„Morfina populară”

Este titlul editorialului meu de miercuri din Jurnalul National. Editorialul poate fi citit aici.

55 Responses to “„Morfina populară””


 1. 1 andra februarie 29, 2012 la 9:05 am

  Pestele de la cap se impute (a se citi Bruxelles). Avem nevoie de o schimbare de viziune asupra guvernarii la nivel european, precum si de o reforma a institutiilor financiare internationale.

  P.S. In Statele Unite, domnul Obama duce aceeasi politica „anticriza” de satisfacere a intereselor anumitor institutii bancare binecunoscute. Capitalul detine hegemonia in toata lumea occidentala, indiferent de coloratura politica.

 2. 2 felix februarie 29, 2012 la 9:08 am

  Buna dimineata!
  Azi m-am trezit mai devreme decat de obicei si am zis sa dau un ochi prin ziare. Asa am aflat si eu „noutatea”: Mele, sef la SIE! Inca o data, dracariile lui basescu au functionat! „Divide et impera” nu e o formula de supravietuire politica inventata alaltaieri! Este veche de cand lumea, iar cine si-o aduce aminte la timp, actioneaza in consecinta. E foarte mult de vorbit pe tema asta, asa ca n-am sa plictisesc pe nimeni pe aici cu gandurile mele. Ideea e ca opozitia se va mai numi asa pentru inca (cel putin) un ciclu electoral; nu va faceti luzii, votul popular nu va schimba nimic! Cei care vor dori cu adevarat o schimbare si vor vota in consecinta vor fi depasiti numeric de cei pe care apatia ii va retine in casele lor in zilele de vot, lasand cale deschisa fraudelor de tot felul. Pe de alta parte, ce alternativa le se ofera acelora care doresc cu adevarat schimbarea? Sa luam la intamplare niste nume: Crin, Victoras?…Sa fim rezonabili…
  Sa revenim la numirea lui Mele la SIE: e o idee foarte buna. Mele e din sistem, stie cum merge treaba, el personal e trecut prin ciur si prin darmon, e rezonabil la varsta lui, asa ca sub toate aspectele e alegerea optima pentru un astfel de job. Ceea ce vroiam sa semnalez este altceva: „lumea buna” s-a cam saturat sa mai stea in opozitie, mai ales cand e neproductiva si lipsita de prestigiu, cand n-ai lideri, idealuri s.a.m.d. Va rog sa va aduceti aminte de perioada 1996-2000; a fost, cred, cea mai frumoasa perioada a PDSR-ului de atunci, petrecuta in opozitie! Dupa ce entuziasmul popular provocat de venirea la putere a CDR-ului a fost inlocuit de lupta pentru asigurarea traiului zilnic (aduceti-va, va rog, aminte de socul produs de cresterea pretului la carburanti in primele zile ale guvernarii lui ciorbea-cel-istet, apoi, in februarie ’97 de prabusirea leului si de valoarea astronomica a dolarului!!!), curtea din Kiseleff se umplea de oameni care traiau cu speranta ca PDSR va reveni cumva la putere. Aduceti-va aminte de faimosul miting de la Sofitel, in care Doina Cornea ii multumea Presedintelui Iliescu pentru candidatura care a stavilit venirea lui Vadim la Cotroceni! Ei bine, alea au fost vremuri minunate, romantice aproape! Vedem ceva din asta, azi?
  Fac ce fac si iar imi aduc aminte de Mele! Ceea ce i s-a intamplat lui (adica, de bine) se va intampla si altora. Mele a fost in mai multe randuri „sus”, a gustat din prajiturica puterii, stie ce dulce este etc.. Ponta ar trebui sa isi aduca aminte ca, la un moment dat, l-ati numit ministru pentru armonizarea legislatiei, cand el era – scuzati-ma, un putzoi dpdv politic! Ideea era ca si el a gustat din prajiturica si stie cat e de dulce! Prim-ministru e clar ca nu va ajunge, neam! N-au cu ce, vorba reclamei!:))) Cred ca si el s-a cam saturat sa stea in opozitie, mai ales ca n-a reusit sa reformeze ce zicea el c-o sa reformeze. N-as face pariuri stupide, dar cred ca intr-un viitor guvern basescu, „rugat” de presedintele U. sa puna si el umarul la reconstructia tarii bla-bla-bla, ponta nu s-ar da inapoi sa accepte vreo functie in guvern! Ceva tip marko bela: vice-premier si titular la justitie! Oricum, da mai bine sa te strige lumea „dom’ ministru”, decat sa te strige „dom’ sef de opoziitie”! Mai ales ca nici nu prea te mai opui asa tare, ca n-ai la ce! U. e un tip valabil, pana la urma, cu care ai avut relatii civilizate, nu!?

  Toate cele bune

 3. 3 dlnimeni februarie 29, 2012 la 9:19 am

  Si un articol al lui Mihai Eminescu, pe care l-am preluat de pe blogul Omulsicetatea, de o actualitate tulburatoare. Liberalism si conservatism.

  Spiritul public modern suferă de-o boală, până la oarecare grad nepericuloasă pentru noi, născută fiind din împrejurări şi din stări de lucruri fără analogie în viaţa noastră internă. Nu e vorba- internaţionaliştii din Germania, Franţa şi Anglia sunt prieteni buni şi personali cu C.A.Rosetti, cu dl Brătianu, dar ideile politice profesate de cosmopoliţii apuseni sunt pentru stadiul de dezvoltare în care trăim, utopii, în care nu cred nici cei ce le profesează la noi. Religia, cu credinţele ei fericite, care stabilea în mod dogmatic toate răspunsurile la întrebările cele mari, ce preocupă o minte omenească, a suferit grele lovituri- însă numai negative- din partea unor ultime raţionamente materialiste, care în sine sunt tot atât de neîntemeiate ca şi mitologia grecească.

  Dar raţionamentele materialiste, brutale fiind, lesne de priceput şi apelând oarecum la bestia din om, găsesc în suta a nouăsprezecea, o mulţime de aprigi apărători, încât viaţa noastră modernă pare a se apropia de povârnişiul fatal, pe care istoricii latini îl presupun, fără cuvânt, a fi existat înaintea constituirii statelor, adică acea stare de vecinică vrajbă, însemnată cu vorbele bellum omnium contra omnes, războiul tuturor contra tuturor.

  Fără cuvânt s-a admis această stare de lucruri pentru omul primitiv, din cauză că există un sentiment de drept înăscut.

  Nu doară că oamenii s-ar fi adunând din impuls propriu şi ar fi stabilind un modus vivendi prin discuţie şi punere la cale. Acest stadiu vine cu mult mai târziu. Dar precum în roiul de albine sau în muşuroiul de furnici nu există legi scrise şi facultăţi de drept, deşi toate fiinţele care compun un roi, trăesc într-o rânduială stabilită prin instincte înăscute, tot astfel omul primitiv trăieşte din cle dintâi momente în societate, iar când începe a-şi da seama şi a căuta să explice modul de convieţuire şi de conlucrare, se nasc religiile, care stabilesc adevăruri morale, sub forme că adevărat că dogmatice sau mitologice, religii care sunt tot odată şi codici.

  Cu încetul însă, omul perfectibil se desprinde din totalitatea organizaţiei naturale şi-şi lărgeşte din ce în ce cercul său de activitate individuală şi atunci abia începe pentru el viaţa într- adevăr omenească, viaţa liberă. Dar totuşi, în lărgirea individualităţii sale, omul poate atinge o margine, în care pune în cestiune individualitatea şi libertatea semenilor săi şi în cele mai multe cazuri a semenilor acelora care sunt mai buni, mai capabili, mai de inimă.

  Astfel s-ar putea spune, că întrega luptă între taberele opuse, numite una liberală, care ajunge la comunism, alta conservatoare, care poate ajunge într-adevăr la osificarea statului, e pe de o parte lupta pentru drepturi, pe de alta lupta pentru datorii.

  Conservatismul luptă pentru datorii. Pentru el împlinirea datoriilor către semenii săi, solidaritatea de bună voie sau impusă de legi a cetăţenilor unui stat, o organizare strictă, în care individul e numai mijloc pentru întreţinerea şi înflorirea colectivităţii, cruţarea economică a tuturor claselor pe care le priveşte ca organe vii ale societăţii, cu un cuvânt organizarea naturală, înţeleasă de toţi, moştenită adesea prin tradiţie, prin obiceiul pământului, recunoscută de toţi fără legi scrise chiar, iată starea de lucruri la care aspiră conservatismul extrem.

  Dar şi această direcţie are primejdiile ei. Vecinica tutelă, exercitată asupra claselor de jos, le dă într-adevăr pânea de toate zilele, dar le lipseşte de energia individuală, le face indolente.

  Pe de altă parte sistemul libertăţii, totoodată al individualismului, cuprinde primejdii şi mai mari. El preface viaţa într-o luptă de exploatare reciprocă, care poate ajunge la disoluţiunea completă a statului. Şi într-acolo tind ideile comuniste internaţionale de azi.

  Între aceste două extreme e poate meşteşugul adevăratei politici. A împreuna exigenţele existenţei neapărate a statului cu exigenţele libertăţii individuale, a nu permite ca asociaţii de indivizi răpitori să facă din stat o unealtă a lor, şi a nu lăsa pe de altă parte ca statul impersonal să lege cu totul mâinile individului, asta e problema pe care mulţi s-au încercat s-o dezlege, dar de la Cezarii Romei şi până la Cezarii moderni nu s-au găsit încă remedii radicale, ci numai paliative.

  Un nemărginit individualism s-a lăţit peste toată Europa. Individul e scopul, căruia i s-au sacrificat toate elementele care formau încheeturile organizaţiei vechi. Teoria că viaţa e un drept a prins rădăcini în toţi şi cu durere trebue s-o mărturisim, că în multe locuri chiar clasele superioare au încetat a crede că au datorii către cele de jos, precum şi cele de jos nu mai vor să aibă datorii către cele de sus.

  Un nou atentat- al patrulea pân-acum- comis asupra unui cap încoronat, a regelui Umbert al Italiei, dovedeşte pe ce povârniş fatal se află ideile a o sumă de lucrători din Europa. Un oarecare Passamente a dat cu cuţitul în regele Italiei, pe care l-a rănit uşor la braţ. Prins, s-a găsit în domiciliul lui hârtii, care dovedesc că stă în legătură cu internaţionaliştii.

  E caracteristic, că în momentele în care asemenea atentate se-ntâmplă în Berlin, în Madrid, la Neapole, în fotoliile ministeriale de la Bucureşti să stea oameni, care au şi au avut legături intime cu oamenii de frunte ai internaţionalei.

 4. 4 centru februarie 29, 2012 la 9:30 am

  Out of subject – nu vi se pare ca Antonescu are acelasi temperament , acelasi mod de comunicare – conflict permanent , anxiogen – ca Basescu ? Inlocuim Basescu cu un alt Basescu ?

 5. 5 Vasile, februarie 29, 2012 la 9:35 am

  Pai domnule Nastase,

  Uite cum imi plagiati ideile!

  Acum citeva zile transpunean o idee asemanatoare pe blog:
  „Adica oameni buni Traian nu consuma bani pentru medicamentatia de prelungire a vietii a cestor oameni dar intr-un gest remarcabil le curma suferintele!”

  Colega noastra si amica dumneavoastra Aya iata ce raspundea:
  @

  Vasile

  Este incalificabil ceea ce afirmi in februarie 23, 2012 la 4:57 pm.: faci glume pe seama suferintei celor bolnavi de cancer.
  Ai idee ce inseamna acele suferinte?
  Iti spun eu: NU, sigur nu stii- nici macar nu poti banui. Doar cine a trecut “prin locul acela” stie.
  Ca sa intelegi: suferintele nu sunt doar fizice (oricum, cele fizice sunt cumplite).”

  Nu faptul ca ma acuza ca eu…bla bla…fara sa stie ca si eu am trecut prin ce trec… ideea era alta ca daca o urmarim pe aya aceleasi mesaje s-ar puttea sa le primiti si de la altii!

  Perntru aya sau altii care nu si-a cerut scuze, citesc in presa confirmarea afirmatiilor mele adica „nu se aloca bani si pentru citostatice” doar morfina populara!

 6. 6 Doru Coarna februarie 29, 2012 la 10:03 am

  @ Dle Nastase,

  grav va fi din momentul in care ne vom obisnui cu morfina „de la Basescu”, anume atunci cand vom asteptam precum catelul lui Pavlov minciuna zilei fara de care nu vom mai putea parcurge o noua zi plina cu frustrari, dezamagiri si lipsuri…

  Timpul le rezolva pe toate insa, sa vedeti! Pana la urma iese pe nivel mediu pt fiecare, capeti prea multe prea repede, dureaza putin si pierzi tot, si invers. E statistic insa, deci pot fi si contraexemple si aici este aici: cand apare cate un dictator cade si statistica iar asta nu-mi place mie, abaterea de la normal, de la legitate, de la firesc. Ador exemplele, nu contraexemplele…
  Dar in fine, violeaza ei realitatea, ei bine, sa vedem ce vor face cand ii va viola ea pe ei!

 7. 7 santinela februarie 29, 2012 la 11:50 am

  Mai FELIX-decit sa bati cimpii pe blogul asta mai bine te culcai la loc!

 8. 8 Theodora februarie 29, 2012 la 12:38 pm

  Dintre toate „reformele” catastrofale impuse de Basescu „reforma” sanatatii este dea dreptul inumana.
  Sa lasi fara citostatice si fara morfina bolnavii de cancer este un gest CRIMINAL.
  Asta gandesc eu, o persoana care acum cativa ani a fost suspecta de cancer.
  In ceea ce priveste morfina politica se pare ca poporul nu se mai lasa pacalit de propaganda portocaliu – verzuie.
  Miscarea NEpopulara nascuta de Basescu pentru salvarea sa politica nu va reusi sa adune mai mult de 15%.
  Asistam cu totii la miscarile disperate ale unei FANTOME politice.
  Vicepresedintele PDL Teodor Paleologu: „În legătură cu Mişcarea Populară, îmi vine în minte un aforism a lui La Rochefoucauld, şi anume: «Iubirea adevărată este ca apariţia fantomelor, toată lumea vorbeşte de ele, puţini le-au văzut» (…) Sunt unii iniţiaţi din partid care au avut o viziune în privinţa Mişcării Populare. Noi aşteptăm la poalele muntelui să vină marii iniţiaţi cu tablele legii”
  http://theodora0303.wordpress.com/2012/02/23/miscarea-populara-o-alianta-politica-pentru-salvarea-lui-basescu-traian-cum-vor-sa-se-salveze-fantomele/

 9. 9 Marcus februarie 29, 2012 la 12:46 pm

  Probleme Cu Spionii, Dorele ?! Jos Basescu!

  Nici n-au trecut bine 24 de ore de cand tovarasul ofiter de securitate sub acoperire, Theodor Melescanu, dintr-o dorinta irezistibila de a-si incheia cariera in pozitia de sef al serviciului care l-a consacrat pentru o cariera de-o viata, si-a dat cinstea unei senectuti frumoase pe rusinea tradarii electoratului care l-a votat in Parlamentul tarii si iata ca dumnealui, la sedinta de bilant a Ministerului de Interne, ne anunta cu subiect si predicat ca nu va precupeti niciun efort in ceea ce priveste implicarea Serviciului de Informatii Externe in organizarea si probabil castigarea alegerilor LOCALE si parlamentare de catre pedeleu.
  La un asemenea angajament ramai de-a dreptul mut si stai si te intrebi ca proasta la poarta noua, ce cauta spionii tarii in lenjeria murdara a primariilor din satele patriei? Cauta exact ceea ce cauta si Basescu in fruntea statului roman, pe dracu sa-i ia!
  Oricum la asemenea declaratii merita, zic eu, sa adaptam un banc care a circulat in regimul de trista amintire al plumbuitului targovistean:
  Noul sef al SIE, nea Dorel de la peneleu, il cheama de urgenta la el pe agentul 001, locotenentul Azimioara, Ion Azimioara, agent cu permis de a ucide, si-i da personal detaliile urmatoarei sale misiuni de lupta:
  – Ioane, pleci de urgenta in satul Frecateii din Vale, unde il vei intalni pe informatorul meu local care-ti va spune cum stau lucrurile cu intentia de vot a cetatenilor frecateieni in ceea ce-l priveste pe candidatul pedeleu. Vezi ca pe informator il cheama Gheorghe si dupa ce dai de el ii spui parola: “iarba este verde si vacile sunt maro”.
  – Am inteles, sefu’, sa traiti si dus a fost.
  Ajuns in Frecatei Azimioara, Ioan Azimioara, de cum intalneste pe primul localnic de cum il si abordeaza:
  – Ziua buna, bade, caut si eu pe GHeorghe, ai putea sa-mi spui unde il gasesc?
  – Ziua buna, domnule draga, d-apai pe care Gheorghe il cauti ca noi avem in sat pe Gheorghe tractoristu’, Gheorghe cizmaru’, Gheorghe birtasu’, Gheorghe buticaru’, chiar si pe mine ma cheama Gheorghe?!
  Ca sa nu rateze misiunea agentul Azimioara, Ion Azimioara, coboara vocea si incearca o stratagema la urechea dreapta a localnicului:
  – Iarba este verde si vacile sunt maro”
  La care nea Gheorghe ii raspunde:
  – Pai ce nu zisesi asa, taica, matale il cauti pe Gheorghe spionu’.
  Avand in vedere cele de mai sus ii uram d-lui Melescanu succesuri depline in activitatea de monitorizare a populatiei Romaniei, la ea acasa, de catre personalul din subordine.
  Un al doilea eveniment de-a dreptul crucial petrecut ieri, eveniment care a ridicat povara de pe sufletele ingreunate ale romanilor, povara data de masurile cretine luate de chiombila impotriva lor, redandu-le acestora speranta la un “sa traiti bine” o constat in adoptarea, “dupa batalii seculare care au durat douazeci de ani” de catre reprezentantii Puterii in Parlament a Legii Lustratiei. In sfarsit am scapat de fantoma comunismului, in politica intrand si activand de acum inainte numai neprihaniti marca chiombila.
  Analizand un picut, dar doar un picut, ca mai mult nu merita , acest eveniment putem spune ca el se potriveste ca un mot la butoiul de …. de sorginte tismaneana in care chiombul a ingropat o eventuala judecare si condamnare corecta a epocii comuniste in Romania. Ca ce altceva ar putea reprezenta o lege venita la mai bine de douazeci de ani de cand destinul Romaniei a fost lasat pe mainile esalonului doi al PCR si al Securitatii comuniste, timp suficent in care chiombu si altii ca el ne-au adus unde ne-au adus, o lege prin care vlastarele comuniste cu functii de viitor in structurile de tineret ale PCR, aflate acum la deplina maturitate, vlastare, gen Boc si Ungureanu, sunt unse in functia de Prim Ministru al tarii, in timp ce fosti “directori de editura tehnica” (prevazut expres in textul de lege), oameni trecuti astazi de optzeci de ani, retrasi de ceva vreme din viata politica sunt explicit lustrati fara “mila”?
  Aceeasi lege care, modificata pe picior chiar cu cateva minute inainte de a fi votata, permite ca fosti inalti diplomati comunisti, suspectati de a fi fost ofiteri de securitate sub acoperire, sa poata astazi fi numiti in fruntea Serviciului de Informatii Externe al tarii noastre. Cu alte cuvinte ne-am lustrat atat de tare incat ne-am rupt pantalonii in tur, motiv pentru care am dat la iveala izmenele murdare de maro.
  Cam atat despre o lege imbecila, total inutila, indreptata impotriva unui singur om, Ion Iliescu, om care-si mananca linistit pensia, fara a mai avea visuri de marire politica, dar care da unda verde iezilor comunisti sa zburde nestingheriti prin cabinetele minsteriale ale tarii.
  Al treilea subiect, cu adevarat important al zilei de ieri, care merita tratat separat, motiv pentru care doar il amintesc cu titlu de inventar in aceasta postare, este incercarea meschina de razbunare a chiombului (dupa ce si-a incheiat razbunarea impotriva locotenentului Alexandru Gheorghe) indreptata impotriva postului de televiziune Antena 3, post care-i “sta (vorba unui argat de-al sau) ca o broasca in gat” si pe care vrea sa-l inchida cu ajutorul slugilor carora le-a dat CNA-ul pe mana. Sunt convins ca aceasta noua prostie crasa a chiombului, generata de setea sa viscerala si meschina de razbunare, s-ar putea sa scoata oamenii in strada mai abitir decat in cazul Arafat, putand fi chiar tonul la cantecul de lebada al uratului. Dar despre asta, pe larg, intr-o alta postare. Deocamdata sa facem totul ca Antena 3 sa emita ca si pana acum, fiind unica noastra speranta de mai bine intr-o lume condusa de satana.
  Jos Basescu!

 10. 10 Pali februarie 29, 2012 la 1:36 pm

  Se misca bine marineros,…pana la alegeri hai PA USL,…oricum implozia nu se va putea evita,…deja sunt scandaluri pentru candidaturi,…

 11. 11 Vasile, februarie 29, 2012 la 2:11 pm

  Centru,

  Ca sa citez pe altcineva este incalificabil pentru dumneata ce afirmi.
  Sa-l compari pe Ceausescu cu Basescu ce sa spun poate ai fi mai
  apropriat in exprimare si logica dar nu poti pentru ca nu esti platit pentru asta , este platit pe si pentru invers.
  De teama disclaimerului nuti spun cea ce esti cu adevarat!
  Da domnule, imi asum riscul sa votez in locul unui securist notoriu, un om care uite ca nu prea aveti cu ce sa-l atacati, dar daca-i sarcina de partid ce sa faceti si voi , rascoliti mizeria in care traiti!

 12. 12 Vasile, februarie 29, 2012 la 2:13 pm

  Felix,

  Asta cu Doamna Cornea mutumindu-i lui Iliescu ai scos-o din haznalele lui Vadim?

  Hai ca esti tu mult os!

 13. 13 Cris februarie 29, 2012 la 2:24 pm

  N-am mai avut timp să vă scriu fiindcă m-am certat cu media pro Putere.
  Vă țin pumnii pentru procese. Curaj, pregătire, avocați buni (sunt convinsă că aveți) și noi, toți cei care vă iubim, în jurul dv.

 14. 14 Karakas februarie 29, 2012 la 2:36 pm

  UNPR e „de stinga”? Eu cred ca e „de Basescu” 🙂

 15. 15 koubadera februarie 29, 2012 la 2:40 pm

  Boc a fost pionul de sacrificiu, acum Razvan Ungureanu e la inaintare, cu Base in spate. Probabil ii vor propune o alianta lui Ponta, pe principiul Ponta prim ministru, Ungureanu presedinte si Base nasu mare a acestui mariaj. Sper ca PSDul sa nu se friga, ca de obicei….

 16. 16 Karakas februarie 29, 2012 la 2:49 pm

  Cred ca miscarile politice, de orice culoare, au mai putin spatiu de manevra atunci cind formuleaza politici publice astazi, in contectul noii ordini mondiale, care, pe scurt, e a „blanosilor” cu resurse financiare nelimitate, cei care imprumuta statele, si le string in brate mai tare ca pe vremea lui Mishka de la Kremlin.

  Sa fim corecti: Romania era mult mai putin dependenta de URSS, si de blocul sovietic, decit astazi in UE si NATO. Romania avea glas si curaj sa spuna „NIET!” invaziei unui stat est-european (cazul Cehoslovaciei) de catre tatucul sovietic, pe cind azi, spune „YES!” oricarei invazii americane a oricarui stat, chiar daca ONU nu aproba (incursiunea ilegitima din Irak). Romania socialista a reusit sa scoata armata sovietica din tara, pe cind cea capitalista ii invita pe americani sa se mute cu baze cu tot la noi. Romania comunista refuza orice incercare de impunere a unei ordini economice prin CAER, iar azi plateste amenzi daca nu face ce dicteaza UE.

  Lucrurile sunt insa in miscare, si austeritatea nu o sa tina o vesnicie. Iar dreapta europeana va suferi o lovitura cred dupa ce stinga va reveni laputere in Franta. Important este sa stim nu doar sa ciulim urechile si sa mirosim de unde bate vintul, dar sa fim proactivi in a ne apara interesele.

 17. 17 Doru Coarna februarie 29, 2012 la 4:30 pm

  @ Nastase, Pali,

  haideti ca asta ar fi chiar culmea: pana la alegeri nici nu va mai fi nevoie ca USL sa le castige, Basescu ii va numi pe toti cei importanti din USL pe functii, dinainte! Asa nici nu va mai avea nevoie de pdl si udmr, adica scapa si de emotiile alegerilor, si-i indatoreaza pe toti, sistemul ii va ridica statuie, rezolva si sondajele si pacaleste, laolalta cu toti securistii, intreg poporul!!!

  La capiala lui, recunoasteti ca si asta s-ar putea intampla…

  Singura problema ar fi ca numarul securistilor depaseste cu mult numarul pozitiilor atractive din stat, inclusiv al zonelor de sinecura gen ICR, diplomatie, etc. Iata astfel si de ce exista securisti in opozitie, sunt destui!

  (Glumesc, ei nici nu mai exista… Dar asta se va spune despre poporul roman, in curand. Atunci Basescu va abandona razboaiele sale, din lipsa de adversari, iar Romania se va numi UM040, ca la prefix!)

 18. 18 d'Artagnan februarie 29, 2012 la 5:09 pm

  Nu cred că PDLul se pregătește să fure alegerile, mai degrabă cred că vrea ”să fure” alegerile pe ultima sută de metri. ”Să fure” la fotografie…la imagine. De aceea a aparut și Ungureanu, de aceea și lustrația, și Mișcarea Populară.
  Apropo de Mișcare, l-ați uitat tocmai pe Gigi, exponentul dreptei… populare!
  Ce să zic, nu m-ar supăra prea tare demersul lor atâta timp cât nu aruncă cu bani pe piață. Mai bine așa decât până acum: măriri, scutiri,creșteri etc. Ăsta-i un joc destul de benign.

 19. 19 blogideologic februarie 29, 2012 la 5:52 pm

  O carte despre „escapologia” consilierilor economici prezidenţiali în America : ‘The Escape Artists,’ autor Noam Scheiber http://www.nytimes.com/2012/02/28/books/the-escape-artists-by-noam-scheiber.html?hpw

 20. 20 centru februarie 29, 2012 la 5:57 pm

  Vasile , esti capabil sa intelegi ce vrei sa spui ? Mi se pare ca nu stii nici tu ce vrei sa spui . Ce spun eu e ca Antonescu are un temperament si o maniera de a actiona care pare in permanent conflict , ca si Basescu .

 21. 21 centru februarie 29, 2012 la 6:04 pm

  @karakas – unde am ajuns cu aceasta independenta fata de sovietici ? Eram intr-adevar independenti de ei ? Dupa plecarea rusilor in 1958 a fost un nou val de arestari si detentii in puscariile lui Dej !Independenti de sovietici am trait 9 ani cu ratii de zahar si magazine goale , fara caldura iarna , mai rau ca toti in Europa . Ce ne incalzea ca tovarasul se incrunta la Andropov sau Brejnev ? RSS Moldoveneasca era subiect tabu in presa romaneasca . Serviciile KGB faceau la noi ce vroiau – sa-l asasineze cu un camion pe delegatul DGSE francez in Levant la Bucuresti , in 1969 , ca sa poata acuza Securitatea de crima dupa aceea – unde era competenta serviciilor de Securitate romanesti atunci ? Nu in ultimul rand , cand sovieticii au decis , nenorocitul de dictator cadea ca un mar putred in furia populara …

 22. 22 blogideologic februarie 29, 2012 la 6:25 pm

  Ziarul RL anunţă : „A fost descoperit adevăratul mormânt al lui Isus” http://www.romanialibera.ro/timpul-liber/fapt-divers/divine-iehova-trezeste-te-a-fost-descoperit-adevaratul-mormant-al-lui-isus-255298.html Mormântul se pare că ar fi fost descoperit de un tip pe care îl cheamă Simcha Jacobovici, vezi şi http://en.wikipedia.org/wiki/Simcha_Jacobovici, cu părinţii originari din România. Pentru redacţia ziarului RL, evreul Simcha Jacobovici este mai important decât evreul Iisus Hristos ?

 23. 23 blogideologic februarie 29, 2012 la 7:35 pm

  @ centru spune : „am trait 9 ani cu ratii de zahar si magazine goale , fara caldura iarna”
  În magazine se găseau tot timpul gemuri de o calitate excelentă, eu tânjesc după ele acum. Apoi, depinde cum defineşti „temperatura camerei” : 18 grade Celsius după norma rusească, 30 grade Celsius după norma americană.

 24. 24 Doru Coarna februarie 29, 2012 la 7:35 pm

  @ Blogi,

  inseamna ca au descoperit o metafora, personajul biblic respectiv este o metafora. Tu stii cine, cand si cum a scris Biblia, dar cunosti si sursele reale de inspiratie.
  Cred ca „descoperirea” se leaga prin media de apropiatul conflict, se urmareste o pozitie forte din start prin castigarea opiniei mondiale!
  Daca s-ar „atomiza” si Libanul, ei vor descoperi in regim de urgenta si Arca…

 25. 25 Marian Nicolae februarie 29, 2012 la 8:19 pm

  Buna seara,

  Eu nu stiu de ce mai pierdem timpul cu banda portocalie….

  In alta ordine de idei, am picat peste un subiect extrem de intrigant:

  Orasele fantoma din China. Chinezii au construit si construiesc in continuare orase in care nu exista nici macar un suflet de om… De ce?

  Priviti aici:

  http://www.businessinsider.com/pictures-chinese-ghost-cities-2010-12?op=1

  http://www.dailypaul.com/152442/why-is-china-building-empty-cities?page=1

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2005231/Chinas-ghost-towns-New-satellite-pictures-massive-skyscraper-cities-STILL-completely-empty.html

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-1391868/This-city-built-million-people–lives-here.html

  Se pare ca nu are de-a face cu bula imobiliara.
  Ce stiu chinezii si noi ignoram cu desavarsire?

  Incercati sa ghiciti…

 26. 26 Ghita Bizonu' februarie 29, 2012 la 8:23 pm

  Ce este mai fruMops (da mops turbat) ca Catalin Avramescu Amtropofagu a comis un articol „lasati-i sa moara in chinuri” .Pe bolnavii de cancer . Ca le inetel;ectuial adevarat . timisoran si ICR si si ordoliberal (mama cum se aduna din astia in posturi bugetare!!). Ca asa le trebe daua cu fumat, au baut , au mancat gratare sau au avut sau nu au avut vioata sexuala samd .
  C’asa e la teorie .
  Bun.
  Da copii bolnavi de cancer ce vina au ?!

 27. 27 Ghita Bizonu' februarie 29, 2012 la 8:27 pm

  centru

  aia s-a numity austeritate. Ca noi ca tampitii nepam platit datoriile =nu ca legii, ungurii, nemtii .

 28. 28 Pali februarie 29, 2012 la 8:37 pm

  @ Doru Coarna

  Pai nu stim cati sunt ,…vorba lu’ Geoana „nici nu mai stim cati suntem”,…dar se gasesc locuri,…nicio problema !

 29. 29 Ghita Bizonu' februarie 29, 2012 la 8:49 pm

  blogideologic

  unora li s-a facut de cucuie . Din pacate nu le vor incasa numa ei .
  Cat deepre matreata descoperire …. dadca ar fi pe bune s-ar fi gasit mormantul unui Emanuel fiuul lui Iosif . Insa ce este mai dragit este ca inscriptia aia „relevatoare” .. este in elina! Daca Iisus ar fi avut parte de un sarcofag (evangeliile zic ca nu avea atata stare!) inscriptia ar fi fost in aramaica – limba vorbita in epoca la Ierusalim (ebraica fiind deja o lomba de cult)
  Si … ala nu intelege o cestie – este vorba despre credinta. Asa ca dovezile nu importa !

 30. 30 Paul februarie 29, 2012 la 9:19 pm

  Domnule Nastase,

  Semnalul de alarma pe care-l trageti este rezonabil…. Scopul acestuia este indreptatit…. Electoratul ar trebui sa vad clar ce se ascunde in spatele artificiilor Puterii….

  Un alt aspect din articolul dumneavoastra mi-a ramas, insa, in minte.
  Mai exact, partea in care spuneti ca „Emil Boc va fi EXILAT de parti­dul său după ce colegii i-au tras pre­şul de sub scaunul de premier” (sublinierea imi apartine – n.b.)

  Din pacate :), nu sunt unul dintre cei cativa prim-ministri pe care i-a avut România, si nici primar la Cluj-Napoca nu am fost (dar, referitor la acest din urma caz, nici dumneavoastra!). Din aceste considerente ma intreb inca daca aveti dreptate sa-l considerati pe Emil Boc „exilat” (dezmostenit sau prejudiciat, cumva…) prin faptul ca va trece de la functia de prim-ministru (marioneta) la cea de primar (autonom) al Clujului.

 31. 31 Radu februarie 29, 2012 la 10:14 pm

  @blogideologic

  N-ati fost in America (nici in Canada nici in SUA) daca puteti sa afirmati ca 30 grade e temperatura „camerelor” de acolo. Nici nu apare temperatura asta pe termostatele lor ! Cine a avut „sansa” sa stea intr-un hotel in care temperatura se regleaza central, sau si mai bine, intr-un spital din America stie ce vorbesc ! Americanii sunt innebuniti dupa aer conditionat si temperatura considerata optima e mai degraba spre 20 grade. Iarna ca si vara !

 32. 32 Bonaciuex februarie 29, 2012 la 11:19 pm

  Pentru usurarea lecturii, reproduc mai jos

  EDITORIALU’ DIN JURNALU’

  Morfina populară
  Autor: ADRIAN NASTASE
  29 februarie 2012

  Ansamblul de probleme-limită în faţa cărora PDL a adus România şi românii e atât de mare şi de divers, încât nu mai poate fi soluţionat de PDL. În primul rând pentru că în situaţii de genul acesta e nevoie de răbdare şi de încredere, iar cetăţeanul român nu mai are nici una, nici alta. În al doilea rând, pentru că PDL nu pare să aibă soluţii, mai mult, pare să meargă într-o direcţie care nu mai are nici o legătură cu realitatea.

  Asta nu înseamnă că principalul partid de guvernământ stă cu mâinile în sân. În locul soluţiilor, el propune exerciţii de imagine şi de propagandă. În loc de mişcarea realităţii, PDL vrea să schimbe percepţiile din minţile noastre „nedemne” de valoarea acţiunilor lor. Iată un nou Guvern fără nici o legătură cu cel vechi. Cu creiere tinere şi fetze tinere. Bun, noul Guvern duce mai departe proiectele şi practicile celui vechi. Ne lasă fără medicamente esenţiale, continuă prostiile lui Funeriu, care inventează clase în plus când are profesori şi educatori în minus şi crede că deszăpezirea drumurilor judeţene şi naţionale trebuie făcută de cetăţenii „leneşi şi beţivi”, cu lopata.

  Asta nu are importanţă. Noua generaţie PDL înseamnă speranţa şi o nouă deschidere, până când vechea generaţie reuşeşte să fure alegerile, în interesul întregii naţiuni.

  Aşa a apărut şi ideea generoasă a Mişcării Populare. Ea va permite lui Emil Boc&co. să participe la alegeri sub alt nume şi sub alte culori. Un Boc verde e un Boc proaspăt, e cu totul altceva decât afurisitul ăla de Boc portocaliu. În plus, ea – mişcarea – va asigura coagularea tuturor forţelor sănătoase de dreapta din România: PDL, institutele create de PDL, fundaţiile susţinute de PDL, pe Aurelian Pavelescu – CD şi UNPR-ul care e de stânga. Iar Emil Boc va conduce această operaţiune de la Cluj, din fotoliul de primar, unde va fi exilat de partidul său după ce colegii i-au tras preşul de sub scaunul de premier, lăudându-l.

  Guvernul PDL şi partidul său nu sunt în stare să facă lucruri bune pentru cetăţean, în lumea reală. De pildă, să se asigure că bolnavii cu dureri mari nu vor duce lipsă de morfină. Morfina nu rezolvă problemele, dar te ajută să treci peste dureri insuportabile. PDL spune că a acţionat corect, dar că nu a ştiut să comunice bine. Adică să-i convingă pe bolnavii care nu aveau morfină că, de fapt, aveau. Pentru marile probleme, partidul lui Băsescu oferă propagandă şi atât. Adică morfină politică. Ştie că doar dacă avem halucinaţii îi mai putem suporta.

 33. 33 Sibilla martie 1, 2012 la 1:26 am

  Protestele din Reşiţa au avut culoare locală, dar şi europeană

  Manifestaţiile din centrul civic al Reşiţei, devenite deja tradiţionale, după 45 de zile de proteste, au căpătat astăzi o nuanţă diferită, întrucât grupului de aproximativ 40 de cetăţeni, care a protestat neîntrerupt împotriva Puterii, li s-au alăturat sindicaliştii de la filialele judeţene BNS şi Cartel Alfa.
  Astfel, în piaţa din faţa Consiliului Judeţean şi a Prefecturii, au fost prezenţi aproximativ 4 – 500 de manifestanţi, în fruntea cărora s-au aflat liderii Nicolae Drăgan, de la BNS, împreună cu Marian Apostol şi Maria Zvarici, de la Cartel Alfa.
  Liderul filialei BNS Caraş-Severin, Nicolae Drăgan, a vorbit despre temerea sindicaliştilor că UCM Reşiţa se află în faţa unui colaps, orchestrat de grupuri de interese, colaps care ar putea conduce la concedieri masive, în vreme ce clasa politică locală asistă la dezintegrarea uzinei reşiţene fără să reacţioneze. Nicolae Drăgan l-a acuzat pe managerul general al UCM Reşiţa, Dan Obădău, că nu acţionează în intersul uzinei şi al salariaţilor şi este vândut mogulului energiei Bogdan Buzăianu. „Pentru mine directorul Dan Obădău, începând de astăzi nu mai există. Am avut mare încredere în el, dar a dovedit că este vândut unor interese străine de cele ale reşiţenilor!”, a repetat Nicolae Drăgan, de mai multe ori la megafon, în faţa sindicaliştilor. Nicolae Drăgan a declarat jurnaliştilor prezenţi la manifestaţie că ieri, marţi 28 februarie, a avut discuţii ce păreau constructive cu Dan Obădău, care s-a declarat alături de protestul sindicaliştilor, pentru ca astăzi să îşi schimbe poziţia cu 180 de grade. Mai mult, Obădău a influenţat Sindicatul „Reşiţa – 1771” din UCMR, care nu a ieşit la proteste, dovedind că este un sindicat marionetă, aflat la dispoziţia conducerii uzinei.
  Liderul Filialei Cartela Alfa Caraş-Severin, Marian Apostol, a subliniat că protestul sindicaliştilor reşiţeni este adresat şi Puterii din România, care intenţionează să semneze Tratatul Fiscal al UE, tratat care nu va aduce decât mai multă sărăcie românilor. În paralel cu protestul sindicaliştilor s-a desfăşurat şi protestul nucleului dur al reşiţenilor, care cer demisia Lui Traian Băsescu, a Guvernului şi a autorităţilor judeţene, în frunte cu Sorin Fruzăverde.
  Sindicaliştii au plecat din centrul civic în jurul orei 16, în piaţă rămânând cei aproximativ 40 de protestatari, care cer demisia Puterii şi organizarea de alegeri anticipate. Manifestaţiile s-au încheiat în jurul orei 17.
  http://www.argument-cs.ro/content/%E2%80%9E%C3%AEncep%C3%A2nd-de-ast%C4%83zi-dan-ob%C4%83d%C4%83u-nu-mai-exist%C4%83%E2%80%9D

  SINDICALIŞTILOR LI SE INTERZICE SĂ IASĂ ÎN STRADĂ!

  O parte a sindicatelor din Caraş-Severin se află în această după-amiază în faţa Prefecturii, manifestând împotriva actualilor guvernanţi şi şefi ai administraţiei judeţene, vinovaţi în opinia protestatarilor de nivelul de trai scăzut, de lipsa locurilor de muncă şi de multe altele.
  Liderii CNS Cartel Alfa, BNS şi FEN sunt în centrul Reşiţei alături de aproape o mie de oameni care scandează împotriva guvernului şi a preşedintelui Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde. Nu au fost menajaţi nici deputaţii şi senatorii de Caraş-Severin, răspunzători în ochii protestatarilor de situaţia în care au ajuns UCMR-ul, CSR-ul şi ceilalţi mari angajatori din judeţ. Potrivit celor din Piaţa 1 Decembrie 1918, nu toate sindicatele partipă la mişcarea de protest deoarece anumitor lideri sindicali li s-a sugerat pe un ton ameninţător că ar fi mai bine să stea acasă.
  “Ce facem cu Reşiţa? Pentru noi în momentul de faţă cel mai important este UCMR-ul. De astăzi sunt foarte dezamăgit de acest om care a preluat frâiele UCMR-ului. Din acest moment, Dan Obădău nu mai există pentru mine”, a declarat Nicolae Drăgan, preşedintele BNS Caraş-Severin. Liderul sindical este supărat foc pe actualul director al UCMR, deoarece este convins că acesta a împiedicat ieşirea în stradă şi a altor sindicate. “Am fost la el, m-am întâlnit pentru a stabili o revendicare, şi anume, să monitorizăm toţi parlamentarii de Caraş-Severin, pentru ca aceştia să iasă în Parlament şi să întrebe dacă Reşiţa, ca uzină, mai este considerată societate de interes naţional din punct de vedere strategic pentru sistemul hidroenergic sau nu. Dar iată, anumite sindicate din UCM au fost oprite să iasă la această mişcare”, a mai spus Drăgan.
  http://expressdebanat.ro/sindicalistilor-li-se-interzice-sa-iasa-in-strada

  Reșițenii – au protestat și astăzi în număr mare în Centrul Civic

  Aproape 500 de reșițeni ai ieșit din nou în stradă. Protestatarilor de zi cu zi, li s-au alăturat astăzi sindicaliștii.
  Este pentru a 45 zi de când la Reșița au început mitingurile, iar ediția de azi a fost una specială mai ales prin numărul mare al participanților precum și al lozincilor strigate.
  Dacă vă amintiți, în urmă cu câteva zile a apărut un anunț care spune că ,, În data de 29 februarie, între orele 14 – 15,30, în Reşiţa va avea loc mitingul de protest organizat de CNS Cartel Alfa şi BNS! La această acţiune chemăm toţi cetăţenii interesaţi să-şi transmită dezacordul cu privire la modul în care este tratată criza în România, şi faţă de instrumentele dictatorilale folosite de actualii guvernanţi în relaţia cu cetăţenii!” . Comunicatul era semnat liderii principalelor centrale sindicale din județ, Marian Apostol pentru CNS Cartel ALFA CS și Nicolae Drăgan pentru BNS.
  Numai că, numărul reșițenilor nemulțumiți nu a trecut de vreo 500. Este adevărat, de vreo 10 ori mai mulți decât în celelalte zile de protest, dar puțini având în vedere că aproape nimeni din Reșița nu este mulțumit de nivelul lui de viață. Alături de Apostol și Drăgan au fost prezenți și alți lideri precum Iancu Muhu sau Mariana Zvarici, dar aceștia, mai ales Muhu, a strălucit prin neimplicare. Ar fi fost culmea să comenteze ceva din moment ce acum vreo două săptămâni, într-o conferință de presă, spune cât de bine o duc siderurgiștii, că le-a crescut salariu, că primesc prime peste prime, li se plătesc jumătate din costurile vacanțelor de vară, că nimeni nu a fost disponibilizat și nici nu va fi pe viitor.
  Asta la CSR, fiindcă la UCMR, altfel stau lucrurile. Nicolae Drăgan l-a făcut cu ou și cu oțet pe actualul director Dan Obădău pe care îl acuză public că nu a făcut nimic în toți anii cât a fost în conducerea uzinei sub o formă sau alta. Drăgana sărit și la gâtul familie Chebuțiu, dar mai elegant, în schimb, a atacat dur Sindicatul din UCMR care nu a făcut nimic de s-a ajuns în această situație. Mai exact, se pare că la UCMR vor urma disponibilizări masive.
  Cei 450- 500 de oameni strânşi din nou în stradă, au suportat cu stoicism vântul rece şi tăios ce bate continuu în Piața 1 Decembrie. Cu toate că termometrul de pe Primărie arăta 6 grade cu plus, curentul ce trage de pe Valea Domanului îți îngheață măduva în oase. Și țineți cont că unii oameni sunt acolo, zi de zi, de peste o lună și jumătate.
  Sloganurile scandate au fost, multe dintre ele aceleaşi pe care cei ce au trecut prin Piață le știu deja: „La Palatul Cotroceni, cântă cucuveaua, Băsescu şi ai lui şi-au găsit beleaua“, „Demisia! Demisia!“, „Frunzăverde şi ai lui să se ducă dracului!“ București, nu uita- Reșița-i de partea ta, Frunzăverde te-ai uscat- acum pleacă din Banat” și cel mai nou: ,, Pân’ la Mărţişor, fără dictator! ”.
  http://www.infocs.ro/index.php/2012/02/29/re%C8%99i%C8%9Benii-au-protestat-%C8%99i-astazi-in-numar-mare-in-centrul-civic/comment-page-1/#comment-115178

  Album foto : http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150637523247070.414576.717762069&type=3

 34. 34 Aramis martie 1, 2012 la 1:28 am

  @Adrian Nastase

  Cred ca am produs putina iritare. Dar eu spuneam ca personajele care scriu pe acel blog, se intrec in postari(articole). Acesta era sensul, nu altul.

  http://decablogulmuschetarilor.wordpress.com/2012/02/28/avortonul-lustratiei-romanesti/

 35. 35 blogideologic martie 1, 2012 la 5:11 am

  Lipsa de „antren” a grecilor de a se face ajutaţi în actuala criză europeană a finanţei nebune http://www.lemonde.fr/crise-financiere/article/2012/02/29/berlin-juge-inacceptable-le-manque-d-entrain-des-grecs-a-se-faire-aider_1649812_1581613.html

 36. 36 M.Voicu martie 1, 2012 la 5:27 am

  „Morfina populară” = altceva decât imperativele agendei publice reale
  Aflasem cã guvernul n-a valorificat ”certificate verzi” de peste 3 mld. euro …
  Acu’ mã-treb dece mãcar nu le compenseazã cu taxele de mediu (CO2 , chestii socoteli) pe care cetãţenii români le plãtesc în continuare!
  E vr’un politician care sã determine legiferarea pentru ţarã?

 37. 37 blogideologic martie 1, 2012 la 6:40 am

  În ce laborator a fost scrisă „parabola termopanelor din Zambaccian”? Găsesc o asemănare atâta de mare cu „parabola vitrinei sparte” a lui Frédéric Bastiat, încât nu pot să nu zic că parabola anti-Adrian Năstase a fost scrisă într-un laborator din afara României. Aplic şi eu aici o sinteză non-apriorică pasivă (vedeţi interpretarea sau definiţia ei la filosoful german Edmund Husserl). Este o sinteză modernă aplicabilă acolo unde-i prezentă „asocierea” şi „analogia”. Omul politic Adrian Năstase a susţinut mereu doctrina economică a „statului social”. Ei bine, doctrina economică totalmente opusă, anume reaganismul, se bazează pe „parabola vitrinei sparte”. Am mai zis, aici pe blog, că Ronald Reagan a fost un mare admirator al ideilor economice promovate de Frédéric Bastiat. Într-o anumită interpretare, „parabola vitrinei sparte” înseamnă că actul economic în mod flagrant eronat ar conduce la prosperitatea economică ! Ştim că dosarele politice împotriva lui Adrian Năstase au fost montate la cererea expresă a preşedintelui Traian Băsescu. „Dovezile” din dosare sunt demontate mereu, cu argumente foarte convingătoare, de echipa de avocaţi angajaţi de domnul Adrian Năstase. În fond, ei demonstrează prostia evidentă a lui Traian Băsescu. Dar prostia economică evidentă a lui Traian Băsescu este prezentă şi în numirea Elenei Udrea la Ministerul dezvoltării regionale, unde a tocat, şi toacă prin substitut, sume imense de bani în decizii economice evident greşite. Vedeţi „asocierea” şi „analogia” între „parabola termopanelor din Zambaccian” şi „parabola vitrinei sparte”? Totuşi, cred eu că aplicarea logicii de „sinteză pasivă” nu a fost iniţiată în laboratoarele de intrigă şi politică balcanică de la palatul Cotroceni, ci în laboratoarele de conspiraţie împotriva României unde anvergura depăşeşte cu foarte mult belakunismul care a tocat pe vremuri, lucrând din interiorul ţării, şi „naţionalismul” prefăcut al lui Nicolae Ceauşescu.

 38. 38 blogideologic martie 1, 2012 la 8:05 am

  Găsesc o sinteză cu „asociere”&„analogie” interesantă la domnul Radu Baltasiu http://radubaltasiu.blogspot.com/2011/12/revolutie.html#!/2011/12/revolutie.html Anume între „suprastructură” (propusă în interpretarea ideologică marxistă) şi „forma fără fond” (sintagmă ce provine de la junimistul Titu Maiorescu).

 39. 39 Vasile, martie 1, 2012 la 8:31 am

  Paul,

  Este vorba de un paradox pe care nici nastase nu-l intelege sau se face ca nu-l intelege . Dl.Boc nu a fost de fapt nici o data prim ministru , o portavoce , o banda de magnetofon care putea fi stearsa , asta da nu poti exila o perceptie fie ea si a unui PM.

  Centru,
  Oripilant nj este ce incerci dumneata sa-mi traduci mesajul pe care incerci sa-l transmiti!Iinadmisibila comparatie pe care observ ca ati uitato:”Inlocuim Basescu cu un alt Basescu ?”
  Chiar asa dumneata ai ajuns sa-l compari pe un faptuitor dovedit cu un posibil faptuitor?

 40. 40 Socrate martie 1, 2012 la 9:38 am

  Bun editorial. Ce ne facem insa cand chiar opozitia serveste electoratului mesaje si pozitii care intaresc efectul morfinei politice servite generos de coalitia toxica de la putere ? Una din formele de morfina politica este “ toata clasa politica e la fel, toata clasa politica este de vina, USL-PDL, aceeasi mizerie, etc “. In contrapartida, opozitia da la randul ei mesaje aiuritoare, parca special destinate pentru a intari efectele morfinei politice, cum ar fi : suntem de acord cu semnarea tratatului fiscal, in pofida analizelor economistilor ( Victor Ponta, in numele USL-ului ) , nu vom schimba sefii SRI si SIE ( Victor Ponta ), l-as pastra pe Leonard Orban ( Victor Ponta ), suntem de acord in principiu cu pozitia Romaniei in privinta primirii Serbiei in UE ( Victor Ponta ), si am citat numi unele din ultimele adjuvante la morfina.
  La fel de grava, atat din punct de vedere electoral cat si national, este aprobarea tacita, subinteleasa datorita lipsei unor proteste ferme, a unor masuri luate de coalitia toxica de la putere sub presiunea FMI-ului sau din proprie initiativa.

 41. 41 centru martie 1, 2012 la 9:44 am

  Aveti careva un decodor ca sa-l intelegem pe Vasile ? Sau sa-l ajutam pe el sa se inteleaga pe sine insusi ?

 42. 42 blogideologic martie 1, 2012 la 10:46 am

  @ Radu spune : +N-ati fost in America (nici in Canada nici in SUA) daca puteti sa afirmati ca 30 grade e temperatura “camerelor” de acolo.+ N-am fost nici în America, nici în Rusia, nici n-am afirmat. Vorbeam despre convenţia prin care se defineşte “temperatura camerei”. Este 18 grade Celsius după norma rusească. Şi aproximativ 30 grade Celsius după norma americană. De fapt, eu am rotunjit puţin aici temperatura 300 K. Între norma americană şi norma rusească pentru “temperatura camerei”, diferenţa este de 9 grade Celsius.

 43. 43 Maximmouse martie 1, 2012 la 11:19 am

  Pana la urma daca boborul este atat de …naiv incat sa ia „morfina populara” ce mai putem face ? NIMIC!

  Fiecare , pana la urma, ia ce merita….sa speram , insa, ca lectia primita in acesti ani negri isi va face efectele….

  Turbez cand ma gandesc ca o intreaga natiune isi vinde vitorul pentru o pufoaica veche de la armata si o traista de alimente in pragul expirarii de la DGRS !

  …..iar asa numitii destepti ai natiunii culeg , unii cu placere, ( cei portocalii!), altii cu durere, ( USL!) , exact ceea ce au semanat!

 44. 44 felix martie 1, 2012 la 12:02 pm

  @ vasile & santinela

  Da, vasile, asa s-a intamplat, intr-adevar! Am fost acolo, in sala NEW YORK a fostului Sofitel (vorbim de sfarsitul anului 2000). Nu te cunosc, nu ma cunosti, n-am nevoie de respectul sau ne-respectul tau, eu povestesc un crampei din istoria contemporana a Romaniei. Exista multi supravietuitori ai momentului despre care vorbesc. Sunt destul de in varsta, vasile, am trecut prin multe, am facut multe, asa ca stiu despre ce vorbesc. Fata de tine sau de santinela, eu imi permit sa fiu mult mai relaxat; pe mine nu ma ating problemele voastre cotidiene, firesti. La mine e mai degraba o nostalgie a unor vremuri pe care le-am trait, in compania ilustra a unor oameni pe care ii respect s.a.m.d.
  Bafta, vasile & santinelo! Schimbati ceva, daca puteti!

 45. 45 Cârcotaşu martie 1, 2012 la 12:14 pm

  Bonaciuex
  februarie 29, 2012 la 11:19 pm
  Pentru usurarea lecturii, reproduc mai jos

  EDITORIALU’ DIN JURNALU’…

  Oh! Bonacieux. Constance, bien sur, n-aşa? :mrgreen:

 46. 46 Draghi Puterity martie 1, 2012 la 12:16 pm

  @Socrate

  Ca sa parafrazez o expresie a gazdei care mi-a ramas bine intiparita in minte impreuna cu contextul in care a fost ea folosita, cred ca si Ponta va spune peste cativa ani „am facut acele lucruri neintelegand in ce m-am bagat de fapt”.

  Da, vizita lui Ponta in SUA se pare ca a fost un succes. Pentru ei, ca de obicei.

 47. 47 Bonacieux martie 1, 2012 la 1:49 pm

  @ Carcotasu

  Ooo, ce onoare!!! Mi-ai adresat cuvantul!!! Credeam ca nu mai sunt demn de asta, in nici un spatiu!:lol:

 48. 48 Vasile, martie 1, 2012 la 1:51 pm

  Centru,
  Pentru dumneata este cam grea povestea cu drobul de sare!

  Chiar asa dumneata ai ajuns sa-l compari pe un faptuitor dovedit , pe Traian Basescu cu un posibil faptuitor Crin Antonescu? Esti de poveste domnule, noroc ca mai sunt citiva care traiesc in viata reala si nu in povestea prostiei omului!!

 49. 49 Marcus martie 1, 2012 la 2:03 pm

  @Carcotasu: Este Constance Aya lalta 🙂
  sa fii iubit
  marcus

 50. 50 Vasile, martie 1, 2012 la 3:40 pm

  Felix,

  Eu nu contrazic ce dumneavoastra ati inteles din discursul doamnei D.Cornea, eu doresc sa va lamuresc ca afirmatia dumitale este scoasa din contextul mesajului transmis de acest simbol, din pacate maculat de o natie si o sleatha de politicieni perversi!

  Altii au avut Havel , l-au respectat respectindu-se pe ei insisi noi am avut Cornea si am incornorato si uite unde suntem!

 51. 51 Doru Coarna martie 1, 2012 la 3:41 pm

  @ blogi,

  in SUA este de 24C iar in Germania 22C, Franta 24.

 52. 52 George Ban martie 4, 2012 la 1:21 pm

  Pentru fizicienii amatori:

  „For scientific work, room temperature is taken to be about 20 to 25 degrees Celsius with an average of 23°C (about 73 degrees Fahrenheit or 296 Kelvin).
  For numerical convenience, either 20 °C (68 °F) or 300 K (80 °F) is often used, without being specified as „room temperature”.”
  (Goagal, Wikipedia)

  Deci nici 18, nici 30, nici 27 Celsius, nici 300 K! Mai cititi!

 53. 53 silviu coman mai 20, 2014 la 9:16 am

  E incredibil cum nimeni nu face nimic pentru mii de oameni la Resita. Domnule Nastase sunteti multumit de ce face domnul Ponta? Promisiuni si iar promisiuni. http://resita.ro/index.php/social/item/1332-rabdare-multa-rabdare-mocioalca-sustine-ca-problema-ucmr-urmeaza-sa-fie-rezolvata-in-cel-mai-scurt-timp


 1. 1 “Morfina populară” | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe februarie 29, 2012 la 9:12 am
 2. 2 A 48-a zi pentru România | Teologie pentru azi Trackback pe februarie 29, 2012 la 12:10 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: