Titulescu la BNR

Fundatia Europeana Titulescu organizeaza impreuna cu Banca Nationala a Romaniei lansarea lucrarii document “Pro si Contra Titulescu”, editata sub egida FET si scoasa la lumina prin efortul Directorului Executiv al Fundatiei Europene Titulescu,

istoricul George G. Potra.

La dezbatere vor participa: academicianul Dan Berindei, Georgeta Filitti – istoric, Nicolae Mares – diplomat, Adrian Marius Dobre – economist, Eugen Uricaru- scriitor si George G. Potra – istoric.

Evenimentul are loc marti, 23 octombrie 2012, ora 17.00, la Banca Nationala a Romaniei, in sala “Mitita Constantinescu” si va fi urmat de un cocktail.

28 Responses to “Titulescu la BNR”


 1. 1 Radu octombrie 23, 2012 la 6:37 pm

  Domnule Nastase,

  Am citit de-abia azi comentariul d-voastra referitor la vina a priori a lui Basescu pentru ciudatenia caracterelor ce vor popula noul Parlament dupa alegerile din decembrie. Eu as zice ca logica afirmatiei merge mana in mana cu bocetul cucoanei care se plangea in „Povestea Prostilor” ca o sa cada drobul de sare peste copil.

  De vina fiind bineinteles in cazul de fata cine credeti ? Cel care nu muta drobul de sare ? Nu, drobul de sare nu trebuie mutat oricat ar fi de haios; chiar daca a tradat, daca mi-a mai cazut o data in cap !!! Cel care l-a pus acolo scriind cea mai interpretabila Constitutie din Europa (nu ca a fraierilor de greci care au spus cu subiect si predicat cum trebuie facut) si pe urma incapatanandu-se (in 2003) sa o schimbe si sa o faca mai clara ? Nu !!!

  De vina e vecinul de bloc ca ne enerveaza figura lui in asa un hal incat nu mai judecam si delegam mandatele parlamentare tuturor saltimbancilor ! Sau fostilor tradatori care i-au pasat mingea la fileu vecinului de bloc ! Si de ce ne enerveaza ? Pai pentru ca a castigat la mustata de doua ori, basca a mai convins unii din propria echipa sa-si dea si autogol, asta ar fi rezonul numarul unu. Rezonul doi ar fi ca stam cu nasul in gura celor care castiga bani seara de seara facandu-l albie de porci pe Basescu, dar asta tot vina lui e !

 2. 2 blogideologic octombrie 24, 2012 la 1:59 am

  Stiluri de viaţă global-sustenabile http://www.we-impact.com/ Chiar este posibil ?

 3. 4 blogideologic octombrie 24, 2012 la 8:04 am

  Ronald Reagan spunea despre URSS că este un “Imperiu al Răului”, în vremea ce noi credeam despre USA că este un “brontozaur nonşalant”. Oricum, chiar dacă nu sunt dinozauri decât în metafora paleontologică pentru spiritul lor, este cam greu, dacă nu complet imposibil, să zici despre Mark Gitenstein şi Philip Gordon că ar fi nonşalanţi.

 4. 5 Fault octombrie 24, 2012 la 10:45 am

  ÎNTRE MASONI

  Titulescu : Marele Arhitect al Universului ţi-a dat vreo indicaţie monetară valabilă după o9.12.2012 ?
  Isărescu : A arătat spre ioan (Gură de Aur !?), cu prudenţă.

 5. 6 Draghi Puterity octombrie 24, 2012 la 11:06 am

  @Radu

  85% din romani nu sunt de acord cu tine. Ramane cum am stabilit. 😉

 6. 7 Mugur Ionescu octombrie 24, 2012 la 11:23 am

  eu nu sunt fan basescu…dar m-am saturat sa il gasesc in toate postarile, nu mai avem mult si scapam de el

 7. 8 NICOLETTE ORGHIDAN octombrie 24, 2012 la 3:32 pm

  Eram pe una din străzile Brașovului în anul (pare-mi-se, sper că nu greșesc!) 1991-’92 când coloana oficială a Ministerului de Externe din acea perioadă trecea, ducând spre Scehii Brașovului, mai sigur în curtea Bisericii Sf. Nicolae din Piața Unirii -Prundul Brașovului, osemintele marelui diplomat român, Nicolae Titulescu, repatriat și reînhumat (așa cum de fapt i-a fost dorința) în curtea Bisericii Sf. Nicolae. A trecut (ciudat, nu în grabă!) coloana oficială, vă zărisem , așa, fugitiv, într-una din mașinile oficiale. Erați Ministru de Externe atunci și, personal, vă ocupaseți de aceste manifestări, de repatriere, de reînhumare. Brașovenii vă urmăreau, (am fost atunci în curtea bisericii!), spuneau doar lucruri frumoase, sugerând chiar c-ar trebui să ocupați funcția de Președinte al României. Ei, cum trece vremea, și, într-adevăr,perfect valabil în orice timp istoric sau politic, proverbul ,,Pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești”, nu-și va pierde cred nicicând…valoarea.

 8. 9 NICOLETTE ORGHIDAN octombrie 24, 2012 la 3:34 pm

  ….scuze, graba , erată : ….,,Scheii Brașovului…”

 9. 10 George Ban octombrie 24, 2012 la 5:09 pm

  Presa:
  „Becali a cumparat casa unei familii cu sapte copii.”

  Propaganda, propaganda, striga „elitistii” lui peshte. Pai daca vreti sa nu mai iasa in evidenta Becali, cumparati si voi case la saraci! Am avea cu cateva sute mai putini…

 10. 11 George Ban octombrie 24, 2012 la 5:13 pm

  A revenit bravul bascist Radu:

  „…stam cu nasul in gura celor care castiga bani seara de seara facandu-l albie de porci pe Basescu, dar asta tot vina lui e !”

  Cum e mai bine, sa stai cu nasul in GURA unora, sau sa stai cu nasul in FUNDUL altora?

 11. 12 Ghita Bizonu' octombrie 24, 2012 la 5:39 pm

  Fiindca unii au incept deja sa agite ideea nevotului..

  Stai ba acasa !! Nu vota!!!
  Stai acasa.

  Pentru ca in decembrie Presedintele Mesei Verzi sa poa sa isi impuna – din nou! – premierul Sau. Ca Ei sa Isi reia tara Lor.. tara Lor pusa la asuteritate ca Ei sa traisca bine!! Tara lor pe cari sa straduie sa o faca competitiva cu China – la salarii scazute nu la lansari de stateliti cu rachete proprii sau constructii de Maglev uri(singurii din lume…)

  Stai acasa ca sa dispara pana si ideea de stat social…
  Sati acasa fiindca esti fericit ca Romania este in funcea listei cele mai sarace tari din UE si nu numai! Ca Romania sa fie in continuare contributor net la bujetu UE si ca sa ni se reproseze ca am primit degeaba 20 mld euroi. Ca e fapt nu am primit! Stai acasa ca esti ferict ca si putini bani tarsi de la UE au fost chletuiti in fara normelor si OLAF se cma sucare!!

  Stai acasa ca tontu de inVictor sa nu mai fie premier . Ca sa fie premier MRU ca sa poa sa se dea cu 3 deodorante si 2 ungunete din banii publici si sa bage in el vita Kobe! Stai acas ca ala cu usturoiu sa primeasc si el o sinecura. Ca Papahagi sa continue sa inmulteasca cu zero!

  Stai acasa ca Gordon si Gittesnstein sa fie fericiti! Si ca FMI sa prospere!!!

  Pentru toate astea, fiindca esti satisfacut de austeritate, de taieri , de cresterea TVA , de imprumutu’ de la FMI ca sa aibe Reifisen si Ertse Bank beneficii, ca NOKIA s-a retras si se vor mai retrage si altii si fiindca tie nu iti trebuiesc autostrazi si drumuri fara gropi!!!

  Stai in casa! Nu vota!!!

 12. 13 Radu octombrie 24, 2012 la 6:51 pm

  @Draghi Puterity,

  85% ? Multi, multi. Si toti sunt de acord ca drobul de sare trebuie contemplat si copilul vaicarit ? Atunci multi, multi, dar prosti ! E drept ca Motoc o sa-si piarda capul …

 13. 14 blogideologic octombrie 25, 2012 la 2:18 am

  Votul masiv al populaţiei este o lecţie de gândire democratică, el nu înseamnă „tirania majorităţii”, aşa cum ne predică nouă ambasadorul Americii, domnul Mark Gitenstein.

 14. 15 blogideologic octombrie 25, 2012 la 5:43 am

  Începe Festivalul Filmului Francez. Pretext pentru a diferenţia cultural oraşele României după denumirile sălilor de spectacole. Astfel, avem în România Casa de cultură Mihai Ursachi – Sala Diotima, Iaşi, dar şi Cinema Victoria, la Cluj. Cred că înţeleg motivul lipsei de subtilitate a lui Ioan Rus, din Grupul de la Cluj.

 15. 16 blogideologic octombrie 25, 2012 la 8:20 am

  Aţi văzut beluguţa ceea şmecheră care a demonstrat ostensiv “teorema zoologică” a lui Destutt de Tracy http://www.guardian.co.uk/environment/blog/2012/oct/23/noc-whale?INTCMP=SRCH ? Dar Albert Einstein credea în teorema lui Destutt chiar fără asemenea demonstraţii.

 16. 17 M.Voicu octombrie 25, 2012 la 8:55 am

  @Ghita Bizonu’ octombrie 24, 2012 la 5:39 pm : ”Fiindcã unii au încept deja sã agite ideea nevotului..
  @blogideologic octombrie 25, 2012 la 2:18 am : ”Votul masiv al populaţiei este o lecţie de gândire democratică, el nu înseamnă „tirania majorităţii”, aşa cum ne predică nouă ambasadorul Americii, domnul Mark Gitenstein.
  Tirania majoritãţii e Legea care e valabilã pentru toţi – şi-aşa ar trebui sã fie; cine este pentru abţinere de la vot, sã n-aibã parte ❗
  ”Poruncile lui Dumnezeu apasă pe umerii noştri, însă cu greutatea aripilor.” – monsenior Vladimir Ghika

 17. 18 Marcus octombrie 25, 2012 la 10:56 am

  Mocirla Mediei Mioritice Pupinbasiste

  Penibili si de plans in abjectia lor, pupincuristii chiombului cu diplome de jurnalisti si ai pedeleului ca bonus drept raspuns la banii investiti in ei, nu mai stiu practic ce si cum sa minta de-a dreptul de porc, sau cum sa arunce cu noroi in USL, pe de-o parte pentru a justifica sumele umflate pe care le ridica in calitate de naimiti, unsi cu pupatul dosului prezidential si cu spalarea si iginenizarea cacaniilor, iar pe de alta parte, ca rasplata pentru o campanie electorala abjecta, inceputa la momentul 2004 cand chiombu s-a lipit cu glue si s-a legat cu lanturi de fotoliu prezidential, hotarat sa dainuie in vecii, vecilor amin!, insensibil la votul popular sau la dezvaluirile aproape zilnice despre jaful national patronat de el in calitate de Nas al mafiotilor portocalii.
  De la titluri de-o schioapa gen ” USL, monstruoasa coalitie”, din care aflam ca USL este monstruos deoarece vrea cu orice chip sa ne scape de anticrist, dar ca acesta nu se da dus nici cu T 34-rile sovietice la asediul Berlinului, si pana la minciuni si atacuri la persoana de cea mai joasa speta indreptate impotriva liderilor USL (Daciana Sarbu), pe care tot ei vin in ziua urmatoare si le dezmint cu ipocrizie, alde Mircea Marean, Ion Cristoiu, Andreea Pora, Colonelul Turcescu si in general toata gasca de derbedei pupincuristi basiti, cu ifose de gazetari si formatori de opinie, ies zi de zi fie pe sticla, fie in presa scrisa cu tot soiul de mizerii, rastalmaciri, minciuni si prafuri de dat in ochi doar, doar or mai putea salva ceva din imaginea de tot rahatul a presedintelui uzurpator, deci ilegitim si a ciracilor sai croiti pe gainareala banului public infestand aerul media in aceasta tara.
  Nu conteaza ca majoritatea covarsitoare a romanilor, utilizand diverse mijloace de comunicare, ii trimite acasa sa se culce deoarece sunt beti, ei continua sa vomite si sa otraveasca tiparnita si sticla nationala cu elucubratiile lor electorale.
  Cu alte cuvinte “garda moare, dar moare cerandu-si argintii” datorati cantitatii de saliva ramasa pe fundul prezidential dupa retragerea pentru respiratie a boturilor celor mai sus numiti.
  Ma intreb, cu justificata (zic eu) curiozitate, oare ce vor face toti acesti nemernici si mizerabili dupa ce, nemaifiind la putere prin pierderea alegerilor, actualii lor stapani vor pierde posibilitatea dispunerii de banul public dupa bunul plac motiv pentru care si cornu’ abundentei din care sug respectivii pupincuristi la momentul actual va seca, iar ei vor trebui sa-si castige banu’ prin munca cinstita?
  Si tot eu, pentru a nu ramane cu inca o intrebare retorica pe cap, arunc o privire in urma si vad cum fosti pupincuristi ceausisti au devenit brusc cei mai acerbi luptatori anticomunisti sau cum Ganditorul din Gagesti, Micul si Pelticul Om Mare, Cristoi, linge si iar linge din scuipatul cu care vreme de mai bine de patru ani l-a improscat pe chiriasul dela Cotroceni.
  Cu alte cuvinte intr-o societate milostiva si lipsita de reactie la astfel de atitudini reprezentata de populatia (si nu poporul) acestor meleaguri, nu este cazul sa-mi fac griji pentru aceste lepre gata oricand sa scoata capu’ din mocirla prin schimbarea taberei, numai banu’ sa iasa.

 18. 19 Maximmouse octombrie 25, 2012 la 10:24 pm

  Fratiloor!

  Incep prin a spune: TRAIASCA REGELE!

  Stimate Domnule Prim Ministru, un exemplu ca cel al Regelui nostru, se cuvine sa va imbarbateze, sa va anime nadejdea!

  Mai devreme sau mai tarziu, adevarul, valoarea , perenitatea, ies la iveala si sunt onorate cum se cuvine de poporul nostru.

  Cu stima.

 19. 20 Karakas octombrie 25, 2012 la 11:06 pm

  Sunt amuzat si nu prea de declaratiile multicolore ale ambasadorului SUA.

  „Evaziunea fiscală este atât de larg răspândită aici în România încât mărimea acestei evaziuni ar putea depăşi nivelul bugetului de stat”, a afirmat ambasadorul Gitenstein…Ceea ce am reuşit să înţeleg despre economia României – şi trebuie să recunosc că mi-au trebuit cam doi ani ca să îmi explic cu adevărat, aşa cum ştiţi şi dumneavoastră, însă ştiţi şi că noi, cei din afară, nu prea putem înţelege, pentru că nu am trăit tranziţia de la o economie comunistă centralizată şi controlată la încercarea de a construi o adevărată economie de piaţă – ceea ce am reuşit să înţeleg este că România, la fel ca multe alte economii post-comuniste este de fapt o piramidă inversată”

  Sincer, mi-ar fi placut, pe baza de reciprocitate, ca si ambsadorul Romaniei la Washington sa se exprime public despre „piramida americana cu virful in sus”, adica aia in care 1% din virful piramidei se uita cu dispret la cei cei 99% de la baza. Sigur, in SUA nu exista o evaziune fiscala similara cu cea din Romania, pentru ca..nu e nevoie. Acolo evaziunea se face legal, adica ai 1% Romnezici din top desfac slitzul si ii umeda la baza pe cei 99%, cu legea in mina. Pen’ ca Romnezicii nu prea platesc taxe, si isi muta averile prin paradisurile fiscale, in afara SUA.

  Uite ca-i dau o idee lui Basescu: daca tot i-au trebuit doi ani lui Gitenstein sa inteleaga Romania, de ce nu-l face cetatean roman, dar cu conditia sa renunte la cea americana.

  http://www.mediafax.ro/economic/ambasadorul-sua-evaziunea-fiscala-din-romania-poate-depasi-bugetul-de-stat-economia-este-ca-o-piramida-inversata-10257279

 20. 21 blogideologic octombrie 26, 2012 la 6:06 am

  conflictele distributive / Gitenstein: „În România, evaziunea fiscală depăşeşte bugetul statului” http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/economie/gitenstein-in-romania-evaziunea-fiscala-depaseste-bugetul-statului-281945.html Ceea ce nu observă domnul ambasador Mark Gitenstein sunt conflictele distributive enorme pe care le-au creat în societatea românească opt ani de regim capricios al preşedintelui Traian Băsescu. Este totodată de observat o lipsă completă de curtoazie a domnului ambasador Mark Gitenstein în comentariile sale faţă de comportarea românilor simpli în aceste conflicte distributive.

 21. 22 blogideologic octombrie 26, 2012 la 4:19 pm

  Neoliberalismul şi întreprinderea Moldomin de la Moldova Nouă. Să nu uităm că neoliberalismul este ideologia partidului PPE, şi că PDL este parte a PPE. Acum eu nu spun că în PDL ar exista vreun tip care să cunoască pe bune ideologia neoliberală, dar oricum, aceasta este coloratura ordinelor pe care le primeşte PDL de la centrala bruxelleză. Pentru un connoisseur este loc comun faptul că modelul capitalist neoliberal funcţionează bine doar în perioadele de creştere economică. Cu alte cuvinte, modelul funcţionează doar atunci când există noi pieţe de cucerit, şi când mai există materii prime. Cel care primeşte ordinele PPE şi le transmite în România este “preşedintele jucător” Traian Băsescu. Cu mult elan şi-a reluat jocul ideologic-macroeconomic după alegerile prezidenţiale din 2009. Atunci l-a însărcinat cu ministerul Economiei pe Adriean Videanu. El trebuia să lase materiile prime din România complet libere de exploatarea şi folosirea lor de către poporul român. În consecinţă, a început demantelarea implacabilă a utilajelor de la Moldomin.

 22. 23 Karakas octombrie 27, 2012 la 12:06 am

  @blogi, si presa romaneasca are ceva gargauni. Nu am citit vreodata in presa americana despre vreo declaratie excentrica ambasadorului Lituaniei sau Trinidad si Tobago acreditati in SUA. Dar, „ai nostri”, cum tuseste Licuriciul, cum au un junghi la coloana vertebrala…

 23. 24 blogideologic octombrie 27, 2012 la 11:30 am

  Creşterea economică revine în USA, fapt ce creează condiţii de câştig candidatului prezidenţial neoliberal http://www.lemonde.fr/elections-americaines/article/2012/10/26/la-croissance-revient-romney-attaque-le-bilan-d-obama_1781954_829254.html

 24. 25 blogideologic octombrie 27, 2012 la 11:33 am

  @Marcus
  Foarte bună analiza dumitale de presă din octombrie 25, 2012 la 10:56 am.

 25. 26 blogideologic octombrie 27, 2012 la 11:56 am

  @Marcus
  Poate ai timp să intri să vezi şi ce-i cu portalul ăsta http://polimedia.us/fain/politica de fanatici pro – Traian Băsescu. Nu reuşesc să identific cine-l patronează. Înţeleg doar că deasupra ar fi un oareş ‘ce tip care se prezintă ca un “capitalist liberal”. Dar parcă şi “muşchetarii” care postau pe blogul AN se dădeau “patroni”. Ulterior am aflat că erau doar nişte onghişti trimişi de fitilara madamă Monica Macovei. Şi a mai fost diversiunea cu genialitatea presupusă a portocaliului Sever Voinescu, căruia i se făcea reclamă pentru IQ. Acum s-a lămurit ce era : Îşi căuta omul un loc nou pe listele electorale, fiind decăzut din drepturi chiar şi de la portocalii.


 1. 1 metafora paleontologică pentru spiritul lor « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe octombrie 24, 2012 la 9:19 am
 2. 2 De ce nu este posibila o alianta intre ARD si PNL…? « Motanul Incaltat Trackback pe octombrie 25, 2012 la 1:03 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: