Astăzi, 20 octombrie…

Astăzi, 20 octombrie, se împlinesc 4 luni de la pronunțarea hotărârii de către judecătorii dosarului afișelor electorale, în care am fost condamnat în calitate de președinte de partid.

Deși au trecut 4 luni, nu a fost încă redactată motivarea sentinței, astfel încât nu pot face, din această cauză, plângere la CEDO.

Probabil că motivele extra-juridice care au determinat condamnarea nu pot fi incluse în motivarea deciziei…

17 Responses to “Astăzi, 20 octombrie…”


 1. 1 Simpatizant octombrie 21, 2012 la 9:04 am

  Calvarul dv este uriaş şi nemeritat, dar este infinit mai mic faţă de calvarul majorităţii românilor siliţi să trăiască în nevoie, umilinţă, nedreptate şi austeritate, în timp ce o minoritate corupă, ocrotită de la nivelul cel mai înalt al statului şi al Europei, trăieşte în desfătare, minciună şi fărădelege. Nu vă spun asta ca să vă întristaţi, ci ca să puteţi milita în continuare pentru dreptatea şi bunăstarea majorităţii românilor. Să vă dea Dumnezeu multă sănătate!

 2. 2 NICOLETTE ORGHIDAN octombrie 21, 2012 la 9:11 am

  Da’ un Tribunal de la Haga nu poate rejudeca procesul, da’ CEDO nu se poate autosesiza, motive-extrajuridice….cusute cu ață albă pot servi ca hotărâre a unei condamnări? Din acest motiv nu se redactează ÎNCĂ motivarea sentiței pentru a nu exista pârghiile unei plângeri la CEDO. Avocații d-voastră ce fac? Nu cred că nu există o portiță prin care pot acționa legal chiar dacă nu a fost redactată această motivare! Cu un ministru schimbat, spun totuși, rușine justiției române! Dar chiar este oare ….JUSTIȚIE?

 3. 3 George Ban octombrie 21, 2012 la 9:31 am

  La arestare, „ingenua” baschetbalista explica rapiditatea actiunii prin aceea ca legea spune sa se faca „deindata”!

  Acum, MOTIVUL arestarii inca nu exista! Nu mai exista niciun „deindata”! Ticalosia este cat se poate de evidenta!

  Nu puteti reclama, la CEDO sau altundeva, chiar LIPSA motivarii?

 4. 4 Ghita Bizonu' octombrie 21, 2012 la 10:19 am

  Stimate domnule Nastase

  regret dar trebuie sa va zic verde ca ar trebui sa intelegeti ca ati picat de fraier.
  Ca pe persoana fizica dvoastra sunteti unu singur :si fost premier, si fost presedinte de camera, si fost sef de partid, si fost parlamentar si apropitar de gaini,caini, colectionar de tablouri, blogher si ce mai incape.. Si cand Europa, inclus amicii dvoastra din PSE au cerut ceva „rechin” la meniu anticoruptiei ei bine s-au gandit la dvoastra ca persoana fizica si nu au facut distibctia intre blogher si premier (pesemne ca atunci cand s-au gandit la colectia de tablouri au zis „si circumstante agravanate!!”).
  As ca geaba ziceti MaCoVeiu pe justitie ca coana Europa zice „sa fie primit” ba s-ar putea sa fie incantata daca i si vi „se mai da” cativa anisori fiindca trebe bifate niste evolutii pozitive in lupta anticoruptie si chiar si „stanga” de la PSE la Verzi va aplauda incantata. Incercati mai bine o varianta etnica care va trezi amintirile acelui mitic (de la mit) J’acuse.
  Eu in locul dvoastra nu mi-as face mari sperante in CEDO. De ceva timp parcurg cam in diagonala comunicatele de presa a zisei institutii si am observat ca atunci cand „trebe” principiile e cam cu geometrie variabila a la Mig 23 (sau F 111 ptr americanofili ori Panavia Tornado ptr eventualii fideli ai UE)…Ati putea obtine o compensatie ptr gandaci in celula si miros de picioare nespalate … si cel mult ptr lungimea urmarii penale.

  Cat despre intrebarea dvoastra Oare europarlamentarii USL nu pot reacţiona la Bruxelles la aceste presiuni realizate printr-un intrument – MaCoVei-ul, care a devenit, în realitate, un mecanism politic al PPE şi care nu a reuşit niciunul din obiectivele propuse în ultimii 5 ani?! e retorica pura. NU !!! Tocmai ca a devenit un mecanism politic .. a devenit interesant ptr toate straburgaoazele europarlamentarr. In acest mecanism eurorebuturile isi gasesc satisfactia instinctelor de dominatie, alibiul corectitudinii lor (cum zicea ala Rui Tavares Personal, cred ca Parlamentul European trebuie sa aiba o atitudine mai activa in ceea ce priveste situatia din Romania asta ca sa arate ca e impartial cu Victor Orban). Dvoastra ati devenit vitica sacrificata pe altaru constructiei UE si eurorebuturile e sacrificatorii etrusci ai noului imperiu roman de religie catolica- ca la aia era moda vanatorii de vrajitoare.
  Si dragele eurorebuturi USL trebe sa se dea europeni – cum sa ia ei atitudine? Da ce ei sunt unguri sau greci?! Da mai bine intrebati ce fac fostii colegi de partid PSD ajunsi strasburgaoaze? De ce tac?
  Fiindca dvoastra ati cazut de fraier !!! Candva mi-ati raspuns superior „eu nu procedez asa” si cu maxima eleganta ati cooperat …. elegant la dusu la abator. „Elitistii”dvoastra v-au sacrificat ptr a se diferentia de bizonimea de rand.
  Asa ca azi va zic bine ati venit in turma de bizoni!!! Si acu ati ajuns in situatia in care s-a aflat pe aici unul dintre partizanii dvoastra cei mai sinceri care , expresis verbis , au fost tratat de „catel care saliveaza la usa macelariei” fara sa va pese. Insa cenzura a intervenit impotiva celor care au luat atitudine impotriva jignirii (ce e drept am folosit cuvinte cam tari – potaie comunista fiind cea mai blanda)
  Asa ca de ce s-ar deranja azi fostii dvoastra colegi de partid?! Ei dau dovada de un anumit echilibru ….
  (cat despre liberali … ei bine unii va destesta de-a dreptul .. fiindca ati fost stab in PSD. Cum v-am zis unii va urasc nu ptr ce suntei dvoastra ci ptr ce sunt ei!!!)
  Oricum e cam tarziu sa mai cereti solidaritate dupa atatea dovezi de „echilibru”:
  https://nastase.wordpress.com/2011/02/13/raspuns-la-comentariile-unui-editorialist-cu-misiune/#comment-122529
  Sper ca peste vreo 4 luni si un pic sa puteti reveni … si intra cu drepturi depline in bizonica-mi turma….

 5. 6 Timisoara Express (@timisoaraexpres) octombrie 21, 2012 la 11:48 am

  Esti un amarat de nevinovat, maestre… Dar stii care-i drama? Ai trait 60 de ani, te consideri intelectual cu pretentii, dar n-ai aflat ce este si ce nu este semnificativ in viata!… Crezi ca vei ramane in istorie? Asta conteaza? Vei fi nemuritor si cu bani? Cine va mai avea nevoie de istorie?…

 6. 7 NELU FIERARU octombrie 21, 2012 la 11:58 am

  extras din motivarea reala :CINE SUPARA PE BASESCU…….!

 7. 8 costin octombrie 21, 2012 la 1:13 pm

  Imi pare rau sa va spun dar azi 100.000 de PSD-isti trebuiau sa fie in strada. Si ar fi fost daca s-ar fi dorit…

  Cred ca este o mare greseala a PSD-ului pentru ca nu reactioneaza la o nedreptate.

  Asta suntem: niste lasi.

 8. 9 florin staicu octombrie 21, 2012 la 1:41 pm

  O singura curiozitate : tinand cont de toate aspectele urmaririi penale si a procesului prin care ati fost condamnat , inclusiv de tergiversarea ostentativa a motivarii acestei ultime sentinte , de ce nu faceti plangeri penale impotriva procurorilor si judecatorilor abuzivi ?
  Chiar daca rezultatul acestor eventuale plangeri este previzibil , tot ar trebui facute , din cel putin doua motive .

 9. 10 Dacii sunt adevaratii stramosi octombrie 21, 2012 la 3:03 pm

  va doresc din suflet sa aveti putere sa va aparati, sa va recapatati drepturile civice si politice, luate abuziv, si sa va intoarceti in viata publica. veti fi din nou un lider apreciat si respectat. Legat de cele 4 luni, poate ii aduce cineva aminte lu madam Reding de chestia asta????

 10. 11 Radu Humor octombrie 21, 2012 la 3:32 pm

  Ca să poți pune la punct un om deștept trebuie să fii ori mai cult decât el, ori mai lipsit de scrupule !
  PSDiștii se tem că vor fi acuzați din nou că vor să subordoneze, ba chiar să violeze justiția, hoașca aia bătrână ce-n tinerețe se dădea bine cu toți infractorii și acum a devenit simbolul dreptății, iar PNL nu are motive să intervină.
  Și uite așa se crează precedente deosebit de periculoase…
  Și încă ceva :
  Știu oameni care merg pe principiul că și aici se potrivește aia cu, dacă bărbatul nu știe precis de ce-i aplică soției o anumită corecție, cu siguranță ea știe…..

 11. 12 A Soare octombrie 21, 2012 la 4:13 pm

  Eu nu ma pricep foarte mult, dar nu aveti nicio cale de atac pentru o sentinta care nu e motivata? nu e un abuz? si acum sincer, CEDO va condamna statul roman si nu niste marionete incompetente care au facut dreptu la seral fara frecventa si au judecat mai stramb decat picioarele lor…

 12. 13 Doru Coarna octombrie 21, 2012 la 5:00 pm

  Pana in februarie nu mai e mult, ati depasit jumatatea. Cred ca, in tumultul numirilor de dupa alegeri, sistemul va deveni mai circumspect cu abuzurile in justitie, astfel ca sunt sanse sa va lasati la vatra in planul doi al balamucului. Apoi, veti avea o viata intreaga inainte ca sa va reparati imaginea complet si in liniste. Cred ca ati putea sa invatati de la „colegi” cum sa nu lasati stresul sa va expuna.

  Iar dupa, daca situatia ramane tot anapoda in tara, s-ar prea putea ca sistemul sa-si aminteasca de dvs. Nu de alta, dar parca asa ceva nu s-a intamplat in istoria Romaniei, repararea unei personalitati, cei distrusi au ramas distrusi definitiv, si daca se incearca, s-ar mai castiga cativa ani buni in spatele puterii, la butoane, un motiv excelent daca insa, si numai daca, actorii de dupa alegeri nu au imaginatia de a crea subiecte suficient de aiuritoare ca sa adoarma si gainile alea la care se refera Ghita B.

  Totusi, nu ne omiteti pe noi: si noi am trecut, alaturi si impreuna cu dvs., de mijlocul apei. E drept, noi am traversat pe pod, dvs. prin apa, insa toti vedem malul… Incercati sa acostati fara valuri, nu va bizuiti pe justitie ca sa nu aveti alte deziluzii. Dupa, si daca acceptati, ne vom gandi impreuna toti cei traversati. Cred ca alternanta imprevizibila activ/pasiv este solutia, acum pasiv. Stim, vor trece greu sarbatorile, dar asta e, amuzati-va cu ineditul lor!

 13. 14 Fault octombrie 21, 2012 la 5:50 pm

  AJUTAŢI-O PE CATHERINE DAY

  Să-şi întocmească raportul, domnule AN. Cum? Transmiţându-i urgent postarea „Astăzi, 20 octombrie…”, tradusă, şi în română, printr-un deputat PSD în PE. Semnaţi cu funcţia politică pe care o deţineţi.
  Trimiteţi un exemplar şi la ONU. Ambasadele Franţei, Angliei, Chinei şi Rusiei pot fi informate…
  Scrieţi, vă rog, că el frige şi rămâne !

 14. 15 Marian Nicolae octombrie 21, 2012 la 6:15 pm

  ”Deși au trecut 4 luni, nu a fost încă redactată motivarea sentinței, astfel încât nu pot face, din această cauză, plângere la CEDO.”

  Se poate sa fie facut expres, sau inadins….alegerea este a dumneavoastra….

  Ma intreb ce alte cai de atac aveti in afara Kalashnikovului…..
  Da, sunt adeptul cailor clare si limpezi, din moment ce caile prin invaluire nu mai functioneaza….

  Banuiesc ca nu prea multe.

 15. 16 Florea Dumitrescu octombrie 22, 2012 la 12:38 pm

  TRAGEDIA OLTCHIM
  O NOUĂ DIVERSIUNE A REGIMULUI BĂSESCU

  Tragedia OLTCHIM a fost adusă în atenţia întregii societăţi printr-o nouă
  diversiune cu iz electoral a regimului Băsescu.
  La OLTCHIM ne aflăm în faţa unei probleme sociale de mari proporţii pentru întreaga zonă Vâlcea, care trebuie tratată cu seriozitate şi responsabilitate. Regimul Băsescu şi unealta sa Dan Diaconescu nu au dreptul să batjocorească viaţa oamenilor de acolo printr-un circ politic dezgustător amestecat în campania electorală pentru alegerile parlamentare.
  Noi am analizat recent un document oficial publicat care ne permite să participăm la dezbatere şi să exprimăm considerentele noastre.

  CONJUNCTURA POLITICĂ ACTUALĂ
  a) Băsescu şi clicile sale – care au gestionat catastrofal timp de 8 ani situaţia de la OLTCHIM , caută prin minciuni, dezinformări, intoxicări, denaturări – să arunce răspunderea pe Guvernul USL de 5 luni, printr-o diversiune electorală – în mod direct şi prin uneltele sale.
  b) O unealtă josnică a regimului Băsescu – Dan Diaconescu. Prin minciuni, dezinformări, intoxicări şi denaturări, înşelăciuni, falsuri, uz de falsuri Dan Diaconescu învinuieşte Guvernul USL de 5 luni, printr-o diversiune electorală abjectă, cauzând mari prejudicii oamenilor de la OLTCHIM .
  c) Guvernul USL de 5 luni – aplicând măsurile nepotrivite din Acordul cu F.M.I. – (acord greşit conceput şi greşit convenit de guvernarea Băsescu – Boc cu F.M.I. pentru 2011-2013) – suportă loviturile iniţiate de Băsescu şi unealta sa, Dan Diaconescu, şi ripostează insuficient de energic.
  d) Acordul cu FMI (2011– 2013) impune măsuri greşite în ce priveşte OLTCHIM , iar Guvernul de 5 luni nu a explicat suficient opiniei publice – de ce este obligat să urmeze întocmai orientările nepotrivite stabilite de Băsescu şi Boc cu F.M.I.
  Ca economişti avem datoria să intervenim pentru a contribui la anumite clarificări, dar şi pentru a exprima protestul nostru.

  CÂTEVA INFORMAŢII ECONOMICE PRIVIND
  MOŞTENIREA BĂSISTĂ CATASTROFALĂ
  Specialiştii în economie, pentru a participa la o dezbatere în această grea şi dureroasă problemă a OLTCHIM – ului, – au nevoie ca autorităţile să facă publice datele privind realităţile economice şi financiare de la acest combinat.
  Am examinat un document oficial – „Raportul Corpului de Control al primului-ministru din august 2011”, care ne oferă câteva informaţii economice esenţiale pentru o analiză şi o judecată corectă. Aceste date oficiale se referă la pierderi şi datorii uriaşe şi apăsătoare.
  PIERDERILE au evoluat în ultimii ani astfel:în anul 2009 – 209 milioane lei (sau 49,4 milioane euro); în anul 2010 – 223 milioane lei (sau 52,9 milioane euro); în anul 2011, luna august – 130 milioane lei (sau 30 de milioane euro) şi 278,3 milioane lei (sau 64,5 milioane euro) la finele anului.
  Pierderile reportate din anii anteriori erau în 2009 – 859 milioane lei (sau 203 milioane euro). Acestea au crescut cumulat la 1.069 milioane lei (sau 253 milioane euro) în 2010 şi la 1.292 milioane lei (sau 299,7 milioane euro) în august 2011.
  În presă s-au publicat – ca date la zi (inclusiv anul 2012) – pierderi cumulate de 400 milioane euro.
  DATORIILE OLTCHIM au evoluat în ultimii ani astfel: în anul 2009 – erau de 1.879 milioane lei (sau 444 milioane euro); în anul 2010 – au urcat la 2.296 milioane lei (sau 545 milioane euro); în 2011 – în luna august – erau 2.488 milioane lei (sau 577 milioane euro) şi de 2.539,4 miliarde lei (sau 590 milioane de euro) la finele anului.
  Datele la zi (inclusiv 2012) publicate în presă se referă la datorii de circa 700 milioane de euro.
  Pierderile şi datoriile de mai sus – exprimă un DEZASTRU FINANCIAR, O STARE FALIMENTARĂ.
  Prin urmare, „GAURA NEAGRĂ” lăsată de regimul Băsescu – Boc de peste 1miliard de euro (pierderi şi datorii) provoacă mari îngrijorări oricărei guvernări, care nu pot fi rezolvate prin pălăvrăgelile total iresponsabile făcute de persoana fizică Dan Diaconescu şi „prietenii săi” la postul OTV şi la alte televiziuni.
  Pentru ca tabloul dezastrului să fie mai cuprinzător subliniem faptul că „gaura neagră” (pierderi + datorii) de mai sus este mai mare decât valoarea totală a activului OLTCHIM.
  Desigur, sunt de examinat cauzele situaţiei dezastruoase la care s-a ajuns la OLTCHIM (inclusiv cauzele obiective), dar mai ales proasta gestionare – de la nivel local şi de la nivel central, inclusiv acţiunile frauduloase, la care ne vom referi într-un viitor material.
  În „Raportul Corpului de Control” găsim şi o serie de date privind firmele care „au căpuşat” OLTCHIM, dar care merită să fie examinate temeinic, într-un material separat, întrucât ele ne conduc la suspiciuni deosebite privind gestionarea frauduloasă.
  În „Raportul Corpului de Control” sunt prezentate şi încurcăturile juridice ale OLTCHIM cu acţionarii minoritari şi evoluţia litigiilor cu aceştia, care merită, de asemenea, o atenţie deosebită.
  Soluţia nu era cea indicată eronat în Acordul cu FMI, după cum s-a dovedit. Autorităţile statului trebuiau să se angajeze în căi şi soluţii realiste, deoarece aici este un obiectiv important cu grave implicaţii sociale, care nu pot fi tratate în mod superficial şi iresponsabil cum face Dan Diaconescu, susţinut public de Adriean Videanu şi Vasile Blaga.
  Conform datelor bilanţiere certe de mai sus, este evident că răspunderea revine regimului Băsescu – Boc, miniştrilor băsişti. Răspunderea nu poate fi mutată – cum se încearcă – pe Guvernul USL – care a preluat de 5 luni această monstruoasă moştenire.
  Cu gura până la urechi, în ultimele săptămâni – reprezentanţii regimului Băsescu – foştii miniştrii Adriean Videanu şi Vasile Blaga – au încercat să dezinformeze şi să intoxice poporul român – susţinând că de acest dezastru financiar de la OLTCHIM ar fi vinovat Guvernul USL de 5 luni.
  O UNEALTĂ a regimului Băsescu, pe nume Dan Diaconescu, face aceeaşi operă de intoxicare a poporului român, pozând în chip de salvator, aruncând răspunderea pe Guvernul USL de 5 luni.
  Pentru orice specialist în economie, este evident faptul că pierderile de 400 milioane de euro şi datoriile de 700 milioane de euro – s-au înregistrat în decursul mai multor ani – datorită politicilor greşite ale regimului Băsescu – Boc şi nu în 5 luni. Totodată, avem datoria să facem următoarele atenţionări.
  1. Guvernul USL de 5 luni are obligaţia faţă de poporul român să informeze corect asupra situaţiei, asupra tragediei de la OLTCHIM şi să clarifice răspunderile până la alegerile parlamentare din decembrie:
  A. Răspunderile regimului Băsescu – Boc şi în mod concret şi direct răspunderile miniştrilor economiei Adriean Videanu şi Ion Ariton pentru pierderile şi datoriile de mai sus.
  B. Răspunderile conducerii Combinatului OLTCHIM pentru pierderile şi datoriile de mai sus.
  În caz contrar, minciunile şi dezinformările regimului Băsescu – Boc, ale iresponsabililor Adriean Videanu şi Vasile Blaga – vor face valuri în campania electorală.
  Prevederile din Acordul cu F.M.I. (2011-2013) în această problemă (inclusiv aşa-zisa privatizare) s-au dovedit a fi greşite. Răspunderea revine domnilor Băsescu, Boc, A. Videanu şi Vasile Blaga, care au negociat şi convenit greşit cu F.M.I. Guvernul USL are datoria să explice poporului român, de ce nu s-a putut abate de la ce a stabilit guvernarea Băsescu – Boc cu FMI.
  2. Guvernul USL de 5 luni are obligaţia să explice poporului român cum a fost posibil ca o persoană fără nici o pricepere în domeniu şi fără banii necesari, pe nume Dan Diaconescu, să declanşeze un circ politic profund dăunător OLTCHIM şi ţării, să se dedea la acte antisociale, fără ca autorităţile să poată preveni asemenea tulburări.
  SALVATORUL FALIMENTAR. Pentru corecta informare a opiniei publice, cerem ca autorităţile să dea un comunicat oficial, în care să precizeze starea grea financiară şi chiar falimentară a societăţilor în care domnul Dan Diaconescu este acţionar şi este certat cu legea.
  Până atunci redăm din presă unele informaţii despre starea financiară grea şi falimentară în care se află societăţile unde este acţionar domnul Dan Diaconescu („Precizia Bussines Center”, „Oglinda Television”, „El Salt&RCP 2000”, „Oglinda Press”, „Dan Diaconescu Distribution L.D.” şi „Ocram Televiziune”). Proprietarul televiziunii OTV Dan Diaconescu se află în proces de faliment despre care refuză să vorbească. Din dosarul de faliment rezultă datorii totale de 6,5 milioane de euro. Companiile acestui acţionar au datorii restante către stat de 2,3 milioane euro. „Bonitatea” acestui acţionar este pusă la îndoială de incapacitatea de a administra companiile sale (la OTV – salariaţii au rămas neplătiţi peste 3 luni).
  Orice specialist în economie se întreabă: cum a fost admis de autorităţi – o persoană cu o asemenea „bonitate” – la licitaţia unui obiectiv – unde sunt de rezolvat probleme de peste 1 miliard de euro, dacă dorim să discutăm serios despre situaţia de la OLTCHIM. Faptul că pălăvrăgeşte orice cu „prietenii săi” la propria televiziune, OTV, nu reprezintă un argument de luat în considerare de oameni raţionali.

  DAN DIACONESCU VREA DESPAGUBIRI DE 2 MILIARDE EURO – PENTRU CIRCUL POLITIC FĂCUT
  Noi, cei din societatea civilă, suntem revoltaţi de tupeul inadmisibil al acestui domn Dan Diaconescu, care acum a emis pretenţia ca statul român, adică noi contribuabilii, să-i plătim 2 miliarde de euro – pentru că au fost respinse – minciunile şi dezinformările lui şi, pentru că – în mod justificat – a fost criticat sever pentru înşelăciune, fals şi uz de fals.
  La auzul acestei pretenţii aberante, am considerat necesar să exprimăm indignarea şi revolta noastră, a celor din societatea civilă; cerem Ministerului Public să se sesizeze din oficiu, astfel încât Dan Diaconescu să fie adus cât mai repede în faţa Justiţiei şi să dea socoteală pentru faptele sale antisociale, pentru înşelăciune, pentru fals şi uz de fals, în temeiul normelor legale.

  ANALIZA NOASTRĂ
  1. Nu numai cei de la OLTCHIM , direct implicaţi, dar şi noi ceilalţi – în calitate de contribuabili şi de foşti proprietari (ai proprietăţii de stat, conform vechii Constituţii) trebuie să fim cutremuraţi de ce a făcut regimul Băsescu în ultimii 8 ani la acest combinat.
  Acum constatăm, cu tristeţe şi revoltă, că regimul Băsescu, cu ajutorul unor unelte josnice, săptămâni de-a rândul – face un circ politic condamnabil pe seama tragediei de la OLTCHIM . Ne exprimăm protestul nostru energic şi cerem ca toţi factorii din societate să revină la o tratare serioasă şi responsabilă.
  2. Am avut reţineri în a participa la dezbaterea unei asemenea grave probleme, deoarece o examinare pe fond – necesită pentru specialiştii în economie – o cunoaştere temeinică a datelor economice şi financiare, care să exprime realitatea, pentru a se putea pronunţa asupra soluţiilor posibile, într-un caz de mare complexitate şi care necesită urgenţă. Datele din Raportul Corpului de Control al primului ministru din august 2011 ne oferă o serie de elemente esenţiale pentru o judecată raţională.
  3. URGENŢĂ. Este o problemă socială de mari proporţii, care nu poate fi tratată cu neglijenţă în serviciu, cum a procedat regimul Băsescu timp de 8 ani.
  La acest combinat lucrează circa 3500 de oameni. Prin interdependenţa şi relaţiile pe orizontală se ajunge la concluzia clară că în zona respectivă – sunt multe alte unităţi economice interesate şi afectate, care în ansamblu privesc circa 10.000 de oameni. Au dreptate specialiştii în economie care au scris pentru guvernanţi – că trebuie tratat ca un obiectiv de importanţă strategică, cu mare responsabilitate.
  4. ACORDUL CU FMI (2011-2013). Noi am făcut o analiză amplă a acestuia şi ne-am pronunţat public: prost conceput, prost convenit, prost aprobat (vom republica analiza noastră).
  Între abordările şi soluţiile greşite în acest Acord se află şi cazul OLTCHIM – cu aşa-zisa privatizare.
  Pentru specialiştii în economie, este evident că acolo trebuie întreprins altceva – alte soluţii care să angajeze statul român.
  Concepţia – că vine un investitor cu capital străin să acopere uriaşele pierderi şi datorii rezultate din proasta gestionare timp de 8 ani a regimului Băsescu – s-a dovedit a fi falsă.
  O spunem răspicat guvernului USL de 5 luni: aveţi obligaţia să informaţi corect opinia publică despre dezastrul ce s-a produs la OLTCHIM în cei 8 ani în regimul Băsescu.
  Dacă nu se face această limpezire a lucrurilor, atunci Băsescu şi clanurile sale îi fac vinovaţi şi răspunzători pe cei din Guvernul USL de 5 luni şi la acest scenariu asistăm stupefiaţi în aceste săptămâni, fără să se dea riposta cuvenită la minciunile basiştilor iresponsabili şi ale uneltei lor Dan Diaconescu.
  5. CLARIFICARE. Pe bază de documente oficiale, Guvernul USL trebuie să informeze poporul român printr-un comunicat oficial asupra următoarelor fapte:
  a) Aşa-zisa privatizare decurge din Acordul cu F.M.I. (2011-2013), prost conceput şi prost convenit de Băsescu şi Boc cu FMI.
  b) Termenul pentru începerea acestor aşa-zise privatizări a fost prost convenit de Băsescu şi Boc cu FMI.
  c) Termenul stabilit pentru licitaţia publică (luna aprilie) nu a fost respectat de guvernarea Boc-Ungureanu.
  d) Firma consultantă (Pricewaterhouse Coopers) a fost stabilită de guvernul Boc.
  e) Să se explice cetăţenilor români – de ce nu s-a putut – în tratativele recente cu FMI – să se schimbe ceva de fond la această acţiune prost concepută – de aşa-zisa privatizare (de ce nu s-au gândit soluţii viabile pentru redresare şi nu să se recurgă la aşa-zisa privatizare).
  Era obligatoriu ca actualul guvern să facă precizările de mai sus – printr-un comunicat oficial.
  6. CIRCUL POLITIC DĂUNĂTOR Regimul Băsescu, prin uneltele sale, a organizat (cum a mai făcut de multe ori) – acest circ politic cu iz electoral profund dăunător celor de la OLTCHIM şi ţării, ceea ce este condamnabil.
  Au ieşit la rampă, public, trei politicieni băsişti: Adriean Videanu, Vasile Blaga şi Mugur Isărescu; ei „au înfierat” guvernul USL, care în 5 luni nu a făcut ceea ce trebuia să rezolve regimul Băsescu, care a avut la dispoziţie 8 ani.
  Noi, cei din societatea civilă, le vom răspunde acestor politicieni băsişti – fiecăruia în parte – relevând vinovăţia lor în ce priveşte prevederile greşite din Acordul cu FMI (2011-2013) referitor la OLTCHIM .
  Le vom răspunde cu datele concrete privind pierderile şi datoriile, politicile lor ineficiente şi acţiunile frauduloase.
  7. UNEALTA. Pentru noi, cei din societatea civilă, treptat, situaţia devine mai clară după intervenţiile publice ale politicienilor băsişti Videanu, Blaga, Isărescu care au învinuit Guvernul USL de problemele OLTCHIM .
  Cetăţeanul – persoană fizică Dan Diaconescu, în loc să se comporte normal şi responsabil, ca participant de bună credinţă la o licitaţie publică, a recurs la o serie de acte pe care noi le calificăm antisociale şi reprobabile.
  Este antisocial să te angajezi prin documente depuse oficial într-o licitaţie publică de asemenea importanţă şi să promiţi o sumă atât de mare – 45 milioane de euro fără să dispui în mod real de aceşti bani înainte de a te angaja.
  Folosirea propriei televiziuni pentru propagarea unor neadevăruri, minciuni şi dezinformări – reprezintă un abuz de o gravitate excepţională, care în orice stat civilizat se pedepseşte penal.
  Este antisocial să batjocoreşti o comunitate de 3.500 de oameni de la OLTCHIM , cu familiile lor, cu necazurile şi suferinţele lor, făcând promisiuni pe care nu le poţi onora.
  Este antisocial să umbli cu „saci cu bani” ca să faci circ politic electoral în faţa unei instituţii de stat, cu televiziunile după tine; în orice stat civilizat poliţia sechestra imediat „sacii” şi îl reţinea „pe circar” pentru tulburarea ordinii şi pentru încălcarea unor reguli în domeniul bancar şi financiar.
  Este antisocial să te amesteci în plata salariilor la o unitate economică, fără să ai o calitate în acest scop şi să ceri guvernului să-ţi facă „formalităţile” pentru o asemenea acţiune nelegală şi abuzivă.
  Este antisocial să dezinformezi opinia publică, minţind cu neruşinare, după ce nu ai fost în stare să respecţi condiţiile din licitaţie publică; noi, cei din societatea civilă, criticăm sever un asemenea comportament necivic şi instigator la dezordine în viaţa publică şi cerem autorităţilor să intervină pentru încetarea unor asemenea abuzuri şi ilegalităţi.

  ATITUDINEA NECIVICĂ CONDAMNABILĂ
  Persoana fizică Dan Diaconescu – a amestecat interesele sale politice electorale într-o problemă de o gravitate excepţională – socială, economică şi financiară la OLTCHIM , ceea ce este total inadmisibil.
  Îi facem următoarele atenţionări:
  a) Când te prezinţi la o licitaţie publică – trebuie să ai un comportament normal şi responsabil; trebuie să respecţi normele şi regulile după care se desfăşoară licitaţia publică respectivă.
  b) Dacă nu-ţi convin normele şi regulile ai dreptul să nu participi.
  c) După încheierea licitaţiei publice – în mod onest trebuie să respecţi condiţiile la care te-ai angajat.
  d) Declaraţiile publice pe care le faci, le faci în nume propriu şi în mod responsabil şi nu în „numele poporului” care nu te-a mandatat în niciun fel.
  e) Într-o licitaţie publică atât de grea, ca aceea privind OLTCHIM , nu ai dreptul să amesteci interesele electorale al unui partid pe care-l promovezi şi nici să aduci acuzaţii altor partide politice, întrucât te descalifici ca participant de bună credinţă.
  NECESITATEA INTERVENŢIEI PROCURATURII. Din partea societăţii civile, cerem ca Ministerul Public să se sesizeze din oficiu şi să înceapă cercetări privind persoana fizică Dan Diaconescu în legătură cu următoarele fapte:
  A. Pentru informaţiile false – reflectate în documentele depuse oficial în cadrul licitaţiei publice.
  B. Pentru documentele prezentate în faţa ziariştilor şi la televizor (aşa-zise extrase de cont etc.) prin care domnul Dan Diaconescu încearcă să justifice că a dispus de cele 45 de milioane de euro pe care trebuia să le plătească statului român în cadrul licitaţiei; verificarea conţinutului acestor aşa-zise documente şi contactarea băncilor în cauză – vor da posibilitatea să se constate adevărul. Experţii bancari vor putea sprijini Procuratura, în cercetarea iniţiată, pentru a se constata sau nu falsul şi uzul de fals în aceste documente fluturate pe la televiziuni.
  După aceste cercetări – ne vom putea referi, cu certitudine, la probe pentru înşelăciune, fals şi uz de fals – cu consecinţe deosebit de grave.

  NOTĂ SPECIALĂ . Ca specialişti în domeniul bancar, informăm că nici o bancă străină serioasă nu emite asemenea documente unei persoane care nu prezintă încredere , nu dovedeşte bonitate. Domnul Dan Diaconescu a prezentat la televizor informaţii puţin credibile – potrivit cărora diverse bănci din Dubai, Hong Kong, Londra etc. i-ar fi oferit fiecare câte 50 de milioane de euro, câte 75 de milioane de euro etc. Prin aceasta dovedeşte o lipsă de respect faţă de publicul românesc, faţă de specialişti în economie din această ţară.
  Autorităţile în drept au datoria să cerceteze cele propagate, în mod total iresponsabil, de domnul Dan Diaconescu la televiziunea sa timp de mai multe săptămâni.

  (Va urma)

  19 octombrie 2012

  Grupul de Iniţiativă „Reînnoirea”

  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

 16. 17 Roxana Iordache octombrie 22, 2012 la 12:53 pm

  @nastase. Asta-i foarte tare!

  @Radu Humor – da’ nevastă-ta ştie? 😆


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: