Foaie verde PDL, care-a fost şi nu mai e…

Este titlul editorialului meu de miercuri din Jurnalul National. Editorialul poate fi citit aici.

66 Responses to “Foaie verde PDL, care-a fost şi nu mai e…”


 1. 1 Popateapa iunie 5, 2012 la 10:41 pm

  Nu trebuie să ne bucurăm peste măsură. PDL-işti cu convingeri ferme le vor păstra. Restul de păsări migratoare vor veni către PSD sau PNL. Eroare gravă dacă vor fi admişi în structuri de conducere. Ei vor părăsi şi aceste corăbii la momente de restrişte

 2. 2 Lemmy iunie 5, 2012 la 10:54 pm

  Domnule Nastase,va rog sa imi recomandati carti despre/de Nicolae Titulescu.Ca student al Facultatii De Drept,Unibuc,aflu din ce in ce mai multe despre aceasta personalitate si doresc sa cunosc ansamblul muncii,reusitele si contributiile sale.Va multumesc si imi cer scuze de off topic.

 3. 3 Karakas iunie 5, 2012 la 11:02 pm

  Comparatia cu „omuletii verzi” din spatiul cosmic este la obiect! Sper sa le plece OZN-ul cit de curind. Sa le dam o mina de ajutor, ca nu se pricep la reparatii…

  Adevarul e ca nu au cum sa ascunda dispretul cu care i-au tratat pe romani 8 ani de zile. Dispret, indiferenta, aroganta maxima…totul pentru gasca, nimic pentru popor! Orice pentru un vot, chiar si tradarea intereselor romanesti, fugutza in pat cu UDMR sau partidul ala secuiesc, dupa cum bate vintul electoral.

 4. 4 Theodora iunie 5, 2012 la 11:04 pm

  http://theodora0303.wordpress.com/2012/06/05/avem-o-singura-sansa-usl-sa-se-faca-dreptate/
  Candidatii PDL se ascund in spatele numelui altor formatiuni, nu mai folosesc culoarea portocalie si fac apel la alegatori sa voteze omul si sa ignore partidul.
  Verde = Portocaliu = PDL!
  Avem o singura sansa si ea se numeste Uniunea Social Liberala.
  Fiecare vot conteaza.
  Hai ca se poate!
  Doamne ajuta!

 5. 5 Aya iunie 6, 2012 la 12:14 am

  Reiau o informatie importanta:

  MONICA MACOVEI – PARTE ACTIVA A “RETELEI CATALIN VOICU” – IMPLICATA IN MAREA CRIMINALITATE ORGANIZATA

  (RELATIA TRAIAN BASESCU- VIKTOR BOUT- TRAFIC ARMAMENT- continuare 5)

  „Este o premiera ca s-a descoperit acest caz, altfel, eu cred ca astfel de lucruri se intampla de mult timp” afirma Monica Macovei in 9 aprilie 2010, referindu-se la “reteaua Catalin Voicu”.
  Nu doar “o intamplare”- ar trebui adaugat- dar si o “defectiune” a retelei, motiv pentru care trebuiau “opriti sa vorbeasca’, prin orice mijloace, toti cei care ar putea-o face.

  Monica Macovei omitea insa sa spuna ca afirmatia era facuta cu spaima, caci se referea si la sine, ca parte a generic numitei “retele Catalin Voicu”.
  Ca sa fie foarte clar:
  Monica Macovei este parte a (generic) numitei “retele Catalin Voicu” inca de la (foarte) inceputurile anilor 1990 cand, efectiv “peste noapte” si fara sa aiba vreun merit deosebit, ajungea, fara concurs, la propunerea procurorului-sef al Capitalei, Viorel Spanu, in pozitia de sef al Biroului de Supraveghere Cercetari Penale, Audiente si Relatii cu Presa din cadrul Procuraturii Municipiului Bucuresti- “sarind”, cel putin ciudat, treptele, din pozitia sa anterioara de procuror la Procuratura sector 1 Bucuresti.

  Pentru “meritul” de a fi “omis” rezolvarea cazurilor de mare infractionalitate aflate in directa legatura cu (generic) “reteaua Catalin Voicu”, Monica Macovei avea sa fie promovata, cu DEROGARE DE LA LEGE, in 1993, pe postul de procuror la Parchetul General de pe langa Curtea Suprema de Justitie. Pentru a ocupa acest post, conform legii, era nevoie de cel putin 15 ani vechime (conditie pe care Monica Macovei nu o indeplinea in acel moment- ea intrand in Procuratura in 1 septembrie 1982, dupa absolvirea Facultatii de Drept).
  Interesant este ca pentru promovarea Monicai Macovei- in pofida legii!- la Parchetul de pe langa Curtea Suprema de Justitie, procurorul general din epoca, Vasile Manea Dragulin avea sa intocmeasca o cerere care nu doar ca a fost aprobata, dar Petre Ninosu (ministrul Justitiei) avea sa si dispuna, derogatoriu, reducerea cu o treime a vechimii necesare pentru accederea in numita functie pentru Monica Macovei.

  Rolul Monicai Macovei la Parchetul General de pe langa Curtea Suprema de Justitie trebuia sa fie acelasi ca si in pozitia ocupata anterior: sa previna si/sau sa “omita” rezolvarea dosarelor de mare criminalitate in care erau implicati- sau care puteau duce la- membrii sau colaboratorii (generic) “retelei Catalin Voicu”.

  In 5 decembrie 2011, efectiv ingrozita de declaratia lui Victor Ponta anume ca, daca va castiga alegerile, va baga puterea de atunci la inchisoare pentru faradelegile comise, Monica Macovei simtea nevoia psihanalitica de a se referi din nou la “reteaua Voicu” mentionand ca este o „retea mafiota” de influentare a justitiei – adica una de judecatori si procurori corupti, pentru ca “altfel un politician nu poate trimite oameni in inchisoare”. Monica Macovei afirma ca acea retea mafiota din justitie inca mai exista.

  Ceea ce omitea sa spuna Monica Macovei este ca acea retea mafiota din procuratura si justitie era bine ancorata in “realitatea lucrurilor” cu sprijinul sau direct- si ca ea insasi era parte a ei. Desigur, acum ca om politic care – asa cum singura marturisea procedand la omisiunea elocventa – “putea trimite oameni la inchisoare”.

  Cum s-a constituit „reteaua” (a carei parte este Monica Macovei- alaturi de altii):
  A. Initiator al retelei (ale carei inceputuri se regasesc in decembrie 1989- ianuarie 1990) este generalul Dumitru Iliescu (Mitica Iliescu). In decembrie 1989 era marior de TAB-uri. In 26 decembrie 1989 a constituit o grupare militara, cu un „nucleu” de patru ofiteri MapN avand ca scop „declarat” protectia fizica a membrilor marcanti ai „noului val” politic din Romania acelui moment. (Mitica Iliescu avea sa fie seful SPP in perioada 1992-1996). Printre cei „recrutati” in decembrie 1989 ase numara si locotenentul major Gabriel Naghi (cel ce avea sa fie sef SPP in perioada 2000-2005).

  Amanunt esential in context: Inainte de 1989, Dumitru Iliescu (Mitica Iliescu)- ofiter MApN- a fost, o perioada, secretar UTC la Comitetul Politic Superior al Armatei.

  B. Catalin Voicu: in decembrie 1989 era capitan la Statul Major General al MApN. A fost „distribuit” de Mitica Iliescu (initiator al nucleului structurii de protectie a „noului val” de demnitari ai Romaniei- structura care avea sa ajunga, dupa cateva etape, in 26 iulie 1991, SPP) pe langa procurorul general al Romaniei. Sarcina sa (primita de la capul, vizibil, retelei- Mitica Iliescu) a fost de a-si consolida relatiile cu procurori si judecatori – profitand de pozitiile ocupate- si de a crea o retea, la acel nivel, prin care sa fie acoperite viitoarele operatiuni de criminalitate organizata. Reteaua trebuia extinsa cu noi membri (din zona mentionata) dispusi sa coopereze. Pe de alta parte, trebuiau eliminati din structuri oamenii incomozi sau necooperanti.

  Cum a ajuns „parte a retelei” Monica Macovei:
  Tatal Monicai Macovei- Vasile Gherghescu – a fost colonel si instructor la Sectia Militara si Probleme de Justitie- sector MAI- a CC al PCR, unde l-a cunoscut foarte bine pe Mitica Iliescu.

  Promovarile nejustificate (una dintre ele, cu derogarea de la lege) ale Monicai Macovei dupa decembrie 1989 au la baza “recomandarea” lui Catalin Voicu (avand influenta data fiind pozitia sa la Procuratura General;a)- care, la randul sau, fusese informat asupra numelui Monicai Macovei de catre Mitica Iliescu (in urma garantiilor date de vechea sa relatie cu tatal Monicai Macovei).

  Monica Macovei a devenit, astfel, cu buna stiinta, parte a (generic) “retelei Voicu” care a protejat marea criminalitate organizata in Romania (si traficul tigari- armament).

  Sincopa Cochinescu:

  In 27 august 1996 Nicolae Cochinescu ajungea procuror general al Parchetului General de pe lângă Curtea Supremă de Justitie.
  A fost o „sincopa de influenta” a ‚retei Voicu” (Nicolae Cochinescu nefiind parte a acesteia si nesupunandu-i-se).
  In urma unui control al activitatii procuroarei Monica Macovei s-a scos la iveala faptul ca aceasta avea nesolutionate aproape 200 de dosare- dintre care, multe, referitoare la marea criminalitate organizata (este inutil de mentionat faptul ca aveau legatura cu „reteaua Voicu”, unele conducand chiar periculos de aproape, la traficul de armament- deci la Traian Basescu si la relatia cu Viktor Bout). In urma acestei constatari, Monica Macovei a trebuit sa paraseasca procuratura (in 1997 a devenit avocat- sustinand interesele marii criminalitati organizate, asa cum am aratat, punctual, in textele postate anterior).

  (Un comentariu: o parere larg impartasita este ca Nicolae Cochinescu a aflat de implicarea Monicai Macovei in marea criminalitate organizata- pe care o acoperea in calitatea sa de procuror la Parchetul de pe langa Curtea Suprema de Justitie- dar a ezitat sa afirme public acest lucru pentru a nu intina imaginea institutiei.
  Opinie personala: a gresit).

  In august 1997, „reteaua” a reactionat impotriva lui Cochinescu si, prin intermediul lui Valeriu Stoica (parte a „retelei”, ca si Monica Macovei)- mai exact in urma unui raport intocmit de acesta in calitate de ministru al Justitiei – Nicolae Cochinescu a fost eliberat din functie. In locul sau a fost numit Sorin Moisescu- acesta neridicand probleme din perspectiva ‚retelei” (nici a lui Traian Basescu, ministru al Transporturilor, in epoca – „cap de pod” si parte activa a traficului de armament, in colaborare cu Viktor Bout).

  Anul 1997- activitatea retelei continua (beneficiind si de protectia lui Traian Basescu):

  In 5 februarie 1997, Dumitru (Mitica) Iliescu este trecut in rezerva cu gradul de general de divizie (avea sa fie reactivat- dar asta tine de o alta parte a dezvaluirilor).
  In locul sau avea sa fie numit, sef la SPP, Nicu Anghel (la randul sau, parte a „retelei”).

  Mitica Iliescu, impreuna cu fostul adjunct al SPP, Gheorghe Aradavoaice, avea sa infiinteze, in 1997, Grupul International de Protectie si Paza (GIPP) cu fonduri furnizate de Adrian Costea (personaj care a declansat un celebru scandal, anchetat de o comisie rogatorie; GIPP a ajuns in atentia acestei comisii).
  GIPP a fost implicat in operatiuni de mare criminalitate organizata (de exemplu, in Tigareta II- am detaliat in postari precedente).

  Monica Macovei- avocat in epoca (oficial, avocat al uneia dintre formele implicate, in mod dovedit, in operatiuni de criminalitate transfriontaliera, trafic tigari- armament) s-a ocupat de mistificarea documentelor si stergerea urmelor acestor operatiuni, colaborand foarte strans cu GIPP.

  (va urma)

 6. 6 Aya iunie 6, 2012 la 5:07 am

  @

  Adrian Nastase

  DRUM BUN, DREPT SI LUMINA!

  In dimineata asta mi-am amintit o intamplare draga mie.

  In dimineata primului meu examen de admitere (de fapt, chiar primadin seria probelor de admitere la facultate) tata mi-a spus:
  „Ai un creion si o hartie cu care pleci sa cuceresti lumea. Ai s-o cuceresti. Poti, tine mine!”.
  (Trec peste faptul ca, la cei 18 ani de atunci, am rostit cuvintele, apoi, in fata prietenilor, ca si cum mi-ar fi apartinut- mi le insusisem la propriu).

  Apoi, imi amintesc ca mi-a cantat, usurel, primele doua versuri dintr-un mars ostasesc pe care il iubeam mult (tata ma invatase sa-l iubesc- la randul lui, iubea Ostirea pe care o slujise mereu, nu doar in razboiul pe care l-a facut pana la Cotul Donului si pana in Tatra, unde i-a fost bombardat tancul):
  „Drum bun, drum bun, toba bate, drum bun dragi romani/ Cu sacul legat in spate, cu armele-n maini”.

  Imi mai amintesc ca, de cate ori m-a trezit tata dimineata, inaintea examenelor- si de cate ori mi-a cantat acele versuri- am avut noroc.

  DRUM BUN!

 7. 7 dorian65 iunie 6, 2012 la 6:29 am

  Bucurie prematura !Hai sa privim in urma sa vedem situatia economica a tarii cand ,mare veselie mare ,dl Emil Constantinescu a fost ales presedinte.
  Traim vremuri tulburi ,economia mondiala se reaseaza pe alte structuri si..atentie,partide anonime acum vor zdruncina actualele partide.
  Om traii si om vedea!

 8. 8 vasile34 iunie 6, 2012 la 6:31 am

  Daca candidatii portocalii (verzi) iau mai mult de 10% in alegeri inseamna ca suntem o tara de handicapati si ne meritam soarta!

 9. 9 Lys iunie 6, 2012 la 6:37 am

  Foaie verde PDL trece-acum in USL !

 10. 10 blogideologic iunie 6, 2012 la 7:07 am

  Domnul Kover Laszlo ia ca exemplu Serbia atunci când face declaraţiile http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/kover-nu-vad-niciun-impediment-in-realizarea-autonomiei-in-transilvania-266289.html Chiar „Serbia”? Eu zic că Serbia, cu politica sa de „ethnic cleansing” în masă, aceasta mergând până la crimele cele mai abominabile, nu-i cel mai potrivit exemplu. Frica de Veto-ul statului ungar la intrarea Serbiei în Uniunea Europeană îi face pe liderii sârbi actuali foarte concilianţi în problema “autonomiei comunităţii maghiare”. Dar, în acelaşi timp, date fiind numeroasele concesii istorice ale României faţă de oricine, şi faţă de orice fel de pretenţii, Serbia refuză categoric autonomia numerosului grup de români de pe Valea Timocului. Iar visul comunităţii maghiare din România nu este de fapt autonomia, ci proiectul distopic numit Ungaria Mare. Extremistul Kover Laszlo aproape se crede pe sine a fi reînviatul Horthy Miklós intrat pe un cal alb în Transilvania pentru “a face spume în sânge de român”! Din 15 martie 1990 încoace, iredentiştii maghiari din Ardeal ne recită într-una oda : “A két szeme játszadozik örömébe’/Mert a lova lába habot ver az oláh vérbee.” Şi, întreb eu naiv, ce fel de proiect economic propune Kover Laszlo în Transilvania ? Singurul fapt economic concret este acela că românii nu au voie nici măcar să mai cumpere pâine în judeţele Harghita şi Covasna. În cumplita iarnă din anul 2012 pentru judeţele Buzău şi Vrancea, autorităţile din Harghita şi Covasna au refuzat categoric să ajute Buzăul şi Vrancea cu utilajele lor de deszăpezire achiziţionate cu bani trimişi de Bucureşti, iar nu de Budapesta! După câte înţeleg eu studiind documentele internaţionale, manualul de căpătâi după care s-ar conduce procesul de autonomizare în Europa ar fi „Zur Entstehung des modernen Minderheitenschutzes in Europa: Handbuch der europäischen Volksgruppen”. Pentru aplicare expresă la judeţele Harghita şi Covasna, capitolul relevant a fost scris de profesorul Christoph Pan (din regiunea autonomă Trentino-Alto Adige-Südtirol). Dar, pe bune, consilierii Partidului Civic Maghiar (PCM) din cadrul CJ Covasna, care şi-au motivat demersul prin dreptul comunităţii locale de a decide asupra viitorului ei, inclusiv în chestiuni ce ţin de reorganizarea administrativ-teritorială” au citit realmente această carte de bază ? Apoi, există o traducere a cărţii şi în limba română ? Atunci când profesorul Christoph Pan a vizitat judeţul Covasna, domnia sa le-a spus foarte clar militanţilor maghiari că „Autonomia nu va fi posibilă fără acordul populaţiei române locale”. Şi de ce se sărbătoreşte „Ziua maghiarilor de pretutindeni” tocmai în Transilvania ? Pentru legătura cu anul 1848, citesc explicaţia : +În data de 15 martie 1990, pentru prima dată după mulţi ani, maghiarii s-au adunat ca să aniverseze izbucnirea Revoluţiei maghiare de la 1848. Sărbătoarea a fost botezată „Ziua maghiarilor de pretutindeni”+ http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/campaniile-rl/rl-135-ani-cum-a-amorsat-securitatea-bomba-interetnica-din-ardeal-264652.html Ideea „tribunalelor de sânge” constituite de revoluţionarii maghiari în anii 1848 şi 1849 va fi preluată de ideologii comunişti ai revoluţiei violente. Iată ce scria, în mod expres, un mare ideolog comunist internaţionalist, contemporan al acelor evenimente : “[Românii sunt] un popor fără istorie… destinaţi să piară în furtuna revoluţiei mondiale… [ei sunt] suporteri fanatici ai contrarevoluţiei şi [vor ] rămâne astfel până la extirparea sau pierderea caracterului lor naţional, la fel cum propria lor existenţă, în general, reprezintă prin ea însăşi un protest contra unei măreţe revoluţii istorice… Dispariţia lor de pe faţa pământului ar fi un pas înainte.” (vezi articolul din 13 ianuarie 1849 intitulat “Lupta maghiarilor” scris de Friedrich Engels pentru ziarul Neue Rheinische Zeitung). De altminteri PCdR a fost înfiinţat la anul 1921 tocmai din iniţiativa comuniştilor belakunişti veniţi din Ardeal. Iar secretarul general Fóris István fusese luat ca model de către secretarul Nicolae Ceauşescu în lupta acestuia împotriva României.

 11. 11 ZOE, fii barbata ! iunie 6, 2012 la 7:42 am

  @nastase,

  Dumnezeu sa va aiba în paza Lui ! Va tinem pumnii sa învingeti stihiile !

 12. 12 ZOE, fii barbata ! iunie 6, 2012 la 7:50 am

  @nastase
  Dumnezeu sa va aiba în paza Lui, va tinem pumnii sa învingeti stihiile !

 13. 13 dorucoarna iunie 6, 2012 la 7:51 am

  Ca sa fiu sincer-sincer, nu cred ca USL va marca decisiv la locale, nu pt ca nu-i organizat, n-are resursa, n-are sprijin, n-are mesaj altul decat reparatia de circumstanta, nu are oferta de oameni interesanti propunand tot satrapii locali si nu dovedeste nici macar intentia de a se tine de promisiuni, altele decat ceva concesii care sa stinga guvernarea basista abuziva.

  Mai cred ca VP nu-i prea departe de idealurile din Cotroceni, ci foarte aproape de ele, se vede chiar coordonarea…

  In acelasi timp nu cred ca trebuie sa avem prea mari pretentii, nu are cine sa faca schimbarea aceea mult-dorita, ci doar schimbarea unor nume cu alte nume, din aceeasi clasa absolut decredibilizata.
  Deci sa fim seriosi, nu reconstruim casa ci doar spoim antreul.

  Drama cea mare se vede insa in plan economic si financiar: NOTHING!
  Din atatea proiecte si programe s-a ales o guvernare bazata pe improvizatie si salvarea aparentelor, si care, evident, nu are cum sa performeze. Nu vrea nimeni sa reporneasca economia, s-o reconstruiasca sau sa reseteze statul roman, ci doar sa schimbe ordinea cozii la binecunoscutele afaceri din bani publici, asfaltul, panselutele, bordurile, interese imobiliare…
  Doar pana aici bat viziunea si eforturile USL-ului, dupa atatea programe…

  Mai mult, VP se ocupa cu consolidarea guvernarii sale, nu misca notabil in celelate planuri obligatorii, politica interna si externa, politica economica, agricola, comerciala, apoi bancara… Sigur ca dezamagirea se va cuantifica la alegeri, insa imaginea de acum este falsa: la aceste locale conteaza primarul, gasca lui si banii dispusi sa-i ofere, astea nu au legatura cu partidul, cu tara sau cu guvernarea.
  Abia la toamna insa surprizele vor fi totale!

  Astfel transpare si adevarul: scopul guvernarii USL si desemnarea lui VP premier, nu este decat acela de a-l salva pe Basescu prin sacrificarea pdl, si nimic altceva. Noii sai slujitori sunt defapt alti lautari, dar care canta si vor canta la fel ca cei dinainte din acelasi repertoriu securistic, tot maneaua basista, tot criza, tot Grecia si euro, tot jos romanii sus maghiarii, tot sa dam bogatiile, si restul temelor idiotului, etapizate de data asta.

  Oricum insa, decat nasparlii dinainte, mai bine cei de acum.

 14. 15 Marian Nicolae iunie 6, 2012 la 8:27 am

  Citandu-va:

  Ăsta e motivul pentru care afirmaţiile ex-premierului MRU despre trădări, despre rigoarea ideologiilor şi nevoia de unitate a dreptei mi se par inconsistente şi sper să nu păcălească pe nimeni. Mai ales că el a fost şeful unui guvern susţinut în parlament exclusiv prin trădare, traseism şi concesii majore. ”Sunt lucruri care nu trebuie uitate pentru că altfel, peste un an-doi, vor apărea pe micile ecrane omuleţi verzi care ne vor spune iar că e nevoie de rigoare, de seriozitate, de onoare, de o revoluţie, de comisari…”

  Omuletii verzi sa-si pastreze rigoarea, seriozitatea si onoarea, daca au citit cumva le mode d’emploi……pentru ei, deoarece vor avea nevoie de cele de mai sus la Penitenciarul Rahova, sau Aiud.

  Noi gospodarii ramanem in continuare cu pusca in mana si cu glont pe teava…ah ce ma mananca degetul aratator de la mana dreapta…

 15. 16 Baronul Munchhausen iunie 6, 2012 la 8:32 am

  Imi aduc aminte ca prin 2002-2003, din pozitia de premier, ati mai incercat o data sa va descotorositi de PD(pe atunci) de pe scena politica. N-ati avut succes, dimpotriva, ati pierdut cele mai importante alegeri in 2004. Credeti ca acum veti avea mai mult noroc?
  Crestineste vorbind, parca nu e bine sa doresti moartea nimanui…..

  P.S. Se implinesc azi 68 de ani de la marea debarcare din Normandia. La o alta scara, pe alte meridiane si latitudini, adica pe meleguri dambovitene, se incearca o alta debarcare, de alta natura si factura. EU sper sa triumfe adevarul si numai adevarul in aceasta batalie

 16. 17 Socrate iunie 6, 2012 la 9:37 am

  @AN * Succes azi !

 17. 18 Cris iunie 6, 2012 la 9:44 am

  Vă țin pumnii strânși pentru următoarea înfățișare la ÎC. Am citit corespondența ISC – DNA de pe blogul lui Victor Ciutacu. Dacă denigratorii dv. ar avea răbdare să o citească și ar avea obiectivitate, ar ajunge și ei la concluzia noastră.

 18. 19 Marcus iunie 6, 2012 la 9:49 am

  Cine Dracu-i Costica Canacheu?

  Din toata pleiada de papagali produsa de incubatorul pedelist, sfertodoctul Canacheu s-a facut remarcat, in perioada de dictatura portocalie de trista amintire, prin aceea ca atat din punct de vedere al aspectului fizic cat si al asa-zisului spici politic, individul este un “remake” extraordinar de bine realizat al personajelor create de nemuritorul Nenea Iancu cu un secol in urma.
  De la mustata “a la belle epoque”, care-i troneaza pe fata precum un poponet de bebeu pus pentru prima data pe olita de noapte, la frizura data cu briatina si pieptanata peste cap a la “Gicu Fante de Obor”, totul la acest personaj caragialesc aminteste de nemuritorii Dandanache, Catavencu, Pristanda si nu in ultimul rand Cetateanul Turmentat, dovedind ca opera genialului dramaturg roman este mai actuala decat era la momentul aparitiei sale in panteonul liteturii romane.
  Si pentru ca tabloul sa fie complet si spusele semianalfabetului sunt parca rupte din fulminantul discurs cu “Tradare, tardare dar s-o stim si noi !”.
  Si ca sa nu fiu acuzat ca fac vorbe doar pentru a genera curent, iata ce declara trogloditul mai deunazi, daca nu chiar ieri:

  “Canacheu: Ponta se descalifica sustinand candidati care-si bate mama

  Prim-vicepresedintele PDL Bucuresti, Costica Canacheu, a sustinut, marti, intr-o conferinta de presa, ca premierul Victor Ponta se descalifica sustinand in campanie candidati care au probleme cu legea, care isi bat mama sau care sunt evazionisti.
  Mai sunt trei zile de campanie (…) PSD, PNL si PC vor sa impuna in spatiul public frica si intimidarea ca model comportamental pentru noi toti (…). Din punctul meu de vedere, din pacate, Guvernul Romaniei nu mai are premier. Pentru ca felul in care premierul Ponta s-a asociat cu un cetatean roman care candideaza si care are sechestru pe avere (…), felul in care premierul Ponta s-a asociat cu un cetatean roman care candideaza in Mehedinti si care are un proces intentat de mama lui pentru violenta fizica.
  Ce tip de valori ne propune premierul Ponta? Valori inacceptabile, de aceea pentru mine domnul Ponta nu mai este premier. Nu mai poate fi premier! Nicaieri, la Bucuresti, la Budapesta, la Praga sau la Paris.(…) Era posibil, decat la Bucuresti in 2012 sa avem un Guvern asociat cu asemenea candidati? Un premier care sa fie pe mash-uri kilometrice cu asemenea candidati ? Nu era posibil. Sanctiunea societatii ar fi venit ca o ghilotina imediat si Ponta trebuie sa demisioneze. Este descalificant felul in care a abordat aceasta campanie si felul in care a abordat guvernarea in aceste 30 de zile”, a mai adaugat deputatul PDL.”
  Sursa: Ziare.com

  Lasand la o parte faptul ca aceste asa zise invinuiri vin de la un papagal apartinand unei adunaturi politice al carei lider suprem, ca nu fac referiri si la alti impricinati, in rastimp de acesti ani de doua mandate prezidentiale s-a inhaitat legal, prin alianta, cu floarea tuciurie a vietii interlope din Romania, fara a fi pusa macar in discutie cumetria dintre seful statului si seful tiganimii interlope “mondiale”, care nu numai ca si-a batut tot fameleonu’ ori de cate ori i s-a suit pe chelie, dar a purces chiar si la injunghierea acestuia, acuzele aduse premierului Ponta, mai ales in partea de “rechizitoriu” in care i se reproseaza modul in care “a abordat guvernarea in aceste 30 de zile” este de tot rasul si dovedeste lipsa totala de imaginatie a slugilor basiste in lupta electorala.
  In viziunea costicului canachean, d-l Ponta ar trebui sa-si dea demisia pentru modul in care a guvernat tara timp de o luna de zile, acelasi costic nespunandu-ne in ce a constat defectul major al acestui tip de guvernare prin care USL-ul incearca disperat sa repare cat de cat la buzunare pe romanii loviti groaznic in bugete de masurile criminale luate de guvernarea basista, lasand la latitudinea cititorului sa se desfasoare in planul imaginatiei si sa gaseasca motivele acestei cereri nastrusnice de demisie.
  As putea dezvolta mult mai mult nazdarveniile canacheului, insa ma opresc aici, in speranta ca m-am facut inteles si cu mentiuunea ca astfel de declaratii se inscriu in cele din categoria “ministru Culturii i-a scuipat pe ziaristi”.
  Sa fiu sincer, cred ca dupa ce aceasta tumoare maligna portocalie va fi extirpata din organismul politic dambovitean, voi regreta absenta unor asemenea surse nesecate de “hai, sa ne radem de ei!”.
  Dar lasa sa fiu eu cel pagubit prin disparitia in decor a unor astfel de oligofreni cu pretentii de politicieni.

 19. 20 George Ban iunie 6, 2012 la 9:58 am

  @dorucoarna, „fizicianul”

  Tu cu cine tii de fapt? Care e solutia ta?

 20. 21 Fragmentarium Politic iunie 6, 2012 la 11:44 am

  PDL a ajuns in situatia ingrata a ceea ce s-ar putea numi un partid-morcov, dupa al carui verde din afara au inceput sa alerge iepurii. Si cel mai tare alde rila-rontaila se tin dupa Basescu, ale carui urechi s-au alungit tot asteptand initiativa strategului MRU, cica „civica”, care sa-i asigure spatele… Mai stie cineva ceva de Basescu?!…

 21. 22 epolitikon iunie 6, 2012 la 11:55 am

  Nu va grabiti sa cantati prohodul PDL-ului.

  Care-s motivele pentru care PSD-ul si-a propus sa rada cu buldozerul tot ce a facut Funeriu bun la Educatie?

 22. 23 blogideologic iunie 6, 2012 la 11:57 am

  Ucraina sau “pariul pierdut” al UE http://www.lemonde.fr/idees/article/2012/06/05/euro-2012-l-ukraine-ce-pari-perdu_1712981_3232.html Dar nu mă aşteptam ca Ucraina să adopte acum, atât de uşor, Limba Rusă ca limbă oficială în stat http://www.romanialibera.ro/actualitate/mapamond/proteste-violente-la-kiev-dupa-adoptarea-unui-proiect-controversat-privind-introducerea-limbii-ruse-266228.html Nici noi să nu uităm faptul că Ucraina ţine cu de-a sila două provincii româneşti. Unde haholizează intens, prin “politica toporului la brâu”, populaţia românească. Aşa cum demonstrează istoricul german Theodor Mommsen (1817 – 1903), Bugeacul era deja parte din Imperiul Roman la anul 50 după Hristos ! Când împăratul Traian a cucerit Dacia, se realiza astfel un continuum cu provincia Romania Orientală nord-pontică, iar aceasta mergea până la Munţii Caucaz! În politica delocalizării funcţiilor imperiale romane, împăraţii Paleologi au transmis aceste drepturi legitime la Romania Orientală nord-pontică domnitorului Alexandru cel Bun. Din cauza aceasta a luptat Ştefan cel Mare cu turcii. Nu-i mai puţin adevărat că otomanii au dat înapoi, cel puţin în parte, aceste drepturi bunului domnitor Grigore Ghica al II-lea, restabilind frontiera Moldovei pe rîul Bug prin Capitulaţia de la 1740. Însă laşitatea şi anti-românismul preşedintelui Emil Constantinescu au determinat să fie cedate haholilor pentru totdeauna două străvechi provincii româneşti : Bucovina de Nord şi Basarabia de Sud.

 23. 24 Fragmentarium Politic iunie 6, 2012 la 12:23 pm

  Declaratiile si actiunile Ungariei din aceste zile, in si despre Romania, reprezinta un puseu de infectie extremist-iredentista, care-i va atrage si mai multa izolare in lumea democrata. Marea greseala a lui Laszlo Kover consta in abandonarea moderatiei si limbajului politico-diplomatic european si recursul la unul agresiv, arogant si provocator, de sorginte fascistoid-horthystoida, care vitrioleaza in mod deliberat conceptul si practica de buna vecinatate. Privind aceste scenarii grotesti, un lucru este cert, a zburat puiul cu ata, la Bucuresti nu se va mai face politica Fidesz-ului.

 24. 25 constantin stroie iunie 6, 2012 la 3:25 pm

  cu astfel de atacuri la persoana pierdeti voturi nu castigati, ce incredere poti sa ai intr-un pasaj ce condamna justitia de la un om ce are probleme cu justitia. Sunt absolut sigur ca dupa alegeri pomenile electorale se termina si spuneti ca toti ceilalti ca nu sunt bani, iar hotiile vor continua din banii poporului indiferent de culoarea politica a celor de la ciolan. Ponta e singurul care a recunoscut ca s-au furat voturi prin memorabila „Ei
  (adica PDL_ul) au furat mai mult ca noi (adica PSD)”.

 25. 26 dlnimeni iunie 6, 2012 la 3:29 pm

  Off-topic:
  Foarte semnificativa constatarea avocatilor apararii in ceea ce o priveste pe dna Ioana Bogdan, despre care am citit in media. Cred ca incepem sa ne adincim, tot mai mult, in zona dementei judiciare: procese care se desfasoara in ciuda dovezilor apararii ca acuzarea a masluit probe, mai nou si judecate de judecatori care nu au fost numiti ca judecatori. Justitia noastra devine , cred, o justitie schizofrenica, in care amestecul politic face sa avem si un comportament judiciar distorsionat.
  Am intilnit in media afirmatia conform careia dna Ioana Bogdan nu avea nevoie de decret de numire, conform legii 92/1992. Tocmai aceasta lege, 92/1992, specifica la articolul 47:
  Art. 47
  Judecatorii si procurorii, cu exceptia celor stagiari, sunt numiti prin decret al Presedintelui Romaniei, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii.
  Nu cred ca dna Ioana Bogdan a fost incadrata ca judecator stagiar, cu limitari in exercitarea functiei.
  Aceia care afirma ca dna Bogdan nu avea nevoie de decret de numire isi intemeiaza, probabil, afirmatia pe articolul 69, alineatul 3, citez „iar transferarea procurorilor in functiile de judecatori se face potrivit prevederilor alin. 1.” Care alineat 1 zice, citez: „Promovarea si transferarea judecatorilor in functiile din magistratura se dispun de catre Consiliul Superior al Magistraturii, cu respectarea conditiilor prevazute de lege. ” Ceea ce face trimitere din nou la art. 47. Cu alte cuvinte, ar fi vorba de o confuzie (deliberata?) intre transfer si numire, care, in fapt, nu inseamna acelasi lucru. Semnalez si ca legea pare a avea o carenta: astfel articolul 50 zice ca: Art. 50
  Actele efectuate de magistrat inainte de depunerea juramantului sunt nule.
  Cu alte cuvinte, un procuror (care este si el magistrat) poate efectua acte de judecata nenule, daca a depus juramintul ( care nu se reia in caz de transfer). Aici ar putea fi si explicatia faptului ca exista precedentul unui judecator care a judecat fara numire si ale carui sentinte, in ciuda ilegalitatii de exercitare a functiei, au ramas valabile. Cu alte cuvinte, dl Basescu ar putea uice cu deplina seninatate scuzati, am gresit, fara ca sentintele dnei Bogdan sa fie anulate.

 26. 27 tiberiuretu iunie 6, 2012 la 3:35 pm

  D-le nastase
  Basescu v-a plantat o bomba cu problema Nyiro si urmareste cu satisfactie cum ungurii isi rad de Ponta.
  Cereti guvernului sa trimita imediat notificari in scris lui Kover personal,ambasadei Ungariei,,guvernului ungar si forurilor UE pentru incalcarea brutala a suveranitatii si amestecul unui oficial ungur in
  campania de alegeri ,avertizand ca guvernul Romaniei il va impiedica pe Kover sa se amestece in politica interna a Romaniei.Nu lasati problema din mana pana nu il puneti pe bozogurl nesimtit cu botul pe labe.Actionati in deplina legitimitate.Faceti tapaj monstru pe aceasta tema.

 27. 28 Karakas iunie 6, 2012 la 4:09 pm

  Am sa fac si o scurta critica. In Romania, considerata ca fiind a doua cea mai saraca tara din UE, primul ministru conduce o masina de 100,000 EUR, care ar fi o donatie. Argumentul este ca e o masina „eco”.

  Imi pare rau, dar pentru majoritatea saraca din Romania, defilarea domnului Ponta intr-o asemenea masina nu cred ca duce cu gindul imediat la cit de „eco” este premierul. Plus ca nu poti sa nu te intrebi: cum nimic nu e gratis, totusi la ce s-a angajat dl. Ponta fata de firma donatoare?

  Putina modestie nu strica, mai ales celor de care se definesc ca fiind de stinga.

 28. 29 blogideologic iunie 6, 2012 la 4:28 pm

  @ tiberiuretu
  Domnul Adrian Năstase a vorbit azi foarte bine pe tema aceasta.

 29. 30 blogideologic iunie 6, 2012 la 4:31 pm

  @ epolitikon
  “ce a facut Funeriu bun la Educatie?”

 30. 31 blogideologic iunie 6, 2012 la 5:06 pm

  Judeţele Harghita şi Covasna au venituri proprii negative. Fără fluxuri de bani venind de la Bucureşti, judeţele acestea nu s-ar putea descurca. De altminteri aceasta a fost caracteristica Secuimii şi în Evul Mediu. Ca să se descurce, vindeau oameni sub arme, adică mercenari. Relaţiile secuilor cu Mihai Viteazu au fost exact de această natură. Dar ei au fost credincioşi contractului militar. Legenda spune că ultima gardă ce a murit în apărarea lui Mihai Viteazu era formată din secui. Îmi place să cred în legendă, reală sau nu.

 31. 32 Cârcotaşu iunie 6, 2012 la 5:34 pm

  Atenţie! All!
  @ Porthos îi zice lui Ghiţă Bizonu’;

  Știai că pornind de la adresa publică de IP se poate obține adresa fizică a home-userului (RDS în cazul tău)? Asta îmi amintește de poanta cu internetul care ne ascunde identitatea, astfel încât nu știi dacă cel cu care stai de vorbă este câine sau pisică. În realitate poți să spui și dacă preferă Whiskas sau Kittycat (în cazul tău lucernă sau fân dietetic).

  Da, corect, pornind de la adresa (dată cu caracter personal, nu publică) de IP se poate obţine adresa fizică, a abonatului (nu a RDS-ului, ăla e ISP-ist, nu home-user). Corect până la un punct, anume că trebuie să fii angajat al unei anume instituţii ca să poţi obţine adresa lui Ghiţă (spre exemplu) de la RDS şi să fii suficient de inconştient ca să abuzezi de poziţia pe care-o deţii şi să mai şi ameninţi pe cineva în mod public cu o asemenea posibilitate. Cam care-ar fi instituţia aia al cărei angajat ai fi tu e la mintea cocoşului. Lasă chestia cu libertarienii, aia-i de acoperire, i se zice LEGENDĂ!
  Interesant este că nu cunoşti nici statutul pe care şi-l asumă orice deţinător de blog wordpress, acela de a nu face publice datele personale ale celor ce manifestă încredere în marca wordpress. Nu, IP-ul şi identitatea furnizorului nu sunt publice, cum nu este public numărul tău de telefon, decât în măsura în care vrei tu, ca deţinător, să-l faci public.
  Păi d’Artagnan, Aramis, bumbăciţi-l bine pe Porthos ăsta, mătăhălos şi fanfaron, sărac rău cu duhu’, că dă din casă, a început să spună la ce vă trebuie vouă blogu’ ăla şi la ce se expun cei ce vă vizitează pe el. Şi n-ar fi rău să citiţi legea 677/2001, ca să vedeţi la ce vă expuneţi cu ocupaţia asta. Ceva mă face să cred că în cazul în care faceţi prostii nu vă acoperă nimeni, sunteţi pe cont propriu şi o luaţi pe coajă rău de tot. Mai ţineţi minte cazul „Terasa Anda”? Asta din punctul de vedere al alor voştri!
  Din partea WORDPRESS nu e rău să ştiţi că o simplă reclamaţie a oricui adresată lui „wordpress.com” pe astfel de motive conduce la închiderea urgentă a blogului pentru nerespectarea regulilor după care funcţionează site-ul. Aţi dat „Agree” la toate aceste reguli dar nu le-aţi citit. Atenţie maare!

 32. 33 d'Artagnan iunie 6, 2012 la 5:54 pm

  ”Să înţelegem configuraţia opţiunilor compatrioţilor noştri. ”

  Păi nu avem cum deoarece votul uninominal pur într-un singur tur respectă foarte puțin opțiunile electoratului, prin urmare nu se poate vedea cu adevărat configurația.
  La alegerile parlamentare eroarea va fi și mai mare, analiștii spun de vreo 20 de procente. Vi se pare că atunci Parlamentul va fi ”mai” reprezentativ?
  Trebuie să recunosc că deși e cinic, antidemocratic și ipocrit, acest tip de vot este în același timp eficient: pe lângă PDL îl radeți și pe Dan Diaconescu. Și pe orice mic partid care încearcă să scoată capul în lume.
  Jocurile sunt voi între voi.

 33. 34 dlnimeni iunie 6, 2012 la 6:52 pm

  Karakas: este o eroare majora a dlui Ponta. Ca premier, el trebuie sa mearga fie cu masina pe care i-o poate pune la dispozitie institutia guvernamentala, fie cu masina personala. Orice alta masina, gen donatie, cadou, promotie,… este exclusa. Dar poate ca dlui Ponta ii place in opozitie si vrea sa se intoarca in opozitie, dupa parlamentare.

 34. 35 d'Artagnan iunie 6, 2012 la 7:45 pm

  Cârcotașu

  Eu tot nu prea înțeleg la ce presupui tu că-mi trebuie blogul…vrei cumva să spui că-s sergent major dArtagnan?! De la ”servicii”?!
  Păi nu e nicio problemă, am lucrat pentru ai lor, acum lucrăm pentru ai noștri…nu s-a schimbat Puterea?
  P.S. Oricum, am să-i fac raport lui Porthos…nu e deloc profesionist să ”dai din casă”. Mai ales după ce ai fost atât de amator vreo doi ani de zile încât să-i scrii lui Adrian Năstase sub numele real.

 35. 36 blogideologic iunie 6, 2012 la 7:57 pm

  A murit Ray Bradbury (http://en.wikipedia.org/wiki/Ray_Bradbury ) “writer who captivated a generation of sci-fi fans. Giant of science fiction writing fueled renewed interest in futurist literature with Fahrenheit 451 among scores of other works.”

 36. 37 MIHAELA iunie 6, 2012 la 8:14 pm

  @ Karakas
  Masina despre care faceti vorbire nu este a Primului ministru ci a SPP-ului si nu este donatie ci a fost data in comodat de catre furnizorul Mercedes, care are contract de furnizare cu SPP.

 37. 38 M.Voicu iunie 6, 2012 la 8:27 pm

  @Aya iunie 6, 2012 la 5:07am. MulTţumesc pentru imn şi ţine minte !
  Îmi aduc aminte o zicere a lui Tudor Muşatescu :
  Prima raniţã în lupta vieţii se numeşte ghiozdan

 38. 39 Mircea iunie 6, 2012 la 9:07 pm

  Adevarul este ca USL nu are nevoie de PDL ca sa isi dea cu stangu in dreptul!
  Inganfarea v-a mai dat jos odata si se pare ca inca va paste!
  Este adevarat ca PDL a facut niste mizerii in tara asta care ar trebui sa ii arunce in negura uitarii. Insa ce sa vezi: guvernul compromisului national ii aduna ii spala si ii ia la sanul sau si ii ajuta sa isi ascunda magariile penale care ne-au adus in sapa de lemn.
  Domnule Nastase, ce diferenta este intre Basescu care sustine interesele „Canadienilor” la Rosia Montana si Ponta care viseaza masini ecologice hibride de ultima generetie pentru bugetari!
  Basescu s-a limitat la vorbe, e drept spuse unde nu trebuie dar Ponta a trecut la fapte: e sponsorizat, preia in comodat, face evaziune fiscala si publicitate pe fata pentru masinile alea.
  Poate ca inca nu ne-am indatoarat prea mult. Mai face el un credit si le da bugetarilor masini de 100000 de euro sub pretextul ca consuma sub o galeata de combustibil la suta de km!
  Cinstit sa va spun nu intereseaza pe nimeni ca Ponta s-a dat cu masinutele cat era mic. Acum este premier si s-a angajat sa respecte legea, sa relaseze economic tara si sa redea romanilor respectul de sine. Un lucru e cert cu teribilisme nu merge.
  Asa ca revaluativa atitudinea pentru ca altfel o sa pierdeti inainte de a castiga si ar fi pacat!
  Pentru ca m-am apucat sa va scriu va informez ca aveti o gramada de pietre de moara. Oameni or face compromisi, resapati cu atitudini penale. Ca ei se numesc baroni sau cum se numesc ei au o reputatie proasta si in plus fac si vor face rau in continuare.
  Nu sunt convins ca lunga perioada cat ati stat in opozitie v-a permis sa va schimbati intredevar atitudinea. E pacat pentru noi. Va recomand „silentio stampa” si lasati faptele sa va laude.
  NB: nu tin neaparat sa imi vad acest mesaj pe blogul Dv. Ajunge sa il cititi si daca mai aveti ceva influenta in USL sa incercati sa tineti cont de sugestiile facute!
  Succes!

 39. 40 Karakas iunie 6, 2012 la 9:14 pm

  @MIHAELA, poate ca sunt in eroare, eu am inteles din media ca este donatie a firmei Mercedes pentru dl Ponta personal. Dar chiar daca este a SPP-ului, pentru a ii servi primului ministru, tot nu ar fi stricat o alta alegere pentru masina oficiala. Cred ca dl. Ponta – care stiu ca este pasionat de masini – ar fi avut mult mai mult de cistigat daca ar fi ales o masina mai modesta. Ma refer la simpatia omului simplu, care nu poate fi „eco” la 100,000 EUR.

 40. 41 Cârcotaşu iunie 6, 2012 la 11:24 pm

  @ d’Artagnan,

  Eu tot nu prea înțeleg la ce presupui tu că-mi trebuie blogul…

  Îmi pare rău că nu-nţelegi, nu-i aşa dificil da’ mă rog, dacă n-ai cu ce…! De fapt nici nu contează. Important e să-nţeleagă ceilalţi.

 41. 42 blogideologic iunie 7, 2012 la 5:08 am

  Problemele educaţionale pe sectorul de vârstă 1-3 ani în Germania. Chiar dacă acesta este un blog de politică social-democrată, îmi permit să prezint şi un exemplu de abordare social- creştină http://www.lemonde.fr/europe/article/2012/06/06/en-mal-d-enfants-l-allemagne-met-la-prime-au-fourneau-sur-les-rails_1713650_3214.html Lipsa creşelor şi a grădiniţelor se pare că este tot atât de acută în Germania, ca şi în România. Un proiect de lege propus de Uniunea Social- Creştină din Bavaria vizează un ajutor bănesc lunar de 100 de euro, destinat în mod expres să ţină mamele acasă pentru a se ocupa de îngrijirea şi educaţia copiilor mici. Detractorii spun că legea îi va ajuta în special pe imigranţii care cultivă tradiţia familiilor numeroase.

 42. 43 blogideologic iunie 7, 2012 la 6:43 am

  Declaraţie stupefiantă a guvernatorului Mugur Isărescu: “LIPSESC documente din arhiva BNR despre istoria de după 1990” http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/isarescu-lipsesc-documente-din-arhiva-bnr-despre-istoria-de-dupa-90-266392.html Ceea ce confirmă faptul că “revoluţia din decembrie 1989” a fost o teribilă încercare focalizată către demantelarea statului român. Acuza de tip “Agenturili” pe care o făcea Nicolae Ceauşescu în ajun de 22 decembrie 1989 ascundea adevărul privind autorii acelei “încercări”. Tocmai Nicolae Ceauşescu a protejat nucleele anti-naţionale din România eclozate de PCdRul fabricat la anul 1921 de belakunişti din Ardeal şi alţi alogeno-cominternişti. Dacă aceştia n-ar fi avut, şi încă de multă vreme, puterea reală în România, atunci demantelarea statului n-ar fi fost posibilă. Raportul Tismăneanu a introdus marea mistificare chemată “comunismul naţionalist românesc”. Comunismul din România nu avea absolut nimic în comun cu Ideologia naţionalismului românesc. Iar Raportul Tismăneanu a fost iarăşi, în mod expres, orientat împotriva Ideologiei naţionalismului românesc ce-i datum din marele flux post-Saitic al universalismului cultural. Aceasta-i una dintre deosebirile de esenţă care separă la modul cel mai categoric naţionalismul românesc de ideologia maghiarizării forţate de sorginte medievală, pentru că era impusă încă din anii 1437-1438 prin actele Unio Trium Nationum ce negau dreptul etniei noastre la existenţă. Reamintesc că Ideologia naţionalismului românesc apărea la începutul secolului XIX, într-un perfect sincronism cu jeffersonianismul American şi dekabrismul rusesc. Ideologia naţionalismului românesc incorpora germenele primei noastre modernităţi, adică paradigma thermidoriană a Ideologiei primare.

 43. 44 Ghita Bizonu' iunie 7, 2012 la 8:40 am

  Jagardelian

  din ce scris-a amic-tu s-ar putea ca voi sa „colectionati” ip -uri…. Operatiune ce cam pute a basescianism si securism gen Orvel.

 44. 45 Ghita Bizonu' iunie 7, 2012 la 9:20 am

  Blogideologic si nu numai

  Impresia mea a fost că maghiarii din România erau parte într-o luptă proprie de independenţă, iar o parte dintre români nu reuşeau încă să înţeleagă schimbările. Şi asta cred că se datora birocraţiei şi unei lipse de deschideri către nou. În timpul filmărilor din Ardeal am descoperit nişte lucruri extrem de interesante, care m-au surprins. În toate casele de unguri în care am intrat, şi era vorba de oameni simpli, în niciun caz reprezentanţi ai clasei de mijloc, am descoperit biblioteci, de câte 30-40 de cărţi. Erau aşa numitele „opere clasice” ale literaturii universale, în limba engleză. M-au impresionat.

  Inteviu cu Peter Swain ,regizorul documentarului în care „ungurul“ Mihai Cofariu era bătut cu bestialitate, la 20 martie 1990 la Târgu-Mureş apatut in Adevarul , la 14 martie ac
  http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Operatiunea_-Cofariu_0_224977912.html
  Si tot de pe acolo :
  Decizie: Orice cetăţean din Covasna, Harghita şi Mureş are dreptul să folosească liber ambele limbi
  Maghiara, limbă oficială între secui

  Si acu mai de curand nu stiu care „concetatean” se declara oripilat ca se doreste ca toti functionarii publici sa stie …. romaneste! Ca in „Szeciulistan” ungara e limba obligatorie !!!
  Adica o prima oficilalizare a faptului ca pe acolo se duce o „luptă proprie de independenţă iar turneul electoral a lu’ Kover consfinteste (?) aceasta noua gagauzie asteptand mpmentu’ transnistrizarii.
  Incununarea a declararii Transilvaniei ca spatiu „complimentar” intr-o anume Declaratie de la Budapesta.
  Bine-nteles toti insii bine ganditori necontaminati samd (si cu clisma la creieri) zbiara ca atunci securitatea, ca romanii canibali si antieuropeni, ca..

  Sa sa nu uitam ce impresie a avut – si deci a transmis – regizoru ala: maghiarii din România erau parte într-o luptă proprie de independenţă
  (primii .. au urmat , in ordine cronologica: Slovenia, Croatia, Slovacia, Bosnia si Kosovo)

  Oricum stam „bine”. In timp ce la noi unii zarghiti lupta ptr „denazificarea Romaniei” iata ce zice Der Spiegel :Neuer Horthy-Kult in Ungarn Renaissance des Reichsverwesers
  „Noua Constituţie a Ungariei celebrează, într-o manieră de tip ‘Ungaria-uber-alles’, spiritul unor vremuri demult trecute: statul maghiar de o mie de ani reprezentat de coroana sfântă a lui Ştefan, unitatea spirituală şi sufletească a unei naţiuni rupte în bucăţi, dar şi datoria de păstrare a limbii maghiare, a maghiarimii şi a culturii naţionale ungare. Este o întoarcere în timp la perioada interbelică, atunci când Miklos Horthy introducea un regim autoritar, naţionalist, ultraconservator şi revizionist”,
  Si presedintele , ala care se pretinde Seful lu Statu’ pleaca capul la Orban … uitand ca mai ales in cazuri din astea are obligatia sa ne reprezinte interesele (inclus in calitatea derivata de Cap al Armatei cf formulei traditionale „calare sau pe jos”).

 45. 46 ZOE, fii barbata ! iunie 7, 2012 la 9:36 am

  „Foaie verde PDL, care-a fost si nu mai e”, un fel de Foaie verde de dai n-ai, unde pui nu mai gasesti. Degeaba te ostenesti !

  Ei uite, tocmai acest partid de „nimeni în drum” ne-a pus noua pielea pe bat.
  Iar noi, suflete mari si proaste, am îndurat mârsaviile lor fara sa cârcnim destui ani. Aveam noi deja „rodajul” facut de pe vremea împuscatului, când functiona foarte bine instinctul de conservare care ne-a facut sa rezistam atâta amar de timp – ca de, românul se descurca – si chiar ne-am descurcat, cu toate ca nu gaseai decât „takimuri” (tacâmuri de pui) sau „adidasi”( picioare de porc), chiar daca mamele noastre faceau snitele din parizer, alimentele de baza erau la ratie – si-ti rupeai hainele în înghesuiala
  când te duceai sa le cumperi, aveai dreptul la 2 kg de cartofi pe luna, iar salamul ti-l taia pe jumatate ca n-aveau voie sa-ti dea unul întreg etc. etc. Pe vremea aceea cine lucra în „Comert” era considerat rege, în mâna lui statea pâinea si cutitul nostru ! Dar românul, baiat destept ,avea „relatii” si mai prindea câte o bucata de carne, o pereche de pantofi „Guban”, o haina mai pricopsita, sau vreo carte pe sub mâna.Uite ca românul s-a descurcat si a rezistat genocidului, pentru ca asta a fost de fapt. Dupa tot sângele varsat de eroii de la Revolutie, care prin jertfa lor ne-au adus libertatea, lucrurile începeau sa se aseze, ne recapatasem demnitatea de oameni liberi si nu de sclavi pe plantatie. Am început sa scoatem si noi capul în lume sa vedem lucruri noi , pentru noi, care pâna atunci ne fusesera ascunse cu strasnicie de alienatul mintal si acolitii lui.
  Eram fericiti !
  Cine ar fi crezut ca RAUL se va întoarce pe capul nostru, cu si mai multa ura si sadism, cine ar fi crezut ca o vom lua de la capat cu necazurile, cu lipsurile, cu îngenuncherea, cu sfidarea, cu nedreptatile, cu frica si teroarea ?!!! Ca suntem sub legea junglei : cel puternic rezista, cel slab moare, cine poate scapa !
  Oare, de data asta s-o fi lecuit românul de prostie, i-o fi venit mintea la cap, sau are de gând sa plateasca înca 4 sau nu stiu câti ani, sacosa cu pomana sau galeata, bicicleta etc. condamnându-ne pe toti sa nu mai scapam de ciuma portocalie ?! Am mari îndoieli oameni buni…
  Dumnezeu sa deschida ochii si sa lumineze mintile cu întelepciune !

 46. 47 Ghita Bizonu' iunie 7, 2012 la 11:07 am

  Si inca ceva in legatura cu interviul lu Swain:
  În toate casele de unguri în care am intrat, şi era vorba de oameni simpli, în niciun caz reprezentanţi ai clasei de mijloc, am descoperit biblioteci, de câte 30-40 de cărţi. Erau aşa numitele „opere clasice” ale literaturii universale, în limba engleză. M-au impresionat.

  Cam neclar daca catile alea erau in limba engleza sau daca (si) in engleza sunt numite „opere clasice”.
  Ptr prima versiune pot sa imi inchipui ca zisele carti erau plimbate e la un intervievat la altu .
  ptr a doua – ar fi obsercat asta si in casele de romani – ca prin RSR la un moment dat era si naravu nici o casa fara Forsythe Saga! Si multi straini se mirau ca in case de pameni „simpli” biblioteca se afla la loc de cinste .. si era vorba de biblioteca traditionala , cu carti nu aia cu TV , mag si glastre de flori …Mai tin minte ca prin 79 pa langa Piata Romana am intrat in vorba cu niste francezi .. mirati rau ca ne imbulzeam la carti si ca le cumparam cu plasa „nu nu suntem chiar asa de culti.. ci doar cam plictisiti! Asa ca ce sa facem? Citim! Si daca citim cumparam ca sunt ieftine!!” (ca erau)[acu nu ma intrebati ce faceau frantuzii pe acolo]{si sta imi aduce aminte de Asimov care scria ca nu stou ce fanzin cu povestiri nu chiar cine stie ce avea meritu lui: era un motiv in plus sa inveti sa citesti bine!!! Cica ultima epoca in care ca sa te distrezi trebuia sa faci un moc efort intelctual. Azi …. termina liceul si au dificultati de citit! Da tembe din plin , CD uri, video, jocuri de tot felu’ ce nevoie mai ai sa citesti ?! A da de ras. Am cunoscut pe unu cam .. care totusi citise Crima si pedeapsa :”ce te miri ba Ghita? E o crima, e o ancheta se cheama ca e carte politista!!!” ca el numa politiste si de razboi citeste – deci si pe Frontu de Vest samd, )

 47. 48 Porthos iunie 7, 2012 la 2:21 pm

  @ Ghiță Bizonu’

  Trebuie să-ți cer scuze și ție și lui Cârcotașu’. Am făcut o mare greșeală să discut în contradictoriu cu doi oameni finuți, inteligenți și cu mintea odihnită ca voi. Acum dacă tot am fost deconspirat, urmează să-mi caut de lucru.

  @ Cârcotașu

  Poate îmi arăți cum am intrat în posesia unei informații (presupus) private referitoare la jupân Ghiță. În lipsa unei astfel de indicații, cred că am dreptul să observ că ultimele voastre comentarii sunt simple insulte, depășind lejer limita ironiei.

  PS: Nu ți-ar strica să recitești: http://en.wordpress.com/tos/

  @ amândoi

  Sunteți simpatici și drăguți. Probabil că, în timp, cu toții devenim așa. Ca de obicei, discuțiile cu voi sunt o plăcere. Din păcate, în timpul săptămânii nu am timp suficient să citesc tot ceea ce produceți. Spre regretul meu.

 48. 49 dorucoarna iunie 7, 2012 la 4:31 pm

  Frunzaverde-n pdl
  Unde-a fost, dar nu mai e…

 49. 50 Cârcotaşu iunie 7, 2012 la 5:30 pm

  @ Jupâne Porthos,
  După ce singur şi nesilit de nimeni ai făcut oareş’ce afirmaţii pe care le-am citat, referitoare la posibilităţile pe care le oferă cunoaşterea IP-ului unui internaut, după ce ai început să faci dezvăluiri odată ce ai vorbit de furnizorul de internet al lui Ghiţă, chiar dacă din ignoranţă l-ai definit a fi „home-user” (e vorba de RDS), am considerat util să te previn să nu cazi în greşeala de a abuza, în cazul în care ai posibilitatea, de o anume poziţie pentru a-ţi atinge anumite scopuri. Că dacă eşti tentat s-o faci eu voi ajuta pe oricine va fi afectat să ia contra-măsuri.
  Postarea ta din care am citat poate fi citită aici, https://nastase.wordpress.com/2012/06/03/raspunsuri-174/#comment-162339 de oricine este amator, şi fiecare e liber să aprecieze dacă aceasta e o glumă sau un mârâit ameninţător.
  În rest îmi displace faptul că stilul meu nu-ţi e agreabil, mărturisesc că eu îl găsesc pe al tău confuz dar plin de tupeu. Noroc cu faptul că-mi vei putea dovedi că nu te-ai repezit susţinând nişte cifre aiurea, şi mă vei face praf spunându-ne cât reprezintă salariul net pentru un salariu brut de 1.500 lei. Că până acum ai avut tot timpul să-l consulţi pe dl Director Financiar… farul călăuzitor…
  Ăsta-i sarcasm dom-le, ie drept că-i dincolo de ironie da’ n-am ce-ţi face. Prea te expui, prea o ridici la fileu, tocmai bună de pleznit! :mrgreen:

 50. 51 Cârcotaşu iunie 7, 2012 la 5:35 pm

  PS.

  Poate îmi arăți cum am intrat în posesia unei informații (presupus) private referitoare la jupân Ghiță.

  Sigur că-ţi spun, da’ să ştii că nu numai tu ştii cum, toţi deţinătorii unor bloguri ştiu că cine comentează pe un blog lasă-n urmă IP-ul şi-o adresă de e-mail. Acestea amândouă sunt private, nu presupus private. Dacă tu consideri că astea sunt date publice greşeşti amarnic şi repet, la primul IP pe care-l faci public vi se va închide blogul!

 51. 52 Porthos iunie 7, 2012 la 6:34 pm

  @ Cârcotașu

  Bună dimineața scumpete mică canină! E bine că ne-am trezit la realitate. Dacă tot ți-ai dat seama și singur că nu e nicio problemă, te invit să mârâi la pisici și eventual să plimbi bizonu’.

  Te rog mai deranjează-mă când ești sigur că s-a întâmplat vreo „dezvăluire”.

  PS: Ai și tu „blog”? Și ai „colectat” IP-uri? „la primul IP pe care-l faci public vi se va închide blogul!” – Mrrrr… Ham! Ham!

 52. 53 Ghita Bizonu' iunie 7, 2012 la 6:53 pm

  Porthos

  nu stiu daca eu am minte odihnita da tu chiar ca ai un numar de IQ mai spre numarul pantofilor decat kilelor tale ….
  Si cu tinerea de minte .. ce sa zic ?
  Ia zi mai bine te-ai lamurit are sunt taxele si impozitele pe care le plateste un salariat ? Ca de aici izbucni schimbu de amabilitati. Mai sustii ca asta e bun http://banipierduti.cloudapp.net/ ?
  Ia zi ce ti-a zis contabilu’? Da’ sefu sau zat de-aici ?!

  Cat despre cum ai aflat IP ul meu .. pai cum? De pe Decablogu’ portuarilor!!(din partea mea poti si sa il publici … un sir de cifre oaresicare daca nu ai acces la conturile RDS …sau poa ai ? Pe acolo incurci lumea?!)
  Insa asta imi aduce aminte de altceva : da ba linku de la declaratia de avere pe care mi-o atribui!
  Si de aici ajungem altundeva – bre eu am vazut IP uri .. ce sa zic mare lucru … Dar asta arata ca esti un mincinos infect (stiu cine esti astepata ca te calca sicoritatea!). Cu asta incercai sa ma sperii ? Ca imi stii si numaru de la pantofi ?! Ce ma crezi vreo babuta cu 4 clase?! Tu singur ai adoptat o atitudine care te pune in lumina proasta atat pe tine cat si pe comparsii tai de decablogeala .
  Destept baiat.. Mai bine odihneste-ti mintea . Mai putine cochiba cu nu zic ce.

  Si totu de la o greseala a unora de pe cloudapp care poa au supt o mica sponsorizare „libertariana” ..de care piteau scapa cu un „in definitv nu sunt contabil”. Da nu tu trebuia sa arati ca nici ce este IP nu stii!!

 53. 54 Cârcotaşu iunie 7, 2012 la 7:49 pm

  @ Calm Porthos, calm,

  Ai și tu “blog”? Și ai “colectat” IP-uri? “la primul IP pe care-l faci public vi se va închide blogul!” – Mrrrr… Ham! Ham!

  Da, ie la mintea curcilor că am, doar dacă ţi s-a stins lumina-n cap nu vezi linku’ din nume. Ai ajuns în halul în care nu mai ştii nici să vorbeşti. Io am zis că „vi se va închide”, că tu nu ieşti singur acolo bre, sunteţi 3, d-acolo persoana a 2-a plurală. Ai ajuns să latri! Bravo Porths, şezi!

 54. 55 Cârcotaşu iunie 7, 2012 la 7:52 pm

  PS. Nu colectez IP-uri bre, ocupaţia asta ţi-o las ţie, că io nu joc la loto. Şi-n plus nu vorbesc prostii!

 55. 56 Porthos iunie 7, 2012 la 9:33 pm

  Gigele,

  Tu m-ai întrebat de unde știu cine ești. Sincer, după „dialogul” de mai sus sunt tentat să-ți dau dreptate. În fond tu te știi mai bine. Dacă zici că ești păduche, eu nu te contrazic. Până la urmă, tipul pe care-l știam eu părea normal.

  Cu toate astea, poza bizonului mustăcios, care răspunde la numele de Gheorghe, născut în 1952 și care administrează forumul gratuit vremea seamănă ca două picături de apă cu bizonul, purtător de mustață, pe care-l cheamă (a naibii coincidență) tot Gheorghe, director de IT, născut tot 1952, pe care-l știu eu.

  Gigele, după cum îți explicam, seria coincidențelor nu se oprește aici. Pe vremea când toți oamenii normali terminaseră de mult recensământul și se plictisiseră și să mai discute despre diversele anomalii, doi Gheorghe de profesie IT-iști mai continuau să se preocupe de centralizarea rezultatelor. La o lună după încheiere…

  Nu mai insist, devine plictisitor.

  Dacă îmi mai permiți o observație, obsesia cu „serviciile” și amenințările, este oarecum ciudată pentru oamenii care nu visează să se dea cu tancul în timpul liber. Eventual, mai uită-te o dată la comentariul meu și explică-mi unde te-ai simțit amenințat.

 56. 57 Porthos iunie 8, 2012 la 6:57 am

  @ Cârcotașu

  Măi Lăbuș, în poză pari mai inteligent. Aveai nevoie de semnul egal ca să pricepi că fraza “la primul IP pe care-l faci public vi se va închide blogul!” este nu numai un mârâit ci chiar un lătrat în toată regula? Trebuie să fiu mai atent când îți arunc mingea, la cât ești de inteligent ești în stare să cazi în cap alergând după ea.

  Sper că nu ai sesizat și aici vreun „mârâit amenințător”…

 57. 58 Ghita Bizonu' iunie 9, 2012 la 11:06 am

  bai portocala mecanica

  minti. Nu de alta dar ti-m cerut sa dai linku declaratiei de avere .. tu ai afirmat. Deci daca unica ta dovada este o poza .. inseamna ca ai mintit in privinta declaratiei. Daca ai mintit atunci ce te impiedica sa minti acum?

  Si mai afla ca afirmatia „paduche” inseamna sarac. Adica unu care chiar este nevoit sa se bage recenzor ptr 500 de lei

  Oricum ia zi cum ramane cu nivelul de impozitare? Este asa cum sustineai tu?
  Ca de aici a pornit discutia. Otr ca nu ai accepat ca te-ai luat dupa un material gresit ai ajuns sa fantazezi asura persoanei mele, despre IP uri samd…. si ai ajuns sa marai, sa latri . Din partea mea poti si sa behai – ar fi mai pe masura IQ ului tau!

 58. 59 ZOE, fii barbata ! iunie 9, 2012 la 12:37 pm

  @Ghita + Porthos,

  Mai, eu credeam ca ati trecut de grupa pregatitoare, dar vad ca m-am înselat ! Va certati ca aia micii si macar daca ati avea ceva de împartit.
  Stiu ca o sa sariti cu gura pe mine dar putin îmi pasa !

  Gita, nu trebuia sa te bagi sa comentezi pe blogul lor, ca sa-ti vada ei IP dar
  oricum nu au ce sa-ti faca; te dau la „Razboiul”, sau ce ?!

  Porthos, parca ziceai ca esti credincios, e frumos ce faci ?! Sa-ti spun
  ceva, nu exista patron, angajator, cum vrei sa-i zici, care sa nu stie ce contributii se dau la stat si în ce procente, pentru un angajat, care sa nu stie ca se plateste : CAS, CASS, SOMAJ si impozit pe salariu în functie de cuantumul acestuia. Ma faci sa cred ca lucrezi la negru, daca lucrezi desigur nicidecum ca ai fi mare patron cum încerci sa induci. Sa nu mai zici ca-ti întrebi „contabilul” ca te faci de râs !

  P.S. Eventualele vociferari din partea voastra, referitor la ce v-am spus, nu vor face altceva decât sa-mi stârneasca râsul !

 59. 60 Porthos iunie 9, 2012 la 4:49 pm

  @ Zoe

  Nu am chef de ceartă cu nimeni. Eu nu sunt „patron” în sensul în care îl înțelege Gigel. De vreo zece ani, am atribuții non-executive, (lucru pe care deja îl știe și el) așa că am ratat destul de multe schimbări de legislație, mai ales ultimele taxe introduse discret de Boc.

  Bizonul se bucură că a mai avut ocazia să discute cu mine, așa că nu-i strica, te rog, omului plăcerea.

  PS: într-o companie medie, nici măcar directorii executivi nu știu cu precizie cuantumul exact al taxelor. Știu însă costurile totale cu forța de muncă, bugetele, etc. E treaba departamentului financiar să calculeze salariile, iar calculele sunt în general automate.

 60. 61 ZOE, fii barbata ! iunie 10, 2012 la 4:25 pm

  @Porthos,

  Directorii executivi = angajati, deci nu patroni . Asta-i alta gâsca în alta traista.

 61. 62 nartip iunie 24, 2012 la 12:51 pm

  -De acelasi „leat” si cu acelasi curs al vietii in timpul celui de al doilea razboi mondial si tatal meu -fie-ei amintirea vesnica- ma lua pe pieptul lui-aveam 6 ani- si-mi canta acest cantecel.Pentru ei era speranta de viata cand acolo pe front il cantau atunci cand plecau la drum in o alta misiune.S-au intors din acel iad dar au murit in iadul nou de dupa 1998 sperand sa apuce si ziua Libertatii adevarate.Asemenea -mai- speram si noi urmasii lor ajunsi la varsta nesperarii…Numele lor au ramas inscrise pe soclul monumentelor satesti,sunt seci,memoria lor nefiind evocata copiilor sub o forma sau alta in lectii de istorie.Acolo au loc cei care au inselat chiar si istoria.

 62. 63 Cristi iunie 30, 2012 la 9:55 am

  PDLi = Partidul Democrat Liberal Incompetent. Imi este dor de anii 2000-2004 cand Europa nu radea de noi, nu ramanea stupefiata de gafele lui Udrea, nu caraiau rusii impotriva noastra. Atunci a fost varful democratiei romanesti, perioada in care sute de mii de oameni au primit sansa sa nu moara de foame primind dreptul sa plece in UE fara viza, sute de mii de oameni au ajuns sa lucreze la stat, toti eram multumiti. PDL sa dispara ca nu e bun de nimic, ne-a mancat viitorul, n-au ce cauta pe scena politica, sunt niste paduchi.

 63. 64 Revolutionarul iulie 3, 2012 la 6:51 pm

  ASTAZI 03.07.2012 S-A IMPLINIT PROFETIA , DUMNEZEU NE-A AJUTAT.

  TRAIAN BASESCU , REGELE BLEJNAR , ELENA UDREA , FAIMOSUL VIDEANU , ETC ….RESTUL PDL-ISTILOR VOR FII JUDECATI DREPT DUPA O JUDECATA DREAPTA NU O JUDECATA FABRICATA.

  MAINE VOM CANTA … OLE , OLE , OLEEE MAINE BASE NU MAI EEEEEEE… NU VA FIE FRICA MAINE BASE PICA …:))


 1. 1 Foaie verde PDL, care-a fost şi nu mai e… | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe iunie 5, 2012 la 10:22 pm
 2. 2 Foarte ingrijorator! « Motanul Incaltat Trackback pe iunie 6, 2012 la 2:49 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat asta: