Cât de disperată este Elena Udrea…

După ce a fugit din Bucureşti pentru a candida la Parlamentare în Moldova, Elena Udrea – în încercarea de a obţine, cu orice preţ, imunitate parlamentară – dovedeşte, în ciuda tocurilor de 25 de cm şi a cunoscutelor poşete – că nu a fost niciodată altceva decât o personalitate de periferie.

Am citit o relatare despre ceea ce a scris recent pe blog, afirmând că actuala Constituţie este rezultatul unui conflict pe care „puşcăriaşul Adrian Năstase” l-ar fi avut cu Ion Iliescu.

Las la o parte faptul că, în perioada 2002 – 2003, Elena Udrea nu cred că se preocupa de revizuirea Constituţiei – din câte se spune, pe atunci, se juca în curte la PSD cu Cosmin Guşă şi cu alţi tineri întreprinzători. Las la o parte şi faptul că revizuirea Constituţiei, în 2003, s-a făcut, în principal, pentru a se introduce în textul constituţional articolele 148 şi 149 – care să permită ratificarea tratatelor de aderare la UE şi la NATO, cu votul de două treimi în Parlament şi nu prin referendum. De altfel, nu s-au făcut modificări ale Constituţiei decât în chestiunile în care a existat şi acordul PD şi al PNL (fiecare articol al legii de revizuire a fost adoptat cu două treimi din voturi).

Poate că Elena Udrea, după doar un singur mandat de parlamentar, nu a aflat lucrurile astea. Poate că nu le-a discutat nici cu Traian Băsescu pe vremea când lucra la Cotroceni.

Ceea ce m-a deranjat a fost însă lipsa de „eleganţă” în exprimare. Formula „puşcăriaşul Adrian Năstase”, în condiţiile în care ştie mai bine decât mulţi alţii rolul pe care l-a avut Băsescu în condamnarea mea, în condiţiile în care nici unul din oamenii responsabili din politica românească (inclusiv cei din PDL) nu a folosit formule peiorative la adresa mea, această formulă, deci, arată, din păcate, ce se află cu adevărat, din punct de vedere al caracterului, sub hainele scumpe şi fardurile sofisticate.

Pe mine şi pe cei din familia mea sau pe prietenii mei, această formulă nu ne afectează – pentru că ştim adevărul despre această condamnare. Ea însă îi murdăreşte pe cei care o folosesc.

52 Răspunsuri to “Cât de disperată este Elena Udrea…”


 1. 1 tesoruccio49 noiembrie 25, 2012 la 1:53 pm

  SUNTETI MAI MULT DECAT DELICAT,CE LUCRA UDREA LA COTROCENI,STIE O TARA INTREAGA!

 2. 2 Radu Humor noiembrie 25, 2012 la 2:43 pm

  Ete, na ! Acuma de la Alina Mungiu aţi sărit la Nuţi Udrea !
  Deşi nu chiar mortal, este un salt care vă pune în pericol calitatea abordărilor.
  Dacă prima l-a blasfemiat până şi pe Iysus Christos, cea de a doua înalţă cruci de 25 de metri, doar-doar o scăpa de ceva apelative la feminin de genul celui folosit de ea în cazul AN .
  Subconştientul lucrează şi mai parşiv decât ea….

 3. 3 Gina noiembrie 25, 2012 la 2:54 pm

  Datorita si caracterului,s-au mai bine spus lipsei de caracter a unora din rindul politicienilor(asa se auto intituleaza acestia::))) ) suntem un popor ,o tara in deriva. DOMNULE ADRIAN NASTASE,invidia care striga,ramine neputincioasa.Va doresc mult frumos si bine.Nu mor caii…..!

 4. 4 Bomba Argesului noiembrie 25, 2012 la 3:31 pm

  Despre Elena Udrea se pot spune multe. Dar pentru a defini personajul in cauza e suficient sa intram pe Google si sa cautam doar doua cuvinte: „presedintele Norvegiei”…
  Va asigur ca de la data cu pricina Madam Udrea n-a evoluat deloc. Dimpotriva, a castigat doar in „huspa” (evr. Chutzpah & amer. „tupeu”), mitocanie si abilitate la „smechereli”. In rest e tot cu alegerile prezidentiale pe la Oslo…

 5. 5 violet noiembrie 25, 2012 la 3:50 pm

  Cine altul decât Adrian Năstase putea să folosească eufemismul „personalitate de periferie”, în cazul unui gunoi uman cum este Udrea Elena?… Şi am încercat să fiu decentă în exprimare, deşi mi-e din ce în ce mai greu să fac acest lucru în ultimii ani, de când conduce ţara Băsescu Traian.

 6. 6 Vasile noiembrie 25, 2012 la 3:58 pm

  E disperata rau aceasta „forma de viata”- vorba lui Badea, inteleg ca are vreo 25% la Roman din sufragii cu tot primarul portocaliu care o pupa-n „bas” fata de peste 50% al candidatului USL, iar daca nu intra in parlament o paste puscaria impreuna cu madam Traila de la ANRMAP, dupa cate ilegalitati cica a comis.

 7. 7 pavel ionescu noiembrie 25, 2012 la 4:26 pm

  Domnule Presedinte,
  Sunt un simplu roman si in vorbe simple si putine as vrea sa va spun ca noi oamenii de rand va consideram o victima si nicidecum un infractor.
  Suntem alaturi de Dvs si ne bucuram ca inca mai existati.
  Ati fost cel mai bun Prim Ministru si ati demonstrat ca Romania poate fi condusa catre un viitor mai bun.
  Nu mai raspundeti atacurilor d-nei udrea si ale altora ca ea …sunt niste pigmei in fata Dvs si merita sa-i tratati cu intelegerea unui Elefant cand intilneste un soricel.
  Ei incearca sa va stirneasca pentru ca sa iasa in evidenta.Ignoratii,va rog!
  Am discutat cu alti colegi de-ai mei ,si toti indiferent de culoarea politica au spus ca politica romaneasca a suferit o pierdere prin anihilarea Dvs.
  Eu sunt convins ca va veni si vremea sa reveniti acolo unde va e locul, adica in fruntea clasei noastre politice.
  Pana atunci va rugam ajutati-l pe Victor sa ne scape de ciuma portocalie si
  sa conduca tara cit mai bine.
  Razbunarea dvs va fi atunci cind tot romanul isi va da seama ca datorita dvs o ducem mai bine.
  Cu respect . Pavel

 8. 8 Cornelia M. Balas noiembrie 25, 2012 la 4:29 pm

  … femeia asta, trebuie sa ramana acolo unde ii este locul si de unde a venit: la periferie. Este cu adevarat foarte colorata in peisajul gri al parlamentului, si am vazut multi barbati care priveau la ea ca la o femeie sexi. Ceea ce si este. Dar a gresit scena si acum chiar crede ca e cel mai bun ministru si politician. Vai de noi. basescu i-a folosit atuurile ca arme si nu numai cele ale ei. Cand imi amintesc de Roberta decoltata si revarsata peste un coleg, nu mai stiu care, imi vine sa vomit. Va rog sa ma credeti ca nu vorbeste o femeie invidioasa fiindca, fara falsa modestie, chiar nu as avea motive. Dar manipularea si prostituarea sub orice forma, ma revolta.

 9. 9 radu c. noiembrie 25, 2012 la 4:41 pm

  Cred ca i s-a dat prea multa importanta acestei creaturi. Timpul va face dreptate. O va radia din amintirea romanilor. Personal nu dau doua cepe degerate pe ea, pe spusele ei ,pe formele ei.

 10. 10 Ioan Popescu noiembrie 25, 2012 la 4:44 pm

  Ironia superba cu Elena Udrea si tinerii intreprinzatori este suficienta ca sa o puna la punct pe Madamme de Curvoisier,nu trebuie sa va mai faceti inima rea,domnule Nastase…
  Mi-am amintit de asemanarile acestei doamne cu celebre curtezane cand domnul Paleologu l-a comparat,subtil,pe Basescu cu Ludovic al XIV-lea,desi noi stim ca ar putea aspira sa semene (fie si la semnatura), cel mult, cu orice alt Ludovic, de neam mai prost.
  In context,doamna Udrea putea fi asimilata rapid cu cu Madamme de Recamier,desi traise mai tarziu, insa domnul basescu nu avea timp,oricum, sa verifice pe serviciul de Google si nici pe Liiceanu nu l-ar fi intrebat daca acea madamme cu nume de canapea se numeste asa pentru ca se da numai in rate.

 11. 11 NELU FIERARU noiembrie 25, 2012 la 5:07 pm

  OBRAZNICIE SPECIFICA PDL-ULUI SI ACOLITILOR ACESTORA,ACEASTA INDIVIDA INCEARCA CU DISPERARE SA CASTIGE ELECTORAT PE SISTEMUL PRACTICAT DE BASESCU:TUPEU SI MINCIUNA,INTR-O CONTOPIRE GREU DE ANALIZAT PENTRU UN OM CU CEI SAPTE ANI DE ACASA!

 12. 12 teostanc noiembrie 25, 2012 la 5:12 pm

  Sunt mândru de dvs. dar şi de mine pentru ca vă consider cel mai valoros om politic român şi unul din cei mai culţi români!

 13. 13 NELU FIERARU noiembrie 25, 2012 la 5:22 pm

  Mai pragmatic în privința doamnei Udrea s-a arătat Victor Ponta: ”Într-un fel, vă rog să mă credeți, Elena Udrea ne-a ajutat foarte mult. Dacă nu era dna Udrea, mult mai greu dădeam jos Guvernul PDL. Dacă nu era dna Udrea poate nu câștigam la alegerile locale și eu mă bazez pe dna Udrea să-l dăm jos și pe Băsescu”.

 14. 14 Karakas noiembrie 25, 2012 la 6:30 pm

  Va asteptati la „eleganta” in gesturi de la Elena Udrea? Doar un politician de calibru stie sa construisca poduri, chiar si cu opozantii. Si sunt putini.

 15. 15 Bibicu noiembrie 25, 2012 la 6:57 pm

  S-AR DA DE VIE IADULUI

  Rommica Urdea, tare-ţi vine să o toci ;
  Spurcată-i gura, duhnind a gonococi.
  Nepriponită nicidecum la creier,
  În treacăt spus, mai mic decât la greier.
  E-n aşteptare la bulău, sub oo38,
  Dosarul greu, încă puţin şi va fi copt.
  Are probleme la-nmulţire (şi cu nouă),
  Nu cade clocă-n cuib, nu face ouă.
  Gonind cu limba-n vânt după imunitate,
  S-ar da de vie Iadului, fără vreo greutate.
  Dar tot Romanul e imun la orice rrom,
  Şi de ar fi suflat pe negriciuni, cu crom.

 16. 16 dlnimeni noiembrie 25, 2012 la 7:04 pm

  Interesant! Am senzatia ca, vorbele de acest tip fiind rostite ori scrise de doua doamne din apropierea presedintelui, genul acesta de cuvinte la adresa dlui Nastase cam gidila urechile, in mod placut, ( ce iaste muzica?) dlui Basescu. Ceea ce inseamna ca in zona prezidentiala se intimpla ceva, din moment ce dna Udrea pare a dori sa nu piarda nici un moment de curtenie.

 17. 17 Cris noiembrie 25, 2012 la 7:10 pm

  E un neam prost fără educație, o pațachină superficială. Nu vă ajunge nici la degetul mic. Sper ca societatea românească să-și revină mai devreme sau mai târziu, valorile să fie promovate, iar nonvalorile să fie marginalizate. Acum e invers. Nu știu ce s-a întâmplat cu acest popor. Politicienii de azi sunt le sunt mult inferiori celor din anii ”90. Electoratul de azi e inferior celui din anii ”90.

 18. 18 Luminita Arhire noiembrie 25, 2012 la 8:19 pm

  In ultimele zile , nu numai madam Udrea ci si madam Macovei a utilizat o astfel de sintagma , ceea ce ma face sa cred , asa cum stiu ca merg lucrurile pe la ei , ca „puscariasul A.D. ” face parte din punctajul obligatoriu al inregimentatilor ARD ( captivi ARD) ) ; e cat se poate de posibil ca o pleiada intreaga de ARD-isti , care de care mai pigmei din punct de vedere comportamental si intelectual , sa utilizeze in urmatoarele luari de pozitie acceasi sintagma . S-au indignat ca Adrian Nastase „sparge ” cu personalitatea sa zidurile ; s-au inflamat ca Adrian Nastase este in continuare editorialist ; s-au revoltat ca o carte a trecut ” dincolo” si s-a bucurat de o primire calda din partea publicului . Substratul tuturor indignarilor lor este spaima , invidia , ura si ….diferenta specifica . Nimic nu le este mai urat acestor personaje josnice si efemere decat diferenta de statura intelectuala , de cultura si de civilizatie dintre ei si cel pe care , inchizandu-l intre patru ziduri oarbe , au sperat sa-l neutralizeze .
  Cred ca in momentul acesta , tertipul le explodeaza in mana , ca o grenada prost directionata si sper sa le lase cratere adanci pe fetele sulemenite .

 19. 19 Irina Stela Lili noiembrie 25, 2012 la 8:43 pm

  Felicitari pentru ceea ce ati scris in legatura cu acest personaj din politica romaneasca , personaj pe care eu l as numi coana Joitica a vremurilor noastre! Alaturi de sotul ei si prefectul Tipatescu, zis Basescu a jucat un rol decisiv in anii trecuti pentru luarea unor decizii catastrofale in viata poporului roman.Scena de pe care s a retras coana Joitica zisa Nuti Udrea nu putea fi o scena pentru ea! Avea prea putin talent si prea multe ambitii care cu ajutorul lui Stefan Tipatescu , alias Basescu s au cam implinit! Dar…..nimic nu e vesnic! Mai ales in teatrul…..de mahala! Sa mi fie iertata ironia dar alt cuvant nu am gasit! Cat priveste apelativul pe care vi l da sa nu trebuie sa va supere! O tata nu putea sa vorbeasca altfel! O doamna folosea alt limbaj, elevat chiar daca asta i cadea greu l a stomac! Dar…..
  Cu respect si urari de bine
  Stela Irina .

 20. 20 gabriella noiembrie 25, 2012 la 8:53 pm

  Nici nu trebuie sa fiti afectat de afirmatiile ei…atat poate duce mintea ei.Nu se stie niciodata, roata se invarte,si avand in vedere bubele pe care le are…s-ar putea sa devina si ea puscariasa. Pentru mine ramaneti singurul prim ministru delicat,cult ,profesionist si cu bun simt. Multa putere sa aveti in continuare.

 21. 21 A Soare noiembrie 25, 2012 la 9:00 pm

  Acum, cu tot respectul, dar daca astepati eleganta in exprimare de la duduia cu pricina, dvs. sunteti de vina…Tot idealist ati ramas, si tot incercati sa gasiti o farama de lumina in fiecare…nu e cazul.
  Multumim pentru carte, aveam nevoie de o gura de oxigen.

 22. 22 Mihnea Georgescu noiembrie 25, 2012 la 9:26 pm

  Năstase va ieşi din Pârnaie cât de curând şi se va înălţa deasupra acestor oameni mărunţi cu Aură de Martyr.

 23. 23 Draghi Puterity noiembrie 26, 2012 la 12:34 am

  Si aveti cumva senzatia ca pe Elena Udrea o deranjeaza murdaria (de pe buze sau de pe degete)? Ea e o buriana care are nevoie de murdarie ca sa prospere.

 24. 24 blogideologic noiembrie 26, 2012 la 4:32 am

  Însoţiţi de un scriitor de anticipaţie, să păşim în viitor. Care-i secretul lui Adrian Rogoz ? Am mai vorbit despre el. Ca scriitor cu slujbă, Adrian Rogoz îngrijea apariţia fasciculelor CPŞF. Dar nu acesta-i secretul. Ci felul cum făcea alegerile pentru subiectele publicate. Fiecare dintre fascicule era un fel de „capsulă a timpului”, conţinea idei importante pentru români. Idei de care avem nevoie acum. Ce mi se pare mai important ? Ideea de dualitate. Aşa îi spunea atunci. Acum i se spune dualism. Ceea ce nu-i totuna. Şi lămurirea distincţiei ar fi bună, dar nu-i încă momentul. Să recurgem la terminologia englezească, unde dispar cei doi termeni incriminaţi, şi problema-i definită în termenii „mind-body problem”. Avertizam că acolo-i o „capsulă a timpului”. Ce se află ? Orizontul modernităţii. La noi, obsedat de construcţia ei, anticipând şi construcţia celui de al doilea val de modernitate fluidă, a fost filosoful Constantin Rădulescu-Motru. Pentru identitatea noastră, trebuie să recurgem la ideile acestui bunic spiritual.

 25. 25 blogideologic noiembrie 26, 2012 la 5:01 am

  Sub preşedinţia lui Traian Băsescu, românii şi-au pierdut discursivitatea. Au fost redefiniţi de Băselul aflat în admiraţia ambasadorului Mark Gitenstein, drept o gloată stupidă cu înclinaţie spre hăhăit. Dar nu este păcatul neamului românesc, ci al ghedesiştilor care au impus această direcţie. Să uităm, şi să iertăm ?

 26. 26 blogideologic noiembrie 26, 2012 la 5:39 am

  „Capitalismul este viu, însă el a fost conservat în aspic” http://www.guardian.co.uk/business/economics-blog/2012/nov/25/global-economic-woes-capitalism Nu înţeleg nimic. În afara promisiunii că sufletul capitalismului va fi eventual regăsit numai după reforme structurale profunde. Care necesită …, ei, da, timp !

 27. 27 pavel ionescu noiembrie 26, 2012 la 6:56 am

  Daca se considera atit de ,,desteapta” si frumoasa si iubita …ma inteb de ce nu candideaza la Bucuresti sau la Plescoi?
  Probabil ca e rusine(cam mult spus) de ce a facut sau poate si mai grav stie ca nu o mai voteaza nici neamurile care stiu cel mai bine cite parale face..

 28. 28 Marian Nicolae noiembrie 26, 2012 la 8:51 am

  Intr-o alta societate, bine asezata in spatiul carpato-danubiano-pontic, aceasta Nuti si-ar fi gasit un loc de cinste la Apaca…..ca genitor……asta femeie de serviciu……

 29. 29 Marian Nicolae noiembrie 26, 2012 la 8:54 am

  @ blogideologic,

  Nimic nu se uita, nimic nu se iarta, sa treaca la plata tradatorii neamului romanesc, la plata cea dreapta si grea, la plata cu sudoare de sange a distrugerilor infaptuite asupra Romaniei si a Genocidului organizat de catre vanzatorii de popoare impreuna cu evreii si pentru evrei.

  Osanda grea e prea putin pentru ce-au facut vanzatorii de tara.

 30. 30 justitiaru noiembrie 26, 2012 la 8:59 am

  D-le Nastase
  Udrea si acolitii ei mafioti sunt in curs de disparitie.Base este cel care mai inceraca sa tina inca afisul prin manipularea institutiilor judiciare folosite ca instrumente de represiune impotriva adversarilor politici,ca in cazul dv.
  Dv ati devenit actualmente dintr-o persoana,neagreata de multi,o persoana-simbol a luptei impotriva basismului curent ideologic si politic antinational si antidemocratic echivalent coruptiei,primitivismului si prigoanei politice.
  Va doresc multa santate si forta morala sa rezistati acestei perioade grele si nemeritate.
  Cred ca eliberarea de jugul basist este aproape

 31. 31 Doru Coarna noiembrie 26, 2012 la 9:08 am

  Glumind, as spune ca este al doilea personaj feminin la care va ganditi zilele astea… mai rezistati pana prin februarie?

  Cu una dintre ele este o problema care va paste si pe dvs.: intelectualii de duzina sunt intotdeauna nemultumiti, orice schimbare s-ar face, chiar si dupa spusele lor tot vor critica. Intelectualii de calitate, deschizatorii de drumuri, ii evita pe primii si nu vor deranja niciodata pe nimeni, isi deranjeaza doar propriile facultati prin fortarea limitelor personale, n-au timp si nici chef pt idioti si idioteniile lor curente.

  Altminteri, ambele personaje au destule probleme zilele astea, dupa ce au creat altora probleme; nu merita amintite decat asa, in nopti lungi si triste, solitare, cu izolare, cu Luna plina, dupa gust si imprejurari…
  Normal ar fi trebuit uitat de ele…

  Cat despre formula folosita de lenutza si de ailalta, mm, nici nu stiu ce s-ar putea spune, probabil ca fetele astea doua exerseaza, se pregatesc pt momentul mult, intens si unanim asteptat… isi pregatesc vocabularul, despre fraza nu poate fi vorba. Se zice ca prin ianuarie vin ploile si le spala, apoi zapada le acopera si ne albeste, iar la primavara ce sa caute ele intre ghiocei? Mai au cateva luni, ultimele! Pana si porcul simte Craciunul… Mai ganditi-va, sa ne mai gandim cu totii, sa nu fim ca ei…

  Altceva ar trebui sa ne dea de lucru zilele astea: ofera cineva garantii?
  Ca daca primim doar promisiuni… cu alea e simplu, le poate face oricine, chiar si fetelele alea doua daca li s-ar mai cere…

  Cum de nu observati lipsa mesajului politic al celor ce sunt (mult prea) siguri ca vor castiga scrutinul asta?
  Poate ar trebui sa-i schitati lui Victor tot asa, o lista in 10-11 puncte, le respecta intotdeauna!

 32. 32 Lucia Gusatu noiembrie 26, 2012 la 9:25 am

  D-le prim-ministru,si eu cred ca sunteti prea ingaduitor, daca scrieti si despre aceasta „autoadmiratoare” .Unii oameni nu merita stradania!

 33. 33 M.Voicu noiembrie 26, 2012 la 9:45 am

  @AN: ”revizuirea Constituţiei, în 2003, s-a făcut, în principal, pentru a se introduce în textul constituţional articolele 148 şi 149 – care să permită ratificarea tratatelor de aderare la UE şi la NATO, cu votul de două treimi în Parlament şi nu prin referendum. De altfel, nu s-au făcut modificări ale Constituţiei decât în chestiunile în care a existat şi acordul PD şi al PNL (fiecare articol al legii de revizuire a fost adoptat cu două treimi din voturi).
  … şi totuşi, este în Constituţie dispoziţia ART.11 alin.(3): «În cazul în care un tratat la care România urmeazã sã devinã parte cuprinde dispoziţii contrare Constituţiei, ratificarea lui poate avea loc numai dupã revizuirea Constituţiei.»… deci, tãţi au votat clauze care le-au fost încunoştiinţate… ulterior; ’oţi decidenţi, sãracã Constituţie, siluitã ca şi ţara

 34. 34 Concasor noiembrie 26, 2012 la 9:56 am

  ALIENAŢI, ALINIAŢI-VĂ !(exclusiv pentru ARD)
  S-aude, Leano ?
  Eşti un jeg, Rromico. Un tratament în Cuba ţi-ar prii.

  AFLAŢI domnule Guvernator (dacă nu vă pute)

  ” Educația și îngrijirea medicală au devenit valabile pentru toți în Cuba. Statisticile UNESCO confirmă că Republica Cuba are cea mai mică rată de analfabetism din America Latină. Rata mortalității infantile este cea mai mică din regiune, îngrijirea medicală este de o calitate foarte mare iar toți cubanezii primesc lapte pe gratis până la vîrsta de șase ani. În afară de divertisment, televiziunea cubaneză transmite și cursuri la nivel de liceu pentru populația adultă. Drept recunoștință pentru eforturile sale, Castro a devenit primul șef de stat care a primit medalia Sănătate Pentru Toți de la Organizația Mondială de Sănătate pe 12 aprilie 1988”

 35. 35 Cârcotaşu noiembrie 26, 2012 la 9:57 am

  Parcă nu numai „paraşuta prezidenţială” s-a exprimat fără „eleganţă” la adresa dumneavoastră, ci şi altă „divă” de-a lui Traian Băsescu, mă refer la Monica Macovei, mai ieri, era iritată de faptul că

  ”deţinutul Năstase este mai prezent în viaţa publică decât era până la condamnarea de doi ani închisoare cu executare”.

  E adevărat, „deţinutul” e dovadă de oareş’ce stil (de fapt deformaţie profesională), faţă de portuarul „puşcăriaş” (ca apelativ), dar chiar şi cu „stil” m-me Macovei ne face dovada calităţii sale de japiţă perfectă, făcând cunoscut numărul matricol al domnului Năstase, N0049. Pârâcioasa!
  Acestea sunt dovezi de maximă opărire în tabăra băsistă. Ca pentru orice iritaţie sunt recomandate unguente antiiritante (specialitate MRU), iar ca urgenţă, clasica pudră de talc.

 36. 36 M.Voicu noiembrie 26, 2012 la 10:06 am

  @AN: ”revizuirea Constituţiei, în 2003, s-a făcut, în principal, pentru a se introduce în textul constituţional articolele 148 şi 149 – care să permită ratificarea tratatelor de aderare la UE şi la NATO, cu votul de două treimi în Parlament şi nu prin referendum. De altfel, nu s-au făcut modificări ale Constituţiei decât în chestiunile în care a existat şi acordul PD şi al PNL (fiecare articol al legii de revizuire a fost adoptat cu două treimi din voturi).
  … şi totuşi, este în Constituţie dispoziţia ART.11 alin.(3): «În cazul în care un tratat la care România urmeazã sã devinã parte cuprinde dispoziţii contrare Constituţiei, ratificarea lui poate avea loc numai dupã revizuirea Constituţiei.»… deci, tãţi au „votat” clauze care le-au fost încunoştiinţate… ulterior; ’oţi decidenţi, sãracã Constituţie siluitã ca şi ţara
  … voinţa unor ”puţini” care prin tertipuri>/i> şi-au însuşit autoritatea întregului dupã ce chiar ei au îndepãrtat de la decizie pe cei mai mulţi

 37. 37 dlnimeni noiembrie 26, 2012 la 10:13 am

  Blogideologic: cred ca avem de-a face cu un jurnalist care fie si-a schimbat ideile pe masura ce a scris articolul, fie a avut, la prinz, ideea concluziei, la care insa nu a reusit sa ajunga firesc, prin dezvoltarea articolului, care este rupt de concluzia de tip culinar. In rest, mi se pare un fel de a bate saua sa priceapa iapa. Un articol lung despre capitalism in care nu apare cuvintul…capitalist si ce ar trebui sa faca, in opinia jurnalistului, capitalistii. Deoarece omul scrie, pe ocolite, fara a numi, ce ar trebui sa faca statele. Apare insa cuvintul antreprenor. Si un fel de periere a guvernarii conservatoare.

 38. 38 dlnimeni noiembrie 26, 2012 la 10:25 am

  pavel ionescu: cred ca nu are rost sa va intrebati, tipul de persoana la care va referiti are vocatie de parvenit si nu de erou. Dna Udrea merge sa candideze (sa candidoza, ar aduga un cunoscut prin corespondenta al meu) acolo unde crede ca invinge in alegeri, acolo unde Gheorge Stefan s-a aratat „influent” in judet. Este vorba, deci, de „influenta” si nu de dorinta de vot a electorilor, aceeasi si in Neamt si in Buzau si in Bucuresti. La inghesuiala, s-ar putea re-petrece si o intimplare similara cu cele doua-trei de la trecutele alegeri (una din ele avindu-l subiect pe dl Tariceanu) cind renumarari de voturi si re-decizii ale birourilor electorale au facut ca niste candidati sa se culce parlamentari si sa se scoale …nimic, iar altii a trebuit sa isi asume cu noaptea in cap greaua sarcina de a ne face noua legi. Interesant ar fi de gindit nitel asupra legaturilor pe care aceasta miscare le lasa a se intrevedea.

 39. 39 George Ban noiembrie 26, 2012 la 10:34 am

  Profesionista de sub felinarul roşu foloseşte acum limba ţaţelor vulgare de cartier.

 40. 40 Marian Nicolae noiembrie 26, 2012 la 11:01 am

  Montebourg déclare la guerre à Mittal
  LE MONDE | 23.11.2012 à 11h36 • Mis à jour le 23.11.2012 à 12h24 Par Cédric Pietralunga

  http://www.lemonde.fr/economie/article/2012/11/23/montebourg-declare-la-guerre-a-mittal_1795036_3234.html

  Pour ceux qui en doutaient encore, cette fois c’est sûr : Arnaud Montebourg est parti en guerre contre Lakshmi Mittal. Jeudi 22 novembre, le ministre du redressement productif a déclaré au Sénat que „l’éventualité d’un contrôle public, même temporaire”, de l’aciérie ArcelorMittal de Florange (Moselle) „doit faire l’objet d’une étude sérieuse par le gouvernement”.

  >> Lire : Nationalisation de Florange : Aló Presidente ?

  Interrogé par le sénateur PS de Moselle, Jean-Marc Todesch …

 41. 42 Ilie noiembrie 26, 2012 la 1:32 pm

  Aceasta chivuta a vazut vreodata o galerie de arta, a ascultat vreun concert simfonic, stie unde sunt Opera si Ateneul Roman ?.Da de unde ! La Milano s-a dus pentru a-si imbogati colectia de pantofi si posete nu pentru celebra Opera. E o „taranca” imbracata in haine domnesti, un fel de Chirita in tinute frantuzesti. Am intalnit odata o femeie ce-si etala bogatia in aur, iar cand a deschis gura, a debitat doar mascari, fapt ce m-a indreptatit sa concep urmatoarea epigrama:
  Cercei, inele, lant cu pandantiv,
  Bratari purtate chiar si la picioare,
  Tot aurul expus ostentativ,
  E singura avere ce o are!
  Asta-i Elena Udrea !

 42. 43 fotbaldragosteamea noiembrie 26, 2012 la 2:44 pm

  Sugestiva si la obiect remarca Dvs. cu referire la Elena Udrea.Unde apare ea vine si autogrederul,precum si asfaltul,doar in campania electorala.Sunteti un bun scriitor si caracterizati exact personajele.Ma bucur ca va intalnesc apropape zilnic la top articole,fiind aproape singurul care merita citit,celelalte avand teme periferice,multe dintre ele puerile,desi scrise bine lingvistic.
  Nu stiu daca aseara ati putut vedea destainuirile Catrinelei Dumitrescu,despre viata ei cu regretatul Emil Hossu si incheiata cu citirea extraordinarului sonet Shakesperian,despre situatia interna din tara nastra!?

 43. 44 Sorin Diaconescu noiembrie 26, 2012 la 3:31 pm

  De-a lungul timpului mi-au displacut teribil glumele de tip cazon ale unor politicieni de cartier la adresa Elenei Udrea.Consider ca datele fizice nu pot constitui motivatie pentru asa ceva, indiferent daca ele „bucura” ochiul celoralti sau il „ingrozesc”.In general lipsa respectului din politica romaneasca a devenit o trasatura definitorie a jocului, cu rezultate catastrofale in timp.Dl. Basescu este prin insasi d-sa un exemplu viu care dovedeste ca mitocania autohtona nu poate tine loc de „mersul piticului” in fata proetenilor europeni, salvatorii sai de la referendum. Ma mentin pe acest coordonate si cred ca ideile sunt cele care trebuie sa reprezinte fermentul dezbaterii politice iar respectul pentru emitent ar trebui sa fie unul care se prezuma…Sigur, imi dau seama de naivitatea mea si iata, doamna Udrea care a fost tratata inacceptabil de atatea ori, doar pentru ca e frumoasa, doar pentru ca e femeie, doar pentru ca …niste genti, niste pantofi, niste tocuri, etc… este la randul sau marturia caucaziana a faptului ca eleganta vestimentara si cea de comportament sunt la mare distanta de cele mai multe ori, una de cealalta.Pacat? Nu, normal probabil si la d-na Udrea.Chiar ma gandeam daca cei care au zabovit sau inca zabovesc in jurul presedintelui isi pot mentine o anume tinuta, o maretie a propriului discurs politic, o nota distinctiva de echilibru si maniera…Uite ca nu se poate!

 44. 46 Adrian B. noiembrie 26, 2012 la 7:54 pm

  O vorba din batrani spune ca :
  ” Femeia-i femeie si curva-i curva ! ”

  Fara nicio indoiala , Elena Udrea nu este o femeie ! Este o coarda sinistra , ba chiar o BOARFA !!!
  Si chiar daca ii lustruieste bastonul Maresalului de la Cotroceni , tot curva se numeste ! O curva penala care face un joc nedemn pentru o fiinta de sex feminin . Cel mai umilit din acest joc iese d-ul Cocosh , care este de rasul acestei tari si cel care ar trebui s-o puna la punct pe aceasta „doamna” …

  Din ceea ce observ eu ca se intampla cu CURVELE , as enumera urmatoarele :

  – unele mor de batranete , in saracie (asa zisele curve batrane !)
  – altele devin sotiile celebre ale unor politicieni sau oameni de afaceri bogati .
  – unele mor de sifilis netratat , pe care uneori il transmit si unor clienti fideli(dupa cum se manifesta , poate fi cazul chiriasului de la Cotroceni !)
  – altele sunt adulate de soferii de TIR si de puberii care-si incep viata sexuala
  – unele sunt stigmatizate de ANAF pentru sutele de amenzi neplatite
  – altele sunt ucise prin diferite canale si paduri ale patriei
  – unele sunt ucise din dragoste
  – altele ajung in patul unor conducatori si sfarsesc ucise in urma unor puciuri sau revolte
  – unele ajung in exil , alaturi de conducatorii carora le-au luat mintile si averea
  – altele sunt ucise cu pietre
  – unele sunt batute si tunse de sotiile inselate
  – altele sunt batjocorite de amantii mai tineri , dupa ce cad victime in jocuri ale seductiei ( sunt batute , arse cu tigara , etc. )
  – unele se sinucid din cauza remuscarilor
  – etc.

  Sunt foarte curios ce se va intampla cu „doamna” Elena Udrea , dupa ce…

  Si o alta vorba din batrani , spune ca :

  ” Din viespe nu faci albina , nici din curva gospodina ! „

 45. 47 Cârcotaşu noiembrie 26, 2012 la 9:35 pm

  @ Sorin Diaconescu,

  …doamna Udrea care a fost tratata inacceptabil de atatea ori, doar pentru ca e frumoasa…

  Aşa să fie? Inacceptabil pentru cine? Oare d-aia? Mă rog, de gustibus…

 46. 48 geretus noiembrie 26, 2012 la 10:44 pm

  Pai de ce credeti ca sunteti acolo , daca nu pentru a creea satisfactie unor personaje sinistre ca duduia in discutie? 🙂

 47. 49 Marian Nicolae noiembrie 27, 2012 la 8:45 am

  @ Adrian B

  Interesanta povestea:

  ” Din viespe nu faci albina , nici din curva gospodina ! “

  Da si eu sunt curios cum o s-o sfarseasca madama Udrea…..

  Dar, inainte s-o sfarseasca, ar fi onorabil din partea dansei sa returneze banii ciorditi pe timpul cand a fost „ministereasa” asa, ca o mana de oameni sa zica desprea ea mai tarziu:

  – Domne, asa cum a fost ea, totusi, i-a dat Dumnezeu mintea de pe urma si a returnat banii tarii, cel putin sa nu ramana in istorie si ca hoata…..

 48. 50 Radu decembrie 28, 2012 la 10:16 am

  De la ora 4 dimineata va citesc blogul si am ajuns la acest articol. Pe bune acum, dumneavoastra va pierdeti timpul cu ce scrie Udrea pe blog? Doar e pretena la catarama cu Poteras, ce naiba

  PS: Am aflat ce-i cu doamna din Braila, v-am citit articolul ala.


 1. 1 Năstase: Elena Udrea e disperată Trackback pe noiembrie 25, 2012 la 6:01 pm
 2. 2 Doi actori… « Motanul Incaltat Trackback pe noiembrie 25, 2012 la 11:53 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: