2012, pentru cei care nu cred in sfarsitul lumii :)

Cu bune si cu rele, a trecut si 2011. Zilele acestea, zilele de sfarsit de an, le petrec la Predeal, impreuna cu familia. Ieri, am urcat la Susai, unde o ceata deasa ne-a impiedicat sa vedem foarte clar viitorul. Il auzeam insa foarte bine pentru ca, in apropiere, in ciuda temperaturii de -4 grade, un grup entuziast de cetateni ascultau manele de la niste difuzoare imense, legate cu sarma intr-o Dacie papuc.

Altfel, nu pot spune ca am facut lucruri deosebite. Am vazut mai multe filme, dar nu remarcabile si am citit mai multe carti – interesante. Una dintre ele este semnata de Eugen Mihaescu, „Intre linii”, publicata recent la Editura Rao.  Mihaescu explica titlul  la sfarsitul cartii – un unchi al lui a murit pe front, in zona de no man’s land, „intre linii” si nu se stie daca l-a rapus focul inamicului sau gloantele trase de camarazii lui…Interesanta metafora. Volumul este interesant in primul rand pentru ca prezinta – subiectiv, desigur – culisele politicii romanesti din ultimii douazeci de ani dar si ecouri din diaspora. Poate ca este si un mod de a explica ultima lui decizie politica – cea din primavara lui 2004 – aceea de a se alatura PRM, dupa cei cincisprezece ani petrecuti alaturi de Ion Iliescu. Nu vreau sa comentez mai mult. Unele lucruri eu le-am vazut altfel, pe altele nu le-am stiut. Cartea insa merita citita…

Mai sunt cateva ore pana cand vom trece intr-un An Nou. Urarile mele calde pentru anul care vine – unul despre care sper sa fie mai bun decat acesta, dincolo de prognozele deloc optimiste din aceasta perioada – se indreapta catre toti romanii, indiferent unde ii gaseste aceasta trecere dintre ani. Speranta de mai bine este cea care ii determina pe oameni sa reziste peste vicitudinile vremurilor, acum si in istorie. Nu va indemn sa va faceti iluzii, ci doar sa gasiti puterea de a merge mai departe, pentru familiile fiecaruia dintre voi, pentru prieteni, pentru ca, in definitiv, viata merita traita, oricat de grea ni se poate parea in anumite momente.

Stim, in fata noastra sta un an greu. Desi nu stim inca destule despre ce va urma, iar aici nu ma refer la politica. Sa o lasam astazi deoparte. Ma refer la incertitudinile care afecteaza o lume in  schimbare dramatica, o lume care isi traieste propria criza, nu doar economica, ci si identitara. Valori pe care s-a cladit aceasta lume in ultima suta de ani sunt zdruncinate din temelii. Principii de a caror imobilitate nu se indoia aproape nimeni ( sau o faceau pe la colturi)  incep sa isi arate limitele. Uneori foarte brusc si chiar brutal. Asperitatile pe care le credeam ingropate pentru vesnicie, fracturile sociale specifice unor perioade triste ale istoriei incep din nou sa iasa la vedere.

Nu vreau sa fim pesimisti. Eu va indemn doar atat: sa ne cautam fiecare resursele interne si motivatia de a continua, gandind, in acelasi timp, ce trebuie sa schimbam.

Toate gandurile mele bune pentru un An Nou fericit, cu sanatate si implinirea dorintelor! La multi ani!

71 Responses to “2012, pentru cei care nu cred in sfarsitul lumii :)”


 1. 1 Theodora decembrie 31, 2011 la 2:27 pm

  La multi ani domnule presedinte Adrian Nastase!
  La multi ani familiei dumneavoastra si celor dragi!
  La multi ani prietenilor acestui blog!

 2. 2 Dragos decembrie 31, 2011 la 2:29 pm

  (umbla vorba ca revelionul 2012-2013 va prinde in functia de PM al Ro)
  deci: domnule prim-ministru al României, Adrian Năstase, sunt primul român care v-a spus astfel. V-aş ruga, totuşi, să mă notaţi în catastifele istoriei.

  La multi ani !

 3. 3 Adnan Ahmad decembrie 31, 2011 la 2:37 pm

  La Multi ani Stimate Dl. Adrian Nastase

 4. 5 Cornu decembrie 31, 2011 la 3:07 pm

  La anul (sa castigati alegerile) si la multi ani (sa ramaneti la guvernare) !
  Multa sanatate si fericire alaturi de cei dragi !
  La multi ani tuturor participantilor pe acest blog !

 5. 6 Velisar Iancu decembrie 31, 2011 la 3:09 pm

  La multi ani, domnule Nastase! Sa aveti parte de un an mai bun, cu sanatate si bucurii – dv., familia dv., dar si comentatorii si cititorii blogului dv.

 6. 7 M.Voicu decembrie 31, 2011 la 3:17 pm

  AN: “o lume care îşi trãieşte propria crizã, nu doar economicã, ci şi identitarã.”
  ► Dintr-o emisiune veche TVR n-am putut reîntâlni cu Anton Pan: ”Nimenea nu se saturã bând apã din pumn strãin”
  INVESTITORUL ÎNCASEAZÃ PROFITUL
  La de-sarbatori-cu-primarii, @Karakas decembrie 29, 2011 la 3:05pm, spune: ”Ca sa fii bogat şi puternic, ar trebui sã ai companiile tale care “aspirã” pe alte pieţe la viteze comparabile cu multinaţionalele altora la tine acasã.”, explicitare de cineticã la cum mã exprimasem la decembrie 29, 2011 la 12:39am: Cât timp lumea nu este la echilibru, toate ideologiile sunt finanţate pentru profituri asimetrice, perturbatoare.
  Furia cu PRIVA(tiza)REA a înlocuit capitalul autohton şi a externalizat profitul. Scria Le Monde la 23.12.2011: ” La nécessité de faire appel à des capitaux étrangers indique que la question cruciale est que leurs ressources propres n’ont pas été utilisées suffisamment pour développer les capacités productives des pays concernés et les rendre compétitives.”. Exemplificativ @Doru Coarna decembrie 23, 2011 la 8:06am la imagini-avanpremiera…dupa-malta îşi rãspunde: ”exploatarea aurului de cãtre strãini înseamnã dezvoltare, nu? NU!”. Aflai deunãzi cã pentru minereul de aur s-ar fi mãrit redevenţa – dar tot sub nivelul dobânzii, deci tot spre pierdere…
  AFP/29.12.2011 scria: ” Spain’s former prime minister Jose Luis Rodriguez Zapatero who left office last week had an annual salary of 78,185 euros.”. Mulţi cãlãresc fondurile noastre publice cu salarii comparabile şi venituri incomparabile 😉 , dar nu ne spun unde este profitul din investiţiile productive trecute şi recuperarea sustragerilor…
  ► La presedentia-daneza-a-ue, ingineru decembrie 31, 2011 la 1:10pm scria: “UN AN NOU FERICIT, SA FIE SI CEL PE CARE CU TOTI IL ASTEPTAM DE 7 ANI SA VINA. LA MULTI ANI !”
  Mandatele constituţionale de delegare a autoritãţii erau de 4 ani, cel prezidenţial a fost fãcut de 5 ani (cu motivaţii meşteşugite pentru altceva, de altcineva care ne-a lãsat cu paguba!) ; 7 nu e divizibil nicicum cu aceste termene. Constituţia prevedea vârstã minima pentru reprezentare – prelungitã dupã 1989 şi în 2003. Mihai Ï a mers pã escepţie: z’ce cã abdicat spre a evita sacrificarea a o mie de studenţi în 1947, dar la 23 august 1944 nu a lãsat nici-o şansã niciunuia din sutele de mii de militari români de pe front ❗ (comanda militarã a Germaniei a semnat capitularea cu încetarea focului doar de a doua zi!)…
  La Mulţi Ani Buni !

 7. 8 Aurora Soare decembrie 31, 2011 la 3:35 pm

  La multi ani, cu tot ce e mai bun !

 8. 9 blogideologic decembrie 31, 2011 la 3:49 pm

  @ M.Voicu spune : +Dintr-o emisiune veche TVR m-am putut reîntâlni cu Anton Pann: ”Nimenea nu se saturã bând apã din pumn strãin”
  Ei, de aceea îmi plac mie atât de mult adevărurile vechi şi perene, foarte bine spuse de Anton Pann.
  La mulţi ani!

 9. 10 blogideologic decembrie 31, 2011 la 3:51 pm

  @ Theodora spune : +La multi ani prietenilor acestui blog!+
  La mulţi ani !

 10. 11 Rangă decembrie 31, 2011 la 3:59 pm

  HAI CU GEEA ÎNC-O TURĂ

  Revelionul, dintotdeauna crăcănat, mai c-aş zice că e-ntre linii, ca şi România – mai crunt lovită de plumbii din spate.

  Bate clopotul de ceaţă,
  Semn că suntem încă-n viaţă.
  Viitorul nu e surd
  Dar nici ajutorul SMURD.
  Hai cu Geea înc-o tură,
  Anul Nou e aventură !!!

 11. 12 Doru Coarna decembrie 31, 2011 la 4:03 pm

  LA MULTI ANI dle Nastase si dragi colegi!
  Un an mai bun depinde doar de noi, de fiecare dintre noi ca parte a intregului. Sa fim uniti in cuget si-n simtire!

  Astea erau niste versuri, dar trebuie sa apelam acum la ele mai mult ca oricand, se pare.

  Doamne ajuta!

 12. 13 radu decembrie 31, 2011 la 4:19 pm

  La Multi Ani! Fie ca pesimismul dvs. sa fie infirmat de realitate!

 13. 14 Pali decembrie 31, 2011 la 4:27 pm

  La Multi Ani dvs.,celor dragi,multa sanatate si fericire tuturor !

 14. 15 blogideologic decembrie 31, 2011 la 4:55 pm

  @ Dragos spune : +domnule prim-ministru al României, Adrian Năstase, sunt primul român care v-a spus astfel. V-aş ruga, totuşi, să mă notaţi în catastifele istoriei.+
  Chiar împotriva dorinţelor şi alegerilor personale făcute de domnul Adrian Năstase ? Şi cu „preşedintele jucător” Traian Băsescu deasupra sa ? Care să-i traseze linia de politică macroeconomică pentru România ? Care să-l transforme pe Adrian Năstase într-un convenabil „ţap ispăşitor” la terminarea celui de al doilea mandat Băsescu ? Ce parşiv poţi să fii !

 15. 16 ingineru decembrie 31, 2011 la 5:00 pm

  Mihaescu

  Vadim tintea in 2004 ca PRM sa devina un partid national-popular in grupul popularilor europeni , de aia a si pus statuia aia la Brasov. Statuia care la costat jumate de electorat. El a dat vina pe dumneavoastra atunci, ca de aia nu l-au mai votat decat 13 %.
  Apoi la cooptat pe Eial Arad sau cum il chema sa ii faca campania si ia facut ca nu iau mai ramas bani de afise si nici de benzina sa isi miste fundu prin tara. La forumu ala economic cu populari italieni de la palatu parlamentului am fost si eu.
  In municipiul unde locuiam atunci am fost singurul care a lipit afise…
  Mihaescu era doar un facelift in plus , ca sa ii spele lui Vadim imaginea de antisemit. Eu nu am inteles niciodata de ce a dat in ei ca apoi sa le faca temenele, era mult mai simplu sa taca.
  Pe scurt si Vadim a facut greseli fatale incepand cu sfarsitul lui 2003 fapt ce ia injumatatit electoratul. El nici macar nu sa sinchisit de proprii oameni si multi si-au pierdut locurile de parlamentar sau de consilieri judeteni + in multe si multe alte locuri. Probabil daca se misca un pic facea vreo 18 % si in parament asta inseamna vreo 20 %. Iar Alianta DA ar fi avut sub 25 % si nu avea apoi cum guverna.
  Vadim e un compromis care nu merita !
  Singur intre tururi dupa ce a dormit toata campania si isi lansa carti in loc sa viziteze judetele , macar pt oamenii lui daca pt el nu mai avea chef, a fost facil sa dea vina pe Nastase.
  Singurul motiv mai serios din cate imi aduc aminte a fost faptul ca a primit mai putine voturi decat partidul si probabil asta la determinat pt o saptamana sa bata palma cu Basescu. Razbunarea pripita sau aliantele astea la nervi te pot lovi mult mai rau decat un adversar moderat si cerebral. Treaba lui, oricum pentru varsta lui e neintelept.
  Acum ca multi stiu ce am invartit eu asa le zic ca e absurd sa mai incerce sa ma pacaleasca. Eu nu mai am chef de intrigi si sictireli. Munca mea e munca mea si ramane munca mea pt diverse proiecte.
  Le urez La Multi si celor care au incercat sa ma pacaleasca. Celor care ma dusmanesc nu le urez nimic.
  Iar celor de pe blog le urez LA MULTI ANI SI FERICIRE. Cu cat mai multi oameni fericiti cu atat mai bine pentru ca asta inseamna mai putini oameni tristi.

  P.S.

  Mihaescu e fan Hillary Clinton asa ca va dati seama ce are in cap. Femeia aia a facut mult rau si continua sa faca. Dar e revelion si nu se cade sa mai vorbim politica.

 16. 17 Ghita Bizonu' decembrie 31, 2011 la 5:02 pm

  Nu stiu daca am zis si pe aici – Chilam Balam (Profetul Jaguar) zice ca la finele actualului ciclu jagurarii vor iesi din paduri si vor manca toti oamenii si asa se va sfarsi si acest „soare”.
  Asa ca nici o sansa cu prefetia mayasa. Ca in padura la Baneasa nu traiesc jaguari … si nici in cea de la Sinaia. in plus daca ar aparea brusc atiatia jaguari … blana de jaguar ar deveni aproaoe la fel de comuna ca mutonu dore (ca fara de mayasi noi avem pusti cu repetie, automate samd).
  Asa ca stati linisti – amabila noastra gazda nu va avea prilieju s aimpuste jaguari de la fereastra sufrageriei sale ..

 17. 18 Baronul Munchhausen decembrie 31, 2011 la 5:18 pm

  @ALL,

  Mai sunt 7 ceasuri(dupa vorba veche) pana la schimbarea anului. Ce am putea face in aceste ore ca sa ne simtim mai bine, sa fim multumiti si reconfortati psihic?
  De la inceput am sa va spun ca foarte multi dintre participantii de pe blog au fost patimasi, au fost patetici, s-au implicat total in combaterea adversarilor, luand-o ca un angajament de front, pparca ar urma cel mai distrugator razboi. 😀 😀 😀
  Tuturor, celor carora mesajele mele le-au produs indigestie sau doar disconfort, le atrag atentia in mod amical ca democratia implica controverse, polemici si batalii electorale, dar purtate cu fair play, cu respect pentru adversari.
  Din pacate, asa ceva nu prea am vazut pe acest blog. Orice opinie care se intersecta in unghi drept cu opinia gazdei era taxata cu dusmanie, cu injurii, fiecare dupa cum il ducea mintea.
  Gazda noastra nu cred ca isi dorea doar aplauze si aprobari, ar fi impotriva spiritului democratic al dezbaterilor. Gazda noastra a propus de fiecare data un subiect spre dezbatere, dar asta nu presupunea implicit ca noi toti sa fim, in mod unanim, de acord cu ea. Cineva zicea ca nici un om nu poate gandi identic sau pe aproape, cu altul. Adica, fiecare este un unicat.
  Din pacate, pentru spiritul blogului, nu am constatat prezenta unor dezbateri autentice, tocmai din cauza celor care s-au simtit dominati de gandirea si logica gazdei si, in consecinta, s-au manifestat ca la teatru.

  Cred ca asta este ultimul mesaj pe care il voi posta pe acest blog, nu numai din 2011 ci per total. Va las sa va simtiti bine impreuna.

  A rivederci in rai!

  P.S.1 Spunandu-va la revedere in rai, am prezumat ca toti sunteti oameni buni fara de pacat si meritati sa ajungeti acolo! 😀 😀 😀

  P.S. 2 La multi ani cu sanatate, tuturor!

  P.S. 3 Vor fi descarcari electrice la Predeal asta noapte? 😀 😀 😀

 18. 20 teostanc decembrie 31, 2011 la 5:34 pm

  Dle Năstase,
  La mulți ani!

  La mulți ani și tuturor corespondenților de pe acest blog!

  Mai ușor nu ne va fi în 2012. Am văzut că fratele politic al dlu Băsescu, premierul Orban din Ungaria, este și mai și ca președintele nostru.

 19. 21 George Serban decembrie 31, 2011 la 5:41 pm

  Eu cred in sfarsitul lumii dar al … lumii lor 🙂
  Va urez un cald si prietenesc La multi ani! Un An Noua, cu lupte si cu victorii!
  Si, pentru ca asa e obiceiul, m-am gandit sa va fac un dar. Va daruiesc increderea mea.

 20. 22 Marian Nicolae decembrie 31, 2011 la 5:47 pm

  La Multi Ani si multa sanatate.
  Sa ne vedem la anul cu mai multa putere si dorinta de lupta pentru ce-i bine corect si frumos.

 21. 23 justitiaru decembrie 31, 2011 la 6:16 pm

  Un An bun tuturor blogerilor si familiilor lor !
  Sa inchinam un pahar pentru victoria USL in 2012 !

 22. 24 Draghi Puterity decembrie 31, 2011 la 6:19 pm

  La multi ani, domnule Nastase, va doresc un An Nou fericit si plin de impliniri!

  La multi ani, colegilor din acest spatiu virtual!

 23. 25 justias decembrie 31, 2011 la 6:40 pm

  La multi ani si multa sanatate, dumneavoastra si familiei! Un an nou fericit!

 24. 26 Mihnea Georgescu decembrie 31, 2011 la 6:59 pm

  Un An Nou Fericit domnului Năstase, dar şi comentatorilor şi cititorilor acestui blog!

 25. 27 Alexandru decembrie 31, 2011 la 7:09 pm

  „Nu va pierdeti optimismul,oameni, nici de-ati crapa.”[Marin Sorescu.]La multi ani!

 26. 28 popalumi decembrie 31, 2011 la 7:53 pm

  De multe ori scrieti pe deasupra capului meu, dar citesc acest blog militant ca sa stiu,sa inteleg cam cum vine treaba.
  Un sincer LA MULTI ANI.!

 27. 30 Ilie decembrie 31, 2011 la 8:34 pm

  La mulţi ani, tuturor!

 28. 32 Buda Viorica decembrie 31, 2011 la 9:46 pm

  La Multi Ani !
  Viorica si Puiu

 29. 33 gabryela decembrie 31, 2011 la 9:49 pm

  LA MULTI ANI SI MULTA FERICIRE IN 2012!

 30. 35 blogideologic ianuarie 1, 2012 la 6:57 am

  Corine Lesnes : “Sinuciderea căpitanului Meriwether Lewis / Abia la două secole după moarte, Meriwether Lewis a avut parte de funeralii. Meriwether Lewis este acel căpitan-explorator care, împreună cu tovarăşul său William Clark, au fost printre primii americani ce au traversat continentul lor de la est la vest. Căpitanul Meriwether Lewis rămâne o figură importantă a istoriei americane. Meriwether Lewis a fost secretarul lui Thomas Jefferson ce fusese tocmai ales la preşedinţia USA ; Meriwether Lewis a fost apoi guvernatorul statului Louisiana cumpărat de la Napoleon Bonaparte. Căpitanul Meriwether Lewis a fost un erou al incredibilei aventuri prin care a trecut echipa de cercetare geografică numită Corps of Discovery. Era un detaşament format din patruzeci de militari şi de trapperi comanditat de preşedintele Thomas Jefferson cu ordinul de a descoperi o cale de acces înspre Oceanul Pacific. Expediţia Lewis şi Clark a plecat din oraşul Saint Louis în luna mai 1804, către Vestul Americii. Şi a revenit de acolo în septembrie 1806, după ce făcuse prima traversare a continentului american, deplasându-se când pe picioare, când călare, când în barci. De-a lungul acelui drum, triburile indiene au avut amabilitatea să îi lase să treacă, chiar să îi ajute pe gratis!, cu hrană consistentă şi cai de mare valoare. Pentru care au fost “răsplătiţi” ulterior cu genocidul celor peste cinci milioane de Piei Roşii. Imperiul American s-a născut exact în acest chip. În ciuda acestui palmares impresionant în slujba imperiului, la 200 de ani după evenimentul trecerii peste Marea Cumpănă a Apelor, Meriwether Lewis nu avea ridicat un monument demn de numele său. Trebuie să amintim că după întoarcerea din expediţie, acest protejat al lui Thomas Jefferson părea să fi devenit cu totul şi cu totul alt om. Postul de guvernator al unui stat nu îl mai interesa. A început o derivă flagrantă de la obligaţiile sale de serviciu. Meriwether Lewis nu a scris măcar un singur rând din raportul pe care preşedintele Statelor Unite îl aştepta. Lewis nu a scris nici măcar despre întâlnirile expediţiei cu urşii grizzly ori cu Indienii Shoshone. Fără să mai vorbim despre necesarele observaţii pertinente privitoare la perspectivele comerciale deschise de noul drum. Căpitanul Meriwether Lewis refuza să mai doarmă în pat, dormea numai pe blana de urs pe care o adusese din Far West. Pe data de 11 octombrie 1809, Meriwether Lewis s-a sinucis, în acord cu mărturia hangiţei Priscilla Grinder, proprietara hanului Grinder’s Inn unde se oprise căpitanul Lewis. Meriwether Lewis atinsese atunci vârsta de 35 de ani. Căpitanul Meriwether Lewis mersese mult prea departe în spaţiul ideologic primar de senzaţii, percepţii şi gânduri asociat expediţiei sale. Meriwether Lewis nu a reuşit să revină cu adevărat din acel spaţiu devenit virtual. Multă vreme în America, sinuciderea lui Meriwether Lewis a fost ţinută sub tăcere. Pentru că actul sinuciderii nu era “American”! Se considera că este imposibil aşa ceva. “Americanilor le plac mai ales două abstracţiuni”, observa istoricul Clay Jenkinson : “1/Scenariile cu happy ending. 2/Ori teorile conspiraţiei. În cazul sinuciderii căpitanului Meriwether Lewis, era foarte dificil să fie acceptat de către cetăţenii americani un adevăr ce aruncă umbră peste istoria lor fundamentală. Lewis şi Clark erau doar proiecţia unui mare proiect imperial pentru USA. […]“. A fost acesta un excerpt din eseul scris de doamna Corine Lesnes şi publicat în ziarul LE MONDE pr data de 07.10.09. Remarc doar faptul că Meriwether Lewis, ştiind natura capitalismului American, a presimţit acel genocid şi ecocid viitor din USA. Dar Meriwether Lewis nu a fost unul dintre vinovaţi.

 31. 36 ORĂŞAN IOAN ianuarie 1, 2012 la 7:34 am

  La mulți ani române,oriunde te afli.

 32. 37 Criticos ianuarie 1, 2012 la 9:21 am

  La mulţi ani cu sănătate şi-un dram de noroc! Sfârşitul lumii se amână, fiindcă ce haz ar avea unul brusc?! Picătura chinezească e mai eficientă!
  @Baronul Munchausen
  Lumea e pătimaşă, de multe ori din spaimă şi deznădejde. De ce să pleci?! Unuia ca mine care scrie rar şi citeşte des i-ai lipsi, cu atât mai mult cu cât nădejdea raiului e tare firavă!

 33. 38 Vasile, ianuarie 1, 2012 la 9:22 am

  Cei si cu dosarele astea domn Nastase si ele ca si oamenii pe la partide pe la presedintie , oare se vor casa si ele o data cu individul sau raman „post mortem”!. Bineinteles nu era vorba doar de stimabilul E. Mihaescu , in aceasta tara sunt prea multe persoane care nu se pot explica decit asa!

 34. 39 blogideologic ianuarie 1, 2012 la 10:04 am

  Aristotel şi Destutt despre guvernările bune şi rele. Deja filosoful antic grec Aristotel împărţea guvernările în bune şi rele. Ideologul primar francez Destutt de Tracy venea cu precizarea foarte importantă că guvernările bune sunt doar acelea care se fac pentru întreaga naţiune, iar guvernările rele acelea care se fac numai pentru un grup de privilegiaţi.

 35. 40 eficientaenerg ianuarie 1, 2012 la 10:53 am

  Toate Bune si Damele mereu Frumoase!

 36. 41 angelaglobal ianuarie 1, 2012 la 11:08 am

  La multi ani dl Adrian Nastase!

  La multi ani cititorilor si scriitorilor acestui blog!

 37. 42 angelaglobal ianuarie 1, 2012 la 11:20 am

  @Aya, @Zoe, @Carcotasu

  Nu va inteleg plafonarea si lipsa de aspiratie. Cu atat mai putin nu inteleg de ce sariti in haita la beregata visatorilor. Lumea este atat de mare si plina de oportunitati, incat nu vad ce va determina sa-i apostrofati pe cei care vor mai mult de la viata.

  Mai mult in spatiul online aveti posibilitatea sa fiti cine vreti , cand vreti, in functiie de preocuparile pe care le aveti. Nu va inteleg frustrarile.

  Si pentru ca a inceput un nou an va urez sa visati , sa fiti la nivelul visurilor voastre si sa va bucurati de libertatea de exprimare in spatiul virtual!

 38. 44 center@yahoo.com ianuarie 1, 2012 la 12:46 pm

  La Multi Ani .
  Multa sanatate si sa aveti si pace in case si in suflete ( dificil cu violenta extrema si mizeabilismul cronic a posturilor de televiziune romanesti ) .
  2012 poate fi mai rau decat 2009 sau 2010 ? Nu stiu . Lucrul bun pentru Romania este schimbarea previzibila de la anul la Casa Alba . O presedintie americana de dreapta va fi mai putin naiva si angelica in politica externa si SUA isi vor aminti din nou de aliatii din Europa de Est , tragand dupa ei pe aceea pe toti vest-europenii germanici care nu au ( nu au avut niciodata ) prea multa simpatie pentru noi .

 39. 45 Fragmentarium Politic ianuarie 1, 2012 la 12:47 pm

  Nu, nu cred intr-un sfarsit fizic al lumii, ci intr-o innoire spirituala, in urma careia vom fi mai umani, mai iubitori, mai solidari, mai echitabili, mai generosi, mai pasnici, mai ocrotitori cu cei slabi si cu mama natura… Prietenii si colegii care vor recunoaste in aceste valori simtamintele, visurile si sperantele lor nu se vor insela, sunt motivele pentru care citesc si comenteaza pe acest blog, sunt ideile social-democratiei, ale noii politici si ale noii economii… Cel putin din perspectiva politica, economico-financiara si electorala, anul 2012 va fi unul agitat de magnitudinea schimbarilor, de pasii hotarati facuti inainte… Marile batalii politice vor continua, criza ne va mai da batai de cap, in multe tari din spatiul euroatlantic cetatenii vor fi chemati la urne, inclusiv in Romania, dar daca fiecare isi va indeplini misiunea sa si vom ramane uniti, nu ne putem indoi de succes, pentru a cita cuvintele de pe frontonul acestui blog… La multi ani, Adrian Nastase, la multi ani, prieteni, la multi ani, PSD, la multi ani, Romania!

 40. 47 dlnimeni ianuarie 1, 2012 la 1:17 pm

  Criticos: a te naste inseamna a fi condamnat la moarte; restul e o chestiune de La Multi Ani, daca doriti. Uneori, o succesiune de morti partiale, de desprinderi.
  Ce mai faceti?
  Eu va sugerez sa nu va faceti griji; si sa aveti nitica rabdare. Deoarece la marii ganditori nu doar afirmatiile sunt importante, ci si negatiile lor, chiar daca nu au aceeasi valoare literara. De exemplu, luindu-ne dupa acel „azi o vedem si nu e” eminescian, putem zice , la fel de semnificativ, „azi nu o (il) vedem si este”. Doar ca azi ar putea fi miine, tot asa cum ar putea sa fi fost ieri, ori, simplu de tot, azi sa fie azi.

 41. 48 micutzul ianuarie 1, 2012 la 2:24 pm

  De multe ori am avut sentimentul ca uneori am fost chiar rautacios. Dumneavoastra trebuie sa intelegeti ca cei ca mine nu mai avem rabdare si vrem cu ardoare ceva. Dar viata ne invata ca nu poti sa ai totul la o ,, plesnitura ,, de degete. Si astfel devenim mai rabdatori, mai intelegatori, mai inteligenti.
  Va doresc dumneavoastra si familiei dumneavoastra sanatate, bucurii si IMPLINIREA tuturor dorintelor.
  Cu sinceritate LA MULTI ANI !!!

 42. 49 ion adrian ianuarie 1, 2012 la 3:50 pm

  LA MULTI ANI cu SANATATE, cu CINSTE SI ONOARE`n TOATE!
  🙂 🙂 🙂

 43. 50 ion adrian ianuarie 1, 2012 la 3:51 pm

  Vasile,
  Si tie LA MULTI ANI !

 44. 51 angelaglobal ianuarie 1, 2012 la 4:25 pm

  @Carcotasu

  Si by the way, menajera mea cred ca ar fi foarte incantata sa o iau cu mine.

 45. 52 SAMI ianuarie 1, 2012 la 5:58 pm

  LA MULTI ANI!!! SANATATE , BUCURII SI NOROC VA DORESC ATAT DUMNEAVOASTRA CAT SI INTREGII FAMILII .

  Ati remarcat ca v-am urat si noroc nu numai sanatate , caci sanatosi erau si cei de pe „Titanic” .

  Ca in fiecare an , incercam sa fim optimisti . O sa-i pacalim noi si de data asta si o sa mergem mai departe .

  In ce priveste crizele , eu imi mentin parerea ca trebuie schimbate regulile jocurilor si atunci se vor aseza toate lucrurile . Acuma suntem undeva intre lumi . O lume a trecutului care este si foarte conservatoare ( lipsita de tehnologie si cu viziuni inguste si limitate ) si o lume a prezentului si viitorului ( lume tehnologica , moderna , vizionara ). Cand se va reusi crearea unei punti de legatura (gasirea unui numitor comun) intre cele doua lumi, lucrurile vor merge bine . Si mai putina lacomie paranoida , nu ar strica deloc .
  Practic , acuma suntem la o rascruce . II inteleg si pe batrani ca nu se pot adapta la nou , dar sa lase totusi locurile celor tineri , caci tinerii s-au nascut in perioada moderna si sunt mult mai bine adaptati . Sa invete sa coopereze mai bine intre generatii, fara a le fi teama celor varstnici de ranirea orgoliilor personale si pierderea fotoliilor caldute ( de multe ori nemeritate ).

 46. 53 ingineru ianuarie 1, 2012 la 6:23 pm

  Daca nu am avea amintiri.

  Daca nu am avea amintiri si am trai doar in prezent si sperand spre viitor atunci poate ne-am putea vinde si amintirile. Cel putin asa ne descrie o serie din serialul Twilight Zone un viitor posibil, dar un viitor deja trecut fiind vorba de anul 1999. Tipul din rolul principal joaca un somer care ajunge pana la urma sa isi vinda amintirile la amanet pentru ca nu mai are nimic de vanzare. La un moment dat i se ofera un job dar fiindca si-a vandut aminitirile din timpul colegiului nu face fata interviului…

 47. 54 Alex ianuarie 1, 2012 la 6:43 pm

  La Multi Ani! Speram sa fie, cu adevarat, anul schimbarii.

 48. 55 Monica R ianuarie 1, 2012 la 6:48 pm

  La Multi Ani, domnule P.M. Adrian Nastase !!
  La Multi Ani, tuturor !!

 49. 56 Adrian B. ianuarie 1, 2012 la 7:28 pm

  La multi ani , multa sanatate , fericire si implinirea tuturor dorintelor!

  Cu stima , Adrian B.

 50. 57 Stelian Paiu ianuarie 1, 2012 la 8:22 pm

  Sa fie un an bun, pentru domnia voastra, pentru noi toti, cu AN prim-ministru! Asa imi doresv, dar nu-i cu suparare daca n-o fi asa. Ginduri bune pentru cititorii lui AN!

 51. 59 justias ianuarie 1, 2012 la 9:29 pm

  @Baronul Munchausen

  sunt de acord cu @Criticos. de ce sa ne parasiti? si eu cred ca sunteti un partener valid de discutie chiar daca avem pareri diferite.nu putem deveni mai buni sau sa ne apropiem de adevar decat prin dezbatere. nu va suparati ca suntem multi care avem aceeasi parere pe acest blog. este de inteles! daca ati vrea sa cititi mereu aceleasi lucruri sau oameni care vor fi totdeauna de acord cu dumneavoastra atunci un alt blog ar fi mai potrivit. dar eu personal cred ca dati sare si piper unor dezbateri. vom cauta astfel mai bine argumente pentru a va combate.

 52. 60 Cârcotaşu ianuarie 1, 2012 la 10:07 pm

  @ angelaglobal,

  Nu va inteleg plafonarea si lipsa de aspiratie. Cu atat mai putin nu inteleg de ce sariti in haita la beregata visatorilor…. Mai mult in spatiul online aveti posibilitatea sa fiti cine vreti , cand vreti, in functiie de preocuparile pe care le aveti… menajera mea cred ca ar fi foarte incantata sa o iau cu mine.

  Că veni vorba de aspiraţie, de visători, de şmecheria că pe net te poţi da oriş’ce… o feministă declarată ca tine, ar aspira, fie şi-n vis, că la urma urmelor poţi să te dai a fi ce vrei, la o menajeră… stripper. S-ar apropia mai mult de visările unei… menajere! 😆

 53. 61 ionelmoldovan ianuarie 2, 2012 la 12:52 am

  Domnule Adrian Nastase indraznesc sa va urez si eu ca DOMNUL ISUS HRISTOS sa va aduca un An nou plin de bucurii sa se atinga de inima dumneavoastra ca astfel sa-l cunoasteti sa stiti ca DUMNEZEU iubeste pe cei ce fac binele care umbla in voaia lui si-i Sprijina in toate lucrurile lor.Tara noastra are nevoaie de BARBATI INTELEPTI care sa se intelepceasca prin intelepciunea de la DUMNEZEU si acestia care nu se rusineaza de CEL care ne-a creat vor izbuti in tot ce vor sa faca iar EL ii va SPRIJINII cu puterea sa asa cum daca ve-ti citi in BIBLIE ve-ti vedea cum a facut-o cu imparatul SOLOMON ,cu DAVID etc.Nu stiu de ce v-am scris acum toate acestea cunoscind faptul ca nu a-ti cautat sa aflati raspunsurile la intrebarile dumneavoastra in bible–dar cred ca DOMNUL va iubesste si daca -l ve-ti cauta cu toata inima d-voastra il ve-ti gasi si va va face un BARBAT INTELEPT pentru ROMINIA care va aduce PROSPERITATE pentru romini si nu numai pentru ei.DUMNEZEU VA ASIGUR EU IN MOD CATEGORIC PRIN EXPERIENTELE PE CARE LE-AM AVUT CU E L ,ARE T O A T A PUTEREA IN CERURI SI PE PAMINT.Va doresc din Toata inima mea de romin sa-l cautati si sa va rugati LUI pentru aceasta iar EL daca il cautati cu o Inima sincera va va raspunde.La multi ani fericiti impreuna cu Domnul Isus ,IAR daca ve-ti crede ce v-am scris si DACA doriti sa face-ti ceva bun pentru ROMINIA SA NU VA FIE RUSINE sa-l cautati pe cel care poate TOTUL.Cu stima si respect Ionel.

 54. 62 blogideologic ianuarie 2, 2012 la 3:40 am

  Industria tipografică a fost una dintre primele organizate în Ţara Românească. Aici generalul rus Pavel Kisseleff chiar n-a avut vreo contribuţie (de altminteri încerc să detectez industria pe care ar fi favorizat-o Pavel Kisseleff, se spune de obicei că generalul acesta cripto-dekabrist, adică „liberal”, ar fi încurajat pro-activ IMM-urile la noi, chiar şi eu am crezut o vreme în propaganda aceasta de sorginte rusească). Pe data de 12 ianuarie 1839, oamenii din branşa tipografică de la patroni până la ucenici au organizat o „adunare de veselie fabricărească […] la care au fost poftite şi alte persoane”. Proiectul lor pe termen lung pentru dezvoltarea industriei ? Fiecare ucenic de atunci să devină patron de tipografie nouă !

 55. 63 blogideologic ianuarie 2, 2012 la 5:35 am

  Unul dintre cărturarii români care s-a aplecat cu multă atenţie către studierea industrialismului românesc pre-1848 a fost Camil Petrescu (1894 – 1957). O parte dintre datele strânse de domnia sa cu acel prilej constituie osatura romanului „Un om între oameni” rămas neterminat. După 1989, regretatul scriitor Camil Petrescu a fost acuzat virulent de către „rudele dizidenţilor care au suferit din cauza nomenclaturii” că ar fi dat dovadă de oportunism şi ar fi făcut plecăciuni către comunism atunci când a scris acel roman. Dar, în fine, după 1989 a devenit o modă profitabilă să acuzi valorile româneşti. Eu susţin că există o legătură ideologică primară între operele domnului Camil Petrescu : „Jocul ielelor” din 1918, „Ideea. Ciclul morții” din 1923, „Danton” din 1924-1925, „Un om între oameni” scris între 1953 şi 1957. Se ştie că şi pentru piesa „Danton” scriitorul a depus un efort de documentare imens, el a muncit începând chiar din România timpului Belle Époque. Deci nu-i deloc absurdă alegaţia că domnul Camil Petrescu a studiat intens viaţa intelectuală din Franţa ultimului deceniu al secolului XVIII. Chiar dacă intenţia iniţială a fost poate numai Georges Danton, caustica intelectuală investigată a cuprins şi o mulţime de alte focare. De aici nu putem să excludem defel polul dominant chemat Ideologia primară, sau pur şi simplu Ideologia, văd că s-a creat un consens de a folosi majuscula. Or, deja vedem în locus o sursă a interesului pentru acumularea informaţiei de calitate şi pertinente care a influenţat pozitiv scrierea romanului „Un om între oameni”. Într-adevăr, „industrialismul” reprezintă un termen inventat de către ideologul primar francez Antoine Destutt de Tracy. Totodată în această Ideologie primară este pregnantă legătura între „senzaţii” şi „idei”. Această legătură dă un arc de forţă în drama psihologică „Jocul ielelor”. Personajul principal Gelu Ruscanu este descris ca fiind „omul care vede idei”. Iar în volumul de versuri „Ideea. Ciclul morții”, citim declaraţia personală a scriitorului Camil Petrescu : „Dar eu,/ Eu am văzut idei./ Întâia oara, brusc, fără să ştiu,/ De dincolo de lucruri am văzut ideea,/ Cum vezi, când se despică norii grei/ Şi negri/ Zigzagul de argint al fulgerului viu. […] Crescut din zilele de ieri,/ Neliniştit de marile tăceri,/Pândesc şi azi prelung stăruitor,/ Căci şi acum din lucruri şi vederi/ Ideea se adună/ Străvezie, dar precisă şi întreagă,/ Aşa cum se încheagă/ Subt privirea unui derviş,/ O figură, pe apa unui lac,/ În umbra limpezită de copac. […] Eu sunt dintre acei/ Cu ochi halucinaţi şi mistuiţi lăuntric,/ Cu sufletul mărit/ Caci am vazut idei.” Mi se pare limpede mărturisire de credinţă în Ideologia primară.

 56. 64 blogideologic ianuarie 2, 2012 la 6:02 am

  Evreii ultra-ortodocşi (Haredi) demonstrează împotriva „entităţii sioniste” din Israel care îi persecută http://www.lemonde.fr/proche-orient/article/2012/01/01/une-manifestation-de-juifs-ultra-orthodoxes-choque-israel_1624659_3218.html

 57. 65 Vasile, ianuarie 2, 2012 la 9:04 am

  Un nick care se vrea Justitiar de da in vanturi despre iminenta plecare a presupusului baron, ori poate reitereaza un / o criticoasa si dansa tot o presupusa!

  Observam ca basismul desi as spune cas este ceva peiorativ , o racila , se propaga, si la copii,aparent nevinovati , cea ce este destul de nociv pentru un copil dar va dati seama ce implicatii capata o data cu trecerea la baronism matur!

  Eu totusi am sperante si in Baron si in Conte si in Dragos, Adrian si inca multi altii, si sper ca nu vor cadea in darul betiei precum amicul stimabilului Dinescu , spuneam ca am sperante in bunul simt al acestora , care din motive explicabile,le-a disparut ,dupa mirosul florilor pe care le-au primit de la un mort!

  Sa nu creda ca le cer sa devina nastasisti USList sau mai stiu eu ce le cer doar sa aibe bun simt!

 58. 66 M.Voicu ianuarie 2, 2012 la 3:06 pm

  DOMNIA POPORULUI ROMÂN
  Dacã UE ne cere sã nu mai consumãm ouã de la gãini ”stresate”, înseamnã cã şi-a luat rãspunderea pentru întreruperea sarcinilor rezultând din violuri şi familii dezorganizate; didn’t they>/i> ❗
  @blogideologic ianuarie 2, 2012 la 3:40am spune:
  Pe data de 12 ianuarie 1839, oamenii din branşa tipografică de la patroni până la ucenici au organizat o „adunare de veselie fabricărească […] la care au fost poftite şi alte persoane”. Proiectul lor pe termen lung pentru dezvoltarea industriei ? Fiecare ucenic de atunci să devină patron de tipografie nouă !
  @blogideologic ianuarie 2, 2012 la 5:35am spune: ”după 1989 a devenit o modă profitabilă să acuzi valorile româneşti.”
  @Alexa Manea şi Ion Stoica, Informare-Cercetare-Dezvoltare, Ed.Ştiinţiificã şi enciclopedicã, 1977 p.55: ”Bugetul a devenit deficitar nu atît din participarea redusã a capitalului extern, ci prin reducerea producţiei în urma discriminãrii economiei naţionale, precum şi prin risipirea resurselor centralizate la buget, în “programe” şi “proiecte” predominant în sectoare neproductive, care nu asigura rambursarea mijloacele financiare pe care le consumã.
  ► Într-o evaluare din Cod de maniere…şi civilitate publicat la Bucuresci de Typographia Laboratorilor Români în anul 1870, la Cap.IV Art.4 gãsim: <>
  De mult e timpul ca Guvernul sã încurajeze şi investiţiile interne
  Situaţia particularã din fosta RDG a dovedit ca translaţia organizãrii nu a rezolvat problemele sociale, deşi acolo a fost estompatã inhibiţia psihologicã decurgând din trecerea proprietãţii la ”strãini” – întrucît investitorii lor au fost predominant conaţionali din fosta RFG.
  ► ”Nimenea nu se saturã bând apã din pumn strãin” (Anton Pan). INVESTITORUL ÎNCASEAZÃ PROFITUL; profitul… e pe bani: profitul rezultã din munca trecutã – care poate fi revalorificat sau consumat doar de cãtre proprietarul de drept ❗ ”chestiunea proprietãţii, într-alte cuvinte însãşi chestiunea naţionalitãţii române”, cum scria Mihail Kogãlniceanu în 25 mai 1862.

 59. 67 ZOE, fii barbata ! ianuarie 2, 2012 la 3:29 pm

  @angelaglobal
  Draguto, poti sa visezi cât vrei cai verzi pe pereti, nimeni nu te opreste.
  Vazând ca esti mare fan Lavinia Sandru, mi-am dat seama unde bati tu cu visarea. Pacat ca ti-ai ales un model care a aderat la partidul gunoaielor politice ! Desi nu ma mira dupa cât traseism politic a facut, dupa cât a iesit în presa cu tot felul fite, denigrând pe unul si pe altul, ca apoi sa pupe mâna pe care n-a putut s-o muste.
  Daca aceasta „cuconita” îti serveste tie ca model e clar ce „aspiratii” ai tu !
  Si de ce nu… îti doresc „succesuri” în fond suntem în plina epoca de promovare a nonvalorii !
  Totusi, pentru ca mai ai putin si împlinesti 33 de ani, o vârsta frumoasa când înca mai poti beneficia de exuberanta tineretii, bucura-te de ea din plin si nu-ti mai bate capul cu politichia – un sfat dezinteresat !
  Sa fii iubita !

 60. 68 ion adrian ianuarie 6, 2012 la 10:42 pm

  In curand incepe subscriptia publica ptr postul de televiziune Nasul TV . Eu bag 100 de euro acolo si sa fie intrun ceas bun.


 1. 1 2012, pentru cei care nu cred in sfarsitul lumii :) | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe decembrie 31, 2011 la 4:29 pm
 2. 2 Sinuciderea căpitanului Meriwether Lewis « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe ianuarie 1, 2012 la 1:20 pm
 3. 3 Sa vedem si cu ce stiri debuteaza 2012! « Motanul Incaltat Trackback pe ianuarie 1, 2012 la 6:40 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: