„Avem informatii, nu avem probe. Le vom cauta dupa alegeri”

Sper ca Ion Cristoiu sa nu sa supere  si nici sa nu-mi ceara drepturi de autor pentru ca reproduc un articol al sau din 6 decembrie 2005. Mi se pare extrem de relevant prin prisma finalizarii dosarului politic referitor la afisele electorale din 2004…

Fumigenele anticoruptiei
Autor: ION CRISTOIU
6 decembrie 2005
JURNALUL NATIONAL
„In decembrie 2004, Traian Basescu si Alianta ajungeau la guvernare. Romanii se pun pe asteptat. Au trecut lunile. Una dupa alta. Nu s-a inregistrat nici un dosar de mare coruptie, de autentica mare coruptie, deschis vreunuia din liderii PSD. Doar fumigene! Ca, de exemplu, dosarul Stenogramelor. Cand vine vorba de mare coruptie, se invoca lista celor 28 de dosare vanturata de Daniel Morar prin presa.O cacealma!”
Traian Basescu si, prin el, Alianta au ajuns la Putere denuntand huruitor coruptia guvernarii Adrian Nastase. Liderii PSD, multi dintre ei nominalizati, erau tintuiti ca jefuitori ai avutiei nationale. Dobandisera averi uriase in urma unor contracte frauduloase, prin care statul roman fusese saracit in schimbul unor comisioane infricosatoare, luasera prin privatizari scandaloase o parte insemnata din tara. Discursurile lui Traian Basescu, Theodor Stolojan, Emil Boc, Mona Musca atingeau pragul de sus al tipatului. Atat de mare se dovedea revolta lor fata de tara adusa la sapa de lemn prin coruptia la nivel inalt!
Erau insa simple acuzatii. Probele, minimele probe pentru ca justitia sa-i insface pe vinovati, lipseau. Absenta probelor era pusa, in chip previzibil, pe seama faptului ca Traian Basescu si Alianta nu aveau inca parghiile Puterii. Toti cei care au votat pe Traian Basescu si Alianta pentru ipostaza de Arhangheli anticoruptie si-au spus ca, odata parveniti la Putere, Traian Basescu si liderii Aliantei vor avea la dispozitie toate structurile insarcinate cu descoperirea probelor si, prin asta, cu intocmirea unor dosare beton: serviciile secrete de informatii, Politia, Parchetul.
In decembrie 2004, Traian Basescu si Alianta ajungeau la guvernare. Romanii se pun pe asteptat. Au trecut lunile. Una dupa alta. Nu s-a inregistrat nici un dosar de mare coruptie, de autentica mare coruptie, deschis vreunuia din liderii PSD. Doar fumigene! Ca, de exemplu, dosarul Stenogramelor.
La sase luni de la preluarea puterii, Traian Basescu declara intr-un interviu din Adevarul, 13 iunie 2005: „Am deja date cu privire la sume de bani spalate afara – si au fost identificate bancile – am date cu privire la transferul de bani din Romania facut de nume extrem de interesante. Din cate stiu s-au declansat deja procedurile pentru comisii rogatorii. Se vor face in tacere, dar se vor face”.
Si din nou romanii se pun pe asteptat. Si din nou trec, iata, lunile. Una dupa alta. Suntem in decembrie 2005. N-am auzit pana acum de vreo comisie rogatorie. N-am auzit de vreun dosar penal care sa concretizeze aceste informatii. Cand vine vorba de mare coruptie, se invoca lista celor 28 de dosare vanturata de Daniel Morar prin presa. O cacealma! Pentru ca aceasta lista celebra contine dosare fie de gainarii, fie facute in urma unor manevre electorale sau politice, dosarul fraudei electorale, dosarul diguri pentru PSD, dosarul Bechtel. Dosare pe care le va spulbera pana si un judecator stagiar.
Intr-un interviu din campania electorala, Traian Basescu declara sigur pe sine:
„Este arhicunoscut faptul ca Adrian Nastase este beneficiarul la tot ce se scuteste, la tot ce se intampla, la toate privatizarile frauduloase. Nimic nu se intampla fara aprobarea lui. Adrian Nastase este tipul de om care isi primeste partea din tot ce se intampla fraudulos in economie, prin aprobari semnate de el”. „Si unde-i partea asta care o primeste cum spuneti, de peste tot?” – intreaba reporterul. Raspunde Traian Basescu: „In averea declarata sau trecuta pe numele bunicii, pe numele soacrei. Putem sa o cautam si pe coasta Marii Chine, putem sa o cautam si in tablouri, si in opere de arta, putem sa o cautam si pe langa Roma”. Candidatul Traian Basescu face aici un portret cutremurator. Portretul unui premier care si-a luat partea din afacerile ilegale ale altora si a dobandit astfel o avere de multimiliardar. Vine intrebarea fireasca: „Aveti probe?”. Raspunde viitorul presedinte: „Avem informatii, nu avem probe. Le vom cauta dupa alegeri”. A trecut un an de la aceste dezvaluiri. Adrian Nastase are deschis la PNA, in faza de urmarire prealabila, celebrul dosar Zambaccian. Un dosar despre care si Daniel Morar declara ca nu e de coruptie, deoarece la dobandirea terenului, in 1998, Adrian Nastase era in Opozitie si, in plus, influentarea justitiei in cazul Gabriel Bivolaru, de care l-a acuzat denuntul electoral al Monei Musca in august 2004, ar fi trebuit sa se faca prin procurorul care instrumenta cazul. Nimeni altul decat Daniel Morar, seful PNA de azi. In rest, nimic. Probabil ca Traian Basescu mai cauta probe!

51 Responses to “„Avem informatii, nu avem probe. Le vom cauta dupa alegeri””


 1. 1 santinela ianuarie 11, 2012 la 9:44 am

  Cristoiu de mult timp nu mai stie ce scrie.Uita de la un articol la altul.Ce a fost si ce a ajuns !

 2. 2 Vasile, ianuarie 11, 2012 la 10:04 am

  Cristoi nu mai este incredibil este necredibil! Deci acest fel de aparare cu coroiu in fata nu merge , sau nu da bine….

 3. 3 Serbu Catalin ianuarie 11, 2012 la 10:07 am

  E simplu, vechea si noua strategie de a urla „hotii” de catre hotii cei mai mari. Strategia lor in 2012 este de a arunca cu noroi si a aduce incriminari PSD, incriminari istorice(mineriade, revolutie) si in timpul asta jaful e din ce in ce mai mare. Au tupeu, tupeu cras, e singura arma ce le-a mai ramas. Sunt convins domnule presedinte Nastase, ca daca USL va castiga alegerile peste 1 an guristii anti PSD de azi vor deveni cei mai inflacarati socialisti si USL-isti.
  Iar odata cu venirea la putere a noastra sper ca romanii sa nu astepte, vorba articolului, ci sper ca macar jumatate din vulturii actualei conduceri sa isi primeasca rasplata celor 8 ani de munca asidua in a jefui tara si a-si rotunji considerabil veniturile. In rest numai de bine, si chiar daca suntem deja bine in ianuarie eu va doresc La Multi Ani si putere de munca….caci avem nevoie.

 4. 4 artistu' ianuarie 11, 2012 la 10:25 am

  Sunt curios cum arata declaratia lui Basescu in cazul „Flota” sau „Mihaileanu” sau …..etc, 🙂 ; pana atunci, pentru clarificare uite declaratia lui AN http://static.luju.ro/files/2012/ianuarie_2012/09/declaratie_nastase.mark.pdf

 5. 5 LePrince ianuarie 11, 2012 la 10:37 am

  @Adrian Nastase

  Personal, nu am crezut niciodata zvonistica. In nici un domeniu, si in nici un caz particular. Am incercat intotdeauna sa-mi fac propria-mi parere. Desigur, zvonistica poate influenta, dar pentru mine nu este definitorie. De aceea nu am comentat cred niciodata pe marginea problemelor d-voastra juridice.
  In cazul d-voastra particular , nici macar nu cunosc in detaliu acuzatiile , sau detaliile dosarelor construite pentru a sustine aceste acuzatii. Nu m-au interesat. Cred ca sunt multi in situatia mea. Si cred ca timpul nu numai ca va clarifica legalmente aceste dosare, dar va arata si ca enormitatea acuzatiilor a fost singurul mijloc (disperat, dar vremelnic eficient) de a bloca parcursul politic firesc al lui Adrian Nastase. Avand in vedere raspunsul pe care mi l-ati dat mai demult la intrebarea mea daca aveti o reteta pentru tenacitatea pe care v-o invidiam, sunt sigur ca veti imprastia si fumul rezidual pe care l-a lasat incinerarea diverselor „blocaje”.
  S-auzim de bine.

 6. 6 LePrince ianuarie 11, 2012 la 10:41 am

  @Cartouche

  Spui:

  „Va spun asta ca sa stiti de ce nu voi mai posta in zilele urmatoare…”

  Eram extrem de ingrijorat in legatura cu timpul tau si mai ales de probabilitatea ca tu sa nu mai postezi. Acum, ca stiu realitatea, m-am linistit. Am evitat o insomnie. Stiu cum e cu termenele, in special cu cele batute in cuie. In locul tau as fi insa atent la cuie, vezi sa nu fie ruginite.
  Ce mai face baronul Munchhausen?

 7. 7 LePrince ianuarie 11, 2012 la 10:42 am

  @Adrian Nastase

  Legea sanatatii propusa dezbaterii ar trebui sa nasca polemica , discutii si analiza din partea profesionistilor in domeniu. Este evident ca nu se poate continua cu sistemul sanitar in forma actuala, si ca schimbarea este necesara. Nu am avut inca timpul necesar sa citesc in detaliu proiectul , dar din ceea ce am vazut schimbarile propuse sunt de profunzime. Desigur, schimbarea nu trebuie facuta doar de dragul schimbarii. Iar opozitia actuala nu trebuie sa cada in capcana rezistentei la schimbare. Ar putea sa vina cu un proiect alternativ. Aparitia caselor de asigurari private trebuie privita ca o sansa ca banii stransi pentru sanatate sa fie mai bine administrati. Cred ca dezbaterea ce va urma este extrem de importanta, si trebuie luata foarte in serios.
  Deturnarea discutiei doar spre sistemul de urgenta(o mica parte a sistemului sanitar, nu obligatoriu definitorie) este periculoasa. Deocamdata , cam acest lucru se intampla. Raed Arafat, caruia nimeni nu-i neaga profesionalismul si nici meritele pe care le are in constructia actualului sistem de urgente majore, reuseste prin gestul demisiei sa canalizeze orice dezbatere pe un segment extrem de ingust a ceea ce inseamna un sistem sanitar national. Personal , cred ca la mijloc sunt ambitiile politice ale lui Raed Arafat si desigur, dorinta de a proteja proiectul propriu. Modul de decontare a serviciilor medicale, conectarea diverselor elemente , modul de ofertare si de evaluare a serviciului medical, pachetul de servicii medicale de baza(social) ,sunt mai importante decat discutia actuala. Voi reveni pe subiect , dar nu cred ca actualul curs al polemicii pe tema data este benefic.
  S-auzim de bine.

 8. 8 LePrince ianuarie 11, 2012 la 10:43 am

  @All

  Am observat ceva interesant in perioada premergatoare sarbatorilor, si dupa. Avand mai mult timp, m-am uitat ceva vreme si la televizor. Printre altele, am vazut si asa zisele canale de stiri. Si am constatat ca intre societatea reala, cel putin acea societate pe care o cunosc eu, si cea prezentata de canalele de stiri exista o prapastie. Ma gandeam cum este sa vezi lumea doar prin prisma acestor televiziuni. Nu este doar trist , dar e si distorsionant. Modul cum e prezentata Romania acolo creeaza senzatia de alta lume. Pentru mine, Romania prezentata de A3 si Realitatea este o tara straina. In afara de critica nuda si fara argumentatie serioasa (majoritatea emisiunilor sunt pentru prescolari probabil) la adresa puterii actuale , aflam ca intr-un sat uitat de lume tiganii s-au omorat intre ei, si avem marea sansa de a vedea emisiuni interminabile si puerile despre un banal accident auto. In rest, Romania „canalelor de stiri” pare decuplata de la lumea reala, o planeta izolata de tara pe care o stiu. Nu mai vorbesc, ca vazuta prin ingusta fanta a acestor televiziuni, Romania pare singura pe lume. O tara saraca, trista, izolata, fara oferta, fara viitor si fara proiect. Stirile, reportajele sau analiza pe teme externe lipsesc cu desavarsire, sau nu sunt serioase. Bineinteles, orice dezbatere contine o doza uriasa de otrava la adresa actualei puteri. Spun otrava si nu critica, pentru ca subiectele sunt prezentate ca si cum s-ar tine o prelegere unei clase de retardati. Exista cativa „moderatori” care par scapati dintr-un ospiciu. In cel mai bun caz, ai impresia ca moderatorul este dirigintele care „asculta” o clasa de elevi(invitatii) , si orice deturnare a discutiei de la macularea oricarei actiuni a actualei puteri este sanctionata cu nota 4.
  Cred ca in contextul anului electoral actual, aceste televiziuni vor fi o piatra de moara de gatul actualei opozitii daca vor fi utilizate extensiv. Lipsa de credibilitate si impresia pe care o lasa (aceea ca isi bat joc de telespectatori, ca ii considera imbecili) nu fac decat sa ajute actuala putere. O fac sa para serioasa, sobra si preocupata in comparatie cu argumentatia tip „junk” utilizata de aceste televiziuni.
  S-auzim de bine.

 9. 9 Draghi Puterity ianuarie 11, 2012 la 10:59 am

  @LePrince

  Pai trebuie cineva sa se adreseze si retardatilor care l-au votat pe Basescu de trei ori in functia de presedinte si pe mafiotii din PDL. Si anume intr-un mod pe care acestia il pricep. In rest, se aplica ca de obicei formula perception IS reality.

 10. 10 LePrince ianuarie 11, 2012 la 11:04 am

  @Manuela

  Comentariul de la 10:42 este inca in asteptare. Am spus ceva atat de sensibil? Sau nu e voie?

 11. 11 LePrince ianuarie 11, 2012 la 11:32 am

  @isabel allende

  Am crezut initial ca poate Aya e cam aspra cu tine. Nu-ti citeam comentariile, dar replicile ei mi-au atras atentia si te-am citit. A vorbi insa de maretia Frantei incepe cu Napoleon denota necunoasterea istoriei acestei tari. Sunt un mare admirator a lui Napoleon, dar „la grandeur de la France” este un element mult mai vechi in acest caz. Nu cred ca putem stabili un punct de plecare, variabilele sunt multe. De Gaulle face parte din aceasta maretie, el a reusit sa mentina senzatia de maretie chiar dupa ce aceasta palise. Parerea mea este ca traiesti intr-o mare confuzie intre ceea ce revendici si ceea ce poti.

  Si de ce Isabel Allende? Nepoata sau fiica? Sau coincidenta? Sau?

 12. 12 MIHAELA ianuarie 11, 2012 la 11:40 am

  Drept sa spun nici nu mai am puterea sa ma indignez de toate magariile lui Basescu. Si cand te gandesti cati romani au pus botul la toate elucubratiile lui! Oameni buni, nu va stiam chiar asa de prosti si usor de prostit! Numai „realizarile” lui ca ministru al transporturilor in atatea guverne si cele ca edil al Capitalei ar fi trebuit sa va deschida ochii.
  In ceea ce il priveste pe Cristoiu (Gogosarul cum i se spunea in anii imediat urmatori dupa revolutie) este o diferenta enorma intre ce scria si zicea in 2005, si chiar cativa ani buni dupa aceea, si ceea ce scrie si zice acum.
  Acest individ nu merita decat un mare scuipat in fata!
  Sa-i fie rusine taratoarei!!!

 13. 13 Marcus ianuarie 11, 2012 la 12:50 pm

  @lio prinsule; tare rau va doare Antena 3, n-asa, ce-ati mai inchide-o daca ati putea ?!
  sa fii iubit
  marcus

 14. 14 Marcus ianuarie 11, 2012 la 12:56 pm

  Arafat 3- Basescu 0 !

  Romanasu’, in inteligenta lui boboreana, a dat nastere unei intregi biblioteci doldora de ziceri pline de talc si har atunci cand a dorit sa descrie o situatie dificila in care te vari singur fara sa te doara capul si din care apoi nu prea mai reusesti sa iesi cu fata curata. Astfel “l-a mancat in c…r ca pe Zambilica”, “s-a p….t contra vantului”, “s-a legat la cap fara sa-l doara”, “a iesit la drumul mare, ca sarpele cand il doare capul” etc sunt numai cateva dintre aceste perle de produse anonime populare pe care cineva le poate folosi una cate una pentru a descrie o situatie ca cea prezentata mai sus.
  In cazul iesirii pe sticla a lui chiombila versus d-l doctor Arafat, ca si in cazul in care acelasi chiomb si-a permis sa emita “judecati de valoare” personale cu privire la Majestatea Sa Regele Mihai, putem insa sa le folosim pe toate deodata, cam atat de groasa este dandanaua.
  Si acest lucru deoarece saltimbancul, in preaplinul ego-ului sau narcisist, care de atata substanta da foarte des pe dinafara precum continutul unei olite de noapte, lipsit total de inspiratie, isi alege prost atat momentul dar mai ales tintele pe care sa-si verse frustrarile lui maladive si pe care sa incerce sa le umileasca public, doar din dorinta de a-si arata el calitatea silicoanelor cu care romanii care l-au votat i-au injectat muschii flescaiti.
  Intr-o tara civilizata, in care boborenii sunt ticsiti cu cultura democratica, un astfel de individ nici macar nu ar fi primit in vreun sediu de partid politic daramite sa mai emita si pretentii de a candida la o functie in stat. La noi insa manelistii in frunte cu curvele, proxenetii, sutii de buzunare, betivii, spargatorii de case, violatorii etc cu drept de vot au pus mana de la mana si ne-au captusit doua mandate la rand cu o prezenta in fruntea statului, dupa care va trebui sa curga multa, dar foarte multa apa pe matca Istoriei Neamului pentru a spala imaginea Romaniei din timul unui regim de tot rahatul.
  Dar sa revin la Basescu versus Arafat. Chit ca avem parte de o asemenea categorie de votanti, totusi romanii sunt in marea lor majoritate oameni de bun simt care stiu cine le vrea binele si cine nu, explozia de simpatie si solidaritate cu cauza d-lui doctor Arafat care a izbucnit in urma interventiei penibile si visceral razbunatoare a chiombului pe postul de televiziune fiind o dovada clara a acestui lucru.
  Nu este pentru prima data cand afirm cu toata convingerea ca Basescu este o mascarada de politician, in ciuda limbilor date de pupinbasistii care-l tin de “animal politic”, alta dovada mai clara decat lipsa de analiza politica sau macar intuitie la ce va urma in cazul atacului la d-l Arafat nemaifiind necesara in sustinerea afirmatiei mele.
  E adevarat ca bolnavii psihici ca in cazul Basescului, care se viseaza buricul pamantului, nu prea tin cont de astfel de analize atunci cand se expun public insa o minima reactie de autoaparare si supravietuire politica tot ar trebui sa aiba.
  La chiombu, canci! S-a dat la d-l doctor ca Vlad cu oistea in gard si si-a luat-o in chelie de nu s-a vazut, demisia d-lui Arafat punandu-l cu botul pe labe si starnind in jurul cazului un tzunami de simpatie populara fata de d-l Arafat si de invers fata de chiombila, de a fost nevoit uratu’ sa apeleze la scosu’ Hayssam-ului din puscarie si sa aresteze “neste curve dimpreuna cu neste politisti corupti” doar-doar o mai abate atentia boboreanului de la boacana comisa cu atata seninatate de Nosferatu’.
  Dar nu i-a mers, toata lumea a vorbit numai despre beleaua in cauza, respectiv laudand la greu pe dom’ doctor si injurand si mai la greu pe dom’ presedinte.
  Basescu, ca si Ceausescu cand s-a apucat sa mobilizeze lumea la mitinguri care i-au adus elicopterul pe acoperisul Palatului, reuseste sa faca ceea ce nu pot face sindicatele sau Opozitia: sa mobilizeze romanii sa-l injure in cor. Inca vreo doua d-astea si-i va scoate probabil si-n strada croiti sa-l dea jos de la putere.
  Si atunci sa te tii dantuiala!
  Oricum pana una alta poate invata si politicienii nostri ce inseamna a fi om si barbat si a-ti da demisia atunci cand trebuie si a nu te lasa calcat in picioare de un neica nimeni doar pentru un loc temporar caldut.
  Felicitari Domnule Arafat, romanii sunt cu Dvs. !

 15. 15 contele ianuarie 11, 2012 la 1:11 pm

  @ Le Prince
  Vai, vai, ce urât scrii despre televiziunile de “informaţii”…parca-i fi amicul meu, A. Pleşu.

  @ All
  Apropo de aceste televiziuni de „ştiri“. Aud că românii care au pierdut procesele în ţară, cele privitoare la reducerea salariilor bugetarilor, la îndemnul Opoziţiei (cu Dan Voiculescu vioara întâi), au cerut Curţii Europene să constate şi să condamne „flagranta încălcare a drepturilor omului” cărora le-au căzut victime bugetarii români.
  Curtea de la Strasbourg a declarat perfect legală decizia executivului de la Bucureşti: ” (…) este la latitudinea statului să determine ce sume vor fi plătite angajaţilor săi din bugetul de stat. Statul poate introduce, suspenda sau anula plata unor asemenea sporuri, făcând modificările legislative necesare. Politica salarială a personalului bugetar este atributul exclusiv al statului, cuantumul drepturilor de natură salarială fiind indisolubil legat de nivelul resurselor bugetului din care acestea se achită, iar statul, prin legislativul său, dispune de o largă latitudine, prin prisma Convenţiei, de a stabili politica economică şi socială a ţării”.
  Nu comentez aici dacă reducerile salariale au fost necesare sau nu ci doar îmi exprim mirarea că asemenea ştire nu a fost difuzată de televiziunile de …ştiri. Mai ales de Antena 3.

  Pe de altă parte mă deranjează şi lejeritatea Opoziţiei de a clasifica fiecare acţiune a Puterii drept ilegală, neconstituţională, criminală. Domnii din Opoziţie ar trebui să fie mai atenţi la valoare vorbelor. Când strigi “lupul!!” permanent şi el nu mai vine ci tot apare un căţelandru pricăjit, s-ar putea să nu te mai bage lumea în seamă atunci când chiar apare lupul.

 16. 16 Fragmentarium Politic ianuarie 11, 2012 la 1:20 pm

  Puterea recurge la aceeasi strategie prafuita si roasa de molii, in ultimii 7-8 ani, de manipulare electorala prin abaterea atentiei. Stand cu spatele la prezent si aratand cu degetul spre trecut, spera sa-si ascunda faradelegile, indicand tinte false… Numai ca prin gaurile produse urzelii de timp, a inceput sa se vada adevarata fata a lucrurilor. Regimul basist a ajuns la fundul lazii cu recuzita pentru scena alegerilor, din actul 2012…

 17. 17 Ilie ianuarie 11, 2012 la 1:22 pm

  În octombrie 2004, Traian Băsescu afirma şi despre primul-ministrul francez Jean Pierre Raffarin, că a venit în România să-şi ia tainul. Iată ce fel de preşedinte avem!

 18. 18 Vasile, ianuarie 11, 2012 la 1:28 pm

  Printul,

  Ne transmite (all), proprile dansului viziuni contrare cu acelea copilaresti prezentate de A3 sau Realitatea , dansul acuzind aceste posturi de zvonistica panicarda!Practic dupa hiperbolizarea propriei metafore ar fi o prapastie intre adevar si realitatea romaneasca. In realitate Romania nu este asa , nu se jefuieste la official la nivel de star si nici haiducesc la drumul mare ,nu exixta prostitutie sub acoperirea politiei,pensiile nu sunt impozitate , serviciile medicale sunt excelente pensionarii sunt fericiti (dupa ce dau coltul), salariiile si serviciile sunt la nivel european, Basescu conduce nu abuzeaza de putere , Boc a bun , viteaz si inteligent , intr-un cuvint dupa dansul Romania este alta !

  Ma gandesc ca Romania adevarata ar fi aceea prezentata de B1TV de Romania Actualitati,sau de cel mai iubit post TV PRO TV, culmea este ca eu traiesc printre oameni si ma revad tocmai in Romania prezentata ireal de A3 sau de Realitatea TV , singurele posturi de fapt care mai sufla in ciorba mizerabil a acestei guvernari.

  Bai ia mai terminati cu realitatea si incepeti cu deformarea ca sa-l multumiti si pe serenisimul print!

 19. 19 Ilie ianuarie 11, 2012 la 1:30 pm

  @LePrince
  Aveţi dreptate că legea sănătăţii trebuie dezbătută. Dar nu doar de ochii lumii. Pentru că eu aşa prevăd, guvernul va lăsa o perioadă de timp legea să fie dezbătută, dar nu va accepta nicio sugestie, nicio modificare. Adică dezbatere dar să nu se schimbe nimic. N-ar fi prima oară cînd acest se întîmplă aşa. În plus, asta e legea guvernului? Mă îndoiesc, este legea lui Băsescu, făcută de oamenii lui de la curte, de aceea iese el în prim-plan.
  Nu sunt de acord cu o lege alternativă acum. Ar fi muncă în zadar, că n-ar accepta-o nimeni, aşa cum nu s-au acceptat alte legi elaborate de opoziţie.

 20. 20 Vasile, ianuarie 11, 2012 la 1:30 pm

  Aaaa,
  Am uitat sa-l intreb pe print , unde sunt celelalte doua limbi Contele si Baronul?

 21. 21 Miraj ianuarie 11, 2012 la 1:32 pm

  …si iata cum , inca de la inceput, actualul presedinte si-a atins scopurile! Dupa cum se stie, scopul scuza mijloacele… Actuala configuratie a PSD, respectiv PNL este opera manipularii de tip basescian. Doi lideri -Ponta si Antonescu- tineri , lipsiti de experienta, nepatati dar nici cu mare trecere in interiorul formatiunilor. Sunt ferm convins de faptul ca, daca in fruntea celor doua formatiuni ar fi fost oameni de talia dumneavoastra, respectiv a domnului Tariceanu, alta ar fi fost situatia politica a momentului. Problema este ca cei doi lupi tineri nu au stiut sa profite de atuurile pentru care au fost alesi. Sa-ti infrangi inamicul cu propriile-i arme. Nu au stiut sau nu au putut. Au avut-si inca mai au – sansa sa se descotoroseasca de anatema pusa de presedinte pe imaginea celor doua partide, detasandu-se de baronii locali … propunand proiecte de legi care sa elimine posibilitatea politizarii tuturor domeniilor societatii… care sa garanteze independenta justitiei…legi care sa modernizeze, cu adevarat, statul. Care sa elimine posibilitatea haituirii oamenilor-politici sau nu- pentru vinovatii inchipuite.
  In privinta dovezilor versus informatii, mai corect ar fi trebuit sa spuna suspiciuni! Si ar fi fost de inteles… Am urmarit, de-a lungul anilor, modalitatea in care s-au incheiat contractele privind privatizari, alocari de lucrari-Bechtel, de ex… Sunteti jurist, nu trebuie sa va explic nedumeririle mele: toate au fost facute in defavoarea statului! Mai mult, au fost concepute in asa fel incat sa nu poata fi reziliate! Si, in aceste cazuri, este firesc sa se nasca suspiciuni. Fireste, toate acestea pe fondul aparitiei unor averi de invidiat in randul politicienilor si celor aflati in apropierea acestora- nu cred ca ma puteti contrazice…. Acum, problema , pentru mine, este urmatoarea: asistand la o situatie ce pare trasa la indigo, ma intreb daca acuzele pe care actuala coalitie le aduce puterii nu sunt tot fumigene aruncate numai in scopul obtinerii accesului la resurse …prin castigarea alegerilor!

 22. 22 Ilie ianuarie 11, 2012 la 1:43 pm

  @Marcus

  Demisia lui Raed Arafat este un gest de onoare. În general, – amai spus-o -, la noi toţi ţin de ciolan, rar vezi un ministru care să-şi dea demisia. Raed Arafat n-are de ţinut la niciun ciolan. El apără ceea ce a realizat cu multe eforturi, ceva ce funcţionează bine. Raed Arafat nu este doar un om cu dragoste de oameni, ci şi un model de comportament. Între Raed Arafat şi Traian Băsescu este o diferenţă uriaşă, pornind de la educaţia elementară pînă la caracter.

 23. 23 LePrince ianuarie 11, 2012 la 1:51 pm

  @Draghi Puterity

  Faptul ca tu consideri ca aproximativ 50% din populatia Romaniei este retardata nu e problema mea. Mai mult, cred ca este o viziune ingusta, de proasta calitate, reductionista , care seamana cu afirmatiile care se faceau in anii’90 despre votantii lui Ion Iliescu, catalogandu-i pe toti drept comunisti. Asa-zisele „canale de stiri” au „calitatea” de a distorsiona atat de mult realitatea societatii romanesti, incat rezultatul este , pervers, invers decat cel cautat. Si asta nu serveste nimanui, mai ales actualei opozitii. Poate fi catalogata doar undeva intre disperare si prostie. Oricum , daca in valurile de otrava si contorsionism ideatic revarsat pe ecran exista si teme serioase, unele care ar putea sa atraga atentia la incapacitatea actualei puteri, se pierd prin „incorporare” in junknews.

 24. 24 LePrince ianuarie 11, 2012 la 1:56 pm

  @Marcus

  Ma uit rar la A3, astfel ca daca s-ar baza pe tipologia mea ca audienta, s-ar inchide de la sine. In rest, cred cu tarie in ideea de libertate si de diversitate. Daca cineva ar incerca sa inchida A3 pe nedrept as fi primul sa apar dreptul acesteia de a emite. Imi pare doar rau ca la noi nu exista un real canal TV de stiri.

 25. 25 Ghita Bizonu' ianuarie 11, 2012 la 2:04 pm

  va rog transmitet-i lu Ponta felicitari ptr victoria de la curtea constitutionala. Deci eutanasierea javrelor este neconstitutionala. Da a romanilor ?!
  Aici este un intreg clenci .
  Daca se va baga legea aia cu sanatatea … ne asteptam ca Ponta s aaiba tit atata succes in a o combate.
  Daca nu va avea succes .. nu intru in detalii cum as exploata eu asta daca as fi portocaliu. Si se va exploata… si nu va bazati pe javrofili gen Musca Mona …. javorofilia ei a fost eclipsata de antipatia fata de dvoastra !
  Si asa cum Observatoarea de serviciu va intreba inchizitorial ce parere aveti despre o initiativa UNPRista .. se vor gasi altii care sa va acuze ca risipiti pe comunitari banii care ar putea fi fiolositi in sistemul de sanatate.
  Si asta nu e in fara subiectului. Ci in continuare – caci vedeti cum de la zvorne, vorbe si ipoteze de presa s-a ajuns la „adevaruri” care au contat si conteaza electoral

 26. 26 marcus ianuarie 11, 2012 la 2:19 pm

  @Ce Dumnezeu, d-le Nastase, altul mai bun decat pe hahalera asta (vorba unui ilustru politician roman) n-ati gasit sa citati?

  Un Cristoi pentru linistea clanului Basescu
  Filed under: Romania the Land of Choice! — Marcus @ 13:10

  Impartialitatea, deontologia, mila crestineasca fata de cel cazut la pamant etc. toate si-au dat mana in aceste zile si au poposit in varful penitei tocului “independentului” Ion Cristoiu.
  Care Ion Cristoiu si-a dat brusc seama, ca numitul Traian Basescu, prin trimiterea cantaretilor de prin stranele gazetaresti cotroceniste in pozitii eligibile in Parlamentul European, a ramas saracutu’ singurel in fata dusmanilor patriei, reuniti intr-un cor acuzator cu adresa la Neprihanit si La Famiglia, clan mafiot care nu este in stare sa justifice public noianul de bunastare materiala cu foarte multe zerouri, ce l-a “plescuit” in cap, de cand Il Capo Di Tutti Capi fu inscaunat de pastor al destinelor romanilor.
  Sincer sa fiu, in trecut, cand acest Sancho Panza al jurnalismului romanesc se dadea de ceasul mortii s-o apere pe Mona Musca, par exampl, il intelegeam si-i dadeam dreptate. Mona Musca era intr-adevar la pamant si alde Liicheanu dadea in ea ca intr-un cal mort.
  Dar din ce pozitie priveste acum deontologul si vede el asa, in deontologia lui, ca asimetricul ar fi cazut la pamant si lasii isi infig coltii in hoitu’ lui, chiar ca nu pot sa-mi dau seama.
  Mai ales ca membrii clanului, in loc sa vina cu dovezi justificative ale provenientei purcoiului de bani sau a flotei de mineraliere caratoare de pamant numai bun pentru plantat piersici, vin si ataca cu nerusinare si presa si pe cei care le-au dezvaluit matrapazlacurile, toata aceasta atitudine ramanand nesanctionata si culminand cu amenintari public facute cu moartea, la adresa presupusilor lor dusmani. Si in tot acest timp Zeus tace imperial si nici in poponet nu-l deranjeaza de rumorile mob-ului. Din cand in cand mai lanseaza doar cate o petarda fumigena, asa de amorul artei, sa nu uite ce a invatat ca pretendent la functie comunista de Anwers.
  Fas-fasul de logica cu care ne-a tot batut la cap absolventul de filozofie atata amar de vreme se topeste in aceste conditii, ca un bulgare de zapada pus la pastrare pe calorifer, si se transforma in cea mai pura apa de ploaie cu ifose de impartialitate gazetareasca.
  Stai linistit cetatene Cristoiu, toate aceste luari de pozitie in presa nu au reusit sa clinteasca niciun fir de par de pe crestetul Alesului, din simplul motiv ca nu poseda asa ceva si in plus mult iubitul nostru presedinte are inca o armata de pupinbasisti, in mass-media si nu numai la dispozitie, care-i preamaresc zilnic si nesimtit faptele de vitejie!
  Nu te mai da aparatorul cauzelor pierdute, deoarece cititorii te-au dibuit, nu doresti altceva decat sa iei fata si sa-ti oferi serviciile celui de la care speri sa obtii ceva si, oricum in cazul de fata, nici pe departe nu-i vorba despre o cauza pierduta.

 27. 27 Miraj ianuarie 11, 2012 la 2:23 pm

  @LePrince

  Observatia ta legata de absenta unor dezbateri pe teme de politica externa este justa dar pierzi din vedere un lucru esential: televiziunile la care faci referire sunt posturi private, comerciale! Traiesc din reclama pe care o difuzeaza, reclama direct proportionala cu audienta pe care o au. Asa incat, functionand pe principiul de piata-cerere si oferta- isi adapteaza programele la cerinta telespectatorilor. Este alta treaba cu televiziunea de stat, unde situatia-in privinta emisiunilor la care faci referire- este aceeasi.Cat priveste felul in care vezi tu tara, stii, este o problema…relativa! Desigur, locuiesti la oras, probabil ai o slujba bine platita, iti permiti anumite excese, sa le spunem-o iesire la teatru, film, carciuma, o vacanta in afara tarii… Nici eu nu cred in zvonistica, sunt adeptul informatiilor de la sursa… Din pacate pentru tine, realitatea confirmata de cifrele statistice, de indicatorii economici, financiari, de analizele politice facute de personalitati in domeniu arata ca tara noastra este exact asacum ai perceput-o tu de la posturile amintite. A! Desigur, poti acuza moderatorii de o conduita agresiva… fara suparare, se pare ca prinde la public…este in ton cu a presedintelui ales…culmea, datorita acestui tip de conduita! Cat priveste lipsa argumentarii, ce sa spun? Daca nici copii ale unor documente oficiale , care denota magariile facute de reprezentantii puterii nu sunt argumente pentru tine, atunci… Am convingerea ca nu modalitatea de exprimare a moderatorilor a nascut dorinta-public exprimata de reprezentantii puterii-de a reduce la tacere aceste posturi…

  In privinta proiectului legii sanatatii: corect, are o prea mare importanta pentru a nu fi discutat. Problema este: cu cine? In cursul conferintei de presa a domnului Arafat a intervenit presedintele care ce a spus printre altele? Ca domnul Arafat trebuia sa-si sustina punctele de vedere in cadrul ministerului…Pai, nu inteleg: este sau nu dezbatere publica? Mai mult, tot cu acea ocazie am aflat ca domnul Arafat nu a mai fost invitat- asta asa, pentru a fi elegant- la discutii!
  Indiferent de motivele care l-au determinat pe domnul Arafat sa demisioneze, trebuie sa recunosc cel putin un efect extraordinar pe care gestul sau l-a avut: a trezit interesul multora- care, intre noi fie vorba, habar nu aveau de aceasta dezbatere si nici de cat de mult le va influenta viata o asemenea lege- asupra a ceeace li se pregateste. Adica, au fost informati. Si, daca domnul Arafat a canalizat atentai doar pe segmentul medicinii de urgenta- absolut gresit, dansul a mai atras atentia si asupra altor aspecte- oamenii sunt atenti acum la lege in ansamblul ei. Problema stii care este? Ca pe data de 23 ianuarie, parca, -adica inainte de 24, zi libera- guvernul vrea sa-si asume raspunderea pe acest proiect, asa cum este el acum, indiferent de cat am dezbate noi sau specialistii.

 28. 28 LePrince ianuarie 11, 2012 la 2:30 pm

  @Adrian Nastase

  Doctorul Ciohodaru din cate stiu a candidat si a castigat alegerile pentru deputati din partea PSD initial. Nu stiu pe unde a ajuns astazi(PDL?) dar se pare ca s-a pierdut in meandrele ideologice si ideatice ale politicii romanesti. Obnubilarea politica l-a dus departe de trambulina care l-a lansat. Obnubilarea este o stare patologica ce poate sa apara la unii pacienti , determinata de unele toxine. Ca doctorul Ciohodaru este intoxicat, e evident, dar mi-e frica sa nu transmita starea sa toxica si sistemului sanitar pe care-l va „consilia”. Oricum, nu am mai vazut niciodata atat de multa apetenta pentru publicitate la alt medic pana acum. Profesionalismul si etica medicala impun o minima discretie atat exprimarii publice a medicului cat si dezvaluirii de amanunte in legatura cu starea, identitatea, simptomele si evolutia pacientilor. Eu cred ca la Iasi, „televiziunile de stiri” aveau angajate echipe speciale puse la dispozitia lui Ciohodaru care stateau la usa unitatii de primiri urgente pentru ca acesta sa le „arate”, sa le „expuna” pacientii ajunsi acolo din diverse motive. Sunt cunoscute „stirile” despre pacienti in stare de ebrietate, consumatori de etnobotanice sau simple victime ale unor accidente facute „star” de un minut prin grija deosebita a doctorului Ciohodaru. Eu sper sa aiba decenta sa nu faca acelasi circ si in noul post de consilier, ci sa se ingrijeasca doar de micile si maruntele sale interese care-i alimenteaza ambitia si traseele politice complicate. Sper ca PSD sa dovedeasca mai multa inspiratie in alegerea candidatilor pe viitor.

 29. 29 nastase ianuarie 11, 2012 la 2:42 pm

  Marcus,

  l-am citat pe Cristoiu din 2005!

 30. 30 Draghi Puterity ianuarie 11, 2012 la 2:44 pm

  @contele

  Desigur „curtea de la Strasbourg” a avut in vedere strict legalitatea masurii si mai ales interesele romanilor. A majoritatii romanilor, evident, nu-i asa? 😆

  Intamplator eu am aflat de la Antena 3 stirea respectiva. Deci tu ori nu stii ce vorbesti, ori stii si dezinformezi deliberat. Atitudine tipica de latrau portocaliu.

  @Marcus

  Ai observat cat de des vorbeste Basescu despre sine la persoana a treia? Sunt convins ca ca in psihopatologie exista un diagnostic clar pentru astfel de manifestari.

 31. 31 Draghi Puterity ianuarie 11, 2012 la 2:48 pm

  @LePrince

  50% din populatia Romaniei l-a votat pe Basescu? Interesant…

  Sau asta e ultimul angajament a lui Baconschi in fata iubitului tau conducator?

 32. 33 Miraj ianuarie 11, 2012 la 2:52 pm

  @ contele

  Parca ma aflu intr-o poveste! Printi, conti…
  Te referi cumva la cele doua spete cu pronuntarea in decembrie? Parerea mea este ca si-au intemeiat gresit plangerea prin invocarea Protocolului 1. Problema lor…Problema mea este ca statul nu respecta decizii judecatoresti definitive si irevocabile! Cum spune acelasi CEDO!

 33. 34 Vasile, ianuarie 11, 2012 la 3:06 pm

  De ce se mai supara cite unul,

  Stiu pe unul care s-a suparat ca nu l-a bagat Nastase in seama, mai stiu pe cineva care s-a suparat pentru ca Nastase il baga in seama, mai stiu unul care sa suparat ca magarul pe sat, dar persoana nu era magar era un distins intelectual din tara de nord-est, il mai stiu pe unul care avea dreptate atunci cind acuza publicarea mesajelor cu o mare intirziere fapt care denatura nu ordinea comentariului si chiar in timp justetea comentariului respectiv.
  Uitati-va la comentariile lui Vasile , sunt intodeauna publicate dupa ce si-au dat toti arama pe fata dar eu spre deosebire de circotas stiu si de ce mi se intirzie neintentionat toate comentariile , nu am girul moderatorului si in deontologia forumului am nevoie de aprobarea proprietarului de blog , si acesta ori lipseste ori ezita ca sa nu folosesc alta exprimare,dar una dpeste alta gasesc logica orgina invera a publicarii mesajelor si de acea nu ma supar, pupincuristii primii!

 34. 35 Marcus ianuarie 11, 2012 la 3:23 pm

  @Nastase: nu stiam ca sunt mai multi Cristoi 🙂 🙂 🙂
  sa fiti iubit
  marcus
  PS intre Pora sau Marean si Cristoiu, oricat mi-ar fi de scarba, ii prefer pe primii doi. Prin intoarcerea lui cu 180 de grade nu numai ca nu a dovedit nimic din absolut niciun punct de vedere, dar s-a dovedit a fi un mare nimeni.
  sa fiti iubit
  marcus

 35. 36 Marcus ianuarie 11, 2012 la 3:40 pm

  @lio prins: te-ai trezit cam tarziu cu atacuri la adresa A3. Camarazii dumitale, politrucii mafioti ai Basescului o tin langa-talanga de multa vreme cu acest post si dupa ce au incercat in zadar sa-l „boicoteze” chipurile prin declinarea invitatiilor la discutii, au trecut la amenintari directe cu desfintarea lui. Ma intreb daca tot este atat de anost si prezinta isteric o realitate pe care milioane de romani o traiesc cu dramatism in aceste vremuri de restriste basista ca urmare a unor masuri imbecile, luate de un guvern imbecil, condus de la Cotroceni de un narcisist imbecil, atunci de ce ‘mnealor portocaliii se dau de ceasul mortii pentru a-l reduce la tacere? Prinsule, nu este prima data cand iti atrag atentia ca ceea ce consideri dumneata subtilitate, poate fi tratata asa la gradinita, nu pe blogul d-lui Nastase, populat in general cu oameni maturi. Nici macar nu ai forta in atac, te produci „jmechereste” chipurile, oripilat de faptul ca A3 nu se comporta ca un post ‘numai de stiri”. Fa ca mine, daca ai nevoie de stiri, dupa ce-mi iau portia de realitate nerunchiata mioritica de la A3, dau pe CNN sau Euronews si am parte de fel si fel de stiri, comentate in fel si chip. Insa acolo nimeni nu-mi spune cum au disparut miliarde de euro din fondul de pensii, nici cum portocaliii in frunte cu Udrea isi trag partii de schi la pret de autostrada, care partii nici macar nu sunt functionale, nici cum ii minte izmana pe militari ca le-a marit pensiile, nici… stiri pe care oricat ai vrea sa le gasesti la televiziunea nationala pe care vrei, nui vrei o platesi sau la televiziunile pupinbasiste nu le vei gasi niciodata. Asa ca, lio rinsule, las-o jos ca gagaie de trezi Roma sa-l alerge pe Hanibal.
  sa fii iubit
  marcus

 36. 37 Marcus ianuarie 11, 2012 la 3:56 pm

  @lio prins, spui; „Faptul ca tu consideri ca aproximativ 50% din populatia Romaniei este retardata nu e problema mea.”, referindu-te la votantii chiombului. Lasand la o parte jaful la care s-au dedat la prezidentiale 5 milioane de alegatori nu reprezinta neam 50% din populatia Romaniei ci, in cel mai fericit caz pentru voi, fo 25%.
  Ai terminat probabil liceul la uman, nu-i bai, dar din greseli din astea traieste necuratu’.
  sa fii iubit
  marcus

 37. 38 Miraj ianuarie 11, 2012 la 4:24 pm

  @Vasile

  Mai bine mai tarziu decat niciodata…daca vrei o dovada, intra pe blogul blondei de la drept si spune ceva naspa… va fi pentru prima-desigur, comentariul tau, intrat in timp real, va fi sters in tot acelasi real timp- si ultima oara! Asa incat, crede-ma, se poate si mai rau…

 38. 39 MIHAELA ianuarie 11, 2012 la 5:11 pm

  @ Contele
  Si eu ,ca si Draghi Puterity, tot de la Antena 3 am aflat de solutia CEDO in privinta diminuarii salariilor bugetarilor.
  Daca urmaresti doar sporadic (sau deloc A.3) nu te repezi sa arunci cu piatra!

 39. 40 contele ianuarie 11, 2012 la 5:23 pm

  @ Draghi Puterity

  M-am gandit foarte serios la ce mi-ai spus, am intors problema pe toate fetele, am facut eforturi sa-mi aduc aminte ce-am scris de-a lungul timpului pe acest blog si cred ca mi-am facut acum un punct de vedere rezonabil pe care evidenta il impune. Cred ca singurul latrau dintre noi doi esti tu. Indubitabil.
  Un latrau rosu.
  P.S. Bineinteles,,nu conteaza pentru mine nici ca esti latrau si nici de ce culoare, e plina lumea de latrai. De aceea si stau la discutie cu tine.
  Dar fiind un latrau ceva mai special, inteligent si cultivat, ma asteptam ca macar tipul asta de latrai sa fie ceva mai civilizati in exprimare. Se pare ca m-am inselat:latraul tot latrau!
  Nu am resentimente, doar o usoara jena ca a trebuit sa-ti spun asta. Dar o sa treci barbateste si peste comentariul meu, sunt sigur.

 40. 41 contele ianuarie 11, 2012 la 5:30 pm

  @ Miraj

  „Parca ma aflu intr-o poveste! Printi, conti…”

  Inseamna ca aici e de tine: ai nicknameul „Miraj”, nu?
  Si vezi c-a plecat baronul, nu mai scrie pe-aici…

 41. 42 Marcus ianuarie 11, 2012 la 5:57 pm

  @Contele: bey, voua in Modrogan, vi se face program de lucru si practicati numai in tandem, ca militienii: unu’ stie sa scrie, al doilea sa citeasca? Luati-l bey si pe baronu, faceti un trio, tu le ai cu cititu’, prinsu’ cu scrisu’ iar baronu va pazi doi ‘telectuali portocalii. Ce naiba ati facut cu baronu’, a fost promovat, lucreaza pe blog la Udrea acum, la contrainformatii?
  sa fii cum vrei tu
  marcus

 42. 43 contele ianuarie 11, 2012 la 6:42 pm

  @ Mihaela

  Asta-i foarte bine daca au dat stirea. Mea culpa.
  Au si comentat-o? Mi se pare ca este o stire prea importanta pentru ca d-ul Gadea sau d-na Grecu, de exemplu, sa n-o fi discutat-o cu analistii. Daca da, e si mai bine! Daca au spus si ca Voiculescu s-a pripit (nu ca-i demagog, Doamne fereste!) atunci imi scot palaria!

 43. 44 Draghi Puterity ianuarie 12, 2012 la 12:16 am

  @contele

  Pueril (evident nu esti in stare de alta riposta decat „cine zice ala e”) si cam… scremut. Va pun astia sa faceti ore suplimentare, de ti-a pierit in halul asta inspiratia la scriitura? 😆

  @LePrince

  Apropo, uite ce scriau ziarele despre idolul tau in 1992.

  Da’ se pare ca „retartadatii” tai nu prea stiu sa citeasca.

 44. 45 Aya ianuarie 12, 2012 la 4:31 am

  @

  Adrian Nastase

  Ion Cristoiu a fost, mereu, un tip abject.
  Dar, pana si unui abject i se intampla sa spuna adevarul din cand in cand. Asa a procedat si el in editorialul cu titlul „Fumigenele anticoruptiei”
  publicat in editia „Jurnalului national” din 6 decembrie 2005

 45. 46 Aya ianuarie 13, 2012 la 12:54 am

  Draghi Puterity

  Am citit articolul respectiv din Telegraf (editia din 18 februarie 1992) si am constatat ca, legat de Traian Basescu, apare o greseala foarte ciudata (exact de tipul celei care a facut ca Vadim Tudor sa conteste credibil autenticitatea angajamentului de informator pe care aparea numele lui; e vorba despre data nasterii, care nu este cea reala).

  In articolul din Telegraf, data nasterii lui Traian Basescu (catalogat “Sursa”) este diferita de cea reala.
  In mentionatul ziar, data de nastere a lui Traian Basescu apare ca fiind 17.02.1951. In realitate, conform datelor publice, Traian Basescu s-a nascut in 4 noiembrie 1951.

  Mai in gluma, mai in serios, informatiile (cu pretentie de seriozitate atata timp cat sugestia ferma este ca provin din dosarul de informator) par a indica un Traian Basescu care se nastea cu aproximativ noua luni inainte de data consemnata in actele sale de stare civila. Mai exact, se nastea in perioada in care abia era conceput.
  Eu cred ca asa ceva e greu de crezut pana si in cazul lui Traian Basescu.
  Tu ce crezi?

 46. 47 Draghi Puterity ianuarie 13, 2012 la 11:24 am

  @Aya

  Pe mine altceva m-a „zgariat”, treaba cu „clanul Basescu”, a carei tematizare mi se pare de data mai recenta. Dar am pornit de la ideea ca cei din Constantza poate stiau mai multe despre ce ticalosii fac cei din zona (nu stiu cum e in Bucuresti, dar in provincie cam fiecare stie cam totul despre toti, cumva nu am depasit o anumita mentalitate rurala).

  In orice caz daca articolul respectiv a fost intr-adevar scris in 1992, lucru verificabil relativ usor de cineva cu acces la arhivele ziarului, mult mai importanta decat corectitudinea datei nasterii (si daca Basescu, sau cei interesati de ai crea o anumita legenda, au mintit in legatura cu data nasterii tocmai pentru a face mai greu de gasit documente care sa il incrimineze – vezi acum eu sint cel care „gandesc baroc” 🙂 ) mi se pare pasajul:

  Fortand o conjunctura sa ii devina favorabila, calcand in picioare constiinte, distrugand capaitati de transport (vezi nava „Biruinta”), slugarind in gasca contra-marinarului Angelescu, [p]ermanent obsedat de ideea puterii, turnatorul Basescu se catara cu repeziciune in cracile noii stapaniri. Deturneaza rezultatul unei greve a marinarilor si devine, la scurt timp, ministru al Transporturilor.

  Daca ar fi existat cineva care sa culeaga astfel de informatii, sa le verifice, si sa opreasca ascensiunea unor astfel de indivizi, am fi avut o altfel de Romanie. Dar pe vremea aceea baietii de la SRI se jucau Doom si Wolfenstein pe PC-urile nou primite in loc sa faca baze de date cu astfel de informatii. Asta este…

 47. 48 Aya ianuarie 13, 2012 la 2:50 pm

  @

  Draghi Puterity

  CINE SI DE CE A AVUT INTERESUL SA LANSEZE, IN ACELASI TIMP, ATAT INFORMATIA CAT SI ELEMENTUL NECESAR NEGARII EI?

  Atrag atentia asupra unui fragment din mesajul pe care ti l-am adresat in ianuarie 13, 2012 la 12:54 am. Este vorba despre ciudata similitudine intre greseala inregistrata in ceea ce fusese prezentat ca angajament de informator in cazul lui Vadim Tudor si cea prezentata de Telegraf ca find preluata din dosarul de gen al lui Traian Basescu: datele de nastere sunt gresite.
  In baza acestei greseli, Vadim Tudor s-a aparat credibil (data de nastere fiind, legal, un element primordial de identificare in cazul unei persoane).

  Repet, in amandoua situatiile este vorba despre reproducerea unor date gresite de identificare- iar similitudinea erorii se remarca.
  Nu trebuie sa fie cineva un fin observator pentru a pune concluzia ca astfel de „similitudini” exced greseala.
  Mai mult, daca pot fi de acord cu tine ca „baietii de la SRI se jucau pe calculator in loc sa faca baze de date”, sunt convinsa ca presa este mult mai atenta cand „copiaza” datele. Asta inseamna ca informatia respectiva, aparuta in Telegraf, a fost „copiata” corect.
  In acest punct, ajungem din nou la „ciudatenia” similitudinii greselii in cele doua cazuri mentionate- ceea ce sigur ridica niste probleme „deshizatoare de drumuri” in analiza.

  Dincolo de problemele deschizatoare de drumuri analitice, apar intrebari:
  CINE SI DE CE a avut interesul ca, in amandoua cazurile mentionate (vor fi fiind mai multe si nu stim noi!?) sa fie mentionata gresit data de nastere in „hartiile” care au ajuns sub ochii presei (similitudea greselii excede coincidenta- pentru cei care cred in coincidente; eu nu cred)?

  CINE SI DE CE a avut interesul ca, in amandoua situatiile, pe de o parte, despre cei in cauza sa fie lansat, cu mare zgomot, ca au fost colaboratori ai securitatii- si, pe de alta parte, sa existe un element cat se poate de clar si de concludent care sa infirme acest lucru?

 48. 49 Draghi Puterity ianuarie 13, 2012 la 5:57 pm

  @Aya

  Ce vrei tu sa auzi de la mine, e ca cineva a tras un foc in aer. Adica atentie baieti, uite ce dam pe piata daca nu executati intocmai si la timp ce vi se spune, dar daca va „cumintiti” ne folosim de viciul plantat deliberat ca sa demonstram ca era de fapt o diversiune.

  Gandirea inginereasca ma obliga sa folosesc „briciul lui Hanlon” – Never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity. Adica greselile prostesti sunt mai probabile decat conspiratiile. Dar poate in lumea asta, a cozilor de topor, principiul asta nu functioneaza.

  Ai putea verifica cumva daca acel articol chiar a fost scris in 1992? Daca da, ar putea explica si dedublarea personalitatii lui Traian Basescu vizibila tot mai des in faptul ca se refera la el insusi la persoana a treia? Daca intreaga lui cariera sta sub semnul unui santaj inceput inca din 1992, e pe undeva de asteptat ca o ia razna, si se uraste sincer si pe el insusi si pe romani. Chiar ma intreb in conditiile astea cum va iesi din scena.

 49. 50 Aya ianuarie 15, 2012 la 1:59 am

  @

  Draghi Puterity

  Sper sa dau un raspuns cel putin clar (daca nu si confingator) data fiind starea mea de oboseala dupa o zi dura, incarcata, incluzand si un efort fizic deosebit (pe care sper sa il ;pot relua maine).

  Draghi, doua „greseli” trase la indigou, comise in cazul unor informatii legate de niste dosare de colaboratori ai securitatii pentru doua persoane publice diferite (oameni politici apartinand unor spatii total diferite) nu au cum fi coincidente, chiar si pentru cei care cred ca asa ceva ar putea sa existe (la coincidente ma refer). „Briciul lui Hanlon” se aplica in alte situatii- sub nici o forma in zona politicului (si mai ales, in conexiune cu politicul, in zona serviciilor!- unde totul este amanuntit si programat studiat la microscop si, apoi, transpus in scenarii mai mult sau mai putin inspiate si imaginative- dar asta e alta discutie).

  In 1992 eram in presa. Ma ocupam de Externe, la ziar, dar imi amintesc ca am aflat de acel articol aparut in Telegraf. Basescu era deja un personaj politic care facea valuri (incepuse PRIMUL scandal Flota- au fost doua).


 1. 1 Concurs pentru blogeri « Popateapa's Blog Trackback pe ianuarie 11, 2012 la 1:46 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: