„Premierul se executa, nu se discuta”

Oare sunt singurul care s-a plictisit de jocul de-a soarecele si pisica dintre Traian Basescu si Emil Boc? Aceeasi partitura, aceiasi actori obositi si acelasi deznodamant. Dupa ce, anul trecut, Traian Basescu i-a cerut de mai multe ori sa propuna remanierea guvernului, iar Emil Boc s-a prefacut ca nu aude, ai fi zis ca Romania are un premier independent. Au venit insa momentele in care pedelistii, in frunte cu Emil Boc, au fost aliniati la Cotroceni, au batut din calcaie si au executat.

Desi a inceput de cateva zile, anul acesta nu pare sa ofere nimic nou: motanul Tom il alearga la nesfarsit pe soricelul Jerry. Emil Boc si-a incordat putin muschii si l-a trimis pe dl. Baconschi la Paris sa numere voturile, fara sa se consulte cu capitanul. Ce a urmat? Cateva palme serioase din partea lui Traian Basescu care, cu siguranta, ar fi condus mai bine partidul. Cum sa nu o fi facut! Doar e capitan si isi duce de fiecare data vaporul la tarm (pana acum o face, din pacate, dupa modelul nefericit al navei de croaziera, Costa Concordia). Emil Boc a incasat, a tacut si … a dat la lopata.

Daca tot acest balet nu ar avea consecinte extrem de grave asupra societatii si a vietii fiecarui roman as fi spus ca asistam la o piesa proasta, cu doua personaje  iresponsabile: un Emil Boc care (se) executa, dar de fapt nu executa nimic si un Traian Basescu care nici el nu executa, desi, dupa sapte ani de mandat, face aceeasi si aceeasi diagnoza a societatii romanesti.

Cei doi sunt responsabili pentru modul in care Romania arata astazi. Jocul lor de-a Tom si Jerry a generat dezastrul pe care milioane de romani il vad, il simt si il traiesc astazi. Piesa e intr-adevar proasta, dar din pacate suntem si noi in ea si nu vom putea iesi decat  prin actiunea/votul „romanilor”, carora li s-a adresat, saptamana aceasta, Traian Basescu.

102 Răspunsuri to “„Premierul se executa, nu se discuta””


 1. 1 videotuturialotel ianuarie 27, 2012 la 11:09 am

  Pentru mine sînt amîndoi doua personaje care vor cu adevarat să demonstreze vasalitatea fată de ţările din vestul europei.E inadmisibil să afirmi că sîntem o ţară corupta şi amundoi afirmă că nu au pîrghiile necesare să stopeze acest fenomen .Dacă V.Ponta şi C.Antonescu vor proceda la fel sută la sută noi românii nu avem soluţii pentru eradicarea corupţiei şi atunci vom realiza de ce cu ani în urma a fost adusă la conducerea ţării dinastia Hohenzoler.Bine ar fi să ne trezim acum.Oare o vom putea face?

 2. 2 contele ianuarie 27, 2012 la 11:13 am

  Am început să-mi pierd timpul cu tot felul de prostii. De exemplu, aseară am stat o jumătate de oră să-l văd pe Locotenentul Nostru Naţional, Mr. Gheorghe, în studio la Gâdea.
  D-ul Locotenent Erou Naţional, Gâdea şi invitaţii lui m-au convins: ministrul Moş-Teacă Oprea trebuie să-şi dea demisia! Pentru că este inadmisibil să tolerezi în rândurile Armatei Române un specimen de ofiţer ca acest Gheorghe Alexandru. Tipul acesta labil psihic, cu evidente deviaţii comportamentale, este şi ofiţer de protecţie a informaţiilor în condiţiile în care cred că şi intendenţa e prea mult pentru el.

  Citesc de prin ziare:
  „ Locotenentul a mai declarat că a înaintat autorităţilor naţionale un document prin care a propus un plan de reglementare a situaţiei actuale a României. Acesta prevede, între altele, ca ţara să fie condusă provizoriu de un guvern militar, însă răspunsul pe care l-a primit a fost negativ.”
  ” Eu propun o soluţie de natură administrativă pentru problemele ţării. Armatei să îi fie încredinţată pe durata de o lună administrarea acestei ţări. Armata să îşi ia angajamentul că într o lună de zile să organizeze alegeri libere şi democratice, supravegheate de presa liberă. Armata să asigure democraţia. «Şi ce invocăm?». au întrebat superiorii. Invocăm situaţie de urgenţă. Dacă acum, când oamenii sunt în stradă, nu se poate invoca, no comment. Nu am făcut solicitarea publică, am aşteptat un răspuns. Răspunsul a venit azi (joi – n.r.) şi este «Nu»”, a afirmat Gheorghe.

  Omul ăsta are probleme grave psihice. Ca să folosesc termeni de specialitate, a luat-o pe arătură complet. Suferă de anonimat. Omul ăsta nu pricepe că dacă a îmbrăcat haina militară a consimţit la limitarea unor drepturi. Dacă vroia popularitate, dacă vrea să fie un lider mesianic sau dorea o carieră de lider sindical nimeni nu-l oprea să-şi aleagă altă meserie.
  Mă uitam aseară la Gâdea, Ciuvică, Ciutacu. În emisiune intrase pentru explicaţii şi purtătorul de cuvânt al Armatei, un contraamiral. Ce diferenţă! Primii făceau Showbiz: mici miştouri, interpretări exhaustive şi particulare, glume groase, suficienţă… Erau imaginea vie a mercenarului din jurnalism. Zice Gâdea la un moment dat, pe un ton arogant:” Cam mult tupeu pentru un contramiral, domnule…” Acesta, calm, fără pic de imaginaţie, repeta şi citea întocmai Regulamentele militare. La toate agresivităţile analiştilor ofiţerul repeta imperturbabil articole din Regulamentele militare. Mi-a plăcut, uite că pot auzi şi eu la o emisiune nişte chestii clare, rigide, e adevărat, dar neinterpretabile.
  Locotenentul Naţional, şiret, sclipitor, se crede avocat cu experienţă şi contraatacă: “ N-ar trebui să primesc prima oară doar un avertisment şi numai în caz de recidivă să ajung la judecata ofiţerilor?” Excepţional. Beton. Răspunsul contraamiralului a fost edificator:” Dacă treci pe roşu poliţia rutieră îţi ia carnetul pentru că aşa scrie în lege. Nu–ţi dă avertisment şii aşteaptă să recidivezi”
  Eu completez::dacă e trecută ca penalitate obligaţia să-i asculţi discursurile lui Boc, asta faci pentru că AŞA SCRIE ÎN LEGE. Nu începi să negociezi pedeapsa:” Dar un discurs de-al dlui Iliescu, pentru început, nu se poate? Şi numai dacă recidivez accept să ascult discursul lui Boc!”

 3. 3 angela ianuarie 27, 2012 la 11:37 am

  …dar cu fostul director general de la CFR, domnul Mihai Necolaiciuc ce ne facem ? chiar nu avem nicio reactie cu privire la aceasta marsava musamalizare ce a costat romania 70 milioane de euro

 4. 4 Ghita Bizonu' ianuarie 27, 2012 la 11:40 am

  Scuzati.
  otr Blogideologic –
  Nombreux articles de presse ont fait référence ces derniers jours aux négociations difficiles entre la Grèce et ses créanciers privés sur le coût et les modalités de la restructuration de la dette hellénique. Selon ces sources, la stagnation des négociations serait due aux intérêts divergents des représentants du secteur privé se composant de banques, d’assureurs et de hedge-fonds. Ces derniers ne montreraient pas d’intérêt à trouver une solution à un allégement de la dette grecque. En effet de nombreux hedge-fonds parieraient sur une faillite partielle de la Grèce en achetant massivement des contrats d’échange sur risque de crédit (CDS) leur permettant d’encaisser des gains substantiels en cas de défaut. Afin d’empêcher ce genre de spéculation sur la dette souveraine d’un Etat, le Conseil et le Parlement européen avaient trouvé le 18 octobre dernier un accord sur le règlement sur la vente à découvert et certains aspects des contrats d’échange sur risque de crédit (COM(2010)0482), résultant en une adoption dudit règlement en session plénière du 15 novembre 2011 par le Parlement européen. Le règlement prévoit notamment une interdiction des CDS non-découverts sur les obligations d’Etats. Pour quelles raisons le Conseil n’a-t-il pas encore approuvé l’accord interinstitutionnel d’il y a plus de 3 mois, qui permettrait la clôture de la première lecture et l’entrée en vigueur du règlement ? Sachant que les CDS non-découvert signés avant l’entrée en vigueur du règlement sont exclus de son champ d’application, est-ce que le Conseil est-il conscient de faire le jeu de ces hedge-funds en ralentissant l’entrée en vigueur de cette législation?
  Intrebare scrisa adresata Consiliului Europei de catre europarlamentarul Robert Goebbels.

 5. 5 MIHAELA ianuarie 27, 2012 la 11:51 am

  Mie mi-a placut sa interpretez titlul in sensul ca premierul se executa (de un pluton) si nu sensul ca acesta executa ordinele.

 6. 6 Miraj ianuarie 27, 2012 la 11:55 am

  Oricum, se joaca ultimul act. Am vaga presimtire ca boc va fi ejectat, cel tarziu la finele lunii martie.

 7. 7 T. ianuarie 27, 2012 la 12:38 pm

  E posibil sa aveti o lectura gresita a evenimentului Baconschi. Realitatea ar putea arata asa: un licurici are ceva treburi de rezolvat care implica externele. basescu ordona schimbarea. boc, cu pisica mai mare decat casa aratata in dosarul cluj, se grabeste sa execute si gafeaza inca odata, intr-un exercitiu de imagine ratat cu brio (puternicul premier da de pamant cu jignitorul protestatarilor cei buni, prin telefon, in timp ce acela e in exercitiul functiunii la Bruxelles). Apoi partidul e lasat, pe modelul maoist, sa se dea in stamba cu cotoi si alte animale de pe langa casa omului, in timp ce mutarea de la externe era de mult in plic de la boieru’ al mare.

 8. 8 Theodora ianuarie 27, 2012 la 1:03 pm

  http://theodora0303.wordpress.com/2012/01/26/traian-basescu-catre-popo-romania-a-iesit-din-recesiune-suntem-acolo-unde-trebuie-stim-unde-suntem-si-ce-avem-de-facut-nu-am-ratat-niciodata-destinatia-va-trebui-sa-cream-locuri-de-munca-prin/
  Nu, domnule presedinte Adrian Nastse, cu certitudine nu sunteti singurul care s-a plicitisit de jocul asta.
  Unii dintre noi au ajuns chiar la exasperare.
  Rolul de jucator pe care il interpreteaza Basescu ne-a scos in strada iar jocul de-a independenta pe care il face Boc este atat de penibil incat nici nu ne mai obosim sa il urmarim.
  Precizarea lui Basescu cu privire la meseria lui precum si asigurarea lui ca nu a gresit niciodata tinta pe mine una m-a ingrozit.
  Este clar ca asta vrea sa ne SCUFUNDE pe toti.
  Ce am inteles eu din ultima cuvantare a „noului geniu carpatin” anticomunistul Basescu Traian:
  1.Partidele din Romania trebuie sa se reformeze urgent. Banuiesc ca pentru reusita reformei Basescu are deja un plan pe care urmeaza sa ni-l impartaseasca (citeste sa il impuna ca asa este in democratie)
  2. Romania are nevoie de stabilitate adica: Liniste, ba ce dracu acum va vorbeste presedintele si voi trebuie sa taceti cand vorbesc cu voi.
  3. Partidele politice nu pot sa fie credibile. Doar el, presedintele este credibil.
  Nu este nici o coincidenta. Asta au incercat si Boc, Udrea si Sever Voinescu Cotoi sa ne spuna:
  „este un protest la adresa politicienilor din ultimii 20 de ani”- Udrea,
  „foarte multe accente ale protestelor sunt antisistem, adica oamenii, pe buna dreptate, au nemultumiri legate de intreaga clasa politica” – Boc
  „e o lipsa de incredere generalizata la nivelul clasei politice” – Cotoi si asta sustineau si o parte din infiltratii din Piata Universitatii.
  4. Am aflat iar ca Romania a iesit din recesiune. Pentru a cata oara?
  5. Basescu ne-a informat ca, stie de ce au iesit romanii in strada, din cauza traiului greu zice el. Partial corect spun eu deoarece nu doar traiul greu i-a convins pe romani sa iasa din case ci si LIPSA DE SPERANTA si LIPSA TOTALA DE INCREDERE IN COALTIA AFLATA LA PUTERE.
  6. Insista cu revizuirea constitutiei. Oare nu i-a spus nimeni ca in Piata universitatii se striga „JOS BASESCU!” si „ALEGERI ANTICIPATE” si NU „Parlament unicameral”
  7. De necrezut: vrea sa creeze locuri de munca valorificand banii europeni prin crearea de întreprinderi mici si mijlocii. Stie cineva cate firme si-au suspendat activitatea sau chiar s-au inchis de cand a inceput Basescu reformele in Romania?
  Noi, „viermii”, „ciumpalacii” „gaozarii” si „tigancile imputite” vrem sa auzim si de BINE ca de rau am tot auzit.

 9. 9 Vasile, ianuarie 27, 2012 la 1:30 pm

  Vai domnule Nastase cum puteti sa fiti atat de crud ,atat de cinic ,fata de un fiu al neamului care stie sa dea la coasa , la zapada, si sa imparta ….ce ai domnule cu el?

 10. 10 ZOE, fii barbata ! ianuarie 27, 2012 la 1:30 pm

  Bucurie mare pe pedelea, vremea e de partea lor. Tovarasul Boc a lasat coasa si s-a apucat sa dea la lopata. Ce poti sa mai zici despre bietul bolnav ?! Acum radiaza de bucurie ca Antena 3 e „ocupata” cu zapada si nu mai comenteaza non-stop de ei. Si doar le spusese Zeus, ca iarna nu-i ca vara dar ei tot n-au înteles si iar i-a luat prin surprindere !
  Au vocatie de circari, au aparut la televizor Boc, generalul izmenar si tovarasa de la drumuri îmbracati ca eroii de opereta în „haine de lucru”.
  Adica, tovarasi, aici se lucreaza asa ca hei-rup !

 11. 11 Cârcotaşu ianuarie 27, 2012 la 1:50 pm

  Dom’le, nu poci pentru ca să mă abţiu!
  D-aia-l citez pe onorabilu’ VV din zicerea de la „Strigăte de pe laptop” den 26.01 la 01.58 PM:

  Impardonabil mi se pare faptul că a folosit uniforma de militar și de funcția de ofițer de informații. Cred că în orice țară normală, a doua zi ar fi dat “explicații” în fața Curții Marțiale.

  Ba s-avem pardon, stimabile, asta pentru ca să avem şi ce discuta pe teme juridice, că adicătelea cum Curtea Marţială? Care Curte Marţială? Mă rog, Tarsiţa Popeasca ar zice: La cremenal cu el! Parol! Că putem pentru ca să spunem şi că am auzit de la

  Mache al popii Zamfirache, de-i mai zice si Ampotrofagu, ca a bagat spaima în maalà!

  .
  Da-ntrebarea rămâne, ie grea de conţinut: Ce ie aia „Curtea Marţială” care-nţeleg, mă-nţelegi, ezixtă-n oriş’care ţară normală?
  Ce zici stimabile, te bagi, carevasăzică, la o esplicaţiune?

 12. 12 Marcus ianuarie 27, 2012 la 2:12 pm

  Basescule, Pleaca Tu, Pana Nu Te-om Goni Noi!

  vezi poza pe blogul meu

  – Nu va suparati, domnu’, sunteti amabil sa va dati putin mai la dreapta, sa-l vad si eu mai bine pe d-l presedinte Basescu?
  – Nicio problema, doriti cumva si binoclul meu?
  – Va multumesc, nu, eu mi-l apropii si focalizez prin luneta.

  Am urmarit cu atentie reactiile analistilor nostri politici la discursul ceausist al basescului catre popor si am remarcat ca niciunul, dar absolut niciunul nu a remarcat la justa valoare mesajul pe care a tinut chiombu’ sa ni-l transmita si anume ca el se vede presedinte pe viata.
  Altfel cum poate fi interpretata spusa sa, cum ca un presedinte nu pleaca de la conducerea tarii cat timp aceasta este in criza economica?
  Pai, la modul in care este gestionata criza economica in Romania de catre Basescu si guvernul lui de otrepe penale este clar ca romanii vor iesi din criza la Pastele lu’ Calu’ sau la Calendele Grecesti, asa ca tatucu trebuie sa-si faca treaba si sa stea la Cotroceni cat criza i-o cere, eventual, la trecerea in nefiinta sa-i lase ereditar triplu-buzatei, pe model nord coreean responsabilitatea luptei cu criza.
  Cu alte cuvinte el n-ar vrea sa stea, ii intelege pe protestatari, si-ar da demisia si maine, insa criza nu-l lasa.
  Cand vezi atata altruism, dedicatie si devotament mai, mai ca-ti dau lacrimile si parca l-ai imbratisa pe salvator, numai ca..
  Daca asta este singurul impediment care-l opreste sa-si dea demisia, ar mai fi o cale onorabila de a ne lasa sa ne vedem de treaba, si anume metoda Roosvelt, adica parasirea sistemului pe cale naturala.
  Este cunoscut faptul ca presedintele american Roosvelt, ca urmare a faptului ca SUA erau inca angajate in WW2, a primit automat si al treilea mandat prezidential, insa nu l-a mai dus saracul pana la capat deoarece a decedat macinat de boala. Asa ca ii sugeram si noi lui chiombila ca, in situatia in care datoria nu-l lasa sa-si dea demisia, sa aplice aceasta metoda pentru a rezolva dilema respectiva. La o adica romanii ii pot da si o mana de ajutor prin procurarea unor bilete (pentru el si Leana) in loja din curtea unei anumite unitati militare din Targoviste marcata profund de istoria noastra recenta.
  Deci, solutii ar fi, mai ramane sa ne auda ruga Al de Sus !

 13. 13 Mircea Hamza ianuarie 27, 2012 la 2:12 pm

  Unora le e frig, altora le e frica.
  CU FRIGUL SI FRICA IN OASE
  http://mirceahamza.com/?p=1881

 14. 15 teostanc ianuarie 27, 2012 la 3:43 pm

  @nastase,

  Tom si Jerry sunt intr-adevar presedintele si prim ministrul.

  Dar imi aduc aminte ca si dvs. si dl Iliescu ati jucat acest scenariu. Nu pot sa uit ‘Eu nu-l am pe dl Oprescu medic de familie’

  De atunci a aparut si dorinta dvs. de a modifica Constitutia si a transforma Romania in republica parlamentara.

  Bine ca nu s-a putut. Am fi ajuns mai rau ca Rep. Moldova.

  Animatele acestea, T si J sunt perene.

 15. 16 teostanc ianuarie 27, 2012 la 3:58 pm

  Poate iese acum.

  Draga moderator, daca nu apar link-rile, va rog sa nu publicati postarea

  Leeds http://www.viagensimagens.com/cast_leeds.htm

  Linlithgow http://www.viagensimagens.com/cast_linlithgow.htm

  London Tower http://www.viagensimagens.com/cast_londontower.htm

  Neuschwanstein http://www.viagensimagens.com/cast_neuschwanstein..htm

  Newcastle http://www.viagensimagens.com/cast_newcastle.htm

  Norwich http://www.viagensimagens.com/cast_norwich.htm

  Nottingham http://www..viagensimagens.com/cast_nottingham.htm

  Nymphenburg http://www.viagensimagens.com/cast_nymphenburg..htm

  Pena http://www.viagensimagens.com/cast_pena.htm

  Penshurst http://www.viagensimagens.com/cast_penshurst.htm

  Pierrefonds http://www.viagensimagens.com/cast_pierrefonds.htm

  Prazsky http://www.viagensimagens.com/cast_praga.htm

  Sדo Jorge http://www.viagensimagens.com/cast_saojorge.htm

  Schonbrunn http://www.viagensimagens.com/cast_schonbrunn.htm

  Scone http://www.viagensimagens.com/cast_scone.htm

  Southsea http://www.viagensimagens.com/cast_southsea.htm

  Stirling http://www.viagensimagens.com/cast_stirling.htm

  Tonbridge http://www.viagensimagens…com/cast_tonbridge.htm

  Urquhart http://www.viagensimagens.com/cast_urquhart.htm

  Versalhes http://www.viagensimagens.com/cast_versalhes.htm

  Villandry http://www.viagensimagens.com/cast_villandry.htm

  Vincennes http://www.viagensimagens.com/cast_vincennes.htm

  Warwick http://www.viagensimagens.com/cast_warwick.htm

  Wilanow http://www.viagensimagens.com/cast_wilanow.htm

  Windsor http://www.viagensimagens.com/cast_windsor.htm

  Lugares especiales Monument Valley http://www.imagensviagens.com/esp_monument.htm

  Ilhas Gregas http://www.imagensviagens.com/esp_ilhasgregas.htm

  Niagara Falls http://www.imagensviagens.com/esp_niagarafalls.htm

  Carcassone http://www.imagensviagens.com/esp_carcasso.htm

  Route 66 http://www.imagensviagens.com/esp_route66.htm

  Petrified Forest http://www.imagensviagens.com/esp_petforest.htm

  Sequoia National Park http://www.imagensviagens.com/esp_sequoia.htm

  Loch Ness http://www.imagensviagens.com/esp_lochness.htm

 16. 17 Marian Nicolae ianuarie 27, 2012 la 4:26 pm

  Doresc sa pun o intrebare retorica:
  Cei doi nuli din fruntea tarii, din moment ce nu vor pleca niciodata singuri, cum putem sa-i ajutam legal sa faca acest pas cat mai repede posibil???

 17. 18 Radu ianuarie 27, 2012 la 4:31 pm

  @Nastase
  Nu pot sa ma abtin sa nu remarc ca si tandemul Iliescu-Nastase juca ceva asemanator. Nastase cerea ori Constitutie prezidentiala, ori parlamentara, vulpea batrana se facea ca nu aude, Nastase cerea alegeri inainte de termen, vulpea batrana spunea ca cine le declanseaza le pierde, Nastase cerea sprijin la alegeri, vulpea batrana cerea o declaratie oficiala a PSD-ului ca il asteapta pe vulpoi ca lider dupa alegeri. Nastase ameninta ca demisioneaza si nu conduce PSD-ul la alegeri, vulpea batrana anunta cu jumatate de gura ca il sprijina pe Nastase.
  Been there, done that, nimic nou sub soare. Atata doar ca in cazul cuplului Ilescu-Nastase cutitele se infingeau mai mult pe la spate, era mai multa discretie.
  Si consecinte sunt, slava domnului. Tara asta ar fi mers mult mai bine daca am fi avut sau o Constitutie parlamentara sau una prezidentiala in ultimii ani.
  Asta ca exemplu de ce se intampla cand se cearta un vulpoi batran cu un premier docil. Petre Roman, cand s-a incapatanat, s-a lasat cu o mineriada, (una dintre multele) cu consecintele de rigoare. Nu e carte (enciclopedie) de istorie in Occident care sa nu prezinte la capitolul Istoria Romaniei postdecembriste minerii calcand in picioare si umbra de democratie a anilor ’90.

 18. 19 Doru Coarna ianuarie 27, 2012 la 4:57 pm

  Bravul nostru comandant de pluta are un fix, si pt ca este fix, nu-l paraseste niciodata: sa se ia de premier…

  Nu conteaza cum il cheama, daca e de-al lui sau de-al altora, pt el premierul este un fel de gym, cand te simti asa, nitel slabit, in loc de miscare te dai la premier!…

  Saracu’ (dar necinstitul…) a incercat pana acum tot felul de inlocuitori, Iliescu, comunistii, Voronin, sarea si posta, mogulii, ungurii, Sarkozy, regele si rusii care inoata pe spate in lacul nostru rusesc, nimic! S-a gandit ca poate are fixuri prea inalte si l-a incercat pe Arafat, ala de care n-au loc ungurasii in ministerul lor, dar era sa iasa asa grav ca inca trebuie sa faca eforturi ca s-o scoata din agenda Pietii…

  Se pare ca tot premierul este solutia, mai ales ca asta de acum este atat de docil incat te si plictisesti sa te lupti cu el… Tariceanu era nabadaios, tinea la tavaleala, parea ca lucreaza amandoi si sunt nervosi, cu nervii surescitati pt tara, pe cand asta, dupa ce ca este mic si inimos, stapan pe tot ce se tine in mana de o coada, lopata (…) sau coasa, este si mincinos!

  Problema e ca bravul nostru premier este ardelean, deci mai inceticut la minte si asta i-a convenit de minune lui, dar a uitat ca acestia sunt si caposi, mai caposi decat ii admite navigatorului ADN-ul sa fie… ori, capos si mincinos este un melanj mai incomod decat i-ar conveni si care il priveaza de promovarea aleia, intru maxima sa satisfactie. Ceasca deci l-a depasit, a aluia era primvice-primministru… iata dezideratul sau, sa stea peste 25 de ani pe capul romanilor, cu premierul pe langa casa!

  Il va ierta si de asta data, mai bine ca pare prost, prin comparatie el iese a fi destept, sau ca este mincinos, tot asa, el iese barbat reformator si modernizator, un fel de Ataturk de pe malul ghiolului, ala lopateaza, el stie deja cum va fi tara la iesirea din criza! Nu stie cand, si e simplu, cu ei niciodata…

  S-a distantat insa de pdl, acum priveste toate partidele la fel si le tot apeleaza in bloc sa se reformeze asa cum vrea el.

  Situatia nu s-a aratat a fi atat de periculoasa incat sa-i sacrifice pe portocalii, stie ca va fi si mai rau si isi rezerva miscarea pe mai tarziu.
  Sau cine stie, poate opozitia face vreo chestie si nu va mai fi nevoie…

  Totusi, cu imensa lui putere de sinteza, a explicat criza europeana: cica europa sociala a luat bani cu imprumut si i-a dat oamenilr prin programe sociale… pe cand ei, popularii, care au dus Europa in criza, au luat bani dar i-au dat bogatilor prin investitii dirijate, inutile si incarcate de comisioane…
  Astfel, pt telegondole si restul traznailor nu e vinovata Nutzi, ci asta-i politica PPE, deci trebuie sa joace la impuse…
  Sigur, asta inca nu a zis-o ca mai are nevoie de PPE sa-l apere in forurile europene, dar tot asa, ramane de rezerva ca PPE a ordonat telegondole.

  Nu este buna comparatia cu Costa Concordia, pe nava aia se distrau toti! Romania lui Basescu este mai degraba o galera ce trafica sclavi si vinde pe nimic scanduri din bordaj… la rame este mediul privat, in cala zac romanii la pachet cu nava,gata de predat in portul ala de destinatie stiut numai de el, doar capitanul este la fel ca italianul, beat si (cel mai) fericit…
  Cine stie, decat 25 de ani cu asta, poate mai bine…

 19. 20 Adrian B. ianuarie 27, 2012 la 5:02 pm

  Sunt doi CARAGHIOSI ai scenei politice , un fel de Tociu si Palade ai politicii romanesti ! Sau ca sa fiu mai realist , un fel de Fram Ursul Polar si Femeia cu Barba !!!! Din pacate , tot ce fac , fac pe pielea romanilor …
  Oricum , rolul jucat de bok mi se pare mult mai penibil si mai pervers …Daca in cazul lui basexu stim cu cine avem de-a face( cu un ticalos!) , toate exercitiile de imagine ( pentru prosti ! ) ale lui bok (trasul cu coasa , cu lopata , …) mi se par cel putin penibile…
  Dupa parerea mea , acesti doi agarici ai politicii romanesti sunt cea mai mare calamitate care s-a abatut asupra Romaniei de la cutremurul din 1977 si pana in prezent !!!

 20. 21 contele ianuarie 27, 2012 la 5:07 pm

  Ca sa fie lucrurile lamurite trebuie sa anunt ca da, Carcotasu mi-a cerut voie sa posteze pe blog, eu am verificat comentariul, l-am moderat ca sa zic asa, si i-am dat drumul pe blog. Deci nu trebuie intrat in panica, nu sunt chiar un tip absurd.

 21. 22 Ghita Bizonu' ianuarie 27, 2012 la 5:13 pm

  Si daca Bocciolina nu se executa intitdeauna?
  De ex umbla vorba in targ ca zisu Boc nu a rvrea s aplece desi i is-a „sugerat” Mie mi se pare o reactie normala. Ptr cat de obebedient , slugarnic s-a aratat are si el minima demniiate a lichelei : sa pretinda partea sa ! Deci , Prsu poa s asteaga podeaua cu el , daca asta ii face placere Lui, sa ii dea sutrui samd INSA Boc trebe sa ramana premier. Pai ce credeti ca incaseaza din masochism ?!

 22. 23 Doru Coarna ianuarie 27, 2012 la 5:24 pm

  @ Conte,

  ai dreptate de data asta. Nu spun decat atat, nicio armata din lume nu accepta asa ceva!

  Totusi, este vorba de armate cu ierarhie serioasa si disciplina, in care distinctiile nu se acorda cu roaba cand se simte seful nesigur…

 23. 24 Miron ianuarie 27, 2012 la 5:29 pm

  Eu am impresia ca locotenentul Alexandru Gheorghe a tras batul mai scurt, cand s-a ales cine sa transmita mesajul (este evident ca nu este el cel care a elaborat ce spune) armatei sau a unui grup de militari care vad in ce directie ne indreptam. Ideea ca armata sa organizeze alegeri anticipate intr-o luna, chiar daca nu este o solutie democratica, este posibil sa fie singura (as vrea sa gresesc) cale de a scapa de cel/cei care conduc acum Romania.

 24. 25 Karakas ianuarie 27, 2012 la 5:29 pm

  Am citit azi citeva vorbe de duh. Merita impartasite:

  1.Mai rău decât un prost le­neş e un prost cu iniţiativă.
  2.M-au ur­mă­rit multe gânduri profunde, dar am fost întotdeauna mai iute decât ele.
  3.Dacă şeful e idiot, lasă-l s-o afle de la altul.
  4.Cine mun­ceşte toată ziua nu mai are timp să câştige.
  5.Un optimist este un om in­su­ficient informat.
  6.A doua căsnicie e victoria speranţei asupra experienţei.
  7.Nu-i deloc greu să combini neplăcutul cu inutilul. E doar o chestiune de tradiţie.
  8.Logica este ştiinţa care îi permite bărbatului să nu în­ţe­lea­gă femeia.

 25. 26 MIHAELA ianuarie 27, 2012 la 5:59 pm

  @ Contele

  Cred ca pentru pima data sunt de acord cu tine.
  Eu una nu am cazut de loc in extaz cand l-am vazut pe locotenentul cu pricina (i-am si spus sorei mele ca mie imi da impresia de om labil psihic), dar si cand l-am mai auzit aseara cu acea aberatie, cum ca armata trebuie sa supravegheze alegerile…
  Ce naiba, nu suntem chiar in Afganistan!

 26. 27 contele ianuarie 27, 2012 la 6:06 pm

  Am cedat la rugăminţile Preşedintelui ( nu prea merita…) şi am vorbit cu un alt membru de marcă al „societăţii civile de calitate”, bunul meu amic Andrei Pleşu, propunându-i să ne implicăm şi noi în dezbaterea publică. L-am rugat de un articol pentru blogul dlui Năstase şi dlui, amabil, mi-a satisfăcut dorinţa. M-a întrebat dacă aici postează şi blogideologic…nu ştiu de ce dar A.Pleşu pare că are un anume sentiment de inferioritate faţă de el. L-am asigurat că ideologicu e un critic decent, la obiect. Şi că dacă nu aduce vorba în articol de Kuciuc ăla nu vor fi probleme. Dacă aduce, acesta se-nervează şi-i face praf articolul.
  Să revenim:

  „Un inventar rapid de vinovăţii

  Sîntem, cred, într-o situaţie în care toate soluţiile sînt proaste. Cum ar spune patronul nostru al tuturor, domnul Ion Luca Caragiale, „din această dilemă nu putem ieşi“. Şi asta pentru că, pentru ceea ce se întîmplă în stradă, toată lumea are diferite grade de vinovăţie.

  Primul vinovat este preşedintele ţării. S-a trezit, pentru a mia oară, sub papucul propriei „spontaneităţi“: a aprins, cu ambîţ, fitilul răzmeriţei, ciorovăindu-se de pomană cu unul din puţinii oameni pe care trebuia să-i respecte pentru ceea ce fac, dacă amorul său pentru hărnicie, eficienţă şi reformă e sincer: doctorul Raed Arafat. A pus mîna pe telefon, a intrat în direct într-o emisiune de televiziune şi a dat cu bîta-n baltă. În pasul doi, a dat cu tifla în populaţie, retrăgînd o lege pe care tocmai o sprijinise. Un fel de a spune că, dacă prostimea nu pricepe, n-are decît să se descurce. Noi, preşedintele, îi întoarcem spatele. Aş putea să dau vina niţeluş şi pe consilierii dlui Băsescu. Dar care consilieri? Omul face, oricum, ce pofteşte. Fără „gîndul de pe urmă“, fără tact, fără stil.

  Al doilea vinovat e guvernul. În ce mă priveşte, cred în onestitatea şi buna intenţie a dlui Boc, dar nu mă pot abţine să nu observ modestia înzestrării sale politice şi administrative. Conduce ţara ca pe un tîrg de provincie, nu iese în lume, se manifestă monoton şi previzibil, ca un agricultor la cosit. Nu se înţelege după ce criterii şi-a alcătuit echipa. Nu se înţelege de ce, în loc să caute – dată fiind criza generală – experţi de prim rang, tehnicieni cu experienţă şi performanţă demonstrabile, domnia sa convoacă în posturi-cheie tot soiul de anonimi inepţi.

  Al treilea vinovat este blocul partidelor de opoziţie, care reuşeşte să piardă procente într-un moment în care şi dacă nu faci nimic poţi cîştiga uşor pe greşeala adversarului. Neconvingători, incapabili să propună un program politic mai lung de patru silabe („Jos Bă-ses-cu!“), ei au contribuit la lehamitea de politică cam tot atît cît cei de la putere. Perspectiva de a o înlocui pe Tanda cu Manda nu e atrăgătoare pentru nimeni. Iar eforturile USL de a capitaliza revolta stradală sînt jenante.

  Vinovatul numărul patru: presa agitatorică. De multă vreme, publicul cititor şi telespectator e ţinut, zi de zi, într-un sos de dezastru şi teroare, născător de nevroze. Informaţia şi spiritul critic (pentru care există, slavă Domnului, destulă marfă) sînt înlocuite cu ieremiada cruntă, cu imageria horror, cu retorica apocaliptică. Seară de seară, mici grupuri de bocitoare – care nu par s-o ducă prea rău – oficiază parastase belicoase în jurul ideii de dictatură. Rezultatul: protestatarii nu au o agendă clară, bine articulată, pentru că li s-a livrat deja una, gata făcută: „Jos dictatura!“ „Băsescu-Ceauşescu“ etc. Or, una e să spui cuiva: „Eşti bolnav, eşti anemic, ai nevoie de tratament!“, alta e să-i spui: „Eşti pe moarte! Tocmai ţi s-a înfipt un cuţit în spate! Eşti înconjurat de asasini!“. Primul mesaj te mobilizează, al doilea te disperă. Iar pentru disperare nu există soluţii.

  Vinovatul numărul cinci: contextul. Mulţi fac ce văd la televizor. Primăvara arabă, indignaţii spanioli, incendiatorii de la Londra, răzvrătiţii furioşi din Grecia, Occupy Wall Street, protestele cu zeci de mii de oameni de la Bruxelles – toate aceste manifestări explozive, abundent prezentate, comentate, apărate ideologic de cohorte întregi de insurgenţi de bibliotecă, devin modele. Să facem şi noi aşa! Să intrăm în rîndul lumii! Să ne jucăm puţin de-a anarhia! Evident, la scara noastră dîmboviţeană: ieşind pe stradă nu cu zecile de mii, ci cu sutele şi luptînd pentru idealuri foarte amestecate: de la „libertate“ la arestarea lui Mitică Dragomir, de la schimbarea numelui „Smurd“ în „Arafat“ la eliminarea taxei auto şi la demisia Guvernului. Unii arată caricaturi „rele“, alţii dau cu pietre, alţii dau foc unor poze de politicieni, alţii stau cuminţi, sătui, pe bună dreptate, de sărăcie şi balamuc instituţional. Ici-colo cîte un copil ţinut pe umeri, cîte un „revoluţionar“ care simte că s-a sacrificat degeaba, cîte un politician confuz, sperînd să fie luat în braţe de popor.

  Ce nu se spune: că nu doar România are probleme, ci planeta, că nici un guvern cu capul pe umeri n-ar fi putut lua măsuri radical diferite de cel actual, decît cu riscul de a înrăutăţi situaţia, că avem un trecut de frustrări, un prezent de umilinţe şi lipsuri, dar nici o reprezentare despre viitorul apropiat. Nimeni nu ştie care e pasul următor după eventuala satisfacere a dorinţelor străzii. USL? Haos? Salvator providenţial?

  Un lucru e cert. Cei care prin pieţe sau la televizor se luptă cu „dictatura“ nu suportă să fie contrazişi. Dacă strigi – cum a încercat un euforic – că nu vrei să cadă guvernul, mănînci bătaie. Aşa se trece de la dictatura burghezo-moşierească la dictatura proletariatului.

  P.S. Nu credeam să ajung s-o spun: dar domnul Ponta se comportă, de cîteva zile, ceva mai raţional decît confratele său liberal, aflat în transă oratorică. Care va să zică se poate…”

  Aşa am zis şi eu de Ponta acum ceva vreme. După cum se vede, marile spirite totdeauna se întâlnesc. Adică eu şi Pleşu.

 27. 28 Aya ianuarie 27, 2012 la 6:11 pm

  MINISTERUL DE INTERNE DEVINE COMPLICE LA UZURPAREA DE CALITATI OFICIALE, FAPTA PENALA

  O informatie de ieri se dovedeste a fi mult mai importanta chiar decat se aratase a fi initial (in urma decriptarii mobilurilor reale ale “intamplarii”).
  Pe scurt, este vorba despre faptul ca un lucrator al politiei rutiere a intors din drum utilajele de deszapezire trimise pe soseaua de centura a capitalei pentru ca nu aveau rovignete

  Astazi a avut loc o conferinta de presa la Ministerul de Interne.
  A fost abordat (urmare a unei intrebari) si subiectul care a socat, ieri.

  A fost transmisa, fara detalii, informatia ca utilajele de deszapezire nu au fost oprite si intoarse din drum de politia rutiera. S-a adus completarea: politia rutiera nu a cerut rovignetele.
  Dar, era clar ca subiectul era cunoscut ca real.

  In rezumat, se remarca in urma declaratiilor publice ale Minsiterului de Interne in legatura cu subiectul respectiv:
  1. Ministerul de Interne NU a negat faptul ca utilajele de deszapezire au fost intoarse din drum (oricum, aceasta este o realitate care nu poate fi contestata).
  2. Ministerul de Interne nu a negat faptul ca pretextul invocat de “persoana” care a intors din drum utilajele de deszapezire a fost lipsa rovignetelor.
  3. Ministerul de Interne nu a anuntat ca ar face vreo ancheta, pentru a afla cine a fost persoana care s-a comportat ca si cum ar fi fost parte a politiei rutiere si a intors din drum utilajele de deszapezire sub pretextul lipsei rovignetelor.

  In acest punct, comportamentul Internelor este NEFIRESC.
  Iata de ce:
  – Este indubitabil ca personajul care a intors din drum utilajele de deszapezire, sub pretextul lipsei rovignetelor, fusese credibil, ceea ce presupune ca avea toate aparentele unui lucrator de la politia rutiera (cel putin echipamentul si comportamentul; nu stiu daca s-a si legitimat in fata acelor soferi- dar nu am vreo indoiala ca avea o legitimatie; ca aceasta putea fi falsa- sau nu- este alta discutie);
  -Este evident ca, in urma intoarcerii utilajelor de deszapazire din drum (sub pretextul halucinant si imbecil al lipsei rovignetelor) politia rutiera si, prin aceasta, Ministerul de Interne au o grava problema cel putin din perspectiva credibilitatii.
  – Este clar ca daca un individ a folosit elemente prin care sa dea falsa impresia ca apartine politiei rutiere si, in baza credibilitatii obtinute prin deturnarea realitatii, a actionat, aparent, ca parte a acelei structuri, iar actiunea sa a produs efecte negative (cu potential periculos).
  – Am lasat la sfarsit esentialul: actiunea acelui individ are toate datele UZURPARII DE CALITATI OFICIALE, fapta penala ca consta in folosirea fara drept a unei calitati oficiale, insotita sau urmata de indeplinirea unui act legat de acea calitate.

  Concluzia:
  Ministerul de Interne demonstreaza, prin atitudinea sa publica, presupunand eludarea oricarei intentii de a cerceta si identifica autorul acestei infratiuni, ca incearca sa “acopere” respectiva fapta penala, ceea ce inseamna complicitate.

  De ce are aceasta atitudine Ministerul de Interne?
  Raspunsul poate fi unul singur: autorul faptei penale constand in uzurpare de calitati oficiale este parte a structurilor asociabile fostei securitati, care au conceput, condus si controlat intreaga actiune criminala constand in blocarea tuturor autovehiculelor care veneau catre Bucuresti (punand in pericol viata oamenilor- si avand ca urmare cel putin doua decese).
  Aceasta actiune s-a desfasurat “sub umbrela” Ministerului de Interne, prin intermediul politiei rutiere (care s-a supus ordinelor superiorilor din Ministerul de Interne).

 28. 29 Aya ianuarie 27, 2012 la 6:17 pm

  Aduc o corectie unei formulari din textul postat in ianuarie 27, 2012 la 6:11 pm cu titlul:
  „MINISTERUL DE INTERNE DEVINE COMPLICE LA UZURPAREA DE CALITATI OFICIALE, FAPTA PENALA”

  Corect:
  „Este clar ca un individ a folosit elemente prin care sa dea falsa impresia ca apartine politiei rutiere si, in baza credibilitatii obtinute prin deturnarea realitatii, a actionat, aparent, ca parte a acelei structuri, actiunea sa producand efecte negative (si cu potential periculos).”

 29. 30 Aya ianuarie 27, 2012 la 6:27 pm

  @

  Cârcotaşu

  A propos de interpelarea ta din ianuarie 27, 2012 la 1:50 pm (la care subscriu):

  Ai uitat sa-l intrebi pe Victor V si cum devine chestiunea cu (citez din postarea lui) „funcția de ofițer de informații”.

  Cum o fi si ce o fi „functia” asta de „ofiter de informatii”?

  Cine stie, poate ca „funcția de ofițer de informații” s-o fi dand si s-o fi luand inapoi la Curtea Martiala, de care vorbeste cu sarg.
  Vezi cum vine de se leaga?

 30. 31 Aya ianuarie 27, 2012 la 6:36 pm

  @

  ZOE, fii barbata !

  Criminalului Boc i-a fost data o „jucarie” mai pe masura staturii sale impresionante: i-au luat lopata cei de la armata si i-au dat polonicul.

  P.S.
  Se aude „in targ” ca securitatea (asa-zisa fosta) nu va fi la fel de intelegatoare ca armata si ii va lua criminalului Boc jucaria pe care i-a incredinta-o fara a-i da alta in loc: ma refer la sefia guvernului.

 31. 32 Argusdre ianuarie 27, 2012 la 6:45 pm

  D-le Nastase,
  Din cate stiu eu poporul roman, uneori iresponsabil, a dat cate-un brici pe mana celo doua maimute…Parte din vina are si PSD-ul cel din 2004…

 32. 33 George Ban ianuarie 27, 2012 la 7:20 pm

  Se confirma: „contele” (!!!), ultimul fanatic bascist, asemenea japonezilor care nu stiau ca au fost invinsi…

 33. 34 Cârcotaşu ianuarie 27, 2012 la 7:21 pm

  @ Aya,

  Ai uitat sa-l intrebi pe Victor V si cum devine chestiunea cu (citez din postarea lui) “funcția de ofițer de informații”.

  „Amicul meu” este de fapt amicul tău! De ce nu-l întrebi personal? Că nu-i multă vreme de când mi-ai contestat dreptul de-a folosi ghilimelele!
  Evident locotenentu’ e ofiţer de contrainformaţii, da’ asta-i o fineţe, nărozii n-o bagă de seamă!

 34. 35 epolitikon ianuarie 27, 2012 la 7:24 pm

  Problema e ca astia doi, Tom si Jerry…ne executa.

 35. 36 PETRE ianuarie 27, 2012 la 7:33 pm

  BASESCU SI BOC SE JOACA DEA SOARECELE SI PISICA IAR TARA SUPORTA REZULTATELE INCOMPETENTEI SI RAUTATII LOR.

 36. 37 Aya ianuarie 27, 2012 la 7:47 pm

  @

  Contele

  LOCOTENENTUL ALEXANDRU GHEORGHE A FOST FOLOSIT, FARA SCRUPULE, DE SERVICIILE ARMATEI, CA VARF DE LANCE

  Subiectul “locotenentul Alexandru Gheorghe” nu trebuie aruncat in derizoriu.
  Acel tanar ofiter NU este, sub nici o forma, labil psihic, asa cum afirmi in ianuarie 27, 2012 la 11:13 am..
  Pur si simplu, Alexandru Gheorghe a fost folosit, fara scrupule, de serviciile armatei, atat pentru a lansa un mesaj public (si la distanta) cat si pentru a incerca declansarea unei reactii publice care, ulterior, sa fie folosita de respectivele structuri pentru preluarea controlului (premise detinerii puterii reale- nu a celei gracile, “vizibile”).

  In servicii (evident, si in cele ale armatei) exista specialisti extraordinari (in sens etimologic, chiar) capabili sa “scaneze” structura unor indivizi “interesanti”, sa le identifice elementele-cheie ale personalitatii si, in functie de scopul propus, sa ii foloseasca dupa ce, anterior, vor fi fost stimulate anumite coordonate ale structurii psihologice individuale.

  In cazul de fata a fost ales si trimis la inaintare un tanar locotenent inteligent, cu discurs fluent si credibil, capabil sa creada intr-o cauza (chiar sa o serveasca eroic- nu este o “vorba mare”) si, pornind de la ea, sa asume personal si exclusiv riscul declansarii unor actiuni riscante pentru cei care le-au conceput. Nu in ultimul rand, este important de mentionat ca infatisarea sa este atragatoare – iar expresia sa, luminoasa.

  Tineretea sa si felul in care se raporteaza la cauza pot fi electrizante, impresionante, capabile sa produca o reactie emotionala puternica in special in randul unei mase la randu-i inflacarata in si de propriul protest (ale carui date esentiale se regasesc in mesajul initial al locotenentului: demnitate, respect, viata decenta).

  Pe scurt: serviciile armatei au ales si trimis la inaintare un tanar ofiter (haina militara produce o puternica impresie si este imediat asociata, prin translatie, cu intreaga armata), inteligent, bun vorbitor, atasat pana la eroism unei cauze, curajos, atragator, luminos.

  Datale biografice ale acestui personaj denota ca el a fost ales si cultivat in acest sens.
  I-a fost construita o imagine de exceptie, corespunzand unui personaj de exceptie ceea ce a fost prezumat a acorda un plus de credibilitate demersului sau, programat, fara indoiala, de autorii planului.
  Faptul ca locotenentul de 27 de ani este sef al structurii de protectie a datelor, ceea ce presupune functia de maior, este o dovada clara a atentiei deosebite care s-a acordat imaginii credibile- motiv pentru care a fost construita pornind de la date reale. Acest ultimo “amanunt” arata, intr-o alta ordine de idei, nu doar ca autorii planului au solide cunostinte legate de psihologia colectiva, dar si ca sunt cunoscatori ai “artei” manipularii colective prin purtatori de mesaj indelung si migalos “modelati”.

  Locotenentul Alexandru Gheorghe fost folosit ca varf de lance urmand ca, daca actiunea da gres, sa fie cel care va suporta, exclusiv, consecintele. Acest lucru a fost asumat de locotenent. Amintesc ca, in seara socantei sale aparitii in Piata Universitatii, a afirmat, printre altele, ca reprezinta “un grup de ofiteri” care nu se pot manifesta public intrucat riscul este prea mare iar ei “au familie, au rate la banci”. A completat ca asuma integral riscul gestului public.

  Damnarea locotenentului Alexandru Gheorghe a fost sigur luata in calcul de autorii planului, in cazul in care acesta esueaza (sau daca apar semne in acest sens).
  Cred cu tarie ca nu trebuie facut, fara voie, jocul autorilor planului respetiv (devoalat, din prea mare graba a tineretii, de locotenent, pe un post TV- citez “Armatei să îi fie încredinţată pe durata de o lună administrarea acestei ţări. Armata să îşi ia angajamentul că într-o lună de zile să organizeze alegeri”; simpla mentiune a locotenentului legata de discutia, la care participau “superiorii”, in care s-a pus intrebarea si s-a dat raspunsul (citez) “”Şi ce invocăm?”. au întrebat superiorii. Invocăm situaţie de urgenţă. Dacă acum, când oamenii sunt în stradă, nu se poate invoca, no comment” denota existenta unui plan colectiv, nu a unei actiuni individuale).

  Este elementar ca autorii respectivului plan (ale carui riscuri, repet, au fost asumate integral de tanarul locotenent) SIGUR au avut in vedere ca, in cazul aparitiei semnelor ca acesta ar putea esua, sa “il extraga” din “viata publica” pe Alexandru Gheorghe (cea mai buna metoda fiind damnarea, ridiculizarea- urmata de sanctiunea trecerii in rezerva, pentru a nu mai putea fi asociat cu armata) locul sau fiind luat de alticineva deja pregatit, care sa preia stafeta si sa lanseze “planul B” (scopul final fiind acelasi).

 37. 38 Sami ianuarie 27, 2012 la 7:55 pm

  Din pacate „jucaria” celor doi basescu-boc este poporul roman , popor pe care , cu singura nava „Romania” care i-a mai ramas lui TB , ( caci pe celelalte le-a vandut la fier vechi ), il conduce in lumea austeritatii si saraciei lucii , din care , dupa mintea lor , se va plonja intr-o epoca minunata a progresului si desavarsirii individuale a fiecaruia dintre noi .

  Cert este ca nu am vazut ca saracia lucie sa fi condus , cel putin pana acum , pe cineva pe drumul catre vreo forma de bogatie . Practic din saracie nu te mai poti ridica niciodata , decat daca , prin absurd , castigi la loterie . Altfel , putin probabil sa ai vreo sansa .

  Ce ma deranjeaza cel mai tare este ca am ajuns datori vanduti , eu si familia mea avand ca politica de familie sa nu imprumutam absolut nimic de la nimeni niciodata , sa nu facem credite si sa ne utilizam exclusiv resursele proprii , atatea cate sunt ( au fost) ele . La mine in familie a functionat sintagma : ” umbla fiecare cu ce are ” .
  Cu toate astea , va trebui sa platim la greu datoriile iresponsabile si hotesti facute de altii ( asa zisii baieti destepti – care dupa parerea mea ar trebui sa infunde puscariile si sa li se confiste fara drept de apel toate averile dobandite fraudulos si nemeritate , realizate prin coruptie , furt , inginerii economice , licitatii falsificate , legi si OUG-uri preferentiale -cu adrese fixe etc.), altii care s-au si imbogatit din astfel de credite garantate de stat si ulterior platite de noi toti .
  Cel putin de creditele din vremea lui Ceausescu s-a facut ceva in tara asta pentru noi toti . Sub o forma sau alta , toti am profitat in acea vreme de pe urma creditelor facute .

  Oare nu ar trebui sa exista un tribunal international care sa judece astfel de acte de coruptie , devalizare , mafiotism , furaciune , abuzuri etc.? Pentru ca la noi toate structurile sunt pline de personaje dubioase , iar poporul singur nu se mai poate apara , nu-si mai poate gasi dreptatea in tara .

 38. 39 Dan Doboseriu ianuarie 27, 2012 la 8:02 pm

  FIFTY-FIFTY

  Urmărindu-l la TV ca simplu telespectator ,
  Am remarcat la Zeus o chestie bizară :
  Respinge acuzaţia unora c-ar fi un dictator ,
  Dar n-a negat c-ar fi … javră ordinară .

 39. 40 Dan Doboseriu ianuarie 27, 2012 la 8:04 pm

  POLICALIFICARE

  Se afirmă Boc în orice meserie, ca un pioner ,
  Lăsându-se văzut ca ţapinar, cosaş şi dirijor ;
  Pârtie face cu lopata-n drum, ca un cantonier
  Şi-n curând, de Zeus va fi uns, ca … vidanjor.

 40. 41 Aya ianuarie 27, 2012 la 8:22 pm

  @

  Miron

  SUSTII, PERICULOS SI PARSIV, DESCHIDEREA CAII CATRE DICTATURA MILITARA

  Citez un periculos mesaj pe care il lansezi in ianuarie 27, 2012 la 5:29 pm:

  „Ideea ca armata sa organizeze alegeri anticipate intr-o luna, chiar daca nu este o solutie democratica, este posibil sa fie singura (as vrea sa gresesc) cale de a scapa de cel/cei care conduc acum Romania.”

  Mesajul inserat in postarea ta este periculos si foarte parsiv.
  Autorii acestei idei- care deschide, evident, calea dictaturii militare- exploateaza, la cel mai abject mod cu putinta, una dintre revendicarile protestatarilor: alegeri anticipate.
  Perversitatea ideii corespunzand mesajului postat de tine este cu atat mai mare cu cat incearca sa „capteze” si opozitia- cea care a formulat, initial, solutia alegerilor anticipate ca posibila rezolvare pentru actuala situatie.
  Nu in ultimul rand, subliniez insistent marsavia de a incerca exacerbarea „starii fierbinti” a strazii si a incrancenarii opozitiei pentru a se ajunge ca populatia si USL sa fie dispuse la „orice pret” doar pentru a se ajunge la alegeri anticipate- in tensiunea momentului riscand sa nu vada ca pretul platit ar fi, ca o culme a ironiei, insasi democratia pe care doresc sa o salveze.

  Cine poate gandi atat de naiv incat sa creada ca preluarea administrarii Romaniei de catre armata (povestea cu termenul de „o luna” nu adoarme nici copiii!) si organizarea alegerilor de militari ar avea alt rezultat decat o dictatura militara (fie ea si „mascata” pentru a salva aparentele)?
  Eu nu am o judecata atat de naiva si STIU ca urmarea unui astfel de plan ar fi dictatura militara.
  Multumesc pentru „amabila osteneala”, dar refuz asa ceva!

  Mai mult, daca ar trebui sa aleg intre dictatura militara – fie si „mascata” (care sigur s-ar instala daca armata ar prelua administrarea Romaniei si ar organiza alegerile anticipate- „momeala” pentru populatie si opozitie) si alegerile la termen, ma pronunt, fara sovaiala, pentru a doua varianta.
  E sinistru cu actuala guvernare- dar nu mai e mult pana departe, cand sigur, in urma alegerilor, va rezulta o putere politica democratica.

  Mai rea chiar ca actuala guvernare este dictatura militara.
  De ce?
  Aceasta guvernare criminala va putea fi inlaturata la alegerile generale (fie ele si la termen)- dictatura militara, nu.

 41. 42 Aya ianuarie 27, 2012 la 8:28 pm

  @

  Adrian B.

  Sa stii ca esti nedrept!
  Fram Ursul Polar este unul dintre cele mai (pe drept) indragite si mai simpatice personaje din lume. Mie imi lumineaza amintirea copilariei alaturi de pinguinul Apolodor (minunatul personaj al lui Gellu Naum).

  Cum poti sa-l asociezi pe dragul Fram cu criminalul Boc?

 42. 43 Aya ianuarie 27, 2012 la 8:33 pm

  @

  Doru Coarna

  Subiectul “locotenentul Alexandru Gheorghe” nu trebuie aruncat in derizoriu.

  Acel tanar ofiter NU este, sub nici o forma, labil psihic, asa cum a afirmat Contele (cu care estid e acord, ina cest caz) in ianuarie 27, 2012 la 11:13 am.

  Pur si simplu, Alexandru Gheorghe a fost folosit, fara scrupule, de serviciile armatei, atat pentru a lansa un mesaj public (si la distanta) cat si pentru a incerca declansarea unei reactii publice care, ulterior, sa fie folosita de respectivele structuri pentru preluarea controlului (premise detinerii puterii reale- nu a celei gracile, “vizibile”).

  Mesajul meu din ianuarie 27, 2012 la 7:47 pm (pentru Conte)
  iti este destinat si tie. Textul a „plecat” inainte de a-ti scrie numele.

 43. 44 Cârcotaşu ianuarie 27, 2012 la 9:04 pm

  @ Contele,

  Deci nu trebuie intrat in panica, nu sunt chiar un tip absurd.

  Ai dreptate conte, nu eşti absurd. Acu’ eşti numa’… dobitoc!

 44. 45 Alex ianuarie 27, 2012 la 10:12 pm

  Nu doar cei doi sunt responsabili pentru modul in care Romania arata astazi. Mai sunt si alte personaje din desene animate. Poate peste cativa ani va rula un nou episod de desene animate din serialul Guvernul lui Base pe Cartoon Network. Acolo e locul potrivit.

 45. 46 justias ianuarie 27, 2012 la 11:26 pm

  @radu

  despe tandemul iliescu-nastase pot vorbi mai bine sigur cei doi, dar pentru mine, observator din afara a scenei politice, aceste diferente nu s-au transferat in nici un fel in public, iar conflictele, daca au fost, cred ca nu au fost de esenta sau de natura a impieta dezvoltarea economica, democratica a tarii.
  CITAT:
  „..Tara asta ar fi mers mult mai bine daca am fi avut sau o Constitutie parlamentara sau una prezidentiala in ultimii ani…”
  Nu saraca Constitutie este de vina…este doar o lege, ca oricare alta si care nu poate cuprinde mai mult decat bunul simt sau citirea sa onesta o permit. ca noi romanii suntem smecheri si interpretam albul ca negru si invers este altceva. tine de noi ca societate si de noi ca oameni. cu educatia si tendinta unora de a gasi „solutii”, de multe ori fortand litera si spiritul constitutiei. vezi ultima gaselnita cu „alegerile comasate”.
  Nu s-ar fi rezolvat nimic daca romania ar fi fost republica prezidentiala sau parlamentara!
  Era Basescu mai bun sau mai legitim intr-o republica prezidentiala? Cred ca raspunsul ar fi simplu…vai de noi ca nu a fost asa! ar impiedica republica prezidentiala abuzurile nedemocratice ale unui presedinte? eu cred ca nu! ar fi fost mai putin implicate serviciile etc… nu asta este garantia..garantia este educatia democratica, o puternica societate civila etc…O societate unde cea mai mica greseala sa duca la demisia fara drept de apel a celui care a gresit…intr-o asemene societate dn. Anastase si-ar fi dat demisia in prima zi dupa furtul din parlament! toata presa (inclusiv pdl, basescu, evenimentul, Tvr, tvr-info, b1tv, intelectualii lui basescu…) ar fi sustinut la unison acest lucru. asta este democratia…ca indiferent de partizanat, apartenenta politica asemena lucruri trebuiesc sanctionate…asa se intampla in occident!

  la fel o republica parlamentara nu ar fi impiedicat acest lucru! inchipuiti-va ca basescu era prim ministru sau chiar boc cu puteri depline si cu actualul parlament. eram feriti cumva de abuzurile puterii? erau mai putin traseisti? fura anastase mai putin? raspunsul este iarasi nu si asta pentru ca noi ca societate in ansamblu nu respectam democratia in litera si spiritul ei. societatea civila este pe state de plata si reactioneaza pe masura iar presa libera este una partizana…stii deja ce va scrie un ziar sau altul! nu este clar pentru toti ca nerespectarea legilor sau a democratiei nu este de vanzare si faptul ca esti votant X sau Y nu face aceste fapte mai putin sanctionabile. in mod sigur vor mai trebui multi ani pentru ca romania sa respire cu adevarat spiritul democratic!

  CITAT: „..Petre Roman, cand s-a incapatanat, s-a lasat cu o mineriada, (una dintre multele) cu consecintele de rigoare….”

  Nu faceti decat sa reluati o minciuna conspirationista propagata de aceleasi ziare, intelectuali care si astazi sunt ceea ce se numeste „intelectualii lui basescu”, presa pro basista (evenimentul, romania libera etc…). aceleasi ziare, persoane care astazi ne mint cu nerusinare au mintit si atunci. ziarul gainii care naste pui vii, cristoiu sunt aceeasi care au dat nastere acestei teorii ca si a multor altora care au murdarit istoria romaniei postrevolutionare.Teoria cu minerii care au fost chemati de iliescu ca sa-l dea jos pe dn. Roman este pur si simplu o minciuna care nu rezista nici celei mai simple analize logice…
  Este ca si cum as spune ca Basescu a organizat manifestarile din ianuarie 2012 pentru a-l da jos pe boc! haideti sa fim seriosi si sa ne respectam inteligenta. manifestarile de astazi ca si cele din 1991 sunt simple si nu ascund nimic conspirationist. oamenii il vor jos sincer pe basescu ca si pe boc. la fel de sincer vroiau minerii plus pietasii aliantei civice demisia lui iliescu (mai ales!) si a guvernului domnului roman. a explicat destul dn. iliescu prin reducere la absurd ca nu era nevoie ca el sa organizeze venirea minerilor pentru simplul fapt ca atunci presedintele avea puterea sa-l demita pe primul ministru. deci complicatia cu minerii care sa-l dea jos chiar pe dn. iliescu etc este o minciuna. care nu este mai putin minciuna si mai putin ridicola daca tot felul de indivizi o repeta periodic!
  Pe aceast minciuna s-a nascut PDL! Un partid nascut in minciuna si care continua in minciuna si fariseism pana astazi. Un partid care a trecut peste noapte de la stanga la dreapta in unanimitate si fara ca societatea romaneasca sa sanctioneze acest fapt nu face decat sa arate ca si noi cetatenii romaniei am facut parte si acceptat acest carusel al minciunilor.
  Cum poti tu „intelectualitate” romaneasca sa fi sustinut acea minciuna in 1991 (numai pentru ca se dorea demisia domnului iliescu!) fara a-ti da seama de consecintele pentru societate! din minciuna aceea a luat nastere un partid „clica”, „gasca” unit nu prin ideologie, aspiratii comune ci prin smecherie si spirit de gasca.
  Cum s-a putut ca partide care se pretindeau „pur democrate” sa se alieze si sa promoveze nerusinat aceasta gasca politica?
  CDR, Alianta DA au legitimat in timp fara sa clipeasca acest tip de politicieni.

  CITAT: „…Nu e carte (enciclopedie) de istorie in Occident care sa nu prezinte la capitolul Istoria Romaniei postdecembriste minerii calcand in picioare si umbra de democratie a anilor ’90….”

  imi pare rau dar cartile de istorie nu sunt scrise de „Occident” asa personificat. sunt scrise de oameni, istorici, cercetatori concreti cu nume si prenume. de obicei primesc o bursa, sau sunt personal interesati, dupa care incep sa se documenteze. vin in romania, citesc presa acelor ani, vorbesc cu persoane care sunt dispuse sa colaboreze.
  Inchipuiti-va ca acesti cercetatori citesc Evenimentul zilei, Romania libera, vorbesc cu Cristoiu, Liiceanu, Cartarescu, Mihaies etc…. Nu mai este cazul sa va spun ceea ce va scrie acel cercetator de buna credinta. Suntem singuri vinovati pentru ca istoria noastra este scrisa sau explicata de acesti indivizi. Pentru ca este o istorie la fel de adevarata ca si cand acel cercetator ar veni astazi in Romania si ar citi Evenimentul Zilei, Romania Libera, ar vorbi cu Cristoiu, Mihaies, Patapievici, s-ar uita la TVR si la B1TV etc….
  Inchipuiti-va ce istorie ar scrie „occidentul” daca din lenea gandirii unui istoric occidental (facuti de multe ori prin copy, translate, paste) sursele ar fi cele enumerate! Imi pare rau pentru ei, occidentalii, pentru ca sunt sigur ca exista un interes real pentru romania si cred ca vor sa aiba o analiza cat se poate de corecta si obiectiva. dar atata timp cat societatea romaneasca este una psihotica unde minciuna si teoriile conspirationiste sunt la ea acasa, atata timp cat noi insine nu ne respectam istoria si pe noi insine ca popor atunci este greu pentru altii, straini, sa ne respecte.
  am incercat si voi incerca pe mai departe pe blogul meu sa demontez „miturile” postrevolutionare si minciunile aferente care au nascut „monstri”. pentru ca monstrul PDL s-a nascut in minciuna in 1991…

  Respecta-te pe tine insuti ca sa fii respectat de altii!

 46. 47 Karakas ianuarie 27, 2012 la 11:42 pm

  @conte:„Aşa se trece de la dictatura burghezo-moşierească la dictatura proletariatului. „

  Cred ca ai trecut fara sa vrei peste dictatura corporatista, sau capitalista, sau cum vrei sa-i spui. Un weekend bun!

 47. 48 Dragos ianuarie 28, 2012 la 12:09 am

  Aya,

  http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Ministerul_Apararii-_Hotararea_Consiliului_de_judecata_in_cazul_locotenentului_Gheorghe_va_fi_facuta_publica-dupa_pronuntarea_acesteia_0_635336905.html
  ( locotenentul a propus „să facă parte din Consiliul Militar care, în viziunea sa, ar urma să gestioneze destinele ţării, iar ofiţerului să îi revină 50% din puterea de decizie)

 48. 49 Cârcotaşu ianuarie 28, 2012 la 12:18 am

  @ Contele,
  PS – Consideră că ţi-am zis-o cu simpatie! 😆

 49. 50 un cetatean ianuarie 28, 2012 la 12:25 am

  Nu le vreau raul(?)….
  dar nici nu vreau sa stiu ca mai traiesc (chioru’,piticu’& pd-ul)!!!

 50. 51 Adrian B. ianuarie 28, 2012 la 3:04 am

  Cum se spune in popor , cei doi (Base+Bok) sunt niste neispraviti , cocalari , cioflingari , ghertzoi , coate goale , panglicari , smenari , ciumeti , cotzcari , gainari , panarame , cordaci , nimeni in drum , nichipercea , haimanale , ciumafai , tiriplici , aratari , scaieti , agarici , pleshcari , papagali , jagardele , ciorditori , gealati , golani, etc.
  Chiar am observat ca miniPremierul Emil Bok s-a adaptat foarte bine la Bucuresti : si-a tras pantofi din aia ascutiti , cu toc si cu varful intors si s-a mai inciocalat ! Ca arata ca o scrumbie ! Si am vazut ca este insotit tot timpul de un individ cu un box-palet , gata sa i-l arunce sub picioare (oare de ce?) daca vrea sa tina o cuvantare !!!! Superb!
  Imi place si asta cu Comandamentul de Iarna ! Parca imi lipsea…A trecut ceva timp de cand cu : Celula de criza , Comisia Anticanicula , Cod Rosu , Cosul zilnic , Inundatii controlate(?!) , Puii Santinela , bla bla bla…

 51. 52 blogideologic ianuarie 28, 2012 la 7:12 am

  New York Times : « Pentru ca globalizarea să funcţioneze, este necesar ca America să acţioneze fără de inhibiţii, comportamentul acesta îi este permis prin condiţia sa de superputere. Mâna invizibilă a pieţii nu va funcţiona fără un pumn militar. McDonalds nu poate fi prosper fără ajutor primit de la McDonnel Douglas. Succesul technologiilor din Silicon Valley în economia globalizată trebuie să fie garantat şi de forţele terestre ale USA, de forţele sale aeriene, de cele navale, precum şi de intervenţiile commandourilor expediţionare de Marines. » (excerpt dintr-un articol publicat în perioada crizei iugoslave)

 52. 53 Vasile, ianuarie 28, 2012 la 8:06 am

  Carco…
  Eu stiam ca nu esti asa de direct , un dobitoc nu reia cu obstinatie pro basescu teme sensibile si greu de apreciat,,doar pe suportul reflectat de sticla TVeului deci s-ar putea sa avem de a face cu un dobitoc cult!.

  Dupa modelul lui Traian , Baconski and alti tortionari ai vremurilor noastre oamenii care au coloana vertebrala ,aceia care vad ca imparatul este gol sunt acum mai nou sunt nebuni, si noi suntem nebuni si doru si ghita…!

  Despre tanarul locotenent nu pot sa afirm cu certitudine ca ar fi un pion otravit, desi avem distinsi apropriati ai domnului Nastase care sunt si ei pe invers sau in consonanta cu afirmatiile contelui.,atacat si de oamenii lui Nastase , care vad in tanar un real pericol ,dar si de oamenii lui Basescu care vad in el un nebun, eu raman doar cu simpatia pentru acest tanar nebun, urind Romaniei cit mai multi nebuni asemanatori, si cit mai putini sacali precum aceia care s-au transformat in acuzatori ai acestuia!

 53. 54 Vasile, ianuarie 28, 2012 la 8:08 am

  Dan,

  Corect!

 54. 55 Vasile, ianuarie 28, 2012 la 8:14 am

  Revin la comentariulunui alt dobitoc notoriu,

  Daca tanarul locotenent ar trebui deferit curtii martiale , atunci toti trupetii sau ofiterii care au pactizat in 1989 cu protestatarii din Timisoara, Bucuresti, Brasov,Cluj, Constanta…. ar fi trebui au ar trebui sa dea explicatii unei curti martiale!

 55. 56 Vasile, ianuarie 28, 2012 la 8:16 am

  A lui Tipatescu,

  Rezonezi cu Vasile ?

 56. 57 contele ianuarie 28, 2012 la 8:33 am

  Cârcotaşu

  Îmi spui, elegant:
  „Ai dreptate conte, nu eşti absurd. Acu’ eşti numa’… dobitoc!”

  Te-au lăsat aşa repede nervii, drăguţă?! După doar două smetii ţi s-au muiat picioarele, te-ai pierdut cu firea. Hai, nu mă dezamăgi, adună-te şi opune un pic de rezistenţă. O fandare, o eschivă, o volută, o vorbă de duh.
  Ai observat ,sper,ce mare libertate ai pe blogul ăsta, cum ţi-am lăsat să treacă până şi injuria asta. Sunt atât de tolerant cu cei săraci cu duhul (sau cu manierele… ) încât, vorba ta, s-ar putea câteodată să fiu nu absurd, ci de-a dreptul… dobitoc! De tolerant.

  Dom’le, nu poci pentru ca să mă abţiu!
  Stimabile, eşti cam prost crescut şi n-ai, carevasazică, manieră! Iar un stimabil fără manieră, care va să zică nu le are! Logic!
  Uite, vezi! asta e cusurul tău: eşti măgar!… Şi violent!… Şi n-ai manieră! Te du mătăluţă şi bagă spaima în maalà! Aici nu merge!

  P.S.Nu poţi ajunge în societatea civilă de calitate (ca mine, de exemplu) dacă eşti nevricos şi irascibil.

 57. 58 contele ianuarie 28, 2012 la 8:50 am

  @ George Ban

  Deci eu sunt „Ultimul samurai”? Atunci aşa să fie, nu există nimic mai presus decât onoarea de a-ţi servi stăpânul. Banzaiiii!
  În seara asta voi închina mai multe căni de sake în cinstea şefului meu. Adică în cinstea neveste-mii, contesa.
  Da’ ce credeai?!?

 58. 59 contele ianuarie 28, 2012 la 9:12 am

  @ Draghi Puterity

  Mă întrebi ce încerc să compensez cu nickul ales…
  În primul rând te-aş întreba şi eu cum s-ar traduce nickul tău. Înseamnă cumva: mi-e dragă puterea?
  În al doilea rând nu înţeleg ce vrei să spui cu compensatul… Sunt chiar Contele de Bon Sense, sunt un personaj real, nu o fantasmagorie cum cred unii activişti politici.
  Şi ca mine sunt mulţi în ţara asta. Fac parte dintr-o familie destul de numeroasă, numită de Bon Sense. Eu sunt doar conte, alţii sunt marchizi, duci. Unii nu mai sunt aristocraţi dar îşi poartă cu mândrie numele.
  Şi avem toţi un element specific, o trăsătură comună, ce ţine mai mult, să zicem, de gastronomie: nu putem înghiţi gogoşile, nu le suportăm.

 59. 60 contele ianuarie 28, 2012 la 9:17 am

  @ Cârcotaşu

  PS – Consideră atunci şi tu că ţi-am zis-o cu simpatie! 🙂

 60. 61 contele ianuarie 28, 2012 la 9:24 am

  @ Vasile

  Nu fi …b…oc!
  P.S. Acuma, poţi să completezi sau nu punctele, cum vrei tu, cum crezi tu. Dar la ce ură ai faţă de guvern, cred c-o să sari să le completezi.
  Sunt cult, nu? Şi deştept. Ştiam eu.

 61. 62 Doru Coarna ianuarie 28, 2012 la 9:32 am

  @ Aya,

  locotenentul, din cate a putut spune, este seful a ceea ce se numea odata BDS, adica biblioteca documente secrete. Ca sa ocupe acea functie are nevoie de avizul ofiterului de contrainformatii. Asta insa nu-l include in structuri informative sau contrainformative ale Armatei.

  Mai mult, seful BDS nu are acces la continutul materialelor arhivate, ci doar le tine arhivate frumos pe rafturi, laolalta cu registrul de intrari/iesiri.

  Odata pe an el ia fiecare document si ii verifica numarul de file. Daca lipseste vreuna, s-a ars! Trebuie s-o ia dupa registru si sa vada cine a consultat acel document si cand si sa caute in mapele personale secrrete ale acelor, filele lipsa. Face raportul si asta-i tot!

  Documentele se clasificau in : secrete, strict secrete si strict secret de importanta deosebita. Cadrele au acces, in functie de grad, functie si acordul pfiterului de contrainformatii, la unele dintre ele. Fiecare primeste o mapa si un sigiliu, ia documentele la care are acces, le pune in apa, semneaza pt ele, sigileaza mapa si pleaca cu ea pe alee la biroul sau. Acolo desigileaza, lucreaza cu ele, iar la sfarsitul programului le pune in mapa, sigileaza si depune mapa la BDS. Acolo este inchisa, arhiva se sigileaza si se pazeste 24/24 cu punct de santinela.

  Mai existau si documente de tip „eyes only” care veneau cu posta militara, le consultai doar acolo la arhiva, daca aveau zona „notes” scriai ce aveai de scris si plecau iar cu posta militara la emitent, care proceda la fel si iti venea iarasi documentul cu concluziile aluia, si tot asa. Un fel de email.

  Intr-adevar, seful BDS, daca asta este locotenentul nostru, se subordoneaza doar sefului de stat major pe unitate si comandantului. Degeaba il intrebau cine-i seful lui sperand sa zica ceva despre servicii…

  Mai trebui sa stii doua aspecte: in Armata se cleveteste in general, dar nimeni nu da din casa. Numai un labil face prostia asta si dupa ce o face, este marginalizat. Baiatul asta va primi repede un loctiitor care incet ii va prelua toate atributiile, apoi si functia. Daca el se va adresa in continuare presei cu uite ce mi se face, pana la urma se va gasi un articol si un paragraf prin vreun regulament si ajunge pe la procuratura militara…
  Oricum, am mai spus-o, viitorul sau in aceasta Armata este minim.

  Nicio Armata din lume nu tolereaza asa ceva. Dealtfel, putea sa protesteze in civil, daca nu mai putea rabda regimul… Ofiteri revolutionari, protestatari sau grevisti, nu exista. Daca se intampla cumva ceva de masa in randul ofiterilor, se desfiinteaza intreaga unitate sau chiar acea Armata…
  Aici nu e cazul, baiatul e cam labil, a uitat cine e si pt ce este platit sa faca si s-a crezut civil sau intr-o lume ideala. Normal ca televiziunile au speculat evenimentul si-l vor specula in continuare daca saracul va fi pedepsit, doar pt rating…

  In ceea ce priveste actiunea aia concertata devoalata de tine, iata ca a fost o iluzie, aia chiar au dat si dau inca zapada cu lopata. Dealtfel pt lopata nu trebuie parasutisti, Boc a facut la trupele de seco armata si uite ca stie sa dea la lopata… cand ninge, ninge peste toti!

 62. 64 Doru Coarna ianuarie 28, 2012 la 10:00 am

  @ Sami,

  tribunal international pt asa ceva exista, dar daca ai o Constitutie ambigua si mecanismul democratic nu functioneaza, nu ai ce sa dovedesti spre a fi judecat la acel nivel…

  D-aia tot spun, democratie autentica, functionala! Asta-i cheia rezolvarii tutror problemelor. Din pacate, actuala clasa politica nici nu vrea sa auda de asa ceva, ceea ce confirma cele mai sinistre banuieli de coniventa cu puterea, interes de clasa suprema si lipsa de interes pt situatia poporului. Ei vizeaza doar sa ajunga sa administreze baniii publici, nu sa rezolve ceva. Ultimul personaj care a rezolvat si alte chestii, Nastase, a fost ejectat printr-o cruciada a tuturor celor pendinti de servicii si interese straine.

  Aceeasi, acum, se bucura cand vine la cate o emisiune sau ii (mai) baga in seama. Se vede astfel ca interesele lor nu mai sunt suficient rasplatite de cand cu criza asta si oricum, viitorul nu-l stie nimeni. (Ma rog, nu se stie dar poate fi intuit oarecum)

 63. 65 ZOE, fii barbata ! ianuarie 28, 2012 la 10:00 am

  @Contele
  Dragul meu daca ai recunoscut ca faci parte din „societatea civila de calitate” asa cum s-a exprimat Stapânul tau Suprem, de ce nu iesi mataluta în strada, sa strigi cât te tine gura VIVAT BASESCU ?!
  Ti-e frica ?! Sigur, pe blog poti sa spui orice bazaconie, sa jignesti pe cine vrei fara sa ti-o iei dar pe strada se schimba kalimera. Ce mult mi-ar placea sa te vad în mijlocul multimii „felicitat” si „îmbratisat” de aceasta cu niste scatoalce !
  Nu am însa nicio sansa, sa ma bucur de acest spectacol, pentru ca tu nu ai „sânge în instalatie” asa cum spune un alt destept de „calitate” care si-a luat Bacul la 100 de ani !

 64. 66 Ghita Bizonu' ianuarie 28, 2012 la 10:03 am

  Contelui de Crucea de Piatra

  musiu ba asta vezi ca titlu de societate civila de calitate se dobabdeste prestand in genunchi la fizicu aluaiea de zice pasarica, gaoari, se frecveteaza cu Mondialu si confisca telefoane mobile asar cand nu coteste un roman .. pe care il citeste de vreo 8 ani – deh are deste sensibile care fac usor bataturi!

 65. 67 ZOE, fii barbata ! ianuarie 28, 2012 la 10:04 am

  @Vasile,
  La ce te referi, scumpete, ca n-am înteles ?!

 66. 68 ZOE, fii barbata ! ianuarie 28, 2012 la 10:09 am

  @contele,
  Ia stai asa putin ! Asta cu Banzai îmi aminteste de cineva cu care eu rezonam( vorba dragutului Vasile) sa fii tu acela oare ?!
  Dar acel cineva avea opinii complet diferite de ale tale. Sa se fi schimbat el,
  sau eu fac o confuzie ?!

 67. 69 teostanc ianuarie 28, 2012 la 10:30 am

  Aya
  Parcă este mai simplă ipoteza că tânărul locotenent este sărit de pe fix decât m

 68. 70 MIHAELA ianuarie 28, 2012 la 10:36 am

  @ Dragos
  Cele relatate de Adevarul pot fi adevarate, dar foarte bine pot fi si intoxicatii ale Ministerului Apararii.
  Exista oare un document scris (sau macar o inregistrare audio) a ceea ce sustine MApN ca ar fi cerut locotenentul?
  Cred ca nu vom sti niciodata care ste adevarul.
  Oricum, afirmatia lui (publica – dar la care a si renuntat foarte repede) cum ca armata ar trebui sa organizeze si sa supravegheze alegerile, i-a cam pus pe ganduri pe unii din sustinatorii sai.
  Iar lozinca „armata e cu noi” nu are nici un suport, un singur om nu poate reprezenta armata; daca ar fi fost macar un grup consistent de cadre ale armatei care sa sustina actiunile locotenentului, ar fi fost altceva.
  Romanii insa se aprind foarte repede!

 69. 71 Marian Nicolae ianuarie 28, 2012 la 11:37 am

  Premierul a devenit hilar, penibil si dezgustator incercand sa recastige un capital electoral prin distribuirea de bauturi calde soferilor prinsi in trafic.
  Acest lucru dupa ce a vandut tara acelorasi soferi…
  Domnilor:
  Sa se sesizeze Militia caci nu se mai poate asa…

 70. 72 justias ianuarie 28, 2012 la 11:39 am

  @radu

  completare la comentariul meu anterior….
  sa ne inchipuim ca basescu ar fi fost primul ministru in republica noastra parlamentara! s-ar fi schimbat istoria noastra cu vreo virgula? ar fi fost mai putini traseisti, asumari de raspundere, aroganta, anastase si voinescu ar fi numarat corect voturile? ar fi reactionat altfel PDL de exemplu la furtul de voturi din parlament? nu ar mai fi existat UNPR?
  eu cred ca raspunsul este simplu…Nu!
  si asta pentru ca de multe ori credem sincer ca „forma” este ceea ce ne trebuie. de dragul formei nu vedem insa „fondul” si suntem parca condamnati sa „repetam” istoria. votul uninominal este un alt exemplu de „forma fara fond”. nu a schimbat in bine cu nimic modul de a face politica, dimpotriva! sunt mai putini traseisti? sunt acestia mai „responsabili in fata alegatorilor”? bla..bla..bla…
  un alt exemplu de forma fara fond este credinta unora ca „monarhia ar salva romania”! aceasta „forma” nu a salvat romania nici in trecut si nu o va salva nici astazi si nici maine! ar fi o eticheta frumoasa pentru exterior dar noi ca societate vom ramane aceiasi. nu vom fi mai buni! speranta ca altii ne vor vedea cu ochi mai buni daca eticheta straluceste nu va schimba esenta a ceea ce suntem! la ascunsul gunoiului sub pres am fost si suntem campioni! inchipuiti-va putin ca basescu era prim ministru intr-o romanie monarhica! nu mai reiau inca o data intrebarile pe care le-am pus dar cu siguranta ca basescu si clasa politica care il inconjoara ramanea acelasi…si ca prim ministru mandatele nu sunt limitate la 2! aveam „sansa” sa-l vedem multi ani de acum incolo!
  l-am auzit pe dn. sever voinescu cotoi si pe altii din gasca spunand ca avem nevoie de un alt mod de a face politica. si eu cred acest lucru, dar acest mod de a face politica nu se poate face cu domnia sa.
  NU, sever voinescu dupa „numararea voturilor” din parlament nu mai poate face din aceasta clasa politica. punct!
  aici nu acuz in nici un fel „intreaga clasa politica”, avem politicieni cu adevarat care merita respectul nostru, dar cred ca avem (noi, societatea romaneasca) o problema in ai recunoaste, promova si respecta.
  acest lucru este valabil si pentru societatea civila, presa, fiecare dintre noi cetateni. avem o problema in a recunoaste si promova valoarea!
  aud des comentari de genul – nu imi place X sau Y!
  si X sau Y nici macar nu au apucat sa exercite in vreun fel puterea! placutul nostru este superficial si este putin bazat pe argumente. poate ca hahaitul lui Basescu in 2004 a „placut” multora dintre romani dar retrospectiv ne putem da seama ca avem noi insine o problema daca acest lucru a fost posibil! daca dintre dn. nastase si dn. basescu l-am ales pe cel din urma, pe langa faptul ca ne meritam soarta, avem insa si lucruri mai profunde de remediat!

 71. 73 olimpiu ianuarie 28, 2012 la 11:48 am

  Domnule Nastase,
  Imi repugna din rarunchi politicienii de tipul celor din pdl.In democratie un politician autentic ar trebui sa stie din start urmatoarele lucruri:1)nu ramane etern la putere;2)in timpul in care guverneaza comite inevitabil gafe;3)ar trebui sa-si ia un consilier care sa nu-l linga in fund ci sa-i spuna permanent unde s-ar putea sa fi gresit;4)sa aiba respect pentru opiniile altora si chiar sa ia ce este bun de acolo;5)sa respecte mass-media indiferent de cat il injura;6)daca guvernul sau partidul pe care il reprezinta ajunge la o cota de incredere jalnica sa aiba bunul simt de a-si da demisia.Sunt lucruri elementare pentru un sistem politic democratic.Am o simpatie imensa pentru sistemul politic american in care candidatul la presedentie care pierde il felicita pe cel care a castigat si isi recunoaste infrangerea fara prea multe comentarii.Examenul suprem pentru un politian si pentru un partid sau o coalitie il reprezinta votul.Pdl-ul este cu siguranta cel mai nesimtit partid din Romania ultimilor 22 de ani.Sa ai curaj sa faci tot felul de comentarii,sa sfidezi o intreaga natiune cand ai sub 10 la suta in sondaje mi se pare de un tupeu fara margini.Cat despre basescu pentru mine ca cetatean al acestei tari lucrurile imi sunt clare:pur si simplu e dus de acasa,nu mai are nici o treaba cu realitatea.Orice discurs al sau nu face decat sa-l discrediteze si mai mult.Ma mai ,,mira” insa un lucru:tacerea suspecta a puterilor occidentale.Cred ca derbedeul se mai bucura de sprijinul occidental dintr-un motiv foarte simplu:au semnat tot felul de angajamente care,in plina criza europeana,inca mai permit multinationalelor sa scoata profituri frumusele din Romania.Totul pe spatele cetatenilor romani.Cer USL-lui mult mai multa demnitate in negocierea cu FMI-ul sau alte puteri occidentale.Chiar ne lasam calcati in picioare in ultimul hal?Din limuzine,cazari la hoteluri de lux si salarii frumusele cred si eu ca le vine extrem de usor reprezentantilor FMI sa dea indicatii si cifre despre macroeconomie.Tare i-as pune pe unii ca aia sa traiasca ca romanul obisnuit si apoi sa vorbeasca.Cum se poate accepta sa avem pretuir ca in Occident si salarii de 5-6-7 ori mai mici.Pur si simplu romanii fac exercitii de supravietuire asta in timp ce altii pur si simplu ne jupoaie.Am fost pana acum cativa ani incantat de U.E.,dar pe parcurs mi-am dat seama ca sunt si acolo destul de multi politicieni bezmetici si profitori fara scrupule.Asa ca mai multa prudenta cu acesti nemernici.Cei din Piata Universitatii mi-au renascut mandria de a fi roman.Ei nu cer salarii mari.Cer pur si simplu mai multa demnitate clasei politice,mai multa onoare,umilinta in raport cu cei pe care ii conduc,bun simt.La urma urmei politicianul roman trebuie sa se bata si sa apere interesele romanilor si nu comisionul propriu.De asemenea consider ca ar fi o dezonoare pentru USL sa mai negocieze ceva cu pedelistii.Pur si simplu trebuie actionat de asa natura incat sa aiba loc alegeri anticipate cat mai repede.Basescu si pdl-ul sunt total compromisi in ochii romanilor.

 72. 74 Cârcotaşu ianuarie 28, 2012 la 12:11 pm

  @ Contele,
  Nu conte, nu m-au lăsat nervii, dara mai ales nu m-a lăsat umorul. Io mă gândeam la „Căldură mare”, cu celebra replică: Amice, eşti idiot!, o parafrazare carevasăzică. Că dacă-i vorba de istericale, când te văz cum te produci, păi eşti exemplificarea perfectă. Ce dracu’ bre, conte, văz că pe tine te-a lăsat (umoru’).
  La asta char te-ai gândit mult?

  Nu poţi ajunge în societatea civilă de caliltate (ca mine, de exemplu) dacă eşti nevricos şi irascibil.

  Păi la calitatea asta e şi ăsta:

 73. 75 Ghita Bizonu' ianuarie 28, 2012 la 1:37 pm

  justias , radu si altii

  Prooblema principala la noi nu este republica prezidentiala vs parlamentara sau monargie constitutionala ci persmisivitatea societatii in fata derapajelor autoritariste, Prsii de ddrapata si-au permis nitye licente pe baza ca in constitutie nu se prevede contrariul .. societatea i-a tolerat si societatea civico-intelectuala a gasit argimente ptr gen legea simetriei, legitimitate samd .
  Aici este problema!
  Si ca sa exemplific : Nicolae Ceasusescu ca Presedinte avea mai putine atributiuni decat actualu presedinte. Ei si ?
  in anii 30 Stalin nu avea nici o atributie dde Stat in URSS. Oemeir era alrtu.. presedinte de stat Kalinin. Si toti tremnurau !!
  Ultima functie a lui Deng Xiao Ping a fiost cea de presedindte de onoare a jucatorilor de bridge din China. La ultimu cogres la care a parut sala -a ridicat in piioare apalundand pe Deng care era sustiut (mai degraba ourtat) de 2 tinerti ofiteri patrunsi de onoarea ce li se facea . Mare functie aia de pres de onoare a asociatiei de bridge!]

  Nu funcia si numele conteaza ci societatea… La noi daca ma asculta pe monarhisti vointa monarhului ar deveni lege fiindca deh monarhu este nsu ly Dumnezeu si deci ……

 74. 76 Cârcotaşu ianuarie 28, 2012 la 1:46 pm

  @ Vasile,
  Ai observat bine, nu-mi stă-n obicei să fiu aşa direct, doar că am făcut o excepţie. Când l-am văzut cum se chinuie să dovedească cum mi-a aprobat el postarea, gândul m-a dus la unul căruia i-aş fi spus să se facă mic şi să se ducă acasă, iar el mi-ar transmite că face eforturi pentru a se executa şi că, în plus, se aşteaptă la aprecierea mea!
  😆

 75. 77 MIHAELA ianuarie 28, 2012 la 1:53 pm

  @ Vasile
  Nu stiu la care alt dobitoc notoriu te referi, ca nu stau acum sa recitesc toate comentariile ca sa vad care este ala, oricum prin afirmatia lui nu face decat sa confirme epitetul „alintator” pe care i l-ai atribuit.Nu se poate face comparatie intre actiunea armatei din 1989, care oricand putea primi ordinul(daca nu cumva il si primise) de a trage in populatie, si situatia de acum,la fel de insuportabila, dar in care nimeni, absout nimeni (vreau sa cred, sa sper, ca nici macar dobitocul de basescu) nu ar da un asemenea ordin.

 76. 78 Draghi Puterity ianuarie 28, 2012 la 2:31 pm

  @contele

  Slaba replica. Se vede insa ca te-a cam usturat treaba cu compensatu’ originii sanatoase 😆 Cum zicea bunicu-meu – cine-i sluga, nu poate fi domn…

  Draghi Puterity nu e un nick e chiar numele meu. Cred ca am mai spus asta de vreo zece ori pe aici. Si nu mi-e draga puterea. O consider un fel de rau necesar, ceva pervers, pe care oamenii care vor sa construiasca trebuie sa si-o asume, cu toate riscurile, pentru a nu o lasa pe mana celor care vor sa distruga.

  Apropo de gogosi, ai acceasi problema si cu gogosile produse de tine?

 77. 79 justias ianuarie 28, 2012 la 2:38 pm

  cat despre subiectul “locotenentul Alexandru Gheorghe” dincolo de ce a declarat sau nu, sau de „solutiile” pe care le propune pentru mine ramane gestul ca atare si un singur cuvant „deminitate”. o armata condusa de un „ospatar general” care moral si nu numai a injosit intreaga armata romana plus o alta liota de generalei gen Ontanu fac bine portretul snob si circaresc al societatii romanesti. bietul locotenent in raport cu armata de „lachei…”. chiar avem nevoie de demnitate!
  si nu numai ontanu, oprea etc.. sunt de vina. atata timp cat asemenea indivizi sunt votati sau bagati in seama, noi cetatenii romaniei avem o mare, mare vina!

 78. 80 contele ianuarie 28, 2012 la 2:40 pm

  @ Cârcotaşu

  Ei, aşa da…mai vii de acasă, aşa îmi placi! Percutant. Ăsta nu-i Ţăranul cu Maserati? Aaa, ba da, uite că scrie…

  Dragă, aici avem de-a face cu societatea civilă de cantitate.

  Şi zi aşa, o parafrazare carevasăzică! În cazul ăsta, amice, eşti idiot!
  P.S. Ţi-o spun cu mare simpatie carevasăzică şi, evident, mă gândesc la celebra replică.
  Da’ aia, când te plângeai lu’ domn Năstase, tot din Caragiale era, că parcă te lăsase humorul, ai arătat doar umorile? Acolo pe cine parafrazai, stimabile?

  În sfârşit, trec cu vederea slăbiciunea aia de moment.

 79. 81 contele ianuarie 28, 2012 la 2:55 pm

  @ Zoe, fii bărbată!

  Îmi pare rău dar tu nu ai niciun haz. Eşti o scândură rigidă. Ca ce chestie să-mi pierd eu timpul preţios c-un material lemnos?! Na, c-am făcut şi-o poezie…Ca să parafrazez şi eu, vorba Cârcotaşului, aş spune aşa: Zoe, fii bărbată! este compusă din două părţi: o parte lemnoaaaasă şi o parte…plicticoaaasă! Repetăm? Dacă ştii la ce m-am gândit mai vorbim, dacă nu , pa!
  P.S. Dacă ţii neapărat, consideră că te-am jignit cu postarea asta şi dă-te erou martir. Urlă pe toate blogurile că te-a agresat contele, celebrul agent portocaliu. Doar aşa să faci şi tu audienţă. Comentariul meu este paşaportul tău pentru celebritate.

 80. 82 contele ianuarie 28, 2012 la 3:13 pm

  Draghi Puterity

  Slabă replica zici…daaa, strugurii sunt acri, ştiu povestea!
  Dar nu de asta îţi scriu. Văz că la poezioara aia cu cronicarii mă crezi autor. Îmi zici că am talent ca rapsod popular

  „Cică nişte cronicari
  Duceau lipsă de şalvari.
  Şi-au rugat pe Rapaport
  Să le dea un paşaport.
  Rapaport cel drăgălaş
  Juca un carambolaj,
  Neştiind că-Aristotel
  Nu văzuse ostropel.

  Morală

  Pelicanul sau babiţa”

  Chestia asta a scris-o un nene, Urmuz, nu eu. Ştiu, iar am înţeles eu greşit ce-ai vrut să zici.
  Dar dacă chiar vrei să citeşti nişte poezii scrise de mine ţi le pot oferi cu plăcere:

  La steaua care-a rasarit
  E-o cale-atât de lunga,
  Ca mii de ani i-au trebuit
  Luminii sa ne-ajunga.

  Poate de mult s-a stins în drum
  În departari albastre,
  Iar raza ei abia acum
  Luci vederii noastre.

  Icoana stelei ce-a murit
  Încet pe cer se suie;
  Era pe când nu s-a zarit,
  Azi o vedem, si nu e.

  Tot astfel când al nostru dor
  Pieri în noapte-adânca,
  Lumina stinsului amor
  Ne urmareste înca.

  Ei, ce spui, am talent?

 81. 83 MIHAELA ianuarie 28, 2012 la 6:38 pm

  @ Adrian B
  Daca n-ai pus lista in ordine alfabetica, n-ai facut nimic!
  Acum,lasand gluma la o parte, imi place lista ta de epitete.

 82. 84 Draghi Puterity ianuarie 28, 2012 la 11:58 pm

  @contele

  Da, da, foarte bine. Salutari Veronicai.

  P.S. Si replica asta e slaba.

 83. 85 Aya ianuarie 29, 2012 la 2:50 am

  @

  Teostanc

  In ianuarie 28, 2012 la 10:30 am afirmi (citez):

  „Parcă este mai simplă ipoteza că tânărul locotenent este sărit de pe fix”.

  Este o tentiva de manipulare simplista.
  Scopul: incercarea de a arunca in derizoriu actiunea locotenentului (folosit ca varf de lance) pentru a fi salvati autorii planului esuat.

 84. 86 Aya ianuarie 29, 2012 la 4:02 am

  @

  Doru Coarna

  Maniera in care te incapatanezi sa pari naiv (ma refer si la mesajul tau din ianuarie 28, 2012 la 9:32 am) atrage atentia si ma pune pe ganduri. Daca actiunea care se ascunde in spatele protestului si afirmatiilor locotententului Alexandru Gheorge nu ar fi cu adevarat foarte serioasa si grava, afirmatiile tale m-ar amuza. Dar, in acest context nu sunt amuzante.

  Vrei sa ne faci sa credem, conform viziunii tale nevinovate, ca un plan secret, elaborat de serviciile armatei pentru preluarea controlului asupra administratiei Romaniei (intr-un moment de grava criza sociala) ar fi fost anuntat, trimis spre aprobare s.a.m.d.?
  Insasi insistenta cu care incerci sa minimalizezi importanta pozitiei locotenentului Alexandru Gheorghe in cadrul Flotilei 73 este ciudata.
  In realitate, acea pozitie presupune relatia directa cu serviciile armatei.
  Daca ai impresia ca reusesti sa convingi pe cineva ca o astfel de relatie se mentioneaza, explicit, in diverse acte aflate la dispozitia tuturor, te inseli.
  La fel s-a inselat (sau a incercat marea cu degetul, cum se spune) si Victor Ciutacu, in momentul in care l-a intrebat, pe Alexandru Gheorghe, daca are legatura cu serviciile armatei. Bineinteles ca locotenentul nu ar fi recunoscut asa ceva (abia daca ar fi facut-o ar fi putut fi acuzat de labilitate psihica- dar nu este cazul). Bineinteles ca si Ciutacu stia bine cele doua realitati, iar intrebarea lui a fost, de fapt, o afirmatie mascata (si un avertisment lansat catrer serviciile armatei- via discutia cu locotenentul- care s-ar traduce prin „stim al cui este planul”).

  Legat de militarii care ajuta la deszapezire: sigur ca acestia exista, dar vei fi inteles foarte bine ca nu la ei ma refeream cand am semnalat ca au fost BLOCATE TOATE intrarile in Bucuresti (punandu-se in pericol viata unor mii de oameni, obligati sa ramana peste 24 de ore in viscol si ger) pentru a nu ajunge in capitala autobuzele cu militari care veneau (si) dinspre Buzau si Ramnicu Sarat. Acestia NU trebuiau sa curate zapada, dar sa ocupe- pasnic, desigur (probabil, pana la noi ordine)- „puncte” din Bucuresti, urmand sa ajute „numeric” la punerea in opera a planului serviciilor armatei de preluare a controlului (plan declansat prin actiunea locotenentului Alexandru Gheorghe si esuat, se pare, in aceasta forma).

  P.S.
  BDS inseamna Biroul pentru documente secrete (nu „biblioteca”, asa cum ai scris- banuiesc, din greseala).
  Cel care se ocupa de aceasta structura de mare importanta este, la randul sau, un personaj bine verificat de serviciile armatei si de incredere (si care lucreaza in cadrul seviciilor respective) caci are acces la toate tipurile de documente clasificate. Este situatia locotenetului Alexandru Gheorghe care, la Flotila 73, este seful structurii de protectie interna si documente- si, prin aceasta, parte a DSM.
  Iti amintesc ca DSM- Directia Siguranta Militara (structura a DGIA- Directia Generala de Informatii a Armatei) are atributii de protectie interna.

 85. 87 Aya ianuarie 29, 2012 la 4:14 am

  @

  Doru Coarna

  Corect: „Este situatia locotenetului Alexandru Gheorghe care, la Flotila 71 Aeriana, este seful structurii de protectie interna si documente- si, prin aceasta, parte a DSM.

 86. 88 Aya ianuarie 29, 2012 la 5:56 am

  @

  Doru Coarna

  A propos de blocarea tuturor intrarilor in Bucuresti (punandu-se in pericol viata unor mii de oameni, obligati sa ramana peste 24 de ore in viscol si ger) pentru a fi oprite sa intre in capitala autobuzele cu militari care veneau (si) de la Buzau:

  La Buzau, in afara de parasutistii pe care ii invoci, cu blanda naivitate in ianuarie 28, 2012 la 9:32 am, exista o structura foarte interesanta, parte a DGIA.
  Despre ce e vorba?
  Comandamentul Brigazii de Informatii Militare (formata din trei batalioane), subordonata DGIA, functioneaza la Buzau.
  Mai mult, la Buzau exista, inca din 1996, HUMINT (Human Intelligence) cel mai vechi dintre cele trei batalioane de informatii militare (celelalte doua au fost infiintate mai tarziu).

 87. 89 Aya ianuarie 29, 2012 la 8:05 am

  @

  Dragos

  COMUNICATUL MApN ANULEAZA APARAREA LOCOTENENTULUI ALEXANDRU GHEORGHE INLOCUINDU-I AFIRMATIILE PRIN PREMISE SI URMARI

  Comunicatul MApN referitor la intentiile locotenentului Alexandru Gheorghe (privind administrarea tarii in aceasta perioada) si declaratia contra-amiralului Fratila (purtator de cuvant), data, anterior, pe un post TV seamana ca doua picaturi de apa.
  Nu seamana, in schimb, cu ceea ce a declarat, pe acelasi post TV, locotenentul in legatura cu propunerile pe care le are, legate de aceeasi tema.

  Am afirmat deja si sustin: nu sunt de acord – si nici nu as putea fi- cu propunerile locotenentului. Ar trebui sa fie cineva pueril pentru a nu realiza ca deschid calea catre dictatura militara.
  Insa, nu pot sa nu remarc faptul ca i se atribuie, cu evidenta rea intentie, afirmatii pe care nu le-a facut.

  Astfel, locotenentul Alexandru Gheorghe nu a afirmat ca viziunea sa asupra administrarii Romaniei de catre armata ar presupune (citez din comunicatul MApN) „cererea de dizolvare sau desfiintare a Parlamentului, invocarea starii de urgenta in tara”, „sa faca parte din Consiliul Militar care, in viziunea sa, ar urma sa gestioneze destinele tarii, iar ofiţerului sa ii revina 50% din puterea de decizie”.
  Este adevarat ca solutia sa presupunea, in principal, administrarea statului roman de către Armata – dar nu a afirmat ca solutia vizeaza si (citez) „conducerea tarii” de catre Armata.

  La prima lectura si in afara unei analize, comunicatul MApN dezvaluie doar condamnarea (sau „indicatia” de condamnare) cu anticipatie a locotenentului.
  Diferentele flagrante intre declaratiile publice ale lui Alexandru Gheorghe si acuzele la adresa lui (bazate, asa cum se precizeaza in comunicat, tot pe declaratiile publice ale acestuia) sunt nefiresti, mai ales in cazul unui demers pornit de la cel mai inalt nivel al armatei (citez) „Conducerea Statului Major General a luat la cunoştinţă, cu consternare(…)”.

  Identificarea nefirescului intr-o astfel de situatie cu totul iesita din comun obliga la o analiza pentru stabilirea adevarului aflat dincolo de cuvinte.
  Ce a rezultat in urma analizei mele?
  Daca este adevarat ca in comunicatul MApN sunt insiruite minciuni flagrante in legatura cu afirmatiile locotenentului Alexandru Gheorghe, este tot atat de adevarat ca acelea sunt, de fapt, premizele preluarii administrarii statului de catre armata si urmari ale unei asemenea stari de fapt.
  Nu stiu daca locotenentul cunostea aceste premise si urmari- dar, in mod sigur, erau cunoscute de persoana care a pus la dispozitia Statului Major General datele necesare intocmirii comunicatului.

  Comunicatul a fost astfel intocmit incat locotenentul sa nu se poata apara afirmand ca acele afirmatii nu ii apartin (desi nu ii apartin)- contra-replica acelui „consiliu de judecata” urmand sa fie, previzibil, de genul „ai spus doar unde se va ajunge fiind evident ca exista o singura cale, pe care nu ai dezvaluit-o public, iar comunicatul nu face altceva decat sa-ti detalieze intentiile, pe intelesul tuturor”.

  Altfel spus, date fiind acele premise si urmari, locotenentului i-a fost, practic, anulata orice aparare prin acest comunicat.

  Care sunt premisele si urmarile la care m-am referit?
  1. In comunicatul MApN se afirma ca locotenentul s-ar fi pronuntat pentru „starea de urgenta in tara”.
  Acest lucru este un neadevar
  dar:
  Atributiile administratiei publice centrale si ale administratiei publice locale trec in competenta autoritatilor militare doar in cazul instituirii starii de urgenta (sau de asediu).

  In ce situatii se instituie starea de urgenta (sau de asediu)?
  Citez din Legea nr.453 din 1 noiembrie 2004:
  „Starea de asediu si starea de urgenta privesc situatii de criza ce impun masuri exceptionale care se instituie in cazuri determinate de aparitia unor pericole grave la adresa apararii tarii si securitatii nationale, a democratiei constitutionale ori pentru prevenirea, limitarea sau inlaturarea urmarilor unor dezastre.”

  Dupa cum se observa, variantele sunt alternative.
  Trebuie sa fie cineva surd sau sa nu cunoasca limba romana pentru a nu fi auzit, in ultima perioada, invocat, minut de minut, pericolul grav la adresa democratiei constitutionale.

  2. In comunicat se mai pune pe seama locotenentului (citez):
  „cererea de dizolvare sau desfiintare a Parlamentului” (subliniez varianta alternativa sicolvare/desfiintare; voi detalia).
  Afirmatia din comunicat este neadevarata, ca atare,
  dar:
  Locotenentul a afirmat ca, dupa preluarea administrarii Romaniei de catre Armata (citez) „Armata isi ia angajamentul ca intr o lună de zile sa organizeze alegeri”.

  Or, se intelege foarte clar ca se referea la organizarea unor alegeri peste o luna, deci intr-un termen scurt- ceea ce inseamna alegeri anticipate.
  Premisa alegerilor anticipate este dizolvarea Parlamentului (care nu echivaleaza cu demisia parlamentarilor, asa cum s-au grabit unii sa afirme, fara a citi si analiza cu atentie Constitutia).
  Astfel se ajunge la afirmatia din comunicat legata de dizolvarea Parlamentului.

  DAR, CEEA CE ESTE ESENTIAL legat de acest punct:
  In comunicat se pune pe seama locotenentului o varianta alternativa „dizolvarea SAU DESFIINTAREA PARLAMENTULUI (s.A.)”.

  Conform Constitutiei, PARALMENTUL FUNCTIONEAZA PE TOATA PERIOADA STARII DE URGENTA.
  Pe cale de consecinta:
  Coroborand afirmatiile din comunicat atribuite locotenentului (stare de urgenta si dizolvarea/desfiintarea Parlamentului), singura concluzie este ca acesta ar fi preconizat defiintarea Parlamentului, ceea ce echivaleaza cu dictatura militara.
  Astfel se ajunge, prin doi pasi, la o alta idee pusa pe seama locotenentului (citez) „conducerea tarii de catre armata”.

  3. In comunicat se pune pe seama locotenentului ca dorea (citez):
  „sa faca parte din Consiliul Militar care, in viziunea sa, ar urma sa gestioneze destinele tarii, iar ofiterului sa ii revina 50% din puterea de decizie ”
  Este clar ca me aflam in fara unui neadevar flagrant.
  Dar, nu acest lucru socheaza (comunicatul este plin de neadevaruri- care sunt,de fapt, premise si urmari, am detaliat deja).
  Pentru cineva nepreocupat de subtilitatile legilor, o astfel de afirmatie pare halucinanta (de aici, probabil, s-a ajuns la comentarii de genul „locotenentul are probleme psihice”, „este ticnit” etc, etc).
  Dar:
  Desi pare halucinanta, ea corespunde, totusi, CA POSIBILIITATE, unei baze legale.
  Conform Legii nr.453 din 1 noiembrie 2004 privind regimul starii de asediu si regimul starii de urgenta, autoritatile militare care preiau atributiile administratiei publice centrale de specialitate si ale administratiei publice locale (deci, care ar administra tara, pentru a folosi limbajul locotenentului- dar si al comunicatului)- citez: „pot emite ordine (ordonante militare, mai exaxct) sau POT IMPUTERNICI PERSOANE IN ACEST SENS (s.A).”
  Este inutila detalierea faptului ca acele ordonante militare se dau pentru administrarea tarii.

  De la imaginea de erou pana la specularea acesteia in sensul ca, bazandu-se pe capitalul public de simpatie locotenetul ar fi solicitat sa poata avea o decizie majora in administrarea Romaniei este un pas usor de facut (iar speculatia usor de asimilat de catre „receptorii” ei vizati- tocmai cei care il sustinusera pe Alexandru Gheorghe, dar a caror impresie este pe punctul de a bascula in contextul reflexului negativ fata de ideea dictaturii militare).

 88. 90 Aya ianuarie 29, 2012 la 8:25 am

  @

  Carcotasu

  Imi pare bine sa aud o voce rationala spunand ca locotenentul e ofiter de contrainformatii.
  Pana acum, de la Victor V (care, observ, a trecut la limbajul suburban) si pana la Doru Coarna (care are, e drept, un ton civilizat) toti m-au contrazis (am folosit un eufemism) implicit sau explicit.
  Le-am facut pana si „schema” DGIA pentru a demonstra unde se incadreaza protectia interna. A fost inutil. Am avut impresia ca ma adresez peretilor- sau ca vorbesc intr-o limba necunscuta.

  Dupa „Curtea martiala” a lui Victor V (care, recunosc, e inegalabil!), am fost de-a dreptul consternata de o replica a lui Doru. Eu ma referisem la apartenenta locotenentului la contrainformatii iar el mi-a raspuns ca locotenentul era seful „Bibliotecii de documente secrete” si ca unica sa menire era sa le scoata din raft cand voia cineva sa le consulte si, in plus, sa le numere filele (pentru ca nu cumva sa lipseasca vreuna, cand se facea inventarul).
  Nu am auzit de „biblioteca” respectiva, dar, cine stie, se va fi infiintat intre timp. As vrea si eu un abonament.

 89. 91 ZOE, fii barbata ! ianuarie 29, 2012 la 9:12 am

  @contele
  Draga Conte, multumesc pentru pasaportul trimis si ca sa nu-ti ramân datoare îti trimit si eu unul pentru ETERNITATE !
  „Succesuri ” !

 90. 92 ZOE, fii barbata ! ianuarie 29, 2012 la 9:17 am

  @contele
  Deci am avut dreptate cu eternitatea, esti predestinat ! Iata ca Poetul Nepereche si-a gasit „perechea” – pacat ca într-un plagiator !

 91. 93 Vasile, ianuarie 29, 2012 la 9:33 am

  A lu Ti pa… ,

  Acum nu pot spune ca esti grea de cap poate de altceva dar cu putina perspicacitate ai putut sa observi ca ai scris ce am scris si eu la aceaiasi ora!

  Dar acolo unde nu-i perspicacitate raman doar vorbele goale!

  Conte,

  In subcultura politica pe care incerci sa ne inveselesti as spune candid , ar trebui sa cunosti ca intre litera doua a alfabetului is oc nu exista dici un punct!
  De fapt nu simpla intamplarea , a desconspirat inainte ca dumneata si multi alti sa descopere ca oricita frisca ai pune peste un cacat , rahatul tot miroase.
  Din pacate oameni superficiali , verosi sau farisei nu au citit indiciul primar ca daca asociezi Base cu Boc , toata atmosfera Romaniei va fi plina de rahat!
  Imi pare rau poate dumneata ai mirosit flori de la vreun mort si nu mai ai anumite simturi, in rest pari asa cum ai spus OK!

 92. 94 Cârcotaşu ianuarie 29, 2012 la 2:39 pm

  @ Bre conte,
  Ce să zic, la dreptu’ de asociere n-am ce obiecta, e liber. Că ăla-i Ţăranu’ cu Maserati şi tu ieşti contele, care-i problema. Şefu’ vost a făcut un apel la voi, „societatea civilă de calitate”, adică ăia care-l admiră, carevasăzică, în opoziţie cu ăia care-l critică.
  Dacă altăturarea te ofuschează, n-ai decât, părăseşte vecinătatea! Altfel, în ceeea ce te priveşte nu e vorba, desigur, de cantitate, ci de calitate. Şi asta-i definită de stăpânu’ vostru. Băgaţi-vă-ţi minţile-n căpăţâni, ăsta e modelu’, dacă-l refuzaţi vă ia mama dracului!
  Chiar dacă nu-ţi place, eşti făcut de-o mamă cu ăsta! Nu-l renega, şi nu scuipa. Aşa-i până la… fund!

 93. 95 ZOE, fii barbata ! ianuarie 29, 2012 la 6:50 pm

  @Vasile,
  A… da acum am vazut, într-adevar am scris la aceeasi ora, asta înseamna ca a plesnit un drac ! Sincer îti spun ca n-am citit înainte ce ai scris.
  Nu prea sunt atenta, recunosc, ba pot spune ca sunt cam bramburita, hahaha ! De obicei n-am timp dar nici prea multa rabdare.

 94. 96 Doru Coarna ianuarie 29, 2012 la 7:20 pm

  @ Aya,

  inca odata, ai dreptate dar nu se procedeaza asa din atat de multe motive incat n-am cum sa le scriu aici. Dovada ca nu s-a intamplat nimic.

  La Buzau era sediul Armatei a doua, acum nu mai stiu, dar atatea chestii pe acolo arata ca s-ar putea sa mai fie. Oricum, daca le stii si tu inseamna ca nu mai este nimic acolo, sau este altceva.

  Cu tanarul nu mai insist, cedez ca sa nu te mai intrebi de ce tot intervin. De fapt nici ca-mi pasa, a facut o traznaie cum fac toti tinerii si nu-i va fi bine.

  Ceea ce pot insa sa-ti spun este ca din zona „serviciilor” armatei nu au venit si nici nu pot veni surprize deoarece in acele structuri activeaza patrioti adevarati, insi extrem de stabili psihic, vezi revolutia.

 95. 97 Aya ianuarie 30, 2012 la 3:34 am

  @

  Dpru Coarna

  Buzau a continuat sa ramana o zona-cheie pentru armata romana, stii bine.
  Armata a avut inteligenta (si, fara a ma teme ca folosesc „cuvinte mari”) incrancenarea patriotica necesara pentru a nu ceda pozitii- chiar daca a trebuie sa sacrifice oameni, scotandu-i in rezerva. Mutatis mutandis, ca la razboi: fiecare palma de teritoriu se apara cu pretul vietii.

  A propos de locotenent: nu am vreo indoiala ca stia cu adevarat la ce se expune si care sunt riscurile in cazul in care actiunea nu reuseste. Chiar cred ca a fost un risc asumat total- nu doar declarativ, in fata camerelor de luat vederi. Fara indoiala, cei care i-au incredintat misiunea l-au format.
  Faptul ca nu am aflat noi ca i s-ar fi intamplat ceva poate sa insemne, in egala masura, ca, din diverse ratiuni, s-a luat decizia sa nu fie (aspru) pedepsit (mai exact, sa primeasca, de forma, o „urecheala”)- sau ca totul se desfaspara sub consemnul tacerii.

  Mie imi atrage atentia altceva: bruscul dezinteres al mass media fata de situatia lui. Mai mult, daca, pana ieri, portretul lui aparea pe posturile TV asociat cu imagini din timpul protestelor, acum a disparut pur si simplu.
  Vin din presa si iti pot garanta ca astfel de lucruri nu sunt deloc intamplatoare- sunt, totdeauna, un semnal. Acolo chiar este ceva „special”.

 96. 98 Aya ianuarie 30, 2012 la 3:38 am

  @

  Carcotasu

  Ceva mai sinistru greu se poate gasi!

 97. 99 Doru Coarna ianuarie 30, 2012 la 9:34 am

  @ Aya,

  special ar putea fi existenta unui curent de opinie in randul tinerilor ofiteri contrar puterii actuale, Sarsaila s-a sesizat si a dat ordin sa se puna batista pe tambal plus masuri de supraveghere.

  Stii bine, multa media este pendinte puterii… pe fata sau nu.

 98. 100 gena ianuarie 30, 2012 la 10:06 pm

  Eram sigura ca asta avea sa fie sentinta.Exista recursul.Nu credeam totusi ca judecatorii nu au coloana vertebrala.Chiar sa dai o sentinta dupa dictare mi se pare ca moralitatea autoritatilor este deja sub orice limita.Mi-am dorit o altfel de societate,ceva asa cum era in anii ’70.Eu sper ca cei care demonstreaza acum in mai toate orasele tarii sa dea rezultate si sa-i vad pe toti portocalii vinovati dupa gratii.


 1. 1 “Premierul se executa, nu se discuta” | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe ianuarie 27, 2012 la 11:04 am
 2. 2 Care e problema? « Motanul Incaltat Trackback pe ianuarie 28, 2012 la 3:12 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: