  Dintr-o succintă inventariere a declaraţiilor politice ale deputatului, tematica de interes a ambasadorului acoperă dezvăluirile privind motivele susţinerii politice americane nefireşti a lui Mihai Răzvan Ungureanu, traficul de arme, de medicamente şi servicii medicale, de asigurări de sănătate, precum şi licitaţii în spatele cărora se află companii străine din industriile respective, pentru care ambasadorul a făcut lobby şi care deţin monopol pe piaţa din România.

  Imunitatea pentru declaraţiile politice fiind garantată constituţional, subiectele de interes ale ambasadorului sunt excluse obiectului anchetei penale.

  Sursele externe care ne-au făcut aceste dezvăluiri au mai ţinut să ne itereze că Traian Băsescu, după alegerile de duminică, 9 decembrie, va lua decizii grave pentru stabilitatea politică a ţării şi că este previzibilă o perioadă de provizorat în care îşi va asuma întreaga putere.”

  Banuiesc ca vom fi obligati sa iesim in strada pentru ROMANUL Ion Stan !!!

 14. 14 Florea Dumitrescu decembrie 7, 2012 la 2:37 pm

  DOMNULUI CAPORAL VASILE BLAGA,
  PREŞEDINTE AL PDL

  NAŞU BĂSESCU, capul „sistemului”, când s-a înfuriat v-a gratulat cu gradul de caporal, ca să arate întregii Românii, că nu sunteţi capabil să deveniţi preşedinte şi să conduceţi PDL. Aşa au vrut „muşchii” domniei sale şi dvs. nu aţi ripostat. Anterior vă răsfăţase cu epitetul câinesc de „Buldog”, „Muşcă rău”. Nici atunci nu aţi reacţionat.
  Acum îl copiaţi cu fidelitate şi aţi devenit ca şi domnia sa „un mare specialist în economie”; ne daţi lecţii de economie (ca şi Videanu, Udrea şi alţi băsişti). Aţi constatat că, în câteva luni (de când nu mai sunteţi la guvernare) s-a dărâmat economia. Ca şi domnul Băsescu, uitaţi că aţi fost la guvernare 8 ani (fără puţin), când într-adevăr s-au întâmplat mari nenorociri în economie, mari dezechilibre şi disproporţii.
  Acum cereţi „o dezbatere”, să ne demonstraţi că aveţi soluţii pentru viitor. Întrebarea este: de ce „soluţiile” nu le-aţi pus în aplicare timp de 8 ani?
  Îl imitaţi pe domnul Băsescu. Şi domnia sa are „soluţii” în intervenţiile sale neconstituţionale în campania electorală. În chip de „cel mai mare economist al ţării”; Naşu Băsescu şi-a prezentat viziunile sale şi „soluţiile” în declaraţiile sale din presă; dar mai ales în declaraţia sa din 16 noiembrie 2012. Naşu Băsescu şi dvs. personal – înainte de toate – trebuie să daţi socoteală poporului român de ceea ce aţi făcut timp de 8 ani de zile în economie. Vă reamintim că Naşu Băsescu a semnat toate cele 8 bugete de stat în perioada 2005-2012. Iar PDL – a participat la elaborarea a 7 bugete de stat. A lipsit numai la cel din 2008. Aşa că trebuie să vă asumaţi toate deficitele şi toate dezechilibrele din cei 8 ani de guvernare băsistă.
  Specialiştii în economie nu au memoria scurtă cum credeţi dvs. şi vă prezentăm cifrele reale privind dezastrul din economie – pe care să le dezbatem nu numai în campania electorală ci şi după alegeri; să examinăm enormele dezechilibre externe şi dezechilibrele financiare interne.

  A. MOŞTENIREA CATASTROFALĂ LĂSATĂ
  DE REGIMUL BĂSESCU

  I. DEFICITUL BALANŢEI COMERCIALE EXTERNE provocat de politicile greşite ale regimului Băsescu se ridică în cei 4 ani de criză (2009-2012) la circa 29 miliarde de euro (aceste deficite se adaugă la deficitele regimului Băsescu din anii 2005-2008 – de circa 54 miliarde de euro). Această gaură neagră gigantică s-a reflectat în mărirea rapidă extraordinară a datoriei externe.

  II. SUPRAÎNDATORAREA ŢĂRII ÎN RITM RAPID ŞI ÎN MARI PROPORŢII
  Regimul Băsescu a mărit datoria externă de câteva ori, ridicând-o la peste 100 miliarde de euro (la care se adaugă dobânzi de multe miliarde de euro). Aceasta este fără egal în istorie (datoria externă este de 10 ori mai mare decât vârful datoriei externe în vechiul regim, deoarece în 1989 datoria externă practic fusese lichidată).
  Aceasta înseamnă că regimul Băsescu lasă o moştenire groaznică multor generaţii viitoare. Aceasta înseamnă datorie de plătit de cel puţin 5.000 de euro pe fiecare cetăţean, 10.000 de euro pe o familie de 2 persoane şi 20.000 de euro pe o familie cu 2 copii.
  În ce priveşte dezechilibrul financiar intern, prezentăm doi indicatori: mărirea deficitelor bugetare şi a datoriei suverane în regimul Băsescu.

  III. DEFICITELE BUGETARE în anii de criză (2009-2012) în bugetele întocmite şi puse în aplicare de guvernarea Băsescu – Boc au însumat 107 miliarde de lei (sau circa 25 miliarde de euro), reflectând politicile greşite şi de distrugere economică izvorâte din „potenţialul” şi „inteligenţa” Naşului Băsescu şi ale clicilor sale.
  Acestea se adaugă la deficitele bugetare din perioada 2005-2008, care au însumat circa 44 miliarde de lei (sau circa 12 miliarde de euro).
  Deficitele bugetare s-au cumulat şi s-au reflectat în datoria suverană (de stat).
  IV. DATORIA SUVERANĂ (DE STAT) în regimul Băsescu a cunoscut o dinamică extraordinară fiind mărită de aproape 5 ori de la 46 miliarde lei în 2004, la 109 miliarde lei în 2008 şi la 222 miliarde lei în 2012 (ajungând la peste 50 miliarde de euro).

  ٭
  ٭ ٭

  Domnule Caporal Vasile Blaga, cum s-au restabilit „echilibrele macroeconomice” (cum afirmă în mod mincinos în chip de „cel mai mare economist al ţării” Naşu Băsescu în declaraţia din 16 noiembrie a.c.), dacă an de an, deficitele şi dezechilibrele fundamentale s-au acumulat şi s-au reflectat în supra-îndatorarea ţării – datoria externă ajungând la peste 100 miliarde euro, iar datoria suverană la peste 50 de miliarde de euro?
  Aceasta este moştenirea catastrofală pe care regimul Băsescu o lasă generaţiilor viitoare pentru multe decenii. Iar Naşul Băsescu vorbeşte în mod iresponsabil de „stabilitate” şi că nu avem „o situaţie critică”.
  În plus, domnul Băsescu îndrăzneşte să ne compare cu ţări ca Spania, Portugalia, Irlanda şi Grecia, unde salariile şi pensiile sunt de câteva ori mai mari, iar noi ne situăm pe primul loc în UE la gradul de sărăcie, în care se află peste 40% din populaţie.
  În campania electorală, Naşu Băsescu ne vorbeşte de „potenţialul” său intelectual, de „inteligenţa” sa superioară tuturor. Cu minciunile sale gogonate – vrea să ne convingă că a restabilit echilibrele macroeconomice şi că a asigurat stabilitatea economică, de parcă ar fi dispărut toţi economiştii din România şi nu ar avea cine să-i spună în faţă: nu mai minţiţi domnule Băsescu, căci situaţia pe care o lăsaţi, moştenirea pe care o lăsaţi, este catastrofală.
  Toate deficitele, toate dezechilibrele s-au exacerbat prin politicile greşite şi neraţionale ale regimului Băsescu. Suntem nevoiţi să vorbim de găuri negre gigantice, greu de corectat, fără precedent în istoria României. Acesta este adevărul economic pe care vrea să-l ascundă iresponsabilul Băsescu.
  Noi am prezentat cifrele care vorbesc de la sine şi îi condamnă pe Băsescu şi clicile sale.
  Domnule Caporal Vasile Blaga, vreţi să ştergeţi cu buretele aceste găuri negre în chip de „mare specialist în economie” discipol al Naşului Băsescu, ce v-a învăţat că s-au restabilit echilibrele macroeconomice. Nu mai vedeţi dezechilibrele gigantice de mai sus la comanda Naşului Băsescu?
  Domnule Caporal Vasile Blaga, care doriţi o „dezbatere”, noi, cei din societatea civilă, vă invităm să discutăm şi câteva cauze ale situaţiei dezastruoase în domeniul echilibrelor financiare şi valutare.

  B. ZECI ŞI ZECI DE MILIARDE DE EURO
  PIERDUTE, FURATE, RISIPITE
  JEFUITORII DE BANI PUBLICI
  Domnule Caporal Vasile Blaga, v-am trimis mai multe studii şi analize în ultimii ani, în care vă avertizam asupra acestor fenomene. Redăm aici numai cifrele sintetice.
  În anii de criză cumplită când NAŞU BĂSESCU ŞI CLICILE SALE, strigau la toate televiziunile „Nu avem bani” pentru pensii şi salarii, sistemul mafiot făcea „nevăzute” zeci şi zeci de miliarde de euro – în fiecare an, după cum urmează.

  CĂILE DE JEFUIRE ŞI RISIPIRE A BANILOR PUBLICI

  I. JEFUIREA BUGETULUI DE STAT PRIN EVAZIUNE FISCALĂ ŞI CONTRABANDĂ
  Pagubele din fraudele fiscale în fiecare an sunt de 15-20 de miliarde de euro. Aceasta înseamnă pierderi de bani publici în anii de criză cumplită sub guvernarea Băsescu – Boc (2009-2012) în sumă de 60-80 de miliarde de euro (în cei 8 ani de regim Băsescu pagubele la buget au fost de 90-120 de miliarde de euro). Guvernanţii portocalii trebuie să-şi asume aceste pagube provenite din neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu la Guvern, la Ministerul de Finanţe, la Ministerul Administraţiei Interne, la Serviciile Secrete, la Procuratura Generală şi DNA şi la alte ministere şi instituţii.

  II. PIERDERI DIN NEABSORBŢIA FONDURILOR
  EUROPENE GRATUITE
  Din cele 34,8 miliarde de euro, cu programare pe ani (2007-2013) au rămas neabsorbite în cei 6 ani care au trecut (2007-2012) – fonduri de circa 20 de miliarde de euro. S-au pierdut în cei 6 ani circa 14 miliarde de euro sau 90% la fondurile structurale şi de coeziune (din totalul de 19,2 miliarde de euro) şi circa 6 miliarde de euro sau 50% din fondurile pentru agricultură şi dezvoltare rurală (din totalul de 14,7 miliarde de euro). În studiul nostru publicat recent am prezentat o analiză mai în detaliu a acestor fonduri neabsorbite, pierdute în primii 6 ani. A mai rămas un singur an – 2013.
  Toate aceste pierderi de fonduri au afectat grav echilibrele pe anii respectivi şi se datorează în mod exclusiv guvernanţilor portocalii de la toate ministerele (Videanu, Berceanu, Blaga, Udrea, Boagiu, Sulfina Barbu, şi alţii) din cauza neglijenţei în serviciu.
  La această neabsorbţie se adaugă şi restituirile (de sute de milioane de euro) ce vor trebui să fie făcute de la bugetul de stat – pentru nereguli şi fraudele constatate de auditul Comisiei Europene în anii de guvernare portocalie 2009, 2010 şi 2011. Naşu Băsescu să nu mai arunce răspunderea pe ultimele luni, cum a încercat în declaraţia sa din 16 noiembrie 2012.

  III. PIERDERI LA BUGET DIN COTA UNICĂ
  Prin aplicarea politicii greşite de cotă unică (16%) la impozitul pe profit şi pe veniturile persoanelor – s-au pierdut de la buget fonduri de 3-4 miliarde de euro pe an („cota unică” de 16% în dezacord cu practicile din UE). Aceasta înseamnă pierderi de fonduri în anii de criză cumplită (2009-2012) în sumă de 12-16 miliarde de euro (în cei 8 ani de regim Băsescu pagubele la buget au fost de 24-32 miliarde de euro).
  Aceste fonduri pierdute de la buget au umplut seifurile monopolurilor şi companiilor transnaţionale dominante în ramurile şi sectoarele de bază şi buzunarele celor cu venituri mari şi foarte mari, în special ale oligarhiei politico-financiare.
  O corecţie în acest domeniu se va putea realiza în timp, pe măsura ieşirii din criză.

  IV. JEFUIREA BEGETELOR ANUALE, CU FORME LEGALE ŞI ILEGALE
  Este vorba de pagube de circa 5-10 miliarde de euro în fiecare an, în perioada crizei cumplite (2009 – 2012). Aceste pagube se referă în special la cheltuielile neraţionale la bunuri şi servicii şi la cheltuielile cu investiţiile neproductive în infrastructură, la fraudele şi risipa făcute de guvernanţii portocalii corupţi şi clientela lor politică.
  În mass-media, mulţi ziarişti de investigaţie au scos la iveală cazuri de pagubă de sute şi miliarde de euro.
  Rapoartele Curţii de Conturi pe anii 2010 şi 2011 au pus în evidenţă nereguli şi ilegalităţi de câte 10 miliarde de euro în fiecare an, care probează gestionare iresponsabilă a banilor publici.
  Zecile şi zecile de miliarde de euro pierdute, furate şi risipite în regimul Băsescu au rămas „nevăzute” de domnii Băsescu, Boc, Blaga şi ceilalţi guvernanţi portocalii.
  Pentru specialiştii în economie este evident că prin mobilizarea surselor analizate mai sus – deficitele şi dezechilibrele din economie ar fi fost substanţial diminuate şi datoria externă ar fi fost mult mai mică, s-ar fi situat la limite sustenabile.
  Dar corupţia politică şi criminalitatea, structurile mafiote care au împânzit toate instituţiile de stat (cum au arătat stenogramele recent publicate în dosarul „Motorina”), au facilitat pagubele de zeci şi zeci de miliarde de euro în fiecare an bugetar şi au exacerbat dezechilibrele din economie.
  Guvernanţilor portocalii iresponsabili le-a fost mai uşor să aplice curbe de sacrificiu celor care trăiesc din muncă, prin măsuri de austeritate fără egal în UE, prin tăieri masive de pensii şi salarii, de alocaţii pentru copii, de ajutoare sociale pentru şomeri, săraci şi cei cu dezabilităţi, prin tăieri de fonduri la sănătate şi la şcoli.
  Atacul fără precedent asupra politicilor sociale şi asupra statului social (consacrat de Constituţie), a devenit obiectiv de bază al regimului Băsescu al guvernanţilor portocalii îmbogăţiţi fără măsură în tranziţie, al jefuitorilor de bani publici care au guvernat timp de 8 ani.

  C. PENTRU REÎMPROSPĂTAREA MEMORIEI PORTOCALII

  PROMISIUNI MINCINOASE PENTRU HOŢIA DE VOTURI
  În Programul portocaliu „Gândim altfel”, pentru alegerile din 2008 şi 2009 (deşi criza izbucnise de un an de zile), specialiştii băsişti în minciuni, înşelăciuni şi hoţii, au promis pentru anul 2012:
  – salariul mediu pe economie de 900 euro;
  – pensia medie de 405 euro.
  Acum a sosit scadenţa să daţi socoteală în faţa milioanelor de cetăţeni şi să vă arătaţi adevărata faţă: salariul mediu net este de 1.534 lei sau 348 euro, iar pensia medie este de 769 de lei sau 174 de euro. Guvernanţilor băsişti, jefuitorilor de bani publici, trebuie să le crape obrazul de ruşine, dar mai ales domnilor Videanu şi Stolojan care strigau, cu gura până la urechi, la toate televiziunile promisiunile mincinoase de mai sus.
  Domnule Caporal Vasile Blaga, la dezbaterea pe care o doriţi – faceţi comparaţiile de mai sus şi spuneţi ADEVĂRUL poporului român, acum în ceasul al doisprezecelea.
  *
  * *
  Domnule Caporal Vasile Blaga, noi, cei din societatea civilă, vom continua „dezbaterea economică” pe care aţi propus-o pentru ca viitorul guvern ce va rezulta din alegeri – să prezinte poporului român – ADEVĂRUL ECONOMIC ce se intitulează sintetic MOŞTENIREA ECONOMICĂ CATASTROFALĂ LĂSATĂ DE REGIMUL BĂSESCU.
  Aşteptările celor care trăiesc din muncă sunt prea mari, iar economia este plină de găuri negre gigantice băsiste – însoţite de minciunile înşelătoare ale Naşului Băsescu şi ale clicilor sale despre „restabilirea echilibrelor macroeconomice” şi despre „stabilitate”.

  *
  * *
  Ori facem SCHIMBAREA DE FOND la alegerile parlamentare din 9 decembrie, ori suntem pierduţi, condamnaţi la mulţi ani de sărăcie.
  Toţi cetăţenii să iasă la vot cu un singur gând:
  Jos regimul Băsescu! Jos PDL mascat în ARD!
  Afară din Parlament cu jefuitorii de bani publici!

  21 noiembrie 2012

  Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”

  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

 15. 15 Iluminatu decembrie 7, 2012 la 3:11 pm

  ASASINATUL POLITIC N-A REUŞIT

  Pus la cale de *JON şi BRETONATA, asasinatul politic vizându-l pe profesorul universitar Adrian Năstese a fost dejucat de către eminentul doctor Brădişteanu, cel care apreciind cu profesionalism complexitatea şi grvitatea situaţiei a luat singura hotărâre înţeleaptă în acel moment. Asta i se impută medicului.
  *JON e turbat. Astăzi la 16 :00 va urla din nou, sper pentru ultima dată. El ştie că nu mai are scăpare şi că va putrezi în puşcărie, cu toată gaşca sa malefică. Tot poporul vrea răzbunare, şi pentru asta românii vor vota in corpore, duminică.
  Să transformi colivia în casă de creaţie, este ultima lovitură în moalele capului pe care AN i-a administrat-o ultimului jeg de pe lume – Traian Băsescu, sub privirile îngrozite ale Bretonatei.
  Lume, lume, fiara face spume !

 16. 16 dtucra decembrie 7, 2012 la 3:56 pm

  Pai Dumneavoastra voiati sa ajungeti la morga, Basescu dorea si el sa ajungeti la morga si s-a gasit dr. Bradisteanu sa se amestece si sa va stabilizeze! Tradare de tara, nu alta!
  Anyway, cu datele clinice legate de tensiune si interventii chirurgicale, noi pentru mine dar nu surprinzatoare, va felicit inca o data pentru curaj si anduranta si va doresc, ca de obicei, sanatate si putere. Si grija mare la tensiune duminica seara!

 17. 17 Motanul Incaltat decembrie 7, 2012 la 3:56 pm

  Domnule Nastase,
  Va rog sa ma scuzati, dar concluzia logica e urmatoarea: ARD doreste sa piarda aceste alegeri.
  „liderii PDL au dispǎrut” – lucru de neinteles. „şi cǎ au rǎmas pe teren, în locul lor, procurorii DNA” – o absurditate. Asa cum e cel putin hilar ce a declarat Videanu, si anume ca strategia ARD in ultima saptamana de campanie e sa aduca USL la 46%… In schimb, campania electorala a ARD se muta in Frankfurter Allgemeine Zeitung… Este interesant faptul ca ARD parca l-a lasat singur pe Basescu sa faca aceasta campanie electorala. Straniu…

 18. 18 Karakas decembrie 7, 2012 la 4:26 pm

  „Preacinstitul” nostru Presedinte s-a pronuntat critic la adresa parlamentarilor care au fugit de la PDL in barca USL:

  „Sunt foarte mulţi din parlamentarii care acum cer voturile sub sigla USL care au votat măsurile de austeritate (…). Nu ştiu până unde poate să meargă lipsa de cinste în politică, dar pare-se că merge, vom vedea duminică seară”, a adăugat preşedintele Băsescu.”

  De acord. Dar cine vorbeste? Cinstea Lui cea mai licuricioasa a fost cind s-a suit in barca politicii la stinga malului si apoi a virat la dreapta, unde era mai dulce recolta.

  Cineva zicea ca lui basescu nu ii este frica de nimic. Eu cred ca ii e teama sa se uite in oglinda. Sau. daca nu ii este, are vedenii.

  http://www.mediafax.ro/politic/basescu-toti-cei-care-au-venit-sa-ceara-votul-sunt-parte-a-unei-inselatorii-mai-ales-cei-la-putere-10377364

 19. 19 Radu Humor decembrie 7, 2012 la 5:05 pm

  Excepţională contribuţia Grupului de iniţiativă „Reînnoirea” !
  Sper să facă parte din capetele de acuzare în procesul de trădare de ţară a acestor lepre portocalii, patronate de Băsescu şi alde Gitenstein, Francks şi ceilalţi !

 20. 20 Karakas decembrie 7, 2012 la 5:08 pm

  Nu stiu daca Romania a avut un presedinte mai demagog, ipocrit si posibil mai „mental” ca cel curent.

  ‘”Campania o etichetez nerelevantă faţă de realităţile României. Partidele nu au reuşit să facă o campanie în care să plece de la premisele reale în care se află România. România se află în Uniunea Europeană, a cărei zonă euro este în recesiune, deci cu implicaţii majore asupra nivelului de creştere economică a ţării. România însăşi este într-o situaţie fragilă din cauza crizei la nivel eueropean şi a incapacităţii de absorbţie a fondurilor europene”, a spus Băsescu.”

  Fiind singurul detinator al Adevarului si Solutiilor, sa il rugam in genunchi pe Presedinte sa le impartaseasca poporului Sau narod.

  „..Nu am văzut pe nimeni, mai ales dintre cei care au contribuit la această discreditare, să spună care sunt soluţiile pentru ca România să îşi revină din punct de vedere al credibilităţii externe, ca partener al lumii civilizate…”

  Cu aceasta fraza, basescu isi confirma natura distructiva, maniheista si anti-nationala (si posibil paranoica). Nu a auzit pentru ca nu vrea sa asculte pe nimeni in fara de glasul sau. Romania nu este un stat bananier, este membru al UE. Cum poti sa implici ca Romania nu ar fi un stat civilizat? Si ce insemana ma rog „stat civilizat” in mintea lui aburita de putere (si posibila durere a pierderii ei) ?

  http://www.mediafax.ro/social/basescu-campania-electorala-nerelevanta-fata-de-realitatile-romaniei-10377401

 21. 21 blogideologic decembrie 7, 2012 la 5:18 pm

  Viitorul prim-ministru trebuie să fie inteligent. După 9 decembrie, urmează redeschiderea dosarului Flota. Nu se poate ca prejudiciul navelor “dispărute” să fie zero ! Românii sunt inteligenţi, şi au nevoie de un prim-ministru inteligent. Dacă el nu va redeschide dosarele prezidelului, înseamnă că el este „omul lui Băsescu“.

 22. 22 Luminita Arhire decembrie 7, 2012 la 6:00 pm

  Au pus lacatul pe spitale , ca sa-si potoleasca lacomia de imobiliare ; au luat laptele praf de la gura copiilor si din banii economisiti au facut patinoare artificiale pe care le-au inchis inainte sa le deschida ; trimit in judecata elita medicilor din Romania si ii invita pe ceilalti medicii decimati de „economia ” guvernamentala sa emigreze ; trimit in judecata politistii care au impiedicat nenorocirea numita SINUCIDEREA LUI ADRIAN NASTASE , ca sa nu se mai bage alta data pentru salvarea unei vieti omenesti ; au golit de medicamente spitalele ramase , lasand cateva aspirine razlete prin dulapioare ; si-au cumparata ambulante pentru a-si construi un SMURD in oglinda -scump ,nepasator si discriminatoriu ; au vrut sa-l neutralizeze pe Raed Arafat , care s-a opus victoriei lor in afacerile cu ambulante ; au lasat balnavii de cancer fara morfina ; au jucat cartea „iesirii naturale din sistem „; s-au dus la Viena sa se trateze , stramband din nas la nefericirea neaosa din spitalele Romaniei ; au privit cu nepasare la CEL MAI MARE NUMAR DE SINUCIDERI DE DUPA 1989 !
  Si vin acum cu mesajul ca ei SUNT GARANTIA MENTINERII NOASTRE IN EUROPA ! Nu cred ca sunt suficiente antivomitive pe piata pentru aceasta imensa lehamite ; nu pot sa-i vad , nu pot sa-i ascult , nu ma intereseaza mesajul lor caznit , ii consider infecti si imi doresc din suflet sa nu intre in Parlament , chiar daca acest lucru este putin probabil .

 23. 23 Adrian B. decembrie 7, 2012 la 6:32 pm

  Ba da , eu sper din tot sufletul ca toti acei procurori sa aiba nevoie de d-ul dr. Bradisteanu sau de orice alt cardiolog. Si sper DIN SUFLET ca d-ul Basascu sa aiba nevoie de cardiolog !!! Si probabil ca va si avea nevoie , daca va pierde alegerile !
  D-le Nastase , in toata viata mea NU am dorit niciodata raul cuiva ! Indiferent de disputele si adversitatile pe care le-as fi avut cu cineva . Am incercat ( si am reusit !) de fiecare data sa trec mai departe si sa uit orice eveniment neplacut .
  Dar acest NEMERNIC care este Traian Basescu (impreuna cu slugile sale !) merita tot ceea ce este mai rau !!! Si sper din tot sufletul sa aiba parte de tot raul posibil. Acesti indivizi fara caracter si fara suflet , trebuie dati exemplu societatii pentru tot raul pe care l-au pricinuit acestei tari !
  LOR NU LE ESTE MILA DE NOI !!!

 24. 24 George Laza decembrie 7, 2012 la 7:20 pm

  Stimate domn, avand in vedere ca daca eu am nevoie de un dr. Bradisteanu sigur nu voi avea nici o sansa, sper din suflet ca gasca bashista sa faca infarct in grup si sa nu fie nimeni langa ei.

 25. 25 George Ban decembrie 7, 2012 la 8:11 pm

  Din „Cotidianul”:
  Dl Gitenstein are „serioase probleme” la Departamentul de Stat al SUA, din cauza declaratiilor lui Ion Stan. De aceea cere arestarea imediata (!) si anchetarea acestuia.
  Declaratiile se refera la lobby-ul facut de Gitenstein pentru firme de arme, medicamente si servicii medicale, precum si la amestecul aceluiasi in licitatii la care participau firmele respective.

  Nu-i asa ca incepe sa se ridice ceatza?

 26. 26 Draghi Puterity decembrie 7, 2012 la 8:50 pm

  Se pare ca apelul dumneavostra ca USL-ul sa informeze cancelariile occidentale despre realitatile din Romania nu a fost urmat de USL sau nu a avut efect in Germania.

  Postul de national de radio Deutschlandfunk (DLF) a prezentat astazi incepand cu ora 18:30 un reportaj propagandistic anti USL si antiromanesc de o virulentza cum nu am mai intalnit de la inceputul anilor ’90. Puteti citi o transcriere aici (nu am verificat daca corespunde reportajului radio):

  http://www.dradio.de/dlf/sendungen/hintergrundpolitik/1943757/

  Citand din Paleologu, Parvulescu, Pipidi si alte p… a caror nume nu imi spune mare lucru, realizatorii emisiunii au preluat toate liniile de atac a propagandei basiste: PSD-ul e doar un cuib de securisti si neo-comunisti, toti politicienii sunt corupti, in ARD sunt baietii buni, cei noi si curati, de centru-dreapta, s.a.m.d. Dincolo de asta am sesizat si alte accente care mi s-au parut deosebit de periculoase deoarece creioneaza linii propagandistice anti-romanesti extrem de deunatoare care vor fi folosite in cazul in care USL-ul va iesi castigator din batalia de dumineca. De ex.: Romania e un stat neguvernabil, romanii sunt un trib de trogloditi si sarantoci, parlamentul e corupt, etc.

  DLF se adreseaza elitei din societatea germana si are foarte mare grija la detalii. Faptul ca in acest reportaj s-au facut greseli elementare le logica (de ex. Parlamentul ba reprezinta interesele comunistilor, ba a afaceristilor) sau de geografie ( de ex. orasul Vaslui din vestul Romanei), si aspectele evidente de psy-op, adica apasarea exact pe acele butoane la care reactioneaza publicul tinta, ma fac sa fiu sigur ca e vorba de o operatiune comandata care ar trebui sa fie analizata in cel mai serios mod cu putinta de institutiile abilitate.

  Daca Ponta chiar crede ce spune cand afirma „stiu din sursele la care am acces ca prim-ministru ca nici SUA nici Germania nu il vor mai slava inca o data pe Basescu”, inseamna ca e intoxicat in acest sens de cineva din apropiatii sai, sa stea linistit in momentul in care ar trebui sa se pregateasca pentru un razboi total, fara prizonieri.

  Pregatiti-va pentru ce e mai rau!

  Sa dea Dumnezeu sa ma insel eu!

 27. 27 Draghi Puterity decembrie 7, 2012 la 8:51 pm

  Erata: incepand cu ora 18:40. Nu mai corectez greselile facute datorita repezelii si revoltei cu care am scris acest mesaj.

 28. 28 Cârcotaşu decembrie 7, 2012 la 10:06 pm

  Domnule Năstase,
  Nu vă dezminţiţi, tot nu i-aţi ţine piept.

  Sper ca niciodatǎ vreunul dintre procurorii respectivi sǎ nu aibǎ nevoie de un chirurg cardiolog şi sǎ nu-l gǎseascǎ…

  Ba eu le doresc celor mai mulţi dintre mafioţi să cheme Smurdul (pe care au vrut să-l desfiinţeze) pentru o sincopă cardiacă, să fie duşi la Urgenţă, iar Dr. Brădişteanu să fie în acel moment la audieri la DNA sau la proces. Chestia aia cu întorsu’ obrazului e prea trufaşă pentru noi.
  Maximum de exces în exprimare pe care-l puteţi manifesta este ăsta:

  Iar pentru cǎ tot vorbim de campanie electoralǎ, nu uitaţi sǎ mergeţi duminicǎ la vot şi sǎ votaţi împotriva gǎştii lui Bǎsescu.

  Şi parcă v-aţi lăudat c-aţi copilărit în Colentina. Ce să mai spun, e şi ăsta un început.

 29. 29 Iluminatu decembrie 7, 2012 la 10:13 pm

  PAPAGALUL ANTIFRAUDĂ

  Guvernul Ponta conştient că frauda electorală întrevăzută de Guvernator trebuie combătută, a prevăzut toate urnele de votare cu papagal vorbitor, care ia în cioc buletinul de vot al electorului şi-l introduce în urnă. Dacă i se prezintă mai multe buletine, papagalul vorbitor pronunţă formula : Hai sictir, porcule! sesizând în acest fel DNA.

 30. 30 adrian decembrie 7, 2012 la 10:15 pm

  A.Nastase intemnitat de Basescu, Bradisteanu lovit de Basescu, Ion Stan atacat de Basescu(se va dovedi in instanta ca e nevinovat), Victor Ponta refuzat ca prim ministru de Basescu dupa 09.12.2012 =Basescu demis de noul Parlament!

 31. 31 Motanul Incaltat decembrie 8, 2012 la 1:08 am

  @Karakas
  Apropo de afirmatiile lui Basescu as spune urmatorul lucru: dar cand Romania a indeplinit conditiile tehnice pentru integrarea in Spatiul Schengen, singurele valabile si singurele care ar fi trebuit sa conteze, iar Franta si mai apoi Olanda s-au opus integrarii tarii noastre in Schengen, Romania cum era? Discreditata sau nu din punct de vedere politic? Ca lucrurile astea s-au intamplat inainte de iulie-august a.c. Atunci chiar Basescu a luat atitudine si a spus, corect, ca e vorba de un abuz care se face la adresa tarii noastre. Ceea ce ma face sa ma intreb daca nu cumva au existat Puteri straine interesate care au lucrat la discreditarea tarii noastre din punct de vedere politic… Pe de alta parte am auzit la televizor ca investitiile straine in Romania au scazut de 15 ori in ultimii 4 ani (da, stiu, pare incredibil; chiar ma intreb daca am inteles eu bine…). Dar, si lucrurile astea s-au intamplat inainte de iulie -august 2012… Si atunci cum ramane cu discreditarea…?

 32. 32 Motanul Incaltat decembrie 8, 2012 la 1:14 am

  Referitor la ceea ce spune Basescu:

  „”Îi asigur pe cei din armată că preşedintele nici nu gândeşte, nici nu vorbeşte urât despre armata română. Dimpotrivă, o consider un pilon de stabilitate”, a mai spus Băsescu, susţinând că actuala coaliţie de guvernare a dat prioritate minciunii, campaniei murdare, în loc să meargă pe „explicarea a ceea ce au românii de făcut”.”

  sursa: http://www.mediafax.ro/social/basescu-campania-electorala-nerelevanta-fata-de-realitatile-romaniei-10377401

  Dar el si PDL/ARD au „explicat ce au romanii de facut”? Ca nu se prea vede…

 33. 33 Adrian B. decembrie 8, 2012 la 1:50 am

  Baronul Manfred von Richtofen ( supranumit Baronul Rosu ) – cel mai bun pilot de vanatoare german din Primul razboi Mondial , a spus :

  ” Inteligenta este uneori foarte apropiata de lasitate ! Se numeste instinct de conservare . Secretul meu ca pilot de vanatoare este ca nu am atacat decat atunci cand am fost sigur ca voi invinge ! Daca nu eram sigur , plecam… Asa am doborat 73 de avioane inamice . ”

  Completarea mea este urmatoarea : cred ca aceste alegeri il pot scoate definitiv pe d-ul Traian Basescu din viata politica ! Acesta este la nivelul de incredere cel mai de jos , este urat de o tara intreaga si este cel mai usor de INVINS !!! Este un moment UNIC care nu trebuie scapat ! Nu exista si nu va exista coabitare intre Traian Basascu si USL ! Acesta ( impreuna cu slugile sale!) trebuie eliminat complet din viata politica a acestei tari !

 34. 34 blogideologic decembrie 8, 2012 la 7:43 am

  +The Economist: Lupta dintre Voiculescu şi Crăciun este „inegală”+ http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/the-economist-lupta-dintre-voiculescu-si-craciun-este-inegala-286451.html Cred că în multe privinţe nu se recunoaşte modernitatea politicii manageriale practicată de „mogulul securist” Dan Voiculescu. Vreţi un exemplu ? Politica de tip “NASA prize” pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor români.

 35. 35 blogideologic decembrie 8, 2012 la 7:48 am

  @ Cârcotaşu spune :”Chestia aia cu întorsu’ obrazului e prea trufaşă pentru noi.”
  Îmi place aforismul. Bănuiesc că l-ai preluat din ruseşte, dar îmi place cum sună.

 36. 36 blogideologic decembrie 8, 2012 la 9:36 am

  @ Adrian B. spune, de la Manfred von Richtofen citire : “Inteligenţa este uneori foarte apropiată de laşitate ! Se numeşte instinct de conservare. Secretul meu ca pilot de vânătoare este că nu am atacat decât atunci când am fost sigur că voi învinge ! Dacă nu eram sigur, plecam… Aşa am doborât 73 de avioane inamice .”
  Merită citat ca aforism în cultura percepţiei riscului.

 37. 37 blogideologic decembrie 8, 2012 la 10:23 am

  Nicolas Trifon: +A apărut zilele astea la Paris romanul lui Eugen Barbu Groapa, sub titlul Le Grand Dépotoir, în traducerea Laurei Hinkel la editura Denoël cu sprijinul material al Centrului cultural român. Ce e amuzant este sa citesti numeroasele precauții luate de la început de traducatoare și editor în Avertismentul destinat cititorului cu privire la rolul autorului tradus prezentat ca « relais de la Securitate, la police politique, auprès des écrivains » în anii 1980, si, imediat dupa căderea lui Ceausescu , ca un « cofondateur d’une publication, la Grande Roumanie, d’abord vouée à la haine des minorités avant de se recentrer sur un populisme aggressif », înainte de a-l compara cu Céline si de a conclude ca Groapa, publicata pentru prima data în 1957, e una dintre marile opere ale literaturii române. Ce e mai puțin amuzant : contemplând coperta cărții si răsfoind-o, e greu să nu te gândești la noile gropi care s-au înmulțit în ultimul timp la marginea unor orașe din România și nu numai din România. In acest sens cartea este, poate involuntar, de actualitate chiar și pentru cititorul francez.+ Bravo Nicolas Trifon pentru folosirea verbului „a conclude” în locul barbarismului „a concluziona” ! Sursa http://asymetria-anticariat.blogspot.ro/2012/12/a-aparut-zilele-astea-la-paris.html

 38. 38 NELU FIERARU decembrie 8, 2012 la 12:14 pm

  Miine 9 decembrie electoratul va face propria sa alegere, și e singura care contează. Asta e fără legătura cu pretențiile lui Băsescu- ne-a vorbit ca unor copiii tîmpiți. Adică aveti grija de pericole, să nu ajungă premier vreun prost, vreun interlop, vreun slugoi, vreun tîmpit, vreun corupt vreun dezaxat. Idealul lui ramine totuși servilul și insignifiantul Emil Boc. Acum își caută un alt servant. Din nefericire pentru el, USL e gata să obțină o victorie consistentă, și nu își va putea numi unul din valeți ca premier. E dramatic intr-un fel, pentru că își joacă ultima carte, În fața unei majoritați parlamentara calificate ostile, aleasă direct pentru 4 ani, Băsescu va deveni un figurant pe scena politică.

 39. 39 Vikingul Eduard decembrie 8, 2012 la 1:25 pm

  Nu știu ce să zic… când văd tot ce se întâmplă în campaniile lui de zilele astea, abia aștept să scăpăm odată de chelia lui Băsescu.

  Aștept ziua de 9 decembrie mai ceva ca pe Moș Crăciun…

 40. 40 Iluminatu decembrie 8, 2012 la 2:24 pm

  AM IEŞI NIŢEL DIN RAHAT
  dacă s-ar canaliza o parte din economiile populaţiei în EOLIENE.

  http://www.revista-presei.com/stire-Eolienele-produc-acum-mai-multa-energie-decat-centrala-de-la-Cernavoda-si-hidrocentralele-aflate-in-functiune-254939847.html

  « Aproape 17% din toata productia de energie din Romania este asigurata prin intermediul parcurilor eoliene, ponderea acestora fiind mai mare decat cea a hidrocentralelor aflate in functiune care aveau un aport de 15,8% la productia totala. »

 41. 41 dlnimeni decembrie 8, 2012 la 4:46 pm

  Domnule Nastase, sigur ca este revoltator!
  Miine voi vota impotriva dlui Basescu.
  Si, ca sa amintesc un proverb al poporului frate american, „sa vorbesti frumos, dar sa tii in mina o bita mare.” Vorbiti frumos, cum au observat citiva respectabili colegi comentatori. Pregatiti-va bita cea mare!


 1. 1 Adrian Năstase: „Liderii PDL au dispărut, iar în locul lor au rămas procurorii DNA” | stiri Trackback pe decembrie 7, 2012 la 10:42 am
 2. 2 Brǎdişteanu şi campania electoralǎ a lui Bǎsescu | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe decembrie 7, 2012 la 10:43 am
 3. 3 Problema… « Motanul Incaltat Trackback pe decembrie 7, 2012 la 5:43 pm
 4. 4 Mostra de populism… « Motanul Incaltat Trackback pe decembrie 8, 2012 la 3:00 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

<span>%d</span> blogeri au apreciat: