De ce ar fi nevoie de un guvern provizoriu USL

Este titlul editorialului meu de miercuri din Jurnalul National. Editorialul poate fi citit aici.

Reclame

30 Responses to “De ce ar fi nevoie de un guvern provizoriu USL”


 1. 2 eugen aprilie 24, 2012 la 10:42 pm

  in felul acesta s-ar organiza corect alegerile

 2. 3 Theodora aprilie 24, 2012 la 11:55 pm

  Alegerile parlamentare nu trebuie sa fie organizate de PDL, UNPR si UDMR.

 3. 4 Theodora aprilie 25, 2012 la 12:06 am

  Atentie mare la listele electorale !!!
  In unele orase sunt mai multi alegatori decat total populatie.

 4. 5 blogideologic aprilie 25, 2012 la 5:48 am

  Sentimentul popular românesc (unii batjocoresc acest patriotism economic cu termenul populism) contra privatizării Cupru Min este justificat indirect de analizele economiştilor americani Ken Rogoff şi Paul Krugman http://krugman.blogs.nytimes.com/2012/04/24/rogoffs-bad-parable/ În general se repetă automatismul verbal că investiţiile străinilor într-o ţară sunt foarte bune pentru economia acelei ţări. Dar un exemplu furnizat de Ken Rogoff privind ţările PIIGS este văzut cu totul altfel de către Paul Krugman. Acesta evidenţiază paradoxul că în perioada care a precedat izbucnirea crizei datoriilor suverane ale ţărilor PIIGS, raportul (datorii suverane)/PIB ale acestor ţări de fapt nu a crescut, ci s-a micşorat. Aceasta datorită investiţiilor străine masive în respectivele ţări.

 5. 6 blogideologic aprilie 25, 2012 la 8:08 am

  Să fii doi ani de zile redactor şef la Jerusalem Post poate că nu este cea mai bună cale pentru a înţelege ideologia primară. Mai concret, vorbesc despre domnul Bret Stephens (http://en.wikipedia.org/wiki/Bret_Stephens ), acum ziarist la Wall Street Journal. Şi despre analiza pe care o face primului tur al prezidenţialelor din Franţa (“As Goes France”). Un pasaj din articol (So this is the „responsible” choice now before the French. On the one hand, there is a man-child president who will one day serve as a second object lesson in the perils of raising to high office hyperactive but diminutive men. On the other hand, there is his laid-back, congenial challenger, about whom the worst that can be said is that his ideas are crazy. Again, rational French voters should probably stay home. Again, they’ll probably turn out in big numbers. What is the matter with France?) mi-a dat prilejul să vorbesc iarăşi pe blog despre ideologia primară. Evident, “the first object lesson in the perils of raising to high office hyperactive but diminutive men” a fost Napoleon Bonaparte. Se ştie că ascensiunea lui în Franţa, dar exclusiv până la funcţia imperială, a fost extraordinar de mult facilitată de un lobby organizat de ideologii primari thermidorieni. Ceea ce Bret Stephens pare că ignoră complet este influenţa ideologilor primari thermidorieni asupra jeffersonianismului american. Şi era necesar, pentru că Bret Stephens se lansează mai departe în nişte comparaţii între economia americană şi economia franceză. Este amuzant că preşedintele Thomas Jefferson a supervizat traducerea din franceză, în engleza americană, a primului manual de economie politică liberală. Acesta fusese scris de Antoine Destutt de Tracy (ale cărui cărui gânduri, mai ales despre nation-building, au influenţat enorm ideologia naţionalismului românesc), iar americanul fusese rugat să nu devăluie numele autorului cărţii ce servea şi ca un text universitar. Ajuns şi el în America, economistul fiziocrat Pierre Samuel du Pont de Nemours (fiul acestuia a fondat compania DuPont ce a inventat, printre altele, neoprenul, nylonul, teflonul, mylarul, kevlarul şi lycra) citeşte entuziast cartea “americană” despre economia liberală. Îi vorbeşte lui Antoine Destutt de Tracy (fără să ştie că acesta era autorul), mărturisindu-i intenţia de a o traduce în limba franceză! Destutt aduce lămuririle necesare. Mai departe, Bret Stephens critică foarte aspru politicile antreprenoriale din programele celor doi candidaţi ajunşi la turul al doilea.

 6. 7 ZOE, fii barbata ! aprilie 25, 2012 la 8:42 am

  Din câte am auzit la Antena 3 – pe care înca o mai avem,sa vedem pâna când ! – se pune de o frauda magistrala ! În Arad si nu numai, sunt mai multe persoane cu drept de vot decât locuitori. În Bucuresti la fel, pe lânga morti si bebelusi, vor vota nu stiu câte jdemii de insi ! În punctele cheie din strainatate, mai ales Italia si Spania, s-au trimis dejà hotii de voturi. Tot de la Antena 3, am aflat ca jdemii de romi care actualmente sunt în Românica, vor fi înscrisi pe listele de vot din afara ei. O reprezentanta a Partidei Romilor, spunea aseara ca la precedentele alegeri, cel putin 30.000 de romi au fost folositi ca sa întoarca soarta alegerilor, în Franta zicea ea, Ambasada Româna era plina de romi. Daca Motiunea nu trece, vom asista neputinciosi la îngroparea definitiva a tarii.
  Lupta cu Fiara este acerba si inegala, nu stiu daca USL va avea puterea s-o învinga, pentru ca luptând cu mijloace democratice, nu poti sa izbândesti într-o lupta în care adversarul se bate cu mijloace antidemocratice, lipsite de scrupule, ticaloase.
  Unii poate ca vor râde dar credinta mea este ca numai Dumnezeu ne poate scoate din mlastina în care ne zbatem si unde cu cât ne agitam mai mult cu atât ne afundam mai mult ! Ia sa vedem, vom reusi sa-i trecem pe
  acesti demolatori prin Furcile Caudine ?!

 7. 9 Marian Nicolae aprilie 25, 2012 la 9:15 am

  Secretomania din contractul cu Chevron, sub lupa analiştilor

  http://www.jurnalul.ro/observator/secretomania-din-contractul-cu-chevron-sub-lupa-analistilor-610115.htm

  Dacă procesul fracturării hidraulice este un potenţial avantaj pentru România, de ce această secretomanie privind acordurile încheiate, se întreabă analistul John Daly într-un articol publicat de site-ul online pe probleme energetice de primă mărime, Oil Price.

  Fracturarea hidraulică a depozitelor subterane de gaze naturale pare a fi o mană cerească pentru ţările lipsite de energie, în special cele din Europa Centrală şi de Est, care şi-au văzut independenţa energetică ştirbită de dependenţa de importurile din Rusia.

  Polonia şi Bulgaria au în vedere acest proces, iar cea mai recentă intrare la „loteria” autarhiei energetice, România, a încheiat un parteneriat cu gigantul energetic american Chevron pentru a dezvolta o alternativă autohtonă de gaze naturale la importurile din Federaţia Rusă. „Prea frumos să fie adevărat, nu?”, se întreabă analistul. După cât se pare, anumite aspecte ale acordului rămân secrete, ceea ce duce la un contratimp public „indecent” între compania Chevron şi Bucureşti, este de părere semnatarul articolului.

  O decizie „guvernamentală”
  Asumându-şi dreptul moral de a interveni, Country Manager-ul Tom Holst de la Chevron a declarat că decizia de a păstra secretul cu privire la acordurile Guvernului român cu Chevron pentru situri din Dobrogea a fost una guvernamentală.

  Platforma Civică din România, o organizaţie neguvernamentală, a pornit imediat contraofensiva. Nicolae Rotaru, membru al Platformei Civice, a declarat că „problema forajului de gaze de şist prin fracturare hidraulică este de cea mai mare importanţă pentru întreaga ţară… Este periculos pentru viaţa umană. În contractul Chevron am întâlnit o secretomanie suspectă la toate nivelurile. Vrem să se elaboreze o lege care să reglementeze forajul pentru şisturi bituminoase de gaze în România”.

  Pericole potenţiale
  Semnatarul analizei aminteşte că presa din România s-a întrebat dacă acest lucru va realiza independenţa energetică pentru români, observând, la rândul ei, dispoziţiile secrete ale contractului, în pofida declaraţiilor recente ale preşedintelui român şi unor oficiali ai coaliţiei de guvernământ că nici un contract cu prevederi secrete nu ar trebui acceptat, iar cele existente ar trebui declasificate.

  Presa a relevat că Chevron va exploata şisturile de gaz într-o zonă uriaşă, ce include regiunea din jurul oraşului Bârlad, localităţi renumite turistic, arheologic şi cultural, cum ar fi Vama Veche, Adamclisi şi Costineşti. Totodată, a apreciat că metoda folosită, fracturarea hidraulică, este una veche, considerată tot mai discutabilă de către ecologişti, aminteşte analistul argumentele presei.

  Opoziţia faţă de fracturarea hidraulică s-a construit de ceva timp în România. John Daly se întreabă cine are dreptate? Corporaţiile energetice multinaţionale, care preferă să nu lucreze în lumina reflectoarelor publicităţii, guvernele ţărilor care duc lipsă de energie şi care doresc autonomie sau activiştii care se opun unor proceduri periculoase pentru mediu?

 8. 10 Marcus aprilie 25, 2012 la 9:39 am

  Puiul Cu Patru Aripi Nascut Mort Din Gaina Pedeleu

  Ganditoru’ din Gagesti s-a consacrat in presa romana ca mare jurnalist postrevolutionar, drept tatal biologic al unui presupus pui viu nascut de o gaina. Zilele acestea cand adunatura conceputa de chiombu’ pe un colt de masa, intr-o taverna, la una mica cu ciracii sai in ale punerii Romaniei pe butuci, adunatura trecuta peste noapte de la stanga la dreapta, lipsita de orice doctrina politica, pusa doar pe jaf national si imbogatire personala si pompos intitulata pedeleu se duce dracului mai repede decat un castel in Spania, parca ma apuca o urma de regret ca dupa alegeri imi va lipsi un subiect gras de inspiratie.
  S-a dus dracului si portocaliul si sigla si unitatea de nezdruncinat si disciplina spartana de ascultare si executare indobitocita, in bancile parlamentului a ordinelor venite de la Cotroceni si agresivitatea din aparitiile televizate, si toata aroganta de neamuri proaste si toape de care au dat dovada in ultimii ani cat au fost la putere.
  A tras tovarasul Frunzaverde piciorul si a initiat principiul dominoului mai ceva ca la disloutia blocului comunist in anii ’89.
  Asa ca din ditamai gaina ce cotcodacea in ograda politica a Romaniei mai tare decat orice alta oratanie, sunt in stare sa pariez ca la momentul alegerilor din toamna, ne vom afla in fata unui pui nascut mort si cu patru aripi: aripa Blaga, aripa Udrea, aripa “intelectualilor” si aripa talibanilor. Numai ca fiind mort, indiferent de numarul de aripi, puiu’ nu va putea zbura (de unde si vorba boboreana: “a zburat puiu cu ata”).
  Daca stam sa ne gandim bine, singurul lucru pe care nu-l distrusese inca Basescu in Romania era propria lui constructie politica: pedeleu’. Cu acest obiectiv realizat chiombu’ poate pleca linistit la culcare si sa ne lase in pace. Misiune indeplinita.
  Daca n-as sti ce a insemnat slugarnicia lu’ Boc ca primn ministru si cat rau a facut romanilor aceasta coarda nenorocita care in obedienta lui fata de tatuc a aprobat ca premier cele mai aberante si criminale masuri care se puteau lua impotriva propriului popor, acum cand vad cum pedelistii il gonesc de la Bucuresti, de la sefia partidului la Cluj, s-o puna de-o candidatura de primar, numai ca sa scape de el, sau cand il vad cum nu stie cati parlamentari au mai ramas fideli partidului din care fac parte si care chipurile este condus de el, parca mi s-ar face mila de un personaj cu un destin atat de tragic ca al acestui pitic anticonstitutional.
  Numai ca stiu si simt pe pielea mea tot raul facut de argatu basescului, motiv pentru care mi-l doresc unde a intarcat mutu iapa si sa nu mai aud de el in veci.
  Oricum ar fi, in perioada imediat urmatoare este de urmarit iuresul destramarii adunaturii de golani si hoti pedeleu si de vazut daca Patriarhia Romana va adopta noile culori ale haripilor pedeleu pentru a vopsi bisericile si odajdiile preotilor ce urmeaza a fi canonizati in culorile acestora, asa cum a procedat cu culoarea portocaliu. Imaginati-va o biserica vopsita in alb, verde prazuliu, violet si o a patra culoare care va fi aceea. De basm, n’asa?

 9. 11 Marian Nicolae aprilie 25, 2012 la 9:41 am

  Bode: Vom rediscuta cu FMI lista companiilor care vor fi privatizate sau listate

  http://www.wall-street.ro/articol/Companii/119281/vom-rediscuta-cu-fmi-lista-companiilor-care-vor-fi-privatizate-sau-listate.html

  Ministrul Economiei, Lucian Bode, a declarat vineri ca Guvernul va rediscuta cu FMI lista companiilor de stat care vor fi privatizare si listate la bursa, iar ordinea in care aceste societati vor fi vandute va depinde de propunerile intermediarilor selectati.

  „Intermediarii ne vor spune ordinea in care le vom privatiza sau lista la bursa”, a afirmat Bode, citat de Mediafax.

  Acordul cu FMI prevede vanzarea integrala pana la finele lunii aprilie a companiilor Oltchim si Cupru Min.

  De ademenea, Guvernul s-a angajat sa faca oferte publice secundare, pana la aceeasi data, pentru Transelectrica (15% din actiuni) si Transgaz (15% din actiuni). Oferta Transelectrica s-a incheiat cu succes la finele lunii martie, iar contractul pentru vanzarea Cupru Min va fi semnat vineri, 6 aprilie.

  Luna aprilie este termen limita si pentru selectarea intermediarilor la Posta Romana (pachet minoritar), Romgaz (15% din actiuni), Electro Serv (pachet majoritar) si Tarom (20% din actiuni). Selectarea consultantilor juridici pentru listarea a 10% din Hidroelectrica (prin majorare de capital), privatizarea Electrica Serv, listarea a 10% din Nuclearelectrica (majorare de capital), privatizarea Electrica Furnizare si privatizarea CFR Marfa ar trebui finalizata de asemenea pana la sfarsitul lunii aprilie.

  Calendarul actual al privatizarilor spune ca pana la finele acestui an sau inceputul lui 2013 vor fi scoase la privatizare Complexul Energetic Hunedoara, Complexul Energetic Oltenia si Elcen Bucuresti. Privatizarea CFR Marfa ar trebui finalizata pana la finele lunii octombrie, iar oferta publica de la Tarom are ca termen sfarsitul lunii iunie, dupa care va fi selectat management privat.

  Cel putin 20% din actiunile Posta Romana vor fi preluate de un investitor strategic pana la jumatatea acestui an, iar listarea Hidroelctrica este prevazuta pentru cel tarziu luna octombrie a acestui an. La Electrica Serv incheierea procesului de privatizare are ca termen jumataea acestui an.

  Ministrul Economiei a mentionat ca in cazul listarii unui pachet de circa 10% din actiunile detinute de stat la OMV Petrom vanzarea va depinde conditiile de pe piata, precum si de sugestiile intermediarului. Statul a esuat anul trecut in incercarea de a vinde 9,8% din actiunile companiei.

  O delegatie a FMI va veni la Bucuresti pe 24 aprilie pentru o noua evaluare a acordului cu Romania, aceasta fiind ultima misune condusa de Jeffrey Franks.

  Romania are in derulare un acord de tip preventiv cu FMI in valoare de 3,6 miliarde euro, completat de o intelegere similara cu Comisia Europeana pentru foduri disponibile de 1,4 miliarde euro si o linie de credit de 400 milioane euro de la Banca Mondiala. Acordul cu institutiile financiare internationale a fost incheiat in martie 2011, in prelungirea programului de 20 miliarde euro derulat in perioada 2009-2011.

 10. 12 Mihai ANDREI aprilie 25, 2012 la 10:03 am

  La motivaţia corectitudinii organizării alegerilor trebuie să mai adăugăm un paragraf de ordin psiho-sociologic. Îmbătaţi de frumuseţea sondajelor, se uită a se lua în consideraţie pletora de funcţii hiper-politizate de PD. Un calcul elementar ne duce către câteva zeci de mii, cu aparţinători, probabil chiar câteva sute de mii de oameni tentaţi să voteze cu PD-ul contre-coeur, doar de frica pierderii funcţiei-sinecură. Pierderea puterii PD-ului încă înainte de alegeri ar contribui la distrugerea iluziilor / argumentaţiei artificioase ale acestora, ceea ce, cred eu, le-ar permite să voteze „corect” în sens moral.

 11. 13 Anonim aprilie 25, 2012 la 12:18 pm

  Citat:
  Sa facem datorii ca sa fim atractivi pentru investitorii straini.
  Cred ca stii cine a spus asta.

 12. 14 Pali aprilie 25, 2012 la 1:07 pm

  Nu mai pot,…deci nu mai pot cu capu’ ! De ce este nevoie de USL ? Azi-maine o sa votam ( ma rog cine voteaza;eu sigur NU ) tot PD-L-ul sub stindardul USL ! Ati avea oaresce’ credibilitate daca nu ati lua toti fugarii la USL,…cum e exact invers nu pot decat sa va urez cadere libera ! NU meritati NICI UN VOT ! ,…si cand ziceam ca nu va deosebiti cu nimic de cei de la putere ( ma refer la USL ),…mama,mama cu m-au injurat unii pe acilea ! Acu’ sa va vad,…cand si cum o sa faceti campanie pentru cei pe care i-ati criticat,injurat etc.!

  @ Sibilla

  Ce ma face Frunzaverde camaradul tau de alianta ? Mai esti in centrul Resitei cu steagul la manifestatie sau a venit caldurica si e bine la umbra nucului-frunzaverdit ?

  P.S. Din cate aud se pare ca, avem deja un caz concret la Slatina unde organizatii PES a refuzat sa faca campanie lui Valcov ! Ca deeeh,…acum baiatu’ el a USL ! Asta-i politica USL-lui Stimate Domnule Presedinte Nastase ???

 13. 15 Theodora aprilie 25, 2012 la 1:26 pm

  http://theodora0303.wordpress.com/2012/04/25/atentie-la-listele-electorale-numarul-persoanelor-cu-drept-de-vot-mai-mare-decat-numarul-real-de-locuitori/
  Asociaţia “Mişcarea Arădeană” avertizează ca in Arad, numărul persoanelor cu drept de vot care apar pe listele electorale permanente publicate de Biroul Electoral de Circumscripţie Arad este mai mare cu peste 6.000 decât populaţia oraşului numărată la ultimul recensământ.

 14. 16 Fragmentarium Politic aprilie 25, 2012 la 1:57 pm

  Dupa toate probabilitatile, ceea ce va aduce anu’ va aduce mai intai ceasu’, pentru a rasuci putin o zicala populara. Schimbarea da semne ca nu mai are rabdare, ca se va produce nu la toamna, ci acum, la motiunea de cenzura. Desi regimul Basescu a fugit ca dracul de tamaie de blamul care i l-ar fi adus alegerile anticipate, pana la urma tot acolo va ajunge, chiar daca un altfel de „anticipate”, care vor fi mai intai politice si apoi electorale. Guvernul MRU a ajuns pe muchie de cutit, iar daca va mai avea sau nu sustinere politica se va vedea la motiunea de cenzura de vineri, care are toate sansele sa devina o vinere neagra pentru guvernanti si una fasta pentru democratie. In cazul in care pierderea majoritatii parlamentare a coalitiei de guvernare va fi diagnosticata de motiune, va fi inevitabil un Guvern USL „anticipat” (as observa, in treacat, ca provizoratul este pagubos, comparativ cu anticipatul, care este salvator). Puterea nu mai are de mult o baza sociala, iar cea politica pare a urma aceeasi cale, ceea ce mi se pare a fi un indicator (de tip ISO, daca vreti), intrucat de obicei baza politica este ultima care se prabuseste, dupa cea electorala.

 15. 17 M.Voicu aprilie 25, 2012 la 2:20 pm

  @Theodora aprilie 25, 2012 la 12:06 am scrie: ”Atenţie mare la listele electorale !!! In unele oraşe sunt mai mulţi alegãtori decât total populaţie.”
  @ ZOE, fii barbata ! aprilie 25, 2012 la 8:42 am scrie: ”În Arad şi nu numai, sunt mai multe persoane cu drept de vot decât locuitori. În Bucuresti la fel,…”

  ➡ Înseamnã cã au fost înlocuiţi nişte bâlbâiţi cu nişte nevolnici !
  Trebuiesc identificate CNP-urile multiple; dacã s’ar susţine cã nu se poate, înseamnã cã suntem doar la stadiul votului numai în circumscripţia de domiciliu, fãrã LISTE SUPLIMENTARE şi fãrã VOT PRIN CORESPONDENŢÃ – care sunt pentru stadiul CÂND Direcţia de Statisticã şi Comisiile Electorale vor fi peste genunchiul broaştei

 16. 18 Socrate aprilie 25, 2012 la 2:27 pm

  Bun editorial. Se pare ca guvernul are 99% sanse sa cada ; pe surse se spune ca cel putin 236 parlamentari vor vota motiunea, fata de minimumul de 231. Scenarii posibile, tinand seama ca TB si portocaliii au interesul sa fie ei cei care organizeaza alegerile ( fara fraude sunt pierduti ). Cred ca in prima faza TB va incerca marea cu degetul si va propune un premier tehnocrat pseudo-independent, care va veni la randul lui cu un guvern format din pseudo-independenti, portocalii sub acoperire, si va invita probabil, pentru acoperire, ceva ministri de la opozitie ( in nici un caz la interne ). Daca acest nou guvern nu este validat, situatia se complica. Teoretic, daca nici al doilea guvern nu va trece, ar trebui sa ajungem la alegeri anticipate, care ar fi organizate tot de guvernul Ungureanu. In aceasta faza este posibil ca TB sa ofere guvernarea USL-ului, pentru a evita alegerile anticipate ( cu speranta erodarii USL-ului ). Parerea mea este ca TB va incerca sa traga de timp, cu scenariul de mai sus, astfel incat macar alegerile locale sa fie organizate de guvernul Ungureanu ( guvern provizoriu ). La fel de posibil este ca TB sa nominalizeze ca doilea premier post-MRU tot un tehnocrat, riscand alegerile anticipate care devin inevitabile. In acest caz alegerile vor fi organizate ( citeste fraudate ) tot de guvernul MRU.
  Daca TB, dupa caderea guvernului MRU, il nominalizeaza ca premier pe Victor Ponta, cu speranta erodarii USL-ului, este pierdut. Victor Ponta nu trebuie decat sa declare inghetate multe din obligatiile Romaniei ( inclusiv acordul cu FMI ) – intrucat este un guvern de tranzitie -, sa modifice legea referendumului, sa mai treaca alte legi prin parlament, sa organizeze alegerile si sa inceapa recuperarea banilor de la clientela portocalie.

 17. 19 Doru Coarna aprilie 25, 2012 la 2:31 pm

  Ceea ce spune dl Nastase este desigur varianta logica.
  Dar:

  – nu cred ca va trece motiunea deoarece USL a promis debarcarea lui Basescu la prima gara, ori nici acesta si nici seco nu vor asta, adica vreo 70% dintre parlamentari

  – oricum Basescu nu va desemna vreun candidat de premier din randurile USL, iar daca va accepta un tehnocrat, atunci va aduce el un securist pe cinste de-al lui, verificat temeinic si sigur, de pe la BNR probabil

  – USL pierde enorm si pleaca cu ghiuleau agatata de picioare, daca accepta sa preia puterea acum; nu va putea surmonta dificultatile si se va compromite pana la alegerile din toamna pierzand voturi, si nici nu ar putea guverna cu un presedinte ca Basescu care nu va promulga nimic

  – un guvern interimar tintit pe organizarea de alegeri corecte nu este de dorit de catre nimeni, sa fim cinstiti; trebuie sabotat PPDD-ul, si asta vor toti, ai apoi nu exista astfel de oameni fara stapan in sistem cu care sa faci un astfel de guvern, se vor suspecta toti reciproc…

  – cum sa accepte sistemul caderea lui Ungureanu si venirea unui politician sau tehnocrat care sa nu apartina lui, sistemului? Doar n-a capiat si seco!

  – externii ce asteapta prajiturile promise de Basescu/Ungureanu vor presa pe cai oculte iar cei doi sunt reprezentantii lor aici, cine accepta sa piarda?

  Dle Nastase, partida asta cu regimul cred ca este sabotata definitiv. Politicul oricum nu se mai poate spala singur pe fata, are toate mainile murdare sau murdarite intentionat. Numai populatia poate schimba situatia, daca va vrea si daca va presa decisiv. Nu este cazul, bineinteles. Ca aceasta este situatia reala, vedeti pprecipitarea cu care regimul stie de unde-l pandeste adevaratul pericol ce-l poate zbura de la putere, si da bani populatiei la scena deschisa, sub orice motiv: ca a gresit calculul, ca a retinut prea mult, ca va reveni cu salariile. Cand, in ajun de alegeri, vor incepe sa zboare si camioanele cu daruri prin comunele patriei, se intelege ce va iesi la vot.

  Cred ca cea mai buna solutie este ca USL sa astepte, mult a fost putin…, si sa castige in toamna decisiv. Oricum se va vinde ceea ce s-a ordonat si ar fi pacat sa o faca USL-ul.

  Exact pt toate aceste motive, viteazul capitan sta linistit si isi vede de ale lui! Se agita doar tineretul si credulii aferenti lor.

  Eu oricum doresc succes motiunii si tin pumnii USL-ului, dar sunt realist.

 18. 20 M.Voicu aprilie 25, 2012 la 3:21 pm

  Z’ce cã e mare deficitul fondului de pensii, da’ socoteşte cineva cât sunt datoriile companiilor conduse cu d’alde Hoarã – care poate o fi fost descãrcat de gestiunea anualã, da’ Adunarea Generalã a acţionarilor n-are abilitare sã exonereze administratorii de la plata datoriilor legale (cum e şi pentru fondul de pensii în care, dupã aşa administrare, tot bagã consumatori).
  Cât despre ”privatizãri”: sã se exprime proprietarul, nu administratorii :mrgreen:

 19. 21 Roxana Iordache aprilie 25, 2012 la 8:15 pm

  @nastase. Aşa a fost de părere şi Crin. Uite cum suntem de acord. 🙂 Minus d-l Iliescu. 😀

 20. 22 dorian65 aprilie 25, 2012 la 8:36 pm

  Bine sa zicem ca trece motiunea?Eu zic ca Ponta sau Antonescu prim ministru sa fie si nu un guvern provizoriu.USL are cea mai bune ocazie sa ne demostreze ca este capabil sa atraga fonduri europene sa corecteze ce a stricat PDL la pensii si apoi vor fi alesi .Eu vad in declaratiile USL lasitate.Liderii USL vor sa bage placa aceea cu ,,grea mostenire ne-au lasat astia”apoi vor cere clementa Poporului Roman.
  Daca este un guvern provizoriu MAI BINE DAU AMENDA 1000RON SI LA VOT NU MA DUC.NU VREAU SA AM CONSTIINTA INCARCATA CA IARA AM VOTAT NISTE………(urmeaza un lung sir de epitete).

 21. 23 blogideologic aprilie 26, 2012 la 7:04 am

  @ dorian65 spune : +Bine sa zicem ca trece motiunea? Eu zic ca Ponta sau Antonescu prim ministru sa fie, si nu un guvern provizoriu. USL are cea mai bune ocazie sa ne demonstreze ca este capabil sa atraga fonduri europene+
  Şi dintr-a câta secundă vrei? să fie consemnată într-o minută. USL are un program politic de ofertă macroeconomică pe termen lung, focalizată pe reforme structurale.

 22. 24 dorian65 aprilie 26, 2012 la 7:20 am

  Mda am mai auzit eu de astea dar ce uita orice guvern care a mai fost este sa nu mai puna laba la codul ala fiscal.Sa il modifice USL acum si 10 ani sa nu se mai atinga de el si atunci vor aparea locuri munca si alte alea in timp.

 23. 25 dorian65 aprilie 26, 2012 la 7:27 am

  Mda am mai auzit chestii din astea dar toti care au venit la guvernare au ce au cu codul ala fiscal.Ori se simt ei fericiti ca distrug planurile de afaceri ale oamenilor ori sunt batuti in cap si tot il modifica.

 24. 26 Doru Coarna aprilie 26, 2012 la 8:21 am

  @ dorian65:

  n-ai vrea sa procedam invers, sa spunem cu un presedinte precum Vanghelie si cu un guvern condus de Boc? Sa vedem deci daca poate functiona cand presedintele va promulga doar ceea ce-i convine lui…

 25. 27 dorian65 aprilie 26, 2012 la 12:16 pm

  Mai Dorule eu nu sunt nici PDL-ist nici USL-ist sau din alt partid am fost simpatizant PNL si decand partidul si-a pus basca in loc de joben astept sa vad ce pot face baietii care se doresc numai jos guvernul.Dupa mine poate sa pice dar un guvern provizoriu este doar asa ca-sa ne aflam in treaba.CAND DEPUI O MOTIUNE TE GANDESTI SI IN VIITOR DACA S-AU GANDIT ATUNCI SA SE APUCE DE TREABA SI SA DEMOSTREZE CA MERITA SA FIE VOTATI.CE ASTEAPTA SA SE PLANGA DE ,,GRAUA MOSTENIRE”?

 26. 28 ELMMAR mai 22, 2012 la 3:48 pm

  @ Pali,

  Ca consilier al șefului de trib din insulele Kuru-Kuru din Atlanticul de nord-sud,așa cum te lăudai că ești,e normal să rămâi cum ai fost când ai plecat. Adică 0.


 1. 1 Care e parerea dumneavoastra…? « Motanul Incaltat Trackback pe aprilie 25, 2012 la 1:27 am
 2. 2 De ce ar fi nevoie de un guvern provizoriu USL | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe aprilie 25, 2012 la 3:57 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: