Tribunalul mâniei populare sau Statul de drept??

Ştiu, desigur, că achitarea mea în dosarul cunoscut în presă sub numele de „Mătuşa Tamara” nu a produs multă bucurie în rândul adversarilor mei politici, mai ales a celor care şi-au făcut din mesajul anti-corupţie unica idee de afirmare. Eram convins de acest lucru încă înainte de a primi verdictul de achitare. Nu m-am aşteptat ca Monica Macovei sau Dan Tapalagă (apropo, pe unde o mai fi „justitiarul” din 2004, Carol Sebastian?) să deschidă sticle de şampanie la anunţul achitării mele. Totuşi, reacţia „dezamăgită” a fostului procuror ceausist, Monica Macovei, şi atacurile din presă la adresa membrilor completului de judecată din dosarul meu arată, pe de-o parte, ticăloşia fără margini a micilor Robespierri, iar pe de altă parte confirmă caracterul profund politic al acestor dosare. Pentru a fi pe deplin corect, Traian Băsescu, protectorul lor  politic, a avut  înţelepciunea de a spune „Nu comentez!”

O problemă de principiu trebuie clarificată: „când face justiţia paşi înainte”, pentru a folosi o expresie a limbii de lemn portocalii? Urmărind reacţiile din presa apropiată de PDL, justiţia este corectă doar atunci când aceasta ar confirma „asasinatul” politic, prin linşajul mediatic la care am fost supus în ultimii ani. O atare concluzie este înfricoşătoare, deoarece arată modul în care gândesc aşa-numiţii „apostoli ai luptei anti-corupţie”: justiţia trebuie inexorabil să le confirme propriile obsesii şi interese, indiferent de probe, altfel ea nu mai este Justiţie! Pentru ordinea democratică şi statul de drept o atare concepţie este de neacceptat, ea fiind de natură totalitară. O justiţie care nu se face pe baza probelor aflate în dosar ci a opiniilor unora şi altora nu poate fi justiţia unui stat democratic, ci ar reprezenta doar un mecanism administrativ pentru condamnarea adversarilor politici. Statul de drept se bazează pe supremaţia legii. Când deasupra legii este opinia isterică a unei minorităţi politice, statul de drept îşi încetează existenţa.

Achitarea mea din Dosarul „Matusa Tamara” confirmă, din păcate, o serie de adevăruri pe care eu le-am relevat de mai multe ori în ultimii ani:

1. Mecanismul de Cooperare şi Verificare, „legea micii reforme în justiţie” şi alte iniţiative de acest gen nu au avut ca obiectiv crearea unei justiţii independente, ci reprezintă metode sofisticate pentru a pune presiune asupra uneia dintre cele trei puteri ale statului, puterea judecătorească. Chiar Traian Băsescu a afirmat în mod public faptul că Uniunea Europeană nu aşteaptă de la România verdicte de un anumit tip, de condamnare sau de achitare, ci se doreşte finalizarea proceselor, în baza probelor, într-un timp rezonabil. Uniunea Europeană nici nu ar putea cere altceva, deoarece discuţia despre „peştii mari” nu are în vedere persoane, ci fenomene. Or, furia cu care a fost primit verdictul de achitare arata că, de fapt, toată mitologia ţesută în jurul tezei „aşa ne cere Uniunea Europeană” a fost creată pentru a servi unor interese politice. Prin reacţia lor, Macovei, Tapalagă şi restul companiei de agitatori s-au deconspirat: orice verdict în ceea ce mă priveşte trebuie să fie de condamnare, altfel întreaga lor carieră se vede pusă în pericol, fiindcă mitologia „coruptului Năstase” nu este confirmată.

2. Pentru cei care au transformat lupta anti-corupţie într-o uriaşă afacere, justiţia oficială, Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie în speţă, nu are rolul de a cântări probele, de a vedea soliditatea argumentelor, ci aceasta trebuie să pună în aplicare sentinţa „tribunalului poporului”, a mâniei populare. Propun ca  Monica Macovei şi Dan Tapalagă şă fie incluşi ca „asesori populari” în procesele mele, pentru a se asigura că justiţia nu îşi  „permite” să dea alte verdicte decât cele ce ar fi convenabile actualei puteri.

3. Corpul magistraţilor se află sub o presiune politică şi mediatică infernală, având ca obiectiv transformarea acestei categorii de profesionişti ai justiţiei în instrumente ale actualei puteri. Spre exemplu, cele trei judecătoare ce au decis achitarea mea au fost supuse unui veritabil linşaj mediatic în presa controlată de PDL. Prin publicarea declaraţiilor de avere, a modului în care au judecat în alte dosare se incearca sa fie  supuse oprobiului public nu doar cele trei judecătoare din dosarul meu ci întregul corp al judecătorilor de la ICCJ,  dorindu-se intimidarea şi şantajarea psihologică a acestora. Pozitia publica a lui Damiel Morar, la aflarea sentintei date in unanimitate de judecatori, a fost foarte clara. Mesajul adresat judecătorilor este, de asemenea,  foarte clar: „aşteptăm de la voi sentinţele care ne convin. Altfel, o să fiţi şi voi supuşi oprobiului public. Atenţie!”. Consiliul Superior al Magistraturii şi Ministrul Justiţiei ar fi trebuit să adopte o poziţie de principiu, să respingă linşajul mediatic la care sunt supuşi judecătorii care au dat verdicte ce nu convin unor centre de putere politică. Nu au făcut-o (încă), fiind un semn că echilibrul în justiţie este încă fragil, iar asaltul asupra Statului de drept este în plină desfăşurare. Pentru sănătatea sistemului de justiţie şi apărarea Statului de drept, CSM şi Ministrul Justiţiei ar trebui să-i apere nu doar pe procurori, aceştia reprezentând statul (de fapt, puterea actuala), ci şi pe judecători, deoarece ei reprezintă în cel mai înalt grad ideea de Justiţie, fiind sprijinul cetăţenilor în lupta acestora cu un stat care poate fi abuziv.

44 Responses to “Tribunalul mâniei populare sau Statul de drept??”


 1. 1 Nelu Gherghina aprilie 22, 2012 la 1:55 pm

  Personalitati ca dumneavoastra trebuie sa se ocupe de treburile tari nu sa fie tratati ca ultimi infractori din Romania…insa e si vina Dv.ca sa spun asa,trebuia sa indepartati din jurul Dv.oportunisti , ,,lingaii”,ne-ati lasat sa ne conduca tara in prezent toti analfabeti si scursurile societatii .Si eu am asemanator cu Dv.aliura,seriozitatea si prezenta de spirit ,insa mi-am dat seama ca orice a-s face generez invidie in jurul meu deacea iau masuri preventive pentru aacestea.Cu stima si consideratie Nelu Gherghina

 2. 3 Doru Coarna aprilie 22, 2012 la 3:02 pm

  Problema stiti care e? Ca e foarte greu sa lupti dupa reguli cu cei care nu respecta reguli. O stiti, este clasica.

  Pana la urma nici in cazul astora nu e vorba de vocatie, strategie, mesaje programatice sau telecomanda externa. Este vorba doar de o grupare de violatori care umple scena, ecranul si agenda, la nivelul lor. Asta stiu, asta fac. S-au inrolat singuri intr-o tagma care acum se dovedeste a fi antinationala. Unii s-au speriat si au sters-o sau urmeaza s-o stearga, altii mai talibani merg pana la capat din lipsa de valoare.

  Suprema dovada ca-s prosti este situatia extrem de grava pe care au creat-o.

  OK, Dvs nu puteti folosi astfel de termeni, dar noi o putem face. Cu placere. Dar si cu regrete…

 3. 4 Draghi Puterity aprilie 22, 2012 la 4:28 pm

  Va doresc din tot sufletul succes in luptele pe care mai trebuie sa le purtati cu politia-justitia politica a lui Basescu. Doamne ajuta!

 4. 5 teostanc aprilie 22, 2012 la 5:02 pm

  Este clar ca in ce va priveste sunt rafuieli politice pentru:
  – Recunosterea PSD de socialistii europeni, in ciuda lui Base;
  – Dosarul flota;
  – Ridiculizarea PD in perioada 2000-2004;
  -Controlul lui Ponta la PMB.

  Dar este clar si ca procuratura a inceput sa mai prinda si borfasi nu numai opozantii lui Basescu

  PS
  Pentru orice om cu simtul masurii obiectul anchetelor: termopane din China, bideuri idem, afise, trofeul calitatii etc sunt facaturi. Am refuzat si refuz sa cred o iota din acestea.

 5. 6 Ghita Bizonu' aprilie 22, 2012 la 5:18 pm

  Statu de driepti ma leat!!! Parlametezi? Unde ##### ma-ti te crezi? In Parlament?

  Cestia boldita am auzit-o de cateva pri prin 1972-74 in timpu serviciului militar . De la cei mai decazuti gradati cu putinta ( mirare ca auzisera cuvinte asa culte :a parlamenta si parlament).
  Si ceva mai normal tova Breton a fost – in nu mai stiu ce ocazie – ecou al Anei Pauker (cand zisa AP: nu se poate permite ca oricine sa poata sa puna piedici administratiei de stat , prinoricen intelegandu-se tribonel . In legatura cu desfiinatarea contenciosului adtiv).

  Fiindca vedeti dvoastra toti cei de pe aicea – exista o constanta sociala . Care merge de la caporalul Palinciuc (ins .. under ground a terre dar care observa extraodinar de sensibil oamenii – si sub un aspect ii port vesnica recunostinta [adica am intels ca uneori e mai bine sa ii zici portuarului :”te bag in …..!” decat „imi pare rau nu pot fi de acord cu dvoastra!”]) la Plesu trancesndentu’ (in chiloti tetra asteptand sa leviteze): constanta brutalitatii.
  De ce insi precum Plesu sau Pata sau Volodea sunt ahitiati de brutalitate .. depaseste capacitatea mea de intelegere (in mod normal ei sunt victime!).
  Insa si ei au participat la instaurarea statului dupa chefu muschiului portuar (de care ori fugi ori ii zici privindu-l in ochi :”ba te tau in ##### ma-ti” [aici multumesc amicilor maramureseni care mi-au explicat accentu corect si lu Romica Popescu si Fekete Kunicke- 7 si 14 luni ptr duel cu cutitu])
  Adica pe sleau niciodat nu ati vorbit (scris) argumentand in favoarea statului de drept. Cel putin aici pe blog . Sau in Palavrament . Asta in timp ce amici dvoastra intelctuali serveau vorbe mestesugite despre da daca as vor muschii Lui apai e constitutional.
  Doastra ati behait ca oaia : eu nu procedez asa! Victorelu (ins cu multe scaderi) a zis ceva gen : eu sunt procuror si va asigur ca abzurile vor fi pedepsite! insa dvoastra ati sarit binevoitor :behehe adversarii mei politici nu vor suferi urmarile abuzurilor lor!!!

  In clar – dvostra v-ati jucat de-a Mâşkin in timp ce „aia” s-au jucat de-a Savonarola. Se cam face anul de cand Aya plagand mi-a reprosat „cruzimea”. Politica draga domnule este sport extrem …. Dvoastra v-ati deghizat in ciuta … iar acceste accente virile (in contrast cu tonul de bloggher „intectual”) vin prea tarziu si risca sa fie interpretate nu ca o pledoarie ptr principii juridice ci ca marturisiere a vinovatiei si behaitul caprei ce provoaca secretia gastrica a tigrului …

  Nu ca nu as fi de parere ca dosarele alea nu ar fi niste facaturi , Penibile ptr niste juristi. Cu o argumentatie ajuridica provenita din presa de scandal. Nu ca nu as zice ca asupra CSM nu s-au exercitat presiuni extraordinare – si in cazul supendarii … (si za sicem ca judecatoru zice ceva traditional ##### ma-si ! da ii vine plodu plangand acasa ca la scoala .. cred ca stiti mai bine.. presupun ca la scoala de jmecheri unde erau fii dvoastra au plans. Poa’ mai bine ii dadeati in Tei .. unde si dvoastra).

  Da’ uneori e prea tarziu . Ca de obicei .

  Oftica este ca daca ati fi avut o atitudine corespunzatoare mai devreme ar fi fost bine ptr justitie ca institutie .

  (for all. Bun sunt un tip dezgustator. Da nu cred ca „inainte” mi-a facut unu vreo „cantare” la „organe” oricate bancuri porno-politice ziceam. Ca fusesera avertizati :cezariana in plina strada si ptr barbati!! cum e in romanta aia : ca frica le e de secure!)

  PS. Si asa pour la boone bouche (bée hehe!) . Austostrada coridor IV e ca cam adio!! Adica cestia aia care trebuia sa se faca pe bani europeni pe cand givernu nastase dorea sa ne saraceasca facand una parelela cu Bechtelu’… Ei , daca ar fi si vre-un deputat sau senator prin ppozitie mama ce ar putea face !! Da ma rog nu avem. Opozitie.

 6. 7 georgeserban aprilie 22, 2012 la 5:51 pm

  Maine este ziua mea. Astept un cadou de la dumneavoastra si doresc sa fie direct legat de subiectul postarii. Avem treaba si m-am saturat, din cauza unor neispraviti, sa ma incalzesc pe margine.

 7. 8 Marian Nicolae aprilie 22, 2012 la 5:54 pm

  @Doru Coarna:

  Asa este, DAR IN TARA ROMANILOR, ROMANII FAC LEGEA ROMANILOR, NU ALTII, ORICINE AR FI EI !!!!

 8. 9 Miriam Radulescu aprilie 22, 2012 la 7:28 pm

  Cred ca in cele din urma orice rau e spre bine!Sunt convinsa ca astazi sunteti cu mult mai rodat pentru politica! Iar despre proces ,este atat de absurd ,incat nici cei care sunt chemati sa analizeze un rechizitoriu legat de o campanie politica care nu a iesit cu nimic in evidenta (fata de toate campaniile postdecembriste).,chiar si acestia sunt rusinati, pentru ca daca este ceva de incriminat intre campanii , ultima este cea care a „excelat”prin nereguli!Sunt convinsa ca si dansii au fost martori la fapte de influentare a voturilor!DAR SA FIM OPTIMISTI!
  Acum trebuie sa va concentrati pe campanie .Imi dati voie sa va sugerez o rezolvare a problemei cainilor(D-ul Prigoana a pornit pe internet campania cu ei )!.Nu vreau sa publicati sugestia pentru a nu fi folosita de „prigonisti”! Rezolvarea din punctul meu de vedere ar ” impaca si capra si varza „-adica si a iubitorilor de caine,si a celor care se tem de ei.Solutia nu implica bani ,ci vointa ,si o lupta cu organizatiile care obtin profit de pe urma cainilor. Cainii din Bucuresti si din alte orase, s-au „arondat” unui bloc ,unei incinte ,oricum acolo unde cineva ii hraneste. Haideti sa nu-i mai vaneze nimeni ci acolo unde „locuiesc” ,primaria in prima instanta va vorbi cu fiecare administratie de locatari ,se vor achizitiona custi si zgarzi cu lant ,se va amplasata cusca, fie langa scara blocului ,fie in spatele lui.Cei care iubesc animalele (in general copiii si batranii )ii vor hrani,iar cei care au ideosincrazii fata de ei nu se vor mai teme. Avantaj ca nu trebuie nimeni sa-i adune,sa-i hraneasca,sa-i sterilizeze,sau sa-i eutanasieze ,pentru ca acestia vor trai ca in mod TRADITIONAL (in curtile de la sate). O cusca,o zgarda si un lant pot fi achizitionate de orice asociatie ,iar inmultirea cainilor va fi controlata.Haideti sa fim prima tara din lume in care aceste fiinte care si-au gasit loc printre oameni,sa fie protejate cu adevarat!.

 9. 10 dlnimeni aprilie 22, 2012 la 7:53 pm

  Mult succes miine, este cel mai important! Celelalte le mai discutam.

 10. 11 George Ban aprilie 22, 2012 la 8:09 pm

  Domnule Adrian Nastase,

  „Tribunalul maniei populare sau Statul de drept?” Nici una, nici alta!
  Este Tribunalul furiei basciste. M-am tot intrebat ce-o fi in mintea lui Basescu, de ce uraste pe toata lumea? Cred ca pur si simplu nu e capabil de iubire… Din acest punct de vedere este un bolnav. Si asta desi nu a venit la putere prin succesiune regala.

  Asa cum i-a urat Corinei Dragotescu, Dumnezeu sa-i dea sanatate dupa inima lui!

  PS El simte ca ceva nu e in regula si incearca sa se minta inconjurandu-se de femei…
  PPS Boala, descrisa pe larg de Freud, caracterizeaza (logic!) si pe fanaticii bascisti de aici si de aiurea…

 11. 12 blogideologic aprilie 22, 2012 la 9:14 pm

  În Franţa, deocamdată : 1/François Hollande ; 2/Nicolas Sarkozy ; 3/Marine Le Pen.

 12. 13 George Ban aprilie 22, 2012 la 9:15 pm

  Ghita,
  N-am inteles nimic! Sa fie vina mea?

 13. 14 Ghita Bizonu' aprilie 22, 2012 la 10:21 pm

  Cine n-are batrani sa isi cumpere…
  Da sa ai si sa nu le ceri sfatul?
  Am urmarit interviul dlui Iliescu. cu cap si coada plus continut.
  Ma rog s-ar putea zice ca uneori limbajul e mai vechi (si ca atunci cand vorbeste despre unii ..nici cu lamaie nu ii trece greata! de inteles as zice).
  Dar in rest … solid si fiabil.

  Cred ca este incorect zis fostul presedinte…
  E adevarat ca domnia sa a fost presedinte. Insa ceilati 2 s-au jucat de-a presedintele.
  Asa ca ar fi singurul presedinte . Sau presedintele desi azi nu mai e in functie.

 14. 15 Criticos aprilie 23, 2012 la 7:20 am

  Dumnezeu să vă ajute în toate zilele vieţii şi mai cu seamă astăzi!

 15. 16 ZOE, fii barbata ! aprilie 23, 2012 la 7:52 am

  @nastase,

  M-am gândit intens ieri la Dvs. si am încercat sa va transmit prin telepatie gândurile mele – se pare ca ar fi adevarat ca ne putem influenta telepatic , noi oamenii – as fi vrut sa va scriu cum sa va rugati bunului Dumnezeu dar sincer, mi-a fost teama sa nu fiu ridiculizata… Oricum eu m-am rugat de dimineata pentru dumneavoastra dar nu e de ajuns, trebuie s-o faceti singur cu credinta, nu e nevoie sa bateti cruci sau sa pupati icoane, ci doar sa credeti în EL, nu veti fi dezamagit !
  Sa fiti iubit !

 16. 17 ZOE, fii barbata ! aprilie 23, 2012 la 7:54 am

  @georgeserban,

  Sa fii sanatos, voios, voinic, LA MULTI ANI !

 17. 18 ZOE, fii barbata ! aprilie 23, 2012 la 7:59 am

  @George Ban,

  Îti urez MULTI ANI fericiti cu sanatate si bucurii !
  Kisses !

 18. 19 ZOE, fii barbata ! aprilie 23, 2012 la 8:02 am

  @Ghita Bizonu,

  Bizonas, astazi e ziua ta ? Daca da, îti urez sa traiesti neaparat si sa fii fericit, LA MULTI ANI !

  Kisses!

 19. 20 teostanc aprilie 23, 2012 la 8:06 am

  O facatura haioasa.

 20. 21 Socrate aprilie 23, 2012 la 8:09 am

  @AN * Succes. Va tinem pumnii.

 21. 22 teostanc aprilie 23, 2012 la 8:09 am

  Ghita Bizonu’

  Am urmarit si eu interviul. Despre dl Iliescu am aceiasi parere cu dvs; este Presedintele.

  Din pacate am trait senzatia ca dl Gadea a vorbit mai mult ca invitatul.

 22. 23 ZOE, fii barbata ! aprilie 23, 2012 la 8:11 am

  @Ghita Bizonu,

  Nu am fost fan Iliescu, din contra, uneori ma calca pe nervi si comutam canalul când aparea la televizor. Acum îmi fac mea culpa, pentru ca l-am judecat gresit si si cuvintele lui mi-se par o revelatie.
  Într-adevar el este PRESEDINTELE !

 23. 24 dorucoarna aprilie 23, 2012 la 8:26 am

  @ Ghita,

  si pe mine m-a surprins, adica ce spun eu, nu m-a surprins ci mi s-a confirmat parerea despre luciditatea si coerenta gandirii lui Iliescu. Sa ne gandim ca acest om, laolalta cu AN, la fel de coerent, au putut performa pt tara. Rezultatul s-a vazut, fara FMI, fara taieri, fara balamuc, fara inchideri de spitale, fara scandal international, fara abuzuri asupra Constitutiei, etc.

  Cu ce drept ne-a dat Basescu inapoi? Mandatul popular, atat cat o fi fost acesta de real, nu l-a imputernicit sa ne nenoroceasca ci sa stea la Cotroceni in banca lui si sa respecte ceea ce populatia a votat, nu ceea ce a votat masinaria lui falsa si imputita din Parlament.

  Asupra unui singur aspect am dubii din zisele lui II: chiar sunt pregatiti Ponta si Antonescu pt cele mai importante functii in stat? Eu zic ca nu, nu inca, dar in acelasi timp sper sa ma insel. Nu de alta, dar mai bine un novice decat un imbatranit intr-ale relelor, vorba lui Vadim.

 24. 25 Ghita Bizonu' aprilie 23, 2012 la 9:08 am

  George & George la multi ani!

  Ban – de n-au intels nu am ce face. Caci precum scrie si in Bibilie nu e surd mai rau decat ala care nu vrea sa auda!!!

 25. 26 Marian Nicolae aprilie 23, 2012 la 10:06 am

  @ Ghita Bizonu’

  Asa este, domnul presedinte Iliescu este o carte deschisa, pentru cine doreste sa citeasca, in acelasi timp, este o enciclopedie umana, pentru cine doreste sa-l intrebe….asa ca. faceti bine si va pretuiti batranii, caci nu stiti cand aveti nevoie de ei…..!!!

 26. 27 Marian Nicolae aprilie 23, 2012 la 10:26 am

  Buna dimineata domnule profesor,
  Va rog priviti si aici:

  Activele CFR-ului, vandute bucata cu bucata, la preturi de 50 de ori mai mici

  http://www.zf.ro/zf-tv/activele-cfr-ului-vandute-bucata-cu-bucata-la-preturi-de-50-de-ori-mai-mici-9562145

  Societatea Feroviara de Turism, care aduna cele mai importante active ale CFR, a strans si datorii istorice ce au atras executii silite pe banda rulanta.

  Terenuri si imobile valoroase au fost vandute chiar si de 50 de ori mai ieftin decat pretul evaluarii. Chiar si singurul tren sanitar din Europa a fost taiat si vandut la fier vechi bucatica cu bucatica.

  Asta in vreme ce statul a pierdut milioane de euro. Modelul Astoria Gara de Nord a dat roade. In urma cu un an, un alt activ important al societatii a fost executat: un teren in Baneasa, pe malul lacului Herastrau, intr-una din cele mai scumpe zone imobiliare ale Bucurestiului.

  Un teren pe care se afla o investitie inceputa de fostul director al CFR-ului, Mihai Necolaiciuc, cel care a fost extradat din America si este judecat in stare de libertate pentru prejudiciile aduse CFR-ului.

  In spatele garii Baneasa se afla complexul balneo-sportiv al CFR-ului, sau ceea ce ar fi trebuit sa fie acest complex. Mihai Necolaiciuc a inceput aici o investitie de sute de mii de dolari. O adevarata comoara in centrul orasului. Acest teren nu mai apartine SFT, a fost executat. Hotie sau prostie!?

  De la inceputul infiintarii Societatii Feroviare de Turism pe acesta proprietate s-au facut planuri mari. Aici, Mihai Necolaiciuc, dar si alti angajati ai CFR au fost acuzati de supraevaluarea lucrarilor. Zeci de mii de dolari au fost ingropati si in terenul din Baneasa. In dosarul lui Mihai Necolaiciuc aici apare un prejudiciu de peste 70 de miliarde de lei vechi.

  Povestea acestei afaceri dubioase incepe prin 1992. Pe vremea aceea SNCFR a contractat cu firma Tunele Brasov, pe atunci firma de stat, o lucrare pentru contruirea de cai ferate.

  Firma Tunele Brasov este privatizata in 1995, iar doi ani mai tarziu ministrul transporturilor de atunci, Traian Basescu, decide sa sisteze toate lucrarile de investitii din CFR. Undeva in judetul Gorj, ramane nefinalizata o linie ferata, Seciuri- Alunu. Cei care lucrau acolo, firma Tunele Brasov, s-au trezit dupa 4 ani, in 2001 , sa actioneze CFR-ul in judecata pentru recuperarea banilor pentru niste scuturi, adica niste sfredeluri ramase intr-un tunel.

  Evaluate atunci in mod ciudat la peste 2 milioane de dolari, aceste scuturi au devenit pretextul pentru multe executari silite pe toate caile si sub toate formele in dauna statului roman.

  In contul acestor datorii, compania Tunele a primit de la Societatea de administrare a activelor feroviare, o alta societate desprinsa din CFR, cateva sute de vagoane de marfa si cateva locomotive. Si totusi n-a fost de ajuns pentru stingerea datoriilor. Asa ca au trecut si la executarea Societatii Feroviare de Turism si a luat si de aici vagoane si locomotive, desi aceasta companie n-avea nimic de-a face cu Tunele Brasov. Iar ca bonus, terenul din Baneasa ajunge la vanzare pentru stingerea datoriilor.

  Cu un an inainte de scoaterea terenului la vanzare, cel care era atunci sef al Societatii Feroviare de Turism avea de gand sa-l vanda cu pretul pietei, iar banii sa-i investeasca in societate.

  Cel care reprezinta acum Tunele Brasov, un fost candidat la deputatie din partea PDL in judetul Sibiu, Horatiu Cercel, neaga orice implicare in executarea terenului.

  Pentru toate aceste executari dubioase, angajatii Societatii Feroviare de Turism ii acuza in primul rand pe cei care au condus si conduc societatea:

  Sfaramitarea Societatii Feroviare de Turism nu se opreste insa aici. Cei ce-au condus-o au avut grija sa praduiasca tot ce avea mai de pret.

 27. 28 Marian Nicolae aprilie 23, 2012 la 1:08 pm

  Domnule profesor,

  Stau si ma intreb cateodata:

  Oare ce cauta reprezentii Casei Regale Engleze, in Romania, pe la conacul ungurului??? Pun la cale ce felii din Romania iau ungurii si evreii??? Dupa care Casa Regala Engleza isi ia partea leului???!!!

  Tare nu este bine ce planuri fac cate unii pe mosiile altora….

 28. 29 Socrate aprilie 23, 2012 la 2:09 pm

  @ Ghita Bizonu’ * Mare dreptate ai. Intr-adevar, domnul Iliescu este un adevarat om de stat, un adevarat presedinte. Uite mai jos si dovada :
  http://www.ziare.com/ion-iliescu/psd/iliescu-cel-mai-bine-fara-retrocedari-da-si-influentele-externe-au-stricat-lucrurile-1163200
  Restitutio in integrum a fost clocita de alianta DA, dupa 2004, si un rol important a avut sinistra Monica Macovei.

 29. 30 Ghita Bizonu' aprilie 23, 2012 la 5:50 pm

  Coarna, Marian Nicolae, Teostanc , ZOE,

  Dl Iliescu (“colocvial” Ilici) este , a fost si va ramane PRESEDINTELE. Este in primul rand vina altora!

  Poate ca limbajul dlui Iliescu este prea tributar nu numai jargonului PCR ci si anilor 60 . Insa domnia (sau tovarasia sa de preferati) este un om care stie a dracului de mult (mult mai mult decat mine*!) despre lume si societate – atat romaneasca cat si mondiala.
  Este un om atat cult –adica apartine unei culturi – cat si cultivat. Iar faptul ca azi pare usor demodat este o “marca de calitate” .. el ramane un om al anilor 60 –70 in care civilizatia de care apartinem (desi suntem si am fost preferia ei) a cunoscut zenitul ei (ca sa fortez o comparatie cu domeniul tehncii .. domnia sa ar fi echivalentu politic al Mustangului seria I , Aston DBS 3 , Ferarri 250 sau a celebrisssmului M1911 .. adica demodate insa dorite si azi si legendare !!)
  Cat despre faptul ca apartinut primului esalon politic … ei bine a ajuns in ala al 3lea daca nu al 6 lea ptr faptul ca lumea il percepea ca fiind caliativ diferit . Dl Iliescu a fost unicu primsecretar de judet (si asta era mult mai mult ca un ministru!) care a fost perceput ca om cult (prin Iasi circula legenda ca s-a opus .. sistematizarii casei Dosoftei – si cica dupa vreo 30 de minte de explicat cine a fost D. si importanta lui concluzia a fost “daca aveti WC ul Dosoftei din cpceni putrezi conservati cocenii si il fac momunemt cultural”! . A fost perceput si ca om priceput in adtie. Un profesionist. … Ma rog al doilea prim secretar care sa ii faca concurenta a fost Barbu Popescu ales triumfal senator in Tulcea in 1990 (BP avand o legenda de cinste undeva la intersectia dintre Vlad Tepes si AI Cuza. “ba in nici un judet nu am platit statu la hotelu partidului!” “Da in ce alt judet e Barbu prim?” II sunt personal recunosctor lui BP. Ca el nu ma stie nu are importanta … )

  Asa ca .. pozitiile sale politice au derivat din cele mai bune idei ale anilor 60 . Aici o sa va ofer o explicatie proprie si strict personala : eu am avut impresia ca domnia sa s-a gandit al teoria convergentei (inclus R. Aron ) in ce priveste reformarea societatii romanesti . Insa cine naiba sa il inteleaga int-o societate obsedata strict de literatura “ca pe Sena”? A fost un om al dialogului … insa ceilati il refuzau . A fost un presedinte mult mai constitutional ca Tzapu – insa ce este drept influenta personalotatii sale permitea actiuni “personale intuitu personae” (si azi cred ca unii politiceni mai tineri ar trebui sa se invite la o cafeluta la dna Nina .. sa intrebe ce si de ce)
  Ma rog i se poa reprosa ca la 1 dec 1991 la Alba a ras. Azi n-ar mai rade ca l-au ajuns .. motivele. (Cred ca nici Petrica nu ar mai rade azi daca ar vedea bannneru cu pricina!). Da a gresi este omenesste mai ales in cestii din astea …[pe baner era scris “fara p**a fara dinti vreti sa fiti si presedinti” . Azi sigur ca s-ar intrista !!! E omeneste .. sa razi sau sa te intristetzi . depanda de situatia personala!!! Cine zice altfel e ipocrit]
  Insa se poa reprosa altora ca nu au continuat protocolu de la Snagov – continuare care le-ar fi asigirat recunostinta tuturor, ptr toti . Asa ca ramane doar dl Iliescu sa fie cel care a preconizat o Romanie europenizata (adica venitu romanilor cam cat ala al grecilor).

  Coarna – ce ce drept ne-a dat inapoi ?
  Cu dreptu jemcherului de a prosti prostii. Stii cum devii destept? Zvandtandu-l!

  Zoe – atunci ciocu mic . Deja in aprile 1990 se vedea ca aveai de ales intre Ion Ilescu si neant.

  * stiu . Nu ma da modestia afara din casa . Insa recunioc ca sunt unii de la care pot invata. Sigur nu de la Presu , Pata , Volodea si alti vorbitori de vorbe. Candva as fi putut ajunge si eu ca ei …. Insa am preferat continutu’ ( e drept ca dintai tata mi-a tras ultima laba. Grea ca de obicei!!). Dl Iliescu are continut .

 30. 31 blogideologic aprilie 23, 2012 la 6:25 pm

  Cred că este cel mai reacţionar blog în Limba Română. Aceasta îi dă forţa şi farmecul.
  Titus Filipas

 31. 32 George Ban aprilie 23, 2012 la 7:29 pm

  Zoe,

  Mulţumesc mult pentru urãri!
  Aceleaşi gânduri bune şi din partea mea!
  Pentru cã “Cine dã, lui îşi dã!”

 32. 33 George Ban aprilie 23, 2012 la 7:32 pm

  Ghiţã,

  Urarea am înţeles-o şi mulţumesc asemenea!
  Culmea este cã eu VREAU sã aud!

 33. 34 Marian Nicolae aprilie 24, 2012 la 7:28 am

  @Ghita Bizonu’

  Interesanta comparatia cu masinile clasice, dar este adevarata…

  @blogideologic

  Prefer sa-mi pastrez coltii in gura si sa musc pe cine trebuie, atunci cand trebuie, pentru ca societatea romaneasca sa nu devina una de tip colonial.

  M-am nascut liber si voi inchide ochii liber, chiar daca voi fi nevoit sa-mi apar libertatea cu arma in mana…

  Trebuie sa fim uniti si reactionari….altfel stagnam, sau si mai rau INVOLUAM !!!!

 34. 35 ZOE, fii barbata ! aprilie 24, 2012 la 7:40 am

  @Ghita Bizonu,

  Dragutä, vezi ca sintagma „ciocu mic” e productie PDL- ista !
  În aprilie 1990, nu aveai termen de comparatie, trebuia sa încerci si alte variante decât Iliescu si „democratia lui originala” , sa fim seriosi !
  Am recunoscut întotdeauna ca are stofa de politician, si înca cum ! Dar
  trecutul comunist si-a pus amprenta prea adânc, daca ar fi fost un simplu membru de partid, nu era o problema, pentru ca la vremea aia asa trebuia sa fii, altfel n-aveai nicio sansa sa avansezi într-o functie. Dar de aici si pâna la a fi primsecretar de judet e cale lunga si multe mâini tovarasesti trebuia sa pupi !

 35. 36 Cârcotaşu aprilie 24, 2012 la 8:45 am

  @ Zoe, fii bărbată!
  Îmi pare rău dar „ciocu’ mic”, departe de a fi „producţie PDL-istă”, este chiar marcă înregistrată Adrian Năstase!

 36. 37 ZOE, fii barbata ! aprilie 24, 2012 la 12:54 pm

  @Cârcotasu,

  Ete… ca nu stiam, eu am auzit-o prima data la o PDL-ista la televizor, care
  a fost atât de impertinenta cu un coleg invitat, încât acesta i-a aruncat un pahar cu apa drept în „fatada ” !

 37. 38 Ghita Bizonu' aprilie 24, 2012 la 2:02 pm

  Zoe draga mea
  eram inca prin liceu cand am auzit prima oara expresia cu ciocu mic. Oricum e mai eleganbta decat leaga cateau. Sau clanta ca intra musca ..Ar mai fi Mucles! (cu aplicatie legea lu Mucles!). Sau fermoaru! (asa e si franceza): zipper la guelle )Samd . Ce mai a amuzanta fiind aia cu da copilu mai incet,

  Iti atrag tentai ca aste nu sunt atcuri la persona ci doar exemplificari care arata ca si genile poilitice fac apel la geniul popular asa ca este exagerat sa le atribui merite in domeniul inventiei literar-argotice.

  Cat desp-re ceva democratie originela si ce ionteg cei ca tine prin ea ia vezi asta
  http://roxanaiordache.wordpress.com/2012/04/23/crin-chiar-joaca-sah/#comment-98318

  Dupa cum se vede voi ati inovat in domeniul democratiei originale. ILiescu a zis decat despre constitutie . Hai fi fata cuminte si nu ma sili sa imi tocesc destele …

 38. 39 Cârcotaşu aprilie 24, 2012 la 2:14 pm

  @ Zoe, fii bărbată!
  Ete… io-s mai bătrân, eram şi pe vremea în care Năstase era „arogant”, prim-ministru adicătelea, de când durează vorba asta cu „ciocu’ mic”. 😆

 39. 40 ZOE, fii barbata ! aprilie 25, 2012 la 8:59 am

  @Cârcotasu,

  Se poate, înseamna ca si tu si Ghita Bizonu, i-ati numarat ouäle lui Nastase !

 40. 41 Cârcotaşu aprilie 25, 2012 la 10:53 am

  ZOE, fii bărbată!
  He, he, he. Cam de pe vremea cu număratu’ ouălor vine şi chestia aia.
  Acu’ dacă io-i fi numărat io ouăle sau Ghiţă, mi se pare mie sau ieşti geloasă? 😆 😯

 41. 42 Ghita Bizonu' aprilie 25, 2012 la 1:31 pm

  Zoe
  vaz ca nu esti fetita cuminte.
  Matale o iei pre aratura „moral” fara sa pricepesti lucrurile cele mai elementare. Repeti ca papagalitza prostiile comune si crzi ca esti destepata.
  D;’aoa ti-ma zis ciocu mic.
  Deci Joe :
  1) cestia cu pupatu mainilor nu o stiu. Stiu doar ca azi suntem condusi de o ceata ajuns asus pe motiv ca nu au fost comunisti. Mersi juma din ei sunt de asa o calitate incat azi Zaroni ar trece un spercompetent tehnocrat in comparatie cu astia!!
  2) in anul 1990 erai nevoit sa te folosesti la oameni ce avusesera functii in PCR. Aia buni (ca erau destui!) fiindca erau singurii care aveau practica conducerii si stiau destule despre economia Romaniei! (ca maegra prpost stia tot omu … insa nu despre asta era vorba!) Cei care au contestat pe II uiotau micu amanunt ca „istoricii” cre mai existau fizic rau in gnl castigatiri la loteria biologica care nu inseaman neaparat capacitatea de a ocupa anume functii (capacitate care nu are legatira cu onorabilitatea. Ca u onorabil fara capacitate poa fi mai rau decat un bandit destoet cu capacitate ) Ia de zi pe onorabilii CDR isti ce niaba au facut ?
  Motivataia voastra a fost de-a dreptu bizara: cica „comunismu” a promovat „medicoratia” si deci cine a a vut fonctie era prost! Asa ca apoi s-au promovat diversi care aveau meritu de a nu fi fost cam nimic. Rezulatele se vaz (de la Boc 2 incoa numa insi care nu ar fi buni nici de responabili de scara!!)
  3) Iliescu nu a zis democratie originala in ansamblu ci doar referindu-se la redactarea constiutitiei. daca ai timp cata ne net si vei vedea ca minune ! In Evropia sunt o multime de constitutii deci numa „originale”. Si mai de mirare nu o sa gaesti o constituie englezeasca desi ei au ofst prototiul regimurilor constitutionale!!

  In rest in politica romana al AN a introdus expresia cicou mic. Cata matale in articolele CTP ului si vei gasi …

  Apoi pe mine nu ma intereseaza sa numar … vreunui barbat. Pricum ptr aceasta eventualitate afla ca la o adica palic reteta SS : dintai se taie pe urma se numara !!!

  So deci daca nu ioti plac expresiile gen ciocu mic pt sa o dau si pe latineste : si tacuisses, philosophus mansisses,

 42. 43 ZOE, fii barbata ! aprilie 25, 2012 la 5:10 pm

  @Ghita Bizonu,

  Bati câmpii si ma enervezi ! A fost o gluma si pâna una alta chiar Dl. Nastase a spus treaba cu ouäle. Daca n-ai simtul umorului, zboara puiule, zboara ! Cât despre comunisti, mie sa nu-mi vorbesti, iar despre nostalgia ceausista nici atât ! CTP , nu stiu ce înseamna. Oricum esti alaturea cu drumul si pe viitor te rog sa-mi dai ignore ! Discut cu oameni care au simtul
  umorului dar si al realitatii !


 1. 1 A 101-a zi pentru România | Teologie pentru azi Trackback pe aprilie 22, 2012 la 1:56 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: