Erată la „cantonament”

Am înţeles că sunt unele persoane care mă invidiază pentru condiţiile din locul în care mă aflu. Celor care gândesc în acest fel, le sugerez să ţină seama şi de următoarele aspecte:

Cei care vin aici – şi nu le doresc acest lucru – vor trebui să se trezească, în fiecare zi, la ora 5:30, vor dormi în paturi suprapuse, vor avea apă caldă câte două ore de două ori pe săptămână, vor trebui să se obişnuiască cu mirosul de sulf şi cu depunerile de pe ţevile de apă; vor trebui să înveţe să mănânce toate felurile de mâncare – bazate în principal, pe cartofi şi varză, – cu lingura; vor trebui să se înveţe să nu se sperie de şobolani – în curtea de plimbare – dacă aceştia nu sunt mai mari de 20 de cm; să respire mai puţin în zilele de caniculă – atunci când mirosul de la groapa de gunoi din apropiere este ingrozitor; să nu se enerveze la „invaziile” periodice de musculiţe şi de ţânţari, la urletele celor obişnuiţi să „socializeze” de la ferestrele celulelor, începând fiecare frază cu un angajament de a-şi introduce instrumentul, de regulă, în morţii interlocutorului; vor trebui să se obişnuiasă cu sunetul uşilor de metal şi cu sunetul lacătelor – dimineaţa şi seara –, cu lipsa telefonului, a calculatorului, a internetului, a multor comodităţi cu care erau obişnuiţi…

Vor trebui să se obişnuiască să-şi vadă familia doar de 3-4 ori pe lună. Vor trebui să se obişnuiască, în definitiv, cu lipsa de libertate fizică, cu un mediu în care 80% din persoanele de aici sunt recidivişti.

In rest, rămâne cum am vorbit – locul acesta poate fi un fel de „cantonament”, dacă te gândeşti la Olimpiada viitoare. Depinde şi cum priveşti lumea… Unii ar spune că nu există decât ceea ce percepi – cei 4 m² în care trăieşti. Eu însă privesc mai departe…

204 Responses to “Erată la „cantonament””


 1. 1 viatacaoprada august 20, 2012 la 2:21 pm

  Un cantonament, care cred ca v-a apropiat mai mult de noi, cei simpli. In 2004, cand, din prostie eu am votat cu basescu, aveam impresia ca v-ati rupt de noi, oamenii simpli. Acum cred ca ne-ati redescoperit si sper ca pe viitor sa nu mai repetati greselile din 2004.

 2. 2 Buzaeanu Andreea august 20, 2012 la 2:28 pm

  Nu ii bagati in seama pe toti cei care apar ca ciupercile dupa ploaie!

 3. 3 Betty august 20, 2012 la 2:35 pm

  Ma bucur ca nu va disparut simtul umorului si ca sunteti mult mai bine ca inainte de…plecare in „cantonament”,sper sa va treaca timpul cat mai repede,imi ichipui cum este acolo..stiti cum se spune „sa nu dea Domnul cat poate sa duca omul”…dar sunteti un om puternic,cel putin asa va stiu eu,sa va dea DUMNEZEU puterea de care aveti mare nevoie sa depasiti cu bine aceasta situatie grea din viata dumnevoastra!Sa auzim numai de bine!

 4. 4 Lucia Gusatu august 20, 2012 la 2:38 pm

  D-le Nastase, sigur ca aveti dreptate in tot ceea ce ne povestiti,fiind un loc de nedorit , greu de suportat, dar imaginati-va ca doar prin chinul d-voastra , prin acest experiment ati facut fericit un bulibasa! Merita ,nu? Ce nu faceti d-voastra ca ei sa fie fericiti, ma tem insa ca nu pot lasa altceva in urma lor decat ura si rasbunarea!. Va doresc sanatate, rezistenta sufleteasca si gandurile d-voastra sa se indrepte ca intodeauna spre ce este creativ, constructiv si lasa in urma scrieri de neegalat, D-zeu sa va aiba in paza si sa va ajute sa treceti peste acest mare necaz!

 5. 5 Georgette Fekete (@avrenim50) august 20, 2012 la 2:39 pm

  Va inteleg perfect si va doresc rabdare si putere.

 6. 6 Aya august 20, 2012 la 2:52 pm

  @

  Adrian Nastase

  PARTEA PLINA A PAHARULUI: CE CARTE VA IESI DE AICI!

  Ai scris „Erata la „cantonament” de pe pozitia celui puternic psihologic, care si-a pastrat simtului umorului (cu doza de amaraciune inevitabila, totusi, in situatia data). De pe pozitia celui care, avand forta de a se considera, „acolo”, in „cantonament”, priveste catre „Olimpiada”.
  Pe de alta parte, insa, banuiesc (pana la certitudine!) cum percepe toate acele realitati specialistul in drepturile omului!

  Aceasta „Erata” ii va lamuri foarte bine, sper, pe toti cei care s-au revoltat, cu demnitatea betivului care iese din carciuma- cum numesc o o „anumita” atitudine- in urma faptului ca ai postat pe blog si in urma unei stiri aparute pe Hotnews in care se preciza, dupa semnalarea primei postari (citez):
  „La inceputul acestei luni (Adrian Nastase; n.A.) a fost dus din Spitalul Penitenciar Rahova la Penitenciarul Jilava, unde isi va executa pedeapsa in regim semideschis. Potrivit legislatiei in vigoare, regimul semideschis presupune ca detinutul se poate deplasa, nestingherit, in interiorul penitenciarului si poate presta activitati educative.”

  Fiecaruia dintre cei care, repet, s-au revoltat, cu demnitatea betivului care iese din carciuma, afland „binefacerile” care „transpar” din aceasta stire, ii doresc cu tarie sa aiba parte, muuuulta vreme, de a se putea „deplasa nestingherit(a)” printre sobolanii care misuna (tot nestingheriti!) prin curtea de plimbare; sa se „delecteze”, mereu, cu varza, invatand „bunele maniere” ale mancatului cu lingura indiferent de felul de mancare; sa se „patrunda”, pana in adancul plamanilor, de mirosul de sulf (specific, metaforic vorbind, „spatiului” lor interior si mental) si de cel al gropii de gunoi; sa „pandeasca” apa calda mai ceva ca in timpul „iepocii de aur”; sa-si „purifice”, fara incetare, in timpul zilelor toride, pielea cu „valul natural” de muste, musculite si tantari; sa traiasca, mereu, in „cadenta” zgomotului lacatelor si usilor metalice. Pentru unii dintre respectivii, limbajul argotic al celor care „socializeaza specific” de la ferestrele celulelor nu va fi o problema- intucat il folosesc, in mod curent. Mult mai greu si chinuitor le-ar fi sa „presteze activitati educative”- ca sa citez din stire.

  De aceste „binefaceri” le doresc sa aiba parte, cat mai mult cu putinta, tuturor celor care – la lumina sau „din umbra”- au fost implicati in orchestrarea mizeriei de ancheta si de proces care au „culminat” cu murdara sentinta din 20 iunie 2012 si in cele care au urmat.

  ANul meu drag, nu mai e mult pana departe!

  Mai in gluma, mai in serios: dincolo de „Olimpiada”, ce carte va iesi din aceasta experienta a „cantonamentului”! Eu o voi traduce in franceza.

  P.S.
  Mutatis mutandis, ferma convingere ca, in urma acestui „cantonament” se va scrie, ca de la sine- prin mana ta- o carte extraordinara, imi aminteste de ce spunea Modigliani cand, trezindu-se din cosmarurile sale halucinante, „aducea la lumina” o creatie: „Am fost in iad, dar iata ce am pescuit de acolo”.

  P.S.2
  Foarte serios: dupa ce ai reaparut pe blog, nu am mai avut cosmaruri.
  Am ferma impresie ca, dupa „amanuntele vii” din „Erata”, vor reveni.

 7. 7 Mona Munteanu august 20, 2012 la 2:52 pm

  Scrisoarea adresata Presedintelui Suspendat T.B. am scris-o in dimineata zilei de 25 iulie, nu a fost o coincidenta. Am simtit pur si simplu nevoia sa oftez altfel decat o faceam de obicei, nu am reusit si am strigat .. Nu am scris doar in nume personal, mi-am arogat libertatea de a ma gandi la toti romanii, chiar si la aceia care au o parere diferita de a mea.

  Am trimis-o peste tot, am incercat sa ma asigur ca o va citi P.S.T.B. Nu mi-am facut iluzii in sensul in care nu ar mai putea dormi. Mi-as dori sa stie (nu ar putea sa inteleaga) ca il urasc din patriotism si intr-un mod civilizat (sentimente care nu trimit oamenii la inchisoare decat pentru crime impotriva umanitatii).

  Nu am nici cea mai vaga idee, nu stiu daca cineva i-a aratat-o, dar a citit-o multa lume. La scurta vreme, a inceput sa sune telefonul.
  Un distins coleg (care m-a onorat citind-o) imi telefoneaza si imi spune : “Mona, noi nu suntem (eram) pregatiti pentru un Presedinte precum Adrian Nastase”. Am ramas muta. In continuare aceasta mi se prezinta ca o idee halucinanta. Sa fi fost oare atat de lipsita de modestie, egoista, atat de infatuata si subiectiva pana la urma? Pentru ca marturisesc, nici macar pret de o secunda nu m-am gandit ca nu “ne permitem” un astfel de Presedinte. De atuncea, in mod obsesiv imi revine in minte sintagma pe care urasc sa o mai aud rostita “Avem conducatorii pe care ii meritam”. Acestia nu sunt conducatorii mei, nu ma pot identifica cu domniile lor dintr-un motiv cel putin. Gandesc superior.

  Aroganta mea nu s-a sfarsit si marturisesc ca eu am avut un singur Presedinte. Nu m-am identificat cu domnia sa doar pentru ca in vremurile acelea (se pare) eram atat obiectiva cat si modesta, dar l-am pretuit si iubit nespus, acum il pretuiesc si il regret cu tot atata patima. Se numeste Ion Iliescu.
  I
  n continuare, traiesc in neliniste ..

 8. 8 Liliana Mihai august 20, 2012 la 2:55 pm

  Va marturisesc ca v-am invidiat pentru cultura si personalitatea dumneavoastra puternica. Acum va marturisesc ca va invidiez si pentru puterea de a in inalta deasupra tuturor vicisitudinior vietii. Invidia mea isi are izvorul, insa, in admiratie. Mai e putin! Curaj.

 9. 9 Miriam Radulescu august 20, 2012 la 2:56 pm

  DOMNULE-aveti un avantaj totusi ,ROMANII adevarati va iubesc si va stimeaza ,iar pe BASE il urasc si il dispretiesc !Nu a reusit acest ipochimen had, sa ne convinga niciodata ca ne este conducator ,nici chiar cand si-a cumparat bunavointa „curtilor straine „cu pretul tradarii .UN CONDUCATOR RAMANE IN CONSTINTA NEAMULUI ATUNCI CAND SE OPUNE ORICAREI INGENUNCHERI!

 10. 10 ionut august 20, 2012 la 2:59 pm

  respect, Adrian Nastase. Pentru tot ce suferi acum, va veni o vreme cand vei fi rasplatit..si va veni randul altora sa plateasca

 11. 11 Mona Munteanu august 20, 2012 la 2:59 pm

  Va invidiaza pentru ceea ce sunteti, nu pentru unde va aflati. Ceea ce sunteti, ei nu pot deveni. In cantonament sau la inchisoare ne este permis aproape tuturor sa ajungem .. Ii starniti pentru ca existati. Ii starniti pentru ca ati intrat in vietile noastre in mod ireversibil. Ii starniti pentru ca sunteti realitatea din care nu ne putem sustrage. Ii starniti si asta nu se va schimba niciodata.

 12. 12 sandman august 20, 2012 la 3:01 pm

  Va asteptam acasa!

 13. 13 Mona Munteanu august 20, 2012 la 3:14 pm

  Din momentul in care am citit postarea, am anticipat acest tip de reactie. Sunt rusinos de previzibili. Au inteles exact mesajul domniei voastre dar cum ar fi cu putinta sa se gandeasca ca dupa „accidentarea” dorita dar chiar si pentru ei nesperata prin absurdul sau, concurati mereu, doar la „profesionisti” ?

 14. 14 Florian Eugen Stefan august 20, 2012 la 3:22 pm

  Sursum corda, domnule Nastase! Ce nu ne omoara, ne intareste! Ganditi-va ca treceti printr-un Purgatoriu.Nu era necesar insa planurile destinului in acest moment nu coincid cu planurile dumneavoastra. Asa cum , poate, la acele momente dificile , nu au coincis nici pentru Steinhardt, Coposu,Mandela si oare cati multi altii. Nu va compar cu cei pe care i-am enumerat…inca. Am inca asteptari de la dumneavoastra .. Recititi – sunt sigur ca l-ati citit deja – „Jurnalul Fericirii” …

 15. 15 balan mircea august 20, 2012 la 3:23 pm

  Merg alaturi de dvs. intr-o calatorie prin desert si vreau sa rezist pana la capat indiferent cat de lung si greu va fi drumul.

 16. 16 Doru Coarna august 20, 2012 la 3:24 pm

  @ AN,

  inteleg, relatati totul in amanunt pentru ca viitori pretendenti sa stie precis ce ii asteapta, nu?

  Cu exceptia usilor de metal trantite inadins, imi aduc aminte de lunile de armata… nu aveam telefoane, iar cu vizitele era chiar mai rau, doar odata la depunerea Juramantului, lacate se auzeau de la rastelul de arme iar apa calda nu am vazut-o decat la fiecare doua luni, in permisie. Acolo, la unitate, niciodata! Si la capitolul sobo nu concurati, ai nostri intreceau bine pisicile iar noaptea, cand eram de garda, pareau ca se apropie de marimea cainilor obisnuiti. La dieta insa, compensam: noi primeam cantitati imense de fasole boabe din anii trecuti, nu stiu daca stiti ce inseamna asta pentru atmosfera colegiala din dormitorul unui pluton al trupelor de aviatie, varza da, cartofi da, ceai cu bromura da, asa ca treaba aia cu barbatia si cu mortii era absolut inutila… Iar pe langa antrenamentul uzual al soldatilor, trebuia sa bagam la cap si tehnica de aviatie (de lupta, nu de leisure) plus cateva manuale de cunostinte politice, socialism, chestii d-astea… Dar era frumos, eram tineri, rezistam la orice, ni se putea cere orice ca faceam… era prin 1977-78, inca nu incepuse calvarul. Si ah, uitasem, ne-au tinut o sesiune de concentrate timp de doua luni de trei ori pe zi! La sfarsit credeam ca vom ramane toti constipati pe viata… evident, stiau ei mai bine ce poate un pusti de 18 ani… nici macar n-am racit in iarna aia, si a fost grea, in camp, cu garzi in linia de avioane de lupta.

  E drept, spun astea ca sa va treaca timpul, la doi kilometri era Hanul Doctorului, avea mereu bere, saream gardul si o aduceam in canistre de 20l de plastic, noaptea intram la popota cu canistra si prajeam munti de cartofi, mergea…

  Intr-o noapte ne-au dus cu camioanele sa descarcam bombe de aviatie intr-o gara secreta a unui depozit secret, aveau intre 250 si 500 kg, si incepuse sa ploua mocaneste… am terminat atat de obositi incat am adormit asteptand camioanele sa ne ia spre dimineata, intr-un loc moale, placut: era groapa de gunoi a acelei unitati-depozit, n-am simtit, cu toata umezeala, niciun miros… in noaptea aceea insa cred ca a fost randul sobolanilor sa se sperie de noi.

  Moral insa… intelegeti, este o diferenta, mai ales ca nu poti compara psihicul unor pusti abia iesiti din liceu cu cel al unuia precum Dvs….

  Cred ca multi deja va datoreaza milioane de scuze, domnule premier, unul se intreba pe aici parca, ce cauta EBA la PE si Nastase la Jilava…

 17. 17 N. Tautu august 20, 2012 la 3:29 pm

  Domnule Nastase – traiti niste momente aproape unice….In trecut ati ajuns unde nimeni de pe langa Dvs. in ziua de astazi nu se asteapta sa fii ajuns niciodata, si in acelasi timp, sunteti unde nu ati fi crezut vreodata ca veti fii…

  Libertate si luxuri uzuale va lipsesc, dar memoria, creerul, simtul, si sufletul va raman.

  Folositi acest timp pentru a va gandii la cea ce nu trebuia sa facti, si ati facut, si la ce trebuia sa faceti si nu ati facut…. Si ganditi-va si al toti cei care cu un vot sau cu o donatie si-au pus sperantele in Dvs. Ei ce vina au avut sa fie dezamagiti atat?

 18. 18 Paul august 20, 2012 la 3:30 pm

  Mi-ar place sa citesc un comentariu in care sa ne spuneti cand v-ati dat seama ca va indepartati de popor, si cum. Cum ati simtit asta si ce faceti sa indreptati, in masura in care mai puteti, acest lucru.

 19. 19 CARAMELLA august 20, 2012 la 3:31 pm

  AN

  Intr-adevar, se poate considera un scurt cantonament, dar nu unul de INVIDIAT, asa cum ar crede unii „PRIETENI” ai acestui blog …

  PS
  ma gandeam in cazul Dvs.ca si a altora din toata tara, DACA ar putea fi aplicata pe scara larga, ca si in strainatate, ELIBERAREA PE CAUTIUNE …
  Pentru prima fapta, dar pentru a 2-a dublarea sumei, etc.

  Ma bazez pe faptul ca in aceasta perioada de criza, Statul are nevoie acuta de venituri la buget si concomitent se poate face si o reducere considerabila a cheltuielilor in domeniul judiciar sau obtinerea fondurilor pentru imbunatatirea conditiilor de detentie.

  NOUL MINISTRU AL JUSTITIEI ar putea lua in considerare aceasta chestiune pentru anumite categorii de fapte fara pericol social ?

 20. 20 Popescu George august 20, 2012 la 3:33 pm

  Romania este ea insasi un penitenciar de cosmar!

 21. 21 Bogdan Ion august 20, 2012 la 3:42 pm

  Sunt extrem de idignat si nervos pentru nedereptatea care vi s-a „crosetat”. Nu am dorit raul nimanui insa deabia astept sa privesc la stirile tv in care ni se vor realata activitatile zilnice dintr-un „cantonament” similar sau mai dur a lui Macovei, Boureanu, fratii Basescu, Videanu si alti nemernici ca ei. Nu voi pierde niciun episod din telenovela lor. Nimic nu dureaza la infinit si cum totul se plateste in viata …
  Imi este ciuda ca trebuie sa indurati mizeria acelui loc. Insa fiti sigur ca suntem multi, chiar foarte multi care va admiram si respectam. Trebuie sa reveniti in forta caci mai aveti multe de facut.

 22. 22 Virginia august 20, 2012 la 3:43 pm

  Adrian Paunescu – Bocet pentru Ion cel fara
  de mormant

  Ca tara sa nu-ti moara
  Tu linistit te-ai frant,
  Si tot colinzi prin tara,
  Ion fara de mormant.
  Asa a fost destinul tau,
  Sa mori precum te-ai si nascut
  Ca un erou necunoscut
  Intr-un mormant necunoscut.
  Ioane fara de mormant,
  Te plang si te ingan,
  Ca tu ai fost si eu mai sunt,
  Ion, soldat roman.
  Dar unde e mormantul tau,
  In care rau sau deal,
  Te bat parerile de rau,
  Soldat si general.
  In fata mortii neclintit,
  N-aveai ce o ruga,
  Ai lacrimat si i-ai zambit
  Ca si la nunta ta.
  Dusmanii tai si azi se tem
  De-ngrozitoarea zi
  Cand vom iesi de sub blestem
  Si tte vom regasi.
  Ioane,fara de mormant,
  Cuvant fara coperti,
  Din locul tragic un` te-au frant
  Incearca sa ne ierti.
  Asa, a fost, va fi mereu,
  Te cautam cu dor Ion esti tu,
  Ion sunt eu,Ion e un popor.

 23. 23 Doru Coarna august 20, 2012 la 3:44 pm

  @ AN,

  am uitat sa va povestesc despre instructia propriu-zisa, fusesem recrutat de la inceput ca tragator de elita intrucat facusem tir sportiv, eram cativa pe unitate, colegi de-ai mei, in general fii de colonei si generali ca sa mai chiuleasca si ei nitel… eu, pe bune.

  La poligon, tintele obisnuite. Primisem o carabina grea si cam zdruncinata, ZB, cu luneta pe care insa o scosesem ca sa-i pun catadioptru de tir. Avea jocurile atat de mari, eu invatat cu arma standard de tir, incat mi se parea miraculos ca nimereste ceva…
  Acel ceva nu era insa gama obisnuita de tinte militare, ci un cablu de inalta tensiune situat pe la vreo 600m, purtator de ciori. Ocheam, plimbam ochii prin iarba ca sa-i odihnesc si reglam respiratia, catadioptrul era deja pus pe 600, prima piedica, era doar una ca era arma militara, un trosnet sec si mirosul specific, apoi culcam capul pe arma si priveam penele negre ce planau incet spre sol… Evident, mergea doar odata, primul foc al diminetii.

 24. 24 Theodora august 20, 2012 la 3:47 pm

  Adrian Nastase liber!
  Basescu Traian si haita lui la puscarie!

 25. 25 Horia Bud august 20, 2012 la 3:54 pm

  @AN

  Le doresc invidiosilor un sejur cat mai prelungit in aceleasi conditii cu ale dumneavoastra. Si, mai ales, le doresc sa simta pe pielea lor ce inseamna „justitia independenta”a lui Basescu. Eu am „gustat”deja o parte din aceste „binefaceri”. Stiti deja cat de mult m-am „bucurat”deja de toate acestea timp de aproape un an de zile… din fericire, poate, nu am „gustat”si din „placerile”sistemului de incarcerare desi cred ca am trecut extrem de aproape de acest tratament. Abia cand am vazut ca poti fi condamnat si fara probe(asa cum ati fost dvs.) am priceput ca doar o minune a facut sa „ratez” asemenea tratament. Stiti bine ca un an am fost tarat pe la parchet, suspendat din functie, deci lipsit de salariu, asigurari de sanatate etc. , cu interdictie luni de zile de a parasi localitatea, apoi tara, apoi fara interdictii, dar si fara alt drept decat acela de a purta un CNP. Da, CNP-ul a fost singurul lucru care nu mi s-a luat in acest timp, in rest am fost tratat ca un infractor(prezumtia de nevinovatie e doar un simplu concept lipsit de orice semnificatie in fata procurorilor teleghidati ai lui basecsu). Partea cea mai hazlie(daca nu ar fi profund tragica) ar fi ca procurorii care m-au anchetat si suspendat aprox. un an din societate au fost chiar evidentiati pentru merite deosebite de „justitiara”Codruta Kovesi(sau cum dreaq s-o scrie) si inca NIMENI nu ancheteaza cum un denunt depus acum mai bine de un an personal la DNA( urmare caruia a doua zi am fost ridicat cu mascatii de la companie pentru a musamaliza adevaratele infractiuni) se pare ca a DISPARUT pur si simplu din evidente.
  De aceea imi vine sa vars cand imi povestesc Baroso sau populara de la justitie cum imi vorbesc de la distanta, la adapost de pericolul suprimarii sociale sau chiar fizice de catre „justitia independenta” pastorita de Basecsu pri Monica MaCoVei sau Daniel Morar.
  Sper sa vina vremea cand toate aceste abuzuri sa fie platite inapoi, daca nu…ne vedem cu totii la puscarie…in cantonament.

 26. 26 Virginia august 20, 2012 la 3:54 pm

  TARA de George de Podoleni

  Spuneţi-mi, n-aţi văzut cumva o ţară ?
  Am fost plecat vreo patru ani pe-afară;
  Azi am venit şi-o caut cu ardoare,
  Dar n-o găsesc şi-n suflet rău mă doare.

  O caut peste tot, am fost şi-n sate,
  Ogoare plâng în buruieni lăsate,
  Înspre păduri, potecile uitate
  M-au rătăcit într-un pustiu de cioate.

  Acasă poarta nu e zăvorâtă,
  Căci mama tot mai iese şi se uită;
  Atâta dor i-a mai rămas pe lume,
  Feciorii să-i mai strige iar pe nume.

  Moşneagul iese-n cale şi-o întreabă:
  „Vine? La anul, cred! Acu-i la treabă,
  La noi în ţară-i multă sărăcie.
  Ştiu ei – că de-or veni, la ce să vie?!”

  Spuneţi-mi, n-aţi văzut cumva o ţară
  Cântată de poeţi odinioară,
  Cu ochi de cer şi plină de verdeaţă?
  Am fost şi-am căutat-o şi la piaţă.

  Acolo nu era, de bună seamă,
  Că prea o înjurau români de mamă;
  Harbuzul, pătrunjelul, biata prună,
  Erau culese parcă de pe Lună!

  Chiar, voi nu aţi văzut pe jos o ţară,
  Călcată în picioare şi murdară?
  Ce-aveţi cu ea? Nimica nu vă cere,
  Eu o declar singura mea avere!

  DACA IUBITI ROMANIA ,TRIMITETI MAI DEPARTE .

 27. 27 Cornu august 20, 2012 la 3:58 pm

  Va felicit pentru moralul ridicat, este foarte sanatos acest lucru.
  Dupa cum veti fi observat deja, a venit si ziua in care Basescu a fost demis. Ce zi frumoasa, ce zi istorica, 21 August 2012, ziua in care Basescu a luat-o in bot de 7.400.000 ori !

 28. 28 Mihaela Grigorescu august 20, 2012 la 4:05 pm

  Ma bucur ca priviti mai departe; asa si trebuie, viata trebuie sa fie traita, cu bune si cu rele. Nu ma impresioneaza trezitul devreme, spatiul mic , etc, aceste conditii, fara sa fie acolo, le au sute de mii de romani, saraci, amarati, oro
  psiti ai soartei! Dar, imi pare nespus de rau ca Dvs., n-ati stiut cand sa puneti punct(cand aveati toate parghiile) imposturii,smecheriei, inculturii ; sa fiti ferm, incisiv si fara sentimentalisme. Ati fost prea bun! Prea bun politician, dar si prea bun cu ticalosii!

 29. 29 Virginia august 20, 2012 la 4:10 pm

  Saracia noastra ne omoara,
  De atîta mars ne doare splina,
  Cine iese ultimul din tara
  E rugat sa stinga si lumina.
  Noi mereu le-am suportat pe toate,
  Duca-se dezastrele de-a dura,
  Dar de ce, în plina libertate,
  Cea mai mare sa devina ura?
  Pluralismul tuturor ne place,
  Chiar daca îl facem numai unii,
  Dar vedem, de-atîta timp încoace,
  Pluralismul cinic al minciunii.
  Sfînta-i opozitia pe lume
  Si organic preferam rasparul,
  Dar de ce, în pacaleli si glume,
  Nu se mai distinge adevarul?
  Mai conteaza, uneori, si fapta,
  Nu se poate construi cu tînga,
  Nu exista stînga fara dreapta,
  Nu exista dreapta fara stînga.
  Ne vor întreba copiii, mîine,
  Mortii vor sari sa ne condamne,
  Daca, pentr-un colt mai bun de pîine,
  Ne vom vinde tara noastra,
  Doamne.Libertate si democratie,
  Pasapoarte pentru fiecare,
  Dar de mila nimeni nu mai stie
  Si e vraiste la hotare.
  Coridor european si-atîta,
  Sub o licitatie marunta,
  Provocarea, patima si bîta
  Si în curti, si-n piete se înfrunta.

  Om la om nici nu mai vrea sa creada,
  Om pe om la zid fatal îl scoate,
  Singura se scoala o balada
  Si în zdrente circula pe sate.
  Fînul necosit se-nvîrtoseaza,
  Putrezeste sus, pe crengi, caisa,
  În tacerea-nalta de amiaza
  Mortii îsi aud ei însisi zisa.
  Cale pietruita cu dezastre,
  Noapte-ntredeschisa pentru-o ora
  Grijulii cu soarta tarii noastre,
  Voievozii-a moarte ne implora.
  N-avem nici o sansa de izbînda,
  Vom ramîne bieti orfani pe-aicea,
  Daca, suparati pe cei la pînda,
  Am trezit din moarte cicatricea.
  C-un refren de muzica usoara,
  Într-un fel, ne recunoastem vina,
  Cine iese ultimul din tara
  E rugat sa stinga si lumina.

  (Adrian Paunescu – CINE IESE ULTIMUL DIN TARA?)

 30. 30 Iulia august 20, 2012 la 4:10 pm

  DL. Adrian Nastase, nu cred ca cineva sau ceva va poate stirbi personalitatea puternica bazata pe diplomatie, respect si cura politic. Suntem siguri ca veti reveni mai puternic, cei care au dorit sa fiti acolo se ,,vor cutremura” cand veti iesi. Va urmarim blogul si asteptam sa treaca mai repede aceste zile ale ,,cantonamentului”.
  Cu respect!

 31. 31 NICOLETTE ORGHIDAN august 20, 2012 la 4:12 pm

  Nu contează dimensiunea teritoriului în care te afli vremelnic, nu contază teritoriul în sine, ci educația și cultura personală. De cele mai multe ori rezistența la agresiune fizică, morală,ori socială a contat în situarea mai presus a individului în sine față de cei care prin manipulări, minciuni, înscenări au făcut ca să fie îndepăratat pentru o perioadă de timp din viața de familie și socială. D-voastră aveți alt caracter, sunteți plămădit din alt aluat decât al multora cărora le-ați fost coleg ori rival (social, profesional, intelectual, politic…), ori neputința lor de măcar a vă egala, au scos la iveală adevăratul cararcter(dacă-l au!), adevărata , cum se spune-n popor ,,față”, adevăratul individ. De acest tip de oameni e bine să se stea cât mai departe, pentru că de cele mai multe ori, prostia cu care sunt ,,înzestrați” poate face victime. Sper și sunt convinsă că aveți tăria de atrece și de acest hop cu care viața vă-ncearcă, sunt convinsă că, în curând cei vinovați (ohoooo, mult mai vinovați față de această țară și de acest popor greu încercate cu asemenea conducători!) ,vor fi cu adevărat judecați și pedepsiți. Uitați-vă în jur, uitați-vă prin ce trece țara în această perioadă?! Nu cred că răbdarea românească s-a dezvoltat atât de mult. Sunt sigură că acest caz va avea în curând adevărata rezolvare!

 32. 32 Aya august 20, 2012 la 4:18 pm

  @

  Adrian Nastase

  „ACOLO” NU E CA IN „JAILHOUSE ROCK”!

  Cei care s-au revoltat, cu demnitatea betivului ce iese din carciuma (am repetat ca sa se retina!) fata de „binefacerile” acestui „cantonament” isi vor fi inchipuit ca, „acolo”, totul se petrece ca in celebra piesa a lui Elvis Presley, „Jailhose rock”.
  Isi vor fi imaginat ca „acolo” se dau petreceri cu muzica si de danseaza rock’n roll. Au aflat, din „Erata”, realitatea. Le doresc sa aiba parte de ea!

  Sa incercam sa depasim, cu umor, si acest moment (sinistru!), ascultand „Jailhouse rock”
  (o remarca: in clip, toti au dungile tricoului ca marinarii; interesant!):

 33. 33 Catalin august 20, 2012 la 4:27 pm

  Nu sunt si am fost niciodada fanul dv, dar dosarul pe baza caruia v-au inchis este o mizerie.

 34. 34 Ghita Bizonu' august 20, 2012 la 4:36 pm

  Scuzati da „auditori” aveti? Ca se zvoneste ca mai ales recidivistii sunt extrem de interesati de studiul dreptului (in special penal si procedural penal) ca parte a „pregatirii profesionale” …(sa poata previziona „saracii” ce „retributie” merita!)
  Scuzele mele …

 35. 35 Mona Munteanu august 20, 2012 la 4:38 pm

  “Andrei, (…….) vei găsi mulţi oameni care-ţi vor fi aproape.”

  Am o parere diferita de a domniei voastre si imi permit sa o enunt.

  Nu cred ca de-a lungul vietii avem norocul sa intalnim multi oameni care sa ne fie aproape. Doar cativa. Nu am sansa sa fiu parinte, dar daca as fi, as incerca sa-mi invat copilul cum sa “detecteze” loialitatea, printre alte virtuti si cum sa o aseze pe un piedestal. Daca o intalneste, sa se simta binecuvantat. Trebuie sa invete sa o merite, si mai apoi sa se priceapa sa o pastreze. Valorile care constituie fundamentul educatiei in familia Nastase nu imi sunt necunoscute si stiu deja ca Andrei merita .. Istoria insa nu va recomanda la capitolul “oameni (..) aproape”, Domnule Presedinte.

  Daca nu as fi trait viata mea, mi-ar fi fost indeajuns sa o privesc pe a domniei voastre ca sa invat.

  Stiti cat va pretuiesc, dar tot simt nevoia sa va asigur ca nu vreau sa va supar, nu vreau sa va supar niciodata.

 36. 36 eu august 20, 2012 la 4:41 pm

  Ma bucur din suflet ca v-ati revenit cat de cat! Au trecut 2 luni, sper sa va mentineti pe aceasta linie si sa rezistati pana la capat! ceea ce nu ne omoara, ne face mai puternici…Pacat ca acesti golani basisti au vrut sa distruga cel mai mare om politic al Romaniei de dupa revolutie! astept sa le vina si lor randul. Dar indiferent de metodele lor murdare, criminale si locul unde v-au trimis, dvs ramaneti cel mai bun Prim Ministru al Romaniei, cel mai complet om politic! ei in schimb, raman aceeasi golani cu scoala vietii de pe vapor…
  Va asteptam Dle Adrian Nastase sa va intoarceti printre noi, care sa stiti ca doar aparent suntem liberi si am convingerea ca mai aveti lucruri de spus intr-o Romanie, poate maine scapata de cel mai odios personaj politic. Credeti-ma ca nici pe Ceausescu nu l-am urat si descosiderat ca pe Basescu si gasca lui.
  Va doresc multa sanatate!

 37. 37 Petrruta august 20, 2012 la 4:43 pm

  „Cantonamentul”obligatoriu pe dvs.trebuie sa va intareasca,sa luptati cu toate fortele pentru ca raul sa nu invinga,chiar daca miroase urat,comportamentul este sub orice critica si pe cei dragi ii vedeti rar,trebuie sa luptati sa traiti,sa invingeti si sa luati masuri mai tarziu pentru ca nici un om nevinovat sa nu treaca prin ceea ce treceti dvs.Cu respect

 38. 38 ................................................. august 20, 2012 la 4:43 pm

  …..iertati-i pe acei care pricep si accepta existenta numai prin perceptia ei.

 39. 39 Mariana august 20, 2012 la 4:46 pm

  Stiu ca pentru dvs este ceva nou si revoltator,dar va asigur ca sunt multi oameni in libertate printre care si copii care traiesc asa.
  Ceea ce nu te omoara ,te intareste ,de aceea cum nimic pe lume nu este intamplator,eu cred ca dintr-un motiv necunoscut pe moment,aveati nevoie de aceasta experienta.Garantez ca la sfarsit veti avea o alta viziune asupra vietii,asupra existentei.
  Ganditi-va ca totusi intr-o zi veti fi liber si mai ganditi-va la acei oameni bolnavi de cancer care desi sunt liberi, in realitate o duc cu mult mai rau decat dvs pentruca au dureri ingrozitoare ,pentruca in cazul lor moartea poate surveni in ziua urmatoare sau chiar mai repede,pentruca multi sunt tineri si au copii ,pe care nu ii vor mai vedea cum se vor realiza si ca mai sunt si dependenti de o anumita medicatie pe care unii nici nu si-o pot permite
  Dvs de bine de rau,intr-o zi veti fi liber,va veti putea vedea copiii si nepotii sau chiar si stranepotii
  Pentruca eu sunt un om practic ,o sa va fac o propunere:acolo unde sunteti, puteti fi de foarte mare folos unor semeni si mai asupriti de soarta.Stiu ca dvs cunosteti legile foarte bine !! De ce nu vreti sa acordati sfaturi juridice acelora care au nevoie de acest lucru (chiar si informativ) .
  Faceti o postare pe blog prin care sa anuntati faptul ca ati dori sa ajutati cu sfaturi juridice pe toti aceia care au o problema
  Veti ramane uimit de rezultat si prin acest lucru nici macar nu veti simti cum trece timpul
  Pe lumea aceasta ura poate fi invinsa doar de dragoste si de nimic altceva .Razbunarea sau gandul la razbunare macina sanatatea celui care cultiva asemenea sentimente in viata sa.

 40. 40 savu august 20, 2012 la 4:48 pm

  Acest articol mi-a transmis o stare de liniste si de incurajare in acelasi timp.Citesc cu mare placere aceste postari!Stiu ca in spatele acelor gratii se afla o adevarata valoare!Felicitari din tot sufletul pentru ceea ce sunteti!

 41. 41 penibil august 20, 2012 la 5:00 pm

  fara telefon , fara calculator , fara internet dar cu blog ca nu e interzis =)))

 42. 42 constantin dan (@Constantin98Dan) august 20, 2012 la 5:06 pm

  Imi este rusine . Prim ministrul din perioada 2001 -2004 , perioada exploziei economice , a primului Carrefour la Bucuresti ( iunie 2001 ! pentru noi era fabulos ) ,prim ministrul care oferea un corn si un pahar de lapte saracutilor de la tara , prim ministrul care a rezolvat in doua saptamani povara datoriei suedeze pe care altii o prezentau ca pe o problema a Tezaurului la Moscova in sens invers , care a navigat cu vasul Romania printre mii de obstacole ( lady isterizata , articole de presa britanice despre flamanzii romani pe malul Marii Manecii asteptand integrarea etc etc ) spre aderarea la UE in 2004 ( cine credea asa ceva numai in 2001 ? ) , zace astazi la 62 de ani intr-o celula langa gropi de gunoi , cu tantari , sobolani si golani nebuni care tipa la ferestre ! Mi-e rusine mie ca roman de aceasta porcarie . Fara sa vreau sa fiu acuzat de blasfem , imi vin in minte memoriile cardinalului Iuliu Hossu despre ajungerea la Sighet si comentariile taranilor gardieni ( ” bagam bivolii in grajd ” ) si paginile lui Romulus Zaharia descriind
  ingroparea , noaptea , a lui Iuliu Maniu ( din cauza scuturaturilor pe drum corpul lui Maniu cadea din caruta , de mai multe ori a trebuit sa fie aruncat in car de pe jos ).Ce vreti , clasa si recunostiinta romaneasca , si in 1953 ( macar ca atunci eram ocupati de minoritati si sub bici sovietic dar gardienii -militienii – chiar securistii erau 95 % romani ) si in 2012 … Ce rusine , ce rusine , in plus un ministru PSD s-a grabit sa trimita politistii sub ochii camerelor la zece seara sa-l ia ) ! a lui

 43. 43 Madko august 20, 2012 la 5:06 pm

  Personal nu mi-ati fost simpatic niciodata, dar trebuie sa marturisesc ca acum imi pare rau ca sunteti acolo. De ce? Am fost si sunt un liberal prin definite .. deci cel putin la nivel teoretic ..ati fost in tabara opusa. Cam asta ar fi motivul pentru care nu m-ati fost simpatic. Acum … De ce mi-am schimbat punctul de vedere? Ca om cred ca suntenti cu 3-4 clase peste tot ce se plimba in peisajul politic actual. Base? o canalie ..Ponta .. un ciocoi cu multe fete , ordinar.. Crin .. un Base tanar(tot o canalie) .. Din pacate pentru noi.. si spun asta luand ca onest motivul incarcerarii dumneavoastra .. Sunteti peste ei. Cred ca dintr-un anumit punct de vedere, aveti dreptate .. sunteti in cantonament .. iar la viitoarele „olimpiate” veti fi campion. Cred ca incarcerarea dvs, pe cat de meschina .. v-a facut un bine. Inchidearea dvs v-a fi perceputa si v-a echivala cu o martirizare. Sper ca daca veti devenii viitorul campion, va ve-ti ridica la adevaratul dvs nivel. Poate iesim din mocirla asta prapastioasa. Sedere cat mai scurta si santate!

 44. 44 Radu august 20, 2012 la 5:12 pm

  Mult succes, Nastase! Esti tare ca postezi pe blog fara internet. Si normal ca acest comentariu nu va fi aprobat. Dupa cum zic si Parazitii: „Ani de zile am stat acum muncesc la stat
  Sa-ti dea Dumnezeu Nastase sa traiesti cu banii meï”.

 45. 45 Bogdan august 20, 2012 la 5:13 pm

  Doar respect pot sa am PENTRU un intelectual in adevaratul sens al cuvantului, PENTRU o persoana care datorita experientei si cunostintelor pe care le are, cu usurinta ar putea conduce orice minister dintre cele existente astazi, PENTRU un fost prim ministru capabil si nu in ultimul rand PENTRU omul Adrian Nastase!

 46. 46 blogideologic august 20, 2012 la 5:15 pm

  Revin la comentariile pe care le-a provocat ANDREI CORNEA de la GDS http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/tirania-populara-273979.html Taică-său, Paul Cornea, ţinut în mare demnitate şi cinste de comunistul Nicolae Ceauşescu, a fost un apărător al „formelor fără fond” deci o cauză de blocaj intelectual în România. Şi să nu mai vorbesc eu multe despre stupiditatea crasă în care Paul Cornea tratează pre-romantismul şi romantismul românesc. Adică un pre-romantism şi romantism dintr-o ţară fictivă numită România, dar în care nu există români! „Aşchia nu sare departe de trunchi”. Aşa că Andrei Cornea şi tot Grupul pentru Dialog Social constituie principala cauză de blocaj a României după anul 1989.

 47. 47 Vasile Anusca august 20, 2012 la 5:17 pm

  Domnule Adrian Nastase,
  Va asteptam, totusi, afara din „cantonament”. Avem nevoie de dvs AICI, nu acolo!
  Cel mai mult ma bucura faptul ca ati trecut cu bine peste situatia din seara zilei de 21 iunie.

  Aveti incredere in noi, asa cum si noi avem incredere!

 48. 48 blogideologic august 20, 2012 la 5:22 pm

  Biata stăncuţă !

 49. 49 silvia. august 20, 2012 la 5:25 pm

  … oricum dorul nu le-a anulat in totalitate capacitatea. A propos de dor, domnule Coarna, daca tot ati adus vorba in ultimul comentariu pe care mi l-ati adrs, despre globalizare si anomaliile ei, (de perceptie, dar nu a mea), scuzati-ma, as vrea sa va readuc in memorie cateva dintre insemnarile si reflectiile unui fost ministru de externe al Romaniei:”….. Vom asista, oare, la inlocuirea printr-o noua linie de delimitare politica, situata la estul a ceea ce este definit drept ?, Vor deveni diferentele religioase si culturale substitutul confruntarii ideologice din perioada Razboiului Rece?, Va deveni Europa de Est de dupa Yalta una pre-Versailles?, Si prin urmare, Noua Europa nu va fi altceva decat o ? Desi perspectiva parea indepartata pentru Romania, restrangerea Europei in fata amenintarilor cu care se confrunta devenea vizibila prin simbolistica Acordului Schengen, un nou limes in calea navalitorilor, care delimita un spatiu al sperantei si stabilitatii pentru toti cei care se vedeau ramasi in afara si care putea alimenta noi tensiuni interne.

  ………..”
  ps. reformulez, visatorii si aventurierii au facut posibil ca viitorul sa devina realitate.
  Mi-ar fi placut sa nu inteleg, dar va dezamagesc, oricum bucurati-va renunt la a va spune si ce transpira parlamentarul roman.

  sper ca ati sesizat, formula de adrs si punctul,

 50. 50 Cristea Claudiu august 20, 2012 la 5:32 pm

  Va felicit pentru încrederea in dumneavoastră .

 51. 51 Elena august 20, 2012 la 5:33 pm

  Nu suferiti pentru ce zic domnule Nastase , ei stiu mai bine decat dumneavoastra programul, se bucura in sufletul lor mic si negru dar cred ca ii va durea mai mult daca nu-i bagati in seama.Eu am dus o intreaga campanie pe forum cu complexatul de Cristoiu care zile la rand se straduia in articole sa demonstreze cum dumneavoastra cu politistul ati simulat sinuciderea si am tot repetat la fiecare articol sa stie si sustinatorii lui ca sta intr-o casa pe care si-a recuperat-o si cu banii donati de d-voastra si ca fie numai asta ar fi trebuit sa-l faca sa taca .Asa ca savurati-va soarta de a nu fi ajuns cu ceea ce ati gandit la sfarsit si traiti-va fiecare clipa , va rugam nu suferiti pentru niste insi care ar fi de ajuns sa se numeasca fiinte si nu oameni

 52. 52 Adrian B. august 20, 2012 la 5:46 pm

  Singurii care va invidiaza cu adevarat sunt apropiatii lui T. Bashescu si ai komisarului M. Makovei ! Ma refer la cei doi retarzi bolnavi de ura din conducerea partidului Noua Caledonie (pardon, Noua Romanie !) – Mihai Neamtu si A. Papahagi !!! Mai nou sunt deranjati ca , de ce scrieti din celula ! Doi penibili , cu fete penibile si comportament penibil , care incearca sa se catere pe cadavrul politic al lui T. Bashescu…

  Chiar am observat ca toti sustinatorii lui T. Bashescu au fete de handicapati si multi sunt chiar handicapati : Augustin Zegrean , Cristi Vasilica CSM , Mihail Neamtu, A. Papahagi , MRU , M. Makovei , Mircea Toader , Bok , Eba , …

 53. 53 Adrian B. august 20, 2012 la 5:48 pm

  Va doresc multa sanatate si putere !

  Cu respect , Adrian B.

 54. 54 Paul Anghel august 20, 2012 la 5:52 pm

  Excelenta va doresc putere sa treceti peste toate acestea si sa reusiti atat cat se poate sa va detasati de asemenea mizerii altfel cotidiene si intalnite foarte des si afara.Fie ca bunul D-Zeu sa va tina sanatos si curand,foarte curand sa schimbati locul cu personaje care au dorit incarcerarea dvs.

 55. 55 Andrei august 20, 2012 la 5:56 pm

  Se strang oameni la CCR la protest!

 56. 56 Maria august 20, 2012 la 5:57 pm

  Pfff. Nu ma cred mare personalitate, sau profet sau moralist de intaia mana. Dar defectele morale si coruptia partidului din care faceti parte a rupt destinele unei generatii intregi. Ca om care afecteaza si conduce alti oameni, datoria dvs. era sa ajutati o tara sa inteleaga democratia si sa iasa la lumina. Stiti ce potential zace incuiat in oameni? Stiti de cata bunatate sunt capabili romaniii? Stiti cata dorinta de frumos ( care, exprimata, ar fi infrumusetat tara, dar neexprimata, duce la depresie si dezgust) au oamenii? Trebuia sa intelegeti dorintele si bucuriile oamenilor simpli, care au frica de Dumnezeu si respecta legea in virtutea unei vieti curate si a unui viitor mai bun. Sunt oameni in Romania care nu sunt in inchisoare, dar se simt ca in inchisoare… nu poti sa dai ce ai mai bun din tine fara sa te lovesti de ziduri de rautate, nu poti sa te bucuri de viata daca nu ai bani… munca la birou poate fi si ea silnica… De unde credeti ca au rasarit atatia recidivisti daca nu din saracie, coruptie si lipsa de educatie – si ei sunt oameni, si ei ar fi putut fi altceva? Dumneavoastra ati avut performante pe care le respect. Dar ati decazut. Asa ca, obisnuiti-va. Pentru multi oameni faptul ca un om corupt e in spatele gratiilor da ceva incredere si speranta ca justitia inca mai inseamna ceva in Romania. Mai cred ca daca folositi perioada asta sa intelegeti ceva mai mult despre oamenii ‘de jos’, puteti sa va ridicati si sa deveniti un adevarat lider de oameni, nu de papusi manevrabile si de turme. Asadar, invatati! Intelegeti! Asa cum o fac eu si altii! Intelegand alti oameni, veti gasi drumul catre speranta, pentru dvs. si pentru ei.

 57. 57 blogideologic august 20, 2012 la 5:58 pm

  După legea europeană a votului, preşedintele suspendat Traian Băsescu este demis.

 58. 58 Mirela Broasca august 20, 2012 la 6:06 pm

  as vrea sa spun si eu ceva…in caz ca ar mai avea cineva nevoie de parerile mele….pai,sa incepem,nu? first:demnitatea unui om,zic eu,dupa umila mea parere ,ca e mai importanta decat libertatea! un om cu demnitate,ar trebui sa se simta LIBER oriunde,indiferent ca-i un loc cu zeci de mii de gratii sau un loc din care te poti ”elibera” oricand.Ceea ce vi s-a intamplat dvs nu-i un lucru nemaivazut…e mai mult decat clar ca a fost o vendeta,una prea evidenta,din pacate,dar ce-i asta ,domnu’ Nastase? Atata lucru sa va ”ingenuncheze”? Unde-i omul ala puternic?! Unde-i? Se lasa un om ca ala ”ars”(sa vorbim ca ai dvs. colegi de penitenciar,ca sa nu va obisnuiti cu un altfel de limbaj si sa va puteti sincroniza cu argourile recidivistilor ce umplu celulele!)?Eu spun asa,desi cred ca ma aseman foarte mult cu al dvs mod de a ”rectifica” lucrurile,fiindca ,jur ca as muri,dar nu m-as lasa umilita de nimeni!….deci,spun asa:”mama mia,pai,nu ma voi ridica eu si de-aici,oare? ei,nu! si daca ma voi ridica,”pre multi o sa-i popesc!”(apud Voda-Lapusneanu).deci,FITI TARE ,DOMNULE NASTASE SI CAPUL SUS! mai aveti putin si apoi,va rog eu mult,cu aceeasi demnitate,aratati-le LOR tot ce nu putem NOI,astia pe care nimeni nu ne ia in seama,da? Deci,ia sa vedem,promiteti asta? sper eu ca da…deci,da?…..va doresc multa putere ,multa nepasare,ca-i mai buna decat toate,acolo,intre oameni ca aia….deci,inca putin,ok?ca-i gata….considerati ca-i un ”post” si-atat…
  toate cele bune si multa sanatate.

 59. 59 Marian Nicolae august 20, 2012 la 6:17 pm

  Buna seara domnule profesor,

  Ma bucur sa vad ca nu v-ati pierdut simtul umorului….chiar daca avand in vedere circumstantele, este un pic sovietic….

  Nici dumneavoastra si nici noi, ceilalti romani ramasi pentru moment in afara zidurilor Jilavei, nu trebuia sa treceti prin ce ati trecut si noi prin ceea ce trecem acum…

  Quo vadis Romania, patria mea de suflet, tara mea de dor ???!!!

  Sa speram, pentru binele tuturor, ca judecatorii CCR vor vedea adevarul si pohta ce-o pohteste poporul roman…

  Asa sa ne ajute Dumnezeu.

 60. 60 papasha august 20, 2012 la 6:23 pm

  SA SE TOPEASCA CARNEA DE PE EL , SI DE PE FAMILIA LUI , CA DE PE IUDA !

  LASA COANE , CA MAI E UN PIC , SI IESI TU LA LUMINA , MAI PUTERNIC , MAI TARE , SI MULT MAI SELECTIV CA-NAINTE !
  ( EU INTELEG CA-I TARE GREU ACOLO , DAR TREBUIE SA TE ADAPTEZI SI LA ” CONDITIILE DE 5 STELE ” SI LA ” SELECTA COMPANIE ” , SI LA ” LIMBAJUL ELEVAT „, SI ,TI- AS RECOMANDA CA PE ULTIMILE DOUA SA LE APLICI SI SA LE FOLOSESTI DIN PLIN SI IN LIBERTATE , CACI NUMAI CU ” ELEGANTA ” SI ” DOMNIA ” TE MANANCA CAINII !!! )

  CAND TE VEI ELIBERA ,TOTI MITICII DE POLITICIENI ,SE VOR BATE PE TINE SA LE FII MENTOR SI CONSILIER !

  EU MA OFER SA FIU CONSILIERUL CONSILIERULUI ! HAI SA TRAIESTI IMPREUNA CU FAMILIA SI PRIETENII ADEVARATI CARE AU FOST LANGA TINE SI LA BINE SI LA RAU .

 61. 61 teostanc august 20, 2012 la 6:25 pm

  Domnule Nastase, lumea este plina de tampiti si/sau idioti. Dati-i in mama lor, sa le fie bine( cei din presa cred ca exceleaza.)

  Ati ramas acelasi spirit stralucit si captivant pe care imi face placere sa-l citesc.

  Multi oameni politici au suferit, inclusiv prin inchisoare si au devenit mai puternici, Ganditi-va la Mandela!

  Sunt convins ca veti depasi inchisoarea si ne veti ajuta si pe noi sa nu mai fim privati de drepturile noastre si sa traim intr-o tara pe care am visat-o dupa caderea dictaturii ceausiste.

  Veti ajunge conducatorul nostru pe care il meritam demult!

  Din ce in ce mai des, oamenii va gratuleaza ca fiind cel mai remarcabil om politic roman.

  La buna vedere!

 62. 62 Sonia august 20, 2012 la 6:35 pm

  Învaţă (din lirica norvegiană)

  Învaţă de la ape să ai statornic drum,
  Învaţă de la flăcari ca toate-s numai fum,
  Învaţă de la umbră să taci şi să veghezi,
  Învaţă de la stancă cum neclintit să şezi,
  Învaţă de la Soare cum trebuie s-apui,
  Învaţă de la piatră cât trebuie să spui,
  Învaţă de la vântul ce-adie pe poteci
  Cum trebuie prin viaţă de neclintit să treci.

  Învaţă de la vierme că nimeni nu-i uitat,
  Învaţă de la nufăr să fii mereu curat,
  Învaţă de la flăcări ce-avem de ars în noi,
  Învaţă de la ape să nu dai înapoi,
  Învaţă de la umbră să fii smerit ca ea,
  Învaţă de la stâncă să-nfrunţi furtuna grea,
  Învaţă de la soare ca vremea să-ţi cunoşti
  Învaţă de la stele că-n cer sunt multe oşti.

  Învaţă de la greier, când singur eşti, să cânţi,
  Învaţă de la luna să nu te înspăimânţi,
  Învaţă de la floare să fii curat ca ea,
  Învaţă de la oaie să ai blândeţea sa,
  Privşste sus la vulturi când umeri-ţi sunt grei
  Şi du-te la furnică să vezi povara ei,
  Învaţă de la păsări să fii mai mult în zbor,
  Învaţă de la toate, că totu-i trecător.

  Ia seama, fiu al jertfei, prin lumea-n care treci
  Să-nveţi din tot ce piere, cum să trăieşti în veci.

 63. 63 Aya august 20, 2012 la 6:42 pm

  @

  Radu

  @

  penibil

  Referitor la mesajele voastre din august 20, 2012 la 5:12 pm („Radu”) si, respectiv, august 20, 2012 la 5:00 pm („penibil”- inspirat nickname ai ales!):
  pentru a nu fi ridicoli, ar fi trebuit sa va documentati, in prealabil.
  E simplu: cititi postarile anterioare (recente) ale lui Adrian Nastase, stirile (cu mentiunea ca trebuie parcurse cu atentie- si, daca nu intelegeti ceva, faceti o documentare suplimentara)- si chiar unele dintre postarile mele.
  Aveti, din plin, raspuns la nelamuririle voastre.

  De fapt, cred ca nu sunteti nelamuriti: sunteti doar rau intentionati si „rataciti” pe acest blog.
  Sigur aveti, amandoi, multa treaba iar noi va retinem aici.

  P.S.
  Radu: iti „intorc” urarea.
  Iti doresc sa ajungi sa traiesti in conditiile „minunate” de care are parte, acum, Adrian Nastase si, mai ales, din „ratia” pe care o primeste la puscarie, unde a ajuns nevinovat (lucru certificat, cu cinism, de instanta de jucatata, chiar in sentinta!).

 64. 64 Aya august 20, 2012 la 6:44 pm

  @

  Radu

  Corect::
  „Radu: iti “intorc” urarea.
  Iti doresc sa ajungi sa traiesti in conditiile “minunate” de care are parte, acum, Adrian Nastase si, mai ales, din “ratia” pe care o primeste la puscarie, unde a ajuns nevinovat (lucru certificat, cu cinism, de instanta de judecata, chiar in sentinta!).

 65. 65 Aya august 20, 2012 la 6:49 pm

  @

  Radu Coarna

  Adrian Nastase a facut armata „asociabila” studentiei- deci, ceea ce ai istorisit ii este cunoscut.
  A propos de ce povesteai: toti prietenii mei isi amintesc, cu umor, diverse intamplari in acelasi registru, din armata.

  In rest, ai dreptate: lucrurile nu sunt, pe fond, comparabile.

 66. 66 Aya august 20, 2012 la 6:51 pm

  @

  Doru Coarna

  Da’ cu bietele pasari ce-ai avut?

 67. 67 Florian niculae august 20, 2012 la 6:55 pm

  Adevarata libertate este aceea pe care o descoperim in sufletul nostru, in bucuria de a trai si a darui iubire celor din jur. Adevarata libertate inseamna o provocare dar si o datorie a fiecaruia dintre noi… Este liber cel care marturiseste Adevarul, cel care-l apara prin toate mijloacele sale, cel care poarta in inima sa dragostea, credinta, nadejdea … „Doamne, da-mi robia care elibereaza sufletul si ia-mi libertatea care-mi robeste sufletul”. Respect! T.’.A.’.F.’.

 68. 68 Aya august 20, 2012 la 6:56 pm

  @

  constantin dan (@Constantin98Dan)

  Citez din postarea ta (august 20, 2012 la 5:06 pm):
  „Ce rusine , ce rusine , in plus un ministru PSD s-a grabit sa trimita politistii sub ochii camerelor la zece seara sa-l ia!”

  Replica mea:
  Astept cu mare nerabdare ca respectivul (ex)ministru care (citez) „s-a grabit sa trimita politistii sub ochii camerelor la zece seara sa-l ia” sa se „bucure”, cat mai curand si pe o perioada cat mai indelungata, de acelasi tratament- si, desigur, ulterior, de „conditiile minunate” in care traieste, acum, Adrian Nastase. Exact cum le-a descris, cu acuratete!

 69. 69 Aya august 20, 2012 la 7:03 pm

  @

  Mona Munteanu

  In august 20, 2012 la 4:38 pm afirmi, in mesajul catre Adrian Nastase (citez): „Istoria insa nu va recomanda la capitolul “oameni (..) aproape”, Domnule Presedinte”.

  Te asigur ca te inseli.
  Te mai asigur ca Adrian Nastase a avut dreptate cand, in mesajul catre Andrei, a scris ca va gasi multi oameni care sa-i fie alaturi si sa il sprijine.

  Adrian Nastase a avut, are si va avea mereu oameni statornic aproape si neconditionat.
  Ma numar printre ei- si mai cunosc cativa.

 70. 70 Meita Mircea august 20, 2012 la 7:09 pm

  Domnule Nastase,

  De la inceputurile dvs. politice, vizibile noua celor de rand, faptele dvs. m-au facut sa va respect. Mergand pe ideea ca „Omul este suma faptelor sale”.

  In momentul de fata ati devenit un „conducator crucificat”. In istoria romanilor au fost „crucificati”, oameni simpli (prea des), dar mai rar si-au dat tributul conducatorii, exponentii puterii (reprezentanti -simultan- ai poporului). Parerea mea este ca ati fost transformat -prin forta lucrurilor- intr-un erou al acestui popor. V-ati ridicat deasupra statutului de simplu conducator prin demnitatea si calitatea faptelor dvs. Vreau sa va felicit ca ati pregatit un exceptional tanar care acum este prim ministrul nostru.

  S-ar putea ca maine romanii sa-si recapete demnitatea si acest lucru nu-i deloc putin.

 71. 71 Aya august 20, 2012 la 7:09 pm

  @

  Horia Bud

  Citez din postarea ta (august 20, 2012 la 3:54 pm):
  ” Sper sa vina vremea cand toate aceste abuzuri sa fie platite inapoi, daca nu…ne vedem cu totii la puscarie…in cantonament.”

  Subscriu!
  Trebuie platit totul, fara ezitare (si fara mila!) si cu dobanda sporita.
  Care pe care!

 72. 72 gabosu august 20, 2012 la 7:13 pm

  Am facut 9 luni armata, in ’88, si multe din lucruri se potrivesc – mincarea, apa calda, sculatul la 05:30, paturile supraetajate, vizitele rudelor. Speranta unei permisii, AMR-ul, scrisorile, pachetul de acasa – au facut lucrurile mai suportabile.
  Conteaza sa iesi zdravan la cap de acolo. Cum faci? Tine de fabrica la care ai fost construit, de noroc, de multe…
  Eu citeam Scinteia din cap in cap, si nu citisem decit rubrica sportiva pina atunci. Am scris tone de scrisori, dar de expediat am expediat doar citeva. M-am apucat de fumat si de baut.
  Acum toate-s o amintire.
  Armata nu mai vreau sa fac, nici la pirnaie n-as vrea sa fiu, dar as prefera armata in locul razboiului.

 73. 73 Ion Doinu august 20, 2012 la 7:20 pm

  Sunt convins că nu a fost deloc ușor să ocupați posturile pe care le-ați ocupat chiar dacă au fost compensate cu anumite avantaje personale derivate pe măsură. De pe margine e ușor de comentat și văzut erorile. Oricum, ați liderat un grup în opoziție care de multe ori a lăsat deoparte interesele poporului în favoarea mândriei de a se impune în parlament. (Să ne lămurim: nu cred că există vreun politician care să pună interesele poporului mai presus decât cele personale. Am asistat la un „circ” cu ocazia împărțellii unor regii autonome). Nici odată ajuns la putere nu v-ați gândit mult la bunăstarea poporului. Aveați toate atuurile ca să faceți din România o țară de invidiat pentru că știați datorită pregătirii și mediului în care v-ați format cum trebuie guvernat și ce prietenii trebuiesc cultivate. Mie mi se pare că ați pierdut ocazia asta. Ați pierdut și sprijinul tinerilor absolveți de studii superioare din acei ani, care au trebuit ca și mine să ia calea străinătății în căutarea unui trai cât de cât mai acceptabil. Ca și mulți alți români din străinătate am pierdut multe nunți, botezuri și multe alte evenimente din familia pe care am văzut-o odată pe an sau poate la doi ani odată. Îmi pare sincer rău că trebuie să profit de această conjunctură ca să vă fac cunoscute gândurile mele dar altfel nu ar fi ajuns la dumneavoastră.

 74. 74 Popescu Bogdan august 20, 2012 la 7:20 pm

  DIn fericire nu exista doar ceea ce percepem…foarte bine ati spus. Domnule Adrian Nastase, satui de razboiul care se da zilele acestea ne indreptam atentia spre dumneavoastra, un om demn, pedepsit pe nedrept de niste securisti avari de putere. Romania este la rascruce si are nevoie de o persoana cu experienta dumneavoastra politica. Are nevoie de un om care sa redea puterea institutiilor si sa elimine conceptul de „stat in stat”, un adevarat luptator ca dumneavoastra. Am fost foarte dezamagit in 2004 cand nu ati fost ales si tot timpul am sperat la o revenire. Chiar si asa consider ca inca nu e tarziu sa va avem ca presedinte. (parerea unui simplu student)

 75. 75 Alina Moise august 20, 2012 la 7:47 pm

  Ma bucur pentru faptul ca ati inceput sa va ganditi la Olimpiada viitoare… Cat despre cei care va doresc redus la tacere – mi-e sila de ei si nu pot decat sa ma gandesc la faptul ca nu poti sa ai pretentii de la niste indivizi lipsiti de scrupule si de suflet!
  Mai ales in aceste zile, cand se incearca din afara – cu presiuni imense – a nu se tine cont de vointa unui popor, ma gandesc la faptul ca toate problemele dvs. provin din actiunile pe care le-ati intreprins pentru ca SA NU SE AJUNGA AICI! Din pacate oamenii nu au inteles, dar poate ca acum, cu procurorii la usa, hartuiti pentru ca au votat sau macar vazand ceea ce se petrece vor ajunge sa inteleaga! Si poate din ce in ce mai multi se vor pregati pentru Olimpiada…

 76. 76 Hudek august 20, 2012 la 7:48 pm

  Va doresc sa aveti sanatate si rabdare. Sper ca in acest „cantonament” va pregatiti pentru o „competitie” de amploare.

 77. 77 Aya august 20, 2012 la 7:49 pm

  @

  Doru Corna

  Ma vei ierta ca ti-am gresit numele in august 20, 2012 la 6:49 pm.
  Mesajul respectiv este pentru tine.

 78. 78 Aya august 20, 2012 la 7:51 pm

  @

  Papasha

  Da! Da! Da!

 79. 79 Aya august 20, 2012 la 7:55 pm

  @

  Teostanc

  In august 20, 2012 la 6:25 pm scrii (citez):
  „Domnule Nastase, lumea este plina de tampiti si/sau idioti. Dati-i in mama lor, sa le fie bine”.

  Subscriu, cu un amendament: eu nu le doresc sa le fie bine celor (citez) „tampiti si/sau idioti” care i-au facut aceasta marsavie lui Adrian Nastase.
  Dimpotriva!

 80. 80 dana august 20, 2012 la 7:56 pm

  Va doresc multa sanatate, rabdare si putere. timpul trece repede. va asteptam cu mesaje.

 81. 81 MIO august 20, 2012 la 7:58 pm

  Nici nu va imaginati cat de fericita sunt ca ne puteti dovedi inca o data si mai ales dintr-un loc greu de suportat, ca sunteti PUTERNIC, dar si CUMPATAT; OPTIMIST, dar si REALIST; INTELIGENT, dar si DIPLOMAT, etc. Indiferent de greselile facute voit sau invoit,(care oricum sunt infime fata de raul facut Romaniei si romanilor de acel marinar) pentru mine, veti ramane vesnic acelasi MARE OM si ma voi ruga intotdeauna pentru sanatatea si libertatea d-voastra. Imi doresc si sper, ca maine sa scapam de base.
  Va doresc din toata inima tot ce va este necesar pentru a trece cu bine peste aceasta nedreptate si pentru a reveni in viata politica pentru noi, cei care VA IUBIM CU ADEVARAT.

 82. 82 Marius august 20, 2012 la 7:59 pm

  Daca asa este rasplata pentru singurul politician capabil pe care l-a avut Romania dupa 89, asta spune multe despre poporul asta bolnav. O sa asteptam un nou Nastase asa cum asteptam un nou Hagi in fotbal …

 83. 83 Aya august 20, 2012 la 8:03 pm

  @

  Maria

  In replica la postarea ta din august 20, 2012 la 5:57 pm:
  parerea mea este ca tu esti decazuta (ca sa nu spun, cazatura- pentru a folosi un „argou decent”)- pentru a nu mai discuta de relele tale intentii.

  Adrian Nastase a ajuns in spatele gratiilor nevinovat – lucru certificat, cinic, de instanta, in sentinta (stipularea clara a faptului ca nu exista probe presupune nevinovatia).

  Pentru cele scrise, iti doresc sa ajungi in spatele gratiilor si sa ai parte, pe deplin, de tot ceea ce „ii este rezervat”, acum, „acolo” lui Adrian Nastase!

 84. 84 Releniki august 20, 2012 la 8:09 pm

  Va doresc din suflet sa priviti cat mai departe! si in aceasta privire sa includeti si pe cetatenii Romaniei, sa priviti avandu-i pe ei in sprijin si alaturi. Cred ca in acest fel privirea dvs, va avea o mai mare anvergura si profunzime.
  Va doresc mult bine!

 85. 85 remussatala august 20, 2012 la 8:16 pm

  După părerea mea, lecția pe care o învățați în această pușcărie este că soluțiile la probleme în plan politic nu pot fi decât numai soluții sistemice. Când cedează sistemul intervine cultul personalității și atacul la persoană. Faptul că se atacă persoanele demonstrează că nu mai există un sistem ci sunt niște persoane care reprezintă sistemul. O persoană nu poate reprezenta niciodată nici soluție și nici problemă, numai că abordările sistemice presupun gândire analitică, iar lumea nu vrea gândire, lumea vrea încredere. Lumea nu vrea să rezolve probleme, lumea vrea să scape de probleme. Încredere înseamnă a scăpa de probleme. Banii, proprietatea privată, îmbogățirea, legile și războiul nu sunt pentru rezolvat probleme ci sunt pentru evitat probleme. Bani, proprietate, bogăție, legi și războaie existau și în antichitate nu? Oricum, ideea e că problemele sunt sistemice, iar lumea se pare că nu prea vrea sisteme ci vrea persoane. Acum nici măcar persoane nu mai vrea ci caută să scape și de persoane din dorința de a scăpa de probleme. Cea mai sigură modalitate de a scăpa de probleme este evident moartea. Morții nu au niciodată probleme, nu greșesc niciodată nimănui cu nimic, nu consumă niciodată mai mult decât produc și sunt așa de altruiști încât de dau pe sine de mâncare până și viermilor. Deci ce să facem ca să scăpăm de probleme? Să ne sinucidem sau să ne îmbogățim? În cine să ne punem încrederea pentru ca să ne scape altcineva de probleme? Cine să ne mântuiască? Crucea? Rezolvarea problemelor presupune gândire, dar nu contează ce gândești ci contează ce ești obligat. Nu contează ce vorbești, important e cine ești. Nu contează ce știi, important e ce se recunoaște. Nu contează ce faci, important e ce se povestește. Nu contează ce se întâmplă, important e ce se crede. Prin urmare, avem nevoie de cât mai multă putere pentru a ne apăra de cei cu putere și să scăpăm în acest fel de probleme, iar acest scăpat de probleme consumă marea majoritate a resurselor constând în, timp, oameni, gândire și energie și numai rămâne nimic pentru rezolvatul problemelor. Vestea proastă este că lipsa greșelilor și corectitudinea nu rezolvă niciodată probleme ci doar le poate perpetua. Ce ar putea însemna însă atunci rezolvarea problemelor? După părerea mea asta ține de siguranța preciziei limitelor vs. siguranța lipsei limitelor. Toate organismele vii sunt niște sisteme ale preciziei la fel ca și tehnologia. Fiecare ar trebuie să aibă numai ceea ce are nevoie, numai atunci când are nevoie, numai cât are nevoie și numai unde are nevoie. Așa este funcționarea tuturor organismelor vii și pe asta se bazează funcționarea tehnologiei și evoluția tehnologiei. Noi însă vrem o siguranță a lipsei limitelor pentru că avem nevoie de cât mai multă putere pentru a ne apăra de cei cu putere. Vrem să scăpăm de probleme, iar dacă un om face probleme, el va fi eliminat. Pentru a-i elimina pe oamenii care fac probleme este nevoie de cât mai multă putere și cum nimeni nu vrea să fie eliminat, fiecare vrea cât mai multă putere fără limită. Nevoile umane au limite, organismul uman se bazează pe precizia limitelor, știința se bazează pe precizia limitelor, iar noi vrem să fim niște dumnezei atotputernici care să nu aibă limite. Nu trebuie să ne închinăm și Lui Dumnezeu care nu are limite? Iar pentru a împăca situația se caută un „echilibru” între tot felul de polarități care tind către infinit, iar ele tind către infinit pentru că se sperie unele de altele tot din cauză că tind către infinit. Soluția care s-a găsit la asta a fost ideea de republică, ideea de mandat limitat, o restartare periodică a competiției pentru putere. Această idee însă nu se aplică așa cum ar trebui. Puterea constă în principal din pedeapsă și răsplată. Prin democrație se creează o restartare a puterii de a pedepsi în cea mai mare parte, dar răsplata care este situată în economie, economia de fapt, încă stă în sistemul regalității. Puterea economică nu este o putere cu mandat limitat și astfel politica a devenit o sclavă a economiei. Impozitele se duc spre plata datoriilor suverane, statul are bani numai dacă se împrumută și respectă condițiile de împrumut, iar cetățenii aleg niște marionete ale regalității economice. Politicienii sunt niște sclavi! Și ce fac regii cu sclavii care nu se supun? Evident că bagă la închisoare sclavii! Ce ai face dacă ai fi rege iar sclavii tăi nu ți se supun? Așa stau lucrurile, discutăm despre regalitate și problema este aceasta pentru simplul motiv că puterea economică nu este o putere aleasă democratic pentru mandat! Știința economică vrea ceea ce se numește a fi „echilibru”. Păi poftim echilibru! Nu este acum criză globală cică? După părerea mea, această idee a „echilibrului” este o iluzie. Funcționează o vreme, poate chiar destul de bine, dar este o iluzie! Ce, în vremea monarhiilor ereditare nu se căuta tot timpul acest „echilibru”? Și a fost găsit vreodată? Poate că pentru puțină vreme, în vremea liniștii dinaintea furtunii.

 86. 86 Andrei G. august 20, 2012 la 8:19 pm

  Umorul e sistemul imunitar al psihicului. Una dintre primele diferente care imi sar in ochi intre dumneavoastra si dl. Basescu e ca dansul s-ar fi „integrat” perfect intr-un astfel de mediu. Dupa ce va va reabilita onoarea CEDO veti putea candida la presedentie poate,chiar. Talk about succes storyes

 87. 87 Maranda Mara august 20, 2012 la 8:27 pm

  Eu cand am avut perioade uneori chiar grele in viata m-am gandit la oameni mai amarati ca mine ,bolnavi ,fara o mana sau un picior ,orbi si am trecut mai usor . Ce vreau sa spun stimate domn A Nastse pastrand proportiile va asemui cu deosebitul domn Coposu care a indurat 17 ani de temnita grea ca ,detinut politic . Ce va mira ca acest urmas demn al comunismului face ce si cum gandeste ,uraste se razbuna politic pe toti care ii stau in cale si nu numai ? Va doresc sanatate si sa puteti face cat mai curand ironii destepte referitoare la situatia grea in care sunteti ! MARANDA

 88. 88 Lucian Constantinescu august 20, 2012 la 8:29 pm

  Mă numesc Lucian Constantinescu și am avut plăcerea și onoarea de a vă cunoaște la inaugurarea Căminului Cultural Gherghița unde domiciliez.Vă urăm cu toții sănătate și putere de a trece peste acest moment dificil din viața dumneavoastră! Știu că vizitele sunt permise doar membrilor familiei și limitate însă vă cer permisiunea dacă ați putea analiza posibilitatea de a primi o delegație din comuna Gherghița (împreună cu domnul primar Ciolacu)!Chiar dacă dumneavoastră nu simțiți acum tot adevăratul nostru prim-ministru și președinte sunteți și veți rămâne!Această răzbunare a lui Băsescu i se va întoarce împotriva sunt sigur de acest fapt!
  Așadar Excelență încă o dată capul sus că nu mor caii când vor câinii!

 89. 89 moldovan alex august 20, 2012 la 8:32 pm

  Imi pare rau pentru ce se intampla cu dvs., imi cer scuze si iertare in numele celor care au decis/impins spre aceasta decizie nedreapta (rafuiala). Consider ca tot ce vi se intampla este nedrept atata timp cat nu sunt luati la intrebari TOTI candidatii la alegerile prezidentiale din 2004. Ati pierdut alegerile si pentru asta ati ajuns la inchisoare? Din ce cauza nu sunt verificati toti candidatii la alegerile prezidentiale?…. Pacat ca avem o justitie care vede doar ce vrea ea sa vada …cu o balanta inclinata spre cel aflat la putere … cu o carja cu care agata doar ce vrea ea sa agate…hotii striga hotii!!!

  Datorita dvs. Romania a intrat in Uniunea Europeana (in anul 2007 propus la summitul de la Salonic din 2003 și confirmat la Bruxelles pe 18 iunie 2004), in NATO (29 martie 2004 cand erati primul ministru al Romaniei) nu meritati un astfel de tratament !!!…TOTI ROMANII VA RAMAN RECUNOSCATORI pentru ce ati facut pentru ROMANIA!!!

  Va rog sa fiti puternic, nu va lasati doborat !!! Vremea ticalosului inca n-a trecut si pt. ca diavolul e batran, faceti-va o cruce mare.

 90. 90 Gabriela august 20, 2012 la 8:39 pm

  Sa aveti putere si forta in suflet sa depasiti aceasta mare…., nici nu stiu cum sa o numesc, pentru ca inca nu s-a inventat un cuvant in limba noastra care sa defineasca la un loc razbunarea, nedreptatea, ura, dorinta de a fi deasupra tuturor, lipsa de decenta, etc. Ceea ce traiti dumneavoastra este mult peste limita mea de a accepta si de a intelege. Ma revolt si inca nu stiu cum trebuie sa facem, noi popor roman sa reusim sa fimi demni, sa ne regasim identitatea. Vorbeati de un cantonament inainte de olimpiada! Avem nevoie de oameni ca dumneavoastra! Avem nevoie de o medalie de aur, nu de una poleita si aceea luata prin frauda!!
  Gabriela Nedelcu

 91. 91 lola august 20, 2012 la 8:45 pm

  Inca la ora actuala, orice politist de la economic poate cu un pic de indemanare si zel sa faca un dosar penal de toata frumusetea oricarui patron de firma cu sediul in romania. Urmeaza vreo 2 -3 ani prin care esti trecut prin toate furcile iadului si ale societatii, iti pierzi credibilitatea ca individ si ca om de afaceri, si tot ceea ce mai poti face este sa incerci sa demonstrezi ca esti nevinovat. Sigur, te ingrozeste ideea ca ajungi nevinovat in puscarie, si probabil vei face planuri de a renaste precum pasarea phonix. Tribunalul zice ca esti vinovat si faci recurs; esti gasit tot vinovat. Simti deja dungile gratiilor cum se profileaza pe fata ta. Recurs la curtea de apel. Acuzarea, o fata tanara care are in audienta profesorul, mentorul ei. In cinci minute desfinteaza toate acuzatiile si lasa avocatul apararii fara cuvant. Pentru ca fata aceea tanara a fost singura din lungul sir a celor platiti sa faca dreptate care a facut ceea ce trebuia. Dreptate. Dupa 3 ani de haos te intorci la viata ta. Nimeni nu crede ca nu ai mituit pe careva, ceea ce face totul mai complicat. Iti pierzi firma. Iti pierzi casa. Iti pierzi prietenii. Dar ai doi copii care trebuie crescuti si alegi sa pleci departe de o tara care ti-a sfaramat viata. Dar nu uiti. Nu poti uita niciodata cei trei ani care ti-au ruinat munca de o viata si viata.
  E acelasi sistem care a permis ca domnului Nastase sa i se intample aceasta nenorocire. Vina mea si a ta? Ca nu am iesit in strada. In fiecare luna, de fiecare data cand sarea politicul calul, indiferent pe ce cal statea. Vina lor? Ca nu le-a pasat. Si nu le va pasa niciodata. Pentru ca acolo unde isi traiesc ei viata realitattea este ceea ce cred ei.
  Sa treceti cu bine si renasteti ! Multa sanatate

 92. 92 Johann Nunweiller august 20, 2012 la 8:47 pm

  Va doresc multa Putere!

 93. 93 Georgeta august 20, 2012 la 8:51 pm

  Domnu Adrian Nastase, din pacate treceti prin aceasta incercare grea, nedreapta, dar veti birui si veti mai avea de spus multe in politica. As indrazni sa va recomand, sa cititi macar primele doua catisme din Psaltire si cu intelepciunea dumneavoastra veti intelege foarte multe lucruri legate chiar de politica. Dumnezeu va va ajuta sa treceti prin asta, atat pe dumneavoastra, cat si pe familia, pe care o iubiti. Cu deosebita stima, Georgeta

 94. 94 Maximmouse august 20, 2012 la 8:56 pm

  Stimate Domnule Prim Ministru,

  Si mie ,postarea dvs ,mi-a amintit de conditiile de trai din armata….geniu la Deva…intr-o iarna groaznica, fara caldura, fara apa etc. tot dichisul. tineretea insa m-a ajutat mult. A, era sa uit am facut si tambal „datorita ” faptului ca nu m-am putut abtine si m-am batut cu un caporal care obisnuia sa terorizeze fizic si psihic pifanii…nu m-a rabdat sufletul. Tambalul era o celula care avea in mijloc o splendida masa de metal, care ziua era stransa iar seara se desfacea si devenea un pat de metal; 7 zile…dar nu mi-a parut rau…pe nevasta-mea nu am vazut-o decat de 2 ori in cele 6 luni…una din dati mi-a nascut o frumusica de fetita! 🙂 🙂

  Asa era armata…concentrationara….nu-mi pare rau! Cum zise si D. Coarna, eram tineri, zdraveni, si as zice eu, la urma urmei nici nu ne imaginam ca poate fi altfel, sau ca am putea protesta, sau mai stiu eu ce…In fine, a trecut.Cred ca asa m-am intarit sa pot suporta conditii severe de santier….hmm, da eram tineri….si frumosi….:) 🙂 🙂

  Am citit in presa, nu mai stiu unde , cand l-au suspendat pe satana, detinutii din Rahova bateau cu gamelele in gratii si strigau: Excelenta, iesi afara ca a cazut basescu’aseara! Frumos!

  Stimata gazda, nu ma intreb, si nu va intreb cum scrieti pe blog, nu este interesant. Sunteti cu noi, asta este important! Acuma, pot cand ajung seara, sau peste zi, sa deschid alene blogul si sa vad ce spune domnul Nastase. Incep sa am senzatia de normalitate, asa in sinea mea. Nu mai sunt orfan de un distins concetatean.

  Si totusi, in toata nebunia asta, am nadejde, nu pot sa spun de ce, instinctiv , am nadejde!

  Cu stima.

 95. 95 Maximmouse august 20, 2012 la 8:58 pm

  @Radu!

  Raducul, te paste duhul invidiei?

 96. 96 Rita Drumes august 20, 2012 la 9:04 pm

  Scrisoare catre poporul roman si catre Presedintele Interimar al Romaniei

  Sunt apolitica si pana in seara de 20 iunie impasibila la tot circul politic pe care mass media l-a servit zi dupa zi, ani buni.O mass-media scindata in functie de interese proprii, adormindu-si propria constiinta pentru a putea supravietui, spun cei mai multi.
  Dati-mi voie sa ma indoiesc de credibilitatea acestei scuze.Daca ai constiinta nu o poti trimite la culcare, cand in joc este viata unui om.
  In 2o iunie am simtit ca s-a mers mult prea departe, orice om de bun simt mi-ar da dreptate.
  Pentru prima data dupa ’89 m-am confruntat cu nevoia imperioasa de a iesi din carapacea racului ce sunt, sa-mi apar un confrate.
  Pe 22 iunie urma sa implineasca 62 de ani.Ani despre care afirmase ca i-ar face mare placere sa creada ca au darul de a-l implini, in sensul in care fiecare inel care urmeaza a fi adaugat la trunchiul varstei vine si cu un plus de verticalitate.
  Aveam sa aflu despre acestea si despre multe altele, mai tarziu, ca urmare a deciziei pe care am luat-o in seara de 20 iunie, sa-i fiu aproape lui si familiei sale, chiar daca nu-l intalnisem pe vreunul dintre ei in viata mea.
  Astfel am descoperit ca cel caruia i-am oferit prietenia neconditionat este un om desavarsit, un politician a carui verticalitate nu poate fi pusa la indoiala de ‘’neica nimeni’’ si un adversar de temut pentru cei care i-au subestimat inteligenta, incercand sa-l ingenunchieze, uitand ca nu conteaza ca ai cazut, important este doar cum te ridici.
  Asa am aflat ca pedeaspa sa se dorise a fi un exemplu ’’embelmatic’’ in ochii UE, semn ca Justitia Romana nu era aservita Puterii.Nimic mai fals!
  Dar aveam sa ma conving de asta mult mai taziu, cand reprezentanti de seama ai UE precum Barroso, Merkel, jucau alba-neagra cu suveranitatea Romaniei, inainte si dupa referendumul din 29 iulie.
  Si m-am intrebat, ca omul de rand ce sunt, daca ei se joaca cu o natiune, care si-a scris istoria cu sange prin veacuri ale existentei sale, cata importanta poate avea libertatea unui om, fie el si cetatean al UE.
  Cum ar fi putut cei din UE sa-l perceapa pe Adrian Nastase, el este prietenul despre care vorbesc, la adevarata sa valoare, cand cohorte de agenti sub acoperire, platiti din banii nostri, ai celor care ingrosam randurile, au fost activati pentru a-l denigra in cel mai josnic mod.
  I s-au minimalizat, pana la reducere definitiva, orice realizari meritorii pentru Romania si poporul din care face parte.
  L-au transformat, asa cum comunistii o faceau inainte de ’89, in dusmanul de clasa al poporului, lasand impresia atat pentru UE cat si pentru natiune ca este cel mai ticalos fost premier al Romaniei.
  In memoria colectiva a poporului s-a inoculat ideea ca ei nu au cu ce sa-si hraneasca pruncii, nu au locuri de munca, sunt pribegi prin lume, pentru ca Adrian Nastase a dus tara de rapa, in cei patru ani cat a fost premier.
  Au omis cu buna stiinta sa mentioneze ca prioritatile Guvernului Adrian Nastase au fost combaterea saraciei si somajului, relansarea cresterii economice, reducerea birocratiei, refacerea autoritatii statului, combaterea criminalitatii, continuarea accelerata a proceselor de aderare la NATO si integrare in UE, prioritati pe care le-a dus cu brio la indeplinire.
  Astazi, la doua luni de cand sunt prietena fostului premier Adrian Nastase, realizez ca nimic nu ma mai poate soca, doar gratierea domniei sale, de catre actualul presedinte interimar al Romaniei.M-ar soca in sens pozitiv, redandu-mi increderea in cei care ne conduc destinele, chiar si pentru perioade scurte de timp, deoarece consider ca nu este niciodata prea devreme sa indreptam un abuz comis cu buna stiinta asupra oricarui om de pe aceasta planeta.Avem obligatia morala de a stopa acest abuz care observ ca se continua fata de prietenul meu, Adrian Nastase!Asa sa ne ajute Dumnezeu!

  Rita Drumes

 97. 97 adrian-nicolae august 20, 2012 la 9:11 pm

  Foarte inteligenta relatarea…..poate invidioasii pot sa incerce si ei aceste momente de ,,serendipitate”……Am observat umorul subtil caracteristic dumneavoastra….Spor la mai multe postari…….

 98. 98 Maria august 20, 2012 la 9:14 pm

  @Aya

  Doamna Aya, eu nu am vorbit din rautate! Daca ati fi citit cu atentie cuvintele mele ati fi inteles ca din durere se invata! Asta facem toti… Eu nu sunt cazatura. Sunt om tanar, care a avut sperante pentru tara in care s-a nascut, care a incercat si tot incearca sa faca ceva bun din viata asta care ne e data tuturor… Cand eram copil il vedeam pe Adrian Nastase la TV si imi amintesc perfect tonul calm cu care vorbea si admiratia parintilor mei pentru el… nu stiam ca noua, generatiei pe atunci copii, ne era pregatita o existenta inecata de neglijenta crasa a clasei politice, ca viata noastra va fi mai grea decat a parintilor mei! Fiindca mi-am exprimat clar opinia, dumneavoastra imi urati sa ajung in inchisoare? Pentru ce? Fiindca vorbesc? Nu vreau raul d-lui Nastase. Vreau doar sa stie si dumnealui cat doare spectacolul politic! Si am speranta ca un om care invata lectiile astea o sa gaseasca puterea sa se refaca si sa devina un om si mai om! Un om care cade isi poate ridica increderea pe piloni mai stabili. Poate deveni mai bun, mai performant. Poate recastiga stima oamenilor mai usor, ca asa-s romanii, iertatori. Ii urez d-lui Nastase tarie si incredere in propriile forte, asa cum le-o doresc fiecaruia din recidivistii din Jilava, fiecaruia din politicienii inafara si de dupa gratii, doar fiindca-s oameni si au in maini destinele proprii, si unii din ei – si ale altora. Imi pare rau ca asta nu a reiesit din mesajul anterior. Si v-as ruga sa va retrageti ‘urarile’ pentru mine. Poate cuvintele au fost taioase, dar intentia nu.

  Aya
  august 20, 2012 la 8:03 pm
  @

  Maria

  In replica la postarea ta din august 20, 2012 la 5:57 pm:
  parerea mea este ca tu esti decazuta (ca sa nu spun, cazatura- pentru a folosi un “argou decent”)- pentru a nu mai discuta de relele tale intentii.

  Adrian Nastase a ajuns in spatele gratiilor nevinovat – lucru certificat, cinic, de instanta, in sentinta (stipularea clara a faptului ca nu exista probe presupune nevinovatia).

  Pentru cele scrise, iti doresc sa ajungi in spatele gratiilor si sa ai parte, pe deplin, de tot ceea ce “ii este rezervat”, acum, “acolo” lui Adrian Nastase!

 99. 99 Catalin august 20, 2012 la 9:15 pm

  Va vorbeste un om simplu, un om normal, un om care a vazut aproape intreaga dumneavoastra evolutie”ca om si ca politician”;

  Nu sunt in masura sa va judec…dar, exista un moment in viata in care hotararile care trebuiesc luate ar trebui sa fie radicale si fara scrupule.
  Dumneavoastra ati luat aceste hotarari cu sufletul si cu constiinta, probabil asta va adus aici unde sunteti acum.
  Sunteti omul care ar fi putut conduce, fara problema Romania inca demult, dar asta e acum.
  Dobitocimea….. acum, a vrut sa rapuna un adevarat om, spre norocul nostru. al celor care va cunoastem, multumim celui de sus ca ati avut un moment de ezitare in acel moment de cumpana,
  Am sa ma gandesc la dumneavoastra ca la o persoana draga. Inima mea este alaturi de dumneavoastra si nu pot sa va transmit decat mesaje de incurajare si de putere acolo unde sunteti.

  Ginditiva ca sunteti la o perioade de instructie si ca trebuie sa rezistati sa treceti acest test.

  „Probabil ca revenirea dumneavoastra va aduce si ceva schimbari in acest sistem de detentie care este la fel de jalnic la nivelul intregii tari”

 100. 100 maria august 20, 2012 la 9:25 pm

  cam multe „maria” pe aici, se nasc confuzii, tre’ sa imi schimb numele!

 101. 101 gabriella august 20, 2012 la 9:26 pm

  Sunt nespus de bucuroasa ca sunteti bine,se vede dupa felul cum postati…simt ca aveti incredere in dumneavoastra si sunt sigura ca timpul le va aranja pe toate.V-am admirat intotdeauna ptr omul Nastase si omul politic care a facut ceva in Romania….din pacate oameni ca d-voastra se gasesc acum mai rar. Multa sanatate si putere ptr a trece si peste asta. Ati aratat ca sunteti un adevarat om care are o demnitate rar intalnita astazi.Nici nu va dati seama cat de iubit si apreciat sunteti! Mi-a placut postul …as fi vrut sa-l comentez…sau as vrea sa vad in locul d-voastra pe altul. Nu meritati asa ceva! Cat de optimist a-ti incheiat postarea „Eu însă privesc mai departe…” Asa sa fie…caci trebuie.

 102. 102 dlnimeni august 20, 2012 la 9:32 pm

  Aya: mai bine mai tirziu decit niciodata, cu adaugirea mea ca mai bine mai devreme decit mai tirziu.
  Pe un alt plan de idei, discutiile despre mortii ramasi pe liste ma indeamna sa ma intreb daca nu cumva, in 2004, dl Nastase a cistigat prezidentialele din primul tur si s-a lovit de un numar de morti aflati pe listele electorale.

 103. 103 Mihnea Georgescu august 20, 2012 la 9:35 pm

  Semper eadem

  «D’où vous vient, disiez-vous, cette tristesse étrange,
  Montant comme la mer sur le roc noir et nu?»
  — Quand notre coeur a fait une fois sa vendange
  Vivre est un mal. C’est un secret de tous connu,

  Une douleur très simple et non mystérieuse
  Et, comme votre joie, éclatante pour tous.
  Cessez donc de chercher, ô belle curieuse!
  Et, bien que votre voix soit douce, taisez-vous!

  Taisez-vous, ignorante! âme toujours ravie!
  Bouche au rire enfantin! Plus encor que la Vie,
  La Mort nous tient souvent par des liens subtils.

  Laissez, laissez mon coeur s’enivrer d’un mensonge,
  Plonger dans vos beaux yeux comme dans un beau songe
  Et sommeiller longtemps à l’ombre de vos cils!

 104. 104 Observator august 20, 2012 la 10:12 pm

  Mă bucur ca reușiți sa va păstrati simtul umorului.

 105. 105 Monica august 20, 2012 la 10:51 pm

  Cu mult respect,va dorim Sanatate ! Asteptam „scrisorile” dumneavoastra pe Blog,speram sa reveniti cat mai repede in biroul din CASA …Numai Bine Familiei Nastase !

 106. 106 bogdan august 20, 2012 la 10:53 pm

  Bun venit in Romania reala.Asta este Romania pe care ati creat-o.
  Scuze pt gramatica.

 107. 107 Ghita Bizonu' august 20, 2012 la 10:53 pm

  Ion Doinu

  Prost ai venit pe aici.
  Sa ma prezint – eu sunt scarba locala!!! Asa ca sa ma ocup nitel de productia ta …

  sprijinul tinerilor absolveți de studii superioare din acei ani, care au trebuit ca și mine să ia calea străinătății în căutarea unui trai cât de cât mai acceptabil. Uiti micul amanunt ca guvernul AN a reusit sa opreasca hemoragia informaticienilor .. Apoi uiti ca migratia a continuat (poa chiar mai mult) in anii de dupa Nastase .. ba si in ani Boccii asa ca nu stiu ce reprosezi lui Nastase. Poa decat lipsa ta de inteligenta ..
  Fiindca mai absolventule “toate atuurile ca să faceți din România o țară de invidiat” este doar in visurile copiilor tampiti. Ca dupa ce CDReaua a distrus baza industriala s-a cam dus totu dracului… Ca AN a preluat o tara dupa 4 ani de cadere economica , in care o leafa buna era de 200$ si a minima 35$. Nu avea cums a faca o tara de invidiat. Sa nu mai zic ca in ultimu an al Zodei Tzapului era sa ajungem ca Grecia azi. Adica faliment , noroc cu China care a “depus” 100 mil $ la BNR .
  Oricum bnu inteleg de ce nu faci astfel de reprosuri guvernelor care au urmat lui Nastase .. ca au avut ceva mia mult timp si au preluat o situatie mai buna!!
  La ce dracu ti-o fi serviy diploma nu stiu. Poa decat ca sa scrii “liderat” si sa incurci totul.

 108. 108 Din Congo De Ricci august 20, 2012 la 10:55 pm

  Domnule Năstase ,
  Sincer nu ma mai bucur deloc ca sunteți in aceasta situație, cu toate ca timp de 11 luni mi am dorit din tot sufletul sa ajungeti acolo, mi am dorit sa fiți nevoit sa beți măcar o gura din apa spurcata cu „carcaleți” sa mâncați o porție de „jangale” si sa va bucurați joia ca aveți ocazia sa faceți un „dus” cu apa fiarta, sa fiti un banal „număr”, sa dați „șpaga” un „pachet de bune” pt 5 pastile de antibiotic si etc ….. sunt convins ca nu aveți parte de chiar un astfel de tratament .Si nici nu va doresc .Chiar îmi doresc sa ieșiți cat mai repede. Eu după aceasta experiență am ieșit bolnav de rinichi , stomac si fara 3 masele , părintele meu a suferit un soc si , săracul de el, de atunci este cam dus in lumea lui , mi am pierdut casa, cariera , si culmea sunt nevinovat !! sunt din categoria celor luați la comanda ! …. . Domnule Năstase , acum imi doresc din suflet sa iesiti cat mai repede si sa încercați sa schimbați aceste „condiții”. Acum Imi doresc din suflet , când o sa ieșiți sa nu mai „coordonați ” sau „ordonați” nici o arestare!!!!! 11 luni am stat din directa dvs „coordonare” sau „ordine”. Si mai aștept o zi in care sa mi acordați măcar 30 min….
  Dan

 109. 109 cristi ul august 20, 2012 la 10:56 pm

  Ma bucur sa vad ca mai aveti umor (e drept in alta situatie eram si mai bucuros dar asta este).Sper la vremuri mai bune, apropo stiu ca atunci cu aderarea la Europa era o trupa de 24 de tineri care „dormeau pe la guvern” ce mai fac acei copii mie unul mi-au placut mult povestile lor de atunci.Toate cele bune in continuare..

 110. 110 mihaela august 20, 2012 la 11:43 pm

  VA ASTEPTAM ACASA SI STIM CA MAI E DESTUL CHIN DAR….SPERANTA MOARE ULTIMA! SPER CA MA VETI ONORA CU CEEA CE VETI SCRIE DUPA, PANA ATUNCI MULTA SANATATE!

 111. 111 Mona Munteanu august 20, 2012 la 11:51 pm

  @ AYA ?
  Exact asta spuneam si eu CATIVA .. Am facut o exceptie, de obicei nu intru in niciun fel de polemica cu oameni fara chip si nume.

 112. 112 matei danila august 21, 2012 la 12:29 am

  Domnule Prim Ministru, imi permit sa cred ca la sfarsitul vietii dumneavoastra veti sti cu siguranta ceea ce inseamna marirea si decadenta. Ceea ce nu te omoara, te intareste. Faptul ca impartasiti din experienta dumneavoastra din perioada detentiei, prin intermediul blogului, va apropie de oameni, pe care, permiteti-mi sa apreciez, ca ii veti intelege mai mult si mai bine. Putina umilinta in viata nu a omorat pe nimeni. Sunt sigur ca veti iesi mai intarit, mai bun. Ma bucur ca scrieti si in aceasta perioada, indiferent cum procedati sa ne parvina gandurile dvs., si va multumesc ca simplu cititor, pentru ca in felul acesta ajungem sa va cunoastem mai bine, aceia dintre noi fata de ati parut mereu arogant, din alta clasa. In aceste momente, mesajul dvs poate fi mai bine primit de oamenii simpli, pentru ca suferinta dvs, abia acum
  demna, starneste compasiune. Va doresc, ca in acest „cantonament” sa descoperiti credinta in Dumnezeu. Uitati-l pe Basescu sau iertati-l. Nu-l mai pomeniti in articolele dumneavoastra. Razboiul dvs cu TB s-a incheiat. Acest razboi a impartit Romania in doua si a avut, in opinia mea, efecte extrem de negative pentru tara. De la nivelul meu de intelegere a lucrurilor, ceea ce se intampla in aceasta perioada are mare legatura cu condamnarea dumneavoastra. Daca puteti, ajutati-ne/invatati-ne sa fim mai uniti, sa nu ne mai razboim, invatati-ne sa construim, nu sa distrugem. Fiti dvs mai bun fata de adversarul dvs, si in acest fel, cred, veti fi deasupra lui, indiferent de pozitia/functia in statul roman. Puterea Dvs poate fi mai mare prin puterea cuvantului, singura arma extrem de redutabila care v-a ramas, putere decurgand din pregatirea dvs. superioara. Cele bune,

 113. 113 Criticos august 21, 2012 la 12:35 am

  @Maximmouse
  E târziu după miezul nopţii şi prin fereastra deschisă se aude un cântec de greier. Tare aş vrea să mai am un strop de nădejde, însă după porcăria cu Mona Pivniceru nu mai am. Suntem făcuţi praf şi în jubilaţia Vestului sceleratul va face una cu pământul ce-a mai rămas din ţară.

 114. 114 Buda Viorica august 21, 2012 la 12:41 am

  Sinteti .mimmnunat…..asa de mult as vrea sa le spun tuturora .
  Vom tine aproape la toate olimpiadele .

 115. 115 Gabi august 21, 2012 la 1:35 am

  Mi-ati fost profesor si intotdeauna v-am admirat pentru cultura d-voastra, pentru modul in care interactionati cu studentii, pentru felul in care va prezentati la cursuri desi la acel moment erati membru al Guvernului Romaniei,
  Ca jurist pot spune clar ca dosarul „Trofeul Calitatii” a fost instrumentat politic, ca om spun ca sunt alaturi de dumneavoastra si de familia dumneavoastra si va doresc sa aveti puterea, sa treceti peste aceasta perioada grea!

 116. 116 Abdulah Catli august 21, 2012 la 5:42 am

  In hoc signo vinces.Dumnezeu sa va ajute si sa va tina sanatos!Cred ca va vom revedea curand, „vom fi iarasi ce am fost si mai mult decat atat”

 117. 117 intrusul august 21, 2012 la 6:37 am

  Ne ingenunchiaza istoria,ne ridica Dumnezeu !

 118. 118 dtucra august 21, 2012 la 6:59 am

  Ma gandeam eu ca nu e cantonamentul cu pereti roz… Suna a bloc de nefamilisti din epoca de aur, intr-un orasel prafuit dintr-un capat de harta, incuiat cu lacatul. V-am mai scris la inceputurile cantonamentului despre „Memoriile” lui Valeriu Anania, dar reiterez acum ideea. Nu ma surprinde sa constat ca nu s-a schimbat nimic. Ma doare sufletul pentru ce sunteti silit sa indurati. Va felicit insa pentru capacitatea de a privi mai departe, pana aici, la noi. Sper ca Olimpiada sa inceapa de azi, la CCR. La recitire, sanatate si putere va doresc!

 119. 119 Romeo Moanta august 21, 2012 la 7:03 am

  Domnule Adrian Nastase,

  Nu stiu daca ati fost inchis pe drept sau pe nedrept, daca ati primit prea mult sau prea putin pentru ce ati facut sau nu ati facut. Habar nu am. Ceea ce stiu insa este ca justitia din Romania nu foloseste aceleasi unitati de masura petru toti, la fel cum sistemul penitenciar nu-si trateaza toti detinutii la fel. Sunt convins ca in preajma dvs. nu stau detinuti periculosi, ca nu va incomodeaza nimeni, ca nu ati fost agresat in niciun fel, ca gardienii va trateaza respectos, ca nu faceti dus la comun cu ceilati detinuti etc.

  Nu doresc nimanui sa fie privat de libertate. Stiu ce inseamna privarea de libertate prin prisma stagiului militar obligatoriu care in anii 90 nu era departe de sistemul de detentie actual. Noi aveam apa calda o data pe saptamana doar jumatate de ora. Mancarea era cam la fel, cu deosebirea ca la noi ajungea doar apa in care au fiert varza, cartofii, ceapa si uneori fasolea. Restul mergea la popota sau in gentile ofiterilor…

  Nu as vrea sa politizez acest mesaj, dar pot sa spun ca in prioada cand ati condus tara ati fi putut sa reparati aceste neajunsuri, atat pe cele din justitie, cat si pe cele din celelalte institutii ale statului, inclusiv pe cele din sistemul de detentie. Daca ati fi facut aceste lucruri astazi nu ar mai fi trebuit sa postati acesta erata.

  Numai bine

 120. 120 Criticos august 21, 2012 la 7:27 am

  Dle A.N.
  Din păcate, o bună parte a cetăţenilor acestei ţări n-au, ca dumneavoastră, virtutea tenacităţii, necesară unui război pe termen lung. Au în schimb, ca mine, slăbiciunea demobilizării, a pierdeii nădejdii şi amorţirii.

 121. 121 Doru Coarna august 21, 2012 la 7:40 am

  @ Aya,

  sa-ti explic, baietii socializeaza depanand amintiri din armata sau din razboi daca au apucat vreunul. m-am gandit ca altfel trece timpul cand vezi ca existentele sunt paralele in plan orizontal, dar curbe in plan vertical, fiecaruia.

  Ciorile… era desigur interzis sa tragi pe deasupra tintelor, deci… ce pusti crezi ca rezista unei asa tentatii, mai ales cand este interzis?
  Ani dupa, devenisem si eu un mic vanator, iepuri, rate prin baltile din jurul Capitalei… am ranit o rata in zbor, a cazut la marginea lacului vis-a-vis, a trebuit sa ma duc si sa-i sucesc gatul cu mana, n-aveam caine… a fost ultima iesire la vanatoare, nu-mi gresise cu nimic biata rata iar mie nu imi era foame… Acum cumpar grau din piata si hranesc porumbei comuni aciuiti prin jur, sper sa fiu iertat… poate rata ACEEA, observi?, trebuia sa salveze zeci de porumbei, Altcineva le stie pe toate, sau poate trebuia ca eu sa fiu schimbat, si tot asa… Este insa minunata revelatia.

 122. 122 Doru Coarna august 21, 2012 la 7:50 am

  @ silvia,

  la cat de cursiv ai postat pana acum, normal ca am remarcat punctul… puteam crede ca discut cu Dan Diaconescu, ala vorbeste asa, fara sa respire.

  Formula de adresare, imi ajunge Doru.

  Hai sa punem punct, si dupa, hai sa punem un pariu: eu pariez ca Basescu nu cade, iar tie iti ofer cota 2:1, adica daca asta cade imi faci o dedicatie, iar daca nu, iti fac eu doua dedicatii! Trimiteri la texte stiintifice, edificatoare, nimic altceva. Tii pariul? Ai avea de castigat ceva legat de istoria reala, nu gogosile cu care am fost indopati la scoala.

 123. 123 Popateapa august 21, 2012 la 8:01 am

  Domnule Năstase
  Sunt printre puţinii care am asemuit gestul dvstră cu unul demn de un mare comandant de osti, l-am asemuit cu gestul generalului Milea.
  Totuşi nu pot să nu remarc faptul că multe dintre condiţiile dificile de detentie, invocate de dumneavoastră, sunt un lucru cotidian pentru sute de mii de români:
  „vor trebui să se trezească, în fiecare zi, la ora 5:30, vor dormi în paturi suprapuse, vor avea apă caldă câte două ore de două ori pe săptămână, vor trebui să se obişnuiască cu mirosul de sulf şi cu depunerile de pe ţevile de apă; vor trebui să înveţe să mănânce toate felurile de mâncare – bazate în principal, pe cartofi şi varză, – cu lingura; vor trebui să se înveţe să nu se sperie de şobolani – în curtea de plimbare – dacă aceştia nu sunt mai mari de 20 de cm; să respire mai puţin în zilele de caniculă – atunci când mirosul de la groapa de gunoi din apropiere este ingrozitor; să nu se enerveze la „invaziile” periodice de musculiţe şi de ţânţari, la urletele celor obişnuiţi să „socializeze” de la ferestrele celulelor……”
  -Mulţi dintre românii care încă mai lucrează se scoală chiar la 4:30
  -Unii nu au sau nu-şi pot permite sa aibă apă caldă la robinet si încălzesc câte o oala ca să se spele.
  -Sunt numeroase oraşe cu înstalaţiile de apă învechite care miros urât, a clor.
  -Mâncarea de cartofi si de varză, sau diferite alte asemenea meniuri sunt obisnuite, de multe ori si le doresc sute de mii de români. Unii trăiesc cu un ceai dimineaţa şi unul seara, iar la prânz mănâncă fie ciorbă de legume fie cartofi fierti.
  -Foarte puţini oameni îşi permt să aibă aer condiţionat, aşa că se luptă cu ţânţarii si muştele pentru a ţine geamurile deschise în speranţa unei adieri de vânt.
  Şi sunt multe altele pe care românul de rând le îndură, la fel, dacă nu mai rău decât cei de la penitenciar. Singurul lucru de care se pare ca ne bucurăm este o spoială de libertate.

 124. 124 Ruşinică Tristoiu august 21, 2012 la 8:09 am

  „Dacă treci prin iad, nu te opri” – Winston Churchill

 125. 125 blogideologic august 21, 2012 la 8:10 am

  „Razboiul dvs cu TB s-a incheiat. Acest razboi a impartit Romania in doua si a avut, in opinia mea, efecte extrem de negative pentru tara. De la nivelul meu de intelegere a lucrurilor, ceea ce se intampla in aceasta perioada are mare legatura cu condamnarea dumneavoastra. Daca puteti, ajutati-ne/invatati-ne sa fim mai uniti, sa nu ne mai razboim, invatati-ne sa construim, nu sa distrugem. Fiti dvs mai bun fata de adversarul dvs, si in acest fel, cred, veti fi deasupra lui, indiferent de pozitia/functia in statul roman. Puterea Dvs poate fi mai mare prin puterea cuvantului, singura arma extrem de redutabila care v-a ramas, putere decurgand din pregatirea dvs. superioara.”
  Nu pricepi nimic. Este vorba despre distrugerea României de către forţe străine. Cărora Traian Băsescu le este slugă.

 126. 126 Silvian august 21, 2012 la 8:22 am

  Stimate domn, capul sus!

 127. 127 eric august 21, 2012 la 8:23 am

  O sa fie bine! Cineva acolo sus va iubeste.

 128. 128 Alexandru august 21, 2012 la 8:43 am

  Bun venit domnule Nastase in lumea reala. In tara pe care dvs ati condus-o 80% din noi stam cu sobolanii la bloc, mancam 60% varza si cartofi, nu avem aer conditionat si ne mamanca tantarii. Ceea ce dvs descrieti ca o situatie iesita din comun, pnetru multi ramani e o situatie de zi cu zi. Bun venit in lumea reala.

 129. 129 Liviu august 21, 2012 la 8:45 am

  Domnule Nastase,

  Faptul ca reusiti sa intelegeti ca viata este o perpetua schimbare este semnul unui caracter nobil. Numai oamenii profunzi si sensibili pot vedea viata – mai ales atunci cand iti arata fata ei cea mai urata – ca pe un spectacol; Victor Petrini din Cel mai iubit… si-a rememorat intreaga viata in inchisoare, Arghezi, inchis la Vacaresti, a zugravit in Flori de mucigai universul atat de plin de contraste al temnitei. Un rege ramane rege si in lanturi, un marinar betiv tot un vaporean smenar ramane chiar daca a stat opt ani la Cotroceni.

 130. 130 op tim august 21, 2012 la 8:47 am

  Domnule Adrian Nastase pe cat de nedreapta este pedepasa ce o indurati pe atat de corect este ca vedeti cu ochii dumneavoastra cum si ce societate s-a creat in ultimii 22 de ani in Romania, la care ati paticipat ca si creator, o buna perioada de timp. Multi, foarte multi oameni au scos in evidenta proastele conditii de detentie si rele tratamente suportate in perioada de detentie dar mai ales la formele de dezumanizare la care este supus omul cand pierde libertatea in Romania. La ce v-a folosit ca a-ti scris tratate de drept despre relatiile internationale, despre drepturile omului daca in practica toate acestea se vad si le simtiti acum pe pielea dumneavoastra. ….!!! Poate cand veti iesi de la inchisoare daca veti mai ocupa o functie publica, va veti ocupa si de drepturile omului cu adevarat…, dar este greud e crezut…! Nu au facuto cei care au suferit la Sighetul Malmatiei desi au revenit in viata publica dupa 1990..!! Doar „impuscatul” avea oroare de inchisoare si prefere prevenirea si corectia la locul de munca, pe undeva mai uman ca voi toti ce a-ti facut politica in democratie, cu bocancii….!! Regret ca trebuie sa scriu unui om in suferinta atat de dur dar, realitatea in Romania este la fel de dura ca cea din interiorul penitenciarului……daotrita voua politicienilor care v-ati preocupat doar de bunastarea proprie… iar aceasta sa nu-mi spuneti ca nu o aveti sau nu a-ti lasat indestul acasa….!!!

 131. 131 eu august 21, 2012 la 8:59 am

  domnule nastase…cu parere de rau dar din pacate in romania secolului XXI un numar foarte mare de oameni nu au paturi si nici macar apa calda doua ore pe zi, intr-o romanie pe care dvs. a-ti condus-o in mod direct mai bine de un deceniu. problema majora si ghinionul istoric al acestei tari este ca elitele se nasc la generatii colosale de timp, elite din care cu tot respectul, nici dvs. nici restul clasei politice nu a-ti facut cu adevat niciodata parte. In momentul de fata dvs.va loviti doar pentru prima data de conditiile sociale ale unui stat condus doar de catre camarile politice.
  va doresc insanatosire grabnica si momente cat mai placute in viata!

 132. 132 ZOE, fii barbata ! august 21, 2012 la 9:02 am

  @penibil

  Esti într-adevar penibil ! Dar te anunt ca suntem în anul 2012 si nu în Evul Mediu. Ce ai vrea sa-l vezi pe Nastase în lanuri si cu un pietroi de gât ? Sau poate ti-se pare ca n-ajung sobolanii si aerul pestilential care vine de la groapa de gunoi ?! Îti urez tie si tuturor celor care va bucurati de raul facut lui Adrian Nastase, sa nu va încheiati socotelile cu viata, înainte de a trece pe unde trece el, sa auziti zilinc zanganit de catuse si de usi metalice zavorâte ! Sa va plimbati însotiti de sobolani într-o curte de 2 m patrati si sa n-ajungeti la dus pâna se termina apa, iar vietasii sa va dea târcoale si sa va zâmbeasca cu subânteles. Rusine sa va fie !

 133. 133 ZOE, fii barbata ! august 21, 2012 la 9:10 am

  @blogideologic,

  Nu stiu pe cine citezi dar bine ca am vazut ghilimelele, ca altfel credeam ca ai luat-o si tu razna ! Dupa umila mea parere, basescu nu le este numai sluga ci si aliat credincios, bucurându-se vazând ca România este devorata de hiene.
  Dumnezeu sa fie cu noi !
  Kisses

 134. 134 Vasile august 21, 2012 la 9:15 am

  Ce poti astepta de la cineva care invidiaza un om caruia i s-a luat libertatea pentru un motiv pe care nici cei ce au decis acest lucru nu pot sa-l explice.Este ingrozitor sa traiesti intr-o tara care-si lipseste de libertate fizica un astfel de om. Ma bucur ca din punct de vedere spiritual ramineti un om liber. Aceasta libertate nu poate sa o ia nimeni, lucru ce ii exaspereaza pe cei care cred ca libertatea are o singura componenta, cea fizica.
  Sint convins ca sinteti mult mai liber decit cei ce v-au inchis.
  Nu cedati, Romania are nevoie de oameni liberi !

 135. 135 ZOE, fii barbata ! august 21, 2012 la 9:25 am

  @Radu,

  Radu mamii Radule, daca n-ai bani, sa stii ca nu Nastase ti i-a furat ci basescu insotit de toata camarila sa nemâncata !

 136. 136 Ruşinică Tristoiu august 21, 2012 la 9:31 am

  “Învaţă să-ţi scrii durerile pe nisip şi bucuriile pe stâncă” – Sf. Augustin

 137. 137 bogdan august 21, 2012 la 9:33 am

  incet, incet va obisnuiti. cand o sa credeti ca v-ati obisnuit o sa o luati de la capat in lumea asta de dincolo de lacate. si o sa fie mai greu, dar o sa o dovediti si p-aia…

 138. 138 andrei s. august 21, 2012 la 9:43 am

  SUNT MILIOANE BUNE DE ROMANI CARE TRAIESC IN CONDITII MULT MAI GRAVE DECAT CEVE IN CARE VA AFLATI DIN CAUZA CONDAMNARII.

 139. 139 Hippie august 21, 2012 la 9:48 am

  S-au scris deja multe comentarii, am sa fiu cat mai scurt.
  1. AN-> La Jilava acum este ceva mai bine decat la Armata facuta la Bacau in 1990. Acolo era doar apa rece 2 ore pe zi, iar calda a fost doar o data la 2 saptamani. In prima luna nu au fost permise vizite deloc, iar ulterior juramantului una la 2 saptamani. Sau vizita sau iesire in oras.
  2. AN-> La armata la noi, dormitorul a fost incalzit numai in luna ianuarie. In decursul celor 4 luni reci, temperatura interioara a oscilat intre +5 si +12 grade celsius. Te sfatuiesc sa te interesezi de situatia caloriferelor de la Jilava, acum sunt la moda sponsorizarile 🙂 … Asta daca nu e demis basescu azi.
  3. Celui ce a tras in ciorile de pe linia de curent. A avut mare noroc, daca nimereai cablul si acesta se rupea, facea 20 de ani de racoare pentru sabotarea economiei nationale.
  4.-> AN. Un pic de venire cu picioarele pe pamant nu strica. Ai fost bun ca ministru si sef de Guvern, dar tot timpul ai fost cu nasul pe sus. Eu care am 2 facultati te percepeam asa. Ma intreb cum te suportau cei fara pre multi neuroniu, care probabil nici nu reuseau sa-ti inteleaga limbajul mult prea elevat pentru un discurs adresat Romanieie reale…
  5.->cineva. Este evident ca AN nu are acces la net in Jilava. Insa ii trimite scrisori lui Andrei sau lui Mihnea si unul din ei le publica pe acest Blog. Ce vi se pare atat de complicat?
  6. Eu nu inteleg de ce in puscarie nu ai voie sa ai telefoane si internet. Acum se asculta orice telefoane, inclusiv ale primului-ministru in functie. Si convorbirile sunt probe la dosar sau la tembelizor.

 140. 140 Ciprian august 21, 2012 la 9:53 am

  Domnule Nastase, Bunul Dumnezeu sa va dea putere sa puteti trece peste aceasta perioada dificila a vietii dumneavoastra. e o mare nedreptate ceea ce se intampla. Sunt alaturi de dvs. Poate va mai amintiti de mine. In anul 2004 ne-am intalnit la Deva dupa ce ati iesit de la o emisiune locala. Cu pretuire, Ciprian. Dumnezeu sa va binecuvanteze!

 141. 141 virgil august 21, 2012 la 9:53 am

  Ar trebui ca fiecare procuror si judecator sa faca, sub acoperire, „un stagiu de pregatire ” de 6 luni la fiecare 5 ani, intr-un penitenciar, ca sa stie si ei cum e sa traiesti acolo unde ei te trimit cu atata usurinta. Ar fi in folosul logicii de a condama pe cineva la ani grei de puscarie.
  Am avut ocazia sa cunosc pe cineva care a stat 13 ani in puscarie pentru ca si-a ucis sotul. Pe acel sot care 10 ani a venit in fiecare noapte acasa mort de beat, a batut-o si cu scandura de la poarta, si-a batut copii de au ajuns in spital de mai mute ori, a violat-o in fiecare seara, a adormit pe jos si a vomat prin casa noapte de noapte si …intr-un scandal si bataie femeia nu a mai rezistant si cu un copil de 6 luni in brate si unul de 2 ani tinandu-se de fusta, care incasau si ei plame, ne mai rezistand a luat un cutit de pe masa si i l-a infitp in piept. Rezultatul 18 ani de inchisoare, trei copii la casa de copii…
  Am cunoscut un fosta contabila sef care pentru o aplicare a legii eronat interpretata, a fost condamnata la 10 ani inchisoare pentru abuz in serviciu
  Daca procurorii si judecatorii ar stii conditiile in care zac multi pscariasi, cu mai multa dreptate ar aplica legea.
  Intr-o tara in care km de autostrada este platit cu de 3-4 ori mai mult decat in Suedia sau Croatia, unde se vinde flota la fier vechi, unde mii de functionari de stat sunt platiti, de ani buni, sa nu atraga fonduri europene, unde avem milioane de hectare ne cultivate, unde miliardele de euro sunt irosite de oameni platiti de stat, si nimeni nu raspunde, procurorii isi cauta de lucru prin biserici, condamna contabili si pe o batrana care a batut un par cu un metru in terenul vecinului.
  Sa inceapa cu hotii cei mari nu cu „cateii”. Un „baiat destept”, fura intr-un an cata evaziune fac toti micii patroni din tara. Ocupati-va de hotii cei mari nu pierdeti timpul cu cei mici.

  Si acum auzi ce zice pampalaul asta de Augustin Zegrean, care hotaraste soarta Romaniei: „Asta e măreţia dreptului, toate legile lasă loc de interpretare”
  Dupa aceste legi, care „toate lasa loc de interpretare” suntem noi judecati
  Acesta este” MARETIA DREPTULUI”. Auzi tampitul ….fiecare face ce vrea !

 142. 142 aida august 21, 2012 la 9:58 am

  Buna ziua! Trebuie sa aveti puterea sa treceti peste toate acestea. Suntem multi alaturi de Dumneavoastra. Stiu ca este greu, mai ales atunci cand stii ca este nedrept. Sunt convinsa ca veti avea puterea si sprijinul de a reveni in societate. Avem nevoie de oameni ca Dumneavoastra. Nu mai povestiti nimic din interior, oamenii sunt f rai.

 143. 143 stancu ioan nicolaie august 21, 2012 la 10:33 am

  Dupa parerea mea exista o singura solutie, schimbarea regulilor, adica, alegerea prin vot a resposabililor din justitie si politie, schimbarea reglementarilor penale din unele schioape in unele eficiente, oare cand vom avea acea clasa politica vrednica si interesata sa le schimbe ? S-au va trebui sa gasim alta clasa politica ?
  romaniafaracoruptie.blogspot.com

 144. 144 Ghita Bizonu' august 21, 2012 la 10:58 am

  Virgile

  problema nu este ca toate legile sunt de interpretare .. ci modul in care se face interpretarea …
  Ca sa intelegi .. legea zice „este intrezis sa conduci sub influenta alcoolului fara carnet pe drumurile publice” … insa daca acuzatu a tras o gura de benzina (se mai intampla!) si a condus pe aleea construita de el intre curte si sosea ….. ? E aleea aia dum public ?! Aici intervine interpretarea…
  Sau alta. Neurmariea penala ca nu prezinta pericol public… Clar ? ca maglavaisu – dezonor instnatele zic ca nu prezinta public unu care a facut scandal in crasma si a scos cutitu …. insa asistenta aia de la Giulesti cica a prezentata pericol public !(de ce? ce incendiile sunt asa de dese? era piromana?!)
  Problema la noi este ca legile se interpreteaza „dupa ureche” . Dupa cum cineva „misca din urechi”

 145. 145 adina august 21, 2012 la 11:09 am

  va rog domnule nastase sa nu plecati capul niciodata in fata unui monstru precum basescu

 146. 146 CALOTA MINODORA august 21, 2012 la 11:18 am

  ASTAZI SE SCRIE ISTORIE CU GANDUL LA DVS,CU INIMA LA TARA MEA DRAGA,CU TOT SUFLETUL CU TOATA FIINTA MEA LA CEI DOI BAIETI AIMEI ,LUCIAN SI DORIAN,VA SCRIU ACESTE RANDURI SPUNANDU VA SA FITI PUERNIC..AM FOST SI EU RAPUSA DE UN MOMENT SLAB AL MINTII MELE CLACAND LAUN MOMENT DAT…FITI PUTERNIC..NU SUNTETI SINGUR SUNTEM ALATURI DE DVS..

 147. 147 teostanc august 21, 2012 la 11:19 am

  Aya,
  Este un concept crestin sa-ti iubesti si dusmanii.
  Dincolo de acesta, atunci cand esti tensionat si acaparat de dorinta de razbunare nu mai poti sa gandesti clar la ce urmeaza sa faci.

  Sincer sa fiu, nici eu nu prea le doresc tot binele din lume. Le doresc din toata inima pierea puterilor malefice celor care care au condamnat numai ca sa dea un exemplu sau pentru ca in societate se vorbea ca Nastase este corupt.

 148. 148 viatacaoprada august 21, 2012 la 12:00 pm

  In tara asa, chiorul se intoarce la Cotroceni. Poate ca ne meritam cu totii soarta.

 149. 149 blogideologic august 21, 2012 la 12:02 pm

  Avem poate un milion de motive să fim pesimişti, dar nu trebuie să cădem în faţa unor Danileţ ori Zegrean. Oltenii au regula foarte pragmatică de acţiune : „Zi ca ei, şi fă ca tine.” Intelectualimea Republicii de la Cluj turbează când o aude. Dar ştie că această regulă există, şi de asemenea că ea se aplică bine. Însă dincolo de nimicuri, trebuie să desluşim cursele rachetelor de croazieră : Mark Gitenstein, Philip Gordon, Manuel Barroso, Viviane Reding. Şi trebuie să intrăm în creierul artificial al acestora prin care Imperiul le ghidează puterea de lovire înspre ţinte. Ca de obicei în istoria noastră, constatăm că „bietul român” este ţinta acestor maşinării umane. Pentru om, ei ori noi, funcţionarea este dată de ideologie. Văd, surprins, că occidentalii din top au renunţat la ideologia primară. Noi, nu. Pentru că ne ascultăm conştiinţa, prezentă în cultura română. Ei nu execută nimic conştient, doar în regimul de automaton, ei n-au conştiinţă.

 150. 150 NU ESTE NECESAR august 21, 2012 la 12:08 pm

  IN FINE…ORICUM NU MAI CONTEAZA NIMIC,IN LIBERTATE SAU NU,CU BASESCU SAU FARA…SUNTEM = 0

 151. 151 ionut august 21, 2012 la 12:28 pm

  Vreau sa va aduc la cunostinta ca verbul „a trebui” nu isi schimba forma la conjugare. Astfel, la persoana a treia – plural a viitorului simplu, forma sa va fi „[ei] va trebui”, nu „[ei] vor trebui”.

  Multumesc.

 152. 152 blogideologic august 21, 2012 la 12:35 pm

  @NU ESTE NECESAR spune : „SUNTEM = 0”
  Să te limitezi numai la tine şi la Traian Băsescu în afirmaţie.

 153. 153 Tovarasul august 21, 2012 la 1:10 pm

  ”În lume necazuri veţi avea; dar îndrăzniţi. Eu am biruit lumea.” – Ioan 16:33
  Imbarbatare mai mare nu cred sa existe.

 154. 154 NELU FIERARU august 21, 2012 la 1:14 pm

  AFARA ESTE POATE MAI RAU CA ACOLO! HALAL DEMOCRATIE! VA FI UN DEZASTRU!CLIMATUL CETATENESC ESTE COMPROMIS!

 155. 155 blogideologic august 21, 2012 la 1:23 pm

  O “coincidenţă” bizară cu Grecia, tocmai la acest moment. “Neagra străinătate” încearcă forţarea falimentului suveran al acelei ţări balcanice, cu orice preţ http://www.lefigaro.fr/conjoncture/2012/08/20/20002-20120820ARTFIG00453-la-grece-se-heurte-a-la-fermete-de-ses-crediteurs.php Şi să nu uităm că linia de politică macroeconomică trasată implacabil de către “preşedintele jucător” Traian Băsescu a dus la o datorie suverană a României de 100 miliarde euro (de fapt peste sumă) ! Adrian Năstase a lăsat în noiembrie 2004 o datorie suverană de numai 8 milarde dolari americani. Ce creştere a datoriei suverane a României va provoca Traian Băsescu în următorii doi ani ? Refuz să mă gândesc ! Înţelept ar fi ca Parlamentul României să interzică întoarcerea lui Traian Băsescu la Cotroceni. Pentru că datoria suverană va creşte mai repede cu Traian Băsescu, decât fără Traian Băsescu !

 156. 156 Cosmin august 21, 2012 la 1:24 pm

  Domnule Nastase, dumneavoastra spuneti ca in puscarie trebuie sa te obisnuiesti cu lipsa calculatorului si al internetului. Dumneavoastra postati des pe blog, ceea ce inseamna ca aveti acces la internet. Sper sa am onoarea sa raspundeti. Multumesc.

 157. 157 Fragmentarium Politic august 21, 2012 la 1:32 pm

  Cand Soarele de la Apus Rasare : Un scurt comentariu despre semnificatia si consecintele politice ale invalidarii referendumului

  Nu-mi place sa fac afirmatii hazardate, dar nici sa ignor faptele, avand in vedere ca in politica nimic nu este intamplator, cum ar spune Hannah Arendt sau orice alt insighter al fenomenului. Daca un astfel de eveniment a avut loc, inseamna ca el a fost planificat sa se „intample”, ceea ce indeamna la a lua in calcul toate indiciile din haloul care-l inconjoara.

  Nu-mi pot imagina ca subsecretarul de stat american Philip Gordon si-a lasat balta treburile pentru a veni val-vartej la Bucuresti doar pentru a exprima oficialilor romani „ingrijorarile” Departamentului de Stat al SUA privind soarta referendumului de demitere a presedintelui si a bea o cafea cu amicul suspendat Basescu, fara a lasa si o foaie de parcurs. Acesta este rolul unui emisar strain, de a aduce o solie, de a inmana un mesaj si a transmite un semnal politic puternic si fara echivoc, altfel lucrurile s-ar fi rezolvat prin canalele obisnuite de comunicare diplomatica.

  Nu pot sa nu fiu circumstantios cu momentul ales al vizitei-fulger, in chiar imediata apropiere a sesiunii CCR de jurizare a referendumului, si nici cu mesajele de antepronuntare ale trimisului diplomatic american. Nu pot sa nu ma intreb ce fapt a produs de-click-ul care a dus la un vot politic de invalidare, impotriva unor probe oficiale contrare, ale statisticii demografice si aritmeticii electorale, care arata ca populatia electorala, din liste, a fost cu mult peste cea reala, supraevaluare care a generat bula de cvorum. Nu-mi pot reprima o suspiciune, alta decat a domnului Gordon. Nu-mi pot impiedica o anumita reprezentare, o asociere a semnalului politic al inaltului oficial de la Washington cu cel al unui personaj dintr-o posibila parabola despre democratie, in care un leu, culegand un soricel speriat si ascuns intr-un sediu de campanie, il arunca pe tron, spunandu-le judecatorilor unei Curti a Junglei: „Acesta este alesul!”.

  Care este semnificatia politica a invalidarii unui rezultat covarsitor al unei consultari populare? In termenii cei mai generali ai Democratiei, ai surselor de constituire si sensului de utilizare ale Puterii, eu nu vad decat una singura, dar majora, aceea ca domnul Traian Basescu se bucura de prietenia si sustinerea americanilor, ceea ce este bine, dar ca domnul presedinte al Romaniei foloseste puterea care-i vine din afara impotriva celor dinauntru, ceea ce este rau!

  Consecintele verdictului CCR, de invalidare a referendumului, sunt multiple, ele putand fi inscrise intr-un spectru care tine de la amplificarea fara precedent si impingerea catre planul certitudinii a indoielii privind separatia puterilor si statul de drept, pana la schimbari semnificative de pozitie si influenta in cadrul partidelor si aliantelor politice, cu decizii, configurari si reconfigurari dintre cele mai neasteptate si mai spectaculoase. Nu este insa locul si nici momentul de a deschide, aici si acum, un nou front de analiza, anticipez doar ca pumnul si palma date democratiei, azi, inmanusate intr-o decizie politico-juridica cu aparente de constitutionalitate, au aprins fitilul competitiei electorale, din toamna, care va fi cum nu a fost niciodata dupa 1989. Cat despre reintoarcerea lui Traian Basescu la Cotroceni, aceasta va fi a unei fantome, a unui presedinte-strigoi.

 158. 158 M.Voicu august 21, 2012 la 1:34 pm

  @Blogideologic, la procurorii-misionari, august 21, 2012 la 8:18 am
  Despre ”Darie al lui Ispas” în declamaţie, în loc de Istaspe, e comun în limbã, precum Sinaia în loc de Sinai, şi multe altele, dacã revedem ”Muntele sfânt al dacilor” – în primul rând cã la Cehlãu se pronunţã Pion – neschimbat (ca un termen sacru, deşi într-o regiune a ţãrii în care toate altele ”pi” se transformã în ”chi”), cum ne şi rugãm Dumnezeului: ”şi nu ne duce pre noi în ispitã” – deşi ispita e numai în fişa postului pentru diavol !). La partea religioasã, poate ar trebui schimbatã şi ”în numele Tatãlui”, cu: în numele Unchiului 😉 La ”ştirile orei”, îmi amintesc cum Beethoven, ştergând dedicaţia iniţialã pe partitura Sinfoniei a IX-a a scris: ”sã fii Napoleon şi sã te proclami împãratul Franţei, ce degradare !”
  Nu plânge Dobrine; cetãţeni cu drept de vot, întrebaţi pãrinţii şi bunicii voştri sau aminiţi-vã cum Dobrin (Dobrin + Eusebio – YouTube) nu a jucat nici un minut la Campionatul Mondial de fotbal din Mexic 1970 datorită unui conflict cu antrenorul – investit, şi el, cu puteri discreţionare. Cât timp funţia publicã este desprinsã de rãspunderi…

 159. 159 Ion Doinu august 21, 2012 la 1:49 pm

  E fascinant de văzut câtă lume vă sprijină necondiționat. Înclin să cred că niciunul nu a avut o contribuție individuală semnificativă mai mare de două -trei voturi disciplinate atunci când a fost nevoie. De fapt au dat un vot de încredere și nu au participat în mod democratic la viața politică. Nu vă condamn pentru asta, de ce să nu profitați atunci când vi se oferă ceva dezinteresat și necondiționat? Dar cei ce vă sprijină condiționat? De ce o fac dacă interesul tuturor este bunăstarea poporului? Sau nu?
  Probabil vor fi persoane în dezacord cu opinia mea, îi invit să exemplifice dintre toate problemele vitale în care s-au luat decizii nepopulare, concret în câte am fost consultați (chemați la urne) și să reflexioneze dacă a fost suficient.

 160. 160 elena august 21, 2012 la 2:11 pm

  Sunt convinsa ca DUMNEZEU are un plan cu Dumneavoastra pentru ca a inpiedicat o lucrare pe care noi cei multi nu o dorim. Sunt tot asa de sigura ca dreptatea invinge iar raul isi va primi rasplata si dvs. nu veti fi invins.Sunt multi cei care se roaga pentru binele acestei tari, iar dvs. sunteti un mare om de stat. Invingatorii nu isi pierd niciodata puterea Sunteti unui dintre ei. Dumnezeu sa va aiba in paza.

 161. 161 dlnimeni august 21, 2012 la 2:14 pm

  Aya, poate iti amintesti ca, in urma cu niste ani, i-am sugerat, pe acest blog, dlui Nastase, actualizarea legii privind administratia prezidentiala. Timpul a dovedit ca am facut o sugestie buna. Te rog, ajuta-ma ca, fie si acum, sugestia mea sa devina realitate.

 162. 162 blogideologic august 21, 2012 la 2:18 pm

  @ Cosmin
  Nu ţi se pare că eşti excesiv de obraznic (dacă nu de-a dreptul “neam prost”) ? Faptul că primarul Dorin Chirtoacă de la Chişinău se trage dintr-un neam de slugă proastă nu-i scuză pentru tine. Toţi gospodarii cei buni au fost trimişi de sovietici să moară în Siberia. Iar slugile proaste s-au mutat stăpâni în gospodăriile frumoase !

 163. 163 M.Voicu august 21, 2012 la 2:40 pm

  @ blogideologic, august 21, 2012 la 2:18 pm scrie: ”Toţi gospodarii cei buni au fost trimişi de sovietici să moară în Siberia. Iar slugile proaste s-au mutat stăpâni în gospodăriile frumoase !”
  ►Termenul dat de CEDO, pentru repararea ilegalitãţilor naţionalizãrilor fãcute de comun-işti, e in limbo. Comisia ”apartamentul” n-a finalizat nimic;
  ar fi timpul sã aflãm câte din proprietãţile naţionalizate au ajuns nu la revendicatori, ci la factorii justiţiei: procurori, judecãtori, avocaţi, politicieni

 164. 164 Oscar Wilde august 21, 2012 la 2:46 pm

  Domnule Nastase.
  Romanii au asteptat decenii ca sa vina americanii. Si au venit.
  Eu sunt un zombi care am votat, sperand ca justitia va fi ,dupa referendum, dreapta, caci de aceea este justitie, ca judecatorii vor judeca dupa probe. Am sperat, desi stiam ca in fiecare an exista luna octombrie, adica a zecea luna din an.Intre iunie si octombrie sunt trei luni.
  Earnest

 165. 165 catalin poalelungi august 21, 2012 la 2:55 pm

  Salutari! Ma bucur grozav sa va stiu in refacere si inspre recuprare totala si putere. Cu ani in urma,poate 16,erati pe la inceput, la Galati, v-am luat un interviu pentru radioul de acolo, in cabinetul senatorului Platica. Erati unul dintre putinii oameni coerenti si cu viziune.
  Nu sunt nici astazi multi.
  Am plans in neputinta cand am vazut cum ati fost lovit si m-a durut ca om. Cred ca momentele pe care le parcurgeti sunt cele de pregatire pentru urmatoarea perioada ce sta sa vina, poate mai repede decat banuiti. Romania este insigurata, tratata nedemn si secatuita mai ales din interior de un grup de oameni cu sufletul tare spurcat.
  Sunteti unul dintre cei care pot face ca neamul sa nu piara, ba chiar sa il ridice din ingenungherea asta impusa si sa ii spele obrazul cu demnitate. Raul trait de Dvs. e pe masura leului care stie sa faca din turma de capre, leii pentru victorie.
  Basescu a reusit sa batjocoreasca leii, se pricepe la ingropare. Nu i-a mers cu Dvs., ar trebui sa acceptati si ca sunteti foarte puternic si ca destinul omului nu e stabilit de alt om ci doar de Dumnezeu. Iar destinu, nu poate fi decat pe masura omului, adica exemplar!
  In aceasta noua detasare in care sunteti, scriind, cu mintea adunata si limpezita, sub imperiul nevoii firesti de a avea si noi un viitor, dupa cum merita si ni se cuvine, chiar daca va trebui sa luptam cu arma pentru el, va trebui sa va pregatiti pentru ziua de maine care deja urca pasii spre usa in care va batea!
  Cred cu tarie ca ati fost smuls brutal dintr-un prezent jenant si derizoriu pentru ca destinul Dvs. este facut pentru alte vremuri, nu ca cele rusinoase, de insulta si ingenunchere de astazi. Acele vremuri care stau sa vina, pe care le veti face si trai, la care vom lua parte cu toti, acelea trebuie sa le ganditi deja acolo, cu sine si Dumnezeu, pentru patrie si popor!
  Sunteti cel mai important lider in putere si performant!
  E timpul scurt!
  Orice fleac comentat la adresa Dvs. e un act de neputinta si infrangere a celor care langa prezenta unui om ca Dvs, nu pot decat scanci stanjeniti.
  Nu piere leul cand isi doreste cioara!
  Cu incredere si nadejde ma inclin cu pretuire!

 166. 166 Vargolici Maria august 21, 2012 la 3:00 pm

  Iata cum cruzimea are acum o culoare: e portocalie!!! Nu se multumesc doar sa umileasca, dar isi exprima peste tot revolta exprimarii lui AN pe blog…celor carora le lipseste si minimul de decenta sa posteze pe acest blog ironiile lor „fine” de „intelectuali” complexati, le aduc la cunostinta ca astazi Directia Generala a Penitenciarelor a dat un comunicat si este un drept legal…daca asta va era grija!!! Sunt atatea bloguri unde va puteti exprima „orange”, unde puteti fi laudati si aplaudati, incat (vorba cuiva de pe acest blog) poate va retinem!
  Si daca tot va dati cu parerea la un regim de detentie (si mai mult de atat – la dramele unor oameni), eu va rog sa va ganditi la faptul ca:
  TI SE POATE INTAMPLA ORICUI!!!
  Si gata. Va bagam prea mult in seama…
  Era sa uit ceva important pentru voi, cei „cool” si „orange” … Se intoarce Presedintele mult-iubit cu 11% din voturi, ca pe noi cei 89% iar ne-a ciuruit…asa credeti voi! Sa traiti bine!!!

 167. 167 Argusdre august 21, 2012 la 3:26 pm

  Va urez sa treaca timpul cat mai repede !

 168. 168 center@yahoo.com august 21, 2012 la 3:36 pm

  Felicitari clarvazatorilor din PSD care au trimis-o pe aceasta submediocra Aspazia ditamai judecatoare la Curtea Constitutionala . O noua si stralucita alegere , dupa reusitele cu Geoana presedinte PSD in locul lui Adrian Nastase , Rus ministrel de interne acum 2 luni .
  Ce circ , ce a facut Basescu din tara asta !
  Sa versi , ce altceva .
  Cine interzice Parlamentului sa-l demita pe individ din nou vineri sau lunea viitoare ?
  Veti suporta sa-l vedeti intrand la Cotroceni cu onoruri militare si drapelul plecaindu-se in fata , ca in 2007 ?

 169. 169 Socrate august 21, 2012 la 3:50 pm

  Multa sanatate, curaj si rezistenta. Ati ajuns in “cantonament”, ca detinut politic, fiindca atat lui Basescu cat si sustinatorilor sai din SUA si din UE le-a fost frica de dvs. Le-a fost frica de ce lucruri bune ati fi putut face pentru Romania si de faptul ca ati fi putut sa stopati foarte multe lucruri rele pentru Romania. Nu uitati acest lucru. Si nu uitati ca se spune ca de ce ti-e frica nu scapi.
  PS * Si Basescu si sustinatorii sai din SUA si din UE sunt de aceeasi teapa. Spune-mi cu cine te insotesti ( pe cine sustii ), ca sa-ti spun cine esti.

 170. 170 Doru Coarna august 21, 2012 la 3:53 pm

  @ Hippie,

  un tragator de elita nu trage niciodata la intamplare, trageam zilnic minim 100 de focuri insa primul era intotdeauna in cioara din mijloc, intotdeauna cea din mijloc, deoarece daca se sperie, cele din mijloc decoleaza ultimele ca sa isi poata intinde aripile iar glontul ar fi ajuns pana atunci. Oricum, glontul ajungea acolo inaintea sunetului armei insa se puteau speria din alt motiv, nu vedeam baza stalpilor. Precizia nu este data atat de arma cat de munitia folosita, trebuie sa fie in standard strans. Se selectioneaza.

  Evident, un cablu atins ar fi adus Militia la poarta unitatii, insa eram in Armata si nu stiu daca iti amintesti raporturile dintre cele doua institutii in acea vreme…

  Marturisesc insa ca nu am ratat niciodata cioara, surprinzator este insa ca nu se invatau minte deloc, erau prezente acolo zilnic la prima ora, pt exterminare sigura! Desi, mai tarziu, am gasit ca ciorile sunt foarte inteligente: daca incerci sa impusti vreuna, vei vedea ca se departeaza de tine si apoi aterizeaza iar exact afara din bataia pustii cu alice! Evident, in fata carabinei de mare razanta, nu aveau nicio sansa.

  Si inca ceva, este imposibil sa rupi un fir cu un glont, ricoseaza sigur, crede-ma! Nu stiu, poate doar vara, cu sarma dilatata si prea intinsa de greutatile alea, sa cedeze la ricoseu, dar nu cred, se intra in limta de elasticitate a cuprului, mai degaja energia de impact prin vibratii, etc… Oricum, nu am indraznit sa retez linii de inalta tensiune si nici sa gauresc tablele alea antirasucire.

 171. 171 mariamneincastalia august 21, 2012 la 3:58 pm

  Să te binecuvânteze Dumnezeu
  Și să te ocrotească de rău !
  Să-și înalțe Dumnezeu chipul asupra ta
  Și să-ți dea îndurarea Sa!
  Să facă să lumineze Dumnezeu fața Sa aupra ta
  Și să-ți dăruiască pacea Sa!

 172. 172 silvia, august 21, 2012 la 4:13 pm

  ” … boci, boi, ciori, rate, gaste, stancute, Dorule bag sama ca voi pe-aici va pricepeti mai bine la animale, si nu la oameni, probabil ca acesta este motivul pt care nu prea interfazam(), eu stiu una si buna, maretia mintii si caldura sufletului oamenilor, aici, a unui om special, eu cred ca este clar cam care este motivul incapatanarii mele de a nu parasi acest blog, vedeti domniile voastre alte organe ale omului, stimulente ale istoriei reale sau amenintari ale mintilor parazitate nu ma intereseaza.

  Nu pot sa accept pariul dintr-un singur motiv, ar trebui sa aduc argumente si nu vreau sa o fac, fiindca le-ar citi si atunci cu certitudine chiar ar demisiona, iar asta te asigur ca ar fi clar in defavoarea USL al carui sustinator aprig sunt, in consecinta, multumesc pt oferta,

  ps. a fost o ratacire, imi este simpatic uneori, iar acum ca s-a ingrasat este chiar adorabil, oricum nu mi-am imaginat ca citesti sau ca mi se citeste totul, daca-i asa inseamna ca ne cunoastem mai bine,

 173. 173 Cuneo august 21, 2012 la 4:23 pm

  Cateva cuvinte pentru tine drag prieten, desi nu ne stim, dar te consider un prieten pentru ca te apreciez. Doi ani trec repede atunci cand iti ocupi mintea cu altceva, in special cu planuri de viitor si ganduri pe care le-ai neglijat in timpul vietii printre viermii din jur. Daca mai punem la socoteala si eliberarea conditionata, atunci putem vorbi de 1 an si cateva luni, deci putem fi optimisti.
  In inchisoare poti descoperi cu adevarat cum sunt oamenii care nu poarta masti. Chiar daca par salbatici, sunt oameni reali, si spre deosebire de cei din realitate care se prefac iar apoi te injunghie pe la spate, acestia te pot injunghia direct in fata, deci e bine sa nu porti nici tu o masca. Lucrurile astea se simt, e ceva instinctiv, iar sinceritatea si franchetea sunt intotdeauna apreciate. Probabil in timp vei descoperi printre ei, prieteni mai apropiati decat cei pe care ii aveai inainte.
  Cred ca viitorul ofera destule sanse si oportunitati celui care isi face timp pentru a planifica lucrurile. Poate ca e timpul pentru o schimbare de peisaj. Politica si tot ce te-a legat de ea ar trebui lasate in urma. E nevoie la un moment dat sa te si retragi si sa iti petreci timpul cu lucruri care contribuie la pacea sufleteasca, linistea si fericirea proprie. Cei care inca se invart in mocirla ar trebui lasati sa se invarta in continuare, tu nu ai nevoie de asta. Probabil daca aveai 20-30 de ani ti-as fi spus sa lupti, sa te razbuni, dar acum nu mai conteaza. Trebuie sa recunoastem importanta timpului, si felul in care acesta se scurge.
  As putea sa iti recomand sudul Frantei, linistea zonelor impadurile e ceva feeric, sau chiar nordul Frantei in caz ca temperatura devine prea ridicata vara. O viata din asta linistita departe de agitatia oceanului numit Romania iti va da noi perspective, si poate planurile nu se vor opri aici.
  Rezista, timpul va trece.. intotdeauna trece.

 174. 175 Karakas august 21, 2012 la 4:34 pm

  @Aya avea dreptate cu vizita lui Gordon. Ei de fapt au facut presiuni politice (plus PPE) si i-au „ajutat” pe judecatorii CC sa ia decizia corecta. O lucrare destul de complexa, cu aportul mediei, si de la noi si de afara.

  Doamna aia de la CC care a fost „amenintata” si-a facut datoria „morala” fata de Basescu. O sa mai ia o medalie.

  Poporul poate sa mai astepte…dar „democratia” nu o sa mai vina.

 175. 176 Doru Coarna august 21, 2012 la 4:53 pm

  @ Hippie, ca tot n-am ce face, astept sa raspunda silvia…

  Am uitat sa-ti spun ca tragatorul de elita este singurul militar din structura unei armate care are dreptul sa refuze o misiune, fara sanctiuni! Defapt, nu sa refuze misiunea ci sa nu efectueze tragerea. Orice mica jena, orice dubiu, vara tremura imaginea, un carcel, o musca, iarna ingheata degetul pe tragaci (pompezi pana la piedica cu aratatorul ca sa nu inghete mecanismul armei, apoi scoti degetul mare, repeti miscarea si apoi tragi, aratatorul il tii pe arma, in lungul fibrei armei), poti amana sau poti alege alta tinta mai eficienta, poti vedea cum bate vantul in zona tintei din ramuri, din frunze, sau din planarea pasarilor, pasarile decoleaza si planeaza intotdeauna, numai cu vantul din fata, chestii d-astea. Oricum, pana nu esti absolut sigur, nu tragi! Exista tabele de corectii pt bataie (Inaltare), vant lateral, elevatie, trebuie sa le retii.

  Dar apropos, Kennedy… eu nu cred ca un singur tragator poate executa acele trageri, in primul rand ca poti fi sigur abia dupa vreo 5 incercari, tipu trebuie sa fi exersat mult, din acelasi unghi, de unde stia traseul?… Cred ca glontul definitiv a fost tras tot din depozitul ala dar de mai jos, mai razant, astfel ca eroarea de miscare sa fie minima, ca unic foc, altminteri, pt respectarea cadentei, nu putea ochi atat de precis. Dar cine stie ce mari tragatori au aia… nu este insa verosimil. Defapt, focul letal a fost in genul celui care l-a miruit pe MLKing, unul si bun. Parerea mea.

 176. 177 mihaela august 21, 2012 la 5:00 pm

  Probabil că acest „cantonament” este șansa de care aveți nevoie pentru a vă câștiga sufletul. Șansa de a analiza și reanaliza obiectiv trecutul, de a înțelege că adevăratele valori în viață nu sunt reprezentate de contul în bancă sau de putere, ci sunt altele mult mai simple și mai accesibile – cinstea, adevărul, dreptatea…

  Din păcate nu sunt convinsă că toți oamenii sunt capabili să profite de șansele care li se oferă. Oricum alegerea vă aparține.

 177. 178 Mari august 21, 2012 la 5:07 pm

  Multa sanatate si putere sa treceti peste toate

 178. 179 Ghita Bizonu' august 21, 2012 la 5:19 pm

  Fragmentarium Politic

  este v

 179. 180 Doru Coarna august 21, 2012 la 5:20 pm

  @ silvia,

  eu am spus aici chiar de la suspendare ca s-au precipitat si ca mie imi convine cu Basescu presedinte si USL in rest. M-au injurat, dar probabil ca acum imi dau dreptate. M-au injurat si azi dimineata cand am scris aici ca nu va cade… Ca sa cada, trebuie sa stii ca Zegrean &Co. nu fac calcule, ieri Ponta a ratat referendumul pt ca n-a stiut cum sa procedeze: cifrele nu trebuiau trimise la CCR ci la ISP si BEC, aia adunau mortii cu schizofrenicii, cu detinutii si cu emigrantii, scadeau din total, imparteau la doi si adunau1!

  Obtineau o cifra (un numar, ma rog) pe care il trimeteau inapoi la guvern, care apoi trimitea cele doua calcule la CCR, scriind ca ref. s-a desfasurat cu 52,3% participare din total populatie votanta stabila, punct. CCR se uita ca-i peste, de la doua institutii abilitate sa calculeze, se simtea descarcata de raspundere, si valida!

  Normal, socoteala o putea face orice pusti de clasa a doua, dar cine pune stampila pe socoteala lui? Asa si cu Zegrean, este jurist, nu matematician calificat.

  Dar eu d-aia spuneam ca tinerii trebuie plimbati prin cabinete, ca sa stie chestii d-astea, sau poate Ponta le stia si a tradat, nu cred, sau nu are putere in fata BEC si a INS, nu stiu, dar atunci despre ce mai vorbim? Oricum, au pierdut ca fraierii, la mal.

  Basescu insa va demisiona, isi va negocia abil iesirea, s-a saturat de lupte pe care le tot castiga si apoi, ii ajunge… Doar ca nu Crin este alesul pt interimat ci altul, probabil MRU. Cred ca se va ajunge la o situatie in care el va vrea sa demisioneze iar USL nu va accepta negocierea, oricum alt obiectiv nu au si nici nu sunt capabili sa aiba, decat in intentie, si aia doar afisata, sa fim drepti.

  Si totusi, Barroso vrea asa, ailalti toti la fel, Gittenstein la fel, Dep. de Stat la fel, ce mai vrei? Se stia demult deci rezultatul. Si apoi globalismul, trebuie sa se inceapa de aici in Europa, din cea mai saraca tara, nu?

  Deci regret, dar sunt sigur ca-i mai bine asa, cel putin din cateva puncte de vedere, extreme de importante insa. Alternativa era autonomia aia si destramarea treptata, rejectarea din programul de globalizare, si pana la urma, fara armata si fara populatie, ce si cum sa mai aperi si sa mai speri?

 180. 181 Ovidiu august 21, 2012 la 7:12 pm

  Slabiciunea lui Ponta in fata lui Barroso si Gittenstein a decis soarta referendumului. A da vina acum pe CCR e penbil. Nu puteau decide altceva in conditiile de referendum cu cvorum.

  Ponta e tare doar in gura, face multe glumite, pontite, dar i s-au inmuita genunchii in fata lui Barroso sau Gordon.
  El e destinat sa fie copilot nu pilot.

 181. 182 Marian Nicolae august 21, 2012 la 8:04 pm

  Se pare ca am prevazut corect in postarea mea de mai sus:……………

  ”Nici dumneavoastra si nici noi, ceilalti romani ramasi pentru moment in afara zidurilor Jilavei, nu trebuia sa treceti prin ce ati trecut si noi prin ceea ce trecem acum…

  Quo vadis Romania, patria mea de suflet, tara mea de dor ???!!!”

 182. 183 silvia, august 21, 2012 la 9:10 pm

  @ Doru Coarna am citit mai intai editorialul de miercuri iar acum sunt trista si debusolata, asa ca nu mai astepta sa-ti raspund in seara asta. Si totusi, as avea ceva de adaugat, mai intai ca asteapta vizita scroafei, scuze, ca sa-l citez pe Berlusconi, iar in al doilea rand, sa-ti rezum comentariul de mai sus adrs nu stiu cui, la cateva cuvinte Buddy fii atent la lunetisti. In treilea rand, cred ca a venit vremea sa privim in inaltul cerului si sa cerem iertare. In al patrulea, Dorule, globalizarea vine de la intreg,in ansamblu, inseamna comunicatii, viteza de comunicare intr-un ansamblu, un mecanism care functioneaza eficient datorita unui sistem de comunicatii performant, comunicare in intregime, asta nu inseamna pe o singura voce, asta nu inseamna cu un singur pol, globalizarea inseamna megaramificatii, plurisisteme, multipolaritate. Doru iti spun care-i ideea alta data, pana una alta sunt un pic confuza, si-ar fi putut cineva imagina ca statele ar avea prieteni? Iti vine sa crezi ca un presedinte de stat sa fie dezamagit ca nu se poate baza si nu poate sa aiba incredere in prietenii-state, iti dai seama in ce situatie suntem?

  ps. respir, de-aia adaug atat de multe virgule,
  stii ce ma mai inspaimanta ca Al-assad isi negociaza demisia

 183. 184 kurtynax august 21, 2012 la 11:10 pm

  Romania a redevenit „Muppetz Show-ul Basescian” ! Asistam ignoranti la cea mai insalubra perioada post-ceausista! Desteapta-te romane!

  Intotdeauna voi fi alaturi de Adrian Nastase, neconditionat!

  In ceea ce priveste revenirea basescului….. as putea enumera o ampla familie lexicala plecand de la radacina „base”, prin care sa imi exprim dezgustul pentru acest NIMIC insalubru, ce sufoca majoritatea ROMANIEI!

 184. 185 unul din cei multi august 21, 2012 la 11:48 pm

  la viitoarea olimpiada voi fi langa DVS., oriunde se va desfasura aceasta.
  este un juramant !
  si eu ma antrenez de ceva vreme…si nu ma tem oricare ar fi conditiile.
  Salut pe cei ce merg spre marea biruinta !
  Si ma rog pentru sanatatea DVS. DOMNULE NASTASE !
  p.s. ; urmatoarea olimpiada nu se tine peste 4 ani ci mai devreme !
  MA BUCURA TONUSUL DVS. !
  STIU PE CINEVA CARE CRAPA DE NECAZ, DA-I DOAMNE !

 185. 186 dana august 22, 2012 la 1:30 pm

  Buna ziua d-nule Nastase,in primul rand va doresc multa sanatate si sa treceti cu bine peste toate nedreptatile care v-au fost aduse,cu deosebit respect atat eu cat si familia mea.

 186. 187 Romania Press august 22, 2012 la 3:50 pm

  Cand scriam,ieri, ca Aspazia Cojocaru este o chiloțăreasă, multi mi-au sarit in cap. V-ati convins, azi, ca babuta securista este sarita de pe fix? Astept opinii vizavi de criza de isterie pe care a facut-o de dimineata pe treptele Curtii Constitutionale…

 187. 188 Corneliu august 22, 2012 la 6:03 pm

  Intelegem ca sunt anumite inconveniente in viata de detinut, insa sa incercam sa vedem si partile pozitive. De pilda acum e un val incredibil de caldura in Romania, pur si simplu insuportabil. Pe deasupra, mass-media ne intoxica cum nu va imaginati in criza aceasta politica (in afara de Antena 3, fireste). Asa ca, una peste alta, nu e chiar asa de rau acolo unde sunteti, stati mai bine acolo, ca stati bine.

 188. 189 koubadera august 24, 2012 la 7:31 pm

  Stiu ca nu exista cuvinte care sa va ajute, dar cititi „Omul in cautarea sensului vietii”: de Victor Frankl. Daca ati citit-o, reamintiti-va ce era acolo. Victor Frankl a fost la Auschwitz si a avut revelatia importantei sensului vietii cuiva. Cineva care are un sens in viata nu e singur este cu acel sens pe cand cineva care si-a pierdut sensul se poate sinucide in vila sa din Elvetia. Sigur realitatea e mai complexa, dar daca veti descoperi ca sensul vietii dvs e sa supravietutiti si sa luptati pentru noi, cei care de multe ori v-am dezamagit si nu v-am putut apara si nu am reusit acum sa schimbam ceva desi ne-am mobilizat….cred ca veti avea puterea de a trece prin infern.
  E usor sa scriu de pe fotoliul meu despre infern, dar stiu ca il puteti trece. Doar sa va dea Dumnezeu sanatate si o inima puternica, Nimeni nu va poate lua meritul de cel mai eficient prim ministru al Romaniei, Continuati sa va impliniti sensul si pedepsirea celor care v-au injost va veni ca o recompensa secundara, recompensa principala va fi satisfactia ca mai aveti ceva de spus in viata politica mizera si chinuita de aici.

 189. 190 zpetre august 24, 2012 la 11:01 pm

  Va recomand, daca aveti posibilitatea, sa recititi „Cel mai iubit dintre pamanteni”. Cred c-o sa va revigoreze… Va asteptam la cursuri!

 190. 191 blogideologic august 25, 2012 la 11:19 am

  @ Adrian Năstase, tema aceasta este importantă în primul rând pentru generaţiile care vin, şi, de ce nu?, pentru viitorul României ca o ţară normală.
  Este vorba despre spiritul Codului Penal francez de la 1791. Aplicând principiile iluminiştilor Montesquieu şi Beccaria, se alunga atunci vechiul duh longobard din justiţie. Unul dintre principiile iluministe este “prezumţia de nevinovăţie”. Pe care gaşca de penali ai lui Traian Băsescu o elimina imediat ce au preluat puterea în România în anul 2004. Înlocuind-o cu “prezumţia de vinovăţie”. Deci înapoi în Evul Mediu ! Există nenumărate mărturii de veridicitate în sensul acesta. Aici, între Codul Civil şi Codul Penal bazat pe “prezumţia de vinovăţie” se află întunecimile istorice unde acţionează predatorul Traian Băsescu folosind slugile simulacrului de justiţie cu numele Laura Codruţa Kovesi, Daniel Morar şi Doru Ţulus. Cred că este absolut necesar, pentru binele României, ca schimbarea de putere politică prin legislative şi prezidenţiale să elimine acest tip de falsă justiţie. Mai precis, un eveniment eminamente economic, vorbesc despre târgul Trofeul Calităţii, şi ale cărui operaţiuni se încadrează în Codul civil, a fost transferat fără probe logice, printr-o bizară „inginerie juridică”, pur arbitrar, fără dovezi, şi cu interzicerea martorilor apărării, în cadrul Codului penal pentru a se încropi o falsă jurisprudenţă. Astfel, cum declară mândru şi negândit domnul procuror şef Daniel Morar, s-a creat artificial „un precedent judiciar […] important pentru cazuistica judiciară” pe baza căruia “judecătorii nu mai au reticenţe în a aplica pedepse aspre.” Dar asta-i jurisprudenţă de tip “Alba Neagra”! Ceea ce a făcut domnul procuror şef Daniel Morar este o jignire la adresa gândirii juridice în România, şi chiar o jignire la adresa culturii române din Vechiul Regat ! Dar influenţa juridică ungurească din Ardeal, aceea de a pune Codul penal în lumină (evident, Tripartitele medievale, cu principiul ardicat întru putere de către nobilimea maghiară abia după moartea împăratului Sigismund de Luxembourg ce îngrijise drepturile pentru UNIVERSITATEA VALAHĂ, adică pentru o legalitate juridică în care prosperase Iancu de Hunedoara şi Matei Corvin) şi de a interzice Codul civil de sorginte romană (aici ar fi acum influenţa “Miticilor deplorabili” din Vechiul Regat), a fost preponderentă în gândirea juridică a procurorului Daniel Morar. Acesta nu-i “sistem de drept” în România , ci este doar un sinistru gedankenexperiment pus în lucrare de către unii jurişti cu probitate îndoielnică aflaţi în serviciul necondiţionat al matelotului contrabandist Traian Băsescu, reprezentantul Terorii. Într-un experiment distopic, procurorii Monica Macovei, Daniel Morar, şi Laura Codruţa Kovesi supuneau o exprimare a societăţii civile, cu funcţionarea normată de Codul Civil modelat după Codul Roman care precede cu aproape două milenii Codul Penal, unui bizar Cod Penal MMacovei distorsionat de tradiţia de familie a Securităţii şi cu o interpretare subiectivă dată de această către tripletă de procurori. Dar le spun şi acestora că sub forma în care ajunge şi se aplică în România, Codul Penal nu este longobard, nici de sorginte medieval-maghiară, ci a fost modelat principial de către Revoluţia Franceză prin legile Constituantei din toamna lui 1791, legi care incorporau gândirea juridică iluministă exprimată în textele lui Montesquieu şi Cesare Beccaria. Principiul numărul unu pe care trebuie să-l reţinem din gândirea juridică iluministă privitoare la Codul Penal este acela că se pedepsesc numai “crimele adevărate”, nu şi „ofensele artificiale” ! Cine dintre persoanele prezente pe un forum ostil pricepe că mărturisirea „Dana Năstase mi-a dat maşina cu şoferul” nu-i “crimă adevărată” ci „ofensă artificială” ? “Reforma statului” ordonată de Traian Băsescu înseamnă întoarcerea la Evul Mediu şi totodată uciderea naţionalismului românesc prin legile penale văzute într-o interpretare medievală facilitată de procurorul general Kovesi ! Prigoana împotriva oltenilor, executată de procurorii comandaţi de Kovesi şi Daniel Morar (dar nu toţi ardelenii sunt la fel, salut calitatea juristului liberal Ciprian Dobre de la Târgu Mureş!) pe baza “precedentului de cazuistică judiciară”, este concludentă în această privinţă.

 191. 192 Gicu august 27, 2012 la 1:41 pm

  Sa dea Domnul sa iesiti Sanatos si Mult Mai Puternic din aceasta Incercare a Vietii Domnule Nastase! Veti intelege Viata mult mai Bine decat foarte multi altii..!

 192. 193 Gheorghe Tomoiaga Hlo septembrie 3, 2012 la 10:09 am

  „E mult mai glorios sa te ridici din nou, decat sa nu fi cazut niciodata!”. Multa sanatate si … rabdare!

 193. 194 Monica Zanet septembrie 3, 2012 la 4:57 pm

  Aş vrea să ştiu dacă ajungeţi să fiţi internat, Doamne fereşte! (bineînţeles), într-un spital de stat din România, o să scrieţi şi despre condiţiile pe care trebuie să le suporte pacientul român: lipsă de medicamente sau materiale sanitare, hrana ce lasă de dorit, gândaci,…?

 194. 195 micu septembrie 10, 2012 la 7:56 pm

  nu merita nici macar sa-i raspunzi.

 195. 196 Cornelia M. Balas septembrie 17, 2012 la 8:24 pm

  doamne ajuta ca nu v-ati pierdut simtul umorului! Ganditi-va ca acest anturaj va ajuta sa intelegeti oamenii „tip basescu”.

 196. 197 Radu decembrie 28, 2012 la 11:55 am

  Domnule Nastase, ceea ce ma deranjeaza uneori la dumneavoastra este ca rasoundeti tuturor trepadusilor. Ingnore total. Ca si in cazul Udrea. Dumneavoastra trebuie sa constietizati un lucru: foarte multi oameni care nu v-au agreat pentru „aroganta” dumneavoastra a sunt alaturi in acest moment. Multa sanatate va doresc.


 1. 1 Erată la „cantonament” | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe august 20, 2012 la 2:54 pm
 2. 2 Listele și oamenii de dincolo de liste | Teologie pentru azi Trackback pe august 20, 2012 la 3:11 pm
 3. 3 IntactNEWS » Blog Archive » Adrian Năstase, mărturii din "cantonament": Şobolani de 20 cm, miros de sulf, urlete, înjurături Trackback pe august 20, 2012 la 4:15 pm
 4. 4 A sosit şi ziua! « Popateapa's Blog Trackback pe august 21, 2012 la 9:36 am
 5. 5 Adrian Nastase descrie viata din “cantonament” « Zet News Trackback pe august 28, 2012 la 4:40 pm
 6. 6 CrisPres Cum au trait detentia pe pielea lor Udrea, Voiculescu, Nastase, Voicu, Patriciu - CrisPres Trackback pe februarie 23, 2015 la 9:42 pm
 7. 7 Cum au trait detentia pe pielea lor Udrea, Voiculescu, Nastase, Voicu, Patriciu - Ziarul Profit Trackback pe februarie 23, 2015 la 9:57 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: