Mai este Băsescu frecventabil?

Este titlul editorialului meu de miercuri din Jurnalul National. Editorialul poate fi citit aici.

73 Responses to “Mai este Băsescu frecventabil?”


 1. 1 cititorul martie 20, 2012 la 9:47 pm

  Un alt articol interesant in Jurnalul National

  Corupţia lui Năstase, „dovedită” de DNA cu dolari din 2004, tipăriţi de Trezoreria SUA după anul 2005!
  Mascarada judiciară 3 – „Zambaccian” cu probe false. Adversitatea politică aprigă dintre Năstase şi Băsescu s-a condensat în dosare ticluite de o echipă de procurori „dedicată” sarcinii asumate de Daniel Morar şi Codruţa Kovesi
  Autor: DAN CONSTANTIN
  20 martie 2012 – 18:58

  Acuzele împotriva lui Adrian Năstase în dosarul Zambaccian se sprijină în principal pe mărturiile lui Ioan Păun, fostul consul al României la Shanghai, şi pe o probă „beton” – banii manevraţi pe traseul România-China pentru cumpărarea unor obiecte comandate diplomatului de către familia premierului pentru mobilarea unor imobile. Faimosul Dosar „Zambaccian” este considerat de DNA „regina” salbei de procese intentate lui Adrian Năstase pentru faptele de corupţie care i s-au pus în cârcă după alegerile din 2004. Adversitatea politică aprigă dintre Năstase şi Băsescu s-a condensat în dosare ticluite de o echipă de procurori „dedicată” sarcinii asumate de Daniel Morar şi Codruţa Kovesi, menită să-l scoată din joc pe liderul PSD. După şapte ani de gâfâială a instituţiilor abilitate, câteva dosare considerate şi raportate ca „marea corupţie” la organismele de supraveghere a stării Justiţiei din România, au ajuns în faza de anunţare a sentinţelor. În „Mătuşa Tamara” instanţa supremă l-a achitat iniţial pe Năstase, acuzarea prezentând probe care au format o primă mascaradă judiciară. A urmat „Trofeul calităţii”, altă cauză în care probele DNA, adunate după audierea a aproape 1.000 de martori ar fi trebuit să eşueze în faţa unor judecători imparţiali. Completul condus cu „zurgălăi” a împărţit ani de închisoare pentru cei acuzaţi, condamnându-l la 2 ani de închisoare pe Adrian Năstase, sentinţă atacată cu recurs. Am apreciat recent că „Trofeul Calităţii” este un dosar eminamente politic, o altă mascaradă judiciară pusă în operă de aceiaşi regizori.

  În fine, în faza anunţării sentinţei a ajuns şi „Zambaccian”, dosar lansat cu mare pompă şi eforturi de punere în scenă de Daniel Morar & CO. Cum spuneam, personajul-cheie este un fost ofiţer „diplomat”, Ioan Păun, care a susţinut că a fost obligat să devină în China un fel de achizitor şef pentru investiţiile imobiliare ale familiei Năstase. El spune că a fost deturnat de la sarcinile lui specifice, deoarece îi era frică să nu fie adus acasă. Deci, în loc de informaţii, consulul Păun culegea ţigle, faianţă şi statuete din China! Pentru a face cumpărăturile, familia Năstase i-a transmis o mare sumă de bani care acum sunt „proba” materială cea mai puternică a DNA la dosar! Se ştie că banii lasă urme, deşi nu au miros! Intrarea în rolul de martor al acuzării a diplomatului a debutat cu un stagiu de învinuit. „Frăgezit” de această postură, Păun, devenit între timp şi şeful „Borsecului” în România, a început să sifoneze. Rămâne celebră înregistrarea convorbirii avute de Păun cu Adrian Năstase în biroul acestuia, de preşedinte al Camerei Deputaţilor, cu tehnica specifică livrată de DNA şi lipită cu adezivi de epiderma „diplomatului”. Dar vorbele zboară, aşa că Păun a venit cu ceva mai solid să-i înfunde pe Adrian şi Dana Năstase. În martie 2006, tot în postura de învinuit în dosarul „Zambaccian”, a declarat anchetatorilor că mai are în China bani primţi de la familia Năstase. Abia după 6 luni, în septembrie, Ioan Păun trimite prin soţia lui „tezaurul” incriminator – 118.650 USD. Banii au fost aduşi din China cu un curier diplomatic şi au fost predaţi la DNA de Păun Mihaela Doina, în prezenţa soţilor Năstase, a avocatului Adrian Vilău – apărătorul lui Păun, a procurorilor Lucian Papici, şef serviciu şi Mariana Alexandru, precum şi a doi ofiţeri de poliţie judiciară. Menţiunea făcută de dna Păun era clară: „suma de 118.650 USD a fost primită de soţul meu Păun Ioan, în perioada august 2002 Ă februarie 2004, de la Dana şi Adrian Năstase, în vederea achiziţionării unor bunuri din China”. Banii au fost număraţi şi au fost înregistrate seriile bancnotelor; mai mult, bancnotele au fost fotografiate şi apoi au devenit probă la dosar şi sechestrate. În termenul de ieri al procesului acuzarea a reiterat că „bunurile din China” sunt proba irefutabilă a corupţiei. Bomba este însă lansată de avocatul Ion Cazacu, unul din apărătorii lui Năstase: bancnotele de 100 de USD care formează suma de peste 100.000 de USD prezentate ca probă a DNA sunt puse în circulaţie de Trezoreria Statelor Unite după anul 2005!!! Aşadar, familia Năstase îi dăduse lui Ioan Păun în anii 2002-2004 bani care nu fuseseră încă tipăriţi! O dovadă în plus că întreg dosarul „Zambaccian” este o mascaradă hilară, pusă în scenă tot de aceiaşi echipă care s-a exersat în „Mătuşa Tamara” şi „Trofeul Calităţii”. Fără să fie tulburaţi de „dizolvarea” probei banilor, procurorii au cerut condamnarea soţilor Năstase la închisoare. Statul de drept al regimului Băsescu-Udrea îşi arată încă o dată ticăloşia.

 2. 2 George Serban martie 20, 2012 la 10:06 pm

  Dumnezeule! Dar cand a fost, vreodata, frecventabil Basescu? Niciodata nu a obtinut ceva fara sa plateasca. De la prostituatele la care s-a referit public, la cele pe care le putem intui, de la „prietenii politici” mai vechi, pana la cei mai noi, tuturor a trebuit sa le plateasca frecventabilitatea. De cele mai multe ori, sau intotdeauna, cu banii nostri. Nu stiu sa-i fi trecut cineva pragul.

 3. 3 Theodora martie 20, 2012 la 10:16 pm

  http://theodora0303.wordpress.com/2012/03/20/dosarul-zambaccian-banii-de-mita-tipariti-dupa-darea-de-mita-peste-25-000-de-dolari-din-banii-retinuti-ca-proba-de-procurori-erau-antedatati/
  “225 dintre bancnotele de 100 de dolari au fost identificate ca avand data tiparirii efective in anii 2005 si 2006, ulterior lunii februarie 2004, cand se sustine ca acesti bani au intrat in posesia dlui Paun” a declarat domnul avocat Ion Cazacu.
  Cum a ajuns Ioan Păun, din faptuitor, invinuit, denuntator, parte vatamata, acum martor al acuzarii?

 4. 4 Theodora martie 20, 2012 la 10:55 pm

  A fost vreodata cu adevarat frecventabil Basescu Traian?
  @George Serban
  Sa le plateasca frecventabilitatea sau sa ii convinga prin alte metode.

 5. 5 ideisiidei martie 20, 2012 la 11:14 pm

  basescu are o strategie buna si o foloseste cu succes pentru a creste cota pdl-ului. chiar reuseste asta. + mihai razvan ungureanu, care prezinta incredere in ochii populatiei, este asociat tot mai frecvent cu pdl. jocul de imagine prin asocierea partidului cu mru prinde bine la votanti.
  locomotiva basescu trage bine dupa ea vagoanele pdl.

 6. 6 Maximmouse martie 20, 2012 la 11:24 pm

  Stmate Domnule prim Ministru,

  Excelent articol.

  Nu mai este fregventabil, asa dupa cum nu a fost niciodata fregventabil, dupa cum bine spune si dl. Serban.

  Cand am zis ca este un borfas, probabil ca unora li s-a parut prea tare…este realitatea, si asteptati-va la inca alte „fapte” din partea lui pentru ca este DISPERAT! astfel de creaturi cand sunt incoltite, nici cu mintea nu gandesti de ce sunt capabile. Imi reiterez sfatul, invatati, deocamdata , pana se duce pe pustii locuri, invatati sa ganditi murdar, altfel…va face pe toti la portofel..

  Mi-a placut miscarea maiastra a opozitiei astazi la votarea pentru boldea.

  In ceea ce priveste intamplarea de la tribunal, in clasicul proces de hartuire politica initiat de borfasul national impotriva dvs, iarasi ziua de astazi a fost o zi fasta pentru dvs. asa ceva cred ca nici in filmele americane , in care de obicei se poate intampla orice, n-am vazut. Cred ca un motiv pentru care satanail va va invidia si uri pana moare sugrumat de propia-i ura, este cum sa platesti azi cu bani care vor fi tipariti maine. Nu stiu cum se procedeaza , dar ar merita introdus in cartea recordurilor…..:) 🙂 🙂

  Inchei aceasta zi placuta cu un sfat, pt. dvs si pentru opozitie : nu va slabiti atentia, fiara este puternica , furioasa si periculoasa, deci fiti vigilenti, si mai ales incercati sa-l anticipati, puneti-va in papucii lui, stiu ca este greu dar TREBUIE! Pentru consultari in domeniu, incercati sa cititi despre marile cazuri de coruptie, tradare, genocid programat, etc.

  Cu stima.

 7. 7 cristiul martie 21, 2012 la 1:17 am

  Noi Bucuresteni am putea sa-l dam in judecata pe cetateanul basescu findca datorita mari sale cretinitati trebuie sa-i platim despagubirii de mii de euro pentru parcul Bordei prietenului nostru Costica Constada?

 8. 8 Adrian B. martie 21, 2012 la 1:42 am

  Sper ca , toti cei care au contribuit la instaurarea statului fiscalo – politienesc in Romania si care au participat la fabricarea acestor dosare politice , sa fie pedepsiti exemplar !!! Daca nu se va intampla acest lucru, dupa caderea regimului Basescu , eu voi pleca din Romania pentru totdeauna !!!
  Romania din 2012 arata mult mult mai rau ca Romania din 1989 !!! Securitatea si legile comuniste ale lui Ceausescu erau infinit mai blinde si mai umane decat institutiile de represiune ale lui Basescu : vreo 9 servicii secrete( sri , sie , …) , politie , jandarmerie , politie locala (?) , vreo 5 procuraturi ( generala , militara , dna , dga , ani , diicot ) , anaf (cu institutiile de control subordonate) , vreo 138 de impozite si taxe , peste 335.000. de firme inchise , milioane de romani cu telefoane ascultate , pumnul in gura presei , subordonarea ong-urilor , legi sinistre care permit practic ascultarea si arestarea oricand a oricarei persoane ( legea sigurantei nationale , legea privind crima organizata , legile promovate de csat – baselu , …) , sanepid , mediu , itm , cancan , acces direct , etc. O tara sugrumata de teroare , de servicii secrete , de birocratie , de incompetenta , de politruci sinistrii care nu se mai dau dusi de la putere , de saracie , de oameni fara mila si fara dram de omenie…
  Cam asa arata Romania 2012 a lui Basescu !!!!!!!!!!!!! Hidoasa si sinistra ca si el !
  In ceea ce-l priveste pe Traian Basescu pot sa va spun (atat cat cunosc eu oamenii ; si cred ca-i cunosc destul de bine!) ca este DISPERAT !!!!!!!!!!!!! Toate iesirile si manifestarile de CANALIE din ultima vreme sunt de fapt manifestarile unui individ paralizat de frica si care isi simte sfarsitul … Ma refer la cel politic ! Tot ceea ce mai spera el acuma este sa-si impuna un om de incredere care sa-i garanteze LIBERTATEA de dupa alegeri ! Este aidoma unui scamator care si-a irosit toate trucurile !Ganditi-va ce spatiu de manevra va mai avea TB dupa pierderea alegerilor ? Ce se va intampla cu el ( si cu acolitii lui !) dupa ce va pierde puterea ? Cati dusmani are TB ?
  Nu mi-as dori sa intru in pielea lui TB si sa-mi imaginez cum va fi DUPA …Deja , mi-e mila de el !

 9. 9 blogideologic martie 21, 2012 la 3:08 am

  Toader Paleologu: „Băsescu vrea să rămână în istorie” http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/paleologu-basescu-vrea-sa-ramana-in-istorie-257807.html Toderaş e un prunc ignar şi infatuat. Mai extins, dom Toderaş Pale nu spunea cum a construit el „profilul psihologic” al lui Traian Băsescu. Bun, pe ce tip de psihologie ? Cea mai potrivită, pentru „iepocă”, ar fi fost psihologia lui Maine de Biran. Dar cu atât de multă tăcere, Toderaş Pale ne oferă doar o mostră de stupiditate crasă. Păcat de Conu Alecu. Ce loază ne-a procopsit naţiunea !

 10. 10 Adrian B. martie 21, 2012 la 4:33 am

  Din cele doua interviuri ale CANALIEI , la televiziunile prietene , eu am remarcat doar doua lucruri :
  1. ca pleoapa de la ochiul stang nu i-a cazut de la bautura ci de la o pareza congenitala !!!
  2. pe individ nu-l intereseaza deloc optiunea electoratului la alegeri si va face cum crede el de cuviinta !

 11. 11 berescu dan martie 21, 2012 la 6:06 am

  totul se plateste in viata!o stiu din proprie experienta.va plati si cel vinovat !

 12. 12 CETATEANUL DECIS martie 21, 2012 la 6:20 am

  DA ! Si stiu ca va uimeste acest raspuns. Un om politic cum nu s-a mai intalnit pana astazi. Nici dumneavoastra, d.le Nastase si niciun alt om politic, parerea mea, nu poate fi frecventabil ca Traian Basescu. Un om politic cu o abilitate extraordinara de a se feri chiar si de propriile minciuni. De fapt cu indiferenta, mai exact si nu cu abilitate. Dupa cum se poate observa si din declaratiile oamenilor politici din partidele aflate la guvernare, Traian Basescu mai este frecventabil pentru cativa fideli. Imi doresc sa ajungem in momentul in care, Traian Basescu va fi frecventabil, de 2 ori pe luna(1 data pe luna,cu pachet). In incheiere, as dori sa fac un apel catre unii cititori ai acestui blog, sau daca nu, chiar la dumneavoastra, daca ma puteti ajuta cu niste bancnote USD din 2015. Sunt un mare colectionar de bancnote netiparite si am o intreaga colectie, dar nu pot s-o arat nimanui. Colectia, menta etc. Platesc bine, chiar si cu un sperjur. Poate ma ajuta chiar frecventabilul Traian Basescu cu niste bancnote EURO, tiparite in Romania, in 2020? Acum am inteles de fapt ca dvs., d.le Nastase, sunteti omul care a condus din umbra America si implicit, trezoreria americana, ca sa nu mai vorbesc de intreaga lume. Pe Obama l-ati creat doar in ciuda lui Vanghelie, nu? Dar cu turnurile gemene, ce-ati avut? Cutia Pandorei doar ce s-a deschis, dar noroc cu unii jurnalisti care nu stiu sa citeasca printre serii si o sa vedeti ca usor, usor, sunteti vinovat pentru tot ce s-a intamplat pe planeta. Traian Basescu nu mai este frecventabil de multa vreme, dar se mai joaca cu, din ce in ce mai putinele piese negre, ramase pe o tabla de sah, unde albul muta si castiga, fara a avea nici macar Regina. Am specificat culorile pentru daltonistii fanatici ai presedintelui care nu vad decat roz.

 13. 13 MCV martie 21, 2012 la 9:05 am

  referitor la tema recurenta a sacrificiului ritualic(despre care am scris pe blog si la care onorata gasda a facut referire chiar ieri), propun o ipotesa de lucru: ce ne-ar opri sa suspectam o intelegere „tacita” intre dvs. si acusare(aka Basescu via DNA-Morar) :

  Comisia Europeana primeste „sange” – 2 condamnari la cel mai inalt nivel cu executare la completul de 3 – , raportul din vara va fi „positiv” ptr a satisface cerintele Olandei pe Schengen, iar decisia va fi intoarsa, ulterior – convenabil in condamnare cu suspendare, sa spunem – la completul de 5(7) al ICCJ

  sacrificiul ar ramane nu doar ritualic ci si simbolic

 14. 14 ZOE, fii barbata ! martie 21, 2012 la 9:22 am

  Louis XIV : L’ Etat c’est Moi !
  BaSECU : Statul sânt Io !
  Da, este frecventabil tot la fel cum si Satana este frecventabila de catre satanisti. Si Necuratul are adeptii sai si nu trebuie sa-l subestimam dar
  trebuie sa luptam împotriva lui cu toate fortele !

 15. 15 ZOE, fii barbata ! martie 21, 2012 la 10:40 am

  @ Cei patru erau trei, Luca si Matei, alias „muschetari” de Ferentari :

  Vedeti ca a început basescu înscrierile la Scoala de Politicieni Traian Ba, pe usa sta scris: AICI SUNT ANII DUMNEAVOASTRA ,duceti-va repede sa va înscrieti, sa nu ramâneti pe dinafara tocmai voi – cu cât aveti IQ-ul mai mic, cu atât mai multe sanse de a intra aveti. Deci, dati navala, sa nu v-o ia altii înainte !

 16. 16 Marcus martie 21, 2012 la 11:16 am

  Da Halatu’, Halatu’ Cat Costa?

  Bolnavii rau de tot la cap, mai precis nebunii, cand sunt in criza umbla din spital in spital sa-si gaseasca de leac. Nubunu’ nostru din capul statului, la apogeul crizelor, umbla din televiziune in televiziune si daca pana acum mai stranea o lacrima de compasiune si intelegere de la fanaticii pupinbasisti, de la o vreme insa ,singurul care de voie de nevoie se mai lasa convins, constient fiind de elucubratiile basescului, este nanoganditoru’ gagestean, peltic si santajabil de la beunuteve, Cristoiu Ion, care joaca tanganica cum ii canta chiombu. Pana si la televiziunea nationala, de cand tovarasa capitan de securitate Rodica Culcer, nu-l mai intervieveaza pe Anticrist se mai gaseste cate-o fatuca de sa-i puna intrebari stanjenitoare.
  Atunci cand nu este in criza, nebunu sta cuminte la Cotroceni, afara poate sa fie cataclismu’ cataclismelor, inundatia inundatiilor, el nu iese nici mort in public ci, retras in biblioteca, citeste si invata Noile Coduri Penal si Civil, pentru a le putea promulga in cunostinta de cauza.
  Cand insa il apuca pandaliile e de rau. Il ia necuratu’ de mana si-l duce tipa-tipa pe carare pe la toate televiziunile si radiourile supuse maroseniei sale, unde omu’ se apuca si da recital de cucubate in prima auditie care mai de care de rasul curcilor aviar gripate (sac!).
  Nu-i merge din prima labeunuteve da fuguta la tevereu unde, iar se descarca sulfuros-fasait in speranta ca mutand nasu’ compatriotilor din loc, astia nauciti de miros nu mai sunt atenti la marea tradare nationala pe care aceast tradator de neam si tara o pune la cale in complicitate cu FMI si in general finanta mondiala pentru a privatiza chipurile, in realitate a da pe nimicuta, ce a mai ramas din zestrea la care un popor intreg a muncit pe ruptelea cu mic cu mare, in regimul comunist, mai manati de la spate, mai din convingere, supusi la fel si fel de privatiuni si umiliri de Ceausescu, zestre ale carei usoare dar extrem de valoroase urme vor umfla de acum incolo conturile si asa nesimtit de grase ale capitalului strain caruia aceasta tara i-a fost data de pomana si intru imbogatirea unor mizerabili ca Basescu si gasca sa de derbedei penali.
  Iata ce ni se pregateste in spatele acestor aparitii de tot circul ale lui chiombila pe post de ceata artificiala si atac cu gaze lacrimogene pe la televiziunile romanilor mai private, mai de stat:
  Calendarul listarilor pe bursa a pachetelor de actiuni ale societatilor din portofoliul Ministerului Economiei. Date limita – aprilie, iunie, octombrie, decembrie:
  • OMV Petrom- Oferta Publica Secundara de vanzare de actiuni pentru un pachet de 9,84% pana la finele anului 2012
  • Transelectrica – Oferta Publica Secundara de vanzare de actiuni pentru un pachet de 15% pana la finele lunii aprilie 2012
  • Transgaz – Oferta Publica Secundara de vanzare de actiuni pentru un pachet de 15% pana la finele lunii aprilie 2012;
  • Romgaz – Oferta Publica Secundara de vanzare de actiuni pentru un pachet de 15% pana la finele lunii iunie 2012;
  • Nuclearelectrica- Oferta Publica Primara (IPO) in vederea majorarii de capital cu 10% in cursul anului 2012
  • Hidroelectrica- Oferta Publica Primara (IPO) in vederea majorarii de capital cu 10% pana la sfarsitul lunii octombrie 2012.
  Calendarul vanzarii pachetelor majoritare ale societatilor din portofoliul Ministerului Economiei:
  • Oltchim S.A: vanzarea actiunilor publice catre un investitor strategic in prima parte a anului 2012
  • CUPRU MIN: privatizare itegrala in prima parte a anului 2012
  • Electrica Serv: privatizare majoritara a tuturor companiilor regionale in curs de infiintare pana la finele anului 2012
  • Electrica Furnizare: privatizare majoritara pana la finele lunii octombrie 2012
  • Electrocentrale Bucuresti: privatizare majoritara pana la finele anului 2012
  • Complexul Energetic Oltenia: privatizare majoritara pana la finele anului 2012
  • Complexul Energetic Hunedoara: privatizare majoritara pana la finele anului 2012
  Din lista respectiva se poate vedea ca nebunu’ nu da doi bani pe unitati strategice ale Romaniei, hotarat sa instraineze tot ce misca cu folos in aceasta tara, actiune pe care romanii o vor resimiti in blidurile goale pe care le vor avea de decor pe mese de trei ori pe zi.
  Ceea ce este rau in toata afacerea consta in faptul ca nici nu poate fi oprita aceasta actiune vadita de tradare si vindere a tarii en-detail finantei mondiale pe preturi de nimic, “fortati” fiind de imprumuturile fara cap facute la FMI si alte institutiii financiar bancare, imprumutruri duse pe apa sambetei, din care romanii s-au ales cu telegondolele si piscinele Udresei.
  Cam asta ne-a pregatit nebunu in goana lui din televiziune in televiziune pentru a afla :”da’ halatu’, halatu’ cat costa?”

 17. 17 ecaterina barb martie 21, 2012 la 11:33 am

  ar trebui sa cerem socoteala celor vinovati!
  mi-ar place sa cred ca intr-o zi,o sa avem forta, sa scapam de nedreptatea care guverneaza azi1
  pot sa spun ca urasc pdl-ul in frunte cu basescu din toata inima mea.
  ne mint , ne injosesc iar noua care suntem plecati la munca afara parca ne-au inchis toate drumurile de a ne intoarce acasa.

 18. 18 d'Artagnan martie 21, 2012 la 12:49 pm

  Dacă mişcarea cu MRU zic eu că a fost inspirată, teatrul nominalizării lui Ponta s-a dovedit şi absurd şi de prost gust.
  Procentajul de rateuri a început să crească : dezbaterea în direct cu Arafat, jignirea Regelui, falsa nominalizare a lui Ponta, eu aş pune aici şi „instigarea” la creşterea de salarii în sectorul de stat ( pentru că-şi pierde electoratul de dreapta iar pe ceilalţi nu-i înduioşează)…dului Preşedinte a început să i se tocească instinctul de animal politic.
  În partida ce se joacă cu ocazia alegerilor PDLul are cărţi proaste şi Băsescu mai joacă, în disperare de cauză, şi la cacealma.

  Cât despre frecventabilitatea internaţională, chiar şi aici se discuta că este strâns legată de interese economice şi nu de simpatii personale.
  Totuşi, nu m-am lămurit de ce spune lumea că este aşa detestat Băsescu în exterior: mănâncă la dineurile oficiale cu mâna, trage gaze când are întâlniri oficiale, gârâie la masă, se îmbată pe la recepţii, ce-l face totuşi aşa nefrecventabil?
  Că engleza lui e mai bună decât cea a dlui Iliescu iar faţă de cea a dlui Antonescu, viitorul Preşedinte, pare studiată la Oxford.
  Dul Antonescu va vorbi prin semne şi asta îl va face probabil foarte simpatic şi frecventabil.

 19. 19 ZOE, fii barbata ! martie 21, 2012 la 1:07 pm

  @Marcus,

  Exceptional comentariu ! Un singur lucru am de adaugat : când sta el sedat la Cotro, îl mai citeste si pe Patapievici, nascut din tata ucrainian ( desi ai zice ca l-a facut însusi Mengele) si care împrastie otrava nazista pe pamânt românesc. Acest specimen nesabuit care denigreaza si umileste poporul român atacând în scrierile sale nu numai fibra dar si valorile nationale românesti. Omul care îl desfiinteaza pe Luceafarul poeziei românesti, pe Poetul Nepereche al neamultul nostru, tradus în toate limbile pamântului ! De astfel de oameni este înconjurat nebunul satului si atunci
  de ce sa ne mai miram ca nu afla niciodata cât costa halatul !

  Kisses for you !

 20. 20 Vasile, martie 21, 2012 la 1:18 pm

  George Serban spune ,printre altele, ca de la prostituate pe care ar fi trebuit sa le plateasca la…….nu prea sunt de acord , de cele mai multe ori Traian nu plateste si ma refer la toate ipostazele, casele,femeile sau prostituatele..

  Se vorbeste mult , si probabil pe drept despre manaria facuta de DNA prin folosirea unor acuze acum dovedite ca fiind false.

  Eu insa in locul domnului Nastase as face o plangere penala impotriva procurorului de caz si in general impotriva DNAului , solicitind sursa de unde aceasta institutie a putut introduce in justitie bani negri , pentru ca acum este clar ca daca banii au fost emisi de trezoreria USA dupa 2005 inseamna ca procuratura i-a primit la negru , fara acte pentru ai folosii impotriva adversarilor politici!
  Si aici era foarte simplu , ii baga ca mita la Nastase si ii returna „sponsorului”!

 21. 21 ZOE, fii barbata ! martie 21, 2012 la 1:34 pm

  @ecaterina barb,

  Stiu, durerea e si mai mare când, departe fiind, simti ca nu poti sa ajuti cu nimic desi îti doresti din tot sufletul sa o faci.Totusi în acest an, voi cei care traiti departe de tara, aveti, pot sa spun fara teama de a exagera, o misiune istorica si eroica în acelasi timp, de a taia raul care apasa peste tara noastra si peste cei dragi voua.
  Mergeti cât mai multi la VOT, organizati-va si convingeti cât mai multi români, sa voteze împotriva PDL ! Cu cât veti merge mai multi la vot, cu atât sansele lor de a fura alegerile vor fi mai mici, gânditi-va la asta si chiar
  daca ar fi sa pierdeti o zi de munca sau doua, chiar daca drumul pâna la locul unde se voteaza e lung, faceti asta pentru voi si familiile voastre !
  Tara asta, dintr-o gradina minunata a ajuns o Vale a Plângerii, no o lasati sa se piarda. Dumnezeu sa va aiba în paza Lui !
  Te sarut si îti doresc numai bine !

 22. 22 ZOE, fii barbata ! martie 21, 2012 la 1:49 pm

  @ideisiidei,

  Tu citezi dintr-un roman stiintifico-fantastic, sau e produtie proprie ?!
  Mi-e mila de voi, PDLacheistilor !

 23. 23 M.Voicu martie 21, 2012 la 1:50 pm

  Astãzi, media citeazã: ”Bãtrânul satului a devenit ramolitu’ satului”; Nicolicea, chiar dacã prin asta a fãcut o declaraţie politicã, a încãlcat Constituţia – şi la asta nu existã imunitate

 24. 24 radu c martie 21, 2012 la 1:57 pm

  Domnule Nastase,
  Cuvantul dat,onoare,incredere,gesturi care nu se fac,exista limite la orice, sunt chestiuni care sunt valabile in cazul oamenilor neereodati. Sigur cu eleganta care va caracterizeaza ati spus erodat. Eu cred ca e ceva genetic. Cat despre ce vedeti in ochii acestui personaj, eu nu pot decat sa va felicit, deoarece eu nu vad nimic,nimic

 25. 25 ZOE, fii barbata ! martie 21, 2012 la 2:08 pm

  @Adrian B.

  Conform statisticilor Bancii Mondiale, românii platesc 540 de taxe în România !
  Ai facut o descriere a României atât de fidela înât nu pot decât sa te felicit !
  Cu un singur lucru nu sunt de acord, sa-ti fie mila de basescu, nici macar în gluma. Ar însemna sa-ti fie mila de Dracu !
  Oricum ziua after basescu va veni.

 26. 27 Ghita Bizonu' martie 21, 2012 la 2:51 pm

  Tot despre al; nost Portuar Nationale ce se lauda ca el promoveaza femeile (ma rog atunci cand nu confisca telefoanele tigancilor i******te si gresive sau nu trimite pasaricile pe centura in virtutea Inaltelor Sale Indatoriri pestinentiale)
  Promoveaza. Lasand la o parte EBA si Ancutza care sunt fetele lu tatutza el a promovat Udre si Berte . Adica persoane „dotate” de un anume fel …
  Insa cand a fost vorab de femei puternice care puteau insemna ceva prin ele insele ? Nu zic cazul Norica Nicolai (mama ce talpa i-a pus!!) da’ ia sa zicem Mona Musca. Absolut „intamplator” a fost „desconspirata”. Si s-a duus !!! Insa Mona Musca era o prezenta politica : cariera profesionala (nu de varf insa suficienta), cariera politica… putea oricand sa fie propusa ptr functii mari, sa fie cap de lista samd. Pai aici e cioaca – o fi fost ea fideluta lu Traian INSA nu depindea de Comandant. Asa ca i -au smuls aripile! Si de unde MM prima putea fi un cartindat valabil azi … nu e !
  Si mai de curand Monica Macovei. Si-a facut un nume si renume cu reforma in(Justitiei), devenise un nume (doar constat). Ma rog egreu de zis cine se servea de cine (MM secunda de Base sau base de ea?) Incepusera unii sa o vaza prin posturi mai mari , sa prosteze altii ca ar putea sa catindeze la presedentie. In plus ea vorbea cam mult si flueira in biserica PDL . Asa ca au lustrat-o!
  Asta e tot cloul : el; promoveaza femeile dar numa alea care au nevoie de promovare. Daca se descurca singure le da la gioale!

 27. 28 Marcus martie 21, 2012 la 3:17 pm

  @Dartaniane (chiar pe post de nick folosirea numelui celebrului personaj de catre niste neica-nimeni ca voi mi se pare o blasfemie cu adresa la literatura clasica franceza si la maestri ei 🙂 ;
  spui referindu-te la Satana: „Că engleza lui e mai bună decât cea a dlui Iliescu iar faţă de cea a dlui Antonescu, viitorul Preşedinte, pare studiată la Oxford.
  Dul Antonescu va vorbi prin semne şi asta îl va face probabil foarte simpatic şi frecventabil.”
  1) in ciuda faptului ca d-l Iliescu a invatat engleza foarte tarziu si ca o pronunta cu un accent neaos romanesc 🙂 , este totusi o engleza inteligibila, fara a crea confuzii majore, pentru orice vorbitor al acestei limbi de pe Terra. Chiombu, in schimb, lasand la o parte accentul de engleza de bazar arabesc pe care si l-a format probabil pe cand facea bisnita cu material supra-elastic ( cerandu-i vanzatorului arab sa-i schimbe marfa pe modelul „zis model, altro colore), face confuzii grave de exprimare care la nivelul discursului unui sef de stat pot genera chiar incidente diplomatice internationale (vezi cand a pronuntat „avioane” -pleins- pe care ar fi trebuit sa le dam ucrainienilor in loc de „planuri” -plens- etc.), asta ca sa nu pomenim nimic de rizibilul de-a dreptul grotesc de macelarire a frumoasei limbi engleze prin folosirea unor constructii gen Sulaina Cenal, Pailats Market, The Esec etc.
  2) domnul Crin Antonescu a declarat ca nu cunoaste limba engleza, ceea ce inseamna ca atunci cand va discuta cu vorbitori de aceasta limba va folosi un translator, ceea ce fac foarte multi oameni de stat in situatii similare, atunci cand situatia o impune, fara a fi nimic reprobabil sau blamabil in acest lucru, ba dimpotriva: decat sa gafezi ca tampitul de Basescu,. cu nonsalanta imbecilului, este de preferat sa te folosesti de mijloacele uzuale si recomandate in astfel de cazuri.
  3) cat despre cum ragaie, partaie, scuipa sau musca direct din paine chiombu la o masa oficiala nu prea avem de unde sti atata timp cat nu-l invita nimeni, in afara de regi gen Cioaba-da’ aici nu se pune-, iar el la randul lui o are invitata la masa doar pe Elena Udrea- si iar nu se pune ca-i vorba de intimitate-.
  in rest sa fii sanatos la devla
  marcus

 28. 29 Marcus martie 21, 2012 la 3:19 pm

  @Zoe, fii barbata : il citeste pe dracu pe patibular, pe asta doar il plateste. De citit se chinuie de vreo sase ani sa termine un capitol din Cartarescu 🙂 🙂 🙂
  kisses back
  sa fii iubita
  marcus

 29. 30 Narckotic martie 21, 2012 la 3:55 pm

  Din punctul meu de vedere Traian Basescu n-a fost frecventabil niciodata, nici macar atunci cand lumea spunea de el ca „e un om din popor”

 30. 31 Doru Coarna martie 21, 2012 la 4:35 pm

  @ Marcus,

  si de ce ma rog frumos, CSAT-ul nu-l atentioneaza pe seful sau direct si suprem despre aceasta atingeri aduse sigurantei nationale a Romaniei? Ma refer la privatizari.
  Aiurea, pdl nu are bani pt a cumpara voturile anul asta, asa ca se vinde… in 2009 au sarit aia cu 20 mld, fifty-fifty, pt realegere si pt bancile straine crizate.

  Deocamdata Basescu este perfect frecventabil de catre diavoli, dar cum acestia conteaza, el iese tot bine. Cand Romania va fi disparut, un alt Basescu se va construi in Ungaria, apoi treptat-treptat in Polonia, Cehia, etc., astfel ca in vreo 10-20 de ani tarile europene vor dispare dupa ce si-au vandut totul globalistilor, pt a-si asigura mancarea pe o zi. Pare exagerat, dar asta-i trendul. See Greece…

  Evident, populatiile isi vor vinde pamanturile -noi suntem programati pt 2012!- si vor trece la E-uri si OMG-uri. Adica aceste pamanturi vor deveni pashunile de pe care noi vom fi hraniti ca sa muncim la toate exploatarile alea ce vor fi atunci ale lor, agricultura, extractie, prelucrare primara si pastrarea sigurantei acestora, adica institutii de forta si coercitie. Tampeneala se asigura prin televiziuni.

  Turcia nu! De ce? Pai ea penetreaza de ani buni vestul prin imigratie, slabindu-l, deci cu rezultate exceptionale! Va plati si ea, dar mai apoi, adica dupa, si numai daca ar avea cu ce, ca nu are resurse naturale interesante acum, la finish de civilizatie.

  Trebuie deci sa fim constienti ca Basescu este perfect pozitionat si orientat in apocalipsa globalista, spre deosebire de adversarii sai, indiferent de calibru. Niste poeti talentati, altminteri.

  Deci nen’tu chiar pune pe taraba tara, in altro colore.

 31. 32 Radu martie 21, 2012 la 5:30 pm

  @Nastase

  Foarte bun articolul. Lucid si la obiect, fara Udrea sau Eba, aproape nelipsite din comentariile aparute aici. Sunt complet de acord ca nu poti inregistra o conversatie de care sa te folosesti mai tarziu, si in plus in mod trunchiat, pentru a discredita oamenii cu care ai stat de vorba.
  Conversatiile, cred ca trebuiau inregistrate. Stenograma trebuia facuta publica daca toti participantii erau de acord, sau pur si simplu trebuia lasata presa sa participe la consultari.
  Acuma daca tot am tras si eu cu urechea la o conversatie care se dorea privata vreau sa adaug un singur lucru: Victor Ponta trebuia sa aiba o reactie demna la a doua interventie a lui Basescu, cand afirma ca propunerea de PM a fost facuta doar in semi-bascalie. Trebuia sa puncteze imediat cu ceva de genul „Vom prelua guvernul dupa alegeri, cand se va contura o noua majoritate parlamentara, domnul …” cam la fel cum i-a raspuns Basescu lui Ponta cu privire la Vanghelie.

  Cum poate intotdeauna Basescu sa aiba o replica spontana si potrivita (ca de ex. cea data lui Ponta acum, sau cea data in dezbaterea televizata cu d-voastra in 2004 si adresata moderatorului care il cam lua peste picior) ? De ce nu a putut si Geoana in 2010 ca mai rau decat sa taca nu se putea ? La fel si Ponta, ma tem ca stenograma asta arata ca nu este inca pregatit confruntarilor politice de anvergura. Nu e vorba ca ar arata ca Geoana sau Ponta ar ascunde ceva. Nu aici se pierd punctele. Arata ca si Geoana si Ponta nu au suficienta siguranta de sine si asta este foarte daunator candidatilor la functia de PM sau presedinte.

 32. 33 Ghita Bizonu' martie 21, 2012 la 5:34 pm

  Ete na ca un sef de stat nu vorbeste bine engleza!
  Decat sa se faca de ras cu o engleza de balta mai bine are un translator care vorbeste o engleza impecabila! Adica are gust ptr alegerea personalului ..
  Saracu Tufis 2 insa nu avea aceasta posibilitate – mai tineti minte gluma ca negleza este a 2a limba pe care o vorbea ?!

 33. 34 Bibliotecaru martie 21, 2012 la 6:07 pm

  @ Adrian Năstase

  Nu pot să judec dacă domnul Băsescu este sau nu „frecventabil”, cu siguranţă însă că este încă „frecvent abil”.

 34. 35 Radu martie 21, 2012 la 9:04 pm

  @Bibliotecaru’

  Eu sunt de acord cu d’Artagnan in sensul ca o fi frecvent abil, dar nu de data asta. O sa-i iasa pe nas recenta abilitate. Iti amintesti cand a fost ultima oara abil si si-a amintit de un biletel care reprezenta deasemeni o conversatie privata ? Este exact momentul din care popularitatea lui a inceput sa scada. Tot asa, a fost in breaking news cateva zile dupa care oamenii au inteles ca nu tii biletelul la pastrare ca „sa-l dai la Razboiul” daca esti un om corect. Eu numesc asta abilitate a la Dandanache si sa vezi ce mult o sa aiba de castigat din abilitatea asta !

 35. 36 Matsys martie 21, 2012 la 9:15 pm

  Traian Basescu frecventabil? niciodata

 36. 37 epolitikon martie 21, 2012 la 9:32 pm

  @AN
  Totusi, de ce a negat Ponta faptul ca i s-a propus (fie si la misto) postul de premier la intalnirea cu basescu?
  Nu putea sa raspunda, „da, basescu mi-a propus postul de premier insa nu s-a pus nicio secunda problema ca asa ceva ar fi posibil in acest moment”?

  N-am inteles ce ar fi avut de Ponta de pierdut daca admitea din prima secunda ca, fie si la misto, basescu l-a intrebat daca nu vrea sa fie premier?

 37. 38 Anonim martie 21, 2012 la 10:00 pm

  PSD si PDL sint frecventabile?

 38. 39 isabel_allende martie 21, 2012 la 11:11 pm

  1. Take a look here : http://www.lefigaro.fr/actualite-france/2012/03/21/01016-20120321ARTFIG00314-toulouse-le-raid-intervient-un-policier-blesse.php

  De asta noapte de la trei dimineata, politia „negociaza” cu autorul prezumat al atentatelor, pe care il cheama ca pe profet si ar fi membru al unui club select condus candva de un domn osama. Nu mai exista campanie electorala in hexagon -nici candidati, evident-toata Franta e cu ochii pe televizoare, editii speciale, etc.

  Pot sa imi dau si un premiu (la aceasta ora, un cappuccino ca sa ma tina treaza, sa vad cand il vor „prinde”) : am gresit doar in ceea ce priveste timingul (am spus ca il vor prinde intre cele doua tururi): apoi am realizat de fapt ca cineva avea nevoie (who? :)) ) sa securizeze voturile de extrema dreapta inainte de turul intai, si sa isi largeasca astfel bazinul electorla, caci cercetarile aratau ca maxim 40 la suta din acest tip de eletorat ar fi votat in turul doi cu candidatul UMP. In timp ce Hollande ar lua mult mai mult de la Melenchon (70-80 la suta) si Bayrou (peste 50 la suta; plus ca votantii Evei Joly.
  Insa si intre cele doua tururi va fi interesant, foarte interesant-la fel de interesant cum va fi in campania dintr-o tara numita Romania (feelingul -in Hexagon unii il numesc „douance”-asa imi spune:)) ).

  2. Cine a scris acest comunicat?
  http://www.pesurse.ro/#/2012/3/21/victor-ponta–psd-deplnge-recrudescena-sentimentel/
  Sultanescu? Ponta l-a citit?
  Inteleg nevoia de a re-asigura anumite idei, dar in genul acesta de reactie cele doua lucruri nu trebuie amestecate: condoleante+ mesaj de simpatie /versus adeziunea partidulu la concluziile raportului comisiei prezidentiale.
  Macar atata lucru ar (fi) trebui(t) stiut.

 39. 40 isabel_allende martie 21, 2012 la 11:22 pm

  I’m back :

  @Dle Nastase,

  Referitor la intrebarea „Mai este TB frecventabil ?”. Mult, mult mai important decat raspunsul, care este evident, mi se pare intrebarea-si raspunsurile care decurg din ea-: CUM A FOST POSIBIL SA SE AJUNGA PANA AICI ?

  Insa, daca ea ar fi pusa la modul serios si cu onestitate, ar trebui sa se vorbeasca despre:
  -lipsa valorilor (in sensul de personalitati, dar si a valorilor morale)
  -tradari
  -politicieni captivi (ai unor diverse grupuri de interese, ai scheletilor de prin dulapuri, ai „structurilor”, etc) si deci santajabili
  -incapacitatea multor politicieni de a se ridica deasupra ideii „cum sa fac sa acumulez cat mai multi, multi, multi bani ” (intr-o pornire pur atavica, pt ca daca un procentaj din banii respectivi ar merge catre fundatii, opere de arta/caritate, ar mai reduce din „naturelul” animalic).
  -si asa mai departe….

  Eu aceasta intrebare as dori sa aud, cat mai des pusa.

 40. 41 Maximmouse martie 22, 2012 la 12:22 am

  Fratilooor!

  Boldea este deja pe veranda cu tender si beau un a mica si ” se rad” de noi! 🙂 🙂 🙂 AH! BASE POATE! 🙂 🙂 🙂

 41. 42 Bibliotecaru martie 22, 2012 la 1:50 am

  @ Radu

  Abilitatea domnul Băsescu este următoarea.

  1. Construieşte o bulă mediatică care se umflă şi se umflă…
  2. Lumea îl înjură nesfârşit, televiziunile spun toate… vai ce gafă!
  3. În momentul când „se coace” şi nimeni nu mai umflă bula, drept care se dezumflă pentru că vin alte evenimente din urmă, preşedintele vorbeşte iar la telefon şi cu ajutorul bulei dezumflate loveşte în cu totul altă direcţie decât se aşteaptă cineva.

  Exemplu clasic a fost cazul domnului Boc ca premier. La început a fost moţiunea de cenzură şi domnul Boc a primit o lovitură. PSD-PNL a exultat, VICTORIE!, altele la fel… Domnul Băsescu a început să desemneze tot felul de candidaţi, PDL-ul îi lăuda neîncetat, „opoziţia” striga „doar Johannis!”, altele la fel… nici nu au ştiut ce i-a lovit când domnul Boc a revenit. S-au văzut cu postul de „preşedinte sigur”, postul de premier irosit… Victoria moţiunii de cenzură a fost de scurtă durată, cât „să pui” de o mică instabilitate politică şi un show prelungit la TV.

  Domnul Băsescu a vrut ca această discuţie să izbucnească, este evident că nu vorbim aici despre o gafă… Această „indiscreţie” a avut un rost şi acesta încă nu e bănuit de nimeni până acum. Faptul că domnul Ponta a spus că nu a primit nici o propunere şi s-a iscat acea penibilă contrazicere… este ceva secundar, pentru că domnul Băsescu nu avea cum să ştie care este reacţia (deşi sunt convins că făcea practic din plan). Este evident că rolul „indiscreţiei” încă nu s-a terminat, aşteptaţi două săptămâni, poate trei, poate un pic mai mult, pentru că momentul trebuie să fie destul de aproape de alegerile locale… şi veţi vedea unde va duce. Este foarte probabil, din câte s-a întâmplat până acum, ca rezultatul să fie „o strâmbă imensă” între domnii Ponta şi Antonescu şi între PSD-PNL.

 42. 43 Observator martie 22, 2012 la 7:19 am

  Frecventabil? A fost vreodată?

 43. 44 ZOE, fii barbata ! martie 22, 2012 la 8:20 am

  @Maximmouse,

  Cel mai mult m-a distrat când am auzit ca a fost vazut la Stambul !
  Cum adica ? Înseamna ca Boldea avea trena dupa el, care îl îm-Boldea
  sa mearga mai departe catre alte zari de soare pline, unde nu exista extradare. Vorba lui Nicolicea ( pe care de altfel nu-l suport dar a fost spiritual aseara) a luat drumul Elodiei ! Mâine/ poimâine aflam ca e Rege prin vreun stat african si i-se închina un trib întreg la picioare.
  Trebuie sa recunoastem ca au fost fâsneti baietii, s-au miscat repede, scapând astfel pedeleaua de cine stie câte desvaluiri compromitatoare,
  pentru ca Boldea, era pregatit sa „dea multe din casa” !
  PS. Ai vazut ce bine seamana Boldea cu baciul ungurean ? hahaha !

  Have a lovely day,
  Kisses !

 44. 45 ZOE, fii barbata ! martie 22, 2012 la 8:34 am

  @Marcus,

  Dar nici cu Cartarescu nu mi-e rusine. Îi începi cartea ca tânar imberb si o termini când esti mos cu barba alba !
  Cred ca suntem unici în lume, o tara de circ cu clovni si saltimbanci, unde minciuna sta cu regele la masa. Halal sa ne fie !

  Sa fii iubit, ca meriti !
  Kisses

 45. 46 ZOE, fii barbata ! martie 22, 2012 la 8:36 am

  Erata,
  la comment pentru Maxim…
  „dezvaluiri”
  cu scuzele de rigoare !

 46. 47 Doru Coarna martie 22, 2012 la 8:51 am

  @ Radu, Bibliotecarul,

  degeaba cautati ratiuni sau algoritmi in comportamentul lui Sarsaila, nu le veti gasi.

  Trebuie doar inteles ca el 1) joaca la inspiratie, si cand asta nu se confirma devine cacealma, ceea ce surprinde intotdeauna adversarii ,(apropo, putina lume stie ca e mare pokerist) si 2) el este om de scandal, pana la limita la care scandalul iscat de el nu-l atinge si pe el sau familia, ceea ce iar debusoleaza adversarii care au, totusi, niste cutume morale sau macar de comportament.

  Abilitatea lui si a serviciilor consta in a acoperi prompt, ori de cate ori actiunile sau spusele prezidentiale derapeaza neconvenabil, cu noi teme cat mai populare, cat mai largi, cat mai coagulante in jurul puterii.

  Iata o istorie: frate-sau ii promite la tv in direct o groapa unui ziarist, presa face scandal dar descopera si niste trafic cu vechi furnituri militare, imediat insa se fura armele de la Ciorogarla, presa sare la gatul armatei, el schimba convenabil niste generali, scandalul creste dar… un moldovean care ar fi trebuit sa fie in puscarie jefuieste o casa de schimb la Brasov, mor unul sau doi, moldoveanul nu-i de gasit, face parte din spionajul rusesc, ba moldovenesc, ba e gasit dar are glaucom si-l doare… trec niste zile si gata, s-a uitat de trafic si jigniri.
  Asta-i regula, ori de cate ori gafeaza, si o face constant, sistemul imediat inventeaza ceva care apoi, prin presa aservita prin acoperitii sistemului, nu mai pridideste in a intoarce noua problema pe toate fetele, pana cand gafa s-a stins suficient. iar daca nu se stinge, atunci se propun altele, in cascada.

  Esenta e ca in acest timp ei fura in continuare, strangand astfel resurse ca sa satisfaca clientela, sistemul, si in primul rand pe ei insisi.

  Tehnica asta s-a incercat si la extern, dar n-a mers si a devenit nefrecventabil de catre liderii normali de tari. Jefuitorii insa au covor rosu in Romania, asternut tot de el si de sistem.

 47. 48 Bibicu martie 22, 2012 la 8:52 am

  FĂURITORUL ISTORIEI

  La istorie Radu neam să treacă de nouă, cu toată silinţa. Compensează însă la caricatură, unde Popas cu siguranţă n-ar rămâne indiferent. La un control de rutină, tataie i-a descoperit în cartea de istorie pe un format A5 o caricatură a lui Traian Băsescu sub formă de mădular tatuat cu o ancoră şi BIRUINŢA, iar la bază cu două nuci costelive inegale, botezate : una cu Emil Boc iar alta MeReU ; politca nu are vârstă.
  Aceeaşi carte cu pricina aflată pe banca I-a de la uşă, luată în mână instinctul de mai vârstnicul prof, îşi dezvăluie opera. Profesorul de istorie îi şopteşte :
  – Nu-i era locul în cartea de anatomie, mai bine ?
  – Aşa va rămâne, în istorie, domnule. Vă rog să mă iertaţi !
  Clopoţelul sună. Cartea este băgată cu grijă în rucsac de către făuritorul istoriei…
  De la o vreme Radu ia numai 10 la istorie !

 48. 49 ZOE, fii barbata ! martie 22, 2012 la 8:55 am

  @Ghita Bizonu,

  Îmi pare rau de Mona Musca, ea a cazut ca musca în lapte ! Numai cine nu a prins vremurile de trista amintire nu stie sau nu poate întelege ca în contextul respectiv, cine venea în contact cu strainii, trebuia sa dea cu subsemnatul la SECU. Sa nu crezi ca numai Mona a trebuit sa faca asta, ci toti cei care lucrau cu studenti straini. Dar asta nu înseamna ca era turnatoare, pacat de ea, pentru ca este o persoana decenta si demna – s-a retras si a lasat serparia, ridicându-se astfel deasupra mizeriei politice !
  Iar adevaratii turnatori au ramas în troaca nestingheriti.

 49. 50 Ghita Bizonu' martie 22, 2012 la 11:14 am

  ZOE, fii barbata !

  nu imi pasa de Musca. A facut 2 prostii:
  1)s-a agitat prea tare cu lustratia samd … Eu am explicat de multe ori ca era obligartie legalas a dai „note de convorbire” si ca ar fi greu de zis ca astea sunt „colaborari” . Eu nu am dat si am nuantat pozitia celor care au dat. Ea a dat si a cerut pedespe exemplare
  2)a negat cu prea multa inversunare .

  Cine face prea mult caz de morala ar trebui sa stie ca trebuie sa fie fara de pata

 50. 51 Anonim martie 22, 2012 la 11:15 am

  Basescu nu e frecventabil pentru ca e mason si e o problema daca majoritatea parlamentarilor sint masoni.

 51. 52 M.M. martie 22, 2012 la 1:08 pm

  Domnule Prim-Ministru,Domnule Presedinte al Consiliului National al PSD,sunt unul din milioanele de oameni care va stimeaza si apreciaza. Sunt un om trecut prin viata cu bune si cu greutati,am 7o de ani,dar niciodata nu mi-a fost dat sa vad un asemenea Presedinte ca dl. Basescu ! Dumnezeu sa-l ierte,cat a fost pe pamant numai rele a facut ! Pentru poporul roman nu a facut nimic bun! Alte comentarii sunt de prisos. Fiind in Postul Sfintelor Pasti,noi botosanenii,va dorim sa reusiti sa treceti mai usor prin iuresul de acuzatii ale unor dusmani,demonstrandu-le realitatea. Va doresc PASTI FERICIT ! Cu prietenie, Mircea.

 52. 53 ZOE, fii barbata ! martie 22, 2012 la 3:15 pm

  @Ghita Bizonu,

  Nu ai tu de unde sa stii ce a dat Mona Musca sau ce n-a dat !
  Nu stiu ce pedepse a cerut ea si în general ar trebui sa fii mai explicit,
  asta daca vrei sa înteleaga si lumea ce vrei sa spui. Daca nu, nu !

 53. 54 ZOE, fii barbata ! martie 22, 2012 la 3:18 pm

  @M.M.

  Mai nene, cum adica „sa-l ierte, cât a fost pe pamânt numai rau a facut”
  pai ce a plecat de pe pamânt ?!

 54. 55 Radu martie 22, 2012 la 4:04 pm

  @Bibliotecaru

  Dimpotriva, eu cred ca este o gafa de proportii. Basescu a aratat din nou ca are siguranta de sine dar nu are caracter. Ponta, din contra, a demonstrat ca nu are siguranta de sine. Pe cand un om politic cu caracter care sa fie si sigur de sine ? Sa fie clar: nu vrem nici blegi, nici oameni manipulabili, nic manipulatori si nici santajisti.

 55. 56 Marcus martie 22, 2012 la 4:40 pm

  @Doru: Fiindca CSAT este Basescu 🙂 🙂 🙂 🙂 ?
  sa fii iubit
  marcus

 56. 57 d'Artagnan martie 22, 2012 la 4:57 pm

  Anonim

  Cred că baţi câmpii cu graţie. Băsescu nu e mason. N-are faţă.
  Dar l-ai întrebat pe domnul Năstase dacă e?

  Apropo, în afară de faptul că masonii omoară şi mănâncă copiii, violează femeile şi-ţi fură ţie banii, altceva mai ştii?

 57. 58 sirghi viorel martie 22, 2012 la 5:09 pm

  cum doamne iartama sa poti judeca drept cind cel care judeca a facut parte din cei cara au facut rechizitoriul asta nu mai ieste drepatate .
  mare pacat cind se va termina cu aceasta mascatada publica noi ca natiune suntem in noiroi si ne place sa spunem ca ieste bine suntem de rasul curcilor

 58. 59 Maximmouse martie 22, 2012 la 7:56 pm

  @ Zoe, fii barbata!

  Ma tem ca Biblio are dreptate…nici nu ne dam seama care este miza si a acestui caz boldea…

  Nimic din ceea ce face satanail nu este degeaba!

  Incercand sa-mi dau seama ce ar putea fi, m-am suit in avion si am privit asa, mai de sus toata tarasenia asta cu boldea…Daca, ceea ce am vazut este adevarat, atunci cred ca este facuta sa creeze premizele unei arestari de-a valma a deputatilor si senatorilor opozitiei, pe curand.De asemenea, mi-am pus si problema , tot intr-o larga perspectiva , ca acest dosar ar putea fi o monstruasa facatura a parchetului. Ceea ce apare clar este ca boborul, NU TREBUIE SA MAI AIBA INCREDERE IN ACEASTA INSTITUTIE! Pai, hai sa vedem , in viitor , cine VA TREBUI SA BATA POTECA LA PARCHET? Ghici ghicitoarea mea?

  Sa inchei, nu cred ca am fost foarte clar, ceva, ceva , urmareste satanail cu showl asta cu boldea. Nu scapam din vedere si pe ghitenstain care a intrat si el degraba in hora …nu ti se pare DUBIOS? Ceva fierbe sub capac.

  Concluzia , cu care cred ca esti de acord, este :OPOZITIE FII DESTEAPTA!

 59. 60 Maximmouse martie 22, 2012 la 7:57 pm

  @ Zoe,

  Un p.s.

  Totusi musca a fost o scarba cu o leaca de staif si atat…:) 🙂 🙂

 60. 61 Maximmouse martie 22, 2012 la 7:59 pm

  @Zoe,

  p.p.s cand a inceput sa-l incomodeze la popularitate pe satanail, a ras-o, altfel o auzeam si azi bazaind despre lustratie…:) 🙂 🙂 cu un tupeu nemaipomenit!

 61. 62 dlnimeni martie 22, 2012 la 8:41 pm

  O prostie politica tratata ca o genialitate.
  Posted on 22 martie 2012 by dlnimeni

  A curs multa cerneala si ni s-au reamintit destui politicieni si moderatori pe subiectul a ceea ce a fost numit propunerea presedintelui, in februarie, ca dl Ponta sa preia sefia guvernului. Ca intr-un banc cu Rachela, unii au zis ca da, altii au zis ca nu, au fost studiate stenogramele si poate si audiogramele, iar foarte putini au remarcat esentialul, care este si adevarul, acela ca noua sifonareala prezidentiala este, in fapt, o riciiala pe fundul sacului, o – ceea ce as numi – timpenie politica, amplificata, din zeci si sute de puncte mediatice, de agenti pro-prezidentiali, la rangul de genialitate care ar fi facut opozitia “mart”. Dna Udrea a prins musca din zbor, afirmind ca ea stia dinainte de aceasta propunere, care ar fi fost discutata, a dat ea de inteles, intre presedinte si crema pedelistilor. Ar fi bine ca, in judecarea subiectului, sa amintim citeva fapte: dl Ponta este nu doar liderul pesedistilor ci si co-lider al aliantei numite usele, in care pesedeul este aliat cu alte doua partide; majoritatea parlamentara, care a sustinut cele n guverne Boc si care sustine acum guvernul “independentului” domn Ungureanu este alcatuita din pedelisti si udemeristi, in conditiile unui soi de greva parlamentara a alesilor opozitiei. Care este interesul aliantei politice usele? Cel declarat public: alegeri, urmate de o guvernare a usele pe baza unei noi structuri parlamentare rezultate din alegeri. Ce a insemnat propunerea prezidentiala? In primul rind, tratarea dlui Ponta ca si cum ar fi fost un ciolanar, in stare sa lase balta, cu partidul sau, alianta de dragul postului de premier – si asta pentru un numar de luni. Aliatii ar fi urmat sa se inghesuie alaturi de dl Ponta intr-o structura de guvern, dl Crin Antonescu, candidatul usele la viitoarele prezidentiale, ar fi fost neglijat. Nervi multi deoarece presedintele nu s-ar fi lasat pina nu ar fi avut niste ministri “ai sai” in guvern. In paralel, presedintele ar fi pus bete in roate acestui guvern si l-ar fi criticat cu orice prilej, fiind guvern al adversarilor sai politici; in plus, guvernul “inspirat” de presedinte ar fi fost, in fapt, unul minoritar, useleul neavind in acest parlament majoritatea de guvernare. In plus, lumea si-ar fi adus aminte de goana dlui Geoana dupa ghelirul guvernarii cu pedelistii, si, inca o data, comentatorii ar fi putut zice: toi sunt la fel, cu sansa ridicarii pedelistilor pe dezamagirea suporterilor uselisti. Cu alte vorbe, presedintele si pedelistii ar fi avut numai de cistigat, iar uselistii totul de pierdut. Nici in gluma si nici in serios o astfel de oferta nu era de primit, iar presedintele se poate socoti multumit ca stenograma nu a inregistrat nici o replica taioasa – si pe merit – a dlui Ponta. Presedintele, care probabil ca a vazut in chestia asta un soi de arma cu doua taisuri, daca taisul cel mare nu a mers, incearca acum taisul mai mic, mai putin ascutit. Dl Ponta este prezentat acum, deci, ca un om care refuza sa munceasca pentru natiune, de parca munca pentru natiune s-ar putea face numai asa, numai in acest mod si numai in aceste conditii. Este usor si de observat fitileala introdusa de presedinte pentru premierul actual; ideea este aceea ca presedintele sugereaza ca l-ar fi considerat mai calificat pe dl Ponta, dl Ungureanu fiind apelat ca un soi de manta de ploaie. Asta, isi imagineaza presedintele, ar urma sa intoduca tensiuni intre doi oameni care au zis public ca mai vorbesc la telefon. Dupa ce presedintele a afirmat ca apelul la dl Ungureanu era planificat de luni de zile, acum presedintele, prin cele afirmate, ii sugereaza dlui Ungureanu, as zice eu, sa nu se creada cumva prea important. Reactia opozitiei la toate acestea a fost, cred eu, una corecta, poate nu cea mai corecta, insa din categoria celor corecte. O reactie prea cuminte, dupa gustul meu. Pentru ca useleul trebuie sa mearga pe drumul sau: alegeri locale, alegeri parlamentare, ambele cistigate iar apoi alegerile prezidentiale.

 62. 63 Ghita Bizonu' martie 22, 2012 la 8:52 pm

  ZOE, fii barbata !

  Musca in cauza a cerut masuri contra celor care au colaborat cu sicoritatea. Inclus prin „note de convorbire” .
  Si astea le stiu de prin presa . Tu cum de nu stii ?!
  Cum am zis pozitia ei „morala” de mare luptataoare a terminat-o ..

 63. 64 ZOE, fii barbata ! martie 23, 2012 la 9:45 am

  @GHita Bizonu,

  Uite… chiar nu stiam ca a avut acest tupeu ! Cred ca în acea perioada eram plecata – eu uneori mai fug de acasa, pe bune.
  Pai, daca este asa sa-i fie rusine si sa bâzâie prin alte zari. Chiar nu stiu cu ce se mai indeltniceste, s-o fi întors la cratita ?

 64. 65 ZOE, fii barbata ! martie 23, 2012 la 10:18 am

  @Maximmouse,

  E he… ai tu dreptate ! Eu când am auzit treaba cu retragerea imunitatii „la
  rapid” imediat m-am gândit ca se creaza special un precedent ! Una peste alta, e o alta tehnica de manipulare a boborului, cum zici tu. Satanil când trage într-unul pica doi, ca la ceata lui pitigoi. E foarte posibil sa fie o alta cacialma, noi însa cum sa aflam adevarul? Noi „înghitim”, volente nolente – cum zic aia din cizma – ce ne baga presa pe gât. Ca si presa asta „de bine” e la fel ca în fabula cu vaca, ea îsi iubea atât de mult vitelul încât l-a acoperit cu trupul ei, ca sa nu moara de frig si saracul a murit strivit !
  Cât despre ghita stain asta, e bomboana pe coliva ! Apropos de aia din „Satele”Unite – ai vazut cum s-au gasit 5.000 de oameni sa iasa în strada pentru a demonstra împotriva gaselnitei cu gazele de sisturi ? În timp ce la Bucuresti au mai ramas Trei iezi cucuietzi în Piata Universitatii ? Adica moldovenii POT, noi NU si când te gândesti ca sloganul era „de Martisor, fara dictator” ! Vai de mama noastra !
  Într-adevar, OPOZITIE FII DESTEAPTA , în ambele sensuri !

  Kisses !

 65. 66 ZOE, fii barbata ! martie 23, 2012 la 10:30 am

  @Maximmouse,

  Eu compatimeam musca, crezând ca e de buna credinta si dându-i circumstante atenuante în privinta faptului ca lucrând cu studenti straini, în vremea lui ceasca, a trebuit sa dea cu subsemnatul pe la SECU. Dar nu stiam ca tocmai ea a cerut – cum spune si Ghita Bizonul – masuri împotriva altora. Asa ca, acum sa barzauneasca pe unde vrea, n-am mai auzit de ea.

 66. 67 Radu martie 23, 2012 la 5:00 pm

  Un comentariu la articolul scris de dlnimeni

  Bun articolul, poate putin cam lung pentru rabdarea mea, dar corect tot ce s-a spus. Cu o mica nuanta, cruciala as spune eu, referitoare la ultimele cuvinte. Democratia si traditia constitutionala atata cat exista in Romania trebuie incurajate nu ciuntite. Castigarea alegerilor si formarea guvernului sunt dorinte cat se poate de corecte. Schimbarea presedintelui inainte de termen trebuie facuta pentru incalcari grave ale Constitutiei; care incalcari trebuie justificate si in final acceptate de CC sau macar de patru judecatori (sa zicem ca ceilalti 5 vor vota pe criterii politice; in tot cazul nu zero ca data trecuta). Desi Constitutia noastra accepta schimbarea Presedintelui si prin simpla vointa a majoritatii Parlamentului, un astfel de precedent risca sa produca un rau de mai lunga durata si mai greu de schimbat decat mandatele lui Basescu.

  Incalcarea grava a Constitutiei inseamna sa dovedesti ca s-a bagat in activitatea justitiei, sau ca a ordonat procurorilor sa faca sau sa inchida dosare lui X sau Y, ca ar fi fabricat evenimentul cu Hayssam, sau ca ar fi fost informat si a mintit, sau ca este implicat in ce se intampla acum cu Boldea, etc.

  Trebuie identificat un Paun (si nu neaparat un acar, daca ma intelegeti).

 67. 68 dlnimeni martie 23, 2012 la 7:26 pm

  Radu, va multumesc pentru comentariu.


 1. 1 Mai este Băsescu frecventabil? | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe martie 20, 2012 la 11:14 pm
 2. 2 Băsescu NU are ” sânge-n instalaţie ” !! PUNCT. « Sfinxul Trackback pe martie 21, 2012 la 1:55 am
 3. 3 Miercurea fara cuvinte « Motanul Incaltat Trackback pe martie 21, 2012 la 2:11 am
 4. 4 Tragedia de la Toulouse… « Motanul Incaltat Trackback pe martie 21, 2012 la 10:21 pm
 5. 5 Presa, in ultimul stadiu | Liza Danciu Trackback pe martie 22, 2012 la 2:15 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: