Prăbușirea investițiilor străine și triplu risc – economic, politic, social

O veste proasta, in acest context complicat: Banca Națională a României a anunțat public faptul că investițiile străine în 2011 au căzut cu 36%. Dacă la această cifră adăugăm statistica anului 2010 care ne arată că investițiile străine s-au dominuat cu peste 25%, avem mai mult decât o cifră și chiar mai mult decât o tendință. Datele BNR confirmă o prăbușire a investițiilor străine directe în România. Altfel spus, unul dintre cei mai importanți indicatori ai evoluției economice ne arată că România nu mai prezintă încredere pentru investitori.

Cauzele reale ale acestei fugi a capitalurilor sugerează că rețetele austerității nu au avut darul de a face din România un spațiu economic credibil. Dincolo de falimentul politicii marcoeconomice a Guvernului Băsescu, scăderea investițiilor străine poate fi pusă și pe seama vulnerabilităților politice ale celor de la putere, adică a riscului serios de instabilitate politică foarte important pentru oricine dorește să investească resurse financiare, mai ales în perioadă de criză financiară și economică.

Investitorul străin care află două informații cheie despre România și anume prăbușirea încrederii publice în Guvern – ajunsă la un minim istoric nu doar pentru România, ci pentru orice stat european -, respectiv majoritatea fragilă construită prin dezertări, se va gândi de două ori înainte de a deschide o afacere în țara noastră. Dacă la aceste realități adăugăm riscul de explozie socială care deja se manifestă zilele acestea pe străzile marilor orașe din România, avem un tablou complet al falimentului unei țări prost administrate și împinsă de cei care o conduc într-o succesiune de riscuri – economic, politic, social care nu aduc decât si mai multă sărăcie.

Prăbușirea investițiilor străine este, așa cum spuneam, un semn de neîncredere. Ea este similară cu pierderea masivă și continuă a încrederii populației în actuala guvernare. Într-un fel, acest indicator al BNR este ca un vot de blam dat din exterior celor care conduc România, cu consecințe grave asupra economiei, asupra locurilor de muncă și implicit asupra nivelului de trai. Concluzia rămâne una singură: nimeni, nici din România și nici din afara ei nu mai are încredere în Regimul Băsescu.

166 Responses to “Prăbușirea investițiilor străine și triplu risc – economic, politic, social”


 1. 1 gazetarul ianuarie 15, 2012 la 7:32 pm

  E normal,prabusirea sub Basescu e totala:nu doar economica,scociala si politica ci si de credibilitate externa.Nu degeaba nenea Chiombila,desi impreuna cu P.D-L.-ul sau mult iubit,anul trecut spera sa intre-n Schengen in martie 2011,apoi in septembrie 2011,apoi in 2012(n-a spus luna)a ratat singurul obiectiv important de politica externa la care se ambalase. 🙂 Daca pana acum doar Olanda se opunea din anumite considerente stiute doar de ei,este clar acum ca dupa aceste trei zile consecutive de proteste (pot fi mult mai multe,nu m-ar deranja deloc)in toata tara,vor mai fi si alte tari care se vor opune intrarii noastre in Schengen, pararea mea este ca nu intram in Schengen pe vremea lui Popeye,care sper ca va fi lasat fara spanac (Interne,Justitie, Parchet General,Servicii Secrete,etc.,etc.). 🙂 in momentul in care va fi suspendat.Iar apoi,daca ulterior va fi demis si condamnat,va ajunge presedinte peste un litru de whisky sau mai bine-zis, peste un pahar de whisky,daca-l vor servi gardienii cu asa ceva in celula. 🙂 Sper sa fie condamnat macar la 20 de ani,sau pe viata,la cate nenorociri i-a facut poporului asta!

 2. 2 gazetarul ianuarie 15, 2012 la 7:33 pm

  sociala,nu scociala,scuze pentru eroare,este de la tastare.

 3. 3 Q ianuarie 15, 2012 la 7:38 pm

  Corect. Dar, unde anume au crescut investitiile straine in Europa ?! Poti sa ne spui ?
  Cat despre „explozia sociala” aceasta este iminenta, in opinia mea, in mai toata Europa.
  Ghici impotriva cui sa va indrepta furia populara ?
  Ape tulburi, rechini, obleti etc., dar si „pescari” ce stiu exact ce vor sa prinda/vaneze.

 4. 5 Draghi Puterity ianuarie 15, 2012 la 7:55 pm

  @Q

  Niste „desene animate” care prefigureaza ceea ce va urma:

 5. 7 A ianuarie 15, 2012 la 8:10 pm

  „La Cotroceni,au crescut investitiile”,draga Q.

 6. 8 Augustin ianuarie 15, 2012 la 8:13 pm

  De ce nu face USL-ul un miting?

 7. 9 Viban ianuarie 15, 2012 la 8:17 pm

  Observaţia dumneavoastră mi se pare pertinentă iar situaţia social economică a României este cauză şi efect pentru actuala instabilitate. Regimul Băsescu-Boc este probabil cel mai „negru” din toată istoria României şi poate singurul care este în război cu propriul popor contribuind decisiv la disiparea statalităţii, a conceptului de Stat unitar. Este un fapt pe care îl constatăm şi care, fireşte, menţine o stare de repulsie generalizată faţă de actuala conducere. Din păcate însă, elitele politice îşi „dau cu stângun-n dreptu” şi nu reuşesc să se coalizeze eficient şi să schimbe actuala stare de fapte lăsând impresia că acceptă ori se complac în acest haos generalizat. Egoismul mărunt şi meschin al liderilor politici, interesele financiare şi economice transpartidice, lipsa de management al administraţiilor locale care nu se implică nicidecum în edificarea unor obiective, acţiuni, activităţi loco-regionale iar oamenii nu sunt utilizaţi pentru recrearea, optimizarea ambientului, a mediului social şi natural ; faptul că nu sunt locuri de muncă iar doctrina actuală se debarasează de profesionişti aruncând în derizoriu şi inutilitate mari fronturi de forţe umane face să alimenteze valul de violente, de agresivitate, deschizând un nou front de luptă fratricidă în România. În spatele acestor frământări sociale liderii politici stau liniştiţi perpetuând decăderea României. E dezgustător. Am fost un fervent sustinător al PSD dar de 4 ani deputatul PSD de Gorj ce mă reprezintă în Parlamentul României nu a dat prin localitatea care l-a votat iar la cererile noastre în interes comunitar a rămas imun, impasiv, sfidător. Întrebaţi-l dacă mai are curajul să mai vină după voturi la alegerile viitoare..Vedeţi Domnia Voastră, poporul este lăsat de izbelişte atât de conducerea Statului cât şi de cei în care şi-a pus speranţa şi totul s-a năruit. Priviţi ce se-ntâmplă în Bucureşti şi-n oraşele ţării. Înţelegeţi care-i cauza ? Dar aveţi soluţii ? Dezolare domnule profesor, dezamăgire domnule prim-ministru, speranţe distruse domnule Năstase :acesta e poporul român acum , aceasta e România.
  Dece s-a rupt Vârful piramidei de baza piramidei? Vă sopun eu : reîntoarcerea la linia de pornire este singura soluţie, reluaţi legăturile cu şi prin comitetele, rirourile judeţene, orăşeneşti, comunale cu cei care au creat PSD. Cât nu e prea târziu.

 8. 10 Viban ianuarie 15, 2012 la 8:25 pm

  Erată „vă spun eu”, „…birourile judeţene, orăşeneşti, comunale”

 9. 11 Marian Nicolae ianuarie 15, 2012 la 8:32 pm

  Buna seara,
  Singura solutie pentru moment: Organizarea alegerilor anticipate si cat mai repede posibil pentru ca lucrurile sa nu scape de sub control.
  Oamenilor le-a ajuns cutitul la os. Ajunge.
  Trebuie sa ne reconstruim tara, pentru a lasa copiilor nostri ceea ce parintii nostrii ne-au oferit pana in 1989.
  Ajunge cu romanii cersind pe la portile altor regate.
  Avem inca o tara frumoasa. A fost si bogata, nu mai avem industrie si agricultura. Trebuie sa reconstruim, suntem datori copiilor nostri.
  HAIDETI SA SIMTIM DIN NOU CA AVEM DE CE SA NE TREZIM DIMINEATA !

 10. 12 Alina Urs ianuarie 15, 2012 la 8:36 pm

  Tocmai m-am intors din strada. Pe una dintre pancarte scria:
  BA, SE SCUlara si romanii!
  Pe pancartele pe care eu le-am impartit, scrie: Nu vrem PDL-isti, vrem profesionisti!
  Cea mai scandata lozinca a fost: Jos Basescu! Demisia! Bucuresti, suntem cu voi!

  Domnule Nastase, Noi am iesit, acuma asteptam mutarea opozitiei. Este dreptul dumneavoastra( al nostru prin dumneavoastra), sa convocati sesiune parlamentara extraordinara, in care sa cereti demisia presedintelui!
  Vacanta s-a incheiat si pentru opozitie! Este cazul ca politicienii sa lase schiul si sa iasa la rampa.
  Va asteptam in parlament! Va asteptam la televizor, va asteptam alaturi de noi in strada!

  Your comment is awaiting moderation.

 11. 13 LePrince ianuarie 15, 2012 la 8:48 pm

  @Aya

  Crin Antonescu mi-a citit comentariile, cred. A cerut alegeri anticipate si e bine ca opozitia a anuntat ca este alaturi de manifestanti si ca va sustine protestele daca nu se ajunge la o solutie politica. Cum a fost plimbarea spre centru? Ai ajuns departe?

 12. 14 gazetarul ianuarie 15, 2012 la 8:52 pm

  Conducerea U.S.L.a anuntat ca daca maine raspunsul Puterii nu este cel asteptat,atunci militantii lor se vor alatura pasnic demonstrantilor.
  Daca maine demonstrantii ar incercui Palatul Cotroceni pentru ca nenea Chiombila sa nu poata lucra,iar altii Palatul Victoria si ministerele,pentru a paraliza Guvernul,atunci lupta ar fi,in mare parte,castigata.Oricum,faptul ca unul dintre liderii U.S.L.a mers in aceasta aseara la Bruxelles pentru a le arata europenilor starea de lucruri din Romania,va impiedica puterea formata din escroci portocalii sa faca alegeri comasate si sa nu le poata fura in acest an.

 13. 15 Q ianuarie 15, 2012 la 9:16 pm

  @A

  serios !? ai cumparat actiuni pe bursa sau la mica publicitate in afacerea de la Leu ? cat ai investit ?

 14. 17 dlnimeni ianuarie 15, 2012 la 9:35 pm

  Raspund pozitiv apelului USL. Miine si poimiine voi avea deplasari in City si, daca voi intilni manifestanti, atunci ma voi alatura lor si voi manifesta, in mod pasnic, cit voi putea. Apoi, voi vedea ce si cum va fi.

 15. 18 Q ianuarie 15, 2012 la 9:37 pm

  @Draghi,

  multumesc frumos pentru filmulet. lucrurile, cred eu, vor scapa curand de sub orice control. deliberat dupa parerea mea.
  crezi ca cele 7 mld. de indivizi, azi, maine 10 mld., sunt usor de „gestionat” dupa un ciclu de 125 de ani de dezvoltare industriala ? …dar 10 mld ?!
  cine este informat si are capacitate de a procesa corect noianul de infos are o sansa. chiar si in creierul muntilor sau mai ales acolo, la o adica. 🙂

 16. 19 Paul ianuarie 15, 2012 la 10:54 pm

  Din cele prezentate de presa referitor la situatia din „strada”, toata problema sta dupa cum urmeaza:

  Jandarmii au drept scuturi niste bucati de plexiglas transparent cu care se apara de membrii galeriilor echipelor de fotbal (cu care s-or mai fi infruntat si in alte situatii, pe stadioane, aflati fiind in deplasare 🙂 ).
  In timp ce, de cealalta parte, suporterii echipelor de fotbal au drept scut manifestanti pasnici, iesiti sa protesteze impotriva lui Basescu 🙂 🙂 , si, din spatele acestor paveze mobile, provoaca toata aceasta vanzoleala, care in final nu va profita decat … firmelor de salubrizare; care vor trebui sa stranga dupa toti acestia.

  Aproape ca toata aceasta comèdie, pare a fi organizata de insusi Basescu. Pentru a arunca in ridicol orice fel de opozitie in România. Fie ea democratica – de la tribuna – sau pur si simplu primitiva – din strada.

  Bai, dar cate mini-petarde si cate artificii le-au ramas oamenilor de la Revelion…! 🙂

 17. 20 popalumi ianuarie 15, 2012 la 10:56 pm

  Ce se intimpla in Piata Universitatii?

 18. 21 MIHAELA ianuarie 15, 2012 la 11:07 pm

  @ Adrian Nastase
  Domnule, dati-mi voie sa nu va cred! Nu a spus Boc (sau asistena lui, Vass) la plecarea Nokia, ca sunt la usa guvernlui alti zece investitori straini care vor sa investeasca aici?
  Acum,lasand gluma la o parte, ma mir ca aceste investitii au scazut cu numai 36% la cat de prost merg lucrurile in tara asta.
  Nici macar „doamna cu chiloteii”, vorba lui Mugur Ciuvica, nu a avut trecere la guvern, sa poata face ceva in spatiie lasate goale de Nokia, asa ca ce pretentie sa mai avem la investitori straini!

 19. 22 Paul ianuarie 15, 2012 la 11:13 pm

  CULMEA DEMOCRATIEI:

  – Echipele de jandarmi sunt pe strada pentru a-i apara pe manifestantii pasnici care striga in mod civilizat „Moarte lui Basescu!” :), de huliganii din fotbal care vor sa profite de multimile din Piata Universitatii, pentru a-si rezolva, incognito, conturile cu jandarmii care ii „fragezesc” pe la derbyurile din Capitala.

 20. 23 Fragmentarium Politic ianuarie 15, 2012 la 11:38 pm

  Ceea ce se intampla, acum, in Romania, este o miscare civica spontana, izbucnita la Targu Mures si extinsa apoi in alte 24 de orase din Romania, care tinde sa se transforme intr-o miscare social-nationala, indreptata impotriva unui regim genocidar de dreapta, regimul Basescu. Aceasta „civiciada” va ramane insa o miscare fara cap si fara coada, atata timp cat in fruntea ei nu se va aseza o forta politica parlamentara si nu-i va ordona revendicarile sociale intr-un program politic. In a treia zi de proteste, sunt detectabile niste semnale venind din zona politica, dinspre dreapta nationala liberala, un ingredient politic care lipsea in 1989, cand a fost o revolutie a stangii. Sa fie aceasta samanta unei revolutii de dreapta?!… O „civilutie” este exclus sa fie victorioasa (in acest moment, nu-mi amintesc niciun exemplu din istorie), o revolutie de dreapta, da… Din pacate, opozitia de stanga este impartita intre drumurile spre Bruxelles/Strasbourg, DNA sau spital… Singura solutie rezonabila ar fi, pentru a preveni excaladarea evenimentelor, demisia capului regimului… Demisiile, in pofida a ceea ce se crede, salveaza democratia, a se vedea Franta lui de Gaulle (1969) si SUA lui Nixon (1974)… Violentele si distrugerile sunt o negare a democratiei, dar si represiunile brutale si in masa, iar toate, la un loc, duc la degradarea Romaniei, ceea ce este de neacceptat. Maine ma voi alatura protestelor, care trebuie sa fie, prin excelenta, pasnice, non-violente, dar ferme…

 21. 24 un om de bine ianuarie 15, 2012 la 11:57 pm

  afara ploua

 22. 25 Adrian B. ianuarie 16, 2012 la 12:27 am

  Degradarea tarii a inceput din 2005 si s-a accentuat in ultimii 4-5 ani , cam de la Tariceanu , inclusiv ! Insa perioada Boc , a insemnat o adevarata cadere in gol a acestei tari , atat in ceea ce priveste situatia economica , sociala , politica , in plan extern dar mai ales in incalcarea drepturilor omului , abuzurilor si instaurarea statului politienesc!!!! Am vazut ca mai nou domnii de la PDL doresc dialog ! Parerea mea este ca USL -ul nu trebuie sa scape acest moment si tb. sa obtina demisia Dementului National ! Restul este „peace of cake” ! Ca la domino …
  Acest dement care impreuna cu clica lui de jigodii – la 22 de ani de la Revolutie – si-au permis sa-si batjocoresca propriul popor , sa faca asemenea abuzuri si sa instituie un stat politienesc , trebuie pedepsit exemplar si trebuie dat ca exemplu acestei tari !
  Eu personal am anticipat ca se va ajunge la asa ceva , inca din dec. 2004 ! Nedreptatile , tupeul , RAUTATEA BOLNAVA si nesimtirea acestui individ le-am sesizat inca de la aparitia lui pe scena politica in anii 90 . Asadar , era doar o chestiune de timp…Probabil ca va sfarsi la fel cum a trait : URAT !!!!

 23. 26 Adrian B. ianuarie 16, 2012 la 12:41 am

  Inca ceva ! As vrea sa fac o recomandare USL-ului ! Este vorba de D-ul Avocat Gheorghe Piperea , pentru toate luarile sale de pozitie in domeniul respectarii drepturilor cetatenesti : actiuni in instanta impotriva taxei auto , TVA -ul platit retroactiv , contractele pentru drepturi de autor , multe actiuni pro-bono , … Un avocat pe care-l urmaresc de multa vreme ( la TV, eu fiind din provincie !) si pe care-l admir cu adevarat pentru pozitiile sale curajoase si lupta sa impotriva abuzurilor ! Cred ca un astfel de om ar fi un mare castig pentru PSD , pentru tara , pentru sistemul juridic si PENTRU OAMENI !!!

 24. 27 Theodora ianuarie 16, 2012 la 1:23 am

  Unul dintre intelectualii lui Basescu, Vladimir Tismaneanu, asociaza USL-ul cu cei care au facut provocarile la Piata Unirii – Furie, petarde si violenţǎ: Marea alianta uslaşo-ultraşǎ
  http://www.contributors.ro/reactie-rapida/furie-petarde-si-violenta-in-prime-time-cui-prodest/
  Voi ce parere aveti despre acest articol?
  Rog moderatorii sa observe ca m-am exprimat cat se poate de civilizat si sa nu permita sa treaca de moderare nici un comentariu injurios (cum din pacate s-a mai intamplat) la adresa mea chiar daca el ar fi scris de prietenii pe care Vladimir Tismaneanu ii are pe acest blog.
  Sunt de 3 zile in strada printre cei care manifesteaza pasnic.
  Este obositor si riscant din cauza faptului ca pot avea loc confuzii … si te poti trezi in duba jandarmilor fara nici o vina.
  Nu mai am nervi sa ma cert cu aya si cu prietenii ei.
  Daca voi fi atacata voi raspunde asa cum nu am facut-o prima oara.
  Sper ca acest om nu o sa fie niciodata reevaluat pentru ca nu merita indiferent cati prieteni PSD-isti ar avea.
  Imi exprim speranta ca acest comentariu va trece de moderare.
  Multumesc!
  Theodora Marinescu
  Un om care proteseaza si pentru cei care nu ies din casa

 25. 29 Theodora ianuarie 16, 2012 la 2:46 am

  @dlnimeni
  Daca doriti sa va alaturati grupului de bloggeri imi puteti lasa un mesaj pe blogul meu.
  Cu respect
  Theodora Marinescu

 26. 30 andi ianuarie 16, 2012 la 3:52 am

  off topic:

  Site-ul PSD este un dezastru. Dacă vrei sa trimiți un mail, constați că :user is over quota. Dacă vrei sa semnezi petiția cu demiterea lui Basescu gasesti un formular care nu admite diacritice (nasol, lipsa de respect pentru limba română) si nici nu o spune explicit. Daca ai două prenume și nu pui cratimă … iar nu merge. Așa, se pierde și un vot și un pic din imaginea PSD&USL!

  Puțină atenție la detalii nu ar strica. Și așa, senzația de ”opoziție lâncedă care face lucrurile cam în doru’ lelii” este destul de pregnantă

 27. 31 koubadera ianuarie 16, 2012 la 4:32 am

  Vreau sa va implicati si sa preluati un rol important in preluarea pasnica a puterii. Deja ati pierdut citeva ocazii si nota de plata, o platim noi cei care traim cum traim. Nu este timpul sa numaram ouale…..EU si acum am senzatia ca alegerile din 2004 au fost pierdute ca nu ati iesit la lupta „corp la corp” cu Basescu si ati luptat ca un gentleman flegmatic.
  Va rog sa va implicati acum, nu pentru dvs., dar pentru noi! Cred ca din 2004 si din 2008, aveti niste datorii fata de noi.

 28. 32 contele ianuarie 16, 2012 la 8:50 am

  @ LePrince

  Crezi că Antonescu ţi-a citit comentariile? Ei bine, eu sunt convins că Sever Voinescu le-a citit pe-ale mele. Eu am adus primul în discuţie filmul „Moartea Domnului Lăzărescu”.
  Când ţi-am spus că suntem nişte legende vii ale virtualului românesc…

 29. 33 Marian Nicolae ianuarie 16, 2012 la 9:07 am

  Buna dimineata,

  Unde este nevoie de sprijinul meu?
  Acum ori niciodata sa ne croim o alta soarta.
  SOARTA CROITA DE NOI, NU DE EI.

 30. 34 Marian Nicolae ianuarie 16, 2012 la 9:12 am

  Implicarea este datoria tuturor romanilor vis-a-vis de copiii lor.
  Haideti cu totii, nu va mai lasati inselati !
  Avem o tara de reconstruit.
  Uniti-va, in unire sta puterea.
  Trebuie sa ne implicam si sa preluam puterea in mod pasnic.
  Acum, acum si nu alta data.
  Romanii se urnesc greu, foarte greu chiar.
  Trebuie sa ne miscam azi si nu maine.

 31. 35 blogideologic ianuarie 16, 2012 la 9:13 am

  @ Theodora spune : „prietenii pe care Vladimir Tismaneanu ii are pe acest blog.”
  Chiar Vladimir Tismăneanu mai scrie pe acest blog.

 32. 36 dlnimeni ianuarie 16, 2012 la 9:22 am

  Theodora: nu pot din motive geografice, nu sunt in Bucuresti in aceasta perioada. Am citeva deplasari care tin de ocupatia mea si, daca in aceste deplasari intilnesc manifestanti, atunci ma voi alatura si eu lor.

 33. 37 Vasile, ianuarie 16, 2012 la 9:23 am

  koudbadera,

  Eu nu cred ca dl. A. Nastase are acel curaj pe care dumneata doresti sa-l animi.
  Deocamdata mai asteapta solutiile in doua dosare, si precum observi nu isi ia nici un risk suplimentar! Este clar ca dl. Nastase este un politician fin si nu un Robiespierre!

  Ce m-a deranjat in Piata Universitatii, daca ultrasi nu erau tocmiti sa perturbe sau sa devieze sensul protestelor spontane , atunci de ce Dl. Tismaneanu foloseste anticipat de iesirea brutala a cestora, sensuri filistine si atacuri josnice asupra opozitiei, de ce EVZ ramane cu un titlu subversiv ,indecent , mincinos pe prima pagina ?

  Despre iesirea violenta al ultrasilor as putea spune ca daca nu au fost tocmiti de cuplul fin – nas , pentru sabotarea miscarii de nemultumire populara, tind sa cred ca acestea sunt mijloacele lor de exprimare!

  Un alt episod care mi-a produs greata , a fost traseul ales de unii conducatori auto , prin Piata Universitatii, riscurile pe care si le asumau as putea spune atata timp cit se cunostea faptul ca in piata situatia este aceea care este , si ca ei cel putin din respect pentru protestatari ar fi trebuit sa ocoleasca acel loc.
  Nu stiu dar am impresia ca unele vehicole au trecut cit am putut eu sa vizionez, de mai multe ori …..si nu cred ca Boc, sau Voinescu ar fi avut curajul sa sofeze sfidator pe acolo!

  Chestia cu apararea carosabilului de a nu fi ocupat de protestatari mi se pare o chestie deplasata , pina si CTP ia „inghesuit” pe protestatari pe trotuare , pai oamenii fac trotuarul sau protesteaza public , IN STRADA ‘ suma nenorocirilor care i-a decuplat din normal? Are Bucurestiul un alt spatiu public unde te poti exprima liber , daca nu, atunci este dreptul cetatenilor tarii sa-si aleaga fara aprobare un loc vizibil ,potrivit acestor manifestari!

 34. 38 Ilie ianuarie 16, 2012 la 9:25 am

  @Alina Urs
  Nu cred că este o idee bună. Nu este bine ca manifestările să fie asumate de partidele din opoziţie. Prin asumare, ele ar deveni un fapt banal, dat fiind că opoziţia, prin definiţie este anitiputere. Toate manifestaţiile organizate de opoziţie sunt considerate ca ceva normal, nu au efect practic. În plus, toate necazurile pricinuite de huligani vor fi puse în cîrca USL. Impactul este mult mai mare atunci cînd demonstraţiile sunt spontane, neorganizate, neasumate. Chiar dacă numărul participanţilor este mult mai mic. Într-o manifestaţie neasumată politic se presupune a exista şi oameni care l-au susţinut, în trecut, pe Băsescu, ceea ce are un efect sporit.

  Constat că se doreşte convocarea unei sesiuni parlamentare speciale! Din păcate, parlamentarii PSD n-o mai pot face. Nu mai are cine s-o convoace, deoarece nu mai au preşedinţia Senatului. Au renunţat la ea, ceea ce a fost o greşeală.

 35. 39 santinela ianuarie 16, 2012 la 10:08 am

  Sinteti un lider PSD,destul de vocal pina acum.Ma mir ca nu simtiti nevoia sa comentati ce se intimpla in strada.Sa explicati de ce sint necesare alegerile anticipate,cum acestea vor detensiona situatia etc. Daca si acum taceti si nu folositi avantajul acesta ne-am ars. Uitati-va pe blogul dumneavoastra la comentariile acestui articol.75 % dintre cei care comenteaza se refera la altceva decit tema propusa,adica la ce se intimpla azi fierbinte in Romania.Dumneavoastra cu academia,poporul de la care cereti voturi cu ce-l doare.
  Imi pare rau ca am spus asta dar este realitatea.De luni de zile era evident ca numai strada ii poate scutura pe PDL-ei si acuma la momentul „O” pare ca suntem total „surprinsi”. Cu o atitudine asa defensiva pierdem.Nu-i lasati pe Basescu si gasca sa-si revina !

 36. 40 Marcus ianuarie 16, 2012 la 10:40 am

  Cioc, Cioc ! Unde-i Boc?

  A fost de ajuns ca o mana de romani de toate varstele si de toate categoriile sociale sa iasa hotarati in strada, in mai multe orase din tara, trei zile la rand, nelasandu-se intimidati de desfasurarea impresionanta de forte de ordine ordonata de golanii care ne guverneaza, pentru ca acestia sa se ascunda in gaura de sarpe de frica sa nu dea ochii cu cetatenii Romaniei care le cereau demisia.
  Cred ca in nicio tara din lume nu a mai fost inregistrata o asemenea demonstratie de lasitate a autoritatilor puse fata in fata cu strada, cand mai putin de zece mii de romani adunati din toata tara, insa hotarati si determinati sa-si strige pasul, sa bage asa o frica in oasele guvernantilor in frunte cu presedintele tarii (s-a dovedit cu varf si indesat ca prim ministru avem doar pe statul de plata) incat acestia sa faca pasul inapoi si sa nu stie pe unde sa se ascunda, lasand toata responsabilitatea guvernarii pe umerii implatosati ai jandarmilor si la argumentul decisiv al pulanelor si gazelor lacrimogene cu care au incercat timp de trei zile sa bage frica in protestatari. Timp de trei zile n-am auzit si nu i-am vazut pe Basescu, Boc, Udrea sau macar pe ministrul braNconier de interne care cel putin de ochii lumii ar fi putut sa iasa la rampa si sa incerce sa calmeze cat de cat lucrurile, ci am ascultat purtatori de cuvant ai jandarmeriei, iar tara a fost guvernata prin Comunicate ale aceleeasi Jandarmerii,, prin care eram instiintati ce ci cat au fost amendati protestatarii si cate galerii ale echipelor Steaua si Dinamo au participat la luptele de strada.
  Sincer sa fiu, am urmarit la televizor (neputand sa ies in strada) ceea ce s-a intamplat si am fost neplacut impresionat de modul in care niste tineri cu fete mascate si imitand modelul anarhist preluat din America, Anglia, Grecia etc. au reusit ca prin manifestarile lor de violenta sa dea apa la moara autoritatilor care abia au asteptat un prilej ca acesta pentru a escamota manipluativ adevaratele manifestari in care romani din toata tara au manifestat pasnic clamandu-si drepturile cetatenesti si cerand debarcarea de la Putere a actualului regim criminal pastorit de derbedeul de Basescu si de gasca sa de mafioti.
  Nu trebuie sa fii sociolog sau mare analist politic pentru a realiza ca romanilor le-a ajuns cutitul la os si ca scanteia generata de comportamentuil aberant al chiombului fata de d-l doctor Arafat a fost declansatorul unor ample (ca durata, extindere si intensitate) manifestari de strada care au bagat pur si siimplu groza in derbedeii de la Putere.
  Daca la inceput Opozitia a facut bine ca nu s-a amestecat in conflictul Basescu-Arafat acum, dupa ce revendicarile si-au modificat directia in sensul schimbarii unei guvernari imbecile, cupide si veroase, este cazul ca impreuna cu sindicatele sa ia fraiele protestelor in mana si sa conduca masele spre o rezolvare pasnica a acesteii situatii prin demiterea guvernului si suspendarea lui Basescu, masuri fara de care tara noastra este condamnata la moarte dupa coma in care se zbate de cand portocaliii, sub pulpana Nasului, au pus mana pe Putere si bugetul tarii.

  Boc cel mic si fara minte
  Sta ascuns far’de cuvinte
  Dup-un bonzai e pitit
  Si-asculta cum e hulit.

  Tace ca „uratu'”-n iarba
  Cand romanii-i dau in barba.
  Sluga-umila, credincioasa
  Pe sticla chiombu’ nu-l lasa.

  I-a dat ordin foarte clar
  Sa taca protocolar.
  Sa se-ascunda prin cotloane
  De nu vrea sa ia bastoane.

  Chiombu s-a ascuns si el
  Un betiv had si misel.
  Cufurit de frica rau
  Si-a gasit loc sub birou.

  In ast timp jandamri vanjosi
  Aduc calmul, batand mosi
  Si ne dau comunicate
  Care, cum si cine bate.

  Vai de tine Romanie
  Stat de drept in agonie
  Guvernata de golani
  De slugoi si hotomani.

  Altadata mandru plai
  Ai ajuns sa strigi: tulai!
  Cand vezi cum te-au otanjit
  Adultera si un bandit.

 37. 41 nastase ianuarie 16, 2012 la 10:47 am

  santinela,
  am pregatit un editorial pentru JN, pentru miercuri.

 38. 42 Theodora ianuarie 16, 2012 la 11:23 am

  Domnule presedinte Adrian Nastase,
  De ce NU ies sa manifesteze PASNIC, FARA VIOLENTE cei nemultumiti?
  De ce NU ies la manifestatia din Piata Universitatii toti cei care vor SCHIMBAREA?
  De ce NU ies macar in timpul ZILEI? Violentele incep dupa lasarea intunericului.
  De ce NU ies cei tineri, cei sanatosi, sa isi strige NEMULTUMIRILE?
  Ce asteapta ceilalti? Asteapta cumva ca noi cei din Piata Universitatii sa ajungem toti in spital sau in dubele jandarmeriei?
  Sa inteleg ca toti cei care stau si se uita la televizor sunt multumiti de actuala guvernare si il iubesc pe Basescu si sleata lui de hoti si incapabili?
  De ce NU inteleg romanii ca daca nu suntem SOLIDARI si daca nu avem CURAJ sa spunem ca vrem schimbarea o sa ramanem cu astia inca 20 de ani?
  Cum pot sa stea bucurestenii in casa si sa astepte ca noi, cei 4000 de oameni sa rezolvam si problemele lor?
  In Piata Universitatii nu sunt membrii sau simpatizantii unui partid, suntem doar ROMANI NEMULTUMITI.
  Unde sunt bugetarii, somerii, intelectualii rezistenti la reforma?
  De ce nu inteleg romanii ca NU este suficient sa se VAICAREASCA pe la colt de strada.
  Va asigur ca nu vreau sa jignesc pe nimeni dar sincer imi pare rau ca LASITATEA NU DOARE.
  Hai ca se poate!

 39. 43 Pali ianuarie 16, 2012 la 11:27 am

  Cred ca, ar trebui sa inversam un pic ordinea…..prabusirea politicului pe primul loc ceea ce aduce si restul ! Toate partidele si toti politicienii au esuat ! Vrem altceva !!!

 40. 44 Theodora ianuarie 16, 2012 la 11:57 am

  PSD-ul este partidul cu cei mai multi membrii si simpatizanti din Romania.
  Care este pozitia PSD?
  Presedintele PNL Crin Antonescu:
  „Incepand de maine (n.red-luni) vom cere si membrilor si sustinatorilor nostri sa se alature pasnic protestului public pentru ca in momentul in care Basescu si oamenii lui si-au batut joc de ani de zile de Romania, au facut-o din convingerea stupida se poate orice, ca in tara asta nimeni nu se revolta niciodata, ca in tara asta e de ajuns sa ameninti, sa santajezi. Ori se arata ca nu e asa.
  Toti acest oameni ne arata ca avem pentru cine sa luptam si arata celor de la Putere ca daca vor sa evite violentele, trebuie sa procedeze asupra tuturor oamenilor politici responsabili”

 41. 45 Ghita Bizonu' ianuarie 16, 2012 la 12:19 pm

  Ia sa vedem ce mai zic si altii :

  http://roxanaiordache.wordpress.com/2012/01/15/strada-fierbe-si-ponta-cere-pact-cu-puterea-crin-repara-prostia-si-sa-si-asume-miscarea-de-eliberare-nationala/#comment-92706

  Hei nu vreau sa va stric fun-ul dar vad ca va pierdeti vremea certindu-va cine este fat frumos: ca e Crin ca e Ponta ca-s amindoi, ca nu-i nici unul… Diletanti! Va irositi enerigile stupid! in timpul asta pdl-acheii cistiga votul mediatic fara probleme! Vreti sa nu fie votat votul prin corespondenta, pai va spun eu de aici din Chicago ca nici nu este nevoie de el sa aduca cele 1 milion de voturi PDL-ului! Cum? Simplu:Cel mai citit site romanesc este ziare.co Acolo PDL face legea! Daca te duci pe oricare din forumuri PDL este 1000-1 USL:. Mai mult administratorul te da afara la cea mai mica sesizare pdl-achee. Voi stati si ceratati-va intre voi sa lasatii pe boi sa faca legea in afara!

 42. 47 Dragos ianuarie 16, 2012 la 1:15 pm

  @Theodora

  „De ce NU ies la manifestatia din Piata Universitatii toti cei care vor SCHIMBAREA?”
  ptr. ca nu vor schimbarea cu Crin-Ponta

  „De ce NU ies cei tineri, cei sanatosi, sa isi strige NEMULTUMIRILE in timpul ZILEI?”
  ptr. ca muncesc.

  „Cum pot sa stea bucurestenii in casa si sa astepte ca noi, cei 4000 de oameni sa rezolvam si problemele lor?”
  ptr. ca noi, bucurestenii intregi la cap, NU credem ca tu, Bebe Ivanovici, Naty Meir, Fenechiu, Mircea Badea, Dorin Lazar Maior, Tararache, Ponta, Bischin, Crin, Țintă, Baciu, Denescu si ceilalti 3987 sunteti capabili sa va spuneti numele fara buletinul in mana. dar’mite sa ne rezolvati problemele.

 43. 48 Theodora ianuarie 16, 2012 la 1:25 pm

  Pentru Vladimir Tismaneanu am niste informatii … pe surse:
  Basescu Traian a fost prezent ieri la manifestatiile din Piata Unirii prin intermediul ULTRASILOR adusi de servicii.
  Diversiune sau incompetenta?

 44. 49 Aya ianuarie 16, 2012 la 2:42 pm

  @

  MESAJ CATRE USL:
  SUSTINEREA PROTESTELOR PASNICE TREBUIE URGENTATA!

  Uniunea Social Liberala trebuie sa organizeze foarte repede o AMPLA (subliniez, ampla!) actiune de sustinere a protestelor pasnice.
  „Triumviratul” Ponta- Antonescu- Constantin sa fie, disctinct, in frunte!

  Daca acest lucru nu se va intampla urgent, demna, nobila revolta a protestatarilor civilizati- care s-au expus unor riscuri mari- va fi deturnata (si, sau confiscata) de „anumite servicii”. Acestea inca, se lupta intre ele pentru a „castiga terioriul”. Dar, indiferent care dintre acestea va castiga batalia „inter-servicii”- inca in desfasurare, acum- va fi continuata (explicit sau implicit) politic a de genocid a actualei gubernari.
  Ar fi schimbate doar mastile si metodele!

  Am fost, constant, alaturi de cei care au protestat pasnic- dar care au transmis ferm, prin cuvinte, ca actualii guvernanti trebuie sa plece de la putere, sa se puna capat politcii genocidare, iar Romania sa-si reia cursul democratic si al dezvoltarii, intrerupt abrupt de cei aflati, acum, fara drept si fara legitimitate, in pozitii decizionale.

  Transmit mesajul in aceasta calitate!

 45. 50 Aya ianuarie 16, 2012 la 2:54 pm

  @

  ALL

  ATENTIE LA SUSPECTA COERENTA A EXPRIMARII ANALFABETULUI IGAS!

  Analfabetul Igas- caruia i se mai spune, nu se stie de ce, si ministru de Interne- a facut o declaratie foarte ciudata.

  Mai exact, dupa ce a „balmajit” ceva despre nevoia de „autorizatie” pentru protest, a adaugat suspect de clar (citez din memorie) „rog cetatenii care vor continua sa protesteze fara autorizatie sa nu fie violenti si sa se delimiteze de grupurile violente”.

  Dincolo de aparentul paradox (desi, in prima faza, a spus ceva despre autorizatie necesara- apoi, s-a adresat, linistit, fara „atentionari” celor care urmeaza sa participe, in continaure, la protestele, cica, neautorizate, ca si cum protestele spontane ar avea nevoie de asa ceva):
  SUPRINDE SUSPECTA COERENTA (nespecifica analfabetului Igas) din mesajul catre )citez) „protestatarii pasnici”!

  REPET:
  Daca USL nu va organiza, urgent, o AMPLA actiune de sustinere a protestatarilor pasnici (protestand politic, in acelasi timp, impotriva actulei guvernari criminale) revolta demna, nobila, REALA, din strada va fi confiscata (sau deturnata) de servicii.

  Igas (care, in mod firesc, nu stie sa vorbeasca) a demonstrat, prin suspecta coerenta a mesajului sau, ca este o „portavoce” a acestor servicii (fiind neesential daca stie sau nu ca a fost folosit).
  Bref: „anumite servicii” au inceput sa actioneze in mod evident!

 46. 51 Ilie ianuarie 16, 2012 la 3:01 pm

  @Aya
  Este bine dacă protestele vor continua în mod paşnic în toată ţara. Dar nu cred că este bine ca cei trei lideri să apară în fruntea protestatarilor. E mult mai bine ca protestele să fie interpretate ca o nemulţumire a maselor şi nu ca o luptă pentru putere a opoziţiei. Protestele neasumate politic de vreun partid dau o impresie mult mai bună, atît în interior, cît şi în exterior. Este părerea mea.
  Cu privire la finalitatea lor, să nu ne aşteptăm la ceva spectaculos. Este suficient să-i mai domolească pe guvernanţi cu reformele lor interesate. Deja văd că Boc doreşte o nouă comisie pentru a proiecta o nouă lege a sănătăţii, cu o implicare largă a factorilor implicaţi în sistem. Ceea ce trebuia făcut de la început.

 47. 52 Aya ianuarie 16, 2012 la 3:03 pm

  @

  Adrian Nastase

  Felicitari!
  Impactul mesajului va fi sporit fiind parte a editorialului de miercuri. :

 48. 53 center@yahoo.com ianuarie 16, 2012 la 3:09 pm

  Nu oricine-i aduce pe Procter and Gamble la Ploiesti , pe Ford la Craiova , pe Intel la Bucuresti . Cu astfel de multinationale se trateaza la nivel de stat , sunt multe mai puternice decat multe state . Fara cadre competente in diplomatie si in economie care sa-i contacteze , sa le vorbeasca , sa-i cultive , care investitii ? Revin la catastrofa Montupet , investitie parafata la nivel inalt in 2004 si stricata in timpul alternantei de putere PSD -cu PNL si PDL in primavara lui 2005 , cand cadre incompetente au inlocuit altele , competente , rezultatul retragerea Montupet .
  Exact , ce se spune mai sus : unde sunt astazi investitii straine , in ce parte a lumii ? Nu e cel mai bun moment !
  Sper ca nimeni nu lauda violentele oarbe ale pustimii din Bucuresti ieri noaptea ! Atacuri de magazine , de banci , agresarea jandarmilor cu caramizi – hopa ! – asta face extrem de rau imaginii tarii ! Nu suntem , dupa cate stiu , focar de sectari de extrema stanga , ca in Grecia ! Iar pustimea cu cagule de ieri noaptea nu avea nimic in comun cu pensionarii , cu Sanatatea , cu sacrificatii lui Basescu !

 49. 54 Draghi Puterity ianuarie 16, 2012 la 3:32 pm

  @Bai Dragos…

  Stii care e norocul tau? Ca prostia nu doare…

  P.S. Si de cand puii mei te facusi si tu bucurestean? 😆

 50. 55 Doru Coarna ianuarie 16, 2012 la 3:34 pm

  For All,

  pustii aia nu sunt membri ai vreunei galerii de fotbal, aia sunt informatorii de pe langa fiecare sectie de politie, ii puteti viziona in direct in fiecare zi de luni si joi in fata sectiilor respective stand de vorba cu ofiterul de la poarta, si mai ales in fata sediului din Stefan cel Mare.

  Manevra puterii de a decredibiliza miscarea spontana a cetatenilor prin actiuni care sa produca pagube pt a justifica apoi represaliile asupra tuturor participantilor este o copilarie. Dar atat ii duce pe ei mintea, n-au invatat nimic din ’89 pana acum, desi s-au imbogatit nesperat pt niste bugetari. Politicienii acestia din opozitie insa i-au creat, Basescu doar i-a inmultit atat cat a putut. Si a putut: toti sunt aproape obezi, toti sunt echipati ca cei din SUA (adica nu-i nicio diferenta intre resursele alocate in cele doua tari, nu?, numai ca Romania…). Daca politicul a reusit totusi sa construiasca ceva dupa ’89, ca in rest a distrus orice, este tocmai aceasta formidabila masina de represiune si supraveghere a populatiei, echipata si intretinuta din saracia romanilor, la cele mai inalte standarde in domeniu…

  Opozitia greseste cand nu se implica, valul va matura intreaga clasa politica, poate se va relansa intrebarea „ce ai facut inainte de 2012?”… Dar in fine, daca dispar aceste partide – mare paguba, ba as zice ca din contra! Decat sa trandaveasca sub povara dosarelor facute de marinar si sa astepte sa fie adusi iarasi in parlament si guvern de catre strada, mai bine sa ramana in vesnica asteptare optimista a alegerilor viitoare…

  Pe scurt, astia nu protesteaza pt opozitia democratica sau contra lui Basescu, ci contra intregii situatii, de la A la Z! Solutia necesara este una substantiala! Nimeni nu se va multumi cu vreo rocada politica! Manifestarile vor continua escaladand! La toate astea exista un risc major: la cati drogati si talhari sunt in tara asta, un singur nebun care isi ia in piata pistolul si trage, deschide razboiul civil! Fortele de represiune vor riposta exagerat, a doua zi mai aduc doi-trei drogati pistoale, si tot asa, gata balamucul.

  Eu cred ca opozitia ar trebui sa se trezeasca, membrii de partid sa fie in piata si sa izoleze elementele ratacite in fata jandarmilor protejand masele, etc. Dar poate ca n-au terminat carnatii si piftia, astia s-au revoltat exact cand le era vacanta mai dulce si cand Basescu putea forta legi contra spaga…

 51. 56 Aya ianuarie 16, 2012 la 3:41 pm

  @

  ALL

  „AMANUNT” SEMNIFICATIV RECENT AL FIGURII CRIMINALULUI BOC

  In mod surprinzator, criminalul Boc a aparut public, duminica 15 ianuarie 2012, stirea fiind ca fusese la Predeal (!).
  A dat declaratii din fata Spitalului de Urgenta Floreasca (unde, se spune, ar fi fost sa se intereseze de starea de sanatate a unui jandarm ranit).

  Un ochi atent a putut observa:
  – UN AMANUNT SEMNIFICATIV al figurii lui Boc: era nebarbierit. Pentru cineva care are, totdeauna, obrazul barbierit, un astfel de detaliu atrage atentia prin NEFIRESCUL sau. Este cu atat mai nefiresc cu cat, conform stirilor, Boc ar fi venit de la Predeal (unde s-a sugerat ca s-ar fi odihnit!).

  – Figura lui era, evident, a cuiva care are o „carenta de energie” pentru ca NU a dormit! (In conditiile in care, repet, stirile erau ca venea de la Predeal- cu sugestia ca, acolo, s-ar fi odihnit, s-ar fi „refacut”).

  -Tonul lui era ciudat de calm, de relaxat (as spune, linistit!)- nefiresc pentru cineva care se afla in fruntea unui guvern dur contestat prin proteste sustinute, in toata tara (pentru a nu mai discuta de faptul ca, fata de locul in care se afla, la aproximativ 35-40 de minute de „plmbare in pas ceva mai alert” incepuse deja a treia zi a protestului din Piata Universitatii).

  – Intrebat daca va demisiona in urma protestelor a raspuns NEFIRESC DE CALM, ca soarta unui guvern nu se decide in strada, dar in Parlament (!).

  -MESAJUL CLAR, coerent si ferm, NU a fost legat de protestele de strada- dar de PREOCUPAREA PENTRU A PROMOVA O LEGE A SANATATII.

  Repet atentionarea postata ieri:
  Criminalul Boc are o misiune cat se poate de clara privitor la desavarsirea politicii de genocid programat, printr-o lege a sanatatii care, explicit sau implicit, sa cuprinda prevederile proiectului retras din dezbatere publica.
  Actioneaza FARA A PIERDE TIMP si fara a „privi” la ceea ce se intampla in jurul sau: inainteaza, fara a se opri, catre capatul drumului sau, de „desavarsire” a genocidului national, social, cultural.

  STIE ca, in acest moment, cel putin, in Parlament dispune de suficiente voturi pentru a promova „incununarea” legilor genocidului printr-o criminala lege a sanatatii- altfel spus, ca, (doar!) daca se grabeste, acea lege ar putea fi adoptata prin angajarea raspunderi guvernului si ca o motiune de cenzura nu ar avea sorti de izbanda (acum!). Mai stie, insa, ca nu trebuie sa piarda timp- caci situatia poate balansa (si vrea sa poata raporta, cel putin in ceea ce il priveste „misiune indeplinita”!).

  INTEREBARE:
  Care a fost REALUL scop al prezentei criminalului Boc la Predeal- si in ce „parte” a Predealului s-a aflat?
  Cumva, in stabilimentul elegant si „bine amplasat” (a se citi, SI izolat) cunoscut indeobste sub numele de „sanatoriul de la Predeal” unde, asa cum afirma anumite voci informate, ar fi fost dus Basescu dupa ce – citez stirea ca atare- „a fost scos din Bucuresti”?
  Ce „negocieri” s-au purtat acolo (evident SI- sau mai ales- intre servicii)?

 52. 57 Aya ianuarie 16, 2012 la 3:48 pm

  @

  All

  Plec la „plimbare” spre Universitate. Este a patra „plimbare zilnica”.
  Voi reveni pe blog cand ma voi intoarce acasa (sper sa ma pot intoarce si de data asta!).

  P.S.
  Felicitari studentilor care, ieri, au sosit cand intre participanti aparusera deja semne de demoralizare. Vor veni si astazi, in numar mai mare.

 53. 58 Karakas ianuarie 16, 2012 la 3:51 pm

  Tara arde si pe Boc il doare de agentiile de rating, Igas cere mai multa fermitate de la Jandarmi (sa dea mai bine la oase romanilor adica), iar pe Baconschi il supara mahalagii care protesteaza.

  Cu un asemenea Guvern inept, afazic si anti-national, la ce solutii progresiste te poti astepta?

 54. 59 Adrian B. ianuarie 16, 2012 la 3:58 pm

  UNDE ESTE BASESCU ? Cica EBA isi impacheteaza lucrurile de vreo 3 zile si ar mai avea nevoie de inca vreo 2 zile , pentru posete , farduri si fiolele de botox ! S-a pregatit un elicopter ( de la SMURD , bineinteles! ) cu care cuplul prezidential Basexu-Udrea sa -si ia viteza ! Traseul este pe la Targoviste , unde elicopterul va face o oprire pentru a se alimenta si a face o vizita de lucru pe la UM Targoviste … D-ul boc , care de fapt nici nu exista – el fiind o holograma – a fost pus la pastrare intr-un rucsac cu fermoar , urmand a fi refolosit cand lucrurile se mai calmeaza . Adica la procesul cuplului baselu-udrea !

 55. 60 Adrian B. ianuarie 16, 2012 la 4:11 pm

  Am inteles ca Guvernul boc vrea sa comaseze Noul Codul Rutier cu Legea Pensiilor , in sensul ca toti pensionarii de peste 65 de ani ar avea dreptul sa treaca si pe rosu !?

 56. 61 Doru Coarna ianuarie 16, 2012 la 4:24 pm

  @ Theodora,

  am fost zilnic incepand de vineri, si merg si azi! De regula stau pana cand incepe sa devina periculos, asta e, nu-mi permit sa-mi risc sanatatea oprind vreo piatra cu capul… dar rememorez fazele din ’89, astia abia acum, la trei zile, au invatat sa faca baricada, dar nu mai e un Dan Iosif si baricada nu reuseste… Normal, nici nu-i o Revolutie pe viata si pe moarte, ci un simplu protest CARE SE VREA INABUSIT DEMOCRATIC!!!

  OK, mananc si plec. La fantani. (E aproape de parcare). Pt Teatru trebuie sa vii pe jos…

 57. 62 blogideologic ianuarie 16, 2012 la 4:24 pm

  Fără de vină ? http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/hunor-kelemen-daca-se-indeplinesc-criteriile-udmr-este-de-acord-cu-o-sesiune-extraordinara-250380.html#Scene_1 UDMR este fără de vreo vină la crearea marasmului economic actual din România? Prosperitatea economică a României poate fi asigurată numai de funcţionarea statului nostru naţional. Dar obiectivul politic prioritar al UDMR, un obiectiv public anunţat, este împiedicarea funcţionării României ca stat naţional !

 58. 63 lupi ianuarie 16, 2012 la 4:33 pm

  Ce asteapta acest neam cu ADN de slugi ????. Ce mai asteapta , sa vina vara si cald afara ???. Vai tzie , neam romanesc , lasitatea ta tinde sa atinga infinitul !!!.

 59. 64 lupi ianuarie 16, 2012 la 5:06 pm

  Tuturor vad ca le pute faptul ca manifestatziile pasnice au ,, degenerat ” in incendieri , distrugeri .Tuturor le pute ca ,, derbedei din galeriile X siY” AU VANDALIZAT ????. NIMENI , NIMENI NU S-A INDIGNAT , NU PROTESTEAZA , NU STRIGA IMPOTRIVA ABUZURILOR ORIBILE ALE CELOR ECHIPATZI ,,ULTIMUL RACNET ” , JANDARMI CARE BAT SI ARESTEAZA OAMENI , CUM VREA MUSCHIUL LOR !!!!. GEALATZII ASTIA , EXECUTANTZI DE ORDINE PRIMITE DE LA TIPI IN CIVIL SUNT ,, BRATZUL INARMAT AL DICTATURII MADARFACKARULUI COTROCENIST’.De aia a fost decimata armata , ca in loc sa fie organizate , echipate , instruite trupele de jandarmi , care sa aiba liber la batut , maltratat , arestat pe oricine si oricum !!!Armata nu mai putea sa bata , aresteze , etc, ca DE , ACUM SUNTEM IN DEMOCRATZIE !!!!Vai , tzie , popor umilit , calcat in picioare de gealatzi imbracatzi si hranitzi pe banii tai !!!. Adica si batut si cu banii luatzi !!. Iar tipii in civil , oare cine-or fi ei ???.[Neo]SECURITATEA BASISTA , CA DE AIA AVEM NEVOIE DE 7 SAU CATE OR FI DE SERVICII SECRETE !!!!.

 60. 65 Pali ianuarie 16, 2012 la 5:20 pm

  @ Draghi Puterity

  Romania cand a insemnat ceva a fost cand era Regele la carma tarii ! In rest a fost un maidan pe bucatele,….deci il vreau pe REGE inapoi ! Iti place ?

 61. 66 centru ianuarie 16, 2012 la 6:48 pm

  Nu vandalilor !
  Nu huliganilor din galeria lui Dinamo , derbedei de bani gata , cu twitter-ul si facebook-ul la buzunar , ca sa se poata aduna mai bine !
  Basescu sa fie dat jos prin vot , Securitatea sa nu se mai amestece ca in 2004 si in 2009 ,sa nu fie dat jos prin mineriadele unor golani care devasteaza gheretele de ziare ale unor oameni care si-au facut afacerea vietii in acele gherete ! De ce arunca cu caramizi in jandarmi , jandarmii sunt animale ? Nu mi-a placut armata de mineri care a umilit Statul in septembrie 1991 ( venea , oportun , la o luna de la proclamarea Republicii Moldova , absolut intamplator ) si a dus la demisia lui Roman , nu mi-a placut atacul terorist din ianuarie februarie 1999 al aceluiasi tenebros Cozma , cand PSD l-a criticat si descurajat , nu-mi plac atacurile salbatice ale acestor golani , nu mai mult decat mi-ar place Basescu !

  zi vom sti cine l-a manipulat

 62. 67 Malina Neacsu ianuarie 16, 2012 la 6:57 pm

  Nu vad de ce ar mai investii in Romania cand tari ca Bulgaria nu mai stiu ce sa faca pentru ca sa-i atraga. In Romania guvernarea Basescu se ocupa numai de interesele lor de gasca! De ce sa vina un strain sa investeasca cand ii se cere spaga de la vama! Greu, foarte greu sa ne revenim! Cand vom afla adevarul despre acesta guvernare vom fi cu advarat surprinsi!

 63. 68 Marcus ianuarie 16, 2012 la 7:20 pm

  Senzational! De Ce Tace Basescu?

  Avand in vedere ca de la declansarea manifestatiilor de protest in toata tara cu patru zile in urma, presedintele Romaniei, Basescu Traian tace, tace si iar tace Agentia noastra de stiri Erevan News, prin reporterul ei Vartan Vosganian, a reusit sa-l surprinda pe Basescu furisandu-se in apartamentul din Mihaileanu de frica manifestantilor, ducand in mana o bocceluta de schimburi personale si lenjerie de pat si sa-i ia un interviu in care se lamureste misterul acestor manifestatii de protest si atitudinea presedintelui fata de ele. Redam mai jos integral continutul interviului:

  Reporter:- Domnule presedinte, cum comentati manifestarile de simpatie fata de cauza d-lui doctor Arafat initiate in aproape toate orasele mari ale tarii?
  Basescu:- Este evident faptul ca batranul edec comunist Iliescu, manipulandu-l pe doctorul Arafat si impreuna cu motanul securist Felix si sefii galeriilor de la Steaua si Dinamo, au scos oamenii in strada sa dea o lovitura de stat, sa reinstaaureze comunismul si sa-l numeasca pe Iliescu pe viata, urmand exemplele lui Mao Tze Dun, Stalin, Fidel Castro, Mathusalem si Gica Petrescu.
  R: – Mathusalem?
  B:- Pai, da. Ganditi-va la Comuna Primitiva si atunci era comunism, nu?
  R:- Cum va explicati faptul ca de la cauza d-lui Arafat, protestatarii au inceput sa-si ceara drepturile la un trai decent?
  B:- Dupa cum va spuneam, Iliescu, batrinul edec comunist, manipulandu-l pe Arafat si impreuna cu motanul securist Felix si impreuna cu sefii galeriilor echipelor Steaua si Dinamo i-au mintit pe protestatari ca nu traiesc bine, in timp ce ei sunt de-a dreptul bogati avand venituri nete pur si simplu nesimtite, unii dintre ei castigand chiar si 700 de lei pe luna.
  R:- Domnule Presedinte, ce aveti de spus despre situatia stanjenitoare in care protestatarii va striga pe nume “javra ordinara” si va cer demisia?
  B:- Ei bine, batrinul edec comunist Iliescu, manipulindu-l pe Arafat si impreuna cu motanul securist Felix si cu sefii galeriilor echipelor Steaua si Dinamo i-au mituit pe protestatari cu cate o bere si patru mici platite de Marean ca sa-mi ceara demisia. Ha, Ha, Ha le-am zis ca-mi voi da demisia in cinci minute si canci !, asa ca nu-i nicio problema, asta este deja fumata.
  R:- Domnule Presedinte,trebuie sa incheiem deoarece afara a inceput sa viscoleasca si trebuie sa plec la Erevan cu masina.
  B:- Pai normal, din cauza batranului edec comunist Iliescu, care manipulandu-l pe Arafat si impreuna cu…..
  a consemnat pentru Dvs.
  Vartan Vosganian

 64. 70 Sami ianuarie 16, 2012 la 7:38 pm

  Situatia economica si sociala a Romaniei este absolut jalnica , gratie gastii TB , iar oamenii , in sfarsit au iesit in strada singuri , fara sindicate , fara partide politice . Sper ca aceste manifestari sa -si atinga scopul , iar aceasta gasca penala de la putere sa inceapa sa-si faca bagajul . Daca mai stau acolo , ne va fi mult mai greu in viitor sa corectam decalajele economice intre noi si tarile civilizate .

  Deocamdata , lumea este pasnica , insa este ignorata de catre TB si ai lui . Asta au facut tot timpul pdl-ii , au ignorat poporul , cosiderand ca toti si toate le apartin precum bunurile personale ,incluzand aici si cetatenii .

  Nu stiu exact ce a fost cu cei care au devalizat diverse obiecte ieri in Bucuresti , insa , este posibil ca acestia sa doreasca sa atraga atentia asupra pericolului ca poporul sa devina violent si nu ca pana acum pasnic si docil precum oile . Eu nu cred ca TB-ul si ai lui se vor lasa dusi de acolo de la „butoane” si ciolane fara o adevarata revolutie , cu tot tacamul , batai , raniti , si chiar morti , cu violente de toate felurile etc . Asta este parerea mea . Cel putin pana in prezent , manifestatiile pasnice au trecut ca si inexistente in ochii lui TB . A ras de manifestanti cu ironie si superioritate de fiecare data . A facut ceva pe cei care au (am) manifestat .El se pare ca are nevoie de ceva mult mai tare . De altfel , toti dictatorii fac la fel , si ajung sa plece de la putere numai dupa lupte de strada extinse apropiate de adevarate razboaie civile .

  Pe de alta parte , mi s-a parut ca erau acolo la manifestatiile din toata tara mult mai multe persoane decat au relatat ( numarat ) televiziunile . Am senzatia ca se incearca o minimizare a situatiei , o trecere in derizoriu a acestor manifestatii . Nu uit ca si in ’89 se incerca acelasi lucru , cu lozinci de genul – huligani , golani , care fac taraboi etc . Noi insa , ascultam toti la radio Europa -libera ,trasmisa asa cu bruiaje cu tot si eram la curent cu realitatea din teritoriu . Tin minte ca mi s-a ridicat parul pe mine cand a inceput sa se traga in Timisoara . Tin minte si acum acele impuscaturi urmate de tipetele oamenilor intre care se auzeau si voci de femei . A fost cumplit . Eram cu toata familia in jurul radioului si am inmarmurit cu totii . Ne uitam unul in ochii celuilalt si nu ne venea sa credem .
  Acela a fost declicul care a transformat miscarea din Timisoara in revolutie .

  Mie imi miroase si acum a revolutie , daca , actuala putere nu-si va baga mintile in cap si sa plece de acolo in mod pasnic .
  Oamenii nu mai pot , nu mai vor acesti fascisti , hoti si mafioti de la putere .

  Sunt oare mai golani cei care au facut ieri ravagii in Bucuresti decat acesti mari golani care au devalizat toata tara zduncinand-o in toate structurile ei ?
  Eu cred ca a vrut sa fie doar un semnal .
  Sigur ca nu-mi pare bine ca au fost distruse atatea bunuri , insa , nu este oare un semnal de alarma ??? Eu asa il vad . Probabil ca deocamdata sunt singura care vad lucrurile asa . Om trai si om vedea daca m-am inselat .

  Sper ca oamenii sa fie inteligenti si sa nu slabeasca de data asta lupta pentru libertate .

 65. 71 Dinica peromaneste ianuarie 16, 2012 la 7:44 pm

  Cred ca ar trebui separate efectele macro, ale Crizei, de cele legate de contextul imediat, ale puterii de la Bucuresti.

  Investitiile au scazut pe plan general, nu numai in Romania.

  Puterea de acum e vinovata de altceva: Economia se afla aproape in cadere libera, in ciuda masurilor DURE de la Bucuresti. In afara de perspectiva d-lui Isarescu, ma intreb, cine poate spune ca mergem pe drumul care trebuie? Pun pariu ca nici maga-shmenarii lui Basescu…

  Alternativa: Bucurestiul ar fi trebuit sa gestioneze Criza, nu sa arunce tzara pe sloganuri de genul, „asta-i economia de piatza” sau „asta ne-o cere FMI-ul”. Asta presupune ca Basescu&Boc ar fi in cunostinta de cauza, nu numai sa vrea…

 66. 72 Aurora Soare ianuarie 16, 2012 la 7:59 pm

  De ce nu scrieti mai bine ceva de oamenii aia curajosi care au iesit pe strazi? Ne facem ca ploua? Ce mai asteptati????

 67. 73 Reni ianuarie 16, 2012 la 8:04 pm

  Aceste manifestatii spontane sunt doar inceputul. Atunci cind mesajul strazii va arunca indoiala asupra capitalismului, asa cum s-a intimplat in Grecia, atunci puterea va pierde toti aliatii sai, si USA si EU, anticipate vor urma urgent. Polarizarea sociala excesiva, aceasta este drama societatii noastre, peste ea tupeul si sfidarea acestor basisti.
  Odata ce “privatii” vor pricepe conditia lor de sclavi in colonia unei Udrea, puterea acestei “drepte” pedeliste se va narui subit.

 68. 74 Crisanta Ilie ianuarie 16, 2012 la 9:02 pm

  Electoratul poartă toată vina. Am zis.

 69. 75 Paul ianuarie 16, 2012 la 9:24 pm

  Asigurandu-i, mai intai, pe cei care cer iesirea in strada (a intregii populatii românesti!) de respectul meu pentru sistemul lor de valori ramas din mosi-stramosi (ca sa nu-i spun primitiv), imi permit sa afirm ca protestele acestea stradale ar semana foarte tare cu un fel de democratie directa – ateniana (cea din antichitate, evident, nu cea din zilele noastre 🙂 -, daca nu ar fi insotite de confuzie, deruta, incoerenta…

  Posibil ca toata aceasta confuzie sa fi fost provocata de „trupe special pregatite”. Nici macar nu conteaza asta foarte mult. Ceea ce conteaza este realitatea ca un protest de strada poate fi mult mai usor deturnat, manipulat, derutat, transformat in … altceva, decat o opozitie civilizata asigurata de reprezentanti legitimati prin vot de cei pe care ii reprezinta.

  Probabil ca cei care ies in strada incearca sa faca treaba pe care nu si-o fac reprezentantii lor alesi democratic; intr-un fel de tentativa de democratie directa, sortita esecului inca din start, intr-o societate de genul celei românesti.

  In alta ordine de idei, daca acceptam ipoteza ca Basescu & co. vor da curs revendicarilor de pe pancarte si vor parasi guvernarea, ce ne opreste sa presupunem ca nu se va obtine altceva decat devansarea alegerilor cu cateva luni de zile?
  Cine poate garanta, apoi, ca guvernantii alungati prin presiunea strazii nu vor fi inlocuiti, – atentie! la repezeala, in valtoarea evenimentelor -, de alti guvernanti de proasta calitate (pe sistemul Decembrie ’89), care vor trebui si ei evacuati prin presiunea strazii, fiind inlocuiti in viteza de altii…. care vor trebui si ei „ejectati” prin presiune stradala etc. Nu ar insemna ca toata democratia româneasca, alaturi de guvernare!, se va muta in strada? Oare cat timp ar putea cara in spate societatea româneasca acest tip „modern” de „guvernare democratico-stradala”?

 70. 76 Paul ianuarie 16, 2012 la 10:08 pm

  Domnule Nastase,

  Stiti cu ce seamana presiunea populara din strada (aceasta care nu mai are rabdare pana la momentul votului democratic de peste cateva luni)? Cu „presiunea” Guvernului in adoptarea legilor in procedura de urgenta, prin asumarea raspunderii. Adica, tot un fel de constrangere, a Parlamentului de aceasta data, de a renunta la votul democratic in favoarea „faptului implinit” impus de Guvern.

  Ei bine, fata de asteptarile mele (de om cult si civilizat 🙂 ), aceste mijloace rudimentare, nedemocratice si complet necivilizate folosite de toti actorii implicati, de ambele parti ale baricadei, pentru a-si atinge scopurile de moment, nu reusesc decat sa-mi dea masura vizionarismului lui Joseph de Maistre (al colegului „@blogideologic”), care banuia ca „Fiecare natiune isi are guvernantii pe care ii merita”.

  Din pacate, o populatie cu manifestari atat de primare ca cele vazute zilele acestea in România nu are motive logice sa astepte din partea guvernantilor pe care si i-a ales (deci, care o reprezinta cat mai fidel cu putinta! 🙂 ) niste manifestari cu mult mai evoluate. Ar fi vorba de un decalaj care ar ridica alte semne de intrebare, referitoare la reprezentativitate, de aceasta data…

 71. 77 Augustin ianuarie 16, 2012 la 11:21 pm

  Dumnezeule, ceva groaznic se intimpla: Aya preia mesajul meu si il amplifica. Inseamna ca, vezi bine, undeva am gresit! Manuela, as putea sa-mi retrag postarea, pina aflu unde-i hiba??

 72. 78 Dan Doboseriu ianuarie 16, 2012 la 11:38 pm

  LUCRU MANUAL

  Preferând ca Legea sănătăţii s-o rescrie
  Decât să poarte cu mulţimea un dialog ,
  Traian nu face altceva decât să-şi scrie ,
  Chiar cu mâna sa, propriul … necrolog .

 73. 79 Carol ianuarie 16, 2012 la 11:41 pm

  Din jurnalul prabusirii unui regim politic: Despre ideologi, violente, represiuni si demisii (I)

  Orice om politic stie ca obturarea canalelor de comunicare politica sau publica duce la acumularea presiunii in sistem si, in cele din urma, la explozie. Este ceea ce a ignorat in mod sistematic puterea executiva a PDL&Co, care, in al doisprezecele ceas, este nevoita sa se confrunte cu o deflagratie sociala de proportii, desi semnalele de avertizare nu au lipsit. De ce si-ar lasa oamenii vietile si sanatatea sa devina obiecte ale actelor de comert si ale profitului?!… De ce ar accepta ca accesul la ceea ce ar trebui sa fie un serviciu social umanitar general sa fie conditionat economic, de marimea pungii cu bani, care la cei mai multi este intotdeauna goala?!… Este cea de-a doua eroare politica a guvernantilor, cand au incercat sa adopte legea sanatatii publice, consultandu-se doar cu prestatori privati ai serviciilor de sanatate, nu si cu beneficiarii acestora, masele largi de cetateni.

  In sfarsit, oamenii politici responsabili cunosc ca, in statul de drept, oricarei manifestatii in spatiul public care este insotita de violenta ii sunt compromise din start si iremediabil legitimitatea si sansele de succes, dupa cum politicienii abili si corupti, aserviti clientelei politice, stiu ca cele mai intemeiate acte de revolta sociala si cele mai nobile revendicari pot fi discreditate si anihilate daca le prezinta opiniei publice ambalate intr-o hartie murdara si botita, care sa le faca respingatoare. Din acest ultim punct de vedere, las cititorilor sarcina ca, in cea de-a patra zi de proteste anti-prezidentiale si anti-guvernamentale, sa gaseasca propriile explicatii la cele intamplate in Piata Universitatii si Piata Unirii…

  Dar nu despre factual vreau sa va vorbesc in primul rand, ci despre un ideolog mai putin obisnuit, apartinator al grupului “intelectualii lui Basescu”, unul dintre inspiratorii locatarului de la Cotroceni. Toata lumea s-a obisnuit ca Vladimir Tismaneanu sa dezvolte in spatiul public o adevarata cultura a protestului social, sa devoaleze si sa condamne personaje sinistre ale represiunii comuniste sub retorica consacrata de cine a fost cutare sau cutarescu… Izbucnirea vulcanului social din Romania inceputului de an 2012 pare sa fi pus capat acestei deontologii, ca urmare a unei intorsaturi neasteptate de atitudine fata de protest si represiune, de parca ar tine cu tot dinadinsul sa ne dezvaluie o nebanuita dedublare…

  Domnule Vladimir Tismaneanu, dupa ce atata amar de vreme ne-ati indus drogul protestului, facandu-i cu ou si cu otet, pe buna dreptate, pe intelectualii care n-au cartit impotriva lui Ceausescu, veniti acum si va deziceti, negandu-va “filosofia” care v-a ridicat in ochii romanilor???!!!… Faceti, acum, o pirueta politica de 180 de grade, incercand sa inabusiti protestul social, asemuindu-l, nedisimulat, cu “barbaria”, dupa ce in toata opera personala, politologica si istorica, l-ati asimilat cu un act de demnitate???!!!… Credeti ca acest lucru ar mai fi posibil, dupa ce buboiul austerizarii fortate si nelimitate s-a spart? Asteptati ca poporul eminescian, exact in ziua nasterii marelui lor spirit tutelar, sa va faca temenele si sa va ridice statuie pentru ca, in mijlocul revoltei impotriva pauperizarii si malignizarii vietii si sanatatii celor care sunt talpa tarii, ii intoarceti spatele si cereti ca iesirea in strada sa-i fie “reprobata fara urme de ambiguitate”?!… Cand ati fost sau cand sunteti autentic, domnule Tismaneanu, atunci, cand ati condamnat furibund represiunea sau acum, cand indemnati fatis la represiune???!!!…

 74. 80 Draghi Puterity ianuarie 16, 2012 la 11:47 pm

  @blogideologic

  Stirea legata de BASF e, in opinia mea, faptul ca isi muta operatiile legate de ingineria genetica in SUA.

 75. 81 Carol ianuarie 16, 2012 la 11:50 pm

  Din jurnalul prabusirii unui regim politic: Despre ideologi, violente, represiuni si demisii (II)

  Despre ce “prieteni ai civilizatiei” vorbiti, despre “civilizatia” egoismului, lacomiei si rapacitatii celor care traiesc in opulenta si aroganta, despre cea a consumerismului bogatilor, a banului care rapeste orice farama de umanitate, a traiului prin supraindatorare si suprafinanciarizare, care au produs adevarate gauri in “cascavalul” economiei mondiale, aducand-o in stare de colaps, sau a paturii “suprapuse” care nici macar o biata taxa Tobin nu este dispusa sa plateasca?!… La care “sustinatori ai barbariei” va referiti, la toate clasele si categoriile socioprofesionale care alcatuiesc un popor si care au fost aduse la limita saraciei, umilintei si disperarii, de catre un regim discretionar, care si-a pierdut orice forma de credibilitate si legitimitate?!… Cunoasteti macar vreun exemplu din istorie in care poporul sa fi fost declarat vinovat iar conducatorii disculpati???!!!…

  Filosofati nepermis de ieftin, domnule Tismaneanu, cand spuneti ca “pegra nu se mobilizeaza de la sine”, probabil ca distanta va denatureaza perceptiile, din moment ce confundati mase mari de oameni, de toate
  varstele si profesiile, care-si cer si apara drepturile, cu drojdia societatii, cu hotii si interlopii. Nici cu “pogromul” nu o nimeriti, ci frizati de-a dreptul penibilul cand il identificati, insinuant, cu revoltele sclavilor impotriva stapanilor, ale marii majoritati inrobite impotriva unei minoritati restranse inrobitoare, jefuitoare si genocidare. Pentru a va acoperi inconsistenta argumentativa, ii citati pe Mihail Neamtu si Sigmund Freud, in incercarea de a instinctualiza reactii legitime de revolta, desi stiti prea bine ca de acelasi nivel primar apartin, dihotomic, si nevoile omenesti de hrana, sanatate, imbracaminte, locuinta etc., dar si pulsiuni mai putin domestice, pradatoare chiar, si ca, de fapt, acestea din urma conduc la “fragilitatea civilizatiei”, ce ar trebui sa determine “datoria responsabilitatii”. Qui prodest aceasta deraiere si acest limbaj dublu, domnule Tismaneanu?

  De ce aceasta alunecare spre subcultura supunerii si necracnirii, domnule Tismaneanu, de ce aceasta propensiune subita spre politica pumnului in gura si a cnutului, sub forme atat de punitive si nedemocratice, precum neautorizarea protestelor, folosirea bastoanelor jandarmeresti, gazelor lacrimogene, calcarilor in picioare, amenzilor, arestarilor, provocarilor violentelor etc.?! Strada este a publicului, inclusiv cand acesta protesteaza pasnic sau mai ales in astfel de cazuri… Nu am nici cea mai mica intentie de atac ad hominem, eschiva la care, probabil, veti recurge, dar care de aceasta data va va lasa descoperit, deoarece m-as fi lipsit bucuros de aceste adnotari critice, nu insa si atunci cand deveniti parte a dispozitivului de represiune, si inca una ideologica!!!…

  Gresesc eu sau aceste tactici fac parte din strategia culpabilizarii opozitiei politice si revoltelor sociale, pentru a impiedica cuplarea fireasca a acestora si a deschide camp larg represiunii si reducerii la tacere?… Intrigat de necunoscutele acestor atitudini si comportamente, nu pot sa nu va intreb, precum un titlu celebru: Cine esti dumneata, domnule Vladimir Tismaneanu?

 76. 82 Plano10 ianuarie 17, 2012 la 12:01 am

  Ceva de neinteles se intampla.
  De patru zile tara fierbe si liderii PSD tac!
  Nici aici, liderul Consiliului National nu vorbeste simpatizantilor despre evenimente. A zis cateva vorbe Ponta despre demisia guvernului si a plecat pri strainatate.
  In lipsa sa nu e nimeni autorizat sa vorbeasca?
  Crin a preluat initiativa si organizeaza joi un miting!

 77. 83 MIHAELA ianuarie 17, 2012 la 12:02 am

  @Q
  Stii unde anume ,in Europa, au crescut investitiile straine?
  In Bulgaria! Si asta cu ajutorul firmelor romanesti care s-au infiintat sau stramutat acolo.
  Multumit?

 78. 84 Draghi Puterity ianuarie 17, 2012 la 12:03 am

  @Pali

  Nu. Nu sunt dintre cei care cred ca genealogia salveaza Romania.

 79. 85 Adrian B. ianuarie 17, 2012 la 12:05 am

  Astazi am vazut la PROTV o demonstratie de BASISM dusa pana la absurd! Actorul principal : ANDREEA ESCA !!!!!!!!!!!!!!!!! Mai rar mi-a fost dat sa vad o nesimtire si o incercare de manipulare mai mare , decat a acestei OTREPE !!!!!! D-na cu pricina a repetat de minim 5 ori (in interviul cu CTP) ca nu are cine sa-i inlocuiasca pe actualii guvernanti ! Ca nu exista alternativa viabila si ca toti sunt la fel !!!! Incredibil !!! La un moment dat am crezut ca este vorba de Andreea Pora …Mi-e greata de acest gen de oameni !

 80. 86 Draghi Puterity ianuarie 17, 2012 la 12:14 am

  @Augustin

  Nu mai fi si tu asa de ranchiunos 🙂 Aya are multe fatete. Pe unele le poti iubi si tu.

 81. 88 Adrian B. ianuarie 17, 2012 la 2:57 am

  Poate sunt putin rautacios , dar mi-as dori s-o vad pe Lenutza Udrea capturata de Revolutionari , tunsa zero si dusa in Piatza Universitatii ca s-o vada toata lumea , asemeni colaborationistilor francezi din timpul celui de-al 2-lea Razboi Mondial !!! Iar peste cativa ani sa apara si vreun film artistic american despre ” faptele ” Lenutzei , iar rolul principal sa fie jucat de Lady Gaga . Sau chiar si de altcineva , mai putin stricat …

 82. 89 blogideologic ianuarie 17, 2012 la 4:44 am

  Un blog asociat cu Vladimir Tismăneanu, şi cu acţiunea pe o direcţie ideologică trasată de Vladimir Tismăneanu http://copaculdinpadure.wordpress.com/2012/01/16/razboiul-opozitiei-impotriva-romaniei/

 83. 91 blogideologic ianuarie 17, 2012 la 5:13 am

  Blogul partidului Noua Republică, http://nouarepublica.ro/ , ţinut de Mihail Neamţu. Blogul începe cu afişarea unui „Crez politic”, a unui „Manual de luptă”, şi a unui „Decalog” 🙂 La începutul expunerii „Crezului” său „politic”, Mihail Neamţu pretinde în fugă că partidul Noua Republică urmează ideologia conservatorului Edmund Burke http://en.wikipedia.org/wiki/Edmund_Burke Dar Mihail Neamţu nu elaborează deloc tema aceasta (care mi se pare a fi interesantă, nu ştiu dacă a încercat cineva până acum să o expună frumos pe româneşte). De ce oare ? Este ideologia lui Edmund Burke o nucă prea tare pentru mintea noului şef de partid Mihail Neamţu?

 84. 92 ingineru ianuarie 17, 2012 la 6:17 am

  draga Adrian 🙂

  ziceam ca nu mai scriu si cand o sa mai scriu nu o sa mai folosesc numele asta ca nu mai ma reprezinta suna aiurea.

  da ca sa va distrati pe acolo.
  Ia uite ce am gasit pe net:

  http://www.ligapentrupresedinte.ro/

  „Presedintele, indiferent cine este, are nevoie de respect şi demnitate. Preşedintele nu este reprezentantul divinităţii pe Pământ. Dacă regele este trimis de Dumnezeu, preşedintele este trimis de voinţa noastră. Preşedintele este însă modelul nostru de demnitate. Am înfiinţat această Ligă în vedera slujirii instituţiei preşedintelui. Suntem cavalerii acestor idei şi acestor resurse. Preşedintele este modelul dar şi resursa noastră fundamentală. Preşedintele trebuie să ne garanteze drumul cel bun pentru că nu avem decât o singură viaţă, o singură ţară şi un singur preşedinte.

  Cavalerul de sare”

  http://baconschi.ro/opozitia-socialista-a-trecut-in-sfarsit-la-fapte/#comments

  http://dextrocardia.blog.com/

  „Opoziția socialistă a trecut în sfârșit la fapte

  16 ianuarie 2012 | 17 Comentarii

  În: Blog

  După ce ani de zile și-a etalat figura uzată exclusiv pe ecranele bătrânei Securități, Crin Antonescu a trecut în sfârșit la fapte. Mă rog, nu direct – asta ar fi cerut prea mult curaj –, ci prin interpuși, simpatizanți ai ordinii noi pe care ne-o pregătesc locotenenții și caporalii lui Ion Iliescu. Alături de copilotul său Ponta, a lansat un apel la manifestații pentru suspendarea Președintelui “în stradă” și răsturnarea guvernării PDL.

  Acțiunea a culminat ieri seară în centrul Bucureștiului. Ca la Londra vara trecută, vajnicii suporteri ai democrației de macadam au spart, incendiat, bătut și au aruncat cu piatră cubică. Nu știu dacă au dus democrația până la capăt, furând plasme pentru a putea urmări mai confortabil analizele atât de fine ale tonomatelor de serviciu.

  Să fi declanșat soarta SMURD toate aceste nobile pasiuni stradal-televizive? Sau doar carisma domnilor Antonescu și Ponta? Sau poate exasperarea galeriilor fotbalistice a fost stârnită de dictatura PDL?

  Habar n-am. Știu însă că un lucru devine din ce în ce mai clar pentru toți românii de bine. A început încleștarea pe viață și pe moarte între forțele trecutului și proiectul unei noi Românii. Opoziția și-a activat în sfârșit întreg arsenalul moștenit de la Ana Pauker, Teo, Luca și Dej: derbedei înarmați, dezinformare, propaganda urii.

  Ne acuză că vom fura alegerile doar pentru că vrem ca românii să voteze, în diaspora și acasă. Ce vor ei, în schimb, e ca o populație imbecilizată de televiziuni, înfricoșată de scenarii apocaliptice mereu dezmințite de realitate și, mai nou, de bătăușii scoși pe străzi, să aleagă în locul reformei Statului retorica urii și neputinței ridicată la nivel de program politic.

  Anul care începe va fi crucial pentru România. Opțiunea e simplă: reformă, responsabilitate, siguranță sau regres, populism, domnia bâtei. Alegerea o va face însă România vrednică, România care muncește, România însetată de viitor, nu mahalaua violentă și ineptă încolonată, ca minerii odinioară, în spatele moștenitorilor Securității.

  17 Comentarii

  Răspunde →

  dextro
  16 ianuarie 2012 la 13:36

  Eu nu am fost ieri în București în schimb am fost la Londra în August 2011. Dacă a fost la fel, așa cum spuneți, atunci sper ca guvernul din care faceți parte să ia aceleași măsuri care le-a luat guvernul conservator Cameron:

  – 900 de arestări
  – 450 de condamnări
  – 2 tineri condamnați la 4 ani de închisoare pentru instigare la violență pe facebook (în prezent își ispășesc condamnarea)
  – 1 copil de 15 ani condamnat (David Cameron spunea: ”cine este suficient de matur să facă infracțiuni, este suficient de matur să suport consecințele)

  Transmiteți vă rog premierului Boc, un ardelean de-al meu, cumsecade, pe care eu îl simpatizez, că a sosit momentul să-și dea jos trandafirul de la rever și să reprezinte electoratu de dreapta care l-a votat.

  Aștept să văd arestați indivizii care au spart magazine și au participat la violențe. Acestora, acolo unde este cazul, pe lângă cercetarea penală trebuie să li se sisteze orice formă de ajutor social. Nu este admisibil să distrugi proprietatea celor ce te întrețin.

  Aștept să văd trimiși în judecată jurnaliști, prezentatori TV, directori de posturi TV și politicieni care au incitat la violență prin diverse canale media (Miliband nu a scos o vorba in August 2011)

  Aștept să văd arestați și trimiși în judecată indivizi ce au incitat la violență pe rețelele de socializare.”

  „Liga pentru presedinte
  16 ianuarie 2012 la 16:06

  Felicitari domnule Baconschi pentru articol, Liga pentru presedinte va sustine opiniile si va continua lupta pentru ca domnul presedinte Basescu sa ramana in fruntea romanilor.”

  Concluzie astia sunt mai periculosi decat
  „pretenele” mele radiesteziste din PSD. Si raman la opinia ca basist nu este doar ala care il voteaza si il pupa pe basescu , basistul este mai ales ala care din 2004 incoace prospera…

 85. 93 blogideologic ianuarie 17, 2012 la 6:26 am

  La iniţiativa grupului socialist din Senatul Franţei a fost elaborat un studiu referitor la dezindustrializarea Franţei şi la dinamica industrializării în Noua Economie. De aici http://www.senat.fr/notice-rapport/2010/r10-403-1-notice.html se poate descărca raportul în format pdf / „Le rapport au format pdf” / privitor la studiul dezindustrializării teritoriilor franceze şi la chestiunea reindustrializării Franţei.

 86. 94 Doru Coarna ianuarie 17, 2012 la 7:09 am

  Bucurestenii zac in case, digera din greu, molesiti, grasimile sarbatorilor crestine. Nu-i intereseaza strada si nici viitorul, rabda orice obisnuiti cu jugul precum boul, dar ii asteapta si abatorul!

  Basescu a propus o furaciune pt ai lui, cativa insi lucizi s-au prins si protesteaza iar el a retras propunerea, de fapt doar a amanat-o! Nu va renunta caci imensele beneficii reprezinta insasi ratiunea lui de a fi.

  Opozitia pune apartenenta la casta politica peste nevoile urgente ale poporului. Ea se va decredibiliza laolalta cu puterea, tot banul ii anima! Si nu e vorba de ban muncit sau creat, ci de ban sifonat de la popor!

  Incep sa dau dreptate unei importante parti a protestatarilor care vor in resetare completa a intregului stat roman, de la A la Z!

  Nu se mai poate cu un Basescu care s-a scufundat ieri in „urgente” administrative intervievand potentiali consilieri. Asa face orice dictator atunci cand strada il contesta: ignora si se ascunde! Oare nebunul a concediat 21 de consilieri pt ca acum sa poata angaja 3, conform legii? Sau presedintia nu e o institutie bugetara? Ii plateste din banii sai de buzunar? Asta trebuia acum statului roman, mai multi consilieri?

  Avem de-a face cu un individ desprins de realitate, surd si orb, atent doar la interesele lui personale si de clan.

  Bai saraciilor puturoase, cand terminati carnatii cu ce o sa cumparati altii? Am mai spus-o, a fost penultimul Craciun!

 87. 95 Bibliotecaru ianuarie 17, 2012 la 8:03 am

  @ Adrian Năstase

  Este interesant următorul fenomen… Din România investitorii se retrag, dar ratingul de ţară al României este în creştere.

  Întrebare:
  Cum credeţi că ar trebui să profite România de faptul că celelalte state europene au început să aibă probleme de încredere în sfera investitorilor şi a creditelor bancare?
  Ce decizii politice ar trebui luate.

 88. 96 Criticos ianuarie 17, 2012 la 8:12 am

  @Paul – şi nu numai
  Ceea ce se întâmplă acum (născând firească îngrijorare) e rezultatul falsificării sfidătoare a jocului democratic (cu aportul substanţial al legii falimentare a votului uninominal). PDL n-a câştigat alegerile iar UNPR nici măcar n-a existat. Din partid de stânga PDL s-a metamorfozat peste noapte într-unul de dreapta sporind confuzia şi neîncrederea în regulile jocului politic. Şi artizanul tuturor acestor metamorfoze – având ca rezultat o schimbare radicală a structurii parlamentului, ajuns o maşină de vot neputincioasă în fond, prin abuzul strident şi sfidător al asumării răspunderii guvernului – e tartorul de la Cotroceni, refugiat acum la munte (după cum se spune). Şi mie îmi pare că bate un vânt de anarhie şi nu împărtăşesc decât cu totul moderat entuziasmul unora. Stau şi mă întreb dacă liderii USL sunt potriviţi pentru momentul foarte dificil care se anunţă.Personal socot că e un ceas greu. Şi UE scârţîie din toate încheieturile într-o lume în răzmeriţă mocnită (încă).

 89. 97 blogideologic ianuarie 17, 2012 la 8:34 am

  Culturnicul de serviciu : „Invitat la principala emisiune informativă a TVR, Gabriel Liiceanu a făcut o evaluare a evenimentelor din ultimele zile, găsind că principala vină a actualei guvernări a fost faptul că nu a ştiut să comunice cu poporul.” http://www.jurnalul.ro/observator/liiceanu-spune-la-tvr-ca-am-avut-noroc-daca-alegerile-de-acum-3-ani-se-soldau-altfel-romania-ar-fi-fost-condusa-de-sorin-ovidiu-vintu-and-so-on-601657.htm

 90. 98 Mihai25 ianuarie 17, 2012 la 8:39 am

  @AN:Instigarea publica si apologia infractiunilor
  Art. 324. – Fapta de a indemna publicul prin grai, scris sau prin orice alte mijloace, de a nu respecta legile, ori de a savarsi fapte ce constituie infractiuni, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani, fara a se putea depasi pedeapsa prevazuta de lege pentru infractiunea la savarsirea careia s-a instigat.
  *Daca fapta prevazuta in alin. 1 este savarsita de un functionar public care indeplineste o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat ori de catre o persoana din cele prevazute in art. 160, pedeapsa este inchisoarea de la unu la 5 ani, fara a se putea depasi pedeapsa maxima prevazuta de lege pentru infractiunea la savarsirea careia s-a instigat.
  Daca instigarea publica a avut ca urmare savarsirea infractiunii la care s-a instigat, pedeapsa este cea prevazuta de lege pentru acea infractiune.
  Purtarea in public a unei uniforme, embleme, insigne sau altor asemenea semne distinctive neautorizate, in scopurile aratate in alin. 1, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani.
  Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza laudarea in public a celor care au savarsit infractiuni sau a infractiunilor savarsite de acestia.

 91. 99 Criticos ianuarie 17, 2012 la 8:46 am

  PS Să subliniez doar că, în opinia mea, iazma hăhăită, vicleană şi pizmaşă de la Cotroceni e întruparea pefectă a vinovatului de înaltă trădare, iar „elita” lăudacilor îi e complice.

 92. 100 Ilie ianuarie 17, 2012 la 8:47 am

  @Nastase
  Acesata este marea greşeală a politicii româneşti, se bazează prea mult pe investiţiile străine. Cazul Nokia este un exemplu ca la şcoală de felul cum poate proceda un investitor străin. Mai deunăzi, Traian Băsescu făcea apel la băncile din România să nu dirijeze banii spre băncile mamă. Este un alt exemplu de ceea ce poate face un investitor străin. Face, adică, ceea ce este normal. De aceea ar fi bine ca România să aibă şi investiţii româneşti, ale autohtonilor, inclusiv investiţii de stat. Cu cît depinzi mai puţin de străin, cu atît mai bine. Investiţiile străine sunt binevenite, dar de ce să ne bazăm doar pe acelea? Am vîndut totul, bucurîndu-ne de cîţiva crăiţari, şi nu este bine.

 93. 101 Vasile, ianuarie 17, 2012 la 8:56 am

  Da si nu lapidatorilor,

  Daca aruncatorii sunt aceia care si-au semnat certificatul de cretin prin lozinca „noi nu avem nimic de impartit nici cu Basescu nici cu Arafat,noi suntem impotriva legii care ne interzice tortele pe stadioane”atunci ce-i poti reprosa unui cretin de dinamovist ,sau stelist fie el celebru!

  Daca lapidatorii nu sunt din Iran , pakistan sau mai stiu eu de unde si sunt din cadrul mitingurilor de protest atunci as vrea sa le amintesc acelora de aici sau din alta parte care ii ataca in toate felurile ca in 89 replica la agresiune transformata in vandalism a fost forta revolutiei, as dori sa le amintesc ca acum citeva luni , singurele arme de apararare impotriva armelor lui Mubarak ale protestantilor din Cairo erau doar pietrele.

  Deocamdata eu vad ca singurii agresori sunt fortele de ordine care apara chipurile fluiditatea circulatiei in Piata Universitatii,in loc ca cei de la circulatie sa o devieze, parca atunci nu ar mai fi nevoie si de forte de ordine care de fapt sunt acolo sa te bata de te rup repetandu-ti insistent , „ai strigat jos Basescu”, sunt arestati zeci de oameni nevinovati pe cind purtatorii de certificat de cretini sunt diar fiolositi
  pentru a denatura sensukl acestor proteste!

  Protestul spontan duce la manifestari diferite cind cutitul a ajuns la os manifestarea persoanei sau a personalitatii poate fi surprinzatoare indemnul la non violenta o parodie sau o exprimare jealnica a protestului respectiv.Revolutia de catifea pe care unii o dasu exemplu s-a manifestat in conditiile in care fortele de ordine au pactizat cu cetateanul!. Pentru a deveni non violenta o persoana nu trebuie sa mai fie confruntata cu o masina de rupt oase , pentru a fi non violent un protestatar ar trebui sa-si recapete intr-un fel sau altul drepturile pentru care a iesit in strada!

  A mai aparut un benner pe care comentatorii nu il prea amintesc , s-ar putea sa fie o facatura, i-am vazut pe purtatori plimbindu-l prin diferite puncte , in alte conditii as fi de acord cu inscrisul acum nu mi se pare potrivit, ba din contra duplicitar dar uite ca si un un inscris duplicitar poate sa reflecte realitatea „TOATE PARTIDELE POLITICE NE-AU INSELAT”

  Si o ultima chestie , sindicate , asociatii au inceput sa se miste , de ce nu un mars de protest al opozitiei. Poate ca in urma marsului de protest in sfirsit se va gasi un tap ispasitor , in persoana celui mai nevinovat slujitor al puterii micutul Boc, ia cam venit timpul! Boc DA Basescu NU , pentru Basescu ar fi nevoie de 5 milioane in strada dar bineinteles 5 milioane numarati de oricine in afara de Roberta Anastase!

 94. 102 Vasile, ianuarie 17, 2012 la 8:58 am

  Marcule nu iti mai pune intrebari asa de complicate, raspunsul s-ar putea sa fie unul neasteptat de simplu, ori e beat mort ori in sfirsit s-a trezit!

 95. 103 ZOE, fii barbata ! ianuarie 17, 2012 la 8:59 am

  Decât sa vad „Moartea domnului Lazarescu” cum ne îndeamna Cotoi – nume predestinat – prefer sa vad „moartea” domnului Lazaroiu & Company
  din viata politica !
  Si… ca sa-l parafrazez pe Tartorul Suprem : va vom ciurui , gaozarilor !

 96. 104 ZOE, fii barbata ! ianuarie 17, 2012 la 9:27 am

  @Aura Soare
  Ai foarte multa dreptate ! Ne facem ca ploua, îi copiem pe portocalii ?!
  Discutii anoste, teoria chibritului, ifose de filozofi contrafacuti cu cultura de internet, semidocti, iar tara fierbe. Într-un cuvânt : tara piere de tâlhari , baba se piaptana cu lautari ! În tot acest timp hienele jandarmeresti, otâncesc batrâni, femei( chiar si gravide) copii. Fac arestari ilegale, amprentari si fotografii – fara niciun drept- si baga în spital oameni nevinovati, pentru a doua oara studentii au fost întorsi din drum etc. Mi-ar fi rusine sa abordez orice alt subiect în aceste momente când se joaca soarta noastra. Când te gândesti la jertfa de sânge nevinovat
  care s-a dat la Revolutie, pentru ca acum unii dintre noi s-o întineze !
  Shame on you, palavragii fara frontiere !

  Aura Soare, tie îti doresc numai bine si ceea ce îmi doresc si mie : sa scapam de puroiul portocaliu ! Te sarut !

 97. 105 ZOE, fii barbata ! ianuarie 17, 2012 la 9:32 am

  @Aya
  Îti doresc si îmi doresc, ca „plimbarile” noastre sa fie într-un ceas bun !
  Te sarut !

 98. 106 dlnimeni ianuarie 17, 2012 la 9:41 am

  Sigur ca scaderea investitiei straine este un lucru rau, chiar daca nu cunoastem calitatea investitiei disparute. Aceasta, deoarece, in cel mai simplu caz, inseamna locuri de munca – fie si prost platite – pierdute. Mai inseamna ceva, inseamna si scaderea „investitiei romane”, deoarece cu certitudine investitia straina nu s-a retras in urma competitiei cu economia locala.

 99. 107 George Ban ianuarie 17, 2012 la 9:53 am

  @Paul
  Condamnarea agresiunilor primitive ale unor provocatori este unanima. Dar tu te faci ca nu stii asta.

  Subiectivismul tau e atat de straveziu, incat nu meriti sa fii bagat in seama. Dar asa sunt eu, milos, si te intreb:
  De ce te oftici? Ce vei pierde prin plecarea unui patron de bordel? Ai cumva „actiuni” acolo?

 100. 108 ZOE, fii barbata ! ianuarie 17, 2012 la 9:53 am

  @Theodora
  Felicitari pentru tot ceea ce postezi, citesc cu drag de fiecare data comentariile tale !
  Te sarut !

 101. 109 dlnimeni ianuarie 17, 2012 la 10:21 am

  Aya, daca am inteles bine a si fost comunicata data intilnirii de sustinere, ca si locul, insa cred ca opozitia trebuie sa gindeasca dincolo de aceasta intilnire. Pentru putere este deocamdata suficient sa minjeasca nitel demonstratiile si sa puna cit mai multa birocratie in calea lor, adica sa stinga spontaneitatea si entuziasmul; dincolo de asta, este suficient sa traga de timp. Metodele birocratice inseamna intimidare: perchezitii si fotografieri facute la intrarea in „parcul demonstrational” aduc individului sentimentul ca ar putea pati ceva rau din partea guvernantilor de indata ce va ramine singur. Este clara nascocirea si utilizarea unor metode subtile si – aparent – de necombatut pentru retezarea „fiorului” demonstrational, pentru ca strigatele de „Jos Basescu!” sa fie cit mai repede cuprinse de plictis si lehamite. In cimpul politic, presedintele nu trebuie decit sa traga de timp si sa nu isi dea demisia: de aici si lungile taceri. In fond si la urma urmei, guvernantii pot afirma ca protestatarii fac parte din minoritatea care nu i-a votat. O tacere activa, desigur, in care este vazut comportamentul prietenilor si adversarilor politici. In ciuda nebarbieririi dlui Boc ( care o fi vazut ca asa umbla barbatii sexy in filme, ori poate o fi vrut sa sugereze prin asta preocuparea pentru ceea ce se intimpla), guvernantii nu stau in contemplare: ai vazut ca incep un dialog cu sindicatele, aceasta tot in scopul minimizarii efectelor demonstratiilor. Gindeste-te ca este a cincea zi de proteste si nu a aparut inca, din societate, nici un gest de sustinere din partea altor cetateni ( macar brasarde albe purtate la munca, scurte greve spontane de sustinere, fie si de cinci minute, pozitionari publice ale unor personalitati,…), primul va fi, acela al adunarii din Herastrau. Datorita protestatarilor, stim acum cu certitudine ca dl Basescu isi va incheia cariera politica definitiv cel mai tirziu odata cu viitoarele alegeri; ca pedelistii au sanse mari de a nu mai prinde parlamentul. Insa pina la alegeri mai este, iar romanii mai au de suferit destul cu acesti guvernanti.

 102. 110 santinela ianuarie 17, 2012 la 10:24 am

  Pt.DORU COARNA- Esti un baiat destept dar cind nu stii ceva nu sti rau de tot. Aia care-i vezi la sediile politiei SINT ultrasi din galerii care sint obligati de lege sa se prezinte la sediile politiei in anumite zile convenite.Ca dupa aia pot deveni si informatori asta depinde de cit de bun este ofiterul care-i supravegheaza.

 103. 111 eficientaenerg ianuarie 17, 2012 la 10:52 am

  Yes-cand devenim si Tara mediu dezvoltata a Europei…daca:Nu vin sau pleaca Investitirii…la Calarasiul siderurgic:Donalam,Tenaris,Saint Gobain,Martifer…pe care Tu,le-ai promovat in 2001-2004!

 104. 112 Marcus ianuarie 17, 2012 la 10:53 am

  Dupa Ce Ne-au Bagat In Mormant Vor Dialog!

  Daca n-ar avea efecte dramatice asupra romanilor, atitudinea pedeleului exprimata de maestru’ Cotoi la reactia si manifestatiile de strada prin care romanii cer capu’ lui Basescu si al portocaliilor, ar concura ca gag cu bataile cu frisca de filmele mute ale cinematografiei holiudiene.
  Adicatelea, dupa ce mai bine de trei ani, imbecilii si hotii astia si-au batut joc cum a vrut muschiu’ chiombului de un popor intreg, dupa ce impreuna cu judecatorii naimiti de la Curtea Constitutionala au trecut ca prin branza prin asumare de raspundere legi care au adus in pragul mormantului sute de mii de romani, pensionati, invalizi, bolnavi etc, sau care au distrus sistemul de invatamant din Romania, sau legi care au transformat muncitorul mioritic in sclav pe plantatiile portocaliilor, dupa ce hoata de Roberta a aratat unei tari intregi cum se poate fura ca-n codru fara sa patesti nimic, dupa ce au trecut prin Parlament legi pornite din initiativa prezidentiala (total anticonstitutional) fara sa se consulte cu nimeni, dupa ce chiombu a sters cu romanii pe jos si s-a erijat si in Prim Ministru, manipuland guvernul ca la teatrul de papusi, dupa ce ne-au indatorat pe mai multe generatii viitoare, dupa ce au desfintat practic statul de drept inlocuindu-l cu un surogat de dictatura chiombalaie (etc ca m-am saturat sa le enumar faradelegile), speriati de iesirea in strada a cateva mii de romani, vin acum si propun, vere, dialogul la toate nivelele posibile.
  Unde mai pui ca au si oameni specializati in diferite forme de dialog de la cel social si sindical, pana la cel cu partidele politice.
  Eu sunt convins ca la cat de imbecili sunt s-au gandit ca ar putea guverna in continuare cu sprijin parlamentar de la USL. Si in definitiv de ce nu? 🙂 🙂 🙂 🙂
  Sunt tare curios cam ce teme ar aborda acesti becisnici intr-un eventual dialog la orice nivel si-ar dori ei, atata timp cat seful lor, stergatorul de dos prezidential Boc, dupa patru zile de proteste virulente ale strazii a gasit de cuvinta sa ne vorbeasca despre cresterea economica si sa ne spuna ca daca nu suntem cuminti si nu ne supunem torturilor basite cu stoicism si obedienta, dracu e-al nostru, destabilizam economia si ne imprumutam cu dobanzi mai mari. Sa mori de ras, nu alta, zau asa! Tupeu si nesimtire pe paine.
  Cat despre Basescu, nimic nou sub soare, tara arde si el organizeaza interviuri sa-si angajeze consilieri. La ce dracu i-o mai trebui consilieri acestei caricaturi hitleriste numai el si cu sarsaila stiu.
  Revenind la portocalii, chestia asta cu dialogul pe ultima suta de metri mi-a amintit de apropiatii lui Hitler care, cu Vania tragand din balalaica la cinzeci de metri de bunkerul in care Hitler isi lua adio de la Eva in vederea incinerarii, visau la o pace separata cu SUA si Anglia si la continuarea razboiului cu rusii. Asa viseaza si trogloditii astia, in loc de capitulare neconditionata concretizata in plecarea de la Putere si incarcerarea alora care au furat de n-au mai putut, in frunte cu cuplul Basescu-Udrea, ei viseaza la continuarea guvernarii cu sprijinul USL.
  Cat despre demonstratii, este clar ca nu vor duce la nicio demisie sau cadere spectaculoasa de chiombalau& Cie, insa au aratat lumii intregi adevarata stare a natiunii, l-au facut pe Nosferatu sa dea inapoi si pe viitor sa gandeasca de doua ori inainte de a urina contra vantului sau in capul nostru si cu putin noroc, daca le intra mintile in cap slugilor basesciene judecatoresti de la CC si inteleg in sfarsit cine-i plateste (poporul), dar mai ales pentru ce (o judecata dreapta si impartiala, nu la muschiu’ chiombului), ne vor scapa si de comasate sau votul prin corespondenta, dandu-ne posibilitatea sa scapam legal si elegant de aceasta gasca de derbedei penali care ne-a condamnat la moarte.

 105. 113 arte ianuarie 17, 2012 la 11:24 am

  Domnule Nastase,

  Anul acesta, mai devreme sau mai tarziu, USL va ajunge la putere. Cu siguranta aveti planuri pentru toate domeniile economice, sociale si asa mai departe. Veti face reforme, iar rezultatele vor fi privite pozitiv de unii, negativ de altii. Ca in orice societate democratica.
  Pe mine ma intereseaza un singur lucru: ne promiteti ca Basescu va fi judecat pentru faptele lui si trimis la inchisoare, asa cum merita? Sau veti fi atat de fericiti ca sunteti din nou la putere incat veti avea o dispozitie iertatoare?
  Basescu ne umileste cu tot ce spune, cu tot ce face, ne trateaza ca pe niste idioti, care nu protesteaza, nu fac nimic. Vreau sa-l vedem si pe el umilit, in puscarie. Fara violenta, nu-i doresc nici un rau fizic. Imaginea perfecta este sa-l vad curatand gunoaie sub paza gardienilor.

  ASTEPT UN RASPUNS. Si cred ca multi se intreaba acelasi lucru.

 106. 114 Theodora ianuarie 17, 2012 la 11:53 am

  @Augustin
  Hai sa vedem partea plina a paharului. Mesajul tau este amplificat 🙂
  Se intampa la fel ca dupa a doua alegere a lui Basescu. Atunci pe oricine intrebai spunea ca NU a votat cu Basescu. Acum pe cine intrebi spune ca participa la manifestatii.
  Daca ar fi sa ii inumere cineva pe cei care declara ca participa ar trebui sa fim 1 milion de bucuresteni in Piata Universitatii.
  Ma bucur ca v-am revazut.
  Cand foamea si disperarea vor invinge frica atunci regimul lui Basescu Traian se va prabusi. Pana atunci suntem 10.000 de oameni in strada si 6 – 7 milioane privesc la televizor.
  Hai ca se poate!
  @lupi
  Eu am scris aici:
  http://theodora0303.wordpress.com/2012/01/16/miting-bucuresti-16-ianuarie-2012-ora-14-in-piata-universitatii-diversiune-sau-incompetenta-cine-sunt-cei-care-au-provocat-violentele-din-piata-unirii-de-ce-nu-ies-cei-nemultumiti-in-strada/ – peste 4500 de vizualizari – atat pot sa fac. Sunt doar un om revoltat.
  @Dragos
  Eu i-am intrebat pe cei nemultumiti. Tu nu faci parte dintre ei. Diferenta dintre mine si tine este ca eu nu am ce sa mai pierd. Eu scriu din convingere, nu ma plateste nimeni si nu imi este frica. Tu scrii ca sa iti pastezi functia. Te platesc bine?

 107. 115 teostanc ianuarie 17, 2012 la 11:55 am

  PDL si Basescu seamana din ce in ce mai mult cu PCR si Ceausescu din Epoca de aur.

  Noi eram nemultumiti pana peste poate si ei o dadeau cu „Epoca de aur”
  Dar atunci, macar, bogatiile se strangeau in camarile statului. Acum camarile sunt ale baietilor destepteti pentru ca majoritatea popoulatiei tot greu o duce si saracii sunt mai saraci ca atunci.

  Oamenii din strada au iesit acum dintr-o frustare extrema.
  In tara noastra se face totul cum vrea o persoana megalomana si anume dl Basescu. Nu exista dialog in parlament, se reformeaza totul, pe baza bunului plac a lui Basescu, nu avem premier, se asuma legi in loc ca acestea sa fie discutate si imbunatatite. Prevederile legilor si ale constitutiei sunt incalcate pentru perpetuarea la putere a PDL. Incalca o prevedere legala privind tinerea alegerilor locale si generale, sperand ca la sf anului situatia economica a tarii va fi mai buna si romanii sa uite cat sunt de chinuiti.

  Politrucii actuali o dau cu privatizarea sistemului de sanatate. Promoveaza o idee de inspiratie divina cum ca privatii sunt mai buni ca bugetarii, ei nu o sa fure. Vezi sa nu! La pachetul de baza vor baga toate nimicurile iar la celelalate pachete optionale o sa intre toate procedurile vitale si scumpe. Te vor usca de bani, romane , in primul rand asiguratorii vor primi cota din fondurile CASS iar in al doilea rand iti vor lua banii prin tarifele ridicate ale interventiilor.

  Singura noastra nadejde va ramane Dumnezeu, sa ne tina sanatosi si in cel mai rau caz sa ne facem bine cu aspirine.

  Cine naiba il opreste pe stat acum sa gestioneze bine fondurile? Numai prostia si incapacitatea celor care stau in fruntea lui si a departamentelor lui.

  Aparatia asigurarilor private este foarte buna, dar ele sa se construiasca pe banii acelor intreprinzatori, nu pe banii statului, respectiv ai cetatenilor.

 108. 116 Theodora ianuarie 17, 2012 la 12:05 pm

  @arte
  Draga prietene sper sa ne vedem astazi in Piata Universitatii.
  Basescu va trebui sa plateasca pentru tot raul pe care l-a facut poporului roman.
  Am citit articolul tau: „Am mers la Cotroceni pentru că m-am săturat de jignirile pe care ni le aduce Băsescu. Cu tot ce spune, cu tot face, ne tratează ca pe niște idioți pe care îi poți minți și manipula după bunul plac.”
  http://arteonblog.wordpress.com/2012/01/17/inceputul-sfarsitului-1/

 109. 117 Draghi Puterity ianuarie 17, 2012 la 12:09 pm

  @nastase

  As dori sa va atrag atentia ca apar tot mai multe voci care sustin ca nu USL-ul e alternativa la regimul Basescu. Motivatiile sunt diferite, regalistii vad o oportunitate pentru a reinstaura monarhia, partidul securistilor tradatori (UNPR) vrea sa se transforme in Alba ca Zapada, licuricii vor marionete noi cu priza la public (vandute ca „tehnocrati”), nationalistii ii vad pe toti ca marionete, s.a.m.d.

  Ziele trecute, in diverse mesaje pe spatiul virtual, spuneam ca pentru moment, atitudinea USL de evitare a diversiunilor e una matura si inteleapta. Cred insa ca suntem intr-o noua faza in care daca USL-ul nu va participa la proteste, cu toate riscurile care decurg de aici, va castiga lupta cu Basescu, dar va pierde pariul cu electoratul roman.

  Stiu ca ati prefera sa vorbesc de USL si nu de componentele sale, as prefera si eu, insa fapt e ca PSD-ul e mult mai afectat decat PNL-ul de aceasta diversiune. PNL-ul se poate cel putin lauda cu organizarea protestelor pe Internet.

  In concluzie, cred ca a sosit momentul asumarii unor riscuri. Doamne ajuta!

 110. 118 Theodora ianuarie 17, 2012 la 12:09 pm

  @ZOE, fii barbata !
  Multumesc!
  Cand ai timp te invit sa citesti si articolele de pe blogul meu.
  Este adevarat ca nu am talent dar scriu din suflet si mi s-a spus ca asta se vede. 🙂
  Sa auzim si de bine!

 111. 119 Theodora ianuarie 17, 2012 la 12:27 pm

  Domnule presedinte Adrian Nastase,
  Cu respect va atrag atentia ca, daca nu ne imiplicam mai repede, riscam sa pieredem startul.
  In Piata Universitatii sunt peroane care cer ca toate partidele care au fost la guvernare sa nu mai ajunga la conducerea tarii. Si nu sunt putini.
  Banuiesc ca sunt membri ai unui anumit partid care nu face parte din USL si care, conform sondajelor, va reusi sa adune 10 – 12% la urmatoarele alegeri.
  In Piata Universitatii mai sunt locuri libere, de exemplu coltul dinspre Coltea.
  In acest fel nimeni nu poate sa spuna ca PSD a confiscat miscarea de protest si foarte important ne putem organiza in asa fel incat sa nu permitem infiltarea celor persoanelor agresive.
  Cu deosebit respect
  Theodora Marinescu

 112. 120 Ovi ianuarie 17, 2012 la 12:58 pm

  Eu sunt un cetatean care personal nu am incredere in regimul Basescu si mi-as dori ca cei care vor urma, sa vina cu un management mult mai bun pentru aceasta tara.

 113. 121 Theodora ianuarie 17, 2012 la 1:06 pm

  Propuneri si intrebari catre conducerea jandarmeriei:
  1.Sa se aloce maxim 2 jandarmi la fiecare pensionar aflat in Piata Universitatii, ca sa ajunga la toti.
  2. Pentru tinerii din Piata Universitatii sa se aloce cate cel putin 4 jandarmi deoarece ei au mai multa nevoie de „protectie”
  3. Gospodinelor sa li se permita accesul in piata cu pungile de zarvat din dotare.
  4. Celor bolnavi, care aduc adeverita de le medicul de familie sa nu li se aloce decat cate un jandarm deoarece, asa cum spune presedintele, suntem in RE-CE-SI-U- Ne si trebuie sa facem economie.
  5. Multumesc din sufelt jandarmilor care, ieri, pe coltul de la Universitate, au dat dovada de omenie si nu m-au strivit asa cum meritam. In „inconstienta” mea am urlat JOS BASESCU si ALEGERI ANTICIPATE cu 10 jandarmii la 2 cm in spatele meu.
  6. Va sfatuiesc sa va ganditi la o masura suplimentara de linistire a elementelor vocal agresive care sunt aproape imune la gazele lacrimogene.

 114. 122 Costea ianuarie 17, 2012 la 1:21 pm

  Eu am fost la vot şi am dreptul să demonstrez. Nimeni nu îl mai suportă pe comunistul care îi acuză pe alţii de comunism dar nu se vede pe el.
  În martie la mine pe blog o să arăt şi altor oameni din străinătate ce se întâmplă în România, de la directorii pus de PDL in fruntea CSN, prin rotaţie timp de şase luni. De la directorul general CSN, care a pus gard de 16 000 de lei, în acte suma este umflată la 60 000, până la cadourile date de Crăciun, celor 150 de angajaţi (o sticlă cu ulei şi o punga cu orez), în acte reiese că au fost cheltuiţi 10 000 de lei, până la întrunirile de racolare de oameni pentru a face pensii private şi asigurări de sănătate, despre cum vorbesc aia de o înavuţire rapidă şi despre faptul că am asistat la una dintre şuşele astea în care o tanti din Cluj care tinea un monolog a spus aşa: „Luaţi banii de la proşti! Acum e momentul să trageţi tare şi să faceţi pensii private şi să vă faceţi reţea. La anul o să fie impuse şi asigurările de sănătate, o altă sursă de venit pentru voi şi reţeaua voastră” – aprilie 2011, într-o clădire pe lângă DNA.

 115. 123 MIHAELA ianuarie 17, 2012 la 1:21 pm

  @ Adrian B – pt.postarea din 17.o1, ora 12:05 am
  Vezi ce patesti daca te uiti la posturile basiste. Sper ca te-ai convins ca Esca nu este decat o patachina portocalie, care traieste din laurii de vedeta de acum cativa ani, cand PRO-tv-ul era altceva.
  Eu,una,m-am lamurit de mai mult timp ce a devenit PRO-tv.

  @ Adrian B – pt.postarea din 17.01, ora 2:57 am
  Mi-a placut mult exercitiul tau de imaginatie!

 116. 124 Marian Nicolae ianuarie 17, 2012 la 1:31 pm

  Jos Basescu, Jos Guvernul de Paie Boc, ne vrem fabricile inapoi, ne vrem agricultura inapoi, ne vrem SNP Petrom inapoi, vinovatii sa plateasca.
  Ne vrem tara inapoi.
  Simplu si la obiect.

 117. 125 Vasile, ianuarie 17, 2012 la 1:43 pm

  Mai Ilie , tu nu prea intelegi nimic din globalizare ,europenizare,zmei,dragoni ,mari capitaluri, mielusei, si sacrificarea acetora cu sau fara motiv!

  Dumneata chiar crezi ca Galatiul ar valora ceva in afara de o gramada de fier vechi fara Mital in spate, dumneata nu-i vezi pe cei mai productivi europeni indoiti si cu ciocul mic sub cisma gazpromului , hai mai oameni treziti-va!

 118. 126 Vasile, ianuarie 17, 2012 la 1:50 pm

  Adrian,

  Chiar nu va inteleg de ce amestecati o femeie de mare talent care dintr-un om obisnui a devenit o adevarata lady , cu o mireasa de conjunctura, care i-a cazut cu tronc unui barbat obisnuit cu bordelurile arabesti!

 119. 127 MIHAELA ianuarie 17, 2012 la 1:50 pm

  @ blogideologic
  Cine dracu’ mai este si Mihail Neamtu asta, ce partid mai este si asta, Noua Republica, cand a aparut, pe ce parte a spectrului politic se revendica a fi?
  Adevarul este ca nu am avut rabdare sa citesc site-ul la care ai facut trimitere.

 120. 128 MIHAELA ianuarie 17, 2012 la 2:01 pm

  @ Marcus
  Stii cu ce seamana dorinta asta subita de dialog a portocaliilor?
  Cu „Nicule, mai da-le 100 de lei”
  Pentru aceste cazuri poporul are o vorba plina de intelepciune: ingrasa porcul in ajun.
  Abia acum au ajuns ei la concluzia ca este nevoie de dialog? Vai de capul lor de dobitoci!

 121. 129 MIHAELA ianuarie 17, 2012 la 2:21 pm

  @ Marcus
  Se pare ca sindicatele si patronatele au declinat invitatia la dialog.
  Bravo lor!

  De la extaz, la agonie!
  Se pare ca Arafat ia in considerare invitatia lui Boc de a reveni in guvern!!!
  Ce dracu’ isi bate joc de toti cei care i-au luat apararea, toti ce-i care au spus ca este un om cu coloana vertebrala?!
  Nu gasea oare alta modalitate de a participa la elaborarea legii decat din functia guvernamentala? Ii garanteaza cineva ca de aceasta data va fi ascultat?

 122. 130 Aya ianuarie 17, 2012 la 3:04 pm

  @

  Dragos

  M-am aflat constant in Piata Univwersitatii (in prima zi, si la Cotroceni -dar am fost mai norocoasa ca Doru Stanculescu, celebrul cantautor, si nu m-au bagat jandarmii in duba) in toate aceste zile ale protestelor (si voi continua sa fiu acolo cat va fi nevoie!).
  In fiecare zi sunt prezenti acolo profesori, medici – si alti reprezentanti ai intelectualitatii. Unii au absolvit recent facultatea, altii sunt maturi – altii, pensionari. In ultimele doua zile studentii s-au alaturat, explicit, protestelor.

  Afirmi, in ianuarie 16, 2012 la 1:15 pm ca protestatarii nu sunt (citez) „capabili” sa-si spuna (citez) „numele fara buletinul in mana”.

  Te intreb, inainte de toate, in nume personal: iti pare ca nu as fi „capabila sa-mi spun numele fara act de identitate in mana” (te-am parafrazat)?

  Dar despre cantautorul Doru Stanculescu (arhitect ca formatie universitara) crezi ca nu este capabil sa-si „spuna numele fara buletinul in mana”?

  Dar despre ceilalti intelectuali prezenti la proteste, crezi ca nu sunt capabili sa-si „spuna numele fara buletinul in mana”, asa cum ai afirmat?

  P.S.
  Este inutil sa detaliez incercarea ta de a „pune laolalta” numele lui Victor Ponta si lui Crin Antonescu (amandoi, intelectuali- dar si lideri politici) cu al altora (care, la randul lor, nu cred ca sunt toti asociabili; pe de alta parte, banuiesc ca, pe unii dintre acestia, i-ai desemnat prin porecle care, din cate lasi a se intelege, iti sunt familiare – eu nu frecventez acele medii.)

  Scopul acelui „melange” din postarea ta este evident: deriziunea.

 123. 131 blogideologic ianuarie 17, 2012 la 3:07 pm

  După ce vor fi curăţite „grajdurile lui Augias”, adică mizeriile lăsate de infamul regim Băsescu-UDMR în România, şi vorbesc în mod expres despre România noastră, adică România ca stat naţional, după corectarea şi stabilizarea legislaţiei, este necesară crearea masivă de locuri de muncă. Aici este esenţială facilitarea legislativă a funcţionării IMM-urilor, menţinând la nivelul de micro-credite finanţările de la stat. În crearea locurilor de muncă de către IMM-uri, trebuie respectate două legi economice obiective. Întâi faptul că există un plafon obiectiv la un moment dat în crearea locurilor de muncă în cadrul IMM-ului individual. Să explic. O firmă îşi maximizează profitul atunci când ea realizează egalitatea între costul marginal al resursei folosite în procesul de producţie, şi câştigul marginal pe care îl aduce produsul. Bunul simţ spune că o firmă va tinde să cumpere o resursă nouă, în cazul forţei de muncă fiind vorba despre angajarea de personal, numai dacă această acţiune economică va adăuga un beneficiu economic pentru firmă, anume câştigul marginal pe care îl aduce produsul după această acţiune în cadrul firmei va depăşi costul adăugat prin acţiunea de angajare a unei noi persoane (crearea unui nou loc de muncă). Şi cea de a doua lege economică la care mă refeream este efectul de multiplicator în crearea de job-uri, un fel de „efect de domino” pozitiv care în situaţia concretă este un aspect al cauzalităţii economice.

 124. 132 blogideologic ianuarie 17, 2012 la 3:12 pm

  Ce încercări disperate, abia camuflate, face acum Cristian Tudor Popescu să-l salveze pe Traian Băsescu ! http://ro.news.yahoo.com/ctp-guvernantii-nu-mai-pot-conduce-acest-popor-081200929.html

 125. 133 blogideologic ianuarie 17, 2012 la 3:14 pm

  @ MIHAELA
  Este o creaţie a lui Andrei Pleşu. În sprijinul lui Traian Băsescu.

 126. 134 Aya ianuarie 17, 2012 la 3:20 pm

  REVENIREA iIN FUNCTIE A DOCTORULUI RAED ARAFAT ESTE O VICTORIE A PROTESTATARILOR;
  CONCLUZIA: PROTESTUL TREBUIE SA CONTINUE

  In urma presiunii publice, protestelor ferme ale populatiei, criminala guvernare a facut primul pas inapoi: doctorul Raed Arafat a fost rechemat sa-si ocupe postul (care i se cuvine, din plin!) la Ministerul Sanatatii.

  Prezenta doctorului Arafat in sistemul sanitar la varf este garantia faptului ca exista, „in interior”, un opozant ferm („un resistent”, as spune, preluand, mutatis mutandis, sensul francez din timpul Ocupatiei) care va impiedica orice incercare de a fi promovate, pe furis, prevederi genocidare.

  Revenirea doctorului Raed Arafat in functia de unde fusese izgonit, jenant si nedrept, este o victorie a protestatarilor- care cerusera explicit acest lucru..

  Concluzia: protestele de strada trebuie sa continue, ferm, pana cand aceasta criminala guvernare se va retrage (de „voie”- sau de „ne-voie”!).

 127. 135 despredemnitate ianuarie 17, 2012 la 3:21 pm

  De vină sunt numai Rațiu și Coposu care distribuie droguri și tipăresc dolari falși în P-ța Universității…
  http://despredemnitate.wordpress.com/2011/06/19/lasati-ma-sa-gandesc-in-locul-vostru/

 128. 136 Augustin ianuarie 17, 2012 la 3:27 pm

  Draghi, ai dreptate! Dragostea poate fi atit de oarba, uneori …

 129. 137 Draghi Puterity ianuarie 17, 2012 la 3:38 pm

  @Aya

  Putem declara victorie si in felul in care o faci tu, insa putem sa vedem lucrurile si altfel: Arafat nu a inteles ca, indiferent de ce si-a dorit el, a devenit un actor politic, cu toate obligatiile care decurg din aceasta ipostaza. Asta pe langa faptul ca e naiv, si nu stie ca Basescu le-a tras-o intotdeauna celor care l-au sfidat, si ca ii va pregati si lui ceva.

 130. 138 Draghi Puterity ianuarie 17, 2012 la 3:40 pm

  @Augustin

  Exact, acesta e cheia prin care poti sa o intelegei pe Aya…

 131. 139 Aya ianuarie 17, 2012 la 3:52 pm

  @

  MIHAELA

  Doctorul Raed Arafat a procedat foarte bine revenind la Ministerul Sanatatii, pe postul din care poate superviza sistemul de urgenta.
  In lipsa lui, s-ar fi putut interveni subtil si pervers, alterand in profunzime acest sistem (unul dintre putinele lucruri care inca mai functioneaza bine in Romania).

  Dupa penibila alungare a doctorului Arafat de la Ministerul Sanatatii am postat un text in care detaliam pericolul absentei doctorului Araat din minister, pe de o parte si, pe de alta parte, al prezentei lui Andrei Georgescu pe postul de subsecrear de stat (avand in subordine sistemul de urgenta).
  Reiau ideea principala:
  Andrei Georgescu fusese parte a „clicii” sustinatoare a unor interese negre; in 2002, contribuise din plin la redactarea unui Ordin al ministrului (care fusese semnat de Daniela Bartos) in baza caruia, subtil (si parsiv, implicit) SMURD era, practic, desfiintat.
  Informat la timp de acest demers, premierul Adrian Nastase a destituit-o pe Daniela Bartos- odata cu ea „zburand” din Ministerul Sanatatii si Andrei Georgescu, si Vasile Cepoi (care, acum, fusesera „recuperati” de criminalul Boc).
  Atunci, Adrian Nastase a salvat, efectiv, SMURD.
  Acelasi Andrei Gerogescu (servitor fidel al „extensiilor GRU” cu interese negre distructive in zona sanatatii) a declarat public recent (in euforia momentului numirii sale in postul de unde, acum – dupa scurt timp- a plecat) ca in 2002 „lucra impreuna doctorul Bucur de la Spitalul de Urgenta Floreasca” (un alt fidel servitor al intereselor „extensiilor GRU” in domeniul sanatatii) la „un proiect de lege al sanatatii asemanator cu cel de acum” (cel care avea sa fie retras, ulterior, din dezbatere publica). Este evident ca „zburand” din minister, nu au reusit sa-l finalizeze si nici sa incerce sa-l promoveze. Pe de alta parte, iti garantez ca nu ar fi reusit sa-l „faca adoptat” in perioada guvernarii Nastase. Au incercat acum.

  Revenind: doctorul Raed Arafat a procedat perfect revenind la Ministerul Sanatatii.

  Intr-o alta ordine esentiala de idei:
  Rechemarea doctorului Raed Arafat la Ministerul Sanatatii este o victorie a protestatarilor – a fost prima dintre solicitarile lor.

  Concluzia: protestele trebuie sa continue pana la caderea acestei guvernari – aceasta fiind o solicitare imperativa a populatiei Romaniei.

 132. 140 Aya ianuarie 17, 2012 la 4:23 pm

  @

  Ilie

  USL TREBUIE SA SUSTINA POLITIC PROTESTELE, IN MOD FERM, CU
  „TRIUMVIRATUL” PONTA-ANTONESCU-CONSTANTIN IN PRIMA LINIE

  Uniunea Social Liberala trebuie sa sustina politic protestele, in mod ferm, explicit- ceea ce inseamna, obligatoriu, ca “triumviratul” Ponta- Antonescu- Constantin sa fie in fruntea marsului de joi.
  Dar, prezenta lor explicita- si sustinerea politica explicita a protestelor si revendicarilor protestatarilor- trebuie sa continue, fara intrerupere si fara echivoc.

  Daca acest lucru nu se va intampla urgent, revolta protestatarilor civilizati- care s-au expus unor riscuri mari- va fi deturnata (si, sau confiscata) de “anumite servicii”. Acestea inca, se lupta intre ele pentru a “castiga terioriul”. Dar, indiferent care dintre acestea va castiga batalia “inter-servicii”- inca in desfasurare, acum- va fi continuata (explicit sau implicit) politic a de genocid a actualei gubernari.
  Ar fi schimbate doar mastile si metodele.

  Am realizat aceste lucruri fiind, zilnic, printre protestatari, la Piata Universitatii. Deja se vad, se simt clar semnele tentativei de deturnare.

 133. 141 Aya ianuarie 17, 2012 la 4:42 pm

  @

  DlNimeni

  „Plimbarea” de ieri, in Piata Universitatii, a fost interesanta si instructiva.
  Recidivez!

 134. 142 Adrian B. ianuarie 17, 2012 la 4:44 pm

  Allow me to HA HA HA HA HA ! Dau ordin Generalului Izmana ( aka Gen. Oprea ) sa pregateasca Unitatea Militara de la Targoviste pentru judecata (sumara, bineinteles!) diktatorului si a sinistrei sale amante ! Le-a intrat frica la chiloti…

 135. 143 Q ianuarie 17, 2012 la 6:13 pm

  @ingineru

  citez:
  „Concluzie: astia sunt mai periculosi decat “pretenele” mele radiesteziste din PSD. Si raman la opinia ca basist nu este doar ala care il voteaza si il pupa pe basescu , basistul este mai ales ala care din 2004 incoace prospera…”

  Adrian Nastase o fi prosperat din 2004 incoace ?! 🙂

 136. 144 Doru Coarna ianuarie 17, 2012 la 6:59 pm

  @ Dragos,

  nici eu nu cred ca Ponta si Antonescu pot face lucruri minunate pt tara asta si al sau popor, dar trebuie sa recunosti ca ei reprezinta o alternativa infinit mai buna la dementul asta si sleahta sa de slugoi!

  Nu spune nimeni ca guvernantii nu vor fura, dar daca statul isi achita datoriile fata de cetateni, este OK. Problema este ca astia fura tot intr-un iures dement iar statul nu-si poate onora obligatiile fata de cetateni!
  Din acest motiv au trebuit sa arunce tara in datorii imense pe zeci de ani!

  Apoi, si cei doi, Ponta si Antonescu, pot fi schimbati daca nu performeaza, insa ei vor admite, sper eu, debarcarea democratica. In antiteza, Basescu si javrele lui nu vor admite debarcarea sub nicio formula, este o grupare tiranica, dictatoriala, oarba si hoata.

  Sa fie clar, cine nu respecta normele democratiei nu are ce cauta in slujba statului roman la niciun nivel si sub nicio deghizare!

  Daca vrea cineva sa fie despot, sa fie in aia ma-sii daca ma-sa il suporta, si pe banii lui!!! Cand e in slujba statului, trebuia sa performeze spre binele natiunii. Daca nu o face sau nu poate ori nu stie cum, trebuie schimbat pana isi revine, devine apt sau invata. Scurt.
  Asta ar fi un stat profesionist, nu o mermeleala infinita… iar oameni inca sunt, problema e ca sistemul vrea profit urgent indiferent cum, nu performanta, si deci scoate la inaintare insi compromisi, manevrabili.

  Ei, conceptia asta ar trebui sa se schimbe daca ar exista o lume perfecta, dar daca nu ne dorim nici nu vom obtine mare lucru de la viata…

 137. 145 Pali ianuarie 17, 2012 la 7:19 pm

  @ Draghi Puterity

  Accept variante ! Dar varianta sa nu cuprinda pe cimpanzeul de Ponta,petrecaretul ( asta ca sa nu il fac direct betiv ) Antonescu sau saracutul de Daniel Constantin pe post de breloc a lu’ nea’ Felix „hai sa traiasca turnatoria” Motanul !Pe astia’ si gastile lor sa nu-i mai vad in fata ochilor ! Deci,…

 138. 146 pupinbase ianuarie 17, 2012 la 9:34 pm

  @ADRIAN B, ai fost pe aproape. Stirea corecta este asa: pensionarii sub 65 de ani au voie sa traverseze pe rosu, iar cei peste 65 sunt obligati s-o faca!

 139. 147 MIHAELA ianuarie 17, 2012 la 11:29 pm

  @ blogideologic
  Multumesc mult pentru lamuriri. Aha, deci un alt partid fara doctrina.

  @ Aya
  Multumesc si tie mult pentru raspunsul documentat.
  Crezi insa ca Raed Arafat va fi lasat sa faca intr-adevar ceea ce e bine? Nu va vorbi iar la pereti ca si pana acum? Cine l-a jignit o data, nu-l va mai jigni si inca o data, si inca o data, atunci cand interesele portocaliilor vor fi atacate? Caci se pare ca sunt mari interese atat in medicina de urgenta, cat si in asigurarile private de sanatate.

 140. 148 Paul ianuarie 17, 2012 la 11:42 pm

  Criticos,

  jocul democratic este falsificat ori de cate ori se foloseste CONSTRANGEREA (de orice fel ar fi aceasta: prin amenintare, prin insistenta, prin repetarea la nesfarsit a aceleiasi cerinte sau prin antica si rudimentara violenta) in locul reflectiei, pentru obtinerea unei anumite conduite sau realizarea unui anumit efect. Iar mijlocul de satisfacere a intereselor care pare a fi la moda in România, de ambele parti ale baricadei, arata a constrangere din orice unghi ai privi situatia. Din pacate.

 141. 149 Paul ianuarie 18, 2012 la 12:09 am

  George Ban,

  acum, daca tot ai fost milos 🙂 si m-ai bagat in seama (apropo, ma mir ca te-ai deranjat sa ma citesti, stiind ca nu faci parte din publicul meu tinta), deci, daca tot mi-ai citit comentariul, ma simt dator sa-ti precizez ca subiectivismul meu nu e doar straveziu, ci chiar si asumat (tot timpul amintesc faptul ca opiniile pe care le postez ma angajeaza doar pe mine; cel putin la inceput 🙂 ).
  Cat despre „oftica”, o legi gresit de EFECTUL vizat de catre protestatari (cei pasnici, desigur). Nu INLOCUIREA guvernului actual cu altul mai transparent, mai curat si mai uscat (daca super-competent nu se mai poate) ma deranjeaza, ci METODELE folosite pentru obtinerea acestei inlocuiri absolut necesare.
  Adica, mi-ar placea ca urmatorul executiv românesc sa fie legitimat prin vot democratic, in urma unor dezbateri electorale, iar nu instalat cu forta, prin „asumarea raspunderii… strazii” (atentie ca e cu schepsis! 🙂 ).

  PS. Daca ai fi fost un pic mai mult „milos” 🙂 (adica, daca mi-ai fi urmarit firul comentariilor mai consecvent), ai fi inteles ca m-as lipsi in orice moment de serviciile actualilor guvernanti (in orice moment, dar nu in orice conditii, sa fie clar!).

  Si nu, n-am „actiuni” in sistemul public. Numai in privat :).

 142. 150 Andrei Cosmin ianuarie 18, 2012 la 12:18 am

  Hai Basescule pune Securitatea pe straini sa vina cu mai multi bani de acasa!!

 143. 151 Draghi Puterity ianuarie 18, 2012 la 10:56 am

  @Pali

  Te-au spalat si pe tine la creier basistii…

 144. 152 Victor V. ianuarie 18, 2012 la 12:25 pm

  @ Draghi Puterity

  Deci cui nu-i place Ponta e băsist. E simplu.

 145. 153 ion adrian ianuarie 18, 2012 la 4:19 pm

  Gata Adriene,
  Am terminat-o .
  Prea ai recunoscut prin cenzura ca am nimerit in plin si risca si altii sa se lanmureasca daca le lasi la vedere.
  Si oricum gratis nu mai vezi nimic de la mine.
  De fapt si ai mei se idiotzesc pe zi ce trece si au inceput sa ma agaseze.
  Asadar ca mercenar daca ne intelegem la pret pot discuta cu tine. Stii unde sa ma gasesti.
  Bafta si sanatate

 146. 154 Draghi Puterity ianuarie 18, 2012 la 9:14 pm

  @Victor V.

  Superficial si manipulativ ca de obicei…

  Ce a scris Pali: Dar varianta sa nu cuprinda pe cimpanzeul de Ponta,petrecaretul ( asta ca sa nu il fac direct betiv ) Antonescu sau saracutul de Daniel Constantin pe post de breloc a lu’ nea’ Felix…

  Ce ai shoparlizat tu? Ponta…

  Hai zi sincer, chestia cu IT-ul e doar acoperirea ta oficiala, nu-i asa? Cu genul asta de „logica” nu poti rezista in IT nici trei zile. 😉

 147. 155 socot ianuarie 18, 2012 la 11:27 pm

  @blogideologic, ianuarie 17, 2012 la 3:07 pm

  Da, IMM-urile trebuiesc incurajate in mai multe feluri, e.g., prin facilitarea procesului de fondare si finantare, inlesniri fiscale (cu taxe progresive pe profit, facilitarea repatrierii profitului si personalului), etc.; si in mod sine qua non acestui proces, mai ales pentru acele IMM-uri care inoveaza sau inventeaza noi moduri de productie/noi produse/noi piete/noi combinatii, deci cele implicate in *dezvoltarea* mai degraba decit pur si simplu in *cresterea* economica. Si, tangential, trebuie de asemenea bine inteles si avantajos reglementat si “combustibilul” dezvoltarii economice, anume bancile si creditul bancar (apud Schumpeter).

  Insa cost marginal = venit sau produs marginal (MC=MR sau, pentru munca, MC se numeste leafa sau simbria lucratorilor, desemnat de w, iar MR se asimileaza unui produs marginal al muncii, MPL) nu e neaparat adevarat. Georgescu-Roegen a mentionat asta in 1948 la U. of Chicago si i-a suparat pe mai toti economistii de profesie.[1] Intr-o economie suprapopulata, definita de el si de alti economisti intru cele ale *dezvoltarii*, ca una in care produsul marginal al muncii (MPL) este zero, i.e., cererea si oferta de munca nu se intresecteaza, aplicind formula economistilor Standard, ar rezulta ca w = 0, adica leafa/salariul/simbria lucratorilor e zero! O situatie imposibil de…digerat.

  Chiar daca un sistem se afla in echilibru de tip Standard in care cererea si oferta de munca se intersecteaza la un w > 0, el nu asigura in mod necesar subzistenta lucratorului, adica un salariu mediu “decent”, cum se spune. (Aici analiza se apleaca deci inspre notiunea de cost mediu mai mult decit de obicei in marginalism). Asta face destul de problematice sistemele economice concepute pe notiunea de echilibru general “static”, ca sa-i spunem asa, de tip Walras/Pareto/Barone e “cea mai perfecta” *stare* de lucruri, cit si cele bazate pe notiunea de functie de productie (presupusa in general si pentru motive non-economice foarte “cuminte,” i.e., continua, diferentiabila de n-spe ori, etc.), de tip Arrow-Debreu.

  Indreptatindu-l pe NGR, aceste moduri de a vedea problema dezvoltarii presupun implicit un w > w_subz *pe tot parcursul vietii lucratorului*, facind din activitatea economica de zi cu zi mai mult un joc pentru cresterea bunastarii sale decit pentru a-si “cistiga piinea” (pentru ca e presupusa deja cistigata ex officio si ab initio si ad “infinitum”!). Insa, “deoarece omul este inzestrat cu munca de eficienta limitata si poate folosi resurse in cantitati limitate”, ipoteza unui venit suficient pentru a trai toata viata nu tine si solutia unui sistem de echilibru general poate fi matematica dar nu e o solutie *economica*.
  Aceste limite fac in unele cazuri in asa fel incit “desi economia poate produce destul venit pentru toti membrii ei, solutia *economica* menita sa genereze acest rezultat nu poate fi de tip w=MPL.

  Deci intrebarea care trebuie pusa pina la urma este: unde se afla Romania dpdv al dezvoltarii de tip capitalist: suprapopulare economica (w=MPL=0); urcind “calvarul capitalismlui” cf. Marx; sau in capitalism per se (w = MPL > w_subz)? Raspunsul la aceasta intrebare constituie punctul de plecare al unei cai de dezvoltare economica in contrast cu cursa bezmetica pentru privatizare vizibila si dureroasa astazi.

  Sigur, calea pe care apucam este foarte importanta, procesul de dezvoltare fiind caracterizat de histeresis (e “dependent de drum” cum spun profesorii universitari de matematici speciale  si “nu e de nici un folos sa mergi inapoi la ieri–pentru ca erai o persoana diferita atunci”, cf. cum observa Alice ca e cazul chiar si in Tara Minunilor, iar expresia “a da drumul” pune pentru roman “dintr-o data toata problematica libertatii,” cf. C. Noica). Cam asta este de fapt intrebarea despre care se contrazic “doua forme de hegelianism”: agrarianismul (a la Madgearu, Kautsky, Chayanov, ceea ce NGR numea acea “inexplicabila (dar desconsiderata si negata) differenta intre agricultura si manufactura”) cu concluziile extrapolate la contextul curent sau marxismul? In particular, trebuie ca orice tara in curs de dezvoltare sa repete calea parcurgerii “calvarul capitalist” la fel ca tarile care deja au facut-o, e.g., cele occidentale?(Marx); sau sa isi “croiasca alta soarta”, printr-o perspectiva diferita asupra procesului economic si specifica culturii tarii in cauza, e.g., cu privire la marimea optima a “intreprinderii” (agrarianism) pentru productie (exemplul “cine-a pus mic.ro pe drum[uri]…”[2] e la fix) si la un mod alternativ lui MPL=w pentru distributie/retributie/remunerare? Pentru ca “nu orice mergere este o implinire, asa cum nu orice libertati reprezinta libertatea, si nu orice demers iti exprima libertatea”!–ca “fara in-drumare nu e libertate,” zice iarasi Noica.

  Revenind la IMM-uri, s-ar putea in virtutea raspunsului la intrebarea de mai sus defini (si legisla intr-o anumita masura) parametri de marime optima, o metoda (meta-hodos, tot “cu drumul” avind de-a face, cf. Noica) de promovare a dezvoltarii fezabile si deci de finantare, o practica a protectiei lor si de administrare a competitiei atit intern cit si in comertul international, o metoda de stabilire a preferintelor nationale pentru anumite domenii, etc. Pentru ca altfel, tot vorba lui Lewis Carroll, “if you don’t know where you are going, any road will take you there.”

  Const.

  [1] http://socot.wordpress.com/2012/01/05/tari-in-curs-de-demolare/
  [2] http://www.wall-street.ro/articol/Real-Estate/86628/Cum-isi-promoveaza-Patriciu-magazinele-de-cartier-Cine-a-pus-Mic-Ro-in-drum-ala-n-a-fost-om-nebun.html

 148. 156 Victor V. ianuarie 18, 2012 la 11:40 pm

  @ Draghi Puterity

  Ai dreptate, am greșit: e băsist cui nu-i place Ponta, Antonescu și Daniel Constantin. Apropo, who the f… is Alice (Daniel Constantin) ?

  Care chestie cu IT-ul? În realitate sunt un capitalist parazit, portocaliu și băsist (pentru că nu-mi place Ponta).

 149. 157 blogideologic ianuarie 19, 2012 la 9:43 am

  @ Const.
  Mulţumesc pentru comentariu. Abia acum l-am citit. Interesant.

 150. 158 Draghi Puterity ianuarie 19, 2012 la 11:08 am

  @Victor V.

  Man! Ai incercat sa imi rastalmacesti afirmatiile si nu ti-a iesti. Chiar nu iti dai seama? De ce insisti in greseala? Un capitalist precoce 😉 cum esti tu ar trebui sa stie cand a pierdut, si sa caute solutii noi, nu sa bata la nesfarsit o iapa moarta. Te rog, da-ti silinta, astept mai multa creativitate din partea ta.

 151. 159 Vasile, ianuarie 19, 2012 la 11:24 am

  W,

  Din nou cu arama pe fata, nici mie nu-mi plac „n” personalitati din PSD sau PDL , dar nu pot fi amoral , fariseist sau imbecil sa-l aplaud in surdina asa cum fac altii pe Traian&Co.!

 152. 160 Victor V. ianuarie 19, 2012 la 12:41 pm

  @ Vasile

  Păi tu n-ai nevoie să-i aplauzi. Oricum nu-mi amintesc să te fi acuzat cineva că ai fi „fariseist” sau amoral.

 153. 161 blogideologic ianuarie 20, 2012 la 8:44 am

  @ Const.
  Sincere felicitări pentru blog ! Am citit vreo două articole, dar trebuie să le citesc, şi să le recitesc, pe toate. O unificare de limbaj vreau să propun, pentru „production goods”. În Ecologia Industrială se foloseşte în mod curent sintagma echivalentă „capital goods”.

 154. 162 Draghi Puterity ianuarie 20, 2012 la 11:26 am

  @blogideologic

  Apropo de limbaj, ai remarcat ca se vorbeste tot mai des despre „produse” financiare, cand in realitate e vorba de tot felul de formule sofisticate de pacalire a cumparatorilor unor astfel de „produse”? Incredibil…

 155. 163 socot ianuarie 31, 2012 la 11:53 pm

  @blogideologic

  Multumesc!

  De acord–termenul „production goods” ii apartine lui Schumpeter care il contrasteaza cu „consumption goods” (sau „final goods”, produsul final), ideea fiind ca acestea din urma sint cele importante iar valoarea primelor este *imputata* (cf. Menger, Wieser) de ele ducind, printre altele, la notiunea de cost de oportunitate („opportunity cost”) si la ceea ce observati altundeva ca „operations research” (a la Koopmans, care le numea initial „operations engineering”), una dintre putinele aplicatii *directe* ale matematicii in economie vazute bine de matematicianul-economist NGR. Adica capital goods/production goods au „valoare” numai in masura in care genereaza ceva „consumption goods”–acestea fiind intelese in sens larg, deci unele contra-argumente de genul „este o mitraliera un bun de consum” sint neavenite.

  Const.


 1. 1 Prăbușirea investițiilor străine și triplu risc – economic, politic, social | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe ianuarie 15, 2012 la 7:33 pm
 2. 2 Tema: creionati in linii simple cauzele mitingurilor care se desfasoara in tara zilele acestea. Discutie « Motanul Incaltat Trackback pe ianuarie 18, 2012 la 12:17 am
 3. 3 În-drumări | socot Trackback pe februarie 20, 2012 la 6:29 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: