Justiţia umană, făcută după ureche

Guest post Radu Herjeu 

A furat! Cu amândouă mâinile a furat! De unde ştii? Ştiu eu! Păi nu se vede c-a furat?! N-auzi că are numai van gogi pe pereţi? De unde bani? Şi are şi un miliard de dolari în Elveţia. Asta de unde o ştii? Cum de unde? O ştie toată lumea! Ce, eşti comunist şi nu crezi? Păi era el fraier să privatizeze Petromul şi să nu ia şi el, acolo, câteva milioane de parai? Sau autostrada aia Bechtel… eheeee… câţi saci de ciment o fi primit pentru ea! Cine crezi tu că ar fi fost tâmpit să nu facă asta? Toţi fură, ascultă la mine, dar el e tata la hoţi. De unde ştii? Hai că eşti prost şi mă enervezi, n-ai văzut ce termopane are la casă?

Acum 9 ani, Statele Unite au atacat Irakul. Motivul, bine mediatizat, era mai mult decât justificat: Sadam are în pivniţă nişte multe bombe chimice, radioactive, puturoase, cu care se pregăteşte, imediat după ce-şi bea cafeaua, să distrugă flora şi fauna necredincioasă, oriunde s-ar afla ea. Omenirea, cutremurată, ţinea pumnii strânşi, să ajungă soldaţii americani înainte ca dictatorul să armeze focoasele. Din Guatemala până în Tanzanica, din România până în Bangladeş, din Capul Bunei Speranţe până în Patagonia, toţi muritorii stăteau cu ochii pe cronometrul care număra clipele neştiute până când un individ cu mustaţă le va hotărî soarta. Oricum, din toate colţurile lumii, se auzeau şoapte îngrozite şi rugăciuni! Toată lumea ştia cam ce arsenal are liderul de la Bagdad. De unde? Cum de unde? Ştia şi gata! Unele lucruri se ştiu, chiar dacă nu-ţi aminteşti că ţi le-a spus cineva! A murit şi Sadam, a fost răvăşită toată ţara, a fost scormonit nisipul şi scos petrolul, ca să se vadă dacă nu a ascuns acolo bombele cele periculoase! Au trecut 9 ani! N-au găsit nimic! Dar nu s-a mai încurcat nimeni cu scuze sau explicaţii. Dreptatea fusese făcută! Chiar dacă nu pentru miile de kurzi ucişi din ordinul lui, chiar dacă nu pentru terorizarea propriului popor, chiar dacă nu pentru invadarea unui stat vecin. Dictatorul fusese executat. Nimeni nu ştie exact de ce, nici astăzi, dar toată lumea a răsuflat uşurată. Fusese salvată!

PS. Textul de mai sus NU e un comentariu asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei lui Adrian Năstase, asupra cărora alţii sunt chemaţi să se pronunţe. E o pledoarie pentru o normalizare a justiţiei pe care ne simţim datori s-o facem cu toţii, din auzite, sau, dacă vreţi, după ureche..

63 Responses to “Justiţia umană, făcută după ureche”


 1. 1 Lucia Gusatu iulie 13, 2012 la 3:27 pm

  Sincer, de ce i-se intampla D-lui Adrian Nastase doar viclenia,ura si razbunarea unui singur om este sursa. Viclenia, ca a reusit sa-si atraga si supuna atatia oameni din justitie incat sa-i duca planul la indeplinire.Ura si razbunarea fiindca D-l Adrian Nastase este o valoare ca intelectual, ca jurist, ca politician si prin metode normale de rivalitate politica, nu l-ar fi ajuns, cat ii lumea. Si a decis ,sa distruga! Asa sa-i ajute D-zeu dupa cat rau a facut majoritatii poporului roman!

 2. 2 teostanc iulie 13, 2012 la 3:32 pm

  Sustin postarea dlui Herjeu. Suntem cam trogloditi si dispusi sa fantazam. Daca poate fi o consolare, nu suntem sigurii.

 3. 3 CECI iulie 13, 2012 la 4:03 pm

  inteligenta fina! cam asa e si cu uniunea europeana si noi, irakul!

 4. 4 Dan iulie 13, 2012 la 4:07 pm

  Ca sa-l poata condamna au reinventat Codul Penal. Mare rusine, spre sa se repare cat mai curand.

 5. 5 Dan iulie 13, 2012 la 5:44 pm

  Ba da e un comentariu asupra vinovatiei domnului Adrian Nastase. Dar partea ca pe vorbe se face justitia este putin exagerata. Pe vorbe se face presa si daca presa este neprofesionista , delasatoate si doar arunca vorbe aia se vede. Bine ca si populatia haleste tot si dezbate si asta e viata … pe vorbe. Dar ia sa avem si noi niste politicieni exemplari , urmati de un sistem de stat cu functionari profesionisti si exemplari , sa avem un nivel de trai daca nu bun macar decent , adica cel putin 500 E salariu minim lunar si mediu macar 1500 E. Ia sa treaca politicienii la fapte ca poate antreneaza pe toata lumea ! Bafta 🙂

 6. 6 andrada iulie 13, 2012 la 6:02 pm

  Un comentariu avizat DESPRE ZVONISTICA SI MANIPULARE; totusi ..mie justitia nu-mi place cum actioneaza,partizan si selectiv ultima dovada fiind hotararea in trei ..peri a Legii referendumului !!; pentru situatia creata de basescu lui adrian nastase vreau o judecata onesta pe probe reale si nu umilire gratuita de un …personaj pe care toti romanii il urasc si -l vor plecat cu toti slujbasii aserviti din jur,media si ICR; oare meritam sa fim judecati in limbajul lui macovei o basista dereglata si plina de ura si sa ni se nege orice adevar vizibil? numai rusii ne tratau ca pe obiecte care raspundeau la apel ! eu nu mai vrea amintiri din acea vreme ,frica zilei de maine ca ascultam un post de radio vestic si-l barfeam pe tacute pe ceasca!

 7. 7 Georgette Fekete iulie 13, 2012 la 6:47 pm

  Da,domnule Radu Herjeu,aveti dreptate! Romania a ajuns in situatia anormala de azi,nu numai in privinta justitiei,din cauza unei mari erori la care presa a contribuit copios: http://ampress.ro/editoriale/licheaua-care-ne-batjocoreste/?fb_comment_id=fbc_10151286837173902_28582525_10151286948343902#f22d27c283a3366

 8. 8 Karakas iulie 14, 2012 la 12:19 am

  Comisia Europeana a devenit Komisariatul European? De cind isi incalca Comisea Europeana mandatul, cerind Presedintelui unei tari membre sa nu gratieze pe nimeni? Cu ce drept impune Comisia Europeana ca Guvernul sa nu faca schimbari in institutiile statului care cad sub autoritatea sa?

  Astazi pentru mine UE a murit. Nu mai este decit o unealta in mainile unor imperialisti.

  PS: Felicitari lui Antonescu, care a declarat ca el nu ia ordine de la nimeni ca Presedinte interimar!

  PS2: De unde se vede ca „democratia” e doar o unealta de frecat mintile popoarelor colonizate.

 9. 9 felix iulie 14, 2012 la 2:23 am

  ma calca pe nervi acest ponta….ma calca pe nervi prostii astia!

  Hei,prieteni!

  Nastase e la puscarie, IN MANDATUL LUI PONTA!
  Basescu declara la tvr ca dosarele despre Nastase i-au parvenit de la psd!
  Ponta zice ca videanu e al mai mare hot din ro! Si mai zice ponta ca blejnar ii ducea banii cu sacosa lui basescu!
  Ei, si? E blejnar la puscarie? E videanu tracasat de madam justitia lui corlatean? Dea Domnul sa iasa cum trebuie la referendum, dar cum ii vad eu pe prostii astia doi ( p & a0 or sa se bata singuri! Ii va bate chiorul si cu o mana legata la spate, dea Domnul sa ma insel! Cititi editorialul lui ciutacu de vineri 13 din JN, ala le zice mai bine si mai ponderat, decat le zic eu, dar tot aia inseamna!

 10. 10 Elena iulie 14, 2012 la 9:32 am

  Domnule Harjau va felicit pentru ca desi lucrati la o televiziune ostila domnului Nastase ati postat gandurile d-voastra aici .Da, indreptarea urii ,a frustarilor personale acumulate de catre fiecare asupra unui singur om s-a reusit totusi cu ajutorul presei.Deci alaturi de justitie si ea presa a contribuit putin.Si acum acest basescu a avut neobrazarea sa mai spuna o minciuna; ca nu el este de vina de ce i s-a intamplat domnului AN, ba mai mult mai avea putin si incepea sa planga.n-a mers pana acolo dar a aruncat vina pe amarata aceea de doamna Irina condamnta in proces ce batea pe la portile inchisorii inchisorii si n-o primea nimeni , condamnata fiind numai pentru a putea fi condamnat si AN.

 11. 11 blogideologic iulie 14, 2012 la 11:01 am

  Doctrina / Conducerea TVR a interzis transmiterea replicii presedintelui suspendat la acuzatiile presedintelui interimar http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/conducerea-tvr-a-interzis-transmiterea-replicii-presedintelui-suspendat-la-acuzatiile-presedintelui-interimar-270470.html TVR propagă acum numai doctrina Partidei Naţionale. Iar Băsismul este doctrina opusă categoric ideologiei naţionalismului românesc. Dar TVR nu s-ar fi împotrivit, eventual, dacă Traian Băsescu ar fi dorit să recite pe acest post de televiziune DOINA lui Mihai Eminescu!

 12. 12 h32250 iulie 14, 2012 la 11:02 am

  Eu sunt un susținător al PNL-ului, dar niciodată nu l-am votat pe Băsescu chiar dacă în 2004 Tericianu a făcut alianța DA cu PD.
  Acest Băsescu este atât de respingător și mincinos, încât n-am înțeles niciodată ce a găsit acest popor la el, ca să-l aleagă Președintele Romaniei.
  D-nul Năstase adevărat fost Prim Ministru al Romaniei este o victimă, pe care Băsescu a făcut-o ca să arate C.Europene că el este un luptător împotriva corupției și în același timp să-și acopere bandele de hoți PDL-iste, care ar fi trebuit să fie la Pușcărie în locul lui Năstase.
  Cu toate că n-am fost fan al D-nului Năstase, sunt îndignat pentru ce i s-a întâmplat și îi transmit să aibe răbdare pentru că lucrurile se vor îndrepta și va fi eliberat.
  D-ne Ajută.

 13. 13 Ioan Bazias iulie 14, 2012 la 11:12 am

  Daca ne intrebam de unde are bani Ioana Basescu de cumparat casa la Baneasa si la fel , cu ce bani s-a facut EBA europarlamentar e firesc sa ne intrebam de unde atatia bani pentru colectii de arta in Zambaccian si de unde bani pentru A7 condus de Andrei Nastase.

 14. 14 M.Voicu iulie 14, 2012 la 11:56 am

  @andrada iulie 13, 2012 la 6:02pm scrie: ”vreau o judecatã onestã pe probe reale”
  De la “REFORMA ÎN JUSTIŢIE”, Legea nr.219/2005, de când s-a dezincriminat “desconsiderarea dovezii hotărâtoare pentru dezlegarea pricinii”, sau “o apreciere eronată a probelor administrate”, faptele au devenit ca şi nerelevante: oricui i se poate confirma sau respinge dreptul; se evită controlul judecătoresc şi partea nedreptăţită nici nu mai poate motiva recursul.
  În plus, dezincriminarea implicitã pentru judecătorii care desconsiderã faptele contravine la Convenţia penală privind corupţia (Consiliul Europei, STE nr.173-1999) care:
  -(i)-face vorbire despre: «resemnarea cetăţenilor în faţa unui (asemenea) fenomen larg răspândit» [la pct.5 în Raportul explicativ/pentru introducere],
  -(ii)-«permite Părţilor Contractante să atace aşa zisa „corupţie ambiantă” care distruge încrederea cetăţenilor în onestitatea administraţiei publice.» [la pct.64/Art.12 – Trafic de influenţă].
  Dupã asemenea “reformă”, rămâne cum s-a rezumat în folclor: ai dreptate, dar n-ai s-o iei !
  D’atunci am tot scris sã nu mai sufere şi alţii, dar când se produce, ne tot mirãm toţi; d’acolo ni se trage ce se-ntâmplã în justiţie – de la ”reforma Macovei”, apreciatã de profitorii abuzurilor, inclusiv de auto-beneficiarii de ”drepturi litigioase”, odată cu ”nepronunţarea” dezincriminată pentru judecătorii inamovibili – care fac partea cu drepturi legitime, amovibilă din drepturile sale constituţionale.
  Tatãl meu a fost deposedat de casa lui ((singura noastrã locuinţã), de către fostul regim şi hotãrârea de ”reparaţie” pe care a dat-o Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în 2009 (dupã un proces care a durat din 2002) este încã neexecutatã; guvernãrile, în loc sã plãteascã creanţele exigibile care ar fi intrat în administrarea privatã, a fãcut prevalent alocarea de fonduri pentru sistemul centralizat, iezact ca şi pânã în 1989 – într-o reformã diformã.

 15. 15 Maximmouse iulie 14, 2012 la 12:00 pm

  @felix!

  Da’ ce subtil esti! Oricum, nu merg spre satanail, e bine?

 16. 16 M.Voicu iulie 14, 2012 la 12:04 pm

  La firul traian-basescu-un-presedinte-jucator…:
  @dtucra iulie 13, 2012 la 5:37am salutã ”organizarea referendumului in 2 zile consecutive”
  Cine asigurã urnele între zilele de votare ? (sigilarea şi paza, mai ales în strãinãtate ?)
  @mgabim2009 iulie 13, 2012 la 5:57am scrie: ”As dori sa votez pe 29 Iulie un DA , dar nu pot. Mi-a expirat pasaportul si gratie consului PDL-acheu din Chicago nu am mai putut sa-mi reinoiesc pasaportul! De mai bine de un an de zile astept sa fiu chemata la interviu sa mi se aprobe (!?) depunerea actelor necesare…”
  Cine-l scoate din listele electorale anterioare, şi cine verificã ?

 17. 17 Maximmouse iulie 14, 2012 la 12:05 pm

  @fratilor!

  Fiti va rog atenti la un comentariu al meu :

  A venit timpul domnule Mugur Preda sa alegem! bataia de joc a vesticilor, sau o natiune normala si mandra. Din momentul intrarii in ue situatia economica si sociala in Romania s-a inrautatit nu …pe nesimtite, ci acut ,fara putinta de indoiala pentru orice prost care a vazuta legatura intre cele doua fenomene. Consider ca situatia trebuie adusa la limita, astfel incat, tinand cont de teoria dvs. ca avem deaface numai cu interese economice, rezultatul sa fie pozitiv pentru tara. Ceea ce nu vede ue in situatia actuala in care a adus Romania , este ca noi suntem in cazul win/win.In oricare din cele 2 cazuri noi vom castiga.Adica ne dau afara din ue? No problem, ne luam banii de cotizatii inapoi, cu proces daca e cazul, si ne vedem de treaba ca sunt miliarde de dollari gata sa aflueasca la noi si pe care nu ii putem aduce din cauza ingradirilor ue.Nu iesim din ue , ramanem doar cu conditia obligatorie a respectului mutual si a intereselor economice bilaterale. IN ORICARE DIN CAZURI, ROMANIA ESTE CASTIGATOARE!

  Pareri?, va multumesc!

 18. 18 Doru Coarna iulie 14, 2012 la 12:25 pm

  @ All

  Ei colegi, v-ati lamurit acum ce e europa si ce vrea ea? Si de ce este ea in stare?

  Intelegeti ca noi nu avem decat ceea ce a mai scapat de la vanzare pe aici prin tara? Si intelegeti ca va trebui sa ne descurcam doar cu aceste resurse, altminteri pierim? Adica ne pieresc astia?

  Basescu are si el un merit, ne-a trezit la realitate! Sigur, nu realitatea lui asa cum este sau cum i-ar place lui sa fie, ci realitatea situatiei in care ne-au adus cateva regimuri bezmetice de manelisti damboviteni, indiferent de partid si de aripa securitatii din care fac, sau au facut ei parte.

  Cui sa cedem din suveranitate? Uniunii? Germaniei? Pai ei ne vor ceda ceva din suveranitatea Germaniei si noua? Vom ajunge astfel sa hotaram si noi cum va fi viata in Germania?

  Mai dragilor, treziti-va! Acum se rad state, noi suntem primul, si asta pt ca suntem si cel mai slab din zona, si tot gratie acestor politicieni.

  Ia uitati aici: Romania s-a dezvoltat alaturi de sovietici, in rest doar s-a distrus sau a pierdut. OK? Si nu-mi sariti in cap, sovieticii nu mai exista, dar asta arata ca avem nevoie de un tutore, suntem imbecili ca neam, asta e. D-aia nu putem reniunta la optiunea noastra europeana si transatlantica, insa daca vorbim de dezvoltare! Daca vorbim de vasalitate si jaf, sa ne facem ca nu auzim! Sa-l demitem pe nenea la scara nationala, apoi sa le explicam europenoizilor ca mergem la dezvoltare, sau nu mai mergem deloc. In definitiv, in UE tot intra lumea, cineva mai trebuie sa si iasa… in definitiv, nu ne mai place ce se canta acolo, muzica.

  Proiectul european s-a dus! A fost croit gresit, a fost exploatat lacom, nu s-a avut experienta si nici nu s-a studiat istoria in materie de uniri si uniuni, intr-un cuvant s-a gresit complet! Costurile Uniunii insa nu s-au sfarsit, cine mai sta la gramada risca sa plateasca nota finala, consumatia! Avem inca un RON, ceva agricultura, ceva frumuseti si ceva resurse. Daca incepem sa chibzuim, mai avem o sansa. Daca mergem pe mana altora si dupa sfaturile lor, ramanem boschetari planetari, adica fara tara!

  Sigur ca nu cunosc ce-i in capetele lui Ponta si Antonescu, insa trebuie sa ne gandim la postbasism: e vorba de natia romana si de Romania! Trebuie sa reconstruim, indiferent de parerile si talpile ce ni se pun din afara! Daca nu reconstruim, nu acoperim pensiile si salariile plus cheltuielile curente ale statului, si ne imprumutam pana pierdem tot prin nerambursare. Adica devenim boschetari planetari. Insa trebuie reconstruit serios si inteligent, pe nise de piata, nu investitii gen pdl in borduri si piscine…

  Se intelege ca indepartarea lui Basescu este, in fapt, cea mai mica dintre problemele noastre! Si ar fi bine s-o rezolvam cat mai rapid.

  S-o gandi careva la viitor? Sau nu ne dau voie UE si ailalti?

  …Si ce daca? Pana la urma se schimba si Merkel, si Obama, si toti restul, iar cei care vin ne iau de buni asa cum ne gasesc. Daca insa ne mai gasesc…

 19. 19 Maximmouse iulie 14, 2012 la 12:44 pm

  Stimate Domnule Herjeu,

  Comentariul meu la postarea dvs. este urmatorul:

  Actiunea de lansare de zvonuri in privinta domnului Nastase a inceput cu mult inainte de castigarea alegerilor de catre satanail. Acele zvonuri au fost lansate atat de coloana a V a a vestului in Romania, in principal prin presa si ong uri, precum si voluntar de catre autodenumitele elite culturale…culturnici care asta au facut si ei si parintii si bunicii lor rozand ca viermii in marul natiunii noastre. Forta cea mai puternica a constituit-o actiunea propriilor colegi de partid , precum si opozitia , in special , aceasta mahalagioaica nationala care este satanail si pd.

  Marimea fortelor care au concurat la discreditarea omului de stat Adrian Nastase, ne da noua de gandit referitor la importanta sa ca om politic. Privind retrospectiv la ceea ce a urmat , ne dam seama ca prezenta in inalte functii in stat a unui patrot roman era chiar ultimul lucru pe care si-l doreau forte externe si interne pentru ceea ce avea sa vina. Si a venit! Iata Romania de astazi! Arata ca dupa un razboi cu arme conventionale, in plan material , si ca dupa un razboi atomic in plan spiritual , educational.

  Similitudinea cu ceea ce s-a colportat ca justificare in privinta Irakului, mi se pare un pic fortata. Acolo aveam deaface cu o dezinformare menita sa fragezeasca opinia publica pentru o actiune rapida , nedreapta si inexorabila , pe care de altfel natiunea americana a si perceput-o ca atare imediat dupa aceea. La noi, aveam o actiune pe termen lung, construita cu maiestrie , chiar arta am putea zice , care viza distrugerea nonviolenta, dar totala a unei natiuni.

  Totusi, cu toata…”finetea” actiunii, romanii au realizat , nu mai tarziu de 3-4 ani ce se intampla. Acuma depinde numai de ei pe ce cale vor merge mai departe.Aici un mare rol revine, cui altcuiva decat fortei politice motrice a miscarii de desteptare nationala, sa descrie clar, in cuvinte simple, cu impact, unde suntem, unde vom fi cu satanail, si unde vom fi cu USL si Crin . Simplu ca Buna Ziua!

 20. 20 Luminita Arhire iulie 14, 2012 la 1:51 pm

  Nu stiu cat de condamnabil este pentru un oarecare sa exprime opinii , oricat de fanteziste , despre orice fel de subiect in Romania ; modul de informare al celui care nu se afla direct implicat , este selectiv si de cele mai multe ori cu destule carente . Informatii „lipite ” , ciugulite din medii de comunicare diferite , pot sa dea un tablou cel putin bizar -urechea prinde cateva cuvinte intre ciorba si friptura , ochiul agata cateva imagini intre echipatul in pijama si somnul binemeritat . Mintea face legaturi uneori aproape fara voie ; si iese ce iese – strutocamila clasica .
  Alta este insa povestea pentru cei care sunt foarte bine informati si pervertesc cu buna stiinta opinia publica .
  Sa ne gandim ,de exemplu , la MRU . Stie el ce este aceea o lovitura de stat ? fara indoiala ca stie , intelectualul MRU , fost Ministru de Externe , fort Prim-Ministru , actual „carturar „. Ar fi rusinos sa nu stie ; cu toate astea , plin de spume , clameaza lovitura de stat din Romania , o livreaza in tara si o livreaza si la export .Dar democratie stie el ce inseamna ? sunt convinsa ca stie .Si totusi cheama cu caznita indignare populatia sa apere democratia in pericol sau , si mai tare , constata suspendarea democratiei .
  Sau , daca tot curg pe ecranul televizorului imagini de la mitingul pro-Basascu de la Cluj , uite-l pe scena pe principialul avocat Pavelescu ,la categoria „camasile -albe-cu-putin-negru-la-gat-si-la-manecute”-si el este ingrijorat de soarta democratiei si a constitutionalitatii .Banuiesc ca si el stie cam ce inseamna o lovitura de stat , banuiesc ca si el sta cu Democratia la masa ( asta cand are cheia de la sediul PNTCD si stampila , desigur) .
  Ei nu sunt nevinovati , ei nu sunt naivii de serviciu – ei stiu exact ce fac si o fac cu voluptate . Ipocrizia are insa , in cazul lor , promisiunea unei o recompense pe masura .
  Si acum , fiti atenti : un ins afirma public ca la capatul unui fir de telefon exista cineva care este atotstiutor si care nu minte niciodata ; acelasi ins ii convoaca LA EL pe cei patru stalpi ai statului ( Presedinte , Prim-Ministru , Presedinte al Camerei Deputatilor si Presedinte al Senatului ) , cu indicarea precisa a intervalului orar cand poate fi gasit acasa , ca sa le comunice secretul celor sase pasi care sunt necesari pentru rezolvarea problemelor Romaniei , pasi pe care numai el ii stie si care numai in ordinea propusa de el pot fi facuti .
  Intrebare : presupunand ca nu stiti despre ce ins este vorba , cam ce ati gandi despre sanatatea psihica a acestuia ?

  P.S. Tare de tot – cand insul de mai sus a lansat chestiunea cu telefonul si cu tipul de la capatul firului , care nu minte NICIODATA , niste cetateni adunati sa-l asculte cu gura cascata , au aplaudat cu infocare , ca si cum ei ar sti despre cine este vorba ; chiar detin secretul-secretelor sau nici n-au realizat ridicolul situatiei in care s-au pus ?

 21. 21 serbanfl iulie 14, 2012 la 4:50 pm

  @Dan&Felix
  Înțeleg că, în afara schimbării din portocaliu în verde, stipendiații băsiști au în vedere și schimbarea stilului „de lucru”! Manipulare pe subliminal – interesant!
  Totuși justiția la noi este, în primul rând, pe vorbe – adică pe bază de ascultat telefoanele + „accidentale” scăpări în presă.
  Pentru afirmația „Nastase e la puscarie, IN MANDATUL LUI PONTA!”, ți-ai asigurat o primă mai acătării?

 22. 22 M.Voicu iulie 14, 2012 la 5:04 pm

  Îmi exprim îngrijorarea</b (ca-n limbajul ”diplomatic”), cã atâţia oficiali UE şi-au exprimat îngrijorarea pentru soarta democraţiei în România, cu cereri târzii şi redundante (sã dea cum c’ar fi multe).
  Când s-au introdus mãsurile de austeritate chiar în domenii vitale, inclusiv desfiinţarea de spitale şi uşuirea medicilor, simultan cu dublarea bugetelor administraţiei şi serviciilor, ce mai freamãt, ce mai zbucium, înãbuşit. Contrar Constituţiei s-a semnat ACTA – cã era trendy, şi resursele minerale şi energetice sunt zburãtãcite, tot contrar Constituţiei.
  Cu-atâtea corpuri diplomatice în România, nu era de crezut cã la decidenţi nu se ştie adevãrul; îmi exprim îngrijorarea cã filtrarea alege partizan informaţia s(t)imulatã. Citeam acu’ vre-o zece zile în Internaţional Herald Tribune cum o bancã primarã a furnizat date false în ”coşul LIBOR”, deci o perioadã de timp pe întreaga planetã toatã-toatã lumea a plãtit dobânzi anapoda (speranţa este cã acţionarii i-au demis pe i-responsabilii din conducerea acelei bãnci).

 23. 23 blogideologic iulie 14, 2012 la 5:09 pm

  DAN CRISTIAN TURTURICA : „Testamentul lui Năstase ar putea decide soarta referendumului” http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/testamentul-lui-nastase-ar-putea-decide-soarta-referendumului-270492.html Ponta doreşte Restauraţia. Amintesc că Restauraţiile sunt perioade marcate prin elanul intelectual şi creator al participanţilor la procesele de Restauraţie.

 24. 24 blogideologic iulie 14, 2012 la 5:14 pm

  @ M.Voicu spune despre ”organizarea referendumului in 2 zile consecutive” : Cine asigurã urnele între zilele de votare ? (sigilarea şi paza, mai ales în strãinãtate ?)
  Bună întrebare. Mi se pare o diversiune a senatorului USL Georgică Severin.

 25. 25 Ştampilac iulie 14, 2012 la 6:57 pm

  Elogiul electoral
  Col. (r) Turcescu: Să trăiţi bine dle comandant suprem! Cum doriţi să vă compunem elogiul electoral „Habemus president”, în metru antic sau în proză?
  Băsescu: În metri pătraţi găozare şi marşi afară, că eu merg pe mâna lui Zegrean!

 26. 26 Ştampilac iulie 14, 2012 la 6:58 pm

  Pedeapsa divină
  Emil: Şefu, cinstit, dacă nu va reuşi Zegrean să vă readucă la Cotroceni, vă pregătiţi valiza şi plecaţi pe mare aşa cum aţi promis?
  Băsescu: Emile, să fiu cinstit, mă călugăresc ca să scap, cel puţin, de pedeapsa divină!

 27. 27 Ştampilac iulie 14, 2012 la 7:00 pm

  Mareşalul Emil?
  Emil: Şefu, în acest meci aţi lovit bine cu „directa lui Zegrean” şi cu „uppercutul european”! Lăsaţi-mă să fac eu eschivă la „loviturile de ştampilă!!
  Băsescu: Emile, tu ai încasat suficient când erai în ringul guvernării!
  Emil: Eu am plătit pentru asta şefu, acum dau lovitura ca primar de opoziţie la Cluj!
  Băsescu: Emile, dacă îţi reuşeşte eschiva la referendum, te fac mareşal rezervist la Bucureşti!
  Emil: Vă mulţumesc şefu, întotdeauna mi-am dorit să fiu mare-şal!

 28. 28 Ştampilac iulie 14, 2012 la 7:02 pm

  Roba lui Zegrean
  Băsescu: Emile, dacă eu nu mă agăţ de scaunul de putere de la Cotroceni, atunci de ce mă agăţ?
  Emil: De roba lui Zegrean, şefu!

 29. 29 teostanc iulie 14, 2012 la 7:55 pm

  Doru Coarna
  iulie 14, 2012 la 12:25 pm

  Domnule, spui ca Romania s-a dezvoltat numai alaturi de sovietici. Nu este adevarat!

  Autoturisme, licenta Franta, Autocamioane, licenta Germania, Masini unelte licente Italia, Locomotive electrice si diesel electrice, licente Elvetia, Motoare diesel, licenta Germania, Centrala nucleara, licenta Canada.

  Baraje hidro, conceptie proprie, canale navigabile, idem.
  Obosesc daca le scriu pe toate.

  De la sovietici retin AKM, dar si acesta a fost modificat. De asemenea sovrom-urile. Si inspiratia pentru Casa Scanteii.

  PS
  1. Intrati in UE am procedat partial la cedarea de suveranitate.
  Ca sa ramanem pe acest pamant trebuie sa facem mai putina politica si mai multa munca. N-am vazut pe nimeni sa atenteze la Elvetia.

  2. Trebuie sa recunosc ca USL imi placea mai mult in opozitie decat la putere. Schimbarea lui Basescu acum este ca tichia de margaritar pentru un chel. Toate relele, inclusiv cele venite din urma, se resfrang asupra USL.

 30. 30 M.Voicu iulie 14, 2012 la 9:50 pm

  @teostanc iulie 14, 2012 la 7:55 pm scrie: ”Toate relele, inclusiv cele venite din urmã, se resfrâng asupra USL.”

  N-a fost nici-un protest eStern când “CDR” a scos procesul de privatizare de sub controlul Curţii de Conturi – contrar Constituţiei; cine negocia atunci pssss-alele ?

 31. 31 santinela iulie 15, 2012 la 6:13 am

  Aferim Doru Coarna ca bine le mai zici. Numai cine nu vrea nu intelege!

 32. 32 dtucra iulie 15, 2012 la 7:24 am

  @blogideologic
  Urnele/sectiile de votare sunt pazite de cine le-a pazit si la celalalt referendum de 2 zile, nu stiu exact, jandarmi, gardieni…
  Reprezentantii USL din fiecare sectie de votare trebuie sa fie bine instruiti; daca sunt oameni …coruptibili, cu atat mai rau pentru noi, dar inseamna ca ne meritam soarta.
  Sugestia mea, nu stiu daca e legal, e sa se faca PV de prezenta la sfarsitul primei zile, reverificat a doua zi dimineata, ca sa nu poata nimeni desena noaptea pe listele de vot.
  Mie mi s-a parut buna ideea cu 2 zile, pentru ca am indoieli referitoare la intrunirea cvorumului intr-o singura zi, in care procesul de votare e cu 2h mai scurt ca de obicei.

 33. 33 Doru Coarna iulie 15, 2012 la 8:43 am

  @ Teostanc,

  nu ne-au ajutat sovieticii, dar lagarul socialist era pazit de ei, noi si ailalti participam la Pact doar de forma, KGB-ul tinea piept spionilor, agentilor de influenta si aventurierilor dispusi sa-si distruga tarile de origine, deci nu ne costa dar aveam securitatea asigurata si deci puteam construi fara riscul de a pierde. Acum, daca am construi, apare un talhar din guvern care iti vinde imediat fabrica sau combinatul ca si cum ar fi a ma-sii, oricui ii da lui spaga cea de toate zilele.
  Asta spuneam.
  Ideea e ca suntem prea parliti ca sa ne putem asigura singuri securitatea. Cam cat crezi ca te costa o armata serioasa, care sa te poata apara sigur de orice inamic?????

  Si mentin, nicicand Romania nu s-a dezvoltat mai mult si mai bine ca atunci. Si mai anapoda, sa recunoastem si asta!

  Insa daca la acea vreme tara avea inca bogatii, acum toate sunt pe sfarsite iar exploatarea lor costa prohibitiv pt noi. Asta trebuie deci sa facem, sa reconstruim tehnologii adaptate de data asta zacamintelor sarace, si putem face daca am fi lasati in pace si daca nu am sti ca le vom pierde printr-un simplu contract cu clauze, cum altfel?, secrete…

 34. 34 Ovidiu iulie 15, 2012 la 10:13 am

  Referendum „atipic”, referendum in doua zile, tradeaza frica si slabiciune, adica neincredere in succesul intregului demers.

  Atunci cum justifici suspendarea ?

 35. 35 Cris iulie 15, 2012 la 10:17 am

  Eu rămân la părerea mea: domnul Năstase a fost demolat de media, spre sfârșitul guvernării sale, mai ales de media potrivnică PSD. Aceasta a împrăștiat sute de minciuni care au prins la public, acesta fiind înapoiat în cea mai mare parte a sa. I s-au atribuit averi fabuloase, zeci de case în toată țara, în vreme ce familia Năstase nu avea decât un ap. în str. Muzeul Zambaccian, o casă de vacanță la Cornu și o colecție de obiecte de artă de câteva zeci de mii de euro. Aproape toată media era topită după Bs și Alianța D.A., vitupera împotriva guvernării PSD „corupte” și „putrede”. Mulți au crescut cu acuzațiile astea care li s-au înrădăcinat în minte, astfel că astăzi, când, după guvernarea Bs, situația economică e dezastruoasă, mulți spun despre domnul Năstase că e „un bolșevic care a distrus țara”, reproșându-i totodată că a „privatizat Petrom” (un bolșevic care privatizează! am auzit-o și pe-asta). Dar, pe vremea „bolșevicului care a distrus țara”, ei trăiau mult, mult mai bine decât acum, după 4 ani de guvernare Bs-Boc de „dreapta”, iar economia „distrusă” prospera, firmele private se înmulțeau. Media poate să facă bine, dar poate să facă și mult rău, iar, la noi, e distructivă.

 36. 36 George Ban iulie 15, 2012 la 10:40 am

  Putere = Ignoranţã
  Libertate = Sclavie
  Pace = Rãzboi
  (George Orwell, “1984”)

  2 + 2 = 5
  (Sloganul primului plan cincinal al URSS)

  Toate afirmaţiile de mai sus se potrivesc perfect la “România 2012”. De aceea Andrei Nãstase nu trebuie sã facã politicã în România…

 37. 37 M.Voicu iulie 15, 2012 la 10:52 am

  @dtucra iulie 15, 2012 la 7:24am scrie: ”dacã sunt oameni …coruptibili, cu atât mai rãu pentru noi, dar înseamnã cã ne meritãm soarta.
  Afirmaţia Dumneavoastrã este corectã în prima tezã. A doua tezã a propoziţiei ar presupune ca noi sã avem posibilitatea sã-i alegem şi eventual sã-i înlocuim prompt – ceeace nu putem din n-şpe motive ”obiective”. Aberaţia flagrantã este atunci când soarta lor e tot mai bunã, deşi soarta noastrã e mai rea. Sistemul juridic are a stabili rãspunderile (unde noi nu putem interveni), şi a complini lipsurile pe contul fãptuitorilor de nelegiuiri (ceeace e deja în lege, dar autosesizarea e înţeleasã ca opţiune, deşi este obligaţie pentru Ministerul Public), sau sã şi le asume – ceeace ar putea fi o temã de doctorat original pe care nu ştiu cine ar putea-o valoriza ❗

 38. 38 M.Voicu iulie 15, 2012 la 1:00 pm

  @dtucra iulie 15, 2012 la 7:24 am scrie: ”dacã sunt oameni …coruptibili, cu atât mai rãu pentru noi, dar înseamnã cã ne meritãm soarta.
  Completare la iulie 15, 2012 la 10:52am:
  N-am avut posibilitatea sã-l alegem pe acela de la „butonul al treilea” (care ar putea rãspunde la orice întrebare);
  deja, sistemul l-a plasat doar la butonul al treilea 👿

 39. 39 Maximmouse iulie 15, 2012 la 1:37 pm

  @teostanc!

  Ce vorbest? 🙂 🙂 eu cred ca iti place mai mult USL nu numai in opozitioe ci in puscarie! este? Si la Cotroceni, pentru ca nici nu prea conteaza, nu-i asa,e bun numai satanail? Vezi? Am inteles mesajul tau! Cata dreptate ai teo! 🙂 🙂

  Eh, dupa ce ne-ai spus dorintele , vino o leaca in realitate : nu se potriveste!

 40. 40 Marcus iulie 15, 2012 la 3:50 pm

  Traiane,

  Nu de tortza ai nevoie la asa o suspendare
  Ti-om da noi la Referendum pomelnic cu lumanare.
  Te-om petrece crestineste cu alai si cai mascati
  Si te-om ingropa cu pompa la capitolul ratati.

  Din Istorie te-om sterge ca si cum nici n-ai fi fost
  Caci la carma tarii astazi dovedit esti de neam prost.
  Pana insa la plecare, doar asa de-antrenament,
  Iti vom aranja sejurul la Rahova-n cantonament.

  Vara asta e la moda racoarea de dupa gratii,
  Pentru mafioti ca tine, derbedei si mari pramatii.
  Chiftelute-n catapulta peste gard la pandaimos
  Si cu vizite virile cand iti scapi sapunul jos.

 41. 41 dtucra iulie 15, 2012 la 4:15 pm

  @M. Voicu
  Eu ma refeream la membrii comisiei de votare, care sunt numiti de fiecare partid. Nu sunt alesi de noi, populatia, dar sunt alesi dintre membrii de partid, de catre partid, iar USL are persoane in toate comisiile. Daca membrii propriului partid se lasa „influentati”, pentru ca altfel cum ar semna un PV falsificat, ce sa mai zic?

 42. 42 Sibilla iulie 16, 2012 la 1:36 am

  @Ioan Bazias,
  Mare tâmpit eşti şi mai şi semnalizezi, majkă !! Că prostu dacă nu-i şi fudul….
  Fiecare dintre noi ne procopsim de la ai noştri cu câte ceva, unii mai mult, alţii mai puţin. Compari MEDIOCRITATEA ISTEAŢĂ CU PROBLEME MORALE zis şi bă-SECU traianus alcoolicus cu….. AN ? A produs , a scris, a prestat…. mediocritatea băsescu traian ceva din care să-i iese vreun leu ? Ăla doar hăhăie, a fost bişniţar prin porturi, violator, şmenar jmecher, la bani se pricepe doar la luat cu japca ceea ce-au deprins şi loazele sale de la el. Ambele amândouă turturele.
  Colecţiile de artă din Zambaccian sunt copii, că un OM DE STAT citit şi iubitor de artă le expune te deranjează, nătărăule ? Uuuufff, că nu mă plac rea dar mai nervat nervos. ( nu că aista mi-ar scuza limbajul …. da ca să fie pe înţelesul tălică ! )
  Andrei NU conduce o maşină procurată din bani publici precum bă-SECU, repet, bă-SECU ia cu japca, ciordeşte cot la cot cu clica de mafioţi jegoşi pe care-o păstoreşte. Andrei a primit de la părinţii lui ceva, o maşină, c-o fi din munca alor săi, c-o fi din vreo moştenire NU e ciorba noastră.
  Loazele necităvului bă-SECU însă, auuuuu , una bucată agramată promovată de tacso pe la PE, cealaltă loază pare să-i fi moştemnit ” stimabilului ” padre apucăturile iar dacă ăla fu bişniţar deveni şi loaza SAMSAR.
  Să NU îndrăzneşti să mai faci asemenea ” comparaţii ” cum nuca-n păreţi, toarăşu!
  Auzi la el ” e firesc sa ne intrebam de unde atatia bani … ”, ptii, neam de netoţi, iartă-mă Doamne, Doamne, că mă ştii ! D-aia nema Economie, d-aia nema democraţie, d-aia suntem vai mama noastră la ora aista, din cauza lui AN, netotule ? Economia ţi-a lăsta-o AN pe +8 !!! bă-SECU şi Moni şi Udrea şi Videanu şi…. da ŞI loazele sale ţi-au lăsat viitorul copiilor amanetat şi te-au dus în genunchi la Merkel şi bolşevicul Barroso. Nah, trimite tălică răvaş coanei EBA pe mail că vrei explicaţii, dar ia sama, c-asta EBA fu PENTRU ACTA, mă-nţelegi…. iar ailaltă , samsarul familionului de panaramă, Ioana, nu-şi scoboară privirile la a-ţi răspunde ţie ceva. Ea e avocat de miliarde pe zi, deci zic s-o abordezi pe coana Pora, că-i plac discuţii d-aistea ” fireşti ” la care te-avântaşi mătăluţă.

 43. 43 Ghita Bizonu' iulie 16, 2012 la 7:18 am

  Ref la posturile tale iulie 14, 2012 la 12:25 pm si iulie 15, 2012 la 8:43 am gresesti crunt cand sustii ca Romania s-a dezvoltat alaturi de sovietici, . Dezvoltarea Romaniei , cata a fost si culmea a fost si maximul pe care l-am reusit, s-a facut impotriva intereselor sovietice, ungare, est-germane si cehoslovace. Ca a exista si o idee frateasca a triungilului Berlin-Praga-Budapeosta care trebuiau sa se dezvolte folosind Romania ca hinterland agrar si piata de desfacee. Sa nu mai zic de celebrul plan Valev.
  As mia observa ca zisa ca cateva cele regimuri bezmetice de manelisti damboviteni aveau meritul de a nu fi chiar ata de dambovitene. In definitiv Blaga, Boc, Muresan, Remes, Udrea, Videanu si multi altii nu sunt bucuresteni. Nici Basescu nu prea ar fi bucurestean si am rezerve si fata de Ciorbea….
  In rest multe din relele pe care le avem azi se datoresc ideii ca cum “avem nevoie de un tutore, suntem imbecili ca neam“ care a facut sa megem la altii saiintrebam ce avem de facut (primid respunsuri gen : “inchideti voi CILurile si vindeti-ne noua lemnul cu care sa facem mobila” , noi cu somaju ei cu piata si paralele). Si pana la urma am abandonat resursele si suntem pe cale sa abandonam si independenta nationala.

  Idem dar lagarul socialist era pazit de ei, noi si ailalti participam la Pact doar de forma si elogiul lacrimos la adresa KGB … cam pute a nevoie de … tutore ..
  Oricum asa de forma cum era est-germanii aliniau un numar tzapan de tancuri . Nici RPP nu statea prea rau … De fapt din toate armatele Pactului de la Vrasovia numai armata romana nu era construita pe ideea ofensivei …si datorita politicii noastre nu prrimea choar cel mai nou armamant de productie sovietica …

 44. 44 Cârcotaşu iulie 16, 2012 la 8:21 am

  @ Voicu M,

  Cu-atâtea corpuri diplomatice în România, nu era de crezut cã la decidenţi nu se ştie adevãrul…

  Nu a fost, nu e şi nu va fi niciodată de crezut!

 45. 45 FLACARA DEMOCRATIEI iulie 16, 2012 la 7:01 pm

  nu Cris, este doar intoxicare motiv numai bun de bagat zanzanie in PSD, si nu numai, in interiorul USL, se stie bine ca Dl Adrian Nastase a fost cel mai mare sustinator al parteneriatului cu PNL s-a stiut bine ca si-a sustinut partidul in cele mai crunte momente din viata domniei sale si ca l-a parasit nici un moment, incearca sa nu cazi prada propagandei si diversiunii.

 46. 46 FLACARA DEMOCRATIEI iulie 16, 2012 la 7:15 pm

  ” si NU si-a parasit partidul nici un moment”.

  PUTERE, PACE SI LIBERTATE = VALOARE, EXPRESIE A CUNOASTERII asa am invatat eu in scoala aia prapadita de dinainte de ’89, cu fiecare carte citita ma simteam mai puternica, acum,

  PUTERE AZI IN VIZIUNEA LUI BASESCU = CEL CE DETINE DREPTUL DE A DECIDE CE ESTE VALOROS, ADEVAR SI CINSTE, ASTA A INVATAT IN DOI ANI LA BRUXELLES,

  adica, eu am puterea eu decid cine este mincinos, sau imatur,

 47. 47 teostanc iulie 16, 2012 la 8:08 pm

  Doru Coarna

  Sunt cateva super puteri care se pot apara singure. Restul tarilor apeleaza la aliante, deci au cam toate situatia noastra. Resursele minerale si petroliere sunt pe terminate in toata lumea .Prin anii 60-70 Romania extragea cca 14 mil t petrol. Acum numai 5-6 tone.

  Romanii si Romania au supravietuit si prin lupta , si prin diplomatie, vom supravietuii si acum.

  Maximmouse,
  Esti deplasat. Nu mi-am exprimat nicio dorinta, am facut un comentariu. Daca ar fi sa spun o dorinta aceasta ar fi acum sa-l debarcam odata pe Basescu si sa ne apucam de lucru.

 48. 48 felix iulie 16, 2012 la 10:39 pm

  @ maximmouse & serbanfl

  Bai baieti, voi nu ma cunoasteti, eu nu va cunosc si nici nu ma intereseaza sa-mi pierd timpul cunoscand, sa zicem, niste limbrici . Nu vreau sa platesc polite pe blogul dlui Nastase. Cititi postarile mele mai vechi si va veti lamuri. Am vrut sa spun ca partidul odinioara condus de AN nu face mare lucru si n-a facut mare lucru pt el, atata tot. Vorbe, vorbe, vorbe…vorba lui Hamlet. Cat priveste persoana mea, cereti detalii echipei AN si va veti lamuri. Ideea e ca nu (mai) traiesc in Romania de niste ani, nu am interese de niciun fel acolo, am numai sensibilitati si atasamente. Iar sensibilitatile astea si atasamentele astea se cheama Ion Iliescu, Adrian Nastase, Ioan Mircea Pascu, Ecaterina Andronescu – oameni exceptionali alaturi de care am avut sansa sa lucrez si cu care am avut sansa sa schimb vorbe.

 49. 49 oanas iulie 17, 2012 la 12:25 pm

  Exista intr-adevar un fenomen numit frustrarea „furtului” comis de Adrian Nastase.Cum? cand? de ce?, si mai ales ce? sunt intrebari pe care evident cei care se simt, ei insisi, cu buzunarele goale din cauza „furtului” nu si le pun. Nici nu o vor face vreodata! Nici nu e nevoie s-o faca vreodata; pentru a intreba ar trebui inainte sa intelegi, unii nu pot intelege.

 50. 50 blogideologic iulie 17, 2012 la 2:08 pm

  @ Ghita Bizonu’
  Mulţumesc pentru comentariu. Acum mi-am format şi eu, definitiv poate, opinia. Dar atât noi, cât şi ruşii, trebuie să acceptăm suzeranitatea dinastiei a 26-a, saitice. Despre care scria şi Mihai Eminescu în Epigonii. Iar intellighenţia rusă, ce să mai vorbim?, a compus tomuri întregi !

 51. 51 h32250 iulie 19, 2012 la 9:42 am

  Băsescu va fi demis pe 29 iulie și Crin Antonescu va deveni Președintele Romaniei.
  D-nul Ponta și Crin Antonescu formează o alianță genială, deoarece între PNL și PSD sunt mai multe puncte comune decât puține puncte care-i diferențiază.
  Eu doresc ca USL să se întărească și să devină forța motrice a societăți noastre, pentru revenirea la o viață normală a societăți românești.
  Procesul D-nului Năstase trebuie revizuit, pentru stabilirea cu obiectivitate de ce este acuzat.
  Sper ca noul Președinte să stabilească cadrul organizatoric pentru revenirea la starea independență a justiției.
  Eu n-am înțeles de ce a fost arestat Năstase și mi se pare un abuz intolerabil din partea factorului politic care a decis această mârșăvie.

 52. 52 nicolaemavrodin iulie 19, 2012 la 1:22 pm

  De ce?
  De ce n-ai vrut să-i faci pe plac,
  Prim-matelotului cu tente nebuneşti,
  Şi n-ai trecut prin Styx-ul cel buimac
  S-arăţi că nu mai vrei ca să trăieşti?

  De ce l-ai tot iertat pe marinar,
  Când tu, erai în funcţie supremă,
  Iar astăzi, cu-al său spirit ordinar,
  Te-a condamnat la lipsă de pe schemă?

  De ce-ai făcut o mare imprudenţă
  Dând frâu mereu dorinţei de-a trăi,
  Căci, emisari ai celui cu demenţă,
  Te-au vrut într-una demn de-a muri?

  De ce atâta răutate, Doamne,
  Cum poţi să-l mai suporţi pe matelot
  Când a făcut din ţară crunte toamne
  Şi din popor un neam de pierde tot?

  O, pedepseşte-l astăzi, cu spiritul tău viu,
  Căci diavolul din el rămâne neschimbat
  Fă, ca în toamna asta să-l ducă pe pustiu
  În ţară să se schimbe, pierzând al său mandat!

  O, Doamne, ce din ceruri, veghezi neîncetat,
  Ne scapă de-o Satană, pleşuvă şi trufaşă
  Ce-a confundat poporul şi vrea neapărat
  Să ne transforme astăzi în arcă nevoiaşă!

  Ne împlineşte voia, dă-l de pământ acum,
  Formând un lanţ în jurul acelor ce-l vor,
  Un nor întunecat, un bulgăre şi scrum
  Ce nu vor înceta să creadă-n visul lor.

  De ce a fost o clipă, în astă rătăcire,
  Damnat dar şi om vrednic, chiar ostracizat,
  Deşi trecând prin viaţă a dus la ispăşire
  Un testament ce timpul îl vrea neapărat?

  Ridică-ţi, a ta frunte, căci eşti învingător,
  Ai dat o viaţă-ntreagă, onoare şi mândrie,
  La tot ce mişcă-n codrul ades fremătător,
  Căci eşti stejar de veghe din Marea Românie!

  Mavrodin Nicolae
  Întru apărarea onoarei lui Adrian Năstase

 53. 53 Laurentiu iulie 20, 2012 la 2:38 pm

  Asa e la noi, justitia a ajuns sa insemne niste vorbe aruncate de unu’ si de altu’…pana si legile au fost schimbate de acesti ‘cuvantatori’ anosti 🙂

 54. 54 MARIA ORADEA iulie 21, 2012 la 12:58 pm

  TRAIAN BASESCU RAMINE PRESEDINTELE ROMANIEI. INCREDIBIL DAR ADEVARAT. REPETENTUL SI PLAGIATORUL VOR FI EXECUTATI DE PROPRII COLEGI. AVETI RABDARE SI VETI VEDEA. NU SE MAI SCIMBA NIMIC.

 55. 55 h32250 iulie 21, 2012 la 3:49 pm

  Doresc din tot sufletul ca D-nezeu să lumineze acest popor greu încercat de necazuri să voteze pentru demiterea piratului chior și Romania să revină la normalitate.
  D-nule Năstase î-ți ordon să reziști la încercările grele prin care ai trecut și să nu uiți că noi toți oameni cinstiți din această țară, avem nevoie de oameni ca d-ta.
  Să te ajute D-nezeu să reziști și să nu uiți că dizidenți adevărați au rezistat datorită crezurilor lor și credinței în D-nezeu.
  În mod sigur vei fi eliberat, dar acum este puțin dificil pentru asta.
  Ai încredere în tine.
  N-am fost un fan al tău, dar soarta ta nedreaptă m-a impresionat mult.

 56. 56 gold price iulie 21, 2012 la 11:27 pm

  Acum 9 ani, Statele Unite au atacat Irakul. Motivul, bine mediatizat, era mai mult decât justificat: Sadam are în pivniţă nişte multe bombe chimice, radioactive, puturoase, cu care se pregăteşte, imediat după ce-şi bea cafeaua, să distrugă flora şi fauna necredincioasă, oriunde s-ar afla ea. Omenirea, cutremurată, ţinea pumnii strânşi, să ajungă soldaţii americani înainte ca dictatorul să armeze focoasele. Din Guatemala până în Tanzanica, din România până în Bangladeş, din Capul Bunei Speranţe până în Patagonia, toţi muritorii stăteau cu ochii pe cronometrul care număra clipele neştiute până când un individ cu mustaţă le va hotărî soarta. Oricum, din toate colţurile lumii, se auzeau şoapte îngrozite şi rugăciuni! Toată lumea ştia cam ce arsenal are liderul de la Bagdad. De unde? Cum de unde? Ştia şi gata! Unele lucruri se ştiu, chiar dacă nu-ţi aminteşti că ţi le-a spus cineva! A murit şi Sadam, a fost răvăşită toată ţara, a fost scormonit nisipul şi scos petrolul, ca să se vadă dacă nu a ascuns acolo bombele cele periculoase! Au trecut 9 ani! N-au găsit nimic! Dar nu s-a mai încurcat nimeni cu scuze sau explicaţii. Dreptatea fusese făcută! Chiar dacă nu pentru miile de kurzi ucişi din ordinul lui, chiar dacă nu pentru terorizarea propriului popor, chiar dacă nu pentru invadarea unui stat vecin. Dictatorul fusese executat. Nimeni nu ştie exact de ce, nici astăzi, dar toată lumea a răsuflat uşurată. Fusese salvată!

 57. 57 silver account iulie 22, 2012 la 10:53 am

  Eu m-am bucurat să o întâlnesc pentru că, în ciuda oboselii şi a tonelor de muncă inerente unui astfel de job, mi-a amintit cât de mult mi-ar plăcea să mă joc cu copiii o vară întreagă şi să cunosc oameni din toată lumea. Trebuie să fac asta. Poate pe un vas de croazieră Disney.

 58. 58 Marian Nicolae iulie 26, 2012 la 4:14 pm

  @ Doru Coarna

  Adevar grait-ati….
  Multumita sovieticilor am avut o flota comerciala romana, capabila sa navigheze pe TOATE oceanele si marile lumii !!!

  Multumita sovieticilor am avut o industrie fiabila si viabila !!!!

  Multumita sovieticilor am avut sosele bune !!!!

  Multumita sovieticilor am avut O VIATA !!!!

  Acum ce mai avem???
  NIMIC !!!!

  SA TRAITI BINEEEEEEE !!!!!!

 59. 59 Marian Nicolae iulie 26, 2012 la 4:23 pm

  @ Doru Coarna

  ”Daca vorbim de vasalitate si jaf, sa ne facem ca nu auzim! Sa-l demitem pe nenea la scara nationala, apoi sa le explicam europenoizilor ca mergem la dezvoltare, sau nu mai mergem deloc. In definitiv, in UE tot intra lumea, cineva mai trebuie sa si iasa… in definitiv, nu ne mai place ce se canta acolo, muzica.”

  Bine ii ziceti …
  Problema cu UE si SUA este ca ei NU mai merg pe dezvoltare ci pe DEZINDUSTRIALIZARE si GENOCID INTERNATIONAL…

  Baieitii sunt croiti pe distrugere acum, pentru ca CEI ALESI sa poata trai mai tarziu!!!!!

  Le-a intrat in cap avertismentul lansat de cultura anasazi din Chaco.
  Draga Doamne SINGURA solutie este ca oamenii sa se intoarca la Evul Mediu…dar atentie, ALESII vor trai in continuare intr-un mediu industrializat si bine dotat….

  Singurele state normale ramase pe aceasta planeta sunt Rusia si China….

 60. 60 gold price august 1, 2012 la 1:23 pm

  Eu m-am bucurat să o întâlnesc pentru că, în ciuda oboselii şi a tonelor de muncă inerente unui astfel de job, mi-a amintit cât de mult mi-ar plăcea să mă joc cu copiii o vară întreagă şi să cunosc oameni din toată lumea. Trebuie să fac asta. Poate pe un vas de croazieră Disney.

 61. 61 mercadeo internet august 11, 2012 la 3:19 am

  Acum 9 ani, Statele Unite au atacat Irakul. Motivul, bine mediatizat, era mai mult decât justificat: Sadam are în pivniţă nişte multe bombe chimice, radioactive, puturoase, cu care se pregăteşte, imediat după ce-şi bea cafeaua, să distrugă flora şi fauna necredincioasă, oriunde s-ar afla ea. Omenirea, cutremurată, ţinea pumnii strânşi, să ajungă soldaţii americani înainte ca dictatorul să armeze focoasele. Din Guatemala până în Tanzanica, din România până în Bangladeş, din Capul Bunei Speranţe până în Patagonia, toţi muritorii stăteau cu ochii pe cronometrul care număra clipele neştiute până când un individ cu mustaţă le va hotărî soarta. Oricum, din toate colţurile lumii, se auzeau şoapte îngrozite şi rugăciuni! Toată lumea ştia cam ce arsenal are liderul de la Bagdad. De unde? Cum de unde? Ştia şi gata! Unele lucruri se ştiu, chiar dacă nu-ţi aminteşti că ţi le-a spus cineva! A murit şi Sadam, a fost răvăşită toată ţara, a fost scormonit nisipul şi scos petrolul, ca să se vadă dacă nu a ascuns acolo bombele cele periculoase! Au trecut 9 ani! N-au găsit nimic! Dar nu s-a mai încurcat nimeni cu scuze sau explicaţii. Dreptatea fusese făcută! Chiar dacă nu pentru miile de kurzi ucişi din ordinul lui, chiar dacă nu pentru terorizarea propriului popor, chiar dacă nu pentru invadarea unui stat vecin. Dictatorul fusese executat. Nimeni nu ştie exact de ce, nici astăzi, dar toată lumea a răsuflat uşurată. Fusese salvată!


 1. 1 Justiţia umană, făcută după ureche | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe iulie 13, 2012 la 3:54 pm
 2. 2 HAI SĂ-L DEMITEM PE SATANIC ABUSER , MEDIOCRITATEA ISTEAŢĂ CU PROBLEME MORALE ! « Sfinxul Trackback pe iulie 15, 2012 la 4:30 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: