MCV se pregăteşte de alegeri (continuare)

Îmi cer scuze că mă uit în corespondenţa dnei Catherine Day către dna Mona Pivniceru. Am observat însă că aceste scrisori ajung invariabil şi la redacţia „România Liberă”, probabil pe filiera Predoiu – Sima – Dan Tapalagă, de unde le citesc şi eu.

Poate însă că scrisoarea i-a fost înmânată la Congresul PPE, de către dna Reding, Monicăi Macovei – cu – care s-a întâlnit, ca între independente în ale justiţiei româneşti – şi care apoi a transmis-o lui Dan Tapalagă care să o dea la „România Liberă” de unde să o citească, odată cu tot poporul, şi dna Pivniceru.

Oricum, pare a fi o scrisoare interesantă, care defineşte, definitiv, statutul de colonie al României. Rezultă, indubitabil, presiunea politică asupra autorităţilor române în perspectiva alegerilor din decembrie şi implicarea unor comisari europeni ai PPE în influenţarea acestor alegeri.

Doar trei observaţii suplimentare în legătură cu scrisoarea:

1)      Implementarea codurilor a căror intrare în vigoare a fost amânată. Dna Day doreşte clarificări de la Ministerul Justiţiei. Dar cine a presat pentru adoptarea lor în procedură de urgenţă în 2009, trei dintre ele nefiind nici astăzi în vigoare şi urmând să sufere noi modificări?

Poate că sunt eu de vină ca fost prim ministru în 2001-2004? Sau, eventual, axa Băsescu-Predoiu-Macovei-Reding-Day? Ce credeţi?

2)      În ceea ce priveşte decizia Parlamentului în cazul lui Victor Paul Dobre, îmi permit să ofer dnei Day, pro bono, o explicaţie simplă: pentru a putea scoate pe piaţă (pe surse şi cu celeritate) transcrierile înregistrărilor telefonice ale discuţiilor celor doi miniştri (Rus şi Dobre), cu ocazia referendumului, DNA a avut nevoie, probabil retroactiv, simplificând, de o decizie privind începerea urmăririi penale în cazul ministrului Dobre. După ce acest obiectiv a fost atins, „pacientul” Dobre nu a mai fost important, astfel încât, PDL-ul nu a mai insistat pe „continuarea” procedurii la Parlament.

Referitor la votul privindu-l pe Borbely, „începerea” urmăririi penale s-a făcut atunci când trebuia pusă presiune pe UDMR, dar interesul acesta s-a „stins” în contextul referendumului de demitere a lui Băsescu.

O rog pe dna Pivniceru să preia aceste explicaţii simple de pe blogul meu pentru a le trimite la „România Liberă”, care să le trimită dnei Day.

3)      Seînţelege din scrisoare că personajul „MCV” (adică echipa Reding-Macovei-Day) doreşte informaţii despre anumite dosare pentru a putea să le includă într-un raport care să fie distribuit înainte de alegeri şi, astfel, să-l sprijine pe Băsescu şi PDL-ul.

Remarcaţi care sunt personajele pentru care se cer informaţii: George Copos (PUR); Adrian Năstase (PSD); Şerban Brădişteanu (PSD sau fost PSD); Ion Dumitru (PSD); Decebal Traian remeş (PNL); Dan Voiculescu (PC); George Becali (acum PNL); Cătălin Voicu (PSD); Tudor Chiuariu (PNL)

Conluzie: toţi sunt de la USL.

Nici unul de la PDL. De ce, pe dna Catherine Day, nu o interesează – pentru raportul de dinaintea alegerilor – şi soarta dosarelor celor de la PDL – Ridzi, Boldea, Apostu, Blejnar etc? care o fi explicaţia?

După parerea mea, „e pe faţă”.

Oare europarlamentarii USL nu pot reacţiona la Bruxelles la aceste presiuni realizate printr-un intrument – MCV-ul, care a devenit, în realitate, un mecanism politic al PPE şi care nu a reuşit niciunul din obiectivele propuse în ultimii 5 ani?!

17 Responses to “MCV se pregăteşte de alegeri (continuare)”


 1. 3 Doru Coarna octombrie 19, 2012 la 4:25 pm

  Se intelege ca toti oficialii europeni din partea PPE vor pune serios umarul la salvarea pdl-ului romanesc si implicit a lui Basescu.
  Dar sa observam cat sunt de uniti! Si de eficienti!

  Socialistul ala, seful, in vara, s-a gasit sa atentioneze si el UL-ul, idiotul…

  Ideea este cea pe care o scriam aici tot atunci, in vara: daca treaba reusea in Romania, pe acelasi model multe s-ar fi schimbat prin UE… Optica tuturor oficialilor europeni este simpla deci: nu conteaza cat de anapoda e totul si cat de rau merg lucrurile, important este sa fie ei la sefie, si nu cumva altii, Doamne-fereste! Optica asta este de una de doi lei, e la nivel de sindicat.

  Dealtfel, numai prostia si lipsa de solutii genereaza aliante atat de trainice!

  Daca USL vrea sincer sa scape de influenta PPE si imixtiunea acestuia in politica interna, si daca niciunul din liderii sai nu sunt agenti PPE acoperiti, atunci este simplu: guvernul sa declare ca doreste sa fixeze un calendar pt retragerea Romaniei din Uniune, si sa vedeti apoi pupaturi in fund din partea acelorasi oficiali carora le dispare tainul basist!
  Dar nu e cazul, ba din contra, la Parlament PPE-ul se gandea la regionalizare, iar pe stadion, Ponta fixa USL-ului acelasi obiectiv. OK?

  Cu alte cuvinte, chiar daca USL va obtinne dominatia in viitorul parlament, ceea ce eu nu cred, asta nu va insemna nimic, tot Base si sistemul sau bruxellez vor face jocurile… USL va suporta doar anatema scaderii economice. Dac ii mai sileste sa se si imprumute, USL-ul, partea sincera a sa, a pus-o iarasi de infrangere.

 2. 4 constantin dan (@Constantin98Dan) octombrie 19, 2012 la 5:26 pm

  Eu am fost impresionat de intalnirea ” presedintelui ” Basescu cu trimisul special de la Washington in timpul ” prigoanei USL ” in august , la Ambasada SUA . Functionarii americani ai Ambasadei ( ? ) sau veniti cu trimisul ( ? ), costum , inalti , sobri , fete palide , asezati in linie , in picioare , in salon – facea atmosfera de roman de Garcia Marquez …

 3. 5 Jimmy Raynor octombrie 19, 2012 la 10:33 pm

  corecta analyza, dar incompleta. Intrebarea cheie (tema pentru acasa): dar cine este in spatele…. PPE ??? …oare o fi rude cu cei din spatele lui Ghitza ..de la ambasada… stein, baum, berg ..

 4. 7 M.Voicu octombrie 20, 2012 la 4:48 am

  @ Doru Coarna octombrie 19, 2012 la 4:25 pm scrie: ”dacã treaba reuşea în România, pe acelaşi model multe s-ar fi schimbat prin UE…”
  În cercetarea ştiinţificã, primul test este dacã se poate; dupã asta vine treaba optimizãrii. Un exemplu: cãutarea unui leac pentru toxinfecţiile alimentare are ca încurajare cã soluţia existã în metabolismul hienei – deci ştim şi unde putem gãsi soluţia !
  Am scris atâta despre redevenţele pentru bunurile proprietate publică epuizabile prin exploatarea fondului (ale resurselor de minerale, petroliere, gaze naturale…): proprietatea publicã – inalienabilã prin Constituţie, alienatã prin lege; redevenţele stabilite prin legile petrolului şi minelor sunt încã ridicole ca valoare: la niveluri abia comparabile ratei dobânzii.
  Dar, ”redevenţele” din Legea minelor nr.85/2003, alea care fuseserã 2 %, au putut fi dublate la 4% prin O.U.G nr.101/4.10.2007 ❗

 5. 8 George Ban octombrie 20, 2012 la 7:29 am

  @DC

  Mesajele ultra-pesimiste (printre care si al tau) fac parte din tactica bascistilor de a-i tine pe oameni in casa la vot. Ideea de baza a propagandei lor este „Da, noi suntem niste dame de companie, dar Ponta si Antonescu de ce nu sunt fete mari?”

  Stimati colegi, nu ascultati aceste cantece de „sirena”! Veniti la vot! Votati USL si prabusiti regimul Basescu! Daca vreti sa fiti liberi! Daca vreti sa traiti mai departe sub dictatura si teroare stati acasa…

  PS E vorba de „sirena” lui Roaita! Prietenii stiu despre ce e vorba!

 6. 9 blogideologic octombrie 20, 2012 la 7:54 am

  Cineva, un român, încerca să traducă fraza “Teoria ca teoria, dar practica ne omoară!”, în limba engleză. Rezulta ceva caraghios, precum moldoveneasca vorbită de coana Chiriţa “tradusă” în limba franceză. Totuşi afirmaţia “Teoria ca teoria, dar practica ne omoară!” este o dovadă puternică de modernitate şi de inteligenţă colectivă în limba română. Am mai vorbit despre faptul că modernitatea noastră ne-a fost adusă la începutul secolului XIX de paradigma thermidoriană, de Ideologia primară. Este riscant ce spun, însă fraza “Teoria ca teoria, dar practica ne omoară!” este un condensat al Ideologiei primare. Proba ? Empirismul lui Destutt de Tracy a creat şi Jeffersonianismul ca ideologie americană. Vor fi evoluţii apoi, rupturi epistemologice, schimbări de coloratură filosofică, crearea unei gândiri “pur americane”. Pragmatismul este cel mai cunoscut, instrumentalismul logic al lui John Dewey este cel mai răspândit în lume. Şcoala din Finlanda îl aplică încă de la nivelul preuniversitar. Copiii ţării înregistrează cele mai bune rezultate în testele PISA. Filosofia lui John Dewey este reductibilă la axiome. Cea mai cunoscută are titlul “The Postulate of Immediate Empiricism” – Axioma empirismului imediat. Ca idee, înseamnă “Teoria ca teoria, dar practica ne omoară!”

 7. 10 cornelia letu octombrie 20, 2012 la 11:19 am

  Inutil ” basistii” acestia acoperiti gen D.C. incearca cu ultimele batai de aripa sa demobilizeze oamenii sa nu iasa la vot pe 9 Dec. Nu vor reusi, a trecut socul referendumului, iar lumea e din ce in ce mai hotarata sa iasa la vot ca sa scape odata pt. totdeauna de MCV si de tot ce a insemnat guvernarea portocalie. E trist ca pt. interese meschine au distrus nenumarate destine si vieti. Am o intrebare simpla , simpla care cere un raspuns pe masura: domnilor cand vine timpul sa plecati in eternitate cu ce plecati? Va raspund eu, cu patru scanduri si doi banuti pe ochi, care se numesc „ort „, nu va mai straduiti , coborati cu picioarele pe pamant si luati cunostinta de greutatile cu care se confrunta marea masa a votantilor. Adunarea de la Palatul Parlamentului a dovedit o data in plus ,daca mai era nevoie,cat sunt de rupti de realitatile Europei , inclusiv ale Romaniei, unde totul este de-a dreptul tragic.

 8. 11 cornelia letu octombrie 20, 2012 la 11:24 am

  P.S. Multumim d.le Nastase ca ne tineti informati cu tot ce trebuie sa stim si nu ni se spune, ca le demascati ipocrizia si interesele.

 9. 12 Radu Humor octombrie 20, 2012 la 3:40 pm

  Antonescu și Ponta ar trebui să aibă tot timpul în vedere că acești comisari europeni, ce se dau zmei pe aici, sunt niște bieți birocrați, e drept nesimțit de bine plătiți din banii europenilor, deci zmei pe care-i ridică și-i manipulează unii după cum bate vântul. Dacă le merge, îl înalță, dacă te rățoiești la ei îl coboară imediat, odată cu tonul care din arogant devine împăciuitor și concesiv !
  Dar pentru asta, adică pentru a nu le mai sufla în pupă sau pânze, cei doi; Ponta și Antonescu trebuie să aibă în spate votul masiv al cetățenilor, care poate fi singurul de care știu de frică acești euro-mutanți politici !

  Prin diferite mijloace, nu neaparat la vedere Serbia ar trebui avertizată de pericolul care o paște intrând în această uniune, în care o mână de jmecherași, ca să le spun așa, vor să se facă stăpâni pe un un întreg continent pe care să-l facă să meargă în direcția dorită de ei !
  Și dacă am știi că direcția e bună, n-ar avea nimeni nimic de obiectat 🙄
  Dar așa 😉

  Țin minte, când cehii ne atrăgeau atenția despre ce înseamnă această UE , cel mai bine surprinsă de vechea expresie :
  Pe afară-i vopsit gardul, și-năuntr-i leopardul !!!, nici noi nu le-am dat multă crezare 🙄

 10. 13 Doru Coarna octombrie 20, 2012 la 5:14 pm

  @ George,

  din partea mea n-aveti decat sa votati si multiplu -daca aveti instalatie si sunteti dedicati total cauzei-, eu fac doar sa va spun ca nu veti schimba regimul Basescu never-ever, nu asa si nu cu Ponta si Antonescu.

  Ca sa-l schimbati ar trebui sa faceti ceva anume, un singur lucru, dar nu-l spun ca sa nu dau idei si spaime acelora doi care ar trebui sa faca asta sau sa-si dea instant demisia. Nu, prefer acest echilibru in care toti se suspecteaza si astfel fura mai putin. Si apoi, este si amuzant, nu gasesti? Toti traiesc cu spaima ca s-ar putea sa le explodeze mamaliga in fata oricand, ceea ce ar schimba total viitorul pe care si l-au construit si pt care au agonisit prin zvast public la greu.

  Si apoi, sirene nu exista si deci nici nu canta, aia e doar o vorba cu care se vrajesc fraierii si de acest 9 dec., vei vedea. Chiar daca USL scoate peste 50% ceea ce eu nu cred, chiar daca Baselu mai numeste PM tot pe Ponta din interese multimple, regimul sau nu se va sfarsi. Vei fi dezamagit, pt a cata oara? Va sosi o noua lista de la Bruxelles si alt emisar si gata, USL-ul se va cocosa sub povara amenintarilor. Insa nu va fi cazul, cei doi tin la carierelor lor mai mult decat la tara iar promisiunile facute de oficialii UE si americani pt viitorul personal le sunt precum covrigii pt infometati…

  Dar in fine, sperati! Asa-i viata, unii plang, altii rad, dar toti spera.

 11. 14 NICOLETTE ORGHIDAN octombrie 20, 2012 la 5:26 pm

  Chiar, oare suntem singura (sau prima) țară europeană transformată mult prea rapid decât s-ar fi așteptat unii în colonie? Toate deciziile care se iau peste capul nostru, fără ca oficiali români de drept să fie consultați, măcar atenționați demonstrează clar că amestecul în acțiunile, treburile interne ale unui stat au depășit mult și de mult statutul de…,,consultanță”. Acum se intervine clar și brutal în Justiție, Parchet, de ce nu Ministerul Sănătății și lista ar putera continua, pentru a se demonstra (oare cui?) că România nu prea știe a se ține pe propriile-i picioare, nu prea știe a se guverna singură și, așa, ca o soră mai mare, UE, o mai ,,ajută” din când în când. Ajutor pe care , iată românii îl percep ca pe o situație negativă de decădere a țării, de alunecare vertiginoasă cu tot ce altădată, cât de câtmai însemna România. Mult prea ….,,cocoșii” europeni care vin din când în când să controleze, să ia decizii, să dea ordine au se pare grave probleme personale, morale în țările din care provin, iar emfaza și …autodepășirea atribuțiilor nu face decât să-i …,,înnegrească” și mai mult în ochii românilor. Oare pentru ce ne-am luptat și-am îndeplinit atâtea cauze, măsuri, …rapoarte ca să intrăm odată în UE? Ce ne-a adus bun, stabil, viabil acestă acțiune? Care este raportul bunăstării poporului și al țării după aderare? Dacă doream jandarm la graniță li control major în țară, se putea și fără …UE. Mai nou, se trimit scrisori și scrisorele cu decizii, indicații, imixtiuni în factorii de decizii ale unor instituții legal constituite, dar care supuse ascultă…ordinele europene. Mult pentru acest PPE, mult pentru PDL ca partid susținut european și nu național. E bine totuși ca aceste scrisori ajung la destinatar via diferite cotidiene, ca să mai ia la cunoștință și românul de rând, cine conduce de fapt România.

 12. 15 Cârcotaşu octombrie 21, 2012 la 9:08 am

  Oare europarlamentarii USL nu pot reacţiona la Bruxelles la aceste presiuni realizate printr-un intrument – MCV-ul, care a devenit, în realitate, un mecanism politic al PPE şi care nu a reuşit niciunul din obiectivele propuse în ultimii 5 ani?!

  Sigur c-ar putea, ba chiar ar fi de datoria lor s-o facă. Întrebarea însă nu-i aceasta: „nu pot reacţiona?”. Corect, întrebarea ar suna aşa: De ce (WTF) nu reacţionează la Bruxelles europarlamentarii USL?
  De la noi aşa se cam văd lucrurile: http://numarareainversa.wordpress.com/2012/10/04/guvernul-ponta-continuarea-guvernarii-basiste/

 13. 16 M.Voicu octombrie 22, 2012 la 3:19 pm

  Înţeleg cã Autoritatea electoralã ar vrea sã scoatã cvorumul de la referendum. Ba, NU ! sã rãmânã cu cvorum, cãci numic nu poate veni de bine prin simplificare şi-apãi, d’abia ne-au convins gardienii Constituţiei cã e bine cu cvorum; poate o sã vegheze ca şi la alegerile parlanentare sã nu mai fie validaţi d’ãia cu sub jumãtate din norma de reprezentare – care e definitã în Legea electoralã conform Constituţiei ART.62, Alegerea Camerelor: alin.(1) «Camera Deputaţilor şi Senatul sunt alese prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat, potrivit legii electorale.», alin.(3): «Numãrul deputaţilor şi al senatorilor se stabileste prin legea electoralã, în raport cu populaţia ţãrii.» – coroborat cu alin.(2) care vorbeşte de «numãrul de voturi pentru a fi reprezentate în Parlament» !


 1. 1 MCV se pregăteşte de alegeri (continuare) | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe octombrie 19, 2012 la 2:19 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

<span>%d</span> blogeri au apreciat: