„Primavara baladelor” – dupa 40 de ani

In 1972, impreuna cu cativa prieteni, organizam la Universitatea din Bucuresti, festivalul de muzica si poezie „Primavara baladelor”.  Un exercitiu de cultura ce a durat  destul de multi ani. Este adevarat, acum sunt alte forme de exprimare muzicala specifice noilor generatii. Atunci, a fost insa un eveniment extraordinar, cu multe efecte in timp. 

Mi-am adus aminte de lucrurile astea, reintalnindu-l aseara pe Mircea Baniciu, care – atunci – facea parte din formatia Phoenix, formatie care, in prima zi a festivalului, a fost prezenta  in Aula Universitatii, intr-un concert de gala. Au trecut multi ani de atunci..

84 Responses to “„Primavara baladelor” – dupa 40 de ani”


 1. 1 Doru Coarna mai 13, 2012 la 9:04 am

  Primavara asta ne-ati luat tare, despre flori, acum despre balade…

  Nostalgie? Acum cand guvernul incepe sa caute solutii?

  Va mai inteleg pana la termenul urmator…

  Oricum, in ’72 inca nu aparuse „mugur de fluier”.

 2. 2 Theodora mai 13, 2012 la 9:27 am

  Domnul presedinte Adrian Nastase despre bloguri, facebook si internet – 24 septembrie 2011
  http://www.livestream.com/newsarad/video?clipId=flv_4bc35a6a-fd05-438d-ad94-355478a689a3

 3. 3 dlnimeni mai 13, 2012 la 9:40 am

  Tot asa ii sticlesc ochii cind aude de porc, de cirnati si de vin? Altfel, ii urez multa sanatate si viata lunga.

 4. 4 Porthos mai 13, 2012 la 9:58 am

  @ Adrian Năstase (off topic)

  În dimineața aceasta l-am urmărit pe Victor Ponta la ProTv la emisiunea „După 20 de Ani”. A început bine, însă atunci când a fost pus în fața chestiunilor economice a început să bată câmpii.

  Clonă sau nu, Mihai Răzvan Ungureanu e la ani lumină distanță de junior. Dar ca să fiu „fair”, trebuie să spun că Victor Ponta este cu siguranță un prim-ministru mai bun decât Emil Boc.

  Cred că problema lui Victor Ponta în materie de economie, poate fi corectată de către o echipă de consilieri. Cei nominalizați până acum, Daniel Dăeanu sau Liviu Voinea sunt doi caraghioși care-l expun ridicolului. Niciunul din ei nu a făcut nimic remarcabil.

  Ar fi de preferat să discute cu Președintele Consiliului Fiscal, Ionuț Dumitru, care este și economist-șef al Raiffeisen Bank, o personalitate indiscutabilă în materie de economie. Sau cu oricare din membrii Consiliului Consultativ pentru Mediul de Afaceri (cu excepția caraghiosului de Ionel Blănculescu – încă nu îmi explic cum o astfel de nulitate a apărut acolo).

  Un link interesant despre opinia lui Ionuț Dumitru privind creșterea salariilor bugetarilor, cerută atunci (martie 2011) de Traian Băsescu: http://m.evz.ro/news/970553

  Din păcate singurul lucru la care se pricep politicienii noștri actuali sunt promisiunile și mita electorală (din banii publici).

 5. 5 dlnimeni mai 13, 2012 la 10:11 am

  Scuze pentru off topic, insa cred ca merita: dupa ce dl Basescu a jucat si, ca jucator, ne-a indatorat cu 10 miliarde de euro, am avut aici un comentariu in care afirmam ca vremurile in care cetatenii platesc la gramada datorii facute pentru bani despre cheltuirea carora publicul nu stie nimic au trecut si ca datoria de 10 miliarde trebuie platita de catre cei care au primit si / sau au utilizat acei bani in mod direct. Iata, astazi, un titlu despre demonstratiile spaniole (Antena 3):”Mii de protestatari pe străzile din Spania: Nu plătim datoria voastră!”. Va multumesc pentru citirea acestui comentariu.

 6. 7 blogideologic mai 13, 2012 la 11:47 am

  @ Porthos/Victor V. spune : „Cred că problema lui Victor Ponta în materie de economie poate fi corectată de către o echipă de consilieri. Ar fi de preferat să discute cu Președintele Consiliului Fiscal, Ionuț Dumitru.”
  Care este şi omul credincios al lui Traian Băsescu. Astfel, indirect, Traian Băsescu îi va trasa politica economică domnului Victor Ponta.

 7. 9 Baronul Munchhausen mai 13, 2012 la 2:01 pm

  MA-NGrozesc cand vad cum a inceput cu stangul acest guvern mult prea laudat de gazda blogului;
  MA-NGrijoreaza faptul ca Ponta nu realizeaza cat pierde neluand el masura ce se impune fara a mai astepta nu stiu ce rapoarte de la Academie(chiar, ce are sula cu prefetura?)
  MA-NGheatza ideea ca si urmatorii ministri luati la puricat o sa cada precum popicele;
  MA-NGhesuie ganduri negre cand il vad pe deaconu la cultura, pe marga la externe si pe constantin la agricultura

  E drept, azi e 13 mai, si eu sunt superstitios…

  P.S.1 Asteptam ca gazda acestui blog sa fie mai vizibil si transant in problema Mang, jurist fiind, precum m-as fi asteptat sa aprecieze in mod public prestatia D-nei Macovei in PE.
  P.S.2 Aceasta este doar o interventie ocazionala, nu am de gand sa mai postez….

 8. 10 Porthos mai 13, 2012 la 2:32 pm

  @ blogideologic

  Scuză-mi neștiința. Cum ai ajuns la concluzia că Ionuț Dumitru este „omul credincios al lui Traian Băsescu”?

 9. 11 ES mai 13, 2012 la 3:07 pm

  Balade, muzica folk … parca nu-ti mai vine sa crezi ca au existat tineri in Romania care le ascultau …
  Nu-ti mai vine sa crezi ca existau tineri care citeau si recitau poezii …

  Cat priveste situatia actuala…

  Pentru a avea succes domnul Ponta trebuie sa actioneze cu hotarare pentru debirocratizarea si profesionalizarea administratiei, reducerea (de preferat ar fi stoparea) furtului prin contracte cu statul, anchetarea celor vinovati de abuz de putere si distrugerea economiei nationale si crearea unui cadru legal predictibil.

  Totul trebuie sa fie transparent si cat mai simplu. Nu mai trebuie sa existe cozi in relatia cu statul. Folositi noile tehnologii la maxim. Avem una dintre cele mai mari viteze la internet din lume … folositi aceasta tehnologie pentru inlaturarea birocratiei (de exemplu o varianta de statut standard pentru crearea unei firme, in care sa nu se mai solicite aprobarea judecatorului si actele sa fie date in 24 de ore – 90% din firmele create nu au nevoie de procedura birocratica si nefolositoare existenta acuma).

  Alta idee ar fi – adresa publica de e-mail pentru fiecare cetatean din Romania, care sa fie atasata actului de identitate si in care sa primeasca toate sesizarile si administratiei de stat cu privire la situatia lui financiara sau juridica.

  Idei d-astea am cu miile (si sunt sigur ca si dvs.) asa ca nu mai continui cu ele.

  Din punct de vedere economico-financiar are consilieri foarte puternici dupa cum am vazut (Florin Georgescu, Daniel Daianu, Liviu Voinea) si nu-mi fac mari probleme ca n-o sa gaseasca solutii.

  …apropo, pentru caile ferate poate ar trebui sa aduceti un pensionar japonez, fost manager la Caile Ferate Japoneze.

 10. 12 Draghi Puterity mai 13, 2012 la 3:20 pm

  @Porthos

  Asadar tu sustii ca economistul shef al unei banci private straine ar da lui Ponta cele mai bune sfaturi in interesul romanilor? Can anybody tell me what’s wrong with this picture?

 11. 13 Adrian B. mai 13, 2012 la 4:01 pm

  @Porthos

  MRU priceput in economie ? Cam la fel cum va pricepeti d-voastra la scris ! Apropo, intrebati-i pe cei care au firme cum au apreciat initiativele economice ale lui MRU …Ca pe d-voastra , oricum nu va suspectez sa fi desfasurat vreo activitate economica sau sa fi avut vreun angajat in aceasta viata!
  Cat despre d-ul Ponta , RESPECTUL MEU ! Nota 10 !

 12. 14 dsv mai 13, 2012 la 5:23 pm

  Declaratia lui Ponta (de azi-dimineata) despre aducerea tinerilor in guvern mi-a produs stupoare ! Credeam ca principalul criteriu este competenta ! Si ce inseamna tanar ? Pana la 30 de ani ? 35 ? 40 ?
  Baiatul asta crede ca lumea a inceput cu el !
  Urata declaratie.

 13. 15 Ghita Bizonu' mai 13, 2012 la 5:42 pm

  Poate cea mai importanta masura economica pe care ar putea-o lua acest givern ar fi reducerea „comisioanelor” la „traditionalul si istoricul” 5%!
  Ca se aude ce 30, 40%!!

 14. 17 George Ban mai 13, 2012 la 6:11 pm

  Baronul M,

  Ce sa aprecieze Dnul Nastase? „Prestatia Dnei Macovei in PE”? E cel mai tare banc de saptamana asta!

  In rest, e laudabil ca ai doar „interventii ocazionale”. Sanatate!

 15. 19 George Ban mai 13, 2012 la 6:15 pm

  In legatura cu cazul Mang:

  Primul ministru acorda credit Academiei (care numai pro-USL nu este!) si va respecta concluziile sale. Cine ce mai vrea?

 16. 20 M.Voicu mai 13, 2012 la 6:19 pm

  @blogideologic mai 13, 2012 la 11:47am
  La o dezbatere organizatã de Fundaţia Voiculescu la Biblioteca Academiei când se lansase ”ideea” împrumutului gigantic, pentru datorii în care statul parcã avea doar 1,9 miliarde, am propus, cu cel mai blând ton ferm: sã plãteascã datoriile cine le-a fãcut ! (@dlnimeni mai 13, 2012 la 10:11am – mulţumesc).
  Mircea Geoanã conducea şedinţa şi mi-a dat dreptate, ca şi pentru revizuirea sistemului de redevenţe (i-o fi cauzat ?).
  Dl.Ionuț Dumitru, şi el la Prezidiu, se foia, ca delegaţia OMV când am cerut în Adunarea Generalã Petrom sã nu intre în contractul de privatizare şi resursele, care prin Constituţie sunt inalienabile.
  @Porthos mai 13, 2012 la 9:58am nu-l apreciazã pe Daniel Dăeanu (care s-a opus ”investiţiei” române în favoarea… Bell Helicopters, da-i place Președintele Consiliului Fiscal, Ionuț Dumitru – egzemplu de management privat în cestiunile statului !

 17. 21 Porthos mai 13, 2012 la 6:45 pm

  @ Adrian B.

  Stimate domn, MRU a fost primul șef de guvern (vorbesc firește de România) care a spus că a luat în considerare reducerea CAS-ului (la angajator).

  E bine că nu mă „suspectați”. Este evident cât de mult vă pricepeți. Cu siguranță și dumneavoastră ați putea fi un excelent consilier pentru probleme „economice” al lui Victor Ponta.

  „Premierul” continuă să vorbească de majorări salariale pentru bugetari și pensionari. Într-o Europă aflată în criză de lichidități, acest lucru este sinucidere. PSD/USL are toate șansele să dispară ca partid, dacă ceva rău se întâmplă cu economia în următoarele 6 luni.

  Primul semnal, deprecierea rapidă a cursului de schimb, mi se pare un semn de avertizare pe care și un diletant ca domnul Ponta ar putea să-l înțeleagă. Sper doar că a discutat înainte cu guvernatorul BNR și că înțelege consecințele.

  Să ne reamintim că în momentul preluării puterii, România era (și încă este) perfect sigură din punct de vedere financiar. Populismul naiv al lui Victor Ponta ne poate înscrie rapid pe traiectoria Greciei, Italiei sau Spaniei. Sau și mai rău a Ungariei.

 18. 22 Porthos mai 13, 2012 la 6:49 pm

  @ Draghi Puterity

  Cu siguranță! Pare complet rupt din peisaj sârbul cu pretenții de neamț, care pune întrebări naive.

  Banca de care vorbești ESTE românească: are în general angajați români, plătește impozite aici și cel mai important este persoană juridică română. Doar proprietarii sunt austrieci. Dar e inutil să discut cu tine astfel de subiecte.

 19. 23 Florea Dumitrescu mai 13, 2012 la 7:08 pm

  CĂTRE MINISTERUL PUBLIC

  PROPUNERI DE DOSARE PENALE PENTRU
  PĂGUBIREA PENSIONARILOR

  1. Curtea Constituţională, prin deciziile nr. 223 şi 224 pronunţate în data de 13 martie 2012, a stabilit în unanimitate de voturi, că interpretarea corectă a art. 259, alin (2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii este aceea că impozitul în procent de 5,5% (contribuţia de asigurări de sănătate) se aplică numai asupra veniturilor din pensii care depăşesc 740 lei. Decizia este definitivă şi general obligatorie.
  Argumentaţia reţinută în motivarea soluţiei pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale este prezentată în cuprinsul deciziilor, care au fost publicate în Monitorul Oficial al României (nr. 256 din 18 aprilie 2012).

  2. Efectul economic şi social al interpretării şi aplicării greşite a Legii 95/2006 de către autorităţi a fost groaznic, a afectat viaţa a milioane de pensionari, a provocat mari nemulţumiri sociale, manifestări de indignare şi revoltă exprimate în presă, la televiziune şi în demonstraţii de stradă în numeroase localităţi.
  A fost un act de nedreptate socială, care se adaugă şi altor nedreptăţi sociale şi mai mari – făcute milioanelor de pensionari de regimul Băsescu-Boc.
  Fiind într-un stat de drept, având în vedere gravitatea excepţională a situaţiei, trebuie sancţionată această nelegiuire prin dosare penale deschise guvernanţilor implicaţi.

  3. Nedreptatea socială s-a făcut în proporţii de masă – la milioane de cetăţeni (peste 2 milioane de pensionari).
  A fost păgubit în medie cu 40 de lei fiecare pensionar, ceea ce înseamnă peste 40 de pâini, sau nişte medicamente, sau nişte plăţi de întreţinere.
  Nelegiuirea s-a săvârşit începând cu data de 1 ianuarie 2011 şi a durat 16 luni.
  Guvernele Boc şi Ungureanu, deşi au primit numeroase sesizări, nu au reacţionat conform legii, ceea ce înseamnă o gravă neglijenţă în serviciu.

  4. Vinovăţiile pentru nelegiuirea de mai sus au o mare întindere şi pun în discuţie atât Guvernul şi Parlamentul, cât şi mai multe ministere, Casa Naţională de Sănătate şi Casa Naţională de Pensii.
  a) Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 107 din decembrie 2010 – pentru modificarea şi completarea legii nr. 95/2006, semnată de primul-ministru Emil Boc – nu a clarificat situaţia şi a creat ambiguităţi (îndeosebi la art.1, pct.7)
  Se reţine, totodată, o critică severă: de ce modificarea nu s-a făcut printr-o lege supusă aprobării Parlamentului într-o problemă socială de mare importanţă care priveşte viaţa a milioane de pensionari şi s-a ales calea către ordonanţa de urgenţă, practică criticată de societatea civilă, deoarece ocoleşte organul legiuitor. Această ordonanţă reprezintă un abuz şi o neglijenţă în serviciu.
  b) Din deciziile 223 şi 224 ale Curţii Constituţionale reiese că Preşedintele Senatului, domnul Vasile Blaga şi Preşedintele Camerei Deputaţilor, doamna Roberta Anastase nu au comunicat Curţii Constituţionale punctele lor de vedere, ceea ce dovedeşte o mare neglijenţă în serviciu într-o problemă de mare importanţă socială.
  c) Din deciziile Curţii Constituţionale rezultă că autorităţile nu au interpretat şi aplicat corect şi unitar legea.
  Miniştrii de Finanţe, Miniştrii de la Sănătate, Miniştrii de la Muncă, conducătorii Casei Naţionale de Sănătate şi ai Casei Naţionale de Pensii au dat dovadă de neglijenţă în serviciu, nu au sesizat Guvernul şi Parlamentul asupra pagubelor create milioanelor de pensionari timp de 16 luni.
  d) Curtea Constituţională a dat deciziile sale 223 şi 224 pe baza încheierilor pronunţate la 10 noiembrie 2010 de Tribunalul Braşov (deci după 15 luni) şi pe baza încheierilor pronunţate la 5 mai 2011 de Curtea de Apel Cluj (deci după 9 luni).
  e) Curtea Constituţională nu a dat o hotărâre adecvată pentru pagubele provocate pensionarilor – în trecut – timp de 16 luni. Decizia sa se referă numai la viitor.
  Urmează ca Guvernul şi Parlamentul să dea soluţii şi pentru pagubele din trecut – pentru cele 16 luni.

  5. Pentru deciziile greşite generatoare de pagube pentru milioane de pensionari trebuie făcute cercetări şi întocmite dosare penale pentru guvernanţii vinovaţi.
  PROBE Deciziile Curţii Constituţionale şi datele concrete ce vor fi puse la dispoziţie de Ministerul de Finanţe, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii, Casa Naţională de Sănătate şi Casa Naţională de Pensii.
  RECLAMANŢI ŞI MARTORI Milioanele de pensionari păgubiţi – care pot prezenta tichetele lor de pensii.

  6. Din partea societăţii civile, solicităm ca Procurorul general, doamna Laura Codruţa Kövessi să se sesizeze din oficiu, să facă demersurile legale necesare şi să pornească acţiunea de cercetare penală – în vederea sancţionării celor vinovaţi în Justiţie.

  ٭
  ٭ ٭

  NOTĂ SPECIALĂ Tăierile masive de pensii decise de domnii Băsescu, Isărescu şi Boc, vor fi tratate într-un act separat de acuzare politică. În cei 4 ani (2009-2012), în termeni reali, tăierile au reprezentat 19,3%, prin necorectarea pensiilor cu rata inflaţiei (în 2009 – cu 2,8%, în 2010 – cu 6,1%, în 2011 – cu 5,9%, în 2012 – cu 3,4%) cum prevedea legea. Aceasta a însemnat o diminuare, în termeni reali, a valorii punctului de pensie cu 115 lei – la nivelul anului 2012, comparativ cu nivelul din decembrie 2008.
  Datele reale spulberă marea minciună din Acordul cu FMI (2011-2012) că ar fi vorba numai de „îngheţarea pensiilor”. Cei peste 5,4 milioane de pensionari au fost păgubiţi în total (prin inflaţie şi impozitul de 5,5%) la nivelul unui an întreg (2012) cu circa 8 miliarde de lei, comparativ cu anul 2008. Aceasta este dezastruoasa moştenire lăsată de guvernarea Băsescu-Boc, marea nedreptate socială făcută pensionarilor.

  13 mai 2012

  Grupul de Iniţiativă „Reînnoirea”
  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

 20. 24 Adrian B. mai 13, 2012 la 7:22 pm

  Cred ca postacul Porthos = MRU !!!!!!!!!!!!!!! Cam prea mult ” laudatio ” pt. un sekurist mediocru…

 21. 25 dlnimeni mai 13, 2012 la 7:23 pm

  Un cintec al lui Mircea Baniciu, poate o balada. Cu un elogiu personal pentru un maestru al cintului.

 22. 26 Adrian B. mai 13, 2012 la 7:25 pm

  @ Porthos

  Dupa tiparul gandirii d-voastra , cred ca d-ul Ponta ar trebui sa-l angajeze consilier economic chiar pe MRU !

 23. 27 nic mai 13, 2012 la 7:48 pm

  @Porthos
  Si daca „doar proprietarii sunt austrieci” banca are interes in promovarea intereselor Romaniei sau ale proprietarilor? Angajatii bancii promoveaza interesele Romaniei sau ale bancii? Ca mare specialist in chestiuni economice, cum inteleg ca sunteti, in interesul cui credeti ca trebuie sa actioneze un angajat? Al firmei angajatoare sau al unei entitati statale?

 24. 28 Maximmouse mai 13, 2012 la 10:03 pm

  Stimata Gazda,

  In primul rand ma grabesc sa va multumesc pentru raspuns.M-am linistit!

  E bine sa stiu ca vom fi aici, vigilenti , chiar in cazul in care „partida noastra ” ajunge la guvernare dupa parlamentarele de anul acesta. Este un lucru pozitiv, avand in vedere ca avem numeroase observatii de facut si idei de pus in discutie, pentru ca , din fericire, nimeni nu-i perfect…cu atat mai mult acest conglomerat de oameni care se numeste acum USL! 🙂 🙂

  Dar ce zgomot se aude? Portocaliii nostri au idei …consilieri economici? Ce sa zic! ….Bine….gandesc acum ca aceasta dezordine in cursul de schimb este un ultim ” cadou” al lui mugurescu isarel catre prietenii de 8 ani incoace…ia sa vedem noi, qui prodest? si cred ca ajungem la pont.

  Vad ca portocaliii sar in sus , au alergie la economistii de stanga….Georgescu s-a vrut descalificat de comentatorii cu ochi oranj pentru ca este de stanga….ce trend dezgustator….de fapt , un economist cu mintea la locul ei, nu poate decat sa vada clar falimentul capitalismului salbatic si in consecinta sa fie „de stanga”…. 🙂 🙂 🙂

  In fine, opiniile sunt libere, nu-i asa? 🙂 🙂 si chiar aduc sare si piper discutiilor.

  ….si apropos de asta : AUDITUL! FAPTELE! CIFRELE! SINGURA SOLUTIE ! riposta cea mai de bun simt la toate mizeriile electorale ale portocaliilor.

  Inchei , nu inainte de a-mi exprima nemarginita mirare pentru cat de important a devenit postul de ministru al invatamantului in zilele noastre. De fapt, vad foarte clar ca este o zona de zazanie publica, o zona in care cozile de topor portocalii sunt bine ancorate in , cumva, inefabil , CIFRELE! pot fi „sarite” daca la portile scolilor asteapta parinti lesne manipulabili, iar tineretul se pregateste sa dea iures in bac, deci foarte buna de speculat. Am vazut-o mai bine pe C. Dumitrescu, pana la urma , mi-am dat seama de ce inspira atata isterie,chiar ar fi fost buna la invatamant, ma uit la Mang, la fel, nu e rau, ma uit si la comenatriile portocalii si ii inteleg, calomniaza , calomniaza ca tot ramane ceva….si intre timp au si ei , cum se zice in popor, scuipat la furca…pardon.

  Cu stima.

 25. 29 Karakas mai 13, 2012 la 10:29 pm

  @Porthos, cu cit sunt mai putin bancheri in guvern, sau pe linga el, cu atit mai bine. Daca ai vazut filmul „Inside Job” sti bine la ce ma refer.

 26. 30 MIHAELA mai 13, 2012 la 11:16 pm

  @ Porthos
  „Premierul” (ghilimelele dvs. aduc foarte mult a dispret) nu vorbeste de majorari salariale la bugetari si majorari de pensii, ci despre reparatiile unor nedreptati pentru aceste doua categorii si asta ca urmare a deciziilor Curtii Constitutionale, care in primul caz a spus ca reducerea se poate face pe un termen limitat, respectiv 31.12.2010 (suntem, daca nu ma insel in mai 2012 si guvernele PDL nu au catadixit sa tina cont de hotararea Curtii), iar in al doilea caz a hotarat ca masura este neconstitutionala.
  Asa ca ce imputati noului guvern? Ca respecta deciziile CCR?
  Halal democratie la dvs.!

 27. 31 blogideologic mai 14, 2012 la 3:32 am

  Jupânul ziarist Virgil Lazăr de la România liberă (care funcţionează şi acum în formatul anti-românesc stabilit de belakunistul Ştefan Foriş, membru fondator al PCdR şi într-o perioadă secretar general al PCdR, Nicolae Ceauşescu îl adula) spune că vlahii de pe Valea Timocului sunt de fapt sârbi românizaţi http://www.romanialibera.ro/cultura/aldine/cum-au-colonizat-romanii-sud-vestul-serbiei-263627.html Reamintesc aici datele demografice despre români la anul 1830. Datele provin din fondul de informaţii al armatelor ruseşti. Au fost extrase de către generalul liberal-dekabrist Pavel Dmitrievici Kiseliov. În Ţara Românească erau 2 500 000 de oameni (români). În Moldova erau 1 500 000 de oameni (români). În Transilvania erau 1 486 000 de oameni (români). În Banatul Timişoarei (care cuprindea şi Neo Planta cu tradiţie antică latină, localitate pe care sârbii au rebotezat-o Novi Sad) erau 1 085 000 de oameni (români). În Bucovina erau 300 000 de oameni (români). În Basarabia erau 896 000 de oameni (români). Generalul Pavel Dmitrievici Kiseliov era un organizator de o eficacitate extraordinară pentru guvernul ţarist. Întreagă această populaţie de români, cu un total de 7 676 000 de oameni, urma să fie complet rusificată într-un grandios plan slavonic . Ideologul naţionalist român Ioan Eliade Rădulescu povesteşte o serie de detalii în cartea “Echilibrul între antiteze”.

 28. 32 Bibicu mai 14, 2012 la 3:59 am

  @Baronul Munchhausen a revenit prea curât la noi…

 29. 33 blogideologic mai 14, 2012 la 4:15 am

  Un aspect important din economia politică islamică îl constituie caracterul social şi solidar. Această latură este chiar cel de al treilea pilon al Islamului. O parte din veniturile persoanei private strânse în anul hegiric (care este mai scurt decât anul gregorian cu unsprezece zile) este redistribuită către cei săraci şi nou convertiţi la Islam.

 30. 34 Bibicu mai 14, 2012 la 4:18 am

  „@Porthaos” din mai 13, 2012 la 9:58 E VREUnul de-al lui MRU ?

 31. 35 blogideologic mai 14, 2012 la 5:59 am

  Un artist lucrând în transcendenţa tehnologică http://www.nytimes.com/2012/05/13/arts/design/tom-sachs-prepares-for-liftoff-at-park-avenue-armory.html?pagewanted=1&_r=1 La soneria atelierului său din Manhattan este afişat numele “Brancusi.” Dar numele lui real este Tom Sachs. Aparţine generaţiei de artişti post-post-Duchampieni. Dintre principiile de lucru pe care le-a stabilit : “Creativitatea este duşmanul”; “Invenţiile şi dezvoltările trebuie plasate în cadrul vocabularului existent” ; “Să nu faci salturi înainte” ; “Cunoaşterea corectă a codului este primul pas”.

 32. 36 ZOE, fii barbata ! mai 14, 2012 la 8:42 am

  @dlnimeni,

  Ei vezi, fiecare dupa sensibilitati, Nastase cu baladele cu florile, tu cu porcu si cu sunca în pod !

 33. 37 ZOE, fii barbata ! mai 14, 2012 la 8:59 am

  Si totusi au cam dat bir cu fugitii cocoseii de munte portocalii care zburdau pe aici. Le-a cam închis Victoras pliscul, mânca-l-ar mama pe el de baiat !

 34. 38 ZOE, fii barbata ! mai 14, 2012 la 9:08 am

  @dsv,

  Iar tu crezi ca „lumea” se termina cu tine ! Stii ce-nseamna tânar ? este în functie de câti ani ai tu – daca ai 15 ani îl vezi pe ala de 40, mos. Daca ai 60, îl vezi pe ala de 30, tânc .
  Urât comentariu ai facut !

 35. 39 Draghi Puterity mai 14, 2012 la 10:16 am

  @Porthos

  Vad ca iar nu ti-a iesit treaba cu ignoratu’ 😀 Previzibil de la un mitic cu grave complexe de inferioritate. Dar sa revenim la subiect, daca tot ai chef de vorba.

  Explica-mi totusi te rog in asa fel incat sa inteleg si eu de ce un vataf la niste stapani austrieci ar fi cea mai buna solutie pentru a reprezenta interesele romanilor.

  Nu vezi nici un potential conflict de interese aici? Daca interesele bancii ar fi sau ar deveni divergente fata de cele ale romanilor, el cum ar trebui sa procedeze, chiar pornind de la premiza ca ar proceda corect? Cui ar trebui sa-i fie loial? Sau faptul ca se pricepe la economie (fapt contestat de multi, dupa cum bine stii) ti se pare suficient? Atunci de ce nu aducem un chinez, ca ei au o crestere economica cu un ordin de marime mai mare decat austriecii?

 36. 40 Marcus mai 14, 2012 la 10:37 am

  De Ce Taci, Basescule ?

  Nu pot sa cred, chiar refuz sa cred, ca d-l Ponta s-a hazardat sa faca propozitii cu privire la seful statului in care sa il acuze, fastis si public de ceea ce s-ar putea traduce prin atentat la siguranta nationala, doar asa de amorul artei si placerea galcevei, fara sa aiba dovezi solide pe care sa-si fundamenteze acuzatiile respective.
  Faptul ca Basescu a facut si insista sa faca lobby pe fata pentru “privatizarea” zacamintelor naturale ale Romaniei, zacaminte care intra in categoria celor strategice, si pe care seful statului le vrea urgent instrainate pentru un pumn de dolari gauriti, fara dezbatere publica sau parlamentara, fara sporirea cuantumului redeventelor, cel putin la nivel european de 20% si nu nici 4% cat este acum in Romania, fara studii solide de impact si masuri de protectie a mediului etc. este un fapt vazut de orice roman dotat de mama natura cu oarece urmne de discernamant si capacitate de intelegere.
  Tot orice roman a putut sa vada si sa auda cum acest Basescu, luandu-ne in continuare de prosti si imbecili, ne vinde gogoasa cu faptul ca de fapt el nu face lobby pentru firme obscure din strainatate, ci il omoara grija locurilor de munca pentru romani (pe care de fapt- pe cei din industria extragerii efective a metalelor din minereu- i-ar lasa someri, minereul urmand sa plece la export in stare bruta pentru a fi prelucrat la destinatie de niste chinezi mici, harnici si multi-), romani care s-ar buluci cu sutele de mii la poarta minelor, chit ca n-ar fi nevoie decat de vreo doua mii de oameni, poate chiar mai putin in situatia deschiderii minelor.
  Neavand insa alte dovezi sau probe, orice roman de bun simt trebuie sa inghita insa si aceasta explicatie de-a dreptul abracadabranta a basescului, chit ca in mintea sa realitatea este cea zugravita in spusele Primului Ministru.
  Daca este sa mergem pe firul celor declarate in continuare de d-l Ponta, legat de acest subiect si anume ca motivatia acestui lobby desantat ar fi una de natura politica, spre a nu merge cu gandul spre una de natura pecuniara eu, unul, inclin sa-i dau dreptate premierului in sensul ca din punct de vedere material chiombu’ si-a cam facut plinul pentru vreo zece generatii de basesti mici si hoti de aici inainte, deci singura lui grija ar consta in cum sa faca sa-si pastreze imensa avere dobandita prin vanzarea flotei Romaniei, spolierea banului public si din plocoanele primite pentru favorizarea unor firme, persoane juridice etc (vezi, de exemplu numai ALRO si valizele cu milioane de dolari plimbate pe holurile Cotrocenilor) si sa se bucure de o batranete linistita, fara sa fie nevoit sa dea socoteala in fata nimanui pentru faptele sale.
  Ori, cel putin in ultima vreme, atat atitudinea tot mai hotarata si transanta in aceasta privinta a majoritatii romanilor reluata de liderii USL care promit ca cei care au furat pana n-au mai putut in Romania portocalie, in frunte cu chiombu, vor fi adusi in fata Justitiei il indreptesc pe chiombalau sa-si caute o imunitate linistitoare in bratele strainatatii. Este clar ca numai o pozitie politica oferita de un post de munca intr-un organism international (metoda Boldea sau Camataru s-a dovedit perdanata) , post care sa-i ofere certitudinea ca instiututiile statului roman nu vor avea ce face si-l vor lasa sa-si duca in tihna si belsug, lipsit de remuscari sau pareri de rau ultima parte a vietii, ar putea fi solutia salvatoare in cazul sau.
  Si asta deoarece, fara o protectie politica straina foarte puternica, in stare sa amuteasca eventualele cereri inaintate de oficialitatile romane, Basescu este ca si mort.
  Trecand prin sita evetualii garanti ai unui astfel de troc, bogatiile minerale ale tarii versus impunitatea basescului, ramane in picioare un singur castigator la distanta apreciabila fata de urmaritori, mai ales ca in caliate de presedinte a Romaniei chiombu, prin asa-zisa politica externa din perioada mandatelor sale, a reusit sa se faca nefrecventabil mai de toate personalitatile politice marcante ale vremii. Marele Licurici, insa, sensibil la existenta in hangarele U.S. Air Force a unor ruginituri de F16 trase pe dreapta dar care le-ar putea aduce bani buni prin vanzarea lor Romaniei, sau la zacamintele minerale ale aceleeasi tari, ar fi dispus ca in schimbul interventiei directe a uratului in vederea relizarii acestui deziderat al Unchiului Sam, sa-i ofere acestuia o protectie strict necesara supravietuirii dupa incetarea mandatului (prin suspendare, sau la termen) prezidential.
  Mark Gitenstein stie de ce !!!!
  Si s-ar putea sa stie si d-l Ponta, asa ca il rugam sa ne spuna si noua, mai ales ca dupa acuzatiile publice si extraordinar de grave pe care i le-a adus, Basescu tace, tace si iar tace precum sulfuros mirositoru’ in iarba primaverii dambovitene.

 37. 41 dlnimeni mai 14, 2012 la 10:57 am

  ZOE, fii barbata !: …

 38. 42 Theodora mai 14, 2012 la 11:18 am

  Partidul Social-Democrat din Germania a castigat alegerile legislative din landul Renania de Nord-Westphalia.

 39. 43 Marcus mai 14, 2012 la 11:59 am

  @erata a se citi: presedinte al Romaniei, indreptatesc, eventualii.
  cu scuzele de rigoare
  sa fiti iubiti
  marcus

 40. 44 Fragmentarium Politic mai 14, 2012 la 12:35 pm

  Un sociolog rus, deci un om calificat in a identifica, analiza si prognoza procese si tendinte sociale, vede in marsul-protest al intelectualitatii moscovite, care a iesit duminica in numar mare (10000-15000) pe bulevardele din centrul capitalei cu funde albe prinse in piept, drept un semnal prevestitor al unei revolutii. Cand intelighentia se agita, te gandesti imediat ca fum fara foc nu exista…
  http://www.hotnews.ro/stiri-international-12249502-sociolog-rus-dupa-marsul-intelectualilor-moscova-situatia-este-una-specifica-perioadelor-dinainte-revolutii.htm

 41. 45 Cristina mai 14, 2012 la 12:40 pm

  Toata lumea vede revolutii … si uita ca Putin e sprijinit de peste 60% din populatie.
  La New-York nu era revolutie ca au ocupat Wall-Street?

 42. 46 Socrate mai 14, 2012 la 1:06 pm

  Cum ar putea guvernul Ponta sa creeze locuri de munca si sa faca economii substantiale la capitolui infrasstructura-drumuri. CNADR a cheltuit in perioada 2005-2011 10 miliarde de eur. Si a finalizat doar 150 km.autostrada (ZF) CNADR a plătit în perioada 2005-2010 circa 2,3 miliarde de euro doar pentru autostrăzi, în contextul în care drumarii au livrat 89 de kilometri de astfel de şosele, potrivit unei analize anterioare a ZF. Un calcul simplu arată astfel că fiecare kilometru nou a costat 25,8 mil. euro, în condiţiile în care standardele de cost ale Ministerului Transporturilor stabilesc că preţul maxim pe un kilometru nu trebuie să treacă de 6,1 mil. Euro”. Citez un exemplu de eficacitate al asfaltacilor :
  http://www.realitatea.net/compania-lui-umbrarescu-este-de-30-de-ori-mai-productiva-decat-yahoo_839412.html
  “În 2009, UMB Spedition a avut o cifră de afaceri de peste 220 de milioane de euro şi un profit de 48 milioane. Asta înseamnă că fiecare dintre cei 25 de salariaţi- de la director până la femeia de serviciu, a adus câte 9 milioane de euro la cifra de afaceri şi câte 2 milioane de euro la profitul firmei lui Dorinel Umbrărescu.”
  Dupa aprecierea mea, peste 40% din cele 10 miliarde au fost comisioane, spagi si profituri.
  Statul, inclusiv CJ, ar trebui sa creeze companii si companii locale pentru constructii si reparatii de drumuri. Statul a avut o astfel de companie, ARCOM, care a construit autostrazile din Irak si nu numai de acolo. A fost privatizata, a ajuns pe mana lui Gigi Becali si acum este in faliment.. Specialisti inca exista, unii dintre ei pensionari, care pot fi reactivati. S-ar crea astfel locuri de munca ( ce-si face omul cu mana lui, e bine facut ). Cred ca masura pe care o propun ar crea cu siguranta mai multe locuri de munca decat vestita reducere cu 5% a CAS-ului la anagajator. In plus, s-ar economisi miliarde de eur. Astept critici.
  @ALL * Bantuie pe aici pe blog niste diversionisti care lanseaza controlat gogomanii si colegii de blog s-ar sa-i combata. Asfel se reduce ponderea postarilor utile de pe blog, care ar trebui sa se axeze, zic eu, pe propuneri, critici si sugestii construtive ( brain storming ).

 43. 47 Draghi Puterity mai 14, 2012 la 1:08 pm

  @Theodora

  O stire din Germania pe care media mainstream evita sa o publice e ca si in NRW partidul piratilor si-a continuat seria spectaculoasa a succeselor electorale (in acest caz 7.8%).

  Partidul piratilor e un partid nou de orientare social-liberala si da dovada de mult pragmatism constructiv, inclusiv in alegerea temelor pe care le propune discutie publice. In timp ce partidul liberal „clasic” (FDP) a demonstrat in repetate randuri ca e doar o gasca de lobby-iisti pentru marile concerne si actioneaza in detrimentul IMM-urilor iar partidul social-democrat (SDP) nu parea sa vina cu o oferta electorala credibila (fiind canibalizat partial si de partidul de stanga Die Linke) iar verzii au devenit un partid conservator anti-tehnologie, piratii au reusit sa stranga in jurul lor multi alegatori tineri care cred in comunicarea si in democratia directa, in progresul tehnologic si doresc sa imbine idea de liberalism cu cea de echitate sociala.

  Mi-as dori sincer ca acest trend sa cistige cat mai multi adepti in Europa si sa isi pastreze nealterate principiile care il definesc. E pana acum prima miscare politica despre care lumea nu mai spune ca „toti politicienii sunt la fel”.

 44. 48 Socrate mai 14, 2012 la 1:36 pm

  Errata „sar:, nu s-ar, constructive, nu construtive,

 45. 49 Fragmentarium Politic mai 14, 2012 la 1:52 pm

  PDL va depune motiune de cenzura simpla impotriva ministrului Educatiei. Nu cred ca va trebui sa se ajunga pana aici, chiar daca Guvernul Ponta va miza pe faptul ca motiunea nu va trece, pentru ca numai Guvernele lui Basescu isi foloseau majoritatea parlamentara pentru a-si proteja ministrii corupti, deoarece toti erau in „tovarasie” la hotie. Noua majoritatea parlamentara ar trebui folosita numai pentru a trece legi in folosul tarii, asa ca daca Mang este vinovat, duca-se!, aici nu este vorba de un om, ci de niste principii de buna guvernare. Au devenit suparator de vizibile incercarile PDL si UDMR de atentate la imaginea Guvernului USL si a majoritatii sale parlamentare, izvorate din speranta ca doar-doar vor reusi sa intoarca situatia in cele sase luni si ca vor ajunge din nou pe val. Desigur, in aceste zbateri nu poate fi vazut altceva decat „speranta” inecatului, care se agata si de un fir de pai, dar trebuie spus ca sanse reale de a intoarce astfel de situatii in favoarea sa o are USL, prin transformarea lor in oportunitati menite a dovedi ca este realmente altceva, comparativ cu PDL (va mai amintiti sloganul infam si murdar „PDL si USL, aceeasi mizerie”?!), respectiv ca ceea ce a spus premierul Ponta, ca cine greseste politic merge in opozitie, iar cine incalca legea va mege la puscarie, chiar este o norma de conduita pentru normalitate si o conditie obligatorie pentru revenirea la aceasta stare de echilibru in Romania. Dixit et salvavi animam meam!

 46. 50 blogideologic mai 14, 2012 la 2:30 pm

  @ Fragmentarium Politic
  Da, însă Putin menţine şcolile săteşti în limba rusă, chiar dacă au numai 5 elevi în clasă ! Bănuiesc că dacă intellighenţia asta care defilează va ajunge la putere, ea va aplica o „reformă Funebriu” şi le va închide ! Numai bine

 47. 51 blogideologic mai 14, 2012 la 2:32 pm

  @ Marcus
  Felicitări pentru „De Ce Taci, Basescule ?” !

 48. 52 Radu mai 14, 2012 la 2:59 pm

  Un hip-hip ura ! pentru gimnastele romane si un Bravo ! lui Ponta pentru ca s-a gandit sa le felicite in numele nostru al tuturor !

 49. 53 blogideologic mai 14, 2012 la 3:23 pm

  Mugur Ciuvică : “Evaziunea fiscală în România este o industrie care nu ar putea exista fără sprijinul statului !”

 50. 54 Radu mai 14, 2012 la 3:28 pm

  @Marcus,

  Esti siguri ca nu exagerezi cu acuzatia de atentat la siguranta nationala ? Eu nu am inteles acelasi lucru din declaratia lui Ponta. Dumneata te-ai lansat acum cateva zile si la un atac plin de invective la adresa lui Boc si o sustinere neconditionata a lui Mang. Nu crezi ca te-ai grabit ? Daca vrei sa astepti pana ii lipeste Academia Romana eticheta de hot e alegerea dumitale, dar orice om de buna credinta poate sa constate ca Mang a copiat VERBATIM patru lucrari (sau poate nici nu le-a copiat, si-a pus doar numele); le-a pus asa copiate cum erau pe site-ul Universitatii din Oradea si le-a si prezentat la conferinte internationale (in fine cu participanti din strainatate pentru ca au avut loc in Oradea).

 51. 55 Marcus mai 14, 2012 la 4:19 pm

  @Blogideologic: Multumesc , dom’ profesor!
  sa fiti iubit
  marcus

 52. 56 Marcus mai 14, 2012 la 4:20 pm

  @Blogideologic: Multumesc, dom’ profesor!
  sa fiti iubit
  marcus

 53. 57 Benedek David mai 14, 2012 la 4:45 pm

  Bună ziua!

  Mă numesc David Benedek și scriu lucrarea mea de licență cu titlul Bloguri ca instrumente de marketing în România. Aș vreau să cercetez despre tendințele de blog din România, despre blogosferă și cel mai mult, despre activitatea bloggerilor de marketing. Dacă ai 3 minute și vrei să ajuți un pic, te rog să completezi chestionarul, iar dacă ai prieteni bloggeri, pot să le trimiți și pentru ei. Mulțumesc frumos!

  https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dGpkMlg1QnFhcTAyRzh2MWtlWDFMNlE6MQ

 54. 58 Marcus mai 14, 2012 la 4:47 pm

  @Radu: politetea ma determina sa-ti raspund la nedumeriri, sau ma rog, numeste-le cum vrei!. O economie de timp si o lehamite totala cu adresa la postacii portocalii, care nici acum cand guvernul lor a fost pur si simplu extirpat din palatul Victoria si implicit din viata distrusa de el a romanilor si aruncat la gunoi, nu se lasa si tot incearca sa faca agenda zilei cu gainarii ma determina sa fac un copy paste, modificat in conformitate cu disclaimer-ul impus de gazda noastra, al unui raspuns dat de mine, la mine pe blog (subliniez pentru a nu fi acuzat de plagiat), unui alt postac de vaza oranj iute iubitor de dos basesc:
  @Baroane: esti plin de ura si venin la adresa mea si asta ma incanta pur si simplu. Asta si cu faptul ca ati fost aruncati de la Putere, mai ceva decat o masea stricata, mai imi ia din amaraciunea bolii care ma chinuie si de care un ….. ca tine, in lipsa de argumente pertinente si cu mintea partie de sanius, zice ca face misto si ca im face mie sac daca imi pomeneste hlizindu-se ca magaru la filme cu Stan si Bran de ea. In legatura cu asa-zisul plagiat. Daca te uitai cu atentie la data si la ora la care am pus postarea respectiva, ai fi vazut ca atunci stateau in picioare ca dovezi, doar vorbele lui boc contra vorbelor autorului, ori la vorbele lui boc orice om care cunoaste cat de cat limba romana nu poate sa reactioneze altfel decat ignorandu-le total din lipsa de credibilitate a subiectului facator de asemenea vorbe. In ceea ce priveste fapta respectiva, Primul Ministru al Romaniei, d-l Ponta Victor, a anuntat public ca in momentul in care Academia Romana, in urma investigatiilor facute, va stabili ce si cum in legatura cu lucrarile in discutie, daca se va dovedi ca ele sunt plagiate, ministrul Mang isi va da demisia.
  Asa ca […….] in ploaia in care navig eu, la USL cine greseste plateste, nu ca la pedeleu unde hoata de Roberta troneaza ca o ……. in fotoliul de presedinte al Camerei Deputatilor chit ca o tara intreaga a vazut-o furand in nesimtire si in draci.
  sa fii iubit
  PS Este ultima data cand iti mai accept comentarii de genul celui de mai sus.
  In ceea ce priveste spusele d-lui Prim MInistru, apai nu era nevoie sa ne spuna domnia sa ce face Basescu, deoarece vazuram si auziram cu totii cascada de promo lobistic (sac!) facut de el ori de cate ori a avut ocazia, sub pretextul ca, Vezi Doamne, o asemena instrainare pe nimica toata a rezervelor subsolului romanesc unor ilustri necunoscuti, ar rezolva criza locurilor de munca din Romania. Si, da, daca in cazul Flotei Comerciale a Romaniei, flota disparuta in ceata furtului la drumul mare, mai ceva ca-n povestile cu pirati, iar dosarul transportabil cu o coloana de TIR-uri, inchis printr-o „expertiza” de rasul curcilor, Basescu nu a actionat din pozitia de Presedinte al tarii, deci nu i se putea reprosa cine stie ce atentat la Siguranta Nationala, acum este autpr unic al acestei campanii nesimtite care, pe langa faptul ca ne tine din nou de imbecili, vizeaza si ultimele bogatii ale subsolului tarii, in valoare de o gramada de miliarde de Euro si pe care chiombu’ vrea sa le faca „cadou” la pret de Mobra, si aia casata.
  Prea ne luati de tampiti, prea i s-a parut basescului la prima suspendare ca poate sa incalce Constitutia cat vrea el, deoarece nu-i nimeni in stare sa masoare gravitatea incalcarii ei, motiv pentru care acum, unu’ ca dumneata considera actiunea lui, drept o banala strigare la oboru’ de vite, strigare in care se liciteaza pentru instrainarea unui bou schiop.
  Nu, stimate domn, vorbim despre avutia nationala si o eventuala privatizare nu este de niciun fel vreo prerogativa a presedintelui Romaniei, fie el jucator sau nu.
  Sa fii iubit
  marcus

 55. 59 Doru Coarna mai 14, 2012 la 4:57 pm

  @ Marcus,

  iti explic eu ce se intampla: smecherii aia din afara n-au obtinut bogatiile vizate ca nu a vrut Boc, Basescu l-a schimbat si ne va spune peste 20 de ani de ce, aia au cerut pe altul perfect conivent dar acesta, MRU, nu a fost in stare sa deblocheze mecanismul vointei politice nefiind pregatit pt asa ceva ci pt altceva, asa ca i-au cerut expres lui base alt PM apt de orice, si asa a devenit asta premier. Cum PSD are scoala recunoscuta in privatizari treaba s-a pornit cu dichis mare, cu studii, cu impact, cu mediu, etc., dar promite sa iasa! Cu ceva deranj electoral, dar iese sigur.

  Ei, si aici intervine maiestria lui Basescu: dupa ce a iesit din clinciul miscarilor de iarna numindu-l democratic pe Ponta premier si a verificat asta cumparand apa de la hypermarket fara sa fie huiduit, acum maretul vrea singur la tzatza alora, adica il impinge pe Ponta declarand aiurea ca e nebun dupa locuri de munca iar Ponta, in mod imatur, sare spunand ca face lobby pt aia! Deci s-a compromis in ochii alora, Basescu l-a facut sa declare singur ceva ce-l indeparteaza de la tzatza, adica de la sprijinul extern. Astfel, Basescu ramane singurul lor om de incredere din patrie… Intelegi? E ca puiul ala de vultur, isi impinge fratii din cuib ca sa pape numai el.

  De asta spuneam ca Ponta este el mare baiat de stat, dar nu-i inca barbat de stat, nu poate lupta cu perfidul tau fost coleg decat platind un pret decisiv care se va reflecta in sprijinul extern al USL si in rezultatul alegerilor viitoare, in special in cazul voturilor venite din diaspora si care sunt aduse de catre… ungureni.

  Asta-i tot, Basescu iarasi a marcat in poarta USL, lejer si elegant, se vede doar din afara, de la tv la reluari, nu de pe stadion.

  Ce zici? Ce sa mai zici, nu? Copil au vrut, acum trebuie sa le placa si jucariile…

 56. 60 Marcus mai 14, 2012 la 5:11 pm

  @Doru: de la mine de la geam situatia se vede cu totul si cu totul altfel. Cat ar fi Ponta de „copil” nu cred ca s-ar lansa in astfel de declaratii/acuzatii fara ca macar sa-si consulte colegii de uniune politica. Este posibil sa ai tu dreptate si eu sa gresesc, insa asta chiar ca ar fi de rasul curcilor. Oricum sunt convins 100% ca Basescu cauta disperat afara pulpana sub care sa se adaposteasca la ora adevarului. Eu, unul n-am sa tac (stiu ca asta startneste imense hohote de ras) atata timp cat chiombu nu va fi deferit justitiei macar pentru aparamentul din Mihaileanu, daca pentru altceva nu!
  Altfel sa fii iubit si sa ai o spatamana faina
  marcus

 57. 61 blogideologic mai 14, 2012 la 5:18 pm

  @Doru Coarna
  Cred că ai dreptate în chestia cu privatizările şi înstrăinarea bogăţiilor naturale din ţară. Chiar şi Tom Gallagher îl lăuda fără de reticenţe pe domnul AN pentru că a fost primul ministru cel mai eficient în chestiunea asta. Sper că USL va respecta pe bune PATRIOTISMUL ECONOMIC pe care l-a proclamat acum domnul Adrian Năstase.

  mai 14, 2012 la 4:57 pm

 58. 62 Draghi Puterity mai 14, 2012 la 5:18 pm

  Care e miza demiterii lui Mang:

  Ministrul Educaţiei, Ioan Mang susţine că o parte din banii Ministerului Educaţiei, mai precis 219 milioane lei, au fost transferaţi, înainte de plecarea cabinetului Ungureanu, în fondul de rezervă al premierului, spre a fi daţi primăriilor PDL. Aceasta ar fi, potrivit ministrului, miza pentru care se încearcă demiterea sa printr-un scandal de plagiat.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/mang-despre-miza-scandalului-de-plagiat-banii-luati-de-mru-de-la-educatie-pentru-primari-981111.html

  In opinia mea, Mang trebuie sa demisioneze, dar nu inainte de a face publice dovezile deturnarii de fonduri din ministerul educatiei. Poate chiar asta ar putea fi mesajul lui Ponta – il dam afara, dar DUPA ce il lasam sa verifice ce au furat Funeriu si MRU. Ca acum e si omu’ motivat…

  Apropo, de ce nu ii cauta nimeni de la USL si pe doctorii PDL-isti (Boc, Udrea, Funeriu, s.a.m.d.) la tezele de doctorat? Din cate stiu aceste lucrari sunt publice, iar in ziua de azi chiar nu e mare lucru cu Google sa gasesti sursele. Eventual se poate apela si la colegii care nu au avut sansa ca prin functii politice sa recupereze banii pierduti prin „reforma invatamantului”.

 59. 63 Radu mai 14, 2012 la 5:28 pm

  @Marcus

  Eu te-am intrebat daca nu crezi ca te-ai grabit. Dumneata te-ai abtinut cu greu sa nu ma injuri, desi arzi de nerabdare sa o faci. Nu stiu ce crezi ca te indreptateste sa fii grobian, dar te-as ruga sa nu ma mai numesti „iute iubitor de dos basesc” pentru ca nu iti faci cinste prin nimic.
  Daca poti sa nu te legi de persoana mea, vrei sa intram intr-o discutie legata de ce guvern a vandut cat din avutia nationala ? Sau a privatizat, ma rog. Nu de alta, dar ca sa punem lucrurile in perspectiva. Unele au fost revandute la scurt timp dupa privatizare si in felul asta putem sa ne facem si o idee despre cat de profitabila a fost privatizarea. Daca nu te intereseaza, ignora-ma, te rog; daca ai chef sa te injuri sau sa te bati cu cineva, vorba lui Cocosila, sunt alte locuri unde poti sa te aplici mai cu spor.

 60. 65 Radu mai 14, 2012 la 6:55 pm

  @Draghi Puterity

  Eu zic ca e riscant sa faca ce zici tu, dar s-ar putea sa ai dreptate. Riscul e evident: cat timp Mang ramane in functie televiziunile si ziarele vor face rating scormonind de zor in rahatelul din curtea guvernului. Deja s-a ajuns la 6 sau 7 lucrari suspectate de plagiat, si s-ar putea foarte bine sa fie mult mai multe. Castigul amanarii actiunii de sanitizare este cel putin incert: la Funeriu totul este OK, omul are cinci articole mari si late, toate publicate cu cercetatori din Franta in jurnale reputate citite de zeci de mii de cercetatori, deci extraordinar de greu de plagiat fara sa fii remarcat. Plagiatele lui Mang s-au strecurat in reviste obscure din Romania. Nu stiu de Boc, banuiesc ca cei din domeniul dreptului se pot pronunta; a publicat Elena Udrea ceva ? Are titlul de doctor ? Ar fi un dezastru daca ar anunta ca nu-l demit pe Mang pana nu scormonesc in lucrarile lui Boc si Funeriu daca in final nu reusesc sa si produca o dovada de plagiat in cazul lui Boc sau Funeriu.

 61. 66 blogideologic mai 14, 2012 la 9:17 pm

  @ Radu
  Tu poate că nu înţelegi care-i miza teribilă şi adevărată la ministerul Educaţiei. Chiar de la începutul ministeriatului condus de Funeriu, ideologii PDL au dorit să transforme educaţia din România într-o industrie privată care aduce profituri. Mai precis, se încearcă deschiderea „pieţei educaţiei” cu bani mulţi. Şi anul trecut, catastrofa examenului de Bac prin impunerea unui singur examen la matematică, indiferent de tipul de liceu absolvit, a fost forţată de ministrul Funeriu pentru a demonstra că sistemul învăţământului public este ineficient. Evident, domnul profesor Mang de la Oradea se opune acestui proces neruşinat de privatizare. La o inflexiune a profesorului Mang lui în acest sens, el ar fi imediat acceptat de acest sistem ocult al intereselor private pentru cât mai mulţi bani, de oriunde, chiar şi din transformarea învăţământului public în piaţă de profituri pentru privaţi !

 62. 67 Marcus mai 14, 2012 la 9:18 pm

  @Radu: ti-am raspuns politicos, avand in vedere ca datorita unuia care gandeste ca dumneata, chiombu are impresia ca poate sa faca ce vrea in tara asta, inclusiv sa-si vanda supusii la bucata. Cu riscul de a ma repeta, cand am scris despre boc vs. mang, era cuvantul unuia impotriva celuilalt. Sunt in asteptarea deciziei unei entitati care are puterea si autoritatea stiintifica si morala de a se pronunta asupra subiectului, recte Academia Romana. In ceea ce priveste aplecarea basescului catre tradare, inclusiv a interesuli national in favoarea celui personal, aici chiar ca nu m-am grabit, am lucrat cu materialul clientului (luarile de pozitie ale chiombului fata de privatizarile respective), cu un plus de circumstante agravante la aceasta atitudine constand in modul in care a facut toate poftele maghiarimii, numai pentru a ramane la Putere, fapt care-i determina pe liderii maghhiarilor sa ameninte actualul guvern (au schimbat santajul politic cu amenintarea cu tulburari etnice) in cazul in care nu le sunt satisfacute doleantele ce pot concura cu sanse mari de castig ;la categoria „utopia”.
  Asta-i tot domnule.
  sa fii iubit
  marcus

 63. 68 Aramis mai 14, 2012 la 9:44 pm

  @Radu

  Daca nu-l injuri pe Basescu , folosind cuvinte cat mai tari, si nu esti impotriva oricaror masuri luate de guvernele anterioare, inchizand ochii la orice privind actualul guvern, Marcus te va cataloga drept pupinbasist, sau echivalent. Solutia este sa nu-i dai atentie, pana la urma se (auto)consuma.

 64. 69 Aramis mai 14, 2012 la 9:47 pm

  @Draghi Puterity

  Esti slab ca propagandist, incearca altceva.

 65. 70 Radu mai 14, 2012 la 11:16 pm

  @blogideologic

  Eu stiu ca dumneavoastra nu-l suferiti pe Funeriu, il considerati chiar prost, un fel de prostie amestecata cu rautate pentru ca ar vrea sa se imbogateasca si sa imbogateasca pe altii in mod incorect. Dar nu aveti nici o dovada directa, cred mai degraba ca-l considerati hot prin definitie ca fost ministru si membru PDL si sustinator cam desantat al lui Basescu.

  Eu, din contra, tind sa cred ca e si inteligent si patriot: nu-l cunosc personal dar e printre foarte putinii olimpici internationali care s-a intors in tara, cei mai multi si-au vazut de cariera academica, si-au gasit un loc caldut pentru ei si familia lor.

  Pe urma acuzatia cu privatizarea invatamantului nu o inteleg: Invatamantul privat exista de mult in Romania cel putin la nivel de Universitate si nu cred ca patronii de acolo sunt neaparat membri PDL. Or fi si nu stiu eu. In tot cazul, ce mai afacere, o sa dea faliment in curand si datorita criteriilor destul de severe de evaluare a Universitatilor din noua lege a Invatamantului.
  Cat despre catastrofa de la Bac: am vazut si eu subiectele si cred ca cei care nu reuseau sa obtina 5 la mate (zic 5, nu 9 sau 10) nu meritau sa intre la Fac. Ca asa a fost in ultimii ani: Bacul era si examen de admitere la Fac.

  Sper din toata inima ca si examenul din anul asta va fi la fel de serios si promit sa-l laud in gura mare pe Ponta daca readuce seriozitatea in invatamant. Asta ca sa nu se spuna ca nu as fi capabil sa-i laud pe PSD-isti daca fac treaba buna.

 66. 71 Draghi Puterity mai 14, 2012 la 11:57 pm

  @Radu

  Din cate stiu, Elena Udrea e conferentiar. Mai nou se poate ajunge in Romania conferentiar fara titlu de doctor?

 67. 72 d'Artagnan mai 15, 2012 la 8:15 am

  @ blogideologic

  Ai auzit de Cănuţă, om sucit? Sau de piesa „2 lozuri”, unde apare cuvântul „viceversa”? Exact aşa este adevărul în postarea ta către Radu: viceversa!
  Universităţile private de două parale îşi doresc o promovabilitate la Bac de 100% pentru a exista destui absolvenţi care să le „cumpere” cu banii jos o diplomă nefolositoare. Luptele care se duc acum pentru posturile din Educaţie nu ţin de ideologie ci sunt doar bussines. E o piaţă cu foarte mulţi bani, universităţile private fiind interesate de profiturile mari ce sunt în joc. Din această cauză şi campania furibundă asupra lui Funeriu care a introdus o clasificare a universităţilor, acest lucru constituind o grea lovitură dată amatorismului profesional, clasificare făcută după datele oferite de chiar institutiile evaluate şi nu de ministerul condus de Funeriu ci de instituţii independente. Dar cea mai grea lovitură dată acestor fabrici de bani a fost acel bacalaureat corect deoarece le-au scăzut drastic candidaţii.
  Şi vii dumneata şi îi tragi cu ideologia şi cu ce răi şi hoţi sunt unii şi ce buni şi cinstiţi sunt alţii. Uiţi că şi pe Ecaterina Antonescu, de la PSD, au făcut-o praf atunci când s-a legat de Spiru Haret.
  Ca să pui un rector de la o universitate privată ministru, universitate ce se află în proces cu ministerul, carevasăzică în conflict de interese, apoi să pui iar un plagiator tot de la o universitate privată, şi să nu vezi bârna din ochii Educaţiei, tu căutând numai paiul din ochiul adversarului, mi se pare o reavoinţă dusă la extrem.
  P.S. Domnule, dumneata, dacă te străduieşti puţin, ai putea demonstra că fierul e mai uşor decât puful, că uleiul are densitatea mai mare decât a apei şi chiar că raţa împunge. Când toată lumea ştie că ea măcăne şi fuge.

 68. 73 Marcus mai 15, 2012 la 2:17 pm

  @aramis: ce faci nobil scapatat, ai ajuns posta lui chombila pe blogul d-lui Nastase? Vii cu indicatii pretioase? Va doare, bai, va doare si asta nu poate decat sa ma bucure.

 69. 74 Radu mai 15, 2012 la 2:57 pm

  @Draghi Puterity

  O fi, nu te contrazic, nu m-a preocupat vreodata CV-ul individei asteia. Dar PSD-ul chiar ar trebui sa-i scormoneasca CV-ul si mai bine era daca o facea cand era ministru. Daca se va retrage frumusel in esalonul doi si nu o sa mai apara in prim-plan nu o sa vars nici o lacrima. Eu il apreciez pe Funeriu si pe toti cei care au strans din dinti si si-au facut un nume studiind in Occident, demonstrandu-si valoarea acolo, in cadrul unui B. Sc. de patru ani, sau/si al unui doctorat de 4-6 ani, cu publicatii in reviste faimoase, adica „the hard way”. Elena Udrea nu se incadreaza in tiparul asta. Ea e apreciata in comunitatea academica (daca intr-adevar o avea titlul de conferentiar) cam cat e apreciat Becali in comunitatea oamenilor de afaceri.

 70. 75 Radu mai 15, 2012 la 3:20 pm

  @Marcus,

  Vezi ca e mai bine daca vorbim civilizat ? Doua lucruri as vrea sa mai adaug:

  1. Eu nu-l apreciez pe Base in tot ceea ce face; de fapt cred ca mai mult de jumatate din ce face consider ca e rau. De aia nu comentez decat aici si pe site-ul muschetarilor. Nu am gasit alte bloguri unde sa ma simt mai la mine acasa. Ma indoiesc ca Base tine cont de ce gandesc cei ca mine: daca i-as fi fost consilier prin cine stie ce miracol n-as fi rezistat prin preajma lui si nici el sa ma asculte mai mult de o saptamana.

  2. Nu-ti face cinste sa-l numesti Chiombila pe cineva care a avut ghinionul sa aiba o ruptura a muschiului ochiului la nastere. E ca si cum cineva ar folosi in mod constant expresii ca Grasanul sau Fosila samd unor fosti lideri PSD – fara nume ca ar fi nedemn.

 71. 76 Marcus mai 15, 2012 la 5:09 pm

  @Radule, cat de subtil esti cu „Grasanul” 🙂 🙂 🙂 🙂 . Tu nu ma injuri, bati aproponturi 🙂 🙂 🙂 unu il numesc chiombila, nu cu majuscula Chiombila , doi eu nu sunt presedinte, iar daca cineva imi zice grasan, nu ma supar deoarece asta este adevarul si trei, el a inceput cu gaozari, idioti, tiganca imputita nu eu. Asa ca scrie-i pe adresa Presedintiei si fa-i reprosul respectiv.
  sa fii iubit
  ps poti numi macar un singur lucru bun facut de chiombila, unu’ singur, n-am pretentia la jumatatea cu care-l creditezi de facator de bine 🙂 🙂 🙂

 72. 77 Radu mai 15, 2012 la 9:08 pm

  @Marcus

  Da, dar vezi tu, nu o sa fii de acord cu mine.

  Pentru mine Basescu este cel care a reusit sa puna capat hegemoniei PSD. Romania de care imi amintesc eu cand am cosmaruri e cea a lui „Iliescu care ne-a dat pamant, sau apartament”. Atata doar ca nu era a lui si nu au luat toti. Mie imi placea Stolojan nu Basescu, dar Stolojan nu ar fi castigat in fata lui Nastase. Nici Tariceanu nici nimeni altcineva.

  Acum nu mai vorbim despre revenirea PSD la putere ci a USL. E o diferenta, cred ca Basescu a virat Romania binisor spre dreapta fata de anul 2000. Dar bineinteles, asta e un lucru bun cand crezi ca o guvernare de dreapta e un lucru bun, altfel e un dezastru.

 73. 78 ZOE, fii barbata ! mai 16, 2012 la 7:55 am

  @Marcus,

  Înca nu te-ai obisnuit cu stilul lui basescu ? Tace dar coace si apoi iese cu o alta bomba urât mirositoare.
  Eu una, de-abia astept alegerile din iunie, sa vina odata sa vedem daca de data asta le-a mai iesit prostirea prostilor. Mai ales la tara ca aici e BUBA, sa vedem ce-or face naucii cu tuica în cap. Deocamdata am vazut cum în nu stiu ce sat un betiv a dat cu o piatra într-o masina cu PSD-isti iar piatra a nimerit o tânara în cap. N-am auzit sa i-se fi facut dosar penal betivanului.
  Daca era spart capul vreunui PDL-ist, l-ar fi judecat pe faptas mai ceva ca la Nürnberg !

  Kisses !

 74. 79 Marcus mai 16, 2012 la 8:32 am

  @Radu: singura directie in care vireaza basescu este propriul buzunar si satisfacerea necesitatilor unui ego visceral-razbunator si insetat de putere totalitara. Atata tot. Iar cu hegemonia PSD s-o lasam balta, ai sarit etapa Constantinescu, iar Basescu cu cei 8% cu cat era creditat PD-ul ar fi facut fara liberali un mare DANSU’ in iarba. Pe d-l Nsastase nu l-a invins chiombila, ci faptul ca in turul II in loc sa se mobilizeze cum trebuie , s-au culcat pe o ureche si l-au lasat sa-si faca de cap vazandu-se deja castigatori. In plus minciuna basesculuii cu fraudarea alegerilor coroborat cu ce ne prezentau telerviziunile ca se petrece in Ucraina a fost decisiv.
  Tot nu mi-ai numit ceva bun, lasand la o parte treaba cu PSD-ul, facut de basescu pentru romani in astea doua mandate.
  sa fii iubit
  marcus

 75. 80 ZOE, fii barbata ! mai 16, 2012 la 8:44 am

  @Marcus,

  Ai uitat sa pui ghilimelele de rigoare la „nobil”, nu de alta dar s-ar putea chiar sa creada ca noi suntem atât de fraieri, încât sa-nghitim gogoasa cu originea lui nobila. Haida-de !

 76. 81 ZOE, fii barbata ! mai 16, 2012 la 8:47 am

  @dlnimeni,

  Mr. Nobody, chiar ma plictisesti !

 77. 82 Marcus mai 16, 2012 la 10:07 am

  @Zoe: promit, nu mai fac! 🙂
  sa fii iubita
  marcus

 78. 83 Draghi Puterity mai 18, 2012 la 10:59 am

  @Radu

  Cu alte cuvinte tu spui ca singurul lucru bun facut de Basescu a fost ca a reusit sa distruga ceva iti era antipatic tie (fara sa stii prea bine de ce). Trecem peste faptul ca a facut cu ocazia asta cateva milioane de victime colaterale, ca a indatorat tara pe generatii, ca a pulverizat autoritatea statului, s.a.m.d.principalul e ca i-a tras-o PSD-ului si Arogantului.

  Daca eu ar fi sa gasesc ceva bun in fenomenul Basescu, acest lucru ar fi ca a reusit sa ii faca pe multi romani sa intelega ca merita mult mai mult decat „un presedinte ca si ei”. Dar poate sunt eu prea optimist…


 1. 1 “Primavara baladelor” – dupa 40 de ani | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe mai 13, 2012 la 11:38 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: