Titulescu la Atena

Nu cred că am reuşit să vă spun că, în urmă cu trei săptămâni, la 17 octombrie, la Atena, s-a dezvelit un bust al lui Nicolae Titulescu. Este un proiect care aştepta de 8 ani, în condiţiile în care, la Atena, acum aproape 80 de ani, se semnase Pactul Înţelegerii Balcanice, un proiect iniţiat, promovat şi definitivat de marele nostru compatriot.

Bustul lui Titulescu – realizat de sculptorii Darie Dup şi Elena Dumitrescu şi donat de Fundaţia Europeană Titulescu – a fost aşezat – în aceste vremuri de furtună din Grecia – în parcul Rizari, alături de Chateaubriand şi Nassen.

Ceremonia a avut loc în prezenţa directorului executiv al FET, profesorul George G. Potra, a secretarului general al FET, Adrian Dobre, al ministrului adjunct, elen, al afacerilor externe, Kostas Tisaras, a ambasadorului român la Atena, George Ciamba, a conducerii primăriei din Atena.

Regret, desigur, că nu am putut fi prezent la această omagiere – realizată în anul în care se împlinesc 130 de ani de la naşterea lui Titulescu – cu atât mai mult cu cât am participat, ani de zile, la pregătirea ei, aşa cum am participat, în ultimii 20 de ani, la ceremoniile de la Bucureşti, Braşov, Tituleşti, Geneva, Paris, Bratislava sau Strasbourg.

Mă bucur însă, că, într-o perioadă în care mai curând se ignoră istoria naţională, Fundaţia Europeană Titulescu a reuşit să finalizeze încă un proiect internaţional, dovedind că România nu a fost o colonie ci un partener.

9 Răspunsuri to “Titulescu la Atena”


 1. 1 papasha noiembrie 11, 2012 la 4:28 pm

  Bravo Fundatiei Europene Titulescu , felicitari , DAR PE MINE MA DOR ALTELE :

  ” Marele fraudator si hot ” de brichete , pixuri, gume si stegulete , este la puscarie , iar cele doua mari doamne , imaculate ca spula ( greseala de tipografie ! ) marii se lafaie pe-afara , cersind la voturi , dandu-le cu praf in ochi la prostii care le mai asculta . La puscarie cu banditii ordinari cu tot cu bulibasa lor de ca…cat ! Gura mamii ei de democratie europeana ……..!

  98% din fondurile UE absorbite de România în 2011, susceptibile de FRAUDĂ .
  Din 515 milioane euro atraşi de statul român în 2011, lăsând la o parte că suma este infimă, ceea ce indică o performanţă dezastruoasă a Guvernului Boc, 505 milioane de euro sunt suspectaţi de fraudă. Adică doar 10 milioane au fost cheltuiţi corect”, a afirmat Ivan, duminică, într-o conferinţă de presă la sediul USL.

  Europarlamentarul PSD a afirmat că principalii responsabili pentru această situaţie sunt fostul ministru al Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, precum şi fostul şef al ANRMAP, Cristina Trăilă, ambele fiind în prezent candidaţi ARD la parlamentare.

  Se va dovedi frauda pentru că OLAF acţionează şi nu iartă pe nimeni, statul român va trebui să dea înapoi cele 505 milioane de euro şi să îi recupereze ulterior (…) Dacă va trebui să dăm banii înapoi, va fi o mare problemă. Raportul DG Regio vorbeşte despre hoţie şi incompetenţă şi indică două persoane: Elena Udrea şi Cristina Trăilă. Cât a fost incompetenţă şi cât a fost hoţie, o vor demonstra anchetele viitoare”, a spus Ivan.

  Draga prietene , fii tare , ne gandim si vorbim de tine mereu .

 2. 2 A Soare noiembrie 11, 2012 la 4:57 pm

  Dar o sa o vizitati 🙂 – adica si statuia si Atena – si va doresc cat mai curand sa aveti ocazia.

 3. 3 Szentgyorgyi Alexandru noiembrie 11, 2012 la 5:07 pm

  Da Excelenta,este foarte dureros sa nu participi la final,la incoronare!
  Va asteptam in libertate, va astaeptam !

 4. 4 NICOLETTE ORGHIDAN noiembrie 11, 2012 la 5:40 pm

  Da, cumplit este să nu-ți poți vedea pe deplin planul sau, mai binezis să nu poți participa la ceremonia unui act istoric și cultural la care ai contribuit din plin. Mi-amintesc că, prin primăvara anului 1992 (sau ’93) ați fost la Brașov pentru a reânhuma pe N. Titulescu. Urmărisem atunci mașinile care făceau parte din coloana d-voastră oficială, știam că-n prima mașină frumos aranjată, cu un mare tricolor deasupra se aflau rămășițele pământești ale merelui diplomat român. Vă zărisem câteva clipe în mașină, apoi la ceremonia reânhumării care a avut loc în Scheii Brașovului la Biserica ,,Sf. Nicolae”. Mai este și-acum preot acolo d-nul profesor Vasile Olteanu, adevăratul păstrător și continuator a tuturor obiectelor, stampelor, manuscriselor care există acolo și care atestă existența și continuare nației noastre pe aceste meleaguri. Da, e dureros că ambiția prostească a unui individ să-ngenunche justiția unei țări. De ce nu se poate rejudeca procesul d-voastră? A reușit ea….madam Plăcintă să obțină rejudecarea procesului fiului ei (care se știe de drept că a săvârșit acele fapte pentru care a fost condamnat!) și nu reușesc avocații d-voastră? Chiar se poate face măcar după alegeri, dacă au teama atât de mare că la puteți încurca planurile electorale! Ehei….,,roată, roată, te mai înventăm o dată, roată, roată/ Și cu tine lumea toată, roată, roată… „

 5. 5 Radu Humor noiembrie 11, 2012 la 10:17 pm

  După „excelenţarea” lui Blejnar de către un înalt justiţiar, se pare că acest cuvânt a devenit uşor desuet !
  Aşadar, România a început să fie colonie ( chiar şi-n perioada ce vă poartă amprenta) şi s-ar părea că va înceta să existe ca_colonie, sau chiar definitiv , şi cu ajutorul dvs !

 6. 6 dorucoarna noiembrie 12, 2012 la 8:04 am

  @ Radu Humor,

  asta nu-i chiar asa, Nastase nu a plecat capul niciodata si nu a primit ordine (daramite liste cu ordine obligatoriu de indeplinit, ca Ponta) din partea nimanui. Si aia erau ani grei, dicisivi! Jigodiile astea penale insa au prabusit tot, si-au batut joc de tot pt ca nu au inteles, cu mintile lor stramte, importanta si costul fiecarei constructii! Abia cand i se pravalea functia lui Base in vara asta, a inteles si el cat costa si cat s-a pierdut din imaginea externa a Romaniei, prin manevra securista numita „furtul Pietii”, regizata in laboratoare si derulata de el si de Ponta. Acesta-i si motivul pt care mentinerea lui Nastase in cantonament pare sa le convina tuturor, inclusiv alor sai!!! Nu se stie cand trebuie iarasi prostita natia, de ex acum, la alegerile astea, si un Nastase liber ar putea strica socotelile tuturor, ar fi o optiune catre romanii s-ar putea indrepta…

  Sincer, dl Nastase sa zica mersi daca in februarie mai apuca ceva sezon de ski, mie insa mi-e frica sa nu se sperie iarasi sistemul la final si sa-i adauge vreo alta pedeapsa, nebunii inspaimantati sunt cei mai periculosi…

 7. 7 Marian Nicolae noiembrie 12, 2012 la 9:49 am

  Felicitari Fundatiei Europene Titulescu.

  Sper sa nu gresesc afirmand ca este printre putinele fundatii din Romania, in care bate inca inima de ROMAN…

 8. 8 Radu Humor noiembrie 12, 2012 la 12:17 pm

  Doru Coarnă
  Dacă n-aş bănui pentru ce i s-au întâmplat toate cele din ultimul timp d-lui Adrian Năstase, poate că aş fii tentat să să vă dau 100 % dreptate !
  Până la urmă ajungem să extrapolăm zicala cu” poţi să-i dai toată săptămâna de pomană unia, dacă nu i-ai dat şi sâmbătă ( nu-i deloc întâmplător aleasă ziua!) , te face în toate felurile !
  Cum l-a „făcut” şi pe dl AN 🙄
  Ăstora ori nu le răspunzi deloc cerinţelor, de la bun început, ori le răspunzi apoi la toate (indiferent de pretenţiile ce devin din ce în ce mai aberante) ! Altfel e deajuns o singură împotrivire sau întârziere a executării pentru a suferi consecinţele..
  Iar singura modalitate de a-i ţine la respect este aceea de a-i convinge direct sau indirect, de obicei, că ai o alternativă mai bună (pentru ţară !), decât cea pe care ţi-o sugerează ei !
  N-am fost un simpatizant al premierului AN, sau al PSDului (dimpotrivă!), dar nu pot să nu observ revenirea, trezirea dureroasă la o realitate aflată pe ultima sută de metri a existenţei (proprii şi naţionale).


 1. 1 Titulescu la Atena | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe noiembrie 11, 2012 la 6:21 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: