„Inalta Curte se grabeste sa judece ‘Trofeul Calitatii’…”

Am citit cu interes articolul cu acest titlu, publicat pe http://www.luju.ro. Este vorba de dosarul referitor la afisele electorale din campania mea prezidentiala din 2004. Dosarul acela cu 974 de martori ai acuzarii – de trei ori mai multi decat martorii din Procesul de la Nurnberg – si cu 5 martori ai mei, cu un rechizitoriu de 900 de pagini, cu peste 100 de termene de judecata, cu expertiza cu prejudiciu zero pentru ISC…Deci, unul din dosarele complexe, cu multe probleme juridice…

Am fost si eu surprins sa aflu ca dupa ce se stabilise ca data pentru recurs ziua de 21 mai (Sf Constantin si Elena), completul de judecata a revenit si a stabilit data recursului  cu o luna mai devreme, adica peste 12 zile lucratoare (!), in 23 APRILIE (sf Gheorghe), interval in care ar trebui sa-mi pregatesc apararile in recurs.  Sa recunoasteti, nu mai e vorba de celeritate, ci de TURBOceleritate…

Care or fi motivele acestei grabe? Eu nu sunt sigur ca am inteles. Voi aveti cumva explicatii?

60 Răspunsuri to “„Inalta Curte se grabeste sa judece ‘Trofeul Calitatii’…””


 1. 1 Marian Nicolae aprilie 6, 2012 la 9:45 am

  Buna dimineata domnule profesor.
  Sa va dau eu un motiv pentru aceasta graba???

  MRU ramane fara capital de imagine dupa ce toti au inteles ca nu tine cu tara noastra, ci cu tara lui, adica Israel…
  Imi pare rau despre si nu pentru el dar si-a facut-o cu manuta lui, ajutat un pic si de Gitenstein.

  Haideti sa vedem cum mai sta MRU cu una dintre temele date de catre Gitenstein:

  MRU: Compania Cupru Min e „complet neprofitabilă”. Cum a evaluat o „firmă de apartament” cât face compania care stă pe 14 MILIARDE DE EURO
  de Andrei Luca POPESCU Postat la: 05.04.2012 20:20

  http://www.gandul.info/news/mru-compania-cupru-min-e-complet-neprofitabila-cum-a-evaluat-o-firma-de-apartament-cat-face-compania-care-sta-pe-14-miliarde-de-euro-9483073

  Patrimoniul Cupru Min, pe baza căruia a fost stabilit preţul la licitaţia pentru vânzarea companiei, a fost evaluat de către o firmă cu sediul într-un apartament din Alba Iulia, deţinută de membrii aceleiaşi familii. Firma „Evaluar” a evaluat doar patrimoniul companiei, nu şi volumul de investiţii care trebuie asumate de către cumpărător, potrivit datelor obţinute de MEDIAFAX.

  Vineri, firma Roman Copper, reprezentată în România de casa de avocatură „Mararu&Mararu”, va semna contractul prin care cumpără de la statul român Cupru Min. Datele privind compania, în spatele căreia se află un fond de investiţii din Toronto, Canada, vor fi date publicităţii cel mai probabil săptămâna viitoare.

  Astăzi, premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că Cupru Min este o companie neprofitabilă şi izolată economic. Cu toate acestea, profitul pe ultimii doi ani al Cupru Min se ridică la peste 12 milioane de euro. Datoriile firmei depăşesc însă 16 milioane de euro.

  Cine e Evaluar: „Nu suntem o firmă de apartament”

  Firma „Evaluar”, care a făcut evaluarea patrimoniului de la Cupru Min, este deţinută de Lidia Cândea, fostă directoare a Fondului Proprietăţii de Stat Alba în anii ’90, pe vremea guvernării PSD-PUNR, împreună cu cei doi copii ai ei, Mircea Gabriel Cândea şi Cristina Cândea, precum şi cu soţia fiului – Dana Cândea. În 1997, Lidia Cândea a renunţat la postul de la FPS. Din 1984 până în 1989, Lidia Cândea a lucrat pentru Comitetul de Stat al Planificării din Alba.

  Lidia Cândea este un lichidator judiciar şi evaluator implicat în mai multe privatizări şi lichidări de companii de stat, printre care „Uzina Ardealul” din Alba Iulia şi „Metalurgica” Aiud, cumpărată de „Remarul 16 februarie” din Cluj.

  Lidia Cândea a explicat pentru gândul că firma pe care o conduce are experienţă în acest domeniu, fiind înfiinţată în 1992: „Nu este o firmă de apartament. Este adevărat că sediul iniţial este într-un apartament, dar avem două puncte de lucru în spaţii închiriate, în Alba Iulia şi în Arad. Unde să desfăşori o astfel de activitate, că doar nu folosim utilaje”. La firmă lucrează alte şase persoane, alături de Lidia Cândea.

  Cândea a mai explicat pentru gândul că firma sa, Evaluar, a ajuns să evalueze Cupru Min după ce a participat la o selecţie de oferte lansată de Cupru Min, între firmele agreate de Ministerul Economiei şi de AVAS (Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului). La procedura de selecţie a mai participat o singură firmă în afară de Evaluar.

  „Probabil că nu toată lumea a avut curajul. Era prima evaluare care se făcea pentru o privatizare în sistemul minier. A fost un pionierat în România. Eu m-am străduit să fiu la înălţime şi am conştiinţa împăcată”, a mai spus Lidia Cândea.

  Ea a explicat pentru gândul că zăcământul de cupru de la Roşia Poieni nu a fost luat în calcul la evaluarea companiei Cupru Min, dintr-un motiv simplu: „Zăcământul nu este al Cupru Min, ci este al statului, care percepe redevenţe pe el. Compania are doar o licenţă de exploatare care este valabilă până în 2019”.

  Ungureanu: Cupru Min este neprofitabilă şi izolată economic

  Un document oficial prezentat de MEDIAFAX relevă că preţul de la care a pornit licitaţia pentru Cupru Min – 57 de milioane de euro – a fost raportat doar la valoarea activelor societăţii şi cantitatea de cupru care poate fi exploatată în urma unor investiţii estimate chiar de conducerea unităţii, nu de către un evaluator independent, fără să fie luată în considerare şi valoarea zăcământului.

  Pentru stabilirea preţului de pornire la licitaţie a fost aplicată metoda activului net corectat, în care bunurile necesare exploatării sunt evaluate diferit de activele considerate fără valoare, şi a cash-flow-ului, adică a fluxului de numerar.

  Compania, care deţine exploatarea Roşia Poieni, unde sunt concentrate 60% din rezervele de cupru ale României şi care a intrat pe profit în ultimii doi ani, a fost tratată de stat ca fiind în stare de faliment şi criză de lichidităţi.

  Astăzi, premierul Mihai Răzvan Ungureanu a confirmat această situaţie de la Cupru Min, într-un interviu la postul public de radio.

  „În ultimii 20 ani, nu a existat companie gestionată de stat în domeniul minier care să fi fost profitabilă, sunt pompe care absorb bani din buget pentru a le ţine la suprafaţă. Dacă eliminăm subvenţiile şi arieratele, constatăm că nu sunt în niciun fel profitabile. Încetul cu încetul, statul s-a necăjit subalimentându-le financiar, oferindu-le iluzoriu posibilitatea investiţiei străine care nu a prea venit, iar privatizarea lor, destul de dificilă altminteri, nu începe astăzi, ci a început cu mult timp înainte, în anii ’90. Presupunând că am fi făcut o enormă investiţie, de ordinul miliardelor de euro sau dolari, noi am fi creat un deficit enorm”, a spus Ungureanu, la postul public de radio.

  Cupru Min: profit de 12 milioane de euro, datorii de 16 milioane de euro

  Cu toate acestea, Lidia Cândea a declarat pentru gândul că nu se poate spune că Cupru Min este neprofitabilă, având în vedere că în 2010 şi 2011 a obţinut profituri „mai mult decât semnificative”. Problema companiei sunt datoriile imense şi lipsa de investiţii, fără de care compania ar deveni nefuncţională în luna septembrie, conform Lidiei Cândea.

  La sfârşitul anului 2011 compania acumulase datorii de 64,4 milioane lei, la o valoare a capitalurilor proprii de 32,6 milioane lei, cea mai mare datorie fiind către Electrica Distribuţie Transilvania Sud, de 58 milioane lei, potrivit unui document oficial obţinut de MEDIAFAX. În schimb, Cupru Min a încheiat anul 2010 cu un profit de 18,8 milioane lei, iar la sfârşitul anului 2011 a înregistrat o cifră de afaceri netă de 150,6 milioane lei şi un profit net de 30,7 milioane lei.

  Întrebat care sunt investiţiile asumate de cumpărător, premierul Ungureanu a arătat doar că nimeni nu cumpără pentru a vinde mai departe, dar a nuanţat imediat.

  „Nimeni nu cumpără ceva doar ca să aibă sau ca să vândă mai departe. Bun, pot să vândă mai departe, fără discuţie, dar la capăt se află un profit, pentru că altfel sunt bani aruncaţi la gunoi”, a afirmat Ungureanu.

  El a susţinut că preţul de vânzare a Cupru Min a fost „foarte bine consolidat, pe o evaluare precisă” şi că statul nu ar fi avut oricum capacitatea de a exploata societatea în lipsa tehnologiei şi a investiţiilor necesare.

  Potrivit premierului, Cupru Min este şi o companie izolată economic, deoarece minereul extras ar fi trebuit să ajungă la Zlatna, la o uzină între timp distrusă şi vândută la fier vechi.

  Întrebat unde o să ajungă minereul în aceste condiţii, premierul a răspuns că „o să aibă grijă investitorul, că are tot interesul pentru asta”.

  El a arătat că statul va încasa redevenţe de la Cupru Min, dar nu a putut indica suma care ar urma să fie astfel vărsată la buget, susţinând că trebuie văzut planul de exploatare al cumpărătorului.

  Cât valorează cuprul de la Abrud

  Sorin Găman, director în cadrul Ministerului Economiei, a declarat astăzi că valoarea aproximativă a cuprului de la Roşia Poieni este de 13-14 miliarde de euro. Potrivit estimărilor, la Roşia Poieni există circa 1 miliard de tone de minereu, din care gradul maxim de recuperare este de maxim 75%. Astfel, se pot recupera 750 de milioane de tone de minereu. Metalul care se poate obţine ajunge la circa 2,4 milioane de tone.

  Sorin Găman a mai spus că ce se extrage de la Roşia Poieni este concentrat de cupru, nu cupru pur, pentru că acesta ar trebui procesat, iar industria metalurgică din România nu se mai ocupă cu aşa ceva. Astfel, preţul obţinut pe extracţia de la Abrud este mai mic.

  Canadienii care au luat Cupru Min sunt încă „la secret”

  La începutul săptămânii trecute, firma canadiană Roman Copper Corp. a câştigat licitaţia pentru preluarea Cupru Min Abrud la preţul de 200,77 milioane euro, de 3,5 ori peste preţul de pornire a licitaţiei, de 57,3 milioane euro.

  Roman Copper este o corporaţie fondată de banca de investiţii Bayfront Capital Partners din Toronto (Canada). Bayfront Capital Partners este o companie canadiană cu activităţi de investment banking, care oferă servicii de consultanţă pentru finanţare corporatistă, restructurare financiară şi în domeniul fuziunilor şi achiziţiilor. Ea funcţionează ca un paravan de investiţii pentru alte firme sau oameni de afaceri care doresc să rămână anonimi.

  Andrei Luca Popescu este reporter special al ziarului Gândul

 2. 2 Ghita Bizonu' aprilie 6, 2012 la 10:16 am

  Pai cum ca care ?!?
  Victoria Anticoptului Nationale impotriva balaurului corupt va fi inchinata Sauroctonului insusi !!
  Si astfel ne vom convinge din nou de atributele soterologice ale Marelui Carmaci Daruit cu o Providentiala Victorie! Ce ne mantui dintai pe plan electoral in 2004 si acu Isi VA tine promisiunea: la tepe! Ca ptr asta fu votat restu e gargara!!

  Intrebarea corecta este : cu executare sau cu suspendare ?

  A era sa uit. Cam in ce data vor fi alegerile locale ?!?

  (nu glumesc.
  Si lasati fleacuri ca cum nexam prejudiciu – ce s-a demonstrat vre-un prejudiciu in cazul Temesan? Si cati ani a „stat”?!)

 3. 3 Spiridus aprilie 6, 2012 la 10:26 am

  Daca decizia o fi deja luata, ce s-o mai lungeasca!? Nu vedeti cate teme actuale trebuie acoperite mediatic?

 4. 4 AlexanderWer aprilie 6, 2012 la 10:28 am

  Din dragoste… 🙂 dragoste pt celeritatea Justitiei Romane

 5. 5 varinia aprilie 6, 2012 la 12:20 pm

  Am o singura intrebare referitoare la alegerile din Romania.Cum veti reusi sa contracarati fraudele electorale prin softul creat de Basescu.

 6. 6 violet aprilie 6, 2012 la 1:26 pm

  Băsescu încearcă să „acopere” hoţiile pe care le face cu ai lui. Speră ca prin „fluturarea” dosarelor dvs să-i facă pe cetăţeni să uite. Oare se va întâmpla asta? Mă îndoiesc. De fapt, sunt sigură că nu. Cu tot respectul pe care vi-l port, trebuie să spun că „faptele” dvs nu prezintă niciun interes pentru cei care au creierul funcţional. 🙂 Pentru… ceilalţi, aici e o problemă, mult mai complexă şi vastă, despre care am scris recent şi nu voi relua acum.

  A face campanie electorală pentru locale, bazată pe dosarele liderilor Opoziţiei, denotă disperare din partea portocaliilor. Disperare pentru care există, de altfel, numeroase alte argumente. 😉

 7. 7 Prodan aprilie 6, 2012 la 1:34 pm

  Ghita Bizonu a lansat intrbarea ,cu executare sau cu suspendare,Eu propun cu suspendare intr-un par (a la Vlad Tepes) sau executare , la alegerea numitului.

 8. 8 Popateapa aprilie 6, 2012 la 1:44 pm

  Domnule Nastase, nu va mai plângeți atât, voi ați creat actualele fapturi cu multiple capete. Trebuia decapitata hidra enesciană de mai mult timp. Vedeţi noii necrofagi ce apar: http://popateapa.wordpress.com/2012/04/06/oare-am-gresit-domnule-iliescu-ion/

 9. 9 olimpiu aprilie 6, 2012 la 1:47 pm

  Basescu trage din nou un” part”,adica o fumigena si distrage atentia opiniei publice de la Rosia Montana, de la cupru min, de la plecarea din pd-l si va aduce din nou in atentia opiniei publice ieftine, a romanului care nu gandeste si se pronunta fara sa stie cum stau lucrurile.Eu spun ca, cine seamana vant culege furtuna.Astept sa-i vina randul marinarului turmentat!

 10. 10 Dragos aprilie 6, 2012 la 1:48 pm

  „Care or fi motivele acestei grabe? Eu nu sunt sigur ca am inteles. Voi aveti cumva explicatii?”

  pe hotnews scrie ca avocatii dvs. s-au grabit – le este teama sa nu intervina termenul pentru prescrierea faptelor.

 11. 11 serban cionoff aprilie 6, 2012 la 2:30 pm

  Care să fie motivul pentru care se grîbesc Băsescu şi justiţiarii săi de trei parale? Foarte simplu, să îl ţină cât mai mult pe omul politic şi juristul Adrian Năstase, cel mai temut adversar al matrozului debusolat, de confruntările pentru noile structurid eputere care se vor configura în uma alegerilor locale şi parlamentare care se apropie cu paşi ameninţători.Şi, cum luiTraian Băsescu şi altor surogate politice fabricate în retorte străineşti nu le prieşte confruntarea de idei nu au altă cale decât excluderea pe cale (ne)legală a celui cu al cărui complex, devenit coşmar, trăiesc. Mai e nevoie şi de alte detalii suplimenitare?

 12. 12 justias aprilie 6, 2012 la 2:38 pm

  „sunt mai multe justitii”.. da sunt mai multe pentru ca problema sunt oamenii din sistem si de ce nu societatea romaneasca in ansamblu. Justitia „..usilor”, „..lor”, „..escu’ a pornit cu stangul in momentul in care regulile nu s-au mai respectat. principiile numirii si responsabilitatii magistratilor schimbat de Macovei din calcul politic a dat „directie” justitiei romane.
  Nu este neaparat necesar ca basescu sau altii sa dea „telefoane” justitiei. Sistemul se adapteaza de minune dorintelor si citeste exemplar gandurile actualei puteri. Sau se uita la televizor si aude in direct care sunt dusmanii regimului. Mogulii, dn. Nastase etc…
  Sistemului i s-a dat o directie si cei cativa din fruntea sistemului stiu sa mearga mai departe.
  Din pacate acest lucru nu este singular. „Justitia XYZ” nu este singura. Este justitia lui Basescu, Boc, Morar, Macovei, PDL dar in aceeasi masura este si:
  – justitia unei societati civile adormite. Abuzurile din justitie nu ar fi posibile daca societatea civila ar reactiona cu agresivitate la incalcarea grava a unor drepturi sau a unr abuzuri. Exemplu recent: banii tipariti dupa luarea „mitei” in cazul dumneavoastra. Imi aduc aminte cum un anume magistrat se sesiza indignat si ofticat dupa ce ati facut o apreciere la unul dintre judecatorii din cazul „Trofeului Calitatii”. Va acuza de influentarea justitiei si vroia „cercetari”. Sau cazul „piciorului de urs” unde dna. Kovesi a sarit ca arsa… Cine a reactionat in cazul acesta concret cu „banii tipariti post..”?
  cine s-a sesizat din oficiu? De ce nu o campanie publica impotriva acestor practici? de ce presa a relatat doar la „Diverse”?
  – a noastra a cetatenilor care ne lasam calcati in picioare. Tacerea…”capul plecat sabia nu-l taie”. ne descurcam, nu ne bagam…
  – a unor comitete si comisii ale Uniuni Europene. Acceptarea exceptiilor Macovei si inchiderea ochilor la politizarea justitiei. adevaratele probleme ale sistemului sunt trecute cu vederea. Pare ca „familiile” politice europene sunt ceva de genul „corb la corb nu-si scoate ochii!”.
  – problema unor politicieni – sacrificarea principiilor, adevarului, moralei, loialitatii din cauza intereselor de moment. vezi cazul „hotelului Confort”. in loc de sustinerea necesara si respectarea unor principii (ale statului de drept dar si de loialitate) ati fost sacrificat pe altarul unei justitii corupte si care are o anume „directie”.
  Vedem si astazi cat de usor este sa scoti pe margine politicieni incomozi. Acuze superficiale dupa care cel acuzat trebuie sa se apere ani la randul. (costuri materiale, morale, personale – sanatatea – pentru el si eventual intreaga familie).
  Vom avea un altfel de justitie atunci cand intreaga societate va reactiona la unison si atunci cand abuzurile sistemului, a acolitilor lui, vor fi pedepsite. inchiderea ochilor pe viitor nu va duce decat la repetarea acestora, eventual intr-o „alta directie”.
  Trebuie sparta aceasta traditie care transcende oricarui regim si care continua servilismul, politrucismul, nerespectarea legii, a regulilor, indiferent de cei care conduc destinele societatii romanesti.
  Sper ca „Inalta Curte” sa va redea dreptatea in acest caz. Sper in ideea de justitie dar in acelasi timp am indoieli in „Justia XYZ”. Justitia este facuta de oameni iar regimul actual a avut timp destul sa politizeze o institutie fundamentala a statului roman. Sunt insa sigur ca lupta dumneavoastra pentru justitie si dreptate va schimba din temelii, pe viitor, societatea romaneasca.
  Orice „actiune” isi are sau isi va avea „reactiunea” ei!
  Cam asta ar fi problema societatii romanesti.. „…caravana trece…”..

 13. 13 Theodora aprilie 6, 2012 la 3:06 pm

  http://theodora0303.wordpress.com/2012/04/06/despre-proxenetii-politici-si-insititutiile-statului-care-care-sunt-foarte-atente-la-modul-in-care-se-face-trafic-de-carne-vie-in-politica/
  Care sunt institutiile statului ” foarte atente la modul in care se face ‘trafic de carne vie’ in politica” si de ce nu au fost ele la fel de atente si atunci cand s-a format UNPR?
  George Maior, directorul SRI a declarat ca el garantează pentru neutralitatea SRI.
  “Mă miră faptul că un fost ministru al Apărării (…) face asemenea declaraţii, într-un fel mă miră. Nu ne interesează, la nivelul SRI, cine pleacă, de la ce partid pleacă şi unde pleacă. Eu garantez pentru neutralitatea serviciului, în orice circumstanţe, indiferent de puterea politică existentă în stat la un moment dat”, a spus George Maior cu privire la declaratia lui Frunzaverde privind “starea de stat poliţienesc” si interceptările telefonice.
  Daca SRI nu se implica atunci cine?

 14. 14 Theodora aprilie 6, 2012 la 3:07 pm

  http://theodora0303.wordpress.com/2012/04/06/stiri-despre-usl-voluntari/
  Presedinte de onoare al PSD, domnul Ion Iliescu s-a intalnit ieri cu simpatizantii din orasul Voluntari, ocazie cu care si-a prezentat volumul “Fragmente de viata si istorie traita“.
  Domnul Ion Iliescu a raspuns invitatiei domnului Barbu Mihai, presedintele PSD Voluntari, vicepresedintele PSD Ilfov si candidat candidat USL la functia de Primar al Orasului Voluntari, la alegerile locale din 10 iunie 2012.

 15. 15 Theodora aprilie 6, 2012 la 3:28 pm

  Se grabesc pentru ca li se apropie lantul de gat … se grabesc sa vanda si cuprul … dupa ei potopul … probabil ca nu sunt multumiti cu cat rau a facut.

 16. 17 Doru Coarna aprilie 6, 2012 la 4:30 pm

  @ AN,

  stati ca nu pricep, ati aflat din presa? Pai atunci e vorba despre tirajul acelui ziar…

  In raport cu alte cauze, nu e vorba de turboceleritate, vad ca injecteaza si protoxid de azot, dar nu-i bai: de regula aceste motoare astfel fortate explodeaza intr-un final! Pt asta se umple si tribunele!

  Cred ca era prea inainte de alegeri si riscau sa construiasca sefu’ legaturi intre decizia judecatoresca si votul anti pdl din iunie. Asa, se considera ca martoaga uita in doua luni si scapa de orice raspundere cu care i-ar putea incarca jupanu’, ca neprofesionisti intr-ale desuurilor aleia, Justitia.

  Oricum, e ziua in care este rapus balaurul.

 17. 18 lupi aprilie 6, 2012 la 4:43 pm

  Va era , cumva, dor de Videanu ???.Dar de cepeleagu’ Stoica ??.Sau poate de Condescu ??.S-a incalzit vremea si naparcile au inceput sa scoate capetele din adincuri !!.

 18. 19 blogideologic aprilie 6, 2012 la 6:05 pm

  @ Adrian Năstase
  Bună întrebarea. Bună prudenţa. Doar liberalul Mihai Voicu este atât de naiv încât crede că Frunzăverde a venit spontan la USL. Toată mişcarea a fost iniţiată şi controlată de Traian Băsescu. Marinelul nostru este diabolic, dar nu este subtil. A crezut deja că a păcălit USL-ul. Putea să câştige din gros!, dar s-a grăbit să bage poanta cu tăierea Balaurului Corupţiei. Oricum, veţi fi ocupaţi şi dumneavoastră, şi echipa lui, până pe 23 aprilie. Sînt convins că dumneavoastră aveţi echipa câştigătoare. El trebuie să inventeze acum altceva against USL.

 19. 20 Sibilla aprilie 6, 2012 la 6:41 pm

  ” TURBOceleritate ”… :))) – păi dară, dar NUMAI în cazul unora !!!!
  bă-SECU şi NU numai au căutat morţiş să-l ţie pe Adrian Năstase pe tuşă cu orice preţ, folosindu-se de orice mijloace !!!
  Mi-e silă şi scârbă şi mă plictiseşte securistul de la Anvers cu dosarele politice fabricate la ordinul lui de mârlan alcoolic .
  Dacă are ” sânge-n instalaţie ” acest bă-SECU Traian, să îl pună pe tavă pe ayatollahul Frunzăverde care, again and again scapă DUBIOS de uşor printre dejtele Justiţiei, care tanti justiţie e unealta Cotroceniului, deci…. ceva NU se leagă, ceva pute, şi cineva trebuie să găsească o cheiţă, ce înţelegere e între bă-SECU şi Frunzăverde, apropo de : ANUMITE DOSARE despre care serviciile cunosc atât de multe iar Justiţia tace suspect când vine vb de Frunzăverde !!

  1 – Iacob Chişărău a fost trimis în judecată împreună cu Marian Mihăilă, preşedintele senatului Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa
  Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimeterea în judecată a persoanelor inculpate în dosarul cu şpagă pentru fostul vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, judecătorul Nicolae-Cătălin Şerban.
  Împreună cu acesta au mai fost trimişi în judecată: Iacob Chişărău, consilier judeţean PDL şi director general al Moldomin Moldova Nouă, pentru infracţiunile de complicitate la cumpărare de influenţă, complicitate la trafic de influenţă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, Adrian Dan Rus, reprezentantul în România al companiei MINECO, cea care îşi adjudecase licitaţia de la Moldomin, pentru aceleaşi infracţiuni, Ioan-Marian Mihăilă, preşedintele Senatului Universităţii Eftimie Murgu, din Reşiţa, şi Mihaela Ramona Şerban, soţia judecătorului, ambii pentru infracţiunile de complicitate la trafic de influenţă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. Fostul vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara este trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru trafic de influenţă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.
  http://www.argument-cs.ro/content/iacob-chi%C5%9F%C4%83r%C4%83u-a-fost-trimis-%C3%AEn-judecat%C4%83-%C3%AEmpreun%C4%83-cu-marian-mih%C4%83il%C4%83-pre%C5%9Fedintele-senatului-u

  2 – via George Serban
  Participantilor la CLUBUL BLOGGERILOR LIBERALI
  – 6 aprilie 2012 –

  Stimati colegi liberali, inteleg ca ati luat decizia de a purta, astazi, un dialog cu dl. Sorin Frunzaverde, alaturi de colegul nostru liberalul Marcel Vela.
  Citind postarea lui Vasi Baescu, inteleg intentia de a-i cere dlui. Sorin Frunzaverde sa raspunda la cateva intrebari, pentru a clarifica lucruri nespuse, la emisiunea de aseara, de la Sinteza zilei.
  In opinia mea, aseara, la Sinteza zilei, dl. Sorin Frunzaverde nu a spus nimic. Ba chiar, am avut impresia ca intrebarile puse de dl. Mihai Gadea, un talentat activist de partid, ar fi fost pregatite, dinainte, de interlocutorul sau. Nu ar fi o metoda de lucru noua in Partidul Democrat.
  Cu atat mai mult, initiativa voastra mi se pare interesanta.
  Ceea ce as dori sa va sugerez, stiind ca sunteti un fel de „nucleu dur” al liberalilor, membri sau nemembri ai PNL, in sensul onoarei si al demnitatii, ar fi sa clarificati urmatoarele aspecte.
  1. Faptul ca dl. Frunzaverde „NU CREDE IN ECONOMIA DE PIATA LIBERALA, GENERATOARE DE CRIZA” este unul dintre motivele dorintei de a se alatura PNL, pentru a conolida dreapta, alaturi de Crin Antonescu? (videoclipul alaturat);
  2. Credinta dlui. Frunzaverde ca „GUVERNUL BOC A TREBUIT SA REPARE GRESELILE GUVERNARII LIBERALE CONDUSE DE TARICEANU” (asa cum a declarat asear la Antena 3) l-a determinat sa se alature PNL?
  3. Dorinta dlui. Frunzaverde de … „A TRECE MOTIUNEA DE CENZURA ASTFEL INCAT SA SE FORMEZE UN GUVERN PNL-PDL” (asa cum a declarat in emisiunea de la Antena 3) exprima dorinta dumnealui de a se rupe USL, inainte de alegerile parlamentare?
  4. Convingerea dlui. Frunzaverde (videoclipul alaturat) potrivit careia „ODATA VENITA LA PUTERE, USL VA SPULBERA LEGISLATIA SI REALIZARILE GUVERNULUI BOC, PENTRU CARE MERITA FELICITAT”, este un motiv pentru care doreste sa se alature PNL si USL, sau spera sa se rupa USL pentru a nu … distruge „realizarile” guvernului Boc?
  5. Si, in sfarsit, declaratia dlui. Frunzaverde, de la Conventia PD, potrivit careia principiul sfant dupa care se calauzeste (videoclipul alaturat) este „LOIALI PANA LA CAPAT” se refera la PD sau la PNL, se refera la domnia sa, ori la dl. Silviu Prigoana?
  Si i-as mai adresa o intrebare dlui. Sorin Frunzaverde. Daca stie cumva care este intelesul cuvantului „CABOTIN”. Pana acum, eu il asociam cu Basescu.

  Va multumesc, stimati colegi!

  EVIDENT, IPOCRITUL NU S-A PREZENTAT AŞA CUM A PROMIS LA CLUBUL BLOGGERILOR LIBERALI !!
  A CIRCULAT UN ZVON CĂ AR FI LA O INTÂLNIRE CU VP…. ÎNSĂ, VP ERA PREZENT LA CEX AL … PSD… DECI ???!!!!!!!

  3 – cel puţin interesant de vioi şi vocal Frunză de vreo… ceva săptămâni….
  SĂ-L ” STĂPÂNIŢI ” SĂNĂTOŞI, TOVARĂŞI. DAR EL VĂ CĂLĂREŞTE DECI …. EL VĂ STĂPÂNEŞTE !
  .p.s. aud chiar acum la Antene schimbul de alinturi între SF şi Norica Nicolai… penibili şi hazlii dacă n-ar fi de plâns….

  4 – mă gândesc să mă plimb după SF, că dacă tot am rămas singurul nărod care mai crede-n social-democraţie, care-a crezut cu toată fiinţa în construcţia şi scopul construcţiei USL devenită peste noapte USELEPEDELE ( !!!! )… mă plimb după el, că cică nu-i traseism, ie dăştepţi, ie fiare politice, ie cei mai cei care sunt cum Frunzăverde, pfoai….. să te ţii ode şi imnuri la Antene, să te ţii aplauze, să te ţii… să…. să nu te tot duci dracului de pe miriştea stăpânită de Antihrişti !!

  REVIN IUDEMEREII…. :))))) – zice hăl de face legea-n USELEPEDELE, ayatollahul Frunzăverde , BRAVO, BRAVO, URA, URA….
  Cum nu vii, tu, Ţepeş, Doamne….
  vorba Baciului LEO, doini-m-aş şi N-AM cui….

 20. 21 Ursuletul aprilie 6, 2012 la 6:41 pm

  Preschimbarea termenului recursului mi se pare destul de ciudata.Singura explicatie plauzibila cred ca se intemeieaza pe Legea nr.202/2010 privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor dar ne-ar interesa pe toti si temeiul de drept din acesta lege.Intr-un interviu la tv.Daniel Morar se plangea ca foarte multi magistrati de la I.C.C.J.sunt cercetati pentru fapte de coruptie.Cred ca acestui individ ca si sefului sau le este frica ca daca se mai intarzie judecarea procesului dvs.nu mai are cine sa judece si trebuie sa faca alte” detasari” acolo.

 21. 22 Adrian B. aprilie 6, 2012 la 7:28 pm

  Se putea si mai rau! Sa va citeze in Vinerea Mare sau a a 2-a zi de Pasti ! Chiar nu ma mai mir de nimic in tara asta !
  Oricum , concluzia pe care eu o trag , este ca totul se desfasoara ” la comanda ” ! Nu am nici cea mai mica indoiala ! Insa ceea ce astept eu de la USL si de la d-voastra este ca , atunci cand regimul Basescu va cadea , toti cei care au facut politie politica in Romania , inclusiv cei care au initiat aceasta mascarada de proces , SA PLATESCA !!!! Daca acesti ticalosi nu vor fi pedepsiti , inseamna ca si USL este de aceeasi teapa cu PDL & Basescu si romanii isi merita soarta !
  Am ascultat cu atentie interviul de ieri al d-lui Frunzaverde ! Fara a fi un fan al dansului , eu am spus intotdeauna ca d-ul Frunzaverde este singura persoana echilibrata din PDL ! Pe acest om nu l-am auzit niciodata sa minta , sa prosteasca sau sa-si atace vreun adversar politic ! Asa cum fac toti PDL-istii ! Si chiar l-am urmarit cu atentie , de cativa ani ! Acest om , prin comportamentul lui , se deosebea fundamental de colegii lui de partid ! Insa ceea ce vreau sa spun este ca, din discursul lui trebuie retinute cateva lucruri foarte importante ! D.p.m.d.v. , chiar foarte importante ! Si anume :

  1. Statul politienesc omoara Antreprenoriatul .

  2. Anchetatori de la DNA au cerut unor persoane cercetate sa declare „diverse ” despre dansul.

  3. Si alti membri marcanti ai PDL sunt nemultumiti , dar nu toti au curajul sa-si exprime nemultumirea .

  Prima dintre concluzii mi se pare de departe cea mai grava ! Pe langa erorile grave de management ale acestor guvernanti , statul politienesc omoara si firavul mediu de afaceri care a mai ramas in Romania !
  Eu sunt un ” nobody ” dintr-un mic oras de provincie , dar va pot spune cu siguranta ca toti intreprinzatorii privati pe care ii cunosc , doresc sa-si inchida afacerile !!!!!!! Toti sunt cocosati de probleme , de frica , de lipsa banilor , de legi stupide , de controale , de taxe si impozite , etc.
  Acest mediu toxic omoara orice urma de initiativa ! Iar efectul psihologic al acestor legi stupide produce daune si mai mari mediului de afaceri.
  Insa acest subiect merita o abordare mult mai vasta si probabil ca il voi relua intr-o alta postare!

 22. 23 Karakas aprilie 6, 2012 la 8:20 pm

  Ungureanu: „În momentul de faţă sunt negocieri în curs la Ministerul Economiei. Atenţia media trebuie îndreptată într-acolo. Statul are clauze de la care nu renunţă cu niciun chip”

  De ce, domnule Ungureanu, s-a pus problema in timpul negocierilor ca statul sa renunte la anumite clauze? Pacat ca standardele dvs. de transparenta sunt doar declaratii de intentie.

  Pai la ce sa ne asteptam? Credeti ca vreun investitor vrea sa isi bage banii in clauze de refacere a mediului, a infrastructurii si a unor obiective sociale pentru bastinasi? Pai nu, aia vor profitul maxim cu investitie si costuri minime. Asta e legea capitalista. Si daca chiar vor da niste bani la mediu, pentru imagine, vor lua din alta parte. Totul insa se va face opac, dupa usi inchise.

  http://www.mediafax.ro/economic/ungureanu-sper-ca-negocierile-pentru-cupru-min-sa-se-incheie-vineri-seara-9488807/

 23. 24 Doru Coarna aprilie 6, 2012 la 8:25 pm

  Basescu garanteaza ca demisioneaza in timp util daca Parlamentul accepta modificarea Constitutiei!

  Iata ca judecatorii stiau ca-i zor mare si deci, intreaga actiune a fost creata in laboratoare si se deruleaza unitar pt a crea o oarecare sansa la alegerile locale. Analizati va rog.

 24. 25 Florea Dumitrescu aprilie 6, 2012 la 8:30 pm

  CĂLĂII PENSIONARILOR

  Pensionarii din România au cea mai mică pensie medie din Uniunea Europeană. În propaganda mincinoasă dezlanțuită de domnii Băsescu, Isărescu și Boc, pensionarii sunt făcuți vinovați de dezechilibrele din economie, de „deficitele structurale”. În consecință, pensiile au fost supuse la tăieri, cum nu s-a întâmplat în nicio țară din Uniunea Europeană.
  Guvernanții iresponsabili Băsescu și Boc au promis electoral că vor mări pensiile – în termeni nominali – de 2,4 ori în cei 4 ani (2009-2012), dar au făcut tăieri masive din pensiile existente, diminuându-le puternic în termeni reali.
  Călăii pensionarilor nu s-au sinchisit de zecile și zecile de miliarde de euro furate, risipite și pierdute, care puteau reduce și chiar evita deficitele bugetare și creșterea enormă a datoriei țării, după cum demonstrăm mai jos.
  Nimeni nu i-a sancționat pe guvernanții iresponsabili, cu excepția Franței și Germaniei – care țin România la ușa sistemului Schengen, acuzându-i pe guvernanții români de criminalitatea și corupția existentă în România.

  I. VOTAŢI CĂLĂII DIN NOU?

  Din numărul total de 5,4 milioane de pensionari, aceia care vor să plece mai repede din această lume – au această posibilitate – votând din nou la alegerile locale și parlamentare pe cei care au decis să le scurteze viața, tăindu-le substanțial pensiile, mărind nebunește prețurile la toate produsele de bază, la căldură și întreținere, distrugând sistemul public de sănătate, tăind fondurile pentru medicamente, introducând co-plata la serviciile medicale, desființând spitale, făcându-le viața imposibilă pe acest pământ.
  Votați călăii din nou, pensionari batjocoriți și umiliți? Călăii-guvernanți au nume și conduc partide aflate la guvernare.
  Călăul-șef este Traian Băsescu. Acesta, fără nicio remușcare, a dezlanțuit numeroase atacuri împotriva pensionarilor, îi scoate vinovați pentru „deficitele bugetare structurale” și dezechilibrele din economie pe care le-au creat politicienii guvernanți – incapabili și incompetenți, hoții, jefuitori de bani publici și prăduitori de avuție națională împreună cu clientela lor politică.
  Pensionari, analizați fișele de avere și de venituri ale călăilor- guvernanți – și vă convingeți cu ce s-au ocupat cât au fost la guvernare!!

  II. CIOPÂRŢIREA CRIMINALĂ A PENSIILOR TIMP DE 4 ANI
  (2009-2012)

  În mod criminal, călăii pensionarilor au tăiat pensiile – în termeni reali – timp de 4 ani (2009-2012). Ei nu au mai corectat pensiile cu rata inflației, cum scrie în lege, iar în anii 2011 și 2012 au tăiat din pensii și mai mult – aplicând un impozit de 5,5% la pensiile de până la 1000 lei („contribuția la sănătate”), ceea ce a afectat milioanele de pensionari.
  Pe calea inflației (cea mai ridicată din Uniunea Europeană) în cei 4 ani (2009-2012) călăii-guvernanți au redus pensiile – în termeni reali – cu 19,3% (în anul 2009 – cu 2,8%, în anul 2010 – cu 6,1%, în anul 2011 – cu 5,9%, în anul 2012 cu 3,4% (prevăzut în Acordul cu FMI). Aceasta înseamnă la nivelul anului 2012 o tăiere cumulată, în termeni reali, de 115 lei din valoarea punctului de pensie.
  La aceasta se adaugă tăierea prin introducerea de la 1 ianuarie 2011 a unui impozit de 5,5 % („contribuție la sănătate”) la pensiile până la 1.000 lei, ceea ce înseamnă tăieri în medie cu peste 40 de lei a punctului de pensie, la pensionarii afectați.
  „Mâna neagră” a călăilor-guvernanţi – la tăieri de pensii a fost „eficientă”. La nivelul unui an (2012), pensionarii au fost deposedați – în termeni reali – de circa 9 miliarde de lei (sau 2,1 miliarde de euro). În consecință, pensionarii reprezintă categoria socială cea mai săracă din România, care se zbate pentru supraviețuire.

  III. CĂLCAREA ÎN PICIOARE A LEGII PENSIILOR
  DE CĂTRE BĂSESCU ŞI BOC ÎN ANUL 2012

  În anul 2012, domnii Băsescu și Boc au călcat în picioare Legea nr. 263 din decembrie 2010 privind sistemul unitar de pensii (lege făcută de ei şi adoptată prin fraudă la numărarea voturilor, organizată de Roberta Anastase, președintele Camerei Deputaților).
  Pentru că poporul român nu i-a sancționat la timp, domnii Băsescu şi Boc și-au făcut un obicei din călcarea în picioare a legilor și a Constituției.
  Legea pensiilor făcută de regimul Băsescu și Boc în decembrie 2010 – prevede la art. 102, următoarele:
  „Valoarea punctului de pensie se majorează anual cu 100% rata inflației, la care se adaugă 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut, realizat în anul precedent.”
  Prin urmare, conform noii legi a pensiilor, valoarea punctului de pensie trebuia să fie majorat în anul 2012 cu rata inflației de 5,9% (din anul precedent) și cu jumătate din creșterea reală a salariului mediu brut realizat în anul precedent.
  Pentru domnii Băsescu și Boc – nu există nici legea pensiilor, nici Constituția, astfel că, în anul 2012, nu au luat în considerare prevederile legale de mai sus şi s-a făcut o nouă tăiere – în termeni reali – a pensiilor.

  IV. SĂ NU UITĂM ESCROCHERIA ELECTORALĂ BĂSESCU-BOC! HOŢIA DE VOTURI DIN 2008 ŞI 2009

  Cei 5,4 milioane de pensionari au tot dreptul să-i tragă la răspundere și să-i pedepsească pe Băsescu și Boc.
  Aceștia, în calitate de hoți de voturi, în anul 2008 prin Programul „Gândim altfel” (la pag. 28, 29, 167, 168, 171) au promis majorarea pensiilor în 2009-2012 de 2,4 ori față de anul 2008 (în termeni nominali).
  Cu gura până la urechi, domnii Theodor Stolojan și Adriean Videanu – strigau pe la toate televiziunile că pensia medie va fi în anul 2012 – de 405 euro sau 1.336 lei (comparativ cu 164 euro în anul 2008).
  În legea asigurărilor sociale pe 2012 – s-a prevăzut o pensie medie de 747 lei, deci cu 45% mai mică decât promisiunea electorală total iresponsabilă a domnilor Băsescu și Boc, Stolojan, Videanu și alții.
  A sosit ceasul socotelilor. Cei 5,4 milioane de pensionari au tot dreptul să întrebe: unde este pensia medie de 405 euro sau 1336 lei, domnilor guvernanți?
  Nu au fost bani? Dar zecile și zecile de miliarde de euro furate şi risipite din bani publici în regimul Băsescu – nu erau bani?

  V. HOŢIILE ŞI RISIPA SECOLULUI ÎN ROMÂNIA

  În niciuna din țările din Uniunea Europeană nu au avut loc hoții și risipă de asemenea proporții ca în țara noastră . Fără nicio reținere le putem numi hoțiile și risipa secolului în România.
  Cei 5,4 milioane de pensionari îi reamintesc domnului Băsescu și acoliților săi, că au creat avuția națională care a fost înstrăinată – în valoare de peste 1.500 miliarde euro (după calculele unor economiști și ale unor magnați autohtoni) – pe prețuri derizorii – către capitalurile străine și către unele firme românești – un adevărat furt al secolului.
  Pensionarii desproprietăriți de drepturile lor legitime de proprietate – resping categoric eticheta de „asistați sociali”, pe care le-au atribuit-o guvernanții iresponsabili Băsescu, Isărescu și Boc. Nici nu există o batjocură mai mare la adresa acestor dezmoșteniți de drepturile lor legitime de proprietate şi de dreptul la o pensie decentă, – conform contribuțiilor plătite cu anticipație timp de 25-30-40 și 45 de ani.
  Guvernanții iresponsabili, jefuitori de bani publici și prăduitori de avuție națională împreună cu clientela lor politică, și-au făcut de cap și au adus țara într-o stare de mizerie și sărăcie absolută, iar victimele principale sunt milioanele de pensionari – pătura socială cea mai lipsită de apărare în regimul dictatorial Băsescu.
  Nu există nicio justificare pentru atacurile monstruoase ale guvernanților asupra pensionarilor, cu tot felul de minciuni și teorii aberante potrivit cărora pensionarii ar crea „deficite structurale” și „datorii de stat”, cum a afirmat în mod repetat în discursurile sale iresponsabilul Băsescu.
  Cei 5,4 milioane de pensionari trebuie să știe că – în perioada în care li s-au tăiat pensiile – zeci și zeci de miliarde de euro au fost jefuite și risipite de la bugetul țării – prin politicile nesăbuite ale regimului dictatorial Băsescu. Aceste zeci de miliarde de euro jefuite și risipite ar fi acoperit nevoile țării, ar fi făcut deficitele mai mici şi nu s-ar fi ajuns la datorii ale ţării în sume enorme, fără precedent în istoria țării.
  Guvernanții nu mai pot ascunde jaful național la care a fost supusă țara în ultimii 8 ani. Ca și alți economiști, noi am elaborat și publicat mai multe studii şi analize în care am dovedit dimensiunile extraordinare ale acestui jaf, de zeci şi zeci de miliarde de euro.
  Trebuie să se constate faptul fundamental că deficitele bugetare și datoria țării în România au o situație specifică: domnii Băsescu, Isărescu și Boc nu au dat încă socoteală în fața poporului român pentru zecile și zecile de miliarde de euro jefuite și risipite – din bugetul țării, atât la partea de venituri, cât și la partea de cheltuieli, în fiecare an, după cum relatăm în continuare.

  A. Zecile de miliarde de euro pierdute din cauza hoțiilor – prin evaziunea fiscală și contrabandă-tolerate de guvernanți. Este vorba de pierderi de 15-20 de miliarde de euro la nivelul unui an (conform studiilor autohtone și străine).
  Aceasta înseamnă pierderi de resurse bugetare de 60-80 miliarde de euro în cei 4 ani ai guvernării Băsescu-Boc (2009-2012) şi de 100-130 miliarde de euro în cei 8 ani de regim dictatorial Băsescu.

  B. Zecile de miliarde de euro pierdute prin „cota unică” de impozitare pe profit și pe venit – introdusă de regimul Băsescu în ianuarie 2005. Aceasta înseamnă pierderi de fonduri de la bugetul țării de 3-4 miliarde de euro la nivelul unui an; în cei 4 ani de criză în timpul guvernării Băsescu-Boc (2009-2012) s-au produs pierderi de 12-16 miliarde de euro; iar în cei 8 ani de regim dictatorial Băsescu pierderile se ridică la 24-32 miliarde de euro. Aceste fonduri au umplut seifurile monopolurilor și companiilor transnaționale și buzunarele oligarhiei politico-financiare, ale celor cu venituri mari şi foarte mari.

  C. Zecile de miliarde de euro pierdute – timp de 5 ani (2007-2011) prin neutilizarea fondurilor europene gratuite – în mod exclusiv din neglijența în serviciu și incompetența guvernanților Băsescu, Isărescu şi Boc.
  Absorbția efectivă din aceste fonduri europene gratuite a fost nesemnificativă (câteva procente) și a fost criticată sever de misiunea FMI și de președintele Comisiei Europene J. M. Barroso – în documentele oficiale.
  Este vorba de neabsorbţia unor fonduri europene de peste 20 de miliarde de euro programate pentru perioada 2007-2011, din totalul de 34,8 miliarde de euro alocate României pe 7 ani (2007-2013).
  Iar acum, domnul ministru Leonard Orban încearcă să scuze – în mod total nejustificat – neabsorbţia – prin lipsa de experiență și prin birocrație. Mai mult, în ultimele luni s-a trecut la jefuirea de la bugetul țării a unor sume importante pentru plăți către beneficiari, în loc să se ocupe de absorbția efectivă a fondurilor de la Uniunea Europeană. Trimestrul I este pierdut și ne întrebăm cum vor fi absorbite cele 6 miliarde de euro fonduri europene (prevăzute în bugetul țării) în cele 3 trimestre care au mai rămas; suma de 6 miliarde de euro este mult mai mare decât absorbția în cei 5 ani anteriori (2007-2011). Iresponsabilitatea și neglijența în serviciu a guvernanților nu are limite.

  D. Zecile de miliarde de euro pierdute şi risipite din bugetul ţării de guvernarea Băsescu-Boc – în cei 4 ani de criză economică, prin cheltuielile inutile și jaful făcut împreună cu clientela politică – la cheltuielile speciale, la bunuri și servicii, la investiții neproductive, la drumuri și asfaltări, la deszăpeziri etc.
  Din cauzele de mai sus s-au produs deficitele bugetare și datoria țării și nu din cauza pensionarilor, cum în mod criminal afirmă domnii Băsescu, Isărescu și Boc.

  VI. DOMNUL BĂSESCU NU ARE REMUŞCĂRI PENTRU
  TĂIEREA PENSIILOR

  La televizor, timp de 2 ore (în ziua de 18 martie) domnul Băsescu a făcut mărturisiri ziaristului Ion Cristoiu că are pe conștiință „tăierile de salarii” decise de domnia sa la 6 mai 2010 (în noaptea aceea, când s-a dus acasă, nu a vorbit nici cu soția sa, nici cu fiica cea mare, așa de tare se supărase – iar ziaristul a înghițit aceste gogoși răsuflate); dar nu a avut niciun fel de remuşcări pentru tăierile extraordinare și criminale de la pensii; nu și-a adus aminte de cei 5,4 milioane de pensionari pe care i-a lovit în mod monstruos timp de 4 ani.
  Nu și-a amintit nici atunci, nici altădată, că a promis pentru 2012 o pensie medie de 405 euro sau 1.336 lei. Are memoria scurtă ori de câte ori dorește. A uitat că a promis mărirea pensiilor de 2,4 ori în perioada 2009-2012 (în Programul „ Gândim altfel”).
  Iar noi, cei 5,4 milioane de pensionari, trebuie să ne lăsăm înșelați și să le dăm din nou voturile noastre călăilor–guvernanți, ca să ne aplice măsuri barbare și criminale, și în cei 4 ani următori (2013-2016).

  VII. GALERIA CĂLĂILOR-GUVERNANŢI

  Nu putem să ne referim numai la călăul-șef Traian Băsescu. Loviturile criminale împotriva pensionarilor le-a săvârșit cu ajutorul acoliților săi, participanți cu votul lor în Parlament, la uneltirile împotriva pensionarilor și în calitate de susținători ai deciziilor monstruoase de tăiere a pensiilor, astfel:
  Călăii-guvernanți de la PDL, în frunte cu Emil Boc, Elena Udrea, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Theodor Stolojan, Gheorghe Flutur, T. Berca și alții.
  Călăii-guvernanți de la UNPR, în frunte cu dezertori și traseiştii politici – Gabriel Oprea, Cristian Diaconescu, Marian Sârbu și alții, care și-au vândut conștiința pentru un pumn de arginţi.
  Călăii-guvernanți de la UDMR, în frunte cu Marko Bela, Kelemen Hunor și alții, pe care chiar maghiarii votanți trebuie să-i pedepsească.
  Călăii-guvernanți de la Grupul Minorităților, în frunte cu V. Pambucceian.
  Aceștia se fac vinovați și de zecile și zecile de miliarde de euro – pierdute și risipite din bugetul țării, cum s-a demonstrat mai sus.

  VIII. ALUNGAREA CĂLĂILOR

  Cei 5,4 milioane de pensionari se pot ajuta singuri – alungând de la guvernare – prin votul lor – pe călăii din PDL,UNPR, UDMR și din Grupul minorităților naționale – la alegerile care vor avea loc în acest an. În caz contrar, viața lor va fi batjocorită în continuare în următori 4 ani, după modelul Băsescu din 2009-2012.

  6 aprilie 2012

  Grupul de inițiativă „Reînnoirea”

  Florea Dumitrescu

  Gheorghe Stroe

  Cristian Apostol

 25. 26 dlnimeni aprilie 6, 2012 la 8:30 pm

  Nu vad nimic bun in asta. Probabil, cred – au scris si colegii comentatori ceva in acest sens, mai sus – o condamnare definitiva inaninte de alegeri, si cu ceva timp ramas si pentru campania electorala. V-am scris cum am vazut, la trecutele alegeri, numar special de ziar de provincie (nu din Prahova) dedicat (electoral) „coruptiei lui Nastase” desi Nastase nu mai era premier de patru ani; asa, cred, vom avea si acum cu „condamnarea lui Nastase”. Va urez sa aveti puterea de a le strica socotelile.

 26. 27 socot aprilie 6, 2012 la 8:34 pm

  @Marian Nicolae

  Fiind un lichidator, ocupantul apartamentului a gîndit numai ca atare–dar intelesul povestii e poate altundeva; iar că a cîştigat licitaţia pentru evaluare este însă incomprehensibil. O evaluare “la botul calului” ar fi fost mult superioară avînd în vedere că evaluatoarea lucra pentru *vînzător*, un avantaj clar în orice tranzacţie! Poate este şi aici un caz simplu al acelei boli groaznice pe care eu o numesc xenofilie (a nu se confunda cu virtutea filoxeniei!), un simptom al careia este autosubestimarea proprie insotita de accese de gudurare acuta. Iata un posibil bot cabalin al cărui scop este de a reliefa efectele devastatoare ale acestei boli (sper ca „artimetica” e corecta pentru ca, in orice caz, expunerea are numai metaforic de-a face cu matematica, iar la propriu cu o anume atitudine):

  Profitul companiei la 30,7 mil. lei inseamna cam 7M euro (folosind EURRON=4.3710). Companiile comparabile şi cît de “pure play” găsibile au raţia P/E (Price/Earnings, Preţ al actiunilor/Profit) medie de cam 15 (http://finance.yahoo.com/q/in?s=SCCO+Industry). O simplă înmulţire arată că valoarea companiei “pe piaţa” ar fi in jur de 105 mil. euro–aceasta ar fi trebuit să fie *limita de jos* a preţului final, nicidecum de pornire–ţăranul de la piaţă ar fi putut explica locatarilor că preţul oferit de orice vînzator “porneşte” întotdeauna de sus, nu de jos. De aici si problemele cu modul de vînzare la licitaţie, din nou, un mod caracteristic lichidărilor in bancrută/insolventă, nicidecum vînzării de companii active (“going concerns”) si, pe deasupra, *profitabile*!

  Adăugînd un premium de achiziţie, aşa cum se face şi aşa cum este normal, pe care cercetători chiar din Canada îl găsesc în medie a fi în perioada 1997-2007 cam 72% peste valoarea de piaţă a achiziţiei (Wickramanayake&Wood, “Determination of Acquisition Premiums: Empirical Evidence from Mining Industry in Australia and Canada”, 2009), preţul de pornire al gindirii *vinzatorului* ar fi fost pe undeva în jur de 181 mil. euro. Dat fiind preţul final, evident “canadienii” şi-au făcut lecţiile, spre deosebire de grupul din apartament.

  Preţul de 200,77 mil. euro plătit (drept sau nu) este si o lecţie în domeniul *per se* al evaluării pentru locatarii din apartamentul din Alba şi în alt sens: cumpăratorul a evaluat valoarea *licenţei* la cam 144 mil. euro (200,77 minus 57,3); evaluatorul a *eliminat-o intentionat* din metodologia evaluarii, estimînd-o, în efect, la valoarea 0 (zero)! Şi asta în ziua de azi, cînd cele mai valoroase active sînt considerate a fi de acest tip–active intangibile: licenţe, patente, drepturi de autor, etc.

  Toate astea se văd chiar ignorînd faptul că oricine se apucă să evalueze mine şi alte obiective industriale similare ar trebui să fie versat în metode folosite specific acolo, e.g., optiuni reale, pe lîngă care metoda comparabilelor de mai sus păleşte atît dpdv al “preciziei” cît şi al bazei teoretice, iar metoda lichidării nu are nici o semnificaţie. Ca să nu mai vorbim de faptul că, oricît ar zice primul ministru din Bucureşti, *absolut nici o evaluare nu poate fi precisă, niciodată, nicăieri*–poate fi însa un instrument de folosit in negocieri, i.e., un suport cît de ferm posibil pentru o coloană vertebrală.

  Const.

 27. 28 Radu aprilie 6, 2012 la 8:40 pm

  TB zice ca demisioneaza daca se modifica Constitutia in sensul ca Parlamentul sa devina unicameral, 300 deputati, si mandatul Pres. sa revina la 4 ani. A si scris un document in privinta asta.

  @Nastase: Merita luata in seama propunerea ? Credeti ca ar indrazni sa nu se tina de cuvant ? Daca isi imagineaza ca participarea lui directa la alegeri va creste scorul PDL se inseala. Nu vad cum i-ar putea impiedica pe Antonescu sa devina Pres. si pe Ponta PM.

 28. 29 Theodora aprilie 6, 2012 la 9:45 pm

  http://theodora0303.wordpress.com/2012/04/06/iar-demisioneaza-basescu-de-data-asta-nu-in-5-minute-ci-in-timp-util/
  Iar demisioneaza Basescu … de data asta nu in 5 minute ci in timp util
  Il mai crede cineva?!

 29. 30 Adrian B. aprilie 6, 2012 la 10:41 pm

  Am vazut ca Bashinescu face din nou ceea ce stie cel mai bine ! Adica o DIVERSIUNE ieftina ! Nu stiu de ce , dar am o presimtire ! Ca pe d-ul Basexu nu-l mai prinde paltonul la Palatul Cotroceni !!! Si el simte ca se strange latul si arunca cu tot felul de fumigene pt. naivi . Din pacate, acest clovn trist si-a cam epuizat toate trucurile ! Din ce inteleg eu , il mai cred doar vreo 6% dintre romani.
  Basescu este speriat de CONSECINTELE pierderii puterii , cand va trebui sa dea socoteala pentru toate nemerniciile pe care le-a facut ! Sper ca acest personaj odios sa fie suspendat cat mai repede , apoi exorcizat (ca sa scoata dracii din el !) si apoi sa faca si el cunostinta cu institutiile sinistre pe care le-a creat si le-a asmutit impotriva adversarilor politici !

 30. 31 Ghita Bizonu' aprilie 6, 2012 la 11:12 pm

  „bate la poarta” a zis dl Iliescu.
  Se pare ca sunt unii care nu inteleg cestia cu poarta (am rog crescuti la bloc).
  Daca unu bate la poarta ta :
  1)poti sa te faci ca nu esti acasa
  2)iesi pana la poarta si ii zici sa se duca unde intarca copii un personaj mitic
  3)stai de vorba cu el, dala poarta. Ca gest de curtoazie iesi din curte si vorbesti cu el pe strada.
  4)ii deschizi poarta si il poftesti in curte. Numa in curte !!!
  5)ii deschizi poarta, il lasi in curte si il inviti in casa .

  Acest bate la poarta mi se pare cam echivoc…. adica mai degraba … nu! Insa atunci cand bati la poarta te cam vede lumea ….. si intri in gira ei!!

 31. 32 Monica R aprilie 7, 2012 la 12:39 am

  @ P.M. Adrian Nastase

  Sper ca ati citit in luju.ro si postarea d-lui av. Petre Corneliu, de la OADO.

 32. 33 Van Gogu aprilie 7, 2012 la 3:07 am

  Cum era traditia geto-dacilor ca mai inainte de a cere ceva de la Zamolxes sa i se ofere o jertfa, asa si acum inainte de a cere ridicare MCV se ofera Comisiei Europene jertfa „Trofeul Calitatii”.Si cum totul trebuie sa aiba o motivare, acesta este scufundarea corabiei justitiei in albia celeritatii ca sa-l parafrazez pe renumitul penalist-teoretician S.Kahn.Desi piesele din dos.publicate de presa inca libera si pe blogul dvs., dar si motivarea sentintei (a se vedea pag.117 unde chiar I.Matei recunoaste ca nu sunt probe)imi intaresc convingerea ca sunteti nevinovat de acuzatiile ce vi se aduc, din pacate veti fi condamnat cu executare.Si chiar daca sa presupunem prin absurd ca ati fi fost vinovat oricum nu puteati fi condamnat pe probe declarate nule de drept, reindosarierea unor declartii,inscrisuri lovite de nulitate absoluta nu le confera validitatea decat in justitia mioritica.Dar, repet din pacate veti fi jertfit pe altarul MCV.Parerea mea este sa va pregatiti ptr.demersurile in regim de urgenta in fata CEDO, unde veti avea castig de cauza cel putin ptr.violarea art.6 (lipsa unui proces echitabil, lipsa motivarii unei hot.judectoresti, ignorarea unor incalcari serioase a legislatiei penale si nu numai,negarea incalcarii unor drepturi procesuale fundamentale…..precedente sunt cu duimul si vi le pot enumera pe mail).Inarmati-va cu rabdare si credinta in D-zeu!pana la urma adevarul va iesi la suprafata.Deocamdata si datorita politicilor duse de dvs.si continuate magistral de Basescu, justitia este unde este si veti culege fructele otravite a ceea ce s-a insamantat in acesti ani de dupa Marea Buluceala si Festivalul de Tragi-Comedie din dec.89.Aceasta jertfa nedreapta in opinia mea, va avea si un rol curativ prin hot.CEDO ce va urma si prin care fara dubii veti avea castig de cauza va insemna pe fondul legii raspunderii magistratilor si schimbarii oranduirii politice curatirea ICCJ de specimene obediente si meschine, fara indoiala ca in cond.unei astfel de condamnari si in urma deciziei Curtii de la Strasbourg d’alde Matei,Bogdan,L.Stanciu s.a.m.d.vor trebui exclusi din magistratura pe buna dreptate.

  ps.in anii ce vor urma Romania va fi condamnata intr-o sumedenie de dos.instrumentate de DNA in perioada 2009-prezent, si validate prin santaj sau din „prietenie” de instante.Ideea este ca cei vinovati vor trebui sa raspunda si personal, penal si/sau material ptr.aceste orori judiciare.

 33. 34 blogideologic aprilie 7, 2012 la 3:44 am

  Ce reprezintă clasa mijlocie ? O clasă socială alcătuită din lucrători non-manuali („gulere albe”), manageri de rang inferior, şi proprietari de mici afaceri, constituind adesea cam până la o treime din populaţia ocupată a unei ţări. Venitul clasei mijlocii este superior celui al clasei muncitoare („gulere albastre”), dar inferior celui al “clasei mijlocii superioare” (upper-middle class), adică doctori, ingineri, avocaţi, proprietari de afaceri mijlocii. (definiţie preluată de la http://www.businessdictionary.com/definition/middle-class.html )

 34. 35 blogideologic aprilie 7, 2012 la 4:43 am

  Deosebirea între organizaţia organică şi organizaţia mecanică. Organizaţia organică reprezintă o structură organizaţională* caracterizată prin : 1/ comunicarea şi interacţiunea informaţională se fac pe orizontala organizaţiei (deci nu există „efectul siloz” vertical) ; 2/ specializarea este destul de redusă, cunoaşterea fiind „depozitată” acolo unde este mai utilă ; 3/ există descentralizare în participarea formală şi informală la luarea deciziilor. Organizaţiile organice sunt comparativ mai complexe şi mai dificil de alcătuit decât organizaţiile mecanice, dar ele sunt foarte adaptabile, sunt flexible, şi convin mai mult tensiunilor de acomodare la un mediu extern în continuă schimbare şi impredictibil. Organizaţiile organice se mai numesc organizaţii deschise. Organizaţia mecanică reprezintă o structură organizaţională caracterizată prin : 1/ centralizarea autorităţii în organizaţie ; 2/ formalizarea procedurilor şi practicilor în organizaţie ; 3/ specializarea funcţiunilor în organizaţie. Organizaţiile mecanice sunt comparativ mai simple şi mai uşor de format decât cele „mecanice”. * Prin structura organizaţională se înţelege cadrul ierarhic prin care organizaţia îşi aranjează liniile sale de autoritate şi de comunicare, şi pe care se face alocarea drepturilor şi îndatoririlor persoanelor în organizaţie. Structura organizaţională determină maniera şi extensia în care rolurile, puterea, şi responsibilităţile sunt delegate, controlate, coordonate, şi de asemenea determină fluxurile de informare între nivelele manageriale. O anume structură organizaţională depinde integral de obiectivele organizaţiei şi de strategia aleasă pentru a le atinge. În structura centralizată, puterea decizională este localizată la nivelul superior al managementului, şi este exercitat un control riguros asupra funcţionării departamentelor şi diviziunilor. În structura descentralizată, luarea deciziei este distribuită, iar departamentele şi diviziunile se bucură de autonomie în diverse grade. Structura organizaţională este ilustrată de obicei printr-o organigramă.

 35. 36 blogideologic aprilie 7, 2012 la 5:07 am

  Comunitatea internaţională se opune statului tuareg format de rebeli în nordul republicii Mali http://www.lemonde.fr/afrique/article/2012/04/06/mali-les-rebelles-touareg-du-mnla-proclament-l-independance-du-nord-du-pays_1681483_3212.html

 36. 37 dlnimeni aprilie 7, 2012 la 7:27 am

  Radu: nu cred ca este vorba (ori in joc) scorul PDL, cit scorul dlui Basescu.

 37. 38 dlnimeni aprilie 7, 2012 la 7:28 am

  Domnule Nastase – si mai am senzatia ca presiunea asupra justitiei, in cazul dumneavoastra, va creste in masura in care sansele dlui Basescu de a nu mai putea accede la putere vor scadea.

 38. 39 d'Artagnan aprilie 7, 2012 la 8:18 am

  Antonescu dixit:
  ” Antonescu a precizat că, în cazul în care Ungureanu ‘pleacă’ şi vrea să se înscrie în PNL, este posibil să fie primit.
  Antonescu a mai afirmat că în această ipoteză Ungureanu nu va fi făcut vicepreşedinte şi a precizat că lui Sorin Frunzăverde i s-a propus această funcţie deoarece „vine cu un capital de imagine intact”. ”

  Ca şi Voiculescu, de altfel, aş completa eu…Dacă n-ar fi de plâns, ar fi de râs.

 39. 40 santinela aprilie 7, 2012 la 8:31 am

  De ce o fac ? Este simplu,sa va scoata din politica.Cu o condamnare definitiva cazul este rezolvat.Va rog domnule Nastase nu o luati in deridere eu cred ,si-mi pare rau, ca veti fi condamnat cu executare. Sper sa ma insel !

 40. 41 George Ban aprilie 7, 2012 la 8:32 am

  @Sibilla

  Imi place mult patima ta şi modul în care o exprimi. Inteleg cã eşti revoltatã de multe lucruri urâte pe care Frunzãverde le-a fãcut pe plan local. De asemenea, îţi reaminteşti cu furie vorbele lui defãimãtoare pentru PSD.

  DAR nu trebuie sã nu vedem pãdurea din cauza copacilor. Si “pãdurea” este dãrâmarea lui Bãsescu. Dupã cum s-a spus, aceasta este o acţiune de rãzboi, în care orice metodã e permisã, în care DA, existã şi victime colaterale. Sigur cã am vrea cu toţii pace şi respectarea regulilor, dar acestea sunt acum imposibile.

  Deci: Sã ne concentrãm în primul rând pe câştigarea rãzboiului şi sã avem încredere în comandanţi!

  Şi: In politicã, nu poţi rãmâne fatã mare…

  Cu multã simpatie, îţi doresc puţinã reorientare a patimii!

 41. 42 Marian Nicolae aprilie 7, 2012 la 8:53 am

  După bănci şi petrol, austriecii au pus ochii pe viile Transilvaniei

  Sâmbătă, 07 Aprilie 2012

  http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/164317.html

  România a devenit atractivă pentru oamenii de afaceri austrieci nu doar prin petrolul sau băncile sale, ci, mai nou, prin podgoriile însorite din Transilvania, Moldova sau Oltenia.

  Vinurile româneşti au un gust deosebit şi sunt pe placul occidentalilor, spun investitorii, care s-au orientat doar către vinurile premium pe care să le poată exporta în Vest. „Străinii caută vinuri noi, sunt sătui de vinurile sud-africane şi de vinurile australiene.

  Avem, astfel, o nişă importantă pe care putem intra şi, cu o promovare bună, vinul nostru poate avea succes“, spune Willi Opitz, oenologul austriac al companiei amb Wine, care a lansat pe piaţă vinul Liliac, produs în regiunile Batoş şi Vermes Lechinţa, din judeţele Mureş şi Bistriţa-Năsăud şi pe care vor să-l vândă în Austria, dar şi în Anglia sau Germania.

  Pentru a fi siguri de reuşită, investitorii austrieci s-au orientat către plantaţii viticole nu neapărat celebre, dar situate în regiuni propice cultivării viţei-de-vie. „Podgoria Dealu Mare se întinde pe 82 de hectare în Finţeşti, judeţul Buzău, şi este situată de-a lungul paralelei 45, la fel ca alte zone faimoase în care se produce vin, cum sunt Bordeaux, Saint-Emilion sau Toscana, şi care sunt apreciate pentru gustul bogat şi catifelat“, a spus Walter Friedl, reprezentantul grupului de investitori în LacertA Winery.

  În schimb, zona Ardealului a fost căutată de austriecii dornici de a dezvolta o afacere în domeniu nu doar pentru potenţialul viticol, ci pentru că Transilvania a devenit un brand în sine. „Când spui Transilvania, automat te duci cu gândul la renumele acesteia ca ţară a lui Dracula. Implicit îţi vine în minte și denumirea de liliac, mamiferul în care se întrupa Dracula pentru a zbura dintr-un loc în altul. În acest fel, succesul nostru în Occident este garantat“, spune Opitz.

  Într-o altă zonă şi din alt motiv s-a investit în podgoriile de la Drăgăşani, judeţul Vâlcea. În 2001, s-a încheiat procedura de restituire a domeniilor Ştirbey, iar baroana Ileana Kripp, strănepoata prinţului Barbu Ştirbey, împreună cu soţul ei, baronul Jakob Kripp, a preluat viile începând să investească în refacerea celor 30 hectare de teren şi a cramei existente din anii 1920.

  Sigle cu animăluţe şi vinurile ca atracţie turistică

  Austriecii vor să vândă vin nu doar în România, ci şi în vestul Europei, iar pentru a avea succes mizează nu doar pe gustul deosebit al vinului, ci recurg la diverse alte metode, de la utilizarea anumitor sigle, la folosirea vinului ca atracţie turistică. Astfel, producătorii spun că s-au orientat în alegerea siglelor după tendinţa mondială de creare a mărcilor de vinuri pe baza unor denumiri locale, inclusiv de animale.

  „Noi am ales liliacul, dar sunt multe alte firme care folosesc diverse animale, de la şopârle la oi sau orice altceva considerat reprezentativ“, a spus Ioana Micu, director executive al amb Wine. Nici rivalii lor de la Dealu Mare nu au omis acest trend şi folosesc ca siglă pentru vinurile LacertA o şopârlă.

  O altă metodă de a se face cunoscuţi este utilizarea castelelor, cabanelor sau cramelor din zonă pentru a dezvolta turismul enologic. Dacă baronul Kripp a renovat, în 2003, crama construită în anii 1920, acţionarii LacertA au investit într-o cramă dotată cu un salon de degustări şi un magazin de vinuri, dar şi în refacerea conacului Dorobanţu, construit de arhitectul Ion Mincu în 1901.

  Nici investitorii de la amb Wine nu s-au lăsat mai prejos şi au ridicat, după planurile unui architect austriac, o cabană modernă, unde se organizează degustări de vinuri. „Este o zonă turistică neexploatată şi vrem să folosim crama şi cabana pentru a atrage turişti“, spune Micu. Toate cele trei podgorii, unde oamenii de afaceri austrieci au investit între trei şi șapte milioane euro, produc vinuri premium, vândute doar în vinoteci şi în sistem HoReCa.

  Capacitatea de producţie este circa 100.000 sticle pentru fiecare dintre cele trei podgorii, cea mai mare parte a vinului rămânând pe piaţa românească, în timp ce 30% din capacitate este deja sau urmează să fie exportată în ţări precum Austria, Germania, Anglia sau țările scandinave.

 42. 43 Marian Nicolae aprilie 7, 2012 la 9:18 am

  Expert rus: Americanii vor utiliza arma nucleară împotriva Iranului
  Autor: Bogdan Biszok

  http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/expert-rus-americanii-vor-utiliza-arma-nucleara-impotriva-iranului-164313.html

  Un puternic atac militar este în curs de pregătire împotriva Iranului, estimează preşedintele Academiei pe probleme geopolitice din Moscova, Leonid Ivaşov, convins că agresorii vor face neapărat apel la arma nucleară.

  ”Americanii şi Netanyahu (Benjamin Netanyahu, premierul Israelului) pregătesc opinia publică în eventualitatea utilizării de arme nucleare”, a declarat vineri Ivaşov în cadrul unei mese rotunde la Duma de Stat (Camera inferioară a Parlamentului federal rus) în legătură cu situaţia din Iran, scrie Agerpres.

  Expertul propune angajarea unei discuţii internaţionale pe tema instaurării unei zone denuclearizate în Orientul Mijlociu şi-i invită pe cei şase mediatori în dosarul nuclear iranian (Rusia, China, Franţa, Marea Britanie, SUA şi Germania) să devină garanţii securităţii în regiune.

  ”Trebuie ca cele şase puteri să dea garanţii concrete de securitate Iranului, Israelului şi altor state”, a mai spus Ivaşov.

  La rândul său, preşedintele Comisiei pentru afaceri internaţionale a Dumei, Alexei Puşkov, a estimat, în cadrul aceleiaşi mese rotunde, că evoluţia actuală în legătură cu Iranul riscă să provoace ostilităţi în acest an.

  ”Dacă situaţia privind Iranul evoluează potrivit celui mai puţin favorabil scenariu şi noi avem motive puternice să credem că va fi astfel, Duma va examina o declaraţie referitoare la situaţia iraniană. În prezent, sunt în studiu mai multe scenarii, inclusiv „un scenariu militar”. Dacă e să judecăm după declaraţiile unor state, acest scenariu este din ce în ce mai mult probabil”, a declarat Puşkov.

  Parlamentarul a subliniat că Rusia exclude intervenţia militară ca mijloc de soluţionare a problemei iraniene.

  Potrivit declaraţiilor lui Puşkov, scenariul militar, departe de a aduce o soluţie la această problemă, nu va face decât să o agraveze.

  Occidentul îi reproşează Iranului că vrea să se doteze cu arma nucleară sub acoperirea unui program nuclear pe care el pretinde că-l realizează în scopuri paşnice. Teheranul respinge aceste acuzaţii, afirmând că cercetările sale nucleare au ca obiectiv asigurarea necesarului de electricitate al ţării.

  În prezent, Iranul face obiectul unor sancţiuni adoptate prin intermediul a patru rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU. Unele ţări şi organizaţii au adoptat printre altele rezoluţii care-i cer Iranului să garanteze transparenţa şi caracterul paşnic al programului său nuclear.

  RIA Novosti precizează că ministrul de externe al Bahreinului, şeicul Khalid bin Ahmed al-Khalifa, a declarat joi în cotidianul japonez Asahi Shimbun că SUA şi monarhiile arabe din Golf au convenit înfiinţarea unui sistem comun de apărare antirachetă. Acest sistem va avea drept scop în mod evident interceptarea de rachete iraniene cu rază lungă de acţiune, precum cele două testate la începutul lui ianuarie în cursul unor manevre navale în Golf.

 43. 44 Ghita Bizonu' aprilie 7, 2012 la 9:44 am

  Din ciclu Polstenicu : am fost un …

  http://vremea.forumgratuit.ro/t372-din-ciclu-polstenicu-am-fost-un#792

  Din Gândul

  Vânzarea Cupru Min a eşuat, după ce Roman Copper a refuzat să depună într-un cont bancar o garanţie pentru investiţiile de mediu, firma canadiană respingând şi publicarea documentului de privatizare. ”Nu mai vrem să avem în România contracte confidenţiale. Contractele trebuie să fie publice, să fie văzute de toţi românii”, a declarat ministrul Economiei Lucian Bode.

  si

  artea română a cerut firmei canadiene să constituie un depozit colateral de 32,27 milioane euro pentru a garanta astfel realizarea investiţiilor de mediu, să plătească suma pentru acţiuni, de 200,7 milioane euro, în termen de 30 zile de la obţinerea avizului Consiliului Concurenţei şi autorizaţiei integrate de mediu-ambele fiind condiţii suspensive în contract.

  Sa nu uitam ce declara plin de mandrie acest Napoleon I ul in devenire ce, prin vointa di vina traiana , ne este premier :„Să vezi că o companie în faliment, o gaură neagră, se poate vinde cu de patru ori preţul pe seama credibilităţii unui Guvern care abia s-a instalat […..] Probabil că este o febră. Da, dar este febra unei frenezii economice care se naşte din nou” Nu cred ca fantezia frenetica a acestei declaratii era produsa de vreo febra (43 grade, meningita).

  Adica marele succes al credibilitatii ungurene s-a soldat cu un pârţ ptr ca castigatorul licitatiei e paduche (far de-un ban).
  Adica Marele Razvan Ungurean nu a intrebat niciodat fostii subordonati de la SIE: ba astia e seriosi sau maradonisti?! Cu atat mai putin sa ceara o dovada asa niste bani depusi (ca daca un paduche ca mine se prezinta pe la vreo licitatie i se solicita o depunere de nu stou cat din opretu de pornire. Dar asta e valabil ptr monitoare vechi si covoare uzate nu ptr zacaminte valoroase!!!)

  Si mai facea misto de aia care nu vor sa isi vanza tara! El o da la cersetori!!
  Insa asta MRU o sa ajunga sa dea el spaga (din buget) catre investitori din astia…apropos s-au mai inscris la licitatie Oz Minerals (Australia), Dundee Holding BV (Olanda) şi Ellatzite Med Ad din Bulgaria … toti unu si unu! Da nu stiu de ce imi aduc aminte de unu Rio Tinto ce straluceste prin absenta !!
  Macar Postenicu nu dadea semne ca s-ar napoleoniza …si nici nu era premier!!!

 44. 45 Ghita Bizonu' aprilie 7, 2012 la 10:08 am

  A da. Uitasem
  Ce a patit Ponta?
  Ca ieri s-a comportat ca un sef de partid de opozitie .Fara manusi si amabilitati initile … cestia cu contractu si juristu a fost BUUUUNA rau.

 45. 46 tiberiuretu aprilie 7, 2012 la 11:27 am

  D-le Nastase
  Explicatia este clara, nu vor sa va dea timp sa mai gasiti vreo chichita care sa le rastoarne planurile.
  Parerea mea sa atacati deja la CEDO (fara a mai face recurs la justitia din Ro) decizia cu privire la Dosarul Zambaccian unde ati descoperit masluirea dovezilor de catre procuratura. Ati facut la parchet plangere penala pentru masluirea dovezilor,ceeace este o dovada indubitabila de ca nu mai dispuneti de circumstante de judecata corecta in Ro ?
  Nu lasati din mana „asul masluirii” !Faceti tapaj intern si international zilnic.Nici o zi sa nu treaca fara scandalul masluirii. I-ati prins de c…e strangeti cat mai tare,de punctul sensibil !
  Inainte de a fi judecat trebuie anchetat la ordinul cui s-au introdus banii la dosar si cine i-a furnizat ?
  Ghici ghicitoarea mea !

 46. 47 Aramis aprilie 7, 2012 la 11:36 am

  @Adrian Nastase

  In general nu este frumos sa soptiti, dar avand in vedere ca desi „a studiat”, Ponta era sa piarda din vedere pe Ion Iliescu, riscand depunctarea, soptitul este (era) acceptabil in context.

 47. 48 Socrate aprilie 7, 2012 la 1:15 pm

  @Monica R * Multumesc de informatie. Redau mai jos comentariul cu pricina : :
  # Petre Corneliu 6 aprilie 2012 12:04 -2
  “ Motivarea reala a ICCJ de preschimbare a termenului de judecare a recursului lui Adrian Nastase , apropierea implinirii termenului de prescriptie este o ILUZIE a magistratilor , fiindca ICCJ-ul a pierdut inca din 23 decembrie 2011 , TERMENUL DE PRESCRIPTIE SPECIALA (art.124 . cod penal) deoarece infractiunea de care este acuzat Adrian Nastase-art.13 din Legea nr.78//2000 este pedepsita cu max. 5 ani si prescriptia speciala este de 7 ani +jumatate an=5 ani + 2,5 ani , iar faptele retinute in sarcina lui A.N. prin rechizitoriu dateaza ultima in 22 iunie 2004 , cand a semnat Nastase ordinul de aprobare a regulamentului concursului=act publicat in Mon. Oficial.Eu l-am avertizat pe Adrian Nastase de acest termen din 23.XII.2011 si nu inteleg de ce avocatul Dan Cazacu nu a depus note scrise ca hotararea de condamnare este din 30 ianuarie 2012.In acest caz de implinire pentru NUMAI Adrian Nastase a termenului de precriptie speciala(art.122 + art.124, cod penal) solutia IMPUSA DE LEGE magistratilor ICCJ ( Ionut Matei si Ioana Bogdan) este de INCETARE A PROCESULUI PENAL.Condamnarea lui Adrian Nastase prin Sentinta penala nr.176/30.01.2012 din dosarul ICCJ nr.514/1/2009 la 2 ani inchisoare cu executare , reprezinta un ABUZ GRAV =neaplicarea cu REA-CREDINTA a normelor penale materiale si procesual penale , care echivaleaza cu excluderea din magistratura a celor doi judecatori si trimiterea lor in ancheta Parchetului ICCJ pentru cercetare abuziva.Av. Corneliu Petre, consilier al Org. pt. Apararea Drepturilor Omului ( OADO ) “

 48. 49 Karakas aprilie 7, 2012 la 1:17 pm

  Bun, eu nu imi faceam iluzii ca „investitorii” vor plati pentru mediu si ca vor pune covrigi in cozile cainilor locali. Astia vor profit maxim cu costuri minime. Clar. Dar ma mira entuziasmul lui Ungureanu de acumn citeva zile, cu „febra” economica din Romania, si mai ales, ma uluiesc declaratiile absolut ridicole despre cei care au ridicat semne de intrebare despre afacere, ca ar fi din cei care nu vor „sa-si vinda tara”. Adica, un fel de comunisti, care nu inteleg din inteleciunea capitalistului oxfordist Ungureanu. Pentru aceasta aberatie, si pentru efectele ei, ar trebui sa isi dea imediar demisia.

  Nu va fi nici o „febra” economica in Romania in viitorul previzibil. Investitorii straini nu vor investi in aceasta perioada nicaieri asa cum viseaza Ungureanu et comp.

  Cit de iresponsabil poate fi acest PM! Uluitor, ce declaratii de pusti a facut! Mai vorbeste de Ponta…

  Marea firma „canadiana”. Cine stie ce e in spatele ei? Pai dupa cum vorbesc reprezentantii lor acum, se pare ca sunt din aia care dau cu biciul pe spatele popoarelor care nu ingenuncheaza:

  „Roman Copper a ajuns vineri la un „acord verbal definitiv” cu autorităţile române în privinţa preluării Cupru Min şi se aşteaptă la aplicarea acestei înţelegeri, susţine Bayfront Capital Partners”

  Ce limbaj de Gestapo…

  http://www.mediafax.ro/economic/roman-copper-avem-un-acord-verbal-definitiv-si-angajant-cu-autoritatile-romane-pentru-cupru-min-9491969/

 49. 50 Karakas aprilie 7, 2012 la 2:05 pm

  Un mare fiasco, asta a facut Ungureanu, dind dovada ca nu este in stare sa gestioneze un proces de asemenea magnitudine, cum este activitatea de relatii cu publicul ce o face orice Prim Ministru, prin declaratii publice.

  Iata un alt exemplu:

  „Ungureanu: Cupru Min este neprofitabilă şi izolată economic.”

  Oameni buni, nu te apuci tu, sef de guvern sa spui public despre o intreprindere de stat ca e intr-o stare jalnica, ca e izolata, si ca nu trebuie sa dai doi bani pe ele. Lasa-le alora care fac negocierea din partea statului putin spatiu de manevra in interesul tarii. Altfel, pui presiune pe propria echipa si dai avantaj celeilalte. Asta nu inseamna ca ascunzi ceva, dar pur si simplu nu te pronunti in chestii de ordin tehnic.

  Celelalte balbaieli din articol, despre cum ar fi pierdut statul daca nu privatiza, arata neincredere.

  In final, statul roman inca nu a pierdut. Eu cred ca este un succes al echipei de negociere romane, dar un succes tardiv si limitat de propriul PM, care a dezavantajat Romania.

  Rezervele de cupru sunt inca acolo, si sunt o bogatie a poporului roman. Cine le vrea, trebuie sa plateasca un pret bun si avantajos pentru Romania.

  http://www.adevarul.ro/financiar/Ungureanu-_Cupru_Min_este_neprofitabila_si_izolata_economic-redeventele_pe_care_le_va_incasa_statul_depind_de_planul_de_exploatare_0_676732641.html

 50. 51 Adrian B. aprilie 7, 2012 la 3:28 pm

  @ Adrian Nastase – va rog sa cititi postarea lui Petre Corneliu la articolul de mai sus , de pe http://www.luju.ro

 51. 52 Aramis aprilie 7, 2012 la 4:08 pm

  @Adrian Nastase

  Multa politica astazi la congresul USL. Dar putea fi altfel? Si apropo de politic:
  http://decablogulmuschetarilor.wordpress.com/2012/04/07/gospodine-vigilente-in-lupta-cu-microbiologia-politica/

 52. 53 blogideologic aprilie 7, 2012 la 4:36 pm

  Totuşi, totuşi, totuşi, în economia de piaţă liberă, nu legea cererii, şi nici legea ofertei, joacă rolul principal pentru a face să intervină proverbiala „mână invizibilă” care creează bunăstarea capitalistă. Deşi, la noi în şcoală, predarea ştiinţei economice/economiei politice se face încă la modul curent prin centrarea pe cele două legi. De fapt, acum, într-un timp de sărăcie, adică într-un timp mai realist privind evaluarea resurselor, se ştie că pe termen lung în capitalism nu există bunăstare socială şi nici măcar profit pentru întreprinzătorii „curajoşi” (desigur, vorbim despre întreprinzători în condiţiile de fair-play). Numai proprietatea asupra unei resurse care dă rentă într-o întreprindere dă profitul pe termen lung. Deci echilibrul de piaţă în sine nu-i suficient pentru a produce profitul şi bunăstarea. Recitindu-l atent pe Adam Smith, vedem că filosoful moral cerea ca în alocaţia de resurse să existe rate de randament egal pentru toţi agenţii economici la echilibrul pe piaţă.

 53. 54 Radu aprilie 7, 2012 la 7:46 pm

  @aramis

  voi aveti un blog chiar interesant. Nu stiu cum de nu l-am vazut pana nu ati pus link-ul azi. „Nu l-am votat pe Nastase in 2009” e chiar foarte bun.

 54. 55 nastase aprilie 7, 2012 la 8:33 pm

  Adrian B.
  Multumesc

 55. 56 Aramis aprilie 7, 2012 la 9:32 pm

  @Radu

  Multumim. Esti binevenit daca vei dori.
  Astazi Victor Ponta s-a inspirat(modestia ma caracterizeaza) si a comparat troica USL-ului cu muschetarii. Zicea ceva si de cardinalul rauvoitor, de blonda malefica, de un rege batran…

 56. 57 d'Artagnan aprilie 8, 2012 la 8:59 am

  Aramis
  Protestez! Singurii muschetari veritabili suntem noi!! Antonescu,Constantin, Ponta, Oprescu nu au nicio treabă cu decalogul. Din punctul meu de vedere fac de râs breasla noastră.


 1. 1 “Inalta Curte se grabeste sa judece ‘Trofeul Calitatii’…” | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe aprilie 6, 2012 la 9:55 am
 2. 2 Parerea mea… « Motanul Incaltat Trackback pe aprilie 7, 2012 la 3:54 am
 3. 3 Scăpare, scăpătare, scăpărare | socot Trackback pe mai 11, 2012 la 5:55 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: