S.O.S. Pierdut politician! Caut purtator de cuvant!

Discursul public al lui Traian Basescu are multe pacate. Nu le voi descrie acum pe toate. Ce-mi atrage atentia cel mai mult in aceste zile este stridenta ipocrita  a procesului de auto-imaculare promovat insistent de Traian Basescu. La ce ma refer concret. Nu stiu daca ati remarcat, dar de fiecare data cand apare in conferintele sale de presa de la Cotroceni, distinsul presedinte de tara si de partid si de Guvern si de Parlament si de Tribunal si de tot ce misca-n tara asta… vorbeste despre politicieni (despre „ei”) intr-o retorica de-a dreptul schizofrenica.

Parca am asista la o scena de teatru absurd. Traian Basescu se comporta de parca ar fi un demiurg cazut din Luna, iar nu un politician sadea, nascut din jocurile si valurile cele mai perfide ale subteranelor agitate ale politicii. A nu stiu cata „interventie” a sa cu romanii, in care n-a spus nimic care sa conteze cu adevarat, ci doar a vrut sa dea impresia celor – putini – care il mai cred ca el este diferit, ca el este altfel, ca este din alt material, ca el este rupt de politica ultimilor ani.

Parca am vedea in conferintele de presa de la Cotroceni un purtator de cuvant, cocotat pe un soclu tot mai subred, din carton, insarcinat cu o singura misiune: sa-i certe pe „nemernicii” de politicieni – care sunt rai si, mai ales, neascultatori.

In aceste conditii, va pun o intrebare (inchisa).

Daca Traian Basescu nu este politician, pentru ca se exclude pe sine din aceasta categorie de cetateni, atunci ce este el?

Este Muzician?

Este Intelectual?

Cititor in stele?

Oracol?

Poate este poet?

Sau matelot?

Daca nici una din aceste variante nu va satisface, dati-mi voie sa lansez un concurs la care astept implicarea voastra. Cel mai bun raspuns la intrebarea deschisa „Ce este Traian Basescu, daca nu este politician…?” va primi din partea mea un premiu special si anume 

 – posibitatea de a scrie pe blogul meu, sub semnatura proprie, o postare cu parerea sa despre directia in care se indreapta Romania.

134 Responses to “S.O.S. Pierdut politician! Caut purtator de cuvant!”


 1. 1 A. B februarie 2, 2012 la 8:42 am

  Dl Traian Basescu este un matelot suficient de destept si cinic ca sa ajunga capitan de nava, Ministru si Presedinte. Domnia Sa prezinta toate simptomele unui personaj indragostit de putere si care crede ca bastonul de maresal i se cuvine, il poarta in spate inca de la nastere. Altfel spus, nu difera deloc de gestionarul de la Gostat de dinainte de ’89 care tinea in mana, prin puterea impartirii produselor alimentare, un cartier intreg sau mai mult, incluzand aici profesori, intelectuali, muncitori, militieni, securisti sau sefi de cadre de la intreprinderi. Un om care stie cand sa dea ceva la schimb sau cand sa se rasteasca violent. Un om care simte slabiciunile celorlatora si le foloseste fara sa clipeasca. TB are talentul de a citi oamenii, indubitabil, si de a-i folosi fara scrupule.

 2. 2 Marin februarie 2, 2012 la 9:12 am

  Traian Basescu este mariner sau marinel. Trebuia sa ramana la jobul lui de baza.

 3. 4 catalin stochita februarie 2, 2012 la 9:16 am

  Traian Basescu este un „ANIMAL POLITIC DE PRADA”.
  Foarte multi analisti politici conectati la Cotroceni au indus ideea ca Basescu este un „ZOON POLITIKON”. Pariez pe un whisky ca Basescu nu a citit ce a scris Aristotel si probabil crede ca Aristotel e un armator grec. Imaginea unui Traian B. stand pe puntea vaporului si sorbind cu nesat paginile de filosofie politica din „Politika” lui Aristotel este una abuziva.
  Alti vestiti menestreli portocalii au dat cinstea pe rusine, aruncand la gunoi bruma de cultura acumulata pe bancile facultatilor occidentale si au decretat ca Basescu este un mare OM POLITIC.
  Din ce am invatat la Facultatea de Stiinte Politice pentru a fi OM POLITIC trebuie sa intrunesti o serie de calitati iar Basescu exceleaza in sens negativ la acest capitol.
  Consider ca personalitatile politice din perioada post-decembrista care intra in categoria OM POLITIC sunt: Ion Iliescu, Adrian Nastase, Ioan Ratiu si Corneliu Coposu.
  Din aceasta categorie s-au exclus Emil Constantinescu si Petre Roman tocmai din cauza toxicei colaborari cu Traian Basescu.

 4. 5 sinziana februarie 2, 2012 la 9:20 am

  Basescu este un trubadur cersetor de atentie al sec. 21. Mult zgomot pentru nimic.

 5. 6 exasperat februarie 2, 2012 la 9:20 am

  Uau! Premiul e de/a dreptul provocator.

 6. 7 exasperat februarie 2, 2012 la 9:23 am

  Traian Băsescu este cel mai trist lucru care i s-a întâmplat României în ultimii 22 de ani.

 7. 8 exasperat februarie 2, 2012 la 9:23 am

  Traian Băsescu este tată de fete de succes.

 8. 9 exasperat februarie 2, 2012 la 9:24 am

  Traian Băsescu este filosof.

 9. 10 exasperat februarie 2, 2012 la 9:26 am

  Traian Băsescu este levantul.

 10. 11 ZOE, fii barbata ! februarie 2, 2012 la 9:34 am

  @nastase,
  Va simt mai destins astazi si ma bucur mult ca nu v-ati pierdut simtul umorului, chiar daca treceti printr-o noua încercare a vietii !
  „O lupta-i viata deci te lupta cu dragoste de ea cu dor…”

  Nu vreau sa influentez „Juriul” dar în cazul în care colegul nostru MARCUS,
  un artist al condeiului, vede aceasta provocare, sunt convinsa ca va lua premiul special propus de dumneavoastra.

  Personal, nu ma simt prea inspirata la aceasta ora, poate mai târziu voi încerca si eu…

  Va doresc o zi senina cu multa Pace în suflet si cu siguranta veti vedea, ca
  „nu mor caii când vor câinii” !!!

 11. 12 Dragos februarie 2, 2012 la 9:38 am

  Traian Basescu NU este Ion Iliescu.

 12. 13 Pali februarie 2, 2012 la 9:54 am

  Muzician intr-un fel si anume a fost turnator deci ciripea,intelectual in nici un caz,cititor in stele si oracol prin prizma serviciilor secrete,poet la serviciile funerare anticipate ( vezi poezia scrisa mamei lui care inca traia ) si matelot necalificat dupa spusele celor care au navigat cu el.In realitate el este doar un primitiv,un gangster santajist si un om de nimic care a nenorocit Romania pentru multe generatii de azi incolo.Si ca sa nu mai concuram intre noi pentru privilegiul amintit dam’ si directia in care se indreapta tarisoara noastra: catre un GOL imens !

  „Europa si-a pierdut busola”,…..de mult !!!

 13. 14 costi februarie 2, 2012 la 10:07 am

  „Acesta este un mesaj mai degrabă pentru politicieni decât pentru cetăţeni. Nu sunt aici nici în calitate de lider, nici ca reprezentant, nu există această «funcţie» în piaţa publică. Mă aflu aici ca «povestitor», şi vă aduc câteva poveşti scurte din Piaţa Universităţii. Chiar dacă sunt aici cu voi, inima mea este alături de oamenii din Piaţă, acasă. Unii dintre ei protestează de două săptămâni la rând la minus 15 grade Celsius. Aici, în piaţa publică, este locul în care se află conştiinţa democratică a României. Aşadar, alăturaţi-vă pentru a-i aplauda împreună pe oamenii care au restaurant democraţia în România. Sunt timpuri dificile, în care o ţară nu are încredere în politicienii ei, dar are încredere în cetăţenii ei. Însă ar trebui să aibă încredere în ambele entităţi. Acesta este cel mai important mesaj din Piaţa Universităţii: «Vrem să avem încredere în politicieni/ vrem să avem încredere în democraţie/ vrem să avem încredere în instituţiile publice. Dar nu faceţi să ne fie atât de greu».
  Am fost martor la un mic miracol în Piaţa Universităţii: oamenii au venit împreună, de la studenţi, activişti, pensionari şi până la oameni care lucrează în companii/corporaţii şi au salarii foarte bune. Toţi au venit împreună şi au scandat împreună. Nu este atât de simplu să spui: «Nu vrem ca Guvernul actual să plece». Bineînţeles că vrem ca Guvernul actual să plece; aceasta este o schimbare imediată şi necesară. Dar totodată avem nevoie de schimbări mai profunde. Nu vrem să-i schimbăm pe deţinătorii puterii actuale şi să ne trezim în anul următor în aceeaşi situaţie.
  Aşadar, dragi politicieni de la guvernare sau din opoziţie, vă rog, ascultaţi, pentru schimbare: să preţuim acest moment în care politicienii ascultă, iar cetăţenii vorbesc. Dragi politicieni de la guvernare, dialogul nu înseamnă să trimiteţi trupe de ordine care să bată oamenii. Acesta nu este dialog. Aceasta nu este democraţie. Aceasta nu este o situaţie de care să vă aparaţi. Acesta este un lucru de care să vă fie ruşine, vouă şi oamenilor care au hotărât să se întâmple asta. Partide de opoziţie, nu este uşor, poate vă bucuraţi că oamenii au ieşit în stradă, dar poate anul următor vor fi din nou acolo în stradă dacă veţi câştiga alegerile. Vă rog, ascultaţi! Ascultaţi-i! Am fost într-adevăr martor la un mic miracol. Oamenii din toate categoriile au venit împreună şi au găsit ceva care i-a unit, au găsit solidaritate. Nevoia de schimbare, de a avea o voce, i-a adus împreună. Să nu oprim asta!
  Să vă dau un exemplu legat de suporterii galeriilor de fotbal (ei sunt huliganii, aşa au fost prezentaţi de mass-media). Am descoperit că sunt oameni absolut normali, tineri, cu studii. Am descoperit şi activişti civici şi ecologişti care, dupa ce au stat zile de-a rândul în Piaţă, au început să susţină celelalte grupuri (suporterii susţinându-i pe activişti, pensionarii pe studenţi, şi invers). Toate vocile (şi acest lucru este un excelent exemplu pentru ce s-a întâmplat în Piaţă), toţi oamenii, chiar dacă nu au auzit despre Roşia Montana Gold Corporation, bazată pe cianură şi corupţie, după zile de protest, au început laolaltă să strige că nu vor asta. «Vrem cianură pentru dictatură», scandau ei.
  Şi acesta nu este decât începutul, pentru că, probabil, Europa de Est are nevoie de o primavară democratică. După 20 de ani, oamenii nu au încredere în democraţie. Nimeni, sau aproape nimeni, nu vrea să o apere. Poate că după 20 de ani avem nevoie de o primăvară democratică. Şi aceasta va veni! Va veni dacă ei continuă să ignore oamenii, aşa cum s-a întâmplat în Spania, Israel, în SUA. Oamenii din Europa de Est se uită la Bucureşti. Avem prieteni în Serbia, Bulgaria, Ungaria care spun că trebuie să facem împreună un lucru ca acesta. Spun că avem nevoie de schimbare. Aşadar, nu vreau să spun prea multe în continuare. Însă spun asta: timp de două săptămâni la rând sunt acolo, în piaţa publică, alături de oameni pe care nu-i ştiam înainte, chiar şi alături de oameni care nu au case şi trăiesc în stradă. Ei au venit cu toţii acolo şi au protestat alături de noi. Am rămas fără voce de mai multe ori, dar am câştigat în schimb speranţa din noi.
  Vă mulţumesc!”

 14. 15 contele februarie 2, 2012 la 10:14 am

  Acest proces al „Trofeului Calităţii „ ar trebui să pună în discuţie modul de sponsorizare al partidelor şi mai ales al campaniilor electorale. Scumpii noştri politicieni, toţi, de la dreapta la stânga, n-ar trebui să ridice nicio pietricică împotriva d-lui Năstase pentru că 90% dintre ei sunt cu musca pe căciulă, într-o măsură mai mare sau mai mică. Ca o paranteză, parcă-l aud pe juma de liderul USL , volubilul domn Antonescu, cum îl îndeamnă la defensivă pe dul Năstase. I-aş spune bidonului gol că ar trebui să-i propună în primul rând d-lui Voiculescu, Marelui său Prieten, nu să facă un pas înapoi, ci s-o ia de-a dreptul la fugă. Înapoi. Pentru că profiturile acestui domn au crescut exponenţial, din contracte preferinţiale cu energia statului, exact după ce domnul Sereş, pupilul domniei sale, a ajuns ministrul Economiei. O parte din aceşti bani s-au dus în sponsorizarea PCului şi a televiziunilor sale, televiziuni cu care distorsionează teribil realitatea politică. Valoarea Antenelor sale, măsurată în termeni de campanie electorală, este aproximativ echivalentă cu 100 tone făină, 155 tone zahăr, 10000 sticle de ulei, 100000 de găleţi. Cu mâner şi frumos colorate. Acesta este cel mai vizibil şi totuşi subtil „Trofeu al Calităţii” din politică.
  De aceea i-aş spune dlui Antonescu să-şi mai lase morga de Mesia în politică că, vorba cuiva, n-are pe ce să se bazeze.
  Problema cu sponsorizările în politică este o problemă delicată şi aproximativă.
  Să-l luăm pe dul Năstase drept vinovatul de serviciu, acarul Păun, mi se pare deplasat ( ştiu, pentru declaraţia asta o să-mi pierd serviciul …), Ţara asta este plină de „Trofee”. Baronii locali de la toate partidele, atotputernicii din teritoriu, acolo unde se câştigă alegerile, unde se fac campaniile electorale, o ţin numai într-un concurs. Asta-mi aduce aminte de vorba unui nazist: „Dacă omori o sută de oameni lumea se indignează, se oripilează. Dacă omori un milion, lumea nu crede, n-are reacţie. Ce-i un milion? O statistică.”
  Există vreun om activ politic, mai ales la vârful partidelor, acolo unde mizele sunt mari, care să nu ştie cum se fac sponsorizările? Mai există naivi în ţara asta care să nu-şi dea seama cum merg lucrurile ? Parcă trăim într-o piesă de teatru absurd: ştim cu toţii, ne dăm seama cu toţii că şi simpatiile noastre politice se pretează, mai mult sau mai puţin, la aceleaşi mijloace de obţinere a fondurilor necesare partidului ca şi antipatiile noastre politice. Dar părem cumva autişti la realitate, încercăm să ne convingem că nu-i aşa.
  Dacă Năstase este vinovat, cu siguranţă şi Băsescu e vinovat. Şi Iliescu, şi Constantinescu, şi Geoană, şi Antonescu. Toţi au ştiut sau ştiu că există un întreg aparat de partid care se ocupă de sponsorizări dubioase. În afară de baronii locali aş putea da nume de politicieni grei de la nivel central, de la fiecare partid, care se ocupau sau se ocupă „oficial” de strângerea „cotizaţiilor”. Şi pentru ei şi pentru partid.
  Vinovate sunt şi firmele care au sponsorizat concursul, cumpărându-şi protecţia.
  Dar şi eu sunt vinovat. Şi tu eşti vinovat. Şi el. Toţi care am votat vreodată suntem vinovaţi pentru că toţi ştiam de găleţi, cozonaci, făină şi concursuri. Dar am acceptat tacit, am fost de acord cu asta în speranţa că „cei buni”, „ai noştri” o să câştige.
  Bineînţeles, în „Trofeul Calităţii” cei mai vinovaţi mi se par executanţii direcţi, cei care au planificat şi dus la îndeplinire acţiunea.
  Ce vreau să spun este că pe undeva există o vinovăţie colectivă.
  Este necesară o nouă lege a sponsorizării partidelor, una mai clară, mai corectă, mai limitativă. Una care să stabilească riguros limitele vinovăţiei. Dar văd că politicienii noştri stau ca mortu-n păpuşoi, nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase. Fete mari, ce mai… Dar dacă-i iei niţel la scuturat cu provenienţa banilor de campanii…Şi lucrurile merg înainte, nu se vor opri din cauza unui proces. Altfel la ce-ar continua sarabanda (şi va continua şi cu noua Putere) numirilor politice la diferite instituţii, agenţii şi regii naţionale?!
  Până să se trezească din fariseism politicienii, am o soluţie: ce-ar fi să votăm în viitoarea campanie electorală invers proporţional cu abundenţa mijloacelor de propagandă (banere, afişe, făină, zahăr, găleţi, mici, bere ) etalate de partide? Să mergem pe principiul că cine dă mai mult e mai corupt!
  Şi cine promite mai mult e mai neserios.

 15. 16 Cusca tilica februarie 2, 2012 la 10:15 am

  Sa mai intimplat ca in politica sa existe oameni cu o cultura generala precara dar care sa reuseasca realizarea unor obiective politice(pdl) si-i prefer pe acestia in comparatie cu politicieni culti dar non combat ( constantinescu) sau dominati de propriilelor lor slabiciuni si aducind mari deservicii societatii sau partidului pentru care ar fi adus mari servicii. Din aceasta cauza NU VA IERT.

 16. 17 Ghita Bizonu' februarie 2, 2012 la 10:23 am

  Scump , prea scump al nostru Presedinte are tot dreptul sa se delimiteze de vulgara companie a politicienilor locali ,niste corupti cam gibier de potence dupa distinsa sa parere .
  Ar trebui sa intelegeti ca sub aspectul anondin de prim portuar al tarii se ascunde de fapt Cel Daruit cu o Providentiala Victorie (nu io ! Tomita Gagamita mare prof de Bratford zis-a asta!) Victorie care o facu el insusi fiindca El este si Zeus.ro … avatar al Tunatorului pre pamant romnesc . Si care are o misune divina (derivata prin natura Sa di vina) sa ne conduca prin desertu tranzitiei precum un Moise v2 Reloaded asa ca facand apel la putirintele sale derivate din Zeus.ro ne transforma intr-un desert ca sa aiba prin ce Ne conduce.
  In plus El este – asa cum ne-au invatat intelectualii de buna calitate si cine sunt io sa le pun judecacata in valoare ? – Invatatorul Tarii , cel care educa gaozarii si pasaricile prin confiscarea telefoanele tigancilor imputite (daca nu ar fi avut asa un drept … hm ce ar fi scris teleptulitatea romana din societatea in civil de buna calitate daca dvoastra ati fi confiscat telefonul unei ziariste? Mersi stiu …. Ciuvica va zice ceva?! Fara sucar!).
  In sprijinul celor de mai de sus vin si cele 3 mari victorii pe care le-a obtinut – cea Providentiala in fata dvoastra care erati cel mai puternic din Europa si care trecand peste impotentu’ guvern briton l-ati concediat pe Traian Ungureanu de la BBC . Cea de la referendumu de demitere cand obtinu o Sfanta Victorie impotriva celor 322 . Cea de la ultimele alegeri prezidentiale in care am asistat la minunea Minunatului Vot de la Paris . Si semnele s-au aratat inca de la victoria sa de la Primarie cand a zis Vin la primarie si cum zise asa se facu demonstrand tuturor necedinciosilor ca El iaste Favoritul Fortunei si are Mandatul Cerurilor!! Si un prim semn a fost data cand onor telectualitatea noastra cea cinica s-a aliniat la spatele lui , dupa invaturile din colectia Anastasia….

  Asa ca vedeti .. El a transgresat aparitiei sale impur portuare , cunoscunda apoteoza ca un nou Diocletian care e Dominus atque Deus. Deci in Personana sa se combina sacralitaea Conducatorului si majestatea Zeilor.
  D’aia are dreptul sa se delimiteze de mizera clasa politica si ha sempre ragione fiindca in el se intruneste Diviniatatea sub triplu ipostas al Presedintelui Jucator , al lui Moise si al lui Zeus.ro .

 17. 18 Marcus februarie 2, 2012 la 10:25 am

  Coreea de Nord Nu-i Ca Coreea De Sud Si Nici Iarna Nu-i Ca Vara

  Motto: Discutie intre Bula si Taxu:
  Taxu:- Bula, Bula ce-ai sa te faci, ma, in viata, fiecare clasa ai repetat-o de trei ori, bacalaureatul nu l-ai luat nici acum la patruzeci de ani, ce ai de gand sa te faci?
  Bula:- Ministru in cabinetu’ lu’ Boc, tata!

  Declaratia Ministrului Comunicatiilor, Valeriu Vreme, referitoare la ACTA:

  “ACTA este un acord internaţional care vine şi sincronizează de fapt ţările semnatare şi aţi văzut că suntem într-o companie destul de selectă şi mă refer la Statele Unite, mă refer la ţările europene care au semnat, Japonia, Coreea de Nord. “

  Detinem recordu-n lume la ministri imbecili
  Slugi umile, fara sira, doar niste servanti docili
  Absolventi de scoli obscure la varste inaintate,
  Pentru care nu primit-au diplome sau atestate.

  Unsi in scaun de chiombila, o echipa de papusi,
  Sforarita de Basescu, concurenta la perusi.
  Tinut doar in colivie, cu vocabular redus,
  Perusul ajuns ministru de pe lumea-asta-i dus.

  Cand mai sunt scapati din lesa, obligati la interviu,
  De-i asculti iti bati nevasta si-o iei razna pe pustiu.
  Ei fac gafa peste gafa, intr-un tir de mitraliera,
  Mai ceva decat confratii dintr-o tara bananiera.

  De la braNconaj in acte cu sigilii oficiale,
  Pana la Corei unite in viziuni ministeriale,
  Unsii sunt dovada vie ca prostia nu te doare
  Ba mai mult, in asta tara, te mentine in picioare.

 18. 19 Cusca tilica februarie 2, 2012 la 10:32 am

  Tara asa cum merge nu are o viteza prea mare pentru ca pilotii sau timonierii nu se prea pricep dar directia e buna inclusiv obiectivele atinse. Dar ce ne-am face daca viteza ar fi mare si directia gresita? Nu am mai avea timpul necesar de evitare a unei catastrofe. In felul acest poate invata si poporul roman ca nu orice avere iti aduce linistea traiului decent si mai alesProbitatea morala in fata propriilor tai copii si a societatii.

 19. 20 gala februarie 2, 2012 la 10:34 am

  Aici are dreptate basescu! El nu este politician,este seful unui clan mafiot!Mai organizat si mai periculos decat „Cosa nostra”,”Camorra”,”‘Ndrangheta”,”Sacra Corona Unita” si cate-or mai fi…
  -Ofera protectie celor care i se supun
  -Prin deciziile pe care le ia,are drept de viata si de moarte asupra a peste 20 milioane de suflete
  -Imparte locotenentilor sai zonele de influienta din intreaga tara
  -Comanda si dirijeaza executarea adversarilor care i-ar putea intrerupe traiectoria dementa
  Mai grav decat ceea ce cred eu,e ceea ce gandeste basescu.Am avut rabdarea sa-l ascult in ultimul timp si am descoperit ca se crede un fel de Mesia.Urmariti-i discursul;vorbeste despre el,la persoana a III-a :”presedintele stie”,”presedintele vrea”…Italienii au o vorba inteleapta:”l’erba voglio cresce solo nel giardino di Dio”

 20. 21 ionut valea februarie 2, 2012 la 10:39 am

  Domnule AN,
  A zis chiar dl.presedinte in una din „conferintele de presa” recente – el nu isi da demisia pentru ca el este (cel) „ales”. Adicatelea el este Alesul. Restul sunt detalii…

 21. 22 Emil Vulcanescu februarie 2, 2012 la 10:40 am

  Domnule Adrian Nastase
  Acest ” demiurg ” picat din Luna Park in cap este: LUCIFER ! ! !
  Cu stima Emil

 22. 23 virgil februarie 2, 2012 la 10:41 am

  ce este traian basescu? este suma neputintei PSD in 2004 si 2009 de a castiga alegerile cand avea toate motivele si posibilitatea sa o faca. este suma implicarii in campania electorala a Dlui M Geoana care a ajuns acum de rasul curcii inclusiv in partidul care l-a propulsat. atata poate PSD-ul, atata iese. este urmarea fireasca a faptului ca Dvs in 2004 ati fost ales de acea Romanie pe care apoi cu luciditate ati descris-o (nevoiasi, ajutoare sociale, asistati); stiti ca acei oameni (care nu va citesc blogul, nu au auzit de blog, si conform unor studii sociologice cred intr-o mare masura ca soarele se invarte in jurul pamantului) „achieseaza” foarte usor la zahar/ ulei/ galeti. ati ales in cunostinta de cauza sa-i reprezentati. acum CU TOTII culegem roadele acestor alegeri neinspirate. Restul este oportunismul Dlui basescu.

 23. 24 Vasile, februarie 2, 2012 la 10:51 am

  Degeaba ati trait daca nu stiti ca Zeus nu poate fi politician!

 24. 25 maharajahuldekapurthala februarie 2, 2012 la 10:57 am

  Stiu ca raspunsul meu va parea banal si ca, probabil, il vor da multi altii, dar asta din cauza ca el corespunde REALITATII si este, fara indoiala, raspunsul CORECT la intrebarea: „Ce este Traian Basescu, daca nu este politician?”. Ei bine, el este, pur si simplu, O CANALIE. Sau, daca preferati alte cuvinte, sinonime, UN TICALOS, UN NEMERNIC, O LICHEA. Restul n-ar fi decat gargara sau exercitii de stil inutile.

 25. 26 mirela februarie 2, 2012 la 11:13 am

  Piata Universitatii a dat foarte multe raspunsuri la intrebarea dumneavoastra (deschisa). Nu-mi place violenta verbala dar, culmea, astazi sunt de acord cu toate epitetele pe care protestatarii le-au atribuit acestui presedinte.

 26. 27 Marcus februarie 2, 2012 la 11:22 am

  @Domnule Nastase: daca dvs. vedeti in acest rebut un „politician sadea” , dati-mi voie sa ma indoiesc de capacitatea dvs. de apreciere in astfel de situatii. O fi politica o ‘c….a’ si politicienii servantii ei, insa de-a lungul timpului s-a dovedit ca este si o arta, iar chiombila nu poate sub nicio forma fi etichetat drept „politician sadea”. Este in schimb un golan sadea care pe malurile Tamisei, ale Senei sau chiar ale Moscovei n-ar fi fost primit intr-un sediu de partid serios nici macar pentru a sala WC-urile. Din pacate pe malurile Dambovitei a ajuns presedinte. Cand ati avut ocazia sa bagati derbedeul, pe bune, la puscarie n-ati facut-o, cel putin nu mai jigniti pe cei cativa (foarte, foarte putini) politicieni sadea pe care-i avem in tara,.incluzandu-l pe impostor in aceasta categorie.
  sa fiti iubit
  marcus

 27. 28 viorel februarie 2, 2012 la 11:29 am

  SI la raspunsul dumneavoastra pot zice ca BASESCU este un ploitician bun chiar daca are si el bubele lui ca doar ati trait in acelasi sistem comunist si ati luat acelasi principiu de politica numai ca el poate sa schimbat cu ajutorul europei care la facut sa vada altfel viata politica si care si dumneavoastra ati avut parte de ea dar nu ati vrut sa o adoptati personal
  va urez o zi buna un patriot care iubeste tara

 28. 29 Elena februarie 2, 2012 la 12:25 pm

  Un T I C A L O S ! Asta este !

 29. 30 Marian februarie 2, 2012 la 12:40 pm

  Este foarte simplu raspunsul domnule Nastase
  Traian Basescu nu este politician ci este marinar iar Romania se indreapta spre largul marilor unde este singura si rupta de orice legatura cu alte tari si care depinde numai de priceperea comandantului suprem ,care vorba suporterilor este „NUMAI UNUL”

 30. 31 Elena februarie 2, 2012 la 12:41 pm

  Revin : Si o „Javra ordinara”

 31. 32 ionel februarie 2, 2012 la 12:50 pm

  traian băsescu este atunci când mai ai un pic şi apoi te uită lumea pe vecie.

 32. 33 MIHAELA februarie 2, 2012 la 12:52 pm

  Basescu este vedeta de filme (horror).
  Nici ca se poate o mai buna ilustrare a proverbului „nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase”!
  A spune ca este un mare ipocrit, este prea putin!

 33. 34 Draghi Puterity februarie 2, 2012 la 12:55 pm

  Stiu ca e lipsit de imaginatie, dar merg pe mana poporului suveran.

  JAVRA ORDINARA

 34. 35 Nicoleta februarie 2, 2012 la 1:04 pm

  Pe cat de simplu, pe atat de cuprinzator cred ca este „diagnosticul” meu in ceea ce-l priveste pe domnul presedinte Traian Basescu: este un histrion pus (nu m-am hazardat sa spun votat) sa isi joace rolul vietii sale.

  Si, ca orice actor care simte greutatea cortinei in moalele capului, ajunge sa ofere publicului privitor reprezentatii din ce in ce mai de neinteles. Neconsacrante. Triste. Caci doar asa hahaiala se poate contopi cu plansul, oferind celor din tribune un teatru desavarsit. Complet. Doar asa histrionul reuseste sa inchida cercul si sa se strecoare in istorie sub titulatura de actor politic.

  Curtains down.

 35. 37 George Ban februarie 2, 2012 la 1:15 pm

  TB este un om de nimic…

 36. 38 Radu februarie 2, 2012 la 1:22 pm

  Traian Basescu este un autocrator! Mi se pare fascinant cum in 2012 primul om in stat demonteaza complet teoriile Baronului Montesquieu…

 37. 39 k februarie 2, 2012 la 1:23 pm

  Traian Basescu e un gandac de bucatarie. Adica face parte din specia care ar putea supravietui chiar si bombei atomice. Nu datorita unui coeficient ridicat de inteligenta, are doar atat creier cat sa-l ajute sa interpreteze corect semnalele transmise de un instinct infailibil. Mecanismul perfect de adaptare este cel care-l va salva de fiecare data, simtul lui de orientare fabulos. Va gasi intotdeauna calea cea mai scurta catre hrana, momentul cel mai prielnic.Ii place intunericul, dar nu va ezita sa-si plimbe uratenia in lumina zilei, daca asta serveste scopului sau. Si-ti va spune ca nu e ceea ce e, nu e ceea ce vezi, ci ceea ce-ti spune el sa vezi: o boaba de cafea. o margica neagra, sau, daca te uiti mai bine, diamantul negru al Nilului.
  Universul lui este cloaca. Lumea lui este intunericul putred si fetid al canalelor. Dar se va impuia si va porni sa marsaluiasca impotriva casei tale, a familiei tale, a vietii tale. Si vor izbandi, pentru ca sunt multi. Chiar daca strivesti astazi unul, chiar daca maine sucomba altul din cauze naturale, de la vagoanele de whisky turnate-n el, ei au avut grija sa-si lase ouale protejate intr-o crapatura prietenoasa. Ouale vor ecloza si-o vom lua de la capat.

  Cum spuneam, bomba atomica nu i-ar omori, dar i-ar imputina. Deci, asteptam bomba atomica, sau facem o deratizare? Dar una ecologica, una care sa nu ne omoare si pe noi odata cu ei. 🙂

 38. 40 blogideologic februarie 2, 2012 la 1:23 pm

  În treacăt fie zis, bănuiesc că @Harabula se găseşte în celula de criză de la palatul Cotroceni (la fel cum a fost şi la pregătirea alegerilor prezidenţiale din 2009).

 39. 41 Maximmouse februarie 2, 2012 la 2:10 pm

  AAAAAH!…:) 🙂 🙂

  Stiu ca nu voi castiga, dar trebuie sa ma incumet! Important e sa participi…:) 🙂 🙂

  Este BORFASH!

 40. 42 Ionut Stefan februarie 2, 2012 la 2:12 pm

  Nu cred ca Traian Basesc si-a dorit vreodata sa fie politician tot ce a urmarit a fost puterea si recompensele financiare. Iar un intelectual nu are cum sa fie, asta ne-a confirmat de mult.

  Ionut Stefan, http://hi5detector.info/

 41. 43 Karakas februarie 2, 2012 la 2:40 pm

  E un Traian in Cal Troian. A intrat in cetate cu sprijin extern pe post de cadou electoral pentru romani, promitindu-le ca o sa traiasca bine, si apoi i-a ciuruit din interior, aducindu-i cu perseverenta la limita saraciei, si lasaindu-i doar sa traiasca. Omu’ nu a mai zis „bine” in al doilea mandat, deci a fost sincer si paralel cu sine insusi.

  Oracol nu-i, desi tot incearca sa-si ia examenele cu viziunile lui despre Statele Unite ale Europei. Unit, mare, maret. Grandoarea inctruchipata.

 42. 44 Mircea Hamza februarie 2, 2012 la 2:48 pm

  Eu cred ca e vorba despre un aspect de comunicare. Vezi si „Viermii si lipsa de comunicare” la http://mirceahamza.com/?p=1891.

 43. 45 Vasile, februarie 2, 2012 la 3:00 pm

  Pe un blog al unui coleg care posteaza si aici se dau eventualele doua solutii de iesire din criza.

  a) Ideile lui Traian Boc reluate din istorisirile Baronului de Munchausen atunci cind personajul s-a salvat de la inecul dintr-o mlastina traginduse in sus de par sau :
  b)Ideile domnului Biris de iesire din criza dupa urmatoarele criterii::
  -Stabilitate lrgislativa financiara
  -Administrare coerenta si corecta a factorilor de fiscali
  -Impozitarea corecta si echilibrata a muncii.
  -Politici economice care sa conduca la stopare externalizarii profiturilor in scopul reinvestirii acestora in tara.

  Pina acum prin imprumuturile excesive marca Traian Boc edifica tactica trasului de par in tandem cu trasul romanilor in piept!

 44. 46 scanlan februarie 2, 2012 la 3:02 pm

  Nu -mi pot explica dle Năstase cum a fost posibil ca atunci când ati fost liderul PSD și prim-ministru să vă înconjurați de oameni ca Cosmin Gușe,Mircea Geoană,Vasile Dâncu,Ioan Rus,Gabriel Oprea,Cristian Diaconescu,Miron Mitrea și alți trădători care s-au dovedit ulterior că au fost cârtițele actualului președinte al țării!!!???De ce v-ati opus arestării preventive în 2003-2004 a actualului presedinte în dosarul FLOTA.???Acum plătiți cu vârf și îndesat datorită acestor nesăbuințe…Păcat!Cred că altfel ar fi arătat România cu dvs.președinte și fără băse în prim plan.

 45. 47 Cris februarie 2, 2012 la 3:17 pm

  Pentru mine e un pseudo-politician fără educație politică, fără tact și diplomație, ipocrit, șmecher, viclean, dar lipsit de inteligență, inconsecvent, fără principii, fără concepții de viață și politice, fără ideologie, fără idei, fără Dumnezeu. Pentru mine e un prost sadea care păcălește doar proștii.
  În altă ordine de idei, vă doresc putere pentru continuarea luptei și vă asigur că sunt alături de dv. cu sufletul și mintea. Vă susțin și, dacă aș putea, v-aș ajuta, v-aș apăra, v-aș cruța familia de aceste necazuri. Nu vă dați bătut! Apelați la toate mijloacele și metodele de apărare! S-o găsi o instanță care să vă dea dreptate…

 46. 48 Vasile, februarie 2, 2012 la 3:18 pm

  La Basescu Traian avem doua limbi , una de la Contele nostru iar alta direct de la Adrian cel orb.

  – Primul il ataca pe Antonescu , afirmat ca este un bidon gol , prieten cu Voiculescu , desi Voiculescu ramane doar o virgula intre ghilimele ca om politic , mai apropriat de PSD si ca doctrina si ca istorie . mizerie regurgitate de Basescu si inghitita de Conte.

  Al doilea, o sluga mica portocalie care afirma o chestie cunoscuta ” Traian Basescu NU este Iliescu” corect , dar ma intreb totusi ce doresti sa spui un nou adevar, prin care despotul luminat care a cladit un fel de democratie licita Ion Iliescu , este acum surclasat de Traian Basescu care a demolat pina si aceasta druma democratica prin propriile traume ilicite?

 47. 50 Dl.Goe februarie 2, 2012 la 3:22 pm

  Adrian Nastase – Atata vreme cat selectarea raspunsurilor la intrebarea care va framanta se va face dupa criteriile deja cunoscute utilizate pentru asezonarea blogului si comfortului mental al gazdei, cu mesaje venite exclusiv de la vizitatori agreati (…) nu va puteti astepta decat la supa calduta de legume si alte oligoelemente. Va pot spune insa ca, intr-un anumit sens, intuitia d-voastra a functionat corect. Traian Basescu nu este politician pentru ca nu face politica ci direct istorie. Totusi atunci cand se refera la politicieni se include si pe sine in categoria aceea atat de pe drept (international) detestabila. Sper sa va transmita d-na Manuela cele bune. Daca nu, nu. Da?

 48. 51 teostanc februarie 2, 2012 la 3:28 pm

  Nu-l agreez, dar la un moment dat s-a inclus in CP.
  Mai rea mi s-a părut mme Turcan, tipul de ţpapă cu sclipici. Ea nu a auzit de nici o măsură propusă de opoziţie. Ruşine moderatorilor care i-au permis să treacă uşor peste afirmaţie.

 49. 52 Gabriela Savitsky februarie 2, 2012 la 3:33 pm

  E paralizat de frică. Nu ştiu cu ce l-a ameninţat Fraksenştein sau cine l-o fi ameninţat, dar e pur şi simplu îngheţat de spaimă. Nu că mi-ar fi milă.

  Am auzit un zvon cum că securiştii care-i aduc rapoartele îi spun că opinia publică îl apreciază. :))) Poate în secret.

 50. 53 LePrince februarie 2, 2012 la 3:36 pm

  @Adrian Nastase

  Traian Basescu este fructul politic a 45 de ani de intuneric si a celor 15 ani de tranzitie. El s-a copt in 2004, a fost cules in 2009, iar acum este deja rascopt. Se pare ca n-a vrut nimeni sa-l manance.

 51. 54 Doru Coarna februarie 2, 2012 la 3:37 pm

  Este un comisionar al RAULUI!

 52. 55 Reni februarie 2, 2012 la 3:57 pm

  Traian Basescu este Procust, ospitalier, convins de justetea masurilor sale care invariabil duc la moartea calatorului prin viata, acela care a avut nesansa, nu, nu, lipsa de intelepciune de a se lasa ademenit de aceasta entitate. Lungit, scurtat, cand sus, cand jos, la stinga, la dreapta, trasaturile lui Traian Basescu sunt vizibile acum, mai mult ca niciodata. In spatele sau, sirenele canta ademenitor scuturand suav posetele si hainutele de firma. Intrebarea apare : cine este Tezeu ?

 53. 56 Theodora februarie 2, 2012 la 3:57 pm

  Basescu Traian este o personalitate complexa, nu poate fi definit printr-un singur cuvant.
  Basescu Traian este fara indoiala:
  un „democrat”,
  un ” fin intelectual”
  un om „bun” care vrea sa faca „bine” tarii si poporului dar nu este lasat niciodata de cei „rai” – liderii opozitiei, mogulii cei rai, ziaristii, bolnavii care insista sa se insanatoseasca pe banii statului in loc se se duca in strainatate pe banii lor, pensionarii care se incapataneaza sa nu iasa din sistem, etc
  un om „echilibrat” care „nu se razgandeste” de pe o zi pe alta
  un om cu o mare „sensibiltate”,
  un „umanist”,
  un „pompier” (vezi incendiul pe care l-a provocat in portul Rouen),
  un „altruist”,
  un „geniu” neinteles – noul „geniu carpatin”, cu idei de inestimabila valoare teoretica si practica
  un „puternic si apreciat lider mondial”,
  un om cariua ii place sa „construiasca” (nu sa darame sau sa distruga)
  un om care „asculta” parerile celoralti – „tu sa taci cand vorbeste presedintele cu tine”
  un om care „nu este capabil” sa planga ca sa castige electorat – Fat – Frumos din lacrima???!!! 😀
  un om care „recunoaste atunci cand greseste”
  un om cariua „nu ii plac conflictele”
  un om caruia „nu ii place” sa dezbine si sa stapaneasca
  un om pentru care sanatatea si educatia poporului sunt deosebit de importante
  un om care „respecta” Constitutia si independenta puterilor in stat
  un „anticomunsit” convins – a incercat sa distruga comunismul din interior (vezi functia de sef al reprezentantei Navrom la Anvers)
  un om care „nu a incercat” sa distruga sindicatele
  un om care „sprijina” mamicutele si bebelusii, persoanele cu dizabilitati si pensionarii.
  un om care „nu vrea” destructurarea tarii prin regionalizare
  un om care „nu vrea” modificarea Constitutiei pentru a obtine puteri suplimentare
  un om care „se consulta” intodeauna cu toate partidele si cu poporul atunci cand trebuie sa ia hotarari importante
  un om care „nu a subordonat” tara FMI-ului, indatorandu-ne nejustificat
  un om care „poate justifica” toata averea personala si a familiei
  un om care „nu vrea” destructurarea MAI
  un om care „nu a dat” o gramada de bani pe mana Elenei Udrea ca sa construiasca ea terenuri de fotbal in panta, parcuri si sali de sport in sate in care traiesc doar persoane in varsta, patinoare de 5 ori mai scumpe decat in Ungaria, bazine de inot in localitati unde nu exista canalizare, telegondole in zone unde nu sunt turisti, etc
  Deocamdata atat dar revin cu completari.
  Daca cumva prin absurd 🙂 castig premiul special cedez premiul celui care se va clasa pe locul doi.
  Sa auzim SI de bine ca de rau am tot auzit in ultimii 7 ani.

 54. 57 Radu I februarie 2, 2012 la 4:03 pm

  Imi cer scuze ca nu are nimic de a face cu titlul articolului, as vrea sa reiau o discutie mai veche legata de datoria externa a Romaniei (cea pe care trebuie sa o plateasca statul, nu cetatenii de rand sau companiile private, etc.) Nu cunosc terminologia economica si din cauza asta ma incurca termenii.

  Asadar, prin bunavointa lui Florin M. am aflat de pagina web de mai jos
  a ministerului de finante (deci un document oficial, demn de luat in seama)

  http://www.mfinante.ro/rapoarteMFP.html?pagina=domenii

  care ar trebui sa raspunda la intrebarea mea. Poate cineva sa ma ajute (cineva care sa cunoasca terminologia, nu doar sa-si dea cu parerea) ? Care era datoria externa contractata de guvernul Romaniei pana la 11 Noiembrie 2011 ? Care e cifra care corespunde din tabloul de acolo ? Pur si simplu vreau sa vad daca cifra de acolo si cea spusa de Basescu (22 miliarde euro) se potrivesc.

  @DraghiPuterity: „Pe scurt, un genocid economic care in final ne poate duce inapoi in istorie pana in epoca sclavagista”
  Domnul meu, eu nu ma joc cu cuvintele si nu-mi plac exagerarile. Cine le utilizeaza o data (la modul la care o faceti dumneavoastra) le utilizeaza si de o suta de ori, si atunci cum sa stiu eu ce anume din cele scrise de dumneavoastra sunt informatii demne de luat in seama ? Poate sunt toate metafore; un exercitiu de literatura.

  Eu cred ca e important de stabilit, din documentele existente, daca si Basescu se joaca cu cuvintele. Daca datoria e, sa zicem, de 40 miliarde in loc de 20 miliarde cum a zis el clar si raspicat, eu unul nu o sa mai am incredere in ce ne va spune de acum incolo.

 55. 58 Iceflame februarie 2, 2012 la 4:10 pm

  Ce este Traian Basescu?

  Orice altceva in afara de ceea ce ar trebui sa fie…

 56. 59 maharajahuldekapurthala februarie 2, 2012 la 4:22 pm

  LePrince scrie:

  „Traian Basescu este fructul politic a 45 de ani de intuneric si a celor 15 ani de tranzitie. El s-a copt in 2004, a fost cules in 2009, iar acum este deja rascopt. Se pare ca n-a vrut nimeni sa-l manance”.

  Bati campii, nene! Copios!

  Mai intai, faci o greseala de scriere. Corect ar fi fost: „…si aL celor 15 ani de tranzitie…”.

  Apoi, chestia asta, cu politicienii de doi bani de astazi, care, vezi Doamne, ar fi fructul celor 45 de ani de comunism („de intuneric”), este UN CLISEU IEFTIN. Lipsa de scrupule a politicienilor damboviteni (si nu numai) exista de cand exista politica insasi. Caragiale i-a ironizat, Eminescu i-a infierat, iar Carol al II-lea (despre care Carol I a spus: „Carluta a devenit un roman adevarat: injura si face datorii”) a fost asimilat de ei. Iluzia ca romanasii nostri cei plini de virtuti au fost stricati de comunism este exact asta: o iluzie. Infantila si simplista. In genere, in politica se aventureaza indivizii dubiosi, pusi pe capatuiala si parvenitism; oamenii cumsecade isi vad de ale lor.

  In sfarsit, scrii ca Basescu „s-a copt in 2004, a fost cules in 2009, iar acum este deja rascopt. Se pare ca n-a vrut nimeni sa-l manance”. Nimic mai fals! El s-a copt INAINTE de 2004, de vreme ce in 2004 a fost ales, a fost gustat din nou in 2009, iar acum este departe de a fi rascopt. Numarul blogerilor basisti si al basistilor in general (aia care nu vor sa iasa-n strada, pentru ca „nu e chiar atat de rau” si-l prefera pe golan „comunistilor”) este inca inspaimantator si periculos de mare!

  Ce analiza „fina”, „printule”! 😆

 57. 60 taranul februarie 2, 2012 la 4:38 pm

  O jigodie,cu j mic!

 58. 61 Isabelle februarie 2, 2012 la 4:40 pm

  Traian Basescu nu Este, a Fost. Demult, odata, in reveriile unora…

 59. 62 maria februarie 2, 2012 la 4:41 pm

  Este oglinda noastra a tuturor – in fiecare din noi exista un Basescu: oglinda pentru toate potentialele noastre irosite, dictatorul din noi insine, goliciunea din noi insine, controlul din noi insine, felul prost in care ne guvernam propria viata, judecata fata de noi insine, abuzul fata de noi insine si as putea continua probabil cateva ore. Pana cand nu ne vom uita in interiorul nostru si nu vom face o schimbare in constiinta noastra, fie ca se numeste Basescu sau altcineva, vom avea aceleasi atribute ale Puterii.
  Lumea exterioara este o oglinda a lumii noastre interioare. Poti sparge oglinda dar alta oglinda iti va aduce aceleasi frustrari. Cand vom face alegeri constiente, clare, nu bazate pe alegere negativa (nu ala) in interiorul nostru vom sti sa alegem si la urne. Pana atunci … avem un Traian Basescu.

 60. 63 Iceflame februarie 2, 2012 la 4:41 pm

  @ Dl. Goe

  Oligoelement la Nastase, oligofren la Basescu, tot un drac…

  Sau nu?

  Cum era chestia aia cu „istoria” in direct?

  Doamne, mare-i gradina Ta (zoologica in acest caz)…

 61. 64 Adrian B. februarie 2, 2012 la 4:46 pm

  Traian Basescu este un individ cu grave probleme psihice si de comportament si care ar trebui destituit cat mai curand de o Comisie de medici psihiatrii ! Cred ca ” farmecul ” lui Traian Basescu consta tocmai in faptul ca , in persoana lui se regasesc toate defectele majore ale unui individ si multe din hibele specifice acestui popor : betiv , nesimtit , needucat , plin de excese , lipsit de caracter , mincinos , prefacut , oportunist , santajist , lipsit de scrupule , fara mila si compasiune ,fricos , curvar , hot (dosarul Flota ) , impostor( se crede politician !) , parsiv , bolnav de putere , prost ca malu’ , etc. etc. Pentru Traian Basescu , politica nu a reprezentat decat un vehicul profesional si publicitar dupa ce a terminat cu marinaritul ! Sau mai bine zis , cu ” turnatul ” pe la Anvers …
  Eu cred ca pe Traian Basescu ar trebui sa-l luam asa cum este el : un om cu grave probleme psihice , care printr-un accident al istoriei a ajuns sa devina presedintele Romaniei ! O alta perioada neagra din istoria acestui popor …

 62. 65 Vasile, februarie 2, 2012 la 4:56 pm

  Scanlan,

  Asa se intampla cu politicienii infatuati ! A.Nastase se considera de ne atins si printro viziune eronata i-a fost teama ca arestandu-l il va transforma intr-un posibil martir , uite ca din posibilul martir Basescu ,de parca orice detinut de drept comun poate ajunge martir,rolurile s-au inversat!
  Acum este posibil ca ajutat de Basescu , Nastase sa fie martirizat, dupa formula folosita chiar de nastase , o lupta in care nu se iau prizioneri!
  Eu cred ca si Basescu va trece la randul lui, prin supliciul suferit de Nastase , dar in cazul dansului va antrena dupa el colegi de partid si membrii ai familiei,poate si prieteni daca are asa ceva!

 63. 66 Ghita Bizonu' februarie 2, 2012 la 5:14 pm

  maria

  ntz. Este doar simbolull prostiei unora care nu stiu ca cu un trisor nu te apuci sa joci nici carti, barbut si nici table!

 64. 67 Ghita Bizonu' februarie 2, 2012 la 5:17 pm

  Dl Goe

  basescu este c###l la care prestezi tu!
  Lu Base slava slava iii inalti!
  basescu .. poporu golani i iia!

 65. 68 maharajahuldekapurthala februarie 2, 2012 la 5:45 pm

  @ K

  EXCELENT!!! Nu este doar cea mai buna caracterizare a lui Traian Basescu, este, cred, cel mai bun text cu tenta politica pe care l-am citit in ultimii ani!!!

 66. 69 Theodora februarie 2, 2012 la 5:47 pm

  off topic
  Sper sa nu fie adevarat.
  Televiziunile de stiri din România , printre care Antena3,Realitatea TV, România TV si OTV sunt cercetate pentru modul în care au încercat manipularea opiniei publice cu ocazia protestelor de strada.
  Acestea se află în faţa pericolului de retragere a licenţelor de emisie şi de urmărire penală a persoanelor responsabile, fiind vorba de subminarea puterii de stat şi a instituţiilor statului român.
  Agentia de Monitorizare a presei ActiveWatch (cea care a ca sponsor grupul de firme NIro Grup al carui patron este apropoat familie Cocos – Udrea) a acuzat aceste televiziuni de încercarea grosolană de destabilizare a societăţii româneşti prin utilizarea de mijloace de manipulare grosolane, prin care să scoată populaţia în stradă
  http://www.cuvantliber.ro/2012/01/23/televiziunile-de-stiri-din-romania-printre-care-antena3realitatea-tv-romania-tv-si-otv-sunt-cercetate-pentru-modul-in-care-a-incercat-manipularea-opiniei-publice/

 67. 70 blogideologic februarie 2, 2012 la 5:59 pm

  @ maria spune : „in fiecare din noi exista un Basescu”
  Nu este adevărat. În fiecare dintre noi există un arhetip cultural de familie. Ce legătură am eu cu familia Băsescu ?

 68. 71 Aya februarie 2, 2012 la 6:01 pm

  RETETA LUNII:

  TOCANA PEDELISTA CU CIOLAN

  Ingrediente:
  un popor mare, necopt, fara miez;
  mult ciolan;
  trei patru partide mari si cateva mai mici de diverse culori;
  o blonda de Plescoi;
  un varf de boc;
  o legatura mare de servicii secrete cu urechi fine;
  o Curte Constitutionala moale si bine fragezita;
  cateva cozi de procurori;
  doua- trei sindicate stafidite;

  Condimente:
  apa de ploaie;
  praf in ochi;
  gargara;
  zeama de baliverne;
  tupeu varsat;

  Se taie poporul in doua parti, una buna si una rea.
  Apoi fiecare bucata se taie in doua- una buna, una rea- si tot asa pana se formeaza bucatele mici ce pot fi inghitite dintr-o data.
  Se separa apoi bugetarii de nebugetari, medicii de pacienti, profesorii de studenti, copiii de parinti, grasii de slabi si se lasa la decantat pana se ridica la suprafata uscaturile. Acestea se culeg cu atentie si se pun deoparte, intr-un recipient caldut.
  Din restul se taie 25%, se scoate vlaga si se pune la foc mic, cu zeama de baliverne si cu praf in ochi, sa nu se prinda.
  Se acopera cu un capac mare ca sa nu rasufle si, din cand in cand, se stinge cu putine apa de ploaie.
  Separat se ia un partid portocaliu si se intoarce de pe stanga pe dreapta. Apoi se impaneaza pe toate partile cu bucatele taiate din celelalte partide. Se presara deasupra uscaturi, iar peste se pun varful de boc si blonda de Plescoi cu ciolanul in gura. Se lasa la dospit.
  Celelalte partide se toaca marunt impreuna cu sindicatele si se invelesc cu servicii secrete. Apoi se freaca bine cu cozile de procurori, se trag in teapa si se pastreaza la racoare. Din cand in cand se gusta si se reevalueaza.

  Se aseaza partidele intr-un parlament din teflon cu manere. Cel portocaliu se pune cu grija in mijloc. Pe langa el se mai presara doua trei partide mici si bine fragezite. Restul de partide se presara dupa gust. Se da totul prin Curtea Constitutionala si se inveleste cu gargara. Se aseaza totul peste poporul deja bine dinstuit si se da la copt. Din cand in cand se strange caimacul cu care se ung bine blonda si uscaturile de deasupra.
  Peste restul se toarna zeama de baliverne cu tupeul varsat.
  Se serveste rece, pe stomacul gol.
  In caz de probleme digestive sunati la 112.

 69. 72 Aya februarie 2, 2012 la 6:06 pm

  Corect (in februarie 2, 2012 la 6:01 pm):
  „Se aseaza totul peste poporul deja bine dustuit si se da la copt.”

 70. 73 matilda februarie 2, 2012 la 6:06 pm

  Băsescu este groparul României !

 71. 74 Stefan februarie 2, 2012 la 6:21 pm

  sincer si in cunostiinta de cauza referitor la T.B , pot spune doar atit , „Papusarul care tragea sforile a devenit papusa” a cui? este si greu de explicat si periculos . dar cam asa l-as defini eu pe traian basescu

  Este Muzician? unul Surd

  Este Intelectual? intre ai lui (????)

  Cititor in stele? daca ar face diferenta dintre nord si sud…..

  Oracol? Cu siguranta unul Fals

  Poate este poet? da el a inventat Monologul in poezia politica 😛

  Sau matelot? 100% romania = flota , Flota s-a dus….Romania?

 72. 75 Marian Nicolae februarie 2, 2012 la 7:21 pm

  Traian Basescu este al doilea Iuda, de la Iuda descalecare, cu singura diferenta ca nu a facut-o pentru 30 de arginti si nu a vandut un singur om, ci o intrega tara…

 73. 76 Socrate februarie 2, 2012 la 7:32 pm

  TB este o marioneta-terminator telecomandata de niste neprieteni ai Romaniei. Prietenii stiu cine sunt neprietenii.

 74. 77 Adrian B. februarie 2, 2012 la 7:45 pm

  @ K

  Frate , esti cel mai bun !!! Din punctul meu de vedere ai cam castigat intrecerea…L-ai descris cel mai bine pe Marele Kretin ! Bravo!

 75. 78 Radu I februarie 2, 2012 la 7:54 pm

  @contele

  Am citit cu interes cele postate de dumneavoastra. De acord, e mizerie multa. Si nu rezolvam nimic sa o ascundem sub pres. Vinovatie colectiva exista, dar codul penal nu o pedepseste (nici nu ar putea). Si desi este arbitrar sa incepi pedepsirea cu cineva anume cand toata lumea fura, nu poti nici sa nu aplici legea pe motiv ca si altii fac la fel dar au ramas nepedepsiti.
  Asteptam alegerile, schimbarea guvernului si procesele actualilor guvernanti. Daca cineva va fi dovedit ca a furat, eu zic ca trebuie sa plateasca.

 76. 79 Maximmouse februarie 2, 2012 la 9:06 pm

  @Maria!

  Protestez!

 77. 80 Maximmouse februarie 2, 2012 la 9:11 pm

  @ K !

  Esti prea amabil cu el, el nu este nimic! este un borfash!

 78. 81 Velisar Iancu februarie 2, 2012 la 9:12 pm

  Am mai spus pe acest blog: T. Basescu va ramane in istoria noastra ca presedintele care a facut cel mai mare rau tarii pe care a condus-o.

 79. 82 Maximmouse februarie 2, 2012 la 9:20 pm

  @blogideologic! 🙂 🙂 🙂

  Da, si eu cred la fel, doua gandiri fac oricum mai mult decat una…:) 🙂 🙂 Maleficii, cinicii, la munca! 🙂 🙂 🙂

 80. 83 Paul februarie 2, 2012 la 9:50 pm

  Domnule Nastase,

  Sper ca nu ma inscriu prea tarziu in concurs (am fost retinut cu altele, in cazul carora premiile sunt un pic mai putin virtuale 🙂 ).

  Asadar, din cauza ca Traian Basescu nu este politician, pentru ca se exclude singur din aceasta categorie, domnia sa nu mai poate fi decat un TRAFICANT DE VOTURI.
  Iar aceasta din cauza ca ocupa aproape tot spatiul politic cu un discurs de demagog (pentru ca promite lucruri care nu se realizeaza ulterior), cerseste voturile unora, le cumpara pe ale altora si in final obtine majoritati pe care nu le foloseste deloc in interes politic (pentru ca nu are programe politice sau afinitati doctrinare), ci doar in interes personal; al sau ori al vasalilor sai.

  As continua si cu

 81. 84 Paul februarie 2, 2012 la 9:52 pm

  …. dar astept rezultatele concursului 🙂

 82. 85 florin m. februarie 2, 2012 la 10:08 pm

  Contele

  Corect, domnule Conte.
  Si totusi, unde incepe justitia?

 83. 86 despreonoare februarie 2, 2012 la 10:08 pm

  …un fost politician slab care s-a trezit la carma unei cetati(sau a unui vapor, cum ii place sa-i spuna) printr-o ironie a sortii, si care tot printr-o ironie, dar nu a sortii ci a altora, a ajuns purtatorul cuvintelelor si intereselor acestora. Motivul,este simplu, nu a avut niciodata un plan de calatorie sau echipajul potrivit.

 84. 87 alexpetraru februarie 2, 2012 la 10:29 pm

  Eu cred ca „Domnul” Traian Basescu este un drogat deoarece a pierdut simtul realitatii, viseaza stele verzi in timp ce romanii protesteaza la -20 de grade in toata tara

 85. 88 MIHAELA februarie 2, 2012 la 10:51 pm

  @ Aya
  Grozava reteta! Mi-a placut mult, mult de tot.

  Ce inseamna „dustuit”? Marturisesc faptul ca nu am mai auzit acest termen, este probabil un regionalism, nu?

 86. 89 Aya februarie 2, 2012 la 10:51 pm

  @

  ATENTIONAE FOARTE GRAVA:
  SUB PRETEXTUL”CODULUI RUSU” SE PREGATESTE STAREA DE NECESITATE

  Cine a fost atent la dezbaterea stirilor a putut remarca doua chestiuni contradictorii: pe de o parte, „nevinovatia lui Igas” (citez din memorie „urmeaza zapezio mai mari decat cele din 1954”) care a declansat comentariile presei „se pregateste codul rosu”- si, pe de alta parte, NEGAREA insistenta, de catre restul autoritatilor, ca ar urma codul rosu.
  DAR
  In fata presei, Anca Boagiu a facut un anunt ciudat si nefiresc, in conditii normale.
  Mai exact, a afirmat ca ministerul Transporturilor „a luat legatura” cu diverse firme pentru ca acestea „sa puna la dispozitie MASINILE pe care le au” pentru a face fata ninsorilor anuntate in zilele urmatoare.
  Intrebata la ce ar folosi acele „masini”, a raspuns:
  „Pentru a bloca drumurile nationale, astfel incat sa nu poata iesi cineva de pe drumurile laterale”.

  Atrage atentia si insistenta cu care autoritatile NEAGA un comentariu de presa, anume ca se pregateste „codul rosu” (ceea ce duce cu gandul la starea de urgenta).
  Atrage atentia insistenta cu care autoritatile neaga orice suport al acelui comentariu de presa- pe care, daca nu ar fi avut un grav suport real, l-ar fi ignorat.
  Mai clar, autoritatile au reactionat conform principiului cuprins intr-un binecunocut proverb romanesc „chelu-si puna mana-n cap”.

  Atrag serios atentia asupra faptului ca, in cazul decretarii starii de necesitate, armata preia principalele atributii ale autoriitatilor locale si centrale, sunt restrictionate drastic drepturile si libertatile, pot fi interzise anumite publicatii si posturi TV- enumerarea poate continua.

  Atrag serios atentia asupra faptului ca, nu cu multe zile in urma, un tanar locotenent, „varf de lance” al serviciilor armatei (prin functia sa, apartinea DSM) lansa „propunerea” starii de urgenta si a preluarii ‘administrarii” Romaniei de catre Armata (or, este exact ce se intampla in starea de urgenta).

  Daca nu vom intelege ca toate acestea nu sunt „povesti”- si ca nu sunt imposibile pentru ca „ar fi prea mult” si ar incalca democratia” (desi toata lumea este constienta de faptul ca actuala guvernare actioneaza tocmai pentru desfiintarea democratiei) vom ajunge la concluzia ca se pregateste dictatura militara- cu Traian Basescu (om al serviciilor armatei!) la Cotroceni.

  P.S.
  As pitea detalia, dar ma grabesc sa trimit textul intrucat nu se stie daca nu va fi blocata aceasta posibilitate.

 87. 90 Aya februarie 2, 2012 la 10:55 pm

  @

  TRAIAN BASESCU

  (A bon entenderu, salut!)

  Reproduc un foarte scurt mesaj al meu de la sectiunea „Marele Mincinos si Micul Mincinos” din 31 octombrie 2009.

  „Aya
  noiembrie 3, 2009 la 2:23 am
  @

  Vasile

  Iti mai dau un exemplu: Foradex.
  A fost o mare batalie sa fie privatizata “fabricuta de diamante”. ”

  P.S.
  Traian Basescu, vei mai primi cateva atentionari, dar nu mult timp.

 88. 91 MIHAELA februarie 2, 2012 la 11:01 pm

  @ K

  Ma alatur si eu celor spuse de Adrian B, intr-adevar buna caracterizare!
  Daca ar fi dupa mine, ai primi deja premiul.
  Felicitari!

 89. 92 koubadera februarie 2, 2012 la 11:10 pm

  Ati vazut filmul lui Woody Allen, Zelig, despre omul cameleon ? EL Base a devenit omul cameleon perfect, iar opiniile ii sunt date de ceea ce reiese din sondaje ca ar trebui sa spuna. Discursul lui este ceea ce ii spun consultantii lui ca ar vrea sa auda electoratul. Pozitiile lui sunt schimbatoare, isi poate ataca cu usurinta si prietenii si dusmanii, in plus a capatat o abilitate tactica de a mima empatia si „fi natural”. Dar toate aceste abilitati au ca scop mentinerea la putere direct sau indirect si un fel de „brand reinforcing” a tabloului in care El Base e ultimul erou in lupta cu politicienii corupti, mogulii, bancile si companiile lacome, etc.
  In acele momente el nu mai este tatal lui EBA, nu mai este fratele lui Mircea, nu mai este tovarasul de baut al lui Gigi si nici ministrul transporturilor in guvernul Roman. Asemenea lui Clark Kent, printr-o pirueta cvadrupla, devine o combinatie de Superman, Cuza, Elliot Ness si Juan Peron.
  EL Base, nu are prieteni sau dusmani, nu are valori sau principii, nu are politici sau obiective, singurul obiectiv este de a ramine la putere. Evident se vor pastra aparentele unei justitii reformate, care din cand in cand poate servi si cate un nume cu rezonanta gen Apostu, dar care stie ca lumina vine de la Cotroceni.
  Din nefericire oamenii nu isi dau seama ca puterea suprema e singura satisfactie in viata lui El Base, e elixirul suprem, senzatia de Stapanul Inelelor si credeti-ma Stapanul Inelelor nu va renunta la tron, decat cand va fi alungat cu forta de pe el.

 90. 93 maharajahuldekapurthala februarie 2, 2012 la 11:12 pm

  @ MIHAELA

  De fapt, tu nu te alaturi celor spuse de Adrian B, te alaturi celor spuse, inaintea lui, de maharajahuldekapurthala, dar nu vrei sa recunosti. 😉 :mrgreen:

 91. 94 Motanul Incaltat februarie 3, 2012 la 12:00 am

  Domnule Nastase,
  Va rog sa-mi permiteti o observatie: problema nu ar fi ce e Traian Basescu, politician sau nu. Este un politician, n-ai putea sa spui ca nu. Ci de ce se exclude pe sine din aceasta categorie de cetateni. Cu alte cuvinte, Basescu se pozitioneaza in afara clasei politice. Deci e altfel decat clasa politica, diferit. Asta cred ca vrea sa arate. Lucru care, in ceea ce-l priveste, cred nu exclude antiteza: clasa poltica e corupta, el nu e corupt; clasa politica e incompetenta, el nu e incompetent. Dar nu inseamna numai o opozitie dialectica intre doua fenomene. Ci faptul ca el e diferit de clasa politica in general (in ansamblul ei). Poate pentru faptul ca el considera ca aceasta clasa politica e o cloaca si el nu vrea sa faca parte din aceasta cloaca. Insa, in acest caz, ar avea posibilitatea demisiei si retragerii definitive din viata politica. Ar fi putut s-o faca demult, daca asa stau lucrurile. N-a facut-o. Observati ca la atacat pe ex-regele Mihai, punandu-l in opozitie cu maresalul Antonescu. Si i-a dat mai multa dreptate maresalului, spunand ca ar fi actionat la fel. De unde s-ar putea trage concluzia ca el vede modelul militar ca fiind superior unui model politic (poate astfel de vederi sau format in timp, poate nu le-a avut de la bun inceput). N-am auzit sa-l laude, spre exemplu, pe Iuliu Maniu, sau pe Ion Mihalache sau pe un alt mare om politic antebelic. Spre exemplu, pe Bratieni sau pe un Take Ionescu. In schimb a avut, dupa ce a condamnat comunismul, cuvinte de lauda pentru Nicoale Ceausescu, care, sa ne amintim, a fost (cred ca nu ma insel) general-locotenent in armata si a fost seful Directiei Superioare Politice a Armatei, si adjunct al Ministrului Fortelor Armate. Ma intreb de ce nu l-a laudat pe maresalul Averescu… Cred ca ar fi facut-o, doar ca nu a venit vorba sau poate pentru faptul ca acesta era pretuit de regele Ferdinand, iar Basescu e republican.
  Pe de alta parte, cu toate ca vrea sa arate ca e diferit, ceea ce e surprinzator e faptul ca atat el cat si PDL sunt in cadere libera in sondajele de opinie. Basescu e la cea mai scazuta cota de incredere de cand e Presedinte, 8,6%!! Si, culmea, de cea mai ridicata incredere se bucura ex-regele Mihai, 36,6%!! Uitati-va ce diferenta este intre cel criticat vehement de Basescu si Basescu!! Tocmai asta e surprinzator, Basescu vrea sa arate ceva, iar efectul este, dupa cum usor se poate constata, diametral opus: l-a facut pe Ponta imatur, iar Ponta se bucura de 22,5% incredere, iar Crin Antonescu are o cota de incredere de 25,4%. Mai in gluma, mai in serios stau si ma intreb ce cota de incredere ar fi avut Victor Ponta daca Basescu ar fi folosit cuvinte mai dure la adresa sa!! 40% cumva? S-a luat in gura cu Raed Arafat, absolut gratuit, si Raed Arafat a ajuns pe val! Lucru e uluitor!! Ar trebui cercetat mai adanc din punct de vedere sociologic.

 92. 95 Draghi Puterity februarie 3, 2012 la 12:09 am

  My endorsment for K & Adrian B 😉

 93. 96 Aya februarie 3, 2012 la 2:01 am

  @

  Gabriela Savitsky

  Opinia publica inclina, uneori, catre perversul gust al canibalismului.
  In acest sens l-ar putea aprecia si pe Traian Basescu.

 94. 97 Aya februarie 3, 2012 la 2:07 am

  @

  MIHAELA

  A lasa sa se „topeasca” la foc mic, in ulei incins.

 95. 98 Aya februarie 3, 2012 la 2:20 am

  @

  Radu I

  Ceea ce afirma Draghi Puterity (citez):
  „Pe scurt, un genocid economic care in final ne poate duce inapoi in istorie pana in epoca sclavagista”
  este purul adevar.

  Daca vrei sa te convingi personal ca acolo s-ar putea ajunge, incearca un „experiment de laborator” pe cont propriu.

 96. 99 Aya februarie 3, 2012 la 2:22 am

  @

  Dragos

  Stiam ca ai imaginatie.
  Vei fi dorit sa-mi contrazici opinia apeland la o facila parafraza dupa „iarna nu-i ca vara”?

 97. 100 Aya februarie 3, 2012 la 2:53 am

  @

  Paul

  In februarie 2, 2012 la 9:50 pm afirmi, referitor la Traian Basescu (citez):
  „domnia sa nu mai poate fi decat un TRAFICANT DE VOTURI.”

  Poti sa-l numesti si traficant (desi a fost ceva „in plus” fata de asta).
  Dar nu de voturi, caci nu se incadreaza la crima organizata.

 98. 101 Mariana februarie 3, 2012 la 3:19 am

  Imi permit si eu doua variante de raspuns:
  1. Clovn
  2.Anus contra naturii cu punga de stoma
  Cred ca intelegeti de ce!!! Multumesc

 99. 102 Mariana februarie 3, 2012 la 3:40 am

  In premiera, off topic, o sa va spun ce am patit cu protagonista codului rosu ,al aparatoarei dezastrelor naturii de pe drumurile publice!!!
  Anii trecuti intr-o vara eram cu fiica mea pe aleea aceea din fata Palatului Parlamentului,ne plimbam si ii aratam cladirea pe dinafara cu explicatiile pe care le stiam de la tatal meu care a lucrat acolo,atunci cand acea cladire s-a construit.
  Era ora cand parlamentarii ieseau de la sedinta:am vazut foarte multi parlamentari pe care chiar i-am salutat,insa la un moment dat am vazut-o pe „doamna” ministru Anca B,care fugea pe trepte inspre masina din parcare..S-a urcat foarte repede in masina dupa care am auzit un scrasnet neobisnuit de roti si la o fractiune de secunda am vazut masina ei cu soferul langa mine si fiica mea.Atat am mai putut face, sa nu ajungem sub rotile masinii ei ,am impins-o pe fiica-mea cu toata puterea inspre cladire iar eu m-am tras inspre partea cu parcarea.Totul s-a petrecut in cateva secunde.Nimeni din masina, nici macar de bun simt nu a intors capul sa vada daca eu sau fiica-mea care cazuse pe maini,nu am patit ceva.
  O sa tin minte toata viata masina aceea ,care chiar era sa se urce pe noi daca n-as fi avut prezenta de spirit!

 100. 103 VladM februarie 3, 2012 la 7:30 am

  Mitropolitul, Preafericitul, Indrumatorul, Geniul, Oracolul, omul din popor, romanul perfect 100%, Basescu Traian! Numai politician nu!

  @Dragos, in sfarsit cred ca toti sunt deacord cu tine de data asta. Nu este Ion Iliescu

 101. 104 ZOE, fii barbata ! februarie 3, 2012 la 8:55 am

  @K

  Si eu te consider cel mai bun, felicitari ! Simt aceeasi greata organica la vederea personajului, ca si la vederea unui gândac hidos.

 102. 105 ZOE, fii barbata ! februarie 3, 2012 la 8:57 am

  @Theodora,
  Si caracterizarea ta este la înaltime, felicitari !

 103. 106 ZOE, fii barbata ! februarie 3, 2012 la 9:16 am

  @Mariana,
  Daca nu ai fi avut parte de aceasta întâmplare care putea sa va fie fatala tie si fiicei tale, ai fi crezut vreo clipa ca acesta cucoana cu cocul mai mare decât masa ei, ar avea sentimente umane fata de oricare cetatean al tarii ?! Nu numai ea, ci toti acesti ROBOTI teleghidati de tartorul suprem sunt pe acelasi calapod. Pai, daca sunt roboti, cum ar putea sa aiba sentimente ?! Ei fuctioneaza pâna li-se ard circuitele numai în sensul comandat de creierul malefic.
  Pe voi v-a aparat Cel de Sus, asta este tot ce conteaza !
  Te sarut !

 104. 107 ZOE, fii barbata ! februarie 3, 2012 la 9:39 am

  @Marcus,
  Nu ma asteptam sa nu întelegi, Dl. Nastase a spus cu subiect si predicat ca daca T.Basescu, nu este politician, pentru ca se auto-exclude din aceasta categorie de cetateni, ce ar putea fi !
  Ma bazam pe faptul ca nu te întrece nimeni când vrei sa fii spiritual si de asemeni ca îl cunosti poate mai bine decât noi toti si avansasem ideea ca vei avea cel mai bun raspuns la aceasta întrebare „închisa”.
  Te-ai cam grabit sa-l iei la rost pe Dl. Nastase !
  Sa fii iubit, pa !

 105. 108 ZOE, fii barbata ! februarie 3, 2012 la 9:55 am

  Eu îl vad pe Tovarasul T.Basescu asa : Basescu e-n toate, în cele ce sunt si-n cele ce mâine vor râde la soare, uraaaaaaaaaaaa ! La fel cum, macarale râd în soare aurii, macarale… iubitul nostru conducator care spune : „buna dimineata Soare” si i-se raspunde, de catre cel care îl pazeste ” nu sunt Soare, sunt Mardare” , este cel mai mare, cel mai tare,
  din parcare, sigur, când parcarea e goala ! El si numai el ne va duce spre culmi de Comunism în zbor ! Ce ne-am mai putea dori, oameni buni, când noi avem pe salvatorul neamului ?
  „Sincer”, chiar nu va înteleg !

 106. 109 claudiu februarie 3, 2012 la 10:48 am

  D-le Adrian Nastase, voi fi punctual in interventia mea:
  1.Va multumesc pentru spatiul acordat cat si pentru timpul, de altfel foarte pretios in ziua de azi, pe care il sacrificati citind aceste randuri.
  2.Va felicit pentru barbatia politica si harul diplomatic care de-a lungul timpului s-au imbinat armonios cu un simt al umorului foarte rafinat – de altfel simtul umorului este apanajul oamenilor inteligenti.
  3. As putea spune ca dl.Traian Basescu este ,,rodul intamplarii si al nefericitului moment – acela de a veni pe lume si intr-o lume cu care nu are nimic sfant in comun”.
  4.Privid la acea poza cu dl.Basescu razand in mijlocul preotilor cu gura pana la urechi am realizat imaginea ,,dracului coborat in Gradina Maicii Domnului” (asa cum se spune despre Romania)pentru a ne pune nervii la incercare.
  5. Raspunsul meu la provocarea dvs.: Traian Basescu nu poate fi nimic din ceea ce ati enumerat pentru ca ar jigni profund acele meserii, le-ar dezonora. El este un ,,INGER
  DECAZUT” ale carui aripi se vor frange cat de curand.
  6. Va multumesc pentru atentia acordata.
  P.S.Dle. Adrian Nastase fi tare pana la capat. Doamne ajuta!!

 107. 110 Victor V. februarie 3, 2012 la 10:51 am

  @ Aya, Radu I.

  Genocid economic poate fi numit ceea ce se întâmplă în Grecia sau Ungaria. Rezultatele se vor vedea în 10-20 de ani.

  Deocamdată TB (cu toate problemele lui legate de respectarea Constituției și a regulilor de bază într-o democrație) a reușit să evite un astfel de dezastru.

  De asta nici nu m-am grăbit să răspund la întrebarea domnului Năstase.

 108. 111 claudiu februarie 3, 2012 la 11:26 am

  D-le Adrian Nastase, voi fi punctual in interventia mea:
  1.Va multumesc pentru spatiul acordat cat si pentru timpul, de altfel foarte pretios in ziua de azi, pe care il sacrificati citind aceste randuri.
  2.Va felicit pentru barbatia politica si harul diplomatic care de-a lungul timpului s-au imbinat armonios cu un simt al umorului foarte rafinat – de altfel simtul umorului este apanajul oamenilor inteligenti.
  3. As putea spune ca dl.Traian Basescu este ,,rodul intamplarii si al nefericitului moment – acela de a veni pe lume si intr-o lume cu care nu are nimic sfant in comun”.
  4.Privid la acea poza cu dl.Basescu razand in mijlocul preotilor cu gura pana la urechi am realizat imaginea ,,dracului coborat in Gradina Maicii Domnului” (asa cum se spune despre Romania)pentru a ne pune nervii la incercare.
  5. Raspunsul meu la provocarea dvs.: Traian Basescu nu poate fi nimic din ceea ce ati enumerat pentru ca ar jigni profund acele meserii, le-ar dezonora. El este un ,,INGER
  DECAZUT” ale carui aripi se vor frange cat de curand.
  6. Va multumesc pentru atentia acordata.
  P.S.Dle. Adrian Nastase fi tare pana la capat. Doamne ajuta!!

 109. 112 k februarie 3, 2012 la 1:07 pm

  Sunt un fan al viului in toate formele lui de manifestare. Sunt bolnav dupa animale (Marcus, te inteleg.Stiu cat doare.) Dar capodopera aceasta vie are un defect: gandacul de bucatarie. Cu toate exercitiile mele de vointa, nu -mi pot reprima frisonul de scarba la aparitia carcalacului. Pentru ca am ajuns in faza in care reactia mea la Basescu este asemanatoare, asocierea s-a impus de la sine.

  Nu am scris acel comentariu pentru a participa la concurs, deocamdata sunt doar un trecator prin viata acestui blog. Ies si eu din papusoi cu un textulet despre gandaci si apoi sa am pretentia ca urmatorul comentariu sa fie cocotat la rangul de guest post? Ar fi ridicol si nedrept fata de cititorii fideli ai acestui blog, „mai inteligenti decat scriitorii altora.” O parte dintre ei sunt si bloggeri, au obisnuinta si usurinta scrisului, asa ca go ahead! si spuneti-mi si mie incotro ne indreptam, ca eu n-am aflat. O sa mai leg si eu o sarma, mai proptesc o uluca, mai tin isonul, in dulcele stil romanesc. 🙂 Dar atat, deocamdata.

  Asta nu inseamna ca felicitarile si aprecierile unora dintre voi nu m-au incantat. Cui nu-i place sa fie laudat? 🙂

  Maharajahule, intr-adevar, tu ai fost primul. Dar ti-as raspunde cum mi-a raspuns mie Adrian Nastase acum cateva zile: „Totusi, sa nu exageram…” 🙂 Probabil pentru ca am bagat si gandacul in ecuatie, textul a devenit mai plastic, mai sugestiv, in contrast cu analizele socio-politice sofisticate (dar aride) cu care suntem obisnuiti.

  Va multumesc.

 110. 113 Karakas februarie 3, 2012 la 2:44 pm

  @K, avem nevoie de Men in Black, sunt buni la deratizare 🙂

 111. 114 Cerasela Georgescu februarie 3, 2012 la 2:50 pm

  Ce este Traian Basescu? Pai sa vedem: ” o persoana” care „joaca” tontoroiu pe scena politica a tarii de ceva ani!!! Este un „rebut” devenit „presedinte”? Este cea mai mare „buba” de pe „trupul” tarii …….oare ce mai este? Este ce au votat cei 5.000.000 de romani……apropo, in aceste zile – daca intrebi in dreapta si-n stanga _ nimeni nu l-a votat!!! Basescu este comico-dragedia Romaniei!!!

 112. 115 Paul februarie 3, 2012 la 7:06 pm

  Aya,

  nu am spus ca Traian Basescu este un traficant prost. Din aceasta cauza nu este inca la inchisoare, pentru ca stie sa evite incriminarile penale.
  El face trafic (doar) de voturi… Restul avantajelor (pe care orice traficant de drept comun, sau membru al crimei organizate, le obtine riscandu-si libertatea, ba chiar si viata, dupa caz), apar, indirect, in urma acestui trafic de sufragii (trafic neincriminat inca; la limita legalitatii!).

  Astfel ca, acei candidati care au vrut sa fie mai morali decat cei mai virtuosi dintre oameni, ajung sa fie condamnati la inchisoare, in timp ce candidatii lipsiti de scrupule sunt presedinti de tara si administreaza, in functie de starea de spirit!, bugete de miliarde de euro.

  Macar daca toate „sacrificiile” candidatilor bine intentionati ar face sa avanseze lucrurile… Dar nici macar asta nu se intampla, deloc!, stiind ca am ajuns ca la 22 de ani de la Revolutie sa nu gasim alta posibilitate de a trai bine decat tot fugarindu-l pe presedintele in functie.

  Daca n-ar fi jenibil, ar fi chiar amuzant 🙂

 113. 116 Aya februarie 3, 2012 la 7:47 pm

  TRAIAN BASESCU: PORTRET DE PRESEDINTE via „THE DUBLINERS”

  Lucrez cu materialul clientului.

  Abordez frontal personajul prin stilul „tzintit”.

  SEVEN DRUNKEN NIGHTS

  Astazi: Traian Basescu.
  Actual presedinte al Romaniei.

  A ajuns presedinte in 2004 in urma falsei adjudecari a victoriei lui Adrian Nastase.

  A ajuns presedinte si in 2009 in urma unei suspecte greseli a unei „cozi de topor” care s-a dovedit a fi chiar contracandidatul sau, Prostanacul .

  La Traian Basescu pare ca totul- de la solganul electoral, la actiuni si pasiuni prezidentiale- ar fi construit, ca strategie, dupa versurile si titlurile cantecelor de petrecere ale trupei „The Dubliners”

  I PLAYD THE WILD ROVER FOR MANY’S THE YEAR

  Slogan electoral catre l-a consacrat:
  „Sa traiti bine!”

  Ce au vazut romanii?

  DANCE, DANCE, WHERE EVER YOU MAY BE

  Un presedinte care a baut, a baut, a baut.
  A mai si a mancat.
  S-a plimbat cu masina dupa ce a baut in vazul lumii.
  A dansat, a batut dairaua pe podea jucand manele cu tigancile si ingenunchind in fata lor. Mishto. Apreciaza darurile naturii (de tot felul, y compris- pardon de frantuzism- trupesele tiganci).

  ALL FOR ME GROG

  Dar, veniturile au scazut, preturile au crescut.
  Dupa ce s-a implicat nemijlocit in (re)inscaunarea criminalului Boc la Palatul Victoria bugetarii au pierdut un sfert din salariu.
  A fost deschisa calea abuzurilor comise legal imporiva angajatilor prin modificarea Codului muncii.
  Au fost impozitate pensiile.
  A fost introdusa coplata in sistemul de sanatate, privandu-i pe cei cu venituri modeste (care reprezinta majoritatea) de posibilitatea consultarii medicului cand au o problema (pe care, nu se stie cum, ar trebui sa o „programeze”).
  In urma scaderii consumului si a lipsei investitiilor, s-au inregistrat falimente in serie, a crescut somajul, au scazut incasarile bugetare.
  Au fost inchise scoli- sporind, astfel, abandonul scolar.
  Au fost inchise spitale- punandu-se in pericol sanatatea populatiei din zonele respective.
  Au fost goniti din tara, prin „indemn prezidential”, intelectualii esentiali pentru soliditatea unei societati: profesorii, medicii, inginerii (enumerarea poate continua).
  Au fost batjocoriti toti absolventii de scoala (indiferent de nivelul acesteia) si dascalii Romaniei prin „apreciearea prezidentiala” care a facut cariera (citez) :”Scoala romaneasca scoate numai tampiti”.
  TRAIAN BASESCU A COMIS SI ACTE DE TRADARE NATIONALA:
  – Au fost atacate explicit, prin discursul prezidential public, temeliile statului roman: „stat national, suveran, indivizibil, de drept, democratic si social”- conform Constitutiei Romaniei,
  – Au fost semnate, pe furis, acorduri care, daca s-ar aplica, ar distuge statul roman si ordinea sociala a Romaniei.

  In timp ce romanii au ajuns lsa moara literalmente de frig si de foame, Traian basescu a baut in continuare, a ras in hohote, si a continuat sa creioneze alte acte de tradare nationala.
  A trait bine!

  Ce inteleg de aici romanii?
  Ca pentru a trai bine trebuie sa ajungi presedinte.
  Or, postul este unic fiind ocupat de peste sapte ani de Traian Basescu.

  DRINK IT UP

  Politica economica in epoca basesciana: functioneaza intreprinderile?
  Nicidecum! Se clatina precum universul in ochii celui care bea pentru a se trezi din betie doar ca sa se imbete din nou.

  Singurul ministru de finante asociabil intr-adevar cu Basescu a fost Pogea.
  Era de la PD-L, om de incredere.
  Nu era finantist, dar metalurg.
  Avand mentalitate lui Traian Basescu, Pogea a procedat in consecnta, cu o tenta individuala metalurgistica: pe de o parte a tocat intreprinderile de bani, ceea ce la dus la inchiderea lor, le-a „topit”, mintind cu nonsalanta basesciana ca, pe cealalta parte, va scoate materie finita brici, adica economia romaneasca refacuta, mai curata, mai uscata, (acum si in varianta de doi litri)!
  No! Nay! Never!

  DIRTY OLD TOWN

  Din tocatele intreprinderi ale caror bucati au fost bagate in foc, a iesit o mizerie.
  Oamenii au parasit orasele (iata, nu este nevoie de o politica fortata precum cea a lui Pol Pot pentru a parasi orasele) vanzand ce mai aveau si incearcand sa se retraga la tara.
  Altii, in culmea disperarii, si-au luat bocceluta si au plecat sa bata Europa dupa un loc de munca, din care sa poata plati o chirie modica si sa isi cumpere mancare.
  In spatele lor a ramas o tara din ce in ce mai stearsa, mai cenusie.
  O Romanie ca un mare oras neingrijit.
  Toate acestea in timp ce, cu „binecuvantarea lui Basescu” erau impuse noi biruri, mintind cu nerusinare ca asa cere UE!

  WHISKEY IN THE JAR

  Care a fost activitatea predilecta a lui Traian Basescu, presedintele Romaniei in timpul asta?
  A facut ce stie mai bine!
  A umblat prin targuri si balciuri mancand si band.
  S-a dus pe la petreceri tiganesti.
  A baut, plin de veselie, cu borcanul (asta e masura lui, nu pocalul!)
  Jurnalistii au depanat amintiri la emisuni televizate, rememorand cum venea Traian Basescu in redactii, cand nu era ce e acum si nu mustruluia presa. Impartea cu ei sticla de whisky pe care o avea totdeauna cu sine- ei beau cam 200 de grame, ca atat puteau, Basescu, lasandu-i muti de uimire, bea restul, mai voia sa „trimita dupa inca una”, apoi se suia la volan si pleca, scrasnind franele, cu 100 km/ori, mai-mai sa intre in Arcul de Triumf.

  THE RARE OLD TIMES

  In vremea la care ma refer acum, Traian Basescu era vecin cu Adrian Nastase (care sigur stie sa spuna mai bine ce facea Basescu atunci cand ajungea acasa).
  In acelasi imobil locuia si nea Nicu Vacaroiu.
  Adrian Nastase si nea Nicu Vacaroiu aveau caini, care stateau in curte.
  Animalele respective- stiut fiind ca nu suporta mirosul de bautura- il latrau pe Traian Basescu de ii mergeau fulgii.
  Basescu se stramba si se stropsea la ei iar bietele animale se ascundeau chelalaind de spaima.

  I ASKED HER FOR CREDIT SHE ANSWERED ME NEY/
  SUCH CUSTOMER LIKE YOU I CAN HAVE EVERY DAY

  Acum, Basescu incearca sa se agate de scaunul de la Cotroceni, in pofida faptului ca poporul disperat care ii cere demisia (prin proteste zilnice, de aproape o luna).
  Pentru ca si-a cheltuit tot capitalul pe principiul enuntat de trupa „The Dubliners”: „I playd the wild rover …” acum cere incredere pe credit.

  Tot ce mai poate promite este ca, in urma legalizarii drogurilor si prostitutiei, toata lumea va uita de sine iar in Romania va fi cantec joc si voie buna cam asa:
  „And it’s there you’ll see the gamblers, the thimbles and the garters”

 114. 117 zoe enescu februarie 3, 2012 la 11:22 pm

  Conform aprecierilor unor organizatii occidentale, Romania nu este stat de drept. In consecinta, in Romania notiunea de politician nu are consistenta. Raspunsul meu la intrebarea dvs este : Basescu este creatorul statului de drept. Cu acest raspuns ar trebui sa castig. Dar stiu ca o sa fie exact pe dos.

 115. 118 CH februarie 4, 2012 la 12:44 am

  Basescu the current president of Romania seems to be nothing else but a member of the Secret Police which operates based on the similar Russian Mob strategies. The Russian Secret Police tend to lead East Europe. Mr. Basescu was probably chosen to be president because he is very easy to manipulate. Rumors tell that he is an unscrupulous alcoholic with a type A personality, trained to kill. Certainly he has no political training and most likely he was elected by electoral fraud instrumented by the Secret Police. Basescu seems to be in fact a puppet of the Secret Police. If he is enrolled in the Secret Police Mob which aims for total control and repression of democracy he is certainly not a politician although groups of Romanians still trust his populist speech (the education level in Romania is very low due to the poverty status).

  For those who have doubts, or don’t know, the institution of a secret police has existed in most societies where a minority has exercised an uneasy rule over a majority. In ancient Sparta, a well-organized secret police controlled the helots and ruthlessly suppressed any sign of rebellion. In Rome, particularly under the Julian emperors, a professional class of informers who received a share of their victims’ confiscated fortunes was employed by the state. Among the earliest secret police forces organized along modern lines were the Venetian Inquisition. The institution has reached its most menacing aspect in the modern state-largely because of the improved technology at its disposal. Two 20th-century examples, that of the Soviet Union and that of Nazi Germany, illustrate the workings of modern secret police forces which built an underground economy based on which they rule the political life and repress democracy (see the Web dictionary).

  Unlike civil Police or Military (including Secret Services), the Secret Police/Political Police was established by national governments to maintain political and social control and not to protect people. Generally clandestine, secret police have operated independently of the civil police and military. Particularly notorious examples were the Nazi Gestapo, the Russian KGB, and the East German Stasi. The Hungarian and Romanian secret police are branches of the Russian organization. Secret-police tactics include arrest, imprisonment, torture, and execution of political enemies and intimidation of potential opposition members. In fact, this is what Basescu shows: his anti-corruption strategies are based on decimating the opposition and not his PDL group. Moreover he shows the features of a dictator which is basically ridiculous. Nobody would allow a dictator to grow into a monster in the 21st century.

  Many other states, including Chile, Iran, Iraq and South Africa, have copied the Russian model and set up a secret police core to control internal dissent and every aspect of life. The only way to limit the actions of the Secret Police is the process of federalization for which they are not yet prepared. In the past 25 years their main objective was to build a certain type of underground economy which allows illicit and easy economical growth for their members. Currently, they struggle to achieve federal political power but they find themselves unable to plan and to lead; they have no man and no brain power to operate openly, at the surface. Fortunately, they were not able to expend economically as much as they needed to create a worldwide network. They were caught and revealed so they will have to either give up or be forced to do so in the future. How soon they will quit oppressing? That depends on the Civil Society of the countries. Nobody can clean your house unless you want to.

 116. 119 Mariana februarie 4, 2012 la 1:50 am

  @ZOE,sincer,atunci chiar nu m-as fi asteptat , sa se urce cu masina pe noi,insa dupa ce am vazut pe seful ei de la Cotroceni,palmuind copilul acela,dupa ce am vazut cum s-a urcat la volan dupa ce a baut,dupa afirmatiile faute de Th Baconschi,ca am fi doar niste „viermi”,exact asta m-a facut sa cred Boagiu despre mine si fiica mea adica „sa le strivim ca astea sunt viermi”i!!!
  Nu am mai patit asta niciodata pentruca sunt un pieton si un sofer foarte disciplinat,insa nu voi uita niciodata masina aceea ,care daca nu aveam prezenta de spirit chiar ne-ar fi lovit,pentru singura vina ca eram pe aleea din curtea parlamentului!!!!

 117. 120 Vasile, februarie 4, 2012 la 7:43 am

  Karakas,

  oamenii in black din Romania servesc puterea ,intervin si pentru muritorii de rand la groapa,la prohod,sau atunci cind traditia le mai serveste o pomana!

 118. 121 PetruS februarie 4, 2012 la 9:37 am

  Sotia ii spune sotului:”S-a stricat chiuveta de la bucatarie te rog s-o repari” Sotul:”Da ce-s eu, instalator?”
  A doua zi sotia:”S-a stricat si usa de la bucatarie, te rog sa o repari” Sotul:”Da ce-s eu, tamplar?”
  A treia zi vine sotul acasa si gaseste usa reparata, la fel si chiuveta si o intreaba:”Tu le-ai reparat?”
  Sotia:”Nu.Am chemat un tamplar care era si instalator, l-am platit si le-a reparat”
  Sotul: „A cerut multi bani?”
  Sotia:”Deloc, a zis fie sa-i cant ceva fie sa ma culc cu el”
  Sotul:”Si ce i-ai cantat?”
  Sotia:”Da ce-s eu, cantareata?”

  Da ce-i Basescu, presedinte? El doar se joaca, doar s-a declarat jucator.

  Putem spune despre Basescu ce nu e. Si anume nu e presedintele de tara corect pt romani. In 2004 Basescu a fost Felix Tataru. Acum e greu de identificat pe cine joaca.

 119. 122 Jr februarie 4, 2012 la 11:58 am

  CE ESTE TRĂIAN BĂSESCU DACĂ NU ESTE POLITICIAN?
  Fără să am pretenţia la „premiul special”, simt nevoia să răspund la întrebarea dumneavoastră aşa cum cred eu:
  În primul rând Trăian Băsescu ESTE un accident al naturii. S-a născut într-un moment nepotrivit pentru viaţa sa; Sistemul planetar se afla în echilibrul instabil, zodiile s-au atins dar nu au împlinit.
  La naştere (după metafizica mea) ursitoarele au croit lui Trăian Băsescu un destin în care să se simtă BINE pentru a putea face RĂU. Chinurile facerii au fost extrem de dureroase, iar produsul a apărut defect fizic şi moral; Unii susţin că şi mental este într-o doagă, câtă vreme decide pe invers.
  La şcoala de marină profesorii au observat că micul MUS are un comportament deviant: când i se punea întrebări îşi făcea cruce, iar câd răspundea se cruceau profesorii. Un astfel de caracter ca a lui Trăian Băsescu, este material didactic care să arate învăţăceilor, CUM nu trebue să aibă un OM normal. Cum să înţeleg gestul comandantului de navă de mare tonaj care a găsit liftul defect şi a ordonat liftierului să-l poarte în cârcă până la etajul patru al navei?!
  Toată fiinţa lui Trăian Băsescu este invadată de defecte: percepţia domniei sale despre lume şi viaţă este infantilă, aproximativă şi rudimentară. Orgoliul nemărginit îi deformează figura, aruncă fulgere din ochiul bolnav, merge pe invers, scrâcneşte din dinţi când nu ştie să „vorbeşte” cu nimeni, face din răutate o virtute. Laşitatea, minciuna, diversiunea, viciul, capra vecinului, infidelitatea, nesimţirea, sunt punctele tari ale existenţei lui Trăian Băsescu cu care poate concura la Premiul Nobil.
  Are pretenţia să fie adulat, să fie iubit; Cum poate fi iubit când toată viaţa lui n-a iubit pe nimeni?!
  În concluzie: pentru mine Trăian Băsescu nu e un OM normal; este STRIGOIUL deghizat printre oameni normali. Greşesc?

 120. 123 Ghita Bizonu' februarie 4, 2012 la 3:27 pm

  Radu I

  te inseli. Codul penal pedeoseste vinivatia colectiva, Pe „vremuri” sau in „vremurile bune” dadea un maxim otr toti ( de ex 7 bateau pe unu „sa se ditreze” si „il luau pa picioare” si alamurea.. Judecvatorul caca plictist : „in conf cu art ..Cod Penal se condamna toti la 17 ani de inchiosaore”. daca a aviut digestie buna aia puteau scapa cu „numa” 15 ani.. daca era constipat 20 de ani erau asigurati!!) Cel mai frumos caz dateaza cam de prin 70. Unu tras in judecata ptr stabulierea pateniztaii mai aduce 8 amici care sa declare ca paterniatea era cam incerta .. ca si ei . Judecatoru (care cam stiua datele probelemi, deh oras mai mic! ) a intrebat naiv: da mia stoti inca unu care a f###-o? Aia nu „stim ca nu eram paznici la @@@@@@ ei !”
  si judecatirul ranjind sadic : „vazand decalratia martirilor si recunoastrea paratului ca numa ei pot fi autorii copilului s econdamna TOTI la plata unei pensii alimnetare de 200 lei de persoana!!”
  Cica , la ora dupa iesirea din tribunal paratu a intrat in … gips! Oare de ce?!

 121. 124 radu februarie 4, 2012 la 3:53 pm

  Traian Basecu este Mesia. Pur si simplu.

 122. 125 GERGE februarie 4, 2012 la 5:36 pm

  Cu siguranta este un personaj demn de CARTOON NETWORK

 123. 126 CRAI NOU februarie 4, 2012 la 8:10 pm

  Moto : O idee are nevoie de baionetă (Napoleon)

  TB este un mistreţ lovit de rabie, pierdut de turmă în Rezervaţia Pădurea Roşie.

  PS : Premiul îl cedez lectorului universitar CLAUDIU CRĂCIUN.

 124. 127 SAMI februarie 4, 2012 la 9:28 pm

  Basescu este un sociopat .

 125. 128 Sibilla februarie 5, 2012 la 3:15 am

  bă-SECU = un PĂCĂLICI, ca din păcate mulţi alţii de absolut Toate coloraturile ( Politicienii sunt rara-avis !!! )
  Un păcălici dotat cu o …. ceea ce eu numesc ” inteligenţă diabolică ”.
  bă-SECU este o LICHEA, atât.
  Vinovaţi pentru că licheaua şi-a făcut şi-şi face încă de cap sunt toţi cei care-l subestimează pe acest grohăitor, punct.

 126. 129 Aya februarie 5, 2012 la 5:19 pm

  TRAIAN BASESCU ESTE:
  1. TRAFICANT INTERNATIONAL (TROC DIAMANTE- ARMAMENT);
  2. TRADATOR (CONFORM COD PENAL, Titlul I, art. 155);
  3. CEL CARE EXERCITA, IN NUME PERSONAL, SUVERANITATEA ROMANIEI (FAPTA CE INCALCA EXPLICIT ART. 2 DIN CONSTITUTIE)

  Detaliere:
  1. In perioada in care Basescu era seful agentiei NAVROM din Anvers, acolo se desfasura unul dintre cele mai “speciale” schimburi: diamante- armament.
  Mai exact, in perioada in care Traian Basescu a fost seful agentiei NAVROM, sub acoperirea acesteia se desfasurau negocierile pentru schimbul “diamante- armament”, ceea ce se circumscrise marii criminalitati organizate transfrontaliere.

  Cel care a desfasurat aceste “negocieri” (fapta intrand, repet, in “aria” marii criminaligtati transforntaliere organizate) sub acoperirea agentiei NAVROM din Anvers a fost Traian Basescu (in perioada in care a fost seful numitei agentii).

  Sunt foarte putini specialisti (asta sunt, indiferent de context) care cunosc echivalentele diamante-armament.
  Sunt si mai rari cei care cunosc caile traficului, dealerii si care pot realiza respectivele negocieri (cu un profit pentru intermediere, desigur). Traian Basescu face parte “din mana de specialisti la nivel mondial- asa cum s-a spus de cei care mi-au dat aceasta informatie certa.
  (A fi “specialist” in astfel de operatiuni si a le desfasura nu inseamna ceva de lauda- caci corespund implicarii directe in marea criminalitate organizata transfrontaliera, faptele penale de gen fiind de extrema gravitate).

  Sub acoperirea agentiei NAVROM de la Anvers nu se desfasurau acele “schimburi speciale” pentru Romania (mai exact, nu numai) dar, cu precadere, pentru zonele aflate in conflict si care prezentau risc pentru securitatea regionala/internationala (cazand sub incidenta unor anumite rezolutii ale Consiliului de Securitate al ONU). De asemenea, “schimburile speciale” respective erau desfasurate in beneficial unor grupari criminale (unele monitorizate international).

  In perioada in care Traian Basescu era seful agentiei NAVROM din Anvers, Romania producea deja (din 1974, mai exact) diamante industriale de o exceptionala calitate in cadrul FABRICII DE DIAMANTE SINTETICE DACIA (care, postdecembrist, avea sa se numeasca RAMI DACIA- calitatea diamantelor industriale romanesti mentinandu-se). ROMANIA ERA SINGURUL PRODUCATOR de diamante industriale din Europa (si a continuat sa fie unicul producator- cel putin pana in 2005- in perioada postdecembrista).

  In perioada (mai exact SI in perioada) in care Traian Basescu era seful agentiei NAVROM din Anvers, oficial, diamantele industriale produse de “Fabrica de diamante sintetice DACIA” erau destinate, in mare parte, fabricarii sapelor si coroanelor de foraj. Diamantele erau asamblate – fabricandu-se sape si coroane de foraj- la IFLGS (care, postdecembrist, avea sa se numeasca FORADEX; postdecembrist, Foradex avea sa deschida si o filiala in Luxemburg; dar asta este o alta discutie).

  Neoficial, o parte din diamantele (repet, de mare calitate) produse de “Fabrica de diamante sintetice Dacia” ajungeau, (cel putin) in perioada in care Traian Basescu era seful agentiei NAVROM din Anvers, pe piata neagra belgiana a pietrelor pretioase (una dintre cele mai importante- daca nu cumva cea mai importanta din Europa).
  Printr-o operatiune “bine strunita” acestea erau intoarse, cu mare profit, ca parte a trocului diamante- armament desfasurat (negociat) sub acoperirea agentia NAVROM din Anvers. .

  La Bucuresti, serviciile armatei (sau, mai bune spus, unele personaje din serviciile armatei) nu erau defel straine de ceea ce facea Traian Basescu al Anvers (toate operatiunile care presupuneau diamantele, inclusiv cele industriale, care se produceau la Bucuresti, erau controlate de serviciile respective- si cunoscute doar de anumite personaje, lucru important)
  DAR
  Ceea ce a facut Basescu la Anvers, coordonand direct si realizand (negocierile pentru) traficul diamante-armament sub acoperirea agentiei NAVROM se incadreaza nemijlocit la marea criminalitate transfrontaliera.
  Conteaza foarte putin, din perspectiva individuala, ca era o “operatiune” cunoscuta de (anumite personaje din) serviciile armatei.
  Astfel de operatiuni nu au fost vreodata “legalizate” nici in Romania nici in alte parti. Daca operatiunea este descoperita, oficialitatile nu vor recunoaste ca aveau cunostinta de ea, iar cel aflat “la inaintare” va plati personal pentru implicare in criminalitatea transfrontaliera.
  IN PLUS
  Nu trebuie sa aiba cineva foarte multa imaginatie pentru a realiza ca Traian Basescu NU a facut acele “negocieri” diamante- armament rezumandu-se la salariul sau oficial! “Specialistul” Traian Basescu, in astfel de schimburi din categoria marii criminalitati organizate transfrontaliere era specializat si in comisioane (imensa suma pe care Traian Basescu a afirmat ca o detinea in decembrie 1989 avea ca provenienta, in cea mai mare parte, comisioanele individuala obntinute la Anvers in urma negocierilor privind schimbul ilicit “diamante- armament”; dar si asta este tot o alta discutie).

  PE SCURT:
  TRAIAN BASESCU SE FACE VINOVAT DE IMPLICARE DIRECTA IN MAREA CRIMINALITATE ORGANIZATA TRANSFRONTALIERA PRIN FAPTUL CA, IN PERIOADA IN CARE A FOST SEFUL AGENTIEI “NAVROM” DIN ANVERS. SI SUB ACOPERIREA ACESTEIA, A CONDUS SI DESFASURAT NEGOCIERILE SI SCHIMBURILE CORESPUNZAND TRAFICULUI SI “TROCULUI” DIAMANTE- ARMAMENT.

  2. In afara de aceasta, Traian Basescu se face vinovat de “TRADARE”- conform Cod penal, Titlul I, art. 155.

  Citez din Codul Penal
  Titlul I, INFRACTIUNI CONTRA SIGURANTEI STATULUI.:
  Art. 155
  TRADAREA:
  “Fapta cetateanului roman sau a persoanei fara cetatenie, domiciliata pe teritoriul statului roman, de a intra in legatura cu o putere sau cu o organizatie straina ori cu agenti ai acestora, in scopul de a suprima sau stirbi unitatea si indivizibilitatea, suveranitatea sau independenta statului, prin actiuni de provocare de razboi contra tarii sau de inlesnire a ocupatiei militare straine, ori de subminare economica sau politica a statului, ori de aservire fata de o putere straina, sau de ajutare a unei puteri straine pentru desfasurarea unei activitati dusmanoase impotriva sigurantei statului, se pedepseste cu detentiune pe viata sau cu inchisoare de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi.”

  La conferinta “România în Uniunea Europeană. Cinci ani de la aderare”, Traian Basescu a declarat (transmis in direct de posturile TV, joi 2 februarie 2012):
  Citez:
  “pachetul “guvernanţă economică”(…) şi, în sfârşit, tratatul, pe care l-am adoptat în formă finală acum câteva zile, la Bruxelles, şi care urmează să fie semnat la 1 martie şi care încearcă să introducă generalizat disciplina bugetară. (…)nu este o politică naţională. Este partea “hard” a cedării de suveranitate, dar toţi ştim că este şi un exerciţiu “soft” în ceea ce priveşte cedarea de suveranitate.(…) se fac politici mai puţin vizibile, dar care sunt parte a unei cedări de suveranitate, printr-un exerciţiu “soft” de la nivel european. Deci s-a accentuat cedarea de suveranitate, dar ea este insuficientă(…) Şi paşii următori va trebui să îi facem destul de repede. Destul de repede, pentru că aici nu mai este vorba de interes naţional (…) eu nu mă feresc să spun că va trebui să avem curajul să spunem naţiunilor noastre că soluţia corectă este realizarea statelor unite ale Europei (!!! s.A.). Va trebui mai devreme sau mai târziu să ne punem cu toţii la un loc suveranitatea (!!! n.A.) pentru a crea suveranitatea Uniunii Europene (…) nu poate funcţiona (…) Europa socială. (…) Numai aşa vom putea fi parte a acestei Europe (…) a cărei suveranitate o consolidăm cedându-i fiecare câte puţin din suveranitatea noastră, câte puţin azi şi ceva mai mult mâine.”

  Declaratia publica a lui Traian Basescu indica foarte clar ca prin ceea ce a facut- si ceea ce intentioneaza sa faca- are ca scop stirbirea suveranitatii statului.
  Prin aceasta Traian Basescu se face vinovat de tradare.

  3. In Constitutia Romaniei sta scris , la TITLUL I “Suveranitatea” – citez:
  Art. 2 (1)
  “Suveranitatea nationala apartine poporului roman, care o exercita prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice si corecte, precum si prin referendum”
  si
  Art. 2 (2)
  “Nici un grup si nici o persoana nu pot exercita suveranitatea in nume propriu”.

  Declaratia publica a lui Traian Basescu indica, fara dubiu, ca, in mod constient, voluntar si premeditat, prin actiunile sale la care se refera fara echivoc, a exercitat si intentioneaza sa exercite, in continaure, suveranitatea in nume propriu, incalcand art. 2 (2) din Constitutie.

  In conformitate cu art. 2 (1) din Constitutie (deja citat) orice problema sau situatie care are sau ar putea avea legatura cu suveranitatea nationala- restrangerea sau cedarea (intr-un cuvant, stirbirea) tinand, indubitabil, de acest domeniu- poate fi reglementata DOAR prin vointa poporul roman.
  Actele la care s-a referit explicit Traian Basescu- si urmarile lor, pe care le-a expus fara echivoc- pot fi semnate si puse in opera doar daca poporul roman se pronunta explicit in acest sens, in urma consultarii sale prin referendum.

  Traian Basescu a luat decizii care implica suveranitatea Romaniei (dupa cum reiese din faptele sale si dupa cum singur a precizat) fara a consulta poporul roman.
  Prin aceasta se face vinovat si de incalcarea art. 2(1) din Constitutie Romaniei.


 1. 1 S.O.S. Pierdut politician! Caut purtator de cuvant! | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe februarie 2, 2012 la 11:46 am
 2. 2 România, încotro? « Gabriela Savitsky Trackback pe februarie 2, 2012 la 3:27 pm
 3. 3 Ce este Traian Basescu, daca nu este politician? « Hai ca se poate! Trackback pe februarie 3, 2012 la 12:13 am
 4. 4 Ce este Traian Basescu, daca nu este politician? | Blog Search » Blog Search Trackback pe februarie 4, 2012 la 9:06 am
 5. 5 Ce este Traian Basescu, daca nu este politician…? « ministru >> prim-ministru >> blogger Trackback pe februarie 4, 2012 la 4:24 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: