Am fost nedrept cu MCV-ul…

Trebuie să recunosc – am fost nedrept cu MCV-ul, criticând eficienţa reglementărilor din Legea Micii Reforme, considerând ca ea a avut în vedere doar celeritatea în cazul dosarelor mele. Nu este adevărat. Iată, spre exemplu, într-o cauză de la Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, de la ICCJ, o citaţie emisă din luna august 2012 fixează primul termen de judecată pentru februarie 2014!

Concluzia e clară: reforma în sistemul judiciar avansează – aşa cum se arată în Raportul MCV – cu paşi repezi!

31 Responses to “Am fost nedrept cu MCV-ul…”


 1. 1 adriana august 31, 2012 la 8:59 pm

  Oare de ce dau termene din astea astronomice? sunt multi care nici nu mai apuca sa ajunga la acel termen… Asta e made Basescu..

 2. 2 popa mircea gabriel septembrie 1, 2012 la 6:44 am

  JUSTITIA DIN ROMANIA ESTE O JUSTITIE HAOTICA.CORUPTA,

 3. 3 Petrruta septembrie 1, 2012 la 6:45 am

  Saracirea oamenilor din cauza tuturor crizelor si a celorlalte cauze va face sa fie mai putine dosare in justitie.Atunci vor fi termene mai scurte si se vor putea lauda ca s-a infaptuit mica reforma.Care reforma…?

 4. 4 dtucra septembrie 1, 2012 la 7:24 am

  Si astfel persoana in cauza are peste 1 an la dispozitie sa isi infunde coronarele de stres, in speranta unora ca iese din sistem…

 5. 5 Doru Coarna septembrie 1, 2012 la 7:36 am

  Cred ca va amintiti cu totii de nunta printului William cu Kate… sute de mii de britanici iesisera pe strazi sa-i aclame din proprie initiativa, doar nu va inchipuiati ca fusesera scosi cu intreprinderile ca sarcina de partid…
  Si era vorba despre un nepot!!!

  Sa vedem astazi cate sute de mii de romani vor iesi, in acelasi scop, la nunta mezinei prezidentiale… Si este fata, nu nepotul…

  In rest insa asemanarile curg: luxul similar, nunta exclusivista, socrul mic era om de afaceri de peste ocean, socrul mare este tot om de afaceri insa de-al nostru, bugetivor, si probabil vom asista la acelasi sarut prestat public.

  Este drept, nu a fost nimeni mutat in vederea nuntii britanice, coroana a acoperit integral costurile, masinile folosite erau cele oficiale ale palatului, insa caii, da, caii, erau intretinuti de la bugetul de protocol!

  Si pt ca tot ne-am tampit definitiv, adica tampenit, haideti sa ne intrebam dupa toate astea cam cat ar scoate, comparativ, mamaia britanica la niste eventuale alegeri sau la un referendum?

  In fine, nu-i vina tinerilor, asa ca le doresc, sincer, Casa de Piatra!

 6. 6 Marcus septembrie 1, 2012 la 7:54 am

  Cashi De Piatra Si Bratari D’Otel!

  Uau, se marita tuta, e nunta in cartier
  Iar cine-i ginerica nu e niciun mister
  E cunoscut de Syda potaie de bani gata
  Ghiortan cu ascendenta, d-aia-l iubeste fata.

  Mojici sunt invitatii, imbogatiti din furt,
  Pana mai ieri ghiolbanii n-aveau nici de iaurt.
  Ei astazi caviaru’ il iau cu polonicu
  Sa stie toata lumea cum s-a ajuns bibicu.

  Iar socru mic, saracu, d-abia scapat din streang
  Se da iar derbedeul cel mai inalt in rang.
  Si-arata lumii muschiul de porc certificat
  Cand marlaneste-o nunta ca jegu-a amanat.

  Sa aiba parte mirii de fisc adevarat
  Cand chiombu, tata socru, va fi iar suspendat
  Sa-i caute-n avere pe bune, nu la hoha
  Sa le confiste plusul ce si l-au tras de-a moca.

 7. 7 violet septembrie 1, 2012 la 9:53 am

  Ciudate vremuri trăim, domnule Năstase. Asta ca să mă exprim eufemistic.
  Dumneavoastră sunteți acolo și ne scrieți… dar ESTE o filă din Istoria Românilor, pe care o trăim cu toții cu mare intensitate.

  Vă doresc sănătate și putere să depășiți și psihic și temporal această perioadă!

 8. 8 Ghita Bizonu' septembrie 1, 2012 la 9:54 am

  Barroso: “Bulgaria este pregătită să adere la Schengen”.

  Romania lu Basolini nu … nu era nici cu Boc la guvern nici cu MRU.

  Asta imi aduce aminte de tradarea din PSE … tradare comandata de SPD. Care german este el. Si ca la Cullona Merkel fu iute la Chisinau sa discute despre ORROpa si Trnasnistria. Ca nitel mai incolo face o vizita la Maskva si trebe sai ii arate lu Vladimir ca Nemtia e fata buna….
  Pe de alta parte fundatia Friedrich Ebert din România sprijina pe Criticatac o tema : „Republica Moldova: complexul de superioritate al României ” (mai sprijina si lalte teme …insa unele teme sunt nesprijinte. De fapt prima oara cand vazui anuntu cu sprijina la Imperialism românesc şi schizofrenie identitară în Republica Moldova…. da poa sa fi aparut la Republica Moldova ca sindrom unde unu Florin Poenaru ce studeste la Budpesta la facultatea lu Soros reia decizia Kominternului din 1924 …

  Clar? Astia be vand a 2a oara ! Ca tot prin Criticatac unu ce preda nu stiu ce la Royal Military Colledge of Canada (adica unde „aliatu” canadian din NATO isi prgateste ofiterii) „incurca” nitel datele problemei atunci cand scrie Adevăratul” moldovean fusese locotent în armata sovietică apoi s-a implicat direct în timpul evenimentelor de la Prut, apărându-şi „ţărişoara lui” împotriva armatei ruse … evenimentele fiind cele din Transnistria….

  Panimaiti? Se zice ca Matga, Ponta vor la Maskva insa dragii de parteneri vestici stau la coada la Kremlin asteptand contracte!!

 9. 9 Petruta septembrie 1, 2012 la 9:56 am

  E Ok poezia Marcus.Concluzie:Umorul salveaza poporul!

 10. 10 NELU FIERARU septembrie 1, 2012 la 10:36 am

  O ASEMANARE TRAGI-COMICA A JUSTITIEI ROMANE CU JOCUL COPILARIEI:”DE-A BABA OARBA!”

 11. 11 blogideologic septembrie 1, 2012 la 3:08 pm

  Un editorial pe tema culturii percepţiei riscului publicat de ziarul NYT http://www.nytimes.com/2012/09/01/opinion/risky-and-getting-riskier-for-investors.html?_r=1&hp Autorul editorialului avertizează că pensionarii americani, care aparţineau formal de clasa mijlocie, sunt acum atraşi, sunt înveliţi de un cocon din pânză de păianjen a unei bule de risc financiar. Intenţia pare a fi provocarea unei pierderi foarte rapide a banilor dobândiţi pe vremuri prin munca lor onestă, din perioada lor activă, de către actualii pensionari americani. Până recent, asemenea campanii de implicare intenţionată în riscuri financiare şi investiţionale ale unor persoane fragilizate din vârsta a treia erau barate de autorităţile federale. Dar acum “it will […] make it easier for hucksters and rip-off artists to lure people into unsuitable investments and outright frauds because private offerings are not subject to disclosure requirements and other investor protections that apply to publicly held companies.”

 12. 12 teostanc septembrie 1, 2012 la 3:23 pm

  Ghita Bizonu’

  Cum naiba ca numai noi suntem tradati tot timpul iar bulgarii si moldovenii primesc laude ?

  Chiar sa fim noi atat de alfa si omega Europei incat sa ne plesneasca toti iar pe bulgari sa-i mangaie pe crestet.

  Cred ca noi nu suntem constienti ca statutul ns. s-a schimbat odata cu intrarea in UE.

  Inainte stateam la curte si faceam ce doream; acum stam la bloc si putem sa facem numai ce este permis, cf. legii 230.

  Antonescu, Ponta sunt reprezentatii proprietarului de apartament iar Barroso este presedintele asociatiei de proprietari, care ne pune sa platim mai mult la intretinere.

  Culmea este ca nu mai avem ce face, decat sa ne facem o noua casa pe pamant, si sa ne mutam, dar ne costa enorm si nu suntem in stare.

  Ceausescu a incercat sa fie independent, amintiti-va de ” neamestecul in treburile interne, avantajul reciproc, repectarea independentei si suveranitatii” dar dupa Malta, cand cele 2 super puteri si-au dat mana, stiti ce s-a intamplat.

  Acum sa vii si sa dai vina pe altii, cand tu nu ai stiut sa conduci actiunea, nu ai intrat in dialog cu vecinii si nu ai pregatit terenul, bazadu-te numai pe impresii si entuziasm este o, nu stiu cum s-o spun mai delicat, mizerie.

 13. 13 Criticos septembrie 1, 2012 la 4:32 pm

  Lume, lume! Madama luxemburgheză, vicepreşedinte al CE şi comisar pentru justiţie vorbeşte despre „un fel de puci parlamentar”!!!!! Să mai aud eu ceva despre „educaţia democratică” a Vestului!!! Cred că miniştrii cu 7 clase de prin 50 erau mai instruiţi şi cu mai mult bun simţ decât democrata asta PPEistă.

 14. 14 Karakas septembrie 1, 2012 la 5:15 pm

  Basescu are nunta mare, i se marita fata. Masa bogata, nuntasi cu buzunare pline. Veselie. Asta e Romania „Europeana”, placuta la vedere si la urechile populistilor uniti din toate tarile Germaniei.

  Pe de alta exista o Romanie a suferintei, un stat „redus”, „minimal”, asa cum l-a visat Basescu. Un stat unde oamenii bolnavi, cu copii bolnavi, incep sa inteleaga ce inseamna „economie de piata”, „democratie”, „european”. Ei nu primesc contracte babane cu statul, nu primesc nici macar ajutoare de la stat sa poata sa traiasca decent. Nimeni nu face presiuni politice pentru ei de la Comisia UE.

  Statul minimal al lui Basescu e mic si zgircit doar cu pleava, cu nuntasii de azi e darnic. Contracte cu statul, prieteni de prieteni.

  Contrastul este absolut socant. E imoral. E criminal. Si nu e vorba doar de petrecerea lui Basescu. E vorba de Romania „europeana” si „trans-atlantica” in general.

  Cu 900 de lei pe luna trebuie sa ingrijeasca doi copii cu handicap grav. Este cazul unei bucurestence de 54 de ani care se chinuie sa supravieţuiasca de la o luna la alta, cu toate ca toţi banii ei se duc pe medicamente. Sunt zile in care femeia nu manânca pentru a-si putea hrani copiii. Nu a putut, insa, sa ramâna indiferenta in faţa certificatului de handicap sau a pensiei judecatorului CCR Augustin Zegrean.

  Cei doi copii ai femeii sufera de distrofie musculara, o boala incurabila

  Lunar, femeia primeste de la stat 500 de lei, indemnizaţia pentru insoţitor permanent a celor doi copii. La rândul lor, cei doi primesc fiecare câte 200 de lei pensie de handicap.

  Pentru a le asigura hrana celor doi copii, femeia a ramas, de multe ori, flamânda, povesteste Maria Petrica. „Este intreţinere, este lumina de platit, mâncarea zi de zi care, acum am fasole in frigider, i-am fiert un pic de macaroane cu brânza. Poate sunt zile in care eu nu manânc, ca am o jumatate de pâine si o impart la amândoi”.

  Femeia a fost revoltata când a auzit la cât se ridica pensia pe caz de boala, pe care o primeste presedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean.

  in 2009, Zegrean s-a pensionat anticipat pe caz de boala. Pensia care i s-ar fi cuvenit in mod normal era de 1400 de lei, dar el primeste 10.700 de lei, pentru ca s-au luat in calcul si cei 3 ani ca judecator al CCR.

  Crede cineva ca pe aceasta mama o intereseaza declaratiile lui Reding despre „puciul” lui Ponta si restabiliea „democratiei”?

  http://www.antena3.ro/romania/sunt-zile-in-care-nu-mananc-am-o-jumatate-de-paine-si-le-o-impart-mama-a-doi-copii-cu-handicap-revoltata-de-pensia-pe-care-o-primeste-augustin-zegrean-181852.html

 15. 15 Luiza septembrie 1, 2012 la 5:24 pm

  Muita sanatate domnule Adrian Nastase si rezistenta maxima!!!

 16. 16 blogideologic septembrie 1, 2012 la 6:08 pm

  Convenţia Partidului Republican de la Tampa probabil că a schiţat deja platforma candidatului prezidenţial: “Numai oamenii cei buni la suflet vor avea şansa vreodată să ajungă oameni bogaţi” / Only the Good Get Rich” http://www.nytimes.com/2012/09/01/opinion/collins-only-the-good-get-rich.html?_r=1&hp

 17. 17 blogideologic septembrie 2, 2012 la 6:49 am

  @teostanc spune : “Cum naiba că numai noi suntem trădaţi tot timpul, iar bulgarii şi moldovenii primesc laude ?”
  Noi am fost pregătiţi de Văcăreşti şi de Brătieni să trăim într-o adecvare conceptuală cu Occidentul. Această pregătire a noastră întru sincronism cultural cu o lume universalistă irită Occidentul şi Rusia. Care au intrat iar într-o conivenţă anti-Romania, la fel cum a fost la anul 1774, la 1944, ori 1a 1989. O slugă muscălească din Basarabia expune cel mai bine ideile. După Adevarul.ro : +La Chişinău a mai fost creată o structură ce va lupta cu „imperialismul românesc“. Centrul de Coordonare pentru integrarea eurasiatică este condus de Alexandru Dobrea, unul din liderii partidului Patrioţii Moldovei. Conform unui plan de acţiuni, centrul urmează să asigure formarea în Moldova a unei coaliţii de forţe proeurasiatice şi antioccidentale, care să se lupte cu propaganda „imperialiştilor români şi occidentali”.+ Şi @Ghiţă ne anunţă că +Pe de altă parte fundaţia Friedrich Ebert din România sprijină pe Criticatac o temă : “Republica Moldova: complexul de superioritate al României”+ Deci basarabeanul Alexandru Dobrea, mişcarea pro-rusească “Patrioţii Moldovei” şi fundaţia Friedrich Ebert din România sunt gând la gând în spiritul şi intenţiile lor anti- România. Să decorticăm : Ce înseamnă sintagma „imperialismul românesc“ precum şi titlul acela cu totul impertinent afişat cu bani primiţi de la fundaţia Friedrich Ebert ? Mai departe să spun că “bulgarii şi moldovenii primesc laude” pur şi simplu pentru ignoranţa lor. Ei nu au asimilat, în prima jumătate a secolului XIX, paradigma thermidoriană, în mod expres ca pe un acquis, anume Ideologia primară a lui Antoine Destutt de Tracy. Americanii şi ruşii au făcut-o (vezi Jeffersonianismul şi Dekabrismul). Iar elitele lor conducătoare au folosit-o în mod expres ca pe un instrumentalism logic pentru a-şi construi imperiile. Cei care cunosc, doar ei denumesc prezenţa Ideologiei primare în ideologia naţionalismului românesc drept „imperialismul românesc“ şi drept “complexul de superioritate al României.” Iar să afirmi atât de preremptoriu că Alexandru Graur a fost “cel mai mare grămătic român” înseamnă să-l uiţi complet pe Ioan Eliade Rădulescu (în grafia lui Petre Haneş scriu eu aici numele). În Gramatica de la 1828, tipărită la Sibiu, Heliad a incorporat influenţele din Gramatica filosofică a lui Condillac (primul filosof analitic continental) şi Gramatica generală a lui Antoine Destutt de Tracy. În numărul anti-românesc din revista Criticatac editat cu sprijin financiar primit de fundaţia germană Friedrich Ebert apar şi articole ideologice anti- româneşti scrise de poeţii Vasile Ernu şi Victor Druţă. Iluzia poetică i-a fost sprijinită lui Victor Druţă de teoria lingvistică a lui Alexandru Graur, academicianul, cum că “limba moldovenească este distinctă de limba română”. N-am să fac alegaţia : “O jigodie, acest Alexandru Graur!”. În fond, ce-avea el de apărat din categoria valorilor româneşti, când nimic nu-l lega de noi, în afară de o pâine albă pe care o câştiga aici ? De asta îl apreciază atâta de mult şi eternul fruntaş utecist MRU.

 18. 18 Doru Coarna septembrie 2, 2012 la 7:29 am

  Trecu si nunta… cei tineri pleaca in viata mai bogati, cei batrani trebuie sa recupereze darurile, nu? Iar asta-i simplu, Base este iarasi la butoane, asa ca in cateva luni treaba se rezolva. Abia ca invata si cabinetul Ponta cum se face…

  Ce-o fi vrut insa sa spuna prin „Dupa nunta!”? Eu cred ca a inteles ca nu mai este aer sanatos pt el pe aici prin tara, asa ca va forta fie demisia guvernului, fie demisia lui contra acele ultime reforme pe care le mai are de desavarsit pana la destramarea statului roman,parlament 300, regionalizare, constitutia. Deja Ponta a declarat ca asta si trebuie, cu exceptia celor 300 unde insa ar ramane si unii pe dinafara… si daca aia ar fi chiar ungurii, ar fi foarte grav!

  Ce nu inteleg este insa sfidarea poporului! De ce a facut nunta la strada si nu a facut ceva restrans la Lac3? Veneau Patriarhul, Primarul General, fotograful oficial, croitorii, stilistii si bucatarii plus datornicii si gata, nimeni nu-i huiduiau, nimeni nu se expunea, nimeni nu ar fi avut ce sa transmita pe agentiile de stiri internationale despre huiduirea castigatorului legal al ultimului referendum! Castigator legal, nu constitutional, caci constitutia nu prevede cvorum.

  Ei, se intelege ca dorinta de afisare in piata mare este comuna, precum tiganii aia care la nunti pun cortul in mijlocul strazii sise incarca cu tot aurul din casa, la vedere. De luxul afisat ce sa mai spunem, a naibii criza!

  In final, tara asta a facut si i-a permis lui Basescu sa-si faca toate mendrele, fara a-l penaliza in niciun fel, absolut toate. Sa vedem ce va face insa si el la randul sau, plus acolitii aia de la nunta, pt tara.

  Pana acum doar ne-au scutit de incarcatura bugetara, dar cand vor porni toti acestia investitii serioase, pe capital privat, competitive la nivel european si generatoare de milioane de locuri de munca?

  Prin SUA se considera intr-o vreme ca a stoca banii este o crima.

 19. 19 blogideologic septembrie 2, 2012 la 9:13 am

  Cum ar putea fi rezolvată criza alimentară a omenirii ? Iată un start-up pentru a produce „carne imprimată” http://alternatives.blog.lemonde.fr/2012/09/01/de-la-viande-imprimee-miam/ Cred că “maşinăria omenirii” a deraiat complet.

 20. 20 teostanc septembrie 2, 2012 la 10:18 am

  @blogideologic,

  Inteleg din ce scrieti ca pe occidentalii ii irita faptul ca avem idei occidentale si vrem sa ne comparam cu ei si din aceasta cauza in jurul ns. este o conspiratie internationala permanenta. Personal cred ca romanii au vrut sa intre intr-o uniune despre care nu au cunoscut cum este si nici n-au stiut si nu vor sa inteleaga ca o parte din suveranitate s-a cedat acestei uniuni.

  Fata de UE avem in esenta o legatura similara cu cea dintre RSS Moldoveneasca si URSS.

  Cred ca ” Ideologia primară a lui Antoine Destutt de Tracy” nu prea are de-a face cu statusul ns. ci cu actiunile noastre vs. ghemul de interese in care suntem. Si probabil, o pondere mare o au si WC-urile murdare, spaga data si primita peste tot, lipsa de educatie cetateneasca s.m.a.

  Apropo de” Ideologia primară a lui Antoine Destutt de Tracy” pe care il citati ca pe Biblie, era pe timpuri un banc:

  ONU a organizat o conferita pe tema elefantilor in lume iar Romania, in care sintagma ” inainte si dupa 23 august” era prezenta excesiv a trimis referatul Elefantul inainte si dupa 23 august . Cam asa si cu Antoine Destutt de Tracy, este prezent in toate.

  De la Alexandru Graur am auzit si am citit multe indreptari in perioada formarii mele. Tot ce am citit a fost de bun simt si argumentat. Imi amintesc opozitia lui pentru trasformarea lui SINT in SUNT spunad, scriind si demonstrand ca SINT tot din latina se trage.

  In plus a facut o scoala publica la radio si mai tarziu la tv. Din pacate nu s-a prea lipit. Si acum sunt firme cu ” magazin cu autodeservire” sau ” activitati de deservire”

  Regretatul Pruteanu, tarziu, dupa revolutie, a incercat sa-i ia locul in lectiile de educare dar a ajuns politician si a murit prea devreme.

  Nu cunosc cum si cand a facut afirmatia “limba moldovenească este distinctă de limba română”. Daca a facut-o este de condamnat si ramane o pata pe activitatea lui. Dar Graur s-a diferentiat enorm de A.Toma, poetul si Roller, istoricul, de aceiasi origine etnica cu el dar niste figuri triste , fara tara si valoare.

 21. 21 blogideologic septembrie 2, 2012 la 12:28 pm

  @ teostanc spune : +Cred ca ” Ideologia primară a lui Antoine Destutt de Tracy” nu prea are de-a face cu statusul ns.+
  Evident că statutul nostru are de-a face cu istoria noastră culturală. „Orice discurs este manifestarea ideilor”, spunea Destutt de Tracy. În secolul XVII, când la noi, în Romania, Miron Costin propunea un enunţ în limba română pentru postulatul identităţii din logică, în Hesperia, Thomas Hobbes scria : „Ignoranţa asupra semnificaţiei cuvintelor, semnificaţii care sunt necesare pentru înţelegere, i-a predispus pe oameni ca să accepte pe încredere nu doar adevărul pe care ei nu-l cunosc, însă de asemenea să ia pe încredere şi erorile! Ba chiar mai mult, şi nonsensul în care ei cred ! Nici eroarea, nici sensul, nu pot să fie detectate fără o înţelegere perfectă a cuvintelor.” (excerpt din Leviatanul). În iarna 1785-86, filosoful moral utilitarian Jeremy Bentham traversa Valahia şi Moldova.Ţări ai căror autohtoni tăceau, în grai pierdut, sub oprimarea fanariotă. Jeremy Bentham era totuşi gata de conversaţie cu locuitorii autohtoni. Nu găseşte vreunul capabil de a purta un dialog. În Bucureşti („oraş cu multe turnuri înclinate, Pisa are doar unul şi este celebru”, remarca filosoful moral), Jeremy Bentham găsea un grec capabil să discute despre filosofia lui Helvétius. Iar despre locuitorii autohtoni din Valahia şi Moldova, Jeremy Bentham va scrie ulterior că erau nişte „legume” („vegetables”). În secolul XIX, pruncii români quintesenţiali,vorbesc despre Ioan Eliade Rădulescu şi Petrache Poenaru, îl citeau pe filosoful şi economistul Destutt de Tracy, discutau ideile sale chiar înainte de Revoluţia naţională de la 1821 condusă de Tudor. La Revoluţie, Petrache Poenaru a fost secretarul lui Tudor Vladimirescu. Există o congruenţă între timpuri ? În prima jumătate a secolului XIX, incorporarea ideologiei primare a lui Destutt de Tracy, ca un acquis în ideologia naţionalismului românesc, a permis locuitorilor autohtoni să depăşească stadiul de „legume” în discursul lor. Nu sîntem cu nimic mai prejos decât cei din Occident ori din MittelEuropa. În secolul XX, cehul Vaclav Havel scria bine documentat despre felul cum se iniţiază activitatea asociativă şi partidele politice: “Partidele politice sunt un fel de finalizare a unei activităţi asociative. Nu putem imagina activitatea unei societăţi democratice fără acestea.” Începând cu deceniul doi al secolului XIX, mişcarea asociativă generată de „pruncii români” avea să conducă la formarea Partidei Naţionale, o mişcare modernă care a condus la democraţie. A fost impulsionată endogen, dar totodată a fost ajutată de ideologia primară a lui Antoine Destutt de Tracy asimilată ca un acquis european. Trebuie să vedem efectele complexităţii evenimentelor produse în timp, cu efecte exercitate asupra istoriei noastre. Nu înseamnă recurs la teoria conspiraţiei dacă afirmi că epoca fanariotă a reprezentat pentru noi un risc de signatură, un risc idiosincratic şi un risc sistemic. Epoca fanariotă la noi coincide în timp cu Epoca Luminilor din Occident pe care noi am pierdut-o. Nu înseamnă recurs la teoria conspiraţiei dacă afirmi că epoca fanariotă a reprezentat pentru noi un risc de signatură, un risc idiosincratic şi un risc sistemic. Epoca fanariotă la noi coincide în timp cu Epoca Luminilor din Occident pe care noi am pierdut-o. Trebuie să mai spunem un adevăr. Anumite forţe intelectuale din Epoca Luminilor au impus o direcţie de evoluţie politică Rusiei din secolele XVIII, XIX, XX şi XXI. Când studiem Epoca Luminilor recunoaştem că destinul nostru ca români a fost influenţat pozitiv de ideologia lui Condillac, dar prea adesea uităm că a fost influenţat negativ de ideologia Montesquieu-Voltaire-Gibbon. Aceasta desfiinţa conceptul geopolitic Romania, concept creat în primele patru veacuri ale erei creştine. În legitimarea conceptului geopolitic Romania, teologia politică a Sfântului Părinte Ierarh Vasile cel Mare a jucat un rol covârşitor.

 22. 22 blogideologic septembrie 2, 2012 la 12:47 pm

  @ Ghiţă,
  Nu ştii cumva, filosoful Constantin Schifirneţ, de la Iaşi, este dintr-o familie de refugiaţi basarabeni ?

 23. 23 Socrate septembrie 2, 2012 la 1:03 pm

  @AN * Eu cred ca ati avut dreptate cu MCV-ul. Este evident ca celeritatea era si este necesara numai in dosarele adversarilor politici. In mafiocratia portocalie, sustinuta de mafiocratia popular europeana, justitia si orice lege sau hotarare se aplica selectiv.
  Ma bucur insa ca sunteti ironic.

 24. 24 catalin c. septembrie 2, 2012 la 2:25 pm

  Dragi forumisti, prieteni de blog ai d-lui A.N.,

  Nu pot sa nu observ ca unii dintre cei care scriau foarte des in subsolul articolelor d-lui Nastase s-au mutat efectiv pe alte blog-uri apartinand altor persoane publice. Nu consider deloc inoportun sa comentam si pe alte blog-uri, ba din contra, insa intensitatea cu care sustineam ideile si principiile de baza ale titularului de blog era parca diferita fata de perioada post-iunie a.c.

  De aceea, ca o rugaminte adresata VOUA, consider ca dezbaterile din ultimii ani de pe acest canal de comunicare ar trebui sa fie, daca nu mai intense, cel putin la fel ca inainte de data de referinta.

  Scriu aceste randuri gandindu-ma in principal la Mihnea, Andrei si doamna Nastase D., sustinerea noastra fiind foarte importanta pt acesti oameni deosebit de modesti prin atitudinea constanta pe care au avut-o intotdeauna (chiar asa, intotdeauna).
  Marturisesc faptul ca am avut onoarea si, fara nici un fel de ironie, chiar privilegiul sa-i cunosc familia d-lui Nastase, iar cu dumnealui am petrecut zile intregi, pe parcursul ultimilor ani, ocazii cu care am acumulat cunostinte si experiente intr-adevar deosebite (as putea incepe si o mica carte in acest sens) in relationarea directa cu un om de stat cum nu am prea avut de la momentul ’89 si pana in zilele urate pe care le traim.
  Cu riscul de a ma repeta in exprimare, scriu aceste randuri gandindu-ma la foarte multe lucruri, insa nu este atat de importanta parerea mea conturata de-a lungul timpului, cat este perceptia generala creata in jurul numelui si personalitatii premierului Adrian Nastase. Nu incerc sa schimb parerile celor care l-au cunoscut mai mult pe politicianul A.N. din fata televizorului, insa doresc sa va impartasesc cateva din experientele de viata traite in jurul OMULUI Adrian Nastase. In continuarea ideii, va marturisesc o intamplare pe care o consider o mica experienta de viata petrecuta in anul 2009 cand, aflandu-ne in fata unui magazin parizian, dl.AN s-a oprit in dreptul uneia din tarabele legal amenajate din fata stabilimentului si a ales doua camasi care costau 5 (cinci) euro bucata. M-a intrebat ce parere am despre cele doua camasi si i-am raspuns, e drept fara sa analizez prea mult, ca este vorba despre niste chinezarii, nestiind ce avea sa urmeze. Raspunsul dumnealui a fost prompt, spunandu-mi ca cele doua camasi sunt foarte bine lucrate, sunt din coton integral si, mai mult decat atat, pretul de 5 euro/bucata este de-a dreptul extraordinar si nu intelege cum reusesc chinezii sa le produca, sa le aduca in Europa iar pretul sa fie cel expus.Deoarece l-am vazut real interesat de cele doua lucruri, am inceput sa le studiez foarte rapid si am constatat acelasi lucru : camasile erau de o calitate, credeti-ma exceptionala (vazusem de-a lungul timpului in magazinele pariziene camasi de aceeasi caliate intre 50 si 80 de euro bucata, singura diferenta fiind legata de marca si, bineinteles de pret). Camasile in cauza erau „No name”, cum s-ar spune, pe eticheta interioara fiind mentionata o marca chinezeasca. Urmatoarea intrebare a fost : „- Doriti sa le faceti cadou cuiva? Va spun asta pt ca marca in sine nu s-ar preta la un cadou!”. Raspunsul dumnealui m-a uimit total : „- Nu, le cumpar pt mine deoarece imi plac foarte mult, calitatea si pretul sunt exceptionale si nu vad de ce nu le-as purta”. Va spun sincer ca, desi banuia ce gandesc, acest OM mi-a dat o lectie de viata prin faptul ca a cumparat acele obiecte vestimentare si, ulterior, una dintre camasi am recunoscut-o intr-o interventie televizata, purtata fiind de dumnealui.
  Nu stiu ce gandesc cei care au avut rabdarea sa citeasca aceste randuri, insa am vrut sa detaliez exact una dintre amintirile care m-au marcat legat de flexibilitatea in gandire a unei situatii date, spontane, si simtul practic demonstrat, fara voie, mie, personal. M-am considerat, in sinea mea, un mic snob ca urmare a acestei experiente, deoarece recunosc ca nu mi-ar fitrecut prin cap sa scotocesc pe taraba acelor chinezi niciodata, cu atat mai mult sa si cumpar ceva pe care sa-l folosesc ca vestimentatie mai apoi, desi situatia mea materiala nu este una grozava (pana la acel moment nu purtasem o camasa atat de ieftina).
  Scuzandu-ma inca odata pt „lungimea” povestirii, scuzandu-ma si familiei pt dezvaluirea unui mic moment petrecut alaturi de omul si politicianul A.N., va multumesc pt rabdarea acordata.
  Cu respectul cuvenit singurului om de stat pe care l-am cunoscut, as mai face o singura precizare. Nu am facut nicio referire in randurile de inceput despre sustinerea de care cu siguranta are nevoie si dl A.N., deoarece, desi la mare distanta de dumnealui, nu pot sa nu observ forta cu care trateaza nemernicia celor care au facut posibil imposibilul intr-o tara care se vrea a fi europeana.

  Cu acelasi respect dintotdeauna si, cu aceeasi, pretuire si prietenie,

  Al dvs.

  CC

 25. 25 Marian Nicolae septembrie 2, 2012 la 2:30 pm

  @Doru Coarna,

  Nu trebuie sa vedeti lucrurile chiar asa in negru.
  Ce-ar fi daca tara se va aseza asa cum trebuie?

  Ce-ar fi daca vom trai din nou zilele elanului muncitoresc, fara cuvintele voioase din partea partidului????

  Ce-ar fi daca vom trai din nou, viata noastra, condusa numai de catre noi?

  Hm, ce ziceti?

 26. 26 Marian Nicolae septembrie 2, 2012 la 3:21 pm

  @ catalin c.

  Unii stiu ce inseamna sa nu te dai la o parte la greu, la foarte greu si la aproape imposibil de dus….

  Daca exista speranta, nimic nu-i pierdut.

  In concluzie, nu disperati.

  Cei care iubesc acest blog si semnificatia lui, vor fi aici, la orice ora din zi sau din noapte.

 27. 27 teostanc septembrie 2, 2012 la 4:08 pm

  @blogideologic,

  ” Nu prea are a face”, are o nuanta diferita fata de ” nu are a face”.

  Sunt de acord ca dacii si romanii, slavii si fanariotii precum si DESTUTT(era sa scriu DESTUL) AU DE-A FACE CU ROMANIA DE AZI..

  Masura in care au a face este mediata de timp, de evolutie si de revolutii, adica ponderata de factorii de mai mai sus si mai direct spus este destul de mica ca sa ne mai determine destinul.

  Noi traim ACUM. Faptele noastre sunt judecate ACUM. Si ACUM putem sa ne determinam prezentul si viitorul prin noi insine ( s-a potrivit sa fie o lozinca liberala) cu sau fara Destutt si ceilalti amintiti.

  Ca sa ajungemsa traim ca nemtii trebuie sa muncim ca ei si sa avem conducatori ca Nastase Adrian si mai putin precursori ca Antoine Destutt de TRACY.

  PS

  Cele ce le-am spus mai sus nu inseamna ca nu-mi face placere sa va citesc .


 1. 1 Am fost nedrept cu MCV-ul… | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe august 31, 2012 la 11:18 pm
 2. 2 Cum functioneaza Uniunea noastra draga… « Motanul Incaltat Trackback pe septembrie 1, 2012 la 4:22 am
 3. 3 Adecvare conceptuală cu Occidentul « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe septembrie 2, 2012 la 8:14 am
 4. 4 “De-aş fi fost ungur în România….” | tudorvisanmiu Trackback pe septembrie 3, 2012 la 7:51 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

<span>%d</span> blogeri au apreciat: