Ieri, despre Titulescu, la FET

Fundatia Europeana Titulescu a organizat ieri, 07 martie 2012, un eveniment exceptional, care a marcat implinirea a 20 de ani de la repatrierea sa. Printre distinsii invitati la eveniment s-au aflat personalitati ale lumii diplomatice, fosti ministri si ambasadori romani, personalitati ale lumii academice, care au evocat, in scurte discursuri, personalitatea si activitatea lui Nicolae Titulescu.
De asemenea, am vizionat cu imensa emotie un scurt film biografic despre cel care a fost Nicolae Titulescu.
Interventia mea, cu aceasta ocazie, in care am vorbit despre Testamentul lui Nicolae Titulescu, poate fi ascultata aici.
 
 
 

14 Responses to “Ieri, despre Titulescu, la FET”


 1. 1 Velisar Iancu martie 8, 2012 la 9:46 am

  La multi ani doamnelor si domnisoarelor!

 2. 2 eficientaenerg martie 8, 2012 la 9:56 am

  Yes-trebuie prezentat!

 3. 3 Draghi Puterity martie 8, 2012 la 10:12 am

  Offtopic

  Un grup de cercetatori a studiat efectele automatizarii si eliminarii interventiei umane in tranzactiile financiare si a ajuns la niste concluzii interesante.

  We provide empirical evidence for, and an accompanying theory of, an abrupt system-wide transition from a mixed human-machine phase to a new all-machine phase characterized by frequent black swan events with ultrafast durations (<650ms for crashes, <950ms for spikes). Our theory quantifies the systemic fluctuations in these two distinct phases in terms of the diversity of the system’s internal ecology and the amount of global information being processed. Our finding that the ten most susceptible entities are major international banks, hints at a hidden relationship between these ultrafast ‘fractures’ and the slow ‘breaking’ of the global financial system post-2006. More generally, our work provides tools to help predict and mitigate the systemic risk developing in any complex socio-technical system that attempts to operate at, or beyond, the limits of human response times.

  http://arxiv.org/ftp/arxiv/papers/1202/1202.1448.pdf

 4. 4 Bibliotecaru martie 8, 2012 la 10:29 am

  @ Adrian Năstase

  😆
  Domnule Năstase,
  În timp ce vă ocupaţi cu Titulescu ziariştii vă numără iar şi iar ouăle de la Cornu (creşterea bruscă de preţ, de la 4-5 mii lei vechi la 10-15 mii lei vechi o avea legătură cu asta).

  http://ziarero.antena3.ro/article/view/id/17432

  Vă fac o sugestie.
  Există câteva situri în care se pot transmite gratuit imagini de tip webTV. De exemplu ustream.tv
  Puneţi o camera video pentru ca presa să vadă cum se strânge fiecare ou, în timp real.

  😆

  O altă sugestie, când vindeţi ouăle, puneţi pe ele şi… tirajul zilnic.

  😆

 5. 5 Theodora martie 8, 2012 la 10:32 am

  Off topic
  Ce spuneti despre urmatorul scenariu:
  Basescu se implica in rezolvarea revendicarilor minerilor …. vorbeste … de fapt ii da ordin primului ministru si minerii isi primesc drepturile financiare … Basescu pozeaza din nou in LIDERUL CARE REZOLVA PROBLEMELE POPORULUI …. si mai castiga niste capital electoral

 6. 6 Marcus martie 8, 2012 la 11:39 am

  Alo, 112, Sesizati-va Domnilor Si Scapati-ne Urgent De El! Jos Basescu!

  La ora actuala numai dracu (poate nici ala) poate sa stie ce are chiombu in cap cand isi aduna ciracii in sedinte de partid in parlamentul Romaniei, transformat prin neparticiparea Opozitiei la asemenea mascarade in sediu pedeleu, unde patruns de insemnatatea si rezonanta cuvantarilor tinute de nea Nicu pe la varii Congrese PCR, se produce si el intocmai si asijderea cu litanii mincionase, pline de realizari, dar si de planuri de viitor, cu care crede el ca poate sa-i mai tromboneasca pe romanii ajunsi la sapa de lemn in asa hal incat sa-i mai voteze o data pe portocalii.
  Nebun sa fiu sa ma apuc acum sa iau la puricat brasoavele basescului si sa incerc sa caut oarece ratiune in aceasta actiune in care singurul element mai interesant l-au constituit huiduielile si cererile de demisie venite de la un grup de protestatari evacuati de urgenta din sala de hoata de Anastase. In rest bla, blauri cotroceniste care mai de care mai gogonate si lipsite de noima, unele dintre ele avand insa darul sa intareasca ideea ca Ungureanu nu-i decat un alt Boc cu palarie noua. Ce-o incerca el sa transmita dupa ce in urma cu mai putin de-o luna ne asigura public ca nici vorba de marirea salariilor bugetarilor, pentru ca acum tot el sa vina si sa-i nauceasca pe romani cu stirea ca in plina campanie electorala pentru locale salariile vor reveni la valoarea de acum doi ani, iar tine doar de puterea de intelegere a lui Scaraotchi. Mai ales ca si Ungureanu ne-a spus ca nici vorba de asa ceva, eventual s-ar putea face vorbire de-o reducere a CAS-ului.
  Cert este ca, una peste alta cu discursul de ieri, Basescu ne-a mai dovedit o data (de parca mai ar fi nevoie), ca-i dus rau cu capu’, motiv de internare si tratament urgent.
  In rest apa de ploaie!

  Pinocchio si Von Munchausen auzit-au prin vecini,
  Cum ca regele minciunii ar trai printre romani
  Si cum ca mintind poporul a ajuns ales ca domn,
  Iar acum tine cu dintii de putere si de tron.

  Tot din barfe ei aflara ca n-ar fi decat ciraci
  Si ca maestru-i numai unu ce-a bagat romanii-n draci
  Casalotu’ lui Pinocchio sau ghiuleaua-n loc de cal
  Fost-au sterse si umbrite de intaiul marinar.

  Auzind ei toate acestea si c-a ordonat sedinta
  Adunandu-si ciumpalacii, care i-au jurat credinta,
  In chiar Sfatul Tarii ramas azi doar amintire,
  Vrura musai sa auda din a chiombului gandire.

  Inarmati deci cu rabdare si caiete de notite
  Ei i-au ascultat discursul plin de idei trasnite,
  Care isi gasesc sorgintea in gandirea ceausista
  Si expusa in congrese de puterea comunista.

  Ce e drept minciuna crasa i-a lasat ca la dentist
  Si-amandoi recunoscura ca Basescu i-a invins
  Drept urmare si-au scos basca salutand cu deferenta
  Un asemenea profesor, decretandu-l eminenta.

 7. 8 Clasaceamaitare Ceamaitare martie 8, 2012 la 5:22 pm

  CONTINUATI! -aceasta era deviza transmisa deTitulescu?.Pai daca e asa ,trebuie sa continuati!Fundatia Titulescu poate deveni o rampa de lansare pentru politicieni capaili sa conduca ,nu numai sa-si dea cu parerea, si sa reproduca mai mult sau mai putin bine indicatii de la un centru sau altul de putere .Chiar si acestea, pana la urma isi vor da seama ca au nevoie de interlocutori cu care sa coopereze.
  TITULESCU a fost la vremea lui un astfel de interlocutor ,cu care EUROPA s-a mandrit .Cum se face ca astazi nu ne mai cred?
  Pentru ca au mizat pe oameni fara coloana vertebrala, crezand ca ii pot coduce cum vor .Dar se spune ,cu un prost niciodata sa nu mergi la drum ca sigur te va duce in rapa.Proverbul mai spune ca poti in schimb sa te asociezi cu un hot ca nu vei muri de foamme niciodata!Mai bine cu un intelept care te va invata”sa pescuiesti”si poti sa-l inviti „la masa”fara rusine ! CONTINUATI SA SCRIETI,CACI MULTI NU POT SA CITEASCA ,DARMINTE SA SCRIE!

 8. 9 Clasaceamaitare Ceamaitare martie 8, 2012 la 5:28 pm

  ERATA=CAPABILI,ACESTIA,CONDUCE,FOAME,DARMITE

 9. 10 blogideologic martie 8, 2012 la 5:52 pm

  @ Draghi Puterity spune : „the amount of global information being processed”
  Este absolut îngrozitor domeniul acesta !

 10. 11 Vasile, martie 9, 2012 la 7:57 am

  Biblio,

  Aparatul de represiune , merge si nu poate fi oprit…dar asa cum ai spus…domnul Nastase se ocupa de Titulescu si mai putin de claritatea declaratiilor de avere.
  Si apoi orice fila publicata mai intii … costa!

 11. 12 Bibliotecaru martie 9, 2012 la 10:59 pm

  @ Vasile,
  Noi ne semnăm propriile declaraţii de supunere în faţa „moşierului-stat”. Ne rupem hălci din fiinţă în numele unui interes naţional superior, dar când vine vorba ca naţiunea să se reverse asupra individului… undeva, cineva, fură mijloacele de exprimare ale statului şi ne trezim săraci. Statul român îndatorează fiecare cetăţean al acestui popor cu încă 7 milioane lei vechi în fiecare lună. Nu înţeleg de ce, pentru că eu nu-mi iau nici maşină, nici apartament… dar voi avea de plătit datorii la un moment dat ca şi cum le-aş lua. Eu nu sunt arogant, nu întreb de ce sunt eu sărac… mă întreb de ce nu este statul român bogat. Ei bine, aici încep să am eu o problemă. Când cineva ia iar la numărat ouăle lui Adrian Năstase de la Cornu şi îi dă cu virgulă, nu pot să nu mă simt înşelat. Vilele politicienilor nu le numără nimeni, maşinile politicienilor nu le numără nimeni… problemele apar pe la ouă, palincă, caltaboş.


 1. 1 Ieri, despre Titulescu, la FET | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe martie 8, 2012 la 9:22 am
 2. 2 Hai la lumea de căcat! Sau bun floc în cale p…i ! « Popateapa's Blog Trackback pe martie 8, 2012 la 1:00 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat asta: