La finalul unui dosar politic

Ieri, la ora 19, s-a incheiat, la ICCJ, prin pledoariile finale, dosarul Trofeul calitatii. Nu am dorit sa va anunt inainte deoarece primisem multe apeluri telefonice de la colegi de partid, din Bucuresti si din tara, care doreau sa vina la proces, spunand ca este si procesul lor…

Acum, dupa incheierea dezbaterilor, va voi da mai multe informatii despre acest proces politic (in legatura cu modul de derulare a procesului, in cursul zilei de ieri, puteti gasi unele detalii pe Hotnews, intr-o relatare corecta a lui Attila Biro).

Ca sa va puteti face o prima parere despre felul in care a fost construit acest dosar, va dau – deocamdata – un singur exemplu, de la pagina 761 a Rechizitoriului:

     „PROBELE ADMINISTRATE IN CAUZA CONFIRMA FAPTUL CA, IN REALITATE, NU MEMBRII STAFF-ULUI DE CAMPANIE AI INV. ADRIAN NASTASE S-AU OCUPAT DE REALIZAREA SI DISTRIBUIREA MATERIALELOR ELECTORALE SI NICI ORGANIZATIILE LOCALE, MUNICIPALE SAU JUDETENE ALE PARTIDULUI SOCIAL DEMOCRAT CI CHIAR INV. ADRIAN NASTASE SI SOTIA ACESTUIA DANA NASTASE.” (p.761)

Ce parere aveti? Este doar un exemplu despre modul incalificabil in care procurorii DNA, au construit acest dosar cu 1000 de martori, incercand sa demonstreze ca eu eram un fel de candidat independent, ignorand faptul ca in 2004 campania pentru prezidentiale s-a desfasurat unitar cu campania pentru parlamentare si ca eu eram candidatul Aliantei PSD+PUR. Desi au avut la dispozitie toate documentele partidului, cu dispozitiile statutare, cu structura si responsabilitatile echipelor de campanie, au ascultat relatarile celor cinci martori ce mi-au fost aprobati (Cozmanca, Nica, Stireanu, Zgonea si Aura Vasile) si care au explicat modalitatile de lucru, rolul echipelor de la nivel central si local  in ceea ce priveste „realizarea si distribuirea” materialelor  de campanie, cu toate acestea, procurorul de sedinta a reluat ieri acelasi pasaj! Incredibil.

Nu stiu ce parere vor avea  colegii de partid (si cei din vechiul PUR), cei din stafful de campanie, colegii din „organizatiile locale, municipale sau judetene”, despre care procurorii Volintiru si Moraru afirma ca in baza „probelor administrate in cauza”, se „confirma” ca nu au avut niciun rol in campania parlamentara/prezidentiala din 2004!

PS   Sunt convins ca Monica Macovei va spune ca nu este vorba de un proces politic, ci de unul de mare coruptie ( cu atat mai mult cu cat ieri s-a depus la instanta o Indreptare de eroare din cuprinsul Raportului de expertiza contabila, prin care se ajunge la concluzia ca prejudiciul creat Inspectoratului de stat  in constructii, urmare organizarii Trofeului calitatii, este ZERO!)

 

49 Responses to “La finalul unui dosar politic”


 1. 1 eficientaenerg ianuarie 10, 2012 la 10:31 am

  Sa se aplice….”Nu explicaţiile ce se dau faptelor, ci faptele însele sunt adevărul.
  Mihai Eminescu”

 2. 2 exasperat ianuarie 10, 2012 la 10:40 am

  Da, aşa e, procurorii au dat lovitura!

  Şi noi v-am văzut în campania din 2004 ocupându-vă personal de distribuirea materialelor electorale în D-ţa. Nu dumneavoastră eraţi în acelaşi timp la Târgovişte, Fieni, Pucioasa, Titu, Găeşti, Voineşti lipind afişe pe stâlpi şi împărţind calendare dâmboviţenilor?

  Şi da, miile de pesedişti de aici stăteau şi se uitau la dumneavoastră cum transpiraţi alergând disperat din om în om în vreme ce ei îşi beau cafelele la terase.

  Petruţ

 3. 3 exasperat ianuarie 10, 2012 la 10:42 am

  P.S: Puteaţi să mai trageţi un pic de timp cu procesul. Aveaţi şanse ca, în ritmul ăsta, Inspectoratul de Stat în Construcţii să vă plătească dumneavoastră prejudiciii.

 4. 4 Victor V. ianuarie 10, 2012 la 11:19 am

  @ Adrian Năstase

  Felicitări! Ce se va întâmpla acum cu cei doi procurori care v-au acuzat pe nedrept? Abuzul în serviciu nu este infracțiune?

 5. 5 Vasile, ianuarie 10, 2012 la 11:21 am

  Aceasta instrumentare este una a unui proces pur politic, daca in celelalte economicul ,vorbesc de asa zisul dosar Tamara avea cit de cit un fundament,printre care si propriile declaratii ale dumneavoastra , daca in celalalt din Zambaccian , nu se facea nici cea mai simpla judecata logica, aceea ca termopanele chinezesti pina la urma sunt mult mai ieftine decit
  oferta gealanul „romanesc”, aici elementul este cu avedarat politic intro optiune infantila in viziunea unei procuroare cu adevarat ceausista.

  Inteleg ca in inteligenta ei , noua lege a codului penal si civil a scos acuza de „subminare a economiei nationale” , un element care dupa parerea mea ar fi trebuit sa ramana numai valabil numai pentru politicul de la putere care uite cum intradevar a subminat aceasta tara de citiva ani incoace.
  Ma gandeam de ce altceva poate fi acuzat Traian Boc decit de subminarea economiei nationale!

 6. 6 center@yahoo.com ianuarie 10, 2012 la 11:23 am

  Asta numesc ei ” coruptie ” – desfasurarea unei campanii electorale ? Atentie la provocari fara rost – l-am auzit ieri pe Ponta in direct la TVR spunand ceva ce in genul ” pe cei ce se ocupa cu constructia drumurilor d-lui Flutur ii vom baga la inchisoare ” – declaratia lui mi se pare destul de putin cantarita – o ancheta , un proces asupra acestor drumuri s-a incheiat cumva ? – cum Basescu declara sentinte dictate de vointa lui sa nu se cada de cealalta parte in acelasi pacat – Ponta lasa sa se creada ca detine adevarul deja – nu vorbesc aici despre efectul psihologic al declaratiilor lui asupra Puterii actuale , care se vede amenintata cu inchisoarea daca pierde alegerile si cu atat mai mult nu va avea intentia sa le piarda …

 7. 8 Cornu ianuarie 10, 2012 la 12:43 pm

  Nu va faceti griji inutile din cauza acestor procurori imbecili, adevarata problema este ca din caua acestor „procuratori” sunt lasati sa scape adevaratii infractori, oameni care cu adevarat au devalizat economia nationala si au reusit sa umileasca o tara intreaga, in frunte cu Basescu, Udrea, Stolojan si gasca lor mafiota.
  „Roata se invarte” nu-i asa ?

 8. 9 Theodora ianuarie 10, 2012 la 12:51 pm

  Sa se faca dreptate!
  Recunosc ca am stiut si am vrut sa vin ieri la ICCJ.
  Procurorii DNA au omis cainii familiei Nastase.
  Cu putini efort, procurorii DNA gaseau „probe” din care sa rezulte ca si credinciosi dumneavoastra caini s-au ocupat de realizarea si distribuirea materialelor electorale.
  Dar sa nu le dam idei 🙂
  Suntem alaturi de dumneavoastra domnule presedinte Adrian Nastase.

 9. 10 scanlan ianuarie 10, 2012 la 1:06 pm

  Interesant că presa,nici chiar antena3, nu a spus nimic despre acest deznodământ rușinos pentru acest DNA travestit al poliției politice.Trist dar adevărat.Succes în continuare dle Năstase!Nu vă lăsați ,românii au văzut că hoții strigă hoții!

 10. 11 silvestru ianuarie 10, 2012 la 1:17 pm

  oamneii mor de foame …iar procesele de coruptie sant scenete..demne de caragiale ..domnul nastase ..precum si ceilalti politruci care au dus tara de rapa..ne cred de-a dreptul niste imbecili….pai cum credeti si cine credeti ca fac expertize financiar contabile ? expertii contabili apartin unu colectiv unit

  hotu care fura isi angajeaza un expert ca sa faca expertiza din care sa rezulta ca nu a furat …iar colegul expertului angajat de hot este chemat sa faca o contra expertiza ..si prin intermediul banului cad la pace..si astfel nu existe prejudiciu..la flota ..e greu sa faci expertiza ca vapoarele nu lasa urme pe apa…www.cellnetgalaxy.FunEasyComputer.com

 11. 12 Gavrila ianuarie 10, 2012 la 1:21 pm

  D-le Nastase,

  (as they say: whatever doesn’t kill you, makes you stronger!/la un pret cam mare pentru persoana si familia D-stra precum si pentru cei ce spera la o conducere decenta a tarii.)
  Acum ca aceasta farsa si-a epuizat capitalul de publicitate si calomniere, sper ca oamenii au tras concluziile ce se impun vis-a-vis guvernul ce-i conduce de prea multa vreme. Folosirea justitiei si a unor servicii pentru atingerea unor scopuri clientelare de sorginte PDL-ista a atins extreme de o josnicie cu tenta fascistoida ce nu mai poate fi tolerata in Romania cu aspiratiile ei paneuropene.
  Bun venit inapoi din ‘wilderness’-ul impus de dusmanii D-stra!
  Sper sa va reluati locul de lider intelept al PSD ce l-ati mostenit dela mentorul stangii democratice romane in persoana D-lui Iliescu.
  Mult succes in campania electorala ce e deja in desfasurare!

 12. 13 Marcus ianuarie 10, 2012 la 2:03 pm

  Bravo Domnule Arafat, Huuuoooo Basescule!

  Breaking News:
  D-l Raed Arafat si-a prezentat demisia din functia pe care o detinea in cadrul Ministerului Sanatatii, lasandu-l pe presedintele Basescu fara tinta santajului si amenintarilor sale ordinare.

  Ghici ghicitoarea mea:

  Cine l-a lasat pe voda cu amenintarea-n gura
  Dovedindu-i prin demisia-i ca nu-i rost de dictatura?
  Cine-avand sira spinarii i-a dat chiombului cu flit
  De sta boul si se-ntreaba cine, cum l-a umilit?

  Raspunsul la ghicitoare intr-o stire-l vei gasi
  Stire care te invata a sta drept si demn a fi.
  Element de-ajutorare ai ca nume Arafat
  Care-a dovedit cu fapte ce-nseamna a fi barbat!

 13. 14 Radoi Romeo ianuarie 10, 2012 la 2:24 pm

  Nu va lasati infrant domnule Nastase. Oamenii rai critica oamenii buni si vor sa ii elimine, pentru ca dvs. sunteti o piedica pentru ei. Ii impiedicati sa fure din tara asta tot ce a mai ramas. Succes pe viitor !

 14. 15 ORĂŞAN IOAN ianuarie 10, 2012 la 2:52 pm

  Constat pe zi ce trece că Traian Băsescu,PDL și toți cei de la guvernare fac eforturi deosebite ca perioada în care au condus țara să devină perioada cea mai neagră din istoria României,băeții și fetele de la putere sunt mai răi ca și comuniștii prin faptul că frauda și corupția sunt în toate centrele de putere,adversarii politici sunt bălăcăriți și târâți prin procese politice,cetățenii aproape sunt lipsiți de siguranța personală,sărăcia cuprinde mase tot mai largi de oameni,nu există preocupare pentru a crea locuri de muncă,de fapt nu există preocupare ca oamenilor să le fie mai bine,ca aceștia sunt aproape în imposibilitate să-și întemeieze o familie,să aibe o casă,o mașină și un trai normal prin care să-și crească și să-și educe copiii.În mod diabolic caută să legalizeze metodele necinstite și nedemocratice pentru a căștiga alegerile și ei cred că dacă dau legi strâmbe acestea nu pot fi anulate și nu pot fi trași la răspundere,aici eu cred că se înșeală și după ce nu vor mai fi la putere,la presiunea opiniei publice vor fi judecați pentru toate faptele lor rele și tare mă tem că tocmai cei care îi ridică acum în slăvi,vor fi cel mai mult împotriva lor,ca să-și spele păcatele de imagine și pentru a se pune bine cu noua putere.

 15. 16 Ilie ianuarie 10, 2012 la 3:09 pm

  Raed Arafat este un om de onoare, aşa cum îl ştiam. L-am ascultat la radio. A explicat exact cum au stat lucrurile. Iată un om demn de respect, acest plestinian care a făcut imens pentru România. Iar guvernul condus de Băsescu o să dărîme tot ce acest om a făcut cu multă sudoare timp de 20 de ani. Aşa cum am mai spus, multe rele a făcut această guvernare, dar distrugerea sistemului de sănătate este cea mai gravă!

 16. 17 Dli ianuarie 10, 2012 la 3:46 pm

  Orice om politic de valoare , va avea o umbra sau un coleg care il va invidia si va dorii sa i ia functia. In cazul lui Arafat , nu stiu daca sa cedezi a fost un lucru bun. Dece nu incercam sa luptam, nu cand apare greul , hopa si demisia.

 17. 18 ion adrian ianuarie 10, 2012 la 3:59 pm

  In legatura cu medicina de urgenta Arafat are dreptate si este profesionist dar in tara lautarilor dupa ureche si a presei si analizelor urechiste asta este greu de inteles asa ca cu oare ce perdea:

  Pai sa nu le xxxxxxxxxxxxxxxxxx ? celor din cauza carora Arafat pleaca din minister , desigur ca celor vinovati si nu si celor manipulati de vinovati, si care sper sa priceapa in cele din urma ce se intampla.

  Desigur ca veti fi de acord cu asta, desi asa cum si in 1989 securistii aveau aceiasi parere cu mine motivele lor s-au dovedit a fi diferite de ale mele 🙂

 18. 19 Ghita Bizonu' ianuarie 10, 2012 la 4:03 pm

  Cool! Michteaux!!
  „Daca tot aveti sansa sa fiti in dialog cu presedintele, macar nu-l interupeti” Traian Basescu la iRealitatea Tembe. Adica: Tu sa taci cand vorbeesti cu mine!!

  Da astea is fleacuri flecushtissime daca pot zice asa..Ca deliciul este altul!!
  – Trebuie sa recunoastem ca in Romania cel mai greu de modernizat au fost sistemele cu densitate mare de oameni cu studii superioare
  – Am restructurat destul de usor mineritul, calea ferata dar am intampinat o foarte mare rezistenta in sanatate, educatie
  – Sunt profesorii astia universitari din sanatate, poate ca au un grad de aroganta, inclusiv fata de mine .

  Deci dupa ce Basecurissimul a inceput a restructurat (flota da nu stiu de ce nu o pomeneste) mineritul, calea ferata a purces la restructurarea sanatatii si educatiei dupa acelasi calapod c(I)orbesc : prin lichidare ( de un se vede ca si CEKA si GESTAPO restricturau nu …cum zic rauvoitorii) . Insa aia profii univ din sanatate sunt arohanti rau fata de putoare iar sectoarele astea se cred mai revolutionare ca minerii si opun rezistenta indarjita!!
  Si cand te gandesti ca prostovanii din sectoarele astea faceau spume contra AN, II , PSD ca ei e intelctuali persecutati de comunism si habar nu aveau ca trebuie restructurati! Insa poa cred ca restructurarea lor s-a incheiat – sa nu se bucure .. de abia incepe!! Moderniara de abia incepe : prin lichidare in numele profitului !! Meritocratie te halesc !!
  Da unde or fi “civicii”? Cum unde ? In papusoiu bugetar !
  Plus ca libertatea cuvantului le impune sa taca cand vorbesc cu el!Caei nu este profi univ din sanatate (se stie ca medicii e mai libertini)
  Hail Traian atque Zevs.ro!!

 19. 20 Alexandru ianuarie 10, 2012 la 4:06 pm

  In anul 2004 ,am primit si eu un pix,un stegulet-PSD si o…bricheta.Unde sa le returnez pentru a diminua prejudiciul????????PS.S-auzim de bine!

 20. 21 Doru Coarna ianuarie 10, 2012 la 5:49 pm

  Eu cred ca principalul criteriu in definirea unui individ este ceea ce a facut sau face respectivul pt tara. Pare pompos si depasit, dar asta e, ca si aia cu familia-celula de baza a societatii, nu poate fi evitat. Mereu trebuie o logica, un criteriu.

  Ce au facut sau poate inca mai fac procurorii pt tara, si in special aceia doi?
  Acuza, procura dovezi? Precum acestea? Vegheaza la respectarea legii?

  Eu cred ca exista o limita si cu legea asta, nu poti lasa legea sa faca victime, sa acuze anapoda si sa speri ca justitia va alege secara de neghina, cu maxima intelepciune. Intr-un final, singurii castigatori sunt avocatii, iar perdanti toti restul, de la tara pana la individ, caci toti platesc soldele necesare functionarii justitiei.

  Cat se castiga si cat se recupereaza din astfel de cauze false? O cauza falsa, indusa justitiei, ar trebui imputata cel putin la dublu acelora. Altminteri, justitia paraziteaza statul.

  Dle Nastase, poate cand se va incheia epopeea proceselor, ar fi bine sa faceti un proiect de lege in acest sens, al cauzelor false induse justitiei, mai ales acum in plina criza financiara cand justitia risca sa devina o gaura neagra a economiei nationale. Cat s-a cheltuit cu instrumentarea acestor false cauze? Nu este vorba de cauzele reale, precum Flota, in care chiar a disparut ceva, ci de cele false induse totusi justiei, din ratiuni colaterale, politice, economice, concurentiale, razbunare, fixare, blocare, etc. S-ar numi „Legea Nastase”, si ar veni la pachet cu sala aceea in care v-ati derulat epopeea. Si sigur ar trece, caci nimeni n-ar vrea sa pateasca asa ceva.

 21. 22 Aya ianuarie 10, 2012 la 6:28 pm

  @

  Adrian Nastase

  Intra in domenul firescului ca si acest proces sa se finalizeze printr-o achitare.
  Intra, insa, in domeniul nefirescului si aberantului ca, pana si in etapa desfasurata in 9 ianaurie 2012, procurorul sa sustina o minciuna flagranta.

  Imi amintesc ca, in campania din 2004, tata si-a mobilizat prietenii veterani de razboi (si, in cercuri concentrice, acestia au „strigat mobilizarea” mai departe) pentru a distribui materialele de campanie.
  Mai mult de atat:
  Tin minte ca si cum ar fi fost ieri cat de puternic si convingator s-au implicat acesti oameni in campanie, cum au batut, efectiv, cu pasii lor, metru cu metru, pietele, locurile publice de intalnire (ceainerii, etc), ce discurs bun, convingator, impresionant au avut odata cu distribuirea materialelor electorale.
  Tatal meu si ceilalti veterani de razboi (unii, din sectorul in care locuiesc) erau, de fapt, Adrian Nastase si Dana Nastase?
  Cei care au raspuns chemarii veteranilor de razboi – si s-au implicat, ca si acestia, VOLUNTAR in campanie, fara sa astepte vreo recompensa (chiar s-ar fi simtit ofensati daca li s-ar fi propus, caci au actionat in virtutea convingerii lor, legata de binele Romaniei)- erau, de fapt, Adrian Nastase si Dana Nastase?

  Acel procuror a pierdut orice urma de logica si de bun simt- daca va fi avut vreodata asa ceva.

 22. 23 Pavel ianuarie 10, 2012 la 6:49 pm

  Domnule Nastase, intamplator sunt unul din sutele de tineri care in anul 2004 au facut campanie.Pot oricand depune aceasta marturie, mai mult sunt cel care impreuna cu cativa colegi de la sectorul 1 am depus semnaturile pentru candidatura dumneavoastra . Asa ca asta mi se pare o mare scuzati ordinarie ca nu au facut tinerii campanie si ceilalti membrii. Dar ma rog cum spun chinezii, traiti vremuri interesante. Eu unul va sustin si va cred . Se intoarce cat de curand roata. Curaj !Semneaza unul din tinerii care azi trebuie sa traiasca intr-un fel de exil fiindca la sectorul 1 s-a instalat mediocritatea.

 23. 24 Aya ianuarie 10, 2012 la 6:49 pm

  @

  center@yahoo.com

  PROCURORUL PONTA PROCEDEAZA PERFECT AFIRMAND CA „PENALII” GEN FLUTOR ET COMP VOR AJUNGE LA PUSCARIE!

  Sustin intru totul atitudinea tanarului procuror Victor Ponta care anunta, fara dubii, ca toti cei care au fost implicati in genocidul si jaful nationale practicate de actuala guvernare vor ajunge la puscarie.
  Sustin intru totul si faptul ca ii nominalizeaza pe cei direct implicati in faptele penale „oficiale” cu efecte de dimensiuni incredibile- si care, fara discutie, trebuie condamnati pe viata (daca se poate, la munca silnica pe viata).

  Sustin intru totul inflexibilitatea lui Victor Ponta in privinta atitudinii anti- crima organizata (ceea ce a comis actuala guvernare intra si in aceasta categorie) si faptul ca face „rechizitoriul” celor implicati. Nu exista vinovatie fara vinovati- iar Victor Ponta procedeaza fara gres nominalizand autorii.

  Consider ca Victor Ponta procedeaza cavalereste:toti cei care au comis fapte penale, care se fac vinovati de genocid, de jaf national, nu pot spune ca nu au fost anuntati, personal, public, asupra viitorului care le este rezervat.

  Il felicit pe tanarul procuror Victor Ponta pentru fermitatea si intransigenta atitudinii si afirmatiilor sale publice si ii doresc sa ramana, mereu, pe pozitii!

 24. 25 Marian Nicolae ianuarie 10, 2012 la 6:57 pm

  Va sfatuiesc sa vedeti filmul Idiocracy.
  Subietul filmului, foarte simplu:

  Prostii au ajuns la PUTERE si nu prea stiu ce sa faca cu ea…
  Dupa care…priviti pe ferestra, imprejurul vostru, la televiziunile romanesti si va veti da seama ca suntem in plina IDIOCRATIE.

  DESTEPTATI-VA ROMANILOR, CA PROBLEMA E GROASA.
  SUNTEM CU 3 MILIOANE MAI PUTINI, FARA INDUSTRIE, FARA AGRICULTURA, CU SANATATEA IN COMA, CU SMURD-UL APROAPE IN STREANG SI CONDUSI DE UN PRESEDINTE SI UN GUVERN VANDUTI CARE NU SERVESC INTERESELE ROMANIEI.

  ROMANI DIN TOATE TARILE UNITI-VA SI RECONSTRUITI- VA TARA !!!

 25. 26 Marian Nicolae ianuarie 10, 2012 la 7:07 pm

  Domnul Raed Arafat este mai ROMAN decat calaul sau basescu.

  Morala: ceea ce construieste cu sudoarea fruntii in 20 de ani un sirian cu inima romana, distruge un roman (in acte) cu inima de TRADATOR.

  NU VOM UITA NICI ACEST LUCRU !!!

 26. 27 gigip1948 ianuarie 10, 2012 la 8:09 pm

  „Cazul” Adrian Nastase,fabricat in laboratoarele securistului Basescu,este asemanator cu al lui Raed Arafat! Cine il infrunta,pe buna dreptate pe Intaiul Carmaci are mari probleme! I se fabrica dosare politice si este discreditat! Acum,pe Romania TV,se titreaza ca Raed Arafat,prin Fundatia Smurd,a fraudat banii din sanatate! Asta e Romania lui Matroz Imparat,tara in care li se fac dosare politice profesionistilor care nu executa ordinele basiste!

 27. 28 Fragmentarium Politic ianuarie 10, 2012 la 8:27 pm

  Se pare ca basescianismul, in netarmurita-i grija si dragoste pentru soarta regatului si a supusilor, a introdus un nou Minister in nouvorba orwelliana, cel al „Dreptatii”, alaturi de cele ale „Iubirii”, „Adevarului”, „Pacii” si „Abundentei”, destinat fabricarii dosarelor si proceselor politice, placarii, pentru a folosi un termen din rugbi, oricarui adversar politic, cu sprijinul politiei pentru Dovedirea Nevinovatiei cu Anticipatie (DNA), un fel de fals garant al prezumtiei de nevinovatie… Lasand gluma la o parte, poate ca Opozitia PSD ar trebui sa ceara, ca semnal politic pentru scoaterea justitiei de sub influenta Puterii, introducerea Curtii cu Jurati…

 28. 29 Aya ianuarie 10, 2012 la 8:32 pm

  CE LEGATURA EXISTA?

  De ce incearca, in forta, anumite „parti” din serviciile Armatei (mai vechi si mai noi- inclusiv unele cunoscute „extensii” GRU) sa distruga SMURD si sa prabuseasca sistemul de sanatate din Romania, „desavarsind” genocidul programat, pus in opera de actuala guvernare?

  Ce legatura exista intre acest atac in forta si „zgomotul” produs voit prin reiterata stire a eliberarii lui Omar Hayssam din inchisoare, in Siria (in unele cercuri cunoscandu-se bine faptul ca Omar Hayssam, parte a serviciilor siriene ale armatei, a fost folosit si de serviciile romanesti de gen, in diverse operatiuni „deloc curate”)?

  Ce legatura exista intre atacul dur impotriva doctorului Raed Arafat si faptul ca acesta NU a avut vreodata, prin activitatea sa (si prin cea a SMURD!) relatii cu serviciile armatei -dimpotriva! (putini sunt cei care cunosc ca, in 2002, omul de stat numit „cel mai bun prim ministru pe care l-a avut Romania” a salvat acest sistem integrat de urgenta, reusind sa contracareze, la limita, o perversa, subtila actiune a mentionatelor servicii avand ca scop desfiintarea SMURD!!!)?

  (Va urma).

  P.S.
  A bon entendeur, salut!

 29. 30 Aya ianuarie 10, 2012 la 8:41 pm

  @

  Marian Nicolae

  Raed Arafat este nascut la Damasc- dar originea sa este palestiniana.
  Am precizat acest lucru doar pentru exactitatea informatiei.
  Din perpectiva faptului ca Raed Arafat este cu adevarat „mai roman decat multi romani” acest lucru este total lipsit de relevanta.

 30. 31 Aya ianuarie 10, 2012 la 8:44 pm

  @

  Doru Coarna

  In ianuarie 10, 2012 la 5:49 pm afirmi (citez):

  „Eu cred ca principalul criteriu in definirea unui individ este ceea ce a facut sau face respectivul pt tara. Pare pompos si depasit, dar asta e”

  Afirmatia ta nu este nici pompoasa, nici depasita- pentru a te parafraza.
  Este cat se poate de corecta.

 31. 32 Aya ianuarie 10, 2012 la 8:55 pm

  @

  ALL

  Daca nu vor aparea, public, rapid si sustinut, informatii despre ADEVARUL din culisele atacului impotriva medicului Raed Arafat si impotriva SMURD, pe „piata” urmeaza sa apara un grav (si fals!) dosar penal (inclusiv cu acuze legate activitati de spionaj; scenariul este „opera” unor „mesteri” din serviciile armatei).
  Cine este „programat” sa fie personajul central?
  Doctorul Raed Arafat!

  P.S.
  Voi face tot ce-mi sta in putinta sa transmit, public, informatii legate de acest mizerabil nou scenariu.
  Voi face tot ce-mi sta in putinta pentru a informa cat se poate de exact si in amanunt, in legatura cu increngatura sinistra de interese negre ale unor „parti” din serviciile armatei (insist asupra „extensiilor” GRU!) si „drumul” catre atacul impotriva lui Raed Arafat si tentativa de a distruge SMURD.

  Din nou: a bon entedeur, salut!

 32. 33 Marian Nicolae ianuarie 10, 2012 la 10:30 pm

  Merci Aya pentru precizare.
  Sunt, sper un bun ascultator.
  Sunt deasemenea curios ce le-a mai trecut prin mintea bolnava la adresa unui om care a facut o minune la propriu cu SMURD-ul, anume Dl. Raed Arafat. Sper ca nu-l scot vinovat de cine stie ce mizerii.
  Rusine lui basescu pentru ce-a facut. Cu b mic.

 33. 34 dlnimeni ianuarie 10, 2012 la 11:00 pm

  Aya, am senzatia ca, la adapostul unor fumigene politice, tipii au marit contributiile la sanatate. Vrei, te rog, sa verifici?

 34. 35 dlnimeni ianuarie 10, 2012 la 11:14 pm

  Aya, daca dl Arafat a dorit sa fie secretar de stat in guvernarea Basescu-Boc, atunci ii doresc multa sanatate, mult smurd, cum ar veni – si poate ca ar trebui sa vada si el pe pielea lui cum e cu prietenia intraguvernamentala. In rest, ce sa zic? Ca nu s-a dat urnit de acolo, desi destule evenimente pe care le cred grave au fost comise de guvernamentali in sanatate – pina acum, cind ar fi periclitat creatia lui? Erau, pentru Arafat, buni Basescu si Boc pina au atentat la smurd? Ori poate a inceput miscarile pentru a deveni secretar de stat in viitoarea guvernare usele?

 35. 36 lupi ianuarie 10, 2012 la 11:17 pm

  @ Aya – Da , ,,securistii” armatei conduc Romania !!! In dec. 89 , C.I.-stul unitatii , inloc sa fie arestat [ conf. ord. dat de gen. Stanculescu] , a ars la dosare vreo doua nopti ??!!. Si pana am plecat acasa nu s-a dezlipit de comandant, parca erau siamezi !!!.Probabil si pentru acest ordin generalul e la puscarie cu grad de soldat neinstruit !!!.

 36. 37 Ghita Bizonu' ianuarie 10, 2012 la 11:52 pm

  Imi cer iertatre… stiu ca amabila gazda risca sa se supere..
  insa acuzele aduse dimniei sale erau totusi .. cat de cat „credibile”
  Insa azi EvZ depaseste masura ridicolului cu
  Fața neștiută a lui Raed Arafat. Ambulanțele SMURD, o miză de zeci de milioane de euro
  Trei megalicitaţii în pregătire pentru SMURD

  Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), aflat în sfera de influenţă a doctorului Raed Arafat, s-a aflat, în urmă cu trei ani, în centrul unui scandal în care era acuzat că pregătise un contract de 420 milioane lei pentru achiziţionarea a 500 de maşini de pompieri pentru un consorţiu din care făcea parte şi Deltamed SRL. Michteaux! Arafat conduce pompierii?!
  300 de maşini de pompieri, 65 de elicoptere multirol, 1200 de ambulanţe urmează să fie cumpărate pentru dotarea SMURD
  65 elicpotere „multirol” ? Au si rachete Hellfire?! Apache Longbow sau Tiger ?! Intre 2 transpirturi de Verestiy vor da si o fuga pana prin Irac ?!

 37. 38 Vasile, ianuarie 11, 2012 la 8:17 am

  Aya fabrica si ea scenarita , boala molipsitoare,

  Mai toti printre care as enumera si persoane cu filtrul ratiunii, felicita entuziasmati curajul romanului Arafat.

  Este vorba de acel Arafat imbarcat la putere de PNL, dar curios acelasi care a ramas in barca mizeriilor guvernamentale, ca adept si sustinator al crimelor impotriva romanilor, distins si decorat de Traian B., indoit de la mijloc in sluj pentru Basescu.

  Asa cum am spus Traian nu are nimic cu SMURD , el nu primeste bani de acolo, intre cei doi serviciile au descoperit faptul pe care-l aratam ieri ca tatal lui Arafat la inselat pe Traian cind acesta facea import ilegal de blugi cu transportul platit pe nava Biruinta ,poate ca la asta se refereau presupusele scenarii amintite de Aya si de aici toata rafuiala !

 38. 39 Doru Coarna ianuarie 11, 2012 la 8:26 am

  @ Aya,

  abia astept caci imi e greu sa cred in existenta extensiilor GRU in randurile serviciilor Armatei Romane, poate a fost pe vremea Pactului, dar acum, in NATO, nu prea cred.

  Nu, eu cred ca Raed a creat un serviciu care salveaza totusi vieti de romani, si asta nu convine puterii asteia antiromanesti, pur si simplu. Ce, vrei sa-l ia sefii de guler si sa-l intrebe de ce n-a iesit in 2012 cifra ordonata din schema? In plus, ce castiga Basescu ca tolereaza un astfel de sistem? Mai bine il privatizeaza si firmele alea vor sti ce sa faca si cu vietile, si cu banii. Vrei salvare, voteaza pdl!

 39. 40 dlnimeni ianuarie 11, 2012 la 9:28 am

  Aya, nu e nevoie de servicii ale armatei pentru a lovi si dezintegra smurd, ci este suficient sa introduci organizatii similare private alimentate din aceeasi resursa, pe care sa le sustii in detrimentul smurd. Astfel: aceste organizatii se vor crea pe socoteala smurd, pentru a avea inca din start personal calificat, antrenat si experimentat; vor face oferte mai bune unei parti din smurd, iar smurd se va trezi ca a calificat si a perfectionat personal pentru altii. Apoi, dupa ce in locul unui smurd mai mare vom avea citeva smurduri mai mici, va incepe concurenta la resurse, dupa modelul cunoscut: smurdul-mama isi va primi mai greu banii si drept urmare va incepe sa aiba probleme in functionare si salarizare, iar puisorii privati vor fi bine hraniti si vor creste perfect; smurdul-mama va incepe sa aiba personal nemultumit si probleme in functionalitate, in consecinta si beneficiari nemultumiti. Media va arata apoi decaderea smurd si calitatile privatilor deveniti concurenti cu smurd. Si cu asta gata. Ceva nou in ceea ce s-a practicat la noi timp de mai mult de doua decenii? Nimic.

 40. 41 dlnimeni ianuarie 11, 2012 la 9:47 am

  Cred ca dl Nastase va avea parte de zile de mare incordare pina la pronuntarea sentintei si in acest proces. Aceasta desi toate informatiile facute publice il arata nevinovat si in ciuda exprimarii ambigue a acuzatorilor : „s-au ocupat” din textul citat, acest „ocupat” putind insemna orice; la nevoie o intrebare adresata echipei de campanie despre mersul lucrurilor in ceea ce priveste logistica poate insemna ca „te-ai ocupat” personal de logistica; si, desigur, pina la sensul umoristic in care candidatul la presedintie isi ia bidineaua si caldarusa cu clei si porneste singuratic in cautarea panourilor de afisaj din toata tara pe care sa le acopere cu portretul sau; toate acestea in timp ce echipa de campanie nu are, Dumnezeule, nici o atributie in ceea ce priveste logistica de campanie, toti fiind calati pe domeniul ideatic si conceptual. Insa, asa cum a fost vizibil dupa prima sentinta, guvernantii au fost grozav de nemultumiti de faptul ca dl Nastase nu a fost condamnat. Urmarea fiind, cred, aceea ca presiunea asupra justitiei este si mai mare. In concluzie, asa cred eu – si in acest proces decisiva nu va fi situatia acuzatului, a carui nevinovatie este evidenta ci tot capacitatea de rezistenta (si de a face dreptate) a justitiei la presiunile guvernamentale. Domnule Nastase, va doresc succes!

 41. 42 Aya ianuarie 11, 2012 la 12:42 pm

  @

  Doru Coarna

  Ar trebui sa crezi ca exista „extensii GRU” nu doar in Romania- dar chiar si „conexate” la NATO. Este logic, pe de alta parte, ca „adversarii” sa incerce sa patrunda unul pe teritoriul celuilalt.

  Iti amintesc ca in 2003 a izbucnit un mare scandal (care, apoi, a fost „acoperit”, lucru care vorbeste de la sine) legat de un inalt oficial NATO implicat in spalarea unor imense sume de bani provenite din actiuni de mare criminalitate transfrontaliera (droguri si armament).
  In acel scandal a fost implicat, direct, explicit si Talpes- atunci, consilier prezidential pe probleme de securitate (om care participa inclusiv la sedintele CSAT; pot spune si cum a incercat sa deturneze cel putin o decizie CSAT determinand o „modificare” in registrul secretariatului- dar asta e o alta discutie, pe un alt subiect).

  Acele imense sume, care trebuiau sa fie spalate prin conturile unor firme romanesti (ale lui Tender) trebuiau sa ajunge in Romania in urma faptului ca relatia Tender- Matser (inaltul oficial NATO) fusese facuta de Talpes (acest lucru este public).

  Banii respectivi erau si rusesti (trafic de armament facut de oameni avand relatii cu serviciile moscovite, mai noi si mai vechi, ale armatei; partial, trafic de droguri pe relatia Columbia).

  Talpes este o veche „extensie GRU” in Romania.

  Priveste cu atentie in jurul tau la ce se intampla, inainte de a spune „asa ceva nu se poate”.
  Se poate! Mai mult, exista!

 42. 43 Aya ianuarie 11, 2012 la 1:28 pm

  @

  DlNimeni

  ADRIAN NASTASE A SALVAT, IN 2002, SMURD DE LA DESFIINTARE- CONTRACARAND O ACTIUNE SUBTILA A „EXTENSIILOR” GRU

  Mesajul tau din ianuarie 11, 2012 la 9:28 am este cat se poate de real.

  Dar, in cazul SMURD, chiar exista un (acum, al doilea!) atac puternic din partea serviciilor armatei (ale „extensiilor” moscivite, GRU, foarte active) pentru anihilarea lui.

  Primul atac a fost in 2002. Atunci, a fost facut cu subtilitate.
  Adrian Nastase este cel care a salvat SMURD, sesizand un amanunt aparent banal- in fapt, de imensa importanta negativa, cu consecinte pe termen lung- intr-un ordin al ministrului sanatatii din epoca, Daniela Bartos.

  Trebuie precizat ca Daniela Bartos era doar un instrument al celor legati de serviciile armatei (si extensii GRU) – a ascultat mereu, fara cracnire de „dorintele imperioase” ale doctorului Bucur, fost sef al Spitalului de Urgenta.
  Acea „idee” de ordin al ministrului a ajuns la Daniela Bartos (care a pus-o in practica) via doctorul Bucur. Acesta, la randul sau, era „veriga de legatura” cu Daniela Bartos a generalilor Voicu (cel mai mare specialist roman in „otravuri”- om care lucra direct cu serviciile armatei si era o „extensie GRU”), Morgos si Augustin (sunt si alte nume implicate dar, deocamdata, ma opresc la acestea).

  Acel ordin al ministrului avea o aparenta nevinovata- dar amanuntele erau foarte importante.
  Mai exact, referitor la serviciile de urgenta, se preciza ca acestea pot fi facute doar cu ambulante (masini) si NU pot participa (excluziunea fiind imperativa) la operatiunile specifice alte persoane in afara medicului, soferului ambulatei si asistentei. Erau exclusi descarceratorii, aviatorii, pompierii, etc. Altfel spus, tot ceea ce inseamna un echipaj SMURD.

  Intamplarea fericita a facut ca aceasta informatie sa ajunga la Adrian Nastase care i-a inteles imediat gravitatea si a luat masuri de indreptare a situatiei.

  Legat sau nu de aceasta situatie, la scurt timp Daniela Bartos a fost inlocuita de premeirul Adrian Nastase, in postul de ministru al Sanatatii, cu doctorul Beuran.
  Doctorul (ministrul) Beuran nu a lucrat vreodata cu si pentru acele mizerabile „extensii GRU”- dar le cunostea sistemele de interese (in domeniul medicinei, astfel de lucruri sunt cunoscute- dar cei mai multi se tem sa actioneze, chiar si sa vorbeasca; Beuran nu s-a temut).

  Doctorul Beuran a luat imediat masuri pentru consolidarea SMURD.

  Beuran inceput sa „obtureze” canalele de alimentare ale acelor ”
  grupuri” cu bani negri- principalul canal direct fiind cel al „compensarii” unor produse apartinand UNOR ANUMITE firme producatoare (multinationale)- care nu ar fi trebuit sa intre pe listele de compensate si de gratuitati, intrucat nu indeplineau conditiile legale necesare. Ele intrau, insa, pe acele liste- si erau platite imediat, de la buget- in urma faptului ca erau ilicit, fals acceptate (si recomandate), conform procedurii, de Agentia Nationala a Medicamentului (unde sef era un domn pe nume Fulga- nimeni altul decat fratele de tata al sefului SIE, in epoca- tot Fulga, pe numele lui- impus pe functie de Talpes si „o extensie” a serviciilor armatei, ca si Talpes, de altfel; tatal celor „doi Fulga” era, la randul lui, un „vechi” care lucra cu serviciile armatei, mare „sustinator” GRU, ca si Talpes, al carui apropiat era).

  Doctorul Beuran a inceput sa faca ordine in acel sistem (avand totala sustinere a lui Adrian Nastase- iti amintesti, desigur, de lupta lui cu multinationalele!).

  Urmarea: Beuran a calcat pe musuroi, cum se spune, si musuroiul a reactionat.
  Cum?
  Via Daniela Bartos care a fost determinata (tot prin doctorul Bucur, „slabiciunea” ei) sa faca a miscare de auto-sacrificiu.
  Mai exact, Daniela Bartos a declarat, public, ca materialul semnat de ea, care aparuse intr-un compendiu medical (si care era parte importanta a tezei sale de doctorat) era copiat dintr-o lucrare straina.
  Acel compendiu il avusese drept coordonator (subliniez, coordonator, nu autor!) pe Beuran.
  In urma „auto-denuntului” facut de Daniela Bartos, acesteia i-a fost retras titlul stiintific de doctor in medicina si a fost retrogradata, din conferentiar, la lector universitar.
  A inceput o presiune imensa, prin presa, impotriva lui Beuran, care a fost (aberant!) acuzat de plagiat.

  In urma presiunii, Beuran a demisionat din functia de ministru.
  „Doctorul Beuran a calcat pe musuroi, si musuroiul s-a miscat”- am citat din memorie.
  Cuvintele ii apartin lui Adrian Nastase,. Au fost rostite atunci.

 43. 44 dlnimeni ianuarie 11, 2012 la 8:29 pm

  Aya, multumesc. Imi amintesc episodul cu Daniela Bartos si acum am primit de la tine explicatia lui.

 44. 45 Draghi Puterity ianuarie 12, 2012 la 11:20 am

  @Aya

  Ceva nu rimeaza…

  De ce ar vrea rusii sa favorizeze multinationalele, de regula americane (ma refer la actionariat, nu la sediu social)? Talpes, pe care eu stiu de ce nu il iubesti, e mai degraba un ciripitor (probabil chiar tradator) la americani decat la rusi. De fapt o spui si tu indirect cand evoci episodul cu inaltul oficial de la NATO. De ce nu tragi concluziile evidente din faptele pe care le enunti? Da, stiu ca exista si cartite si dublii si false flags si double bluff si tot felul de diversiuni de genul asta, si e clar ca si rusii incearca sa isi influenteze interesele in Romania cu ajutorul mafiei locale, insa pana la urma, la nivel macro e evident din ce directie bate vantul.

 45. 46 Aya ianuarie 12, 2012 la 4:22 pm

  @

  Draghi Puterity

  TALPES, O „EXTENSIE GRU”, ESTE IMPLICAT IN MAREA CRIMINALITATE TRANSFRONTALIERA

  Iti amintesc ca exista multinationale de „sorginte” americana cu „pui” in Rusia- reciproca este valabila (astfel, spalandu-se sume imense de bani).
  Prin astfel de „pui bilaterali” se participa la privatizarea unor societati strategice- de exemplu, din Romania (dupa caz, fiind „scos in fata” acel „pui” care convine cel mai bine „imaginii linistitoare” pentru public).

  Talpes este un om de legatura cu „extensii rusesti” plasate in cercurile administrative si conexate cu serviciile de nivel inalt de peste Ocean.
  Talpes a fost implicat in actiuni mizerabile impotriva intereselor Romaniei (dar favorabile altor interese). De exemplu, in 1997 (cand era inca, sef SIE- post pe care fusese „pastrat”, in mod iresponsabil, dupa cum la fel de iresponsabila a fost si plasarea sa initiala in acea pozitie) a transmis, in cercurile influente din si din jurul Casei Albe, informatii deturnante (si documente savant mistificate, fie si prin echivalentul omisiunii elocvente) care au influentat masiv decizia SUA de a se opune, la Madrid, admiterii Romaneii in NATO.
  Acele informatii (si documente) fusesera „incredintate” de Talpes unor „verigi de legatura” din Statele Unite- servind aceleasi interese cu el- care, apoi, le-au pus, mai departe, „pe cale”, precizand de unde provin (ceea ce a reprezentat un element de incredere in veridicitatea lor).
  Iti pot da si alte exemple- dar acesta este cat se poate de concludent.

  Probabil, nu cunosti datele esentiale legate implicarea esentiala a lui Talpes in tentativa de spalare de bani (din fericire, s-a ramas la acel stadiu) din 2002 (in care a fost implicat oficialul NATO, Matser).

  Era vorba despre o suma care se ridica la miliarde de dolari, depusa in banci columbiene, provenita din operatiuni negre transfrontaliere („partea” ruseasca fiind din trafic de armament- „cealalta” parte fiind din droguri).
  Cu ocazia unui seminar NATO desfasurat in Romania, Talpes- pe atunci, comsilier prezidential pe probleme de securitate, o functie foarte importanta- i-a prezentat, unul celuilalt (cu recomandari reciproce de a avea incredere) pe Tender si pe Matser (cel care lucra direct chiar cu Lordul Robertson, secretarul gneral NATO, din epoca).
  Matser trebuia sa primeasca (dupa „extragere”) banii respectivi din bancile columbinene, urmand sa ii transfere, apoi, in conturile unor firne ale lui Tender.
  Tender urma sa ii investeasca, apoi, in paguboasa exploatare de la Rosia Montana, in colaborare cu „penala tranfrontaliera” Gabriel Resources.
  In acest fel, se viza ca, pe de o parte, spalarea acelor bani negre si, pe de alta parte, devalizarea aurului romanesc de la Rosia Montana.

  In parte, acei bani erau destinati si spalarii prin achizitionarea Petrom (companie pe care tot grupurile de interese reprezentate de Talpes au incercat intai- via Tender et Comp- sa o falimenteze prin complicate si perverse contracte cu Prospectiuni SA, care fusese dobandita, evident pagubitor pentru statul roman, in 1999-2000 de acelasi Tender!).
  Amandoua tentativele au fost dejucate in 2003.

  In martie 2003, cand a iesit la iveala „combinatia” Matser-Tender via Talpes, „intamplator” Tender plecase la Viena, de unde nu prea avea de gand sa se intoarca foarte curand („intamplator”, la Viena, chiar in sediul Bursei, isi avea sediul „Rafo International”- prin care a fost falimentat Rafo; printr-o combinatie de societati- cu implicarea Rafo International- s-a incercat si achizitionarea Petrom, dupa ce, in prealabil, ar fi trebuit sa fie falimentat, conform planului). Banuiesc ca nu trebuie sa iti spun cum s-a „intamplat” ca Tender a fost adus in Romania, totusi, si interogat (subliniez doar ca totul se intampla in martie 2003, dupa o sesiune extraordinara a Academiei Romane, in care se prezentase un Raport IMPOTRIVA exploatarii de la Rosia Montana- si ca Adrian Nastase era FERM IMPOTRIVA acelei paguboase exploatari).

  Talpes a recunoscut ca el a facut „prezentarile” si „recomandarile” intre Matser si Tender, subliniind ca stia de existenta marii sume de bani care urma sa fie investita (citez din memorie)” intr-un proiect minier in Romania” si in petrol. Este de la sine inteles ca nu a spus „stiam ca erau bani negri”- dar nu a negat vreodata ca ar fi cunoscut faptul ca se aflau in banci columbinene „problematice” (pentru a folosi un eufemism).

  Interesant (si asta spune totul!) este ca, in timp ce Matser (oficial NATO!!!) a ispasit o pedeapsa privativa de libertate (conteaza mai putin ca aceasta nu a fost foarte reprezentativa pentru fapta- a ispasit, totusi) Talpes a ramas „neurmarit penal” (si nepedepsit pana acum, evident).
  Odata cu Talpes, a scapat de pedepasa, asa cum era de asteptat, si Tender.

  Ca sa ma exprim prin invaluire: nu iti pare ca, in acel caz de implicare in marea criminalitate organizata transfrontaliera, Talpes va fi fost „discriminat pozitiv”- situatia denotand ca, date fiind anumite interese, s-a peferat „sacrificarea” unui „pion” din NATO, in pofida imensei pagube de imagine?


 1. 1 La finalul unui dosar politic | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe ianuarie 10, 2012 la 11:30 am
 2. 2 Au trecut dom’le « Clipe de Cluj Trackback pe ianuarie 10, 2012 la 4:35 pm
 3. 3 Culori locale, Life in Pictures « Clipe de Cluj Trackback pe ianuarie 15, 2012 la 2:19 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: