Sarbatori fericite!

Aceste zile le dedic exclusiv familiei si celor apropiati, in atmosfera speciala  a casei de la Cornu, scaldata acum in miros de cozonac si mirodenii. Cu norii ce imbraca totul in jur, am sentimentul unui auto-exil pe o insula de liniste, rupta total de agitatia cotidianului bucurestean.

 Va doresc, din suflet, sa petreceti aceste clipe de pace, cu privirea increzatoare indreptata spre viitor. Pentru ca Pastele inseamna, in primul rand, iertare si bunatate aratata celor din jurul nostru. Asa ca incercati, in aceste zile, sa zambiti mai mult si sa credeti in ziua de maine. Sa fiti alaturi de familie si sa va creati linistea sufleteasca – atat de necesara pentru a ne ghida intelept in zilele si lunile care urmeaza.

Va urez, tuturor, un „Paste fericit”, asteptand sa va spun „Hristos a Inviat!”. Si va invit  sa ciocnim un ou rosu si sa renastem in speranta si in credinta unui destin mai luminos pentru tara noastra.

54 Responses to “Sarbatori fericite!”


 1. 2 MIHAI COSTIN aprilie 14, 2012 la 10:59 am

  PAŞTE FERICIT alături de cei dragi, domnule ADRIAN NĂSTASE!!!!

 2. 3 Cornu aprilie 14, 2012 la 11:11 am

  Cu ocazia Sfintelor sarbatori de Paste, va doresc sa aveti parte de multa bucurie in suflet alaturi de familie si prieteni. Hristos a inviat !

 3. 4 Marian Nicolae aprilie 14, 2012 la 12:07 pm

  Adevarat a inviat !

  Sarbatori Fericite si multa sanatate !

 4. 5 olimpiu aprilie 14, 2012 la 12:17 pm

  Domnule profesor,
  Va urez Sarbatori Pascale petrecute in tihna, in bucurii si ganduri bune!
  Am apreciat mult comentariul despre regretatul Gabriel Tepelea, fara indoiala un lider taranist autentic care aducea parfumul anilor interbelici cand Romania era,cred,mult mai normala decat e astazi.Din pacate, cred ca Pastele de anul acesta ii gaseste pe majoritatea romanilor mult mai saraci decat in anii trecuti si mai dezbinati.Oricat as vrea sa ma abtin parca nu pot sa nu-mi revars amarul pentru cat de mult rau a facut pdl-ul acestei tari in frunte cu un terchea-berchea de marinar.Cunosc multi tineri care nu sunt lenesi,nu sunt lipsiti de initiativa dar care daca nu aveau sustinerea familiei pur si simplu nu prea aveau ce sa puna pe masa de Pasti. Gasesc ca acest lucru este extrem de trist si nu se datoreaza decat unor ani de guvernare dezastruosi.Bun, ni s-a taiat din salarii dar nu vad ca economia se misca.S-a redus consumul si s-a obtinut ce? Niciodata diferenta intre o clasa bogata redusa numeric si majoritatea populatiei adusa la pauperitate nu a fost asa de mare.Desi traditional se ureaza in aceste zile ,,Paste fericit!”,lumea in care traim ne cam lasa un gust amar.

 5. 6 Cris aprilie 14, 2012 la 12:20 pm

  Vă mulțumesc pentru urări și vă doresc, la rândul meu, să vă reculegeți, să vă rugați, să găsiți pacea și liniștea binemeritate, să vă bucurați de frumoasa familie pe care o aveți, să vă încărcați de spiritualitate și de forță pentru tot ce va să vină, căci viața ne oferă mai multe rele decât bune, din păcate. Sănătate, în primul rând!

 6. 7 Bibliotecaru aprilie 14, 2012 la 12:23 pm

  Sărbători Fericite şi un popor fericit!

 7. 8 dlnimeni aprilie 14, 2012 la 12:30 pm

  Paste Fericit dumneavoastra, domnule Nastase, familiei si celor apropiati! Paste Fericit, stimati colegi comentatori de pe acest blog!

 8. 9 Marius Mihailescu aprilie 14, 2012 la 12:50 pm

  Domnule profesor,

  Ma numesc Marius Mihailescu si, probabil, ma tineti minte mai degraba ca fiu al lui Ioan Mihailescu si colaborator al profesorului Ion Neagu. Fara sa am un caracter idolatru, v-am considerat, fara optiune secundara, cel mai bun prim-ministru al Romaniei. De asemenea, ca avocat, am considerat insasi existenta dosarelor penale ce va au ca subiect, o vendeta, un abuz, o nedreptate etc.(am avut ocazia sa le studiez). Nu stiu daca stiti, dar tatal meu a fost gasit vinovat de achitarea unor sume, in mod nelegal, catre STAT!! Aceste sume am fost nevoit sa le platesc Universitatii din Bucuresti eu insumi dupa moartea lui.(o consider o suma insignifianta raportat la numele pe care mi l-a lasat mostenire) Spre deosebire de dumneavostra, tatal meu nu a fost om politic, ci doar o voce ascultata si respectata in mediul academic, si, din nefericire, a considerat transferul de proprietate, mascat intr-o asociere, a terenurilor din Baneasa, ca fiind nelegal. De asemenea, am avut ocazia sa fiu aparator ales in multe dosare ce au aparut imediat dupa 2004 (intelegeti la ce tip de dosare ma refer). In 2007 am decis ca nu mai pot participa in niciun fel la acest tip de justitie. Nici ca avocat, nici macar ca martor. Ii detest sincer pe toti aceia care s-au pus unelte in mainile acestor oameni fara Dumnezeu. De asemenea ii detest pe aceia care imediat ce nu le-ati mai fost de folos v-au murdarit, renegat sau dezavuat. Paradoxal, nu imi doresc razbunare, ci imi doresc puterea sa-i iert, pe care, din nefericire, inca nu o am.
  Vreau sa privesc „increzator spre viitor”, si caut „linistea sufleteasca”, de aceea voi ciocni, metaforic alaturi de dumneavoastra, un ou rosu! Va doresc un Paste fericit si Doamne ajuta pentru un destin mai luminos al tarii noastre!

 9. 10 Karakas aprilie 14, 2012 la 1:01 pm

  Sarbatori Felicite!

 10. 11 blogideologic aprilie 14, 2012 la 1:15 pm

  A murit academicianul Florin Constantiniu http://www.romanialibera.ro/cultura/oameni/academicianul-florin-constantiniu-a-incetat-din-viata-260817.html Bunul Dumnezeu să îl ierte şi odihnească !

 11. 12 Fragmentarium Politic aprilie 14, 2012 la 2:21 pm

  In aceste zile de sarbatoare, sa ne incarcam sufletele cu energiile regeneratoare ale credintei si iubirii! Paste fericit!

 12. 13 doinamanea aprilie 14, 2012 la 2:47 pm

  Paște fericit și pentru dvs. dle Năstase, să aveți parte de liniște, pace și fericire alături de familia dvs. ”Pentru ca Pastele inseamna, in primul rand, iertare si bunatate aratata celor din jurul nostru.” Câtă dreptate aveți!
  Cu stimă,
  Doina

 13. 15 Adrian B. aprilie 14, 2012 la 3:01 pm

  Sarbatori fericite !

 14. 17 dorucoarna aprilie 14, 2012 la 4:43 pm

  PASTE FERICIT Domnule Presedinte, alaturi de familie, de prieteni si apropiati!

  Deie Domnu’ sa ne eliberam din anii acestia de confuzie si sa revenim toti la seninatatea vremurilor normale. In fruntea natiunii va este locul!

 15. 18 Karakas aprilie 14, 2012 la 9:34 pm

  Daca Iisus ar fi aici azi cu noi, ar spune: „Capitalismul este Demonic! Capitalism is Evil!”…in toate limbile.

  Rata de sinucideri in tarile afectate de austeritate se pare ca a crescut fara precedent.

  Cred ca e timpul sa cerem politicienilor un alt fel de societate, care sa stimuleze ce e bun in noi, partea sociala si potolirea suferintei. Oamenii nu pot singuri sa supravietuiasca, au nevoie de ajutorul celorlalti, iar societatea capitalista pur si simplu neaga socialul si spune: vezi-ti doar de tine, sa te imbogatesti cu orice pret, esti singur pe drum, asa ca ataca cind poti, singur sau in haita.

  http://www.nytimes.com/2012/04/15/world/europe/increasingly-in-europe-suicides-by-economic-crisis.html?_r=1&ref=global-home

 16. 19 nastase aprilie 14, 2012 la 9:46 pm

  Marius Mihailescu,
  Nedreptatea ne revolta cel mai mult. Si tradarea…
  Peste o ora vom putea spune din nou Hristos a inviat! Putem oare sa iertam de fiecare data?

 17. 21 Sibilla aprilie 14, 2012 la 11:49 pm

  ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
  HRISTOS A ÎNVIAT !!

 18. 23 mgabim2009 aprilie 15, 2012 la 5:10 am

  Un Paste fericit cu bucurii si multa sanatate.
  Hristos a inviat!

 19. 24 Porthos aprilie 15, 2012 la 6:01 am

  @ Karakas

  Ești genial maestre! Acum l-ai luat aliat pe Isus în lupta ta cu capitalismul? Din câte îmi amintesc, libertatea religioasă era cam limitată în comunism. Ești amuzant punând pe seama capitalismului problemele apărute în UNELE state europene. Culmea, exact cele orientate spre „social”.

  Îți recomand un excelent articol scris de Athos depre „capitalism” și capitalism: http://decablogulmuschetarilor.wordpress.com/2012/04/13/om-bogat-om-sarac/

 20. 25 Iluminatu aprilie 15, 2012 la 7:23 am

  SEMN DIVIN

  Îngrijoraţi privesc spre cer mii de mireni ;
  Târziu ateriză Lumina Sfântă şi la Otopeni.
  E-n premieră când se arătă ăst semn divin,
  Direct de la Ierusalim, „celui” aflat pe ţărm marin.
  Focalizez spre candelă lumina din televizor
  S-o dau la cât mai mulţi, cuprins de-atâta zor,
  Când Patriarhul va vesti românilor, fără bănat,
  Că Domnul nostru ne-a iertat, şi pentru noi
  HRISTOS A ÎNVIAT !

 21. 26 eficientaenerg aprilie 15, 2012 la 8:36 am

  Sarbatori Fericite si multa Energie ieftina!
  Cat mai multe si bune –cu Sarbatori Fericite ! La multi B-Ani !

  Dragi prieteni – CU speranţa într-un Viitor mai Bun,
  Mama Natura -Sa ne dea Energia si tot ce doriti- Zile Solare si Fericite- cu mult petrol si gaze romanesti- Finantari pentru Eficienţă Energetică-sa bata Vantul eolian-totul pentru SOS Live Earth !
  Mama Natura-ne ajuti ?!
  Petre Naidin –cu 11 Legi P.N.-deputat 1992-2004-Cu site-uri
  1.http://eficientaenerg.wordpress.com/ – 2.www.SOSTerra.go.ro – la Actiune! si PLANUL Cladire Inteligenta Energetic
  inscris la Programul EU-Energie Durabila-www.sustenergy.org
  (2006-primul din Romania) si premiat in febr.2007.

 22. 27 Draghi Puterity aprilie 15, 2012 la 9:42 am

  Hristos a inviat!

  Adevarat a inviat!

  @Porthos

  Apropiindu-se Paştele iudeilor, Isus s-a urcat la Ierusalim. În templu i-a găsit pe negustorii de boi, de oi şi de porumbei şi pe schimbătorii de bani şezând. A făcut un bici din funii şi i-a izgonit pe toţi afară din templu, împreună cu oile şi boii, a aruncat pe jos banii schimbătorilor şi le-a răsturnat tarabele, iar celor ce vindeau porumbei le-a zis: „Luaţi astea de aici şi nu faceţi din casa Tatălui meu o casă de negustorie!”

 23. 28 ctudose aprilie 15, 2012 la 10:51 am

  Paste Fericit! cu multe bucurii!
  Hristos a Inviat!

 24. 29 Porthos aprilie 15, 2012 la 10:53 am

  @ Draghi Puterity

  Interesant. Exploatările de gaz, petrol sau cărbuni nu sunt niciodată curate. Dacă vrei, poți să faci un film la fel de „spectaculos” despre exploatările de lignit din Gorj (Societatea Naţională a Lignitului Oltenia – companie de stat) și termocentralele din zonă. E chiar mai rău. Ai fost vreodată acolo?

  Ca să înțelegi despre ce este vorba:
  http://www.gds.ro/Gorj%20si%20Mehedinti/2007-07-27/Poluare+cu+cenusa+in+Mehedinti
  http://meteoplus.antena3.ro/meteo-stiri/mediu-comun-din-mehedin-i-sufocat-de-aerul-poluat-cu-cenu–1

  Însă am „meditat” la următorul aspect: dacă Josh Fox (autorul) ar fi trăit în Rusia, până acum ar fi fost mort. Fie executat ca spion capitalist, fie linșat de niște cetățeni de „bine”.

  PS: Cred că ar trebui să ne ferim să judecăm emoțional „gazele de șist”. Subiectul e teribil de „fierbinte” pentru ruși. Așa că mie mi se pare a fi o făcătură KGB ori de câte ori se lasă la o parte datele certe și se delirează emoțional.

 25. 30 Porthos aprilie 15, 2012 la 11:01 am

  @ Draghi Puterity

  Cred că ți-a scăpat înțelesul fragmentului pe care l-ai postat. Era vorba de templu, nu de negustorie. De asta îmi sunt simpatici protestanții. În bisericile ortodoxe sau catolice ai senzația că ești la supermarket.

 26. 31 Cârcotaşu aprilie 15, 2012 la 12:42 pm

  @ Porthos,

  Subiectul e teribil de “fierbinte” pentru ruși.

  Vrei să detaliezi? În ce sens subiectul gaze de şist e fierbinte pentru ruşi?

 27. 32 Porthos aprilie 15, 2012 la 3:07 pm

  @ Cârcotașu

  Dacă rușii nu reușesc blocarea exploatării gazelor de șist în Europa, vor pierde un uriaș atu, dependența energetică a acesteia. Până acum au reușit în Bulgaria:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Shale_gas_by_country

 28. 33 alice aprilie 15, 2012 la 7:21 pm

  Hristos a Inviat!Paste Fericit!

 29. 34 Cârcotaşu aprilie 15, 2012 la 8:30 pm

  @ Porthos,

  Până acum au reușit în Bulgaria

  Păi parcă şi-n Franţa şi Germania, da’ nu numai. În fine, problema e mult prea complexă pentru a o expedia la modul acesta. În plus, dependenţa de importuri este o gogoriţă care ni se serveşte ori de câte ori trebuie să fim convinşi de ceva anume. Cetăţenii plătesc şi vor plăti gazele tot la nivelul celui mai înalt preţ, cel de import+adaosul companiilor de transport, de parcă extracţie internă nici n-ar exista!

 30. 35 Draghi Puterity aprilie 16, 2012 la 10:53 am

  @Porthos

  Ai meditat mult?

  Daca tu vrei sa prezinti faptul ca in zonele de exploatare a gazelor de sist la robinet iti curge un mâl puturos plin de substante cancerigene in loc de apa drept o conspiratie KGB, e treaba ta. Sa te creada cine o vrea. Dar ti-ai pus macar o secunda problema ca daca americanii fac asa ceva cu proprii cetateni, ce vor face cu romanii, pe care se stie cat de mult ii respecta? (s-a vazut cel tarziu in cazul lui Teo Peter)

  In alta ordine de idei, tu chiar crezi ca in conditiile in care cererea de combustibil fosil e in crestere, rusii ar avea vreo problema sa isi vanda gazul daca americanii extrag ceva gaz de sist (scump) din Romania?

  Si pana la urma, chiar daca prin absurd ar fi asa cum spui tu, ce preferi: sa mori de cancer doar pentru a nu depinde de gazul rusesc?

  Legat de episodul citat din Evanghelie – am mai stabilit o data aici ca tu „te-ai pocait” si dispretuiesti traditia orthodoxa, nu era necesar sa reconfirmi lucrul asta. Pacat insa ca nici din aceasta postura nu reusesti sa intelegi esenta textului respectiv – anume ca inca de acum 2000 de ani, „schimbatorii de bani” si cei care comercializeaza pana si spiritualitatea umana merita biciuiti. Si asta chiar de Cel care spunea ca Dacă cineva îţi dă o palmă, întoarce şi celălalt obraz!”

 31. 36 Adriana aprilie 16, 2012 la 11:43 am

  Doamne ajuta, domnule Nastase! Hristos a Inviat si sa nu uitati de noi!

 32. 37 Porthos aprilie 16, 2012 la 2:29 pm

  @ Cârcotașu

  În Germania nu știu să se fi interzis deocamdată ceva. Însă în Franța ai perfectă dreptate, exploatarea este interzisă TEMPORAR până la finalizarea unui raport pe aceatsă temă. Responsabil de „succes” este José Bové, un personaj straniu, acuzat de legături cu KGB.

  Mi se pare oarecum stranie și observația ta referitoare la faptul că dependența de importuri ar fi o gogoriță. În materie de gaz și petrol, importurile debalansează masiv balanța de plăți a României. Nu trebuie să fi vreun geniu ca să înțelegi interesul rușilor în această privință. După cum ai observat eu nu am pus în discuție prețul final al gazelor.

  Însă sunt de acord cu tine că problema gazelor de șist e prea complexă pentru a fi tratată pe fugă. Mai ales într-un registru emoțional așa cum propunea simpaticul nostru „sârb”.

 33. 38 Cârcotaşu aprilie 16, 2012 la 7:11 pm

  @ Porthos,

  Dom-le, gând la gând cu bucurie. Şi eu refuz să tratez acest subiect pe bază de argumente emoţionale. Or nu trebuie să fii foarte isteţ ca să-ţi dai seama că modul de abordare din direcţia lui: „e interesul ruşilor, trebuie să-l sabotăm” e tocmai unul emoţional, care presupune că noi suntem adversari, ba poate chiar în relaţii de război.
  Or ideea este că trebuie să cunoaştem interesul ruşilor numai pentru a ţine cont de el, pentru a nu creea conflicte tembele. În rest, primul interes care-ar trebui luat în discuţie este interesul nostru. E ciudat că-mi vorbeşti de independenţa de gazele de import, dar pretinzi că nu trebuie să vorbim de preţ. Ba zic eu că pe cineva, nu deosebit de inteligent, trebuie să-l intereseze în primul rând preţul plătit. Lasă altruismul pentru alţii, că doar nu vrei acu’ să-mi ţii lecţii de patriotism! Se poate? Parcă libertarianismu’ se ocupa cu altceva!
  Ar trebui de exemplu să realizăm că „independenţa energetică” e o chestie ce ni se flutura pe la nas de prin 1968, de „regretatu’” Ceauşescu, chestie în numele căreia trebuia să strângem cureaua, pentru care n-aveam presiune la gaze, motivul pentru care iarna mai puneam 5-6 pulovere pe noi, în casă.
  Acum ce ni se cere? Păi ni se cere să nu crâcnim că plătim 600 $/mia de mc, că doar nu suntem independenţi energetic şi că dacă vrem să fim trebuie să nu crâcnim la exploatarea gazelor de şist. Nu vom fi cu nici 10 % mai independenţi, dar unii vor încasa bani serioşi, iar noi vom plăti oalele sparte, iar pentru noi preţul gazelor va creşte în continuare, că doar aşa ni se spune, că aşa cere UE, FMI, să liberalizăm preţurile şi la gaze şi la energie. Adică să ne dăm pe mâna monopolului existent, că deh, de unde-atâta concurenţă?
  Păi să mă ierţi matale, nu prea văz interesul „naţional” atâta vreme cât e atât de abstract încât pentru fraieru’ plătitor de taxe nu înseamnă nimica.
  Dacă ar fi cineva, minumum de inteligent, acolo, în guvern, şi ar muri de grija interesului naţional, ar gândi cam la modul ăsta: Ştiu că interesul ruşilor este să vândă gaze naturale; ce-aş putea face eu ca să-i fac să mi le vândă mai ieftin? Păi aş provoca nişte tratative, le-aş spune, fraţilor, noi avem nişte zăcăminte de gaze de şist, da’ uite, dacă vreţi să nu le exploatăm, să luăm în continuare de la voi, mai lăsaţi şi voi la preţ, nu fiţi calici, acu’ vă dăm 400 $/mie, lăsaţi şi voi la 250 $/mie, că şi-aşa vă fură ucrainenii de nu vă plătesc nici 100$/mie, şi rămânem prieteni!
  Doar că, prin guvernarea asta, începând de la Băsescu, ruşii sunt prezentaţi şi se vrea ca noi să-i considerăm ca duşmanii noştri, iar noi nu reuşim să ne arătăm a fi altceva decât acel chihuahua tâmpit care se dă la urs.
  Dar discutând de gazele de şist trebuie să ţinem cont şi de o altă noutate: ni se spune că-n platoul Mării Negre s-a descoperit un zăcământ de gaze naturale, nu de şist, care-ar asigura nu numai independenţa energetică, dar şi mari disponibilităţi la export. Păi putem discuta în registrul raţional şi nu în cel emoţional? Ce treabă avem noi aici cu ruşii? Ce, trebuie să exploatăm gaze de şist ca să le facem lor în necaz? Adevărul cam pe unde este?

 34. 39 Draghi Puterity aprilie 16, 2012 la 9:54 pm

  In Germania s-au facut cateva teste de fracturare hidraulica, dar metoda a fost abandonata uneori chiar din stadiul de test.

  http://www.unkonventionelle-gasfoerderung.de/was-ist-unkonventionelle-gasforderung/seit-wann-gibt-es-fracking-in-deutschland/

  KGB-isti de le New York Times sustin ca totul e de fapt o schema Ponzi a producatorilor de gaz, ca sa ia banii investitorilor fraieri.

  “Money is pouring in” from investors even though shale gas is “inherently unprofitable,” an analyst from PNC Wealth Management, an investment company, wrote to a contractor in a February e-mail. “Reminds you of dot-coms.”

  “The word in the world of independents is that the shale plays are just giant Ponzi schemes and the economics just do not work,” an analyst from IHS Drilling Data, an energy research company, wrote in an e-mail on Aug. 28, 2009.

  http://www.nytimes.com/2011/06/26/us/26gas.html?_r=1

  http://www.nytimes.com/interactive/us/natural-gas-drilling-down-documents-4.html

 35. 40 isabel_allende aprilie 16, 2012 la 10:01 pm

  @Porthos,

  Protestantii s-au enervat pe papa pentru ca vindea indulgente (un fel de biletzele cu iertarea pacatelor) si pentru ca accepta simony-un fel de cumparare a holy offices, adica a functiilor. Asa a inceput revolta lui Luther contra papei si a bisericii catolice.

  Ulterior, protestantii (lutherani si calvinisti deopotriva) au dezvoltat o etica pe care au impus-o la nivelul intregii societati , transformand-o in etica sociala si in valoare a capitalului social. Ce spun ei?: ca mantuirea nu e pe lumea ailalta, ca la catolici (si ortodoxi, da, da :)) doar cunaostem celebra : las’ ca Dumnezeu ma iarta” :)) ). Nu, mantuirea e pe lumea asta, dar ca sa ajungem sa ne mantuim, trebuie sa muncim din greu ; acestei dimensiuni i s-au adaugat, in etica sociala largita, valori precum frugalitatea, economisirea, si ulterior rationalizarea, epitomized by investment. Referitor la cea din urma, e simplu: ce face „capitalistul” roman abonat la contracte cu statul?-are o „rationalizare” a afacerii sale, manifestata in dezvoltarea afacerii prin re-investire? Nu, pentru ca nu e capabil de asa ceva: el isi cumpara mercedesuri, cumpara vuittoane la doamne, se duce prin bamboo si/sau se lauda cu iubitele sale dizeuze (celebre sau nu).

  Back to topic, mie mi- placut foarte mult cartea lui Max Weber http://books.google.be/books/about/The_Protestant_Ethic_and_the_Spirit_of_C.html?id=fo9OIS7I0XAC&redir_esc=y
  El sustine ca nu intamplator capitalismul s-a nascut si dezvoltat in nordul Europei, caci protestantismul a favorizat acest fenomen (vezi mai sus). Si cred ca are dreptate :))

  PS: Mi-ar placea o data sa discut despre atitudinea bisericii ortodoxe (rmane) versus societatea romaneasca: cum intr-o tara in care se inchid scoli si spitale se dau bani de la buget !(bine, de douzeci de ani se dau) sa se construiasca biserici; eu astept inca sa vad/citesc „doctrina sociala” a BOR atat la nivel teroretic, cat si practic: retele de organizate de hospice-uri, de azile pt saraci, etc. Biserica catolica a elaborat dostrina sociala acum 100 de ani, protestrantii au „impus-o” la nivel societal-biserica ortodoxa face „catedrala mantuirii neamului”-omg (sau oh my God) :((

 36. 41 isabel_allende aprilie 16, 2012 la 10:03 pm

  @edit: biserica ortodoxa romana

 37. 42 Karakas aprilie 16, 2012 la 11:06 pm

  @Porthos, Draghi, Carcotasu

  Rusii au interesele lor, si evident, nu fac balet cind e vorba de ele. Cum de fapt nici americanii nu valseaza cu „partenerii” lor. Deci, nu contest ca e interesanta teza ta ca oprirea explorarilor „pe sest-ache” ale americanilor in zona, poate fi in interesul rusilor. Dar, sa nu facem din orice o poveste….Carcotasu are dreptate ca depinde de noi sa le avansam pe cele romanesti, iar regimul Basescu a fost o catastrofa nationala, cu toate guvernele puse de el. Mai bine zis anti-nationala. Tot ce au „invatat” ei de la tatucii capitalismului este ca daca se pun pres, mizeria lasata de pantofii strainilor le poate folosi.

 38. 43 Porthos aprilie 17, 2012 la 1:41 am

  @ Cârcotașu

  Nu îți înțeleg „dezvoltarea”. M-ai rugat să îți precizez „interesul rușilor”. Asta am făcut punctual. Nu am comentat în nici un mod viabilitatea sau problemele apărute la exploatarea gazelor de șist. Nu am încă o imagine clară.

  Singurul specialist în petrol și gaze pe care-l cunosc a făcut remarca pe care am utilizat-o și eu: „TOATE exploatările de gaz, petrol sau cărbune” generează probleme ecologice”. Cât de mari sunt acestea e doar o problemă de tehnologie și de costuri.

 39. 44 Porthos aprilie 17, 2012 la 1:44 am

  @ Draghi Puterity

  Articolul din New York Times este interesant, însă tu îi denaturezi sensul. Nu sunt interesat într-o polemică cu tine și nu îți voi mai răspunde.

 40. 45 Porthos aprilie 17, 2012 la 1:49 am

  @ isabel_allende

  Mulțumesc pentru răspuns. Așa este – legătura între protestantism și capitalism este foarte solidă.

  PS: Ai văzut discuția lui Athos cu Radu (în care m-am amestecat și eu) despre dreptul de proprietate și alte drepturi de „nivel mai înalt”: http://decablogulmuschetarilor.wordpress.com/2012/04/16/om-bogat-om-sarac-2/

 41. 46 Fault aprilie 17, 2012 la 7:30 am

  Americanul JIM YONG KIM noul preşedinte al Băncii Mondiale (prin concurs) în timp ce „chinezul” O BA MA va mai rămâne preşedinte al SUA.

  Informaţie pe surse de la
  Tu Non Tinzi bă Şes Ku

 42. 47 Cârcotaşu aprilie 17, 2012 la 9:09 am

  @ Porthos,

  M-ai rugat să îți precizez “interesul rușilor”. Asta am făcut punctual. Nu am comentat în nici un mod viabilitatea sau problemele apărute la exploatarea gazelor de șist.

  Păi ce, eu am comentat despre viabilitatea exploatării gazelor de şist? Unde?
  Dezvoltarea mea e despre interese, un fel de răspuns la

  Nu trebuie să fi(i) vreun geniu ca să înțelegi interesul rușilor în această privință. După cum ai observat eu nu am pus în discuție prețul final al gazelor.

  Chestii absolut discutabile, nu crezi?
  Ai uitat ce-ai spus? Păi reciteşte întregul comentariu aici: https://nastase.wordpress.com/2012/04/14/sarbatori-fericite-5/#comment-158776

 43. 48 Draghi Puterity aprilie 17, 2012 la 9:58 am

  @Porthos

  Ai devenit emotional, dragule? Sau doar lipsit de argumente? Postarea la care te referi nici macar nu iti era destinata tie asa ca nu inteleg de ce ai fi simtit nevoia sa imi raspunzi 😉

  @Karakas

  Ai punctat perfect. Nu stiu de ce in Romania, daca critici o politica a vestului care e defavorabila romanilor, esti automat catalogat ca rusofil sau KGB-ist. (Apropo Porthos, intre timp KGB-ul se numeste FSB (zona interna) si SWR (cea externa)). In ultima instanta preponentii corporatismului dau dovada de impotenta cronica si lipsa de incredere in fortele proprii. Mentalitate de ciocoi…

 44. 49 Cris aprilie 17, 2012 la 5:22 pm

  A înviat Cristos. Să sperăm că va învia și România…

 45. 50 Porthos aprilie 17, 2012 la 9:30 pm

  @ Draghi Puterity

  Dragă Miodrag… sună cam dubios, dar nu insist. Ești prea aspru cu tine. Firma BAUM nu prea arată a corporație, dar dacă tu ești convins de asta și te face să te simți bine, e în regulă. Am înțeles și problemele cronice pe care le ai, dar nu cred că e cazul să le expui aici. Nu e cam devreme la vârsta ta? Cu mentalitatea de ciocoi nu te contrazic, presupun că te cunoști mai bine.

  „Politică a vestului” !? Mama lor de capitaliști imperialiști și exploatatori…

  PS: Îmi place cum sună KGB. Are aromă de „democrație originală”.

 46. 51 Draghi Puterity aprilie 18, 2012 la 11:30 am

  @Porthos

  Nu te mai screme ca tot nu iti iese.

  Ai inteles la ce ma referisem. Doar cei ca tine, carora le lipsesc cohones-ele ca sa construiasca ceva „prin ei insine”, spera la un post de trepadus la sau pe langa o multinationala.

  Un simplu „Touche!” ti-ar fi permis sa iesi elegant din prostia ale cu care ti-ai insusit un mesaj care nu iti era adresat, nu era nevoie sa demonstrezi inca o data ca sub pojghitza extrem de subtzire de educatie mimata pe care o expui pe aici, se ascunde doar un biet ciumpalac plin de frustrari incapabil sa isi sustina ideile cu argumente.

  Revenind insa la gazele de sist, uite ce parere au KGB-istii din Austria, locul de unde isi trage seva (via OMV) si PM-ul nostru:

  http://derstandard.at/1332323983885/Weinviertel-Kein-Ende-im-Schiefergas-Krieg

  Oricum o intorci, la scara istorica, sunt ultimele zvacniri ale celor care vor sa acumuleze puterea absoluta controland resursele de energie fosila ale planetei. Viitorul apartine energiilor regenerative si nepoluante pentru ca, pur si simplu, s-a ajuns la stadiul tehnic in care acest lucru e posibil. De ce vrei neaparat ca tocmai concetatenii tai sa plateasca cu sanatatea si cu viata lor pentru ambitiile unor anacronici lipsiti de scrupule?

 47. 52 Porthos aprilie 18, 2012 la 2:45 pm

  @ Draghi Puterity

  „ciumpalac plin de frustrari” – crezi că insultele țin loc de argumente? Tu nu faci diferența între ironie și insultă? Cred că folosirea insultelor directe e semn de impotență intelectuală.

  Este ultimul comentariu pe care ți-l mai adresez.


 1. 1 A 93-a zi pentru România | Teologie pentru azi Trackback pe aprilie 14, 2012 la 3:59 pm
 2. 2 Sfintele Pasti cu bucurie! « Motanul Incaltat Trackback pe aprilie 14, 2012 la 7:41 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: