Monica Macovei – definitia mitomanei anticoruptie!

Am actualizat site-ul www.codulzambaccian.ro cu unul din personajele principale ale mizeriilor puse la cale in toti acesti ani.

Am vazut cum, in ultimele saptamani, fostul procuror ceausist, Monica Macovei s-a reactivat in rolul care a consacrat-o pe scena publica romaneasca, anume acela de mincinoasa de serviciu a regimului. Odata cu ea, a revenit si „Ora de ura”, dupa model Orwellian, oferita, cu tupeu, la conferintele de presa ale PDL.

Si pentru ca, de cateva zile, am vazut o escaladare a retoricii mincinoase din partea acestei unelte a justitiei basesciene, cred ca trebuie sa aflam si adevarul. Sa ii transmit faimoasei luptatoare anticoruptie ca, supriza, miturile pot fi distruse, odata cu mincinosii care au stat la baza formarii lor. Iar voua, tuturor cititorilor mei, sa va aduc la cunostinta raul pe care Monica Macovei l-a produs, alaturi de patronul ei spiritual, Justitiei romane.

Doamnelor si domnilor, aplauze pentru cea mai trista reprezentare a luptei anticoruptie. Pentru a vedea adevarata reforma realizata de procurorul ceausist, Monica Macovei, dati click aici.

34 Responses to “Monica Macovei – definitia mitomanei anticoruptie!”


 1. 1 Karakas mai 22, 2012 la 1:14 pm

  Un pas inteligent. E vorba deci, atit de cosmarul indurat de dumneavoastra, cit si de polilizarea justitiei si scaderea calitatii ei. Plus acum vedem date care vorbesc singure despre controlul si presiunea pe care regimul Basescu a pus-o pe justitie, in numele „reformei”.

  Oare cite tribunale noi au fost create in acest timp de „marete impliniri” ?

 2. 2 Theodora mai 22, 2012 la 1:52 pm

  Cetatenii Romaniei trebuie sa afle cine este cu adevarat „luptatoarea anticoruptie” Monica Macovei:
  „Monica Macovei a încălcat, în mod repetat şi cu bună ştiinţă, Constituţia României”
  “Monica Macovei a încălcat independenţa judecătorilor şi procurorilor.”
  „Monica Macovei a a adus grave prejudicii credibilităţii sistemului juridic în ochii opiniei publice”

 3. 3 koubadera mai 22, 2012 la 1:56 pm

  Haideti sa terminam odata pentru totdeauna cu povestea asta a dosarelor, ca vad ca apare si reapare mereu si sa va spun perceptia mea despre povestea Nastase. A existat coruptia guvernului Nastase ? A existat, ca si la alte guverne. A existat coruptia personala a lui Adrian Nastase ? DIn ce am citit la vremea resp[ectiva si dupa, eu cred ca da. A existat o camarila alcatuita din sotia dl. Nastase, Remus Truica si parca si sora, care percepeau un procent din afacerile derulate (privatizari, concesiuni, delegari, etc) ? Din informatiile mele, definitiv DA!
  Dosarul Zambaccian a fost realizat prost si cu multe deficiente ? Eu cred ca DA
  De ce nu s-au realizat dosare pe privatizari, pe concesiuni, pe chestii grele si majore ? Nu stiu, dar stiu ca material exista!
  A fost guvernul Nastase cel mai eficient ? din punctul meu de vedere DA.
  A fost guvernul liberal si PDList cel putin la fel de corupt si mult mai ineficient decat guvernul Nastase ? Eu cred ca da.
  A dovedit Adrian Nastase in opozitie ca este o personalitate care a invatat mult din greseli si s-a remodelat intr-un Adrian Nastase mult mai complet decat inainte ? Eu cred ca da. Este la ora actuala preferabil Nastase lui Basescu ? Pentru mine la ora actuala DA

 4. 4 Dragos mai 22, 2012 la 2:11 pm

  fiti tare domnule Nastase ! mai aveti putin si scapati.

 5. 5 Radu mai 22, 2012 la 2:41 pm

  @koubadera

  Domnule, ce conteaza ce CREDETI dumneavoastra ? Unii cred in Zeus, altii regreta titanii, ma rog, fiecare cu credintele lui. Probe aveti pentru acuzatiile facute ?

 6. 6 cir mai 22, 2012 la 2:47 pm

  Toate bune si frumoase, imi place pagina dvs., putini politicieni reusesc asa de bine sa-si prezinte imaginea alegatorilor. Cu pamfletul d-lui Cartarescu ce facem ? Sau si Mircea Cartarescu face parte din aceeasi conspiratie a ” justitiei basesciene” ? Nu incerc sa fiu insinuant, nu sunt un simpatizant al politicii PDL, alegerea in democratiile mici este intotdeauna intre neplacut si intolerabil, iar dupa 1995 noi, tinerii de atunci am respins mereu intolerabilul. Tot noi am iesit in strada pentru grupul Ilascu (acel om condamnat la moarte si tinut in cusca, care se invelea cu tricolorul si striga mandru ca este roman) intr-un moment in care presedintele tarii de atunci tacea iar politicienii vorbeau in particular de Romania cu dispret, la fel ca si astazi.

 7. 7 Marian Nicolae mai 22, 2012 la 3:13 pm

  Monica Macovei si Ceacar Piratu’ au numit 3011 judecatori si procurori.

  Au avut de lucru nu gluma…

  Oare ce altceva au facut in atara de a-si ”trage” SC Justitia Romana SRL?

  ”Oamenii” acestia nu sunt tot romani ca si noi?

  Ce-au zis, ca-i ajuta Gitenstein daca lucrurile ies prost?

  Impunitatea, pe acest lucru au mizat, la fel ca si-n Argentina.

  Nici Carlos Menem si nici Dela Rua nu au fost condamnati dupa falimentarea economiei Argentinei.

  Eu zic romane trezeste-te si fa-ti curat in tara caci te mananca strainii impreuna cu tradatorii de tara.

 8. 8 dorucoarna mai 22, 2012 la 4:25 pm

  @ Koubadera,

  Wow!!!

  Pai daca le stii si stii ca exista dovezi si nu faci demersurile legale, esti tainuitor! Si te-ai hotarat sa te descarci aici si azi, inaintea zilei de maine?
  De ce nu manjesti cu astea pe blogul lui Truica? Nu conteaza ca nu exista, faceti-l voi mintenas!

  Si asa, intre colegi de blog, despre camarila Monicai nu cunosti nimica-nimicutza? Cand le vei descarca, dupa ce cade Basescu? Despre el si ai lui, tot nimic? Nu inca?

  Mai baiete, vremea cand prostii spuneau prostii si erau crezuti a trecut. Chiar daca ne vei informa ca ai descoperit aur in Dambivitza, eu si cred ca si ceilalti insi seriosi de pe aici, nu vom fi interesati.
  Schimba-ti nick-ul, caracterul si patronul, e un sfat colegial.

 9. 10 Iuliu Ratiu mai 22, 2012 la 6:18 pm

  Dle Nastase,

  Revin cu un al doilea mesaj; pe primul nu ati binevoit sa il publicati la precedentul atac la MM. Cum va spuneam, daca MM este fost procuror ceausist, dvoastra sinteti fost profesor/cercetator (si orice ati mai fost inainte de 1989) ceausist.

  Cele bune,
  Iuliu Ratiu

 10. 11 Adrian B. mai 22, 2012 la 6:35 pm

  Practic , in cei 5 ani , Makovei si Basescu au EPURAT tot sistemul de justitie din Romania ! Ati uitat sa mentionati de RELOCARILE de procurori de la Cluj si din teritoriu , care sa-i inlocuiasca pe cei din Bucuresti ! Plus , numirile unor oameni apropiati betzivei , in toate posturile din varful justitiei !
  Oricum , cred ca Basescu si PDL au pierdut deja lupta ! Si in curand vor pierde si razboiul ! Definitiv ! Toate mizeriile si ilegalitatile pe care le-au facut , vor trebui decontate de catre acestia . Iar FABRICAREA acestor DOSARE POLITICE , SUBORDONAREA si ABUZURILE JUSTITIEI vor trebui anchetate cu prioritate ale noul guvern !
  Toti cei care au fost partasi la aceasta MASCARADA de proces , vor trebui sa plateasca ! Sa fie dati exemplu de justitie aservita si stat politienesc !
  Sunt alaturi de dumneavoastra si va doresc tot binele din lume !

  Cu respect, Adrian B.

 11. 12 Marian Nicolae mai 22, 2012 la 7:22 pm

  La fel ca in vechea Roma, n-am sa aplaud un asemenea specimen, dar am sa-mi strang pumnul, ridic degetul mare si-l intorc catre…pamant.

  Voi ce faceti, intoarceti degetul mare catre pamant sau catre cer?

  Toti impreuna.

  In unire sta puterea.

  Nu va mai lasati pacaliti de acesti anti-romani.

  monica macovei + traian basescu = DISTRUGEREA SIGURA SI TOTALA A ROMANIEI !

 12. 13 Florea Dumitrescu mai 22, 2012 la 7:47 pm

  URZELILE ŞI MANEVRELE
  DOMNULUI BĂSESCU

  Schimbarea de fond urmează să se producă prin votul popular. Regimul dictatorial Băsescu controlează încă sistemul politic din România. A avut loc numai un început. Evoluţiile politice sunt influenţate de urzelile, manevrele şi înşelăciunile politice ale lui Băsescu.

  I. VOCEA LUCIDĂ A STRĂZII
  Cu limpezime nişte demonstranţi anonimi, dar care exprimau voinţa, gândurile, nemulţumirile, indignarea şi revolta milioanelor de cetăţeni, chiar pe geruri năprasnice, au formulat coordonatele necesare ale schimbării.
  Jos Băsescu! Jos Guvernul! Alegeri anticipate!
  Ce s-a rezolvat? Un început. Doar atât. Greul urmează.

  II. ÎNŞELĂTORIILE POLITICE BĂSESCIENE
  Scamatorul politic, preşedintele jucător, intrând în panică, a început să dea cu praf în ochi pentru potolirea revoltei sociale, a furiei populare şi pentru „cosmetizarea” guvernării portocalii.
  1. ELIMINAREA LUI BOC ŞI A GUVERNULUI SĂU. Preşedintele jucător le-a exprimat mulţumiri peste mulţumiri, făcând abstracţie de politicile dezastruoase aplicate celor care trăiesc din muncă, milioanelor de săraci. I-a îmbărbătat pe politicienii portocalii cu false cuvinte că aceştia „s-ar fi sacrificat” în anii de criză, nu milioanele de oameni cărora aceştia le-au aplicat „curbele de sacrificii barbare”, cum nu s-a întâmplat în nici o ţară din Uniunea Europeană.
  2. UN NOU PREMIER – MIHAI RĂZVAN UNGUREANU, O NOUĂ COSMETIZARE POLITICĂ.
  Instalarea unui nou prim-ministru, a unui nou guvern – a avut loc pentru înfrumuseţare politică, pentru fardarea politicienilor portocalii compromişi.
  Dar alegerea nu a fost fericită. Un şef de serviciu secret, şeful spionilor – nu putea să fie acceptat de populaţie într-o ţară în care dăinuie puternic amintirile Securităţii. La început domnul Ungureanu a spus că e „independent”, apoi că-i membru PNL, apoi că vrea să creeze o nouă mişcare politică cu „ungurenii mei”.
  A vrut domnul Băsescu să-i înspăimânte pe români, să le bage frica în oase, să le spună că va întări „statul poliţienesc”? S-a dovedit că alegerea a fost profund greşită, populaţia l-a perceput pe M. R. Ungureanu ca pe un instrument al regimului dictatorial, incapabil să aducă vreo schimbare de fond în favoarea milioanelor de cetăţeni care trăiesc din muncă.
  Cel mai grav lucru: a fost identificat ca un premier pus pe jaf şi hoţie cu băsiştii şi clanurile lor. În Studiul nostru publicat recent i-am făcut portretul politic în 10 puncte: ca traseist politic, ca şef de serviciu secret, ca amator în economie, ca incompatibil, ca lustrabil politic, ca fondator şi organizator al unui nou partid de dreapta, ca viitor candidat la preşedinţia ţării, ca istoric compromis, ca politician arogant cu minciuna pe buze, ca spălător de cadavre politico-portocalii.
  Revolta socială nu a putut fi potolită de „fardarea politică”, „de cosmetizarea” manipulată de Băsescu.
  3. RĂSTURNAREA GUVERNULUI M.R.UNGUREANU. În mod surprinzător, o moţiune de cenzură a pus capăt unei guvernări cosmetizate de 78 de zile. „Omul providenţial” M. R. Ungureanu a fost trimis în şomaj.
  Un rol special l-au jucat unii parlamentari care au înţeles necesitatea unei schimbări cerută de revolta populară. Rămâne de văzut cât ţine, cât de fragilă este această „nouă majoritate” din Parlament şi dacă a fost numai una conjuncturală şi de scurtă durată.

  III. PLANURILE LUI BĂSESCU. COMPROMITEREA ŞI DEZMEMBRAREA USL.
  PLANUL A L-a desemnat ca prim-ministru pe Victor Ponta, cu scopul de a-l trânti în Parlament şi a-l face de râs, a-l compromite. Planul a eşuat în această primă etapă. Nişte parlamentari s-au hotărât să părăsească barca lui Băsescu şi în Parlament s-a format o „majoritate conjuncturală” pentru schimbare.
  Există informaţii că Băsescu personal împreună cu fruntaşii din PDL au exercitat toate presiunile şi „toate metodele şi promisiunile” – pentru trântirea guvernului Ponta. Este surprinzător faptul că nu au reuşit, la banii, funcţiile şi promisiunile puse la bătaie.
  PLANUL B Are ca scop discreditarea masivă şi rapidă – prin toate mijloacele şi pe toate căile – a Guvernului Ponta şi a USL – până la alegerile parlamentare.
  Cum? Aruncarea pe noul guvern a răspunderii pentru toate nenorocirile provocate poporului român de guvernările Băsescu – Boc – Ungureanu, prin intermediul aparatului de propagandă de care dispun şi cu sutele de milioane şi miliardele de euro din banii publici pe care i-au acumulat – timp de 8 ani de regim dictatorial. Nu trebuie subestimaţi.
  Cu o „majoritate fragilă” în Parlament nu se pot adopta politici şi legi pe problemele de fond economice şi sociale, care să aducă îmbunătăţiri substanţiale la nivelul aşteptărilor celor care trăiesc din muncă. Această situaţie trebuie să fie explicată populaţiei de Guvernul Ponta.
  Băsiştii încearcă să canalizeze nemulţumirile sociale şi revolta socială împotriva guvernului Ponta. Noii guvernanţi trebuie să explice în mod clar şi precis starea economiei, dezastrul fără precedent în istorie lăsat de guvernarea Băsescu – Boc – Ungureanu: vistieria este goală şi datoria externă colosală; limitele unei guvernări scurte care nu dispune de o majoritate solidă în Parlament (ceea ce se poate produce numai după alegerile parlamentare din noiembrie).
  Băsiştii nu recunosc nenorocirile provocate poporului român prin politicile lor profund greşite; în mod mincinos şi fără ruşine se consideră „salvatori”, „invincibili”, „ca pisica pe care o calcă de 10 ori maşina şi tot se ridică”.
  Pentru înşelarea electoratului pedeliştii, băsiştii, nu se dau în lături de la nimic; îşi schimbă culoarea din portocaliu în verde; îşi schimbă denumirea în mişcare populară sau altfel, îşi creează o nouă mişcare cu „ungurenii mei”.
  „Cosmetizarea” şi „fardarea” politică va continua. M. R. Ungureanu şi-a anunţat participarea la campaniile electorale ale portocaliilor, pe care îi ademeneşte drăgăstos cu lozinca – „fiţi ungurenii mei”.
  Preşedintele Băsescu, cu poziţia sa partizană, prin violarea grosolană a Constituţiei, cu agresivitatea-i cunoscută, este coordonatorul mişcării pentru conservarea regimului dictatorial portocaliu.
  Falsele sale declaraţii despre „relaţii instituţionale” cu noul guvern Ponta sunt pentru îmbrobodirea naivilor. Năravurile dictatoriale statornicite timp de 8 ani – vor ieşi din nou la iveală. Un început s-a făcut – prin „poruncile” transmise cu prilejul depunerii jurământului de către noul guvern Ponta.
  Rămâne memorabil gestul, total inelegant faţă de profesorul Marga, căreia i-a refuzat la început să-i dea mâna şi i-a făcut ameninţător cu degetul, ca să înţeleagă toţi cetăţenii că nu are de gând să-şi modifice comportamentul lipsit de respect fată de semeni.
  Domnul Băsescu, traseistul politic nr.1 al naţiunii, traseistul suprem, fost comunist de seamă, fost social-democrat „convins” de stânga 15 ani (1990-2005), devenit într-o noapte „creştin-popular” de dreapta – tot „convins”, în fapt un politician lipsit de convingeri – este „marele prestidigitator politic”; domnia sa vrea să facă în continuare jocurile politice în România prăbuşită economic şi social sub loviturile politicilor greşite ale regimului portocaliu în anii crizei economice prelungite.
  ٭
  ٭ ٭
  Milioanele de cetăţeni cinstiţi care trăiesc din muncă, cu toate marile lor nemulţumiri, trebuie să înfrunte forţele agresive băsiste, gata să-i înşele din nou şi să le ia voturile.

  IV. MOŞTENIREA DEZASTRUOASĂ BĂSESCIANĂ. Societatea civilă, prin toate organizaţiile şi grupările sale, are datoria să elucideze pentru milioanele de salariaţi şi de pensionari, pentru milioanele de săraci ai României – dezastrul economic pe care-l lasă moştenire guvernarea Băsescu – Boc – Ungureanu.
  Cu cifre şi argumente, trebuie arătat că la noi cumplita criză economică s-a prelungit; şomajul este în masă; sunt prezente efectele grele ale tăierilor masive de salarii şi pensii, de alocaţii sociale decise de Băsescu şi acoliţii săi; sărăcia este generalizată şi cuprinde milioane de oameni; viaţa a devenit imposibilă pentru cei care trăiesc din muncă.
  Zeci şi zeci de miliarde de euro de la bugetul ţării au fost pierdute, furate, risipite – prin evaziunea fiscală şi contrabandă, prin „cota unică” de impozitare, prin neutilizarea fondurilor europene gratuite, prin jefuirea bugetului curent, prin cheltuieli inutile, risipă şi investiţii neproductive şi extravagante.
  Supraîndatorarea ţării de către regimul Băsescu (cu peste 100 miliarde de euro) reprezintă o povară greu de suportat, care apasă sufocant generaţiile de azi şi de mâine.
  O calamitate moştenită este Acordul cu FMI (2011-2012), prost întocmit şi prost negociat, care conţine politici profund greşite. Anumite corecţii ce trebuie negociate nu pot fi decât minore – până la expirarea acestuia. Nenorocirile de bază provocate de acest Acord cu FMI – rămân ca o grea moştenire.
  Tot o calamitate este şi Pactul Fiscal al UE (adresat ţărilor din zona Euro), dar pe care şi-a pus semnătura în mod grăbit domnul Băsescu, dacă nu va fi renegociat prin voinţa Franţei şi a altor ţări europene. România trebuie să adere la zona euro numai atunci când va fi pregătită prin realizarea efectivă a politicilor de convergenţă formală şi reală.
  Este misiunea societăţii civile să elucideze pentru milioanele de cetăţeni cinstiţi ai acestei ţări – dezastrul economic lăsat moştenire de regimul Băsescu – Boc şi necesitatea înlăturării pe cale democratică, prin vot popular, a acestui regim dictatorial extrem de dăunător.

  22 mai 2012

  Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”

  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

 13. 14 lucian mai 22, 2012 la 8:32 pm

  Off topic….Domnule Nastase, stiu ca domnul prim ministru Ponta asculta de dumneavoastra. Ati putea sa-l sfatuiti sa retraga proiectul de lege privitor la impozitarea in avans a tranzactiilor bursiere? Ar fi aberant sa se plateasca un impozit pe un castig care inca nu a aparut si care este incert ca va aparea!!! Piata bursiera in Romania este extrem de volatila, niciodata nu ai predictibilitate si de aceea e foarte greu sa estimezi cat vei castiga intr-un an. De ce nu se ia impozit in avans pe salariu, ca acela este cat de cat mai sigur ca il vei obtine? Statul cere niste bani in avans pentru ca….nu gasesc o explicatie. USL va pierde cateva mii de voturi din start, apoi, pe langa cele ale investitorilor, le va mai pierde si pe cele ale familiilor acestora. Urasc PDL-ul, dar il voi vota daca promit revenirea la impozitarea DUPA ce castigul a aparut.
  Sanatate!!

 14. 15 Porthos mai 22, 2012 la 8:40 pm

  @ Adrian Năstase

  Faptele Monicăi Macovei, descrise pe site-ul http://www.codulzambaccian.ro, par a fi de natură penală. Nu ar trebui judecată pentru asta? Așteptăm ca Parchetul să se „autosesizeze”?

 15. 16 Porthos mai 22, 2012 la 8:46 pm

  @ Adrian Năstase

  Scuze… am uitat că am fost demascat ca „ungurean”. Deci reiau din perspectiva cealaltă: imixtiunea politicului în justiție… dosarele de corupție ale lui AN… atacarea Monicăi Macovei, reformatoarea justiției…

  Mă rog, nu mă puneți să dezvolt că nu-mi iese. Ungurean-ungurean, dar Monica Macovei nu mi-a fost simpatică niciodată.

 16. 17 nastase mai 22, 2012 la 9:18 pm

  Iuliu Ratiu,

  daca ati trait in Romania inainte de ’89 stiti probabil diferenta dintre activitatile procurorilor si cele ale cercetatorilor din institute. Daca nu, nu.

 17. 18 dlnimeni mai 22, 2012 la 9:21 pm

  Domnule Nastase, va multumesc pentru datele puse la dispozitia publicului pe site, efortul de documentare a fost considerabil. Cred ca, in timp, vor iesi la iveala si alte fapte ale dnei Macovei. Nu stiu daca si cit oamenii „rotiti” de presedintele Basescu si de dna Macovei le vor fi loiali, probabil numai atit timp cit cei doi au posibilitatea de a exercita control strict asupra lor, ca si presiuni si santaje. Cu speranta ca eforturile dumneavoastra nu sunt in zadar.

 18. 19 blogideologic mai 22, 2012 la 9:30 pm

  @Ghiţă
  Geană la articolul ăsta despre Transnistria din NYT http://opinionator.blogs.nytimes.com/2012/05/22/transnistrian-time-slip/?hp

 19. 20 blogideologic mai 22, 2012 la 9:38 pm

  @ Adrian Năstase
  Cred că @lucian are multă dreptate în chestiunea impozitărilor pe Bursă. Şi în general organizarea corectă a Bursei româneşti constituie încă o problemă nerezolvată.

 20. 21 dlnimeni mai 22, 2012 la 9:45 pm

  Iuliu Ratiu: interesanta formula dumneavoastra de a reafirma sloganul basescian conform caruia toti sunt la fel. Nu sunt toti la fel, asa cum nu au fost toti la fel: pe vremea lui Ceausescu, un procuror nu era la fel cu un cercetator sau cu un profesor. Nu cred ca trebuie sa va lamuresc ce era un procuror ceausist deoarece sunt convins ca si dumneavoastra ati fost un „ceva” ori un „cineva” ceausist. Dna Macovei ne ofera, destul de des, motive sa credem ca nu se poate debarasa de vechile obiceiuri si, daca este cazul, atunci va pot exemplifica cu texte chiar din articolele de pe blogul ei. Totusi, in anumite cazuri, chestia cu toti sunt la fel pare interesanta: de ecemplu, pe mine ma intereseaza sa traiesc la fel de bine ca Traian Basescu: cum procedam, sa ajung eu sa traiesc la fel de bine ca el sau sa ajunga el sa traiasca la fel de bine ca mine?

 21. 22 Ghita Bizonu' mai 22, 2012 la 10:26 pm

  Cea mai buna definitie a reformei macaviste este cesrtia cu reincadrarea in magistaturta a 2 judecatoare.
  Una de la Galati se „remarcase” omitznd sa scie niste docomente. Ca atare vreo 480 de insi erau pe afar cand trebuiau sa fie la „pension” Si nu era vorba doar de furtisaguri si gainarii .. ci si de vreo 2 tenative de omor, un viol si niste talharii.
  A doua fusese acuzata – si cam prinsa – de mita. Insa aia a sustinut ca mitanricu era noaml sa ii dea bani ca ea intretinuse relatii neprincipaile cu ala!
  Ambele amandoua podoabe au fost reintegrate de mme Breton imediat dupa ce a devenit Sinsutra de inJustie…

 22. 23 Romanasii mai 23, 2012 la 5:31 am

  @ Iuliu Ratiu
  Daca faceti o comparatie intre activitatea unui procuror ceausist si a unui profesor, cercetator din acea vreme, cred ca ori nu ati trait acele vremuri, ori aveti boneta portocalie care va tulbura judecata. Din ce ati spus dvs, reiese ca toti cei care au trait in Romania inainte de ’89 sunt ceausisti. Va dati seama ca e o greseala, fiindca nu-mi permit sa va spun ca e o prostie.

 23. 24 ZOE, fii barbata ! mai 23, 2012 la 7:38 am

  @Iului Ratiu,

  Sper ca numele pe care îl porti sa nu aiba nicio legatura cu numele lui Ion Ratiu ! Acest domn, nu merita o asemenea asociere.
  Daca tu numesti un profesor sau cercetator, care a lucrat pe vremea împuscatului „ceausist”, înseamna ca toti cei care au apucat acea perioada
  sinistra si au lucrat în acele timpuri, sunt ceausisti.
  Ori habar n-ai, ori esti rau intentionat si nu vrei sa faci diferenta între adevaratii ceausisti si restul cetatenilor. Nu ma apuc acum sa-ti dau nume, noi îi stim foarte bine cine sunt, tot la fel cum îi reperam si pe cei carora desi nu le cunoastem numele, le vedem apucaturile ceausiste de care nu se pot dezbara, pentru ca le au în sângele si constiinta lor. Ne place sau nu , ceausismul a fost o molima de care multi au fost atinsi, unii s-au vindecat si sunt de apreciat – înseamna ca au evoluat moral si spiritual – iar altii au ramas marcati pe viata. Simplu, nu ?!

 24. 25 blogideologic mai 23, 2012 la 7:40 am

  @ Iuliu Ratiu
  Un procuror avea dreptul să umble în permanenţă cu un revolver la el. Aşa că Monica Macovei ţinea pistol şi cartuşe în poşetă înainte de 1989.

 25. 26 ZOE, fii barbata ! mai 23, 2012 la 9:09 am

  Rectific : Iuliu Ratiu

 26. 27 Maximmouse mai 23, 2012 la 9:30 am

  Stimata Gazda,

  Excelenta postare! Iata cum cifrele si faptele prezentate cu acuratete conduc la concluzii corecte.

  Nu contest , ca si in cazul lui m r u , am avut fata de printesa intunericului o aversiune si o repulsie de neinlaturat. Bine, pe acela l-am vazut la treaba de cand era ministru de externe si m-a oripilat, in privinta aceleia , necunoscand in amanunt „lucrarile ” sale, decat ce razbatea in presa de opozitie imaginea nu era completa….imi amintesc ca acela care a fost guvernator in delta, parca , spunea cu admiratie de ea: este vamaiota…pfffff…. ce sa zic…focul lui ardei.

  Numai un monument de cinism putea sa faca asemenea lucruri.Nu trebuie contestata dibacia cu care satana si-a ales uneltele, cred ca sunteti de aceeasi parere. Ma uit adesea la ea, inainte de a schimba , evident , programul , si ma gandesc: pentru ce se zbate atata? PENTRU CE A ADUS TARA ASTA INTR_UN HAL FARA DE HAL? Trebuie sa moara copiii mei ca sa traiasca copiii ei si copiii lui satanail & ?

  Cred ca exista , totusi, o explicatie medicala….mitomania este un diagnostic usurel….aceasta este asasin de natiune…nu ar trebui sa umble libera…parerea mea.

 27. 28 Maximmouse mai 23, 2012 la 9:32 am

  @Iuliu Ratiu

  Nea’ Iulica, da de ce faci tu de ras un nume istoric….nu cumva esti Iuliu Ratiu…Cotoi?

 28. 29 santinela mai 23, 2012 la 10:27 am

  Mai fratilor cred ca lui IULIU RATIU trebuie sa i se explice prima data ce inseamna un profesor.Apoi cu singurul lui neuron va merge mai departe fara ajutor.Adica pina la colt de strada !

 29. 30 George Ban mai 23, 2012 la 10:33 am

  @Iuliu Ratiu

  Hai cã eşti dãştept!

 30. 31 Aya mai 23, 2012 la 11:51 am

  MONICA MACOVEI A FALSIFICAT DOCUMENTELE DE TRANSPORT IN OPERATIUNEA “TIGARETA II”

  (TRAIAN BASESCU- VIKTOR BOUT- TRAFIC ARMAMENT, continuare 3)

  Pretinsele documente pe care Traian Basescu, in calitate de ministru al Transporturilor, le-a predat organelor de cercetare penala- si care au devenit proba in Operatiunea “Tigareta II”- sunt false.

  Ele au fost falsificate de Monica Macovei (avocat al firmei Business Woman, in epoca) prezenta pe Aeroportul militar Otopeni in noaptea de 16/17 aprilie 1998.

  Mai clar, ea este femeia prezenta pe aeroporul Otopeni, in zona in care se descarcau tigarile (Operatiunea Tigareta II) in noaptea de 16/17 aprilie 1998 (a carei identitate nu a fost facuta publica, din ratiuni lesne de inteles).

  In fapt, Monica Macovei a falsificat documentele de transport intr-o maniera grosiera, cu certitudinea ca are acoperirea necesara prin Traian Basescu in aceasta operatiune de mare criminalitate transfontaliera organizata.

  Iata datele din documetele falsificate de Monica Macovei pentru a mistifica realitatea in Operatiunea Tigareta II (mai exact, pentru a acoperi o operatiune de mare criminalitate tranformtaliera organizata, in care au fost implicati Traian Basescu- avand autoritatea ministrului Transporturilor, in epoca- si traficantul de armament Viktor Bout- vechi colaborator, in materie, al lui Traian Basescu):

  “Transportul de tigari, cu aeronava ucraineana de tip IL-76, UR-UCA, zborul SFB-1651/2 din 16/17.04.1998.
  In „Cargo Manifest” (falsificat) erau mentionate:
  operatorul (Air Sofia),
  nr. zborului (SFB-1652),
  data (16.04.1998),
  nr. crt. al facturilor pentru marfa incarcata (3034; 3036; 3037),
  cantitatile (cate 1000 de baxuri pe fiecare factura),
  natura marfii (Cigarettes),
  greutatea/1000 baxuri (15.400 kg) si greutatea totala (46.200 kg).
  „Cargo Manifest” (intocmit in fals de Monica Macovei) era insotit de trei documente detaliate pentru fiecare factura. In fiecare dintre acestea este trecut vanzatorul (Papastratos SA – Piraeus Greece), cumparatorul (Business Woman Improes SRL – Bucharest Romania), aeroportul de incarcare (Athens), aeroportul de destinatie (Otopeni – Bucharest), cantitatea (1000 baxuri), denumirea marfii (Cigarettes „Assos International”), greutate (15.400 kg).

  Cateva lamuriri:
  In mod corect, Cargo manifest este completat, obligatoriu, pe calculator, deoarece el este transmis companiilor aeriene si altor beneficiari de informatii, prin sistemul international de telecomunicatii aeronautice dedicat (S.I.T.A.). Persoana care-l intocmeste trebuie sa fie autorizata in operatiuni de handling si raspunde pentru modul in care s-a realizat centrajul avionului.

  FALSUL INTOCMIT DE MONICA MACOVEI:
  Cargo manifest pentru zborul Air Sofia (prin care au ajuns pe Otopeni militar, in noaptea 16/17 aprilie 1998, tigarile destinate trocului tigari- armament) este completat de mana.
  Se mentioneaza, in mod fals, ca avionul ar fi decolat de la Atena cu destinatia Bucuresti – ceea ce este fals, intrucat a decolat de la Sofia cu destinatia Bucuresti Otopeni.

  Pentru intocmirea falsului in acte, Monica Macovei a folosit si un formular tipizat, apartinind companiei de transport aerian de stat Olympic Airways, pe care l-a completat de mana, incercand sa lase impresia ca ar fi fost completat de un angajat al firmei de handling Interservice S.A. de pe aeroportul din Atena.

  In mod evident falsul a fost intocmit de Monica Macovei in graba- si fara teama de consecinte- intrucat nu si-a dat osteneala nici macar sa se documenteze in legatura cu detaliile esentiale pentru un astfel de document.
  Astfel, Monica Macovei a comis greseli flagrante. Dau un exemplu: codificarea I.A.T.A. pentru aeroportul Atena este compusa din 3 litere si nu din 4. Pentru a nu mai discuta de modul cel putin ciudat in care apar numerotate containerele de marfa : 3034, 3036, 3037.

  Pe marginea de sus a Cargo manifest cu sigla Olympic Airways, completat de mina de Monica Macovei (pentru a mistifica realitatea in cazul operatiunii Tigareta II) apare scris ATTN : MR.ANDREI ( pentru a fi foarteclar: in atentia dl. Dan Andrei-directorul AACR).
  Monica Macovei, prin acest fals intocmit cu propria sa mana, a vrut sa simuleze ca documentul ar fost trimis de omologul lui Dan Andrei, directorul AAC din Grecia.

  Nu trebuie sa fie cineva expert grafolog – trebuie doar sa fi vazut, cu o ocazie, un text scris de mana (atat “de rand” cat si de tipar) de Monica Macovei pentru a realiza ca ea a falsificat acel Cargo.

  Dincolo de faptul ca Olympic Airways are propriul serviciu de handling si nu „imprumuta” formulare pentru Interservice- si ca nici Interservice nu recunoaste ca acel Cargo manifest ar fi completat de angajatii sai:

  Prin intermediul cui a intrat Monica Macovei in posesia formularului (in alb) tipizat, apartinand companiei OLYMPIC AIRWAYS – mai exact de la biroul companiei din Aeroportul International Bucuresti Otopeni?

  (Va urma)


 1. 1 Monica Macovei – definitia mitomanei anticoruptie! | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe mai 22, 2012 la 2:38 pm
 2. 2 Cine este “luptatoarea anticoruptie” Monica Macovei? « Hai ca se poate! Trackback pe mai 22, 2012 la 3:50 pm
 3. 3 Somajul… « Motanul Incaltat Trackback pe mai 22, 2012 la 8:31 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: