CE URMEAZĂ?

Demisia pe care Băsescu i-a cerut-o lui Boc înseamnă o deschidere a Cutiei Pandorei. Cum va reacţiona PDL-ul, cum va reacţiona UDMR sau UNPR? Vor accepta să nu mai aibă reprezentanţi în noul guvern? Sau mai putini? Va accepta un prim-ministru „independent” să joace un rol de marionetă a acestor partide?
Din păcate, se va discuta mai curând despre persoane şi despre partide când, de fapt, elementul esenţial la acest moment îl reprezintă refacerea încrederii în interiorul societăţii.
Cred că românii se vor alia mai degrabă în jurul mesajelor, a unor idei proaspete şi vor respinge formulele politicianismului clasic. Este important ca noi – în USL – să spunem ceea ce lumea gândeşte, lucruri care au fost ignorate, adeseori programatic, de mass-media ocupată de establishment..
Un rol deosebit îl au, în momentul de faţă, tinerii anti-sistem. Internetul ajută imens, făcând posibilă o răspândire virală a mesajului, în pofida faptului că actuala Putere are un acces mai bun la mass-media tradiţională. Obiectivul nostru ar fi de a reorienta sentimentele anti-sistem ale electoratului, admiţând erori şi imprimând o direcţie de pe care să se poată construi ceva.
Ar trebui, poate să recunoaştem că s-a pierdut foarte mult timp, mergând pe acele ideologii care se arătau deja perimate odată cu criza din 2008. Credinţa în piaţă şi individualism au dus la atomizarea societăţii şi la deturnarea intereselor ei de către o minoritate la putere, fără ca societatea să poată genera, din timp, anticorpii necesari. Acum, când efectele sociopatiei, ridicată la nivel de politică de stat, se văd, oamenii nu mai ştiu cum să refacă ceea ce au avut. ROLUL STÂNGII, DE CE NU, AL USL, ESTE TOCMAI AICI, ÎN REFACEREA SOLIDARITĂŢII. Este aberant să asistăm la apelul pentru darwinism-social, venit de la oameni de cultură.
Aproape peste tot în lume se pune sub semnul întrebării fundamentalismul neo-liberalismului economic – care îşi pierde din atracţie pe zi ce trece. Oamenii înţeleg faptul că ingineria speculaţiilor financiare a pus totul în pericol de dragul unor fantezii ideologice care dăunează celor 99% din populaţie, în folosul a 1% din conducători. Creditul, mai ales cel de consum, a fost combustibilul ce a alimentat, de la bază, mai totul, iar creşterea industrială a fost înlocuită de creşterea fictivă a valorii asset-urilor.
Puterea de la Bucureşti imită acest model poate din neştiinţă sau poate pentru a-şi realiza unele obiective înguste.
Din păcate, efectul „reformei” este acela al unui neo-colonialism chiar şi „fără faţă umană”. În România, austeritatea a însemnat numai eliminarea, pe rând, a tuturor şanselor de redresare.
La rândul ei, corupţia este încă unul din mijloacele prin care se justifică pentru publicul occidental şi românesc nenorocirile din ţări ca România. Pe fondul vidului instituţional şi/sau al unei clase autohtone capitalizate, corupţia este un fapt de viaţă care unge angrenajele economiei în tranziţie. Am din ce în ce mai acut sentimentul că Occidentul foloseşte astăzi corupţia la fel cum a folosit în anii ’90 MINERIADELE pentru a-şi justifica renunţarea la responsabilitatea pe care o are faţă de România. Şi atunci, ca şi acum, Occidentul era într-o zonă de dificultate economică, iar cel puţin pentru Occidentul european, Estul post-sovietic a venit ca o gură de oxigen.
Din punctul meu de vedere, electoratul din România va fi câştigat de acea entitate – sper sa fim noi – care va veni cu o viziune nouă şi cu un plan de redresare economică. O ţintă importantă pentru acest mesaj ar trebui să fie cei care se pregătesc să părăsească România în acest moment şi care ar fi primii vectori ai schimbării.
De aceea, în definitiv, este neesenţial pe cine va pune Băsescu în locul lui Boc.

150 Răspunsuri to “CE URMEAZĂ?”


 1. 1 Cristina februarie 6, 2012 la 1:44 pm

  Greu de spus „Ce urmeaza?”. In primul rand, cred ca puterii (citeste „Basescu”) inca i-ar conveni un ministru tip Boc: docil, usor de condus/manipulat. Sau, in cel mai rau caz, un miistru inregimentat politic (PDL!), tocmai pentru a fi controlat/condus de partid. Pe de alta parte, opozitia ar dori un tehnocrat, asa cum, cel putin aparent, si-ar dori si societatea civila.
  Vom trai si vom vedea…

 2. 2 Dragos februarie 6, 2012 la 1:45 pm

  „dăunează celor 99% din populaţie, în folosul a 1% din conducători”

  la „1% din conducatori” includem si toti prim-ministrii din cele 3 mandate ale presedintelui Iliescu ?

 3. 3 Tavi februarie 6, 2012 la 1:47 pm

  Urmarindu-l pe Basescu iti poti da seama ca in general nu face nimic fara sa aiba un plan inainte. Asa ca demisia lui Boc are rostul ei. Dar care ? Sa lase USL-ul sa vina la guvernare ? In ideea ca isi va rupe picioarele inainte de alegeri ? Mi s-ar parea un plan stupid, deoarece in cazul unui guvern USL s-ar ajunge si la o demitere a presedintelui.
  Sa puna un tehnocrat ? O varianta buna dar unde mai gaseste un catel atat de fidel ca Boc ?
  Cea mai buna varianta mi s-ar parea ca Base vrea sa sparga USL-ul momind PSD-ul la guvernare. Si la ce raca si foame exista acolo s-ar putea sa reuseasca.

 4. 4 mirica februarie 6, 2012 la 2:02 pm

  Domnule Nastase, optiunea lui Traian Basescu de a discuta separat cu partidele este departe de a fi inocenta si mai ales nu este impusa de art 103 din Constitutie :

  ARTICOLUL 103
  (1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.

  Daca obligatia consultarilor separate rezulta din acest articol el ar fi fost redactat astfel :

  ARTICOLUL 103
  (1) ……………………, a fiecarui partid reprezentat în Parlament.

  Astfel cred ca reprezentantii PC, PNL si PSD pot si trebuie sa se prezinte impreuna la consultari,

 5. 5 Cristina februarie 6, 2012 la 2:06 pm

  „Astfel cred ca reprezentantii PC, PNL si PSD pot si trebuie sa se prezinte impreuna la consultari…
  Oricum se vor prezenta impreuna la consultari, ca si coalitie USL…

 6. 6 Cristina februarie 6, 2012 la 2:09 pm

  „De aceea, în definitiv, este neesenţial pe cine va pune Băsescu în locul lui Boc.
  Nu cred ca este neesential. Guvernul Boc a mai picat o data, in urma unei motiuni de cenzura. Nu tin minte ca atunci sa fi fost nominalizat un premier agreat de toate partidele.

 7. 7 florin februarie 6, 2012 la 2:14 pm

  cleptocratie nationala in corporatocratie mondiala…politica off-label…

 8. 8 blogideologic februarie 6, 2012 la 2:16 pm

  Văd cum unii dintre marii „comentatori economici” de pe acest blog, precum @Radu şi @florin m, habar n-au că agregarea se referă la MACROECONOMIE. Sigur că n-am timp să explic unora ori altora chestiuni evidente. Intenţia lor este aceea de a bloca, şi de a devia, buna funcţionare a blogului.

 9. 9 rex februarie 6, 2012 la 2:25 pm

  hm… ati vrea sa aveti tinerii anti-sistem… nu se va intampla niciodata. nu au ce sa caute langa beizadele sau smecherasi care considera ca sunt intr-o gasca, nu intr-un partid. 🙂 .. sau bine… daca va inchipuiti ca tinerii astia se pot uita in gura unui… robert negoita sa zicem… se poate visa… in continuare… pana la caderea totala

 10. 10 Draghi Puterity februarie 6, 2012 la 2:26 pm

  Cu ocazia asta poate vorbim mai mult si despre ACTA, sau cum sub pretextul unor legi diverse pentru apararea dreptului de autor si proprietate intelectuala sau pedepsirea contrafacerii unor marfuri s.a.m.d. se incearca cenzurarea internetului si controlarea acestui spatiu al libertatii absolute.

  O alta idee, experimentata de Partidul Piratilor din Germania in zilele acestea, e cea de swarm intelligence. Membrii marcanti ai Partidului Piratilor au ajuns sa se retraga din functii in momentul in care au constatat ca datorita atentiei sporite pe care media le-o acorda lor ca indivizi, partidul in sine, programul si ideile sale, tind sa fie insuficient mediatizate. In opinia mea acesta ar fi un raspuns inteligent la diversiunea cu „toti politicienii sunt la fel” si ceva complet opus ofertei lui Basescu & Co.

 11. 11 Cristina februarie 6, 2012 la 2:30 pm

  „Cea mai buna varianta mi s-ar parea ca Base vrea sa sparga USL-ul momind PSD-ul la guvernare. Si la ce raca si foame exista acolo s-ar putea sa reuseasca.”
  Ar putea fi o „momeala”buna, numai ca… mi se pare intelept pentru partidele care formeaza USL-ul sa nu inghita momeala si ca continue sa mearga impreuna. In fond, interesele sunt comune: preluarea puterii.

 12. 12 Karakas februarie 6, 2012 la 2:39 pm

  Demisia asta este un act cosmetic, prin care se vrea dreasa imaginea PDL. Oricine va veni pus de Basescu, va urma aceiasi linie ideologica.

  Lumea nu mai functioneaza nicaieri bine pe baza ideologiei neo-liberale. Pina si statele dezvoltate sufera, si perspectivele nu sunt bune. Balanta trebuie re-echilibrata spre un tip de societate care are socialul ca fundament, nu ca ornament.

 13. 13 Draghi Puterity februarie 6, 2012 la 2:44 pm

  „Un strigat in vant”, pe care as vrea sa il reproduc aici:

  Bă, ăștia alfabetizați degeaba. Cînd proprietatea e deținută de străin, cînd străinul stabilește prețul produsului sau serviciului, cînd străinul hotărăște cîți angajează și cu cît îi plătește, nu contează pentru tine, cretinule, cît de eficient își exploatează bunul deținut, cît de țeapăn îi este managementul. Tu doar o încasezi.

  http://conumishu.wordpress.com/2012/02/05/catre-cretini-un-strigat-in-vint/

 14. 14 Cristina februarie 6, 2012 la 2:51 pm

  „Demisia asta este un act cosmetic, prin care se vrea dreasa imaginea PDL. Oricine va veni pus de Basescu, va urma aceiasi linie ideologica.”
  In cazul acesta, disputele vor continua si se va ajunge, inevitabil, la urne. Chiar la alegeri anticipate.

 15. 15 blogideologic februarie 6, 2012 la 2:51 pm

  +De ce este ILEGALA vanzarea combinatelor energetice si a societatilor strategice ! Traian Basescu, Emil Boc si acolitii lor din guvern si parlament vor sa dea lovitura de gratie poporului roman, un ultim tun inainte sa fie aruncati de popor la pubela istoriei. Slugarnici pana la anularea sinelui fata de oculta mondiala/ asasinii economici/ mafia financiara internationala, carora le datoreaza carierele de viermi politici (ca sa-l citam pe colegul sau fostul lor coleg de partid, Iulian Urban) aceste reziduuri umane care, printr-o nebagare de seama a poporului roman ocupat cu supravietuirea, au reusit sa puna mana pe putere si incearca acum sa “vanda”, in fapt sa ofere gratis pe tava mafiei financiare internationale, intregul sistem energetic national, companiile de transport de o importanta strategica si ultimele resurse naturale de o importanta colosala ale Romaniei. Si, totul, cu o graba aproape incredibila – in doar cateva luni. Este vorba de urmatoarele companii aflate in subordinea Ministerului Economiei: • OMV Petrom- Oferta Publica Secundara de vanzare de actiuni pentru un pachet de 9,84% pana la finele anului 2012 / • Transelectrica – Oferta Publica Secundara de vanzare de actiuni pentru un pachet de 15% pana la finele lunii aprilie 2012 / • Transgaz – Oferta Publica Secundara de vanzare de actiuni pentru un pachet de 15% pana la finele lunii aprilie 2012 / • Romgaz – Oferta Publica Secundara de vanzare de actiuni pentru un pachet de 15% pana la finele lunii iunie 2012 / • Nuclearelectrica- Oferta Publica Primara (IPO) in vederea majorarii de capital cu 10% in cursul anului 2012 / • Hidroelectrica- Oferta Publica Primara (IPO) in vederea majorarii de capital cu 10% pana la sfarsitul lunii octombrie 2012 / • Oltchim S.A: vanzarea actiunilor publice catre un investitor strategic in prima parte a anului 2012 / • CUPRU MIN: privatizare integrala in prima parte a anului 2012 / • Electrica Serv: privatizare majoritara a tuturor companiilor regionale in curs de infiintare pana la finele anului 2012 / • Electrica Furnizare: privatizare majoritara pana la finele lunii octombrie 2012 / • Electrocentrale Bucuresti: privatizare majoritara pana la finele anului 2012 / • Complexul Energetic Oltenia: privatizare majoritara pana la finele anului 2012 / • Complexul Energetic Hunedoara: privatizare majoritara pana la finele anului 2012 / La acestea se mai dauga alte cateva, aflate in subordinea Ministerului Transporturilor: • TAROM / • CFR Marfa (companie de importanta strategica, asigura transporturile pentru armata). De precizat faptul ca ambele companii au fost falimentate deliberat pentru a fi vandute practic pe nimic. De remarcat faptul ca CFR Marfa, care a avut profit pana in anul 2007, este acum innecata in datorii de sute de milioane de lei. Asadar, vanzarea/ predarea controlului/ cedarea acestor companii catre asa-zisi investitori strategici, in fapt niste mafioti institutionali internationali, este ILEGALA, asta ca sa nu mai vorbim de faptul ca este imorala. In consecinta, acest rapt, este, in opinia noastra, “nesustenabil”. De ce este ILEGAL, IMORAL si ILEGITIM acest rapt: Primul argument: Vorbim de sistemul energetic national, de resurse minerale si de societati strategice ale Romaniei. Pentru orice fel de modificare, oricat de mica, a statutului acestor societati este OBLIGATORIE consultarea populara si organizarea unui referendum. / Al doilea argument: Niciun stat din lume nu poate accespta transformarea propriului popor intr-o simpla populatie captiva, exploatata de entitati straine fara sa poata opta pentru alternative energetice viabile. Si niciun stat din lume nu-si vinde resursele (cuprul si aurul) pe nimic, cand pretul acestor metale ating maxime istorice. / Al treilea argument: Aceste companii nu au nevoie de investitori strategici pentru ca sunt profitabile sau pot deveni profitabile in foarte scurt timp daca tara ar fi condusa de un guvern responsabil. Iar, in conditiile crizei energetice care se prefigureaza, sunt aur curat. / Al patrulea argument: Faptul ca UE vrea sa preia aceste societati profitabile la schimb pentru aderare este un mit! Contraexemplu: Ungaria, condusa de patriotul Viktor Orban isi rascumpara acum actiunile la MOL si Malev, vandute cu cativa ani in urma la presiunea strainilor. Si este, bine mersi, in UE. Poti fi in UE demn, cu capul sus, sau umil, in genunchi. / Al cincelea argument: O eventuala vanzare a acestor societati nu poate fi realizata decat de un presedinte si un guvern legitime. Si numai in urma unui referendum. Ori, Basescu a castigat alegerile cu un avans infim iar acum se bucura de sprijinul a doar catorva rataciti. Un astfel de om nu are legitimitate morala pentru a gira o astfel de vanzare. Nu avea nici cand a fost ales si cu atat mai putin acum. Mai mult, guvernul Boc nu a fost niciodata altceva decat o simpla marioneta caricaturala a lui Basescu. Asadar, orice vanzare din mandatul lui Basescu este NULA. Mai ales in acest moment cand Basescu este cu un picior in groapa. / Al saselea argument: Resursele energetice, ca si resursele subsolului sau ca pamantul arabil nu pot face obiectul niciunei tranzactii. Acestea apartin poporului si statului roman, indiferent de cine ocupa vremelnic functiile de presedinte si premier. Asa ca, orice viitor guvern are obligatia morala si legala sa recupereze aceste societati strategice si sa recupereze prejudiciul creat prin urmarirea in justitie si tragerea la raspundere a celor responsabili. / Al saptelea argument: Romanii se opun intr-o proportie covarsitoare interventiei brutale a FMI in politica noastra interna si in economia Romaniei, asa ca nu pot fi privatizate societati la presiunea/ “sugetia” FMI/ BM/ CE decat cu ignorarea crasa a dorintei poporului roman. / Al optulea argument: Este inadmisibila acceptarea unui troc de genul: va indatoram, dar ne dati la schimb resursele minerale, sistemul energetic si societatile strategice. Cu alte cuvinte sa dam la schimb combinatele energetice si industria strategica pentru bordurile lui Videanu si bazinele de innot si gentile Luis Vutton ale lui Udrea. / Al noulea argument: fara aceste societati strategice Romania isi va pierde independenta energetica si va fi pusa in imposibilitatea de a-si mai recastiga independenta financiara dat fiind aportul mare al acestor societati in PIB. Dupa instrainarea acestor companii, economia Romaniei, vaduvita de aceste profituri, va intra fatalmente, in colaps. / Al zecelea argument: Sub nicio forma aceste societati strategice nu pot fi privatizate de un om care are la activ distrugerea flotei maritime romanesti, una dintre cele mai mari din lume, probabil tot la presiunea sefilor lui de la Anvers, carora le datoreaza, foarte probabil, in totalitate, ascensiunea politica. / Al unsprezecelea argument: este inadmisibila lipsa de informare a poporului cu privire la acest subiect. Institutiile statului aveau obligatia sa organizeze campanii de presa pe toate canalele media pentru informarea publicului cu privire la acest subiect de o importanta capitala. Este inadmisibila, de asemenea, deturnarea atentiei publice catre subiecte triviale (cum ar fi posibila marire a salariilor cu 5%) in conditiile in care delagatiile FMI, CE, BM se afla in Romania tocmai pentru a stabili detaliile preluarii acestor societati.+ http://asymetria-anticariat.blogspot.com/2012/02/de-ce-este-ilegala-vanzarea.html

 16. 16 Theodora februarie 6, 2012 la 2:57 pm

  Revoltator, Antena Trei l-a invitat iar pe Claudiu Craciun, desi sunt martori care l-au vazut strigand „pdl-usl aceeasi mizeie” … ma intreb de ce fac asta? … de ce continua sa il promoveze pe acest tanar ca pe un lider al Pietii?
  Sigur ca este un tanar inteligent si ca a avut un discurs interesant la PE dar omul asta a strigat imptriva USL
  Suntem 20 – 30 de martori, bloggeri liberali, de stanga, monarhisti … suntem diferiti dar suntem impreuna in Piata Universitatii impotriva coalitiei de la guvernare, toti strigam Jos Basescu si Alegeri anticipate.
  Se intampla ceva ce nu pot sa inteleg.
  Cine este in spatele acestui tanar si ce urmareste de fapt?
  A iesit PC din USL si nu am aflat eu?

 17. 17 gogu pintenogu februarie 6, 2012 la 2:59 pm

  tinerii anti-sistem nu se mai considera electorat. de-asta sunt „anti”. ei nu asteapta sa fie integrati undeva, nu vor sa aleaga, ei vor ca anumite lucruri „sa dispara”. efectiv, dup-aia mai vedem. vorbim aici de o varianta romaneasca de anarhie.
  nu mi se pare ca cineva doreste vreo negociere, ma tem ca ati ratat, ca politicieni, sansa asta. si nu cred ca prezentarea lor intr-un anumit mod le schimba atitudinea interioara radicala. ati ajuns prea departe.
  si pana la urma de ce ar dori o generatie fugarita, furata, frustrata, dominata doar varstnic de incompetenta si numeroasa generatie a decreteilor, sa mai negocieze ceva ? ca un raspuns la nenumarati pumni in gura si invitiatii la emigrare ?
  cred ca e momentul sa aratati tot ce puteti in materie de politica daca vreti sa controlati asta. din pacate voi, clasa politica, trebuie sa faceti asta impreuna. sunteti in stare ?
  iar referitor la mineriade si coruptie: sunt realitati, nu ? deci noi le-am dat ocazia.

 18. 18 Alexandru februarie 6, 2012 la 3:08 pm

  URMEAZA,…….JOS „basescu”!PS:Impreuna „AU REUSIT.IMPREUNA …SA PLECE!”Ne-am saturat si ne este „LEHAMITE DE ei”.S-auzim,numai de bine!

 19. 19 Cris februarie 6, 2012 la 3:09 pm

  Părerea mea este că, atât timp cât va fi Bs la Cotroceni, totul va merge de-andoaselea pentru că el e un fel de Ceaușescu, se bagă în toate, vrea să hotărască el totul. Ăsta n-are stofă de democrat, nefericitul ăsta.

 20. 20 Cris februarie 6, 2012 la 3:17 pm

  Până la hotărârea definitivă, am să vă scriu în fiecare zi ca să vă încurajez. Nu dezarmați!

 21. 21 Pali februarie 6, 2012 la 3:17 pm

  Nici tancul rusesc nu ne mai scoate din cacao ! Poa’ sa vina si „Sf. Andrei” PM !

 22. 23 dlnimeni februarie 6, 2012 la 3:25 pm

  Sa fixam un pic cadrul. Conform art. 107 (3) din Constitutie, dl Predoiu ar fi premier interimar pentru 45 de zile, adica pina in 51 februarie sau, cum februarie are 29 de zile, pina in 22 martie. Solstitiul de primavara, cum ar zice unii oameni de cultura ( si odihna ) pedelisti. Cel mai tirziu. Adica, cel mai tirziu in 23 martie, ar trebui sa avem guvernul definitiv. Vor fi, cred, zile ciudate, in care presedintele va tine bine societatea sub observatie, deoarece una dintre solutiile definitive ar fi trecerea dlui Predoiu din interimar in definitiv, cu relativ putina bataie de cap, daca populatia va fi multumita doar cu sacrificarea dlui Boc. Dl Predoiu este – chipurile – tehnocrat, „cele 3 gratii” stau nesmintite acolo unde s-au obisnuit, ar mai trebui un ministru de justitie macar cu abilitatea dlui Predoiu de a se face ca ploua la ceea ce comit presedintele, dl Morar si dna Kovesi. Altfel, pe de o parte depinde pe cine va numi presedintele in calitate de „definitiv” si de intensitatea protestelor. Acum, dupa demisia dlui Boc, nu ma indoiesc ca unul dintre motivele convocarii liderilor opozitiei la Cotroceni ar fi pretentia ca opozitia sa vina in parlament la votarea noului guvern. Nu de alta, dar un guvern votat numai in prezenta parlamentarilor puterii parca nu ar parea legitim; si, cine stie, ar putea lipsi cei 5-6 parlamentari ai opozitiei care au aratat la motiunile de cenzura ca voteaza in secret cu guvernul, fiindca nu se stie daca nu cumva vreo citiva parlamentari ai puterii nu-si vor da in petec, poate vor pune din nou aspirine in urne. Cred ca principalul perdant al acestui moment politic si al perioadei urmatoare este si va fi PDL. In principiu, dl Boc ar trebui sa aiba – ca ultima misiune – sarcina de a tine partidul strins unit in jurul maretului conducator. Probabil ca va incerca sa o indeplineasca pe cit de bine va putea, contra unei bune pozitii primite ulterior, poate la nivel european, adica la un nivel la care dreptatea care va fi facuta in tara nu il va putea ajunge. Numai ca pedelistii ar cam trebui sa holbeze ochii si sa ciuleasca urechile, deoarece se contureaza deja tendinte chiar ale asociatilor de a li se urca in spinare, ma gindesc la jubilatia partidului-tomberon ca a intrecut, in sondaje, pedele, iar uneperistii au inceput sa le umble la primari. Sigur ca exista si „strategia” numita scapa cine poate cu desaga-n spate, dar poate ca printre pedelisti vor fi fiind vreo doi-trei care chiar vor sa faca politica. Ei bine, acesti doi-trei vor trebui sa inteleaga faptul ca trebuie sa isi regindeasca rapid toata politica si sa isi restructureze, tot foarte repede, partidul. Momentul este important si pentru udemeristi care, ca in tragediile clasice, se afla prinsi in lupta intre dragoste si datorie. Dragostea ( de bani) le zice sa-l lase naibii pe dl Basescu, insa datoria (fata de PPE) nu si nu. Ar trebui sa fie atenti, deoarece, de la Corneille incoace, toti cei incapabili sa isi rezolve acest conflict au sfirsit cit se poate de morti. Cu unepere cred ca va fi cel mai simplu: ei executa ordinele; de aceea, orice ar face, vor avea constiintele curate. Desigur, comentariul meu nu a fost decit o introducere. Vom mai vedea.

 23. 24 Marcus februarie 6, 2012 la 3:26 pm

  A Demisionat Bocu. Ei, SI?

  Big deal, cum ar zice englezu’, sau o frectie la un picior de lemn cum zice romanu’! Nu Boc este cancerul care a dus societatea romaneasca in halul in care ne aflam, ci tartorul de la Cotroceni. Saracu Boc a fost doar mana cu care Bassescu s-a sters la cur si a aruncat cu scarna de javra ordinara in noi, sluga obedienta pana la a se lasa ingropata de vie cu stapanul sau dupa ce acesta a intins copita, omul lipsit de orice urma de personalitate, care probabil si-a ingropat pentru o perioada frustrarile si angoasele date de trairea handicapului inaltimii sale de nan de poveste in maiestatea functiei de prim ministru.
  Nu, stimati compatrioti, toate rele vin gata facute de la Cotroceni, Palatul Victoria, cat o fi sarsaila presedinte, va fi doar instrumentul cu care acesta isi pune in practica ideile dementiale in materie de batjocorit o natie, un popor.
  Boci se mai gasesc si Basescu se pare ca are oarece talent in a gasi astfel de specimene care fac notiunea de “om” de ras.
  Dar sincer sa fiu, de atatia ani de cand tot arat aproape zi de zi directia din care vinie raul, sursa comei noastre prelungite, mi s-a acrit pur si simplu. Inca de la inceput s-a stiut ca Boc, la o adica va fi inlaturat ca o masea stricata, dandu-i posibilitatea Basescului sa-si joace in continuare cartea dictatorului de opereta, care numeste si rasnumeste el prim ministri dupa cum vrea muschiuletu’ lui.
  Mi-e scarba, greata, ma ia cu voma si cu cufureala doar cand pronunt numele acestui impostor grav bolnav cu capu’.
  Asa ca, cred ca sunt in asentimentul multora dinte dvs. cand spun ca de o oarece liniste acest popor va avea parte cand ambulantul asta de Basescu va pleca din Cotroceni cu un sut in cur si cu o adresa de cazare bine determinata de Justitie, Rahova.
  Jos Basescu !

 24. 25 Vasile, februarie 6, 2012 la 3:27 pm

  Dragos,

  -Ambitionat de un coleg ca-ti iei banii de pomana , in sfirsit ai nimerito, cine ti-a suflat?

  Alt Dragos,

  Un servitor al Contelui, propune la palat ziua portilor deschise ,electrician prost pregatit , responsabil cu scurciruitul in gandire sta cocotat pe o scara
  de pilot pe care ia puso la dispozitie comandantul Biruintei o scara din care i-au ramas doar doua trepte cea de sus au cea de jos .
  Ar fi interesant nu sa-i vad palatul contelui si sa-l vad pe electrician cum si cit de jos poate sa ajunga!

 25. 26 Socrate februarie 6, 2012 la 3:32 pm

  @AN * Excelent diagnostic. Boala a fost diagnosticata, bolnavul necesita tratament, medicatie si o serie de operatii ( nu se poate evita si nici nu este indicat sa se evite bisturiul ).
  PS Presedintele a inceput consultarile cu grupul parlamentar al minoritatilor nationale (stire de presa ). In Constitutie scrie : „preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament”, De cand grupul minoritatilor nationale este PARTID parlamentar ?

 26. 28 Adrian B. februarie 6, 2012 la 3:59 pm

  Ma repet , numai un TEMBEL poate accepta functia de premier intr-un regim MURIBUND !!!!!!! Cine se mai incurca astazi cu Traian Basescu ? Poate numai unul ca Marius Lacatus ( caruia se pare ca-i place sa fie umilit de nea Jiji Bekali ) ar accepta functia de premier !!! Vreun coate-goale , vreun cioflingar …Cred ca la ora aceasta , Traian Basescu deja organizeaza preselectia pentru gasirea unui alt SLUGOI , fara caracter si fara personalitate !
  Oricum , Traian Basescu NU VA LASA PUTEREA DE BUNAVOIE DIN MANA !!!!!!!! Acest om nu are intelepciunea necesara si nici exercitiul politic pentru a respecta democratia ! El este un individ limitat , cu o cultura conflictuala , bolnav de ura , care nu poate coabita langa alte persoane care au pareri diferite de ale lui ! Acest om este obisnuit sa comande , sa dea ordine , sa umileasca , sa distruga !
  La tot ceea ce am scris mai sus , adaugati si faptul ca este un individ incoltit , care daca pierde puterea , pierde TOTUL ! Si in caderea lui va antrena si pe altii , pe cei care l-au sustinut si l-au ajutat sa se ajunga aici…Eu il cred in stare pe TB si sa dea ordin sa se traga in populatie , numai sa ramana la putere !
  Si mai cred ca TB va sfarsi urat , adica exact cum a trait ! Probabil va cadea in urma unor ample miscari de strada sau a unei noi revolutii…

  ps. Cred ca Traian Basescu a inceput deja sa auda ” voci ” noaptea…

 27. 29 Marian Nicolae februarie 6, 2012 la 4:12 pm

  Ce urmeaza?

  Evident, JOS BASESCUUUUU!!!!!!!!!

 28. 30 dlnimeni februarie 6, 2012 la 4:14 pm

  Theodora:
  „CAȚAVENCU (naiv) : Cum, nu știi?
  TIPĂTESCU (asemenea) : Nu…
  CAȚAVENCU (asemenea) : Nici măcar nu vă dă-n gând?”

 29. 31 dancbadea februarie 6, 2012 la 4:20 pm

  Daca nu urmeaza un „proiect de tara”, nu trebuie sa ne asteptam la ceva pozitiv. Vezi: http://dancbadea.blogspot.com/2012/02/avem-nevoie-de-un-proiect-de-tara.html

 30. 32 blogideologic februarie 6, 2012 la 4:29 pm

  @ Theodora
  Dar ai uitat-o pe doamna Sandra Pralong 🙂 !

 31. 33 Marian Nicolae februarie 6, 2012 la 4:36 pm

  N-ar fi rau ca din moment ce avem oameni specializati pe dreptul international, sa le dam o tema de gandire:

  Gasirea unui cap de acuzare, care se poate proba in fata justitiei internationale, astfel incat sa obligam sua la refacerea economiei nationale.

  Pornirea unui al doilea Plan Marshall in cazul Romaniei, cu obligarea sua de a reface TOATA economia romaneasca, implicit flota vanduta pe nimic…

  Avis a bon entendeur..

 32. 34 florin m. februarie 6, 2012 la 4:40 pm

  Lupta din politica romaneasc a mai consumat un episod: plecarea lui Boc. Pentru USL, o victorie probabil, sarbatorita ca atare si de sustinatorii de aici de pe blog, ori din afara lui.

  Nimeni nu prea da doi bani pe analize obiective in aceasta zona. De fapt, este o chestiune de audienta: daca auditoriul prefera invectivele, epitetetele jignitoare si ironiile neelegante, la ce sa-ti mai bati capul cu vreo analiza? Din cand in cand, niste cifre vin sa dea impresia unor ratiuni obiective pentru o astfel de atitudine, dar iarasi, nimeni nu-si bate capul cu corectitudinea lor, oricum conteaza doar ca s-a mai amorsat un cor de injuraturi.

  Vreau sa atrag atentia tuturor celor care gandesc strict partinic si au uitat masura bunului simt comun, ca totusi mai exista destui oameni care nu sunt nici ai PDL nici ai PSD sau USL sau ce alte straie or mai imbraca partidele in goana dupa votanti. Oameni care, desi dezgustati de spectacolul politic, nu considera nici atitudinea injuraturilor adresate impartial una potrivita, ci se incapataneaza sa mentina ochii deschisi si spiritul treaz si sa sustina un mesaj propriu, al normalitatii si sperantei normalizarii relatiilor cu semenii lor. Oameni care s-au saturat de manipularea sub diverse stindarde sau pretexte, de mentinerea starii de asediu in societate de catre cei determinati doar de implinirea propriilor ambitii de putere sau a celor pe care ii urmeaza si pentru care apele tulburi sunt o necesitate existentiala. Oameni care nu se multumesc cu afirmatii, ci cer explicatii. Oameni care nu siluiesc datele obiective sa le alimenteze si confirme propriile impresii, ci se straduiesc sa le inteleaga corect. Oameni care nu se hranesc nici cu Antenele, nici cu OTV si care nu au nevoie de nici un politician sa le spuna cat valoreaza ei sau altcineva, sau cat este corect sa coste painea. Oameni a caror voce este poate acoperita de tipetele si isteriile celor care fac spectacolul de zi cu zi, dar nu pot fi ignorati, pentru ca se incapataneaza sa-si anunte prezenta in pauza dintre fluieraturi.

  Daca astfel de oameni par suspecti si sunt etichetati sub diverse culori, este pentru ca ei sunt probabil pentru societate ceea ce este turnesolul pentru mediile chimice: un indicator al neutralitatii si gradului de libertate al gandirii. Ori de cate ori se ating de medii partinice, iesite din zona acestei neutralitati, apare reactia de identificare a mediului…

 33. 35 Aya februarie 6, 2012 la 4:45 pm

  PARLAMENTUL TREBUIE SA-L SUSPENDE, DE URGENTA, PE TRAIAN BASESCU!

  Este evident ca, pana acum, lucrurile isi urmeaza cursul corect.
  Primul pas trebuia sa fie- si a fost- demisia/demiterea lui Boc din functia de prim ministru.
  Al doilea pas, facut fara intarziere, trebuie sa fie suspendarea lui Traian Basescu de catre Parlament.

  De ce era important ca pasii sa fie facuti in aceasta ordine?
  Pentru ca, daca s-ar fi debutat cu suspendarea lui Traian Basescu (ulterior, prin referendum, demiterea lui) la Palatul Victoria s-ar fi mentinut, cu mare grad de probabilitate, Emil Boc.

  Am afirmat si repet: in Parlament exista numarul suficient de voturi pentru suspendarea lui Traian Basescu, inclusiv de la PDL (intrucat a devenit lest pentru acest partid) dar, aceeasi parlamentari ai puterii care ar vota suspendarea presedintelui Romaniei nu ar fi votat debarcarea lui Boc.
  Prin demisia lui Boc (fortarea mainii lui pentru a demisiona) a fost rezolvat punctul „critic” al situatiei.

  Parlamentul Romaniei trebuie sa-l suspende, de urgenta, pe Traian Basescu pentru flagranta incalcare a art. 2 din Constitutia Romaniei- dovada regasindu-se, fara echivoc, atat in actiunile sale cat si in declaratiile sale publice in care detaliaza si recunoaste (anunta, as putea spune) ca a incalcat mentionatul articol din Legea fundamentala.

  La conferinta “România în Uniunea Europeană. Cinci ani de la aderare”, Traian Basescu a declarat (transmis in direct de posturile TV, joi 2 februarie 2012):
  Citez:
  “pachetul “guvernanţă economică”(…) şi, în sfârşit, tratatul, pe care l-am adoptat în formă finală acum câteva zile, la Bruxelles, şi care urmează să fie semnat la 1 martie şi care încearcă să introducă generalizat disciplina bugetară. (…)nu este o politică naţională. Este partea “hard” a cedării de suveranitate, dar toţi ştim că este şi un exerciţiu “soft” în ceea ce priveşte cedarea de suveranitate.(…) se fac politici mai puţin vizibile, dar care sunt parte a unei cedări de suveranitate, printr-un exerciţiu “soft” de la nivel european. Deci s-a accentuat cedarea de suveranitate, dar ea este insuficientă(…) Şi paşii următori va trebui să îi facem destul de repede. Destul de repede, pentru că aici nu mai este vorba de interes naţional (…) eu nu mă feresc să spun că va trebui să avem curajul să spunem naţiunilor noastre că soluţia corectă este realizarea statelor unite ale Europei (!!! s.A.). Va trebui mai devreme sau mai târziu să ne punem cu toţii la un loc suveranitatea (!!! n.A.) pentru a crea suveranitatea Uniunii Europene (…) nu poate funcţiona (…) Europa socială. (…) Numai aşa vom putea fi parte a acestei Europe (…) a cărei suveranitate o consolidăm cedându-i fiecare câte puţin din suveranitatea noastră, câte puţin azi şi ceva mai mult mâine.”

  In Constitutia Romaniei sta scris , la TITLUL I “Suveranitatea” – citez:
  Art. 2 (1)
  “Suveranitatea nationala apartine poporului roman, care o exercita prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice si corecte, precum si prin referendum”
  si
  Art. 2 (2)
  “Nici un grup si nici o persoana nu pot exercita suveranitatea in nume propriu”.

  Declaratia publica a lui Traian Basescu indica, fara dubiu, ca, in mod constient, voluntar si premeditat, prin actiunile sale la care se refera fara echivoc, a exercitat si intentioneaza sa exercite, in continaure, suveranitatea in nume propriu, incalcand art. 2 (2) din Constitutie.

  In conformitate cu art. 2 (1) din Constitutie (deja citat) orice problema sau situatie care are sau ar putea avea legatura cu suveranitatea nationala- restrangerea sau cedarea (intr-un cuvant, stirbirea) tinand, indubitabil, de acest domeniu- poate fi reglementata DOAR prin vointa poporul roman.
  Actele la care s-a referit explicit Traian Basescu- si urmarile lor, pe care le-a expus fara echivoc- pot fi semnate si puse in opera doar daca poporul roman se pronunta explicit in acest sens, in urma consultarii sale prin referendum.

  Traian Basescu a luat decizii care implica suveranitatea Romaniei (dupa cum reiese din faptele sale si dupa cum singur a precizat) fara a consulta poporul roman.
  Prin aceasta se face vinovat si de incalcarea art. 2(1) din Constitutie Romaniei.

 34. 36 Doru Coarna februarie 6, 2012 la 4:55 pm

  Nu va imbatati cu apa rece! La Senat exista pericolul ca puterea sa piarda majoritatea si ca sa nu se intample asta trebuie sa fie prezenti in sala toti, inclusiv ministrii. Deci, Basescu o ia elementar, schimba guvernul si-l trimite in banci in Parlament ca sa-si asigure majoritatea si imposibilitatea de a fi suspendat.
  Pe de alta parte, mai schimba figurile alea de care s-au saturat toti sa le vada zilnic, mai salveaza ceva din imaginea pdl si apoi va putea spune ca iata, numai pdl s-a reformat imediat, de cand le-a cerut el tuturor partidelor s-o faca.

  Piata nu a reusit nimic, un Predoiu in locul lui Boc este chiar mai rau!
  Opozitia la fel, o alta garnitura de ministri ai puterii este gata sa-i ia fata!

  Mai mult, din demisia asta Basescu iese intarit, acum isi poate impune oamenii asa cum vrea el, chiar diferiti de cei doriti de coalitie, cica din motive de stabilitate politica…

  Liderii USL se duc la consultari, doar i-a somat sefu’ sa iasa la filmari! Ce sa discute ei cu ala, daca chiar au de gand sa-l ejecteze?

  Nu, scopul tuturor astora acum este de a trimite Piata acasa, s-a terminat zapada si trebuie altceva, cica o speranta, asta nu se termina niciodata in Romania, nu cat vor fi vanzatorii astia pe scena politica.

 35. 37 MIHAELA februarie 6, 2012 la 5:02 pm

  Nici o scofala ca a demisionat Boc.
  Sus, in deal, tot Basescu este, asa ca…

 36. 40 Draghi Puterity februarie 6, 2012 la 6:01 pm

  Nemtii stiu deja cine va fi prim-ministru in Romania – un tehnocrat (care sa taie in carne vie)…

  http://www.heute.de/ZDFheute/inhalt/6/0,3672,8471078,00.html

 37. 41 Aya februarie 6, 2012 la 6:03 pm

  ALEGERILE ANTICIPATE POT FI DECLANSATE SI IN CAZUL SUSPENDARII DE URGENTA A LUI TRAIAN BASESCU- ACEASTA FIIND SITUATIA CARE GARANTEAZA DEMOCRATIA

  Pe posturile TV au inceput sa apara personaje care declara FALS ca daca este suspendat Traian Basescu nu pot fi declansate alegerile anticipate.

  Alegerile anticipate pot fi declansate si in cazul suspendarii imediate a lui Traian Basescu (SOLICITARE IMPERATIVA A PROTESTATARILOR DIN TOATA TARA!)- intre suspendarea presedintelui Romaniei si declansarea anticipatelor neexistand vreo incompatibilitate (sau conditionare) constitutionala.

  Astfel, se pot declansa alegerile anticipate dupa ce Parlamentul respinge, in rastimp de 60 de zile, cel putin doua solicitari de investitura a guvernului.
  Constitutia nu conditioneaza declansarea alegerilor anticipate de mentinerea in functie a presedintelui Romaniei- si, in cazul suspendarii acestuia, nu exclude anticipatele in cazul in care functia este preluata de un interimar.

  De asemenea, Constitutia Romaniei NU conditioneaza declansarea anticipatelor de dizolvarea Parlamentului.
  Astfel, in art. 89 (1) din Constitutie este precizat ca, dupa ce au fost respinse, de catre Parlament, cel putin doua solicitari de investitura a guvernului, presedintele POATE dizolva Parlamentul.
  Dispozitia constitutionala nu este imperativa- ramanand, deci, la latitudinea presedintelui sa dizolve- sau sa nu dizolve- Parlamentul.

  Este inca un argument solid in favoarea ideii ca alegerile anticipate pot fi declansate SI in cazul suspendarii presedintelui si a preluarii functiei de catre un interimar.
  Afirm acest lucru intrucat, conform 98 (2) din Constitutia Romaniei, in perioada interimatului functiei de presedinte al Romaniei, nu pot fi exercitate (citez) “atributiile prevazute la articolele 88- 90”. Aceasta interdictie cuprinde si art. 89 unde se face vorbire despre POSIBILITATEA presedintelui de a dizolva Parlamentul.

  Declansarea alegerilor anticipate in conditiile suspendarii de urgenta a lui Traian Basescu este, dincolo de cea mai ferma dintre toate solicitarile protestatarilor, GARANTIA SITUATIEI DE MAXIMALA SIGURANTA PENTRU DEMOCRATIE IN ROMANIA.

  Detaliez argumentatia:
  In cazul in care alegerile anticipate ar fi declansate FARA SUSPENDAREA lui Traian Basescu, este elementar ca acesta- tinand cont de situatie si de tipul autocrat pe care il reprezinta- va uza fara ezitare de posilibitatea (nu obligativitatea!) prevazuta in Constitutie de a dizolva Parlamentul.
  Sunt notorii atacurile lui Traian Basescu impotriva Parlamentului si faptul ca a sugerat, de nemumarate ori, ca, din punctul lui de vedere “lucrurile s-ar rezolva usor” daca nu ar exista Legislativul.
  O astfel de posibilitate oferita de Constitutie- de a dizolva Parlamentul- este exact ceea ce isi doreste Traian Basescu astfel incat, in cele trei luni pana la alegerile anticipate (DACA ar fi respectat termenul!) sa isi impuna, fara opreliste, vointa totalitara in toate domeniile.

  Ocupantul interimar al functiei de presedinte (in urma suspendarii lui Traian Basescu) NU paote dizolva Parlamentul – conform art. 98 (2) din Constitutia Romaniei- existand posibilitatea declansarii alegerilor anticipate.
  Pe cale de consecinta:
  In cazul suspendarii de urgenta a lui Traian Basescu de catre Parlament si declansarii alegerilor anticipate in timpul perioadei de interimat, EXISTA GARANTIA CA PARLAMENTUL NU POATE FI DIZOLVAT, DECI O GARANTIE A DEMOCRATIEI .

  UN ALT AVANTAJ: POT FI FACUTE, URGENT, SI ALEGERI RPEZIDENTIALE ANTICIPATE

  Prin suspendarea de urgenta a lui Traian Basescu de Parlament se creeaza- in afara garantiei conservarii in functiune a institutiei- garant a democratiei in Romania- si situatia propice pentru declansarea alegerilor prezidentiale anticipate.

  Astfel, in termen de 30 de zile de la suspendarea lui Traian Basescu trebuie organizat un referendum pentru demiterea presedintelui- conform art. 95 (3) din Constitutie.
  Este elementar care va fi rezultatul referendumului: demiterea lui Traian Basescu.
  In felul acesta, se ajunge la vacanta functiei de presedinte, situatie prevazuta ca fiind obligatorie in art. 97 din Constitutia Romaniei in vederea organizarii alegerilor pentru un nou presedinte, in termen de trei luni- art. 97 (1) si 97 (2).

  SE POATE AJUNGE IN SITUATIA UNOR “ALTFEL DE COMASATE”: GENERALE SI PREZIDENTIALE
  Cu putin efort, se poate ajunge in situatia desfasurarii alegerilor generale si prezidentiale anticipate simultan.

  S-ar ajunge astfel si la “visul” lui Traian Basescu- alegeri comasate- insa nu locale si generale, dar generale si prezidentiale.
  Desigur, nu il impiedica nimeni pe Traian Basescu sa candideze pentru un nou mandat dupa toate cele care se vor fi intamplat. Ar vedea, astfel, care este “cota” lui reala in Romania: sub 1%.

 38. 42 Dinica peromaneste februarie 6, 2012 la 6:12 pm

  In cel mai vechi blog politic peromaneste puteti gasi opiniile unora ca voi, care din februarie 2005 incoace a spus si bunele si relele celor ce ne-au trecut prin cale, fie Nastase, fie Basescu… Nu s-a modificat nimic in acesti ani, nici macar erorile de ortografie.

  Am scris aici acum vreo cativa ani, o repet acum peromaneste: sansa noastra este cu o opozitie care si-a invatat lectia.

  Cel putin la runda asta, tinerii anti-sistem de oriunde n-au putut rezolva ABSOLUT NICIO PROBLEMA. Ma tem ca n-avem de unde sa inventam o clasa politica imaculata, competenta si capabila sa ne scoata din probleme. In lipsa acestei Alba ca Zapada a politicii romanesti, cea mai buna optiune urmatoare este sa dam opozitiei o sansa, daca ne conving ca au solutii pentru mizul revendicarilor strazii.

  gogu pintenogu scrie ca „tinerii anti-sistem nu se mai considera electorat”. Ar fi trist daca ar fi adevarat, se vor irosi, si odata cu ei sansele noastre. De ce nu cred neaparat ca ar fi adevarat? Daca ar fi, gogu n-ar mai contribui cu opinia sa.

  Vad ca dl. Nastase crede in romanii pe punct de placare. Eu as zice, romanii ce se pregatesc sa plece si tinerii ca gogu ar trebui sa-i reaminteasca d-lui Nastase de invitatia PSD-ului de a-i primi pe fiecare, dupa experienta si calificare, dupa potential si dedicatie. Nu, nu neaparat in partid, ci ca membri ai unui grup de dialog pentru a repune situatia pe o cale mai buna. Doar o idee, peromaneste

 39. 43 blogideologic februarie 6, 2012 la 6:19 pm

  Privilegierea energiilor alternative reprezintă un progres, sau un regres, faţă de paradigma termoindustrială în care trăim ? Cred că este mai curând un alibi demagogic pentru profit, şi o abordare ce blochează progresul umanităţii http://www.lemonde.fr/economie/article/2012/02/06/privilegier-les-energies-renouvelables-penaliserait-notre-competitivite_1639429_3234.html#ens_id=1636660

 40. 44 Florea Dumitrescu februarie 6, 2012 la 6:20 pm

  C H E M A R E
  Către
  Milioanele de cetăţeni nemulţumiţi şi revoltaţi
  1. Voinţa poporului român pentru schimbare trebuie să se exprime prin alegeri parlamentare cinstite şi corecte.
  2. Unica soluţie – alegeri parlamentare anticipate, organizate de un guvern constituit numai din tehnocraţi, fără nici un reprezentant al vreunui partid.
  3. Numai pe această cale democratică se poate înlătura PARLAMENTUL NELEGITIM, în care s-a constituit o „majoritate falsă”, contrar rezultatelor din alegeri.
  Prin corupţia politică a unor dezertori şi traseişti politici din PSD şi PNL în frunte cu Gabriel Oprea, Cristian Diaconescu şi Marian Sârbu, care au înşelat alegătorii lor cu alte programe decât ale regimului Băsescu – s-a ajuns la acest parlament nelegitim, cu o „falsă majoritate”. Aceştia trebuie să-şi primească pedeapsa din partea alegătorilor înşelaţi, în viitoarele alegeri pentru faptele lor de corupţie politică.
  4. Trebuie respinsă în mod categoric escrocheria politică a domnului Băsescu care vrea un nou guvern politic obedient, însărcinat să fraudeze alegerile.
  5. Milioanele de cetăţeni nemulţumiţi şi revoltaţi – aruncaţi în sărăcie, mizerie, foamete şi frig – de guvernarea coruptă şi incompetentă – Băsescu, Isărescu, Boc – nu pot fi de acord decât cu alegeri corecte organizate de un guvern din tehnocraţi. Numai aşa se poate restabili încrederea poporului român nemulţumit şi revoltat.
  6. Noi vom republica studiile şi analizele noastre cu privire la zecile de miliarde de euro jefuite din bugetul de stat şi din avuţia naţională în regimul dictatorial Băsescu, precum şi cu privire la supra-îndatorarea ţării cu peste 100 miliarde de euro, ce se lasă ca o grea moştenire viitoarelor generaţii pentru următoarele decenii.

  6 februarie 2012
  Grupul de Iniţiativă „Reînnoirea”
  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

 41. 45 Aya februarie 6, 2012 la 6:23 pm

  @

  A BON ENTENDEUR, SALUT!

  ACUM, CA A FOST INLATURAT BOC: STIMABILILOR, UNDE VA SUNT STRIGATELE REVOLTATE „JOS BASESCU” DE „MAI IERI”?

  Observ, cu uimire (oare?) ca nu putini sunt cei care, desi pana la inalturarea (ma rog, demisia) lui Boc strigau, cu furie „Jos Basescu”, au inceput sa „cam” taca acum, cand indeplinirea dorintei lor (aparente, cel putin) este aproape, fiind, insa, nevoie sa insiste.

  Ce se intampla cu acestia?
  Le este frica sa nu cumva sa ramana „fara obiectul muncii” (considerand ca a striga „Jos Basescu” este o ocupatie)?

  Iata, eu insist acum- pentru ca acum este momentul, nu era inainte!- ca Parlamentul sa il suspende, de urgenta, pe Traian Basescu.
  Am detaliat si solutia, in sensul ca suspendarea lui Traian Basescu nu doar ca nu impieteaza asupra alegerilor anticipate, dar si creeaza situatia maximalei garantii pentru democratia din Romania.

  Unde sunt cei care strigau „Jos Basescu” incercand sa acopere orice opinie ferma legata de faptul ca trebuie, inainte de toate, inlaturat Boc- si apoi suspendat (si demis) Traian Basescu? Unde sunt acestia care, strigand „Jos Basescu” ajutau la mentinerea lui Boc la Palatul Victoria?

  Unde sunt si stimatii colegi de blog care imi spuneati ca, insistand sa fie destituit Boc, inainte de orice (si apoi suspendat nr. 1 din Deal) „il albesc pe Basescu”?

  Iata, eu acum afirm, fara echivoc, ca este momentul sa fie suspendat de urgenta Basescu de catre Parlament- si demis prin referendum. Acum este momentul, dupa ce a fost inalturat criminalul Boc de la Palatul Victoria.

  Unde va sunt strigatele revoltate „Jos Basescu” de „mai ieri” (inaintea demisiei lui Boc), stimabililor?

 42. 46 centru februarie 6, 2012 la 6:41 pm

  2 lucruri care-mi placeau la Boc – fiu de taran din Rachitele prim ministru fara sa fie bucurestean
  – a facut sa se miste cat de cat lucrarile in infrastructura , stresa baronii si clientii PDL cu vizite pe santiere ( Arad Timisoara , modernizarea aeroportului Otopeni , centura la Arad , santiere de autostrazi care lucreaza la Simeria Orastie Sibiu sau Timisoara Lugoj .
  Fara el si Boagiu , adio Bucuresti Ploiesti in aprilie 2012 .
  Altfel , de acord , o persoana fara relief , care il intreba pe sef daca are voie sa bea apa si care nu avea nici o initiativa personala . Care a permis indatorarea enorma a tarii ( vruta de seful cel mare , e usor sa te imprumuti , nu tu dai banii inapoi , ci copiii tai )

 43. 47 Constantin Răduţ februarie 6, 2012 la 6:46 pm

  @A.N.
  precum bine stiti, asteptarile sunt mari, iar raspunsul USL este nesemnificativ, atat din punct de vedere politic, cat si economic. Frazele. adesea goale de continut, prezentate, astazi, de trioul CA_VP_DC au fost uneori penibile, in contextul politic aparut. VP a fost ceva mai aplicat.
  Atunci cand vine vorba de politici pe termen scurt sau lung, cand se pune problema unei tactici politico-economice si elaborarii unei strategii de guvernare, USL: este vadit un conglomerat care nu isi uneste fortele. Dv., care aveti viziune politica si discernamantul guvernarii ar trebui sa-i sfatuiti ce este mai bine sa faca.
  Mi se pare, din acest punct de vedere, interesanta evolutia campaniei electorale a lui Francois Hollande care s-a inconjurat de politicieni vechi si noi, dintrun spectru social foarte divers si, apoi, pentru economie si-a ales o echipa apolitica/din afara partidului, cu orientari dintre cele mai diverse pentru a reusi, in final sa raspunda cel mai bine asteptarii concetatenilor si surmontarii crizei.
  Ce face la noi PSD? Aduna aceleasi figuri – arhicunoscute (vezi si exprimarile de pe aceasta pagina) -, iar in domeniul economiei „jongleaza” incredibil de prost cu niste fetisuri. Figuri noi cu care se lauda dl. VP in domeniul economic?: Liviu Voinea sau babalacul de Ilie Serbanescu. Bine ca nu il aduceti in echipa si pe matusalemicul Adrian Vasilescu. Atunci halal o NOUA politica economica.
  La INDAGRA, in toamna, v-am cunoscut mai bine. Cred ca sunteti un tip bine intentionat si nu asa de arogant precum spun unii…

 44. 48 socot februarie 6, 2012 la 7:05 pm

  Domnule Năstase,

  Aveţi bineînţeles dreptate în diagnostic–acum se pune, cum menţionaţi, *acut* problema lui Topârceanu: “ce ne facem fetelor”. Planul economic USL trebuie ascuţit destul de semnificativ şi, în acord cu ce spuneti, pus în slujba poporului român pentru eliminarea oricărei probabilităţi de neocolonialism.În teoria şi practica salvării companiilor care au probleme, prima fază este întotdeauna (1) *oprirea hemoragiei*–de bani, de personal, de active, de proprietate intelectuală (vezi cîte ceva şi la http://socot.wordpress.com/2012/02/06/noi-muncim-noi-si-gandim-i/), inclusiv controlul valorii leului (si abandonarea ideii adoptării euro, e.g., Ungaria si Polonia). Momentul relansării va veni ulterior şi va fi astfel bine fundamentat–orice efort ânceput acum trebuie bine gîndit iar entuziasmul de orice fel *foarte bine* controlat. Va fi apoi necesară (2) o restructurare a datoriilor (in sens larg, de “Pasive”)–conform contabilitatii elementare (Active = Datorii + Capitaluri/Bogătie), va urma deci cresterea “bogătiei”/valorii capitalului ţării (vezi cîte ceva şi la http://socot.wordpress.com/2011/03/15/noi-muncim-noi-si-gindim-ii/). Aceasta creează *putere economică de negociere* pentru susţinerea pozitiilor politice (în sens atît de economie politică cît si de politică economică) ale unui nou guvern sau unui nou *mod de guvernare*. În fine, (3) o reorientare strategică a ţarii va trebui să rotunjească orice astfel de program, bazată pe un mod de a vedea lucrurile economice *româneşte*, incluzînd printre altele un program de salvgardare a resurselor naturale ale României si a obiectivelor industriale ale statului/românilor cît şi de re-industrializare inteligentă în concordanţa cu obiectivele economice ale ţarii (de exemplui, de inspiraţie manoilesciană). Observaţi că această secvenţa de activitate a fost folosită cu succes de Ungaria lui Orban.

  Const.

 45. 49 Adrian B. februarie 6, 2012 la 7:11 pm

  Incredibil!!! Pe surse , Mihai Razvan Ungureanu ! Deci asa intelege TB sa ” dezamorseze ” situatia politica din Romania , punand un pupincurist securist si agent american , in fruntea tarii ? Woooow ! Seamana cu transferul reusit de putere dintre Boris Eltsin si Vladimir Putin dar si cu nefericitul de Mubarak care si-a pus ministrul apararii sa conduca tara…
  The show must go on !

 46. 50 epolitikon februarie 6, 2012 la 7:14 pm

  @Adrian Nastase
  Nu cumva este mai important ca statul sa nu privatizeze nicio actiune Hidroelectrica ori Nuclearelectrica decat viata mizerabila a unor indivizi precum Boc, Udrea sau Basescu?

 47. 51 Daniel februarie 6, 2012 la 7:14 pm

  Risc sa fiu off-topic, vorbind la subiect.
  Tinerii anti-sistem – notiune vaga din care nu stiu ce sa inteleg. Daca credeti ca mesajul este ca lumea nu mai vrea partide politice, cred ca ati inteles gresit. Lumea nu mai vrea partidele actuale si, aici introduc o nuanta importanta, daca ele ar deveni partide noi, in sensul schimbarii abordarii si atitudinii, ar fi acceptabile, in masura in care ar reusi sa convinga electoratul. Dar ar fi partide noi. Nu poti sa vii la guvernare avand ca scop aproape unic puterea si jaful si, in subsidiar, prostirea populatiei. Vorbind de sistem, dvs. cum vi se pare un sistem care permite unui partid ca PSD sa ajunga la putere pe un mesaj anti-PDL si apoi sa isi innoade cozile cu acesta? Sau permite unui partid ca PSD (nu am nimic cu PSD, dar vorbesc si eu de cei pe care i-am votat) sa puna oameni fara nici o probitate morala, care sa schimbe macazul imediat ce au fost alesi? Sau un sistem care permite unui om sa devina dictator prin fraude repetate si masive, in conditiile in care populatia este lasata fara puteri reale, cu o opozitie, pana de curand, contemplativa? Sunt probleme de sistem. E o problema de sistem ca un partid sa fie ales pentru 4 ani, in care nu mai poate fi dat jos, indiferent ce face, fara ca oamenii sa isi riste situatia economica si integritatea fizica, in ultima instanta. Asa cum puneti dvs. problema – tineri anti-sistem – suna ca o chestie flower-power. Nimic mai departe de adevar! Sper ca si dvs. sunteti anti-sistem, altfel de ce sa mai faceti politica?
  Observ cu dezamagire ca, desi motivele colapsului financiar sunt cunoscute, interventia statului prin legi in piata creditelor ipotecare, coruptia la nivelor unor companii de audit, indatorarea iresponsabila a unor state europene, contopirea bancilor comerciale cu cele de investitii, dvs. sustineti ca piata libera este de vina. Cu astfel de teorii ne vom trezi maine ca veti declara sistemul democratic ca fiind falit de principiu, pentru ca a permis aparitia lui Basescu, si sa recurgem la o dictatura luminata. Nu stiu daca observati ca va impotriviti, de fapt, liberului arbitru. Cumva sa vina cineva si sa stabileasca cererea si oferta, ca pe vremea lui Ceausescu. Evident, cineva mult mai destept decat noi, care stie mult mai bine ce ne trebuie si nu doarme noaptea de grija noastra. Orwell anybody?
  Sigur ca nu putem acum sa vindem pe bursa insulina pentru spitale, la fel cum piata nu trebuie sa afecteze independenta energetica a tarii. Dar pentru a discuta in contradictoriu si constructiv, ar trebui ca toate partile sa inteleaga functionarea pietei. Poate ca problema e la mine. In acest caz sunt gata sa invat, daca veti avea bunavointa, dvs. sau alti specialisti, sa ne explicati.
  Despre creditul de consum am mai scris. Unde a fost guvernul atunci cand trebuia sa educe populatia cu privire la utilizarea creditelor? In afara lui Isarescu, nimeni nu a avertizat cu privire la pericolul supra-indatorarii populatiei. In paralel se desfasura o campanie extrem de agresiva a bancilor pentru a prosti populatia sa isi ia credite de care nu avea nevoie, in conditii net dezavantajoase. Iar de partea oamenilor – nimeni! Sigur ca se pot aduce corectii in sistemul bancar si legislativ, dar in principal prin influente de piata, legitime si corecte, dar, am uitat, piata libera e de rau, de fapt nu se pricepe nimeni la ea, dar ce mai conteaza?
  De cate ori aud pe cate unii, nu politicieni, ca injura speculantii din America si alte nebunii de genul asta, ma intreb cat de mari pot fi resursele de naivitate ale unora. Romania are o piata de capital anemica ce trage sa moara. Tunurile s-au dat si se dau de diversi fosti securisti si odraslele acestora prin furt ordinar, cu mici aparente de legalitate. Dar noi injuram neo-liberalismul (eu cred in valorile liberalismului clasic, by the way), la fel cum in 2004 unii furasera flota, iar Nastase cu 8% crestere in conditii de echilibru macro era cel mai rau. E adevarat ca ACEL Nastase credea in drepturile omului, sustinea piata de capital, proprietatea, afacerile si oferea si protectie sociala. Sigur ca toate se faceau cu lacune, unele mici, altele prea mari, dar exista o directie, care astazi este inversata.
  Solidaritate – sunt pentru! Dar vorbim de o solidaritate nascuta din unirea constiintelor pentru a ii ajuta pe cei defavorizati sa se integreze sau vorbim de unirea celor multi pentru a avea puterea de a fura de la cei putini. Si cand ceea ce este de furat se termina, ce facem? Pana acum s-a invocat si solidaritatea si ideologia, doar declamativ, pentru a obtine pretexte care sa justifice hotia. Va pot da exemple concrete din orice guvernare.

  Chiar off-topic:
  Gasesc argumentatia Ayei cu privire la cedarea suveranitatii Romaniei corecta si o chestiune foarte importanta. Cu toate acestea, Crin Antonescu se declara ieri de acord cu Basescu pe aceasta problema. Intrebare standard de jurnalist: – Cum comentati! Sau, altfel spus, noi ce sa intelegem?

 48. 52 dsv februarie 6, 2012 la 7:14 pm

  Mesajul pe care il doriti este perfect. Dar aveti oameni sa il puna in practica ? Este nevoie de persoane integre !!! Pe care eu, personal, in viata de zi cu zi nu le prea intalnesc. Aveti nevoie acolo de persoane care sa REZISTE la tot felul de tentatii. Dati-mi voie sa ma indoiesc de dorinta apriga a cetatenilor de a respecta regulile in tara asta. Este nevoie de exemple de persoane integre. Le aveti ?

 49. 53 andra februarie 6, 2012 la 7:15 pm

  Razvanel premier!!!

 50. 54 Radu februarie 6, 2012 la 7:52 pm

  @blogideologic

  Nu te mai da rotund. Nu ai timp sa explici sau nu poti sa explici ? Cand trebuie sa-ti sustii punctul de vedere vii cu raspunsuri lapidare, de genul : „din cauza agregarii”, sau „pseudoeconomisti care nu stiu ca agregarea face parte din macroeconomie” si le lasi asa sa atarne in gol. Ca de altfel gasesti timp sa tii forumul la curent cu comentarii copy-paste despre orice, inclusiv teorii conspirationiste, sfinti, articole din Le Monde si mai cate.

 51. 55 koubadera februarie 6, 2012 la 8:07 pm

  Parerea mea este ca trebuie sa fortati anticipatele cat se poate de rapid si cu un premier atat de neutru…cat se poate….Parlamentul actual nu mai reprezinta deloc preferintele populatiei.
  Trebuie sa fiti constient ca Basescu nu va ceda de bunavoie puterea, deci USL trebuie sa obtina un 50% cu mult plus…adica un 60% ….ca sa inceapa lupta cu Basescu pentru a desemna un premier din USL.
  Incercati sa mentineti unitatea coalitiei, pentru ca lupta nu va fi usoara!

 52. 56 Aya februarie 6, 2012 la 8:18 pm

  @

  Draghi Puterity

  REFERITOR LA GERMANIA SI LA “ANUNTURILE PRIN PRESA”:

  Premierul la care te referi ca ar fi “anuntat” (e mult spus!) de Germania este cel sustinut de “gruparea Blaga’.

  Aminteste-ti, te rog, ca in toamna (tarzie) a anului 2010 am detaliat faptul ca “gruparea Blaga” (formata cu migala din intelectuali seriosi, deloc aflati sub reflector- multi dintre ei, profesori universitari) sustineau inlocuriea lui Boc cu “un technocrat”, Calin Georgescu (acesta urmand sa formeze guvernul tot cu pesonaje din respective grupare). Cat de “technocrat” este Calin Gergescu, este alta discutie!
  Respectiva grupare “bate” extrema dreapta, tipul de gandire si de orientare fiind asociabile trairismului- insa, adaptat la epoca actuala (reducand la maximum, tip Nae Ionescu- desi, desigur, discutia necesita o abodare mult mai detaliata).

  In 2010, “mesagerul” gruparii Blaga a ajuns si in Germania pentru a primi “binevuvantare”. Teoretic, Germania nu a avut nimic impotriva (ceea ce putea fi considerat “accept prin lipsa refuzului”).

  Intr-un final “glorios” incercarea a dat gres in 2010.

  Acum, a fost propus tot un premier din partea “gruparii” Blaga.
  De ce crezi ca, la Cotroceni, pentru a se “consulta” cu Basescu a venit Blaga (flancat de Baconski si de Voinescu)?
  Simplu!
  Pentru a-i conditiona lui Basescu ramanerea pe functie de nominalizarea premierului propus de gruparea Blaga.
  Altfel spus, pentru a-l asigura ca oamenii lui Blaga din Parlament nu-i vor vota suspendarea, a carei propunere este iminenta.
  Oricum, “asigurarile” date de Blaga sunt MINCIUNI. Ele sunt evidente pentru oricine- dar s-a mizat pe faptul ca ar putea fi crezute de Basescu, aflat intr-o situatie disperata (din faptul ca Basescu nu a nominalizat omul propus de Blaga devine evident ca nu a crezut acele minciuni).
  Cine poate crede ca tocmai oamenii lui Blaga nu vor vota suspendarea lui Basescu- atata vreme cat tocmai acea suspendare (urmata, fara indoiala, de demitere, in urma referendumului) l-ar aduce pe Blaga la Cotroceni, fie si doar pentru cateva luni?

  P.S.
  Iti amintesti ca in iarna 2010-2011 s-a vorbit despre o “platforma” crestin-democrata. initiata de Baconski , formata din intelectuali?
  Mesajul prezentei lui Baconski alaturi de Blaga este ca acei intelctuali sustin “gruparea Blaga”.
  De asemenea, prezenta lui Sever Voinescu, asociat cu “grupul reformatorilor” din PDL (format din intelectuali) lanseaza si subliniaza acelasi mesaj.

 53. 57 Aya februarie 6, 2012 la 8:23 pm

  DE CE DECAPITEAZA, BASESCU, SERVICIUL DE INFORMATII EXTERNE?

  SIE este unicul serviciu secret de elita din Romania.
  Dar si singurul „nesupus” politic.
  Este si un „mare detinator” al unor „amanunte” compromitatoare pentru Traian Basescu

  Desi imi place mult Razvan Ungureanu, sper ca acest guvern sa fie respins de Parlament. SIE trebuie sa ramana acelasi serviciu bun si perfomant.

 54. 58 Demosthenes februarie 6, 2012 la 8:24 pm

  Basescu isi schimba premierul dar naravu’ ba.

 55. 59 Andrei Cosmin februarie 6, 2012 la 8:25 pm

  SA NU VOTATI SECURISTU DRACULUI!!!!!!!!!! ALEGERI ANTICIPATE!!!!!!!!!!

 56. 60 Karakas februarie 6, 2012 la 8:25 pm

  Din pacate, numirea sefului serviciiilor ca premier confirma implicarea lor masiva in politica romaneasca. Sa vezi acu’ performante economice si dezvoltare sociala cu atitea servicii puse la treaba 🙂

 57. 61 koubadera februarie 6, 2012 la 8:38 pm

  Mihai Razvan UNgureanu ….nu suna promitator….incercati sa promiteti orice UDMRului pentru ca sa ajungeti la anticipate!

 58. 62 Demosthenes februarie 6, 2012 la 8:40 pm

  Propun ca noul guvern al lui Mihai Razvan Ungureanu sa fie numit prin asumarea raspunderii.

 59. 63 gala februarie 6, 2012 la 8:49 pm

  Domnule Adrian Nastase,nu „ce urmeaza” ci „cine urmeaza”,pentru ca eu nu pot crede ca totul se sfarseste aici…

 60. 64 Aya februarie 6, 2012 la 9:15 pm

  @

  Adrian B.

  SCHELETELE DIN DULAPUL LUI TRAIAN BASESCU

  In februarie 6, 2012 la 7:11 pm, il numesti pe Mihai Razvan Ungureanu (citez): „un pupincurist securist si agent american”.

  „Aprecierile” referitoare la Mihai Razvan Ungureanu sunt nu doar neadevaruri sfruntate (ca sa ma exprim elegant), dar si descalificante pentru tine, care le-ai formulat.

  Afirm si sustin acest lucru asa dupa cum afirm si sustin ca sunt IMPOTRIVA investirii unui eventual Cabinet Ungureanu de catre Parlament.

  In rest, sigur ca, daca ne rezumam la aparente (subliniez cuvantul aparente) poate fi facuta o paralela intre „solutia kaghebista” (Putin) si „solutia basesciana”.
  Pe fond, insa, lucrurile sunt diferite- si motivatiile sunt diferite.

  La Moscova, debarcarea lui Eltin si preluarea puterii de catre Putin a fost identificata si descrisa de specialisti ca fiind TIPICA pentru o lovitura de stat de tip kaghebist (avand „amprenta” kaghebista clara). Pana si „scena preluarii puterii” (prezentata public) a fost regizata pe tipic kaghebist.

  La Bucuresti, in februarie 2012, nu ne aflam intr-o astfel de situatie- nu SIE a actionat conform unui scenariu pentru preluarea puterii (executive- cea care conteaza, acum!) dar Traian Basescu a apelat, in disperare de cauza (personala!), la unicul serviciu secret care, aparent, nu a fost implicat in razboiul teribil pe care l-au purtat celelalte structuri de gen pentru adjudecarea puterii si influentei reale (serviciile armatei si, respectiv, gruparile asociabile fostei securitati- acestea l-au prins „intre focuri” pe Traian Basescu dupa ce incercase si crezuse ca reuseste sa „le manevreze”; TRAIAN BASESCU CREZUSE CA NU VOR FI SCOASE LA VEDERE ‘SCHELETELE” PE CARE „LE ARE IN DULAP”: iata ca nu a fost cum a crezut el si acele „schelete din dulap” au aparut la vedere, public!).

  In disperare de cauza personala, Traian Basescu s-a iluzionat ca SIE (spionajul romanesc!) il va sprijini- sau, cel putin, nu il va ataca.
  Bineinteles ca nu il va ataca- este sub demnitatea spionajului sa faca acest lucru. Dar nici nu il va opri sa cada pe panta cea mai alunecoasa.

 61. 65 Reni februarie 6, 2012 la 9:36 pm

  Pina la urma, UDMR este cheia ecuatiei politice actuale.
  Daca mercantilismul va invinge la UDMR, situatia lor va fi dezastruoasa – risca absenta din Parlament si necesitatea unei intelegeri cu Dl. Tokes – daca vor alege anticipatele, vor dovedi viziune si instinct politic.
  UNPR asteapta alegerile, trag de timp, nu au ce negocia fara voturi, ceea ce spera este sa adune 5% pentru a fi partid parlamentar in adevaratul sens al democratiei.
  PDL se va scufunda si mai mult, din moment ce nu accepta anticipatele, vor atrage si mai multa antipatie si tensiune negativa. Se vor saborda singuri agatandu-se de putere iar Romania va suferi pierderi nationale strategice.

 62. 66 blogideologic februarie 6, 2012 la 9:48 pm

  @ Aya
  Nae Ionescu este gânditor fundamental, ezoteric aproape. Nu-nţeleg de ce îl foloseşti ca ingredient.

 63. 67 blogideologic februarie 6, 2012 la 9:52 pm

  @ Radu
  Ţi-am spus care-i problema ta.

 64. 68 Aya februarie 6, 2012 la 10:00 pm

  @

  ALL

  SIE ESTE SOLUTIA DISPERATA A LUI BASESCU- NU PROPUNEREA PDL!
  INFORMATIILE ESENTIALE SI „SCHIMBARILE” SE LEAGA INTRE ELE?

  In discursul tinut inaintea anuntarii numelui celui pe care avea sa-l propuna pentru a forma cabinetul, Traian Basescu a „scapat” fara sa vrea, faptul ca a primit „din partea coalitiei de la guvernare” o propunere, fiind evident ca nu ii da curs.
  Este pentru prima oara cand apare, fara echivoc, pozitionarea diferita- chiar adversa, s-ar putea spune- din perspectiva intereselor, a lui Traian Basescu si a PDL (pentru care acesta a devenit un lest de care vor sa scape).

  Deci, nominalizarea lui Razvan Ungureanu NU este in consens cu propunerea PDL- dar ceea ce Traian Basescu a vazut ca fiind o „solutie personala de avarie” considerand ca isi „apropie” SIE.

  „Solutia personala de avarie” nu vizeaza doar mentinerea, cat mai mult cu putinta, la Cotroceni- dar MAI ALES prevenirea situatiei in care ar fi scoase la vedere toate detaliile legate de basescienele „schelete din dulap”.

  Ceea ce Traian Basescu fie nu stie- fe, in disperare de cauza, refuza sa creada- este ca „dulapul sau cu schelete” este „descuiat”, ca urmeaza sa apara, unul cate unul, amanunte dintre cele mai „interesante”, iar SIE nu s-a aratat interesat sa devina „detinatorul cheii”.

  P.S.
  „Unii” au inteles foarte bine ca nu a „scapat intamplator”, ieri, informatia legata de implicarea nemijlocita a lui Traian Basescu in marea criminalitate organizata transfrontaliera sub acoperirea agentiei NAVROM din Anvers, in perioada in care era sef al acesteia.
  In disperarea furiei, Boc (omul securitatii- autoarea dosarelor din arhiva fostelor Contrainformatii militare antedecembriste) a fost fortat sa-si dea demisia.
  In mod evident, pe de alta parte, serviciile armatei (care detin arhiva fostelor Contrainformatii militare ale securitatii- perioada antedecembrista) l-au lasat din brate pe Traian Basescu.
  In disperare de cauza personala, Traian Basescu isi cauta scaparea la SIE- care, „cu eleganta detasare” lasa drumul deschis, doar ca acesta este unic si duce spre panta foarte alunecoasa catre care se indreapta (inca) actualul presedinte al Romaniei.

 65. 69 Ghita Bizonu' februarie 6, 2012 la 10:06 pm

  Aya

  e o mica cioaca .. in cestia cu premieru ..
  Daca se pune un premier care sa nu fie subordonat Basescului, atunci Nutzu Portuararu se joaca de unu singur.. asa cum a facut 2 ani (intre 2006-2008).
  Si s-a ajuns aici fiindca a fost silit sa arunce lestu’ .. adica pe Boc.
  Insa tinand cont de glumitele cu care continua – JOS BASESCU!!!
  Fiindca inteleg cam greu …se crede prea smecher (fiindca solutia eleganta ptr toti este cestia cu un giverm de tehnocrati care sa faca cat mai iute alegerile. Zic tehnocrati – adica sa nu fie supusi Basescului .. si sa ii dea si lui iluzia ca deh poa fraieri fraierii .. Ca ar mai fi solutia sa il desemenze .. pre Ponta .. si sa mabevreze ptr alegeri prin decembrie . In timpu asta PDL s afaca campanie de opozitie. Fiindca s afim cinstiti nici un guvern nu poa imbunatati situatia din tara de azi pana la Paste.. ar fi necesari vreo 2 ani)

  In alta ordine de idei desemnarea lu MRU ridica 2 mici probleme … sa desemnezi in situatia asta un sef de serviciu … arata un gist cam dubios ptr .. servicii (cand Ratiu zicea sa avem o economie bazata pe servicii nu cred ca se gandea la asa ceva!!). Apoi este legartura cma stransa dintre MRU si TB . Dem altfle tin sa iti aduc aminte ca le urma in post pe Elvis. Stii ala de fusese omu de casa a lu Nutzu….
  Per total un Boc mai stilat si .. cam multe legaturi cu Soros!! Ma intreb ce casuta unu ca asta in fruntea SIE ..

 66. 70 ardei iute februarie 6, 2012 la 10:10 pm

  Dle Nastase,
  in ultimele aparitii publice ale troicii USL,se observa limpede o evolutie interesanta:dl Antonescu a devenit vedeta prim-solista a distributiei.
  Dsa vorbeste intotdeauna primul,de 6-7 ori mai lung decat ceilalti,se aseaza mereu primul si mereu in mijloc,cu ala micu’ de-a dreapta si cu dl Ponta de-a stanga.Mai nou,nu-i mai ajunge,mai are pretentia si sa aiba intotdeauna ultimul cuvant,de regula dupa ala micu’,pe care oricum nu-l prea asculta nimeni.
  Asa incat va intreb,si ma intreb,exista o ierarhie in USL?Este PSD partener second-hand?Este cumva dl Ponta timorat de impetuozitatea goala a dlui Antonescu?Ce sa creada „poporul pesedist”,vorba dlui Oprescu,cand il vede pe dl Ponta asezandu-se docil langa partenerul liberal,pe care il asculta cuminte perorand indelung?
  Poate este o strategie.Daca este asa,este gresita,in opinia mea.Fata de schimonoselile dlui Antonescu,tonul mai serios si mai retinut al dlui Ponta ar aduce numai plusuri de imagine.

 67. 71 Maximmouse februarie 6, 2012 la 10:12 pm

  Stimata gazda!

  Iata ce urmeaza!

  La guvern , acest Luckner Cambronne de Dambovita, bratul inarmat cu maceta mafiile tiganesti ale puterii care se unifica in Tonton Macoutes , foooarte tare!

  Ascult uimit cum Luckner acesta este un tip citit, a fost un diplomat bun ( vezi tratatul cu Ucraina) , ce mai , pe scurt, un tip fooooarte bine, Aya, iti place mult asa-i? dragii mosului voi ati incercat sa va imaginati performanta de a-l privi in ochi pe razvanel? credeti ca este o actiune posibila? Alooooo, copii, un psihiatru va rog!

  Acuma, cei mai slabi de inger sa aiba pregatita ladita de calatorie sa nu lase duba sa astepte! 🙂 🙂 :), cei mai tari de virtute sa se astepte la incidente in trafic, rezolvate sangeros, sau crezi stimata AYA ca nu este asa? Nu stiu ce bine ne-a facut noua serviciul pe care il admiri….da acesta salarii? imbunatateste viata boborului? Asa ti s-a parut, cumva?

  Pe scurt, traim vremuri interesante….nu trebuie sa uitam ca atunci cand lumea rade, nu mai exista frica…chiar nu poti sa-i bagi pe toti in puscarii sau sa-i omori pe toti….indiferent de ceea ce vrei ca dictator.

 68. 72 M.Voicu februarie 6, 2012 la 10:16 pm

  @blogideologic februarie 6, 2012 la 2:51pm ne-a redat argumentaţia din Dan Culcer: +De ce este ILEGALÃ vânzarea combinatelor energetice şi a societãţilor strategice! …printr-o nebãgare de seamã a poporului român ocupat cu supravieţuirea…+
  ► În afarã de puţine exemple, privatizãrile masiv au pierdut locuri de muncã – direcţie împotriva a ceeace d’abia reafirmase deunãzi UE !
  ► Gãselniţa cu ”management privat” este o diversiune : întreprinderile cu capital de stat, când au clacat, a fost din cauza amestecului clan-destin introdus politic. ► Constituţia dispune în Art.136 alin.2: «Proprietatea publicã este garantatã şi ocrotitã de lege şi aparţine statului sau unitãţilor administrativ-teritoriale». Pentru acestea, investitorul strategic este poporul român. Rolul de acţionar la statului a fost uzurpat de administratori, vizând privatizarea proprietãţii publice actuale doar pentru cã… nu-i intereseazã managementul ne-politic, cãci în economie finalitatea nu este contractarea de studii de fezabilitate – ci finalizarea lor.
  Dintre exemple, şi pentru cã suntem în plinã iarnã grea vãd Romgaz (cel mai mare producător de gaze naturale din România), în tandem cu insistenţa pentru ”liberalizarea preţului la gaze şi energie” la care Dl.Franks amintea cã trebuie sã ţinem seama şi de costuri – deci mã pot repeta: în virtutea dispoziţiei din Constituţie, Art.136 alin.4 teza întâia: «Bunurile proprietate publică sunt inalienabile», bunurile respective nu pot fi concesionate, ci numai extracţia şi procesarea lor [februarie 3, 2012 la 7:38pm la firul din-2004…]; valoarea lor netã este bun public ❗

 69. 73 Theodora februarie 6, 2012 la 10:32 pm

  @dlnimeni
  Chiar nu stiu
  🙂

 70. 75 dlnimeni februarie 6, 2012 la 10:34 pm

  Aya: apreciez conduita ta in ceea ce priveste Razvan Ungureanu. Cred ca evaluarea guvernului pe care vrea sa il formeze trebuie sa aiba un singur director: ce ne aduce acest guvern noua, ca si cetateni romani. Chiar de la prima vedere, observ ca un viitor guvern Ungureanu nu aduce nimic nou sau in plus cetatenilor romani. Cred ca avem de-a face cu o tentativa de farsa politica. Un comentariu ceva mai lung, miine.

 71. 76 claus februarie 6, 2012 la 10:35 pm

  Dacă nu se ajunge la alegeri anticipate, schimbarea guvernului fără schimbarea programului de guvernare este total inutilă.

 72. 77 Aya februarie 6, 2012 la 10:45 pm

  @

  DlNImeni

  INTELECTUALUL CLAUDIU CRACIUN NU A STRIGAT MIZERII IN PIATA UNIVERSITATII IAR CINE AFIRMA CONTRARIUL MINTE SFRUNTAT!

  N-are cum „sa-i dea-n gand ideea” duduii T. (nu „doamna T”- nu are legatura cu acel personaj feminin atragator) careia ii replici (interogativ) in februarie 6, 2012 la 4:14 pm, pentru ca minte cu nerusinare.

  Claudiu Craciun NU a strigat niciodata, in Piata Universitatii, acel „slogan” tendentios inventat si lansat de stim-noi-cine.

  Afirmatiile mincinoase ale duduii in cauza presupun fie ca nu a fost in Piata Universitatii si inventeaza, atacand un reprezentant al intelectualitatii (de altfel, duduia respectiva a fost, aici, pe baricade, cand a fost lansat atacul impotriva intelectualitatii) fie nu a fost in Piata Universitatii dar a fost „scoasa la intaintare” pentru a minti, atacand un intelectual- in incercarea de a extinde oprobriul asupra intregii intelectualitati.

  Vorba lui nenea Iancu: din aceasta dilema nu putem iesi.

  P.S.
  Dragul meu prieten, te invit sa observi: guvernul se schimba, Basescu este pe punctul de a cadea- dar atacul impotriva intelectualilor ramane prezent. Asa se intampla de doua decenii.

  Concluzia este clara: se continua scenariul periculos impotriva Romaniei prin atacarea elitelor sale intelectuale, prin atacarea intelectualitatii.
  Solutia: intelectualitatea trebuie sustinuta si trebuie determinata sa-si sustina cauza. Astfel, este sustinuta cauza Romaniei.

 73. 78 Aya februarie 6, 2012 la 10:48 pm

  @

  Blogideologic

  Banuiesc ca nu am reusit sa ma fac bine inteleasa: nu eu il folosesc ca „ingredient” pe Nae Ionescu, dar „gruparea lui Blaga”.

 74. 79 Aya februarie 6, 2012 la 10:51 pm

  @

  Ghita Bizonu

  Iti raspund, detaliat, mai tarziu (acum trebuie sa plec pentru o ora- doua).
  Este interesant mesajul tau!

 75. 80 SAMI februarie 6, 2012 la 10:51 pm

  Corect ! Sunt absolut de acord .

  Problema pe care mi – o pun si eu si au inceput multi altii sa si-o puna , este totusi mesajul lui V. Ponta , care a declarat singur , cu gura si cu cuvintele lui , ca va continua cu FMI , Banca Mondiala , ca va lasa pe pozitiile actuale, din diverse institutii cheie , aceleasi personaje caci sunt bune . Cine sprijina atunci toata plaga economico -financiara si toata mafia din Romania daca toata lumea e OK ?!? Caci acest „sarcom” ( dupa cum spuneam cancerul e mai lent decat sarcomul ) de care sufera intreaga noastra economie romaneasca exista si este sustinut de aceste personaje din functiile cheie . Aceste personaje fac parte din ecuatia devalizarii Romaniei , ele fiind „celulele caracatitei ” sarcomului metastazat .

  Iar daca imprumuturile actuale nu au fost legale , de ce sa le platim noi si nu clientela portocalie impreuna cu bancherii care prin bancile private au carat banii imprumutati din tara ? Asta daca nu cumva vorbim strict de bani virtuali si de o ipotetica indatorare , pe care insa , noi fraierii din popor sa ajungem sa o platim ca si cand ne-am fi folosit vreodata de acei bani . Eu am multe rezerve cu privire la aceste imprumuturi , pentru ca pretextele mi s-au parut cel putin puerile . Chiar daca am avut doar o afacere mica , totusi nu sunt naiva , caci daca as fi avut un capital mai mare , cu siguranta si afacerea ar fi fost una mai mare . Asa ca , eu privesc si prin ochii unui intreprinzator , care a avut contactul direct cu realitatea . Am vazut si eu hotiile bancilor , insa , nu am picat in mrejele lor .

  Parerea mea este ca V. Ponta ar trebui sa se mai gandeasca putin , caci lumea din Romania nu mai vrea sa joace acelasi joc dupa aceleasi si aceleasi scenarii falimentare , cu aceleasi clientele ,si care functioneaza in combinatii de N luate cate K si permutari si aranjamente cu potriviri de gasti si interese si trecerea dintr-un partid in altul , personajele fiind insa in permanenta aceleasi , iar din aceste ecuatii sa iasa doar pagubirea continua ( in forma continuata ) a poporului roman si a economiei tarii .

  Romanii vor altceva , vor o schimbare radicala de conceptie , de filozofie , de economie , de etica si morala ,de politica , o alt fel de tara , o alt fel de societate care sa prospere si sa se dezvolte din toate punctele de vedere , incepand de la educatie si pana la o stare materiala demna de secolul tehnologic in care ne aflam . Noi toti dorim o tara foarte moderna , cu tehnologii moderne , cu cladiri noi si moderne , cu industrii moderne , cu infrastructura moderna ,cu mijloace de transport moderne (ex. trenuri de mare viteza si suspendate )s.a..

  Cu totii vrem dreptate , vrem recuperarea banilor furati , fie cei proveniti din devalizarea industriilor sau agricultura , fie prin jaf direct etc . Lumea din toata tara a fost martora in „n” situatii de hotie ,si nu este deloc greu sa se dea de urma banilor si averilor furate daca se vrea .
  Dupa cum ati vazut , toti care avem cat de cat cativa neuroni activi in capsoare , vrem recuperarea , chiar nationalizarea tuturor resurselor tarii . Nu ne-a intrebat nimeni daca vrem sa le concesionam ,sau sa le vindem . Ca cetateni romani , toti consideram ca aceste resurse ne apartin 100% noua romanilor . Si intreprinderile si tot ceea ce exista in tara asta era al nostru al tuturora , pentru ca , asa functiona statul in perioada cand ele au fost achizitionate , construite etc . Prin urmare , noi toti aveam dreptul la ele , iar deciziile de distrugere , instrainare , etc. trebuiau sa ne apartina noua tuturor romanilor prin acord comun dat prin referenduumuri .

  Sa fie clar , instrainarea resurselor si liberalizarea preturilor la resurse = FALIMENT NATIONAL ABSOLUT !

  Adevarul este ca toti ne-am saturat sa stam sa asteptam niste perioade mai potrivite pentru a ne putea desfasura creatiile sau afacerile mai bine . Toate masurile sunt in detrimentul nostru . Totusi , nu se poate asa ceva . Legislatia care tine de functionarea unei firme este si acuma foarte greoaie si alambicata si tot timpul apare ceva nou , iar daca nu esti pe faza , hop si amenda .
  Mi-ar fi placut si mie sa-mi mai redeschid un magazin ceva , insa , cand ma uit la birocratismele firmelor mi se face lehamite si cum nu sunt inca presata dpdv material aman si iar aman cu speranta la vremuri mai normale . Nu de alta , dar nu vreau sa-mi mai dea statul lectii pentru acasa in fiecare zi si nici contabili in carca , care nu produc nimic .

 76. 81 Adrian B. februarie 6, 2012 la 11:20 pm

  @ Aya

  SIE este ” nepolitizat ” ? Vad si eu cat de ” nepolitizat ” este SIE si cat de ” independent ” este M.R.Ungureanu ! Daca chiar crezi ca toti romanii sunt prosti , te asigur ca te inseli ! Iar faptul ca ” tristul ” asta de M.R. Ungureanu s-a bagat in rahat langa Baselu si a acceptat functia de premier , imi demonstreaza mie (probabil si altora!) ce fel de om este si pe cine serveste ! Dar probabil ca Mihai Bendeac il va zugravi cel mai bine pe acest „trist „…Oricum , de azi inainte , putem spune ca Romania este un stat politienesc !

 77. 83 Socrate februarie 7, 2012 la 12:34 am

  @Aya * Se pare ca Adrian B. are ceva dreptate cand spune ca Mihai Razvan Ungureanu nu este ceara curata. Lt.col. Ulieru, fost purtator de cuvant al SRI il acuza direct ca este agent al unei puteri straine.
  http://www.inpolitics.ro/acuzatie-exploziva-seful-sie-agent-al-unui-serviciu-secret-strain-art50060.aspx
  din care citez :
  “Nicolae Ulieru, cel care a avut cel mai lung mandat de purtător de cuvînt al SRI, după revoluție, afirmă că actualul director al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, este agent străin – practic, o acuzație de trădare națională – și spune că e gata să ofere probe în acest sens, dacă va fi audiat de comisiile parlamentare de resort, de control al SRI și SIE. Prezent la Realitatea TV, lt.col. Ulieru a declarat că șeful SIE ”a avut o ascensiune fulminantă pentru condiţia lui de tânăr istoric anonim de la Iaşi……”. (18.11.2009).
  Se pare ca dezvaluirile lui Ulieru nu au interest pe nimeni.
  Articolul este citat de Inpolitics la :
  http://www.inpolitics.ro/mutare-servita-in-plic-de-sua-si-israel-seful-sie-desemnat-premier-art65887.aspx#
  Nu se poate ca SRI si George Maior sa nu stie nimic despre aceasta afacere.
  Daca acuzatiile domnului Ulieru s-ar dovedi reale, ar fi intr-adevar un caz de tradare si presedintele TB, care l-a numit sef SIE, ar putea fi acuzat de inalata tradare.
  Poti afla mai multe detalii daca vei da o cautare dupa: Mihai Razvan Ungureanu Ulieru.

 78. 84 Neica Nimeni februarie 7, 2012 la 12:38 am

  Stimate Domnule Nastase,

  Desi nu am fost intotdeauna de acord cu deciziile Dumneavoastra politice, am tinut de fiecare data sa va ascult parerea. Nu stiu in ce masura sunteti Dumneavoastra dispus sa ascultati in acest moment parerea mea.

  Sunt unul dintre cei care in acest moment nu vad nicio alternativa politica in aceasta tara. Discursul celor de la guvernare, dar si al colegilor Dumneavoastra e mai mult decat demagogic, iar interesele lor mi se par mai putin indreptate catre tara.
  Mai grav, nici discursul oamenilor de rand nu dovedeste vreo responsabilitate sociala.

  Toata lumea vrea ceva de la stat: M-am saturat sa aud de mariri de salarii si pensii sau de oameni care vor doar sa li se dea lucruri, altii (voi politicienii) care vor doar sa isi insuseasca o parte din averea statului – caci alfel nu ar fi atata interes fata de politica.

  Avem o problema grava, si anume ca la noi s-a distrus mentalitatea de stat si bun colectiv, de contributie catre- si dinspre- societate. Statul e la fel ca santul dumului… plin de gunoaie si un loc unde nu bine sa lasi nimic de valoare.

  Veti castiga sa nu alegerile, cum o fi. Oare mai conteaza cine? Ce mai conteaza cine va carmui un vas in deriva. Poate ca ar trebui sa va faceti toti adevarati capitani de vas si sa va scufundati cu tot respectul.

 79. 86 cristi pantelimon februarie 7, 2012 la 1:22 am

  Ce a urmat…deocamdată, se ştie. Vom avea un guvern cu aceeaşi coloană vertebrală (mă rog…), cu singura diferenţă că in fruntea lui, cel puţin aparent, se va afla altcineva.
  Cadrul de final al scenei în care Traian Băsescu îi „predă puterea” lui M. Răzvan Ungureanu e interesant. Primul părea obosit. Am simţit, deşi admit că mă pot înşela, că Traian Băsescu chiar a obosit şi că îşi caută înlocuitor, mai bine zis moştenitor. Aproape că simţeai cum se alimentează cu energia tânărului Ungureanu!
  Dar aici sunt mai multe lucruri de spus. Nici măcar energia acestui foarte ambiţios personaj (mă refer, evident, la primul-ministru desemnat) nu poate concura cu spiritul de haită al partidului numit PDL. Şi, probabil, toate partidele sunt la fel. Pe vremuri, am scris într-un cotidian central două articole: unul împotriva lui Adrian Năstase, celălalt (al doilea) de susţinere a lui: Era după debarcarea şi întronarea lui Geoană şi, încă de atunci,mi-am dat seama că PSD-ul fără Năstase va bâjbâi mult şi bine. Primul articol era o enervare pe tema zilei (Mătuşa Tamara, cred), mai degrabă un fel de răbuvnire că un om ca Năstase este „obligat” de sistem să cadă în eroare. Căci de-atunci mi-am dat seama că sistemul obligă oamenii cei mai valoroşi să facă şi compromisuri, adică să se aleagă şi ei cu ceva de pe urma respectivului…
  Pe vremea aia, toţi îl atacau pe Năstase pentru „corupţie”. Ziariştii „de meserie” cu care vorbeam (cei mai mulţi de la Ziua) îl ridicau în slăvi pe Traian Băsescu. Părea că poporanul personaj îi va răzbuna pentru aroganţa lui Adrian Năstase. Iar această răzbunare urma să ţină loc de dreptate în cetate. Dar n-a fost aşa, şi eu ştiam asta. Acum, întrebarea este: la ce bun sistemul acesta, dacă oameni ca Năstase sunt înfrânţi de cei ca Băsescu, iar tipi valoroşi ca Ungureanu funcţionează cu ochelari de cal traşi pe tâmplă de acelaşi Băsescu şi de alţii din jurul lui?
  Concluzia e amară: o democraţie modernă este un organism politic care nu vrea să se coacă, funcţionează mereu în regim de criză (un mare gânditor german, Carl Schmitt, are această abordare), mereu sub specia excepţionalului, a situaţiei de excepţie. Aş putea spune că numai Ion Iliescu s-a „cronicizat” (literalmente, adică s-a zidit în timp) în aceste vremuri democratice. Dar el a avut conducerea într-o perioadă când mai degrabă democraţia nu exista. Din două una: ori democraţia, ori politica. Se pare că amândouă nu pot sta în aceeaşi teacă. De aceea Adrian Năstase nu mai este om politic, pentru că a fost democrat – democratic s-a lăsat învins!, în timp ce Băsescu este om politic, dar stă mai prost la capitolul democratic.
  Urmăresc cu interes abordările să zicem protecţioniste ale d-lui Năstase din ultima vreme (da, Europa şi-a pierdut busola, e meschină şi egoistă!). E foarte greu să te declari naţionalist economic azi dacă eşti politician, dar adevărul trebuie spus: e nevoie de protecţionism, altfel aşa-zisa politică de stânga nu face doi bani. Nu vom avea resurse pentru oamenii simpli, dacă cei care fac bani vor fi sufocaţi de transnaţionale europene sau de altă natură.
  Nu numai deprofesionalizare, ci sufocare urmează atât economic, cât şi cultural. Viktor Orban va fi visând el la Mitteleuropa în continuare, dar până una-alta, în conflictul lui cu Europa, noi suntem de partea lui, obiectiv vorbind. Şi vom avea şi noi Orban-ul nostru (probabil, unii l-ar dori pe postul ăsta pe Dan Diaconescu…).
  PSD-ul are o şansă dacă prinde, într-adevăr, aceste noi tendinţe ale momentului, cum sugerează domnul Năstase, dar partidul este sub nivelul „olfactiv” al fostului său lider şi, de bună seamă, ca şi PDL-ul actualmente, se va bate pe posturi şi pe fonduri europene în loc să alerge după idei. Ah, dacă ar şti partidele ce importante sunt ideile!

 80. 87 Aya februarie 7, 2012 la 2:53 am

  @

  Maximmouse

  Am afirmat- repet pentru tine- si sustin ca sunt IMPOTRIVA investirii unui eventual Cabinet Ungureanu de catre Parlament.

  In rest, disjung intre aceasta situatie si intelectualul Razvan Ungureanu.

  P.S.
  Despre serviciul de spionaj al Romaniei (acum, poarta numele SIE) si despre spionii romani am avut, am si- daca lucrurile nu se modifica (sper sa nu!) voi continua sa am o bine intemeiata parere de exceptie.
  Vorbesc in cunostinta de cauza.
  Intre mine si spionajul romanesc exista, prin mama, o „legatura de sange”.
  Ar trebui sa fi trait alaturi de mama- si intr-o „anumita atmosfera”- pentru a fi dobandit o capacitate aparte: de a sesiza foarte repede, fara a avea nevoie de probe materiale, ce, cat si unde s-a realizat (obtinut, influentat) prin subtila si benefica interventie a spionajului romanesc.

  Intrebi daca acest serviciu „da salarii”- se intelege ca te referi la cresterea nivelului de trai. Ma surprinde acest tip de abordare, voit derizoriu.
  Nu da salarii, dar sigur a facut si face altceva, extrem de important: a oprit si opreste, eficient si subtil, destramarea acestei tari, conserva nucleul esential al puterii de regenerare a Romaniei.
  Cand spionajul romanesc isi va pierde aceasta menire putem sa ne luam adio de la tot ce e mai bun aici. Inclusiv de la speranta.
  Este parte a testamentului de incredere lasat mie de mama- si am avut constant prilejul sa realizez ca a avut dreptate.

 81. 88 Aya februarie 7, 2012 la 3:02 am

  @

  ardei iute

  Observ ca ti-ai luat sugeratul cognomen al lui Basescu in timpul unei campanii electorale. Voind sa nu te dezici de „calchiere”, incerci sa ataci USL (prin nereusite sugestiide tip „divide..”) reusind sa fii doar penibil.

  Iti dedic poanta unui vechi (dar foarte potrivit) banc: stati mai imprastiati, baieti, mai imprastiati!

 82. 89 Aya februarie 7, 2012 la 3:05 am

  @

  Gala

  Important este CE urmeaza.
  „Cine”-le este neesential in sine- conteaza doar CE.

 83. 90 Aya februarie 7, 2012 la 3:36 am

  @

  Ghita Bizonu

  Daca ar fi fost mai putin orgolios (si ar fi avut alti sfatuitori- de care, eventual, sa tina seama) ar fi dat cu adevarat lovitura desemnandu-l, de exemplu, pe Victor Ponta sa formeze cabinetul.
  Evident ar fi fost refuzat- ceea ce ar fi insemnat un punct marcat de „Portuaru'”, cum il numesti.
  Desigur, nu i-ar fi folosit prea mult- dar ar fi dat de gandit.

  Desemnarea lui Razvan Ungureanu pentru a forma cabinetul nu prezinta importanta din perspectiva numelui in sine, dar „tinteste” ca mesaj pozitia de spion-sef si, prin asta, SIE.
  Lasat din brate de serviciile armatei, atacat din toate pozitiile de gruparile fostei securitati (diseminate in majoritatea serviciilor), „Portuaru” (adopt conventia onomastica propusa de tine) in disperare de cauza personala, s-a iluzionat ca SIE (spionajul romanesc!) il va sprijini- sau, cel putin, nu il va ataca.
  Sa lamurim iluziile: SIE nu e „comitet de sprijin”.
  Nu il va ataca SIE. Este sub demnitatea spionilor sa procedeze astfel. Dar nu il vor impiedica sa alunece pe panta abrupta catre care se indreapta grabit, „orb” la alte cai- pe care, oricum ar fi cam tarziu sa le aleaga.

  Am abordat, in februarie 6, 2012 la 9:15 pm si in februarie 6, 2012 la 10:00 pm subiectul „scheletelor din dulapul” Portuarului.
  Anterior, am detaliat implicarea sa nemijlocita in marea criminalitate organizata transfrontaliera sub acoperirea agentiei NAVROM din Anvers, in perioada in care era sef al acesteia.
  Portuaru refuza sa accepte ideea- poate din disperare de cauza personala (formularea revine)-ca spionajul romanesc a ocolit cu eleganta abilitate situatia de a fi „desemnat” sa fie „pastrator al cheii” acelui „dulap” de unde „scheletele” au ajuns la vedere. A incercat sa se refugieze macar in preajma acestei „umbrele”. Dar, a inceput sa ploua si sa ninga tare si umbrela nu „il incape”.

 84. 91 Vasile, februarie 7, 2012 la 7:48 am

  Aya,
  Din nou pe aratura sau pe cimpuri albe inzapazite !

  Noi tocmai l-am ajutat pe Traian fara sa-l „miscam” sa-si schimbe addle-brained fellow cu a vicious cunning fellow!

  Ce inseamna acest lucru ca Nutzi poate fi ddeasupra lui Traian doar „interimar” impunandul pe Predoiu deoarece peste Traian sau Nuti
  sunt totusi altii!

 85. 92 ZOE, fii barbata ! februarie 7, 2012 la 7:51 am

  @centru,
  Asta cu fiu de taran din Rachitele, ma trimite cu gândul la „origine sanatoasa”, concept bolsevico-comunist al unor timpuri de trista amintire.
  Când iti vine în minte sa-l bocesti pe Boc, gândeste-te la copiii care mor de foame si de frig, chiar acum în aceste zile si sub ochii nostri, poate ca iti trece mila pentru acest calau !

 86. 93 Vasile, februarie 7, 2012 la 7:54 am

  Ardei iute,

  Nu mai esti verde de mult, esti deja portocaliu rascopt asa cum a zis si Oprescu atunci cind isi schimba parul sau dintii ca naravul ba!

 87. 94 ORĂŞAN IOAN februarie 7, 2012 la 8:05 am

  Nu pot accepta ca alegerile din România să fie organizate de SIE și STS și este inacceptabil să fie micșorat pragul electoral pentru ca pedeleul maghiar numit UDMR să intre în parlament pentru a face din nou jocuri politice de culise cu Băsescu,pentru ca acesta să se mențină la putere contrar dorinței națiunii.Așa zisa coaliție de guvernare trebuie să plece de la putere,alegerile anticipate sunt singura soluție pentru a elimina starea de nemulțumire existentă în țară,orice încercare de a nu ține cont de dorința românilor va duce la amplificarea protestelor până la căderea totală a regimului actual.

 88. 95 Alexandru februarie 7, 2012 la 8:12 am

  Urmeaza „jocurile” TOVARASULUI „bases..[cu”cu] „POPORUL”.

 89. 96 ZOE, fii barbata ! februarie 7, 2012 la 8:18 am

  @nastase,
  Jos palaria ! Ati fost THE BEST cu predictia Dvs. dar nu cred ca v-ati gândit nicio clipa la o asa gaselnita de prim – ministru ! Desi ati sugerat
  cu finul Dvs. simt al umorului ca Dl. Morar ar putea ocupa acest post, ca tot i-se termina mandatul. Uite ca se poate si mai rau decât ne-am fi putut închipui. Am devenit Egiptul fara piramide dar cu telegondole. Însa ma întreb, suntem noi Egiptul de dinainte care a luptat în strada zi si noapte cu zecile de mii, sau ne întoarcem cu coada între picioare si cu frica în sân în
  cutiile noastre ?! Sa fi stiut Ambasadorul american, ce ni-se pregateste ?!

 90. 97 George Ban februarie 7, 2012 la 8:23 am

  Da, Mihai Razvan Ungureanu (MRU, a nu se confunda cu TRU!) are un CV impresionant. Dar acest CV este foarte bun pentru un cercetator istoric, nu pentru un prim-ministru.

  Un prim-ministru, pe langa competentele ECONOMICE, necesare ACUM in Romania, trebuie sa aiba si capacitate de comunicare cu EXTERIORUL. Cum spunea cineva mai sus, incercati sa va uitati in ochii sai! Veti vedea cum privirea sa e indreptata spre interior…

  Dar poate ca MRU are o calitate care anuleaza defectele enuntate: intelege sa aleaga oameni cu adevarat competenti in guvern si sa le asculte sfaturile. Asta ar insemna sa renunte la Udrea, Sulfina, Igas, Ariton, Vreme, Oprea, Boagiu, Funeriu, Ialomitianu, Diaconescu, Hunor, Ritli. Dar daca face asta, multi PDL-isti se vor ridica impotriva si in mod sigur guvernul nu va trece.

  Deci singura sansa ca MRU sa ajunga prim-ministru este ca sa nu aiba nici o calitate de prim-ministru.

 91. 98 Vasile, februarie 7, 2012 la 8:25 am

  Urmeaza o alta frauda!

  Din debitul inconsecvent prin consecventa , mereu efebul Mircea Badea ,a lansat o intrebare , pe care nu o observ reluata sau comentata de politic , politic reprezentat de USL , o reviitorime a Romaniei ,cu exprimari savante dar cu logica mai putin nimerita.

  Nu l-am vazut nici pe AN comentand acest aspect bizar.

  Ai voie sa fi premier desemnat si sa detii in acelasi timp postul de sef SIE?

  Sincer nu stiu daca presedintele nu este din nou in infrigement cu leagea, Constitutia, sau altfe ce pot crede sa din nou suntem deasupra legii,sau diomnului desemnat ii este teama ca nu va trece parlamentul si este mai bine , la intelegere cu Presedintele sa mentina si controlul SIE!
  Concluzia ar fi ca oricit de nesuferit poate fi Badea , nici eu nu am auzit de cel putin un interimar la SIE, sau interimar este chiar Basescu!

 92. 99 ZOE, fii barbata ! februarie 7, 2012 la 8:48 am

  @Aya,
  Nu stiu de ce îti place tie mult Razvan Ungureanu si nici nu vreau sa aflu.
  Stiu ca mie nu îmi place de loc, nici ca aspect fizic – nu are carisma- desi unii s-au si aruncat cu aprecierile si mai ales nu îmi place ca fiind subalternul lui Tariceanu, în loc sa raporteze acestuia situatia celor doi români din Italia, a fugit la Zeus sa-l informeze ! Tu cum ai putea numi acest gest ?
  Nu ma intereseaza pe mine ca este un „om citit”, nu e singurul din tara asta, nu ma extaziez în fata celor „saptejdemii” de diplome si paradiplome si nici de poliglotismul lui, sa fie clar ! RAUL analfabet sau scolit, tot rau ramâne.
  Una peste alta, am scapat de un drac si am dat de tac-su ! Asta o sa taie în carne vie, o sa fie mai satrap decât Boc, mai fara mila. Oamenii ca el sunt formati în asa fel încât sa „traga” fara mila, astia nu au nici mama nici tata ! Un ROBOT mai performant decât Boc, având mai multe functii programate. Nu pot decât sa deplâng soarta cruda a acestei tari si a neamului nostru napastuit si sa constat ca „luminita de la capatul tunelului”
  deja nu se mai vede. Vai tie Românie !

 93. 100 popalumi februarie 7, 2012 la 8:50 am

  Adrian B.sunt de acord cu tine.Cred ca, mutanta genetico fascista de la Cotroceni ,asculta numai de ordinele ameriocanoizilor.Cred ca e omul lor dinainte de „89.
  Doamne ce-a dat peste noi. Si asta din cauza naivitatii romanilor.
  Locul astuia e la curatat haznalele din puscariile de maxima securitate.

 94. 101 Ghita Bizonu' februarie 7, 2012 la 9:26 am

  ardei iute

  ai dreptate.
  Insa de prin 2008 Antonescu se detasa ca fier de lance in campnaia antibahseasca – prin verb, atitudine, coerenta.
  Problema nu este cu atitudinea lui Antonescu ci cu Ponta .. aptitudinele sale fiind cele de secund (sau daca vrei de de raliu) nu de leader (polot la raliu) Problema este a PSD in care se pare ca singurul barbat este Olguta Vasilescu!

 95. 102 Vasile, februarie 7, 2012 la 9:41 am

  Mereu televiziunile sunt in deficit crunt cu realitatea!

  Peste tot apare subtitluri sau exprimari „Premierul Ungureanu face lista guvernului”.

  Corect ar fi „Premierul desemnat copiaza lista guvernului”, lista semnata TB cu mult timp inainte ca dl.Boc sa-si dea demisia cu sabia lui Damokles deasupra capului!

 96. 103 teostanc februarie 7, 2012 la 10:00 am

  Dle Năstase,
  1. Să ceri demisia guvernului concomitent cu a preşedintelui este o lipsă de realism.
  2.Să ceri alegeri anticipate propunând schema prin care actorii, preşedintele,parlamentul, joacă o piesă de teatru este bătaie de joc a Constituţiei, actului politic şi jigneste populaţia. Adică USL este la fel de rău ca Pdl .
  În fond ei vor , prin orice mijloace să amane alegerile iar USL, la fel, prin orice mijloace, să le devanseze. Dacă acesta nu este politicianism atunci ce este?!
  3 Ce forţe. europene o să înţeleagă refuzul de a participa la negocieri cu un pm desemnat?

  3

 97. 104 Draghi Puterity februarie 7, 2012 la 11:03 am

  @Zoe, fii barbata!

  RAUL analfabet sau scolit, tot rau ramâne.

  Exact Zoe, exact! Din pacate Aya e mult prea indulgenta cu „cei cititi” si uita uneori sa se mai uite si la caracterul lor. In cazul lui MRU e evident ca e vorba de un personaj care umbla dupa putere si nu are nici o apasare in a trada pentru a-si atinge scopurile. Putem discuta daca acest lucru ii e favorabil sau nu lui Basescu, insa Romaniei cu siguranta nu ii va fi.

 98. 105 MIHAELA februarie 7, 2012 la 11:03 am

  Berca la Interne??!!
  Doamne, apara si pazeste!

 99. 106 ardei iute februarie 7, 2012 la 11:07 am

  @aya,
  marturisesc,cu naivitate,ca n-am avut habar de presupusa legatura intre banalul,zic eu,”ardei iute” si trecutul de lupta politica al presedintelui Basescu.Daca aceasta legatura este reala,o declar fortuita,deci nula.
  In ceea ce priveste termenul „penibil”,recunosc ca si pentru mine acesta este primul cuvant ce-mi vine in minte cand iti citesc „productiile” despre lovituri de stat,lupta dintre servicii,autocare de militari blocate de „codul rosu” in marsul lor spre Capitala,trafic de diamante,etc.

 100. 107 gala februarie 7, 2012 la 11:17 am

  @Aya
  Am intrebat cine,pt ca am o vaga banuiala ca propunerea MRU nu vine de la Cotroceni,ci de mult mai departe;ca a fost acceptata de Cotroceni in ideea ca se salveaza,dar ca in realitate,propunerea a fost facuta pt a obtine exact contrariul…

 101. 108 Draghi Puterity februarie 7, 2012 la 11:58 am

  Asadar, mai repede decat ma asteptam… se pare ca our friend Razvan, is their friend Razvan 😉

  http://www.cotidianul.ro/mihai-razvan-ungureanu-agent-al-unui-serviciu-secret-strain-172043/

  P.S. Da, stiu, extensiile GRU din SRI si armata vor sa i-o traga talentatului, scolitului si integrului nostru SIE-ist… Oare Amabasada xxx va da si in acest caz un comunicat in care va spune ca „va colabora strans” cu PM-ul desemnat? Sau va avea totusi un minim simt al ridicolului…

 102. 109 Vasile, februarie 7, 2012 la 11:59 am

  Ghita,

  Cel care se doreste ardei iute nu este decit un un ardei conservat!

  Mesajul este insa este precum nickul un mesaj otravit!

 103. 110 Draghi Puterity februarie 7, 2012 la 12:24 pm

  completare…

  Oare cum va reactiona celalat licurici? Aud ca si Mircea Geoana se incalzeste pe marginea terenului. Ne-a vandut Basescu „cui trebuie” ca sa mai ramana un pic la Cotroceni?

 104. 111 ZOE, fii barbata ! februarie 7, 2012 la 1:08 pm

  @Draghi Puterity,

  Acest Bond…James Bond dâmbovitean, sau de ce nu Mata Hari în itari,
  (excluzând exotismul si frivolitatea acesteia) este format la o „scoala” unde
  asa cum am spus, nu ai mama, nu ai tata. Deci, nu ai apasari legate de feelings, executi ordine si atât. Când prin natura ta, mai esti si un tip arivist
  atunci cu siguranta nu mai ti cont de nimic si faci totul cu exces de zel, pentru a-ti atinge dezideratele. Un lucru e sigur, daca ai tradat o data (încrederea cuiva) vei trada mereu, numai tie sa îti mearga bine !
  Nu am auzit în viata mea de acest individ, pentru ca nu e obligatoriu sa fi
  auzit de toata lumea. Vorbesc la modul virtual. Cum poate sa fie tipologia unui spion ? Poate un spion sa fie o carte deschisa pentru oricine, nicidecum ! Câte persoane nu au trait o viata lânga un spion, fara sa stie,
  de fapt lânga cine stau ?!
  M-a surprins chiar ca Aya îl place dar…”de gustibus non est disputandum”!
  În ceea ce îl priveste pe Zeus din Olimp ( eu cred ca saracul chiar asa se simte) nu stiu daca se va bucura de alegerea facuta sau se va trezi ca a aruncat un bumerang, care la întoarcere îl va lovi chiar pe el în moalele capului.
  Un lucru e cert : pentru noi, va fi din ce în ce mai rau si nu cred ca mai suntem dispusi sa rabdam.
  Numai bine îti doresc !

 105. 112 Velisar Iancu februarie 7, 2012 la 1:39 pm

  @ Zoe, Draghi:Raul analfabet este mult, muuuult mai mic decat raul scolit. Parerea mea…

 106. 113 ZOE, fii barbata ! februarie 7, 2012 la 1:39 pm

  @Draghi Puerity,

  Am citit linkul atasat de tine si am vazut ce „panoplie” bogata de actiuni neortodoxe are acest cvasi-necunoscut ( pâna la un moment dat) un biet
  istoric din Iasi !
  Deci, am încaput pe mâini bune !

 107. 114 ZOE, fii barbata ! februarie 7, 2012 la 1:40 pm

  Erata,

  Puterity

 108. 115 ZOE, fii barbata ! februarie 7, 2012 la 1:46 pm

  @MIHAELA,

  O lume nebuna, nebuna de legat !
  Berca la Interne ? Dar un shpion, ca un paduche în frunte ?!

 109. 116 MIHAELA februarie 7, 2012 la 1:47 pm

  Daca Berca este nominalizat (probabil) la interne, de ce nu l-au nominalizat si pe Talmacean la cultura? (lui Hunor sa-i dea , eventual, alt minister)
  Ar fi cireasa de pe tort!

 110. 117 Socrate februarie 7, 2012 la 1:52 pm

  @Draghi Puterity * Te intrebi “Oare Amabasada xxx va da si in acest caz un comunicat in care va spune ca “va colabora strans” cu PM-ul desemnat? Sau va avea totusi un minim simt al ridicolului… “
  Cineva a avut o premonitie : “Ambasada SUA la Bucureşti a precizat, luni, răspunzând unei solicitări Mediafax că Statele Unite vor continua să colaboreze strâns cu guvernul interimar condus de Cătălin Predoiu şi cu noul Cabinet, din momentul în care va fi numit, pentru consolidarea relaţiei cu România.
  „România şi Statele Unite ale Americii au relaţii bilaterale excelente. SUA vor continua să colaboreze strâns cu guvernul interimar condus de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi cu noul Cabinet, din momentul în care noul Cabinet va fi numit, pentru a păstra şi consolida relaţia cu România”, a precizat, luni, Biroul de presă al ambasadei SUA.”

 111. 118 blogideologic februarie 7, 2012 la 2:04 pm

  @ Aya spune :+nu eu il folosesc ca “ingredient” pe Nae Ionescu, dar “gruparea lui Blaga”+
  Pune, te rog, un link. Mulţumesc,

 112. 119 ZOE, fii barbata ! februarie 7, 2012 la 2:11 pm

  Hahaha ! Se razvrateste Boc, cica, sa faca tot guvernul un pas înapoi.
  Circul e în toi, dracii se trag de furci, deocamdata Tartorul lor tace. Dar sa vedem pâna când !

 113. 120 ZOE, fii barbata ! februarie 7, 2012 la 2:14 pm

  @Velisar Iancu,

  De, stiu si eu… ? Depinde cât e de ticalosit .

 114. 121 victor crespu februarie 7, 2012 la 2:56 pm

  Cineva face referire la Constitutie .Aminteste de art .136 . Si art .137 trebuie amintit. Pentru incalcarea acestor articole ,nu a fost si probabil nu va fii nimeni sanctionat .Ma refer la toti care au pus semnatura pe actele care au distrus ind. si economia . Sa cerut condamnarea comunismului ,fara sa se ceara inlaturarea din politica romaneasca a celor care au furat Revolutia ,au vandut si vand Romania !!

 115. 122 blogideologic februarie 7, 2012 la 3:00 pm

  @ MIHAELA spune : „De ce nu l-au nominalizat pe Talmacean la cultura?”
  Cred că propunerea merită un premiu al blogului !

 116. 123 Aya februarie 7, 2012 la 5:05 pm

  @

  Blogideologic

  Am facut precizarea- ca sa te parafrazez, astfel am pus link-ul.

 117. 124 Aya februarie 7, 2012 la 6:16 pm

  @

  Draghi Puterity

  CE ESTE DE MIRARE CA SRI (FOSTA SECURITATE) LANSEAZA UN ATAC MURDAR IMPOTRIVA SIE (SPIONAJUL ROMANESC)?

  Referitor la postarea ta din februarie 7, 2012 la 11:58 am:

  Ma surprinde atitudinea ta, care pare a fi a celui care nu cunoaste ceva elementar: cand o declaratie despre cineva (sau ceva) este facuta de un purtator de cuvant, firesc este sa privesti ce si cine se afla in spatele acestuia pentru a sti al cui este mesajul. (A face conexiuni pentru a realiza care este adevarul nerostit este pasul al doilea- elementar, pana la acesta trebuie facut primul, care este simplu si nu necesita imaginatie).

  In anumite cazuri, cand un purtator de cuvant este constant asociat cu un anumit personaj- cheie pentru institutia a carei interfata este, firesc este sa privesti (si) la acel personaj-cheie pentru a sti al cui este mesajul.

  Articolul din Cotidianul, la care te referi, nu face altceva decat sa preia niste declaratii impotriva lui Razvan Ungureanu (sef SIE) lansate public de catre Ulieru- al carui nume nu se asociaza doar cu functia de purtator de cuvant al SRI, dar mai ales cu cel al lui Virgil Magureanu.

  Cum de nu ai realizat ca, de fapt, opinia formulata de Ulieru este IN PRIMUL RAND opinia lui Virgil Magureanu?
  Este necesar sa repet ceea ce se stie demult, mai exact cu ce „forte” se afla – si s-a aflat- in legatura Virgil Magureanu?

  Ma mai surprinde ceva, anume ca pari a nu realiza de ce sunt „scoase din debaraua cu recuzita” astfel de articole, tocmai acum, si puse la „indemana publicului”. Textul la care faci trimitere nici macar nu ascunde acest lucru- mai clar, da singur raspunsul.
  SRI (care cuprinde cea mai mare parte a gruparilor fostei securitati- altele gasindu-se diseminate si in alte structuri) este pe pozitii adverse fata de SIE (spionajul romanesc).

  Incepand cu 1990 a fost dusa o intensa si minutioasa campanie mizera de deturnarea realitatii in sensul „confundarii” fostei securitati cu spionajul romanesc. Scopul: demonizarea spionajului romanesc (a institutiei respective- indiferent de numele sau) prin translatie, pentru a fi asociat cu imaginea sinistra (reala!) a securitatii.
  Era, de fapt, o revansa veche- caci nici in perioada antedecembrista cei care apartineau spionajului romanesc (DIE/CIE) nu erau „in gratiile” securistilor, iar institutia spionajului romanesc era urata de securitate atat din cauza statutului sau aparte (cel putin pana la un punct) cat si faptului ca personajele care au activat in aceasta institutie au fost totdeauna de elita.
  Intr-un fel, in atitudinea securitatii, de adversitate fata de spionajul romanesc, a existat mereu ceea ce regasim, mutatis mutandis, in perioada postdecembrista, la nivelul general: atacul impotriva elitelor, impotriva creierelor de exceptie, impotriva marii competente.

  Reducand, SRI este fosta securitate (repet, in SRI se regasesc cele mai multe dintre gruparile fostei securitati- chiar daca acei indivizi s-au pensionat, au avut grija sa-si „creasca urmasi”, care sa serveasca aceleasi siteme de interese, perpetuate si sa fie parazitati de aceleasi idei).
  SIE este ceea ce a fost mereu, indiferent de nume: spionajul romanesc.
  Nici securitatea (SRI) nu si-a modificat spiritul gregar, nici SIE (spionajul romanesc) nu a coborat stacheta foarte inalta a comeptentei si spiritului de elita (chioar daca in interiorul acestui serviciu au mai patruns indivizi din securitate- avand spiritul murdar si criminal al acesteia- si din alte servicii, scopul fiind de parazitare, esenta institutiei spionajului romanesc nu s-a modificat, ramanand, mental, spiritual,atitudinal si motivational la aceleasi standarde de elita) .

  Intr-o ordine conexa de idei:
  Sa fie un secret pentru tine faptul ca SRI (cum se numeste acum fosta securitate) a ocupat (si ocupa) prin oamenii sai si/sau prin „factori de influenta” pozitii- cheie ale Romaniei, ca s-a asociat unor cercuri de interese negre (unele dintre acestea fiind promovate chiar de oameni din institutie, beneficiare fiind SI „zonele” ale caror „prelungiri” sunt)?
  Sa fie un secret pentru tine cu ce zona estica a serviciilor este asociabil Magureanu (sau, cum spun eu, a cui „extensie” este)?

  Pornind de aici, ce este de mirare in faptul ca a fost lansat pe piata, din directia Magureanu (SRI- fosta securitate) un atac murdar, tipic securistic, impotriva lui Rasvan Ungureanu (sef SIE)?
  Ce este de mirare in faptul ca SRI (fosta secjuritate) lanseaza un atac dur (si mincinos- specific deturnarii de tip securistic) impotriva SIE atata vreme cat a fost debarcat Boc (OMUL SECURITATII) din fruntea guvernului- „gruparile securistice” pierzand, astfel, legatura directa cu resursele materiale si banesti si cu decizia de a le folosi in interese de grup?
  Ce este de neinteles in faptul ca fosta securitate ataca dur, acum, SIE (al carui sef este desemnant sa formeze cabinetul) atata vreme cat s-a aflat clar ca in guvern NU vor fi cuprinsi indivizi care, ca si Boc, era pusi pe functii ca sa serveasca interesele gruparilor controlate de securitate (ma refer, inainte de toate, la Elena Udrea- doar cei care insista sa fie foarte naivi refuza sa stie ca a fost „lansata pe piata politica” de magureanu via Cosmin Gusa)?

 118. 125 Aya februarie 7, 2012 la 6:20 pm

  @

  Socrate

  Acel cumunicat al Ambasadei SUA la Bucuresti a fost redactat de serviciul relatii publice, unde sunt profesionisti. Este un comunicat firesc, normal. Doar ambasadorul SUA la Bucuresti face remarci pentru care ar trebui expulzat.

 119. 126 Aya februarie 7, 2012 la 7:01 pm

  @

  ZOE, fii barbata !

  PORTRETUL REAL AL UNUI SPION- ASA CUM IL STIU DIN FAMILIE

  In februarie 7, 2012 la 1:08 pm afirmi despre spionaj si spioni (citez):
  „o “scoala” unde asa cum am spus, nu ai mama, nu ai tata. Deci, nu ai apasari legate de feelings, executi ordine si atât. (…) Cum poate sa fie tipologia unui spion ? Poate un spion sa fie o carte deschisa pentru oricine, nicidecum ! Câte persoane nu au trait o viata lânga un spion, fara sa stie,
  de fapt lânga cine stau ?!”

  dupa ce, in februarie 7, 2012 la 8:48 am ai afirmat despre „spionul- sef” Mihai Razvan Ungureanu („portretul” tau voind a fi al unui spion in viziunea ta)- citez:
  „Asta o sa taie în carne vie, o sa fie mai satrap decât Boc, mai fara mila. Oamenii ca el sunt formati în asa fel încât sa “traga” fara mila, astia nu au nici mama nici tata ! Un ROBOT mai performant decât Boc, având mai multe functii programate.”

  Zoe, iti spun in cunostinta de cauza (sper sa nu te supere adevarul): vorbesti din carti si din filme.
  Portretul spionului, asa cum a fost facut de tine, nu are nimic comun cu cel real.
  Eu am trait langa un spion in casa (mama) si am stiut cu ce se ocupa. Mama mea avea o viziune „aparte” fata de adevar si educatie si nu mi-a ascuns nimic. Am invatat, astfel, foarte repede (si in baza propriei judecati) cat, cum, cui si daca trebuie sa spun- ce, cat, sa pastrez din ceea ce stiu si cand sa folosesc. Am mai invatat sa nu am teama.

  Te inseli spunand ca spionii nu au sentimente. Dimpotriva. Iubesc viata, iubesc, in general, cu o forta uriasa si au o forta interioara uriasa. Oamenii care au o astfel de capacitate fara limita de a iubi si o asemenea forta interioara NU fac rau semenilor- dar ii sprijina. Niciodata, oricat de afectat ar fi de atitudinea cuiva in viata personala, un spion nu-i va face rau aceluia. Daca este atacat de cineva drag (sau mai slab) in viata personala, prefera sa „paraseasca locul” decat sa contra-atace, tocmai pentru a nu-l leza pe celalalt.
  Un spion distinge intre viata personala („civila”, in general) si misiunile sale- care sunt totdeauna, invariabil, in slujba tarii. Subliniez: in slujba si beneficiul tarii, nu a unui regiim sau altul, oricare ar fi acela!

  Spionii stiu sa-si domine trairile- ceea ce este o calitate, nicidecum un defect, Iau deciziile astfel incat efectul scontat sa fie maximal.

  NICIODATA un spion nu va fi folosit in actiuni criminale, asa cum crezi. Nici nu este format sa fie un criminal- dimpotriva. Va folosi solutia radicala impotriva adversarului doar daca misiunea sa in slujba tarii este in pericol.

  Spionii nu se tem de moarte.
  Mama a facut parte din inaltul spionaj tehnico- economic romanesc.
  Stii cum am fost educata (motiv pentru care chiar nu imi este teama de nimic si de nimeni- si ma supun doar lui Dumnezeu)?
  „”Aya”, orice ti s-ar intampla, in orice situatie te-ai afla, orcine te-ar ameninta, oricat de puternic ar fi acela iar tu trebuie sa lupti impotriva lui si sa castigi, nu fugi, lupta inteligent si gandeste-te mereu ca acela nu are putere asupra ta caci nu-ti poate face nimic mai mult decat sa te omoare. Oamenii si lucrurile, evenimentele au doar atata putere asupra ta cata le dai tu voie sau teama ta sa aiba. Nu le da voie si nu vor avea.”

  Acest tip de gandire a patruns in structura mea. Asa gandea si mama- cea mai frumoasa, mai seducatoare, mai feminina, inteligenta, eleganta, spirituala si relaxata femeie pe care am intalnit-o in viata mea. Asa a si murit, fara teama- desi s-a chinuit cumplit dupa ce a fost iradiata si stia ce o asteapta in fiecare zi care urma (au ucis-o lent, ca sa-si vada moartea cu ochii; a suferit dar nu s-a temut, a privit moartea in ochi, asa cum m-a invatat si pe mine sa o privesc, asa cum m-a invatat sa privesc adevarul; mama a fost ucisa- dar nu invinsa; a murit ca o invingatoare).

  Ar mai fi ceva: orice spion are „ceva” dintr-un „aventurier” (in sensul nobil al cuvantului). Altfel, nu ar putea face acea meserie riscanta.
  Acesta este portretul real al unui spion- nicidecum cel descris de tine.

  Cei care „trag de pe acoperisuri” din „toate pozitiile”- si nu mai stiu cum s-a scris aici- sunt fostii securisti (aceia sunt criminali) nu spionii.

 120. 127 Aya februarie 7, 2012 la 7:07 pm

  @

  ardei iute

  Incercarea ta de a arunca in derizoriu faptele penale de gravitate extrema comise in Traian Basescu – in speta, implicare sa nemijlocita in marea criminalitate organizata transfrontaliera (trafic diamante- armament sub acoperirea agentiei NAVROM din Anvers, in perioada in care era sef al acesteia) explica prezenta ta „ciudata” pe acest blog.

  Du-te la stapanii tai si spune-le din partea mea sa trimita pe cineva mai abil.
  Nu esti doar penibil, dar si plictisitor de caraghios.

 121. 128 Aya februarie 7, 2012 la 7:15 pm

  @

  Gala

  Propunerea vine de la Cotroceni- scopul este, insa, important (SI de aceea am subliniat, „ce”).
  Am abordat subiectul in februarie 6, 2012 la 10:00 pm (si in alte postari).

  Scopul este dublu (in principal):
  1. Decapitarea SIE (in disperare de cauza, voind sa dea un „semn amical” catre fosta securitate si catre serviciile armatei, care l-au lasat din brate- aceste doua structuri fiind adversarele traditionale ale SIE);

  2. In disperare de cauza personala, Traian Basescu s-a iluzionat ca SIE (spionajul romanesc!) il va sprijini- sau, cel putin, nu il va ataca.
  Bineinteles ca nu il va ataca- este sub demnitatea spionajului sa faca acest lucru. Dar nici nu il va opri sa cada pe panta cea mai alunecoasa.

 122. 129 Aya februarie 7, 2012 la 7:29 pm

  @

  DlNimeni

  Multumesc pentru apreciere.

  P.S.
  Observ o ciudata „orbire” a unora dintre colegii de blog care par a nu putea sa observe ca am facut distictia intre intelectualul Mihai Razvan Ungureanu- pe care il pretuiesc (ca sa folosesc verbul foarte bine ales de Adrian Nastase) si faptul ca ma pronunt impotriva investirii Cabinetului.

 123. 130 Aya februarie 7, 2012 la 7:46 pm

  @

  Teostanc

  FIE NU PRICEPI NIMIC, FIE ESTI DE REA CREDINTA

  In februarie 7, 2012 la 10:00 am afirmi (citez):

  „1. Să ceri demisia guvernului concomitent cu a preşedintelui este o lipsă de realism.
  2.Să ceri alegeri anticipate propunând schema prin care actorii, preşedintele,parlamentul, joacă o piesă de teatru este bătaie de joc a Constituţiei, actului politic şi jigneste populaţia. Adică USL este la fel de rău ca Pdl .”

  Pentru a putea schimba cu adevarat directia ucigasa catre care a fost indreptata Romania de actuala guevrnare, unica solutie este sa fie inlaturati, concomitent, guvernul si presedintele (in aceasta ordine- am detaliat de ce).

  Alegerile anticipate sunt o solutie in conditiile in care reprezentanti ai guvernarii se cramponeaza (sau sunt ajutati sa ramana cramponati) de pozitiile respective si in care, printr-un scenariu periculos (a fost si acela detaliat aici, pe blog) structura parlamentara s-a modificat, aparand o falsa redistribuiire a mandatelor, neconforma cu cea rezultata in urma scrutinului- expresia vointei electoratului.

  Intreb: chiar nu pricepi ceea ce vede toata lumea sau esti de rea credinta?
  In cazul postarii tale la care ma refer inclin catre a doua varianta, mai ales in urma remarcii murdare pe care ai facut-o referitor la deciziile opozitiei, luate in discutie (citez) „USL este la fel de rău ca Pdl .”

  Afirmatia ta este nu doar mincinoasa si marsava, dar si o jignire la adresa poporului roman, care solicita – ca si USL- demisia/demiterea lui Basescu, demiterea guvernului, alegeri anticipate.
  Pe logica ta mizerabila, inseamna ca oamenii Romaniei sunt „la fel de rai ca PDL”- ca sa te parafrazez.

  Cu ce scop bantui tu pe aici?

 124. 131 Aya februarie 7, 2012 la 7:48 pm

  @

  Adrian B

  Si tu faci parte din categoria celor care se prefac ca nu inteleg nimic. Observ ca, de cateva zile, sunt din ce in ce mai multe pesonajele de gen prezente pe blog.

  In rest, daca reperul tau spiritual e Bendeac- nu mai e nimic de spus.

 125. 132 Aya februarie 7, 2012 la 7:52 pm

  @

  Vasile

  Nutzy ot Pleschcoi nu este avuta in vedere pentru guvernul care urmeaza sa fie prezentat Parlamentului pentru validare.
  „Alta paradigma”!

 126. 133 dlnimeni februarie 7, 2012 la 7:57 pm

  Aya, cu placere. Ca si pe alte subiecte, nu avem aceeasi opinie despre dl Ungureanu, dar, cum ti-am mai scris, nu o sa ne certam nici pentru asta. Asa cum il vad eu pe dl Ungureanu, nu mi se pare ca ar fi „decapitat” SIE ci, mai degraba vorba „vacantare” mi se pare mai potrivita. Nu cred ca trebuie sa il inaltam pe dl Ungureanu pe trepte pe care nu se poate urca singur: el este ceea ce a fost, adica omul dlui Basescu la SIE, un istoric printre profesionisti ai informatiilor: un tinar privind profesional spre trecut printre oameni privind in prezent si spre viitor. Ma opresc aici deoarece trag totusi nadejde sa scriu un comentariu dedicat. Colegii de blog, nu cred ca sunt „orbiti”.

 127. 134 Aya februarie 7, 2012 la 8:53 pm

  @

  Draghi Puterity

  Am „mancat” o litera exact unde nu trebuie.
  Corect:
  „Ce este de neinteles in faptul ca fosta securitate ataca dur, acum, SIE (al carui sef este desemnant sa formeze cabinetul) atata vreme cat s-a aflat clar ca in guvern NU vor fi cuprinsi indivizi care, ca si Boc, erau pusi pe functii ca sa serveasca interesele gruparilor controlate de securitate (ma refer, inainte de toate, la Elena Udrea- doar cei care insista sa fie foarte naivi refuza sa stie ca a fost “lansata pe piata politica” de magureanu via Cosmin Gusa)?”

 128. 136 Aya februarie 7, 2012 la 9:09 pm

  @

  DlNimeni

  In situatia respectiva, „vacantare” echivaleaza cu „decapitare”.
  Daca Mihai Razvan Ungureanu nu face miscarea abila pe care a facut-o Mugur Isarescu in 2000 (sa se supende de la conducerea institutiei) sef al SIE va fi numit altcineva.
  Cine numeste seful SIE (procedura ulterioara fiind neesentiala, in acest context)?
  Tocmai cel care, speriat de faptul ca este lasat din brate de serviciile armatei si „bubuit” de fosta securitate (SRI)- Traian basescu, pe numele lui.
  Tinand cont de situatie si de „identitatea legata de servicii” a celui in cauza, cel mai probabil ar numi la sefia SIE „un altfel de Talpes”, ceea ce ar fi un dezastru.

 129. 137 teostanc februarie 7, 2012 la 11:11 pm

  Aya ,
  Chiar nu pricepi sau eşti rău intenţionată?

 130. 138 Victor V. februarie 8, 2012 la 8:54 am

  @ Aya

  Mi se pare incorect modul în care vorbești despre SIE si SRI. Cred că nu înțelegi nimic despre niciuna din cele două instituții, iar elogiul „spionilor” este de-a dreptul ridicol. Mai bine te uiți la un film cu 007. Măcar așa nu vei confunda ficțiunea cu realitatea.

  La fel, modul în care i te adresezi lui teostanc, un comentator ponderat și echilibrat, denotă aceeași idiosincrazie comunistoidă. „Cu ce scop bantui tu pe aici?” – am venit, și el și eu, să ne amuzăm pe seama voastră, a celor care consideră că opinia lor e literă de lege.

 131. 139 Draghi Puterity februarie 8, 2012 la 11:37 am

  @Aya

  Singurul lucru care e neclar in tot razboiul asta, real sau imaginar, dintre SRI si SIE e cine sunt baietii buni si cine sunt cei rai. Poate iti amintesti de episodul cu colonelul SIE dat afara de pentru ca s-a prins de diversiunea cu jurnalistii, imi pare rau nu ii retin numele si nu am timp sa il caut. Acesta afirma la o televiziune ceva de genul „cel putin jumatate din SIE e putreda”.
  Poate o fi spus asta din frustrare, poate nu, mie in orice caz mi-a facut impresia de om onest, asa ca am luat-o ca ipoteza de lucru.

  Daca te uiti la modus operandi-ul stapanilor nostri (licuricii) e evident ca acestia incearca sa infiltreze si sa corupa tocmai aceste structuri care sunt foarte greu controlabile prin mijloace democratice. Deci mi se pare absurd sa cred ca nu au reusit, macar partial. Mai ales ca vad o oarecare autosuficientza la indivizii astia care ii face prin definitie foarte vulenrabili. Iar SIE, prin natura muncii, sale e oricum mai usor de corupt decat SRI, daca corupatorul vine din afara.

  Nu stiu cat de putred e SRI. Stiu ce crezi tu, si stiu si ca nu spui TOATE motivele pentru care nu ii iubesti, un ex. concret – Talpes, dar doar ca ipoteza de lucru – nu ar putea exista si acolo zone bune, in sensul anticorpilor nationali de care imi vorbeai o data? De exemplu, cum sa ai succes intr-o lume capitalista si globalizata, daca nu ai capitalisti autohtoni? Cum sa faci „acumularea primitiva de capital” la modul turbo? Nu cumva tocmai prin ceea ce tu numesti „criminalitate transpartinica”?

  Nu am pretenti ca inteleg pe deplin aceste lucruri, sau ca as stii care e solutia optima. Iar daca le-as intelege probabil as aveaoricum un accident de avion si nu as putea sa le povestesc mai departe 😉 Sunt multe lucruri pe care nu le stiu. Insa cred ca sunt destul de bun in a intui caracterul unui om. Iar MRU nu imi inspira incredere. Deloc.

 132. 140 dlnimeni februarie 8, 2012 la 3:16 pm

  Aya, sa zicem. Te rog insa, retine ca in acest moment dl Ungureanu se afla, conform media, sub incidenta art. 26 din legea 51/1991. Foarte adevarat ca ( si i-am semnalat asta si dlui Iliescu – care a promulgat legea – pe blogul sau, iar el, cu multa amabilitate, a publicat semnalarea mea) legea nu prevede pedepse pentru incalcarea art. 26, asa incit dnii Basescu si Ungureanu ne dau cu tifla. Insa e bine sa stim ca tot ceea ce comite dl Ungureanu acum incalca legea. Cu exceptia a doua situatii pe care le-am semnalat, insa nu mi se pare ca dl Ungureanu s-ar afla in vreuna din ele.

 133. 141 dlnimeni februarie 8, 2012 la 3:17 pm

  Draghi, stiti cum e cu luptele intre bine si foarte bine.

 134. 142 dlnimeni februarie 8, 2012 la 3:19 pm

  ardei iute: cititi cartile scrise de Le Carre, sau doar vedeti filmele facute dupa cartile lui?

 135. 143 ardei iute februarie 8, 2012 la 6:20 pm

  @dlnimeni,
  in cazul de fata,doar filmul.O bijuterie.

 136. 144 dlnimeni februarie 8, 2012 la 10:10 pm

  ardei iute: merita sa cititi si cartile. Le Carre este un scriitor care a fost membru al serviciilor secrete britanice. Dincolo de fantezia scriitoriceasca, cred ca stie ce scrie.

 137. 145 dlnimeni februarie 8, 2012 la 10:22 pm

  Draghi, un accident de avion costa prea mult.


 1. 1 Stirea zilei! « Motanul Incaltat Trackback pe februarie 6, 2012 la 9:12 pm
 2. 2 NU cedăm ! Rezistăm !! Pentru… NOI, cei mereu uitaţi !!! « Sfinxul Trackback pe februarie 7, 2012 la 4:23 am
 3. 3 FMI şi sovromurile « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe februarie 7, 2012 la 5:34 am
 4. 4 „Revoluţia arabă” regizată de Traian Băsescu « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe februarie 7, 2012 la 6:33 am
 5. 5 Adrian Nastase: Am din ce in ce mai acut sentimentul ca Occidentul foloseste astazi coruptia la fel cum a folosit in anii '90 MINERIADELE pentru a-si justifica renuntarea la responsabilitatea pe care o are fata de Romania | Ziare net - Stiri din pres Trackback pe februarie 7, 2012 la 12:07 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: