„Curtea” şi „statul de drept”

În ultimele săptămâni, s-a vorbit mult despre „statul de drept” dar parcă niciodată nu am avut mai puţin „stat de drept”. Mai ales de când „statul de drept” a început să-i fugărească pe votanţii de la „ţară” ca să-i re-numere…

În esenţă, „statul de drept” ar fi definit, în mod academic, statul organizat pe baza principiului separaţiei puterilor şi care ar asigura respectarea strictă a reglementărilor sale de către ansamblul organelor lui în întreaga lor activitate, urmărind promovarea şi respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.

Folosind această grilă, puteţi analiza singuri ceea ce s-a întâmplat în România în ultimii ani şi, mai ales, în ultima vreme.

Nu vreau, în acest context, să comentez decizia judecătorilor de la Curtea Consţituţională – decizie luată – după nişte reguli create ad-hoc (cvorumul de participare) şi după nişte date confuze (numărul celor aflaţi pe liste). Decizia a depins mai ales de cantitatea de „poteră” pusă pe urmele judecătorilor, de forţa şi de caracterul fiecăruia dintre ei. Evident şi de felul în care s-a făcut nominalizarea lor.

Poate că riscurile acestea erau inerente. Concepută după modelul Consiliului Constituţional din Franţa (de ce oare acolo funcţionează cu o mare autoritate?), Curtea Constituţională – şi de la noi – are un caracter politic pronunţat prin însuşi modul de „recrutare” a judecătorilor ei.

Iată ce scria premonitoriu, în anul 2000, profesorul Tudor Drăganu în tratatul său de drept constituţional şi instituţii politice „Intrucât numirea membrilor Curţii Constituţionale poate avea loc din rândurile unei largi categori de persoane, căci numeroşi jurişti sunt îndrituiţi să revendice o „înaltă” pregătire profesională, iar desemnarea lor urmează să fie făcută la libera apreciere a unor organe prin excelenţă politice: camerele Parlamentului şi Preşedintele Republicii, întreaga această operaţie e sortită să se desfăşoare sub semnul politicianismului. Subordonarea Curţii Constituţionale unor influenţe străine de scopul ei este un pericol real cu atât mai mult, cu cât membrii ei, o dată numiţi, nu pot cumula acest mandat cu o altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior, astfel încât, la expirarea mandatului, dacă nu sunt cumularzi şi dacă numirea nu s-a făcut cu condiţiia rezervării postului anterior, vor depinde entru numirea lor într-o altă funcţie, de bunăvoinţa guvernului, ale cărui interese, vor fi siliţi, prin urmare, să le cultive.” (p. 309).

Sigur, chestiunea cu „bunăvoinţa guvernului”, acum, e discutabilă…

Oricum, în aceste condiţii – scrie profesorul Drăganu – prevederile art. 143 din Constituţie, potrivit cărora: „Judecătorii Curţii Constituţionale sunt independenţi în exercitarea mandatului lor şi inamovibili pe durata acestuia” au un caracter mai curând cosmetic.

„In momentul desemnării ei Curtea Constituţională va fi inevitabil formată din membri apropiaţi prin simpatiile lor politice şi prin interesele lor vizibile sau invizibile de majoratiatea parlamentară şi de guvernul emanat din sânul ei. De aceea, atâta vreme cât această majoritate se menţine la putere, este puţin probabil ca noua creată Curte să declare neconstituţională o lege, pe care partidul la guvern o consideră esenţială pentru înfăptuirea ţelurilor lui politice”.

Iar atunci când opoziţia ar ajunge la putere „ea ar risca să-şi vadă legile trecute prin Parlament declarate neconstituţionale sub diferite pretexte de judecători înclinaţi să sprijine un partid care a pierdut încrederea corpului electoral. Intr-o asemenea situaţie, Curtea Constituţională ar acţiona ca o a treia cameră a parlamentului care, prin membrii ei numiţi pe 6 sau 9 ani, ar asigura unui partid politic răsturnat de la putere posibilitatea de a exercita în continuare o influenţă hotărâtoare la conducerea statului.” (idem)

Şi mai ales, considera – pe bună dreptate – profesorul Drăganu „întrucât o treime din mebrii Curţii Constituţionale sunt numiţi de Preşedintele Republicii, obiectivitatea lor va fi îndoielnică şi atunci când ei ar fi eventual chemaţi să-şi dea avizul consultativ asupra propunerii de suspendare din funcţie a acestuia”.

Cu atât mai mult în cazul examinării rezulatelor referendumului de demitere…

În condiţiile reacţiilor publice din aceste zile, recenta decizie a Curţii ar putea reprezenta, în perspectiva viitoarei revizuiri a Constituţiei, un act de sinucidere colectivă a unei instituţii constituţionale prost alcătuite.

Pentru simplificare, în viitorul text constituţional, s-ar putea stabili că interpretarea Constituţiei, deciziile privind constituţionalitatea legilor, inclusiv validarea referendumurilor, revin preşedintelui republicii. In felul acesta, nu s-ar mai risipi un timp preţios, necesar pentru reforma şi modernizarea statului de drept.

 

173 Responses to “„Curtea” şi „statul de drept””


 1. 1 Johann Nunweiler august 22, 2012 la 1:30 pm

  Domnul Profesor Tudor Drăganu sigur a avut o premonitie atunci..

 2. 2 Maximmouse august 22, 2012 la 1:35 pm

  Stimata Gazda,

  Articolul dvs., este astazi , in nota romaneasca :rasu’ plansu’ !

  Sunt profund suparat….am senzatia ca pe langa noi a trecut o lumina , si nici macar nu am vazut-o, am fost orbi.

  Ajung la vorba taranilor, pentru ca suntem rai, d’aia!

  Cu stima.

 3. 3 Maximmouse august 22, 2012 la 1:38 pm

  @Domnului Ponta

  Imi permit sa postez si aici , pentru ca nu stiu daca pe blogul sau va aparea…sigur, e posibil sa nu apara nici aici, totusi, manuela este mai generoasa. 🙂

  De ce ati facut asta domnule Ponta? E drept asta?

  De ce l-ati bagat pe rus in guv.? Ce obligatii aveati fata de republica de la cluj? De ce ati acceptat cvorumul? De ce va era frica? Acum , ce aveti de gand sa mai faceti? Ne-ati distrus! Ati avut o sansa istorica, nu ati ratat-0, ati distrus-o! Pacat! Acum, daca mai apucati , sa organizati alegeri in iarna, faceti alegerile tot pe listele electorale vechi? Asa-i? Ce-i spuneti baiatului dvs. acum? Ii povestiti , ca mai antartz din vasile dancu? Copiii mei trebuie sa se bajeneasca , iar ai dvs sa traiasca un vis frumos? E drept asta? Copiii mei trebuie sa moara “pentru tara” , ai dvs. ce o sa faca? Or sa fie europarlamentari la bxsl , asa ca sotia dvs.? Ce va pasa domnule Ponta, ce va pasa….:( De nimic nu va pasa decat de dvs.

  Your comment is awaiting moderation.

 4. 4 Theodora august 22, 2012 la 1:41 pm

  M-am hotarat sa boicotez toate declaratiile acestui individ care, desi a vazut ca 7.4 milioane de romani i-au spus sa plece, se intoarce in fotoliul prezidential calcand in picioare vointa romanilor exprimata prin vot.
  http://theodora0303.wordpress.com/2012/08/22/presedintele-lui-jose-manuel-durao-barroso-a-lui-philip-gordon-si-a-celor-sase-judecatorii-de-la-ccr-care-au-invalidat-referendumul-din-29-iulie/

 5. 6 Karakas august 22, 2012 la 2:01 pm

  1. Nu e normal ca un judecator al CC sa voteze pe baza de frica. Aspazia Cojocaru a afirmat ca ii e frica daca nu voteaza intr-un anume mod. Aceasta doaman cred ca e labila emotional, daca nu poate si psihic. Acum ceva vreme era „amenintata”.

  Cred ca judecatorii CC nu trebuie sa fie numiti politic. Sigur, chiar daca nu sunt, ei pot avea simpatii politice. Dar ei pot jura la investitura sa nu actioneze politic. Nu situ daca o fac sau nu acum.

  Judecatorii nu trebuie sa fie inamovibili. E irational, si ne-pragmatic. Oricine trebuie sa poata fi inlocuit, pe motive medicale sau altele.

  Cei care candideaza sau sunt numiti la inalte functii in stat ar trebui sa parcurga un examen medical, inclusiv psihologic, si sa aiba o certificare a starii lor de sanatate, anume ca pot sa exercite functia.

  2. Referitor la Ponta, am remarcat ca trece repetat de la o pozitie combativa, la una pacifista bazata pe compromis. Poate ca este un aspect de strategie politica. A afirmat de curind ca spre deosebire de Viktor Orban, el se angajeaza pe linia europeana si parteneriatul cu SUA. Foarte bine, dar nu era si mai bine, daca facea si niste completari si clarificari? Ca doar a fost martor in prima linie la cum a fost bombardat de „aliati”.

  3. Intrebare retorica: cind se va auto-sesiza Gitenstein despre incalcarea statului de drept prin absenteismul de la CSM, care pune in dificultate functionarea Guvernului?

 6. 7 Esanta august 22, 2012 la 2:12 pm

  Daca tot a fost conceputa dupa modelul Consiliului constitutional din Franta, de ce nu sunt membri de drept ai Curtii si fostii presedinti ai republicii? Situatia ar fi fost cu totul alta daca Iliescu si Constantinescu ar fi fost membri ai curtii, in opinia mea prezenta domniilor lor ar fi atenuat (cel putin!) cu mult caracterul politic al acestei institutii.

 7. 9 Doru Coarna august 22, 2012 la 2:59 pm

  Oameni buni,

  statul de drept, democratia sau comunismul, sunt la fel de himerice!

  Cum sa functioneze un stat pe baza separatiei puterilor din stat? Pai atunci unul hais si altul cea, fiecare cu interesele lui, dar si cu abuzurile lui! Care, atentie, sunt imposibil de corectat! Asta se intampla si acum la CCR, au trantit o vointa prezidentiala, care intamplator s-a suprapus cu o alta externa, si fara legatura cu Romania sau cu poporul roman, au publicat-o si pleaca in vacanta, de unde dealtfel au si venit, cam nervosi, bineinteles.

  Se ataca si se distruge astfel unitatea de vointa a statului! Dar normal, trebuie sabotat prin balamuc pt a fi slabit, si apoi ingenuncheat de interesele suverane, statul cu pricina devenind neindoios, vasal.

  Cine crede asemenea ineptii ori e idiot, ori nu l-a hranit bine ma-sa de la nastere. Sau altfel, cum poti crede ceva ce nu s-a mai vazut, un stat demontat fara autoritate? Defapt exista, iata Romania!

  Statul trebuie sa reflecte unitatea si unica vointa suverana a intregului popor! Si atat! Daca vreo institutie vrea sa fie separata, se poate separa de tot, singura, de statul-mama. Chiar asta face acum CCR, ba chiar intreaga Justitie, ce s-o mai lungim.

  Orice stat trebui asigurat printr-o autoritate vie, suprema! Asta nu poate fi o cartulie precum Constitutia care trebuie doar sa descrie mecanismul de funtionare al statului, sau un mecanism precum Justitia, ci o entitate suverana de putere totala. Poate fi un rege, un presedinte-premier, un Parlament sau un Dictator, dar ceva din astea trebuie! Nicio institutie nu trebuie sa scape actiunii acestei entitati, altminteri ele se vor separa iar in final vor trada insasi statul.

  Dovada, fara multe vorbe, Romania condusa de un dictator a performat fata de aceeasi Romanie democratica, de drept, care involueaza constant de 22 de ani! Marea Britanie, SUA, Canada sunt exemple imediate.
  Restul este papagal, graunti pt avocati sau influenta externa nefasta.

  Mai mult, orice ins care ataca si supune un stat insusindu-si-l, intai scapa de „avocati”, adica debarca parlamentul. Insul ala se chema Napoleon, a transformat Franta in imperiu iar azi este venerat. Hitler tot cam asa, insa, desi Germania a performat sub el, a luat-o razna complet, mai depinde si de om, dar fara autoritate totala nu merge!
  Democratiile care ne plac noua, alea consolidate, toate contin una din formele de suveranitate absoluta, altminteri nu se poate, ar deveni instabile si in final s-ar dezmembra sub presiune externa.
  Treziti-va si lasati cobza, toate s-au incercat in istorie dar nu s-au gasit solutii-minune…

 8. 10 ali august 22, 2012 la 3:02 pm

  ,,MAI STIU CA PT BIATA NOASTRA SOARTA,
  IN LOC DE PLANS SI-N LOC DE TANGUIRI,
  LANGA ZAPLAZ, CA DUPA-O FATA MOARTA
  A PRINS SA URLE-UN CAINE PARASIT”

  IN TRISTETEA MUTA CARE A CUPRINS O NATIE PARASITA MA INTREB
  NU PT PRIMA OARA
  ,CUM AR FI FOST ACESTI 8 ANI, DACA IN 2004 ROMANII AR FI FOST PUTIN MAI LUCIZI SI AR FI ALES ALTCEVA..NU STIU DACA AR FI FOST CU MULT
  MAI BINE, DAR CLAR NICI IN PUSTIETATEA ,CONFUZIA SI DEZNADEJDEA ACTUALA..
  O VIATA IN LUMINA SA AVETI..SI MACAR DIN CAND IN CAND VETI AVEA BUNAVOINTA SA ACORDATI UN SFAT ACESTEI NATII UMILITE,CHIAR DACA
  INTRO OARECARE MASURA …NU MERITA
  …cu respect..un simplu cetatean

 9. 11 grigore august 22, 2012 la 3:08 pm

  acesti judecatori de la CCR ar trbui controlati la psihiatru inaine de a fi numiti in acea functie de mare responsabilitate. dna. aspazia nu are ce cauta in acea functie si nu numai ea.
  o zi buna

 10. 12 Fragmentarium Politic august 22, 2012 la 3:26 pm

  Dupa ce o vom fi gustat cu totii, ironia din final nu are cum sa nu ne puna pe ganduri. Ce ar trebui sa facem pentru a nu ne mai irosi timpul cu interpusii presedintelui? Profesorul Draganu are dreptate, dar nu da si solutia (cel putin nu in textul citat). Nu vad o alta solutie de echidistanta decat punerea Curtii sub jurisdictie electorala, prin alegerea unei treimi la fiecare patru ani, cu prilejul alegerilor generale. Doar atunci Curtea nu va mai depinde de nicio institutie a statului si va putea sa fie impartiala in arbitrarea conflictelor dintre acestea si in jurizarea constitutionala a legilor. Desigur, cu conditia ca si candidaturile sa nu fie depuse de catre partide (altfel vom ajunge tot la interpusi politici). Reinventarea Curtii ramane, ca si reinventarea democratiei, o tema de larga si stringenta dezbatere. Sau, si mai bine zis, reinventarea Curtii ar trebui sa fie unul dintre procesele care sa duca la reinventarea democratiei, ceea ce ar face ca nedreptati strigatoare la cer, precum cele privind cvorumul (una dintre “conditionalitatile democratice” de care aminteati in articolul precedent) si invalidarea referendumului, in pofida vointei populare, sa devina irepetabile. In actuala configuratie, de extractie basist-pedelista (si, intr-un plan mai larg, PPE-ista), “Curtea” si “statul de drept” isi merita pe deplin ghilimelele!

 11. 13 cristina august 22, 2012 la 3:53 pm

  aveti grija de dvs. va asteptam cu drag sa va intoarceti. respect!

 12. 14 Fragmentarium Politic august 22, 2012 la 3:53 pm

  Doru, separatia sau unicitatea puterii sunt teme controversate asupra carora nu se va ajunge la un consens niciodata. In opinia mea, in Occident cele doua principii functioneaza simultan, dar in planuri diferite, ca si transparenta sau opacitate. Separatia puterilor tine de vizibilitate, dar este un produs de consum public, pentru ca in realitate puterea se bucura de unicitate, dar, oricat am cauta-o, aceasta putere unica nu tine de vointa poporului (a Muncii), ci de cea a bancilor si corporatiilor (a Capitalului). Comunistii, tarani sau muncitori cinstiti, in cea mai mare parte a lor, nu au patruns asemenea subtilitati, ei au promovat, in ambele planuri amintite, doar unicitatea puterii, dupa principiul ca ce le era in gusa era si’n capusa, de aceea au pierdut pe mana lor (au pierdut de prosti, murind cu cinstea in brate!). Ti-am urmarit discursul si-ti dau dreptate in ceea ce priveste asemanarile dintre politicieni si avocati, singurele profesii a caror ratiune este de a castiga, trecand dincolo de adevar si dreptate, categorii care pentru ei nu au nicio relevanta axiologica.

 13. 15 teostanc august 22, 2012 la 4:00 pm

  Teodor Stancescu
  16:30 (acum 5 minute)

  către relatiicupubli. (CSM)

  D-le/d-na secretar general,
  Am inteles, ca in timp ce erati ocupati sa-i amenintati pe cei care criticau unele aspecte detestabile , de fapt erati ocupati sa fiti in concediu. Ati refuzat , pe motive pentru care Ceausescu va rupea urechile, sa veniti la o sedinta convocata din timp. Din calcul politic sau din puturosenie. Acestor oameni romanii le spun putori. De ce credeti ca altii decribilizeaza justia si nu o faceti dvs. insiva, prin manevre politice sau de razgaiati ai societatii,
  finantati din pensii si salarii modice. Ducem in spate , niste oameni slabanogi, niste obezi , oligarhia juridica. CSM actioneaza ca o organizatie sindicala care apara privilegiile membrilor sistemului juridic

  Va salut fara nicio stima.

  PS
  Pentru un om care-si uita conditia i se citeaza sintagma « memonto mori » , adica toti pierim si nimic nu ne ajuta in fata judecatii de apoi, decat corectitudinea si ajutorarea celor necajiti, ceea ce nu pare deloc sa faceti.

 14. 16 silvia, august 22, 2012 la 4:29 pm

  @ Doru Coarna,

  ” Este deja de notorietate ca toate teoriile si toate practicile politice privind organizarea si functionarea statului, fara deosebire de faptul ca s-au fundamentat pe contractul social, pe competitia(lupta) dintre grupuri sau clase sociale, recunosc unei singure entitati – poporul, natiunea – calitatea de titular absolut al puterii(suveranitatii nationale, suveranitatii puterii politice). Toate celelalte institutii sau autoritati, puteri publice, Primesc EXERCITIUL puterii sau ale unor functii ale puterii numai prin delegatie si niciodata nu pot deveni proprietarul puterii politice – putere politica, unica, indivizibila si inalienabila – pe care poporul o detine.
  In temeiul acestei realitati poporul isi pastreaza dreptul sau sacru si natural ca atunci cand constata indepartarea guvernantilor de mandatul primit sau ca este inselat, sa-si revendice dreptul sau de unic titular suveran al puterii si de unic legiuitor, putand in mod legitim sa inlature, chiar prin forta(revolutie, inserectie), carmuirile nedemocratice si abuzive.” Studii constitutionale.2, Ioan Muraru, Mihai Constantinescu, 1998

  Intrebare: si poporul este tot o himera, tot himeric?

  am uitat ceva esential titlul subcapitolului: Rolul Curtii Constitutionale in asigurarea echilibrului puterilor in stat.

 15. 17 Ovidiu august 22, 2012 la 4:30 pm

  Karakas –„Ponta, am remarcat ca trece repetat de la o pozitie combativa, la una pacifista bazata pe compromis. Poate ca este un aspect de strategie politica. ”

  Da, au observat si altii „dualitatea”, dedublarea, asta si s-a scris deja in presa despre ‘transformarile’ a lui Ponta („politicianul 2 in 1”)

  Cand face pe „primul-ministru” temperat, concesiv si rational atunci cand face declaratii pentru mass-media externa, cand devine foarte combativ pentru media interena, pentru „uz intern”, pentru electoratul USL.

 16. 18 Doru Coarna august 22, 2012 la 4:31 pm

  @ FP,

  am avansat o idee deunazi, o entitate pentru rigoare constitutionala care sa potenteze CCR dar si toate institutiile de forta si justitie, prin preavizare obligatorie. Astfel, cand CCR a cerut guvernului liste, trebuia amendata pt ca nu vroia si nu avea sens sa ceara liste electorale in acord cu Constitutia, ci calcule actualizate privind bazinul electoral stabil, pe baza carora sa poata valida sau nu. Si tot asa… Dar cine asculta, cine face si mai ales, cine mai gandeste? Politicenii romani sunt varza, ce sa ne mai amagim, uite cu ce isi pierd vremea pe la televiziuni, barfe de babe chioare… iar daca fac declaratii, le scriu altii pt ei…

  Cred ca intotdeauna trebuie sa ne gandim ce este si ce nu este important pt seco, restul nu conteaza si ne revine noua, implicit.

 17. 19 Flavia august 22, 2012 la 4:53 pm

  Ma bucur enorm, domnule Prim-Ministru, pentru ca putem comunica din nou. Va transmit, in acelasi timp, regretele pentru situatia dumneavoastra din ultimele doua luni, si nu pot remarca decat ca ea devine a noastra, a tuturor. Ieri toti romanii din Romania, chiar si inconstientii care nu au venit la vot pe 29.08.2012, au devenit niste condamnati. Eu am avut acest sentiment inca din 2004, atunci cand s-au dat rezultatele alegerilor. Atunci am presimtit ca acest fost securist odios este bataia lui Dumnezeu revarsata peste aceasta tara si oamenii ei. Si ca nu vom putea scapa de el cum n-am putut scapa, fara morti numerosi, de Ceausescu. Si cred ca pentru asta v-a si incarcerat. Pentru ca, din pacate, USL-istii din libertate si-au cam pierdut reflexele de a reactiona la „jocurile” lui. Nu inteleg deloc de ce au intrat intr-un meci de box, respectand conditia de a nu da si de a nu evita nicio lovitura a adversarului. De ce oare aceasta atitudine sinucigasa? Pe taranii din Oltenia, Muntenia si sudul Moldovei ii calca procurorii pentru vot la ei acasa. Si nimeni nu li se aseaza inainte. OARE PANA UNDE VA CONTINUA CALVARUL?

 18. 20 papasha august 22, 2012 la 5:24 pm

  PENIBILA ASTA DE abahazia asta a fost numita de voi in primavara 2004? Bravos Natiune , adevarat Stat de drept ,
  Coane Adriane ! Ai nostri ca brazii , cu mucii pe piept !

  1. DE CE NU EXPLICA NIMENI , DE CE A ACCEPTAT PONTA IDIOTENIA CU CVORUMUL ?

  2. IA DE VEZI ( BOMBOANA DE PE COLIVA ) CE A DECLARAT SINISTRUL ALA DE LA ccr :

  Zegrean a găsit “VINOVATUL”: “E problema Comisiei de la Veneţia că nu recomandă cvorumul de prezenţă” !!!!!!!!!!!!! ( CE-A ZIS ASTA ? )

  3. CSM INDEPENDENT !!!!!!! HA, HA, HA, HA, HA , HA !

  MARE BLESTEM PE TARA ASTA SI PE POPULATIA AFERENTA
  ( CU GREU I SE MAI POATE SPUNE POPOR )

  FII TARE COANE , NU TE-AM UITAT !

 19. 21 constantin dan (@Constantin98Dan) august 22, 2012 la 5:33 pm

  M-am enervat ieri la Jurnalul TVR , Ponta baiat cuminte explicandu-se in fata activistului basist Radulescu ( intrebare Radulescu ,” nu este prea scump pentru un sondaj de opinie acest referendum ? ” sau ” cine credeti ca ar fi fortele oculte care il sustin pe Basescu ” ( in sensul aceste forte nu exista sau le numesti si te legi de Cezar ), ca un scolar sarguincios ” voi coabita ” ” nu voi jigni ” ” voi respecta ” ” am cazut in capcana cvorumului ” – ma vedeam pe mine scolar cuminte si cinstit al RSR in clasa a patra …
  Ce m-a suparat mai mult era ca apareau imagini cu oamenii demonstrand si cu vocile lor in fundal , iar Ponta nu le acorda nici o atentie , continuand sa spuna ” il vom primi pe dl Basescu ” …
  Clar . Adversarul cel mai periculos al lui Basescu este Antonescu . Pe el se va dirija focul Securitatii acum , pentru a-l distruge , ca pe Adrian Nastase .

 20. 22 dorian65 august 22, 2012 la 5:55 pm

  Dl Nastase la urma nu prea am inteles,care presedinte interpreteaza Constitutia?Cel destituit sau inlocuitorul lui?Adica in viziunea mea Presedintele Senatului va avea puteri sporite si va face ce vrea muschii lui impreuna cu o gasca de smecheri.,,Smecheri”ii numesc pe toti parlamentarii care migreaza dupa cum vrea muschiletul lor.Eu alegatorul lui am fost intrebat daca vrea si muschii mei sa migreze la un alt partid?
  Hai sa zicem ca punem pe masa o lista de candidati(pregatiti)la CC si noi sa ii votam nominal adica votam omul care trebuie sa fie apoilitic.
  Un asmenea judecator al CC nu poate fi destituit decat in caz de inalta tradare, dovedita.
  Un arbitru trebuie sa existe in orice joc si sper ca UE a tras o invatatura din asta si poate propune o Curte Constitutionala Europeana care sa arbitreze toate anomaliile de acest gen.

 21. 23 M.Voicu august 22, 2012 la 6:17 pm

  DEDICAŢII, cu deosebitã stimã:
  ►Pentru @Doru Coarna august 22, 2012 la 2:59 pm, Nu îmi e teamă de o armată de lei condusă de o oaie; îmi e teamã de o armată de oi condusă de un leu., citat din Alexandru cel Mare
  ►Pentru @Fragmentarium Politic august 22, 2012 la 3:26 pm, În cazurile de neconstituţionalitate constatate potrivit articolului 144 literele a) şi b), legea sau regulamentul se transmite spre reexaminare. Dacă legea este adoptată în aceeaşi formă, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere, obiecţia de neconstituţionalitate este înlãturată, iar promulgarea devine obligatorie. citat din Constitutia Romaniei din 8 decembrie 1991, Articolul 145 alin.1 TITLUL V Curtea Constituţională, Deciziile Curţii Constituţionale – pe care s-au nãpustit ”specialiştii” de l-au scos în 2003, în loc sã valorifice asemenea text spre a evita puterea absolutã de la o instituţie care nu este între „puterile democraţiei constituţionale” consacrate în Constituţia 2003, Art.1 alin.4.
  ►Pentru @Silvia, august 22, 2012 la 4:29 pm. În citatul pe care îl daţi, partea finalã eu o ştiu din Thomas Jefferson.

 22. 24 Aurel Texanu august 22, 2012 la 7:07 pm

  Nu stim pina cind ? acest individ Basescu o sa mai intinda coarda….ce-a ce se intimpla in Romania la ora actuala…..nici in anii 50 nu sa procedat asa ceva…..

 23. 25 silvia, august 22, 2012 la 7:20 pm

  @ M. Voicu, pag.62, lucrarea la care am facut trimitere, ad litteram? daca-i asa nu prea-ai placut pt distinsul profesor, si totusi ideea este un vehicul, ea trebuie sa circule libera, cu atat mai mult daca este utila binelui comun.

 24. 26 Radu Humor august 22, 2012 la 8:22 pm

  Scuze ! Auzisem ceva, dar n-am dat importan’ță !

 25. 27 Radu Humor august 22, 2012 la 8:27 pm

  Am mai pus un comentariu care a dispărut !
  Spuneam că intru pentru prima oară pe blogul Dlui Adrian Năstase, din păcate în condiții dificile pentru dlui și aș vrea să-l întreb dacă este de acord cu acțiunile lui Victor Ponta, mai ales după suspendarea lui Băsescu ?!

 26. 28 razvan august 23, 2012 la 12:53 am

  Va salut cu respect domnule Nastase si va aduc la cunostinta faptul ca de multe ori e mai bine sa privesti lucrurile din „cantonament” macar fiind in cantonament ai o scuza daca privesti realitatea pe care o ofera mai marii „judecatori” ai tarii . Circ . Circ de proasta calitate . Astazi toate buletinele de stiri au aratat exprimarea unui judecator din „inalta ” curte care spre ghinionul nostru ne stabilesc soarta .Este vorba despre distinsa doamna Aspazia Cojocaru despre care am aflat tot felul de lucruri interesante legate de trecuteul domniei sale dar cel mai interesant a fost „dialogul” de lemn cu reporterii. eu unul nu inteleg cum se numesc oamenii astia in functii asa de inalte doamna in cauza nu stia sa se exprime nu lega cuvinte sau cum se spune mai plastic (basescian avea cvintele la ea

 27. 29 M.Voicu august 23, 2012 la 6:49 am

  @Silvia, august 22, 2012 la 7:20 pm @ M. Voicu, pag.62,
  Cunosc de la începutul anilor ’90 pe unul dintre distinşii profesori care au fost apoi, ambii, judecãtori la Curtea Constituţionalã, unul chiar Preşedinte al CCR pe când nu se inventase ”erata”; dacã nu l-au citat pe Thomas Jefferson în lucrarea la care aţi fãcut Dumneavoastrã trimitere, luaţi-o ca un act de înalt curaj al lor (eu l-am amintit aici altãdatã dar nu am dat citatul).
  Cum frumos scrieţi: ideea este un vehicul, ea trebuie sã circule liberã, cu atât mai mult dacã este utilã binelui comun. Pe mine mã doare sã caut ca sã vã rãspund; cam jumãtate din biblioteca mea este de la tatãl meu (care a fost tâmplar) şi când l-am întrebat dece nu a montat lustrele unde s-a mutat dupã ce a fost expropriat, mi-a rãspuns cu firesc: au rãmas, ca şi perdelele, ”acasã”, cã n-am vrut sã vãd casa ca pustie când am închis poarta curţii ultima oarã ! …o surprindeau cunoscuţii pe mama mea plângând când trecea pe-acolo… Toate guvernãrile, pretinse tot mai ”de dreapta”, încã nu au pus în aplicare hotãrârea pe care am obţinut-o de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru ”reparaţii”, ba guvernarea MRU dorea chiar sã amputeze cu 80%, iar CEDO… aşteaptã 👿
  Am de la tatãl meu multe, şi originalul volumului CRITICE din 1874 în care Titu Maiorescu a scris la pag.351: Cu totul osebit în felul sãu, om al timpului modern în fasa lui trecãtoare, blazat în cuget, iubitor de antitese cam exagerate, reflexiv mai peste marginile iertate, pãnã acuma aşa de puţin format, încât vine greu a’l cita dupã Alexandri, dar în fine poet, poet în puterea cuvântului, este d. M. Eminescu.; reţineţi cã avea 24 de ani când a apãrut cartea, necum când a fost scrisã, desigur înainte !
  Reluând o zicere isteaţã: scuze cã n-am avut timp sã vã dau un rãspuns mai scurt. Îmi vine acum în minte o strofã din Konstantin Simonov:
  Sunt scrisori, şi sunt scrisori, scrise meşter sau mai prost,
  Neuitate uneori şi adesea fãrã rost.
  Totul nici nu poţi sã spui; dorul în scrisoare-i mut
  Şi mereu vedem cã nu-i printre rânduri ce-am fi vrut !

 28. 30 Doru Coarna august 23, 2012 la 7:30 am

  @ M. Voicu,

  Lisandru ala avea dreptate, problema apare insa cand pana si cea mai amarata oaie se crede leu iar leilor li se tot spune ca sunt oi, pana incep si ei sa creada asta. Asa lucrurile reale devin neclare si ramane un joc de noroc in a promova o oaie timida care se va dovedi a fi leu veritabil apoi, in functie.

 29. 31 dtucra august 23, 2012 la 7:38 am

  Daca dl. profesor Draganu sesiza aceasta problema in 2000, de ce n-a miscat nimeni nimic? Ca parca s-a mai umblat la Constitutie de atunci.
  Din cate am citit eu, CC din Franta are in componenta si pe fostii presedinti; imi imaginez numai cum ar fi sustinut validarea referendumului dl. Iliescu.:)
  Cat despre numirea membrilor CCR… Nu sunt din domeniu, dar dupa ce am parcurs CV-urile afisate pe site-ul institutiei, am senzatia ca numai 2 membri au legatura cu Constitutia. No offence, dar si eu am o ruda care e avocat intr-un barou si a fost inainte jurisconsult de spital; pe el de ce nu l-a pus nimeni in CCR? …
  Degeaba ne mai lamentam acum, fiecare din cantonamentul propriu. Am crescut cu totii in Romania si sunt aici oameni care stiu cu mult mai multa istorie decat mine, incepand cu Crin. De ce ne mira ce se intampla, nu stiu. De ce am crezut ca ni s-a schimbat esenta ca popor in 22 ani de democratie ametita, iar nu stiu. Dar ce nu pricep nicicum e de ce Ponta si Crin, daca tot au pornit cu tavalugul intr-o zi, de ce n-au executat referendumul conform legii valabile in 6 iulie (ziua suspendarii) si nu l-au facut in 15 iulie, sa n-aiba timp nimeni sa se dezmeticeasca, sa boicoteze si sa tricoteze articole la nemti. Si ar fi fost si cvorum, in caz ca CCR s-ar fi isterizat pe tema asta, ar fi fost un scor procentual mai mic, dar macar scapam de balamuc.
  In 22 de ani de cand il cunoastem cu totii pe tb era cazul sa intelegem ca individul minte si ca trebuie interpretat fix invers de cum spune, macar in urmatoarele 3 zile. Si ca trebuie jucat pe muchia legii si fara buna credinta. Or muchia legii din 6 iulie spunea ca referendumul trebuia facut in 30 zile maxim, fara a preciza un minim. A avut 8 ani in care a demonstrat tot ce era cazul, o saptamana ii era de ajuns sa concluzioneze. Si organizarea se putea face daca se dorea, asa cum au organizat colectarea datelor din strainatate. Cateodata imi lipseste dl. Cozmanca…

 30. 32 Doru Coarna august 23, 2012 la 7:45 am

  @ silvia,

  asta spun si eu fara a fi vreo somitate in materie de drept constitutional, poate ca nici macar amator nu sunt in acest domeniu, insa ideea este clara: nu poti lasa puterile statului de capul lor, fara a fi dominate de o putere absoluta. Eu judec mai pragmatic, Justitia este un mecanism, dar mecanismele se gripeaza, se stie, iata CCR, CSM, IJ, instantele comune sufocate de procese… plus ca, necontrolate, institutiile unei puteri incontrolabile comit abuzuri, fara a putea fi amendate, ba chiar ajung sa lupte contra statului, uite cum prezinta tara in afara, DESI ACEST MECANISM NU A REUSIT SA SCAPE DE MCV de bun ce este…

  Problema este ca nu poti umbla la Justitie ca sar toti ca arsi, asa ca daca nu poti umbla, poti adauga ceva care nu poate fi criticat: o entitate pt expertiza constitutionala, tot parte a Justitiei dar subordonata plenului parlamentului, si atunci toate actiunile anapoda, neconstitutionale, vor fi anulate. CCR ar ramane doar sa se pronunte pe pb de constitionalitate, dar entitatea asta constata constitutionalitatea, una se pronunta, alta incadreaza.
  Parerea mea. Iar membrii ar trebui rotiti permanent, sa faca de serviciu pe rand toti cei din comisiile juridice ale parlamentului.

 31. 33 Doru Coarna august 23, 2012 la 7:49 am

  @ silvia,

  ah, am uitat, poporul este tot o himera daca nu participa la viata cetatii…

  Cu cat mai multi tin aproape de parlament, cu atat se manifesta mai bine autoritatea suverana a poporului iar restul puterilor din stat nu pot evita ordinea de drept. Problema este cu acesti parlamentari, asta-i problema.

 32. 34 Doru Coarna august 23, 2012 la 7:55 am

  @ FP,

  OK, poate ai spus-o mai bine decat mine. E ca si cum ai spera sa castigi LeMans cu o masina demontata… si fara a avea mecanici care sa stie, sau care sa nu vrea s-o monteze in one piece, nu de alta, dar sa mai poata fura si ei ceva acolo din mormanul de piese, fara a se vedea…

 33. 35 teostanc august 23, 2012 la 7:58 am

  Dle Nastase,

  S-au avansat cateva sugestii de modificari ale constituirii si functionarii CCR.
  Una dintre ele este inlocuirea judecatorilor ” amatori” cu judecatori profesionistii, de la ICJC.

  Cred ca este o himera.

  Cine l-a condamnat pe Nastase pentru motivul ca societatea l-a perceput ca pe un politician corupt? Cine l-a condamnat fara nciiun motiv dovedit, numai pe baza de deductii si ca sa dea bine inafara? Cine i-a aprobat numai 5 martori iar acuzarii 900? JUDECATORI PROFESIONISTI, DE SCAUN de la crema justitiei, ICJC.

  S-a format o suprastructura juridica cu ratiunea de a-si promova interesele de casta, care nu accepta niciun control al societatii, sub motivul independentei justitiei. Parca magistratii s-au scos de la reducerile salariale, Parca tot ei au salarii de 25000 lunar, sume ametitoare pentru salariile celorlalti membrii ai societatii. Cu salariul de pe 1 luna isi pot cumpara o masina iar multi oameni de rand nu-si pot cumpara medicamente.

  Prin legi s-a creat o discrepanta intre membrii societatii si Justitie.
  Am ascultat-o pe dna Kovesi, aseara la Realitatea. In primul rand spun ca este rau ca n-a vorbit pana acum, dandu-i cu tifla lui Antonescu si Ponta,.

  Apoi, tot ce a spus a fost in apararea si promovarea imaginii procurorilor. Niciun gand despre respectarea drepturilor oamenilor, despre insolitul acestor echipe mixte de cercetare, similare cu cele de la colectivizare.

  Cu judecatorii de la CCR am vazut ca se mai poate discuta. Cu cei de la CSM, NU

  Pentru salariile ametitoare membrii CSM nu vor sa fie deranjati din concediu si lasa tara sa astepte mult si bine numirea unui ministru.Sau o fac din motive politice, ceea ce este si mai rau.

  Cu astia sa-i inlocuimi pe membrii CCR? Vom sarim din lac in Put?

 34. 36 GABRIELA bucur august 23, 2012 la 8:07 am

  Am ajuns oaia neagra a Europei.Am ajuns sa fim comentati pt.evenimentele care au loc in tara ,pana si in mass media din Tanzania.Suntem intradevar niste ”originali”.

 35. 38 constantin dan (@Constantin98Dan) august 23, 2012 la 8:51 am

  @gabrielabucur
  Esti capabila sa explici ce vrei sa spui , sa argumentezi , sa spui ceva ? Incearca , fa un efort !

 36. 39 Roxana Iordache august 23, 2012 la 9:04 am

  Am şi eu o întrebare, cine naiba a promovat parodia-asta de CCR, nu voi? În ţărişoară nimic nu se poate fără politizare şi asta nu-i de-acum, Băsescu n-a făcut decât să profite sinistru de această stare de fapt aberantă şi să o ducă pe culmile regimului personal. 👿

  Parlamentul reprezintă suveranitatea poporului şi are tot dreptul să anuleze anularea votului popular suveran. Şase politruci nu pot fi mai presus de voinţa naţională, nu pot transcende suveranitatea poporului. Mai ales că au încălcat, grav, însăşi legea în raport cu care au avut de judecat, ceea ce este evident din motivarea lor aberantă. Şi din faptul că există trei opinii separate, coerente, convergente şi categorice, în favoarea validării votului.

  PSD are sânge? Să boicoteze cvorumul, în aşa fel încât până la încetarea vacanţei parlamentare să nu se citească aberaţia CCR în Parlament, iar USL să pregătească validarea demiterii – plus varianta de rezervă, demiterea pentru înaltă trădare – semnaţi aici:

  http://www.petitieonline.com/cerem_parlamentului_sa_il_acuze_pe_basescu_de_inalta_tradare

  Dar, repet, în opinia mea, înalta trădare e varianta de rezervă. Parlamentul are tot dreptul să ia act de rezultatele votului popular şi să decidă demiterea lui Băsescu în consecinţă. Decizia se întoarce la CCR şi să vedem care Aspazie se mai opune. Până atunci, ea trebuie revocată disciplinar, conform Legii Curţii Constituţionale şi înlocuită cu altcineva, la propunerea USL.

  Apropo, are PSD o mână bună! Aţi căutat-o mult până s-o găsiţi – şi îmbârligată cu Securitatea, şi cu cazier penal, fostă puşcăriaşă de drept comun – cum naiba de i-a fost şters cazierul, după ce a graţiat-o Ceauşescu? Întrebare la care în mod sigur de-alde Coldea are răspunsul.

  România e ţara stării de fapt şi Ponta îşi face scrupule „legaliste”. Plus titlul de glorie că el va persevera în prostie şi va continua „să joace cinstit” în faţa trişorilor.

  Mai încurajaţi-l şi voi, am impresia că unora din PSD le convine situaţia – sigur, sunt câteva codiţe de topor şi în PNL, dar nesemnificative şi nu suflă în faţa lui Crin, spre deosebire de şulfele băsiste care-l fac pe Ponta (nu doar) de la Cluj.

 37. 40 blogideologic august 23, 2012 la 9:21 am

  SABINA FATI : „Imposibila coabitare şi soluţia imorală” http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/im-posibila-coabitare-si-solutia-imorala-274582.html Evident, Dumneavoastră credeţi în trucurile foarte ieftine şi superficiale folosite de Mircea Miclea, Daniel Funeriu şi Daniel David pentru rezolvarea falsă a problemei educaţiei în România. Iar eu, ca doctrinar USL (unul din ei), cred în filosofia formulată de Constantin Rădulescu-Motru în Belle Époque, cu limbajul şi taxonomiile ce par uneori extrase direct din Epoca Luminilor! Filosofia lui Constantin Rădulescu- Motru pare de asemenea a fi înrudită, deşi n-a fost inspirată, de filosofia americanului John Dewey. „Ghici ghicitoarea mea”, de ce-i importantă aceasta ? Răspuns : Din motive de „leverage” antropologic-pragmatic, vezi Kant pentru lămurire, ori măcar Maine de Biran (care l-a influenţat pe Camil Petrescu în „Jocul ielelor”).

 38. 41 blogideologic august 23, 2012 la 9:27 am

  @ GABRIELA bucur spune : „Am ajuns oaia neagra a Europei.”
  Lasă-mă cu propaganda băsistă pe-aici.

 39. 42 blogideologic august 23, 2012 la 9:29 am

  @ Roxana Iordache
  Ai formulat bine. Eu sînt de acord.

 40. 43 blogideologic august 23, 2012 la 9:59 am

  VIVIANE REDING : „Ziua europeană a comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare şi autoritare: o istorie comună şi un viitor comun” http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/ziua-europeana-a-comemorarii-victimelor-tuturor-regimurilor-totalitare-si-autoritare-o-istorie-comuna-si-un-viitor-comun-274603.html Şi românii, când vor fi ei oare comemoraţi? Bine, ştim, cele 7,4 milioane de români care au votat DA la referendum sunt victimele de acum al doamnei Viviane Reding. În plus, paradisul fiscal LUXEMBOURG, ale cărui interese financiare sunt foarte bine păzite din UE de către doamna Viviane Reding, a jucat rolul de platformă pentru sărăcirea europenilor din clasa mijlocie. De ce nu îşi asumă Viviane Reding aceste victime naive şi nevinovate ? Noi, românii, îl respectăm doar pe împăratul SIGISMUND DE LUXEMBOURG care a învăţat isihasmul de la Sfântul Nicodim de la Tismana, i-a apărat pe răsculaţii de la Bobâlna, şi a pregătit condiţiile legaliste pentru înflorirea unor PERSONALITĂŢI VALAHE uriaşe precum Iancu de Hunedoara şi Matei Corvin!

 41. 44 Roxana Iordache august 23, 2012 la 10:23 am

  @blogideologic. Mulţumesc, Titus! Doamne ajută!

  Mona depune azi jurământul la justiţie. Altă Monică e în spume. 😛

 42. 45 Marcus august 23, 2012 la 10:27 am

  23/08/2012
  Aspasio, Da-ti Poalele Jos Din Cap Si..

  …copera-te, fata, ca pute al dracului a tradare!
  Singurul lucru oferit din greu romanilor votanti basescu de acesta a fost circul. A inceput timid cu numere personale si este pregatit sa termine “en fanfare” dupa ce a transformat toate institutiile statului de drept in arene de circ ce-si disputa cu indarjire si spirit de competitivitate lipsit de orice bun simt locul unu cu coronita pe scena romaneasca.
  La CC n-a fost suficienta mascarada cu decizia de invalidare a Referendumului si folosirea a peste opt milioane de voturi ale romanilor pe post de hartie igienica de catre niste asa-zisi judecatori naimiti de chiombila intru faima si apararea sa, ieri am urmarit si numarul grotesc pus in scena de o ditati judecatoarea-turnatoare la Securitate, Aspasia care, cu constinta ravasita de faptul ca a votat impotriva logicii, a legii dar mai ales impotriva formatiunii politice care a uns-o in scaun, si-a pus la propriu poalele in cap si dupa ce a dat o proba de oligofrenism logoreic in fata unor reporteri dornici de oarece justificari, a jurat public razboi pana la moarte impotriva colegului de judecata care a dat-o pe goarna ca a votat ticalosit.
  Pai, astfel de judecatori mai pot avea vreo credibilitate (nu ca pana acum i-ar fi dat credibilitatea afara din jilturi) cu asemenea manifestari de Ferentari colt cu Piata Chiliei din Constanta?
  Eu, zic ca nu, si bine zic!
  Apai si daca am pus-o de bascalie cu CC de ce sa nu dea o proba de independenta totala si CSM-ul si sa traga de timp pentru a o impiedica pe D-na Pivniceru sa fie numita ministru la Justitie? Asa ca domnii de la CSM, la comanda politica directa a basescului, au ticalosit de-o sabotare a cvorumului demna de cascadorii rasului si asta deoarece era vorba de luuarea la cunostina de o demisie. Atat si nimic mai mult!
  Daca cineva se mai indoia cumva ca in Romania, Justitia este total aservita slitzului prezidential, care o foloseste ca adaos anatomic pentru a urina prin ea in capul romanilor, mostrele de anchete penale ordonate de Codrutza imptriva celor care au votat, decizia de capitol de psihiatrie de invalidare a Referendumului cat si smenurile CSM-ului nu mai lasa niciun loc de dubiu asupra a “ce este justitia romana si pe cine serveste dumneaei”.
  Singura noastra speranta este ca USL-ul sa inteleaga in sfarsit ca are de-a face cu niste golani, suti de buzunare, smenari, trisori si alte celea, care n-au mama, n-au tata cand te fac la buzunar si sa le aplice aceleasi reguli ale jocului: “fara regului”, ba la urma sa le dea si un cap in gura si o flegma in ochi.
  Si ar putea incepe prin demiterea Codrutzei si a lui Morar, pana nu vine chimabalau’ cu mape prefabricate in laboratoarele Serviciilor. Ca in cazul asta, tot conform unei decizii de tot rasu’ a CC, are dreptul sa refuze doar o data investirea unui ministru.

 43. 46 santinela august 23, 2012 la 10:44 am

  Daca si Nastase spune „nu vreu sa comentez” decizia Curtii atunci ne-am dat dracu. Ba sa fie exact invers,sa o comentam in fiecare zi,in fiecare zi sa apara fotografiile celor 6 ciumpalaci judecatori,rusinea dreptului romanesc.
  Indeamna domnule Nastase la iesirea in strada.Astia stiu numai de frica nu ne-am invatat pina acum ?Noi cu legalitatea ei cu smecheriile si atunci tipa „valeu ce persecutati sintem”.
  Prin acceptarea pragului si caciulirea la „inaltele porti” ne-am cam dat foc la valiza.Alegerile se vor disputa strins si nu mai sintem siguri de 51 %.

 44. 47 Fragmentarium Politic august 23, 2012 la 10:44 am

  Doru Coarna, masina aia demontata se numeste USL. Eu cred ca PSD-ul a ridicat ratingul PNL-ului destul de mult, in USL, fara a primi nimic in plus, ba chiar, din aceasta cauza, a mers pe pierdere. Ce era PSD inainte de USL? Cel mai mare partid, care, la un moment dat, era chiar cotat cu majoritatea intentiilor de vot. Dupa parerea mea, alianta cu liberalii s-a rupt, de facto, dupa invalidarea referendumului, iar a merge cu un asa car de lupta in urmatoarea campanie electorala n-ar fi deloc intelept. Numai cand ma uit la talibanul Crin, care, lovit in orgoliu de pierderea scaunului de la Cotroceni, este gata de un razboi total (razboi care nu a fost niciodata castigat de nimeni), nu vad decat ruine… E nevoie de un nou vehicol, pe care cred ca PSD-ul l-ar putea face foarte bine cu UNPR-ul si minoritatile. Cel putin asa spune legea democratiei politice, ca orice infrangere se deconteaza perdantului in cauza, fie ca e vorba de un partid sau, ca in cazul nostru, de o alianta… Daca e sa vorbim si de un activ, nu numai despre pasiv, acesta nu este este in conturile USL, ci ale PSD, care este preocupat de a da inapoi oamenilor ceea ce li s-a furat si a indrepta tara, potrivit filosofiei sale sociale („Romania corecta-Romania sociala!”).

 45. 48 Sami august 23, 2012 la 11:55 am

  Corect !

  In formula actuala nu inteleg ce rost mai are sa platim atatia insi ( parlamentari , etc ) , daca pot hotara pentru noi doar cei 6 insi ( din 9 ) . Macar economisim bani . Cred ca si in vremea lui Ceausescu aveam mai multa democratie si , desi hotara unul singur , macar se consulta cu mai multi .

  I-am si auzit vorbind pe o parte dintre acesti „domni” de la curtea constitutionala . M-am ingrozit . Mi s-au parut agramati rau .

  Dupa o recomandare ferma si nu politica , astfel de judecatori ar trebui sa dea examene ca sa poata ocupa astfel de posturi . Pentru ca altfel , oricine poate sa ocupe posturi importante , posturi cheie si sa manipuleze dreptatea si constitutia in detrimentul poporului , popor care plateste salariile nesimtite ( mult peste nivelul mediu de salarizare din Romania ) ale acestor „domni ” , in viziunea mea jalnici .

 46. 49 blogideologic august 23, 2012 la 12:06 pm

  „Regizoarea Ada Hausvater, decorată cu Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Cavaler” http://www.romanialibera.ro/cultura/film/regizoarea-ada-hausvater-decorata-cu-ordinul-artelor-si-literelor-in-grad-de-cavaler-274678.html Felicitări ! Mă încântă această decizie ! Dar când începem să ne ocupăm noi, românii, şi de antropologie pragmatică ?

 47. 50 Gabriela Bucur august 23, 2012 la 12:22 pm

  @blogideologic Tacerea e de aur.

 48. 51 Ghita Bizonu' august 23, 2012 la 12:30 pm

  Apropos de Viviana Redind si „Ziua europeană a comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare şi autoritare” .. acu dupa 73 de ani tarorii Europei ne impun noua un Quisling .. trecand peste votul popular.

 49. 52 blogideologic august 23, 2012 la 1:33 pm

  „Chişinău. Conflictul transnistrean aprinde idei federaliste / Merkel la Chişinău, un semnal dat Kremlinului” http://www.romanialibera.ro/actualitate/europa/merkel-la-chisinau-un-semnal-dat-kremlinului-274618.html Ceva se uită acolo, anume că desprinderea Transnistriei de Basarabia s-a produs în anul 1990, după tulburările de la Târgu Mureş ! Există o corelaţie foarte strânsă între autonomia cerută de rusofoni în Transnistria, şi autonomia cerută de maghiarofoni în Transilvania. Mai multe informaţii vă pot furniza, numai dacă doresc ei, liderii de la UDMR. Sincronismul cultural cu populaţia românească este categoric refuzat şi de populaţia maghiarofonă din Transilvania, şi de populaţia rusofonă din Transnistria. Această poziţie a lor vine totodată în interesul mărturisit al subculturii Liiceanu-Pleşu din România. Pentru că Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu, şi toţi promotorii formelor fără fond de la Grupul pentru Dialog Social, resping în modul cel mai categoric ideologia naţionalismului românesc. Sunt foarte apropiaţi în opinii de GDS, de ideologia GDS, mulţi dintre intelectuali mediocri, vorbesc atât despre cei maghiarofoni, cât şi despre cei românofoni. Intelectualii maghiari de elită acceptă acum psihologia pozitivă pe care o promovează domnul Mihaly Csikszentmihalyi. Secuimea însă preferă, văd, să îi invite şi să-i asculte cu veneraţie pe parlamentarii de la Fidesz şi Jobbik! Semnalez aici sincronismul cultural dintre ideologia gânditoruui Mihaly Csikszentmihalyi şi ideologia naţionalismului românesc. Cum se explică ? Prin sursele de influenţă comune. La fel ca şi între ideologia naţionalismului românesc şi jeffersonianismul american. Însă domnii Mark Gitenstein şi Philip Gordon nu sunt jeffersonieni.

 50. 53 Flavia august 23, 2012 la 1:44 pm

  Asta este „Curte Consitutionala”? Niste caraghiosi ticalosi, care ne-au invatat ca legea nu trebuie respectata, ci „interpretata”. Pai n-ar fi rau sa interpreteze toti cei revoltati de decizia lor antinationala ca au dreptul sa-i paruie cum se cuvine, si poate chiar mai mult de atat. S-au plans de presiuni atunci cand se circula in jurul lor numai in varful picioarelor. Pai sa se invete cu presiunile! Cica „Opriti defaimarea Curtii!” Eu i-as parafraza asa: Opriti functionarea Curtii CONSTITUTIONULE!, vorba celor de la Jurnalul National.

  Multa sanatate, domnule prim-ministru, si toate cele bune! Caci, in rest, vorba diavolilor de PDL-isti: Ei cu ei, noi cu noi! Manca-i-ar bolile si necazul!

 51. 54 Karakas august 23, 2012 la 1:54 pm

  Sigur ca nu ne place. Dar, la rece, Basescu a jucat bine politic, cit a fost suspendat. A avut multe atuuri, si a jucat mai bine sah cu piesele din dotare. A beneficiat de o echipa de consiliere profesionista, cu retrageri si aparitii publice gindite strategic. A avut sprijin media masiv in Romania, dar mai ales in exterior, venit de la agentiile de presa Reuters, AFP, si Associated Press, si in publicatii ale dreptei internationaliste care preiau de la aceste agentii de stiri. L-au ajutat si balbaielile uselistilor, mai ales cind au dat semn de slabiciune, si au dat inapoi, Procuratura s-a dezlantuit, ca la semnal. Serviciile au actionat peste tot cu oameni infiltrati.

  Dar cel mai mare ajutor l-a avut de la PPE si Departamentul de Stat al SUA, cu baza la Ambasada SUA din Bucuresti. Vizitele lui Gitenstein la Rus si altii si declaratiile sale sunt elocvente. S-a vazut ca ei facusera alegerea demult, si ca pe asta l-au sprijinit. Vizita lui Gordon a venit sa transmita acelasi mesaj subtil: „Statul de drept” se face doar cu Basescu.

  Practic, Romania revine la statutul de colonie, dupa ce s-au rasculat putin sclavii. „Revolutia” a fost inabusita cu succes.

  Dar atunci cind cistigi, pierzi. Asta este regula universala. Romanii inteleg azi mult mai bine cine face cartile, si posibil sa ii rada pe pedelisti la alegeri. Rolul lui Basescu se va reduce la a trage de timp pentru a continua razboiul de imagine: USL e cu rusii, PDL cu americanii. Doar ca romanii au cam obosit si de americani, ca rusi nu prea au mai vazut facind presiuni pe Romania. Si probabil vor gindi pentru ei insisi, ceea ce e bine.

 52. 55 Karakas august 23, 2012 la 2:46 pm

  Cred ca primii care nu inteleg ce este constitutional sau nu sunt chiar judecatorii CC. Astazi CC a dat un comunicat de presa prin care cere autoritatilor competente sa ia „masuri de oprire a acţiunilor defăimătoare la adresa Curţii Constituţionale”.

  Si mai departe:
  „Aceste acţiuni, cărora li se adaugă, în ultima perioadă, actele denigratoare la adresa unora dintre judecătorii Curţii Constituţionale, cărora li se contestă moralitatea, integritatea, pregătirea profesională, produc grave prejudicii de imagine Curţii Constituţionale şi tind la decredibilizarea sa, punând sub semnul îndoielii deciziile pe care Curtea le-a pronunţat.”

  Si anume, ce sa faca Presedentia, Guvernul s.a.m.d? Sa puna fermoar la gura opiniei publice? CC nu este pusa acolo sa apere dreptul constitutional al libertatii de expresie? Dupa cum se vede, ei sunt primii care vor sa puna calus in gura oamenilor.

  http://www.mediafax.ro/social/cc-acuza-continuarea-atacurilor-unor-autoritati-publice-si-a-presei-asupra-curtii-9973529

 53. 56 minnie august 23, 2012 la 2:53 pm

  Domnule Nastase,
  dati-mi voie sa-i scriu cateva lui Ponta !

  Esti un naiv, dom-le Ponta ! Daca dumneata crezi ca acum Basescu va astepta cuminte sa castige alegerile, te inseli amarnic, amarnic. Te increzi prea mult in majoritatea pe care o ai in prezent in parlament.
  Eu m-am saturat de atitudinea dumitale studiat politicoasa, defensiva, justificativa. Cred ca nu iti dai seama pe ce cai mari esti. Nu te-ai purtat nicio clipa ca si cand ai avea puterea. Din doua una, ori nu iti dai seama de asta, ori nu o vrei. Mai degraba ai o atitudine de tanar angajat la vreo multinationala preocupat in exces de imaginea sa si de cariera proprie. Si in cautare de protectori. Ca este Nastase, ca este Antonescu, ca este Swoboda, ca este premierul Poloniei. Acuma este Mona Pivniceru. Nu te mai infatisa oamenilor cu atitudinea asta de scolar multumit ca si-a facut temele. Ai un comportament de autist. In timpul interviului la TVR 1 – oamenii erau in strada, dumneata nici macar nu te uitai la ei. Te-ai decuplat de la agenda lor. Uita-te pe afise sa vezi ce scrie acolo. Uita-te la nr de voturi cu DA. Imagineaza-ti acest numar 7,4 milioane. Vizualizeaza-l, domnule ! Aici nu este vorba despre cariera ta, ci de soarta tarii. Nu poti, lasa pe altul. Scurt !

  Si acuma, Domnule Nastase, va transmit toate cele bune. Faptul ca v-am vazut din nou in activitate, mi-a ridicat moralul f mult. Articolele Dvs – beton ! Ca intotdeauna ! Si multa, multa clasa !

  Cu stima !!!

 54. 57 Karakas august 23, 2012 la 3:01 pm

  Cred ca articolul de mai jos, daca e real, spune multe despre greselile mari ale USL. E foarte greu de inteles de cetateanul de pe strada, insa apare ca niste chichitze legislative i-au facut pe uselisti sa-si dea autogol.

  Are cineva un alt punct de vedere?

  http://www.gandul.info/politica/cum-au-ratat-ponta-si-antonescu-sa-l-demita-pe-basescu-greseala-usl-care-a-anulat-votul-a-7-4-milioane-de-romani-9970178

 55. 58 blogideologic august 23, 2012 la 3:46 pm

  Gunther Kirchbaum: „Afirmaţiile lui Antonescu faţă de Merkel au fost dăunătoare pentru el însuşi” http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/gunther-kirchbaum-afirmatiile-lui-antonescu-fata-de-merkel-au-fost-daunatoare-pentru-el-insusi-274719.html Dar atitudinea doamnei Angela Merkel faţă de cei 7,4 milioane de români care au votat DA la referendum? Nu a fost de asemenea foarte dăunătoare la adresa lor? Fără să mai vorbim despre atitudinea de imensă bunăvoinţă a doamnei Angela Merkel către predatorul Traian Băsescu şi camarila sa !

 56. 59 blogideologic august 23, 2012 la 3:51 pm

  @Gabriela Bucur spune : „@blogideologic Tăcerea e de aur.”!
  Mă ameninţi, drăguţă?

 57. 60 blogideologic august 23, 2012 la 3:54 pm

  „Just keep it simple” ?! mi se recomandă pe forum RL. Întreb naiv : Pe care model ? „De la act la gândire” în traducerea academicianului Alexandru Duţu, ori “Zen şi arta întreţinerii motocicletei?” Traducerea acesteia fusese antamată pe româneşte cu vreo trei ani înaintea dezastrului naţional din decembrie 1989, cartea este foarte dificilă, dar foarte importantă pentru o cultură majoră! Dacă nu venea revoluţia, cartea lui Robert Pirsig pe româneşte urma să apară în prima jumătate a lui 1990 în Editura politică. Dar politrucul bolşevic Silviu Brucan i-a făcut cadou culturnicului Gabriel Liiceanu Editura Politică. Acesta a pus implacabil pe foc manuscrisul traducerii excepţionale şi aproape complete. Nu este vina mea că dumneata ai rămas ancorat tot în mediocritatea subculturii Liiceanu-Pleşu.

 58. 61 Doru Coarna august 23, 2012 la 3:56 pm

  @ Roxana Iordache,

  nu ai cum sa-l acuzi pe Revenitu’ de inalta tradare, trebuie sa ai probe extrem de solide ca sa sustii asemenea afirmatie. Nu merge cu pareri sau deductii, trebuie dovezi indubitabile in original, documente, ori baiatu’ nu a comis d-astea, a facut si va face el multe, dar d-astea de nepriceput, nu.

  Cred insa ca-ti faci ganduri negre degeaba, isi va da demisia fix in momentul in care isi va fi pregatit iesirea, protectia si imunitatea. Ar fi cedat el si acum, la referendum, insa l-au luat prea prin surprindere si n-apucase sa-si aranjeze ploile. Sa nu crezi ca va dori sa se razbune, nu te poti razbuna pe o tara, stie asta, poate vreo doi-trei sa cada victime dar asa, usor, ca sa vada lumea ca unu-i Basescu! Si daca nu se poate razbuna pe toti, cred ca o poate face acolo, la NATO, unde se zice ca va fi raportor (?), probabil ne vor veni cele mai scumpe F-16 second hand din istoria inarmarii… Poate il mai inmoaie si nunta Ebbei, vreun nepot, poate mai plange nitel si coana Maria ca-i ajunge balamucul de pana acum, si-l vezi ca trece la plimbat catelul si la facut piata.

  Cred ca un om care a stiut sa urce, stie sa si coboare… desi avem pe dl Nastase care contrazice, insa cu dansul este altceva, dansul nu a fost lasat sa evolueze normal, dar pe Basescu cine sa-l mai deranjeze, iepurii astia?

 59. 62 Doru Coarna august 23, 2012 la 4:01 pm

  @ All

  voi lipsi cateva zile, sa nu credeti ca m-au luat procurorii… ma duc s-alerg skiff-ul!

 60. 63 Petrruta august 23, 2012 la 4:47 pm

  Noi asazi suntem in ipostaza de femeie muta violata.Poporului i-a fost violat dreptul constitutional de alegator si femeia muta care are in mana toate adevarurile,dar nu ia nici o masura este guvernul Ponta si presedintele interimar Crin Antonescu.Referendumul a fost castigat de Basescu din momentul cand Ponta si restul au fost de acord cu cvorumul.Jucatorul trisor a stiut numarul real al alegatorilor si le-a dat clasa celor multi.Nu mai este mult cand bataia de joc a Europei va fi condusa iar de stergatorul de pantofi al Europei,al Americii si chiar al prietenilor unguri.Sa ne fereasca D-zeu de promisiunile facute de jucator pentru a castiga partida.Cred ca miza a fost foarte mare.Dl profesor Draganu a avut mare dreptate dar nenorocirea este ca noi traim ceea ce el a spus.

 61. 64 Oscar Wilde august 23, 2012 la 5:06 pm

  Pe duduia Aspazia a pus-o PSD-ul la CCR. Ma intreb, cine a propus-o? Nu a fost verificata sau s-a mers, dupa principiul hrebencian *este de a noastra”. Ma intreb, cu onestitate, ce vor face toti acesti lingai, cand Magister va pica, caci va pica inainte de 2014? Si vreau sa le amintesc ziaristilor, tuturor, si celor probasisti si celor care astazi sunt antibasisti, ca Traian Basescu a iesit presedinte de doua ori, datorita lor. Prima data, au organizat celebra intalnire dintre dumneavoastra si „carismaticul”, caruia ziaristii si regizorul Darie l-au apreciat cu note foarte bune, iar a doua oara, au facut un mare tam-tam in jurul vizitei domnului Geoana la domnul Vantu.
  Romanii isi merita soarta, pentru ca au ales vulgaritatea, pentru ca intelectualitatea este plina de invidie si nu suporta ca cineva, din randul lor, sa le fie superior prin pregatire si atunci se aliaza si-l sustin pe impostor.
  Earnest

 62. 65 Adrian B. august 23, 2012 la 5:08 pm

  Speranta moare ultima…Stiu ! Sunt un naiv ! Dar chiar nu-l mai suport pe individul acesta ! Ma refer la Basexu !

  http://www.ziuanews.ro/stiri/traian-basescu-poate-fi-demis-de-parlament-dupa-citirea-motiva-iei-ccr-82684

  Sunt FOARTE SUPARAT SI DEZAMAGIT si nu mai pot nici sa postez pe blog. Ma doare stomacul de nervi si nu ma mai inteleg cu nimeni.

  D-le Nastase , va doresc multa sanatate si putere !

  Cu respect , Adrian B.

 63. 66 silvia, august 23, 2012 la 6:40 pm

  @Doru Coarna, dar nu am terminat ideea cu globalizarea, nu stii ce pierzi.

 64. 67 silvia, august 23, 2012 la 6:54 pm

  Doru Coarna, te inseli asupra monseurului, numa daca nu cumva esti de-al lui/ de fapt niste lupi in blana de oaie v-ar trebui/ i-au usurat coborarea prietenii/ refuz sa cred ca faceti aceiasi greseala din 2009 iar spun numa daca nu a fost cumva una negociata/ este ora opt si nu am auzit in mass-media nici un lider USL, PNL sau PSD ca este normal ca vara sa fie fierbinte, si nu in octombrie/ deja a inceput sa se intrebe poporul oare pt ce am votat in iulie?

 65. 68 blogideologic august 23, 2012 la 7:04 pm

  China este afectată de o problemă foarte gravă. Economia produce pentru inventar http://www.nytimes.com/2012/08/24/business/global/chinas-economy-besieged-by-buildup-of-unsold-goods.html?_r=1&hp În curând, şi Germania va face la fel.

 66. 69 Ovidiu august 23, 2012 la 7:13 pm

  @minnie „sa-i scriu cateva lui Ponta !…Nu te mai infatisa oamenilor cu atitudinea asta de scolar multumit ca si-a facut temele. Ai un comportament de autist.”

  voi numai acum va da-ti seama cine e Ponta ? e omul fara insusiri precise si fara idei proprii, care actioneaza mai degraba ca un zombie politic in raspuns la presiunile imediate..el e orice si nimic, nimic pana la urma

 67. 70 Marian Nicolae august 23, 2012 la 7:22 pm

  Sper sa nu fie prea cald diseara….

 68. 71 Pali august 23, 2012 la 8:09 pm

  @ Maximmouse

  Pot sa te ajut pe post de indrumar ? Pai lu’ „micu’Titulescu” ii este frica de multe si de multi ! Inclusiv de Base’ !Si are toate motivele !

 69. 72 Doru august 23, 2012 la 8:15 pm

  Domnule nastase,daca erati in libertate probabil ca altfel se desfasurau lucrurile,apropo de suspendare.Oricum ar fi bine sa-i scrieti o scrisoare lui Ponta sa il mai ghidati putin,de e tanar si nu are experienta dumneavoastra.

 70. 73 Fragmentarium Politic august 23, 2012 la 10:07 pm

  Supranationalismul si lectia de ura

  „Desigur, nu mai traim constant pe buza unei catastrofe politice si ideologice globale, ca in secolul al 20-lea. Dar schimbari deconcertante se petrec la frontierele Europei, precum ciocnirea de rau augur intre stalinism si vechiul nationalism european, in Ungaria sau Romania.” Aceasta afirmatie socanta apartine filosofului francez Andre Glucksmann si a fost facuta intr-un interviu aparut in editia online a publicatiei germane Der Spiegel. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13080661-filozoful-francez-andre-glucksmann-der-spiegel-schimbari-deconcertante-petrec-frontierele-europei-precum-ciocnirea-rau-augur-intre-stalinism-vechiul-nationalism-european-ungaria-sau-romania.htm Nu stilul profetic-apocaliptic, cunoscut celor mai multi dintre noi, este surprinzator, ci raspandirea, in noul sol european, a vechilor seminte ale „ostilitatii” impotriva Europei de Est sau Noii Europe, cum o numea cineva. A vorbi despre stalinism, in secolul al 21-lea, inseamna o rupere de realitate si o traire in trecut, o forma de negationism, de negare a uriaselor transformari revolutionare si democratice, ireversibile, din aceasta parte a Europei. Nu cred ca domnul Glucksmann n-ar sti ca stalinismul a reprezentat o forma agresiva de supranationalism, iar nationalismul, o forma de rezistenta, ci, mai degraba ca, atunci cand vorbeste despre nasterea Uniunii Europene, ca „prima alianta economica supranationala”, urmareste de fapt o schimbare de locuri intre cauza si efect. Istoric, filosoful francez ne prezinta UE drept „o reactie defensiva la oroare”, provocata de razboiul politico-militar, dar aceasta definitie a fost valabila pana la ajungerea la butoanele acesteia a PPE, care a provocat, prin razboiul politico-economic, un alt tip de oroare, cea a crizei pe care o traim. Mai mult, acelasi supranationalism ameninta cu noi ziduri ale Berlinului, unul in zona euro, dupa cum semnaleaza cu ingrijorare finlandezii, altul intre nordul si sudul Europei, potrivit unui semnal de alarma al unor oameni politici germani si baltici. Dar domnul Glucksmann vede numai pericole si amenintari din partea celor care se opun supranationalismului, de aceea declama o adevarata lectie a urii: „Europa trebuie sa invete sa gandeasca in termeni de ostilitate inca o data”!!!

 71. 74 silvia, august 23, 2012 la 10:36 pm

  @ Minnie, Pali marea problema este de fapt ca Victor se straduieste prea mult sa ne demostreze ca nu-i mai prejos decat presedintele demis, ultima isprava, nu a trecut o luna de cand a aparut pe un post tv, spasit sa ne spuna ca un judecator al CCR i-a reprosat ca e suparat pe el fiindca nu a intervenit pt Adrian Nastase, ca sa-l citez, nu s-a terminat luna si ce sa vezi, aflam cine este judecatorul propus de Dl Adrian Nastase. In cazul doamnei hai sa fim seriosi ce aflam azi din sentinta, ca de fapt a fost doar citata in dosar, nu a fost ea, a fost sotul ei, s.a.m.d. ce sa intelegem din toate astea, pana la urma tot la vorba lui Basescu ajungem, voi intre voi… iar asta-i sperie pe cei care va bat la usa.

  @ FP asta se intampla cand era condus cum se cuvine, au trecut vreo doua randuri de alegeri de-atunci, iar capitalul s-a tot dus. Un parteneriat este un parteneriat, mergi pana la capat, vezi dupa, asta vrea Romania corecta, cat despre Romania sociala, ar cam trebui sa o convingeti pe Dna Campeanu sa se inscrie in PSD, iar intre timp,@ Adrian B eu zic sa scrii in continuare si sa-l tii pe senior cu mintea in front, eventual ameninta-l cu ce iti vine la indemana sa nu care cumva sa se razgandeasca si sa renunte la a mai reveni in viata politica. Scriu asta stiind ca nu citeste ac randuri, altfel te-asigur ca n-as fi facut-o.

 72. 75 Grigore Dupaureche august 23, 2012 la 11:49 pm

  Stimate Domnule Nastase,

  Va rog mult, nu abdicati de la rolul de ‘pater familias’. Sfatuiti-l pe ‘carlanul’ de Ponta, fiindca in pofida tuturor nervilor revarsati asupra CCR, asupra americanilor, asupra manevrei boicotistului/masa-verde, principalul motiv al esecului cu care s-a soldat demersul demiterii scamatorului sef al Romaniei este in fapt chiar amatorismul cu care USL a pregatit si a pus in opera acest demers.
  S-a vazut lipsa de logica si de competenta a insului autosuficient si delirant Sova, care se dovedise incompetent deja in functia de purtator de cuvant al partidului. Cum sa-i dai pe mana elaborarea strategiei de atac tocmai lui?! Iar dupa ce s-a plasat in penibil cu numaratoarea voturilor, il recompensam punandu-l ministru?!
  Domnilor, nu v-a vandut Rus si nici Dobre, v-a invins ‘betia’ desteptaciunii absolute: cum te apuci sa starnesti furtuna, fara sa fi calculat in prealabil toate variabilele si fara sa fi pregatit din timp cel putin o alternativa pentru cazul in care ceva nu mergea conform planului initial?! Cum?!
  Probabil ca numai euforia de puber a lui Sova poate explica. Probabil ca ‘inarmat’ cu aceeasi penibila siguranta de sine ca si in noaptea numararii voturilor, i-a spus lui Ponta: ‘sa incepem, reusim 100%!’. Alta explicatie nu gasesc.
  Cum sa nu-ti pui niciun pic problema ca s-ar putea ca cel putin PDL sa conteste la CCR ordonanta care elimina cvorumul, apoi ca intruchiparea absoluta a minciunii din Romania – Basescu, va face iarasi o pirueta la 180 de grade si va cere boicot, cum sa nu verifici dinaintea referendumului listele electorale, trecand in ridicol cu verificarea post factum si cu intentia de eliminare a celor plecati din tara (in timp ce tocmai le-ai organizat sectii de votare peste hotare)?!
  Eu nu sunt membru al niciunui partid, n-am ‘profesat’ politica nicio clipa, dar va spun – dragi carlani ca ‘nu te-ai priceput’. Fara lipsa de modestie, m-as fi priceput de 1000 de ori mai bine la elaborarea unei strategii viabile si nu m-as fi precipitat ca un puber la primul contact sexual, desi nu-s prea inaintat in varsta (30). Cine v-a grabit domnilor? Nu se putea aranja intai problema reglementarii cvorumului si apoi sa se fi demarat procesul, fara a atrage oprobiul occidentului?!
  V-a grabit Crin (un alt nepriceput)?! Isi vroia si el repejor jucaria – fotoliul de la Cotroceni, de vreme ce Victoras si-l luase pe-al lui la Palatul Victoria?! Nu-mi permit sa-mi exprimt exact asa cum simt si cum meritati mania mea fata de acest esec lamentabil.
  De aceea il rog pe dl. Nastase ca, uzitand de autoritatea pe care o are in partid, sa se implice si sa scoata in fata oamenii competenti. Sova, Ponta inca n-au luat BACul in politica.
  Mai devreme l-am rugat si pe dl. Vosganian sa faca apel la pnlisti sa-l propuna pe Tariceanu ca prezidentiabil in 2014, altfel intrevad o catastrofa pentru USL.
  Inca o data va spun tuturor (gazdei noastre, postacilor si cititorilor) cu mare durere in suflet: nu mai cautati vinovati in exterior si nu mai faceti valvataie degeaba. Nu faceti decat sa indepartati electoratul elevat, dusmanul este in interiorul USL – incompetenta ‘actorilor’ nostri amatori care-si joaca astazi rolul pe scena politica.

  Cu consideratie,

  Grigore Dupaureche

 73. 76 Criticos august 24, 2012 la 6:38 am

  În 2004 când s-a înscăunat lepra la Cotroceni am fost indignată şi descumpănită. În 2009 când istoria s-a repetat m-a cuprins disperarea şi furia împotriva celor 5 milioane care l-au votat.Mi s-a părut atunci că toţi aceştia m-au condamnat să mor sub duhoarea acestui nemernic. Astăzi când peste 7 milioane au votat să plece şi el tot se întoarce îmi dau seama că chiar aşa se va întâmpla şi că pentru noi, în general, s-a isprăvit. Are dreptate dl Şerbănescu: suntem o colonie insignifiantă şi bossi nostri „democraţi” şi „civilizaţia occidentală” „drepturile omului” şi restul gargarei ne-au osândit de mult. Încă o dată cel mai greu se înghite umilinţa. Suntem un neam neputincios. Dl A.N. stă la închisoare şi şmenarul revine la Cotroceni.

 74. 77 intrusul august 24, 2012 la 6:46 am

  DORU tu zici :”Singura solutie este o autoritatea mondiala absoluta, suverana, care de ex. va lua aurul de la Rosia Montana si va fabrica din el elemente IT, protectii la navele spatiale, aparatura medicala, etc.”
  Exact la concluzia asta se urmareste sa ajungem cat mai multi.

  Poate se va reusi,dar parerea mea(poate si a altora)e ca NU e de bine.
  Intrebarea e cum ajunge acea “autoritate” sa fie mondiala si absolut suverana?!

 75. 78 h32250 august 24, 2012 la 6:47 am

  Mi-a plăcut foarte mult articolul, pentru că este o analiză profundă și exactă a CCR-ului de astăzi.
  Cred că USL este cea mai bună alianță care a existat până acum și dacă propagabdiști PDL nu vor reuși s-o distrugă, atât Victor Ponta cât și Crin Antonescu vor schimba constituția și starea politico-socială și economică în această țară.
  D-nule Năstase vă doresc multă sănătate și să ieșiți cât mai repede de acolo unde sunteți, pentru că acolo este locul de drept al lui Băsescu.

 76. 79 Popateapa august 24, 2012 la 7:45 am

  Din ultimului comunicat al CCR, cel din 22 august 2012, mi-a atras atenția următoarea frază: „Plenul Curţii Constituţionale cere tuturor autorităţilor publice luarea de măsuri pentru respectarea statutului Curţii Constituţionale şi a statutului membrilor acesteia”. Este un îndemn pentru întoarcerea la anii ‘ 50, un îndemn al acelor vremuri în care activiştii de partid spuneau : „Cine nu este cu noi, este împotriva noastră”. Este un îndemn de nesocotire a Constituţiei României care spune în articolul 16, (2) Nimeni nu este mai presus de lege.

  O vorbă românească spune ca” fara foc nu iese fum”. Oare acuzația de colaborator al securității a dispărut peste noapte, chiar dacă cineva sus pus a invalidat-o? Oare bâlbâiala cu eratele peste erate, reuniuni forțate ale CCR nu arată slăbiciunea din interior a acestei Curți, în opinia mea obedientă clicii băsesco-pdl-iste?

  „Aceste acţiuni, cărora li se adaugă, în ultima perioadă, actele denigratoare la adresa unora dintre judecătorii Curţii Constituționale, cărora li se contestă moralitatea, integritatea, pregătirea profesională, produc grave prejudicii de imagine Curţii Constituționale şi tind la decredibilizarea sa, punând sub semnul îndoielii deciziile pe care Curtea le-a pronunţat. Se aduce astfel atingere dispoziţiilor art.147 alin.4 din Constituţie, potrivit cărora deciziile Curţii Constituţionale sunt general obligatorii, se încalcă normele democratice şi principiile statului de drept, cu consecinţe grave asupra stabilităţii instituţionale în România şi asupra imaginii internaţionale a ţării, astfel cum o subliniază şi Raportul Comisiei Europene către Parlamentul European şi Consiliu arătat”.

  Domnilor judecători peste 7 ooo ooo de români sunt frustrați la ora actual pentru ca dvstră i-ați transformat în „votanţi invalizi”. Oare aceştia sunt o măsură infimă, fără valoare pentru domniile voastre? Atunci, scuzaţi expresia dumneavoastra sunteţi nişte nimeni, nişte nulităţi.

  Mona Muscă, atunci când i s-au adus aceleași acuze ca și judecătoarei presupus colaboratoare a CCR, din bun simt s-a retras din viata politica. Şi avea multe de spus doamna Muscă.

  Domnilor judecători vedeți-vă lungul nasului, pentru ca salariile imense pe care le primiți sunt plătite de noi contribuabilii, „votanţii invalizi”
  Asa am simtit sa ma exprim!

 77. 80 Mihnea Georgescu august 24, 2012 la 8:11 am

  PETRE CEAUŞESCU şi-a schimbat Numele!

  La CCR-ul, Ceauşescu n-a murit!

  Petre Lăzăroiu (n. 16 mai 1953, comuna Glăvile, județul Vâlcea, rudă cu fostul șef de stat Nicolae Ceaușescu) este unul dintre cei nouă judecători ai Curții Constituționale a României. A fost numit în funcție în anul 2008 de către președintele României, iar mandatul său expiră în anul 2010.

 78. 81 Ghita Bizonu' august 24, 2012 la 8:45 am

  Domnule Nastase

  si ce erati dvoastra in momentul modificarii Constitutiei? Blogher?! Sau cumva presedintele partidului de guvernamant (care avea un cuvant extrem de greu in comsia de revizuire a Constitutiei) si prim ministru?! Nu puteati avea o opinie proprie fiindca deh dvoastra nu aveti cunostinte de drept? Ba pardon erati prof univ la drept!!

  Ati acceptat sa mariti puterile CCR si sa faceti deciziile si hotararile CCR necenzurabile de catre Parlamnt .. Adica sa subordonati vointa parlamentului vointei celor 9 … translatand astfel decizia suverana de la un parlamant care poa fi criticabil dar este expresia „sufragiului universale” (inceracti sa „auziti” cu intonatia lu Titirca Inima Rea) catre niste 9 alesi nu se stie cum , nu se stie de ce dar se stie de cine. Deci ati putea fi acuzat ca ati urmarit posibilitatea de a exercita în continuare o influenţă hotărâtoare la conducerea statului. si din (p)opozitie . Am scris „ati putea ” nu ca va acuz…
  Va acuz insa ca nu ati tinut cont de faptul ca un grup restrans (9) este mai usor de „presat” decat o majoritate parlamentara..

  Idem va acuz ptr unii: ca Sova in 2010, a propus modificarea Legii de funcţionare şi organizare a CCR in sensul extinderii controlului Curţii asupra tuturor hotărârilor Legislativului. Cumva sunteti raspunzator si ptr ca asta a terminat dreptul ?! Apropos cati dintre procurorii care azi colinda satele cu blblia in mana sunt produsul dvoastra domnule profesor?!

  Si asa ne-am procopsit cu o supracamera numita mai potenta decat cele 2 alese. Care supracamera cere sa fie „respectata” si sa nu ii fie comentate hotararile.. chiar si atunci cand hotararile ei adauga la lege… Supracamera CCR nu aplica ci creaza lege !! De ex atunci cand a zis ca presdintele poate sa refuze o singura data motivat un ministru … Unde scrie asta in Cnstitutie? Deci CCR a modificat Cpnstitutia !! Si prin aceasta modificare a incalcat Constitutia .. inlcusiv in ce priveste modalitatea de modificare a constitutiei!
  Si se pare ca nu exista nici un mijloc de a cenzura CCR desi aceasta isis depaseste copios atributiile!!! Si astfel CCR a devenit grantul incalcarii Constitutiei!!!

  „Multumesc” domnule profesor de drept, fost presedinte de partid, premier, presedinte de senat!
  Inclusiv ptr Ponta care lipi copita in fata lu Barosso mai dihai decat un racan in fata unui colonel!! chiar asa :ce cauta asta in politica?!

 79. 82 popa mircea gabriel august 24, 2012 la 9:19 am

  TRAIM FRATILOR INRTR-O TARA DE MIZERIE,CURTEA CONSTITUTIONALA CEA AI CORUPTA SI MIZERABILA,,,ACUM ASCULT O MUZICA LINISTITOARE GANDINDUMA LA DOMNU ADRIAN NASTASE CUM ESTE I PENITENCIAR,NU MA POT INPACA CU GANDUL CA ACEST OM ESTE INCHIS,,SANT SOCAT SI L ORA ACTUALA CE SE INTAMPLA,E TRIST DAR DUMNEZEU SA VA OCROTEASCA PENTRU CA SUFERITI,VA CONSIDER UN MARTIR SUFERID IN PUSCARIE,DUMNEZEU SA VA OCROTEASCA IAR EU CA CADRU BISERICESC IN FIECARE DUMINICA SANTETI POMENIT LA SF ALTAR,,,DUMNEZEU SA VA AJUTE,,,,CU RESPECT POPA MIRCEA BUCURESTI,,,

 80. 83 blogideologic august 24, 2012 la 9:19 am

  datoria suverană http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/economie/platim-deja-peste-6-din-veniturile-bugetare-in-contul-datoriei-publice-274757.html „Plătim deja peste 6% din veniturile bugetare în contul datoriei publice” În cei opt ani cât s-a ocupat „preşedintele jucător” Traian Băsescu de trasarea liniei de politică macroeconomică a României, datoria suverană a ţării noastre a fost crescută de la 8 miliarde dolari, cât a lăsat-o Adrian Năstase în 2004, la peste 100 miliarde de euro, şi + probabil încă 50 miliarde euro! Ce poate face Traian Băsescu mai departe, în afară numai de a creşte în neştire datoria suverană ? Atâta pricepe personajul acesta din macroeconomie, şi asta face ! Că la microeconomie, el personal a falimentat toate întreprinderile pe care le-a creat cu bani europeni.

 81. 84 Bibliotecaru august 24, 2012 la 9:32 am

  @ Adrian Năstase

  Eu aş avea o definiţie mai uşor de urmărit pentru „statul de drept”, anume „statul este egal în faţa legii cu cetăţeanul”, cu alte cuvinte statul nu poate profita de faptul că face şi aplică legea pentru a abuza de lege în pofida cetăţeanului.

 82. 85 betalfa august 24, 2012 la 9:34 am

  STANGA cea IN LESA – si H. Swoboda si Barosso (la noi eminament DE DREAPTA e Grupul de la Cluj !) … toti CER VOIE cat de stanga „au voie” sa fie – DE LA DREAPTA !…………………………….. ………………………. …………… ……….. fenomenul are si efect: SPD-ul in Germania, dupa mazilirea lui Schroeder in Sept. 2005 la ordinul FUHRER-ului Bush (prin coada de topor Stoiber-CSU, partidul mic care-l conduce pe cel mare CDU-Merkel) a pierdut procente insemnate pt. ca A REFUZAT sau nu a fost in stare de un mesaj DE STANGA !… asa a preluat Die Linke votantii si si-au DUBLAT in 2005 locurile in Bundestag, iar in 2009 si le-au TRIPLAT … probabil in 2013 si le vor QUADRUPLA !…………… …………………………. NOI 7.4 MILIOANE VREM O STANGA ****FARA LESA**** !!!!

 83. 86 ioan august 24, 2012 la 9:38 am

  Rabdare si putere! Va urmarim in continuare.

 84. 87 Zoe august 24, 2012 la 9:53 am

  Era clar ca nu trebuie sa ne asteptam de la nimic bun de la UE si usa.
  Interesele lor sunt mai importante decat Romania si romanii.
  Uraniul si Banca Mondiala Araba pentru ajutorarea Africii a facut ca destinele multor popoare sa fie schimbate.
  Romania sta la prea multi in gat.
  Va trebui sa intelegem ca suntem singurii care putem sa facem ceva.
  Poate ca USL a fost un lucru benefic, dar daca nu se face ceva impotriva tradatorilor din pnl( cei asimilati de la pdl si ai celor care sunt impotriva usl si mai ales ai lui Crin Antonescu)ne asteapta vremuri grele.
  Deja pedelacii cu udmr vor sa depuna motiune de cenzura impotriva guvernului Ponta.Vor mai face si alianta cu partidul admiratorului Anei Pauker si cu cel al micului legionar cu usturoiul in mana.
  Vin vremuri grele pentru romani

  PS. Nu trebuia scos din Constitutie articolul care stabilea ca Parlamentul cu 2/3 pot anula deciziile CCR
  O Constitutie se face pentru binele tarii si nu pentru interesele celor care vin vremelnic la putere

 85. 88 George Ban august 24, 2012 la 10:00 am

  Stimaţi colegi de blog,

  Nu mai intervin decât rar pe aici, din douã motive:

  1) Majoritatea dintre voi scrieţi ceea ce gândesc şi eu şi exprimaţi acest lucru foarte bine.
  2) De când americanii ne-au arãtat clar cã respectã democraţia din România doar dacã votãm cum vor ei, am întrerupt contactul cu televiziunile de ştiri şi cu presa în general. Singurele mijloace de informare au ramas acest blog şi site-ul cotidianul.ro. Dar şi în aceste locuri mã uit o datã la 2-3 zile.

  Ideea este cã dacã nici mãcar votul meu nu mai conteazã (ce sã mai vorbim de idei!), atunci participarea mea pasivã la dramele politice româneşti este pierdere de timp.

  Pot totuşi face ceva eu, personal? Astãzi mi-a venit o idee pe care o voi aplica: voi purta, cât timp Bãsescu va exista la Cotroceni, în semn de doliu pentru România, o petliţã neagrã, pusã la reverul hainei, la buzunarul cãmãşii, sau în alt loc vizibil al îmbrãcãminţii, dupã caz. Dacã agreaţi aceastã idee, o puteţi aplica şi voi. Nu ne putem strânge 200.000 de oameni în Piaţa Revoluţiei (aşa suntem noi, le rãbdãm prosteşte pe toate), dar mãcar un lucru atât de mic sã îl putem face…

 86. 89 Roxana Iordache august 24, 2012 la 10:50 am

  @Doru Coarnă. Eu am spus că-i o variantă de rezervă. Şi cred că poate fi acuzat de înaltă trădare cu probe indubitabile. Ele există.

  Dar nu-i nevoie. USL trebuie să-l demită parlamentar pe Băsescu. Dacă PSD are sânge, se face. Sunt multe posibilităţi. Începând cu constatarea nulităţii actului CCR, luat sub ameninţare şi decis de o infractoare.

  În rest, vă faceţi iluzii, Băsescu nu va demisiona niciodată. Nici mort.

  Doar dacă Parlamentul constată faptul că a fost demis de popor. Şi atunci, să recurgă din nou la stăpânii lui de la Washington şi Bruxelles. O probă vie de înaltă trădare. Pentru că e neica nimeni demis de popor, pe care vine să-l susţină discreţionar un funcţionar de la Departamentul de Stat.

  Parlamentul reprezintă suveranitatea poporului. Puterea care nu emană de la suveranitatea poporului e ilegitimă şi nulă de drept. CCR a instrumentat o lovitură de stat de catifea (plus serviciile şi parchetele – scenariu clasic). Parlamentul are obligaţia să dejoace ilegalitatea. S-o denunţe ca atare. Şi s-o anuleze. Decizia CCR e un atentat la democraţie şi la statul de drept.

  Se poate juca şi altfel, speculându-se echivocul deciziei CCR. Doar că sunt cam mămăligoşi juriştii PSD, în afară de maestrul Bolcaş, evident – măcar de l-ar asculta. Să se adune juriştii PNL şi cei ai PSD. Băsescu trebuie să plece. Acum!

  @blogideologic. Tiripliciul ăla din Germania e cel însurat cu consiliera Monicăi Macovei, care se află în chinuri de când a fost numită Mona Pivniceru ministru al Justiţiei. 😆

  Lor nu le convine Crin Antonescu, pentru că-i naţionalist, se opune ofensivei coloniale. Asta e realitatea. Plus că are tupeul să nici nu fie din sistem (finalul „blestemului de a alege între comunişti sau între comunişti şi securişti). De aceea, am apreciat foarte mult PSD şi chiar am îndrăgit acest partid, pentru că au înţeles să-l susţină la prezidenţie. E momentul să-l menţină acolo. De asta depinde dacă România redevine a românilor sau recade ireversibil în jocurile „mondialiste”. Miza e enormă, nu-i vorba de persoane în sine sau doar de jocuri politice ori politicianiste, ci de însăşi fiinţa naţională. Unul e vândut intereselor străine, celălalt e un român liber care e angajat în cauza României.

  USL trebuie să se bată pentru România. Partea proastă o constituie dependenţele PSD, propensiunea pentru FMI (sigur că n-avem încotro şi trebuie să le plătim datoria, dar atât!), condiţionările PES. Dar dacă Ponta are determinare, cu tact, diplomaţie şi fermitate, ne impunem victoria în lume. Dacă nu, e grav pentru destinul naţional.

  @nastase. Poate urmează, ca altădată şi „Răspunsuri”. 🙂

 87. 90 Roxana Iordache august 24, 2012 la 10:58 am

  @betalfa. Corect! Eu sunt de dreapta, merg cu PNL şi sunt de acord cu tine, PSD ca aliat în USL trebuie să fie „o stângă fără lesă”, cum spui tu. Doamne ajută! Scrieţi-le şi voi, pe mail, pe bloguri, mesaje în acest sens. Şi să aibă sânge să meargă ferm pentru ca USL să-l demită pe Băsescu prin Parlament. Toţi simpatizanţii PSD, trimiteţi-le mesaje parlamentarilor voştri, dar şi ai PNL, dacă vreţi. Pentru că USL e un angajament.

  În rest, scuză-mă, dar e o prostie să consideri „de dreapta” grupul de la Cluj. Ei nu sunt de nici un fel. Sunt transpartinici care susţin anumite interese. Pentru ei, doar interesele nu se schimbă. :mrgreen:

 88. 91 Roxana Iordache august 24, 2012 la 11:18 am

  @betalfa şi dragi amici de pe acest blog, mi-a venit o idee.

  Singura familie politică verticală s-a dovedit ALDE, partidul liberalilor. Aţi văzut poziţia fermă, puternică şi cinstită a Lodrului Watson.

  PSD s-a modernizat enorm – a fost inteligenţa lui Adrian Năstase fuziunea cu Partidul Social Democrat istoric, astfel a dat PSD-ului, pedigree. 🙂

  Modernizarea nu poate însemna decât social-liberalism, ceea ce aplică USL la guvernare.

  Şi atunci, măi dragilor, de ce nu face PSD marele pas? De ce să stea în lesa PES, un viespar de interese oneroase la fel ca PPE şi să nu plece de acolo ca să se înscrie alături de PNL în ALDE? Vă daţi seama ce răsturnare de forţe? Noi, ţările foste comuniste am avea un mare cuvânt de spus în continuare, pentru că familia social-liberală ar începe nu doar să arbitreze, ci să facă legea în Europa. Ar putea atrage astfel toate partidele social-liberale din PES şi din PPE (că acolo e adunătură mare).

  Ce ziceţi, ce zice Adrian Năstase? 🙂

  P.S. Nu vă faceţi probleme, PSD n-ar trebui să-şi schimbe numele după aderarea la ALDE. Tot PSD se numeşte şi partidul lui Barosu din PPE – fost maoist. 😛

 89. 92 silvia, august 24, 2012 la 11:24 am

  Pana se intoarce Doru Coarna ca sa-mi continui ideea despre globalizare, incerc sa incropesc un dialog cu voi, ceilalti cititori activi, ei bine, Petrica(ruta) eu cred ca treaba nu sta chiar asa cum zici tu, nu actul sau fapta la care faci trimitere a fost comis/a, ci alta la fel de grava si cu consecinte neprevazute, seductie si abandonare, intelegi, treaba nu a fost terminata, exista si in Codul penal cateva refeririri la aspectul asta.
  De ce nu s-a continuat? de teama guvernului??? de la UE, da’ nu ei ne-au vrut? Hai sa ne intoarcem la izvoare, cum a inceput totul,ei au daramat zidul,apoi, cu ref la incalcarea dreptului minoritatilor de orice fel, si ce nu ne-am respectat obligatiile, si inca cum, acum se plang ca sunt prea multi concetateni veseli pe-acolo? si zic, alo domnu Damian Draghici i-a domnule cobza si trimite-le un semnal neamurilor, sa se adune la Bruxelles si sa-si ia si copii in brate ca sa le dea un chiot vesel, Ne-ati vrut/ Ne-ati avut/ Noi de-aicia nu plecam, nu plecam acasa…..

  Europa unita a fost un vis frumos,trebuia sa fie Europa diversitatii nu a diversiunilor, puteti ce-l mult sa le transmiteti cat mai diplomat, ne-ati vrut/ ne-ati avut, acum platiti-ne ca asa-i frumos, terminati treaba, cand o fi de plecare, plecam cu totii, nu va bucurati ca Tsapris a primit dulciuri si jucarii de ziua lui.

  Cat despre treaba neterminata la Bucuresti, nici aici nu va bucurati, probabil ca o va termina altii, nu poti sa vii asa simplu sa spui , ca asta a fost…

  Celorlalti, eu zic sa puneti punct bocetului, si sa va hotarati pe ce drum vreti, indiferent de ce alegeti nu uitati, ca fii neamului asta a facut un legamant prin 184 si ceva, inainte de 48, si nu in numele vreunui prieten, vecin sau partener strategic ci in numele Tatalui( trecutului nostru, a istoriei noastre asa cum a fost ea), a Fiului( a prezentului) si a Sfantului Duh (a viitorului, a credintei in viitorul Romaniei, in numele ei s-a infaptuit Unirea) vreti viata vesnica pt Romania, fara credinta voastra in ea, nu se poate, credinta in generatiile viitoare asta mai inseamna, Viata vesnica.

  ps. tot pt Doru Coarna, in eventualitatea ca citesti totusi, Dorule, am vazut ca ai vorbit despre globalizare si sat global la pachet, trebuie sa-ti spun ca este o mare diferenta intre acestea, si anume, ca etapa globalizarii se intampla acum, o traim, a inceput de cand cu prima accesare a internetului si folosirea lui la scara larga, este raiul, as putea spune, de care refuzam sa ne bucuram noi, statele mai mici, in schimb SATUL global, este altceva, o alta etapa, iadul, probabil, care a inceput sa miste o data cu acta si va continua probabil prin decembrie in Dubai, asta in cazul in care nu renunti la ideea de a mai astepta oi care sa te surprinda, sau oameni care sa uite, cum s-a castigat LIBERTATEA, aici si oriunde in lume.

 90. 93 Ghita Bizonu' august 24, 2012 la 11:35 am

  Fragmentarium Politic

  derdebeul ala unglücklich (nefericit) are niste probleme cu identiatea sa… De fapt antinationalismul sau si a altora ca el nu este internationalism ci este urmare a faptului ca ei sunt o minoritate imperiala. A carui imperiu? A oricarui imperiu dispus sa ii foloseasca ca auxiliari in spoliera populatiilor accipiente! De 2000 de ani colaboratori ai oricarui imperilialism (e drept a fost unu care i-a refuzat… )

  Si daca iei in considerare cele de mai sus se explica si „drumul” sau „filozofic” de la maoismul agresiv care ii motiva apucaturile de bataus impotriva „revizionistilor burghezi” ai PCF la „noua filozofie” esuat in neoconservatorism. Ar mai trebui sa zicem ca in 68 debedeul nu avea scuza unei tinereti chinuita de hormoni … era deja matur , 31 de ani.
  Nu este vorab de o cautare a identitatii ci de o cautare a unui bine egoist corepunzator unei identitati „cosmopolite” bazate pe cine da francu’. Azi Uncle Sam … daca tanti Angela la Culona va supralicita …

 91. 94 Ruşinică Tristoiu Taifas august 24, 2012 la 11:37 am

  Vox populi, vox dei (lat.) – Vocea poporului, vocea lui Dumnezeu – Alquin, Scrisoare către Carol cel Mare. La noi, vocea Aspaziei a înlocuit vocea poporului. Astfel, Băsescu a obţinut o Victorie â la Pyrrhus împotriva poporului. Apres moi la deluge (fr.) – După mine, potopul – Pompadur si Ludovic al XV-lea.

 92. 95 aida august 24, 2012 la 12:19 pm

  Imi permit sa-mi dau cu parerea in aceasta pb , desi nu sunt un profesionist, dar sunt o persoana care urmaresc cu atentie viata politica din Romania. Uitandu-ma la judecatorii din aceasta tara, la modul partinitor in care judeca (aici ma refer la judecatorii din toate structurile acestei tari), la faptul ca sunt puternic ancorati in mediul politic si puternic influentati de acesta, la faptul ca am fost aproape intotdeauna de-a lungul istoriei condusi de un singur om sau am trait sub diverse dictaturi, am fost invatati sa ne ascundem, sa ne param unii pe altii, sa nu respectam nimic, mai pe scurt nu avem o traditie in democratie si nici o educatie in acest sens, cred ca aceste decizii atat de importante ar trebui luate de Parlament. Parlamentul ar trebui sa fie singurul for decizional si de control asupra institutiilor statului. Si in parlament sunt tot oameni alesi politic, dar alesi de popor , sunt mai multi, iar dezbaterile ar putea fi publice. Atributiile Presedintelui ar trebui diminute, si anume, acesta ar trebui sa aibe doar atributii de reprezentare fara a putea lua decizii. Da, este radical ceea ce eu spun, dar din pacate aici am ajuns. Ar mai fi multe de spus, dar Dumneavoastra stiti f bine ce trebuie facut. Mi-ar placea sa fiti ascultat, ptr ca veti multe de spus.
  Sper din tot sufletul ca ii cititi pe cei care va scriu.
  Va doresc multa, multa sanatate, putere, rabdare si speranta.

 93. 96 Socrate august 24, 2012 la 12:27 pm

  @Roxana Iordache * Intr-adevar, Parlamentul ar avea toate motivele sa respinga hotararea nr. 6 (hotararea, nu decizia ) CCR. Mai jos, un articol din Cotidianul, la care mai adaug si eu unele comentarii :
  Hotărârea CCR reprezintă un abuz de drept şi este neconstituţională
  Parlamentul este cel care poate decide ce face cu Băsescu
  http://www.cotidianul.ro/parlamentul-este-cel-care-poate-decide-ce-face-cu-basescu-192226/
  Mai sunt si alte argumente : 1. Toate hotararile, inclusiv cererile de clarificare, trebuiau adoptate cu 6:3. Am indoieli ca a fost asa. 2. CCR a incalcat Hotararea nr. 34 a BEC, general obligatoriie, care stabilea ca legea care se aplica este legea 35/2008. La cererea lui TB, CCR a stabilit cu de la sine putere ca legea care se aplica este Legea 370/2004 ( legea alegerii presedintelui ), fara sa aibba atributii in interpretarea legilor. CCR a decretat, fara motivare. Abuz de drept 5. Erata “legala” nu a fost stabilita in instanta ( plenul CCR ), nu a fost motivata si a fost luata in consideratie. 6. In Hotararea nr. 6 din 21 august 6. CCR constata ca referendumul nu este valabil dar, in loc sa lase Parlamentul sa decida procedura de urmat, conform legii aprobate de CCR, isi permite sa decida, cu de la sine putere, ca interimatul inceteaza si TB se intoarce la Cotroceni ( scoatere ilegala din suspendarea decisa de Parlament ) . Hotararea CCR transforma Parlamentul din factor decizional in auditor pasiv, care ia la cunostiinta. Mai sunt si altele.
  Cred insa ca in pofida tuturor argumentelor, Parlamentul nu va face altceva decat sa asculte pasiv hotararea ( atentie, nu decizia ) CCR. Atat Crin cat si Ponta au declarat ca vor respecta decizia CCR ( aceeasi confuzie hotarare-decizie ). Efetcul pressingului extern.
  PS1 * Nu este prima oara cand Parlamentul se lasa incalecat de CCR. Si in 2007 tot CCR si nu Parlamentul a decis scoaterea din suspendare a lui TB si intoarcerea sa la Cotroceni.
  PS2 * De remarcat ca hotararea nr. 6 a CCR-ului este tinuta la secret, pentru a evita comentariile la motivarea schioapa, si se pare ca nu au fost trimise si opiniile separate ale altor judecatori din CCR.

 94. 97 blogideologic august 24, 2012 la 12:32 pm

  Radu Portocală este pro-Traian Băsescu ? http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/antonescu-a-profanat-memoria-bratienilor-pnl-sa-se-desparta-de-el-radu-portocala-274835.html Chiar este sigur domnul Radu Portocală că matelotul Traian Băsescu respectă :-)“memoria Brătienilor” ? Traian Băsescu s-a pronunţat de nenumărate ori împotriva ideologiei naţionalismului românesc. La fel cum s-a pronunţat şi primul ministru al Ungariei, Viktor Orban, din cauza căruia nu se poate iniţia acum, în cea de a doua modernitate, un sincronism cultural între maghiari şi români prin psihologia pozitivă a lui Mihaly Csikszentmihalyi. Nu-i ruşine ziaristului Radu Portocală să renunţe la ideologia naţionalismului românesc ? Chiar crede Radu Portocală că Brătienii ar fi renunţat ei realmente vreodată la ideologia naţionalismului românesc ?

 95. 98 Andrei august 24, 2012 la 12:41 pm

  Criminalii in serie se plimba liberi prin tara si omoara, cazul jandarmului de la Sibiu nu a fost rezolvat de procurorii incapabili si lipsa de fonduri, in timp ce nemernica aia de Kovesi are o singura grija, cand o vad imi e greata, o prostovana sinistra ce pune sute de procurori sa haituiasca oameni nevinovati pentru cum au votat. Cine apara cetatenii acestei tari, cand chiar cei care ar trebui sa-i protejeze le fac rau? Jandarmii sunt pusi sa amendeze cativa manifestanti eroi din piata,in timp ce hotii, infractorii adevarati isi vad linistiti de treaba. Blejnar e liber, hotii, criminalii, mafiotii conduc tara si se imbuiba si cetatenii amarati sunt intimidati. Nu se mai poate sa toleram asa ceva!

 96. 99 blogideologic august 24, 2012 la 12:42 pm

  Motanul Incaltat : „Cât de serioasă e revista Nature…?” Ca revistă de marketing al producţiilor ştiinţifice, are probabil rata de impact cea mai mare. La fel ca o mitralieră. De unde şi expresia ştiinţifică a matelotului Băsescu : “I-am ciuruit!”

 97. 100 blogideologic august 24, 2012 la 12:49 pm

  @Pali
  Salut !

 98. 101 blogideologic august 24, 2012 la 12:50 pm

  @Ioan
  Salut !

 99. 103 Taranul august 24, 2012 la 1:15 pm

  Am citeva neclaritati in gindire,v-as fi recunoscator daca cineva m-ar lamuri:Ronania este o tara independenta?Parlamentul mai reprezinta poporul?Legile se fac in parlament sau la Bruxelles si New Yorc?De ce se mai voteaza?Ceausesc a sarit in apararea Cehoslovaciei in 1968,voi politicienii romani de ce stati capra cind tara este batjocorita de mercali,barosi,gordoni,basiti,zegreni si aspazii.Aud ca se fac dosare penale nu ptr vot ci si ptr proteste.Ce face guvrnul,parlamentul,cine ne apara?Sinteti chiori?Organizati-ne!

 100. 104 Daniel august 24, 2012 la 1:42 pm

  Extrem de defetista aparitia publica a USL din ultima perioada!
  As dori in primul rand sa semnalez o eroare logica privitoare la procedura de validare a referendumului si efectele acesteia. Presupunand prin absurd, caci altfel nu se poate, ca referendumul nu a fost valid, consecinta logica este revenirea la situatia anterioara, in care presedintele este suspendat. Nevalidarea referendumului inseamna ca nu s-a putut contura o decizie cu privire fie la demiterea, fie la intoarcerea presedintelui suspendat.
  Lipsa unei decizii nu inseamna decizie de repunere in functie.

  In aceasta situatie parlamentul care trebuie sa decida calea de urmat, in conformitate cu legea (sigur, daca vrea sa respecte legea si electoratul roman) are la dispozitie fie organizarea unui al doilea tur de scrutin, dupa modelul practicat atat la alegeri, cat si la societatile pe actiuni, fie sa constate, in calitate de instanta de recurs, in conformitate cu cap. II, art. 3.3 din Liniile directoare privind organizarea referendumului adoptate de Consiliul pentru Alegeri Democratice al Consilului Europei, cu hotararea parlamentului si decizia CCR, ca listele electorale permanente luate in considerare de CCR nu isi mai gasesc corespondent in realitate, conform documentelor guvernului, intarite de cele ale comisiei prezidentiale si chiar de catre jurisprudenta CCR. Acestea fiind constatate urmeaza sa se ia act de datele reale si sa se constate intrunirea cvorumului de 50% si, drept consecinta, demiterea presedintelui Romaniei, urmand a se organiza alegeri democratice pentru aceasta functie.
  Dupa un sir inadmisibil de cedari, la numirea judecatorului Minea, la cvorum, la neactualizarea listelor, toate fiind responsabilitatea USL, este cazul ca acum sau niciodata, parlamentul sa respecte legea si mandatul incredintat de electorat. Atat si nimic mai mult. Luni se poate incheia acest delir si sa ne apucam de munca, nu de cearta, din nou. Cei care sunt nemultumiti vor avea posibilitatea sa isi sustina, democratic, propriul candidat la alegeri.

 101. 105 M.Voicu august 24, 2012 la 2:46 pm

  @Ghita Bizonu’ august 24, 2012 la 8:45 am scrie: ”Domnule Nastase… Aţi acceptat sã mãriţi puterile CCR şi sã faceţi deciziile şi hotãrârile CCR necenzurabile de cãtre Parlament .. Adica sã subordonaţi voinţa parlamentului voinţei celor 9 …”
  @aida august 24, 2012 la 12:19 pm
  @Popateapa august 24, 2012 la 7:45 am
  ► La vria de modificare a Constituţiei, scriam în 2001”Depãşirea (obiecţiei CCR) de cãtre Parlament prin Art.145(1) se poate face cu majoritate specialã de cel puţin douã treimi din numãrul membrilor fiecãrei Camere, deci numai prin votul conjunct, care nu poate fi suspectat de manipulare” [Revista Palatul de Justiţie nr.2/2001 pag.12].
  Altã consecinţã, de la scriitorii de fetişuri e gãselniţa cu Autoritatea Electoralã Permanentã – pusã pe mulţi bani, sã se umple de brotaci ca sã poaţã sã nu facã nimicul care a ajuns sã-l vadã şi proştii. AEP s-a lãbãrţat şi în teritoriu, peste deţinãtorul de drept al datelor în plan local: Direcţiile Generale de Evidenţã a Persoanelor, înfiinţate în temeiul art.6 alin. 2 din Ordonanta Guvernului nr.84/2001, aprobatã prin Legea nr.372/2002 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea serviciilor publice comunitare de evidenţã a persoanelor.

 102. 106 Rooster august 24, 2012 la 2:53 pm

  @Roxana Iordcache si alti fosti membri si iubitori ai PNT
  ati trecut acum la „iubire „pentru PNL.
  Daca ceva nu este bine devina este PSD, daca este bine „bravoPNL”
  Inainte il faceati albie de porci pe Adrian Nastase; azi ii scrieti pe blog
  Sa va fie rusine

 103. 107 M.Voicu august 24, 2012 la 2:55 pm

  La august 24, 2012 la 2:46 pm, articolul din care am citat a avut titlul:
  ”Sã modificãm Constituţia; dar pentru cine?”

 104. 108 blogideologic august 24, 2012 la 2:58 pm

  Mă întreb iarăşi, a avut oare vreun sens să facem “revoluţia”? Şi “revoluţie” a fost oare ? Ştiu că după ce i-a împuşcat pe bătrânii Ceauşeşti, tovarăşul politruc Silviu Brucan s-a lăudat imediat că în următorul pas îi va scoate implacabil pe toţi românii din rândurile clasei mijlocii ! Cine ar fi crezut că tipi de felul ăsta, adică aparent bonomi dar bolşevici-politruci-alogeni până la rărunchi, vor putea să se dovedească atâta de nemiloşi faţă de condiţia bietului român !

 105. 109 blogideologic august 24, 2012 la 3:11 pm

  @ Daniel
  Dumneata cum vezi vreo cale pentru a se reface, mă rog, a se reconstrui cât de cât, economia României ?
  Mulţumesc,

 106. 110 blogideologic august 24, 2012 la 3:11 pm

  @Radu Portocală
  Brătienii fără ideologia naţionalismului românesc înseamnă “formă fără fond” !

 107. 112 Luminita Arhire august 24, 2012 la 3:42 pm

  Aflam ca un anume domn Neamtu este profund preocupat de intrebarea daca domnul Adrian Nastase este sau nu este platit pentru editorialele din Jurnalul National . Nu e bine , domnule , nu e bine ….
  Eu te inteleg domnule Neamtu , eu stiu de ce arunci in spatiul public astfel de ingrijorari ; e simplu – dumneata esti un NIMENI si ca orice NIMENI pe lumea asta , incerci sa te lipesti de o imagine cu notorietate ( de Adrian Nastase de data acesta si nu numai de data aceasta , esti din pacate recidivist ) . Altfel , cine ai fi dumneata ? Ai scuturat o funie de usturoi pe o scena si ti-ai imaginat ca ar fi o exprimare plastica ; lumea te-a etichetat drept ” un bizar cu o funie de usturoi ” si te-a uitat a doua zi . Ai sprijinit cu faptura-ti fragila gingasia de tanc rusesc a madamei Macovei ; lumea te-a etichetat drept ” lacheul lui Macovei ” si te-a uitat a doua zi . Ai comentat cum poate Adrian Nastase sa comunice , sa scrie , sa fie viu si prezent chiar daca idolul dumitale l-a intemnitat ; lumea te-a etichetat drept „basist penibil ” si te-a uitat a doua zi . Nu ai produs vreun frison de interes general cu iesirile dumitale ridicole , nu cred ca are cineva insomnii daca nu stie cum arati sau ce actiuni iti mai propui pe viitor .Cred ca nu interesezi pe nimeni si chiar acesta este drama dumitale -dumneata vrei sa existi , sa te aclame lumea , sa-ti iei stropeala colaterala din baia de multime a altora . Or , dumneata esti asimilat cu „….si altii ” si sper ca asa vei ramane .
  Nu daca primeste domnul Adrian Nastase bani pentru editoriale ar trebui sa fie problema dumitale ; ci continutul editorialelor si numarul mare de cititori al acestora si nivelul ridicat de asteptare al publicului pentru ideile autorului si simpatia in crestere pentru acesta .
  Ei , aici domnu’ Neamtu e problema dumitale si mi-e teama ca nu o vei putea rezolva ……

 108. 113 Rooster august 24, 2012 la 3:51 pm

  Luluta i-a mai deschis un dosar penal lui Adrian Nastase pentru nerespectarea regimului armelor.
  Poate fi condamnat intre 2si 8 ani.

  Se pare ca le este tare frica de Adrian Nastase

  Sa dea DUMNEZEU sa scapati cu bine din toate aceste mizerii basiste

 109. 114 Ovidiu august 24, 2012 la 4:04 pm

  @daniel „In aceasta situatie parlamentul care trebuie sa decida calea de urmat”..

  orice astfel de decizie a Parlamentului ar fi imiedita atacata la CCR fiindca OUG care impiedica asa ceva a fost anulata

 110. 115 Judit gherghiteanu august 24, 2012 la 4:29 pm

  intr-adevar, daca presedintele ar hotari constitutionalitate, ar hotari cine e primul ministru, chiar cine conduce camerele parlamentului, ba chiar si conducerea parchetului, am putea reduce aceste institutii la una singura: cea a presedintelui…parca am avut deja pina-n 89 asa ceva si nu a mers…da’ cu europa cum ramine? sau tot presedintele hotareste si asta? ce mai prostii vad pe blogul asta, nu-mi vine sa cred.

 111. 116 alice august 24, 2012 la 4:46 pm

  Sa dea bunul Dumnezeu sa scapati si de aceasta acuzatie.Multa sanatate si putere pt a depasi aceste momente grele.,la fel si familiei dv.

 112. 117 Monica M august 24, 2012 la 5:20 pm

  Zmeul zmeilor inainte de a se intoarce la Cotroceni si-a trimis buzduganul – adica pe Luluta. Ma miram si eu de ce a apucat-o dragul de interviuri -doua in doua zile- dupa ce atata vreme a tacut chitic. In afara de mizerii si minciuni a spus si ceva dragut: ca are pe birou o biblie -dar nu ca s-o citeasca – ci ca s-o foloseasca la jurat cand s-o intoarce in procuratura.

 113. 118 constantin dan (@Constantin98Dan) august 24, 2012 la 5:44 pm

  Daca domnul Nastase se incapataneaza sa sfideze , prin ironie si inteligenta , prin scrierea de articole , infiorator de proasta putere basista … se alege cu inca un ” dosar penal ” ! Stie cineva daca procuratura distinsei doamne Kovesi a avansat cu un centimetru in dosarul asasinarii jandarmului din ghereta Consulatului german la Sibiu ? Daca aceeasi procuratura cauta disperata pe cei ce au permis iesirea lui Hayssam din tara , chipurile pericol public numarul unu ? Bine ca luni bravii nostri parlamentari , incurajati de indemnurile ” pleaca capul ! ” ” nu te opune ” ” coabiteaza ” etc date de ” Comisia Europeana ” si de strategul Ponta , vor aplauda cu amandoua mainile enorma batjocura a Curtii Constitutionale , care ” a decis ” la coltul mesei invalidarea votului a 8,5 milioane de romani pentru cele asa zisele 600000 de votanti lipsa … Chiar asa turma de oi suntem , il vom lasa pe mediocrul procuror ceausist Zegrean sa-si faca numarul , fara sa-l perturbam cu o intrebare ? Ca se-ntoarce Traienel iar Victoras nu va avea trei luni de pace pana la tribunal pentru ” plagiatul ” din 2003 !

 114. 119 lilith august 24, 2012 la 5:58 pm

  strumph-ul cu tricou bleu si pantalonasi albi reales presedinte de CCR-ul sau se teme de poporul care nu l.a ales.

 115. 120 NELU FIERARU august 24, 2012 la 7:13 pm

  BASESCU A REUSIT SA SPULBERE TOATE IDEALURILE REVOLUTIEI DIN DECEMBRIE! ACEST URIAS DEZASTRU NU IL MAI POATE REZOLVA POLITICIENII,CI POPORUL! SUNTEM PE BARICADE LA UNIVERSITATE!

 116. 121 Ghita Bizonu' august 24, 2012 la 7:51 pm

  Judit gherghiteanu

  Dpv formal RPR si RSR erau republici parlamentare si sefu lu statu era decorativ. Asta cf constitutiei. Ca Ceasca o fi fost opresedintele da meru se specifica Presedintele NC , secretar general al …Si tot formal parlamnetu (Marea Adunare nationala) era organu suprem din stat.. Si easca conducea fiindca el era secreatru general, adica seful de partid al cvasi totalitatii deputatilor MAN (ca sefii de culte nu erau membri de partid… fiindca nu puteau fi atei! da erau in MAN) ….

 117. 122 Taranul august 24, 2012 la 8:02 pm

  Tara piere de tatari,………bea cu lautari!Domnilor,dupa un an 2012 cu o productie de griu,porumb, fl soarelui sub 50%decit normal,ptr 2013 nu se poate pregati terenul din cauza secetei.Nu intereseaza pe nimeni aceasta stare de fapt.Agricultura nu este in situatie de urgenta ci in stare de razboi.Ce masuri iau cei care ne conduc.Unde esti domnule Daia,nu;l lasa pe Constantin,ajuta-l ca el este tinar nu stie ce este agricultura,siguranta alimentara,piine pentru popor.

 118. 123 Maximmouse august 24, 2012 la 8:29 pm

  @Pali!

  Da….si eu am inceput sa ma indoiesc de pontiac….sunt tulburat.

  Dupa discursul din Parlament la caftanirea puiului de naparca, am reactionat dur, apoi, dupa actiunea rapida a suspendarii satanei, mi-a mai venit inima la loc. Acuma sunt tulburat, am asteptari mari, dar ia priveste : mugurciuvica a inceput sa ameninte voalat ca vom fi privati de fonduri europene , ca ni se va lua dreptul de vot, ca vom fi scosi din ue ( atat paguba, dupa parerea mea, dar mahnire mare pt. capsunari…desi pe criza asta s-ar prea putea ca propriii cetateni ai Spaniei sa ajunga sa culeaga cu mult spor, capsuni…). Nu stiu ce sa mai zic, sunt spectator. Poporul s-a exprimat, acuma oamenii politici, vinovatii principali , trebuie sa hotarasca.Oricum, sa fim sanatosi.

 119. 124 Maximmouse august 24, 2012 la 8:39 pm

  @Criticos,

  Cri, in lumina noilor intamplari „statistice”, ce crezi, eu, am gresit sau nu cand am gandit ca poporul l-a iubit pe satanail? Am gresit! Sa facem socoteala ca incepand cu suspendarea din 2007 ,inclusiv, acesti borfasi portocalii au avut o marja de manevra la frauda de cat , Cri? Sa zicem , minimum 2.500.000 de voturi? Realizezi ?! Mai poti avea o farama de incredere in TOATE proocesele electorale din 2004 pana astazi? Atunci, de ce sa fii deprimata? Ba , sa ai nadejde! Sigur, politicienii USL , hm…vom vedea, deputatii…vom vedea, dar , vestea buna este ca totusi, poporul roman EXISTA! Ia uite ghinion …pentru cei ce s-au canonit destul de multi ani sa-l anihileze. 🙂 🙂

 120. 125 Daniel august 24, 2012 la 9:16 pm

  @blogideologic
  Sunt extrem de prins acum si nu pot elabora. Cred ca atitudinea Romaniei trebuie sa fie una conservatoare, cu accent pe agricultura, refacerea institutiilor statului, o atitudine corecta fata de toti actorii implicati (respect fata de proprietate, drepturi si libertati fundamentale), revenirea la valorile crestine traditionale, reforma educatiei, cu o programa alcatuita de oameni competenti. De asemenea este nevoie de analisti care sa sesizeze din timp posibilele pericole interne si externe si sa pregateasca o strategie. Aici intram inclusiv in domeniul financiar, dar nu numai, unde, cel putin pe acest blog, cei care ar putea reprezenta pepiniera de specialisti erau demonizati, in timp ce adevaratele probleme nu erau abordate (justitia si celelalte pe care le simtim acum).
  Este nevoie de reprezentarea eficienta a intereselor Romaniei si de instruirea populatiei. De asemenea realizarea infrastructurii este importanta, inclusiv cea legala care, aparent, legifereaza dictatura.
  Inlocuirea persoanelor incompetente sau de rea-credinta care au sufocat institutiile statului este de asemenea o prioritate.
  Abia apoi, ca importanta, putem vorbi de indicatori economici si strategii sectoriale.

 121. 126 M.Voicu august 24, 2012 la 9:25 pm

  ►Preşedintele Emil Constantinescu a fãcut primul general-femeie la Ïevidenţa Populaţiei deşi, schimbând forma actului de identitate, ”a uitat” rubrica pentru grupa sanguinã – vitalã pentru cetãţenii în dificultate. Nu s-a revenit la normal, cum nu s-au activat Cãrţile de Alegãtor (putinţã puţinã, cum ştie şi CCR) – pentru care s-au plãtit şi studiile de fezabilitate şi tipãrirea acestor acte.
  ►La Recensãmânt a apãrut conceptul de ”rezultate preliminare şi provizorii”, dar chiar pentru numãrul de cetãţeni români ❗
  În aceeaşi érã Loto comunicã, imediat dupã extragerea numerelor, şi unde s-a plãtit biletul câştigãtor, şi asta preliminar, dar nu e şi provizoriu.
  ►Înţeleg cã la CCR s-a dat un ”rezultat preliminar şi provizoriu” – înaintea de data de 12.09.2012 – pe care CCR şi-a dat-o singurã tocma’ spre a da timp colectãrii datelor definitive

 122. 127 Daniel august 24, 2012 la 9:27 pm

  @Ovidiu
  Poate ca ai dreptate. Crezi ca PDL s-ar impiedica de un astfel de amanunt intr-o situatie similara? Asta e problema: ticalosii sunt mult mai motivati sa faca rau decat oamenii obisnuiti bine.
  USL tine mai mult la respectarea anumitor formalitati decat la victoria principiilor si a vointei cetatenilor. Chiar si acum se poate reglementa situatia daca exista vointa politica. Ma indoiesc ca, in acest moment, vor veni iarasi trupele Tratatului de la Varsovia sau de la Lisabona, ca in 1968 la Praga, sa ne „elibereze”? Anul acesta implinim si 56 de ani de la Revolutia din 1956 de la Budapesta unde Uniunea Sovietica (era sa scriu Europeana), s-a asigurat de triumful democratiei populare impotriva poporului ticalos care vroia si el democratie, dar reala nu doar la nivel de propaganda.

 123. 128 Adrian B. august 24, 2012 la 10:01 pm

  Filmul ” The Last King of Scotland ” ( povestea Dictatorului Idi Amin…) va poate ajuta sa anticipati ce se va intampla cu T. Basescu ! Va doresc vizionare placuta!

  http://filmehd.net/the-last-king-of-scotland-ultimul-rege-al-scotiei-filme-online-gratis.html

  P.S. Inca ceva! Americanii au avut tot timpul grija de oamenii cu care „au lucrat” : spioni , tradatori de tara , turnatori , cartite , etc. Deci , vor avea grija si de Traian Basescu ! Aduceti-va aminte ce suparati au fost pe Guvernul pakistanez care si-a permis sa-l aresteze pe medicul care la tradat pe Bin Laden…

 124. 129 Alexandru august 24, 2012 la 10:58 pm

  Sunt foarte curios ce dosare mai inventeaza „justitia” pe numele Dvs.
  Sibiul va sustine!! Fiti tare.

 125. 130 betalfa august 24, 2012 la 11:06 pm

  @Roxana Iordache – cred ca am ales gresit termenul de dreapta pt. ca AM TOT RESPECTUL pt. micul entrepreneur care plateste salarii, plateste TVA, numai el/ea stie cat a pus la bataie intr-o piata foarte anemica – si plina de surprize, pe fiecare din ele scriind faliment. Poate termenul mai corect e cel folosit de Pres. Iliescu: „Capitalism de cumetrie”, sau mai exact Capitalism-mafioto-fascist ! Pentru ca daca banul PRIN ORICE MIJLOACE e scopul … nu vedeti ca s-a ajuns la trafic cu copii, pt. organe !?…. in tarile est, dar si in vest, exista agentii „de turism” care recruteaza „pt. destinatii exotice” tineri sanatosi – in acele destinatii exista politie slaba, coruptie, legislatie slaba, si niste spitale de campanie (militare) specializate in transplanturi – unde respectivii sunt asasinati si organele transplantate unui mare bogatan. ACEEA este fata finala si ULTIMATIVA a Capitalismului-mafioto-fascist !…. in care animalele, plantele si in ultima instanta omul – pur si simplu sunt MIJLOACE de facut bani, inclusiv prin sacrificare ! Se taie dorsala de la rechin si se arunca inapoi in ocean (100 Euro/kg) unde nu mai are nici o sansa. Si nu stiu ce praf de om se consuma in Korea de Sud. E – T – C !!!!…. daca nu exista STAT cu LEGI, REGULI, acolo se ajunge ! La SCLAVAGISM-MAFIOTO-FASCISTO-CRIMINAL !!!!… BANUL nu este nici telul, nici recompensa suprema. Trebuie sa REVENIM la un sistem echilibrat in care 50% este recompensa baneasca si 50% pozitie sociala. Pozitie care sa insemne ceva !… azi toti sunt ZERO (profesori, generali, artisiti, ingineri), exceptie cei cu BANI !… azi a parcat o pitsy cu Rolls-Royce pe trecerea de pietoni si fuma vorbind la celular. Toti claxonau, ea nimic. O masina cu nr. inmatriculare UK – deschide usa si zice: When did I get to Disneyland ?! –- SANS COMMENTAIRE !

 126. 131 M.Voicu august 25, 2012 la 12:25 am

  @Maximmouse august 24, 2012 la 8:29 pm scrie: ”mugurciuvica a inceput sa ameninte voalat ca vom fi privati de fonduri europene , ca ni se va lua dreptul de vot, ca vom fi scosi din ue ( atat paguba, dupa parerea mea, dar mahnire mare pt. capsunari…
  Libera circulaţie a fost consacratã prin Tratatul de la Helsinki (helsinki 1975 « G E O P O L I T I K O N) – şi înainte de 1989 a fost imputatã nerespectarea d’aici – cã doar ţãrile vestice n’or fi semnat ştiind cã din Est oricum nu se dãdea voie ? 😉

 127. 132 blogideologic august 25, 2012 la 7:48 am

  @ Maxim
  Probabil că mugurciuvică are un mesaj de la emilconstantinescu pe care-l transmite poporului. Şi eu m-am mirat că mugurciuvică nu mai este spontan.

 128. 133 intrusul august 25, 2012 la 8:23 am

  PARLAMENTUL trebuie sa
  Ia act de hotărârea curții privind desfășurarea referendumului și atâta tot;
  Constate că punctele 4 și 5 din Hotărâre nu trebuie luate în seamă pentru că depășesc atribuțiunile funcționale ale CCR;
  Constate că membrii CCR au prelungit în mod nejustificat depunerea
  concluziilor cerând liste pe care nu le-a luat în calcul luând astfel o hotărâre care nu se bazează pe situația reală înaintată la chiar cererea CCR, ci pe baza unor liste asupra cărora unul din membrii CCR s-a antepronunțat imediat după prima declarație a CCR afirmând că nu sunt reale;
  Constate că deciziile CCR au fost luate sub amenințări și presiuni pe care chiar membrii CCR le-au reclamat, prin domnul Zegrean în adresa către Comisia de la Veneția, și doamna Aspasia prin amenințarea primită înainte de pronunțare și ca atare să declare această hotărâre viciată de amenințări și presiuni deci lovită de nulitate;
  Constate că în lumina actualizării documentelor și listelor permanente la cererea CCR, cvorumul este atins și deci să declare demiterea președintelui.
  Decidă după cum consideră legal în virtutea Legii Referendumului, a situației reale a listelor permanente și a deciziei nr 34 din 06.06 . 20102 a CCR;

  Toate aceste lucruri sunt nu simple interpretări gen Zegrean ci fapte bazate pe lege fapte care nu pot fi contestate nici de mama lui Barroso. Întrebarea care se pune este vrea Parlamentul sau liderii USL, să respecte HOTĂRÂREA MAJORITĂȚII REALE A ROMÂNILOR? VREA CINEVA CU ADEVĂRAT SĂ RESPECTE VOINȚA POPORULUI FĂRĂ SĂ ÎI TREMURE TURUL PANTALONILOR DE TEAMA PORȚILOR STRĂINE ? Ce spuneți domnilor Ponta și Antonescu vreți să fiți alături de cele 7,4 milioane de români ? Demiterea lui Băsescu și împlinirea voinței majorității românilor stă în mâna dumneavoastră. Aveți 4 zile să vă decideți de partea cui sunteți

 129. 134 santinela august 25, 2012 la 8:51 am

  O intrebare. Nu credeti ca este o ocazie unica la Congresul PPE ce se va „tine”(daca) la Bucuresti sa aratam lumii occidentale,adica lui Barosso,Merkel si celorlalti ciumpalaci cit este de iubit Basescu in Romania? Adica asa 100-200 de mii de oameni in strada,la usa Congresului lor care sa strige si cit de mult ii respecta pe cei care ne-au batjocorit voturile ?

 130. 135 Ovidiu august 25, 2012 la 9:23 am

  @Daniel „Chiar si acum se poate reglementa situatia daca exista vointa politica.”

  Cred ca situatia e decisa in acest moment la toate nivelele, vezi ce a declarat ieri seara Antonescu pe A3. Adica vointa politica nu mai exista, sau a fost infranta de EU si US.

  Probabil ca asta va fi un subiect in campania electorala ce urmeaza : in ce masura mai suntem tara ‘suverana’ sau am devenit o anexa a EU si US ?
  E un subiect major, sper ca va fi abordat si nu bagat sub pres.

 131. 136 blogideologic august 25, 2012 la 9:32 am

  Examenul pentru obţinerea gradului de professeur agrégé în Franţa este chiar mai dificil decât un examen de doctorat, titlul de agregat conferă şi dreptul de a preda în învăţământul superior, respectiva invenţie în educaţie aparţine Ideologilor primari http://blogideologic.wordpress.com/2007/12/08/ideologia-scolilor-centrale/ şi a fost aprobată de către Napoleon Bonaparte pentru licee, unde bacalaureatul autentic este considerat a fi “primul grad universitar”. Mă mir că, fiind la studii în Franţa pentru doctorat, domnul Daniel Funeriu nu s-a străduit să obţină pe-acolo şi un titlu de professeur agrégé, chiar şi eu aş fi spus în acel caz : Chapeau! Subliniind că acest titlu ştiinţific şi didactic prestigios, anume “professeur agrégé”, ar fi onorat categoric funcţia de ministru al Educaţiei în România, poziţie pe care Daniel Funeriu a ocupat-o o vreme, fiind plantat acolo de către Traian Băsescu, dar producând atâtea daune în învăţământul românesc, chiar omucideri indirecte, adică sinucideri. Bunul Dumnezeu să îl ierte pe bietul copil basarabean cu numele Sava Marius mort la 19 ani http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/Timisoara-mort-politie_0_548345305.html Regretatul Sava Marius http://unimedia.md/?mod=news&id=38568, absolvent al unui liceu de construcţii din Timişoara în anul 2011, şi care vroia să ajungă arheolog, luase nota 9 (nouă) la proba de Limba Română, şi nota 4 (patru) la proba de matematică destinată liceelor teoretice, nu liceelor tehnologice. Credinţa în România a copilului basarabean Sava Marius a fost exagerat de mare. Acel act disperat al său demonstrează necesitatea stringentă a reintroducerii bacalaureatului diferenţiat în România. Însă atunci când primul guvern USL a propus bacalaureatul diferenţiat, fostul ministru portocaliu Daniel Funeriu a strigat : “Examenul diferenţiat este o eroare majoră!” http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/bacalaureat-2012-funeriu-examenul-diferentiat-este-o-eroare-majora-267042.html

 132. 137 h32250 august 25, 2012 la 10:05 am

  D-nule Năstase
  Comandantul de navă Traian Băsescu nu mai este dorit de echipaj și va fi cât de curând aruncat peste bord, pentru a se evita scufundarea corabiei.
  Așa că fi optimist, pentru că vei scăpa de suferința la care ești supus pe nedrept.
  Sunt un simpatizant al PNL-ului și în același timp al USL-ului, deci și a PSD-ului.

 133. 138 lilith august 25, 2012 la 11:09 am

  M. Voicu,
  referitor la decizia ccr:
  „Prezenta hotărâre se prezintă Camerei Deputaţilor şi Senatului, întrunite în şedinţă comună.
  Hotărârea este definitivă şi general obligatorie şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi în presă.”

 134. 140 Maximmouse august 25, 2012 la 12:58 pm

  @M.Voicu!

  Atunci , rezulta ca : mugurciuvica, cel putin in acest folder, dezinformeaza, cu scopul clar de a ameninta, de a coalgula teama permanenta a omului simplu , ca nu va mai putea accede spre „taramul fagaduintei”.

 135. 141 Maximmouse august 25, 2012 la 1:13 pm

  @blogideologic, Stimate domnule Filipas,

  Hm…emilconstantinescu…faptul ca sustine „sfarsitul carierei sale poliitice , urmare a permisiunii de survol pentru bombardarea statului yugoslav” , este un alint…principalele vinovatii ale guvernarii pe care a girat-o, sunt multe, multe altele. In principal, a fost faptul ca a deschis larg poarta distrugerii Romaniei , pentru niste avantaje absolut iluzorii , distrugerea economiei, a invatamantului, a sanatatii ( ca o picanterie , pana si sediul Sanepidului l-a desfiintat, retrocedant cladirea , spune gura lumii , chiar lui cuscra’sau 🙂 ) , a infrastructurii ( aici sunt banii dvs .! 🙂 ) , distrugerea comertului cu produse romanesti , in vederea transformarii temeinice a Romaniei intr-o piata sigura pentru cei de aiurea…ce sa mai zic… SI autorizatia de survol pentru bombardarea Yugoslaviei….un dusman. Acum il vad, cum da lectii…lectii de ce domnuleemilconstantinescu? lectii de ce? Si asa mugur asa ciuvica …pana la urma…:) 🙂 🙂 sau sa zicem , invers ; asa ciuvica , asa mugur…:)

 136. 142 Maximmouse august 25, 2012 la 1:21 pm

  @ Ovidiu,

  Eu cred ca USL trebuie sa gaseasca alte „vedete ” pentru la iarna , pentru ca , daca vii tu ponta si tu antonescu si conditionezi Parlamentul de asumarea ta , fara consultarea Parlamentului, atunci, in urma acestui esec, ia-ti frate talpasita! Alegatorii ar fi fost langa ei , cu siguranta , daca dovedeau o pozitie corecta….dar sigur, in caz de „ceva”, ar fi trebuit sa fie primii tamponati. Bagand, viclean , motivatia ca Romania ar avea de suferit, ma inspira sa intreb : daca Antonescu si Ponta ar fi fost zburati de UE si US , asta ar fi insemnat ca era zburata Romania? Ei ar fi zburat, dar…am fi scapat de satana, asa , ei raman, nu-i doare capu’, si satanail se aburca iar pe noi. Incep sa semene cu satana , care si el are pretentia ca daca el pleaca , atunci , dispare presedentia…Pffff.!

 137. 143 Ovidiu august 25, 2012 la 1:53 pm

  Maximmouse

  „ma inspira sa intreb : daca Antonescu si Ponta ar fi fost zburati de UE si US , asta ar fi insemnat ca era zburata Romania? Ei ar fi zburat dar…am fi scapat de satana, asa , ei raman, nu-i doare capu’, si satanail se aburca iar pe noi. ”

  Interesanta intrebare. Nu m-am gandit la asa ceva si cred ca nici Antonescu&Ponta nu considerat serios o asemena varianta.

  Poate din cauza asta (din teama pentru viitorul lor politic) nu au dat dovada de hotarare (curaj, determinare) in fata EU&US si s-a terminat asa patetic intreaga poveste. Acum, dupa doua luni de agitatie, am ajuns exact de unde am plecat la sfarsitul lui iunie.
  A meritat ? Cine plateste factura ?

 138. 144 Theodora august 25, 2012 la 1:55 pm

  Nu cumva romanii sunt atat de obisnuiti sa fie furati incat nu se mai revolta atunci cand li se intampla?
  7.4 milioane de romani au iesit la vot si au avut pentru cateva minute curajul sa spuna ca nu il mai vor pe Basescu presedinte.
  Atat a durat curajul romanilor. Pe urma a revenit resemnarea.
  http://theodora0303.wordpress.com/2012/08/25/cand-vad-cati-protestatari-sunt-in-piata-universitatii-ma-intreb-daca-nu-cumva-romanii-s-au-obisnuit-atat-de-mult-sa-fie-furati-incat-nu-mai-reactioneaza-atunci-cand-li-se-intampla/

 139. 145 Adrian B. august 25, 2012 la 2:40 pm

  Ma rog pentru sanatatea si libertatea dumneavoastra ! Va doresc tot binele din lume!

  Cu respect, Adrian B.

 140. 146 Ovidiu august 25, 2012 la 2:54 pm

  @maximmouse

  Nu cred ca mai e timp pentru a construi public noi „vedete”.
  USL va trebui sa mearga pe formula Crin&Ponta desi cred ca ii va costa fiecare saptamana de acum incolo. Le va atarna de gat referendumul asta ca o piatra de moara.

 141. 147 Judit gherghiteanu august 25, 2012 la 3:30 pm

  D-le Nastase, sper ca va simtiti bine, nu va lasati, timpul trece repede. Terminati cit mai repede lucrarea despre Reprezentarea Romaniei in EU, caci tara are nevoie.
  http://www.squidoo.com/anime-coloring

 142. 148 Criticos august 25, 2012 la 4:08 pm

  @Ovidiu Ar fi o greşeală! Dacă te uiţi mai bine, cu sau fără cvorum, din motive ce vor ieşi la iveală, „democraţia” Vestului tot îl păstra pe scelerat la Cotroceni. Nu că am avea cine ştie ce şanse – avem doar o umbră de şanse – dar tot mai sunt. Nu să scăpăm de el. Să fim serioşi, cu el vom muri, cu mafia lui. Dar această mafie va avea ceva mai mult de furcă.

 143. 149 Criticos august 25, 2012 la 4:16 pm

  PS Vezi reacţia presei vestice la condamnarea dlui Năstase, a mizerabilului de ambasador al SUA şi înţelege că încarcerarea era o dorinţă arzătoare a Vestului, chiar mai mult decât a sceleratului. Încă nu şi-au încheiat socotelle cu noi.

 144. 150 Ovidiu august 25, 2012 la 4:17 pm

  @maximmous…”daca Antonescu si Ponta ar fi fost zburati de UE si US..” „Adevarul” zice ca au zburat, chiar azi si-au luat bilet de avion la British Airwways si au plecat in concediu pana pe 31 August. Ne lasa pe noi sa il admiram pe Basescu cum se intoarce la Cotroceni (cu Loganul si in tricou albastru). Ponta a plecat la Londra (el e mai anglofil, mai euro-atlantic) iar Antonescu la Napoli (el mai european, cum sunt PNL-istii in general, vezi Tariceanu).

 145. 151 Daniel august 25, 2012 la 4:27 pm

  Ovidiu, tind sa fiu de acord cu tine, dar asta nu inseamna ca actiunea este oportuna. Oportun ar fi sa se actioneze cu toate mijloacele, acum, caci momentul e extrem de favorabil. Mai tarziu vom dori si poate ca nu va mai fi posibil. In sport se spune ca ratarile se razbuna. Viktor Orban, facand abstractie de masurile luate, avand suportul popular, si-a putut implementa politica asa cum a vrut. Nu vorbesc de continut aici, ci de opozitia externa. Daca vrei se poate. E un moment ideal.

 146. 152 Criticos august 25, 2012 la 5:44 pm

  PPS Ar fi o greşeală înlocuirea liderilor, să nu se înţeleagă pe dos. Greşeală ar fi neîncrederea în ei. N-or fi ei Feţi-frumoşi, dar alţii mai buni chiar nu are USL

 147. 153 M.Voicu august 25, 2012 la 7:59 pm

  @ lilith august 25, 2012 la 11:09 am
  Mulţumesc pentru citatul, cum ziceţi: ”referitor la decizia ccr: “Prezenta hotărâre se prezintă…
  Putem avea certitudinea cã nu urmeazã vre-o Ïeratã ?
  Jud.Aspazia Cojocaru: ”Eu, dupã mine trebuia anulat referendumul… date false !”. Însã, referendumul este un fenomen, şi fenomenele produse nu pot fi anulate (efectele, da, dar asta-i altceva).
  CCR a cerut actualizarea listelor de la Guvernul Ponta, dar acestea trebuiau sã fi fost actualizate de guvernele E.Boc şi M.R.Ungureanu la timpul lor, conform calendarului electoral al acestui an şi HG nr.140 din 16.03.2012 privind stabilirea datei de desfãşurare a alegerilor pentru autoritãţile administraţiei publice locale din 10 iunie 2012. BEC trebuia sã aibã listele deja actualizate conform cu LEGEA – faţã de care nu sunt independenţi; BEC a fost ”fãcut independent” faţã de Guvern (şi vedem adesea cã la noi, independenţii folosesc înţelesul cã nu rãspund faţã de nimeni) – deşi am plãtit ce se dovedeşte o platã nedatoratã (plus daunele-consecinţe).
  ”Listele” n-au influenţat votul cetãţenilor. Pentru interpretarea rezultatului însã, cum scria odatã Jud.Iulia Motoc: ”consider că acesta este la latitudinea instanţei de judecată, în virtutea dreptului suveran al judecătorului de a aprecia.”.
  LEGEA, la care face trimitere, spre completare, şi legea CCR, are prevederi pentru prezentarea probelor ascunse, ”apãrute, de regulã, ulterior pronunţãrii hotãrârii de cãtre aceeaşi instanţã” (d’aia se cheamã revizuire, nu eratã); o nouã judecatã ”pe temeiul unor elemente care nu au format obiectul judecãţii finalizate cu pronunţarea hotãrârii a cãrei revizuire se solicitã” [G.Boroi şi Dumitru Rãdescu, ”Codul de Procedurã Civilã, comentat şi adnotat”, Editura ALL, Bucureşti, 1995, pag.560]. Adagio-ul: ”puterea de lucru judecat este total independentã de calitatea soluţiei pronunţate”, cum se învaţã la drept [Op.cit., pag.237] – e ca mângâierea pe burta care n-a prea stat pe carte; eu cred cã aduce cel mai mare prejudiciu justiţiei, fãcând-o dependentã de timp şi de timpuri.
  …dacã un viu are ”certificat de deces”, nici-un popã nu-l îngroapã !

 148. 154 Ovidiu august 25, 2012 la 9:02 pm

  @Daniel…”Viktor Orban, facand abstractie de masurile luate, avand suportul popular, si-a putut implementa politica asa cum a vrut.”

  Orban e alt „material” ( e o personalitate puternica, P&A nu se compara) si a actionat inteligent, treptat nu asa devalmaseala ca USL in iulie. In plus are 2/3 din parlament.
  O actiune gen Orban e posibila doar dupa alegerile din toamna daca sunt castigate confortabil si la USL vin alti lideri, mai maturi, mai putin impulsivi, mai tenace.
  Acum nu, acum doar poate fi pregatit terenul pentru asa ceva.

 149. 155 Ovidiu august 25, 2012 la 9:10 pm

  Criticos…”Ar fi o greşeală înlocuirea liderilor”

  Sigur, nu mai e timp de asa ceva, acum prioritar e castigarea alegerilor la scor (daca nu sunt castigate asa atunci basescu va face iarasi jocurile, atunci chiar putem vorbi de esec major, e nevoie de +50% sau nimic)

  Inlocuiri acum doar ar dezorienta electoratul, identitatea USL e data de binomul Po&An.

 150. 156 Maximmouse august 25, 2012 la 10:55 pm

  @Ovidiu.

  sigur, se pot odihni impacati …au indeplinit sarcinile…pfff! Mai bine nu-mi ziceai ….

 151. 157 Ovidiu august 26, 2012 la 12:40 pm

  @maximmouse

  Pardon, doar Antonescu a plecat sa se odihneasca la Napoli, Ponta a plecat la Londra doar ca apoi sa ia avionul spre Africa de Sud.

  Ce legatura are Romania si „cauza nationala” cu „internationala socialista” doar D-zeu stie


  Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, începând de luni, prim-ministrul Victor Ponta va fi prezent la Cape Town, în Africa de Sud, cu ocazia Congresului XXIV al Internaţionalei Socialiste, care are loc o dată la patru ani.
  Premierul Ponta se va întâlni atât cu Jacob Zuma, preşedintele Africii de Sud, cât şi cu alţi şefi de guverne şi lideri ai partidelor socialiste, se menţionează în comunicat.

 152. 158 dorian65 august 26, 2012 la 2:21 pm

  Buna intrebare Ovidiu,raspuns -noi.Uite cum am perceput eu treburile acestea:PDL-isti in timpul lor au furat ca-sa recupereze handicapul PSD-istilor.PSD-isti au cam saracit, saracii, si cu ajutorul crizei mondiale au vrut puterea ca-sa se mai puna si ei pe picioare ,un pic.
  USL -ului ii mergea treaba daca avea ceva lideri cu un pic de creer si isi lua toate masurile legale pregatind minutios debarcarea lui Basescu.
  Entuziasmul populatiei nu este un suport rigid in nici o actiune el este decat un punct de plecare in a construii ceva .

 153. 159 teostanc august 26, 2012 la 5:05 pm

  Roxana Iordache,

  PSD si PNL au făcut o alianță politică pentru câteva obiective care pot dura cel mult o legislatura:

  Îndepărtarea băsismului;
  Destructurarea băieților deștepți;;
  Aprobarea unei noi Constituții;;
  Buna gestiune a economiei;;
  Protejarea populației de masurile luate de guvernele de dreapta care transferă criza pe seama celor mai mulți și mai fără bogăție.;

  USL se va destrăma in mod sigur, sper că numai după atingerea obiectivelor de mai sus.

  PSD este de stânga si va rămâne afiliat PSE iar PNL este de dreapta si nu știu cui va rămâne afiliat dar va rămâne de dreapta.

  PS

  Nu am date din interiorul alianței dar trăiesc cu impresia că schimbarea lui Băsescu a fost mai mult dorința PNL.

 154. 160 Ovidiu august 26, 2012 la 5:07 pm

  @dorian65

  de acord cu tot ce ai scris…

 155. 161 blogideologic august 27, 2012 la 7:17 am

  @teostanc spune : „PSD si PNL au făcut o alianță politică pentru câteva obiective care pot dura cel mult o legislatura.”
  PSD si PNL au făcut o alianță în cadrul Doctrinei Naţionale, pentru promovarea naţionalismului românesc şi contracararea politicilor antinaţionale susţinute de Traian Băsescu la cererea unor străinezi care se cred gauleiteri.

 156. 162 iimbecila august 27, 2012 la 6:27 pm

  imediat dupa referendum am gandit ca ccr a gresit amanand decizia insa consider in aroganta mea ca decizia de acum a curtii este corecta si conditia de cvorum a fost la fel. de ce nu s-a putut repeta referendumul fara conditia de jumatate plus unu in conditiile in care referendumul a fost boicotat de catre insusi presedintele suspendat si de catre pdl? daca curtea a acceptat verificarea :)) listelor electorale cred ca accepta si repetarea referendumului fara conditia de cvorum, tocmai pentru ca exista un motiv fff serios pentru acest lucru.
  ccr nu poate sta niciodata impotriva vointei celor multi caci nu-si poate asuma responsabilitatea izbucnirii unei revolutii chiar daca va sta asa cum spunea draganu impotriva unei legi trecute de parlamentul ales de catre cei multi deci impotriva lor. ccr nu isi permitea sa respinga propunerea de repetare a referendumului chiar daca ar fi fost neconstitutional acest lucru. dar daca nu s-a cerut……doamne! era clar ca ccr nu putea da alta decizie si imi este acum si mai clar motivul curtii de amanare a anuntarii deciziei.

 157. 163 Nineta august 27, 2012 la 7:05 pm

  I. USL solicită venirea masivă a susținătorilor săi în campania de alegeri parlamentare din Noiembrie ca fiind principalul mijloc de pregătire a schimbărilor reale în bine ale societății și economiei românești, a legislației și instituțiilor statului, inclusiv a celor de forță (Procuratura, SRI, SIE) și nu în ultimul rând CSM și CCR care și-au dovedit aportul decisiv la susținerea artificială a președintelui Băsescu la referendum.
  Realitatea este că deși în principiu USL are dreptate, nu se vorbește prea mult de faptul că poporul în fracțiunea sa democratică, adică cei 8,5milioane votanți (incluzând și pe cei care și-au exprimat dreptul de vot cu alte opțiuni electorale) trebuie să fie reconvins că prezența la vot și mai ales opțiunea la vot trebuie să se facă în favoarea USL.
  Prezența la vot într-un număr atât de mare în 29 Iulie 2012 nu este neapărat repetabilă în Noiembrie 2012! Este o imensă greșeală să se creadă acest lucru din următoarele motive:
  1. pregătirea internă și internațională a suspendării președintelui Băsescu cât și tot managementul situației până la revenirea acestuia în funcție, a avut carențe grave, decizii eronate și, ca urmare, susținătorii USL au sesizat această slăbiciune ca pe o imensă frustrare.
  2. prigonirea votanților, în special a celor de la sate, printr-o nemaiîntâlnită vânătoare cu procurori alergând din casă-n casă, agitând biblii și amenințări cu dosare penale au provocat pe de o parte radicalizarea opiniilor politice ale acestora dar pe de altă parte descurajarea multora dintre ei de a se mai prezenta la vot cât timp nu au văzut din partea guvernanților USL măsuri adecvate care să stopeze și să repare aceste abuzuri. Faptul că guvernanții au acceptat dictatul de la Bruxelles privind, printre altele, condițiile de cvorum dar și neschimbarea procurorului general, nu a fost acceptat niciodată de către electorii USL ca fiind dorința lor și de aceea nu poate fi invocat în apărarea guvernului și a președintelui interimar pentru imposibilitatea, ulterioară acestui accept,
  de a acționa în combaterea abuzurilor.
  3. Acceptarea intervenției străine, atăt a unor cancelarii europene cât și a SUA prin ambasadorul Gitenstein și emisarul Gordon, au fost receptate de către populația României, pe drept cuvânt, ca fiind adevărate acte de decizii în forță de tip colonialist și nicidecum democratic, care sunt în egală măsură precedente periculoase și constituie, pentru români, palme umilitoare de care guvernarea nu numai că nu i-a putut feri dar în mare măsură este considerată responsabilă pentru faptul că nu a dat un răspuns adecvat la aceste adevărate atacuri ce au avut ca urmare directă și imediată instalarea pentru prima oară în istoria României, după o perioadă istorică foarte lungă, a unui președinte de țară înscăunat de puterile străine și nu prin votul democratic al poporului, vot care a fost transformat pur și simplu într-o imensă bătaie de joc.
  4. consumarea unei perioade importante cu priorități în principal electorale și în defensivă permanentă, a pus guvernul în situația că nu a putut lucra la proiecte de legi cu efect imediat și care să aducă economia măcar la un nivel cât de cât superior celui moștenit. Există câteva excepții dar ele, deși au un caracter reparator foarte însemnat, nu fac simțită în rândul populației revirimentul așteptat.
  5. persoanele propuse de USL atât ca miniștri ai guvernului (Rus, Marga ș.a.) cât și în alte funcții importante (ex. Dobre) dar și ca reprezentare media, vitală prin reprezentare pentru imaginea uniunii (Fenechiu, Nicolăescu, Câmpeanu, Norica Niculae), cu părere de rău și sinceritate trebuie spus că nu corespunde așteptărilor populației care au adoptat mesajul USL de schimbare nu numai a președintelui Băsescu! Vrem cu toții persoane de mare competență și probitate morală dar și cu bună comunicare media, fără limbaj de lemn și oratorie ieftină fără miez.

  Ca o concluzie:
  Dacă USL refuză, în interiorul uniunii dar și a fiecărui partid, să facă o analiză drastică a motivației reale pentru care am ajuns cu toții în situația de a-l vedea pe T. Băsescu conducând această țară în ciuda votului de 7,5 milioane împotriva lui și dacă se va continua găsirea vinovaților numai în persoana acestuia, serviciilor secrete care îi sunt fidele, instituțiilor din sistem corupte și șantajabile și cancelariilor străine interesate de un “yes man!” care să ofere în contra-partidă nu numai votul său în CE cât și imense avantaje economice, financiare și resurse vitale de interes național, dacă nu vor corecta de îndată mecanismele de luare a deciziilor în cadrul USL în baza unor analize mult mai competente asupra oportunității și consecințelor, dacă nu se va forma de îndată o strategie plecând de la premizele cele mai rele și nu de la cele mai bune privind acțiunile viitoare ale lui T. Băsescu, atunci sigur dezastrul nu va întârzia să sancționeze USL și odată cu el pe noi toți chiar înainte de alegerile parlamentare.
  IMPORTANT!
  O analiză separată și specială ar trebui să fie făcută privitor la posibilitatea modificării majorității parlamentare de către Traian Băsescu prin negocieri secrete cu UDMR și UNPR, posibil reprezentanții minorităților în Parlament, în scopul preluării controlului total asupra Parlamentului cu consecințe dezastruoase, începând cu schimbarea președinții camerelor și continuând cu demiterea Guvernului României prin proceduri parlamentare înainte de începerea alegerilor a.î. organizarea alegerilor să fie în mâna PDL și a altor partide ce urmează a fi inventate în această perioadă.
  Neglijarea acestei posibilități și lipsa de decizie a USL ar putea fi începutul sfârșitului!

  II. Mona Pivniceru.
  În sfârșit un orizont! Pentru prima dată după o îndelungă perioadă de timp Dumnezeu luminează o opțiune cu adevărat importantă. Alegerea unei persoane de competența, energia și experiența acestei Doamne poate însemna enorm în reorganizarea justiției și nu numai.
  Nu întâmplător toate tunurile, tot arsenalul destructiv cunoscut și necunoscut al lui T. Băsescu, toate serviciile din umbră, toate sutele de bloguri și redacții on-line aservite vor împroșca, pe toate gurile de foc, atacând acest om integru care deja a făcut de unul singur niște sacrificii enorme pentru un magistrat de carieră.
  După zeci de ani de activitate a acceptat să-și dea demisia din magistratură și CSM cu unicul scop de a încerca să ducă, ca ministru al Justiției, o luptă pe care nimeni până acum nu a vrut și nu a știut cum să o poarte.
  În acest moment toate forțele USL trebuie să conceapă un plan special de protecție a acestui ministru care să facă imposibilă atingerea în vreun fel a persoanei sale de către atacatorii fără scrupule care deja au improvizat primele acțiuni de discreditare a sa. Este de neimaginat și de neiertat pentru USL dacă, după ce d-na Pivniceru a făcut aceste sacrificii, prin nepricepere și neglijență USL nu va reuși să-i asigure protecția necesară pentru a putea lucra netulburată.
  D-na Mona Pivniceru este un om de o forță extraordinară, asta impune și este evident, dar acesta nu este un motiv ca USL doar să privească și să aplaude ci să-și suflece mânecile și să conceapă un plan detaliat și atotcuprinzător de protejare a persoanei sale, un plan profesionist făcut de profesioniști în care zi de zi, oră de oră, cu acceptul prealabil al d-nei Ministru, nici o mașină de spionaj, nici un apel telefonic sau e-mail nu trebuie să rămână în afara unui adevărat serviciu de contra-spionaj care să poată identifica sursa atacurilor, identitatea celor care spionează, identitatea celor care atacă prin mijloace ilegale Ministrul Român al Justiției.
  Dacă este nevoie se pot face angajamente externe privind realizarea acestei protecții, prin firme specializate din țară/străinătate întrucât echipele SRI/ de protecție și pază nu sunt destul de credibile în această perioadă.
  Ministrul Mona Pivniceru este un bun național care trebuie protejat indiferent de costuri. Pierderea acestui atu de către USL ar fi dovada incapacității clasei politice că va merita pe viitor asemenea oameni, asemenea sacrificii, iar pentru noi Românii ar fi dovada că sunteți capabili să irosiți orice șansă de mai bine și ca urmare prezența noastră la vot ar fi inutilă.

  ……tocmai am închis televizorul…felicitări clasei politice pentru întrunirea cvorumului la sedință, câtă promptitudine din partea unor politicieni care până ieri erau de partea adevărului despre referendum, de partea poporului votant suveran… ședinta mult așteptată de noi pentru a urmări rezultatul intervenției d-lui Ghișe…bravo Domnule Ioan Ghișe și colegilor dvs. care au fost pro, sunteți un politician adevărat! V-au trădat aceeași hrebenciuci cărora le-am încredințat 7,5 milioane de voturi…. ne-au trădat chiar înainte de alegerile parlamentare…nu se mai întâlnesc ei voturile astea, niciodată!
  D-na Ministru Pivniceru, mult succes! Poporul vă susține.

 158. 164 NELU FIERARU august 28, 2012 la 11:08 am

  ASPIRATIILE AU DEVENIT ILUZII,POPORUL A DEVENIT O MASA DE MANEVRA,LEGEA ESTE FARADELEGE,IAR LUMEA POLITICA,AICI SE CEARTA,AICI ISI DA MANA,INTR-UN HAOS SOCIAL CE A FOST,ESTE SI VA FI !SOARTA POPORULUI ESTE HOTARATA PRIN CANCELARII STRAINE,IN TIMP CE POLITICIENII,UNII SE PLEACA SLUGARNIC,IAR ALTII UMPLE EMBLEMA TARII DE NOROI! DAR EI,POLITICIENII, AU SUFICIENTE RESURSE MATERIALE SA-SI SATISFACA ORICE PLACERE IN POFIDA CRIZEI,IN TIMP CE POPORUL SE ADANCESTE IN MIZERIE SI SARACIE.ESTE INCEPUTUL SAU CONTINUAREA DEZASTRULUI? PANA CAND?


 1. 1 Și ciorile mor în cele din urmă… | Teologie pentru azi Trackback pe august 22, 2012 la 1:34 pm
 2. 2 Nastase: Niciodata nu am avut mai putin "stat de drept" | News Trackback pe august 22, 2012 la 10:11 pm
 3. 3 Nastase: Niciodata nu am avut mai putin "stat de drept" | Trackback pe august 23, 2012 la 3:54 am
 4. 4 Puncte pe i: Despre cauze, institutii si oameni « Fragmentarium Politic Trackback pe august 23, 2012 la 7:51 am
 5. 5 Cat de serioasa e revista Nature…? « Motanul Incaltat Trackback pe august 24, 2012 la 3:37 am
 6. 6 Montesquieu şi Beccaria « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe august 26, 2012 la 12:44 pm
 7. 7 Curtea Constitutionala. Conceptia lui Aristotel « Motanul Incaltat Trackback pe august 27, 2012 la 3:43 am
 8. 8 Români, “ciocu mic”! | Ziarul lui Ipu Trackback pe octombrie 8, 2012 la 3:07 pm
 9. 9 Români, "ciocu mic" Trackback pe octombrie 29, 2012 la 5:15 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: