Despre campania electorală

Este titlul editorialului publicat astazi in Jurnalul National. Editorialul poate fi citit aici.

 Nu mai avem o singură campanie electorală. Avem câteva sute. Desfăşurate la nivel local, cu reguli diferite, cu mici înţelegeri, aceste campanii nu mai au un fundament ideologic. Bătălia, în fiecare colegiu, este pentru cine va lua 50% din voturi ca să nu intre la „loterie”.

Evident că nu se discută despre programele de guvernare, despre consecinţele opţiunilor electorale şi politice din SUA sau, chiar, despre ce se poate întâmpla în Orientul Mijlociu…

În colegii, firesc, contează dacă se introduce canalizare, dacă se repară o şcoală, dacă se asfaltează un drum. Parlamentarul devine astfel un fel de lobbist pentru resurse – la nivelul judeţului sau al guvernului sau cu ocazia dezbaterii bugetului. De aceea, la televizor, aflăm, în fiecare zi, cine cu cine „coabitează” în judeţe, în formule transpartinice.

Singurul care mai face campanie electorală la nivel naţional este Traian Băsescu. El a reluat tradiţia emisiunilor „La gura sobei” şi ne ţine, sistematic, lecţii de economie şi de diplomaţie, explicând, indirect, ce înţelege el prin coabitare.

În timpul ăsta, au avut loc alegeri de preşedinte în SUA, alegeri de secretar general în China şi repetiţii generale pentru alegerile din România în Lituania. Fostul comisar al UE, actuala preşedintă a Lituaniei, cea care ne dădea lecţii de democraţie la Bucureşti a contestat rezultatul votului popular. Prietenii din PPE n-au reacţionat.

Cu prilejul ăsta, mi-am adus aminte de ceea ce scria Kissinger, în cartea lui „Diplomaţia”, despre destinul lui Gorbaciov: „Politica la nivel înalt nu admite slăbiciunea – chiar dacă victima nu este principala cauză a acesteia. Aura lui Gorbaciov a atins apogeul când el a apărut în chip de lider împăciuitor al Uniunii Sovietice ostile ideologic şi înarmate nuclear. Pe măsură ce politica sa a început să reflecte mai curând confuzie decât un scop precis, poziţia lui Gorbaciov a intrat în declin. La cinci luni după eşecul loviturii de stat comuniste, el a fost obligat să demisioneze şi a fost înlocuit cu Elţin, printr-o procedură întru totul lafel de „ilegală” ca şi aceea care provocase mânia Occidentului cu cinci luni mai devreme. De astă dată, democraţiile s-au alăturat rapid lui Elţin, în mare parte cu aceleaşi argumente pe care cu puţin timp înainte le invocaseră în sprijinul lui Gorbaciov”. 

 

19 Răspunsuri to “Despre campania electorală”


 1. 1 Radu Humor noiembrie 22, 2012 la 12:05 am

  Mda !
  Sunt curios cine dintre vechii susţinători va înfige primul cuţitul în spatele rămas cam de mult descoperit al lui Băsescu ?!
  Numai că Băsescu, ca orice trişor are în mânecă destule foste şi actuale, dacă nu chiar şi viitoare compromisuri sau şantaje pe care nu se va sfii deloc să le scoată la iveală :
  Aşa că să arunce cu piatra înţărcării , doar cel care n-a supt alături sau lângă el, din bogăţiile naturale sau financiare ale României !

  P.S. De ce întârzie atât de mult comunicatul INS privind populaţia României ?!
  Ai senzaţia că nimeni nu vrea să afişeze cifrele reale, unii pentru că se va dovedi corecta îndeplinire şi depăşire a cvorumului, iar alţii pentru a nu se reduce diferitele ” foloase” ce se calculează în funcţie de aceste date 🙄

 2. 2 Karakas noiembrie 22, 2012 la 12:38 am

  Da, Gorbaciov a dat semnale ca e moale, si lupii au adulmecat slabiciunea. Poate in alta gama si Iliescu si Constantinescu au fost slabi, si au fost atacati la foc continuu. Basescu e alt animal politic. Hiena, ataca si apoi dispare in noapte. Nu e slab si nu se lasa, indiferent daca il rejecteaza milioane sau nu. Din punctul asta de vedere e cam la fel ca Ceausescu.

  L-am tot criticat pe Gitenstein, cred eu argumentat. La final de mandat a reusit o donatie la un spital din Iasi. Probabil o incercare de a schimba putin din imaginea sa sifonata. Nu a donat el, ci cred o institutie militara a SUA vreo 700 mii dolari. Trebuia sa il critic mai mult…poate crestea suma…

  Dar iata avem un alt personaj interesant, dl Wesley Clark, consilier onorific al Primului Ministru (banuiesc ca „onorific” inseamna ca nu e platit de contribuabilii romani). Toata stima daca este asa. Dl Clark, fost militar de cariera face azi business, si, in interviul acordat Adevarului, afirma bunele sale intentii:

  „Treaba mea aici este să sprijin dezvoltarea economică, să sprijin crearea de oportunităţi de afaceri în România. Ne concentrăm în domenii cum sunt exploatarea resurselor minerale, agricultură, hidrocarburi, sectorul sanitar şi alte zone în care putem aduce tehnologii şi investiţii care să creeze locuri de muncă…”

  Mmm, suna prea bine sa nu scartzaie…ia sa mai citim un pic…

  „În primul rând, ideea este să folosim resursele minerale şi de hidrocarburi pentru a genera venituri pe care Guvernul le poate direcţiona spre dezvoltarea agriculturii, educaţiei şi a sistemului sanitar….”

  Aha, deci, ciupercutza ce-i? Pai e Snow White care merge in padurea romaneasca sa culeaga papa pentru piticii americani, cintind cu drujba – pardon – chainsaw in mina: „Mai sunt citiva copaci…in linistea serii”. Pentru ciobani: noi va luam resursele la pretul pietei (stabilit de ai nostri), voi va bucurati ca vi le-am luat.

  „…Sunt implicat în afacerile din America în ceea ce priveşte petrolul, gazele, biocombustibilul, energia eoliană, energia solară, energie electrică şi baterii. Ştiu destul de multe despre aceste tehnologii. Ştiu că gazul de şist are un viitor extraordinar în România….”

  Excelent, Romania are nevoie urgent sa exploateze gazul de sist. Asta a fost o prioritate inca de pe vremea lui Decebal, dar nu am avut tehnologia americana. Dupa gaze, urmeaza aurul, noi fiind primitori si darnici, l-am dat cam tuturor celor ce ne-au ocupat sau condus. Azi, avem sansa sa il dam pe bani.

  Roşia Montană este importantă pentru locurile de muncă pe care le poate crea. Dar protecţia mediului este importantă. Sunt tehnologii care permit exploatarea aurului fără a pune în pericol mediul. Roşia Montană trebuie încurajată să folosească astfel de tehnologii….”

  Deci, dl Clark, lucreaza la strategia de dezvoltare a Romaniei, in guvernul Ponta. Am inteles din prima despre strategia energetica. Despre agricultura, sectorul sanitar si „şi alte zone în care putem aduce tehnologii şi investiţii care să creeze locuri de muncă” vom vorbi la anul si…Merry Christmas, Happy New Year si zornait de zurgalai!

  Aici gasiti tot interviul:http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Romaniei-Generalul-Wesley-Clark-Montana_0_814118838.html

 3. 3 Karakas noiembrie 22, 2012 la 1:10 am

  Am uitat esentialul: un domn, dintr-o imparatie de peste mari si tari, care declara ca este implicat in afacerile cu resurse, este si consilier al Primului Ministru al unei regat mai mititel. Consilierul afacerist afirma ca scopul in activitatea sa in Romania sau este de „.. a ajuta România în dezvoltarea unor strategii economice generale”. Sigur nu putea sa specifice in ce calitate, intrucit e vorba de o dualitate, afaceri-consiliere. Yep, si eu ajut pe altii sa le iau banul. No ofense Mr. Clark. Dar..Un conflict de interese mai baban nici ca puteam sa gasim. Nu ca scopul n-ar fi nobil. Interesele innobileaza in capitalism. Nu ma mai mira nimic. Oamenii de afaceri pur si simplu paraziteaza politicul si administratia, lucrind ca lobisti in interesul corporatiilor lor, pardon…ajutind. Iar politicienii, de la stinga la dreapta, fac frumos.

  In final, macar sa luam niste bani frumosi…ne da dl Clark si ceva cifre, sa intelegm cit ne putem dezvolta daca vindem resursele alea?

  Si-am incalecat pe-o sha…

 4. 4 George Ban noiembrie 22, 2012 la 8:26 am

  Am aflat cu surprindere (spre rusinea mea!) ca cine ia peste 50 % din voturi nu mai participa la loterie. Este o veste buna. Ne poate explica cineva clar, care sunt regulile loteriei? Multumesc!

 5. 5 NELU FIERARU noiembrie 22, 2012 la 9:00 am

  Unde sunt acei lideri care să determine mulțimile să îi urmeze, indiferent de sacrificii? Care să conducă prin exemplul personal. Care să creadă din toată inima că „patria este poporul!” Unde sunt acei lideri care să fie mistuiți de o viziune măreață pentru România, o viziune contagioasă, capacitând oamenii să se ridice deasupra intereselor mărunte?

 6. 6 Marian Nicolae noiembrie 22, 2012 la 9:09 am

  @Karakas,

  Ne-am prins si noi cum sta treaba cu acest general Wesley Snipes…asta Clark am vrut sa zic…..

  Un lucru care nu trebuie trecut cu vederea, este faptul ca dl. General Wesley Clark a fost vataf de mosie in fosta Yugoslavie, impartind si dijmuind tot ce se putea pe-acolo….

  Acelasi om, coincidenta, bat-o vina, ce sa-i faci, este acum insarcinat „onorific” sa ne ajute sa ne distrugem de tot tara, astfel incat sa apuce si el o bucatica, acum si alta bucatica dupa ce-i Romania gata, vreau sa zic disparuta de pe harta….

  Sa fie vorba de aceeasi coincidenta”providentiala” care ni l-a trimis pe Jeffrey Franks drept mana dreapta a Domnului, ca sa ne dam seama mai tarziu ca de fapt Scaraotchi era numele sau???

  Nu va mai imbatati cu apa rece, TOT ce vine de la americani SUCKS pentru noi romanii.

 7. 7 Doru Coarna noiembrie 22, 2012 la 9:18 am

  @ Karakas;

  drumul spre iad este pavat cu…

  Asa se incepe globalizarea in Europa, din Romania ca-i cea mai slaba. Intre timp se clatina si sarma pe care stau Franta si Germania, tot cu datoriile alea, iar cand va sosi si vremea lor, la final, un nou Clark va ateriza si pe la ei invatandu-i stategiile de dezvoltare necesare globalistilor.

  Cand spuneam, acum vreun an-doi, chestiile astea aici, multi radeau, ca sunt prapastios, apocaliptic, ca bat campii cu gratie (era divina, deh!), etc… Iata ca a inceput asa cum am zis, de la noi spre vest, invers fata de revolutiile din ’89, in acord cu nivelul de dezvoltare economica al fiecarei tari.

  Repet si sustin, procesul este obiectiv, nu poti decat sa participi cu speranta ca vei fi lasat sa existi ca populatie, deoarece ca tara oricum vei fi incorporat in constructia globala. Totul e sa scapi de colonizarea cu o alta natie, si exista, asa cum stim, multi doritori… Deci, sa vedem.

  Aici intervine acelasi Gittenstein care a spus, cu sinceritate acum vreo doua saptamani, ca sa stam naibii uniti laolalta, altminteri… si toti il criticau, ca cum isi permite… el defapt ne facea un serviciu, ne deschidea ochii si ne confirma realitatea dura, planurile inalte si proxima ofensiva, intentiile…

  Mai, nu poti ajunge rau de tot daca nu esti si un pic prost. Iar prostul asta face, nu vede, nu aude, nu intelege, nu judeca singur, ci se uita in gura unuia dubios care are interese personale, sefi de partide, politicieni expirati, profitori bugetari, conectati la ban public, etc.

 8. 8 Marian Nicolae noiembrie 22, 2012 la 9:20 am

  Un articol jos palaria din partea d-lui. Marian Radulescu:

  Ein, zwei, polizei? Nein fur uns, Deutsche Welle!
  de Marian Rădulescu

  http://romanian.ruvr.ru/2012_11_22/95454895/

  Vă prezentăm reacţia cititorului nostru, domnul Marian Rădulescu, la articolul „Colonia România”, publicat de site-ul în limba română al postului de radio Deutsche Welle, în care se reiterează că „România ar putea ajunge să fie condusă de un parlament absolutist, dotat cu o majoritate aptă să schimbe constituţia, agreată şi alcătuită după bunul plac al Vocii Rusiei şi Antenei 3”.

  „Aşadar, mai pe româneşte, nu faceţi pe poliţiştii cu România, domnilor de la „Deutsche Welle”! Deşi postul dvs. de radio se numeşte „Deutsche Welle” nu sunteţi vocea întregii Germanii, ci a unei oligarhii grupate în spatele bustului generos al „frau-fuhrer” Angela Merkel. Această oligarhie care conduce Germania îl sprijină susţinut pe Băsescu şi camarila sa pentru a rămâne neclintiţi în fruntea României. Întrebarea este: de ce nemţii, cunoscuţi drept oameni pragmatici şi dintr-o bucată, sprijină asemenea lichele în fruntea unei ţări care face totuşi parte dintr-o uniune al cărei motor pretind că sunt? Pot oare, ca oameni ai cuvântului dat, să coopereze cu nişte indivizi făţarnici, care mint aşa cum respiră? Iată că pot, pentru că: 1) Tocmai pragmatismul face ca ei să susţină această clică în fruntea României, întrucât astfel această ţară contribuie la bugetul UE, dar nu primeşte nimic în schimb; 2) Nemţii nu cooperează, ci dau directive acestor slugoi. Iar pentru restul românilor toarnă generos aceeaşi gargară cu „democraţia”, cu”instituţiile statului de drept” şi cu”valorile occidentale”.
  Au „prins şpilul” că făţărnicia se poartă şi aduce foloase; articolul în limba română din „Deutsche Welle” numit „Colonia România” musteşte de făţărnicie de la cap până la coadă. Şi de ranchiună, întrucât nemţii nu pot să uite că românii le-au „tras clapa” în cel de-al doilea război mondial. De aceea ei vor ca românii să se uite numai către Occident şi să-l venereze; o dată ca să le facă numai vidanjare şi salahorie, apoi ca aceştia să nu vadă cum Germania, pentru a-şi făuri prosperitatea, a demarat o colaborare de anvergură cu Federaţia Rusă, materializată mai ales prin North Stream, devenit funcţional. Probabil voiau să dirijeze publicul român pe făgaşul apusean cu fraze stupide ca: „Va ajunge România realmente să fie condusă integral de la pupitrul unui parlament absolutist, dotat cu o majoritate aptă să schimbe constituţia, agreată şi alcătuită după bunul plac al Vocii Rusiei şi al Antenei 3?”

  Însă, cum subtilitatea le lipseşte aproape cu desăvârşire, au reuşit să irite Rusia, deocamdată la nivel de luptă pe tărâm jurnalistic; articolul „Deutsche Welle atacă Vocea Rusiei” scris de Valentin Mândrăşescu este o reacţie promptă şi firească. Însă nemţii trebuie să fie extrem de prudenţi de acum încolo, întrucât ruşii n-au uitat făţărnicia de după acordul sovieto-german din 1939…

  În cele ce urmează, să parcurgem succint articolul cu pricina, intitulat „Colonia România” publicat, repet, pe site-ul în limba română al DW (vezi Colonia România).

  Aşadar, autorul se întreabă: „Sunt românii independenţi cu adevărat? Şi dacă sunt, îşi vor putea păstra ei oare independenţa după alegerile de la 9 decembrie 2012?” Răspunsul este: nu, românii nu mai sunt independenţi. S-a văzut clar în această vară la referendum: voinţa populară, exprimată prin vot, a fost aruncată la gunoi prin dictatul de la Bruxelles, Berlin, Washington. Următoarea întrebare: „Ce înseamnă orientarea României spre Vest?” nu poate avea decât următorul răspuns: înseamnă jefuirea avuţiei naţionale, distrugerea cu bună ştiinţă a industriei, agriculturii, infrastructurii, pauperizarea populaţiei României, transformarea acesteia în mână de lucru ieftină, care poate călători liber prin Europa numai pentru a slugări pe salarii modeste şi fără forme legale occidentalilor înstăriţi.

  Următoarea frază: „Nenumăratelor atacuri anti-occidentale din ultimele luni ale „patrioţilor” de serviciu din subordinea tripletei Ponta-Antonescu-Voiculescu, forţele grupate în ARD n-au reuşit să le opună mai nimic, dacă facem abstracţie de rateul ecoului legionaroid al invocării versurilor lui Radu Gyr”. Gata, ne-am dat seama: oftaţi plini de nostalgie după legionarii lui Corneliu Zelea Codreanu! Este lucru ştiut: acesta a declarat că într-atât crede în victoria Germaniei, încât preferă să se prăbuşească tot neamul împreună cu Axa Berlin-Roma. Nu trebuie să oftaţi după ce a fost odată: mai sunt unii, pe la tabloidul „România Liberă”, care susţin că Băsescu trebuie să modifice votul popular, în caz că naţiunea „derapează” de la Axa Washington-Londra-Bucureşti. Cam mulţi obsedaţi de axe imaginare…

  Însă DW îşi dă arama pe faţă în cele ce urmează: „Dimpotrivă, criza financiară şi economică confruntând zona euro şi soluţiile propuse de germani întru aplanarea ei au scos în evidenţă că parte din elitele europene năzuiesc chiar la o integrare accelerată şi prin urmare la o reducere notabilă, pe viitor, a suveranităţii statelor membre ale UE”. I-auzi, se naşte AL PATRULEA REICH? Iată cum fundamentează această teorie, drăguţii de ei: „Fiindcă, din unghiul acestor elite, Bătrânul Continent nu va putea face faţă rigorilor economico-financiare ale globalizării dacă nu-şi va oferi crearea Statelor Unite ale Europei. În acest scop li se cere statelor naţionale să renunţe la bună parte din independenţa lor, care, în interesul tuturor părţilor membre ale acestui tot numit Comunitate, se vede transferată autorităţilor de la Bruxelles”. Bine că o spuneţi deschis şi pe faţă!

  Dar despre România ca parte a noului conglomerat ce spune DW? Cam asta: „Pe de altă parte, este perfect adevărat că România este o ţară cu o economie şi o forţă armată slabe, lipsită de suficiente resurse şi de tradiţii de rezistenţă. Anemia ţării îi amplifică vulnerabilitatea şi sporeşte poftele hrăpăreţe ale celor ce vor să pună mâna pe puţinul pe care-l are. La fel de adevărat este că occidentul a investit masiv în România şi doreşte să-şi protejeze investiţiile”. La ordinul cui au acţionat toţi guvernanţii din 1990 încoace când au distrus economia naţională, când au redus forţele armate la dimensiuni caricaturale? Cum a investit masiv occidentul în România? Nu cumva prin preluarea, la preţ de nimic, a numeroase active în România? După care a urmat distrugerea fizică a numeroase capacităţi productive, numai pentru a pune mâna pe terenurile aferente? Iar ca să arate ca au făcut şi investiţii reale, au însăilat ici-colo câteva făbricuţe, care reprezintă doar o fărâmă din industria românească din 1989! Poate că mai mult a investit Occidentul în zona speculaţiilor financiare, care ştim deja ce impact negativ au asupra oricărei economii!

  După care DW ne arată ce perspective minunate ne aşteaptă pe noi, cetăţenii prin adoptarea „mult-hulitului capitalism”. Ni se spune despre domnia legii, de câştigarea unor drepturi fundamentale… vrăjeala de rigoare, până la următoarea frază: „Societăţi deschise, în care cetăţenii se feresc să fure şi-şi investesc în schimb banii, energiile creatoare şi puterea de muncă doar în măsura în care li se recunosc şi li se respectă realmente drepturile”. Cum poate fi o societate deschisa, când oamenilor li se recunosc şi li se respectă drepturile după o anume măsură? Adică aşa a hotărât cineva acolo, sus, ca unii să fie favorizaţi şi alţii să fie paria?

  Aici am vrut să ajung: de ce acest sistem de „valori democratice” este pentru unii mumă iar pentru alţii ciumă?

  Daca tot se vorbeşte despre drepturi fundamentale, întreb: de ce nu există pentru toţi oamenii dreptul de a se afirma, de a porni în viaţă cu şanse egale, diferenţierea urmând a fi făcută doar de efortul individual, de munca şi de instruirea fiecărui individ? Când dreptul la afirmare este dat numai de averea personală şi a familiei, când cretinii cu bani mulţi se ridică, dobândind putere şi influenţă, în ciuda faptului că nu ştiu nici să se iscălească, toată această propagandă occidentală este ca un imens balon de săpun care, odată spart, lasă vederii toate zoaiele lumii reale clădită după capriciile „zeului ban”!

  Nu sunt un pro-occidental sau pro-american. Pentru simplul motiv că nu sunt primit în acest sistem. Pur şi simplu nu am dreptul de a mă afirma, de a folosi experienţa de o viaţă, de a trăi decent, eu şi familia mea. Nu am măcar dreptul la o slujbă decentă. De ce? Pentru faptul că am peste 50 ani, că m-am format ca om în perioada socialistă, că am obiceiul să gândesc analitic, nefiind un individ „profilat” care să întrebe şi când are voie la WC. Iar ca mine sunt mulţi. Iar noi nu dorim o asemenea integrare a ţării noastre. Dorim ca România să aibă lideri puternici, cu personalitate, nu nişte „yesmeni” cu spinările încovoiate în faţa celor mari. Dorim ca România să facă alianţe şi legături bilaterale în toată lumea, acolo unde interesele o cer. Pentru că numai aşa putem avea o economie sănătoasă, care să permită un bun nivel de trai. Pentru că trebuie să renunţăm la mentalitatea de slugi. Dacă ne vom purta ca oameni liberi, vom fi trataţi ca oameni liberi!”

 9. 9 santinela noiembrie 22, 2012 la 9:34 am

  DORU COARNA- acuma da tata,sint de acord cu tine.Analiza-i buna si corecta.
  In alta ordine de idei sa sti ca nu sint membru nici unui partid dar daca USL-ul ia peste 60% o sa-ti reamintesc de analiza ta .

 10. 10 Radu Humor noiembrie 22, 2012 la 11:06 am

  România are un potenţial uriaş şi globalizarea, visul dement al unor pretutindenari, care dacă n-au o ţară a lor, vor să-şi tragă una cam cât Europa (deocamdată :mrgreen: ) n-ar putea niciodată porni de aici, dacă n-am avea şi atât de multe cozi de topor, uşor de ameninţat, şantajat , şi în final cumpărat de către aceşti negustori de popoare !
  Despre forţa şi atotputernicia lor, umflate prin acţiuni din cele mai diverse, mincinoase şi mârşave ( printre care şi propaganda asiduă, că dacă vor ei ceva, musai e aşa!) am început să ne convingem.
  Astfel celebra „Regele e gol ! ” se potriveşte de minune actualului jandarm al lumii , rupt în cur de datorii, iar în curând lipsit şi de posibilitatea folosirii tiparniţei, ce aruncă pe pieţe ( care mai au naivitatea să înghită cacialmaua lor 😉 ) cantităţi uriaşe de dolari fără acoperire în aur !
  America plăteşte acumpentru naivităţile exprimate plastic prin „Elefantul şi Şoricelul”, în care Elefantul ar trebui să fie SUA şi Israelul- şoricelul !
  Din păcate situaţia a fost inversată şi şoricelul îl duce de nas/trompă pe elefant, unde vrea acum aducându-l în sapă de lemn, cum se spune pe la noi !
  Băsescu şi ai lui n-au înţeles mersul implacabil al Istoriei ( eu cred că nici nu mai pot da înapoi sau să cotească spre altă direcţie) şi dacă nu-l măturăm la timp de pe scena politică, riscăm să pierdem un loc mai în faţă la masa negocierilor viitoare !

 11. 11 Bomba Argesului noiembrie 22, 2012 la 11:49 am

  … Si nu uitati catilinara alegerilor parlamentare din Judetul nostru:

  Argeşeni! E foarte important ca TOŢI candidaţii noştri să ocupe un loc în parlament. Altfel, chiar şi beneficiind de redistribuire, nu vom avea în parlament argeşeni, ci dintr-un judeţ aleator. Credeti ca se vor zbate pentru judeţul nostru?

  Deci nu vă culcaţi pe-o ureche: da, este adevărat: vom caştiga în Argeş, dar fiecare vot contează. Poate fi chiar votul vostru! De data asta e adevărat: chiar votul tău poate face diferenţa! Vrei locuri de muncă în Argeş, pensii decente şi-o viaţă mai bună pentru ai tăi? Argeşene, vin-o la vot! Această singură oră „cheltuită” cu votarea iţi va schimba TOATĂ viaţa. De data asta se poate! Hai Pendiuc, traiască Argeşul!

  … mai mult chiar: e valabil pentru orice judeţ; prezentaţi-vă la vot, dragi bucovineni, bănăţeni, ardeleni, olteni, munteni, dobrogeni, intelectuali, agricultori, patroni, muncitori, studenţi, femei casnice ce duceţi povara gospodăriilor voastre, şomeri ce acum păreţi a fi abandonaţi…

  Amanunte (uneori picante) despre noi si adversarii vostrii si ai tarii aveti, din belsug, aici:
  http://arges-stiri.blogspot.ro/
  http://argesul.wordpress.com/
  http://pitesti-arges.blogspot.ro/

 12. 12 Marian Nicolae noiembrie 22, 2012 la 12:54 pm

  Băsescu zice că n-avem stat de drept.
  N-avem preşedinte de drept!
  Autor: Lucian Avramescu

  http://jurnalul.ro/editorial/basescu-zice-ca-n-avem-stat-de-drept-n-avem-presedinte-de-drept-628928.html

  Suit pe muşuroiul de gunoaie pe care l-a clădit (singura lui ispravă) în aceşti ani, Traian Băsescu cântă cocoşeşte la vecernie, deja zilnic, se-nfoaie, arată cu deştul acuzator spre inamicii politici, face zarvă şi praf mult. Păi preşedintele n-ar trebui, fiind apolitic, să aibă inamici politici! El are. Mai mult, se află în plină şi avântată campanie electorală pentru ARD, în fapt pentru el însuşi, pentru Elena Udrea, pentru vârfurile vulnerabile ale PDL. Partidul are mari şi îmbârligate probleme cu legea. Cu legea e în conflict şi Băsescu, de când se ştie. Aşa că, demis, nedemis, guvernator sau arendaş aciuat la Cotroceni, Băsescu se bate cu cărămida-n piept să arate oastei lui fărâmate că e puternic. Ce zice? Zice, între altele, că n-avem stat de drept. Că, văleleu, au observat şi ăia de afară că n-avem stat de drept şi ne aşteaptă o cotonogire cu făcăleţul raportului defavorabil. Să te ţii bârne şi vânătăi pe popoul democraţiei româneşti. Păi chiar el, Băselu, zicea că e statul, că e conştiinţa naţiei, că el şi doar el ştie cine-i bun de premier şi de procuror general şi de şef la servicii şi de măturăreasă de bloc. Păi dacă s-a stricat statul şi nu mai e de drept cine l-o fi paradit?

  În dimineaţa asta nea Nelu Cotrocelu, cu căciulă pe cap şi zâmbet larg desenat pe figura octogenară, ieşea din spitalul unde se lăsase ciocănit, inspectat prin interioare. Doctorii l-au găsit viu şi bun să umble prin bătătura planetei. Ce-a zis nea Nelu, chestionat în poartă de ziarişti, despre statul de drept? A zis că există, că nu e în pericol, că avem legi, pe care ar trebui să le şi respectăm, partide, Parlament, Constituţie.

  Dacă Băsescu urlă că n-avem stat de drept e o chestiune, strecoară ironic octogenarul, de competenţa psihologiei, ştiinţă care se ocupă de iţele întortocheate din scăfârlia individului. În general hoţul strigă hoţii, cel care strigă că statul de drept e în pericol îl pune chiar el în pericol. Să aibă dreptate fostul preşedinte? N-am avut, cât a stat la Cotroceni, o relaţie armonioasă cu nea Nelu. Am suferit, ca agenţie de ştiri, AM Press, cea mai lungă suspendare de acreditări din presa română iar eu nu l-am iertat cu pixul zilnic. Mă rog, ne-am împăcat după ce a priceput că avem Rege şi a făcut pace cu Majestatea Sa. Acum vorbim relaxat, ceea ce nu se va petrece în veci cu Băsescu, sunt sigur. Deci fostul preşedinte, ajuns la vârsta înţelepţirii, e sigur că avem stat de drept. Și atunci, mă întreb, ce n-avem? Păi n-avem preşedinte de drept. Preşedintele nu e de drept preşedinte, ci instigator şi guvernator şi arendaş. Obsedat de aur şi cupru care, exploatate de o firmă străină care are utilaje şi promite nu doar să ne scape de povara minereurilor, ci şi angajarea a vreo 900 de inşi cinci ani (asta da ocupare a forţei de muncă şi scoaterea României din blestemul şomajului!), obsedat de propria avere şi, atenţie, libertate, Băsescu ţine slujbe de vecernie politică. A ţinut două. Vor urma zilnice tămâieri şi blesteme.

  MCV (un bau-bau internaţional), ştie Băselu, ne are pe lista neagră şi ne va ronţăi. Vine iar peste noi Barroso. Vinovat – Crin Antonescu. Cum a reuşit liberalul aşa performanţă? Cât a fost interimar la Cotroceni n-a dat mâna cu mafia internaţională. Grav. În Deal nu are voie să stea decât marinelu, abonat etern al nenorocirilor noastre, pacostea unei ţări care trebuia să facă Revoluţia din 89 nu împotriva fostului dictator, ci a următorului.

 13. 13 Marian Nicolae noiembrie 22, 2012 la 1:18 pm

  Domnul presedinte Constantinescu cred ca trebuia sa mai adauge si faptul ca aderarea Romaniei la NATO ne-a costat pe noi romanii ingenuncherea si umilirea Armatei Romane, acceptarea saraciei maxime, distrugerea economiei, industriei, flotei comerciale romane, a agriculturii, distrugerea invatamantului a sanatatii, sa mai adaug si altceva????

  Constantinescu: Romanii au platit un pret social greu pentru aderarea la NATO
  Scris de: Ioana Ivan

  http://www.incomemagazine.ro/articol_88502/constantinescu-romanii-au-platit-un-pret-social-greu-pentru-aderarea-la-nato.html

  Fostul preşedinte Emil Constantinescu a declarat, la ceremonia de aniversare a zece ani de la invitarea României în NATO, că românii au plătit un preţ social greu pentru reformele asociate aderării, el apreciind solidaritatea cu care poporul român a înţeles să accepte această situaţie.

  „În acelaşi timp a existat un preţ social extrem de dificil pe care poporul român le-a plătit pentru reformele asociate acestui proces. (…) Doresc să apreciez extraordinara solidaritate a poporului român. Aşa cum am spus şi în acele momente, reformele nu s-au făcut pentru NATO, reformele s-au făcut pentru noi şi ele au implicat un preţ extrem de greu: inflaţie fără precedent, şomaj, mărirea preţurilor, o viaţă dificilă, dar, aşa cum am făcut de fiecare dată, închei cu un omagiu către poporul român care a înţeles că NATO este în acelaşi timp poarta obligatorie către integrarea europeană şi că se află în faţa unei şanse istorice şi a plătit acest preţ social extrem de greu”, a precizat fostul preşedinte al României.

  Cosntantinescu a spus că faţă de proiectul aderării la NATO toate forţele politice româneşti au dat dovadă de solidaritate, care nu a fost doar declarativă.

  La care putem adauga intrebarile de mai jos:

  Pentru ce domnule presedinte, pentru ca copiii nostri sa ajunga sa plece din tara pentru ca nu mai au unde sa lucreze????

  Pentru ca pamantul romanesc sa ajunga pe maini straine?

  Pentru ca romanii sa se stinga ca popor pe aceasta planeta in beneficiul evreilor, care ne vor tara de foarte mult timp?

  Pentru ce acest GENOCID domnule presedinte????

 14. 14 Marian Nicolae noiembrie 22, 2012 la 2:32 pm

  Epurarea etnica a romanilor se desfasoara conform planului………

  Situaţie de NECREZUT într-un sat din Arad.

  Moştenitorii unui nobil maghiar au câştigat în instanţă localitatea şi cer EVACUAREA oamenilor ( a romanilor din Romania)

  http://www.antena3.ro/romania/situatie-de-necrezut-intr-un-sat-din-arad-mostenitorii-unui-nobil-maghiar-au-castigat-in-instanta-localitatea-si-cer-evacuarea-oamenilor-193040.html

  O familie a câştigat în instanţă 8.700 de hectare de păduri şi terenuri din judeţul Arad, adică întreaga suprafaţă a satului Nadăş, inclusiv biserica, intrând în conflict cu localnicii, după ce reprezentanţii familiei au mers, miercuri, cu un executor judecătoresc să evacueze unele terenuri.

  Reprezentanţi ai familiei care a obţinut o sentinţă definitivă şi irevocabilă la Tribunalul Arad, prin care primeşte aproximativ 8.700 de hectare de terenuri în jurul localităţii Nadăş, s-au prezentat, miercuri, cu un executor judecătoresc pe unul dintre terenurile care i-ar reveni şi pe care există o gospodărie.

  Peste 30 de localnici s-au adunat pentru susţinerea celor care locuiesc în această gospodărie, afirmând că beneficiarii sentinţei au obţinut practic toate terenurile şi pădurile din zona satului. Tot miercuri, beneficiarii sentinţei au mers cu un buldozer pe o păşune unde există un adăpost, intenţionând evacuarea zonei. În ambele situaţii, jandarmii şi poliţiştii au intervenit pentru a fi evitate conflictele între părţi, astfel că nu s-au semnalat incidente.

  Petrică Horga, viceprimarul comunei Tauţ, de care aparţine satul Nadăş, a declarat că sentinţa de restituire în natură a 8.700 de hectare de terenuri datează din 2007, iar în ultimul an beneficiarii acesteia au început să o pună în aplicare, identificând terenurile şi intrând astfel în conflict cu localnicii.

  Pe măsură ce localnicii au fost anunţaţi că pierd dreptul de a lucra terenurile agricole şi nu mai pot să folosească păşunile, aceştia au deschis alte procese cu noii proprietari, procese care se află pe rol. „Este o situaţie grea, oamenii se tem că rămân fără sursa de supravieţuire. Practic, familia respectivă a câştigat întreaga suprafaţă a satului. Cea mai mare parte sunt terenuri împădurite, peste 5.000 de hectare, aşa că noii proprietari au acum şi un ocol silvic privat”, a declarat viceprimarul.

  Conform sursei citate, cea mai mare parte a terenurilor câştigate au fost deja restituite noilor proprietari, în timp ce pentru o parte mai există conflicte în instanţă.

  Edilul a spus că familia care a obţinut terenurile a prezentat în instanţă documente din care a rezultat că este moştenitoarea unui grof, Iosif Grosz, care a deţinut importante proprietăţi în zonă în perioada interbelică. „În urma reformelor agrare, localnicii au primit terenuri pe care le-au lucrat, dar unii nu au şi titluri de proprietate”, a spus viceprimarul.

 15. 15 Motanul Incaltat noiembrie 22, 2012 la 4:26 pm

  „De astă dată, democraţiile s-au alăturat rapid lui Elţin, în mare parte cu aceleaşi argumente pe care cu puţin timp înainte le invocaseră în sprijinul lui Gorbaciov”

  Pentru ca Eltin sa-l puna pe Putin la Putere… Baieti „destepti”! 😀

 16. 16 M.Voicu noiembrie 22, 2012 la 6:33 pm

  @Marian Nicolae noiembrie 22, 2012 la 2:32pm ne dã o trimitere ”de NECREZUT… Moştenitorii unui nobil maghiar au câştigat în instanţă localitatea şi cer EVACUAREA oamenilor ( a romanilor din Romania)”
  ►Legile restituirii privesc exproprierile abuzive dupã 1945 (cu câteva excepţii), da’ cum drak era apropitarul în fr-un drept în 1945 când se terminase demult cu nobUlimea – sau d’aia a fost legatã tipa aia la ochi şi ie inHamovibilã ❓

 17. 17 blogideologic noiembrie 23, 2012 la 7:12 am

  Programul USL ? L-a comentat elogios generalul Pavel Abraham. Eu am rîs la unele puncte. Dar alte puncte mă îngrijorează. De exemplu “pamblicăriile” comerciale inserate în programele ecologice sau de “ecologizare”. Doar la atâta merge mintea “specialiştilor” USL? , şi nu mă refer la oamenii Agenţiei de mediu, unde doamna Rovana Plumb se pare că a înţeles destul de bine problemele. Şi iarăşi văd prezentă firma ROMPREST, care mai înainte primea bani de la stat prin bunăvoinţa-portocalie cu para-ndărăt, iar acum pare bine fixată în bunăvoinţa mai largă a USL. Eu privesc îngrijorat cum unii lideri ai USL deja îşi păcălesc electoratul.


 1. 1 Despre campania electorală | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe noiembrie 21, 2012 la 11:39 pm
 2. 2 Din nou despre Grecia si Spania… « Motanul Incaltat Trackback pe noiembrie 22, 2012 la 1:10 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: