Disperarea macoveilor…

Societatea românească a fost infectată de politica urii, a radicalismului ce divizează prin stigmatizarea unor categorii sociale ori a unor persoane. Responsabilitatea intoxicării atmosferei publice le revine celor pe care eu îi numesc „deontologi abjecți”, simbolizați de Monica Macovei și de echipa ei, infiltrată în ONG-uri, mass-media și, probabil, în justiție.

Miercuri se desfășoară un nou termen din dosarul „Trofeul calității”, dosar al cărui obiect nu este nici distrugerea Flotei, nici jaful de la TVR, nici șmecheriile incredibile de la Restituirea proprietăților. În dosarul „Trofeul calității” sunt acuzat de Daniel Morar  că, în urmă cu opt ani, m-aș fi ocupat de afișe electorale încă înainte de a fi candidat la prezidentiale, respectiv că s-ar fi produs un prejudiciu care nu a fost inca descoperit de Curtea de Conturi.

Niciunul din cei 974 de martori, chemati de DNA nu a relatat vreo implicare a mea, nu exista nicio proba impotriva mea dar pentru Morar si Macovei acest proces a capatat o miza uriasa. Va amintiti cand a fost data sentinta in acest proces, in prima instanta? La 30 ianuarie, cu o saptamana inainte de decizia procurorului general de a-i da o noua delegare  lui Morar la conducerea DNA. Daca dupa achitarea din 15 noiembrie, anul trecut, in Dosarul Melinescu, urma si o achitare in Dosarul Trofeul calitatii, mai putea fi justificata public (constitutional, oricum nu este justificata…) aceasta delegare de mandat? Evident ca nu. Asa s-a ajuns, in opinia mea, la decizia de condamnare din acest dosar, cu 2:1, decizie in care doamna Ioana Bogdan (fosta consiliera a lui Daniel Morar) a avut un rol esential. Cea care, nefiind numita judecator prin decret prezidential nu se bucura de inamovibilitate si, ca atare, nu ar trebui sa se afle la ICCJ. Parerea mea…

Si acum, la incheierea celor 4 mandate ale sale la conducerea DNA, Morar are nevoie, cu orice pret, de o condamnare a mea, pentru a justifica eforturile  facute, cheltuielile imense dispuse, in incercarea de a gasi un temei pentru acuzatiile si dosarele de hartuire judiciara fabricate  impotriva mea. De aici, presiunea publica enorma pe care o  face aspra judecatorilor, prin santajul cu MCV-ul si cu Comisia Europeana.

Pentru a realiza aceste obiective, s-a aliat cu cei pe care i-am denumit  „deontologi abjecți”, cei  care au încercat să transforme procesele penale în care mă lupt, de opt ani,  cu echipa de procurori de la DNA, în evenimente capitale pentru justiție. Dacă eu aș fi condamnat, justiția ar fi „eliberată” (de controlul cui, al lui Traian Băsescu?), iar dacă as fi achitat, justiția nu ar mai fi, vezi-doamne, independentă. Pentru gașca Monicăi Macovei nu contează lipsa probelor din dosar ori  nevoia desfasurarii corecte a procesului. Acestea sunt detalii care, în logica unei justiții totalitare, sunt lipsite de importanță. „Chichite avocatesti”.  Important este ca „dușmanul de clasă” (definit de judecătorul Ionuț Matei și de cea care a fost transferata de la DNA la Inalta Curte pentru a intra in completul care ma judeca, Ioana Bogdan, drept „simbol al corupției”) să fie pedepsit pentru a fi dat drept „exemplu”. Exemplu pentru cine? Nu-mi cereti sa dau nume…

Disperarea echipei Macovei& Co. a ajuns la cote uriașe, ca urmare a eșecului partidului pe care l-au căpușat, cu sprijinul căruia și-au construit  sinecuri la Bruxelles si cariere publice. Au condamnat aceste personaje campania murdară pe care PDL a purtat-o la locale? Preocupata de afisele mele electorale de la prezidentialele din 2004, a uitat  gașca Monicăi Macovei sa mai spuna ceva  despre sumele uriașe utilizate de Liviu Negoiță ori de Cristian Poteraș în campania electorală de anul acesta. S-au întrebat oare care sunt sursele pentru panourile electorale ce au împânzit Capitala? Sau despre contractele cu statul de la Neamt, Suceava, Dambovita? Despre colegii lor disparuti prin Africa sau plecati peste granita, uitandu-si telefoanele in masina? Eu nu am auzit nimic. Poate ati auzit voi.

Mesagerii urii și răzbunării politice nu par să fi înțeles nimic din mesajul dat de populație în recentele alegeri locale. Românii așteaptă responsabilitate, rezolvarea problemelor actuale și găsirea de soluții pentru cele ce se prefigurează. Obsesia pentru campania electorală din anul 2004 arată îndepărtarea de realitate a trupelor de asalt ale deontologilor abjecți.

Ruptura de realitate a echipei lărgite a macoveilor este evidențiată si de intenția lor comică de a „reforma” PDL, prin crearea unei noi Convenții Democratice. Vor fi folositi  de Traian Basescu pentru a-i „executa” politic  pe liderii principali ai partidului („greii”) iar, dupa aceea, vor continua sa capuseze  noua echipa, consolidandu-si statutul de mercenari, in slujba aceluiasi personaj. Pana cand?

91 Răspunsuri to “Disperarea macoveilor…”


 1. 1 Fragmentarium Politic iunie 12, 2012 la 8:20 pm

  Disperarea va inlocui, curand, esecul lamentabil al macoveilor.

 2. 2 serbanfl iunie 12, 2012 la 8:42 pm

  Dacă se va merge pe filozofia specifică scorpionilor (adică basescu, in principal) și va apare o condamnare definitivă, atunci, normal, toți inculpații se vor adresa CEDO. Nu sunt de formație jurist, dar, în situația Ioanei Bogdan, înseamnă că Statul, după pierderea procesului la CEDO, pentru recuperarea despăgubirilor acordate, poate să o pună la plata pe I.B.?

 3. 3 Reni iunie 12, 2012 la 8:51 pm

  Eu sper ca maine mascarada sa inceteze…nu mai vreau sa incep sa vorbesc de contractele cu statul de la Neamt…chiar simt cum ma apuca furiile cand vad ca sub guvernarea USL baietii au descoperit brusc valorile liberale energetice

 4. 4 dlnimeni iunie 12, 2012 la 9:25 pm

  Succes deplin miine, zoua de 13 sa va aduca noroc! Iar dupa ce ne vom bucura pentru victoria dumneaovoastra, vom vedea daca macoveii vor reusi sa-i deplaseze pe greii PDL.

 5. 5 vintilescu iunie 12, 2012 la 9:42 pm

  Corect punctat, Domnule Prim Ministru !

 6. 6 Porthos iunie 12, 2012 la 10:03 pm

  @ Adrian Năstase

  Multă succes mâine. Prezentarea publică a argumentelor și deciziilor pe acest blog, a făcut un mare bine Justiției. Sper ca toată această mascaradă să se încheie cât mai curând și sper să luați măsuri ca ceea ce vi s-a întâmplat dumneavoastră să nu se mai poată întâmpla niciunui alt om. Sau dacă se întâmplă, procurorii și cei care i-au instigat la abuz să plătească.

 7. 7 Porthos iunie 12, 2012 la 10:04 pm

  erată: Mult succes mâine!

 8. 8 Porthos iunie 12, 2012 la 10:06 pm

  Am vrut să spun „multă baftă” așa cum se zice la examene (cu siguranță că știți superstiția studenților). Apoi am realizat că nici nu sunteți superstițios și nici de baftă nu aveți nevoie.

 9. 9 mgabim2009 iunie 12, 2012 la 10:37 pm

  Mult succes miine. Putere Doamnei si copiilor.

 10. 10 M.Voicu iunie 12, 2012 la 10:56 pm

  @AN enumerã: distrugerea Flotei, șmecheriile incredibile de la Restituirea proprietăților, cele 4 mandate la conducerea DNA, lipsa probelor în Dosarul Trofeul calitãţii…: ”detalii care, în logica unei justiții totalitare, sunt lipsite de importanță.”
  La Analiza-alegerilor-locale.-Primele-concluzii, AN scrie despre Votul anti-sistem, ca protest împotriva principalelor partide politice, cu observaţia cã ”Opțiunile anti-sistem sunt contrabalansate de scorul foarte bun realizat de USL, o alianță politică democratică.” – mesajul pozitiv! Totuşi, situaţia României este rezultatul hegemoniei principalelor partide politice – care, prin rezultate, poate fi ”un cosmopolitanism anti-naţional” [@blogideologic iunie 12, 2012 la 7:25am, firul la-vot]. “Nu e de trãit în România”, zicea Boldea; deci nu e de stat în partidele politice prin care s-a preumblat în voia lui şi a lor, deci nu e de stat la mâna autoritãţilor prin care s-a preumblat (şi nu numai). Dacã a fost cercetat pentru atâtea alea, unde este decizia de punere sub sechestru şi pentru averile lui şi ale afinilor sãi ❓ ş.a, ş.a.

  ➡ Nici-o decizie nu este temeinicã dacã nu se bazeazã pe fapte. La “REFORMA ÎN JUSTIŢIE” am pus jalon Legea nr.219/2005; de când s-a dezincriminat “desconsiderarea dovezii hotărâtoare pentru dezlegarea pricinii”, sau “o apreciere eronată a probelor administrate”, faptele au devenit nerelevante: oricui i se poate confirma sau respinge dreptul; se evită controlul judecătoresc şi partea nedreptăţită nici nu mai poate motiva recursul dupã asemenea “reformă”, rămânând cum s-a rezumat în folclor: ai dreptate, dar n-ai s-o iei ! Ãsta pare a fi sistemul; d-acilea opţiunile pentru contra – ca poporeanu’ sã nu-şi ia gândul de la justeţea justiţiei pentru el. Scriam deunãzi: procesul electoral nu se terminã cu votul, ci cu validarea lui. Dece se poate sã nu se accepte renumãrarea voturilor – care priveşte stabilirea situaţiei de fapt. Cum au acceptat toate puterile politice o aşa senioritate – chiar de-asupra faptelor ❓

 11. 11 Ciprian stoica iunie 12, 2012 la 11:24 pm

  Nici nu mai stiu pe unde sa comentez pe-aici…
  In perioada 2000-2004 am lucrat in agricultura ca, fara falsa modestie, cea mai inalta autoritate in mecanizarea tehnologiilor de protectia plantelor.
  Am avut un mare succes, tara crestea, agricultorii aveau si vointa si putirinta de-a face lucruri bune. Era cea mai eficienta guvernare dupa Ceausescu, guvernarea Nastase. Oriunde mergeam, din Zalau pana-n Constanta, peste tot, proprietari erau Nastase si familia lui. In anii basisti, vazandu-l pe Nastase umilit pentru termopanele nu stiu cui, m-am intrebat, firesc, unde e tara lui Nastase?!?!? Mi-am raspuns singur, ca de-atatea alte ori. Tara lui Nastase, aia care prospera, care avea programul „Fabricat in Romania”, a fost furata de basescu. De un regim corupt si aservit serviciilor straine, anti-romanesti.
  Domanule Nastase, reveniti, dom’le, in politica si refaceti tara lui Nastase, ca mie-mi placea!
  Sa va dea Dumnezeu sanatate!

 12. 12 Ghita Bizonu' iunie 12, 2012 la 11:24 pm

  http://vremea.forumgratuit.ro/t380-de-ce-la-cluj-a-fost-ales-boc#800

  Dupa cum stiti eu am naravu sa dau raspunsuri la intrebrile desteptilor . Unde altii incep cu un “De ce” eu prefer un “Pentru ca”.

  Unii se mira de ce a fost ales Boc primat la Cluj. De ce clujenii – mai precis 53.674 contra 52.251 – au votat invers decat tara ?
  Se uita ca votu a fost echilibrat…

  A da. Se zice ca de ce ci Boc premieru detestat ?
  Pai ptr ca la Cluj destui nu-l detesta. Pentru ca :
  1) Boc este clujean. Al lor. Si pesemne ca este perceput ca fiind detestat de mitici ptr ca este mai ortoman si are oi mai multe. Ca e victima xenofobiei miticesti care nu inteleg maretia europenismului bocciu.
  2) Pentru ca Boc Guvernu’ a bagat bani multi in Cluj. Ce aia din Scornicesti nu isi aduc aminte nostalgic de sir Nae Ciruruitu’ ?! Pai vedeti?
  3) Ptr ca Boc le-a ostoit complexele de provinciali descalecand cu ceata si plasand gashca in functii si apartmamente RAPPS (ntz. Era normal sa isi aduca 3-5 persoane. Puteau fi si nepoti si veri . Insa el veni cu ?!)

  Sufizant ? Nu? Pai sa mai adaug.
  Cluj este orasul lu’ ala Sabin Gherman cu “M-am saturat de Romania”. Mie mi se pare ca s-a dezvoltat o intreaga “cultura” in linia ghermanista. Ardelenii europeni blonzi vs miticii bruneti si tiganizati . Ei eiropenizati – noi turcizati. Ei civilizatia – noi “barbarismul”. Boc profesor universitar (anticomunist, samd) neinteles si nedrepattit de miticii abruztizati. Ei cu Europa , noi cu Rusia …
  Si incheia postmodernismului si a realitatii virtuale noi miticii am impedicat sa se construiasca autostrada care sa ii lege de Europa (adica sa merga la buda si beci)

  O sa imi ziceti ca si lor li s-au taiat din venituri . Ntz. O posibila perceptie postmodernista este ca le-a taiat capuselor bugetare care .. ei cum sa va zic sunt miticii aia tiganosi (daca nu tigani!) care i-au napadit ca Ceasca dorea “omogenizare etnica”. Fiindca se stie ardeleanu este muncitor si nu sta el sa ia bani de la Stat (hm si de unde era platit profesorele Boc?!).
  Delirez? Insa se pare afacerile au mers bine in Cluj sub Boc (unele si prin Bucale) si asta conteaza !!
  Si de aici ar putea sa mai vina una in urma legendei Gherman. Fiindca trebe sa stiti ca unii sunt ferm convinsi ca Ardealul sustine din banii lui lenea bucurestenilor care se duc la vre-un minister sa bea cafele (asta e de la unu din Sibiu.. teleptual). Ca de 80 de ani Cluju si ardealul sunt tinute in loc de miticii din Miticistan ca altgel; erau la egalitate cu Elvetia!
  Asa ca Boc s-ar putea sa fie perceput ca “eliberatorul” de sub jugul fiscal al Miticestilor. Oricum in anii astia Paszkany s-a intins cu afacerile in Bucale (cred ca asta e un motiv de mare mandrie locala).
  Clar? Cristal?!

  E si de acu e cazu sa devin scarbos.
  Vedeti voi ardelenii sunt priviti printr-o prisma mitologica. A harnicei, a seriozitatii (seriosi baieti! Nu se dau jos din pat decat ptr 100.000!!) cinstei (dar fratii nostri aveau si pofte milenare.. asta e de la Pamfil Seicaru).. Cica mai europeni zic ei.
  Asa au ajuns sa se priveasca si ei – misionari europeni ce trebe sa ne arate lumina.
  Ei bine… am unele rezerve, Sub multe aspecte ardelenii sunt mai reticenti fata de straini decat muntenii, moldovenii. Strain fiind unu de pe strada vecina! Dupa modelul european al cartii “Baietii de pe stada Pal” …Plus sunt mai traditionalisti decat altii .. asa ca au obiceiuri mai … invechite. Si in gnl mai dispretuitori fata de cei mai putini avuti decat ei.
  Si s-ar putea ca sa nu fi fost prea deranjati nici de Apostu (omu lu Boc .. ala care nu se dadea jos din pat).. ca deh erau bani car oricum erau suistrasi lenei miticesti!
  Asa ca daca nu il iubim de Boc ptr modul in care nu a guvernat tara pe vremea ce era premier … pentru unii din Cluj nu inseamna decat ca noi nu ne putem ridica la inaltimea (piti)Bocului . Un motiv in plus sa fie revotat primare !!

  Si ar mai fi ceva si mai nashpa. Ei erau intruchiparea romanismului integral. A suferintei neamului. Samd . Si dupa 1990 aparu in dicutie Basarabia … Asa ca unii in dorinta de a fi in continuare ..martiri au inceput sa basneasca despre mitici care le-au napadit frumoasele orase (ca si Bic si Gheman oraseni din stamosi, da?! DA!)

 13. 13 Ghita Bizonu' iunie 12, 2012 la 11:24 pm

  bafta !

 14. 14 claudia iunie 12, 2012 la 11:53 pm

  Sunt convinsa ca veti reusii ,va asteapta foarte multe responsabilitati dupa aceste alegeri ,au disparut basistii de pe suprafata tarii ,nu mai intind coarda cu d-stra ,au cutitul la gat ,sant disperati cu Macovei cu tot (nu am vazut o femeie atat de artagoasa si nefeminina ca ea ).
  Doamne ajuta maine.

 15. 16 demneura iunie 13, 2012 la 12:06 am

  Cu voie sau fără voie preiau şi eu acest material.

  Curaj că încet-încet lucrurile se mişcă.
  TVR-ul luat la bani mărunţi, Hidroelectrica luată la bani mărunţi, hai că încep să iasă la iveală „plăcinţelele”.
  🙂
  Îmi permit să întreb aici judecătorii României::

  Domnilor judecători cât vă mai lăsaţi terorizaţi de haita fostului procuror comunist Monica Macovei-Gherghescu?
  Cât mai suportaţi ca indivizi precum Dan Tapalagă, Attila Biro şi încă niscaiva astfel de deontologi să vă jignească spunând:

  Din pacate, corpul magistratilor functioneaza ca un seismograf.

  ????????
  Cât mai suportaţi ca o individă dată dată afară din justiţie pentru grave abateri în cadrul activităţii sale să vă ameninţe în mod direct. (spun „dată afară” deoarece şi eu, şi mulţi alţii, cunoaştem ce înseamnă „demisia” în această breaslă)

  PS Despre fostul procuror comunist Monica Macovei-Gherghescu nu cred că trebuie să vă aduc eu la cunoştinţă că are mari probleme. Chiar şi la PE. Se cam clatină deoarece îi cam fuge „deontologia” de sub picioare. S-au cam săturat şi inglişii şi franţujii de „hazul” ei.
  Sau cine ştie?
  Poate alta-i cauza „clătinatului”.
  🙂

 16. 17 Gogu iunie 13, 2012 la 12:11 am

  MULT SUCCES!FIE CA JUSTITIA SA IZBANDEASCA IN DAUNA UNELTIRILOR TRIPLETEI BASESCU-MACOVEI-MORAR (restul sunt doar biete unelte)

 17. 18 Karakas iunie 13, 2012 la 12:13 am

  Basescu: „premierii „trebuie să fie bărbaţi…”. „
  Daca era o femeie prim ministru, oare ce sfaturi ii dadea? Sa-si puna mustata?

  Se profileaza inca odata personalitatea macho a Presedintelui, care nu intelege si nu accepta democratia. Ce conteaza ca Parlamentul a hotarit ca el sa nu reprezinte Romania? Pe el il deranjeaza ca Ponta nu a mers „barbateste” sa se ia la trinta cu el. Ce constructie democratica poate exista in Romania cu un asemenea om care se vede Pumnul Nr. 1 al tarii?

  http://www.mediafax.ro/politic/basescu-ponta-incearca-fortarea-notei-arata-unda-de-slabiciune-premierii-trebuie-sa-fie-barbati-9740342/

 18. 19 Sibilla iunie 13, 2012 la 4:19 am

  Ne e scârbă şi silă de mascarada aista, toate dosarele FABRICATE, din ordinul lui bă-SECU şi lacheii pokemoni care-l slujesc, macoveii, NU fac decât să dea tonul, c-o fi timpul : lasă-neee, lasă-neeee, bă-SECULEEE, lasă-neeee….
  Mârlanului alcoolic de la Cotroceni dacă-i e ciudă mai tare şi mai tare pe ceva e că el nici de s-ar da de-a dura prin pulbere de aur tot NU e Politician ca AN, că-i putred şi mârşav şi PĂCĂLICI, această caricatură de prezidel care S-A ALES, n-a fost ales, că tooot se zăuită….
  Vaaai, de steaua lui apusă de troglodit, că-i înecat de ură, patimă prostească acest Satanic Abuser, iartă-mă Tată !!

  AN,
  D-le AN,
  Vă suntem alături, NU sunteţi singur! SUCCES ! Doamne Ajută !!

 19. 20 Victoria iunie 13, 2012 la 5:09 am

  Mult succes miine si sper de aici de peste ocean ca justitia din Romania sa nu fie in totalitate oarba .
  Doamna Macovei n-a incetat cu osanalele politice nici acum ,era tare mindra de clujeni ca l-au ales pe domnul Boc care sper sa fie bun ca primar acasa .
  Nu se poate ,ar fii strigator la cer ca cel mai titrat prim ministru al Romaniei sa fie condamnat pentru niste aiureli .
  Va tinem pumnii si va uram noroc .

 20. 21 Aya iunie 13, 2012 la 5:09 am

  MONICA MACOVEI, PIESA IMPORTANTA IN MAREA CRIMINALITATE ORGANIZATA- RETEAUA CATALIN VOICU: TIGARETA II

  (TRAIAN BASESCU- VIKTOR BOUT- TRAFIC ARMAMENT- continuare 7)

  Monica Macovei a ajuns in 1993 procuror la Parchetul de pe langa Curtea Suprema de Justitie fara a indeplini conditiile legale ( dar cu sustinerea influentei retele de criminalitate organizata avandu-o ca exponenti pe Dumitru Iliescu si Catalin Voicu).
  Pana in 1997 (cand, in urma descoperirii gravelor nereguli comise, a fost obligata de situatie sa paraseasca Parchetul) Monica Macovei a “tinut in sertar” dosarele de mare criminalitate organizata in care erau implicati indivizi apartinand- sau colaboratori ai- retelei Dumitru Iliescu- Catalin Voicu (retea din care facea parte si Monica Macovei).

  Un exemplu il reprezinta dosarele intocmite in urma unei “defectiuni” a retelei Dumitru Iliescu- Catalin Voicu. In acestea apare exact Catalin Voicu in cauze legate de crontrabanda cu tigari (tigari= armament). Dosarele au fost musamalizate de Monica Macovei
  In pofida faptului ca SPP a afirmat in repetate randuri ca nu a efectuat niciodata zboruri speciale pentru transportul unor materiale, ca nu a solicitat astfel de aprobari si nici nu s-a implicat in operatiuni cu tigari, incepand cu 1995 (pana la demisia formala din SPP- si trecerea in colaborarea de afaceri cu firma GIPP a lui Dumitru Iliescu) Catalin Voicu a preluat transporturi de tigari de pe aeroportul Otopeni.
  Astfel, in 6 septembrie 1995, cand era ofiter activ al SPP, Catalin Voicu a preluat de pe Otopeni un transport destinat marii contrabande cu tigari, in care era implicata firma “Candles Impex”. Intrucat au aparut probleme in perioada preluarii, Catalin Voicu a reusit sa stopeze evenimentele care puteau periclita operatiunea legitimandu-se (cu siguranta celui care stie ca are spatele asigurat, inclusiv la Parchet prin Monica Macovei)- in epoca, Buletinul de Identitate al lui Catalin Voicu avea seria DE, nr. 805785.
  In 15 septembrie 1995, Catalin Voicu a asigurat preluarea unui alt transport de tigari de contrabanda (firma Razvan Trading SRL). Una dintre masinile care au avut acces pe platforma cargo Otopeni pentru preluarea transportui era a lui Catalin Voicu (B-01-ZSD).
  Important ca element infractional este faptul ca in 15 septembrie 1995 forma Razvan Trading SRL nu avea incheiat obligatoriul contract cu AIBO.
  O alta masina care a asigurat transportul tigarilor de pe Otopeni a fost B-95-DMM, condusa de Dumitru Diaconu – NUME IMPORTANT ca veriga care apare, ulterior, in operatiunea “Tigareta II” legat de GIPP, de Dumitru (Mitica) Iliescu si de transportul tigarilor de contrabanda.

  Incepand cu 1997 Monica Macovei ajunge avocat al firmei Business Woman (apartinand lui Jamal Al Atm si lui Gheorghe Florica; firma era implicate direct in contrabanda cu tigari si in facilitarea traficului tigari –armament, realizat via colaborarea Traian Basescu- Viktor Bout); Dumitru (Mitica) Iliescu infiinteaza, cu banii lui Adrian Costea, firma GIPP (implicata atat in contrabanda cu tigari cat si in sustinerea traficului tigari- armament) iar Catalin Voicu demisioneaza (prima oara) din SPP intrand in afaceri (a se citi operatiuni de mare criminalitate organizata) cu acesta. Tripleta Dumitru Iliescu- Catalin Voicu- Monica Macovei continua sa functioneze in operatiuni de mare criminalitatye organizata (implicandu-se si in traficul tigari- armament, realizat de tandemul Traian Basescu, pe atunci ministru al Transporturilor – Viktor Bout).

  Traficul cu tigari prin firmele lui Jamal Al Atm (al caror avocat a fost, incepand cu 1997, Monica Macovei- aceasta realizand si falsificarea documentelor) era facilitat de personaje importante (cuprinse in reteaua Dumitru Iliescu- Catalin Voicu) precum: colonel Mihai Panzariu (director general al Vamilor), amiral Cico Dumitrescu, Gica Danila (comisar sef al Garzii Financiare), Dumitru Badescu (general SRI, seful diviziunii C – Contrainformatii Economice) si altii.
  Bazandu-se pe sprijinul acestor personaje din retea, Jamal Al Atm Jamal a preluat, intre 1995 – 1997 (cand Monica Macovei ocupa un post important in Parchet) de la firma Papastratos cele mai multe tigari de contrabanda existente pe piata din Romania.
  Monica Macovei i-a asigurat, la nivel Parchetului de pe langa Curtea Suprema de Justitie, protectia necesara in sensul stoparii oricaror cercetari privind folosirea de documente vamale false la punctele de vamuire Portul Nou si Portul Vechi Constanta, Zona Libera Agigea si Aeroportul Otopeni – astfel, Jamal Al Atm reusind sa devina unul dintre principalii piloni ai contrabandei cu tigari (tigari= armament).
  Monica Macovei i-a asigurat lui Jamal Al Atm, in acea perioada, si protectie in sensul stoparii oricaror cercetari privind sustragerea de la plata impozitelor si taxelor catre stat si distribuirea tigarilor printr-o caracatita de firme-fantoma in care administratorii si actionarii figurau in acte doar cu numele, parasind Romania dupa infiintarea societatilor.
  “Creierul” operatiunilor de contrabanda era colonel SRI George Dumitrescu (parte a retelei Dumitru Iliescu- Catalin Voicu), incadrat la Brigada AT din AIBO, a carui semnatura in calitate de reprezentant al Business Woman si Romolt (detinute de Jamal impreuna cu generalul Gheorghe Florica) apare in toate actele.

  OPERATIUNEA INFRACTIONALA CARE AVEA SA DECLANSEZE CONTROLUL ACTIVITATII MONICAI MACOVEI LA PARCHETUL GENERAL:
  Controlul privind activitatea procuroarei Monica Macovei (demarat in noiembrie 1996) nu avea sa fie declansat “ontamplator” de procurorul general Nicolae Cochinescu. Din ratiuni care au tinut de grija fata de imaginea institutiei, Cochinescu nu a spus vreodata adevarul despre Monica Macovei- rezumandu-se la a o lasa “sa plece” din Parchet.
  Iata adevarul:
  Pe 10 octombrie 1996, in urma unei informatii au fost descoperite pe Aeroportul Otopeni trei valize cu bani, continand 7.000 dolari si 500 milioane de lei in bancnote de cate 10.000 lei. La Otopeni s-a realizat un flagrant, cu sprijinul organelor abilitate. Banii au fost adusi de niste persoane ce posedau pasapoarte diplomatice si care si-au recunoscut fapta. In spatele acestei infractiuni se afla seful Agentiei economice a unei tari straine, complicele sau fiind Jamal Al Atm. De pe pozitia sa de procuror la Parchetul de pe langa Curtea Suprema de Justitie, Monica Macovei incercase sa musamalizeze totul.
  In decembrie 1996, Monica Macovei recidiveaza (riscand, caci controlul privind activitatea ei era in desfasurare) si musamalizeaza o alta infractiune grava in care a fost implicat Jamal Al Atm. Mai exact: in 21 decembrie 1996, acelasi sef de Agentie economica este prins in flagrant cu 50.000 dolari falsi, la o casa de schimb valutar. In spatele acestei afaceri era tot Jamal Al Atm, care oferea un comision din suma ce o schimba diplomatului ce beneficia de imunitate.

  In reteaua care s-a ocupat de traficul de tigari (si a facilitate traficul tigari- armament) – si implicati inclusiv in Tigareta II (16/17 aprilie 1998)- se regasesc, printre altii, in acea perioada, nume importante precum: general de brigada Mihai Stan (sef Protectie si Siguranta Informativa SPP- fost loctiilor al lui Virgil Magureanu in SRI); Francisc Radici (in epoca, lt. col., sef al compartimentului Filaj din DPSM/MApN – ulterior ajungand loctiitor al sefului DGIM; dupa alegerile prezidentiale din 2004- cand Traian Basescu a ajuns la Cotroceni- Francisc Radici a fost avansat la gradul de general si numit sef al DGIA); Claudiu Octavian Duma (SRI, legitimatie seria DO nr. 0271/01.09.1995), Dan Bojoga (SRI, legitimatie seria BO nr. 0322/01.09.1995), Dorel Molnar (SRI, legitimatie seria MO nr. 0459/01.09.1993), Radu Gheorghe Catalin (permis de acces in Aeroportul International Bucuresti Otopeni seria B nr. R 265005).

  O remarca personala: cei mentionati faceau parte din SRI in 1998 (momentul Tigareta II)- dar, toti, angajati in “perioada Magureanu”.

  Revenind la numele Dumitru Diaconu (implicat in transportul tigarilor de contrabanda preluate de Catalin Voicu, in septembrie 1995, de la aeroportul Otopeni):
  REMEMBER:
  In postari precedente am precizat ca in noaptea 16/17 aprilie 1998, din totalul de 3000 de baxuri descarcate pe Otopeni militar au disparut 500 de baxuri.
  Aceste baxuri au ajuns, in aceeasi noapte, la sediul firmei GIPP (apartinadu-i lui Dumitru Iliescu) care, in epoca, se afla in Cartierul Floreasca (str. Turbinei nr. 21).
  Soferul autovehicului care a transportat baxurile “disparute” la sediul firmei GIPP in noaptea de 16/17 aprilie 1998 este Dumitru Diaconu, “om de incredere” al lui Catalin Voicu.

  MONICA MACOVEI A FOST INREGISTRATA PE OTOPENI, IN NOAPTEA DE 16/17 APRILIE 1998 DE CAMERA 38- AIBO

  Misterioasa femeie despre care s-a spus ca a fost prezenta pe Otopeni militar, in noaptea de 16/17 aprilie 1998, “preocupata” de descarcarea tigarilor din aeronava este Monica Macovei.
  Iata detaliile:
  In noaptea de 16/17 aprilie 1998, camera 38 (sistemul de supraveghere al AIBO) a inregistrand imagini edificatoare din aeroport si din exteriorul lui.
  Camera 38, plasata pe Turnul de control era una mobila, prevazuta cu un transfocator puternic, fiind folosita in principal pentru urmarirea aeronavelor pe timpul apropierii finale pe panta de aterizare (incepand de la 4 km de pragul pistei), pe timpul contactului cu pista, franarii, degajarii pistei si rulajului pana la pozitia de parcare. Similar, avioanele erau urmarite la decolare, din momentul punerii in miscare din pozitia de parcare. In intervalul dintre aterizari si decolari, camera 38 monitoriza procedura de handling (alimentare, descarcare, incarcare etc.) la aeronavele din pozitiile de stationare.
  Aeronava IL-76 (cuprinzand tigarile de contrabanda- si folosita la traficul tigari- armament) a fost ultima care a aterizat in noaptea de 16 aprilie1998, pana in 17 aprilie 1998- orele 06.00 a.m.- nemaifiind prevazuta o alta decolare sau aterizare.
  Pe cale de consecinta, camera 38 a urmarit sistematic si a inregistrat handlingul derulat in cazul avionului IL-76 parcat la platforma militara, la o distanta de 950 m in linie dreapta de Turnul de control. Monitorizarea in cadrul ciclului de control a reliefat ca, in noaptea de 16/17 aprilie 1998, in jurul orelor 02.00, pe caseta s-a inregistrat plasarea unor autocamioane in apropierea avionului – initial, din aceste camioane fiind descarcate lazi lungi de tip militar. Lazile au fost incarcate in avion (tigarile fiind descarcate anterior) totul durand pana aproape de orele 05.00 a.m. (17 aprilie 1998)
  Camera 38 a inregistrat si prezenta Monicai Macovei (care s-a ocupat si cu falsificarea cargo manifest, dupa cum am precizat anterior).
  Unitatea brigazii Antiteroriste a SRI care era dispusa pe AIBO avea o cale optica trasa de la Dispeceratul Operativ al AIBO, primind de la acesta exact aceleasi imagini pe care, la randu-i, le inregistra pe caseta. Diferenta consta in faptul ca doar la AIBO exista comanda pentru trecerea de pe o camera pe alta, deplasarea camerelor mobile si utilizarea transfocatorului.

  Ancheta privind “Tigareta II” a fost transferata Parchetului militar.
  Procurorul (colonel) Mihai Popov avea sa afirme ca era in posesia unei casete video provenite de la SRI, care surprindea imagini filmate în noaptea de 16/17 aprilie 1998, pe Aeroportul Otopeni.
  Dar, cadre din aceasta filmare au fost depuse la dosarul cauzei sub forma de fotografii (unele fotografii exista “ca rezerva la dosar”- printre care si a Monicai Macovei) ceea ce demonstreaza ca, de fapt, procurorii s-au aflat (si) in posesia filmarii AIBO.

  Unul dintre fragmentele considerate “cheie” de procurori (pe principiul, “a bon entendeur, salut”?) este momentul iesirii din AIBO a echipajului IL-76, insotit de Dumitru Popescu, directorul firmei Quick Aerosevice.

  ELEMENT-CHEIE ( Traian Basescu si Monica Macovei: a bon entendeur, salut!):

  Firma Quick Aeroservice ’95 a fost infiintata de viceamiralul israelian (r) Shimon Naor, un veteran al operatiunii Iran – Contra.
  Shimon Naor a coordonat peste 100 de transporturi cu arme prin intermediul firmei Quick Aero Service, similare cu cel din noaptea de 16/17 aprilie 1998. Pionul principal la Sofia era Iordan Zlatev din conducerea autoritatii aeriene civile, care asigura inmatricularea cu indicativul LZ – corespunzator Bulgariei, avioanelor straine.
  Zlatev era partener in compania Sitrat Air cu Nachev -coproprietar al Air Charter Service.
  Viktor Bout- traficantul de arme si colaboratorul lui Traian Basescu in astfel de operatiuni- era unul dintre actionarii principali ai Air Charter Service.

  (va urma)

 21. 22 blogideologic iunie 13, 2012 la 6:46 am

  @ Karakas
  Felicitări pentru textul excelent, de invidiat, postat în iunie 13, 2012 la 12:13 am !

 22. 23 dorucoarna iunie 13, 2012 la 6:53 am

  @ Dle Nastase,

  lasati-i naibii cu circul lor justitiar, daca nu azi atunci sigur la termenul viitor veti fi achitat, atat din lipsa de probe cat si din lipsa de nervi, perspective si bauturi tonice si racoritoare.

  Important este ca am descoperit solutia plecarii sefilor la Bruxelles: ma ofer singur, in mod liber, sa donez Administratiei Prezidentiale una bucata scaunel pliant, pt acolo. Posed doua modele, unul al meu de pescuit, cu cadru din aluminiu si panza tare, sintetica, care cam incinge la dedesubt, si altul cu cadru din lemn de paltin si blat din tesatura groasa din bumbac, cu care una dintre matusi invingea la cozile la carne de odinioara. Astept deci o optiune din partea Administratiei. Personal recomand al doilea model care prezinta si un gradient termic mai comod, sub c-r.

  @ Ghita,

  Boc a fost cel mai slab premier, insa nu a fost ticalos: a refuzat sa anunte taierile si sa opereze privatizarile astea din agenda lui Basescu! I-a stricat astuia ploile transatlantice si a platit.

  Insa, redevenirea lui primar de Cluj este opera alor nostri: acum pdl trebuie sa puna de un congres ca sa-si aleaga un nou om al presedintelui, de data asta unul mai caine, dispus la absolut orice. Chestia este ca au cu ce sa-si treaca timpul si sa neglijeze alegerile din toamna.

  Pe de alta parte, se impusca si al doilea iepuras: Clujul va primi bani tot atat cat si Caracalul, vorba lui Basescu, astfel ca primariile USL vor respira cu mult mai usor iar clujenii nitel mai greu.

  Iata deci doua motive pt care, de oricate ori s-ar numara voturile de la Cluj, tot Boc va trebui sa castige.

 23. 24 Niki iunie 13, 2012 la 6:53 am

  Va urez mult succes azi Domnule Adrian Nastase. Regret ca nu a-ti castigat alegerile din 2004, azi Romania ar fii fost in randul tarilor civilizate, nu se mai discuta acut despre criza, in tara noastra se gasea de lucru, nu mai plecau atatia tineri pe meleaguri straine,intre noi nu mai era atata dezbinare si ura.Speram in ambitia si tenacitatea Prim Ministrului Ponta, care v-a cauta respectarea legii ptr. fiecare si tragerea la raspundere a celor vinovatii indiferent de locul pe care il ocupa .
  Numai Bine Va doresc in continuare in frunte

 24. 25 d'Artagnan iunie 13, 2012 la 7:12 am

  Ghiţă Bizonu
  Analiza ta privitoare la alegerile locale de la Cluj ar fi interesantă dacă n-ar fi în întregime falsă şi asta se întâmplă deoarece pleci de la nişte ipoteze total greşite.
  Spui că :”Unii se mira de ce a fost ales Boc primat la Cluj. De ce clujenii – mai precis 53.674 contra 52.251 – au votat invers decat tara ?Se uita ca votu a fost echilibrat…”
  Alooo! Pe ce lume trăieşti? De două zile ţi se tot spune la Antene, la Jurnale, pe blogul dlui Năstase şi pe toate blogurile USListe că votul de la Cluj A FOST PROFUND VICIAT, că s-a furat în draci, că de fapt câştigătorul a fost de departe candidatul USLului, aşa că ce tot baţi câmpii explicând cum şi de ce a câştigat Boc! Analizei tale stufoase ( dar pertinentă, din punctul meu de vedere, naivă din punctul altora) i se opune supremul argument: Boc de fapt nu a câştigat ci a furat alegerile.
  Şi atunci despre ce analiză vorbim noi aici?

 25. 26 cititorul iunie 13, 2012 la 7:17 am

  Mi-am amintit de o discutie la Antena 3 – de acum cateva zile.
  Doar un fragment:

  Antena 3, Punctul de Întâlnire, ora 19:00, 03-06-2012

  Bogdan Teodorescu: N-a fost nimeni în România supus acestui tratament. Termenele de judecată în România sunt măcar de o lună dacă nu cumva de trei luni. Singurul om care în România a avut termen de judecată de pe o zi pe alta sau la două zile, a fost Adrian Năstase. Au fost săptămâni în care mergea de trei ori în instanţă. Toate lucrurile au fost făcute pentru a-i rupe gâtul lui Adrian Năstase. Şi dumneavoastră remarcaţi un lucru. Faptul că acest om rezistă în continuare după 8 ani ne vorbeşte şi de faptul că duce un adevăr în spate, că în general oamenii nevinovaţi nu rezistă. Dar nu era mai util pentru statul român ca energia pe care au consumat-o lui Adrian Năstase stând în procese să fie folosită în altă direcţie? Nu cred că e nimeni, nici cei care-l urăsc nu pot afirma că Adrian Năstase nu-i o supercompetenţă.
  Radu Tudor: La Monica Ridzi prinsă în flagrant, la Anastase prinsă în flagrant, la atâtea şi atâtea figuri importante care existând probe materiale pe masă, sunt nevinovate şi lăsate în libertate.
  Bogdan Teodorescu: Deci noi ne aflăm în faţa celui mai grav caz de manipulare a justiţiei în România. Aici povestea e simplă. Putem sta să ne uităm sau putem să ne punem probleme. Şi problema e simplă. Nimeni să nu-şi imagineze că aceste lucruri se petrece numai unui singur om.
  (…)
  Radu Tudor: Dumneavoastră v-aţi asumat mereu riscul ăsta domnule Bogdan Teodorescu de a spune că în cazul Adrian Năstase se fac abuzuri, riscând ca cei care-l antipatizează pe Adrian Năstase să spună uite, îi ia apărarea.
  Bogdan Teodorescu: N-am nimic de pierdut, nu vreau să fiu votat, nu o să fiu într-o funcţie publică, nu mă interesează. Însă totdeauna la finalul zilei este felul în care te culci noaptea. Eu nu cred că dacă înţelegi exact ce se întâmplă cu cazul Adrian Năstase te poţi culca liniştit noaptea fără să vorbeşti. Ce se întâmplă cu Adrian Năstase este o mizerie inimaginabilă. Şi e un tratament total injust făcut unui om care a avut performanţă în România. Pot să fiu înjurat şi mi-e egal. Uitaţi-vă la cifre, la date, la reprezentare internaţională, uitaţi-vă la statură, uitaţi-vă la cum arăta România în 2004 şi uitaţi-vă cum arată în 2012. şi o să înţelegeţi ce spun. Fiecare om poate să înţeleagă. Că l-au plăcut sau nu. Şi mai e un lucru de spus. Când Adrian Năstase a căzut de la putere în 2004 a căzut pentru că deţinea Munţii Carpaţi, Delta Dunării, vilă în Sardinia, fabrici de peşte, un miliard în Marea Chinei, reţele de medicamente, de farmacii etc. El este judecat acum pentru faptul că are geamuri la casă şi al doilea proces este pentru faptul că cineva a făcut afişe. Deci Adrian Năstase este judecat nu pentru vile, nu pentru Carpaţi, nu pentru Delta Dunării, nu pentru miliarde de euro. Este judecat pentru că faptul că cineva a făcut afişe din nişte bani care erau sau nu de dat pentru afişe. Şi aici mai spun un lucru. Acolo mai există un personaj, Bogdan Popovici, care a fost condamnat la 7 ani închisoare. Şi vreau să spun un lucru. Vina lui Popovici este că a făcut afişe pentru Adrian Năstase în timp ce omul care l-a omorât pe baschetbalistul american în bătaie a luat 5 ani. Şi e un lucru pe care trebuie să-l înţelegem.
  (Prin Monitoring Media:)

 26. 27 Argusdre iunie 13, 2012 la 8:25 am

  D-le,
  Naparcile astea nu se linistesc decat atunci cand le sfarami capatanile…Si dupa aia stai atent pana la asfintitul soarelui, cand ar trebui sa nu mai miste…Asa-i tot neamul lor.Nu vedeti cum a cazut in butoiul cu smoala tot PD-L -ul ? Ei bine, basinosu s-a linistit ? Sigur ca nu ! O cauta cu lumanrea si ieri chiar a declarat ca s-a hodinit la crier pe timpul votarii (vorba sa fie ca tot a incercat niscai furaciuni, deoarece daca a furat o viata prin contrabanda, nu se poate linisti decat la doi metri sub….linia de plutire) si de acum se va scalambai iarasi in fata romanilor…
  Eu propun o mare demonstratie in fata Cotrocenilor, organizata ad-hoc pentru batrani senili si prinsi de ambitii absurde, in care sa se scandeze „Iesi din tara javra ordinara !”

 27. 28 ZOE, fii barbata ! iunie 13, 2012 la 8:27 am

  @nastase
  Sper ca astazi sa se încheie „bâlciul desertaciunilor”.
  Mult succes !

 28. 30 Marian Nicolae iunie 13, 2012 la 9:55 am

  d’Artagnan

  Da asa este, au fost probleme la vot.

  Ca idee, la Primaria Sectorului 3, presedintii comisiilor de votare, au stat cu sacii cu voturi in afara primariei, pentru o perioada chiar in masini, nedorind sa coboare din aceste masini, pentru a trage de timp (cele 24 ore legale) astfel incat voturile cetatenilor SA NU AJUNGA LA BE AL PRIMARIEI IN TIMPUL LEGAL DE 24 ORE…

  ASTFEL FORTAND ANULAREA VOTULUI CETATENILOR…!!!!

  Mare atentie la acest tertip in octombrie cand vom avea alegerile parlamentare.

  Problema este ca jandarmii prezenti NU i-au obligat pe acesti presedinti anti-romani sa intre in primarie cu sacii cu voturi.

  Dupa ce au predat sacii cu voturile cetatenilor, presedintii comisiilor de votare NU au semnat de predarea acestor voturi catre BE al primariei.

  MARE, MARE ATENTIE IN OCTOMBRIE !!!

  Tot ca idee… asa se fura o tara….sub nasul nostru al tuturor….

 29. 31 Theodora iunie 13, 2012 la 9:58 am

  Sa se faca dreptate!
  Suntem alaturi de dumneavoastra.

 30. 32 Ghita Bizonu' iunie 13, 2012 la 11:02 am

  Jagardelian

  ar mai fi colaborarea Grupului de la Cluj. Legat de interese (asa cum scria in Criticatac de afaceri) . Eu mai dau niste motive. Ca oricum Boc a avut si multe voturi pe bune…

 31. 33 Marcus iunie 13, 2012 la 11:10 am

  Adio, Elena, Adio Doamna A Sufletelor Noastre!

  Sunt trist. Sunt catran si leoarca de suparare si durere. Ma abtin cu mare greutate sa nu scurtcircuitez tastatura calculatorului cu suvoiul de lacrimi care ma inunda si pe care-l tin cu eforturi disperate sub control.
  Elena ot Plescoi, mama noastra comuna in adulter cu stramosul nostru comun, Traian ot Basarabi, Blonda de la drept cum ii place ei sa se alinte, dupa altii Cioara Vopsita, Ibovnica Nationala , Favorita haremului basescian etc si-a dat demisia. Moment de ravaseala, degringolada si doliu national. Ce ne facem noi fara Elena Udrea, pe ce drumuri va ajunge biata noastra tarisoara lipsita de acum de prezenta fulminanta a celei mai cele dintre toate celea la timona corabiei “Romania” , copilot pentru capitanu’ de vampoare scufundate sau date de el pe Apa Sambetei, Traienel Gatlej de Aur.
  Dumnezeu mi-e martor ca de cand a aparut pe firmamentul politicii romanesti i-am urmarit tot timpul activitatea, mut de admiratie si in transa hipnotica am avut inspiratia unor versuri naïve cu care am glorificat maretele fapte ale ilustrei, versuri care au intrat rapid in folclor ele devenind in scurt timp un imbold si o alinare pentru gospodinele noastre, care le-au recitat la claca si la sezatori, la moment de pus muraturi sau de tricotat sosete si fulare pentru iarna, ori pur si simplu singure prin casa, la dereticat, ori de cate ori dadeau cu mopul sau stergeau praful. Nu am fost singurul care am fost vrajit de potentialul politic si umanitar al d-nei Elena. Colegii de partid, la alegerea ei in functia de lider al organizatiei pedeleu de Bucuresti, au tinut s-o glorifice care mai de care in descrieri ce au ramas sculptate cu litere de aur in memoria colectiva a neamului si care pe mine, la momentul respectiv m-au motivat si m-au inspirat in acelasi timp sa scriu urmatoarea poezea:

  Din mocirla si din smarcuri, gratie a doua sfarcuri,
  Si-a tradarii de alcov, pentru chiomb păzit de mov,
  Vopsita la par ca paiu’, si mai jos ca putregaiu’,
  Pupaza portocalie se vrea Boss la Primarie.

  Ode-i canta camarazii ce se-ntrec la vers cu barzii
  Vorbe-n comedie bufa, epitete pentr-o fufa,
  Prototip de tarfulita, ajunsa-n Olimp zeita
  A lu’ Zeus preferata, din parcari recuperata.

  Oltean Soare-n cer o vede, Anastase sfanta-o crede
  Si cu cuvioasă mina, stau la rand sa ia lumina.
  Baconschi in ciuda putzii, o vrea nimfa in jacuzzi,
  Izmana-si renega mama, proslavind greu panarama.

  Turcan doi de Bill impusca, stiind-o ca-i rea de musca,
  O Lewinsky-n Cotroceni la depanusat coceni.
  Boc ne-o da cuc de perete, sa dea ora la pulete,
  Greenwich, dunga-n capitala, etalon de ora-n tara.

  Totu’ e ca la Congres, pe Nutzy scriind progres,
  Cand Oltean si cu Roberta, Izmana precum gazeta
  Ii ridica osanale, ode, imnuri si urale
  Lu’ Lenutza sus pe soclu, declamand discurs de cioclu:

  Pe Oprescu-l vede-n groapa, cu ea dand de zor la sapa,
  Pesedisti mutati la Belu, in frunte cu nenea Nelu
  Iar pe Ponta si Nastase, in cavou in loc de case
  Ea cantand prohod la toti, si-i doreste reci si morti.

  Ajunsa ministereasa prin metoda preacurveasca
  Specialista-n Kama Sutra, tot mai sus viseaza tuta.
  Dar ca Iorgu-n Sadagura, cioara ce da azi cu gura,
  A uitat proverb cu sapa, cand tot ea ocupa groapa.

  Ciuruitu’ nu e trist, caci Basescu-i comunist,
  Si-ajutat de-ai lui ciraci, il continua in draci.
  Cultul nou grotesc rasuna, din baseasca vagauna,
  Nici chiar el in vers cantat, n-a fost astfel adulat.

  Revazand aceste versuri naïve, acum cand d-na Elena Udrea, din vointa proprie nu mai e, si simtindu-ma bantuit de muza neagra a disperarii, nu ma pot abtine din a-i dedica oarece versuri de ramas bun:

  Ni s-a stins lumina sacra ce o luam de la Plescoi
  Prin demisia Elenei am ramas la suflet goi.
  Sorele e in eclipsa, doliu mare-n Univers,
  Stelele o plang pe Nutzy priveghind al sau deces.

  Cucu la Universitate-n loc de ora-si smulge pene
  A ramas doar Romania amintiri ca sa depene
  Cum dadea Nutzica ora si se bulucea boboru’
  Sa isi potriveasca ceasul spre a nu jigni odoru’.

  Fiul ratacit Izmana ce si-a renegat parintii
  Azi se-ntoarce catre mama si o pune-n rand cu sfintii.
  Oltean si cu Anastase de-or mai vrea sa ia lumina
  Vor primi ca tot romanu, pe factura, nu divina.

  Cotroceniu’ e in bezna , fara aura prea sfanta,
  Chiombu-i inundat de lacrimi, dar n-a renuntat la tuta.
  Tricoloru’ e in berna, clopotele bat in dunga
  Si-o petrec pe Lenutzica in parcare sa ajunga.

  Fericit e numai popa, cel vrajit de tanti Nutzy,
  Cu ea libera acuma are marfa de Jacuzzi.
  Se vor zbengui in bule, Baconschi si cenurista,
  Care si-a reluat statutul de Elena fripturista.

 32. 34 Socrate iunie 13, 2012 la 11:16 am

  Gazda noastra are parte de un complet de judecata ostil. Ultima dovada : instanta a refuzat azi sa trimita o adresa catre Curtea de Conturi prin care sa solicite raportul Curtii de Conturi pe 2004 de la ISC ( dupa ce ISC a informat printr-o adresa ca nu gaseste raportul in arhiva proprie ?! ). Nota bene – raportul nu retinea nici un prejudiciu pentru ISC. Mai mult, doua dintre judecatoare, Livia Stanciu si Florentina Dragomir, au fost procurori. Detalii in :
  http://www.luju.ro/magistrati/instante/mai-scapa-adrian-nastase-este-judecat-in-completul-de-5-al-iccj-de-doi-fosti-procurori-numiti-prin-decret-de-traian-basescu-livia-stanciu-si-florentina-dragomir-la-fond-nastase-a-fost-condamnat-de-un-fost-procuror
  @AN * SUCCES.

 33. 35 epolitikon iunie 13, 2012 la 11:51 am

  Pai vad ca-i de bine, procurorii au cerut mai mult, inseamna ca veti fi achitat. Asta daca ar fi sa extrapolez lucrurile din cazul recent incheiat cu Michy Spaga.

 34. 36 Fragmentarium Politic iunie 13, 2012 la 12:16 pm

  In Justitie nu exista noroc sau ghinion, ci doar dreptate sau strambatate, de aceea singura urare pe care o pot face, azi, este: Dreptate pentru Adrian Nastase, pentru ca Justitia sa nu mai fie stramba!

 35. 37 Fragmentarium Politic iunie 13, 2012 la 12:22 pm

  Sorry, la prima postare tastatura a luat-o inaintea gandului, de aceea adaug cuvenita erata: Disperarea va fi inlocuita, curand, de esecul lamentabil al macoveilor.

 36. 38 Bute iunie 13, 2012 la 12:26 pm

  Interesant blog … vad ca se accepta numai comentariile care ridica in slavi … din cauza asta nu reusesc oamenii politici sa fie apreciati … nu stiu sa accepte critici … de parca tot ce fac ei reprezinta supremul si doar ei stiu cum e bine.

  Din fericire sunt si alte medii online unde se pot posta comentarii …

 37. 39 blogideologic iunie 13, 2012 la 12:29 pm

  +Recursul lui Adrian Nastase se solutioneaza astazi. DNA cere majorarea pedepsei+ http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/recursul-lui-adrian-nastase-se-solutioneaza-astazi-dna-cere-majorarea-pedepsei-267392.html „DNA“ ? Ce înseamnă de fapt această organizaţie pseudo-juridică DNA care interzice pe faţă aplicarea Dreptului Civil Roman ? Înseamnă exclusiv “domnul” Daniel Morar precum şi ideologia lui din suşă belakunistă care întreţine circul frivol al propagandei anti-România. Dacă nu se închide astăzi circul degradării românilor, şi ei, da, Adrian Năstase este român!, atunci va fi necesară o luptă pentru curăţirea României de toată balega belakunistă a mineriadelor ce au coborât din Ardeal (de ce îi blamăm eronat pe olteni?) şi acoperă încă Bucureştii începând cu noaptea lui 12 ianuarie 1990, urmând apoi gunoaiele celorlate mineriade care spărgeau voios capetele “Miticilor din Bukale” şi distrugeau temeinic laboratoarele Universităţii din Bucureşti.

 38. 40 Draghi Puterity iunie 13, 2012 la 1:31 pm

  @Gitza Bizonu’

  Eu cred ca impresia de superioritatea a „ardelenilor blonzi” fata de „miticii tuciurii” e in declin. Si Ghermanismul nu mai suna atat de interesant de cand nu mai suntem paria Europei.

  Inclin sa cred ca victoria lui Boc a fost obtinuta prin frauda, insa nu asta e esenta discutiei, ci de ce totusi l-au votat atat de multi.

  Impresia mea, la fel ca si in cazul aradenilor lui Falca, e ca dintr-un cinism egoist-pragmatic – in sensul ca e mai bine sa te dai cu „oamenii shefului” ca tot „pica ceva”. Ca se inseala, si ca shefu e pe duca, asta e alta poveste, denota o lipsa de perspectiva istorica, insa nu invalideaza mentalitatea la care ma refer. In secolele de ocupatie ardelenii au invatat ca e mai avantajos sa te comporti conform cu sistemul, preferand aranjamente la nivel local si compromisuri, decat sa incerci sa iti reclami interesele legitime prin lupta.

  Un alt aspect tipic ardelenesc, in opinia mea, e acela de sat mare. Toata lumea e „pe felie” cu toata lumea. Asta explica si tenacitatea mafiilor din Ardeal. Probabil si asta e tot un rezultat al culturii compromisului (sau a lipsei interesate de principii daca preferi varianta dura) care le-a fost impregnat in mentalul colectiv in secolele de ocupatie.

  Din cate am auzit, socrul lui Falca e deja cu un picior in USL. Pentru mine un semnal ca in Ardeal multi se pregatesc pentru repozitionare in cazul unei schimbari la varf.

 39. 41 d'Artagnan iunie 13, 2012 la 1:49 pm

  Marian Nicolae

  ” La Primaria Sectorului 3, presedintii comisiilor de votare, au stat cu sacii cu voturi in afara primariei, pentru o perioada chiar in masini, nedorind sa coboare din aceste masini, pentru a trage de timp (cele 24 ore legale) astfel incat voturile cetatenilor SA NU AJUNGA LA BE AL PRIMARIEI IN TIMPUL LEGAL DE 24 ORE…ASTFEL FORTAND ANULAREA VOTULUI CETATENILOR…!!!!”

  Este foarte bine că ai sesizat astfel de nereguli, asta denotă simţ civic. Sunt convins că dl Năstase va lua măsuri dure cu membrii USL care s-au pretat la aşa ceva.
  Cât despre jandarmii care au acţionat deficitar chiar mă gândesc că este de-a dreptul diabolic modul în care pedelacheii conduc încă ţara, mai ales Ministerul de Interne, din Opoziţie.

 40. 42 d'Artagnan iunie 13, 2012 la 1:49 pm

  Bute
  Dar pe mine nu mă vezi?!

 41. 43 d'Artagnan iunie 13, 2012 la 2:01 pm

  Bizonule,
  Ai rămas băgat în priză?! Ce motive să mai dai?! Pe Boc l-au votat 10-20 de aiuriţi, restul sunt voturi furate, nu vezi că „toată” lumea zice-aşa? Bizon mai eşti…
  S-a mai furat masiv pe la Arad, la Mehedinţi (parcă), în rest au fost cele mai curate alegeri de la Burebista încoace. Deoarece pentru că fiindcă USLul le-a organizat….în restul ţării pentru că în Cluj, Arad şi Mehedinţi le-a organizat, nu ştiu cum naiba, PDLeul.

 42. 44 doinamanea iunie 13, 2012 la 2:41 pm

  Dl. Nastase, doresc sa vi se faca dreptate, sunt alaturi de dvs. si familia dvs. Pentru mine, este de neconceput ce se intampla in justitie, mi se pare aberant. NU mi se pare, ESTE aberant. Daca eu, din afara, vad asa ceva, imi inchipui cum simtiti dvs. care sunteti in miezul cosmarului. Succes.

 43. 45 blogideologic iunie 13, 2012 la 2:45 pm

  Ce se va întâmpla cu Nicuşor Dan după demisia “doamnei politice portocalii” Elena Udrea ? Nu-i un secret că tînărul şi vigurosul “bărbat politic” Nicuşor Dan a fost creat de ministrul Elena Udrea atunci când aceasta dispunea prin liber arbitru de sume imense accesate din fonduri publice.

 44. 46 Radu iunie 13, 2012 la 3:33 pm

  @blogideologic,

  Sa inteleg ca adevaratul scor al PDL in Bucuresti include si voturile lui Nicusor Dan ? Sau ca PDL poate conta pe ele in iarna ?

 45. 47 dlnimeni iunie 13, 2012 la 3:45 pm

  Blogideologic: ia ghiciti.

 46. 48 Adrian B. iunie 13, 2012 la 4:16 pm

  Mult succes ! Sunt alaturi de dumneavoastra !
  Si mai cred ca , vechea pilda : ” Cine sapa groapa altuia cade singur in ea ! ” este pe cale sa se realizeze … Cred ca toti nemernicii din PDL , ONG-uri si Traian Basescu mai au putin si vor da piept si ei cu justitia „reformata” din Romania , cu Legea micii reforme in justitie (sic!) , cu procurorii „independenti” ai DNA , etc.

 47. 49 dorucoarna iunie 13, 2012 la 4:21 pm

  Si sa vezi distractie: dupa ce obtine dl Nastase achitarea, in cadrul departamentelor PSD se va trece la elaborarea unui proiect de regulament de procedura in Justitie. Asta daca si numai daca i se vor interzice si anumite drepturi civile. Sigur ca ideea va fi promovata de Cabinet spre Parlament. Problema e ca asta sa nu treaca pana nu ajunge si Basescu sa beneficieze de actualul regulament…

 48. 50 dorucoarna iunie 13, 2012 la 4:42 pm

  @ Marcus,

  ni l-au luat pe Boc, acum pe Nutzi… pana unde? Cat mai rabdam? De cine naiba mai radem si pe cine ne mai inversunam?
  Cine va mai poza flu-flu in locul ei, Blaga? La naiba! Cine se va mai urca pe cal, pe bicicleta, pe salupa, pe salvamari? Blaga rupe calul, indoaie bicicleta, scufunda salupa si acopera salvamarul… Atunci…?

  Pare a fi un nimic, o gluma? Nu, sunt cat se poate de serios: de acum inainte numai Basescu saracu’ le va primi pe toate in scafarlie, el va trebui sa ne amuze (ma rog…) si tot el sa ne enerveze. Singur. Si toate astea pe langa activitatea sa curenta de reprezentare a Romaniei la NATO.

  Vezi? A vrut intreaga putere dar s-a ales cu rasul si plansul. Ca responsabilitate. Pe langa NATO. De acum incolo vei vedea ca va munci zi si noapte in beneficiul NATO, asa cum facea cu podul ala de la inundatii, fara odihna si fara sens. In rest, ca unica relaxare, la mall! Si asta numai pana cand va prim Ponta de la Parlament tzidula sa faca el in mod public piata, nu presedintele. Ha! Pui pariu ca lista de cumparaturi de la SPP va fi aceeasi si in aceleasi cantitati? Ha! Hai ca incet-incet incepem…

 49. 51 Ursuletul iunie 13, 2012 la 4:45 pm

  Se pare ca domnul Traian Basescu a inceput sa cedeze nervos dupa pierderea alegerilor.Chestiunea adresata domnului Ponta „suntei doctor in drept la un doctorat condus de Adrian Nastase”este o afirmatie rautacioasa si iresponsabila in care se regaseste ura acestui individ la adresa dvs.Poate ca azi o sa asistam la o achitare intrucat fapta nu exista ca sa se „simta” si domnul Traian Basescu bine.Mult succes domnule Nastase!!

 50. 52 Marian Nicolae iunie 13, 2012 la 5:06 pm

  @d’Artagnan,

  Daca noi nu avem grija de cetatea noastra, crezi cumva ca va avea grija de ea Printul Charles???!!!

  Eu unul sunt convins ca da, dar in detrimentul tuturor romanilor….

 51. 53 Ghita Bizonu' iunie 13, 2012 la 5:22 pm

  Draghi Puterity

  multam cestia cu Un alt aspect tipic ardelenesc, in opinia mea, e acela de sat mare. O bag la ghiozdan.

  Insa cu Falca auz si de ceva derivative …. religioase. Interesant.

  Si cu repozitionarea .. vin ai nostri pleac-ai nostrii sau cum zicea Argetoianu „fiexare dintre ai nostri are veri si cumanti in celalat partid” de un’se vede ca Banatu nu e chiar asa departe de unele mentalitati .. botosanene!

  Si nu contest o anumita doza de manareala. „Metoda” consta in proclamarea imediata a victoriei (imediat dupa inchiderea urnelor!) si apoi numaratoarea paralela care la ei e intotdeauna mai rapida decat cea oficiala. (insa observ ca la nivel pp[ulatiei se „Stie” ca toatae alegerile au fost fraudate: 1990, 1992,1996, 2000 si numa aia din 2004 a fost corecta. Bine-ntelesca daca ceri cerva explicatii in legatira cu 1996 si 2000- cine era la guvern si cine a castigat – o sa=i apuce sughitu’)

 52. 54 Aya iunie 13, 2012 la 5:57 pm

  MIZA REALA A PRESIUNILOR PENTRU ARESTAREA LUI ADRIAN NASTASE: DOSARUL”ARMAMENTUL”- DOSAR PENAL STRICT SECRET DE IMPORTANTA DEOSEBITA (SSID) 628/D/P/2005

  In baza probelor trimise de Consiliului de Securitate al ONU, in martie 2002- cand Adrian Nastase era prim ministru- procurorul general, din epoca, al Romaniei a dispus inceperea unei anchete legate de traficul de armament, derulat pe teritoriul Romaniei in perioada 1997-1999.

  In dosar erau implicate (printre altii) generalul Constantin Degeratu, Traian Basescu (in calitate de ministru al Transporturilor), Viktor Bout si altii (exista si o Anexa la care ma voi referi curand). .

  Traficul de armament se desfasurase cu implicarea unor firme (tigari- armament) “reprezentate” legal de Monica Macovei (in calitate de avocat si de falsificator de documente).

  La sfarsitul anuluii 2004 dosarul era aproape finalizat- trebuind sa isi urmeze cursul.
  Intr-un mod foarte suspect, in pofida faptului ca Adrian Nastase castigase prezidentialele, Traian Basescu este proclamat invingator (si cu “cooperarea” unor personaje foarte “caudate” din PSD- asociabile cu Dumitru Iliescu, Catalin Voicu, Monica Macovei si, nu in ultima instanta, cu Traian Basescu; asocierea se face pe operatiuni necurate si are legatura cu traficul de armament).
  O “secventa” esentiala a traficului de armament in perioda 1998-1999 fusese facuta cu fructuoasa colaborare Traian Basescu- Viktor Bout- Omar Hayssam, cu implicarea generalului Degeratu. Mai exact, in calitate de sef al Statului Major General al Armatei, generalul Degeratu fusese cel care autorizase acordul de survol si aterizare pentru rachetele Arsenalului Armatei, exportate de Omar Hayssam (1998) intr-o tara supusa embargoului international. Autorizare transmisa Statului Major al Fortelor Aeriene, prin intermediul biroului Acorduri si relatii internationale, aflata in subordinea directa a sefului Statului Major General.

  Dupa ce Basescu a ajuns la Cotroceni, dosarul penal “Armamentul” s-a transformat, in Strict Secret de Importanta Deosebita (SSID), primind ulterior nr. 628/D/P/2005.

  Monica Macovei, numita ministru al Justitiei a avut sarcina de a modifica legislatia astfel incat sa procurorii sa fie subordinate politic (in acest sens modificandu-se abuziv legislatia europeana adoptata in timpul guvernarii Nastase).

  Intr-un text care va urma curand, voi detalia cum a fost musamalizat acest dosar si ce soarta cumplita a acut ofiterul Sorin Crivat- cel care pusese la dispozitie datele necesare pentru completarea dosarului.
  Pe scurt (urmeaza detalierea intr-o alta postare): sub un pretext mincinos, niciodata probat (luare de mita) Sorin Crivat a fost incarcerat urmare a presiunii procurorilor, la ordinul Monicai Macovei (Traian Basescu fiind, desigur, in cunostinta de cauza).
  In Penitenciarul Codlea, Sorin Crivat a fost asasinat.
  Parintii lui (tatal sau a fost, la randul sau, cadru active al MI) incearca sa caute dreptatea, in zadar.

  Nu trebnuie sa fie cineva foarte perspicace pentru a realiza ca, pe fond, intre situatia lui Sorin Crivat (bagat in inchisoare nevinovat) si presiunile asupra lui Adrian Nastase (pentru a fi incarcerat in urma unei false vinovatii- falsul procurorilor fiind flagrant) exista o izbitoare asemanare.

  Sa mai amintesc faptul ca dosarul “Armamentul” (in care apare o Anexa ce elucideaza “Tigareta II”- Anexa care a provocat mari tulburari celor mentionati in ea) a fost finalizat in perioada in care Adrian Nastase era prim ministru- dosarul trebuind doar sa-si urmeze cursul in 2005?

 53. 55 centru iunie 13, 2012 la 6:33 pm

  Sa nu stigmatizam pe nimeni , Blogideologic . Nu e nimic in comun , din punct de vedere cultural , intre minerii de la Baia Sprie din Maramures si cei de pe Valea Jiului . Minerii maramureseni , ardeleni si ei , nu au recurs la teroare niciodata . Valea Jiului este diferita – in zona au venit la lucru oameni saraci din tot restul tarii . Recursul Vaii Jiului la teroare este recent , anii 1990 , si teleghidat de undeva – locotenentii teroristului sef au gasit domiciliu si bani in strainatate fara nici o greutate in primavara ultimei mineriade , au stat in strainatate ( oficial simpli mineri sindicalisti ) cativa ani , intretinuti si aparati de cine ? Si nu stiu , referirea la ardeleni ca belakunisti – adica anti Romania mi se pare un pic fortata – Scoala Ardeleana ,rezistenta motilor inconjurati de inamic un an in Muntii Apuseni in 1948-1849 , ca partizanii lui Tito , Lucaciu , Barnutiu , ” separarea totala de Ungaria ” ( ” teljes elszakadas ” ceruta de Maniu delegatiei ungare care venise sa castige timp si care a ramas muta auzindu-l pe Maniu ) , regimentele de voluntari ardeleni in primul razboi mondial care riscau spanzuratoarea acasa la ei , nu poti sa spui ca un personaj ostil , meteoric si perceput ca inamic de romanii ardeleni poate avea cea mai mica influenta … Poate vrei sa spui kominternist , teorii kominterniste , da , termenul mi se pare mai potrivit .

 54. 56 centru iunie 13, 2012 la 6:45 pm

  De necomentat ultima iesire a asa zisului sef de stat . Absolut penibil . Nici nu trebuie sa i se raspunda . E capabil de orice ca sa se salveze , mineriade si alte diversiuni inclusiv . Destituirea , repede , fara referendumuri , dupa alegerile din toamna .

 55. 57 blogideologic iunie 13, 2012 la 7:47 pm

  @centru
  Vorbesc strict despre cei care nu vorbeau româneşte în teroarea mineriadelor din Bucureşti. Există consemnări în ziare, amintesc RL, şi pentru 12 ianuarie 1990, şi pentru 14 -15 iunie 1990.

 56. 58 Marian Nicolae iunie 13, 2012 la 8:31 pm

  Romani, sa tineti minte toata viata si sa spuneti si copiilor vostri:

  UN TRADATOR DE TARA A AJUNS PRESEDINTELE ACESTEI TARI !!!

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12512836-traian-basescu-sustine-conferinta-presa-ora-18-00.htm

 57. 61 MIHAELA iunie 13, 2012 la 9:33 pm

  Domnule Nastase, ce se intampla cu Victor Ponta, se joaca rau cu focul!!
  Pai azi i-a luat lui Basescu jucaria numita ICR, maine nu-si va da acordul pe memorandumul presedintiei cu privire la plecarea la Bruxelles a „singurului reprezentant al Romaniei”,de-l lasa fara poza de grup, poimaine cine stie ce jucarii si jocuri ii strica presedintelui, devenit (peste noapte) si doctor docent in drept constitutional!
  Se poate sa-l lase pe intaiul statator al tarii fara placerea de a admira faimoasele expozitii de arta din SUA si Germania?

 58. 62 Reni iunie 13, 2012 la 10:21 pm

  la ora 23, inca nu e gata marele „proces”. In timp ce turbez de furie citesc pe stiri despre judecatoarea arzoaica de la Craiova, inamovibila care facea santaj sexual. Fara cuvinte….increderea mea in justitie a crescut pe culmi nebanuite

 59. 63 ioin iunie 13, 2012 la 11:19 pm

  Veti castiga,lupta online,argumentele si toata desfasurarea sunt dovedite.Pentru niste afise sa angrenezi un sistem timp de opt ani din banii publici,timp in care se jefuiesc miliarde din tara asta.!!!Ma intreb cum se simt aparatorii adevarului cand trebuie sa judece gainariii in timp ce se jefuieste tara la propiru,timpul lor fizic de judecata esre ocupat cu dosare pe teava conduse.Maine poate sa vina cineva politic extremist dupa atatea nedreptati sa le redefineasca total sistemul.Adevarul in judecata este mai mult decat o sentinta,defineste rolul de a fi si nevoia de ei,judecata dreapta.

 60. 64 Karakas iunie 13, 2012 la 11:38 pm

  @blogi, multumesc! Multumesc si lui Doru Coarna, Ghita, Draghi, Porthos pentru predispozitia la dialog, si imi cer scuze daca nu pot sa scriu mai mult. Timpul e limitat…dar va apreciez pe toti!

 61. 65 demneura iunie 14, 2012 la 12:08 am

  Apropo de madama Macovei care se dă mare luptătoare în Piaţa Universităţii:
  http://demneura.blogspot.ro/2012/06/minciuna-lui-macovei.html

 62. 66 Adrian B. iunie 14, 2012 la 2:02 am

  Tic, tac, tic , tac, …. Cred ca pe Traian Basescu nu-l mai prinde paltonul la Palatul Cotroceni !!! Cred ca regimul Basescu isi traieste ultimele luni… Nu cred ca va mai rezista nici macar cat ” casnicia din dragoste ” a lui Teo Trandafir cu Constantin Iosef :)))))))) Ar fi interesant de pus la pariuri cand si cum se va sfarsi totul ?
  Eu personal , cred ca Marele Licurici ii pregateste deja un EXIT lui Traian Basescu , pe la vreo institutie internationala ! Asa procedeaza cu toti spionii si tradatorii de tara pe care i-au folosit ! Nu-i lasa sa plateasca in fata legii ! Iar Traian Basescu i-a servit la greu : baze militare , inchisori secrete , Rosia Montana , Chevron, etc.

 63. 68 blogideologic iunie 14, 2012 la 4:34 am

  Nicolae Ceauşescu a fost prima victimă a mineriadelor / O parte din vara fierbinte a lui 1977 mi-am petrecut-o la Poiana Braşov. Auzindu- mă lăudând vremea continuu însorită, una dintre persoanele care lucrau în staţiune a remarcat că nu mai văzuse până atunci aşa ceva. Erau probabil primele semne ale efectului de seră global, mă simt tentat să comentez acum. Din cauza cutremurului din luna martie1977, erau puţini turişti vest –europeni în staţiune, dar mulţi turişti israelieni precum şi nord – americani. De fapt, primii americani cunoscuţi atunci nu i-am întâlnit chiar în Poiană, ci într –un muzeu din oraşul Braşov. Mă interesau informaţiile culturale pe care le purtau cu ei. De la o profesoară de Arte Frumoase, care preda la colegiul unui oraş din Preerie, am aflat atunci prima oară despre imensa valoare de civilizaţie chemată Aghia Sophia, ca evaluare, nu ca artefact, era un monument istoric despre care ştiam totuşi, dar atâta cât ne spuneau cărţile noastre, impregnate de blestemata ideologie comunistă a limitării de gândire. Profesoara aceea americancă abia aştepta să plece la Constantinopol cu un avion Tarom, companie care oferea cele mai ieftine curse. „Tocmai pentru a putea vedea Aghia Sophia”, mi- a explicat, vizitase România cu o cursă Tarom care spărgea piaţa transporturilor aeriene internaţionale cu preţurile minime pe care le practica. Fiind împreună cu noii mei prieteni americani în sălile muzeului de artă din Braşov, iată că un cetăţean american senior, veteran din cel de al doilea război mondial, de fapt un polonez care luptase ca voluntar în bătălia de la Monte Cassino, m – a întrebat brusc dacă eu cred că preşedintele Nicolae Ceauşescu este un patriot. Am răspuns spontan şi cu totală sinceritate: “Da!” A rămas profund dezamăgit. Dar eu ştiam, din experienţa mea ca student al Universităţii din Bucureşti, că persecuţiile securităţii împotriva studenţilor erau ghidate de sinistrul activist universitar Dan Marţian. Iar „eminenţa cenuşie” (sau „şarpele”, cum îi spunea ilustrul profesor universitar clujean şi luptător anticomunist Raoul Volcinschi) din umbra revoluţionarului Ion Iliescu se chema tot Dan Marţian, certamente este vorba despre acelaşi personaj istoric şi „revoluţionar”, nu este vreo coincidenţă de nume. M- a descumpănit atunci întrebarea, precum şi reacţia americanului de origine poloneză auzind răspunsul meu. El părea că ştie mai multe decât spune. Ne-am despărţit de prietenii noştri americani cunoscuţi în Braşov, şi am urcat spre Poiană. Dornici de „taină oltenească”, am telefonat prietenilor craioveni care stăteau într- o cameră la hotelul Alpin. Sophie şi Ion Ilie Iosif (el este profesorul de Limba Română care a îngrijit cele trei numere, unicele! ale revistei Omicron editată de cenaclul de anticipaţie tehnologică Henri Coandă, sci- fi se spune acum), de obicei dispuşi la „taină”, ne invitau insistent să privim la televizor: Era marele miting organizat al minerilor de la exploatările decopertate de lignit din Oltenia. Am privit fără să înţeleg prea multe. Americanul acela care luptase în Italia părea să ştia ceva ce eu încă nu aflasem. Fireşte, puteam să ascultăm dezinformantul Radio Europa Liberă care se asculta liber, nu înţeleg de ce se minte acum sfruntat că era un post bruiat. Dacă ascultai atunci Radio Europa Liberă, te poţi declara acum „fost dizident”? Dar aveam să aflu mult mai multe detalii psihologice interesante când m– am întors în Craiova. De data aceasta de la un veteran român din cel de al doilea război mondial : tatăl meu, tehnician la C.F.R. – „cea de a doua armată” cum le plăcea foarte mult cheferiştilor de pe atunci să spună, şi sintagma aceasta sună aproape ca refrenul unui cântec de luptă! Tatăl meu, un răzeş sorocean absolvent al Şcolii superioare de agricultură şi viticultură a Basarabiei, se ocupa în Oltenia de spaţiile verzi ale căii ferate, Plantaţii şi Amenajarea Zonei era denumirea oficială a sectorului său ce se întindea de la Caracal până la Târgu Jiu. De la ceferiştii care lucrau pe acea linie feroviară care ducea în Valea minieră a Jiului, tatăl meu află despre şocul psihic cumplit suferit de Nicolae Ceauşescu în august 1977. Ceferiştii erau în general nişte oameni foarte bine recrutaţi, şi foarte bine verificaţi pe planul testelor psihologice şi de inteligenţă. Pentru că, se ştie, feroviarii nu au voie să facă greşeli. La C.F.R. nu funcţiona nici în capitalism şi nici în comunism regula de mare ubicuitate : „Din greşeală în greşeală spre victoria finală!”. Pentru aceste motive, psihologilor care lucrau în laboratoarele C.F.R.- ului li se permitea să folosească literatura de psihologie scrisă de Nicolae Mărgineanu (vezi pentru documentare cartea apărută în anul 2006 la Editura Polirom: “Nicolae Mărgineanu, un psiholog în temniţele comuniste”, scrisă de doamna Cristina Anisescu), o literatură ştiinţifică interzisă de facto şi pe vremea comunismului, dar şi acum, fiind substituită în prezent cu texte de tip intellectual garbage scrise de profesorul universitar clujean Mircea Miclea. Universitarul Nicolae Mărgineanu a fost trimis pe vremuri la grea închisoare comunistă din cauza acuzaţiilor formulate de universitarul de la Cluj Alexandru Roşca. După 1989, profesorul universitar clujean Alexandru Roşca îi acorda o foarte dubioasă diplomă de „Doctor în psihologie” impostorului Mircea Miclea, ajuns după alegerile din 2004 ministru al Educaţiei şi Cercetării. Spre deosebire de comentariile tendenţioase făcute la postul de Radio Europa Liberă despre conflictul din august 1977 din Valea Jiului, ceferiştii care lucrau pe trenurile care traversau Valea Jiului interpretau altfel evenimentele văzute de mineri, şi provocate chiar de mineri. Fireşte, mărturiile directe le auziseră chiar de la mineri care participaseră nemijlocit la acele evenimente şi văzuseră „în direct” reacţia dictatorului. Ceferiştii aceia, care trecuseră cu brio testele psihologice ghidate de metodologia savantului român autentic care a fost deţinutul politic Nicolae Mărgineanu, povesteau că violenţa iraţională a minerilor, orientată direct împotriva lui Ceauşescu Nicolae, lider român care venise totuşi acolo pentru o discuţie pe bază de bun simţ şi fără a fi însoţit de vreo gardă de corp securistă, provocase o modificare bruscă şi bizară în comportamentul lui Nicolae Ceauşescu. Printre altele, el mima că vorbeşte, că ţine un înflăcărat „discurs muncitoresc”, fără ca din gura lui să fie auzit realmente vreun sunet! El a fost astfel prima victimă care a suferit un şoc la mineriade. Fireşte, după acel imens şoc psihic, mintea lui Nicolae Ceauşescu nu a mai fost capabilă să construiască judecăţi de valoare pentru a lua decizii corecte.

 64. 69 George Ban iunie 14, 2012 la 7:18 am

  Deci decizia se va da pe 20 iunie. Ce s-a intamplat ieri este din Kafka. Avocata ICS spune ca nu se mai gasesc (!!!???) documentele cu raportul Curtii de Conturi, unde se demonstreaza ca prejudiciul este zero. Judecatorii ICCJ nu sunt de acord ca aceste documente sa fie cerute Curtii de Conturi!!!

  Cineva spunea aici ca mai exista o cale de atac. Care e aceasta?

 65. 70 dorucoarna iunie 14, 2012 la 7:59 am

  @ Blogi,

  a suferit o cadere nervoasa, incerca sa-si sustina argumentele in mintea lui intr-o discutie iluzorie pe care ar fi vrut sa o poarte, asta-i primul pas catre dezorganizarea mintii. Dar exista si cale de intoarcere, nu-i mare problema. De mentionat insa ca orice ins supus suficient stresului psihic ajunge in acest stadiu, deci nu-i vreo mare tragedie. Sa fim seriosi, unii au zacut in lagare de concentrare si au iesit, daca au mai iesit, atat de zdraveni la minte incat s-au refacut si apoi au ajuns nonagenari, sau mai mult.

  Importanta este adevarata motivatie, psihicul trebuie sa fie absolut convins ca are dreptate, asa rezista un detinut din lagar, un Adrian Nastase, nenea ala din Africa de Sud, am uitat, asa, Mandela, Nelson, si multi altii.
  Ori, Ceasca stia ca minerii au dreptate si ca lagarul de munca din socialism se vede pregnant in minerit. Oamenii aia cerea sa le ia activistii pcr de pe cap care ii innebuneau cu planul, fara sa munceasca, bineinteles. Apoi vroiau ca alimentarele din zona sa primeasca produse, cereau in special carne. Dar daca Ceasca le-ar fi dat lor, trebuia sa dea intregii tari, ori nu putea plati ratele la FMI decat cu papa, asa ca ii cadea intregul esafodaj fals din mintea lui. Nu a acceptat, a luat niste pietre, a bagat securitatea, a schimbat si amestecat oamenii si schimburile de lucru, le-a schimbat unora si domiciliul, si a crezut el ca a rezolvat problema… E ca si cand crezi ca rezolvi o ecuatie aruncand hartia la cos… Oricum, a platit.

  Insa venirea minerilor in Bucuresti a fost un lucru total gresit. De ce mama naibii nu i-au trimis mai devreme la Targu Mures? Iliescu a pleznit-o la faza asta. Vezi, eu asta nu inteleg, dar daca e tot treaba aia belakunista, atunci e si mai grav. In fine, totusi trebuie inteles totul pt a nu se repeta la fel sau mai rau.

 66. 71 centru iunie 14, 2012 la 9:00 am

  Chiar asa sensibili nu cred ca erau sefii comunisti , Ceausescu inclusiv . Nu regiunea in care a fost trimis el in anii 1949 -1950 , Dobrogea , a fost declarata prima zona colectivizata . Cu buna ? Nu , cu forta . De acord , Ceausescu a fost un inocent pe langa prima garda comunista , pe langa un Dej , un Teohari Georgescu , sau chiar marunti sefi de Securitate regionala ca Mihai Patriciu Weiss de la Cluj ( ilegalist luptator in Spania si creator al executiilor ilegale de detinuti , luati din inchisoare si impuscati pe camp , corpurile fiind lasate sa fie vazute de tarani – cazul grupului Cruce si Spada – Fortiu , Porta , Gheorghiu Marasesti ) .
  Ne indepartam de subiect ! Comedia bucuresteana se amplifica , ” procurorii ” cer o pedeapsa mai mare pentru Adrian Nastase pentru afisele din 2004 !
  Am trait sa o aud si pe asta – iti trebuie concursuri fantoma ca sa ai posibilitati financiare pentru a lipi afise . E periculos sa lipesti afise electorale in Romania .

 67. 72 ZOE, fii barbata ! iunie 14, 2012 la 9:43 am

  @nastase,

  Nimic, din ceea ce vi-se întâmpla nu ma mai mira, totul ma îngretosaza.
  BUBA asta trebuie chiuretata pâna în adâncuri si pe toate ramificatiile, altfel
  nu vad scaparea !

 68. 73 Draghi Puterity iunie 14, 2012 la 10:02 am

  @All

  As dori sa va atrag atentia asupra unui documentar „Survivre au Progres” care trage niste concluzii deosebit de interesante despre lumea si epoca in care traim.

 69. 74 santinela iunie 14, 2012 la 10:29 am

  GHITA’BIZONU- esti tare tata,mi-a placut comentariul tau.
  Cit priveste furtul de voturi de la Cluj=speculatii si atit.Doar nu cadem de partea lui Vadim Tudor pe care-l fura toata lumea de zeci de ani.Uita ca pe el nu-l mai voteaza nici familia.
  Domnule Nastase dupa parerea mea s-a ivit o sansa.Judecatorii din acest complet vor sta bine sa se gindeasca daca sa respecte linia trasata de Basescu, avind in vedere dezastrul PDL-ului, sau nu.

 70. 75 santinela iunie 14, 2012 la 10:31 am

  Va rog sa nu apara nimeni sa-mi spuna ca judecatorii ar trebuie sa judece pe probe in acest caz si bla bla bla! Asta este dosar politic si se va finaliza la fel sa fie clar.

 71. 76 M.Voicu iunie 14, 2012 la 12:02 pm

  Care, Cine, Ce ?, fãrã partid-priX
  Constiuţia dispune prin Art.91 alin.1 teza întâia: «Preşedintele încheie tratate internaţionale în numele României, negociate de Guvern, şi le supune spre ratificare Parlamentului»
  Dacã Preşedintele este prezent la negocierea de tratate internaţionale, el:

  ➡ ori semneazã – dar dacã negocierea n-a fãcut-o Guvernul, nu se încadreazã în aceastã dispoziţie constituţionalã;

  ➡ ori nu seemneazã – şi atunci a fost prezent acolo de-Geaba ❗

 72. 77 Ghita Bizonu' iunie 14, 2012 la 1:12 pm

  santinela

  nu contest ca la alegri sunt intodeauna un numar de „iregulariati” . Ca uneori (in 1923 si 1946) rezulatele oficale au fost urmarea unor astfel de „iregularitato” preucm se zice in Titanic vals : „alegeri libere inseamna ca votezi cu cine vrei si iese cine trebuie!” . Mai rau zic ca in Romania avem o traditie ….incepand cu mult inaintea votului universal (cand colegiul al 3 lea era „zestrea” guvernului).
  Nu m-ar mira (dimpotriva) ca alegerea lui Boc se datoreaza unor astfel de .. iregularitati.

  Insa .. insa „alegerile au fost furate” face parte si din mitologia nationala. Fiindca este o buna scuza ptr a te debarasa de esecurile personale „ce puteam face daca ei fura?” si te invaluie in aura romantica in fata electoratului.
  Adaugat ei vine si „prostia romanilor” .. ca deh electoratu’ e prea tampit sa iti intelega genialitatea! Ca electoratu’ trebe sa intelega pre catindat nu ca catindatul ar trebui sa ciuleasca bleaga si la doleantele electoratului!

  SI ambele amandoua tusdoua servesc autojustificarii politcianiste ale politicienilor care fiind niste fiinte „siperiaore” nu se intereseaza ce zice si ce crede electoratu ci doresc sa impuna electoratului „ideile” lor.

 73. 78 blogideologic iunie 14, 2012 la 1:18 pm

  @ Draghi Puterity, @ Ghita Bizonu’ zic : „Un alt aspect tipic ardelenesc, in opinia mea, e acela de sat mare.”
  Caracterizarea cred că se extinde la toată Kakania. Aşa se poate înţelege uşor cât de inevitabilă era „afacerea Skoda”.

 74. 79 blogideologic iunie 14, 2012 la 2:44 pm

  @ center
  Colectivizarea a fost planificată de la nivelul central de către un belakunist cu numele Moghioroş Sandor. Iar romanul realist socialist al propagandei de colectivizare, roman chemat „Brazdă peste haturi”, era scris de ardeleanul belakunist István Horváth. Pe toate fazele existenţei sale de activist politic după 23 august 1944, Nicolae Ceauşescu a pus riguros în aplicare principii belakuniste. Începând cu lupta contra generalului Sănătescu (iar acesta elibera Ardealul de Nord!). În anul 1989, Nicolae Ceauşescu a interzis să se vorbească în presă despre bătrânii noştri naţional-ţărănişti ce intenţionau să dea ungurilor tot Ardealul.

 75. 80 Socrate iunie 14, 2012 la 2:53 pm

  @santinela * Spui “Cit priveste furtul de voturi de la Cluj=speculatii si atit.”. Hm!. Vezi link-ul de mai jos
  http://www.cotidianul.ro/cine-a-securizat-alegerile-de-la-cluj-185930/
  Mai spui, referitor la procesul gazdei noastre “Judecatorii din acest complet vor sta bine sa se gindeasca daca sa respecte linia trasata de Basescu, avind in vedere dezastrul PDL-ului, sau nu.” Hm. Asa ar fi daca judecatorii ar avea sentimentul ca o pot pati urat de tot daca judeca procese politice dupa linia trasata de Basescu. Din pacate, CSM-ul este portocalizat, si USL-ul si mai ales PSD-ul, nu au facut nimic pentru a inocula sentimentul raspunderii personale ( penale si civile ) onorabililor judecatori, urmand linia trasata de ilustrul mentor al ambasadorului Gitenstein, miss Macovei “ Sa lasam justitia sa-si spuna cuvantul.”

 76. 81 blogideologic iunie 14, 2012 la 3:26 pm

  Încep să critic, prea timpuriu?, actuala guvernare USL. Întreb : România a fost obligată de Banca Mondială să ajute financiar Ungaria ? Acesta-i un mecanism bine pus la punct şi rodat pe vremea guvernării Nicolae Ceauşescu. Regimul său primea de la World Bank sume mari şi cu dobândă mică. Însă banii aceia erau destinaţi să ajute în primul rând Ungaria, apoi, dacă mai rămâneau firimituri de bani, şi România. De exemplu, într-un an, România a fost obligată să cumpere toată producţia de autobuze a Ungariei cu bani furnizaţi “generos” de Banca Mondială. România producea autobuze în fabrici proprii, dar se zbătea să vândă la extern autobuzele noi ungureşti la preţuri second hand. Deja, în exact o lună, România a primit 2 miliarde euro cu împrumut de la World Bank. De ce, Doamne, de ce ? Politica aceasta-i greşită, dar hai să zicem că guvernul nostru încă n-a reuşit să pornească economia ţării.

 77. 82 Criticos iunie 14, 2012 la 3:49 pm

  Constat că nu sunt singura care a aşteptat ieri până târziu în noapte finalul acestui proces. Azi dimineaţă aveam o glicemie de parcă aş fi mâncat un tort întreg! Reaua voinţă şi reaua credinţă te pot îmbolnăvi.

 78. 83 blogideologic iunie 14, 2012 la 5:24 pm

  Despre Mesia 2.0: „Am citit în ultimele două săptămâni sute de articole despre salvatorul pur, miraculos şi independent Nicuşor Dan. Oameni interesanţi cu pretenţii intelectuale, jurnalişti, bloggeri, hipsteri, w-listeri, piarizde, influenceri de scară de bloc sau unii care se plictiseau la serviciu au descris abracadabrant fericirea lor, a elitelor care îşi găsiseră candidatul pe care-l aşteptau ca pe un Mesia 2.0. Da, elitele 🙂 l-au votat pe Nicusor Dan http://politicata.wordpress.com/2012/06/13/da-elitele-l-au-votat-pe-nicusor-dan-dar-s-a-opus-grupul-bilderberg/#comment-77105

 79. 84 center@yahoo.com iunie 14, 2012 la 5:45 pm

  @blogideologic – nu contest ca emigratia politica din anii 80 , cu Rege cu tot , era tampita . Un gram de inteligenta sa ai , intelegi ce mesaje transmite Panorama Televiziunii Maghiare in vara lui 1989 si nu te afisezi la ei incantat ca ti se da atentie , ca bietul Mihai . Credeti ca erau atat de inteligenti , auto-proclamatii lideri din exil care s-au napustit sa semneze o declaratie la Budapesta , ca prin semnatura lor cautioneaza iredentismul maghiar ( apropo , batranii in cauza sunt 90 % bucuresteni de Calea Victoriei , incapabili sa desprinda nuantele discursului maghiar si ignoranti 100 % asupra sovinismului maghiar ) ? Nu habar n-aveau ! Nici astazi , daca li se vorbeste discipolilor lor GDS despre acea ” declaratie ” , nu recunosc ca ar fi vorba acolo de un pericol contra Romaniei .

 80. 85 blogideologic iunie 15, 2012 la 4:07 am

  Şedinţa PDL: Pinalti către Baconschi: „Ce te ţii, bă, de scaun?” ; Baconschi: „Numele meu e un brand” 🙂 http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/sedinta-pdl-pinalti-catre-baconschi-ce-te-tii-ba-de-scaun-baconschi-numele-meu-e-un-brand-267626.html

 81. 86 blogideologic iunie 15, 2012 la 4:09 am

  Prieteni maghiari! Atunci când toată Uniunea Europeană se confruntă cu o criză a datoriilor suverane, iar organizaţiile ei, fie la nivel de ţară, fie la nivel birocratic central, se confruntă cu dezordinea gravă a deficitului atenţiei (attention deficit disorder) IT, aici, în România, văd că sîntem forţaţi a ne pierde vremea cu studii antropologice dedicate neobelakunismului transilvan! Prieteni maghiari, focalizaţi şi voi pe chestiunea centrală : Economia (Dismal Science ori Ştiinţa zilelor nefaste)! Prieteni maghiari, ieşiţi din sărbătorirea căderii lui Nicolae Ceauşescu, sărbătoare în care vă complaceţi, iată, de aproape un sfert de veac ! http://maghiaromania.wordpress.com/2012/06/14/csibi_barna_miercurea_ciuc_/

 82. 87 blogideologic iunie 15, 2012 la 6:47 am

  „Ce legături existau între daci şi celţi?” http://www.romanialibera.ro/cultura/aldine/ce-legaturi-existau-intre-daci-si-celti-267614.html Alte nume pentru celţi sunt gali, galaţi, galateni. Şi dacii, şi celţii, erau popoare antice de mare mobilitate (astfel avem o Galiţia sau Halici la nord de Moldova, iar în Evul Mediu aceasta era chiar parte componentă a Moldovei, după cum există o Galicia în peninsula iberică, la nord de Portugalia), şi ei erau chiar popoare înrudite. Celţii aduceau în Transilvania arta gastronomică hallstattiană a preparării porcului cu sare, „slana afumată” este o moştenire celtică, deşi ungurii pretind eronat că ei ar fi adus-o în Ardeal 🙂 . Tot celţii au adus şi varza din Asia (iar varza murată cu sare, denumită eronat à la grecque, ar trebui de fapt să fie numită varză celtică), precum şi toată gastronomia ei bazată pe folosirea intensă dar armonioasă a sării ! Pentru celţi, era vital că controleze minele cu sare. Din cauza aceasta două triburi de celţi, Boii şi Tauriscii îl atacă pe Burebista care deţinea minele de sare de la Ocnele Mari (antica Buridava). Burebista s-a luptat cu ei, a înregistrat nişte victorii decisive, motiv pentru care a fost supranumit Celtohtonul, apoi i-a urmărit, şi i-a ajuns, chiar până la vetrele lor. Tribul celtic Boii se afla atunci în Boemia, aşa că Burebista ajungea acolo cu un mileniu şi jumătate înaintea lui Mihai Viteazu! Tribul celtic al Tauriscilor este căutat apoi de dacii lui Burebista chiar pe valea rîului Savus/Sava, unde se aflau atunci. Vezi de exemplu şi ce scrie “Istoria Ungariei înainte de unguri” la http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_Hungary_before_the_Hungarians Genialul strateg militar care a fost Iulius Caesar studiază itinerarul lui Burebista, şi intenţionează o ripostă militară. Doar uciderea lui în Senatul roman împiedică implementarea planului.

 83. 88 dorucoarna iunie 15, 2012 la 3:09 pm

  @ blogi,

  pe youtube sunt cateva filme documentare realizate de cativa istorici romani, una din tezele sustinute acolo este ca Dacia a fost ocupata de romani dpar in proportie de 14% asa ca este inexplicabil cum de intreaga populatie daca a invatat latina! Mai mult, un istoric antic spunea ca romanii s-au inteles de la inceput cu dacii care vorbeau si ei latina! teza e ca dacii erau un popor mult mai vechi, precum celtii, primordial in Europa din vechii hyperboreeni, adica locuitori ai nordului, si ca vorbea o limba latina arhaica la cucerirea romana.

  Asta cred si eu, altfel nu se explica avantul wikingilor, 800 de ani mai tarziu, de a ajunge in Marea Neagra, probabil ca era una dintre rutele lor ancestrale, si nici pe la 400, stabilirea vizigotilor in Muntenia de mai tarziu.

  Evident, in vremurile alea bozgorii calareau si jefuiau prin Asia, sub numele de huni… Cu tupeu si varsare de sange aveau sa se aseze apoi abuziv intr-o jumatate de Dacie, cea vestica. necolonizata de romani.


 1. 1 Disperarea macoveilor… | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe iunie 12, 2012 la 8:47 pm
 2. 2 Pe scurt, c-avem treabă! « Sfinxul Trackback pe iunie 13, 2012 la 4:41 am
 3. 3 Celţii sunt dacii hiperborei « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe iunie 15, 2012 la 1:37 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: