La multi ani, romani! La multi ani, Romania!

 

Astazi este Ziua Nationala a Romaniei, o sarbatoare de care, indiferent unde ne-am afla, in tara sau dincolo de granite, trebuie sa ne amintim. Cred acest lucru nu pentru ca vad lucrurile intr-o paradigma a cliseelor politice sau nationale, ci pentru ca, dincolo de istoria personala a fiecaruia dintre noi, exista un simbol care sa ne aminteasca cum am ajuns aici.

Am ajuns aici pentru ca au existat personalitati fata de care istoria si noi suntem datori. Oameni care au ascultat glasul poporului, si-au insusit aspiratiile si idealurile sale incercand, totodata, sa le puna in practica. Acestia sunt cei care au infaptuit Unirea de la 1918, cei care au obtinut Independenta Nationala sau cei care au luptat, secole de-a randul, pentru propasirea acestui neam.

Printre aceste personalitati sunt si cele care au depus eforturi supraomenesti pentru a construi institutiile statului roman modern. Au facut asta intelegand nu doar de ce este nevoie de institutii, ci si ce trebuie sa faca ele si pe cine trebuie sa serveasca – interesul public. Acesti oameni sunt cei care au cladit statul si l-au lasat sa functioneze. Ei nu au incercat sa il confiste. Sa nu uitam, deci, in ziua de astazi, ce este si cat de mult conteaza Democratia.

Suntem inca intr-o perioada foarte grea, cu multe privatiuni, cu multe suferinte. Tocmai in astfel de perioade, lucrurile care ne unesc sunt cele care conteaza. De aceea, cu ocazia Zilei Nationale, tin sa exprim o speranta care se refera la viitorul foarte apropiat.

Sper ca ziua de 9 Decembrie sa nu fie una a dezbinarii, ci una a unificarii, iar intelepciunea natiunii sa prevaleze dincolo de umorile liderilor politici care se cred infalibili.

La multi ani, romani! La multi ani, Romania!

20 Responses to “La multi ani, romani! La multi ani, Romania!”


 1. 1 andrada decembrie 1, 2012 la 10:34 am

  La multi ani Romania ! alaturi de toti romanii care o iubesc si-i vor binele !! D-le Adrian Nastase multa sanatate si incredere in viitor !,cred ca dupa 9 decembrie purgatoriul prin care trecem de multi ani ,special in ultimii 3 va dispare treptat in uitare…….si ne vom regasi iar normalitatea ……

 2. 2 Taranul decembrie 1, 2012 la 11:44 am

  La multi ani romani!La multi ani Romania!La multi,multi ani domnule profesor,domnule prim ministru,sa aveti putere,pentru ca romania are nevoie de capacitatea dumneavoastra!

 3. 3 Florea Dumitrescu decembrie 1, 2012 la 12:08 pm

  DOMNULUI TRAIAN BĂSESCU,
  PREŞEDINTELE NELEGITIM AL ŢĂRII

  DEMISIA, DOMNULE BĂSESCU!
  O NOUĂ VIOLARE A CONSTITUŢIEI

  1. În ziua de 27 noiembrie 2012 aţi avut o nouă ieşire publică şi v-aţi amestecat în mod brutal şi repetat în campania electorală. Nu aţi tras nici un învăţământ din avertismentele date de societatea civilă şi vă agravaţi situaţia.
  Aţi încălcat iarăşi rigorile Constituţiei, în special articolul 84, aliniatul 1, dar şi alte articole; trebuia să nu vă amestecaţi în compania electorală, cum vă obligă Constituţia. Sunteţi plătit cu bani publici grei pentru funcţia pe care o ocupaţi şi era o obligaţie elementară să vă respectaţi statutul neutru pe care vi-l fixează Constituţia.
  Aţi încălcat din nou articolul 30, aliniatul 7 care interzice defăimarea ţării şi a naţiunii.
  Noi, cei din societatea civilă, vă avertizăm că aţi săvârşit un fapt grav, anticonstutiţional şi aţi adăugat un nou dosar căruia i se aplică rigorile Constituţiei, articolul 95.
  2. În acest ultim dosar care vă acuză grav aţi depăşit orice limite constituţionale:
  a) Trataţi problema desemnării viitorului prim-ministru total în afara prevederilor constituţionale, de pe poziţiile unui dictator neînfrânat care consideră ţara – ca pe o moşie a sa – unde aplică măsuri discreţionare.
  b) Termenii utilizaţi la adresa liderilor politici din partidele adverse vă descalifică total ca cetăţean care datoraţi un minimum de respect în plan interuman; v-au urmat adepţii şi propagandişti băsişti – contribuind la înveninarea climatului politic şi social.
  Noi sugerăm celor împroşcaţi cu noroi să nu se lase antrenaţi în acest bâlci dezgustător de mahala, profund condamnabil. Le cerem să se refere în intervenţiile lor la problemele de fond ale ţării, la politicile de distrugere aplicate de regimul Băsescu şi care lasă o moştenire catastrofală în plan economic şi social, care nu poate fi îndreptată şi corectată prea curând.
  Noi, cei din societatea civilă, avem datoria să publicăm analizele noastre în care să criticăm fără reţinere limbajul total suburban, de mahalagiu prost educat prin cârciumi din porturi. Acest stil basist ne duce foarte jos şi periculos la periferia socială.
  3. Demisia imediată, domnule Băsescu, spre binele ţării şi al poporului român!
  4. Printr-o nouă scrisoare vom face o informare domnului Preşedinte al Comisiei Europene J. M. Barosso, doamnei Comisar V. Reding şi doamnei Cancelar Angelei Merkel despre această violare repetată a Constituţiei României.

  1 decembrie 2012

  Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”

  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

 4. 4 NICOLETTE ORGHIDAN decembrie 1, 2012 la 12:22 pm

  ,,La multi ani” Romania, dar in conditii normale de viata, de dezvoltare, de recastigarea valorilor spirituale, istorice, morale, politice, valori normale ale tarii si poporului de pe aceste meleaguri! Multi, multi ani cu o clasa politica normala, cu conducatori de drept, morali, integrii, asa cum merita de drept acest popor obidit! ,,La multi ani” romanilor de pretutindeni, ,,la multi ani” realelor valori ale acestei tari: poporului, istoriei, spiritualitatii!

 5. 5 ancaf decembrie 1, 2012 la 1:12 pm

  La Multi Ani Romaniei copiilor nostri!

 6. 6 Marcus decembrie 1, 2012 la 2:52 pm

  @La MUti Ani Domnule Nastase! Va respectam si va asteptam!
  sa fiti iubit
  marcus

  La Multi Ani Romania, La Multi Ani Romane, Oriunde Te-ai Afla!

  La Multi Ani Romania, La Multi Ani Romani!

  Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,
  Ţara mea de glorii, ţara mea de dor,
  Braţele nervoase, arma de tărie,
  La trecutu-ţi mare, mare viitor!
  Fiarbă vinu-n cupe, spumege pocalul,
  Dacă fiii-ţi mîndri aste le nutresc;
  Căci rămîne stînca, deşi moare valul,
  Dulce Românie, asta ţi-o doresc.

  Vis de răzbunare negru ca mormîntul
  Spada ta de sînge duşman fumegînd,
  Şi deasupra idrei fluture cu vîntul
  Visul tău de glorii falnic triumfînd,
  Spună lumii large steaguri tricoloare,
  Spună ce-i poporul mare, românesc,
  Cînd s-aprinde sacru candida-i vîlvoare,
  Dulce Românie, asta ţi-o doresc.

  Îngerul iubirii, îngerul de pace,
  Pe altarul Vestei tainic surîzînd,
  Ce pe Marte-n glorii să orbească-l face,
  Cînd cu lampa-i zboară lumea luminînd,
  El pe sînu-ţi vergin încă să coboare,
  Guste fericirea raiului ceresc,
  Tu îl strînge-n braţe, tu îi fă altare,
  Dulce Românie, asta ţi-o doresc.

  Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie!
  Tînără mireasă, mamă cu amor!
  Fiii tăi trăiască numai în frăţie
  Ca a nopţii stele, ca a zilei zori,
  Viaţă în vecie, glorii, bucurie,
  Arme cu tărie, suflet românesc,
  Vis de vitejie, fală şi mîndrie,
  Dulce Românie, asta ţi-o doresc!

  Mihai Eminescu

  Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie,
  Liniste si pace, multa armonie
  Ura sa dispara, vrajba sa se duca
  Si’nfratirea iarasi tihna sa-ti aduca!

  Nu vreau tiranie, nu mai vreau minciuna
  Vreau din nou ca lege, datina strabuna.
  Timp cand vrajmasia se topeste-n vant
  Disipata’n nouri, gonita de cant.

  Cant de Desteptare si cant de Unire
  Vers de’mpacaciune si de implinire.
  Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie,
  Zori de voie buna, seri fara manie !

  Sa fii iar condusa intelept si bine
  Fiii tai sa spere in ferice maine
  Jaful sa-nceteze, duca-se cu hotii
  In pamantul rece unde ne zac mortii.

  Gata c-umilinta, gata cu furatu’
  Pastorit de Nasu’, zis si Necuratu’,
  Curma-ti suferinta din vrere-otravita
  Fii iar Romania, mandra si iubita.

  Sa fiti iubiti,
  marcus

 7. 7 Fault decembrie 1, 2012 la 3:52 pm

  PARCĂ NICIODATĂ N-A FOST AŞA FRUMOS

  Cu tricolorul la gât, cu fetiţa în braţe şi băieţelul de mână – ambii ai lui, Ponta alături de Antonescu, asimilaţi de mulţime, au făcut înconjurul pământului cu tabloul mioritic « AŞA DA », contrastând cu un Traian Băsescu, o panaramă, huiduit şi aşezat pe oala de noapte a istoriei.
  Mulţimea de inimi, toate bătând româneşte, rămasă pe loc mult după finalul paradei militare, la care debutase şi o fetiţă de numai 10 ani pe o superbă iapă albă, a rămas pe retina ochiului naţiunii, imposibil de închis.
  Parcă niciodată n-a fost aşa frumos…
  Te iubesc România !
  Te iubesc Tricolorule, care continui să fâlfâi prin noxele politicii murdare de oriunde şi de aici !

 8. 8 Marian Nicolae decembrie 1, 2012 la 3:53 pm

  La Multi Ani ROMANI, La Multi Ani Romania mea !

  Restul celor care NU sunt romani decat in acte

  – VALEA CAT MAI AVETI TIMP !!!!

  Sa vi-l luati si pe tradatorul de basescu cu voi ca altfel on va le pendre haut et court !!!!!

 9. 9 Marcus decembrie 1, 2012 la 5:37 pm

  @Avand in vedere ca d-l Nastase isi respecta statutul si cenzureaza anumite materiale pe care domnia sa le considera ca „atac la limba romana” cu toate ca a; nos’ president isi permite sa-l numeasca public pe PM „porc” si pe ministru Apararii „mos Teaca”, rog cu plecaciune onor cititorii blogului d-lui Nastase sa intre pe blogul meu pentru o tara de hatrosenie 🙂
  sa fiti iubiti, La Multi Ani
  marcus

 10. 10 Karakas decembrie 1, 2012 la 5:47 pm

  2013 nu va fi un an bun economic. Tarile din G8 vor avea cresteri economce foarte mici. Dupa decenii de capitalism bazat pe credit usor, si pe bani tipariti, tarile cu care Romania s-a aliniat trec acum printr-o lunga criza din care nu se stie cit de sifonati vom iesi fiecare.

  Adevarul e ca romanii au gresit-o cu Basescu si dreapta „blonda” de import. Au crezut in sloganuri goale, populiste, si de prost gust dar azi traiesc in si mai multa saracie. Ei il acuza pe Ponta de plagiat, dar ei au fost primii care au plagiat un model extern, pe care nici macar nu au stiut cum sa il ajusteze realitatilor romanesti. Ocupati cu copiatul si cu buzunarele proprii au uitat ca au obligatiuni fata de romani, tratindu-i cu un dispret si o aroganta demna de epoca fanariota.

  Avem in SUA un partener special, care are interesele sale. Depinde de noi sa stim sa tragem avantaje in urma acestei relatii si de asta trebuie sa gindim flexibil. Din start e important sa intelegem ca businesurile americane au o alta cultura. Plecaciunile bizantine si apucaturile orientale in administratie pentru ei sunt semne de slabiciune. Americanii gindesc numai la bani, si nu ii intereseaza binele public in sensul in care l-am cunoscut noi. La ei binele public este suma binelui individual. Situatia economica in care se gaseste SUA ar trebui sa fie un barometru pentru ajustarea asteptarilor noastre. Intelegerea aprofundata si capacitatea de a detecta tendinte ale politicii SUA in regiune sunt vitale pentru a ne ajusta politicile la timp. Nu cred insa ca trebuie sa fim la unison in toate. Atunci cind nu ne convine ceva, trebuie sa spunem. Foamea lor pentru resurse e de inteles, dar si Romania trebuie sa aiba avantaje clare, de lunga durata pentru un parteriat cu businesurile lor. Daca suntem parteneri, tortul trebuie impartit sa ajunga la toti. Altfel, ne iau de fraieri iar in lumea asta cruda, fraierii sentimentali sunt folositi si parasiti pentru alti fraieri.

  La multi ani!

 11. 11 Buda Viorica decembrie 1, 2012 la 5:49 pm

  Dumnezeu sa ne ajute sa traim in tara noastra in pace si-narmonie.
  Va asteptam in fiecare zi

 12. 12 carmen decembrie 1, 2012 la 6:13 pm

  LA MULȚI ANI ROMÂNIA ! LA MULȚI ANI ADRIAN NĂSTASE ! STIM CĂ ESTI ACOLO NEVINOVAT ! NOI SUNTEM VINOVAȚI, CHIAR FOARTE VINOVAȚI, DEOARECE, NU AM ÎNVĂȚAT, ÎN ASA MULȚI ANI, CĂ NU TREBUIE SĂ MAI CREDEM MUNIPULĂRILE GROSOLANE ! DACĂ DVS. NU SUNTEȚI VINOVAT, NOI CEI MAI MULȚI, SUNTEM CEI MAI VINOVAȚI, DEOARECE, NU AM FOST CAPABILI, SĂ NE UNIM, SĂ-I CEREM UNUI TRĂDĂTOR, CE NE DENIGREAZĂ ȚARA SĂ PLECE ! VĂ UREZ MULTĂ SĂNĂTATE !

 13. 13 Taranul decembrie 1, 2012 la 6:47 pm

  Karakas,romanii au cea ce au vrut,ca nu eu l-am votat pe basinosu,am gresit,pe basescu,nici in 2004,,,2009,IAR LA REFERUNDUM AM DUS TOATA FAMILIA LA VOT.SA NA FIE DE BINE!

 14. 14 Radu Humor decembrie 1, 2012 la 6:54 pm

  Ce-i poţi dori mai mult la aniversare cuiva foarte drag, decât tot binele din lume ?!
  În cazul României, şi garanţia că dacă va fi nevoie, şi se pare că va fi (din nou,!) şi sacrificiul suprem !

 15. 15 Hadriana decembrie 1, 2012 la 8:30 pm

  La multi ani, Romania! Domnule Nastase, va dorim putere, tarie de caracter stim ca aveti si forta interioara nu va lipseste! Un gand bun va transmit si un gand de solidaritate indrept si spre familia dumneavoastra. Va asiguram ca nu sunt singuri, asa cum nici dumneavoastra nu sunteti uitat!

 16. 16 Maximmouse@hotmail.com decembrie 1, 2012 la 11:14 pm

  La Multi Ani , fratilor! Traiasca Romania!

  Sa traim, sa fim sanatosi si voiosi in Tara noastra draga!

 17. 17 victoria decembrie 2, 2012 la 12:06 am

  La multi ani Romania! La multi ani D-lui Adrian Nastase.
  Sunt mandra ca sunt contemporan cu marele om de stat Adrian Nastase.
  Ca mine sunt foarte multi si suntem alaturi de Dumneavoastra

 18. 19 CARAMELLA decembrie 2, 2012 la 5:48 pm

  AM INCERCAT sa ma bucur de aceasta zi mareata a tuturor romanilor de pretutindeni. Am urmarit cu interes parada militara la TV. Mi-a atras atentia in mod special o singura persoana care a murmurat imnul national. Nu o sa va vina sa credeti, nu era un politician … Era juniorul Ponta. Fara sa stie celebrul lui tata, la un moment dat, juniorul Ponta a fost cel mai comentat la TV, A DAT O LECTIE TUTUROR CELOR PREZENTI DE ZIUA NOASTRA NATIONALA !

  Dnii Emil Constantinescu si Iliescu pareau doi straini. Dl. Basescu ca prim roman al natiunii, a fugit imediat de propriul popor venit cu mic, cu mare.

  Ulterior l-am zarit aproape de Prim-ministrul Ponta pe primarul meu, noul Primar al Sectorului 6 Manescu Rares, speranta Sectorului 6. Nu m-am bucurat deloc, apropape m-am enervat. Sunt convinsa ca acest primar nu este strain de abuzurile fara precedent ale firmei private care ridica masini pe bani grei in sector.
  Si familia mea suporta in aceste zile consecintele unei amenzi usturatoare de aprox. 1000 lei. Nu se tine cont de faptul ca nu exista locuri de parcare in zona, ca esti in zona pentru o urgenta medicala, ca nu ai blocat/ obstructionat circulatia, ca nu poti plati ulterior o factura la o firma particulara cu care nu ai la baza un contract, ca poti fi amendat numai de politia rutiera singura abilitata si cu studii strict specializate, ca poti fi amendat numai pe baza unui proces-verbal de contraventie emis de un agent de politie rutiera la fata locului si in prezenta martorilor – act pe care poti sa-l semnezi cu sau fara obiectiuni. Nu se tine cont ca ai putea fi la prima „abatere” si ti se poate da un avertisment, ca poate esti om al muncii si nu ai luat niciun salariu de 6 luni din decontarile cu Primaria S6 si esti debusolat, descurajat de aceste vremuri tulburi. Si nu in ultimul rand, ca deciziile locale nici nu sunt publicate in Monitorul Oficial si deci nu au valoare juridica, ca nu a existat o licitatie valabila pentru adjudecarea firmei de ridicari, ca nu exista un desfasurator al elementelor ce formeaza totalul sumei de plata …
  De ce nu se platesc integral aceste amenzi la Bugetul local sau al statului ?
  Si inca ceva: din astfel de actiuni va crede Primarul USL S6 ca va contribui la obtinerea de voturi in prag de alegeri parlamentare ?

  In final descopar ca Primarul Vanghelie – pe care l-am zarit la parada militara sipe care il admir demult, nu ridica masini in sectorul 5, pe motiv ca nu are locuri de parcare suficiente. Acest primar este un iubitor al limbii romane, face uneori greseli care ne amuza, dar in schimb este un bun primar care nu-si umileste locuitorii din sector si obtine mereu un procent ridicat la fiecare alegeri. El este primarul „care face” si pe care mi l-as dori …

  DA Dle Presedinte, afirmati ca „s-au depus eforturi supraomenesti pentru a construi institutiile statului roman modern”, ca ele servesc interesului public si mai ales cat de mult conteaza „Democratia” din Romania.
  EU constat ca statul este perimat, ca nu raspunde demult nevoilor cetatenilor pe care trebuie sa-i reprezinte si sa-i apere, ca legislatia tarii se bate uneori cap in cap, si ca aceasta nu este adevarata democratie …

  Cu un gust amar, ma alatur si eu tuturor si rostesc „LA MULTI ANI ROMANIA !”

 19. 20 Denisa M. decembrie 3, 2012 la 11:34 am

  La multi ani, domnule Nastase !


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: