Scrisoare deschisă

Scrisoare deschisă,

 

Domnule Președinte al Senatului,

Domnule Președinte al Camerei Deputaților,

Am aflat, din presă, că Președintele României Traian Basescu, îngrijorat de viitorul Raport Barroso – Reding – Day a dorit să aducă un nou subiect pe agenda acestor zile de campanie electorală.

În acest sens, Președintele României, făcând trafic de influență, în favoarea unui vot imperativ, contrar art. 69 din Constituție, vă propune să puneți în discuția Parlamentului autoritatea de lucru judecat și chiar judecata formulată de membri săi prin hotărârea referitoare la neînceperea urmăririi penale a celor doi foști miniștri – Borbely și Dobre – și să revotați hotărârea respectivă.

În măsura în care însă veți accepta acestă încălcare a Constituției, prin contestarea autorității unei hotărâri a Parlamentului (hotărâre neatacata la Curtea Constituțională) vă rog, la rândul meu, în calitate de fost președinte al Cameri Deputaților, ca – acceptând acest precedent – să supuneți, din nou, la vot – în numele celor 7,4 milioane de votanți de la Referendum – și hotărârea Parlamentului referitoare la decizia Curții Constituționale privitoare la demiterea Președintelui.

Oricum, vă rog să-l consultați și pe domnul ambasador Gitenstein dacă, în statul de drept SUA, președintele poate cere Congresului să mai voteze încă o dată pentru că votul nu a ieșit convenabil pentru el.

Consider că Președintele României ar trebui să explice prietenilor săi, că în baza Constituției, el este reprezentantul statului român în relațiile cu Bruxelles-ul și nu reprezentantul Bruxelles-ului în relațiile cu „organul reprezentativ suprem al poporului român” . Și că, în această calitate, nu poate accepta știrbirea unor prerogative constituționale ale Parlamentului.

P.S. Vă rog să-i reamintiți domnului președinte și faptul că, la conducerea Camerei, nu mai este doamna Anastase pentru a relua, neconstituțional, votul pentru un judecător la Curtea Constituțională.

 

35 Responses to “Scrisoare deschisă”


 1. 1 dorian65 noiembrie 12, 2012 la 6:21 pm

  Domnule Nastase de ce trebuie sa stea in parlament oameni care au pacate ?
  De ce trebuie sa fie protejati de ceilalti?
  Personal ,eu am o impresie enorm de proasta despre parlament.Ati facut niste legi de tot rahatul unde toti derbedeii scapa de pedeapsa.
  Legile lui Moise sunt foarte clare ale voastre intri pe o usa si iesi pe 10 sau mai multe incurajeaza infractorii in detrimentul oamenilor cinstiti sau legea este ca o bariera la care stau fraierii si smecherii o sar sau trec pe sub ea?

 2. 2 constantin dan (@Constantin98Dan) noiembrie 12, 2012 la 6:31 pm

  In sfarsit , profitorii regimului Basescu sunt loviti la buzunar .
  Nelu Iordache , asa-zis rege al asfaltului ( cunoscutele reparatii de sosele facute sa tina un an , ca dupa aceea sa fie rechemati aceeasi sa ” repare ” ) , castigatorul fragmentului ( in buna traditie basista ) Pecica Nadlac dintr-un alt fragment de autostrada , Arad Nadlac , a fost eliminat de la prajitura . 18 km in campie lina , fara rauri de trecut , date tipului acum mai bine de un an ca sa faca 6 % din caietul de sarcini in septembrie ! Bataie de joc . Si asta pe segmentul de autostrada care ar trebui sa ne lege de Ungaria ! Se pare ca omul lua credite pe care le garanta cu aceste contracte .
  Ca tot vorbim de autostrazi , ce nedreptate a fost ignorarea voita de catre presa la comanda a inaugurarii tronsonului Bucuresti Fundulea Lehliu , in noiembrie 2004 , 6 luni inainte de termen !
  M-as bucura daca , tot vorbind de infrastructua noastra , sector vital ( cate familii distruse in coliziuni frontale pe Nationalele largi de 2 metri , cate Daimler fugarite din cauza lipsei autostrazilor ! ) , Ponta ar fi mai responsabil . Citez ” este sigur ca anul viitor vom incepe lucrarile la Brasov Comarnic si Craiova Bucuresti ” – nici macar nu exista firma desemnata pentru primul santier – o lucrare colosala , autostrada in Carpatii Meridionali , nimeni nu stie ce traseu va avea a doua , nu sunt bani pentru lucrarea bechtelului in Bihor sau se asteapta de 4 luni numirea castigatorului licitatiei pe Timisoara Lugoj si el vine cu astfel de declaratii !

 3. 4 George Ban noiembrie 12, 2012 la 6:48 pm

  Genial! Sah mat!

  ASA trebuie reactionat! INSTANTANEU!

  De remarcat si reactia de acelasi tip a lui Victor Ponta:

  „Azi dimineaţă dl ministru Liviu Pop s-a prezentat la Parchet pentru că a citit în presă că s-a făcut o sesizare împotriva domniei sale legat de conflictul de interese. I s-a spus la Parchet că nu există nicio sesizare împotriva sa. Deci, procedura legală este următoarea: sesizăm presa, sesizăm editorialiştii, după care, la un moment dat, nu ştiu când, vom sesiza şi… Deci, dl Popa astăzi, disciplinat – i-am cerut şi lui şi domnilor Hellvig şi Silaghi să lămurească procedura, ‘domnilor duceţi-vă cu documentele’ – dl Pop disciplinat, cuminte, s-a dus la Parchet şi i s-a spus ‘Vă mulţumim, nu există nicio sesizare ANI împotriva dumneavoastră, duceţi-vă la ziare (…), acolo să facă sesizarea împotriva dumneavoastră în prima zi a campaniei electorale. Aşa cu editorialele, nici nu mai puteau fi oprite”

  Cat de puturoasa e lumea bascista!

 4. 5 Luminita Arhire noiembrie 12, 2012 la 7:12 pm

  1.Este de neinteles pentru mine , domnule Prim-ministru , de ce familia dumneavoastra politica – familie destul de numeroasa de altfel – a acceptat cu atata jenanta resemnare verdictul nedrept in ceea ce va priveste , mai ales ca sentinta viza un presedinte de partid si nu un prim-ministru ; au fost mici exceptii , nu foarte sonore insa ( Hannes Swoboda , spre exemplu , a avut cuvinte frumoase despre dumneavoastra , dar …cu sonorul pus pe minim ) . Nu am vazut insa o implicare onorabila pentru Partidul Socialistilor Europeni in ceea ce va priveste , dimpotriva , s-au eschivat sovaielnic chiar si atunci cand a fost in discutie Congresul de la Bucuresti , lasandu-l singur si cu spatele descoperit pe Victor Ponta – iar acasa Ponta a trecut drept nesigur si cu tendinta de a ceda prea usor . Mi s-au parut mult mai activi si cu miscari mai alerte liberalii europeni , mai hotarati si cumva mai …vizibili .
  2.Basescu Traian , de-o gretosenie rara , tine un discurs despre „statul de drept” – cred ca v-a citit scrisoarea deschisa si vrea musai sa polemizeze cu dumneavoastra ; iar o da cu voturile fraudate , iar cu Curtea Constitutionala , iar cu incompatibilii din Guvern , iar cu nemernicul de Parlament , iar cu „dragul de MCV „… In clipa de fata isi enumera toti aliatii formati din trei litere si iar ne ameninta si crede ca el este singurul care intelege STATUL DE DREPT . A, ultimul an cand institutiile au lucrat la comanda politica a fost in opinia sa 2004 ( vedeti ca nu va uita nici o clipa?) . Si-un calcul care reprezinta culmea aberatiei : daca in trei sectii de votare s-au fraudat 500 de voturi , prin extensie in 18 000 de sectii cate s-au furat ? Mai crede cineva ca un asemenea calcul poate iesi dintr-o minte sanatoasa ?
  3.Este frumos si linistitor steagul tricolor la fereastra apartamentului dumneavoastra !

 5. 6 Doru Coarna noiembrie 12, 2012 la 7:55 pm

  Pai dom’ Nastase, n-ati inteles: el, adica Basescu si celalalt, adica Ponta, au convenit zilele trecute la Cotroceni ca Romania a iesit din recesiune! Iarasi! A mai iesit ea de doua ori sub Boc, acum o data, prima data, sub Ponta, si desigur ca va mai iesi in numeroase randuri, ori de cate ori magarului ii trebuie aratat morcovul, ca sa mai merga…

  Cred ca demersul sau catre parlament este tot un mesaj fals, compromitator. Omul nu se joaca, chiar lupta contra USL in loc sa conlucreze institutional, a spus-o si o si face, stim bine. Mai stim insa ca si invinge, sau se impune, de regula…

  Iata ca acum declara ca dupa alegeri va desemna un PM care serveste interesul national, indiferent de rezultatul electoral, mai ales ca se anunta frauda majora, ramane deci la latitudinea lui sa evalueze, deci cum ii place si-i convine. Iese lumea in strada? Dupa referendumul vandut pe promisiuni? Nu, de acum inainte vor iesi in strada doar homosexualii la marsul ala al lor, agricultorii ce nu-si primesc subventiile si disponibilizatii plus restul nemultumitilor, insa sa iasa careva in strada ca suport politic, nu cred ca vom mai vedea ani multi de acum incolo…

 6. 7 serbanfl noiembrie 12, 2012 la 7:58 pm

  Mă bucură reacția dumneavoastră, mai ales că-i făcută în stilul ce vă caracterizează, stil ce-i face pe imbecili să se simntă așa cum sunt!
  Sper ca acest demers să trezească / stimuleze curajul celor ce-și pleacă prea des și prea mult capul în fața trioului ce amintiți!

 7. 8 Georgette noiembrie 12, 2012 la 8:13 pm

  Ca intotdeauna,PERFECT!

 8. 9 blogideologic noiembrie 12, 2012 la 8:54 pm

  Filosoful german Ulrich Beck (http://en.wikipedia.org/wiki/Ulrich_Beck ) spune : „Angela Merkel este noul Machiavel al Europei.“

 9. 10 cristina noiembrie 12, 2012 la 10:31 pm

  va multumim pentru postari. exprimati ce gandim multi dintre cei care am fost la ref dar dvs sunteti mai auzit chiar si de acolo. sau poate mai ales de acolo. sunteti un om puternic si va asteptam cu drag si pe-aici in ciuda dusmanilor. Respect!

 10. 11 Karakas noiembrie 12, 2012 la 10:36 pm

  Discursul lui Basescu de azi a fost unul tipic: agresiv, anti-democratic si anti-national. Nu are sens sa mai dezvolt, tine de patologic.

 11. 12 Aya noiembrie 12, 2012 la 10:55 pm

  @

  Adrian Nastase

  Spun public: (tocmai) ti-am trimis un email.

  Am pus acolo- mai puternic ca orice mesaj pe care l-ar fi putut transmite propriile mele cuvinte- superbele versuri ale lui Aragon (poetul pe care il iubesc cel mai mult- in afara de Shakespeare, cu care, pentru mine, incepe si se sfarseste literatura)
  „ce qui m’habite et qui m’obsede”
  si minunata melodie a lui Jean Ferrat, care le „nemureste” inca o data:

  Je ne sais ce qui me possede
  Et me pousse a dire a voix haute
  Ni pour la pitie ni pour l’aide
  Ni comme on avouerait ses fautes
  Ce qui m’habite et qui m’obsede

  Celui qui chante se torture
  Quels cris en moi quel animal
  Je tue ou quelle creature
  Au nom du bien au nom du mal
  Seuls le savent ceux qui se turent

  Machado dort a Collioure
  Trois pas suffirent hors d’Espagne
  Que le ciel pour lui se fit lourd
  Il s’assit dans cette campagne
  Et ferma les yeux pour toujours

  Au-dessus des eaux et des plaines
  Au-dessus des toits des collines
  Un plain-chant monte a gorge pleine
  Est-ce vers l’etoile Hölderlin
  Est-ce vers l’etoile Verlaine

  Marlowe il te faut la taverne
  Non pour Faust mais pour y mourir
  Entre les tueurs qui te cernent
  De leurs poignards et de leurs rires
  A la lueur d’une lanterne

  Etoiles poussieres de flammes
  En aout qui tombez sur le sol
  Tout le ciel cette nuit proclame
  L’hecatombe des rossignols
  Mais que sait l’univers du drame

  La souffrance enfante les songes
  Comme une ruche ses abeilles
  L’homme crie ou son fer le ronge
  Et sa plaie engendre un soleil
  Plus beau que les anciens mensonges

  Je ne sais ce qui me possede
  Et me pousse a dire a voix haute
  Ni pour la pitie ni pour l’aide
  Ni comme on avouerait ses fautes
  Ce qui m’habite et qui m’obsede

 12. 13 Radu Humor noiembrie 13, 2012 la 12:03 am

  Băsescu este asemeni unei javre ce latră de după grilajul de fier al gardului unei locuinţe.
  Dacă te răsteşti la el şi-i aplici unde trebuie lovitura (cu ştampila) nu se opreşte din fugă şi schelălăit, decât în buda din fundul Curţii ! 😉

 13. 14 Radu Humor noiembrie 13, 2012 la 12:18 am

  Mie mi se pare cusută cu aţă albă reclama de femeie de fier a Angelei Merkel, dar mai ales calitatea de eminenţă cenuşie cu care o tot „înghesuie” unii, probabil pentru a avea pe cine da vina în cazul unui eşec din ce în ce mai previzibil al acestei făcături transnaţionale!
  De altfel nemţii de rând i-au găsit o poreclă ce nu prea corespunde cu actuala statuie ce încearcă a i se ridica :
  Văcuţa merkel !

 14. 15 blogideologic noiembrie 13, 2012 la 4:33 am

  @dorian65 spune : „Domnule Năstase, de ce trebuie să stea in parlament oameni care au păcate ?”
  Dar la Cotroceni ?

 15. 16 blogideologic noiembrie 13, 2012 la 6:42 am

  O întrebare pentru doamna Viviane Reding, comisar european, şi de formaţie profesională antropolog :În Teoria structuraţiei, care este, vă reamintesc umil, o teorie post-empiristă, autorul, englezul Anthony Giddens, propunea ca analiza relaţiilor sociale să fie făcută utilizând ontologiile care incorporează experienţa umană. Ţin foarte mult să vă atrag atenţia că în analiza referendumului românesc ce a avut loc pe data de 29 iulie 2012, dumneavoastră şi ceilalţi comisari europeni nu aţi recurs şi la ontologia românească. Mutatis mutandis, dumneavoastră i-aţi tratat pe români la fel cum i-au tratat imperialiştii britanici pe aborigenii tasmanieni. Se ştie că aceia au fost distruşi. Intenţionează Comisia Europeană, actualmente decizional dominată de către Partidul Popular European din care faceţi parte, să distrugă poporul român ? Să ne reamintim, ameninţarea cu înfometarea poporului român, dacă acesta refuză să asculte ordinele venite de la centrala PPE de la Bruxelles, a fost mai mult decât transparentă.

 16. 17 Bibicu noiembrie 13, 2012 la 8:15 am

  0. LA CARREFOUR
  Clientul : *Art.69 lipseşte din raft. Măcar luaţi eticheta, d-le director.
  Directorul : A fost retras pentru 30 de zile, din ordinul Guvernatorului.
  Clientul : Se spune că pe la Penny(tenciar) s-ar mai afla.
  Directorul : Aşa ca să ştiu, câte exemplare aţi dori ?
  Clientul : 7,5 milioane !!! prima tranşă…

  * Din Constituţie.

  1. VREMEA MARILOR ÎNTREBĂRI
  EBA : Între micţiune şi dicţiune este oarece diferenţă, profesore ?
  Profesorul : Nu, la domnia-ta, după ştiinţa mea.

  2. LOGICĂ MATEMATICĂ
  Bretonata : Eu, Guvernatorul şi (am)băs ador Gâgănştain putem forma un triunghi dreptunghic isoscel, cu mine „hipo(tenuză)”, domnule academician MM (Mircea Maliţa), ca şi mine ?
  Academicianul MM : Exclus. Unul dintre voi este obtuz.

 17. 18 Marian Nicolae noiembrie 13, 2012 la 8:56 am

  Ironia este foarte fina, drept pentru care nu cred ca „impricinatul” va intelege ceva…mai mult ca sigur ca va avea nevoie de interpret….

  „Oricum, vă rog să-l consultați și pe domnul ambasador Gitenstein dacă, în statul de drept SUA, președintele poate cere Congresului să mai voteze încă o dată pentru că votul nu a ieșit convenabil pentru el.”

 18. 19 Marian Nicolae noiembrie 13, 2012 la 9:00 am

  Sa vedem de ce merg lucrurile rau in tara de….zeci de ani, ca sa nu zicem de secole….

  „Retras în viaţa privată în anul 1893, Nicolae Kretzulescu a fost ales Preşedinte al Academiei Române în sesiunile 1895-1895 şi 1897-1898. România a putut atinge un nivel de viaţă comparabil în 1938 cu al Belgiei, datorită în primul rând oamenilor care au reprezentat-o în circumstanţe dificile şi complexe.”

  „Dacă astăzi România este într-o situaţie economică incomparabil mai proastă decât aceea a Botswanei, probabil asta se datorează faptului că deşertul Kalahari a devenit mai productiv decât Bărăganul.”

  http://www.cotidianul.ro/despre-indreptarea-lucrurilor-intr-o-tara-stramba-199017/

 19. 20 Marian Nicolae noiembrie 13, 2012 la 9:17 am

  „Mergeţi la vot în număr mare!”

  Manifestul către români al prof. acad. Dinu C. Giurescu

  http://www.cotidianul.ro/manifestul-catre-romani-al-prof-acad-dinu-c-giurescu-199352/

  ROMANI!

  Mergeti la vot in numar mare, pentru ca: la o prezenta a romanilor de peste 60-65% UDMR-ul (care din 22 de ani a guvernat 13,7 ani – cel mai mult) nu mai intra in parlament si nu mai poate santaja partidele cu care se va alia, in cazul unei prezente mici.

  Poate ne trezim o data pentru totdeauna si le dam o lectie…!

  Daca sunteti patrioti, dati mai departe!

  DINU C. GIURESCU: „Am sentimentul că sunt în 1940, în preajma prăbuşirii hotarelor noastre”

  Iniţiativa de a desfiinţa judeţele se înscrie într-un şir de acţiuni care sunt menite, pe de-o parte, să destrame unitatea teritorială a ţării şi, pe de altă parte, să şteargă identitatea noastră naţională. Se anulează, cu o trăsătură de pix, toată această întocmire care are o vechime între 600 şi 700 de ani, intrată în conştiinţa noastră, a mea.

  Eu sunt din Vlaşca mai întâi, apoi din Argeş, şi pe urmă, evident, sunt din România, fiindcă Vlaşca şi Argeşul sunt parte din România. Ce facem?

  Ştergem cu buretele, ştergem cu pixul – tot? Unde voi fi? Din regiunea 1, cetăţeanul cu codul numeric personal cutare, pe care îl înscriu cu două-trei semne acolo, într-o listă şi, în felul acesta, am robotizat întreaga Românie. Eu nu mai aparţin unui judeţ, nu mai aparţin României.

  Aparţin unor sigle, unor numere înscrise… E trist!

  Aşadar, ce se întâmplă acuma cu desfiinţarea judeţelor se înscrie în două tendinţe foarte clare din ultimii ani. Pe de o parte destrămarea teritorială a României şi, pe de altă parte, ştergerea identităţii noastre ca români. Am să enumăr câteva argumente:

  *

  *Primul: regiunile de dezvoltare*, acel faimos proiect, din păcate al UDMR-ului: 50.000 Km², taie Transilvania în două, pe linia trasată de arbitrajul de la Viena din ’40. Acesta este un fapt.

  *

  *Al doilea: statutul minorităţilor* care se pregăteşte. Dacă se adoptă, prin formulă magică a asumării răspunderii, vom crea zeci de autonomii teritoriale, sub pretextul autonomiilor culturale. Autonomii teritoriale în

  Transilvania care vor face tranziţia de judeţele secuieşti, şi până la graniţa cu Ungaria.

  *

  *Al treilea argument: legea arhivelor*, în speţă întoarcerea arhivelor la emitent! Dumneavoastră ştiţi ce înseamnă asta? Să le întorc unde? Emitentul a fost până în 1918 Ungaria sau Austria. Acolo le întorc? Eu cred că nu-şi dau seama oamenii de catastrofa pe care o pregătesc României. Dacă le-aş propune Statelor Unite să întoarcă arhivele de la Arhivele Naţionale Centrale din Washington DC la diferiţii emitenţi, eu cred că s-ar uita şi ar spune probabil că este un act de trădare naţională, de destrămare a unităţii Statelor Unite.

  *

  *

  *Al patrulea argument: legea educaţiei*. Suntem educaţi după moda nouă europeană, în care 92% dintre elevii autohtoni au mai puţine drepturi decât 8% dintre elevii minoritari. E bine că au minoritarii drepturi, dar vreau ca şi majoritarii să aibă aceleaşi drepturi! Aceeaşi lege enumeră 22 de principii directoare, unul din principii este şi cultura, identitatea şi istoria românească, dar în lege nu se află nimic pentru promovarea acesteia. Mai mult decât atâta: finanţarea este favorizantă pentru minoritari: dacă sunt 10 elevi minoritari români într-un sat, desfiinţăm şcoala respectivă, iar dacă sunt zece minoritari într-un sat, facem o şcoală specială. Iată, deci, ce înseamnă legea educaţiei europene… Nu mai vorbesc de autonomia universitară, care acolo e proclamată cu litere groase dar, în realitate, universităţile sunt supravegheate, acuma, cum nu au fost niciodată înainte, după bunul plac al rectorului şi al altora.

  *

  *

  *Al cincilea argument: nu mai avem manual de istoria românilor*. Elevii de clasa a XII-a au un manual pe care scrie Istorie, iar înăuntru e tranşată, ca la abator, istoria românilor pe teme mari, pe care le înţelege un om care cunoaşte istoria românilor, dar nu unul care trebuie s-o înveţe, fiindcă principiul cronologic a fost desfiinţat.

  *

  *Al şaselea argument: eu pot să insult acuma drapelul ţării*, personalităţile marcante… În lege nu mai există incriminare penală pentru acest lucru, pentru profanarea sau batjocorirea simbolurilor naţionale. Fac ce vreau şi ce păţesc? În cazul cel mai bun, dacă acţionează guvernul sau autoritatea, primesc o amendă.

  *

  *

  *Al şaptelea argument:* am aflat cu stupoare că asociaţia culturală Forumul Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş nu primeşte un leu de la Guvern pentru acţiunile sale culturale.

  *

  *Al optulea argument: ora de istorie la televiziunea romană nu mai este*. Nu mai există, pur şi simplu.

  *

  *În al nouălea rând:* desprinderea propagandistică, şi chiar mediatică, a celor două judeţe şi jumătate secuieşti.

  *

  *În al zecelea rând: reforma sistemului sanitar*, care poate să ducă foarte departe, spre dezastru.

  Peste toate – şi cu asta am terminat – vine *anularea Parlamentului*.

  Asumarea răspunderii este o formulă extraordinară, ca să nu mai conteze Parlamentul. Marea Adunare Naţională era mult mai logică decât Parlamentul de astăzi. Spunea Constituţia din ’65: „forţa conducătoare din Republica Socialistă România este Partidul Comunist Român” – monopolul puterii. Era clară puterea. Deputaţii votau aşa cum spunea Partidul.

  Acuma nu! Avem un regim, chipurile, pluralist şi, în schimb, ne asumăm răspunderea încât orice lege poate să treacă în momentul de faţă, fiindcă Guvernul beneficiază de o majoritate aritmetică, care nu mai corespunde în niciun fel cu opţiunile şi cu sentimentele populaţiei.

  Revin la judeţe. Acestea nu sunt o creaţie a lui Mircea cel Bătrân. Judeţele erau acolo şi Mircea le-a întărit. Nu sunt o creaţie a lui Carol I sau a lui Alexandru Cuza. Erau acolo. Domnitorul unirii şi fondatorul monarhiei le-au întărit doar. Culmea este că Uniunea Europeană nu ne cere această desfiinţare a judeţelor. Este o mistificare grosolană, urâtă de tot, să spui oamenilor că UE ne cere aşa ceva. Dar nu este adevărat! Franţa şi-a menţinut zeci, sute de departamente, Germania la fel, Anglia la fel.

  Fiecare unitate teritorială cu numele ei este acolo, numai noi le desfiinţăm.

  Partea cea mai gravă e că vor să ne şteargă memoria, vor să ne şteargă identitatea. Prin toate aceste răsturnări, prin toate aceste acţiuni de buldozer, pur şi simplu, vor să fiu ca frunza pe apă – căci frunza este acum un simbol – să nu mai ştiu ce e cu mine, să fiu un fel de cetăţean, aşa, al nimănui, care locuiesc într-o regiune desemnată printr-o cifră romană, şi care voi fi, încă o dată, înscris, printr-un indicativ numeric, într-o listă. Acest tip de om nu are decât nevoi imediate: trebuie să se ducă la mall, să cumpere o maşină şi să călătorească, poate, în străinătate, şi să se îmbrace bine. Asta este tot, dar în cazul ăsta România: adio! Aici este partea cea mai gravă.

  Prin desfiinţarea judeţelor îmi iei baza mea teritorială care de sute de ani există acolo.

  Bunicul meu s-a născut în Buzău, şi judeţul Buzău există şi astăzi. De patru generaţii suntem buzoieni prin naştere. Ăla este primul loc. Îmi ştergi şi Buzăul? Ce fac? Unde sunt născut? În raionul Stalin din Bucureşti?

  Se vehiculează teoria că noi am ajuns în Transilvania prin secolul XII-XIII… Asta este o veche temă de propagandă: neputând să conteste majoritatea absolută a românilor, au început să spună: „da, dar voi aţi venit după noi, şi noi am fost primii ocupanţi” şi alte teorii din acestea.

  În Ardeal, însăşi constituirea voievodatului Transilvaniei în cadrul regatului maghiar este un ecou al formei vechi de organizare, din vremea când românii conlocuiau cu slavii pe teritoriul Ardealului. (aşa cum a fost voievodatul Ţării Romaneşti).

  Cât priveşte judeţele, să luăm două exemple: Maramureşul şi Bihorul. Sunt forme vechi de organizare pe care regatul maghiar, în momentul în care a încorporat Transilvania, le-a preluat şi le-a transformat în comitatele regatului. Iar mai târziu, când Ungaria a făcut dualismul cu Austria, a reînfiinţat toate judeţele. Judeţele din Transilvania sunt judeţele care s-au constituit de-a lungul vremilor. Atât de puternică era instituţia, încât Austro-Ungaria a extins această instituţie a comitatelor, echivalentă cu judeţele, pe toată Ungaria mare, aceea din 1867.

  Tot ce am înşirat până acuma, acei paşi mai mari sau mai mici pentru destrămarea unităţii teritoriale şi a demnităţii româneşti, merg toate ca un şuvoi către o singură ţintă, suprimarea articolului 1 din Constituţie:

  România este stat naţional, unitar, suveran şi indivizibil. Asta le trebuie, asta vor să suprime. Şi o suprimă în momentul în care, în conştiinţa elevilor din liceu, dispare Istoria românilor ca materie de învăţământ, sau când cetăţenii dintr-o urbe nu mai au conştiinţa că sunt români. Poate nici măcar că sunt bucureşteni sau braşoveni, ci aşa, nişte cetăţeni în derivă printr-o regiune de dezvoltare, numerotată cu 1,2,3, 4 sau 5.

  Dacă doriţi să rememoraţi, sau să vedeţi pentru prima oară, cine au fost cei care au distrus judeţele României, să ne întoarcem în 1950, ca să vă arăt o lege adoptată de Marea Adunare Naţională, chiar în anul care reprezenta debutul obsedantului deceniu. Aş spune cel mai urât, cel mai trist şi cel mai greu de suportat deceniu din istoria modernă a României. E vorba de *Legea nr. 5 din 1950*, cea care desfiinţa judeţele României, şi o făcea sub conducere sovietică. Astăzi, la Punctul de Întâlnire am adus un extras:

  *„Marea Adunare Naţională a Republicii Populare Române. În temeiul art. 38 din Constituţia Republicii Populare Române, văzând Hotărârea Consiliului de Miniştri nr. 935 din 31 august 1950, adoptă următoarea lege pentru raionarea administrativ-economică a teritoriului Republicii Populare Române

  Articolul 1”*… Fiţi foarte atenţi la acest articol 1, fiindcă argumentaţia comuniştilor sovietici din anii ’50 seamănă foarte mult cu ceea ce oferă astăzi ca motivaţie, actuala coalitie (regimul Băsescu-UDMR). Tot sub masca bunăstării economice şi a atragerii unor fonduri şi a cooperării dintre tot felul de persoane fizice şi juridice, sub aceeaşi motivaţie ne este propusă acum, ca şi atunci, desfiinţarea judeţelor.

  Iată aşadar ce spune acest articol 1:*„Pentru asigurarea dezvoltării industriei şi agriculturii, în scopul construirii socialismului şi a ridicării nivelului de trai al oamenilor muncii, pentru a înlesni cât mai mult apropierea aparatului de Stat de poporul muncitor, pentru a contribui cât mai temeinic la asigurarea rolului politic conducător al clasei muncitoare şi la întărirea alianţei clasei muncitoare cu ţărănimea muncitoare, TERITORIUL ROMÂNIEI SE ÎMPARTE ÎN: REGIUNI; ORAŞE; RAIOANE.

  Regiunile din Republica Populară Română şi capitalele lor sunt:…”*

  Am sentimentul că sunt în 1940, în preajma prăbuşirii hotarelor noastre. E de spus numai că fiecare om trebuie să-şi dea seama că soarta lui personală, afară de beneficiarii regimului, depinde de ce se joacă acuma.

  Se joacă integritatea teritorială a României, se joacă stabilitatea ei, se joacă identitatea, sentimentului că eşti român, se joacă apărarea ţării.

  Statul de astăzi nu mai apară România. Statul de astăzi apară pe altcineva,dar nu obştea românească.De aceea fiecare dintre noi, cu mijloacele pe care le are, trebuie să spună NU.

  „Nu!” – la ceea ce se pregăteşte în momentul de faţă şi să revenim la tradiţiile noastre, să revenim la puterea noastră dintotdeauna.

 20. 21 constantin dan (@Constantin98Dan) noiembrie 13, 2012 la 9:29 am

  Responsabilul nostru presedinte isi reia manierele din noiembrie 2004 : ” in strainatate ( traduceti strainatate prin Absolutul Perfect ) se crede ca nu putem avea alegeri libere in decembrie , OSCE va trimite observatori ” . Crede ca-i va merge tipand ” prindeti hotul ! ” daca pierde , cum i-a mers in 2004 . Iresponsabilul si nebunul . Il arata cu degetul , ca scolarul denuntator Pavlik Morozov ( erou in URSS in anii lui Stalin pentru ca si-a denuntat tata ) pe Borbely ,” coruptul ” care si-a renovat un apartament de 2 camere cu o firma de oseni din Negresti ( ei l-au denuntat si ei umfla factura renovarii la 20000 de euro ? , cu cat aur au placat peretii celor 2 camere osenii ? ) , vina lui Borbely este ca incurca socotelile securistului cu minele de cupru …Cat rau face tarii … Eram la un pas de ratarea intrarii in UE din cauza nebuniei lui , in noiembrie 2004 , azi am fi fost la concurenta cu Macedonia , Serbia sau Kosovo pentru aderare …

 21. 22 Nicu Cioara noiembrie 13, 2012 la 9:46 am

  Domnule Nastase,

  Dumnezeu sa va dea sanatate sunteti extraordinar si meritati cele mai calde urari de sanatate sa puteti sa va reintoaceti si trebuie sa fiti un adevarat Presedinte al acestei tari, Dumnezeu sa va intareasca va multumim si va asteptam

 22. 23 Marian Nicolae noiembrie 13, 2012 la 11:14 am

  Ia priviti aici cum isi fac secuii istorie, manual de istorie, republica, pamantul le mai lipseste sa si-l desparta de Romania:

 23. 24 Florea Dumitrescu noiembrie 13, 2012 la 11:22 am

  STRUCTURILE MAFIOTE ÎN REGIMUL BĂSESCU (III)

  Procesul de decriptare a stenogramelor publicate în dosarul „Motorina” va continua, pentru a ne dumiri cât mai mult asupra „sistemului”, în toate verigile sale.
  LISTA CU DATORNICI LA STAT. În stenograma privind convorbirea telefonică Blejnar-Băsescu, discuţia s-a referit în primul rând la o „listă cu constructori”, cu „datornici la stat” (ceea ce se încearcă să se ascundă în Comunicatul Administraţiei Prezidenţiale, în care suntem invitaţi la „o lectură onestă”).
  Acolo apare întrebarea şi interesul domnului Băsescu privitoare la firma Tehnologica Radion. În presă s-au furnizat informaţii despre această firmă: este patronată de domnul Theodor Berna, prieten al domnului Băsescu şi fost consilier la Primăria Capitalei. Această firmă apărea cu mari datorii la stat (192 milioane lei); a prosperat în construcţii şi asfaltări, primind numeroase contracte de la Primăria Capitalei şi de la primăriile de sector şi se află între firmele cercetate de Consiliul Concurenţei. Deci, o firmă care face parte din clientela guvernării portocalii. De ce ar prezenta un interes deosebit pentru Preşedintele ţării, care potrivit Constituţiei, are pe cap alte griji?
  NOTĂ SPECIALĂ 1. În presa răutăcioasă (căzută în dizgraţia Naşului Băsescu), s-a semnalat şi dezbătut pe larg situaţia averii domnului Blejnar, şeful ANAF, în special situaţia unei vile evaluate la peste 2 milioane de euro, care nu poate fi justificată cu salariul de bugetar (la salariul său bugetar ar fi nevoie de peste 100 de ani).
  Şeful A.N.I., domnul Horia Georgescu, „i-a albit” dosarul. De ce oare? Pentru că face parte din „sistem”?
  NOTĂ SPECIALĂ 2. În presa răutăcioasă, şeful ANI, domnul Horia Georgescu, care a fost slujbaş bugetar la stat, are o avere importantă (o vilă de 350 m la Braşov, două apartamente, în Braşov şi în Bucureşti, un autoturism de lux etc.), pe care nu le poate justifica cu salariul de bugetar.
  Apare în fişa de avere declaraţia, conform căreia s-ar fi împrumutat de la o bancă 150.000 de euro şi de la „nişte naşi de-ai săi” 300.000 de euro (ceea ce este un fapt dubios). Ca să ramburseze aceste împrumuturi are nevoie de prea mulţi ani la salariul său de bugetar (ar avea nevoie de peste 30 de ani, în condiţiile în care i-ar asigura întreţinerea altcineva).
  Întrebare: pe acest domn responsabil oficial cu „integritatea” în România, nu-l verifică nimeni la „integritate”? Răspuns posibil: deocamdată nu, deoarece face parte din „sistem”.
  NOTĂ SPECIALĂ 3. La cazurile de corupţie şi trafic de influenţă din stenograme, „instituţiile de stat abilitate” – nu s-au sesizat.
  – De ce nu s-au sesizat din oficiu Procuratura Generală şi CSM – pentru traficul de influenţă făcut de domnul judecător Iulian Dragomir de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie?
  – De ce nu s-au sesizat din oficiu Procuratura Generală şi CSM – pentru traficul de influenţă al doamnei Alina Bica, fost secretar de stat în Ministerul de Justiţie?
  – De ce nu s-au sesizat din oficiu Procuratura Generală şi CSM – pentru traficul de influenţă al domnului Horia Georgescu, şeful ANI?
  – De ce nu s-au sesizat din oficiu Procuratura Generală şi CSM – pentru traficul de influenţă al doamnei Elena Udrea, fost ministru şi vicepreşedinte al PDL?
  – De ce nu s-au sesizat din oficiu „instituţiile de stat abilitate” în cazurile de trafic de influenţă practicate de numeroşi senatori şi deputaţi ai PDL, care apar în stenograme? Instituţiile de stat abilitate dispun de informaţiile respective de multe luni.
  Putem trage concluzia că nu s-au sesizat „instituţiile de stat abilitate”, deoarece persoanele respective fac parte din „sistemul” naşului Băsescu?
  Ca să fim pe deplin edificaţi, CSM şi Inspecţia Judiciară au tăbărât pe procurorul din provincie, care a îndrăznit să cerceteze dosarul „Motorina” şi care a deranjat „sistemul”.
  NOTĂ SPECIALĂ 4. Activitatea profesională ineficientă a domnului Sorin Blejnar, şeful ANAF – este caracterizată de zecile şi zecile de miliarde de euro – pierderi la bugetul de stat din cauza evaziunii fiscale şi a contrabandei. Când se vor sesiza Procuratura Generală, DNA, CSM pentru aceste uriaşe pierderi?

  PARALIZAREA INSTITUŢIILOR DE STAT ABILITATE
  Cu pierderi la bugetul de stat din evaziune fiscală şi contrabandă de 60-80 de miliarde de euro în anii 2009-2012 şi pierderi de 90-120 de miliarde de euro în cei 8 ani de regim Băsescu – avem în faţă o problemă de macroeconomie, care afectează echilibrele fundamentale ale ţării, ne explică de ce deficitele bugetare şi valutare în proporţii extraordinare nu au putut fi diminuate în guvernarea Băsescu.
  Ca în orice ţară civilizată – vinovăţia revine în primul rând politicienilor guvernanţi: primului ministru, miniştrilor şi preşedintelui jucător care a uzurpat atribuţiile premierului. Soluţia politică era ca aceştia să se retragă cu toţii pentru incapacitate, incompetenţă şi neglijenţă în serviciu.
  Când ai un aparat fiscal imens, cu peste 30.000 de salariaţi, un aparat enorm la Poliţie, Procuratura Generală, DNA şi CSM – te întrebi de ce nu se poate realiza o reducere substanţială a fenomenului antisocial – de evaziune fiscală şi contrabandă, mai aproape de nivelele mai scăzute din Uniunea Europeană, unde suntem membru?
  De ce este paralizată activitatea acestui imens aparat, prost organizat şi prost condus, a acestor instituţii de stat?
  Este vorba de ineficienţa acestui aparat. Practicile mafiote şi structurile mafiote sunt o parte a problemei.
  Unele răspunsuri parţiale le-am dat în analiza noastră de faţă. Firul abuzurilor dezvăluite ne duce la topul piramidei de guvernare.
  Totul începe de la vârf. Când domnul Băsescu a devenit Preşedinte, avea pe cap mega-afacerea în dosarul „Flota”, cu o pierdere gigantică de 324 milioane de euro. Avea pe cap şi afacerea Băsescu – Căşuneanu cu terenuri din zona Primăverii. Avea pe cap afacerea cu „Casa din Mihăileanu”, afacerea din „Parcul Bordei” şi multe altele. Procuratura Generală şi DNA, cu implicarea unor judecători, şi-au asumat misiunea nefericită de a acoperi şi de a închide aceste dosare penale (invocând în mod fals „imunitatea”).
  Acest „model Băsescu” de închidere de dosare penale a fost extins şi în cazul altor guvernanţi şi lideri PDL (Monica Iacob Ridzi, Elena Udrea, Roberta Anastase, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Vasile Blaga etc.).
  De aici a rezultat paralizarea instituţiilor de stat abilitate în cei 8 ani de regim Băsescu. Această paralizare ne explică în mod direct cum au fost posibile imensele pierderi de resurse, prin evaziune fiscală şi contrabandă, care au generat disproporţii devastatoare în economie.
  CU NAŞUL ÎN SUFLET – cum ne-a învăţat înaltul judecător Iulian Dragomir – mergem înainte spre dezastrul ţării.

  (VA URMA)

  13 noiembrie 2012

  Grupul de Iniţiativă „Reînnoirea”

  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

 24. 25 santinela noiembrie 13, 2012 la 11:40 am

  Domnule Nastase va admir tenacitatea cu care incercati sa-l faceti pe Basescu sa inteleaga ceva din lumea asta politica dar cred ca nu aveti nici o sansa.Omul asta minte de ingheata apele,este nerusinat si-si urmareste scopul indiferent daca se face de ris.
  „Votul este esenta democratiei–” cuvinte spuse cu nonsalanta de Basescu acum,uitind ca in urma cu putin timp spunea romanilor „nu iesiti la vot”.Deci nu-l interesa respectarea democratiei fiindca stia ca era „PA” daca se aplicau principiile democratice ca de altfel in toata lumea asta asa zisa civilizata.

 25. 26 Marcus noiembrie 13, 2012 la 11:58 am

  Offfffffffff, Iar Basescu!

  Cam asta a ramas singura reactie pe care o mai am, insotita de o acuta senzatie de voma si scarba, atunci cand trebuie sa tastez despre “faptele de arme” ale trogloditului de la Cotroceni. M-as lipsi bucuros de o astfel de indeletnicire si as scrie cu mult talent si daruire despre cresterea viermilor de matase sau fecundarea si inmultirea la limacsi, daca pitecantropu’ s-ar multumi cu reinscaunarea lui de catre sultanatul de la Briusel, produsa cu ajutorul picamarului, si si-ar vedea dracului de rezerva de Chivas, fara sa mai iasa pe post cu “Invataturile Traianului catre poporul de prosti”, cu alte cuvinte daca si-ar tine fleanca si mai ales reflectiile comunistoid-securistice pentru el.
  Dar, ti-ai gasit! Politrucu’ din el nu se lasa si cand ne este lumea mai draga se produce cu o combinatie de limbaj propagandistic inedit, cu un amalgam fifty-fifty “Scanteia” anilor ’50 cu “Dreptatea” anilor ’90 asezonat cu flavoru-l sau personal in ceea ce priveste inlocuirea de catre romani, intru curatirea duhovniceasca a sufletelor lor chinuite de pacate, a preotului de parohie cu tovarasul procuror productie basista, amintindu-ne totodata ca nu-i de joaca cu lupta de clasa.
  Cu alte cuvinte din discursul de ieri al chiombului am inteles, printre putinele alte pe care s-a chinuit sa le transmita pret de mai bine de 40 de minute, ca de acum incolosea musai nu mai avem voie sa ne spovedim la popa, ci incolonati precum votacii lui de la Ambasada Romaniei la Paris in al doilea tur de scrutin la prezidentiale, sau precum asteptam cuminti la cozi doar, doar vom prinde o pereche de “adidasi” sau pe “fratii Petreus” pe vremea ciuruitului, vom astepta deci intrarea la tovarasul procuror unde vom incerca sa ne probam nevinovatia. Apoi descarcati sufleteste de pacat si cu bilet de buna purtare dat de tovarasul procuror vom contribui ” in corpore” la limpezirea Raportului pe justitie in cadrul MCV-ului, demonstrand unei lumi intregi miracolul romanesc manifestat in apararea statului de drept.
  Mai ca-ti vine sa plangi de emotie la imaginarea unui astfel de tablou !
  Asta ar fi una de retinut la mana din discursul australopitecului.
  A doua ar consta in a-i da un raspuns la intrebarea sa, pusa de la obraz, si referitoare la cati lei (sau daca a fost vorba de vreun leu) castig al romanilor in urma suspendarii sale?
  Aici treaba este cu schepsis. Bou’ nu a inteles ca romanii au votat masiv si coplesitor suspendare sa, nu in vederea castigarii imediate a vreunui leusor ci dimpotriva, din toata saracia la care ne-a adus prezenta lui in capul statului, ei ar fi dispusi de o cheta chiar si cu riscul de a da si banii de lapte praf al copiilor, in vederea realizarii visului lor: trimiterea anticristului la dracu, adica acasuca la el.
  In rest discursul chiombalului apa de ploaie in combinatie cu laturile cu care deja ne-a obisnuit pasa de Romania.
  Asta pana la grozavia pe care ne-o pregateste indiferent de rezultatul alegerilor si anume, efectiv abrogarea textului constitutional si inlocuirea lui cu vointa sa personala prin impunerea un prim ministru, respectiv guvern, numit de el fuunctie de “interesul national” la momentul respectiv. Si ghiciti cine este cutia valorica bancara detinatoare a comorii nationale reprezentata de “interesul national”? Ei bine, chiar ‘mnealui, presedintele dezavuat prin vot de “interesul national”, ramas incotopenit in scaun in bajtocura respectivului “interes national”, gata oricand ii dicteaza lui interesul personal sa se stearga la fund cu atat de des invocatul “interes national” de care se poate lipsi fara sa clipeasca daca se mai gasesc vreo doi trei rusi care sa-l alerge pe culoarele de la Cotroceni cu valize pline cu dolari. De fapt nationalitatea atletilor alergatori nu conteaza la el, ci continutul valizelor.
  Concluzionand putem spune ca si altadata :” Atentie, romani, vi se pregateste ceva !”. Si nu-i de bine. Daca el se bate cu caramida in piept si ne spune ca nu-i este frica de bau-baul suspendarii si ca-si va impune vointa prin desemnarea, impotriva vointei populare (a interesului national), a premierului si a viitorului guvern este in sfarsit cazul si a venit timpul sa ne luam toti talpasita, fara sa ne mai gandim cine va stinge lumina sau ne va vinde casele ramase libere si cui.

 26. 28 tagma cum laude noiembrie 13, 2012 la 12:46 pm

  Foarte bine punctat. Felicitari 🙂

 27. 29 Marian Nicolae noiembrie 13, 2012 la 1:37 pm

  @Marcus,

  In legatura cu basescu n-am inteles din discursul numitului legatura cu „interesul national” daca era vorba despre „interesul national” al Israelului sau al SUA…..ca de interesu’ roman…vax albina.

  Trebuie intrebat trogloditul, sa se screama mai vartos si sa adauge si restul cuvintelor in propozitie, sa inteleaga rumanul care cu cine voteaza…

 28. 30 blogideologic noiembrie 13, 2012 la 4:07 pm

  ANDREI CORNEA spune : +Speranţa mea, în acest moment, nu vine nici de la opoziţie, nici de la societatea civilă, nici de la intelectuali, nici de la „bunul simţ popular”; ea vine de la convingerea că Occidentul nu va accepta ca România să „scape” din zona lui de influenţă, indiferent de cum se va vota.+ http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/este-romania-o-colonie-283947.html Practic, ANDREI CORNEA invită Occidentul să bombardeze Bucureştiul, la fel cum mai înainte a bombardat Belgradul.

 29. 31 Bibicu noiembrie 13, 2012 la 9:18 pm

  DACIA LOGAN VS. SECOND HAND

  13.11.2012 ora 20:10, Guvernatorul vizibil afumat, prezintă de la faţa locului, făcând în final următoarea afirmaţie imbecilă :

  „Cumpăraţi noul model Dacia Logan de la Renault Piteşti, lansat astăzi, pentru că pe un second hand nu veţi găsi motorul şi componentele acestuia!!!”

 30. 32 blogideologic noiembrie 13, 2012 la 10:46 pm

  O carte de Sasha Issenberg, intitulată “Laboratorul victoriei” (“The Victory Lab”), descrie pregătirea culturală a victoriei electorale recente de care s-a bucurat domnul Barack Obama. Constat că a fost acolo o fericită îmbinare de cultură clasică şi de cultură numerică. Pe termeni româneşti, şi în cultura acestui blog AN, pot identifica din cultura clasică aplicată acolo psihologia asociaţionist-senzualistă. Bineînţeles, este prezent asociaţionismul pe care îl aşteptam din primul rând, anume “Obama, musulman.” Din senzualism, “căldura umană” a candidatului. De altminteri în Campania pentru realegerea lui Obama, a existat un întreg consorţiu de psihologi, amintesc că această organizaţie are numele interesant “consortium of behavioral scientists” ori COBS. Pentru succesul alegerilor româneşti din apropiatul 9 decembrie, vreau să citez o afirmaţie a domnului profesor Robert Cialdini de la Arizona State University, un “specialist în persuasiune” din acest consorţiu, afirmaţie legată de importanţa Planului : “One thing we’d say is that we know that when people have a plan, voting goes more smoothly” (Când oamenii au un Plan, procesul de votare merge mai neted).

 31. 33 mihaela ciontu decembrie 29, 2012 la 4:48 pm

  Va iubim, ne gandim mereu la dvs.si la cei din familia Nastase, va dorim multa putere si trebuie sa faceti dreptate! Aveti multe suflete alaturi de dvs. Cu respect, fam. Ciontu


 1. 1 întrebare « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe noiembrie 13, 2012 la 6:57 am
 2. 2 Criza si insolventele… « Motanul Incaltat Trackback pe noiembrie 14, 2012 la 1:12 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: