Iată de ce mă consider „deținut politic”

Pornind de la diferite sitații din țările membre, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei „adoptat”, la 3 octombrie, anul acesta, Rezoluția nr.1900/2012 privitoare la „Definiția deținutului politic”.

Vreau să atrag atenția asupra următorului paragraf: „O persoană privată de libertățile sale personale trebuie privită ca deținut politic:…

e)dacă detenția este rezultatul unor proceduri care sunt evident incorecte (unfair) și care apar a fi legatede motivații politice ale autorităților”

Cele două condiții cumultive sunt clare în dosarul Afișelor electorale din, 2004/Trofeul calității, în care am fost condamnat în calitate de președinte al PSD. Acestea sunt și rațiunile pentru care mă consider, în momentul de față, „deținut politic”.

Citiți mai jos, textul integral al Rezoluției:

Rezoluția 1900 (2012),adoptată de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, la 3 octombrie 2012.

 

Definiția deținutului politic:

Adunarea Parlamentară:

1. Adunarea Parlamentară reamintește faptul că noțiunea de deținut politic a fost elaborată în cadrul Consilului Europei în anul 2001, de către experți independenți ai Secretariatului General, mandatați să evalueze cazurile de presupuși deținuți politici din Armenia și Azerbaijan, în contextul aderării celor două state la Organizație

2. Adunarea Parlamentară menționează despre criteriile evidențiate de experții de mai sus faptul că acestea au fost inspirate, inter alia, de circumstanțele specifice războiului civil din Namibia din 1989. Aceste criterii au fost aplicate celor două țări, în cadrul procesului de aderare a lor la Consiliul Europei, și nu au făcut pănă acum obiectul unor dezbateri largi sau aprobării explicite a Adunării Parlamentare.

3. Adunarea își reafirmă sprijinul pentru aceste criterii, rezumate mai jos:

„O persoană privată de libertățile sale personale trebuie privită drept ca deținut politic:

a. dacă detenția a fost impusă cu violarea unora dintre drepturile fundamentale garantate de Convenția Europeană a Drepturilor Omului și de Protocoalele sale, cu precădere în ceea ce privește libertatea de gândire, conștiință și religie, libertatea de expresie și informare, libertatea de adunare și asociere;

b. dacă detenția a fost impusă doar pe motive politice, fără niciun delict;

c. dacă, pentru motive politice, lungimea detenției sau condițiile ei sunt, evident, disproporționate față de delictul de care a fost găsită vinovată o persoană sau de care este suspectată a fi vinovată;

d. dacă, din motive politice, el sau ea este reținut(ă) în condiții de discriminare, în comparație cu alți deținuți; sau

e. dacă detenția este rezultatul unor proceduri care sunt evident incorecte (unfair) și care apar a fi legate de motivații politice ale autorităților”.(SG/Inf (2001)34, paragraf 10)

 

4. Cei lipsiți de libertățile personale pentru crime (infracțiuni) de terorism nu vor fi considerați deținuți politici dacă au fost judecați și condamnați pentru aceste fapte în conformitate cu legislația națională și cu Convenția Europeană a Drepturilor Omunului (ETS. Nr 5)

5. Adunarea invită toate autoritățile competente ale tuturor statelor membre ale Consiliului Europei să reanalizeze cazurile celor considerați deținuți politici prin aplicarea criteriilor mai sus menționate și să îi elibereze sau să rejudece în maniera potrivită toți acești deținuți.

 

28 Responses to “Iată de ce mă consider „deținut politic””


 1. 1 Cornelia M. Balas noiembrie 9, 2012 la 3:07 pm

  Si ce pedepse a prevazut Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei pentru cei care nu respecta aceasta Rezolutie?

 2. 2 Marian Nicolae noiembrie 9, 2012 la 4:05 pm

  Domnule profesor, nu trebuie sa va considerati detinut politic, din pacate chiar sunteti detinut politic, prin grija unei macovei, unui basescu, unui gitenstein si a altor personaje din Departamentul de Stat al SUA.

  Acum problema se pune cum putem repara aceasta nedreptate care vi s-a facut???

  Ati fost pus pe bara pentru ca sunteti un adversar politic incomod….

 3. 3 NICOLETTE ORGHIDAN noiembrie 9, 2012 la 5:19 pm

  Convenția Europeană a Drepturilor Omului are…spectru larg de acțiune și în justiția țărilor participante? Ce mai rămâne de drept național acestora? ,,BIG BROTHER” vede, aude și…știe tot. ,,Așadar, să ne bucurăm….” Este foarte bine c-ați făcut cunoscute aceste probleme, nu de alta, dar mai avem neuroni și putem discerne. Eu tot rămân la ideea mea cu…,,groapa…săpat…căzut …singur fără…,,AJUTOR” în ea.

 4. 4 blogideologic noiembrie 9, 2012 la 5:59 pm

  Am mai discutat despre spaţiul de întuneric creat la noi între Justiţia civilă şi Justiţia penală ca o lovitură aplicată poporului român în cadrul războiului cognitiv, prin amestecul securiştilor Traian Băsescu şi Monica Macovei la îndemnul unor forţe externe. În acest spaţiu li se permite efectiv să hălăduie monştrilor sadici, de exemplu ucigaşului studentei japoneze la aeroportul Otopeni. De asemenea, indivizi fără geniu juridic dar cu importante poziţii de putere în instituţii ale statului român creează monstruozităţi de tip „inginerie juridică” aplicată şi la Trofeul calităţii, cu nişte costuri tranzacţionale colosale. Şi mai mari au fost costurile tranzacţionale în dosarul „mătuşa Tamara”, cineva trebuie să le calculeze! Principiul fundamental după care funcţionează instituţiile, şi care le stabileşte rostul, este acela să fie reduse costurile tranzacţionale. Dacă, dimpotrivă, costurile tranzacţionale cresc nepermis de mult, atunci ne putem întreba la ce mai sunt bune instituţiile? Sigur, nu doar în România apar conflicte critice între Justiţia civilă şi Justiţia penală, dar în România conflictele au fost amplificate până la proporţii apocaliptice de prezenţa ambasadorului american Mark Gitenstein, un personaj cu un grad de incultură fenomenal, care îl face pur şi simplu să nu fi auzit de ideologia jeffersoniană. Ceea ce confirmă la o adică ipoteza istoricului american Jacques Barzun (a murit anul acesta, în vârstă de 104 ani) privitoare la decadenţa Americii.

 5. 5 mihaela anghelus noiembrie 9, 2012 la 8:43 pm

  In mod regretabil, chiar sunteti un detinut politic al regimului basescu, dar va veni ziua in care vor plati pentru tot raul facut.

 6. 6 Szentgyorgyi Alexandru noiembrie 9, 2012 la 8:56 pm

  Domnule Prim-Ministru!
  Eu nu sant detinut la modul concret dar totusi ,incepand din anul 1943 santem, toata familia detinutii politici al comunismului,al neocomunismului de dupa 1989 si pana in prezent! Santem detinutii politici al slabiciunii ierarhiei politice, chiar pana la varf unde a-ti fost si excelenta voastra!
  Departe de mine sa va reprosez ceva, dar lipsa de simt practic, de simt de gospodar a naruit si va naruii si pe mai-departe tara! Din pacate pentru talpa tarii a-ti acordat si se acorda pe mai departe prea mare putere de decizie si fara un control puternic si sever, Autoritatilor Locale! Nu stiti cata durere au provocat si provoaca piticii locali, pitici fara pregatire si lasati liberi ca haitele de caini ucigasi, flamanziti ! Vor halci de foloase,nu conteaza metoda, cat mai mult si cat mai repede! Excelenta Voastra expuneti, dezbateti legile europene, aveti dreptate,dar ca-si in cazul meu, veti fi eliberat (eu voi primii proprietatea,cand veti intervenii Dvs) dupa alegeri si atunci numai in cazul in care castiga USL-ul cu unscor zdrobitor.
  Totul prea s-a teoretizat in tara noastra, ca ex: Tot cea-ce a confiscat Statul, totul cea-ce a fost acordat ca FOLOSINTA CAP. trebuia retrocedat fara discutii. Acum, folosinta este tradusa, transformata in POSESIUNE ?
  In anul 1948 printre altele ni-se confisca si 1000mp. din intravilan. Adeverinta nr. 30/1991, Adeverinta de restituire.1957 sub pretextul de Drept la Gradina Cap. Vecinii se extind pe terenul confiscat de Stat, atat la noi cat-si la alti vecini.2004 sant pus in posesie in urma dispozitiei Guvernului Romaniei, in urma controlului Corpului de Control al Prefectura Judet Mures! Primesc Titlurile de Proprietae.Succesiune dupa parinti conf, TP., Intabulare, Masuratori autorizate Topo, grantuire. Vecinii refuza eliberarea terenului. In anul 2010 surpriza, primesc TP. de la inginera din cadrul Primariei pe suprafata totala. Apere suprapunere de Titluri de Proprietate. Surpriza, vecinii ma dau in judecata pentru perturbare de posesiune! Alta surpriza, Judecatoria admite posesiunea de-si este clara, este dovedita cu acte legale folosinta! Nu conteaza, astept verdictul , dupa care alte cheltuieli, alt proces de revendicare! Pentru ce excelenta, pentru ce, doar statul a confiscat terenul nu vecinii, eu s-au instalat ca niste hoti, ca niste banditi cu acceptul, cu acordul, cu complicitatea celor de-la fostul Sfat Popular. Acelasi lucru se intampla di nou, in 05.11.2012 inginera i-mi raspunde la Primarie ca,, NU MA INTERESEAZA!” Unde am ajuns, unde s-a ajuns excelenta? CINE PAZESTE PAZNICII ? Noi, talpa tarii nu avem nevoie de teorii, noua ne trebuiesc legi concrete, clare si practice. Pentru noi este simplu, inginera de-la primarie comite FALS INTELECTUAL,asta inseamna ca favorizeaza hotia unora, deci este si ea HOATA,INFRACTOARE! Ca ce spune legea, ce teorii tin specialistii, nu ne intereseaza, nu ne incalzeste,este pentru teoriticienii legislatiei.Sa dispara din Primarie si sa vina caltcineva, preferabil pregatita si competenta.
  In concluzie, astept cu nerabdare eliberarea Excelentei Voastre! Daca se-va face dreptate Excelentei Voastre, atunci sant convins ca, si Excelenta voastra veti face dreptate mie, intrerupand blestemul plin de suferinte al neocomunismului din com. Adamus, jud. Mures din partea Autoritatilor locale! Partidul care conduce local, explica toata durerea!
  Cu deosebita stima si consideratiune! Alexandru

 7. 7 Ghita Bizonu' noiembrie 9, 2012 la 11:48 pm

  Insa nu asa va considera si fostii colgegi fin PSE …. care v-au cerut clar pe lista de condamnari …

  Domnule Nastase sa stiti ca in viata nu importa atata ce esti , cat de capabil esti , ce faci sau ce crezi tu despre tine. Importa ce cred altii despre tine ..
  Cred de bine? Ei bine atunci esti elita si te respecta toti.
  Cred de rau? Ei bine atunci este normal sa ajungi si la puscarie desi se zice clar nu avem probe !!!
  Si a fost stabilit de ceva timp – poa din vremea cand erati premier ca dvoastra sunteti un corupt si trebuie sa fiti bagat la mititica. Interesant ar fi motivul ptr care dvoastra si nu altul …

  Ma rog unii o sa zica ca eu sunt scarba ca de obicei. Insa sa va fac o marturisire : eu vreau sa fiu scarba. Pentru ca am inteles de ceva vreme ca nu importa decat cum te vad altii ….. asa ca macar dau niste motive ….

 8. 8 blogideologic noiembrie 10, 2012 la 5:37 am

  A murit Iurie Darie. Bunul Dumnezeu să-l ierte ! Era un refugiat sorocean. Câţi au mai rămas dintre ei ?

 9. 9 blogideologic noiembrie 10, 2012 la 5:37 am

  Milan Kundera scrie : „… Tribunalul îl acuza pe K. fără să indice crima”. şi „K. este vinovat nu pentru că a comis o greşeală, ci pentru că a fost acuzat. Şi deoarece a fost acuzat, trebuie să moară.”

 10. 11 OanaPop noiembrie 10, 2012 la 6:08 am

  Eu am incredere ca, asemeni lui Coposu, Nastase va iesi din inchisoare si va avea ocazia sa reintre in lumea politica romaneasca. Prin numeroase elemente, destinul lui Nastase in ultimii 23 de ani este unul extrem de atipic, chiar si pentru o tara ciudata ca Romania. Altfel ar fi aratat lucrurile daca Nastase nu ar fi fost tradat de PSD in „noaptea cutitelor lungi” de la Hotel Comfort. Altfel ar fi aratat lucrurile daca Nastase ar fi avut curajul sa candideze la sefia PSD si impotriva lui Iliescu si impotriva lui Geoana. Acesta a reusit sa supravietuiasca in politica din 2004 si pana astazi tocmai datorita faptului ca a fost un prim ministru apreciat si pentru ca a solidificat PSD-ul si l-a reformat, ducandu-l in Internationala Socialista. Adrian Nastase are inca o baza de sustinatori (multi, putini, e de discutat) atat in partid, cat si in Romania. Daca mai adaugam episodul „sinuciderea” (in care cred sincer), eu zic ca se creaza premizele pentru o revenire a acestuia in spatiul public. Un castig la CEDO (care este de anticipat) ar fi o lovitura de imagine rasunatoare. Sper din suflet ca fostul premier isi scrie memoriile in inchisoare, caci ar fi o lectura extrem de interesanta.

 11. 12 Iluminatu noiembrie 10, 2012 la 7:50 am

  MINISTERUL JUSTIŢIEI

  Stimată doamnă Pivniceru,
  Vă scriu aşa, a la Vieru
  Acum când ochii mi se uscă.
  Sunteţi o Mona (dar nu Muscă).

  Sloboadă-l pe AN-un deţinut politic,
  Cel judecat mai rău ca-n neolitic,
  Dând curs rapid la *Rezoluţie
  Ce se-ncadrează-n Constituţie.

  ……………………………………………….
  În munca ta poţi fi un zeu.
  Aşa să îţi ajute Dumnezeu !

  * Rezoluţia APCE nr. 1900/2012
  din 03.10. 2012.

 12. 13 blogideologic noiembrie 10, 2012 la 7:50 am

  +APEL S.O.S.: STOPATI EVACUAREA INSTITUTULUI DE ETNOGRAFIE SI FOLCOR! Monica Macovei implicata in acte de mafie imobiliara în cazul averii lui Take Ionescu […]SCRISOARE DESCHISĂ către Domnul Victor Ponta, premierul Guvernului,/Doamna Mona Pivniceru, ministrul Justiţiei,/Domnul Mihai Gâdea, directorul postului ANTENA 3. Antena 3 a mai făcut cîteva reportaje despre mafia retrocedărilor constituită din „rechinii imobiliari”, cu referire, printre altele, la cazul Romalo, care revendica, cu acte false, toată partea de Sud-Est de zona Dristor a Bucureştilor. Vă solicit, ca prin audienţa şi puterea de care mai dispune presa, să interveniţi, în cadrul programului 100 de locuri de salvat din România, şi pentru salvarea şi recuperarea caselor lui Take Ionescu. În urma unor procese frauduloase – în care, la fel, a fost implicată o clică de escroci avocaţi şi judecători –, casele lui Take Ionescu au fost „revendicate“ de un necunoscut, Călin-Mircea Popescu-Nasta – un pretins moştenitor indirect al averii imobiliare a lui Take Ionescu. Printre aceste case se numără imobilul din str. Arhitect Ion Mincu nr. 19 (sau B-dul Kiseleff nr. 9), unde a funcţionat o secţie a Muzeului Naţional de Artă; acum e ocupată de ţigani, deoarece Călin-Mircea Popescu-Nasta nu o poate vinde – cum avea intenţia –, căci nu are acte de proprietate. O alta la fel de importantă este aceea din str. Take Ionescu, nr. 25 (fostă str. Atena nr. 25), în care se află sediul central al Institutului de Etnografie şi Folclor (I.N.E.F.). Clădirea fusese vîndută statului de către Adina K. Woronieka (cf. facsimilului cu Monitorul Oficial nr. 163/17 iulie 1940), contra unei rente viagere, deci nu mai putea fi restituită! Pe 8 noiembrie a.c. este ultimul termen pentru evacuarea I.N.E.F. De fapt, s-a început evacuarea arhivei I.N.E.F., în condiţiile în care Primăria Capitalei sau Ministerul Culturii nu au atribuit nici un sediu provizoriu I.N.E.F.-ului. Acesta are o arhivă imensă, care reprezintă o comoară inestimabilă pentru istoriografia şi literatura României. Această comoară se va pierde, tot aşa cum s-a prăpădit colecţia de tablouri şi alte documente a secţiei Muzeului Naţional de Artă din str. Arhitect Ion Mincu nr. 19, colecţie care a fost jefuită de diverşi funcţionari (ca Aurel Dragoş Munteanu), inclusiv de către locatarii vecini ai imobilului. […]I.N.E.F. este condus de către Sabina-Cornelia Ispas, care, deşi îl conduce de vreo zece ani, nu a făcut nimic pentru salvarea sediului institutului; probabil pentru această inacţiune a fost făcut academician în 2009. A treia casă importantă a lui Take Ionescu este clădirea din str. Take Ionescu nr. 2, din Sinaia, unde a funcţionat un cămin de copii, care au fost aruncaţi pe drumuri. Această ultimă clădire a fost vîndută Silviei Rednic, soţia lui Mircea Rednic, pentru 200.000 de euro – conform contractului –, deşi în piaţă se vorbeşte de suma de 1.500.000 de euro, iar în presă se spune că […]a plătit în schimbul ei doar 400.000 de euro, întrucît se afla într-o stare avansată de degradare“; între timp, ziarul Adevărul din 5 octombrie 2011 scrie că Rednic […] si-a luat_megateapa […] a plătit suma de 600.000 de euro în urmă cu şase ani“; în alt ziar se afirmă că Mircea Rednic […] a făcut investiţii de 600.000 de euro, pentru a o transforma – deşi nu are voie, deoarece este monument istoric. Aceste sume diferite de cele din contractul de vînzare-cumpărare – de 200.000 de euro – dezvăluie o veritabilă evaziune fiscală prin ascunderea sumei reale – ceea ce este şi faptă penală! Vînzarea a fost comisă cu ajutorul notarului Victor Mocanu, dar a fost ilegală, deoarece nu a existat actul de proprietate asupra clădirii. Clădirea a fost proprietatea Patriarhiei Române, iar în escrocherie s-a implicat şi preotul Vasile Răduca, de la Biserica Kretzulescu. Deşi Corneliu Ghiciu, ultimul moştenitor al lui Take Ionescu, s-a adresat Patriarhiei Române cu memoriul nr. 6429/14 iulie 2011, în care denunţa escrocheria şi cerea să se intervină pentru recuperarea clădirii, consilierul patriarhal Doru Moţoc a refuzat să răspundă respectivului memoriu. Clădirea din Sinaia fusese donată de Adina Woronieka Eforiei Bisericii Kretzulescu, în 11 sept. 1948, deci nu mai putea face obiectul înstrăinării şi, cu atît mai puţin, al retrocedării! (Cf. HYPERLINK „http://ro.altermedia.info/images/Monitorul-Oficial-nr.-138-din-17-iulie-1940.jpg” facsimilul cu actul de donaţie). Procesele pentru aproprierea (adică jefuirea) averii lui Take Ionescu le-a cîştigat într-un proces la C.E.D.O., […] unde Popescu-Nasta a fost apărat de escroaca Monica Macovei, fiica ex-procuroare a colonelului (r.) Vasile Gherghescu, care, pînă la lovitura de stat din decembrie 1989, a fost instructor la Secţia Militară şi Probleme de Justiţie – Sector M.A.I. – a C.C. al P.C.R. Acum, deoarece l-au ajuns blestemele pentru ceea ce au comis el şi scorpia de fi’sa, se află internat într-un azil din Berceni, în cărucior şi abandonat de către marea moralistă europarlamentară, care denigrează copios România. […] La C.E.D.O., România a fost apărată de Cristina Tarcea, secretar de stat în ministerul Justiţiei. Din informaţiile mele, Monica Macovei a ajuns cu abjecţia pînă acolo încît, în plenul şedinţei secţiei C.E.D.O. în care a avut loc procesul, a scuipat-o în faţă pe Cristina Tarcea. Vă rog să luaţi legătura cu d-na Cristina Tarcea, să vă confirme incidentul. Oricum, în urma succesului de la C.E.D.O., escrocul Călin-Mircea Popescu-Nasta a primit cea mai mare despăgubire de la statul român, […] de circa un milion de euro, deşi nu are nici un document care să ateste că are dreptul la aceste proprietăţi. Toate aceste proprietăţi au fost lăsate, prin testament de către Take Ionescu Academiei Române. NU există nici un act de căsătorie a lui Take Ionescu cu Adina Olmazu, alias Adina Woronieka, recte Ecaterina-Alexandrina Woronieki şi nici un act de moştenire cu aceste imobile în favoarea lui Călin-Mircea Popescu Nasta; acestui individ i-a lăsat doar mobila şi nişte sume de bani la C.E.C. […] Dar nici Patriarhul Daniel, nici preşedintele Academiei Române, Ionel Haiduc, nu au făcut nimic pentru a-şi apăra proprietăţile, care, oricum, nici nu puteau fi retrocedate! Mai mult, testamentul lui Take Ionescu a dispărut din arhiva Academiei Române! Evident, ca să se faciliteze furtul! Vinovaţi direcţi sunt preşedintele Academiei Române, Ionel Haiduc, şi secretarul acesteia, Păun Ion Otiman – şi, în genere, conducerea Academiei Române, aceasta acuzată şi de alte escrocherii legate de vînzarea unor terenuri al Academiei. Anonimul Călin-Mircea Popescu Nasta, ajutat de avocata Monica Macovei, a primit cea mai mare despăgubire – 3 imobile ale lui TAKE IONESCU“ (în România Mare, 8 aprilie 2010, pag. 18), „Profanarea Mausoleului lui Take Ionescu din incinta Mănăstirii Sinaia“ (în Tricolorul); „Rednic i-a luat soţiei o vilă monument istoric“ (în Atac la persoană, 22-28 noiembrie 2010, pag. 15), „Mafia retrocedărilor şi averea lui Take Ionescu“ (în Danubius, nr. 4, iulie-august 2006) etc. Apoi, el şi Corneliu Ghiciu au făcut apel la instituţiile statului îndrituite să înlăture inclusiv această mare escrocherie, dar toate instituţiile – Preşedinţie, Patriarhie, Parchete, Ministerul Justiţiei etc. – au muşamalizat cazul, ceea ce constituie o dovadă în plus că avem un stat mafiot, condus de o clică de mafioţi, clică manevrată din interior de către cleptocraţia postcedembristă, iar din exterior de alte clici oculte, care-i apără pe alogenii din ţară. Încercaţi să stopaţi această escrocherie, să-i pedepsiţi pe vinovaţi şi să recuperaţi casele lui Take Ionescu, fiindcă fac parte din patrimoniul inalienabil al statului român. Colonel (r.) Vasile Zărnescu+ Sursa http://asymetria-anticariat.blogspot.ro/2012/11/apel-s.html

 13. 14 dlnimeni noiembrie 10, 2012 la 8:45 am

  Titlul articolului dumneavoastra trebuia sa fi fost „Iata de ce sunt detinut politic”. Si chiar asa, nu cu detinut politic in ghilimele. Pentru ca sunteti detinut politic si nu pentru ca va considerati detinut politic; este o stare de fapt si nu un punct de vedere. Un punct de vedere personal, caruia i se pot contrapune alte puncte de vedere personale. Pina la urma, impotriva dumneavoastra a fost aplicata o practica incriminata la comunisti: deghizarea condamnarii politice in condamnare penala. Daca se uitau nitel mai la dreapta pe harta, va bagau la balamuc si faceau experiente pe dumneavoastra: nu e timpul pierdut, deoarece, ca sa readuc in acest timp o fraza din anii ’70, numai un nebun se poate opune acestui regim.

 14. 15 blogideologic noiembrie 10, 2012 la 8:58 am

  Şi marele actor Dumitru Furdui era născut tot în judeţul Soroca. Satele de pe-acolo erau hărăzite cu multe genii, aproape la fel ca şi cetăţile antice din Ionia.

 15. 16 Ghita Bizonu' noiembrie 10, 2012 la 9:46 am

  mihaela anghelus

  NU vor plati. Nici macar ptr „abuzurile” privind gestionarea „gresita” a fondurilor …

 16. 17 Ghita Bizonu' noiembrie 10, 2012 la 10:10 am

  Sa te c##I pe tine de ras!!!

  Cancelarul Merkel la PE: UE are nevoie de mai multă legitimitate democratică
  Instituţii − 08-11-2012 – 09:19

  O Uniune Europeană mai democratică și mai multă influență pentru Parlamentul European – au fost o parte din cererile formulate de cancelarul german Angela Merkel miercuri, la Bruxelles, la Parlament. Acestea au fost salutate de eurodeputați, care au criticat, însă, propunerile cancelarului de reducere a bugetului UE și insistența asupra austerității ca mod de combatere a crizei.

  Cancelarul german Angela Merkel a vizitat Parlamentul European miercuri, participând la o dezbatere despre cum poate fi depășită criza în Europa și cum pot fi ameliorate democrația și transparența în Uniunea Europeană. Doamna Merkel a vorbit în cadrul unei Conferințe a Președinților deschisă tuturor deputaţilor europeni.

  Majoritatea deputaţilor europeni au salutat cererea cancelarului german pentru o Uniune Europeană mai puternică și mai bine coordonată și pentru mai mult control democratic exercitat de Parlamentul European. Însă preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, alături de câțiva lideri politici, au arătat că reducerea bugetului UE ar putea submina capacitatea UE de a servi statele membre. Alți deputați au deplâns austeritatea impusă ca mod de combatere a crizei.

  Cererea doamnei Merkel ca deciziile referitoare la zona euro să fie luate doar de deputaţii europeni din țările din zona euro și cea referitoare la un buget specific pentru zona euro au fost întâmpinate, de asemenea, cu critici de câțiva lideri ai grupurilor politice.

  Asta ca cand un refereedum perfect legal si comform constitutiei a fost sabotat de zisa Merkeloaza si slugile ei horrorpenesti. Ca cand stat de drept inseamna “servicii”, ascultari telefonice , procuroru alergarand alegatorii (si juma din batranii din tara asta tremura numa cand aud de procuratura .. deh amintirea anilor 50 cand tov Paler nu era monarhist ci republican de rupea lantu) care Doabolica ne canta ca nu putem fi lasati de capu nost fiindca multimea se stie e proasta – dovada supremea fiind Nemtia in care nazsitii au luat puterea si cu ajutorul lu Heideger, Papen si von Ludendorf plus Krup si Messerschmidt !
  Ca cand democratica unine nu vrea referendumuri si cere sa fie repetate pana cand se voteza corect!
  Pai sa nu zici ca Nigel :cine dracu te crezi fa madam?!

 17. 18 Ghita Bizonu' noiembrie 10, 2012 la 2:46 pm

  blogideologic

  o cestie mai putin stiuta (in sensu ca nimeni nu doreste sa o stie).
  In 1944 din Baaraabia si Bucovina a fugit cam toata lumea care stia ca nu va fi bine vazuta de NKVD. Adica „burjuii” … inclusiv aia care facusera macar 12 clase, cam toti absolventii de facultate si familiile lor.

  Asa ca per total media intectuala / de pregatire a refugiatilor basarabeni era mai ridicata decat a restului regatenilor. Fara sucar. Reversul acestei situatii a fost ca societatea basrabeana in 1946 avea o medie mai scazuta decat sa zicem judetu Teleroman ori Botosani (care macar aveau in fiecare sat un invatator, un diacon si un popa care aveau mai mult de 4 clase! Pe cand dincolo de Prut au ramas doar taranii au aproape doar. iar ceva despre familia mea : nepoata favorita a bunicii care a ramas a ramas in casa si acareturile bunicii..ca bunica i-a zis:daca nu ma mai intorc astea sunt ale tale!!!) Cestie care a facilitat extrem de mult activitatea de rusificare de dupa 1950 (caz .. familia mea. Toti cei care aveau mai mult de 4 clase s-au refugiat. Ma rog si cei care au ramas au avut de tras .. insa voi sa va zic altceva – copii lor .. ei bine stiu doar cam ce au invatat de la sovietici. Insa sa va mai zic 2 cestii „bune” vazute „dincolo” . Doua doamne de origine etnica rusa, care au facut scoala in Romania Mare si care din varii motive au ratat refugiul, si-au invatat copii (rusi 100%) romaneste si le-au dat sa citeasca si Fratii jderi si Alexandru Lapusneanul ..)

  Acesta este motivul ptr care multi basarabeni s-au afirmat prin anii 50-60.
  Sau ca paralel sa luam cazul romanilor care au emigrat in vest in anii 60-70. In general erau si ei mai bine pregatiti decat media societatii romanesti .. Sau cazul celor care au emigrat in Canada in anii 90-97 o proportie anormala de calculatoristi!….

 18. 19 blogideologic noiembrie 10, 2012 la 2:54 pm

  +Manualul “Istoria Secuilor” cultivă lipsa de responsabilitate faţă de trecut, cu grave consecinţe pentru formarea viitoare a tinerilor maghiari. O provocare jignitoare antiromânescă pe bani publici.+ Sursa http://asymetria-anticariat.blogspot.ro/2012/11/manualul-istoria-secuilor-de.html

 19. 20 Fault noiembrie 10, 2012 la 3:05 pm

  Notă : Se va recita, în exclusivitate, de
  Domnul Unguient.

  Ridică-te, Marx, ridică-te, Pauker

  Zdrobit-am cătuşe, uniţi rob cu rob,
  O secere-am pus pe ciocanul cu coadă
  Sub steagul cel roş, adunând bob cu bob.
  Ridică-te, Marx. Ridică-te, Pauker, pe noadă.

  Am ros Capitalul din scoarţă în scoarţă,
  Halind cu nesaţ, din destul, plus-valoarea,
  Cu fraţii din est, din apus, puşi pe harţă
  Ridică-te Marx, şi cu Pauker aţâţă mişcarea.
  ………………………………………………………

  A fost prăbuşire la noi, şi curvăsărie sadea,
  Temutele lanţuri le-am dat la fier vechi,
  Suntem proletari amărâţi, în mare belea
  Ridică-te Marx, şi cu Ana, că suntem curechi.

 20. 21 George Ban noiembrie 10, 2012 la 5:15 pm

  In afara subiectului, dar stirea merita!

  Corina Cretu s-a casatorit chiar astazi! Casa de piatra si felicitari pentru discretie!

 21. 22 Fault noiembrie 10, 2012 la 6:20 pm

  TELEGRAMĂ FULGER
  Către C S M

  De reţinut,
  Eliberaţi urgent un deţinut
  Politic
  In sfântul spaţiu mioritic,
  Pe Adrian Năstase,
  Român , în cap şi oase,
  Curată enciclopedie,
  O pasăre măiastră-n colivie.

 22. 23 Doru Coarna noiembrie 10, 2012 la 7:05 pm

  Nu stiu cum i-as putea explica dlui Nastase mai clar, dar daca stanga nu stie, nu poate si nu vrea sa lupte politic contra dreptei, nici pe plan european si nici mondial (China ajuta SUA la greu…) asta nu inseamna ca dreapta nu lupta, angrenat si cu succes deci, contra stangii!

  Si cum lupti contra stangii, ii rupi degetele? Evident ca blochezi personalitatile proeminente, si cum stanga noastra nu avea decat o singura astfel de personalitate… QED! (A fost usor)

  Si din pacate, parerea mea: nu se poate remonta nimic, nici cariera dlui Nastase, nici Romania, nici stanga democratica, nici economia… Dar ah! ne ramane Tara (mosia din Pe Aripile…), adica speranta, noi nu avem mosii! Nebun esti daca iti cenzurezi speranta… nu mai ramane decat sa descoperim cum ne putem hrani cu ea, cu asta, cu speranta…

  Si apropo de ticalosie mixata cu prostie 100%: prin vara cand astia l-au suspendat pe Baselu, la A3 Valentin Stan le-a spus ca-s prosti, ca nu se poate face, ca vor apare complicatii… L-au expulzat din grila, mai intai au lungit emisiunea Vorbe Grele peste ora Conexiunilor, apoi i-au dat concediu, apoi au uitat sa-l cheme din el, iar Conexiuni a disparut! Evident, jigodii gretoase au sarit in sus si pe mine (defapt in jos, intelegeti unde), ca Stan urmarea sa fie ministru de externe, si alte tampenii d-astea, una ca de parca ar fi putut fi numiti ei, si alta, pt ca habar nu au personajul, are taria de caracter a unui Nastase, iar cu munca, nivelul, capacitatea si profunzimea, este tot cam pe acolo…
  Deci avertizati fiind, copii astia au dat-o-n bara cu capul, dar nu recunosc, nu repara, nu invata…. De ce? Pai cred ca numai Crin nu stia de la inceput ca a fost scenariu ca sa stea fraierii pe la casele lor in vara fierbinte si sa se fure Piata astfel… apoi, repede, s-a prins si Crin ca nu era aievea, promulgand si lingand lista cu poruncile supreme popular-europene…

  Interesant este insa altceva, pt ca faptul ca astia sunt extrem de idioti si securisti dedicati din fasa, mie cel putin imi era super cunoscut: daca unul iti spune si iti demonstreaza ca nu se poate face ceva, oare nu te duce mintea nici atat incat sa-l intrebi, „atunci, cum se poate face?” Eu asta vreau sa intelegeti, nu trebuia sa se poata face, trebuia doar mimat, nu-i interesa o eventuala reusita, reusita era nereusita in acest caz, „misiunea” pe limba lor… Baselu era emotionat doar in punctele cheie ale scenariului, cand depindea de un Rus, sau de un chestor, daca vreunul arunca alte cifre era terminat, insa in rest hahaia as usually… OK? D-aia se dau grade, decoratii, lovele si sinecuri, pt astfel de merite in prostirea dincolo de imaginabil a poporului asta, si asa extrem de simplutz la minte, sa recunoastem… Dar cine sa-l invete, cand faierii sunt cel mai lesne de condus? Deci, va amintiti la ce minister au sarit ai lu’ Base prima oara dupa ce USL a luat -eu ii zic inchiriat, dupa ce li s-a inchiriat- guvernarea?

  Normal, nu cer nimanui sa ma creada, doar sa se gandeasca personal si impersonal, adica sa judece cu capul sau, insa nepartizan…

  Trebuie desigur votati! Ne vom mira dupa, avem 4 ani s-o tot facem.

 23. 24 Sorin constantin noiembrie 10, 2012 la 8:51 pm

  Domnule Adrian Nastase daca pe dvs. V au bagat la puscarie…oare cati oameni nevinovati se afla acolo.astept sa iesiti ,sa Faceti un partid.vreau sa fiu membrul nr 1.poate acum stiti Care va sunt prietenii adevarati.capul sus ,sunteti un om cu o prezenta prezidentiala extraordinara.la lupta pt Romania.ce nu va omoara va face mai puternic nu?

 24. 25 A Soare noiembrie 11, 2012 la 3:56 pm

  Si mai trist e ca sunteti detinut politic in timpul in care partidul Dvs se afla la Guvernare


 1. 1 Iată de ce mă consider “deținut politic” | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe noiembrie 9, 2012 la 6:49 pm
 2. 2 Spaţiul de întuneric între Justiţia civilă şi Justiţia penală « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe noiembrie 9, 2012 la 7:57 pm
 3. 3 Nesimtirea « Motanul Incaltat Trackback pe noiembrie 10, 2012 la 12:54 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: