In campanie, in colegiu (1)

Ieri, de dimineata devreme, pana seara tarziu, am fost in Prahova, in colegiul meu. Din motive pe care le cunoasteti, nu am avut suficienta vreme pentru a fi alaturi de candidatii nostri in aceasta campanie. Am vrut sa recuperez, in parte, asa incat ieri am organizat sau am participat la mai multe activitati in teritoriu.

La prima ora, am participat la Gherghita, la inaugararea Centrului cultural, a carui renovare era o promisiune mai veche. Cu acest prilej, s-a organizat si o expozitie care sa marcheze istoria de aproape 600 de ani a acestei vechi cetati de scaun din Muntenia.

Am continuat cu o vizita in comuna Fulga, unde am avut o discutie cu primarul si un numar de cetateni.

Am mers apoi in Mizil, unde se desfasurau numeroase manifestari cu ocazia Zilei de 1 Iunie. Am fost asaltat, in fata Biroului meu parlamentar, de cateva sute de copii carora le-am oferit prajituri .

Impreuna cu Mircea Cosma si Emil Proscan am mers in localitatea din apropiere, Gura Vadului, parcurgand satele din comuna in care s-au realizat mai multe lucrari de infrastructura, in baza unui proiect european.

In continuare, am avut intalniri in cele doua sate ale comunei Boldesti Gradistea. La biserica din Gradistea, am ajutat la obtinerea unei instalatii de incalzire pe lemne, in urma cu vreo doi ani, si noul paroh a dorit sa ne arate imbunatatirile realizate.

Seara, am participat la o impresionanta actiune a primarului din Ciorani si la un spectacol deosebit.

 

18 Responses to “In campanie, in colegiu (1)”


 1. 1 teostanc iunie 2, 2012 la 12:25 pm

  Ar fi interesanta o paralela intre activitatile din colegiile lui Adrian Nastase si ale Roberte Munchausen.

 2. 2 dorucoarna iunie 2, 2012 la 2:00 pm

  Off topic:

  subscriu, de nevoie, 100% la cele spuse de Valentin Stan aseara la Conexiuni\A3. Pacat ca nu-si permite sa mearga cu rationamentul pana la capat, dar ideea e ca PSD va iesi jumulit serios din guvernarea asta…

  Parerea mea e ca PSD pierde mai mult decat pierde pdl, adica…

  Interesant este ca si Barbu\otv spune cam aceleasi lucruri insa evident, din partea cealalta, basista.

  S-ar putea, ca s-o leg de topic, ca toate aceste eforturi din circumscriptii sa fie inutile. E ca la sport, daca nu-l practici corect iti obosesti inima, adica obtii efectul contrar.

  Intrebare: ce scop a avut consfatuirea celor 15 premieri la Bucuresti? Gazda, premierul basescu, a spus ca s-a discutat despre coeziune… Exista urme de coeziune prin zona de est?

 3. 3 Porthos iunie 2, 2012 la 4:10 pm

  @ off topic

  V-ați gândit cum o să vă distrați vara asta?

  Judecând după caldele urări de „sănătate” și „fericire”, adresate europenilor de prea sfinția sa Ali Khamenei, urări pe care le puteți citi aici: decablogulmuschetarilor.wordpress.com/2012/06/02/sfarsitul-plutocratiei-inceputul/ avem toate șansele să ne distrăm precum Israelul. Cu sau fără scut anti-rachetă, pentru că israelienilor nu pare că le-a folosit prea mult, dacă l-au avut.

 4. 4 blogideologic iunie 2, 2012 la 4:15 pm

  Monezile naţionale din ţările BRIC încep să aibă probleme ? După rupia indiană, a venit rândul rublei ruseşti http://www.romanialibera.ro/actualitate/mapamond/medvedev-vrea-salvarea-rublei-cu-orice-pret-265967.html

 5. 5 Karakas iunie 2, 2012 la 7:24 pm

  Fortele de stinga din Grecia (Syriza, mai la stinga PASOK) cistiga din ce in ce mai mult simpatia electoratului grec inaintea alegerilor. Te intrebi: de ce oare sunt atit de atrase de concepte pe care neo-laberalii le vor numi din start „comuniste”? Tsipras, seful formatiunii vrea:

  1. renationalizarea bancilor si a unor companii private;
  2. control de stat la pretul painii si laptelui
  3. aminarea platii datoriilor statului
  4. renuntarea la contractele pentru aparare (submarine, avioane si echipament militar contractat din Franta si Germania). Apararea a fost singurul domeniu in care nu s-a impus austeritate

  Bineinteles, Imperiul a reactionat brusc, cu maxima ingrijorare.

  „Most of it is posturing ahead of the elections. He cannot do things like that, there would be convictions, fines imposed by the European Court of Justice and the EU commission,” Peter De Keyzer, chief economist at BNP Paribas Fortis, a Belgian bank, told this website.

  Mai mira pe cineva ca stinga devine din ce in ce mai extrema, atunci cind o tara intreaga ajunge batjocura FMI si a UE (Germania in special)?

  Va fi interesant de urmarit.

  http://euobserver.com/19/116462

 6. 7 Ghita Bizonu' iunie 2, 2012 la 7:43 pm

  Bre as avea asa ceva o pripunere.
  lasati cestiile astea despre ciolegiu libere alora din Prahova. Nu de alta insa e campanie.
  Noi avem destul loc unde sa ne destrabalam

 7. 8 Iluminatu iunie 2, 2012 la 8:57 pm

  PROMISIUNE DIVINĂ

  – Doamne, cei mari împart pământul,
  Pe lumea asta nimic nu mai e sfânt ;
  Cei ce conduc încalcă până şi jurământul.
  – Copii, de dragul vostru, îi fac o apă ş-un pământ.

 8. 9 dlnimeni iunie 2, 2012 la 9:29 pm

  Asa este domnule Nastase, se apropie vremea culesului. Veti vedea acum, daca tot ceea ce ati semanat in acesti ani a fost bun sau nu, daca adversarii politici vor avea si ei ceva recolta electorala sau ba. Succes useleului in alegerile locale!
  Din ceea ce am vazut, pedelistii, acum in fistichiu, ori poate verde – brotacel, isi fac campania nederanjati de nimeni. Sa speram ca nu vor fi deranjati nici de electori , cu voturi. O parte din reteaua lor pare a fi intrat in slujba partidului Diaconescu, altfel nu imi explic cum de am vazut, de-a lungul soselei, trei organizatii comunale, din aceeasi comuna, pe mai putin de un kilometru. S-a intimplat sa trec astazi printr-un oras in care a fost un meeting al USL. Cind m-am oprit eu acolo, meeting-ul, partea politica, se terminase, si vreo citeva zeci, poate vreo doua sute, plecau. Urma partea artistica, urmarita cam de vreo (tot) 200 de speriati tinerei. Prin pravaliile din jurul pietei in care se comiteau toate acestea, vinzatoarele isi astupau urechile de zgomot si rugau clientii sa inchida usa la sosire si plecare. Datorita a cum a fost aceasta a doua parte, totul mi s-a parut un fiasco. In fine, USL are de unde sa scada, mi-am zis. Oare?

 9. 10 blogideologic iunie 3, 2012 la 2:43 am

  Dinu C. Giurescu: “Ceauşescu nu a fost numai un tiran” http://www.romanialibera.ro/cultura/carte/dinu-c-giurescu-ceausescu-nu-a-fost-numai-un-tiran-265980.html Timp de un sfert de secol Nicolae Ceauşescu trebuie să fie asociat cu o evoluţie seculară din România, anume “progresul tehnic”. După economistul Joseph Schumpeter, “progresul tehnic” nu este atât de mult o performanţă de intelect, cât mai ales un act de voinţă. Gânditori remarcabili, de la Georg Simmel (1858 – 1918) şi până la Martin Heidegger (cel mai mare filosof al tehnicii),vedeau în “progresul tehnic” o putere care creează Istorie. Din acest punct de vedere, “revoluţia din decembrie 1989”dirijată chiar dinlăuntrul ţării de către urmaşii spirituali ai belakuniştilor care au făurit PCdR în 1921, şi monitorizată din exterior de forţe predatoare extraordinar de puternice şi de ostile, a creat premisele pentru eliminarea României din Istorie.

 10. 11 Aramis iunie 3, 2012 la 3:06 am

  @Adrian Nastase

  V-am citit parerea (prea politica) in legatura cu MRU si noua sa idee. Mi-am permis sa va contrazic:
  http://decablogulmuschetarilor.wordpress.com/2012/06/03/mihai-razvan-ungureanu-sah-la-pnl/

 11. 12 blogideologic iunie 3, 2012 la 7:52 am

  Daniel Chiţoiu: “Se pun sechestre pe toate averile celor care au contribuit la devalizare” http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/ministrul-economiei-se-pun-sechestre-pe-toate-averile-celor-care-au-contribuit-la-devalizare-265977.html Asta-i un fel de “Prinde orbul, scoate-i ochii!” Cei care au devalizat, şi-au scos deja averile din ţară. Este îngrijorător pentru mine modul eronat cum pune Chiţoiu în discuţie sectorul economic de stat. Nu mă refer la prima parte, unde-i pus să joace un rol şi ministerul domnului Florin Georgescu : “Primele măsuri pe care le iau în perioada următoare constau în schimbarea tuturor conducerilor care au fost numite politic acolo şi mai ales la companiile care înregistrează şi pierderi.Am început evaluarea şi am încheiat un parteneriat cu Ministerul Finanţelor Publice; am comunicat un număr de 60 de companii şi de societăţi din coordonarea Ministerului Economiei şi subsidiarii acestuia şi au fost programate în control financiar privind modul de administrare a patrimoniului public şi privat al statului.” Totuşi, imho, marile companii de stat din România trebuie puse să funcţioneze eficient după modelul deja verificat al companiilor de stat din ţările BRIC. Subliniez că unele companii de stat din România funcţionează bine, poate în mod spontan, într-un paralelism perfect cu modelul BRIC. Mă uit la compania lignitului din Oltenia, care încă din perioada Nicolae Ceauşescu funcţiona bine, cu directori locali. Compania este criticată intens acum, deşi merge bine. Aceasta-i natura sectorului economic minier ! Din moment ce există resursa naturală, care este intens cerută pe piaţă, beneficiul exploatării este o promisiune sigură! Însă Daniel Chiţoiu probabil că vrea să privatizeze şi compania de lignit, la fel cum privatizează Cuprumin. În toate aceste privatizări dubioase, ce distrug fiinţa economică a României, lucrează politicul liberal de la noi, după modelul dezastruos propus deValeriu Stoica. Nu demult, USL ne promitea transparenţă în gestionarea industriilor. Or, nu se vede absolut deloc o abordare de tip Michael Porter pe lanţuri de valoare adăugată! Care permit să intre efectiv în joc şi multiplicatorii pentru crearea de noi locuri de muncă.

 12. 13 blogideologic iunie 3, 2012 la 8:35 am

  Principiul socialist al reformei economice din Franţa : „Salvarea tuturor locurilor de muncă posibil a fi salvate.” http://www.lemonde.fr/politique/article/2012/05/31/montebourg-sauver-les-emplois-qui-peuvent-l-etre_1710102_823448.html

 13. 14 Marian Nicolae iunie 3, 2012 la 9:18 am

  A hidden world, growing beyond control

  http://projects.washingtonpost.com/top-secret-america/articles/a-hidden-world-growing-beyond-control/

  The top-secret world the government created in response to the terrorist attacks of Sept. 11, 2001, has become so large, so unwieldy and so secretive that no one knows how much money it costs, how many people it employs, how many programs exist within it or exactly how many agencies do the same work.

 14. 15 Fragmentarium Politic iunie 3, 2012 la 10:44 am

  Este greu de distins, in ceata ideologica, care va fi viitorul Greciei, pentru ca unii o vor in afara, altii inauntrul UE. Discursul politic grec pare a fi din ce in ce mai dominat de un fenomen de autodecupare geopolitica. Semnele de intrebare sunt si mai mult amplificate, cel putin in momentul de fata, de absenta unei alternative la UE. Ce va face Grecia fara cuirasa oferita de apartenenta la UE, mai ales ca vecinii lor turci, dar si alte tari balcanice se pozitioneaza pe un trend invers, pro-integrare comunitara?! Si de ce tocmai Grecia, cand criteriul „indatorarii” nu o priveste in mod exclusiv?! Exista, sub acest vector, un altul, al carui motor se va aprinde, ca la rachetele in trepte, la momentul potrivit? In orice caz, criza (si poate nu numai ea) a impins UE spre un design geoeconomic intern, dupa o axa Nord-Sud. Concomitent, au crescut nemultumirea si neincrederea in UE in multe state din Europa Centrala, inclusiv in Romania. S-au dat multe definitii politicii, dar cred ca cea de arta a imposibilului nu poate fi exclusa, desigur, pe termen lung, pentru ca politicienii duc lumea, in cele din urma, tot acolo unde vor ei (ceea ce la un moment dat se eticheteaza a fi speculatie devine, peste timp, cea mai palpabila realitate). Sa mai observam ca Bilderberg-ul s-a reunit in aceste zile in Virginia (SUA), pare-se, daca ar fi sa dam credit unor speculatii, pe tema alegerilor prezidentiale americane (cine va conduce America), desi acest lucru nu este, catusi de putin, din cele de importanta globala, care sa puna presiune pe ordinea economico-financiara mondiala, aflata intr-un evident proces de schimbare…

 15. 16 incalzire iunie 5, 2012 la 7:41 pm

  Wow, superb blog layout! How long have you been running a blog for? you made running a blog look easy. The full look of your website is wonderful, as well as the content!


 1. 1 Împotriva plictiselii dumneavoastră | Teologie pentru azi Trackback pe iunie 2, 2012 la 11:15 am
 2. 2 In campanie, in colegiu (1) | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe iunie 2, 2012 la 11:41 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: