Unde sunt Revoluţiile portocalii de altădată?

Ca să folosesc noul limbaj învăţat prin re-educare, în Georgia, zilele trecute, la alegerile parlamentare, Bidzina Ivanishvili “i-a tras-o” lui Micheil Saakaschwili. În felul ăsta, s-a fâsâit şi ultima revoluţie oranj. De fapt, prima. Ea a avut loc în 2003 şi s-a încheiat la începutul acestei luni prin victoria “Visului georgian” partidul lui Ivanishvili, un miliardar care vrea să normalizeze relaţiile cu Rusia.

S-a încheiat şi pentru că “statul de drept”, cu faţadă occidentală, al lui Saakaschwili, ascundea abuzuri, violenţă, arbitrariu, torturi în închisori.

În 2004, pe modelul Georgian, şi – bănuiesc – cu aceeaşi consilieri, s-au desfăşurat alte două Revoluţii oranj – în Ucraina şi în România. În Ucraina, atunci a câştigat – prin mari manifestări sociale, susţinute şi din afară – partidul lui Yushchenko, care a devenit preşedinte, Iulia Timoshenko devenind prim-ministru.

La următoarele alegeri prezidenţiale, Yushchenko – candidând din nou a obţinut aproximativ 10% din voturi, în timp ce fostul său contracandidat Yanukovych, a devenit noul preşedinte.

Noul preşedinte, vorbind pe scurt, a băgat-o la închisoare pe fosta parteneră a lui Yushchenko (Iulia Timoshenko) ceea ce i-a supărat foarte tare pe membri UE (inclusive România – vezi declaraţia Elenei Băsescu în Parlamnetul European) deoarece aşa ceva nu se întâmplă în tările lor.

În România, în 2004, la alegerile prezidenţiale, Traian Băsescu, pe modelul “Revoluţiei de la Kiev”, a acuzat guvernul de fraudarea alegerilor. S-a dovedit că a minţit. Dar “mortul de la groapă nu se mai întoarce”. Aşa că “românii”, “oamenii”, “cetăţenii” şi-au petrecut următorii 8 ani în minciună, haos, conflicte, până când Băsescu a ajuns şi el la 10% încredere publică – “Inalta Poartă” învăţase insă lecţia, aşa încât, în baza noii doctrine a statului de drept, deciziile unor instituţii bine controlate au devenit mai importante decât un vot popular masiv al unei democraţii vetuste.

Şi în Ucraina, dar şi în România sau Georgia s-a văzut că formulele de conducere pe bază de tele-comandă nu pot funcţiona pe termen lung.

În Georgia, lui Saakaschwili, după ce partidul său a pierdut alegerile, Ivanishvili i-a cerut să-şi dea demisia, chiar dacă ar mai avea un an de mandat, deoarece şi-a pierdut legitimitatea.

La fel ca în România.

Nu am prea văzut comentarii în presa românească, despre subiectul asta. Cu excepţia lui Ion Cristoiu care, însă, e trist.

Cristoiu consideră că “sfârşitul Revoluţiei Portocalii” în România înseamnă, dispariţia unor teme care i-au însufleţit în 2004 pe români – când l-au votat pe Traian Băsescu – între care “lupta pentru situarea României în tabăra occidentală”. E adevărat, au trecut 8 ani de atunci dar nu-şi mai aduce aminte, oare, Ion Cristoiu cine s-a ocupat de eliminarea vizelor pentru români ca să meargă în “Vest”, cine s-a ocupat de finalizarea negocierilor pentru aderarea României la UE şi NATO? S-a schimbat, oare, între timp, conţinutul ziarelor de la Biblioteca Academiei?

41 Răspunsuri to “Unde sunt Revoluţiile portocalii de altădată?”


 1. 1 George Ban octombrie 8, 2012 la 10:07 am

  Tristetea lui Cristoiu este etapa tranzitorie in procesul sau de reincarnare intr-un fanatic USL-ist. O va duce bine si in viitor, ca orice cameleon politic, ca unul din cei multi cu suflet extirpat…

 2. 2 Cârcotaşu octombrie 8, 2012 la 10:19 am

  …,Ivanishvili i-a cerut să-şi dea demisia, chiar dacă ar mai avea un an de mandat, deoarece şi-a pierdut legitimitatea.

  Ei, asta e posibil în Georgia, că acolo nu contează ce zice Barroso, Reding, Merkel şi alţii, acolo nu au un Gitenstein care să-l cheme pe … emisaru’…
  Da’ la noi, păi la noi au venit ăştia şi-au zis că dacă nu-l mai vrem de preşedinte, să-l ţinem de guvernator!
  Simplu şi mult mai eficient ca mersu’ la vot!

 3. 3 Cârcotaşu octombrie 8, 2012 la 10:24 am

  PS – Dar filozofia lor, asta cu guvernoratu’, mai poate fi înţeleasă.
  Dar absolut inacceptabilă este declaraţia pe care a făcut-o unul, presei austriece, referindu-se la poziţia diverşilor… faţă de propaganda băsistă:

  Când spun asta nu mă refer la atitudinea domnului Barroso, care a fost una corectă şi echilibrată.

  Acum ţine cineva minte cine era cu lauda asta pentru Barroso?

 4. 4 betalfa octombrie 8, 2012 la 10:29 am

  NOUA ALIANTA PSD-PNL

  Grupul de la Cluj (PD-L din PSD !) care a pus mana pe putere in PSD va fi DAT AFARA CA O MASEA STRIKKATA, iar PSD-ul CURAT va forma o alianta electorala noua cu PNL. Cei 7.4 milioane care VREM SCHIMBARE ii vom vota. –––– CU GRUPUL DE LA CLUJ *NU VOM VOTA* !!!! –––-

 5. 5 santinela octombrie 8, 2012 la 10:34 am

  Domnule Nastase nu mai amintiti de Cristoiu.Asta-i dus de mult cu pluta !
  Mai bine doresc sa facem un pariu.Eu sustin faptul ca daca Guvernul recte doamna Pivniceru o nominalizeaza si iasa Codruta la DNA cu Morar sef Parchet General, USL-ul va pierde alegerile.Furia va fi asa de mare incit nu-i exclus sa-i vedeti in Parlament, pe cai mari ,pe Vadim,DD si altii asemenea.
  Aici Ponta nu mai poate sa se ascunda dupa presiunea Inaltei Porti.Nu are de ce sa cedeze.

 6. 6 George Ban octombrie 8, 2012 la 10:37 am

  Problema fundamentala a Romaniei este pasivitatea locuitorilor sai. Care e cauza sa primara? Eu cred ca ortodoxia. Tzarul Vladimir a ales-o pentru supusii sai tocmai din cauza ca presupunea supunere fata de conducatori, deosebire fundamentala fata de catolicism. A urmat „molipsirea” tarilor vecine.

  Iata o explicatie posibila la evenimentele care au avut loc inainte de ’89 in Ungaria, Polonia, Cehoslovacia, RDG. Evenimente care, din cauza obedientei preotilor ortodocsi fata de stapanii comunisti, nu s-au intamplat in Romania, Rusia, Bulgaria.

  In prezent, sarim cu totii la gatul lui Ponta pentru ca „nu are curajul” sa se bata cu bascistii si cu Uniunea Europeana. Dar NOI ce facem? Nimic! Dar BISERICA ce face? Nimic! Sa nu-mi spuneti ca biserica nu trebuie sa se implice politic. Aici e vorba nu de politica, ci de distrugerea multor vieti ale celor care se roaga in biserica. Daca Romania ar intra intr-un razboi (metaforic deja este intr-unul!) preotii nostri ar tacea in continuare? Probabil ar vorbi, dar numai dupa ce sunt siguri cine castiga…

  Care e solutia? Am mai spus (dar au sarit ca arsi in sus o multime de „aparatori” ai „specificului national”, ai „traditiilor de secole”, bla, bla, bla… ): trecerea rapida la catolicism.

 7. 7 Johann Nunweiller octombrie 8, 2012 la 10:39 am

  O analiza foarte buna si adevarata!

 8. 8 rodica octombrie 8, 2012 la 11:21 am

  Ma bucura si imi face mare placere orice articol scris de dumnevoastra domnule Nastase. Ma surprinde ca va puneti intrebarea „oare Cristoiu nu isi mai aminteste?”, acest om nu isi aminteste o intamplare, o fapta, ……….decat in urma unui avantaj dar cum dumnevoasta nu mai sunteti „la putere” este normal sa nu isi mai aminteasca.Sunt bune aceste lectii pentru oricine chiar daca sunt traumatizante, dureroase sau cum s-or mai numi. Multi stim cum a castigat basescu alegerile dar fiind doamna Kovesi cea care trebuia sa faca ordine in acele fraude basescu este fara „de pata”
  Bafta va doresc domnule Nastase si sa speram ca lucrurile vor deveni mai clare si mai corecte.

 9. 9 George Hălărescu octombrie 8, 2012 la 11:33 am

  Ascultați vocea unui tigru încolțit, siguru lucru care i-a rămas este să-și piardă lanțurile . Urmăriți-l! Războiul abia acum începe.
  Suntem curioși dle premier A. Năstase să ne dezvăluiți din culisele negocierilor pentru aderarea la NATO, pentru ridicarea vizelor, să știm și noi ce fel pun problema partenerii noștri din Vest, să știm cât de mult ne iubesc și ce ne cer în schimb pentru niște mici favoruri. Vrem să știm cam cea putut da Băsescu în schimbul bunăvoinței lui Barroso și a americanilor, ca să „apere satul de drept”.

 10. 10 Marian Nicolae octombrie 8, 2012 la 11:50 am

  Domnule profesor, observ cu amuzament ca aveti un limbaj din ce in ce mai colorat…..
  A propos de revolutii portocalii….iata mai jos un material foarte bine scris despre ARD, o alta increngatura a celor portocalii….

  Această „dreaptă” comunistă

  de Adrian Majuru
  http://www.cotidianul.ro/aceasta-dreapta-comunista-195638/

  Motto: „Tomatele înainte de a fi roşii sunt verzi!” (Mihail Ostrowski, primul ambasador bolşevic la Bucureşti, 1937)

  Alianţa „România Dreaptă” este o glumă stupidă. O perversitate politică pentru ameţit proşti. Ea este formată din activişti comunişti, secretari de partid, membri B.O.B. şi mai tinerii secretari UTC gen MRU, preşedinţi şi vice, secretari şi membri de marcă ai fostelor UASCR-uri (Uniunea Asociaţiilor Studenţilor Comunişti din România), organizaţii monolit, fără sprijinul cărora nu primeai casă, frigider, televizor şi nu vedeai nici carieră la oraş. Această adunătură de cadavre vidate a format sâmbătă noua dreaptă românească. Din organizaţia de tineret a PCR avem astăzi foarte mulţi „democraţi” sau „independenţi”, dar, în numele libertăţii, au rămas legaţi de organizaţia de bază. De aici, foarte posibil să vină şi prescurtări, care au devenit celebre: UTC, TRU, MRU, GRU, KGB şi aşa mai departe. Reuşita acestor ofiţeri cu misiune politică se bazează pe faptul că proştii, şi ca atare mulţimile anonime, se mulţumesc cu ce văd şi cu ce aud. În schimb, comuniştii şi securiştii epocii dinainte de decembrie 1989 şi reformataţi în dreapta românească excelează cu însuşiri de oportunism şi superficialitate, care îi recomandă pentru uşoară manipulare şi rentabilă utilizare. De aceea nu are validare votul popular, indiferent de milioanele de cetăţeni care votează.

  Fenomenul cameleonic este cu maximă gravitate pentru România deoarece este o altă formulă politică a mafiei transpartinice pentru a căpuşa societatea românească prin spionaj politic. Spionajul politic este auto-distrugere naţională şi statală. Este un drum fără întoarcere; reprezintă victoria forţelor centrifuge asupra forţelor centripete deoarece îngroapă loialitatea în ruşine. Singurul rol al acestor comedianţi politici, comunişti în misiune, este de a crea probleme false înşelătoare şi de a fabrica duşmani inexistenţi, ruinători de energie şi timp.

  Metoda diversiunii comuniste „ARD” a fost definită de un colonel optzecist cu nume conspirativ „Paul”, al onoratei Securităţi: „Important nu-i ce ai pe limbă şi se aude. Important este ce-ai în cap şi nu se aude”. Oare ce-i ARD(e) are prin cap „României Drepte” şi nu se aude?! Căci ce scoate pe limbă nu este demn de încredere.

  Poliţia secretă politică în România polarizează mediocrii de teapa lui MRU şi magnetizează egoiştii de teapa lui Băsescu în detrimentul celor cu inteligenţă şi cu creativitate. De aici constituirea în corp străin repede devenind stat în stat cu tendinţă de a deveni stat supra stat. Aceasta este principala cauză de stagnare a României, deşi nu singura. În toate celelalte ţări din lume, poliţia secretă politică este creier gânditor înainte de a fi organism represiv.

  România este guvernată de agitaţi, grăbiţi, repeziţi şi limbuţi. Agitaţii, grăbiţii, repeziţii şi limbuţii n-au excepţie de la regula lipsei de gândire şi a deciziilor incomplete. Indiferent de inteligenţa nativă şi de instrucţia şcolară, ei au mediocritate şi chiar lipsuri în activitatea de gândire şi în actele voinţei.

  Niccolo Machiavelli a definit încă din secolul al XVI-lea procesul de distrugere în care se află România de azi prin trădarea şi jaful dreptei comuniste din interior. Unul din mijloacele prin care poţi păstra o ţară sub ocupaţie este „de a le lăsa propiile lor legi, de a impune numai plata unui tribut (datoriile externe – n.m.) şi de a însărcina un mic număr din cetăţenii ei (Mafia politică – n.m.) cu conservarea acestei posesiuni. Neputându-se menţine decât prin puterea şi protecţia ocupantului, aceşti guvernanţi sunt interesaţi să întrebuinţeze totul pentru permanentizarea stării existente. Şi fără îndoială că o ţară obişnuită să trăiască liber va fi mult mai sigur ţinută sub ascultare de către guvernanţi de încredere pentru el dintre propriii cetăţeni”.

  Aşadar, trădarea din interior este cea mai eficientă armă de distrugere prin dizolvare a unui stat, a unei societăţi, a unei naţiuni. Ruinarea încrederii în viitor şi pulverizarea oricărei speranţe prin apartenenţa la mediocritate şi stupizi sociali, acesta este proiectul politic al dreptei de sorginte comunistă, în afiliere cu mafia transpartinică, alături de canalele marii finanţe de unde este alimentată şi de unde vin comenzile guvernării.

  Foarte bine a descris această realitate scriitorul I.D. Sîrbu încă de la sfârşitul anilor ’80: “Tinere domn, (…) ne aflăm, pentru cel puţin câteva sute de ani, în atanorul uriaş al Asiei pravo-trudnice. Ceea ce se fierbe acum în uriaşele cazane ale Istoriei, mutaţia ce are loc în măduva şi nucleul tuturor popoarelor intrate în horă reprezintă o schimbare atât de teribilă şi de uriaşă, încât să fii sau un mare idiot naiv, sau un demagog de vitrină şi latrină, ca să crezi că totul nu e decât un oarecare experiment social, perfect dirijat ştiinţific… Bagi într-o eprubetă un savant de tip american, un mecanic neamţ şi un şaman mongol – şi-ţi iese, la capătul cincinalului, un astronaut sovietic zâmbitor; amesteci un telal evreu de pe Lipscani cu un ţigan din Arad şi doi juveţi olteni, cobiliţari în toate, şi, după ce i-ai fiert bine în zece şedinţe şi câteva plenare bubuitoare, îţi ies, ca din pălăria scamatorului, câţiva propagandişti, doi directori şmecheri şi-ţi mai rămâne materie primă pentru cel puţin o duzină de băieţi frumoşi, severi şi licenţiaţi în drept… Transcrii Internaţionala pentru Coran şi instrumente afro-asiatice şi obţii câţiva împăraţi socialişti, poligami şi politruci… “ (I.D. Sîrbu).

  Adrian Majuru
  Publicat Duminicã, 30 septembrie 2012

 11. 11 baba octombrie 8, 2012 la 11:53 am

  Nu domnule Adrian Nastase nu sa schimbat nici un rand din ce a fost atunci dar unii din presa care proslaveau vestul atunci ,astazi cand au vazut ca si ei sunt obligati sa respecte aceste impuneri (credeau ca numai noi prostimea suntem supusi acelor indatoriri) au intrat in deriva ca barca lui Noe si fac gafa dupa gafa aratandu-si adevarata fata de lachei ,lasi si fricosi, si toate astea in numele democratiei.Noi suntem legati si la gura si de mani iar ei nu stiu ce sa faca cu libertatea lor crezand ca e pe „duca” asta se intampla cu detractionistii care au sustinut idei totalitare si activitati subersive dezbinand ca sa poata conduce.
  Acestia nu merita nici macar o sansa de a mai scrie sau a spune ca in tara asta exista democratie.Dar ce te faci cu cei care au venit la guvernare si parca sunt plecati in „concediu medical” lasandu-i pe acesti, mici pachiderme sa gangaveasca si sa se zbata ca „puii nascuti vii”pe langa pshonebuni cu stiiinte de carte .

 12. 12 Petruta octombrie 8, 2012 la 1:07 pm

  Noul limbaj nu trebuie sa-l folositi dvs.Valoarea, nu trebuie impurificata cu
  expresii folosite de nonvaloare.In rest,sa se transforme toti romanii in Ivanishvili si sa spuna PLEACA!

 13. 13 IRINA 1 octombrie 8, 2012 la 1:08 pm

  Draga domnule Nastase,
  vorbiti de Revolutiile portocalii de altadata…A vorbi despre Basescu acum , e mai mult decat deprimant. Aceasta catastrofa umana numita generic „Basescu” ne va tulbura vietile inca multe decenii de-acum incolo. Raul imens produs acestei generatii nu va muri odata cu mine, va dainui mult si bine, pt ca raul a prins radacini…
  E nevoie mare de o Revolutie in justitie, pt ca ce se intimpla aici e revoltator de nedrept, dreptatea nu se poarta si nu imparte cu aceeasi masura ! Si am sa va spun o poveste urita, tocmai din capat de tara. Undeva, la un capat de tara, un copil prea iubit de miliardarul sau tata, cu permisul suspendat, aflat la volanul jucariei sale (Mercedes), beat mort fiind (alcoolemie dovedita de 1,1 la mie) A OMORAT UN OM NEVINOVAT INTR-UN ACCIDENT DE MASINA. Dar, nu va sta nici o zi la puscarie .
  Curtea de Apel de la Oradea „l-a scapat” pe saracutul copil – DARIUS TANTAS invocand ” circumstante atenuante „…In ce Romanie traim?! In cazul dv., de pilda, DE CE NU S-A INVOCAT NICI O CIRCUMSTANTA ATENUANTA ?! E drept ca nu ati omorat nici un om, ca acest domnisor miliardar TANTAS DARIUS…
  In ce Romanie traim?! Se spune ca nu este potrivit sa contesti hotaririle judecatoresti, sa le discuti sau sa le pui la indoiala . Dar cum poti sa n-o faci cand se intampla astfel de grozavii revoltatoare?! …Si e scandal si revolta mare la capat de tara, intr-o Romanie trista si bulversata de vesti rele …
  Sanatate multa si putere ! Implicati-va ! Tot ” eminenta cenusie” sunteti pt noi, cei care care va admira …

 14. 14 Valeriu Balan octombrie 8, 2012 la 1:49 pm

  Cristoiu ?!?
  Pe Cristoiu-l descrie cel mai bine, cuvantul inventat chiar de el – un pițifelnic. Adica un functionar fara creier, pe care stapanu-l intoarce dimineata cu cheia, iar el ca o cutiuta muzicala recita pana la „sfârșanie” poezia cu care a fost programat.

  Altfel spus, ar putea fi asemuit cu un android cu doua partitii de „boot” una intr-o logica, si cealalta in logica inversa. Fara vreo logica, aleator adica, daca-i da cineva „reset” exista posibilitatea sa „comute” in cealata logica, de multe ori ilogica. Mai mult decat atat, „sistemul lui de operare” este plin de „bug-uri” si din cand in cand o ia de-a dreptul pe miriste.

  Deci, cand aud de Cristoiu, desi instantaneu m-apuca asa de jos ceva, de pana si „colegii” dumneavoastra de re-educare, ar fi uluiti sa m-auda „complimentandu-l”, ma calmez, spunandu-mi ca, nu te poti supara pe cineva al carui creier amputat a fost completat cu niste circuite vechi de prin garajul lui Bill Gates, si ca saracu’-i fileaza ….o lampa.

  Cat despre biblioteca academiei, n-o mai frecventeaza cred, pentru ca i s-a umplut hard-disk-ul, dupa ce i l-a „formatat”, Basescu, deci – „insufficient memory !” si-i da „ecran albastru”

 15. 15 dlnimeni octombrie 8, 2012 la 2:16 pm

  Carcotasu: da, dar nu vreau sa zic daca nu plateste publicitatea.

 16. 16 Ghita Bizonu' octombrie 8, 2012 la 2:38 pm

  E … se pare reeducarea e educatie pre bune!!!

  Poa asa va ajunge si gazda sa priceapa – prea tarziu si fara folos! – ca in general aia de se presupune ca sunt „destepti” e de fapt prosti!!! Prosti de bubuie!!!
  De ex la cestia cu idealurile prococidentale samd. Acu ceva timp, nu prea mult , un destept de bucbuue din asta cititor de cristoisme emitea cujetarea ca daca AN nu ar fi fost la guvernare Romania ar fi intrat mai devreme in NATO si UE !!!
  De fapt am asa impresia ca nice Jack Cristoiu nu stie prea bine .. Nastase ? Nu… ca el nu poa fi decat antioccidental nu? Ca si Paller nu putea fi decat rezistent anticomunist da?! Ca si tov Jackal Cristzoiu nu este produs 100% ceausist ci este un ..

  Da cum zice Ceacotasu – geaba pricepe Nastarse daca Tonta sta de lemn Nastase

 17. 17 Lucia Gusatu octombrie 8, 2012 la 3:18 pm

  D-le Prim-ministru, citesc cu atata curiozitate articolele d-voastra ,si sigur e bine ca a plecat Saakaschwili, dar ” guvernatorul „, cand da D-zeu sa plece?! A devenit obositoare pentru romani doar existenta s-a la Cotroceni, loc plin de istorie, pe care nu-l merita , fiindca de realizari ,n-am auzit. Din pacate lipsa de fermitate a U.S.L-istilor si mai ales greselile grave intrevazute la D-na Mona Pivniceru, ne-ar baga intr-o ceata densa si mai ales ne-ar determina sa stam acasa si ar fi pacat! Pacat ,pacat,dar dupa alegeri ne-am trezi cu nebunul ce se crede salvatorul Romaniei, pentru ca tare s-au inmultit ce-i de teapa lui.Sigur au explicatii , dar mie mi-se pare sinistru sa mai cadem si intr-o astfel de experienta. Oare chiar ne-a parasit D-zeu?! D-voastra, care ati ramas reperul nostru, a celor care admiram cultura, gandirea d-voastra profunda, si toate rezultatele vizibile ale muncii d-voastra spre binele tuturor, va doresc sanatate ,curaj, rabdare si D-zeu sa va ramana mereu in preajma!

 18. 18 Socrate octombrie 8, 2012 la 3:33 pm

  @santinela * Nu pun pariu, ca pierd. E suficient ca madam Kovesi sa devina procuror sef la DNA ca USL-ul sa piarda alegerile. Cu madam Kovesi si numirea ei la Buxelles, s-a petrecut ceva ciudat. S-a vorbit de o cerere a madamei Kovesi si de un agreement semnat cu Mona Pivniceru ( se subintelegea ca madam Kovesi nu ar mai fi candidat ca procuror sef DNA ). O ipoteza ( plauzibila ) ar fi fost ca miscarea sa se fi facut pentru ca madam Kovesi sa fie eliminata civilizat din concurs ( oricum, eu consider aceasta miscare ca o miscare slaba ). Dupa care, surpriza. Madam Kovesi se inscrie la concurs, ca si um nu s-ar fi intamplat nimic. Urmeaza doua ipoteze. 1. Doamna Mona Pivniceru a fost pacalita ( sa vedem ce va face mai departe ). 2. Doamna Pivniceru a fost santajata cu ceva si o va numi pe madama Kovesi

 19. 19 blogideologic octombrie 8, 2012 la 3:47 pm

  @ George Ban
  Oare ce legătură poate fi între Romania şi Vladimir I al Kievului, descris de cronicarul Thietmar din Merseburg ca un “fornicator maximus” ?

 20. 20 blogideologic octombrie 8, 2012 la 4:20 pm

  @ George Ban
  Austria a fost extrem de imperativă atunci când a cerut Rompetrolul. Cerea „dreptul ei” ca parte din Kakania (KundK) ? Este partea catolică ?

 21. 21 blogideologic octombrie 8, 2012 la 4:42 pm

  Opinia mea, idee simplă, este aceea că pot fi deschise multe fronturi în lupta pentru salvarea ţării. De unde plecăm, pentru unul dintre acestea ? Semnalez o tendinţă nouă la germenii de întreprindere din America http://www.nytimes.com/2012/10/05/business/entrepreneurs-starting-up-with-fewer-employees.html?_r=1&hpw În articolul din NYT apare foarte limpede asertarea de evaluare : “The Start-Up Job Myth.” Dar este definit rolul major al “agentului” ca formator în economie, prin decizii. Restul este luat pe chirie. Oricum, este greu pentru oamenii simpli. Dar trebuie încercat.

 22. 22 Doru Coarna octombrie 8, 2012 la 4:53 pm

  Nu va lasati inselati, revolutiile portocalii au avut rostul lor profund si diabolic, au facut cateva state-ghimpe sa piarda 10 ani si cam totul, asta a fost rostul lor! Trebuia sa va fi prins de 10 ani, puterile te pun sa faci doua ture de stadion daca nu le pica bine energia cu care incepi partida…

  Voi credeati ca noi si Ucraina, sau Georgia, am fi cedat atat de usor controlul? Caci asta s-a cedat, pe langa resurse, afaceri, obiective interesante s.a., s-a cedat controlul! Chiar daca in aceste state ar veni pe tron D-zeu insasi, tot n-ar putea face nimic, controlul este de la distanta si asa va ramane pana cand se va face o noua imparteala geopolitica si militara! Cam o data pe deceniu ni se prescrie istoria, ni se da reteta personalizata, nu se prescriu insa si faptele anterioare! Aviz amatorilor!

  Spun asta ca sa nu va mirati cand cei doi improvizanti, Ponta si Antonescu, vor fi scosi din viitorul Romaniei, definitiv! Se vor intreba ca si dl Nastase permanent, de ce (?), cine (?), cum (?) si raspunsul la toate e unic: „D-aia!”. Nu exista nici macar drept la raspuns atunci cand calci dulaii pe coada, te scarmana si gata, iar apoi, oricat de tare latri, tot catel scarmanat ramai in calculatoarele lor.

  Faceti macar odata efortul de a privi totul in lumina globalizarii si evident, vi se vor lumina toate. La acel nivel nu-i vorba de Merkel, de Barroso si nici macar de Obama, astia-s actori regionali, noi avem actori supusi, dar peste, exista ratiuni extrem de serioase cu privire la multe lucruri care trebuie sa se intample si la altele care nu trebuie sa se intample. Altminteri, in cateva luni si lasate de capul lor, tarile lumii sunt gata sa porneasca al treilea razboi mondial intr-o noapte! Aberatiile politice trebuie aplecate spre interesele majore ale speciei, nu spre interesele catorva trepadusi sau aventurieri, de ex. asa cum ar proceda un Ponta sau un Antonescu lasati de capul lor… iar interesele lui Baselu’, fiti linistiti, vor fi si ele platite daca tipu’ deraiaza, dar se tine bine pe sine, mai nou fara efort, a inteles ceea ce copiii astia nici nu viseaza ca ar exista. Inteligenta! Sigur ca el nu o are, dar stie ca exista si ca cineva o are, asa ca se bizuie automat pe ea si-i iese!

 23. 23 Cârcotaşu octombrie 8, 2012 la 4:59 pm

  @ George Ban,

  Problema fundamentala a Romaniei este pasivitatea locuitorilor sai. Care e cauza sa primara? Eu cred ca ortodoxia.

  Nimic mai fals. Nicăieri în lume nu există un stimul telepatic pentru a scoate lumea-n stradă. Există organizare, există forţe care îşi asumă răspunderi etc, care propun.
  Sigur, e la modă să dai vina pe ortodoxie, că doar asta sună plăcut la urechile unora care nu vor decât să desfiinţeze şi de fapt îi doare-n pix de pasivitatea românilor.
  Adevărul este că cei 7,4 milioane care au ieşit la votul ce-a fost organizat şi-au exprimat dorinţa. Rămăsese ca cineva să-şi asume răspunderea şi să-i reprezinte pe aceşti 7,4 milioane de electori. Ori la modul în care sunt aceştia reprezentaţi, e chiar culmea tupeului să-i acuzi de pasivitate!!!

 24. 24 center@yahoo.com octombrie 8, 2012 la 5:38 pm

  La asta nu m-am gandit . Ca americanii sa includa PSD-ul din Romania in aceeasi urna cu neprieteni ai lor ca Ianukovici si Sevarnadze . Nu aveau nici un motiv , dar nici unul sa faca asa ceva .
  Romania anilor 2001-2004 era un stat stabil si un aliat fidel al SUA .
  Vorbeste bietul Cristoiu de alegerea ” valorilor occidentale ” in 2004 , chipurile reprezentate de Alianta DA ? Dar cine ne-a scapat de vize in 2002 , un an mai tarziu decat bulgarii , badie de la murdarul Adevarul de azi ? Ciorbea ? Radu Vasile ? Emil Constantinescu ? Cine facea flotari in fata SUA mai tare decat astia si cu toate astea n-am scapat de vize decat datorita PSD ! Competentul si europeanul Basescu nu este capabil sa indeplineasca formalitatea Schengen si este tratat mai rau decat un tigan cersetor de Sarkozy …
  Georgia lui Sakashvili … Atat de ” prospera ” ca toti adolescentii lor fug in Franta ca rugbysti la echipe incepand din divizia a treia valorica … Care face razboi la inaugurarea JO … Cu oameni de o violenta terifianta – cunosc un spital francez care refuza sa mai ia pacienti georgieni ! Ucraina ? Cu Iuscenko – Timosenko sau cel de azi , stat ostil noua , imprevizibil si imatur … Ce a realizat eroul aproape otravit de KGB ? Ce a schimbat in tara lui jumatate ucraineana , jumatate rusa ?

 25. 25 Ghita Bizonu' octombrie 8, 2012 la 6:38 pm

  Cred ca inVictor o pune de mamaliga cu alegerile ….

  Lasand la o parte cestia cu ministru Jutitiei si ca el premier nu se baga. Nice crin nu este mai incurajator …

  Insa ce vaz eu ca alegator al USL ?
  Ca procurorii care au percutat intr-un anume sens dupa referendum sunt protejati sau avansati.
  Deci la ce sa ma astept in decembrie ?
  Ca votu meu va fi contestat de procuratura pe motiv ca a fost corupt :”SI tu cu cine ai votat? De ce ai votat cu USL? Ce mita ti s-a dat?” si niab mai stie ce …
  Atunci nu ar fi mai bine ca la alegri sa stau acasa?!

 26. 27 serbanfl octombrie 8, 2012 la 9:08 pm

  Tonică postare, prin umorul fin, dar robust. Felicitări!

 27. 28 Buda Viorica octombrie 8, 2012 la 9:44 pm

  Despre Cristoiul ,cred ca e un mercenar profesionist.
  Despre d-na Pivniceru , cred ca e foarte priceputa ,si bine intentionata ,insa e constrinsa de aniumite situatii. Despre Ponta , cred la fel . Dupa d-voastra ,si la momentul acelui congres ,a fost cea mai buna alegere; Masuri radicale nu cred ca le poate lua ,chiar daca ar vrea ,la momentul acesta.
  Mi-ar place sa-mi dati o nota la comentariul acesta , oricare ar fi ea ,as intelege multe.
  Va multumesc,

 28. 29 Fault octombrie 9, 2012 la 6:55 am

  DOMNULE,

  abia acum ieşti liber !
  Am în jurul meu numeroşi dispuşi să compenseze, în satisfacerea „injustiţiei” române, restul de zile până la 730, în porţii de o zi sau chiar mai mici, pentru a te readuce în grădina plină de uscături a pol(iticii) noastre de „un pol”.
  Perfect se vede libertatea prin grătarul luminii. ®
  Abia acum ai primit „firmanul divin” pentru a conduce „gloata de diamant”, mioritică…

 29. 30 Elena octombrie 9, 2012 la 9:20 am

  Cristoiu? nu merita sa-i pomeniti numele in comentariu d-voastra fie si numai pentru cum s-a purtat in primele zile dupa ceea ce s-a intamplat .Si ce zic eu primele zile , saptamani intregi explica la B1 seara de seara cum sinuciderea a fost o inscenare facuta impreuna cu politistul si alte ineptii care puse in balanta cu articolul cat decat adevarat despre care vorbiti nu stiu daca cele doua talere ale justitiei oarbe ar fi in echilibru.Tot ceea ce a facut atunci , cred ca se datora unui complex fata de dumneavoastra pe care n-am reusit sa-l inteleg

 30. 31 Marcus octombrie 9, 2012 la 9:33 am

  Hasta La Vista, Baby!

  Daca la capitolul literatura si/sau citate din autori celebri chiombu este varza de Briusel, recunoscand singur ca de ani buni se chinuie sa termine de citit un roman, motiv pentru care este incapabil sa-si imbogateasca discursul politic cu eventuale citate care au facut istorie, la a saptea arta insa prostalau’ se pare ca sta ceva mai binisor si ori de cate ori are ocazia rupe gura targului cu cate-o replica auzita de el la vreun film. Si asta deoarece, daca ai lui nu prea au avut bani sau nu au vrut sa-si doteze biblioteca, atunci cand venea caravana cu filme in Basarabi, gaseau de doua-trei oua sau de f’o bucata de branza sa le-o dea alor mici (Traienel si Mircel) sa-si plateasca intrarea la film, la caminul cultural pentru a-si desavarsi educatia in materie de cinemateca. Asta in copilarie si adolescenta, pentru ca la maturitate baietii, pe vremea lu’ nea Nicu, din bisnita si-au tras amandoi “videouri” sa-l poata vedea pe Bruce Willis in “”Die Hard” ca sa crape vecinii de ciuda, iar apoi dupa ce l-au epuizat si pe Bruce Willis n-au mai avut nevoie de cultura deoarece Traienel a ajuns presedinte de tara si numai de cultura nu este nevoie la asa o functie.
  Daca este totusi sa analizam cam ce-a inteles chiombu din filmele vizionate ne putem da seama ca si aici, ori n-a inteles nimicuta, ori gura pacatosului adevar graieste.
  De ce spun asta?
  Simplu, in cazul de imediat dupa fraudarea alegerilor la cel de-al doilea mandat Traian ne-a tras o replica din “Cu mainile curate” insa nu din ipostaza personajului pozitiv al filmului , ci de pe pozitia delicventilor, respectiv Semaca si alde Lascarica, el recunoscand cu nosalanta ca “ne-a ciuruit”.
  Efectele acestei ciuruieli am resimtit-o pe spinarile si pieile noastre mai abitir decat Sergiu Nicolaescu in filmul susmentionat, imediat dupa ce individul s-a vazut cu sacii in caruta i.e. in loc sa le mareasca dascalilor salariile (dupa cum le promisese in campanie ca va respecta legea cu 50%) el le-a diminuat cu 25% si pre multi i-a lasat someri. Si cate si mai cate n-a facut impostorul uzurpator, dar n-are rost sa le enumar, caci ma enerevez, casazicasa.
  Mai nou, in timpul unei vizie tovarasesti de lucru (dar fara baie de multime, ca dauneaza grav sanatatii) la un alt mafiot postdecembrist, coleg de-al ‘mnealui, ajuns mare armator si proprietar de santier naval, Traienel a dat-o iar pe citate pilduitoare anuntand auditoriu si cel prezent la discurs (ales pe sprinceana) cat si publicul telespectator, ca domnia sa a dovedit ca este “greu de omorat”, comparandu-se astfel cu Bruce Willis interpretand rolul eroului politist din seria “Die hard”.
  Pai cum sa nu fie greu , nu de omorat ca nimeni nu si-ar bate capul cu asa ceva in cazul mascariciului, ci de dat jos democratic de la putere atata timp cat in Romania nu mai exista democratie, ea devenind sub Basescu un protectorat condus de un Gauleiter sustinut in functie de Fuhrer-ul de la Briusel dimpreuna cu cuconetu’ cu taior oranj (ca mereu uit cum se denumeste).
  Ce nu stie Traienel este faptul ca si noi suntem consumatori de filme si ca dupa Suspendatu’ III ii vom da replica lui Arnold din Terminator adica, “Hasta la vista Baby”, sau daca nu va intelege vom recurge la filmografia neaosa cu un “Adio, ma!” spus cu multa Sete.

 31. 32 Draghi Puterity octombrie 9, 2012 la 9:46 am

  @Markus

  Pai daca-i asa, sa-i dam si lui Basescu ceva, la care sa rezoneze si tinerii antibasisti:

  RELEASE THE KRAKEN! 😆

 32. 33 Ghita Bizonu' octombrie 9, 2012 la 10:01 am

  George Ban

  problema fundamemntala a Romaniei este nepermisa lejeritatea a celor care se crez dastepti si prostiile pe care le debiteaza cand cica gandesc :

  Problema fundamentala a Romaniei este pasivitatea locuitorilor sai. Care e cauza sa primara? Eu cred ca ortodoxia. Tzarul Vladimir a ales-o pentru supusii sai tocmai din cauza ca presupunea supunere fata de conducatori, deosebire fundamentala fata de catolicism. A urmat “molipsirea” tarilor vecine.

  Io crez ca habar nu ai ce vorovesti (scrii) . Pai cand fost-a crestinat Vladimir ala ? Anul 988… Deci ca cund a urmat molipsirea tarile dimprejur ? Ca bulgarii erau deja crestinati. Sarbii la fel . Romanii sa nu mai zic (nama faptu ca nu avem o data de crestinare arata ca suntek vechi dragule .. vechi. A se observa si cestia cu francii : a fost crestinat unu Clovis insa buna parte din populatia Galiei era deja crestina… ) Sa nu mai aci ca grecii -ca re sunt cei care au dat termneii de catolic si otodox sunt cam turbulenti . Si juma cin cestiile astea cred ca le stii … Atunci ce? Lipsa de gandire dragul meu tiz ..

  Si ia de vezi Povestea vietii mele scrisa de Regina Maria … undeva pe la inceput scire ca veind in Romania a fost cam „surprinsa” de modul in care era tratata.. A nu era tratata politicos (ce naiba era principesa mostenitoare!) , de cele mai multe ori cu simpatie (in plus nu mai stiu ce genrala mai in varsta a „adoptat”-o ca sa zicem asa), indragita INSA fara „veneratia” arata de englezi si germani marilor familii! Si cam stia ce scria – caci copilarise prin Anglia si Germania… Asa ca care supunere neconditionata ?!

  SI mai la abjectu zilii de azi . Cica pasivitate.. Deci sa luam cazu inVictor Tonta cica sef al PSD samd. Asta se pare ca e mai intesat de ce o sa zica „ecologistii” si deci isi trage mercedes ecolo hibrid. Nu ii pasa de ce parerea ma io (ca ar putea sa foloseasca masina predecesorului) Apoi el trebe sa il bage in frunte pe ala Remus Cernea (un escroc dupa parerea mea) . Si mai a avit vreo 2 din astea … Se duce la Briucsel si vine „sa bagam cvorum” cand , in clitate de prepezentant al meu ar fi trebuit sa il bage pe Baroso… Salta procuratura listele electorale (?!?) si ? Alearga Morar votacii de la referndum s ?!
  hai sa mai zic una. De baza. In 89 am scapat de Ceasca. Fiindca ne saturasem de frig, de cozi, de mizerie… si desi nu conteste atat de mult doream peste 2 opre TV si daca se poa Dallas. Insa dupa aia vine unu si latu ca revolutia trebe sa fie morala” samd samd. Incetu cu incetu nu conteste ce a vrut poporu ci ce vor „desteptii”.

  Asa ca de ce ai iesi in strada, sa ti se sparga capul ca la final „reprezntantii” tai sa devina reprezentantii altuia ? Cand ei isi aranjeaza doar cunoscutii (unii dintre ei care te antipatizeaza!) si te abandoneaza pe tine?!

  Tu imi zici „trecerea rapida la catolicism”… Ciudat este ca atunci camd am zis unor catolici ca as propune presbiternianismu (pe motiv de WASP) aapi aia au tipat ca opariti …De altfel foarte negandita ta propunere este in linia incriminata mai sus … dintai sa satisfacem cererile altora si apoi sa vedem daca mai avem timp si de noi …Oricum ptr ideea ta as observa ca baroso este catolic. Ca CDU este cam catolica … si ca PPE cam catolic ne da peste gioale ….

  Deci fi amabil si mai gandeste.

 33. 34 Marcus octombrie 9, 2012 la 10:25 am

  @Draghi: de ce nu?
  sa fii iubit
  marcus

 34. 35 Roxana Iordache octombrie 9, 2012 la 7:04 pm

  @nastase. Am înţeles aluzia, demonstraţia de apartenenţă o face scrierea numelor slave în transcriere occidentală, că dacă am scrie Iuşcenko, am risca să dovedim contrariul. 😛

  Acum, serios, revoluţie portocalie like shit, că Băsescu a fost de partea Moscovei, pe faţă contra lui Sakaşvili, în august 2008. De altfel şi Rusia îl serveşte pe Băsescu de câte ori are ocazia, ca dovadă şi vizita ambasadorului la Ponta, atât de oportună electoral. :mrgreen:

  Apropo, aţi văzut filmul „Căinţa”? Atunci, revedeţi-l!

  @Cârcotaşu. Cred că aveai un contraargument rapid: Grecia. 😆

 35. 36 Cornelia octombrie 9, 2012 la 8:06 pm

  Se apropie sfarsitul pentru domnii portocalii,verzii ce o mai fi ei,multi cetateni ai tari stiu de pataniile lui Tatuca Orbu ,are sa vina timpul cand va da socoteala pentru tot raul ce l-a facut ,… si timpul se apropie, …(impresia unui specialist ) …D-le Adrian Nastase scrieti ,ca scrieti bine…

 36. 37 dlnimeni octombrie 9, 2012 la 8:48 pm

  Este, in adevar, de remarcat surdina in care stirea s-a propagat in tara, media noastra a devenit dintr-o data foarte sobra si retinuta. Si este de remarcat si faptul ca Romania inca nu a terminat cu portocaliul, raminind coada cozilor, ca de obicei. Ba, daca ar fi sa ma iau dupa ce zice media, chiar dna Plumb ar incerca o minirevolutie portocalie in Delta Dunarii, prin interpusul guvernator. Nu peste multi ani, dar dupa un ciclu de uitare, poate sprijinit de vreun alt conflict local, vor turui din nou guri vesele, bine hranite din sinecuri, despre cistigurile aduse de revolutiile portocalii, probabil printr-o stavila pusa expansionismului rus: de bolsevism nu va putea vorbi nimeni, deoarece ar fi culmea sa zici de un miliardar ca ar fi bolsevic. Desi, pina la urma, este destul de vizibil ca revolutiile portocalii nu au adus cistig – decit , poate, banesc – occidentului, din moment ce, in fiecare dintre cele trei tari, in frunte au fost indivizi care au utilizat, pina la urma, sprijinul occidental in folos personal. Fiecare dintre aceste tari a inregistrat, in anii portocalii, pierdere de democratie, alterari ale normalitatii politice si chiar sociale. Razboiul care, mi se pare, a fost declansat de Georgia, sper ca a fost bine memorat de politicienii si militarii romani: georgienii, dupa Wiki, au avut in dotare un armament mai performant ca al nostru si au fost facuti praf, in citeva zile, de niste rusi care nu par a fi folosit un arsenal militar deosebit. Un semn ca zilele dezorganizarii militare rusesti au trecut si ca pregatirea militara macar a efectivelor rusesti participante la conflict a fost buna. Un detaliu de tinut minte: in Georgia, in vremea comunismului, din cite am citit, era amplasata una dintre fabricile de avioane de lupta supersonice, care a fabricat si MIG-21. Iar trupele georgiene, in conflict, au suferit cel mai tare, pare-se, de insuficienta aviatiei. Una peste alta, cred ca „revolutionarii portocalii” si-au dezamagit popoarele, dar nu si-au dezamagit buzunarele. Poate ca noi, la spartul tirgului, am putea profita de situatie ca sa incercam un export de urina in Suedia, care ar putea deveni bautura preferata a vikingilor – si ce poate fi mai grozav decit o licoare originala din tara lui guru?
  Cred ca dl Ion Cristoiu nu putea sa nu remarce momentul politic georgian, din mai multe motive: primul, ca indiferent moralitatea sa, evenimente de acest calibru nu i-au scapat in cariera, iar a-l ignora ar fi fost, probabil, pentru el insusi, o forma de ramolisment; al doilea, pentru ca ar putea fi un punct de sprijin care ar putea fi gonflat daca ar fi sa schimbe din nou directia; al treilea, pentru ca ar sublinia, pentru Traian Basescu si nu numai, faptul ca acesta nu s-a prabusit.

 37. 38 Cârcotaşu octombrie 10, 2012 la 10:38 am

  @ Roxana Iordache,

  Cred că aveai un contraargument rapid: Grecia.

  Corect, cel mai rapid la o stupiditate ca asta: Eşti ortodox, eşti pasiv! Ştii bancul ăla? Ai acvariu? => Nu eşti homosexual! La asta se rezumă alegaţia cu ortodoxia.
  Din păcate însă, părerea unora care nu-şi mai încap în piele de revoluţionari ce sunt, rezumată de cujetarea cu „mămăliga nu face explozie”, ilustrată şi prin existenţa unui televizist care chiar neîntrebat fiind cade-n admiraţie de sine când evocă propriile lui acţiuni de revoltă la modul: Ehe! Cât am făcut EU! (Vezi: Ce-am mai tropăit io!), trebuie tratată cu medicamentul: Da’ câtă credibilitate crezi tu că ai când ceri să iasă lumea-n stradă?


 1. 1 Unde sunt Revoluţiile portocalii de altădată? | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe octombrie 8, 2012 la 10:51 am
 2. 2 Ceva ce nu mi-e clar… « Motanul Incaltat Trackback pe octombrie 8, 2012 la 7:07 pm
 3. 3 Despre America. Cele mai bogate si cele mai sarace orase… « Motanul Incaltat Trackback pe octombrie 9, 2012 la 3:31 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: