Marti si joi la FET

Fundatia Europeana Titulescu are onoarea sa va invite la urmatoarele evenimentele:

masa rotunda prilejuita de lansarea lucrarii

 CULTURA SI DREPTURILE OMULUI

Identitate, diversitate, multiculturalism de prof. univ. drIon Diaconu

Evenimentul are loc marti, 30 octombrie 2012, ora 11.00, la Casa Titulescu, sos Kiseleff nr. 47.

 

conferinta

AFRICA SUB-SAHARIANA

Zona cu potential in crestere ca factor dinamic in relatiile internationale

Sustinuta de dr. Nicolae Melinescu

Evenimentul are loc joi, 1 noiembrie 2012, ora 11.00, la Casa Titulescu, sos Kiseleff nr. 47.

11 Responses to “Marti si joi la FET”


 1. 1 Radu Humor octombrie 29, 2012 la 1:05 pm

  M-ar interes în eventualitatea că ar fi dezbătute pdv asemănătoare cu ăsta care mi se pare extrem de interesant :

  „Vin alegerile şi FMI aruncă o mizerie caracteristică la adresa României, anume, nişte fantasmagorii cu titlu de “prognoză”.

  De fapt, fantasmagorii ar rămâne – de exemplu, discreditarea României (la propriu şi la figurat), scăderea investiţiilor, scăderea PIB-ului cu 5% sau căderea leului cu 20% – dacă însuşi FMI n-ar fi făcut totul în acest sens.

  FMI e reţeta sigură a devastării, distrugerii, deznaţionalizării şi dezmembrării României, prin vulnerabilizarea ei extremă.

  Tupeul nesimţit e cu atât mai mare cu cât FMI pune “predicţia” pe seama faptului că românii resping “reformele” – de fapt, măsurile care vizează înrobirea fără precedent a României şi exterminarea populaţiei.

  Asta după ce imensa parte a împrumutului s-a topit în bănci, iar Isărescu s-a lăudat cu seninătate că a băgat 10 miliarde de euro pentru cursul leului artificial.

  Nici o reacţie din partea guvernanţilor României.

  Ce-ar fi dacă Guvernul de la Bucureşti ar declara că le dăm banii înapoi – treaba noastră cum, deci, să ne scutească FMI cu intervenţia în politica economică şi socială, tot aşa cum nici premierul Spaniei, Mariano Rajoy, nu le permite şi nu permite intervenţionismul nici măcar din partea ECB -, după care, ura şi te cară?!

  Soluţia Islanda, cel puţin în privinţa lepădării de FMI pentru relansare naţională.

  Numai o slugă nemernică precum Băsescu poate susţine fatalismul internaţionalismului totalitar, prin declaraţiile repetate că “globalizării nu i se mai poate opune nimeni” şi e nevoie de “Statele Unite ale Europei”, cu bancă unică, guvern european şi preşedinte, în aşa fel încât spaţiul euro-atlantic să fie la discreţia finanţei mondiale.

  De fapt, toată criza a fost instrumentată pentru bănci, pentru realimentarea lor după acoperirea unor fraude uriaşe, cu finalitatea ca, în viitorul apropiat, să nici nu mai existe state, cu atât mai puţin state de drept democratic, ci doar un mare sistem bancar care să promoveze false elite şi să reducă umanitatea la condiţia de supusă a unui neosclavagism satanic.

  P.S. Alternativa la UE poate fi ori o alianţă pentru Europa fără guvernanţă financiară, fie asocierea la Commonwealth. Trebuie doar oameni de stat.”

  Și cred că ar mai fii și alte variante ……

 2. 2 Doru Coarna octombrie 29, 2012 la 4:00 pm

  @ Radu Humor,

  daca scrii asa ceva pe aici, si in general prin Romania, vei fi acuzat din toate partile de viziuni apocaliptice, asteapta nitel si vei vedea.

  Ai scris insa si parerea mea, asa-i.

 3. 3 Luminita Arhire octombrie 29, 2012 la 8:44 pm

  Se depun candidaturi , se arunca pe piata demisii sfasietoare , toata lumea sta cu ochii pe viitorul Parlament …Eu cred ca va fi un Parlament interesant – mult mai colorat si mult vocal decat cel de astazi . Pentru ca acestuia din urma i-a lipsit exact „parlamentarismul „- adica discutia , comentariul , dialogul . A fost un Parlament mort , sau mai degraba adus in stadiu larvar , incapabil de metamaorfoza . A fost Parlamentul alesilor majoritari cu ochii zgaiiti pe ridicarea degetului aluia socotit mai saltat in grad – o mizerie …
  Asa ca eu nu ma revolt ca va fi parlamentar Gigi Becali , pentru ca Parlamentul trebuie sa fie precum Romania – or, in Romania exista un segment de populatie al carui mesager este GB . In schimb ma bucur ca il voi vedea printre alesi pe Dinu C.Giurescu ; ma bucur si pentru Cristiana Anghel ( pe care , cu o toparlanie greu de imaginat , madam Tatoiu o infiera , pentru ca nu are studii superioare ) ; ma bucur pentru Vlad Nistor , echilibrat si sobru ; si pentru Daniel Barbu , om de analiza lucida dar mai putin om politic dacat s-ar cuveni .
  A fost de mai multe ori difuzata in ultimele zile secventa in care d-l Adrian Nastase , de la tribuna Parlamentului , avertiza sententios ca aceasta institutie nu mai exista ; si n-a mai existat …..
  Sunt oameni , pe listele actuale , care pot face atat de hulitul Parlament sa renasca , mai semnificativ si in haine mai pure .

 4. 4 blogideologic octombrie 30, 2012 la 5:49 am

  Preşedintele Franţei, François Hollande, se întâlneşte cu liderii organizaţiilor mondiale care coordonează reglementările economice în lume http://www.lemonde.fr/economie/article/2012/10/29/francois-hollande-rassure-les-maitres-du-monde_1782836_3234.html

 5. 5 blogideologic octombrie 30, 2012 la 8:24 am

  Vasile Alecsandri : „Iată hoardele avane/Iată limbile duşmane/De gepizi şi de bulgari,/De lombarzi şi de avari!/Vin și hunii, vin şi goţii,/Vin potop, potop cu toţii,/Pe cai iuţi ca rândunele/Fără frâie, fără şele/Cai sirepi ce fug ca vântul/De cutremură pământul.” +Un nou club select şi-a făcut apariţia în România, scrie domnul Matei Cazacu : Clubul prietenilor lui Negru Vodă. Preşedintele acestui club (dacă aș fi răutăcios, i-aş zice marele preot al acestei secte) este nimeni altul decât venerabilul domn Neagu Djuvara […]Principala preocupare a acestui club este exaltarea, aş zice chiar cultul, „bunului barbar”, avatar post-modern al „bunului sălbatic”, mai precis al cumanului civilizator şi catolic care acum şapte secole şi ceva i-a învăţat pe românașii noştri să-şi creeze în fine un stat, Muntenia sau Ţara românească, termen care în vremea aceea însemna „Ţara românilor”. Nu a cumanilor, nu a cumanilor şi românilor, ci doar a românilor! M-am tot întrebat cum a ajuns Neagu Djuvara, un istoric matur şi cu frumoase şi erudite lucrări, la o asemenea concluzie şi la atâta intoleranţă faţă de sceptici şi critici, printre care, cu toată modestia, mă număr şi eu. Singura explicaţie la care am ajuns, după multe frământări, este următoarea : deşi se proclamă român „neaoş”, Neagu Djuvara este el însuşi…cuman sau mai degrabă peceneg (frate al cumanului, cum au fost şi uzii, găgău(t)zii şi multi alţii). Cum ? Păi, foarte simplu căci răspunsul ni-l dă chiar domnia sa : prenumele lui derivă de la etniconul Peceneagu, devenit, în româna veche, Beșineagu, iar apoi, din motive de eufonie, prima parte urât sunătoare a numelui s-a evaporat şi a rămas… Neagu. Căci, urmând logica domniei sale, dacă un om (exemplu Basarab I) poartă un nume turc, cuman, el este cuman. Așa şi el, oricât se pretinde „român neaoş”, cine ştie din ce bascac pecenego-cuman se trage.[…]+ Sursa http://asymetria-anticariat.blogspot.ro/2012/10/matei-cazacu.html

 6. 6 Marcus octombrie 30, 2012 la 10:38 am

  Votati Cioara Vopsita, Votati Elena Udrea !

  Dialog intr-o familie de eschimosi. Sotia:
  -Ai auzit, Kimo, daca avem noroc si doamna Udrea se razgandeste sa candideze in Botosani, va candida in colegiul nostru, isi va cumpara un iglu sa fie langa noi si la fiecare familie va da cate un fridier?

  Nu-mi imaginam ca dupa prestatia execrabila si penala a “Gagicii lu’ Basescu” (vorba unei “ramashcance” de varsta a doua) in fruntea Ministerului Turismului si Dezvoltarii Regionale, aceasta va mai avea tupeul de a mai candida in aceaasta tara. Sincer, ma gandeam ca la cate a facut, ar putea incerca sa candideze la eschimosi , care nefiind la curent cu furaciunile ei sa o accepte ca ministru al dezvoltarii, ba mai mult, sa si primeasca cu bucurie investitiile facute de ea in dotarea igluurilor cu frigidere livrate de societatea Cocos Arctica SA pe modelul investitiilor facute in Romania in gondole nefunctionale si piscine fara apa si personal.
  Dar, ti-ai gasit ! Dupa ce a trecut cu brio de furcile cuaduine ale verificarilor de cadre initiate de gestapovista Monica Macovei, unde aceasta din urma i-a redat prin coasere cu masina de cusut Ileana virginitatea pierduta prin parcarile de tiruri ale patriei capitaliste cu circumstante agravante in alcovul prezidential, si a spalat-o de pacatele delapidarii atator si atator purcoaie de euroi din banul public cu care si-a platit printre altele datoriile de milioane facute la BRD, Lenus, prin metoda lui Boc care si-a gasit prostii care sa-l voteze la Cluj, prosti ce au luat fata locuitorilor din Caracal, s-a gandit ca la Botseni va da lovitura.
  Nu de alta, dar in capitala risca sa incaseze oua si varza stricata la mansarda, asa ca ce si-a spus: Hai la Botseni, ca aia fiind mai moldoveni is si mai prosti si or sa cada pe spate cand or sa vada ce pleasca le-a aterizat pe cap!
  Acum nu stiu cine a consiliat-o sau ce socoteli si-a facut numai ca dintr-un reportaj gen sondaj TV, am vazut ca nici vorba de prosti in Botseni, dimpotriva majoritatea celor intrvievati nici nu vroiau sa auda de ea, recomandandu-i sa stea dracu in capitala, ca au ei oameni de isprava la ei acasa care merita alesi nu au nevoie de “gagica lu’ Basescu”.
  Se pare insa ca duduia nu a vazut reportajul respectiv deoarece o ultima informatie atesta faptul ca pe langa initiativa de a candida in colegiul respectiv, ‘mneaei, pentru a fi mai aproape de sufletele alegatorilor, a decis sa-si ia un apartament in Botosani in care, pe perioada campaniei, s-o puna televizat de crosetat, impletit sarmale, pus muraturi sau daca Dumnezeu tine cu ea si da cu zapada pana in ziua alegerilor, sa dea cu lopata in fata blocului in vederea dezapezirii cailor de acces catre locatia cu pricina.
  Ca tiganca asta vopsita are tupeu cu carul nu mai era nevoie de nicio confirmare, dar ca poate merge cu fatarnicia sau ipocrizia, spuneti-i cum vreti, la aceste cote cosmice nu cred ca ar fi fost cineva cu mintea intreaga in stare sa anticipeze.
  Si in timp ce ‘mneai comite asemenea nefacute si nefacubile, oameni de oameni din aceasta tara, ca actorul Mircea Diaconu, sau academicianul Giurascu fie ca nu sunt lasati sa mai candideze, fie ca sunt terfeliti de niste neica nimeni, derbedei media de-ai lui chiombila, in frunte cu japita gagesteana Cristoi si colonelul Turcescu labeunuteve.

  Votati cioara cea vopsita transferata-n Botosani
  Readuceti bucuria-n caravana de tigani!
  Votati Udrea zis Elena, caci la cat e de cupida,
  Va va lua nu doar izmana ci si tolu-ntins in tinda.

 7. 7 Marcus octombrie 30, 2012 la 10:56 am

  Erata: a se citi Roman, in loc de Botosani.
  sa fiti iubiti
  marcus

 8. 8 blogideologic octombrie 30, 2012 la 4:28 pm

  figură şi frază http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/seful-ani-votul-pentru-diaconu-disolutia-statului-de-drept-cu-consecinte-dramatice-282486.html Ce nepotrivire între figură şi frază :”Asistăm la un vot în Senatul României care nu respectă o decizie a Înaltei Curţi. Aş putea să definesc acest lucru ca o disoluţie a statului de drept şi separaţiei puterilor în stat. Consecinţele acestui vot vor fi dramatice pentru România ca stat membru al Uniunii Europene. Prejudiciul adus astăzi va avea consecinţe grave pe termen lung asupra României şi cetăţenilor săi.” Dar totodată este un moment de relaxare pentru noi. Comic acest Georgescu.

 9. 9 Doru Coarna octombrie 30, 2012 la 5:04 pm

  @ Marcus,

  la Botseni sunt multi „de-ai lor” si n-ar fi avut sanse, la Roman are… Trebuie insa sa recunosti ca, desi s-a reinventat din bucuresteanca in romascana si din milionareasa in locatara de bloc socialist cu pres la intrare si peste de sticla pe mileul de pe televizor, tot blonda a ramas… poate cine stie, un ultim zvacnet de la Cotroceni si iti vezi iar visul cu ochii, ministra sine die… de fapt ministra en chef, caci nu cred ca papusa nu-i acoperita, a urmat colegiul ala national de acoperiti, desi n-arata. Ramane insa buna. Ca gluma. Si frumoasa dle… nu este, dar are un suflet!… Si apoi sincer, unde ai vazut tu cioara vopsita? A vopsit cineva vreuna vreodata? E doar o vorba, cioara-i neagra-otel, deci nu-i! Iar tu sa nu-i mai spui astfel, ca se supara si zboara!

 10. 10 Marcus octombrie 31, 2012 la 10:09 am

  @Doru 🙂 🙂 🙂
  sa fii iubit
  marcus


 1. 1 Cat economisim…? « Motanul Incaltat Trackback pe octombrie 30, 2012 la 1:21 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: