Cu prudenţă, spre succes

Este titlul editorialului meu de miercuri din Jurnalul National. Editorialul poate fi citit aici.

128 Răspunsuri to “Cu prudenţă, spre succes”


 1. 1 dorian65 mai 1, 2012 la 6:21 pm

  Am citit articolul dumneavoastra si sunt de acord cu ce ati scris acolo.

 2. 2 Radu mai 1, 2012 la 6:49 pm

  Totul e o loterie. Succesul guvernarii Ponta va depinde in cea mai mare parte de factori imposibil de controlat. Daca Grecia iese din UE, sau daca alta tara UE ajunge in imposibilitate de plata, daca economia mondiala intra din nou in recesiune, daca vor fi inundatii sau seceta, e destul un singur scenariu de groaza si toate calculele sunt date peste cap. Daca nu se intampla nimic dramatic poate ca guvernul va putea sa se gandeasca la reintregirea salariilor. Oricum, Base va puncta saptamanal ca el de pe vremea lui Decebal cere reintregirea, iar noua opozitie va comenta zilnic la TV cat de greu se misca noii guvernanti. Asteptarile sunt enorme si crizele se arata deja: ce se intampla cu ultimatumul CEDO ? Nu exista solutie perfecta: Restituirea integrala inseamna impovarare si sepuku pentru PSD, restituire zero inseamna hara-kiri pentru liberali, restituire partiala inseamna sa te expui la doua motive de critica.

  Cred ca singura solutie viabila este sa-i cautati nod in papura lui Base, tinandu-l in functie in acelasi timp. Daca si musca din momeala cu atat mai rau pentru el. Daca reusiti sa convingeti lumea ca din cauza lui nu pot fi luate masuri decisive veti castiga voturi. Altfel veti mari procentul lui DD.

 3. 4 Marian Nicolae mai 1, 2012 la 7:55 pm

  No comment…

  Va doresc bafta maine dimineata.

 4. 5 Aya mai 1, 2012 la 9:34 pm

  @

  Adrian Nastase

  Am ferma convingere ca in Dosarul „Trofeul Calitatii”- pentru care recursul se va judeca miercuri 2 mai 2012 – verdictul Inaltei Curti de Casatie si Justitie va fi de achitare.

 5. 6 Adrian B. mai 1, 2012 la 9:43 pm

  Ordinea FIREASCA a lucrurilor ar trebui sa fie :
  1. Alegeri anticipate
  1. Suspendarea (adica , un sut in fund !) lui Basescu
  3. Trimiterea UDMR-ului in opozitie
  4. SUSTINEREA mediului economic privat . Economia este factorul cheie !Restul e poezie…

  ps. Si va rog sa-i transmiteti d-lui Voiculescu sa nu mai dea interviuri, pt. ca omul e cam slobod la gura si uneori bate campii cu gratie ! Ceea ce a afirmat dansul in interviul de la Antena 3 , se face , nu se anunta la tv…

 6. 7 Flavia mai 1, 2012 la 10:02 pm

  Domnule Nastase, am o curiozitate sacaitoare: domnul Rus a fost propus la Interne din interiorul PSD-ului sau din interiorul Palatului Cotroceni? Ma scuzati ca va intreb.
  Cu deosebita stima

 7. 8 Aya mai 1, 2012 la 10:25 pm

  @

  Flavia

  Rus a fost propus de USL.

 8. 9 Aya mai 1, 2012 la 10:28 pm

  @

  Adrian B.

  Tinand cont de faptul ca sigur Cabinetul Ponta va primi votul de investitura al Parlamentului, nu se pune problema organizarii de alegeri generale anticipate (pana la alegerile parlamentare mai sunt sase luni).

 9. 10 Aya mai 1, 2012 la 10:42 pm

  @

  eadu

  Faptul ca nu ne aflam in „zona euro” ne asigura o exceptionala sansa de echilibrare (pe care statele din zona euro nu o au).
  Statele din afara zonei euro (printre care si Romania) au posibilitatea supravieturirii puternicului cutremur pe care l-ar declansa revenirea Greciei (sau /si altor state) la moneda nationala (nu se pune problema iesirii lor din UE, cum ai scris din greseala, dar din zona euro).
  Banuiesc ca nu este necesar sa-ti detaliez mecanismul. E binecunoscut.

  P.S.
  In ultimele luni am scris cateva analize ale situatiei internationale. Evident, am facut si ample documentari.
  Aveam sa constat ca aparea, din surse extrem de serioase (si detaliata) informatia conform careia, in realitate si in pofida declaratiilor, Germania isi ia ca precautie posibilitatea parasirii zonei euro.
  In afara faptului ca se tiparesc marci germane, exista mari depozite (ale germanilor dar si ale unor cetateni ne-germani) in marci. Exista mari magazine care accepta, inca, plata in marci germane (fiind chiar afisat cursul marca- euro; marca- dolar, etc). Marcile germane se schimba, in continuare, la Banca centrala, fara a exista un termen- limita.
  Explicatia oficialilor este foarte interesanta:
  1. Marca germana a fost considerata, in multe tari, ca un fel de „a doua moneda nationala”, motiv pentru care indivizii au avut incredere in ea si au pastrat, in continuare, sume importate in marci;
  2. Nemtii sunt foarte legati de marca si au in continuare importante rezerve in aceasta moneda- ar fi incorect sa fie „saraciti”.

  Oficialii au evitat raspunsul la intrebarea :de ce (sau daca) se tiparesc, in continuare, marci germane.

 10. 11 Aya mai 1, 2012 la 10:52 pm

  @

  Radu

  Mesajul meu din mai 1, 2012 la 10:42 pm iti este adresat.
  Ti-am ortografiat gresit numele. Ma vei ierta.

 11. 12 Aya mai 1, 2012 la 11:10 pm

  @

  Adrian Nastase

  Stanga franceza „donne le la” – da tonul- totdeauna, in Europa. Cand „doarme”- ceea ce s-a cam intamplat incepand cu 2003 si pana nu demult- Europa este pe cale de a intra in vrie. Este un adevar valabil chiar daca adversarii sai ar incerca sa-l nege sau sa-l minimalizeze/ ridiculizeze.

  Acum, in Franta, privirile sunt atintite nu doar spre Hollande- care, daca nu se intampla ceva dramatic, teribil, va castiga- dar si spre revelatia acestei campanii, care s-a dovedit a fi Melanchon.
  Practic, un „transfug” de la socialisti, Melanchon s-a deplasat, formal, la stanga PS- dar, pe de alta parte, a „deplasat” discursul sau catre „dreapta” zonei pe care o reprezinta, altfel spus, spre socialisti.
  Desi, formal, comunist, in realitate Melanchon nu poate fi considerat astfel, raportandu-ne la „matricea” comunista- caci, suprinzator, exprima deloc emfatic si deloc golite de continut, profunde valori umaniste.

  Sunt o anti-comunista convinsa, tocmai de aceea cred ca sunt credibila cand afirm: Melanchon nu-mi pare defel comunist. De stanga, da- comunist, nu.
  (Desigur, stanga franceza e total diferita de orice „alta stanga” europeana.)

  Probabil, „in al treilea tur” (cum sunt numite alegerile generale in Franta) va juca un rol de luat in seama in guvern.

 12. 13 analist mai 1, 2012 la 11:31 pm

  Se poate spune ca guvernul prezentat este OK. Pentru deconcentrate eu in locul lui Ponta as folosi reteaua linkedin pentru recrutarea specialistilor( chiar daca sunt plecati afara eu cred ca unii vor accepta propunerea) si abia apoi rezerva de cadre. Profesionalismul din deconcentrate este cheia mentinerii procentelor si a atragerii segmentului de clasa medie, ceea ce va duce scorul si mai sus.

 13. 14 dsv mai 2, 2012 la 12:06 am

  Iar defilam cu de-alde Rus ? Nu-mi place deloc, deloc.

 14. 15 Mariana mai 2, 2012 la 1:54 am

  @ adrian subscriu in legatura cu Voiculescu!
  Sunt extrem de nemultumita de cel de la sanatate.Domnul Ponta a spus ca nu ia nimic de fa fosta guvernare si nu s-a tinut de cuvant.Sunt dezamagita!

 15. 16 blogideologic mai 2, 2012 la 6:10 am

  Bolivia îşi naţionalizează reţeaua electrică naţională (care fusese privatizată în anul 2007 de guvernarea ultraliberală condusă atunci de politicianul Gonzalo Sanchez de Lozada) http://www.lemonde.fr/ameriques/article/2012/05/01/la-bolivie-nationalise-le-reseau-electrique-gere-par-une-entreprise-espagnole_1693861_3222.html Sunt tot mai multe semne că paradigma economică „mainstream” (pe baza căreia funcţionează principalele instituţii care conduc economia lumii : FMI, Banca Mondială, Organizaţia Mondială a Comerţului) este abandonată de ţările sărace în favoarea doctrinei economice substantiviste. Care prevede controlul resurselor economice într-o ţară de către societatea din acea ţară, precum şi renunţarea la gestionarea economiei exclusiv pentru profit, punându-se accentul pe un mod de gestionare în primul rând pentru ţintele societale. Doctrina economică substantivistă a fost explicitată în anul 1944 de către teoreticianul Karl Polanyi în cartea The Great Transformation.

 16. 17 blogideologic mai 2, 2012 la 6:39 am

  Frauda LIBOR (acronimul de la London Interbank Offered Rate) http://finance.blog.lemonde.fr/2012/03/28/la-fraude-du-libor-ou-la-perversion-des-marches-monetaires/ LIBOR este rata dobânzii de împrumut interbancar şi este dictată de centrul de referinţă bancar din Londra (celebrul “City”). Piaţa monetară interbancară atinge dimensiunea de 90 000 miliarde dolari. Masa de instrumente de credit a căror dobândă este legată de LIBOR atinge 350 000 miliarde dolari. Sub semnul bănuielii de fraudă cad în primul rând Bank of America, Citibank, Barclays Bank, Credit Suisse, Deutsche Bank şi UBS.

 17. 18 Doru Coarna mai 2, 2012 la 7:31 am

  @ Dle Nastase,

  poti fi prudent atunci cand nu te preseaza nimic, ori guvernul Ponta va fi presat cam din toate directiile.

  Trebuie sa performeze, este obligatoriu si totul depinde de asta!

  Trebuie sa rezolve cateva teme importante in mod hotarator, genial. Altminteri, la toamna revine desertul…

  Mare bafta astazi!

 18. 19 Doru Coarna mai 2, 2012 la 7:35 am

  @ All,

  Ponta a insailat un guvern bun, care promite, insa aceeasi martoaga alearga ca la curse sau abia se misca, depinde cum o mani… ramane deci de vazut daca PM-ul va sti sa ceara echipei sale si altceva decat stabilitate.

 19. 21 eficientaenerg mai 2, 2012 la 8:18 am

  Atentie! „Numarul somerilor la nivel mondial va atinge 202 milioane de oameni, in 2012”-raport al Organizatiei Internationale a Muncii (ILO)

 20. 22 Criticos mai 2, 2012 la 8:20 am

  Rus la Interne, Marga la Externe! S-o fi mutat licuriciul la Berlin? De plăcut, nu-mi place niciunul. Să dea Dumnezeu bine astăzi! În rest, om trăi şi om vedea.

 21. 23 ZOE, fii barbata ! mai 2, 2012 la 8:45 am

  @Flavia,

  Totul e posibil, desi am încredere în Ponta ca si în Antonescu + Constantin stau si ma gândesc de ce l-au pus pe Rus, nu cumva au fost santajati ?
  Nu-mi vine mie sa cred ca Tartorul dracilor, chiar sta cu mâinile în sân în aceste zile – fierbinti pentru talpile lor ! Nici mosul de la Sanatate nu e OK !
  Sunt însa convinsa de un lucru, Ponta ve trece cu bine peste toate încercarile, împreuna cu Antonescu si Constantin .

 22. 24 ZOE, fii barbata ! mai 2, 2012 la 8:47 am

  @nastase,

  Mult succes la Recurs, sper sa ia sfârsit si calvarul Dvs !

 23. 25 justias mai 2, 2012 la 9:01 am

  @dn. nastase
  Excelenta analiza in articolul dumneavoastra „Cu prudenţă, spre succes”.
  Spune-ti dumneavoastra in articol:
  CITAT: „Nu trebuie riscat însă nimic, pentru a conserva aceasta bază electorală cu care se poate construi politic, economic şi social.”

  As extinde putin aceasta idee si in planul coabitarii cu presedintele Basescu in continuare in contextul in care se aud voci nerabdatoare sa il suspende pe Basescu inaintea alegerilor generale (fie la termen sau anticipate). – vezi declaratiile lui Voiculescu etc…
  suspendarea lui Basescu inaintea alegerilor generale cred ca ar fi o greseala.
  Ar permite PDL sa renasca pentru ca in momentul in care preocuparea USL, in acest moment in care a preluat puterea, este obsesiv Basescu, sunt multi care l-ar vedea pe Basescu in pozitia de victima permitand atragerea multor voturi emotionale ceea ce ar aduce inevitabil un plus de voturi PDL pe care altfel nu le-ar fi avut.
  Sa ne uitam la campania lui Basescu la precedentul referendum de demitere. Nici atunci Basescu nu statea foarte, foarte bine in sondaje. Probabil undeva pe la 40%. Dupa cum stim rezultatul referendumului a fost de 75% cu NU impotriva demiterii. deci o crestere de la 40% la 75%. Eu cred ca Basescu va fi demis acum la referendum, dar nu aceasta este problema.
  Inchipuiti-va PDL si basescu 1 luna de campanie contra referendumului (cand asta? in timpul campaniei pentru alegerile generale!!) in care singura tema este autovictimizarea si cum USL nu are alta problema decat demiterea presedintelui uitand problemele reale ale tarii.
  Cu siguranta in aceasta campanie ar atrage multe voturi emotionale care altfel nu ar fi mers in nici un caz la PDL.
  PDL si Basescu vor urca procentual, inevitabil. Nu stiu cat dar vor urca! Basescu joaca foarte bine in postura de victima haituita!
  Probabil ca Basescu va cadea la referendum (nu bag totusi mana in foc!)
  Dar:
  – PDL in loc de 15% la alegerile generale va avea peste 30% la allegerile generale.
  – Basescu, chiar demis, va face fara indoiala parte foarte activa, energica in campania de alegeri generale alaturi de PDL. Daca ar fi inca presedinte nu ar avea dreptul sa faca campanie.
  Rezultatul: Basescu demis dar un PDL foarte puternic cu Basescu hiper activ in opozitie.

  Prin comparatie sa analizam ce s-ar intampla daca Basescu ar fi suspendat dupa alegerile generale din septembrie, octombrie:
  – PDL ramane la actualele procente, sau mai rau, in sondajele de opinie
  – situatia lui Basescu in sondaje va fi la fel de proasta in sondaje
  – USL va avea toate pozitiile de decizie in parlamentul viitor
  – dupa alegeri se poate organiza referendumul de demitere. (desigur, va putea fi si mai bine argumentat) PDL ramane la 15 % in Parlament iar Basescu este demis.
  Cu alte cuvinte amandoua obiectivele ar fi indeplinite cu maximumul de eficienta.

  Fara sa mai vorbim ca o suspendare, acum in pripa, ar crea din nou impresia ca pentru politicieni agenda cetateanului nu conteaza. In plus o suspendare acum sau in cateva luni nu este o diferenta majora in timp.
  Eu cred ca putina rabdare nu ar strica. USL ar avea timp sa arate ca este cu adevarat interesat de cetateni si interesele lor.
  Festina lente!

 24. 26 epolitikon mai 2, 2012 la 9:06 am

  @AN
  Ce rol are junele Victor Alistar in peisajul prezentat ieri de Ponta?
  Cam dubios ca promovati juni care au avut treaba cu procuratura inca de pe vremea cand nu-l aveau decat pe „2” la prefixul varstei.
  Chiar n-ati gasit altul?

 25. 27 Cârcotaşu mai 2, 2012 la 9:09 am

  Înţeleg că se consideră că dl Leonard Orban n-ar face parte din „gaşca lui Băsescu”. Mă rog. De la mine se vede altfel. Contribuţia sa inestimabilă la multilingvism, continuată probabil în funcţia de consilier prezidenţial al lui… Băsecu, nu-l face de loc indispensabil primului guvern Ponta.
  Vasile Puşcaş, din păcate, face parte din aceeaşi categorie unde-şi împarte meritele doar cu Ioan Rus. Şi, mai cu Leonard, mai cu transpartinica de la Cluj, tot înainte!

 26. 28 Theodora mai 2, 2012 la 9:38 am

  Am incredere in guvernul Ponta.
  USL nu ne va dezamagi.

 27. 29 Socrate mai 2, 2012 la 9:53 am

  Gazda noastra spune “Nu trebuie să uităm că asistăm la o erodare fără precedent a încrederii în clasa politică. Dacă USL dezamăgeşte mi-e groază să mă gândesc către ce gen de soluţii sau de discurs îşi va întoarce faţa publicul din România…”. El spune, el aude. Junele Ponta nu i-a citit editorialul si nu este constient ca asistam la o erodare fără precedent ( erodare indusa prin mass media si prin propaganda portocalie, care a prins ) a încrederii în clasa politică. Sunt dezamagit de guvernul Ponta. Citisem in ofcina portocalie Hotnews ca “ Surse din PSD au declarat pentru Hotnews.ro ca Victor Ponta s-ar fi impus in fata liderilor grei ai PSD fara a tine cont de parerile acestora la nominalizarea ministrilor “. Am trecut repede peste stire, considerand-o o intoxicare portocalie. Se pare ca Hotnews a avut dreptate.
  Nominalizarea lui Ioan Rus ca ministru de interne este inexplicabila logic. Domnul Rus face parte din grupul de la Cluj, care a “reformat” partidul ( ca urmare a reformei PSD a pierdut peste un milion de voturi ), prin promovarea sinistrului prostanac Mircea Geoana. Cand am citit pe stiri ca Ioan Rus este in carti, am crezut din nou ca e vorba de o intoxicare. Ma mir ca dl. Vasile Dancu nu a fost nominalizat si el.
  Nominalizarea ilustrului Cepoi la Ministerul Sanatatii m-a lasat perplex. Inseamna ca miroase din nou a legea sanatatii. M-a mai socat lipsa de pe lista a domnului Iulian Iancu. La fel, nenominalizarea doamnei Andronescu la Ministerul Educatiei si nominalizarea doamnei Corina Dumitrescu, rector la o universitate particulara. Socanta este si nominalizarea la justitie a lui Titus Corlatean in locul lui Dan Sova. PSD era cunoscut ca partidul specialistilor si profesionistilor. Marga era bun la educatie, nu la externe. Din cei 21 de ministri, 11 sunt tehnocrati sprijiniti politic. Florin Georgescu este un bun profesionist, dar cu o randunica nu se face primavara. Mentinerea lui Leonard Orban, indiferent de motive, sugereaza continuitatea ( ca si nominalizarea domnului Cepoi ).
  Mai ramane ca sa se semneze scrisoarea de intentie cu FMI ( domnul Ponta pare foarte grabit sa o semneze ) in varianta actuala ca sa inceapa erodarea increderii atat in Victor Ponta cat si in USL.

 28. 30 justias mai 2, 2012 la 10:13 am

  guvernul arata in general bine si adecvat actualei stari de fapt.
  sunt cateva exceptii unde am o parere foarte proasta.
  dn Rus:
  – grupul de la Cluj a avut o influenta extrem de negativa asupra PSD. chiar de destructurare si aruncarea acestuia in barca puterii.
  – grupul de la Cluj este o banda care ar putea fi extinsa usor si la Boc, PDL local Cluj. sunt prieteni sunt „clujeni” de-ai lor! cam asa se si comporta..
  – se da impresia ca exista oameni de neinlocuit, nu-i asa numai ei singuri cunosc „cotloanele” MI. si eu cred ca le cunosc dar nu in sensul bun. acest om a dovedit ca este capabil la jocuri de culise, lovituri pe la spate si alierea cu oricine „trebuie”. genul de oameni in care nu poti pune nici cea mai mica baza.
  – eu am crezut dn. Nastase ca sunteti patit cu acest grup si stiti ce le poate pielea. au dat tonul „baronismului” PSD si au inceput timpuriu sa faca si sa desfaca guverne.
  – de ce are PSD atat de putini oameni are capabili sa administreze MI? Numai Dragnea, Rus, Nica ? Foarte putin si total neconvingator ca discurs si imagine.
  – profesionalism fara o minima moralia in politica nu are sorti de izbanda. dimpotriva patimim si vom mai patimi noi cetatenii pentru ca prietesugurile politice primeaza.
  dn Orban:
  – din nou unul de neinlocuit. daca ne uitam insa concret la fapte vedem insa „NIMIC”.
  – arata ca USL nu este capabil sa-si asume in forta, cu curaj, domenii cheie si responsabilitatea gestionarii lor

 29. 31 Cetateanul intrigat mai 2, 2012 la 10:31 am

  Cresterea economica trebuie sa fie evident tinta principala. Prejudecatile de natura ideologica nu fac decat sa puna piedici dezvoltarii. Orice cent sustras de la o firma, pentru scopuri oricat de nobile, nu face decat sa scada competitivitatea si performanta acelei firme. La noi, absolut toate analizele economice arata cat de ineficiente si cat de revoltator de costisitoare sunt activitatile de aproape orice tip desfasurate de statul roman. Sursa raului, exploatata cu cinism de absolut toate partidele aflate vreodata la putere, este masa de slujbasi ai statului, jucand acelasi rol nefast pentru societate pe care l-a jucat de la fanarioti incoace. Milioanele de romani care lucreaza in strainatate reusesc sa fenteze sistemul si sa scape de jaful reprezentat de impozitele excesive, reversul medaliei fiind insa reducerea continua a fortei de munca din tara. Nivelul pensiilor din Romania este evident nesustenabil, a vorbi de marirea lor poate avea totusi o justificare prin prisma considerentelor electorale. Sa consideri insa problemele materiale ale bugetarilor o problema, in loc sa-i pui la lucru in economie, pare totusi prea de tot. Orice individ dat afara de la o slujba de la stat si nevoit astfel sa se apuce de o activitate economica, adica de o munca adevarata, este un castig evident pentru societate. Abia atunci va contribui si el cu ceva la valoarea creata in Romania. Cand vad insa la televizor multimea cadrelor militare in rezerva care doresc sa primeasca si mai multi bani de la buget, sau multimea de revolutionari, etc. , toti cu varste la care ar fi trebuit de fapt sa-si faca munca lor de agricultori, paznici sau soferi, nu pot sa nu fiu sceptic in ceea ce priveste viitorul economic al tarii. Romania va avea sigur, nu peste multi ani, un deficit enorm al fortei de munca, pentru ca cei care nu vor mai putea suporta povara intretinerii fortate a mult prea multor paraziti, vor fi siliti sa emigreze.

 30. 32 Ghita Bizonu' mai 2, 2012 la 11:11 am

  Insa imi „place” mai mult articolu asta : Mii de fermieri francezi, italieni, spanioli, englezi, germani şi danezi se mută în România, El Dorado-ul agriculturii europene

  Insa am o nedumeriee – cum poate un tanar francez (care daca ramanea la el acasa castiga 1.200 euro) sa incarce un cobvoi de camioane cu uitizaj agricol, sa viona in Romania si sa se ocupe de atrarea unei ferme de 1.400 de hectare? Chiar el zice ca „Să ajungi la o asemenea performanţă în Franţa, e nevoie de două sau chier trei generaţii. Mie mi-au fost suficienţi trei ani”.
  Baiat harnic n’asa? Da’ banii, banii de unde?! Cu ajutorul fondurilor europene, plănuieşte lucrări de extindere a irigaţiilor şi de creştere a capacităţii silozului (la 7.000 de tone!) Fonduri europene ptr europeni …
  Asta este adevarul – or fi astia harnici ins ain spatele lor sunt organizatii puternice : banci agricole, grupuri de sfatuitori, experti in fonduri (care nu cer 40%!) , retele de distributie!
  „Puturosu” de taran roman are doar sapa, dispretul autoritatilor, jaful „afaceristilor” ( frantuzu va avea siloz de 7.000 tone .. taranu roman este belit pana la os de propretarii miluiti cu silozuri) si are de partea lui doar pe Dumnezeu ….(da Printul astei lumi se zoce ca ar fi Altul)

  si ar mai fi un articol interesamt in Le Monde- Roumanie : la fièvre nationaliste gagne les Hongrois de Transylvanie.

  Din pacate e doar ptr abonati si eu nu am de dat 15 euro lunar …
  C’asa’i in UE – unii e cetateni europeni si altii is doar rumani pe cale de a deveni vlax sau rommmanes

 31. 33 mirela mai 2, 2012 la 11:35 am

  Intr-adevar guvernul USL este conditionat, de timp, de lipsa unui mandat clar de la cetateni (si va felicit pentru importanta pe care o acordati acestui mandat), de un buget nerealist, dar sunt sigura ca va reusi sa atinga doua obiective care sa restabileasca increderea cetatenilor in clasa politica. Sa opreasca jefuirea banului public si sa refaca dialogul social. Punctul forte al acestui guvern trebuie sa fie, asa cum spuneti si dumneavoastra, creativitatea. Creativitatea, de care sper ca aceasta echipa nu va duce lipsa, este intr-adevar cheia politicilor guvernamentale, nu doar pentru acest mandat scurt, ci pentru vremurile pe care le traim.

 32. 34 Marcus mai 2, 2012 la 11:42 am

  Ponta, Ia Calul Meu Si Du-te!

  Pe de-o parte ieri, in asteptarea listei noului guvern a lui Victor Ponta zapand pe telecomanmda televizorului si vazand pe la televiziunile pupinbasiste cum se incearca compromiterea din start a viitorului guvern, prin mentinerea in functii a unor fost pedelisti ca Mercea la interne sau Predoiu la Justitie, imi ziceam :”io-te la astia dom’le ce ai dracului sunt si cum incearca ei sa arunce in noroi in proaspatul cabinet menit sa asigure stabilitatate politica si sa mai carpeasca pe ici pe ecolo economic panala alegerile parlamentare.”
  Pe de alta parte, tot in capul ala sec al meu ma gandeam ca ce ma fac eu acum cand in sfarsit USL-ul a reusit sa faca pedeleu KO si cand Romania, guvernata sanatos si fara lipici la degete pentru banii bugetului, isi va reveni din starea cataleptica in care ne bagase chiombu si clanul sau de mafioti, in sensul ca nu voi mai avea ce critica. Mie de laudat nu prea imi place s-o fac, prefer sa las faptele sa vorbeasca.
  Si taman cand ma cainam mai amarnic hop si “Lista lui Schindler”, lista care la o prima citire mi-a luat pur si simplu mau’, lasandu-ma fara aer si cu gura cascata pana aproape de limita axifisierii. La toate ma gandeam, ca vor veni cu nume noi, necunoscute, ca vor apela la specialisti neangajati politic, ca vor veni numai cu ministri deja rodati si apreciati ca buni etc numai la Ioan Rus ca ministru la Interne nu-mi imaginam in ruptul capului ca-mi va fi dat sa vad aceasta nefacubila uselista. Sincer sa fiu dupa modul catastrofal in care s-au petrecut lucrurile la Cluj, sub Ion Rus, pentru PSD, dupa noncombatul de blat pe fata inregistrat de acelasi Rus in lupta electorala cu Boc, la Primaria Clujului, dupa pactizarea pe fata a Rusului cu Basescul si actiunile de destabilizare si compromitere mosmondite din umbra impotriva P.S.D.-ului de acelasi Ion Rus, care prin intriga care a dus la debarcarea lui Ion Iliescu din fruntea partidului ajuns pe mana Geoana-Vanghele, mai avea putin si-si dadea obsetescu sfarsit, eu eram convins ca Ion Rus nici macar nu mai este membru PSD.
  A fost nevoie de un momernt de ratacire psihica a liderilor USL, in frunte cu Ponta, ca sa-l regasesc pe Iago cu batista Desdemonei recuperata de Dancu, tinuta strans in mana, cap de lista in viitorul cabinet Ponta.
  Ca sa-l pui pe acest Iuda sa-ti conduca ministerul cel mai important in asigurarea desfasurarii unor alegeri corecte, mai ales in conditiile in care ai reusit sa iei din mana fostei puteri acest instrument extraordinar din punct de vedere a posibilitatii de fraudare a alegerilor inseamna sa fii de-a dreptul tampit si nu oricum ci si cu tendinte patologice suicidare. Gandindu-ma la ce-l recomanda pe acest antipesedist convins pentru functia respectiva, mi-a venit in minte o scena din seria filmelor B.D., in care un trio genial constituit intr-o “comisie” de racolare de talente concurenta care urma sa evoluze a fost intrebata de catre Dem Radulescu ce-o recomanda pentru pozitia solicitata, aceasta le-a aruncat celor trei din comisie (Dem Radulescu, Puiu Calinescu si Jean Constantin) pe masa un purcoi de sute ceausiste si le-a spus ca o recomanda: “vocea si talentul sau”.
  Daca pana la numirea guvernului Ponta s-a batut cu caramida in piept care are oameni garla pentru formarea unui guvern serios, dupa nazdravenia prezentata ieri drept nou guvern acest portocaliu undercover la Interne nu pot sa-i recomand d-lui Ponta decat sa mai faca rost de o caramida si sa le foloseasca pe amandoua pentru a se lovi tare, dar tare de tot in tesutul moale dintre picioare, deoarece tampenie mai mare nici ca se poa.

 33. 35 Marcus mai 2, 2012 la 11:49 am

  Dilema lui Udrea: Curva Sau Proasta ?!

  Din unghiul din care priveste femeia basescului, Udrera, catastrofa care a lovit in aceste zile pedeleu, batut mar si aflat sub aparate la resuscitare, ar trebui sa intelegem ca acesta este ca o pisica pe care o calci de zece ori cu masina si cand o crezi moarta se ridica si iti sare la gat.
  Din perspectiva in care vad eu lucrurile pedeleu poate fi comparat cu gaina cu dilema, superabuzata sexual, care alergata fiind prin curte spre a fi calcata de cocosu chiombalau, spre a nu crede celelalte oratanii ca ar fi ori curva (daca ar sta sa fie calcata) ori proasta (daca ar continua sa fuga) se impiedica de fiecare data si se lasa violata de calactura matrozului excitat. Ori, cand oratanimea s-a prins de spil, nu a mai crezut nici ca-i curva, nici ca-i proasta ci doar o curva proasta.

 34. 36 MIHAELA mai 2, 2012 la 11:56 am

  @ Adrian B
  Toate bune la „ordinea fireasca a lucrurilor” prezentata, dar, fara suparare, nu sunt de acord cu punctul 3.
  Locul UDMR nu este in opoitie ci in afara Parlamentului. Asa ar fi mai corect.

 35. 37 fata de la iasi mai 2, 2012 la 12:02 pm

  Domnule Presedinte
  Personal nu cred ca mai putem ajunge prea repede macar la nivelul anului 2004.
  Au fost institutii care practic au fost “distruse”, decredibilizate , specialistii au fost inlaturati , autoritatea acestora fiind practic total compromisa.
  Cel mai elocvent exemplu : ISC.

 36. 38 ZOE, fii barbata ! mai 2, 2012 la 12:14 pm

  @Cetateanul intrigat,

  Sa înteleg ca tu îti faci „munca” de cârtita basista, pentru care esti platit, nu ?

 37. 39 koubadera mai 2, 2012 la 12:27 pm

  Daca guvernul Ponta isi respecta liniile directoare si arata corectitudine si profesionalism (relativ la celelalte guverne), poate reveni la guvernare fara probleme in 6 luni. E usor sa dai vina pe fosta mostenire, dar de data asta cu putina ingeniozitate se pot gasi solutii!!! Exista mai mult optimism in piata pe termen mediu, doar ca pe termen scurt trebuie sa vina cineva cu carisma si sa arate o cale, ca si Roosevelt in anii „30. O sa spuneti ca ne preseaza deficitul de 3%. E adevarat. Dar cred ca, cu putina vointa se poate face ceva ca sa reaprindem scanteia optimismului. Si alegatorii vor simti asta….

 38. 40 pupaza din tei mai 2, 2012 la 12:34 pm

  In luna iunie, Guvernul Ponta trebuie sa ofere o noua lege a sanatatii. Daca aceasta lege nu va purta o serioasa marca sociala si europeana si se va prefera „modelul olandez” de privatizare a serviciilor medicale, el insusi o deschidere majora catre companiile private de asigurari de sanatate,…USL va pierde alegerile in toamna. Saantatea este o chestiune care-i atinge personal pe toti cetatenii!
  Inteleg ca dl. Vasile Cepoi este o optiune recomandata de finantatorii internationali ai Romaniei. Atentie marita la ce lege a sanatatii se elaboreaza! In Olanda – modelul asumat al reformei romanesti – intre anul 2006 (anul introducerii reformei mult laudate) si anul 2010, speranta de viata sanatoasa a scazut cu 3 ani si 6 luni la femei si 4 ani la barbati, iar cheltuielile pentru sanatate au crescut cu aproape 3% din PIB.

  http://epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/refreshTableAction.do?tab=table&plugin=1&pcode=tsien180&language=fr

  http://perspective.usherbrooke.ca/bilan/servlet/BMTendanceStatPays?langue=fr&codePays=NLD&codeTheme=3&codeStat=SH.XPD.PUBL.ZS

  Acest fapt s-a petrecut in contextul in care in majoritatea statelor europene speranta de viata sanatoasa a crescut. Sigur, in Romania acest indicator a scazut cu 5 ani in ultimii 4 ani de guvernare.
  Atentie maxima, pe acest subiect (in sine, sensibil si important pentru o natiune) pot fi pierdute alegerile parlamentare!!!

 39. 41 Karakas mai 2, 2012 la 1:45 pm

  @Socrate: „…Socanta este si nominalizarea la justitie a lui Titus Corlatean in locul lui Dan Sova..”

  De restul nu ma pot pronunta insa Titus Corlatean este specialist in drept. Cred ca va face o treaba buna la Justitie.

 40. 42 M.Voicu mai 2, 2012 la 1:52 pm

  AN: “un capital politic (care) înseamnă baza stabilităţii la nivel social general”
  @ Adrian B. mai 1, 2012 la 9:43pm enumerã la pct.4. ”SUSTINEREA mediului economic privat” .
  ► Decât sã susţinã noi cerinţe particulare (precum: programul ”rabla”, anveloparea locuinţelor private, cofinanţãri) – care sunt trebi ale celor interesaţi şi bãncilor, mai bine statul rezolvã întâi cu datoriile sale – cãci acei bani vor intra în economie prin administrarea privatã.
  ► Cât despre ”ultimatumul CEDO” [Radu mai 1, 2012 la 6:49pm], şi CEDO şi domnul Ungureanu (de la intelligence-SIE) trebuiau sã ştie demult, ce scrie Aya mai 1, 2012 la 10:42pm: ”Mãrcile germane se schimbã, în continuare, la Banca centralã, fãrã a exista un termen-limitã… (~la mari magazine fiind chiar afişat cursul marcã-euro; marcã-dolar, etc~) Explicaţia oficialilor este foarte interesantã: …Nemţii sunt foarte legaţi de marcã şi au în continuare importante rezerve în aceastã monedã – ar fi incorect sã fie “sãrãciţi”.
  Ie-te-te ❗

 41. 43 ZOE, fii barbata ! mai 2, 2012 la 2:24 pm

  Porcisme marca MRU : chiar si în al 12-lea ceas sfideaza o tara întreaga,
  împartind cu generozitate – ca doar nu da de la el din batatura ci împrastie banii tarii – bani pentru terenuri de sport, bani la primarii PDL-isti ( care or mai fi aia) bani aruncati în mod special pe fereastra, ca cei ce vin sa nu mai gaseasca nimic ! Oftica e maare ! Le doresc în continuare muuulta , multa caldura, tuturor PDL-istilor precum si sustinarorilor lor înfocati !
  De asemeni, astept cu nerabdare sa dea socoteala pentru tot dezastrul pe care l-au facut în tara, precum si în vietile noastre – sa plateasca pentru tot ce au facut , nu sa scape bazma curata ci sa zboare direct la puscarie !

 42. 44 Doru Coarna mai 2, 2012 la 2:49 pm

  @ Marcus, asa cum supremu’ avea incredere in Boc dar ii pusese in guvern si o ciripitoare, pe Lenutza, tot asa si acum… ciripitoarea este Rus. UE este reprezentata de Orban, iar smenarii externi, de Cepoi. Stai sa vezi, ca nimic nu e cum pare.

  Parca ziceau ca-l suspenda, nu? Parca ziceau si altele… in fine, doar ziceau. Lasa-i sa coabiteze…

 43. 45 Reni mai 2, 2012 la 3:11 pm

  Aud cum la deconcentrate vor fi pastrati…independentii, expertii, profesionistii, neafiliatii politic. Daca este o gluma este una seaca. Asa numiti directori independenti au furat si semnat pentru PDL, ceilalti erau chelnerii numiti de PDL din rindurile lor, in zona energie nu exista un sef de birou care sa nu fi fost numit si acceptat de PDL pe criteriul ” face bani” pentru ai nostri. Pastrarea acestor vopsiti va reduce electoratul USL, oamenii vor vedea ca la vremuri noi…tot ei. Ar fi culmea sa platim din banii statului postacii lui Basescu, culmea neroziei si a political corectness

 44. 46 Radu mai 2, 2012 la 3:13 pm

  Aya,

  Economia Romaniei depinde in mod vital de capacitatea si dorinta de cumparare a produselor noastre de catre tarile din UE. Orice criza acolo ne va afecta enorm, cu sau fara euro ca moneda nationala. O iesire a Germaniei din zona euro ar fi un dezastru pentru toata lumea dupa parerea mea, nici nu merita sa ne gandim. Dar nu cred ca se va intampla, au mai fost momente dificile in istorie si nu a fost Germania prima care sa se sperie sau sa-si tradeze prietenii.

 45. 47 epolitikon mai 2, 2012 la 3:21 pm

  @AN
  Sper ca Ponta va reveni public sa anunte ca numirea Corinei Dumitrescu a fost o poanta de 1 mai.

  Altfel, sunt dezamagit de faptul ca Vanghelie nu a primit portofoliul Educatiei. Spun asta pentru ca am convingerea ca CV-ul lui Marean arata mai bine (gramatical) decat cel al Corinei Dumitrescu.

  Sper ca nu intentionati sa jigniti milioane de romani care si-au luat BAC-ul pe bune si au urmat o facultate la stat tot pe bune.
  Desigur, CV-ul o recomanda pentru o batalie unu la unu cu EBA ori pentru conducerea Educatiei Private, nu si pentru altceva.
  Multumesc.

 46. 48 Adrian B. mai 2, 2012 la 3:31 pm

  Rectificare :

  3. UDMR afara din Parlament !!!!!!!! Impreuna cu UNPR si alte mizerii de genul acesta !
  5. Primenirea Parlamentului( o noua Lege electorala, daca mai este timpul necesar !) a.i. sa aiba acces si oamenii de valoare : ma refer la intelectualii de seama , cadre universitare , academicieni , etc. Parlamentul de astazi este oglinda degradarii societatii romanesti in ultimii 20 de ani ! Este un fel de piata (balci!) mobilata cu tot felul de indivizi precari si unde se negociaza orice !
  6. Ioan Rus ??????????????????????????????? Omul acesta a mai tradat odata ! Iar manualele spun , ca cei care au tradat odata vor trada si a doua oara !
  Ioan Rus este o insulta directa adresata lui Mircea Badea ! Iar Mircea Badea , alaturi de Mihai Gadea si Mugur Ciuvica sunt cei care au dat de pamant cu regimul Basescu ! Nicidecum PSD sau PNL…

 47. 49 Adrian B. mai 2, 2012 la 3:39 pm

  Deci eu inteleg ca Mircea Badea si-a riscat libertatea , cariera , familia , averea si in final VIATA (luptand zilnic cu Basescu si PDL !) ca sa ajunga Ioan Rus ministru de interne ? Este INCREDIBIL ! Ce anume poate justifica o asemenea numire? Chiar nu are PSD alti oameni care sa ocupe aceasta functie ? Mi se pare REVOLTATOR … Si eu sunt ardelean , dar cand aud de derbedeii( PSD+ PDL= LOVE ) aia de la Cluj imi vine sa vomit.

 48. 51 Mariana mai 2, 2012 la 4:11 pm

  http://www.politicaromaneasca.ro/vasile_cepoi_spitalele_vor_deveni_fundatii_iar_proprietarul_va_fi_ministerul_sanatatii-8389#.T6A3jzEySTM.facebook
  Cam asta promoveaza ministrul sanatatii ,adica sa transforme spitalele in fundatii iar el sa fie proprietarul.Daca l-ati promovat desigur ca sunteti de acord cu el!
  O mare dezamagire pentruca intr-un fel sau altul totul porneste de la sanatate! Nu poti face performanta nici intr-un domeniu cu o populatie bolnava si imbatranita,cu atat mai mult cu cat vrei sa le transformi in propria ta mosie!

 49. 52 Socrate mai 2, 2012 la 4:11 pm

  @Karakas * Ai dreptate, si eu sunt convins ca Titus Corlatean se va descurca la justitie. Cred insa ca ar fi data randament maxim la externe. Vezi si experienta lui :
  http://www.zf.ro/politica/titus-corlatean-diplomat-fost-consilier-personal-al-lui-nastase-nominalizat-la-justitie-9585134

 50. 53 Mariana mai 2, 2012 la 4:12 pm

  @ adrian cred ca ne auzim doar unul pe altul!

 51. 54 blogideologic mai 2, 2012 la 4:34 pm

  Maria Diana Popescu : +ADIO ! „La început a fost un telefon şi telefonul era la preşedinte”. După 78 de zile, „cel mai mare cărturar şi scriitor român al momentului” (scuipaţi în sîn, dacă v-aţi speriat), denumit astfel pentru „orbitorul” talent literar (gravă eroare), a devenit un apel de Adio, iar Guvernul MRU, istorie cu bătaie scurtă. Drept urmare, ne vom aştepta la tonuri ocupate cu bătaie lungă. La începutul mandatului, cînd a declarat că a studiat la Oxford, cei cu IQ-ul mititel din gaşcă au exclamat: „ecce homo”! – tocmai bun de „prim”, mai ales că e de-al nostru. Cum se construiesc „personalităţile politice”? Iei una bucată de om, îl creşti de mic, îi descoperi vulnerabilităţile, iar la momentul cheie îl salţi la tribună ca să-ţi returneze datoriile. Aşa a fost fabricat şi „legendarul” care pînă la moţiune pretindea arogant că va salva naţiunea, împreună cu merceologii culturali, ale căror clasamente sînt luate în seamă mai ceva ca nominalizările Oscar. Cît despre spiritul lor, despre scînteia Dumnezeiască din ei, oricît am scăpăra amnarul, nu va apărea în veci. Sînt nişte clone ale unui program neprietenos poporului român. După alungarea guvernului, deşi era tot timpul în minte cu „organismele vii care fac ouă în continuu”, ex-agricultorul „prim” al ţării se va face apicultor. Aşa a promis public. Fotoliul ministerial i-a deschis apetitul pentru albinărit. Găinăriile n-au ţinut prea mult. Să-l vedem lucrînd cu albinele, dar lingîndu-se pe bot! Şi dacă poporul nu va consuma miere precum ne-a indicat, va merge la export. Chinezii au venit în România special după mierea noastră. Aşadar, moţiunea a aruncat portocalele în storcător, Obama a fost stropit cu iaurt într-un restaurant-bar din Boulder – Colorado), fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko a ajuns la spital cu vînătăi după ce a fost bătută de un gardian, iar promisiunea electrificării tuturor gospodăriilor şi satelor din ţară a rămas pe hîrtiile guvernului gonit de moţiune. În mileniul trei montarea unor stîlpi şi a unor fire conducătoare de electricitate este pentru guvernaţii noştri echivalentă cu trimiterea unei rachete pe Marte. O normalitate a civilizaţiei a devenit o dificilă problemă naţională. În România există 97.805 de gospodării neelectrificate, amplasate în 2.284 de localităţi străbătute de uliţe neasfaltate. Din total, 2.822 de gospodării se află în 97 de localităţi complet neelectrificate. Secretul este că din cinci români de la sat, trei se spală în lighean sau în butoi, şi au pe post de toaletă o groapă săpată în pămînt, din cauză că unii primari trec în proprietatea lor fondurile destinate modernizării satelor şi locuinţelor. Nimic pentru popor! De 22 de ani, drumurile naţionale n-au ajuns nici azi pînă la capăt, ci doar la uriaşele vile ale puterii. Toţi miniştrii se angajează să facă drumuri. Probabil, de pe centurile lor îşi iau plus-valoarea. Corupţia a atins culmi nemaiîntîlnite în istoria României! Era şi timpul ca furtuna de săpătmîna trecută, care a împrăştiat pe unde nu trebuia soluţia de stîrpit căpuşele din parcurile Capitalei, să aibă efect asupra celor din iarba Puterii. Nu ştiu cum ne-am pricopsit cu fauna aceasta care a căpuşat poporul, cu exemplarele acestea a căror cranii, ca nişte cutii goale din care a fost furată vioara, se rotesc instinctual numai după putere şi pradă. Mai nou, o prinţesă, adusă de valurile loviturii de stat, de pe nu ştiu unde, după ce a susţinut public paradele dereglaţilor care au întinat societatea românească, vrea să recurgă la un gest disperat pentru a strînge cît mai multe semnături necesare fotoliului de primar al Capitalei. „O să mă prezint topless la Arcul de Triumf, ca să mai strâng nişte semnături”, a declarat pentru Express-Press. Pînă unde merge nebunia unui os mai mare de ros! Să nu faci acest lucru, dragă prinţesă! Sperii copiii şi şoferii! Frumoasa-ţi vîrstă dezbrăcată ar fi precum Bucureştiul brăzdat de gropi şi, adio voturi! După ce şi-au distrus propria societate, veneticii din Occident, pe motiv că ne dau educaţie, violează repetat spaţiul public cu tot felul de imbecilităţi, săvîrşind, de fapt, grave atentate la morala creştină şi la pudoare. Mă întreb consternată, cum o femeie cu pretenţii de „os domnesc” e în stare să aprobe comportamentele reprobative. De altfel, se ştie, „osul domnesc”, pentru avere şi putere, se perpetua şi trăia în neam (verişoare cu veri, chiar fraţi şi surori, între ei). E de înţeles de ce susţine rătăcitorii cu duhul. Mergi unde vrei, duduie, şi lasă-ne pe noi, românii, să fim credincioşi Cuvîntului lui Dumnezeu! Valurile tulburi ale lui 1989 au aruncat pe mal tot felul de ciudaţi, de ascensiuni fulminante ale unor, pînă atunci, nulităţi, azi, genii în serie, încît te miri, ce stea luciferică le-a invadat creierul. Mai ieri bufoni obraznici, azi, pe scena naţională, citindu-ne de pe hîrtie despre importanţa sacrificiului pentru buzunarele lor, experţii cu trei patru masterate internaţionale au C.V.-uri în engleză, lungi cît o săptămînă de post, materializate din şi prin anturaje colorate. Pe unde calcă aceşti măriţi cu mandatul lor, este numai baltoacă, balast şi dosare penale, pentru că de greblat, nici vorbă.+ http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/COMENTARII/Adio%20de%20MDP.htm

 52. 55 Marian Nicolae mai 2, 2012 la 4:49 pm

  In sfarsit:

  Apare concurenţă europeană pentru agenţiile de rating americane care au provocat criza

  astăzi, 13:41 Autor: Ciprian Botea

  http://www.zf.ro/business-international/apare-concurenta-europeana-pentru-agentiile-de-rating-americane-care-au-provocat-criza-9586779

  Roland Berger Strategy Consultants va definitiva în curând organizarea operaţională a unei agenţii europene de rating şi va finaliza strângerea de fonduri, un număr important de entităţi financiare acceptând să sprijine această iniţiativă.

  „În prezent, în urma unor negocieri intense desfăşurate în toata Europa, un

  număr semnificativ de organizaţii financiare au acceptat să sprijine fondarea unei astfel de agenţii de rating globale de origine europeană. Vom încheia în curând strângerea de fonduri şi vom definitiva organizarea operaţională a unei noi agenţii independente. La acest moment suntem în proces de a finalize cadrul instituţional şi corporatist”, a declarat Markus Krall, senior partner al Roland Berger Strategy Consultants.

  Agenţiile de rating Standard&Poor’s, Moody’s şi Fitch au fost acuzate că au contribuit la declanşarea crizei financiare şi economice recente, accordând calificative foarte bune pentru instrumente financiare îndoielnice. În ultimii ani, agenţiile au trecut în extrema cealaltă diminuând semnificativ ratingurilor mai multor bănci şi ţări, ceea ce a accentuat criza datoriilor suverane.

  În luna iunie 2011, ca reacţie la sugestia Parlamentului European de a fonda o agenţie Europeană de rating, Roland Berger Strategy Consultants a iniţiat demersuri pentru crearea unei astfel de instituţii globale de

  origine Europeană.

  Markus Krall va deveni CEO fondator al noii agenţii de rating, urmând să renunţă la poziţia sa de senior partner al companiei internaţionale de

  consultanţă.

  Roland Berger Strategy Consultants va continua să sprijine proiectul atât

  conceptual, cât şi financiar. În acest scop, Burkhard Schwenker va contribui iniţial la organizarea unui Comitet de Consultanţă pentru noua agenţie de rating, devenind totodată primul sau membru.

 53. 56 Pali mai 2, 2012 la 5:01 pm

  @ Doru Coarna

  Nu vrei sa ne spui si noua cine este bun si in ce anume in acest asa zis Guvern ? Marga la Externe sau Alistar la falsificat acte ( ca, deeh e priceput la asa ceva )Florin Georgescu prabusitorul de banci,Dusa la atacat minoritatile sau eternul Ion Moraru ( fost locotenent a lui Nicu Ceausescu ) secretarul Senatului cu Geoana la brat,tolerat si de Blaga(?) inapoi la SGG ? Subsciu la ceea ce a spus un inalt demnitar ONU saptamana trecuta la Viena : ” romanii nu sunt in stare sa-si conduca tara,…ea a insemnat ceva doar atunci cand a fost Regat” ,…iar acest Ponta nu este altceva decat o copie foarte palida a lui Adrian Nastase !

  @Theodora

  Daca componenta acestui „guvern” nu te-a dezamagit atunci inseamna ca ai urmarit politicul pana acusica cam „pe degeaba” ! Sorry,…parerea mea,… ( aproposito sa-ti dau si un motiv,doua,…zice Ponta acu’ cateva zile „nu vreau sa fou PM pus de Basescu si UNPR sunt niste tradatori,…iar azi este PM desemnat de catre Base si a semnat pentru sustinere cu TRADATORII din UNPR,..mai bine zis cu nasu’ Oprea,…deci se adevereste inca odata faptul ca,politicianul roman nu este altcvea decat un tepar ordinar,o lichea si un mincinos…careeee se prostitueaza in ultimul hal pentru a ajunge la ciolan;si sa poata fura pe saturate !

 54. 57 fragmentariumpolitic mai 2, 2012 la 5:23 pm

  Un Guvern pentru Romania
  02/05/2012

  Sfarsitul zilei de 1 Mai m-a gasit in fata televizorului, urmarind anuntul premierului desemnat, Victor Ponta, privind lista cu ministrii viitorului Guvern. Am vazut un Ponta usor tras la fata, semn ca-si refuzase sarbatorile din ultimele zile, dar zambitos si sigur pe el, ca atunci cand te prezinti la examen cu lectia invatata. Nu cred in lideri providentiali, ci in cei care sunt cinstiti cu oamenii si isi asuma responsabilitati, cu stiinta si constiinta. Nu neg ca s-ar putea, dupa atatia ani de strambatate, sa vad normalitatea ca pe ceva neobisnuit, dar impresia mea este ca Victor Ponta va fi in multe privinte un premier atipic. Nu numai ca varsta, ca cel mai tanar prim-ministru din istoria Romaniei, cu toate avantajele date de absenta unor reflexe ale trecutului, ci si ca profil politic, opus celui santajabil, caruia ii va lua locul.

  De bun augur mi s-a parut, in acest sens, “prioritatea zero” a viitorului Guvern USL, respectarea legilor. Fara respectarea legilor nu exista coeziune, identitate si sens. Legea trebuie sa fie aceeasi pentru toti, de la vladica la opinca, cum spuneau stramosii. Nerespectarea legii face din libertatea de a fi egalul juridic al celuilalt o fictiune, dupa cum a fost democratia din Romania ultimilor opt ani. Iar Victor Ponta, ca fost procuror, in sensul nedepreciat politic, are acest cult democratic al respectarii egale a legilor. Pe cale de consecinta, este de salutat ca prima decizie, anuntata, a Guvernului Ponta va fi anularea hotararii abuzive privind infiintarea UMF Tg. Mures, de incalcare a autonomiei universitare si segregare a educatiei pe criterii etnice, care a fost una din temele principale ale motiunii de cenzura.

  O idee motoare, din acelasi set de prioritati, care atrage atentia asupra viziunii economice a viitorului Cabinet, se refera la crearea de locuri de munca, pe care o percep (si bine ar fi sa nu ma insel) si ca pe o critica implicita a cresterii bazate (numai) pe consum, nu (si) pe productie. Lectia crizei, de al carei pericol nu se stie cand vom scapa, judecand dupa exemplele recente ale Marii Britanii si Spaniei, de recadere in recesiune, ne recomanda sa nu ignoram faptul ca atat consumerismul (SUA), cat si austerismul (Europa) sunt doua fete ale aceleiasi monede. Veniturile care vor veni in buzunarele populatie si care vor stimula consumul vor trebui sa provina nu din imprumuturi, ci din munca, iar acest lucru se va intampla prin relansarea productiei si cresterea gradului de ocupare a fortei de munca.

  In acest moment, despre calitatea conceptului de guvernare, in afara informatiilor din Programul de Guvernare, ce va urma sa fie anuntat, cel mai bine pot vorbi nominalizarile, prin ele insele, pentru cele 21 de posturi de ministri, si tesatura de interactiuni, gandita unitar, in care acestea vor fi plasate. Este vorba, in primul rand, de pivotul financiar al viitorului Guvern, respectiv de desemnarea pentru Ministerul Finantelor a lui Florin Georgescu, viceguvernator la BNR pana la luarea in primire a postului de ministru, care va fi totodata si vicepremier, statut ce-i va permite sa coordoneze si ministerele cu obligatii decurgand din acordurile semnate cu FMI, CE si BM. O a doua proiectie inteligenta este stransa intercorelare a principalelor doua ministere implicate in accesarea fondurilor europene (1 mld. euro in 2012 si 6 mld. euro in 2013), prin pastrarea tehnocratului Leonard Orban la Ministerul Afacerile Europene si desemnarea lui Daniel Constantin la Ministerul Agriculturii. O a treia mutare inspirata, nominalizarea lui Titus Corlatean la Ministerul Justitiei va raspunde nevoii intaririi dimensiunii diplomatice a acestui minister, din perspectiva interactiunii cu Bruxelles-ul, pe linia MCV.

  Relevanta pentru gandirea anticipativ-inovativa a Guvernului Ponta (care la Guvernele Boc si MRU a lipsit cu desavarsire) mi se pare a fi si ideea desemnarii unui ministru delegat la primul-ministru pentru strategii guvernamentale, transparenta decizionala si relatii cu societatea civila, care-i poate oferi un feedback adaptativ, de evitare a incremenirilor in proiect. Una peste alta, cred ca activarea energiilor nationale si larga deschidere europeana intr-o maniera fara precedent, pe care numai stanga si dreapta, aliate in USL, ar putea-o face, ne vor smulge din inertie si izolare, motiv pentru care sloganul electoral care se aude peste Ocean s-ar potrivi de minune si Romaniei: “Inainte!”.

 55. 58 MIHAELA mai 2, 2012 la 5:25 pm

  @ Zoe, fii barbata
  Am constatat de multe ori, din citirea comentariilor tale, ca il apreciezi foarte mult pe Victor Ponta (lucru pe care nu l-am prea vazut la alti comentatori, sunt ori total impotriva, ori indiferenti). Si tu esti tot atat de dezamagita de propunerile de ministri?
  Cu ceilalti care s-au aratat atat de vehementi, m-am lamurit, si pe Isus daca l-ar fi propus ar fi gasit ceva de comentat.
  Am citit comentarii dezamagite de genul „cum, Marga la externe?!” de parca ar fi vreun ciumat care nu este in stare sa conduca ministerul de externe. Baconschi era mai bun?
  Nu ar fi oare mai bine, Zoe, sa avem putina rabdare, sa vedem ce pot face in aceste cateva luni pana la alegerile generale?
  Am mai citit de asemenea, comentarii taioase (pe alt blog) ca Ponta a anuntat ca va avea discutii cu UNPR si UDMR, ca vezi doamne, gata, Ponta a batut palma cu ungurii, confundand (din rea vointa sau din prostie crasa) negocierile in vederea sustinerii guvernul la investire cu negocierile pentru formarea guvernului.

 56. 59 Adrian B. mai 2, 2012 la 5:35 pm

  D-le Adrian Nastase,

  Sper sa nu va deranjeze postarile mele ! Am ales sa scriu pe blogul dumneavoastra , pentru ca din punctul meu de vedere , sunteti cel mai valoros om politic din Romania ! Deasemenea , nu pot sa accept nici abuzurile la care ati fost supus de catre institutiile subordonate( DNA , Parchet , …) lui Traian Basescu !
  Imi place sa fiu sincer si direct si de aceea voi scrie intotdeauna , exact ceea ce voi simti ! Fara ocolisuri si cu modestele mele mijloace .
  Postarile mele , sunt impresiile sincere ale unui ” nobody ” care nu are de-a face cu politica si care locuieste la vreo 500 km de Bucuresti…Adica , scriu asa cum vad si resimt eu tot acest spectacol politic . De aici si postarile mele mai dure referitoare la Ioan Rus , UDMR , UNPR ,…sau simpatia mea pentru Mircea Badea si Mihai Gadea ! Timp de 8 ani de zile , ultimii doi au reprezentat pt. mine simbolul luptei impotriva lui TB si a PDL.

  Cu stima, Adrian B.

 57. 60 Karakas mai 2, 2012 la 6:09 pm

  Referitor la graba si insistenta cu care regimul Basescu, inclusiv MRU, au promovat ideea privatizarii companiilor energetice (cu concursul entuziast al dlui Gitenstein), iata ca in America Latina (Argentina si Bolivia), guvernele de acolo nationalizeaza companiile detinute de investitori privati din UE/Spania/Anglia. De 1 mai, presedintele Evo Morales al Boliviei a anuntat nationalizarea companiei spaniole de energie TDE, motivind ca investitorul nu a investit suficient (probabil ci se convenise).

  „In honour of all Bolivian people who have struggled to recuperate our natural resources and basic services, we are nationalising Transportadora de Electricidad (TDE),” he said.

  Cred ca povestea asta spune multe despre epopeea vinzarii resurselor unei tari prin privatizare, la insistente externe.

  http://www.bbc.co.uk/news/world-latin-america-17922069

 58. 61 MIHAELA mai 2, 2012 la 6:31 pm

  @ Cetateanul intrigat
  Vedea-te-as pensionar in Romania, sa vedem daca iti mai convine sa spui ca marirea pensiilor s-ar justifica numai din punct de vedere electoral!

 59. 63 Fragmentarium Politic mai 2, 2012 la 6:54 pm

  De pierdut din capitalul electoral, USL tot va pierde, dar nu intr-atat de mult incat sa coboare sub majoritatea absoluta, dar acest lucru va depinde de ce arme va opune viitoarei opozitii, in calitate de noua putere, dupa 7 mai. Daca lupta se va da pe secvente de campanie electorala, care sunt prin excelenta manipulatorii, si nu pe intregul ciclu electoral care se incheie, TB va gasi un mecanism care sa-l suprapozitioneze. Fata de Hollande, care nu dispune de instrumentele de putere, USL se va afla in situatia opusa, iar daca nu va sti sa le utilizeze (ceea ce ma indoiesc), atunci, Dumnezeu cu mila, cum se spune, va pierde pe mana ei…

 60. 64 Porthos mai 2, 2012 la 8:42 pm

  @ Marian Nicolae

  Mai trebuie să vrea și piețele/investitorii să țină cont de noua companie de „rating”. Mai vorbim peste treizeci-patruzeci de ani.

  BTW poate îi spune cineva junelui autor de la Ziarul Financiar că Fitch este deținută de o companie cu sediul central în Paris. V-ați uitat la experiența „expertului” care a scris articolul? SNSPA și liceul Teoretic Maneciu – Prahova. S-a prostit și Ziarul Financiar.

 61. 65 Porthos mai 2, 2012 la 9:00 pm

  @ Ghiță Bizonu’

  Nu te înțeleg. Sunt vinovați cei care vin aici să facă agricultură că țăranul român a rămas un troglodit? În ce mă privește, puțin îmi pasă cine produce (țăranul român sau cel venetic) mâncarea. Mă bucur doar că cineva mai și produce aici (plătind taxe, astfel încât să nu moară de foame paraziții trăitori din banii/taxele altora).

 62. 66 Viorel Dobre mai 2, 2012 la 9:33 pm

  Dragut. Foarte dragut guvern.

  Leonard Orban, Corina Dumitrescu, Ioan Rus, Victor Alistar, chiar si Mircea Diaconu. Scuze, era sa uit de dl. Cepoi.

  Foarte dragut.

  Inainte de alegerile prezidentiale din 2009 un domn cu mucii in freza aparea pe la TV aparandu-l pe dl. presedinte.. Dupa alegeri, fostul sau nas, cel care i-a luat nevasta, a fost numit ministru de finante. Dragut. Poate la fel de dragut este faptul ca astazi, ministru de interne este propus cel pe care Mircea Badea il acuza ca i-ar fi furat fabrica din Gherla. Care Mircea Badea? Cel care cu rabdare a militat ani de zile impotriva PDL. Felicitari, Mircea Badea!! Ai reusit! Ai vazut, Elena Udrea avea dreptate: nici-o fapta buna nu ramane nepedepsita!!

  Cum am mai spus, nu mai conteaza ce se intampla in rest. Cetatenii corecti ai acestei tari vor fi jefuiti in continuare de statul talhar. Evident, in beneficiul celor putini, indiferent de partid, care au confiscat statul.

  Domnule Nastase, de data aceasta unde veti fi? La cei talhariti sau la cei ce talharesc?

  Piedone candidat al USL? Felicitari domnule Nastase!!

 63. 67 Maximmouse mai 2, 2012 la 9:34 pm

  @Porthos

  ok, mai putin faptul ca taranul roman nu a ramas un troglodit, ci a fost adus in starea de troglodit, cu buna stiinta….e o nuanta….

 64. 68 Ghita Bizonu' mai 2, 2012 la 9:38 pm

  Porthos

  unicu troglodit esti tu .

 65. 69 Ghita Bizonu' mai 2, 2012 la 9:43 pm

  Din greseala in greseala spre victoria finala?!

  Ponta a semnat nu stiu ce cu UNPR.
  Ma rog a semnat din partea PSD.

  Insa PSD este aliat cu PNL . De aici se ridica cestiunea daca PNL agreaza angajamentele cu UNPR.
  Si mai ramane partea cu cele nespunse. Ceva angajamente in legatura cu alegerile ? A se vedea alianta cu PNL.
  Si daca PSD va aplica o politica de canalie (ma rog cu UNPR ar fi „primesc ce au meritat) si va refuza sa isi indeplineasca angajamentele fata de UNPR va ramane intitdeauna cu banuala ca a invatat prea multe de la TB …

 66. 70 Maximmouse mai 2, 2012 la 9:50 pm

  Stimata Gazda,

  Probabil ca si in cazul in care ati fi fost dvs. prim ministru si ati fi format acest guvern de tranzitie, tot nu ar fi fost bine….Asa suntem noi, pricinosi!

  A U D I T U L! fooooarte important!

  Ioan Rus? O fi fost un ministru de interne bun, la vremea lui, acuma nimeni nu mai baga mana in foc pentru el…poate si pentru ca este unul din „varfurile” de la Cluj…

  Cepoi? CEPOI? vai de cozonacu nostru….

  Corina D? ce sa mai zic… etc.

  A. Marga? Bine ca nu e la invatamant…:) chiar ma gandesc ca are stofa de diplomat.

  Ma gandesc ca dupa alegeri, daca casiga USL , alta faina se va macina …..pariu ca revine relu, mironel, etc.

  Sa fim sanatosi! Mai rau ca acum nu poate sa fie! observati ca sunt pesimist, avem multi colegi optimisti, insa: ba se poate , ba se poate! 🙂 🙂

  Ce este de facut, stiti dvs. mai bine, inca nu au aparut greselile, deci nu am ce comenta! 🙂 🙂 🙂

  Eu inca nu m-am dezmeticit! Nu vad peisajul complet.

  Va doresc succes! Cu stima.

  P.S. Nenea Hrebe ne-a spus clar ca nu va fi vanatoarea de vrajitoare…e bine asta? Dar dreptatea unde e? …continua sa umble cu capul spart?

 67. 71 Cârcotaşu mai 2, 2012 la 10:08 pm

  M-am uitat toată ziua pe „luju”, pe agenţiile de presă, peste tot unde-aş fi putut afla ceva despre şedinţa ICCJ în recursul introdus de dl Năstase. Nicio veste, de nicăieri!! Ei, chiar aşa nu se poate, depăşeşte orice aşteptări ar putea avea orice poporan fraier!

 68. 72 justias mai 2, 2012 la 10:26 pm

  @Adrian B

  „..Iar Mircea Badea , alaturi de Mihai Gadea si Mugur Ciuvica sunt cei care au dat de pamant cu regimul Basescu ! Nicidecum PSD sau PNL…”

  Sunt de acord cu multe din cele pe care le-ai afirmat. Sunt de acord cu tine in ceea ce il priveste pe Rus si grupul de la Cluj. si eu cred ca o noua politica nu se poate face cu metode vechi in ceea ce priveste UNPR. aceste targuri politicianiste, ce-mi dai ca sa-ti dau, desigur pentru „scopuri inalte”, trebuie sa inceteze. Sunt multi dintre politicieni care au ales o cale si trebuie sa plateasca pana la capat.
  chiar cu riscul de a iesi din viata politica!
  nu m-as mira ca in viitor sa aflam cat de competenti sunt Oprea, Sarbu, Diaconescu, Ontanu, Geoana, Melescanu etc…
  Nu asta este problema.. Viata politica trebuie sa se schimbe si cred ca dincolo de nu stiu ce lege „foarte importanta”, si mai importanta este increderea cetatenilor ca politicienii au o „minima moralia” si sunt acolo pentru ei si nu pentru gastile politice. Din acest motiv Rus si UNPR nu aveau ce cauta acolo.

  Cat despre Ciuvica, Badea care au dat de pamant cu regimul Basescu eu cred ca exagerati….
  Sa nu uitam ca PSD este in opozitie fata de Basescu din 2004. cu o scurta perioada in care baronetele PSD stimulat de Geoana s-a gandit ca este ceva de scos la putere. Rusinos, dar greseala a fost asumata de PSD.
  Ciuvica, Badea, Alianta DA (PNL+PD) etc… sa nu uitam ca au avut un rol important in aducerea lui basescu la putere.. ma deranjeaza sa vad acum pe unii dintre acestia pozand in campionii luptei antibasesciene si dand calificative altora care sunt de mult in aceste transee. Sa nu uitam ca sunt multi cei care au facut posibil regimul basescu!
  Pentru cine a avut ochi sa vada acest lucru era previzibil inca din 2004…

 69. 73 Aya mai 3, 2012 la 6:45 am

  @

  Radu

  M-am referit strict la faptul ca, in cazul unui puternic cutremur in zona euro generat, de exemplu, de iesirea Greciei (sau, ceea ce ar fi m ult mai grav, a Germaniei) in afara acestui spatiu, statele membre UE care nu au renuntat la moneda nationala – printre care, Romania – desi afectate, au o capacitate de redresare de care cele din zona euro nu dispun.
  Pot detalia subiectul.

 70. 74 Aya mai 3, 2012 la 6:48 am

  @

  M. Voicu

  Explicatiile unor oficiali germani legate de faptul ca marca se afla, in continuare, in circulatie, sunt cel putin ciudate, pentru a fi eleganta.

 71. 75 Aya mai 3, 2012 la 6:53 am

  @

  Carcotasu

  Sunt incontestabile meritele lui Vasile Puscas in perioada negocierilor pentru admiterea Romaniei in UE (finalizate de premierul Adrian Nastase in octombrie 2004) si in perioada ulterioara (pana la admiterea efectiva- 1 ianuarie 2007).

  Daca ai sa-i reprosezi alte lucruri lui VP, cauzele ar trebui disjunse.

 72. 76 ZOE, fii barbata ! mai 3, 2012 la 7:04 am

  @MIHAELA,

  Îl apreciez pe Ponta si am încredere îl loialitatea lui si asta nu de azi de ieri.
  Dar când mi s-a parut ca a gresit i-am spus-o cu franchete si uneori chiar cu brutalitate si ce sa vezi, de unde credeam ca nu va posta comentariul respectiv, am avut surpriza sa constat contrariul, de unde trag concluzia ca este deschis oricarei pareri. Nu vreau sa se lase înselat de sirene cântatoare, pentru ca apoi sa fie acuzat, azi sacalii mai mult ca oricând sunt cu ochii pe el si gata sa-l înhate.
  Asa ca, încontinuu îl voi „bate la cap” daca ceva mi-se pare anapoda. Nu am pretentia ca detin adevarul absolut dar de multe ori am avut dreptate, bazându-ma pe intuitia feminina.

 73. 77 alecsei mai 3, 2012 la 7:14 am

  Domnule Nastase, luati-l pe Primul Procuror al tarii de acolo ca am impresia ca a luat-o razna.
  Chiar nu ii este rusine? Pai cu UNPR, da-ti-o in colo de treaba! Chiar nu mai are coloana? Se vine cu vrajeli cu majoritate in Camera? Nu se putea face ceva tacit, fara tv, fara media? Ce vrea sa faca, sa ii bage si pe astia in Parlament? Ce-a facut UNPR, partid, asa zis partid, cu legea averilor, etc? Si cat de puternici sunt ei ca au semnat cu PSD. Mai vine si axinte, ne-am lepadat de satana, Pai animalul nu stia cand ii sustineau ca sunt satana? Chiar ne batem joc de lumea asta. Lumea nu are ce sa manance, cu ce sa isi plateasca facturile, o sa vina iarna si ne arde de jocuri de imagine strategii etc. De ce nu l-a ascultat nimeni pe Iliescu cand vorbea de un guvern gen de tranzitie pana la alegeri etc.? Mai vine si Oprisan, sa-l dam afara pe Iliescu…pai sa plece el! Ne-am trezit sa-l punem pe Rus, chiar nu va e jena, asa ca partid?!

 74. 78 Criticos mai 3, 2012 la 7:24 am

  @Maximmouse
  Salut! Îţi împărtăşesc întru totul opiniile. Un singur lucru încurajator: absenţa UDMR

 75. 79 Marian Nicolae mai 3, 2012 la 7:41 am

  Buna dimineata,
  @ Porthos,

  Dragul meu Porthos, recunosc nu am verificat toate informatiile.

  Ceea ce vroiam sa subliniez este faptul ca europenii incep sa-si dea seama ca din partea cealalta a Atlanticului NU vine numai lapte si miere, pentru a fi diplomat in exprimare…doar atat.

  Pietele cand isi vor da seama de teapa monumentala venita de dincolo de Atlantic vor face banda cu 180 de grade si se vor alinia Europei.

 76. 80 Porthos mai 3, 2012 la 8:05 am

  @ Maximmouse

  Mi-e teamă că nu înțeleg. Are cineva interes să-l involueze pe „țăranul român”? A fost vreodată mai evoluat și a decăzut? Sau pur și simplu, în lipsa unor repere mai înalte, a rămas ceea ce a fost întotdeauna. Adică un BIZON cu ceva bun simț funciar, dar cu o gândire rudimentară și neconstructivă. Să nu uit de nostalgia după vremurile de altădată și/sau satul românesc.

  Ceea ce am spus mai sus e valabil și pentru o bună parte din „orășenii” rezultați din industrializarea forțată din anii ’70.

 77. 81 dlnimeni mai 3, 2012 la 8:36 am

  Am vazut foarte multe comentarii privind formula guvernamentala a USL. Cele mai multe privind persoanele care au devenit ministri, citeva privind ponderea ministrilor PSD si PNL in acest guvern. Nu doresc sa ma mai lansez si eu unor comentarii facute la persoane. Oricum, formula guvernamentala este deja un dat, lasind la o parte o eventuala schimbare de ultim moment si parlamentul este cel care se va pronunta. Doresc doar sa scriu faptul ca nu ma pot decide, ca optiune, intre patru linii directoare care ar fi putut conduce la formarea acestui guvern. Si anume:
  1. acest guvern, desi de doar 6 luni, este foarte important, urmind a face o gestiune foarte exacta si – conform unui comentariu de acum citeva zile al dlui Nastase – creativa; in plus, cu un efect electoral pronuntat. Ca urmare, persoanele nominalizate in acest guvern sunt tot ceea ce crede conducerea USL ca are mai bun, iar o ministrii noi avind sansa de a fi si in „guvernul cel lung” ( ca sa utilizez o terminologie chineza), de dupa alegeri. 2. Guvernul acesta este doar un guvern de tranzitie, fara prea mare importanta in ceea ce priveste ministrii (fapt gindit dar nu spus), persoanele care il alcatuiesc, cu citeva exceptii, urmind a se subordona gindirii strategice a USL. Prin urmare ( cu citeva exceptii, cum an scris), noii ministri nu au prea mare importanta, desi unii dintre ei au sasa de a se fixa, pentru viitor, in prim-planul atentiei publice. 3. Guvernul este un guvern de compromis, urmare a unei strategii a USL de a guverna neaparat in perioada dinainte de alegeri, asumindu-si curajos riscurile. In urmare, pe un schelet foarte bun, au fost grefati citiva ministri care sa nu indeparteze posibilii aliati parlamentari din aceste sase luni. 4. Mai multe persoane influente din USL si-au plasat in guvern cite o ruda sau prieten, rezultind ceea ce a rezultat, cu bune si rele.
  In ceea ce priveste ponderea ministrilor, cred ca ea va trebui sa se regaseasca – in echivalent – si in administratia prezidentiala.

 78. 82 justias mai 3, 2012 la 10:06 am

  nici nu s-a uscat bine cerneala pe numirea lui Rus la interne ca mama Omida a reformei in PSD, dn. Dancu, membru in gasca de la Cluj prinde glas si emite din nou platitudini generale, adaptate de data asta la marota mai noua a dn. Ponta, fostul prim ministru Blair (sa ne amintim ca prin 2006 modelul de politician al lui Ponta era Basescu invitat sa hahaie impreuna cu tineretul PSD la scoala de vara, asta in conditiile in care partidul avea cativa fosti prim ministri si un fost presedinte care poate ar fi fost mai indreptatiti sa impartaseasca din experienta lor. In acest timp dn. Nastase era haituit de conducerea psdista si de DNA lui Basescu-Macovei) .
  spune dn. Dancu ca PSD din „intrepindere” ar trebui sa devina „laborator” si desigur va trebui sa comunice mai mult. Hahaha!
  ce deranjeaza la gasca de la Cluj este aroganta si nesimtirea aproape patologica ca si credinta ca „reforma” este oriunde altundeva decat in propria ograda. Alt reprezentat de marca al gastilor din Cluj are aceleasi trasaturi de caracter. Au reformat statul, romania dar, cu certitudine, si am simtit-o pe pielea noastra, solutia era mult mai simpla.
  Alt prim ministru!
  La fel si pentru grupul nostru din Cluj care a vrut sa „reformeze” partidul pentru a avea ei rezultate in Cluj! Domne, noi in Cluj suntem speciali, reformati-va ca sa performam, regionalizati-va ca sa stralucim, schimbati-va ca sa va schimbati etc….
  Solutia reformei este mult mai simpla. Ne trebuie pur si simplu oameni de valoare si de caracter in Cluj ca si in toata tara. Rus, Dancu trebuiau de mult sa se ocupe cu altceva si nu sa-si faca jocurile in continuare. Ma simt din nou „tradat” cu un cap in gura de politicianismul si prietesugurile psdiste vazand cum „la placinte” vin din nou colaborationistii si combinatorii regimului basescu.

 79. 83 justias mai 3, 2012 la 10:08 am

  nici nu s-a uscat bine cerneala pe numirea lui Rus la interne ca mama Omida a reformei in PSD, dn. Dancu, membru in gasca de la Cluj prinde glas si emite din nou platitudini generale, adaptate de data asta la marota mai noua a dn. Ponta, fostul prim ministru Blair (sa ne amintim ca prin 2006 modelul de politician al lui Ponta era Basescu invitat sa hahaie impreuna cu tineretul PSD la scoala de vara, asta in conditiile in care partidul avea cativa fosti prim ministri si un fost presedinte care poate ar fi fost mai indreptatiti sa impartaseasca din experienta lor. In acest timp dn. Nastase era haituit de conducerea psdista si de DNA lui Basescu-Macovei) .
  spune dn. Dancu ca PSD din „intrepindere” ar trebui sa devina „laborator” si desigur va trebui sa comunice mai mult. Hahaha!
  ce deranjeaza la gasca de la Cluj este aroganta si nesimtirea aproape patologica ca si credinta ca „reforma” este oriunde altundeva decat in propria ograda. Alt reprezentat de marca al gastilor din Cluj,dn. Boc, are aceleasi trasaturi de caracter. Au reformat statul, romania dar, cu certitudine, si am simtit-o pe pielea noastra, solutia era mult mai simpla.
  Alt prim ministru!
  La fel si pentru grupul nostru din Cluj care a vrut sa „reformeze” partidul pentru a avea ei rezultate in Cluj! Domne, noi in Cluj suntem speciali, reformati-va ca sa performam, regionalizati-va ca sa stralucim, schimbati-va ca sa va schimbati etc….
  Solutia reformei este mult mai simpla. Ne trebuie pur si simplu oameni de valoare si de caracter in Cluj ca si in toata tara. Rus, Dancu trebuiau de mult sa se ocupe cu altceva si nu sa-si faca jocurile in continuare. Ma simt din nou „tradat” cu un cap in gura de politicianismul si prietesugurile psdiste vazand cum „la placinte” vin din nou colaborationistii si combinatorii regimului basescu.

 80. 84 Marcus mai 3, 2012 la 10:42 am

  Alioo,Opozitia, Schimba Draga Si Chilotii, Nu Doar Palaria, Ca Put!

  Nu credeam ca o sa traiesc ziua in care sa vad ceea ce se intampla acum dupa ce Opozitia, respectiv USL-ul, a reusit sa dea de pamant cu pedeleu si sa se instaleze la guvernare redand intregi suflari romanesti, nerangajata in sters si pupat de fund basesc, speranta la o schimbare reala asteptata de peste douazeci de ani de romanii de bine din aceasta tara.
  Dupa discursurile fulminante din ultimii doi ani de zile, in care liderii Opozitiei dadeau de pamant cu tradarea lui Izmana si a penalilor sai, tradare care a facut posibila batjocura si umilinta indurate de romani de la guvernul Basescu, ma asteptam ca de-indata ce va ajunge la Putere, USL-ul, daca nu sa-i jupoaie pe tradatorii lu’ Izmana, macar sa-i ignore, nicidecum sa le legitimeze prezenta in Parlamentul Romaniei, incheind pacturi de colaborare si sustinere cu ei.
  Din punct de vedere constitutional Protocolul sau ce dracu a semnnat Ponta cu Izmana are valoarea hartiei igienice deoarece PUNR-ul este o constructie politica ad-hoc, nerezultata din vointa alegatorilor romani, ci incropita la vointa si muschii chiombului, deci legal ea nu exista. Daca Ponta ar fi vrut intelegeri scrise cu PUNR-ul, trebuia sa ia fiecare tradator din aceasta gasca in parte si sa mearga la Notariat unde sa legalizeze un astfel de “concubinaj sodomic” in niciun caz sa-si bata joc de simpatizantii PSD, legitimand, repet legitimand o prezenta total aiurea din Parlamentul Romaniei.
  Coronologic, pana sa vad daramat pedeleu de la Putere, in caliatea mea umila de alegator si simpatizant PSD si de militant, asa cum pot si eu, activ USL, am acceptat si faza cu Frunzaverde si cu primirea in cadrul USL a altor garnituri deraiate de pe linia pedeleului, in ideea ca trebuie facut totul pentru a termina intr-un fel sau altul cu gasca de derbedei basisti.
  Am inghitit in sec si am zis ca-n bancu’ cu ardeleanu si piuneza: “no, daca-i musai, apai musai sa fie” si mi-am bagat singur piuneza in fund.
  Acum insa, dupa ce l-am vazut pe Rus, propus pentru Interne, dar mai alers dupa aceasta inhaitare semnata si parafata cu Izmenarii, vin si zic, ajunge !, si ca in conditiile astea imi bag picioarele in el de drept de vot si in ziua respectiva ma voi duce la carciuma.
  Desigur vor fi voci care vor zice, stai dom’le, prrr cu caii Simioane!, ca fara PUNR nu ar trece noul guvern in Parlament.
  Apai eu, “politicienilor” astora, le voi raspunde neaos multilingvistic: “Bullshit, neamule!”. Izmenarii fug de anticipate ca dracu de tamaie, deoarece singura lor sansa de a mai sta in Parlament consta in terminarea ciclului parlamentar la termen, altfel, canci, realesi sau sustinere politica. Asa ca, pentru ce a fost nevoie de un astfel de protocol?
  Ei, bine, n-a fost si cred ca acest gest ar trebui luat ca un semnal in sensul de :” pleaca ai nostri, vin ai nostri, reevaluam, pastram, cadem la pace si furam ca si pana acum. Iar romanii? Pe ei, pe mama lor, i-am mai pacalit o data!”

  Inhaitat cu-ai lu’ Izmana, Ponta se vrea Premier
  Si uitand de-a lor tradare a bagat in marsarier.
  Izmana isi rade-n barba, Miki Spaga-i ca si nou
  In delir e Nicolicea, chit ca toti il stim de bou.

  Dupa ce ca la Interne si-a tras “slitzul” lu’ chiombila
  S-a gandit mai nou s-o puna de-o-mpacare-n camarila
  Si sa dea mana cu dracu, ajutor la guvernare,
  Ignorand ca pan’acuma tot el a strigat: “Tradare!”

  Sincer, ma ungea pe suflet cand cu patos sustinea
  Ca va lichida tradarea din politica sadea.
  Suflu nou el va impune si politicieni morali
  Nu, lichele si curveturi plus pupinbasisti penali.

  Daca merge-n ritmul asta, pe moda reevaluarii,
  Maine Udrea ,eroina, cea propusa decorarii
  Va primi Ordinu’ Muncii cu Sapa si Diamante
  Ea fiind unsa Prima Doamna, ca Prima Dintre Amante.

  Iara chiombu, cel hulitu’, si speriat cu suspendarea
  Va fi invitat de Ponta sa-i conduca guvernarea.
  Precum o facea cu Bocu, sau mai nou cu Ungureanu,
  Isi va face din nou jocul, de va plange boboreanu’.

 81. 85 Socrate mai 3, 2012 la 10:56 am

  @Porthos * Ghita Bizonu’ a atentionat corect asupra problemei pamantului arabil. O tara este formata din pamant, apa, subsol si un popor care traieste intre granitele tarii si care are in proprietate colectiva sau privata primele trei. Daca primele trei sunt proprietate colectiva sau privata a unor straini de tara, poporul ramane in aer si tara nu mai exista decat scriptic, avand statutul de colonie. A propos de globalismul si internationalismul dvs. feroce si de cele de mai sus, va recomand sa recititi Scrisoarea a treia, din care va citez :
  Imparati pe care lumea nu putea să-i mai incapa
  Au venit si-n tara noastra de-au cerut pământ si apa –
  Si nu voi ca să mă laud, nici ca voi să te-nspaimant,
  Cum venira, se facura toti o apa s-un pământ.
  Din pacate, pe scaunul lui Mircea cel Batran sade acum unul ca Traian Basescu, care instraineaza in ritm accelerat, impreuna cu gasca lui, pamantul, apa si resursele minerale.

 82. 86 Theodora mai 3, 2012 la 10:57 am

  @Pali
  Nu am reactionat pentru ca sunt de parere ca ACUM nu este momentul.
  Sunt un soldat credincios al armatei PSD.
  Adevarul este ca sunt dezamagita de unii dintre ministrii guvernului USL dar per ansamblu guvernul arata bine
  Nu imi place alegea pentru ministerul Sanatatii.
  In ceea ce priveste ministerul de Interne banuiesc ca a fost preferat dl Ioan Rus doar pentru experienta. Si avem nevoie la acel minister foarte greu de un om cu experienta nu de cineva care sa bajbaie.
  Eu nu am uitat ca dl Ioan Rus a fost cel care l-a ajutat pe Geoana sa ajunga presedintele PSD si nici nu am cum sa uit ce rezultate catastrofale are PSD in Cluj.
  Dar sincer iti spun Pali ca, daca ar fi trebuit sa fac eu guvernul, m-as fi gandit SI la dl Ioan Rus pentru acest post.
  Cel care se va ocupa de organizarea alegerilor este domnul Victor Paul Dobre de la ministerul Administratiei si nu domnul Ioan Rus.
  Aici trebuie sa fim foarte atenti .. la domnul Victor Paul Dobre.
  Nu mi-au picat deloc bine STRAMBELE strecurate de Blaga.
  Excelente alegerile de la Finante, Munca, Cultura si Aparare Nationala
  La ministerul Educatiei as fi preferat-o pe dna Ecaterina Andonescu. Pe doamna Corina Dumitrescu nu o cunosc.
  Nu stiu de ce a fost pastrat domnul Leonard Orban.
  Pe domnul Corlatean l-as fi preferat la Externe.
  Domnul Eduard Hellvig de Dezvoltare Regionala a beneficait de ajutor de somaj (indemnizatie tranzitorie) la un moment dat. Sigur ca a fost legal dar chestia asta nu prea da bine. Nu cred ca domnul Hellvig a fost intr-o situatie financiara chiar atat de rea incat sa aiba nevoie de banii aia.
  Nimic nu ma enerveaza mai tare decat oamenii bogati care se plang ca au saracit.
  Eu cand spun ca nu am bani inseamna ca nu am bani de PAINE.
  Unii cand spun ca nu au bani inseamna ca nu au bani sa isi schimbe masina cu una mai buna sau nu isi mai permit concedii de lux.

  La ministerul Comunicatiilor desemnarea domnului Nica este OK.
  Cred ca doamna Rovana Plumb se va descurca foarte bine la Mediu.
  Sper ca domnul Andrei Marga se va descurca bine la MAE cu ajutorul profesionistilor din minister pentru ca domnia sa nu are experienta.
  Este adevarat ca domnul Marga este foarte bine vazut in cercurile politice din Germania si nu numai.
  Pe domnii Daniel Chiţoiu de la Economie si Ovidiu Silaghi de la Transporturi nu ii cunosc.
  In ceea ce priveste declaratia domnului Ponta eu am inteles ca nu va accepta o numire facuta „la misto” in bataie de joc
  In acesta situatie nu vad de ce nu ar fi acceptat.
  Nu a acceptat acesta desenare pentru ca isi dorea sa ajunga prim-ministru.
  Noi cei care am protestat in Piata Universitatii si in celelalte orase ale tarii am rugat liderii USL sa faca ORICE sa ne scape de Basescu si clica lui
  Asta fac liderii USL acum.
  Ar fi putut sa astepte linistiti alegerile parlamentare dar au inteles ca poporul nu mai poate sa rabde
  In ceea ce priveste pactul de sustinere semnat cu tradatorii de la UNPR a fost facut doar pentru perioada de 4 – 5 luni pana la alegerile parlamentare.
  Nu mi-am schimbat parerea … cei de la UNPR sunt niste TRADATORI si nu au ce sa caute inapoi in PSD
  Cine a tradat o data va mai trada.
  Guvernul Ponta avea nevoie de sustinere in Parlament.
  Si toate astea pentru un singur motiv – Alegerile parlamentare NU trebuie sa fie organizate de PDL, UNPR si UDMR
  Asa ca merg pe mana lui Vicor Ponta si imi doresc din tot sufletul sa reuseasca.
  http://theodora0303.wordpress.com/2012/05/02/lista-ministrilor-cabinetului-ponta-sarcinile-guvernului-victor-ponta/

 83. 88 Porthos mai 3, 2012 la 4:41 pm

  @ Socrate

  Românul s-a născut poet. Mă întreb cum ar fost dacă s-ar fi născut contabil sau bancher. Nu vă place Elveția?

 84. 89 Doru Coarna mai 3, 2012 la 5:07 pm

  @ Pali,

  e ca la fotbal, toti spectatorii ar fi intocmit o echila mai buna, fiecare cu simpatiile lui, insa atat a putut face Ponta si daca are incredere in ei si isi risca viitorul, ca si MRU, pe mana lor, este treaba lui… asta face un PM!

  Problema e ca presiunile vor veni in avalansa din toate directiile si entuziasmul lui Ponta de a deveni premier, nu tine loc de capacitatea de a rezolva infinite probleme cu infinite optiuni, la care numai experienta te ajuta.

  Exista o mare sansa ca acest guvern sa fie unul de opereta datorita impreciziei in stabilirea unor tactici, adica se va precipita zilnic in rezolvarea oricum a problemei majore a zilei. Asta inseamna IMPROVIZATIE si rezultatele se vor vedea in maxim doua saptamani dupa juramant.

  Oricum, si trebuie sa recunoastem, acest guvern promite a performa cu mult peste cele anterioare, care nu isi puneau decat problema salvarii lui Basescu securizandu-i majoritatea parlamentara si controlul asupra institutiilor statului. Dar, nu putem ignora nici prezenta unor insi care reflecta o contributie a lui basescu in formarea acestui guvern. mai mult ca sigur ca Ponta l-a consultat pe sest, bineinteles.

  Situatia generala e ca aceasta clasa politica a incercat o ultima permutare la putere care sa-i permita sa minta in continuare acest popor cu criza, cu prostia si cu incapacitatea de a se organiza, in timp ce firmanele se vor plati iarasi catre Inaltele Porti pt luarea in considerare a acestei clase politice si pt a nu divulga poporului roman sistemul practicat de aceasta.

  Adevaratul dusman este PP si vom asista la o concentrare a tirului si a ghinioanelor pe capul bietului Elodist.
  Totusi, trebuie sa recunoastem ca Romania poate fi condusa numai cu mana de fier si numai de catre un oltean, si asta pt ca poporul este inapoiat intr-ale democratiei. Normal ar fi sa aleaga mereu pe cel mai slab si sarac dintre candidati, dar prefera micile atentii electorale ca sa aiba de ce suferi. Ideea din capul lor este ca daca tara merge prost, nici nu li se poate cere nimic, nici munca, nici pregatire, nici seriozitate. Ca si agricultura, existenta poporului roman este bazata pe supravietuirea de subzistenta.

  Deci, la asa popor, asa guvern. Dar repet, se putea si mai rau, ca sa arat cat sunt si eu de roman…

 85. 90 Karakas mai 3, 2012 la 5:13 pm

  Am si eu de comentat doua stiri de seara:

  1. Moody’s plinge de grija Romaniei ca e la al 3-lea guvern si vaaaai, risca micsorarea capacitatii de imprumut. Se pregateste un nou pumn de bani de la FMI?

  2. Ungureanu vrea ca Ponta sa nu dizolve Consiliul Oamenilor de Afaceri, banuiesc o organizatie de lobby pe linga Guvernul Romaniei, al celor cu bani. Am si eu o intrebare natinga: pe oamenii care nu-s de afaceri, cine ii reprezinta pe linga Guvern?

 86. 91 Karakas mai 3, 2012 la 5:28 pm

  Basescu a raspuns la un comentariu facut de Nikolai Patrusev, „secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei”, fost sef KGB, referitor la scutul anti-racheta. Sper sa raspunda si la eventuale comentarii ale portarului institutiei respective. Ca si Putin si Medvedev au comentat pe larg din cuvintarile lui MRU. Avem insa bucuria ca seful statului se antreneaza in arta conversatiei, si ca a ajuns, in fine, la sectiunea pentru avansati: „Monologul”.

  http://www.mediafax.ro/politic/basescu-ingrijorarea-unui-oficial-rus-fata-de-scut-poate-fi-un-joc-propagandistic-pentru-investitii-militare-9590938/

 87. 92 epolitikon mai 3, 2012 la 5:45 pm

  Bine ca ati scapat de Alistar ala. Pacat totusi ca a ajuns in prima faza pe ca posibil membru al unui cabinet.
  Daca mai revizuiti si propunerea pentru Educatie, as zice ca e bine…

 88. 93 Mariana mai 3, 2012 la 6:12 pm

  Nici eu insa-mi nu as fi spus-o mai bine.Felicitari,teodora! Ai perfecta dreptate!

 89. 94 Marian Nicolae mai 3, 2012 la 6:23 pm

  Buna seara domnule profesor,

  Vedeti ca pe Realitatea TV se spune ca discutia despre suspendarea presedintelui in cadrul USL, ar putea arunca in aer alianta USL.

  Nu stiu daca este sau nu adevarata afirmatia jurnalistilor, dar alianta USL trebuie sa fie ca un bloc de beton, impenetrabil.

  Va rog incercati sa calmati spiritele in cadrul USL, chiar daca exista discutii aprinse, tensiuni, palme, totul se petrece in familie, nimic nu trebuie sa transpire.

  Viitorul nostru este in joc.

 90. 95 Karakas mai 3, 2012 la 6:47 pm

  Situatia se complica cu scutul. Rusia si SUA au ajuns in impas cu dialogul pe tema. Rusia a amenintat ca va instala rachete capabile sa distruga elementele de scut, ceea ce inseamna ca Romania devine tinta pentru rusi.

  „The deployment of new strike weapons in Russia’s south and northwest – including of Iskander systems in Kaliningrad – is one of our possible options for destroying the system’s European infrastructure,” Makarov warned. (Chief of Staff General Nikolai Makarov)

  http://uk.news.yahoo.com/russia-warns-may-target-us-missile-shield-143052690.html

 91. 96 dlnimeni mai 3, 2012 la 7:44 pm

  Am privit doar citeva minute, aseara, disputa dintre Hollande si Sarkozy. Dl Hollande mi s-a parut ca arata mai bine. ceea ce ma face sa cred ca va invinge sigur. Presa a scris, ulterior, ca au schimbat insulte. Poate. Nu stiu cum spun olandezii brinzeturilor frantuzesti, dar astept sa se ridice un lider olandez cu acel nume, pentru echilibru politic.

 92. 97 Reni mai 3, 2012 la 8:23 pm

  http://www.jurnalul.ro/economia/ultimele-zbateri-la-companiile-de-stat-611767.htm

  Cu alte cuvinte, fostul candidat la postul de senator PDL, Tudor Serban este un „expert” independent care nu face politica….haha. Totusi, unde este onoarea celor care, directori fiind acum in companiile nationale, independentii, nu isi prezinta demisia, macar pentru cat au slujit PDL, macar pentru a se delimita de smecheriile astea de 2 bani. Doar toti sunt acum cu USL, slujesc noul guvern….o delimitare prin demisie ar fi un gest de incredere.
  Iata efectul intentiilor utopice ” nu schimbam decat secretarii de stat” . Normal, presa pedelista va prezenta pe larg eforturile de „politizare” a USL. Aici sunt banii de campanie, bani adevarati. miza managementului privat cu contracte beton tip „baietii destepti” , de nu mai scapi de ei in veacul vecilor.

 93. 98 Maximmouse mai 3, 2012 la 8:59 pm

  Fratiloooor!

  printesa intunericului, monica m…ah! a turbaaaat!

  buldogu are spumele minciunii turbate la bot!

  javra ordinara probabil ca e in spasme!

  NOROC ca Doktoru’ si 4 labute au deschis spitalul si adapostul; ala pt caini ca altfel ramaneam cu pdlistii portocalii si turbati…poate ii mai strange pe acolo, desi, da …e bine si la hotelul cu catei la poarta….vaaaaleu! Ia sa vedeti voi fratilor ce isterie baga astia de nu se mai aude om cu persoana! Deocamdata , presa sireaca le tine piept macar si demontandu-le porcariile care le ies pe gura…da pana la generale, astia ne turbeaza si pe noi!

  Concluzie …si contuzie : A U D I T U L! uSL ai mila de noi, menajeaza-ne ca astia ne capiaza daca nu li se pun pe bot FAPTELE!

 94. 99 Maximmouse mai 3, 2012 la 9:04 pm

  @ Porthos!

  Mata esti Printu’? Ma rog, ti-am vazut postarea catre mine da’ ma gandesc la un raspuns cat mai pe inteles si cat mai scurt- nu ai dreptate, din punctul meu de vedere , bineinteles! 🙂 🙂 🙂

 95. 100 Porthos mai 3, 2012 la 9:07 pm

  @ Karakas

  Și asta vă îngrijorează? Eu mă gândeam că ne înfulecă cu totul. Cu sau fără baze americane și scut anti-rachetă. Georgia a fost doar aperitivul… дорогие товарищи и друзья!

 96. 101 Draghi Puterity mai 3, 2012 la 9:38 pm

  Uniunea Sindicatelor din Germania e de parere ca pactul fiscal promovat de Angela Merkel va agrava criza din Europa in loc sa o solutioneze. Printre altele, pactul fisca nu da guvernelor din Europa suficient timp pentru implementa un sistem de impozitare drept, ci le obliga la taieri masive in detrimetul majoritatii cetatenilor.

  Pactul e si profund nedemocratic, deoarece atat Parlamentul European cat si cele nationale nu pot sa hotarasca ceva in privinta lui.

  In loc sa sufoce economia cu astfel de masuri de austeritate, ar fi mult mai intelept sa incurajeze consumul. Pentru asta rezervele enorme de capital ale investitorilor trebuie mutate de pe piata de capital in investitii reale. Astfel s-ar crea crestere econumica, ar creste sumele provenite din impozite si ar duce la scaderea datoriilor.

  http://www.dgb.de/presse/++co++63cacaca-78bd-11e1-45c7-00188b4dc422

  Interesant ca si englezii par sa fie de acord cu impozitarea tranzactiilor financiare. Desi cand vine vorba de perfidul Albion, cine stie ce vor de fapt.

 97. 102 Draghi Puterity mai 3, 2012 la 9:58 pm

  De nationalizarea transportului de energie din Bolivia (aflat in mana unor baieti destepti zice-se spanioli) ati auzit? 😉

  P.S. Ce pacat ca „micul Che” e acum preocupat de alte lucruri mult mai importante, gen reciclarea respectiv resuscitarea UNPR si a grupului de la Cluj.

 98. 103 isabel_allende mai 3, 2012 la 10:04 pm

  @Dl Nimeni,

  Hollande o sa castige. Trendul este ireversibil. Pe mine m-a enervat Sarkozy, dar nici perspectiva cu Holande nu ma incanta : in orasul meu, taxele si impozitele locale au crescut in ultimii 6 ani cu 50 la suta (primar PS, presedinte si de aglomeratie urbana). Un procentaj din populatie nu plateste taxele si impozitele locale, pt ca nu are venituri suficiente (asa sustin cei de la fiscul local) , dar beneficiaza de : 2 piscine publice, 9 (!) licee publice si colegii (dintre care unul bilingv), 2 spitale + policlinica (publice), teatru (sustinut din fonduri publice), club de baschet, de volei, de fotbal , de parasutism (sustinute si cu fonduri publice), spatiu verde cat cuprinde, pol universitar (informatica industriala, ingineria metalelor, etc). Totul la o populatie de 31000 de locuitori.

  Ca sa se mentina acelasi nivel al serviciilor publice, in conditiile in care 40 la suta din populatia locala nu le plateste , taxele si impozitele locale vor trebui din nou marite: de impozitele celelalte, nici nu ma mai gandesc :))

 99. 104 Draghi Puterity mai 3, 2012 la 10:07 pm

  Era sa uit… Si in Germania David McAllister (CDU) seful landului Niedersachsen (Saxonia de Jos) se gandeste la nationalizarea retelelelor electrice. Macar partial… 😉

  http://www.handelsblatt.com/politik/deutschland/netzgesellschaft-mcallister-will-stromnetze-zum-teil-verstaatlichen/6576604.html

 100. 105 Bibliotecaru mai 3, 2012 la 10:55 pm

  @ Adrian Năstase

  Înţeleg că programul de guvernare a fost deja depus la Cameră. Putem avea şi noi o avant-premieră?

 101. 106 ZOE, fii barbata ! mai 4, 2012 la 7:13 am

  Ai nostri „critici” mai ieri Laudàtio MRU, azi, nici usturoi n-au mâncat nici gura nu le miroase !

 102. 107 Ghita Bizonu' mai 4, 2012 la 8:57 am

  Care succes?
  ia geana pe Romania Libera si pe EvZ. A inceput rezbelu mediatic!
  Previzibil sunt 2 teme principale :
  1)Ponta nu da banii ptr ca
  1a) nu este in stare sa ii gaseasca prin buget (adica sf MRU tocami se pregatea)
  1b) fiindca mintea cu nerusinare promitand marea cu sarea!

  2) Ponta vrea sa fure de la popor ptr Felix care va reinstala comunismu (asta este in dezvolatre). Cu adagiul vai sireacu MRU .

  Astfel de mesaje sunt majoritare. Numa saracu motan Garfield tine piept.
  Ma rog m-am bagat si eu cu cateva .

  Bine-ntels ca o sa imi ziceti ca adevarul iese ca uleiu la suprafata. da io va zic ca umbal cu capu spart si ca Goebels avea drepatate cand zicea ca adevarul este o minciuna repetata de destule ori.

  Ei si acu la subect. Io pe aici am un statut cam … incert. Asa ca as vrea sa ii vaz pe amicii de suflet iesind la bataie. Nu de alta dar ei sunt cei cu sperante, cei apropiati samd.

 103. 108 dorucoarna mai 4, 2012 la 9:04 am

  @ Dle Nastase,

  toti cei de pe aici speram ca intrarea la guvernare a PSD sa va lase totusi un minim de timp si pt noi. Ati rarit-o. Sau nu?

  In definitiv, de dragul bloggeritului, echipa s-ar putea muta pe blogul lui Nutzi, ca tot este ea in opozitie si noi suntem obisnuiti sa tratam lucrurile de acolo…

 104. 109 Pali mai 4, 2012 la 11:02 am

  @ Doru Coarna

  Merci,…si da,…ai dreptate ! Pacat ca, nu ai vazut raspunsul meu adresat Theodorei ,… ca deeehhh cenzura in ultima vreme e la mare cautare pe acilea’ ,…DARRR adevarul tot ramane Domnule Pesedinte Nastase cu sau fara cenzurarea unor texte;stiu adevarul doare rau !

 105. 110 Socrate mai 4, 2012 la 11:57 am

  @Ghita Bizonu’ * Tin-te bine. Vreau sa te iau coautor la un proiect de scos banii pe salarii si pensii, pe care sa-l vindem gratis gazdei noastre ( evident, impartim frateste castigul ). Proiectul, pe faze :
  1. Se revoca legea 329, care interzice cumulul pensiei cu salariul. Vezi mai jos de ce.
  2. Se ia legatura cu colonelul Mircea Dogaru si SCMD
  3. Se planteaza ca supervizor cate cel putin un cadru militar in rezerva in toate punctele de evaziune fiscala, incepand cu vamile.
  4. Se planteaza ca supervizor cate un ofiter de rezerva ( din justitia militara ) la punctele cheie din procuratura si din DNA
  Banii colectati din starpirea evaziunii fiscale si din trimiterea in justitie a clientelei politice portocalii ( pentru recuperarea fondurilor papate ) vor ajunge cu prisosinta pentru cresterea salariilor, returnarea banilor sustrasi din buzunarele pensionarilor, si mai si raman si bani de investitii.
  Ce zici ?

 106. 111 M.Voicu mai 4, 2012 la 12:53 pm

  @Reni mai 3, 2012 la 8:23pm scrie focalizat pe directori din companiile naţionale şi: ”miza managementului privat cu contracte beton tip “bãieţii deştepţi”, de nu mai scapi de ei în veacul vecilor.”
  Adicã, sistemul de drept nu are instrumente sã îndepãrteze abuzurile ? În filmele americane (unde se face o prezentare aplicatã a sistemului lor juridic), poliţiştii care sunt dovediţi cã au pactizat cu duşmanul social” îşi pierd inclusiv dreptul la pensia din activitatea pe care au compromis-o. La noi, contractele tip “bãieţii deştepţi” au fost acceptate de puterea delegatã – care se vrea exoneratã, când sancţiunea politicã trebuie sã fie doar preambulul – cãci nu în calitatea politicã au distorsionat cursul economiei.

  ➡ OffOff: o prietenã, membrã a uniunii scriitorilor, mi-a cerut pãrerea despre ce fusei astãzi şi vãzui cã e mãscarea de grup statuar Traian (cu cu-rugol) şi Lupoaica (cu tâţ/în/ele asimetrice) plasat în faţa Muzeului de Istorie; p’ãia care-au aprobat blasfemia – cine-i pune sã plãteascã şi cu costurile implicate şi cu interdicţia de a mai obţine/plasa comenzi de stat fr’o altã datã ❓

  ➡ OffOff: mai 3, 2012 la 2:11 pm ref.@Aya, mai 3, 2012 la 6:48am este încã la „moderare”… şi ce mai compunere fãcusem ❗

 107. 112 Porthos mai 4, 2012 la 1:08 pm

  @ Socrate

  Genială propunerea dumneavoastră. Însă am și eu o întrebare. Pe ei cine-i verifică? Sau ei sunt cinstiți din naștere și în plus incoruptibili? Poate că s-au schimbat între timp, pentru că cei cu care am făcut eu armata erau niște șpăgari jenanți (subofițerii). Și inteligenți și deschiși la minte precum mostra existentă pe acest blog – „pensionarul” militar apt de muncă în străinătate.

  Dacă tot am ajuns în acest punct, am o altă întrebare: dacă tot sunt apți de muncă, de ce-i pensionăm atât de devreme? Sunt convins că pentru cei cu adevărat valoroși (care ajung generali) pensionarea este o tragedie. Cei pe care-i cunosc eu, nu s-ar fi pensionat niciodată de bunăvoie.

 108. 113 Karakas mai 4, 2012 la 1:51 pm

  @Porthos, inteleg ca preferi sa ai in burta rachete unchiului. Sa nu-ti produca ceva gaze 🙂 Acuma, serios, daca te concentrezi un pic, cred ca poti sa distingi intre o tara care e marcata cu „X” pe harta strategica a adversarului, si o tara care nu e.

 109. 114 Ghita Bizonu' mai 4, 2012 la 3:59 pm

  W de portcocaliu

  Sa stii matale ca sunt domenii in care e bien sa primenesti cadrele. Generalii ori pesnionezi ori ii „epurezi” . Stalin a epurat, Hitler ba cine a castigat ?!

  Armata dragule cere insi de un anume fel. Inteligenti (in domeniul lor) , competenti, agresivi si totusi relativ prudenti (Eisenhover si Montogomert viconte de el Alemein fiind celebri prin prudenta. Insa nici muscatu de Sange si Onoare Patton nu era nebun .. in felul lui el prudent … sa nu piarza). Si de vreo 130 de ani cere insi care sa fie la curent cu multe noutati tehnice .. sa le inteleaga sa le priceapa sensul . D;aia terebuie prenisonati.
  Plus in multe alte functiii e bine sa bagi oameni noi . promitatori . trebe sa le faci loc … asa ca pesnionezi.
  D’aia in armata se penioneaza mai devreme .
  Plus se cere o stare fiza peste medie. Si un cadru militar risca sa fie pensinat pe motive de sanatate desi comparat cu civilii e sanatos tun (ha ! si am vazut un pilot miliatar pensinat la 42 ptr o cestie minora de vedere. In rest santaos tun, o forma fizica impecabila … reflexe , inteligenta la maxim. Si vedea bine …. comparativ cu restu populatiei! Da nu in domeniul sau!)

  D’aia au regim derogatoriu. Daca nu accepti asta renunti la a mai avea cadre militare . ma rog o sa zici la ce sunt bune. Ai dreptate – rusii dragii de ei ar inlocui bucurosi armata romana cu armata lor !!

  PS unii o sa zica totusi ca. Bre unui cadru militar i se poate ordona : maine preiei postu X in Oradea ! Si el se muta cu catel, purcel , nevasta si copchii.
  Si mai bine poti sa ii zici ca va vizita Bosnia … Voi v-ati baga la asa ceva chiar si ptr drepturile sale inclus cele de pensie ?! Ca eu am avut oaresce retineri …

 110. 115 dlnimeni mai 4, 2012 la 6:56 pm

  Isabel: va multumesc pentru comentariul pe care mi l-ati adresat.

 111. 116 Porthos mai 4, 2012 la 10:28 pm

  @ Ghiță Bizonu’

  Bine, la piloți înțeleg. Deși ar putea să facă și altceva util la 42 de ani.

  Dar la subofițerii de transmisiuni? La ei care-i problema? Nu mai disting piuiturile din codul Morse? Știe cineva dacă se mai folosește? Când am făcut eu armata, majoritatea timpului am stat cu căștile pe urechi și am țăcănit la prostiile alea.

 112. 117 Porthos mai 4, 2012 la 10:31 pm

  @ Maximmouse

  Sunt onorat că mă confundați cu Aramis (aka LePrince), dar eu sunt Victor V.

 113. 118 Porthos mai 4, 2012 la 10:37 pm

  @ Karakas

  Ceea ce încercam să spun este că dată fiind apropierea de ruși, singurul lucru care mai contează este dacă suntem inamici sau nu. Dacă suntem, cu sau fără X, e cam tot aia.

  Însă mă îndoiesc că Rusia este în poziția de a se considera inamic NATO. Nu din alt motiv, dar mai toți clienții pentru materiile lor prime (gaz metan în primul rând) sunt acolo.

 114. 119 Ghita Bizonu' mai 5, 2012 la 11:52 am

  Porthos

  dupa cate tin minte era un malac cam fara minte (comparativ cu aialati 3), plin de sine si nu prea bun spadasin (insa avea forta fizica uriasa).
  Matele repscti tipicu.
  Bre „poata” si „contractu” stii ce „e” alea?

  Ca sa ai „cadre” trebe sa pui ceva „branza” in capcana . Solde , sistem de pensionare. diverse beneficii. Ca altfel nu ai ! Adica „piata” cere ca domeniu sa aduca beneficii celor care se baga!
  Si cand s ebaga se baga pe „contract”. Adica vorba aia te angajez pe tine s aimi faci l;uicrarea VVVVV si ma nagajez sa te platesc in 2 trabse : una inainte si uina dupa receptiua lucrarii. La receptia lucrarii iti zic du-te-n ##### @@-ti profitor netrebnic !
  Pesemne ca asa se lucreaza intre libertarieni si alti asemenea.
  Societatile normale respecta contractele (chiar si mafia.. partial cu intermitente da … )
  Fata de tine Porthos era om de cuvant. Bonacieux ar fi pseudpnimu pptyrivit tie

 115. 120 Porthos mai 5, 2012 la 7:54 pm

  @ Gicu Țestosu’

  Care piață geniule? Din câte îmi amintesc eu, în armată se duceau cei care nu prea se descurcau cu facultatea (nu vorbesc de cei care au dat examen direct la Academie, ci de cei care se înscriau la școlile de subofițeri și ofițeri). Oferta de capsomani e impresionantă, așa că o soldă decentă era suficientă. Eu înțeleg că regreți „cariera militară”, care se potrivea perfect cu intelectul tău. Acum ai fi fost pensionar.

  Însă ai dreptate că un contract e un contract și trebuie respectat.

 116. 121 Mariana mai 5, 2012 la 10:44 pm

  In armata,se intra foarte greu(referindu-ma aici la scolile de ofiteri,filiera directa).In primul rand trebuie sa ai o sanatate fizica si psihica foarte buna!
  Se dau 2 examene sportive foarte grele constand intr-un traseu utilitar-aplicativ constituit din 10 obstacole si ai ca timp pentru cele 10 obstacole ca si fata 1,30 minute,cealalta proba este proba este PROBA DE REZISTENTA care consta in parcurgerea a 2000 m in 9,30 minute ,la fete
  Al doilea examen este cel psihologic –de asemenea foarte greu pentruca nu este doar o testare ci un examen propriu-zis
  Al treilea examen este cel de Limba straina (cunoastere avansata (scris,citit,vorbit)
  A patra proba este cea a profilului ales::pentru Medicina Militara–Biologia,pentru aviatie Matematica si fizica s,a.m.d
  Daca nu dispui de cunostinte solide in domeniile mentionate nu ai ce cauta in armata (asa ca nu ai cum sa fii prost pentru a imbratisa cariera aceasta)
  Intr-adevar din armata te pensionezi la o varsta mai mica decat in celelalte domenii,insa nimeni nu te opreste, ca dupa pensie sa poti lucra ca si civil in oricare dintre domeniile in care ai activat cand erai ofiter activ,asa ca iei in acelasi timp atat o pensie care nu este deloc de neglijat fata de domeniul civil si iti iei si salariul din domeniul in care activezi !

 117. 122 Socrate mai 6, 2012 la 1:24 pm

  @Porthos * Sa o luam cu inceputul. Da, consider ca ofiterii pensionati sau dispoibilizati, in medie, sunt mult mai corecti si mai putin inclinati sa fie corupti decat civilii ( educatia militara, disciplina, juramantul militar fata de tara ). Va reamintesc gradul de incredere de care se bucura armata, datorat in mare masura cadrelor militare. De ce au fost pensionati/disponibilizati mai devreme ? Tocmai datorita globalistilor ca dvs. si integrarii in NATO, prilej folosit de neprietenii Romaniei pentru “terminarea armatei “. De la 250.000 de oameni armata a fost redusa la cca. 70.000 de oameni, s-a desfiintat serviciul militar obligatoriu, s-au diponibilizat sau pensionat cadrele militare, s-au desfiintat unitatii si armate intregi, s-a trecut la mercenariat, s-au instrainat bunurile armatei, inclusiv terenuri.. Armata romana in prezent executa misiuni, mai mult de politie, in afara granitelor tarii, sub comanda straina, pe cheltuiala contribuabilului roman. Va plangeti de taxe, dar nu v-am auzit sa plangeti dupa banii cheltuiti pentru a se apara nu se stie ce in diferite locuri de pe mapamond. Alt rol repartizat armatei romane este cel de client pentru armamentul produs in alte tari prietene ( de multe ori vorbim de armament second hand ), tot pe banii contribuabilului roman, cum sunteti si dvs. Ofiterii armatei romane proveneau si inca mai provin fie din familii cu traditie, ofiteri din tata in fiu, fie din tineri de la tara ( de unde ne targem si noi, in mare majoritate ), cu mai putine resurse materiale pentru a urma studii superioare. In incheiere, lasati-o mai moale cu generalizarile ( adica cu inductia incompleta ).

 118. 123 Porthos mai 6, 2012 la 3:31 pm

  @ Mariana

  Sper că nu m-ai luat în serios. Mă amuza să-l iau peste picior pe bătrânul bizon de blog. Am destui prieteni ofițeri și știu că viața de militar nu e nici ușoară și nici plăcută. Iar admiterea la școlile de ofițeri este cel puțin la fel de dificilă ca admiterea la IEFS (sau cum s-o mai numi acum) sau Mecanică Agricolă.

  Îmi cer scuze, dacă comentariul meu te-a deranjat.

 119. 124 Mariana mai 7, 2012 la 1:12 am

  Nici pe departe nu m-a deranjat nimic,insa am adus unele precizari menite a fi de ajutor celor care vor dori sa imbratiseze pe viitor aceasta cariera si care ar trebui sa fie cat mai informati despre acest lucru
  Spre deosebire de IEFS si Mecanica Agricola,unde la absolvirea facultatii vei primi doar o diploma,cand termini o scoala de militara vei primi automat si un post

 120. 125 Porthos mai 7, 2012 la 4:06 pm

  @ Socrate

  Sunteți chiar simpatic. Chiar vi se pare că serviciul militar obligatoriu era un lucru bun? Mie personal mi s-a părut cea mai mare idioțenie. Să consumi resurse valoroase (cum erau studenții) pentru a PIERDE TIMPUL DE POMANĂ a fost culmea inutilității și prostiei.

  În ceea privește profesionalizarea armatei, mi se pare că 70000 de profesioniști valorează mai mult decât un sfert de milion de papagali.

  PS: și mie mi se par inutile misiunile din afara țării, însă nu înțeleg suficient cum funcționează acordurile internaționale. Ne ducem pentru că vrem sau pentru că ne-am angajat la asta? Nu îmi place nici faptul că suntem cotizanți către UE, dar e parte din înțelegere.


 1. 1 Cu prudenţă, spre succes | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe mai 1, 2012 la 6:25 pm
 2. 2 Opoziția formează noul Guvern al României [4] | Teologie pentru azi Trackback pe mai 1, 2012 la 6:43 pm
 3. 3 Influenta proverbiala a Grupului de la Cluj « Motanul Incaltat Trackback pe mai 3, 2012 la 2:32 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: