Raspunsuri

Incep prin a va multumi  pentru urarile voastre calde. Recunosc, nu am cum sa ma desprind de atmosfera placuta a Craciunului. Si adevarul este ca nici nu imi doresc, deocamdata,  acest lucru. A fost un an incarcat, asa ca zilele petrecute in afara politicii imi prind  foarte bine. Perioada aceasta din an ne permite sa ne intoarcem spre ceea ce conteaza cu adevarat, spre familie spre prieteni. Si pentru ca am primit numerosi colindatori si zeci daca nu chiar sute de urari, vreau sa va dedic si eu o colinda, interpretata in cel mai pur spirit romanesc.

http://youtu.be/rhnu7VtIDqk

Victor V., cele mai recente trei volume din ”Romania dupa Malta„ vor fi lansate in ianuarie si vor putea fi achizitionate de la sediul Fundatiei Titulescu. Nu stiu, insa, daca mai sunt disponibile toate cele sapte volume deja tiparite…

Miraj, de acord cu tine ca Traian Basescu a avut intotdeauna nevoie de vinovati. Cand nu i-a avut, i-a cautat. Sau i-a fabricat. De altfel, intregul sau discurs public si ascensiunea in politica s-au realizat pe logica aceasta dihotomica, in care el reprezenta solutia, iar toti ceilalti puteau fi catalogati ca antieroi. Dar dupa 7 ani de stat la carma, singurul vinovat  este cel care nu este capabil sa se uite in oglinda pentru a vedea   ca adevarata problema e la el, nu la toti ceilalti.

Radu, asa e, se prea poate sa fi intins un pic coarda cu titlul acelui articol. Si eu cred ca Dan Tapalaga a scris din suflet acel articol, revoltat fiind de intruziunea presedintelui Romaniei in actul de justitie. La fel cum, ori de cate ori Traian Basescu i-a atacat pe judecatorii din Romania, de pilda, acelasi autor a sarit in ajutorul lor, invocand acelasi principiu. Bine, poate nu ori de cate ori, ci ori de cate ori a fost nevoie…

Taranul, uitandu-te la metodele folosite si la eficienta dovedita in instrumentare, ti se pare cumva ca Monica Macovei nu se afla la conducerea DNA? Nu este o regula sa conduci personal o organizatie pentru a reusi sa-ti impui „modelul” managerial. Si, asa cum a dovedit-o in ultimii ani, DNA este un instrument creat dupa chipul si asemanarea sa, intru promovarea si ajutorarea discursului electoral al lui Traian Basescu.

Doru Coarna, exact viitorul distrus al acestei tari, asa cum il vedeai tu, va condamna actuala putere. Copiii de astazi care vor fi pusi in situatia neplacuta de a achita nota de plata a celei mai nepasatoare si ineficiente clici politice varsate vreodata peste Romania, ce va ramane in istorie ca „mostenirea portocalie”. Trebuie  sa ne asumam ca vom face tot ceea ce sta in puterile noastre pentru ca PDL si aliatii sai sa plece de la guvernare in 2012. Eu, tu si oricine este de acord ca asa nu se mai poate. Ca directia actuala este gresita pentru noi, dar si pentru cei ce urmeaza dupa noi.

Analist, in orice organizatie, nu doar in PSD, exista o piramida decizionala. Sigur ca, la nivel teoretic, oricine are posibilitatea si chiar este incurajat sa isi spuna parerea. Dar, in acelasi timp, trebuie sa fii constient ca unele directii trasate de conducere trebuie respectate de catre toata lumea. Nu este imposibil ceea ce sustii tu, dar este foarte greu de realizat la nivel macro.

Bibliotecaru, sincer, nu cred ca exista trei politicieni romani in viata pe care sa ii putem asemana, din punct de vedere al impactului si modelului national promovat, lui Vaclav Havel. Nu este, insa, „vina” noastra, ci este meritul lui Havel. Pentru ca, daca  ma gandesc bine, raportandu-ma la prezent, imi este greu sa identific trei politicieni la nivel international de amploarea spirituala a fostului presedinte al Cehoslovaciei.

Mirela, eu zic ca ar trebui sa le oferi o sansa celor doi lideri USL, doua personalitati care, cu siguranta, nu sunt ancorate in trecut. Romania are astazi la conducere politicianul crud cu poporul sau si foarte slippery atunci cand vine vorba de convingerile sale. Dar asta se intampla si pentru ca ii este permis. Nu mai aduc in discutie declaratia directorului Erste, referitoare la tacerea sociala in fata taierilor salariale ale  guvernului. La fel cum nu vreau sa vorbesc despre „martirii” esicherului politic. Ii stii si tu, sunt cei care sprijina Regimul Basescu nu dintr-o nevoie pur personala ci, chipurile, din si pentru „ interesul national”.

Ingineru, sfatul meu este sa incerci inca o data la organizatia Sectorului 2. Perioada in care ai vrut tu initial sa te inscrii in PSD, intre cele doua tururi de la prezidentiale, nu a fost tocmai cea mai propice, toata lumea fiind probabil implicata in activitatile de moment. Pentru ca este nevoie de o recomandare, am mai spus-o, vino singur sau cu alti colegi de blog care doresc sa ni se alature cu documentul respectiv la una din intalnirile noastre de la Fundatia Titulescu sau la una din reuniunile Departamentelor PSD, in Ion Ionescu de la Brad.

Orasan Ioan, Armata Rosie in `46 era mai prost pregatita din punct de vedere legislativ decat armata portocalie din 2012. Gandeste-te doar ca, pe langa controlul total al institutiilor statului, PDL si-a creat si cadrul legal necesar fraudarii masive a votului. O alta diferenta, bineinteles, este ca, de data aceasta, nu Stalin va fi cel care numara voturile, ci camarila lui Traian Basescu. Si, sper eu, ca in 2012 Europa si lumea intreaga nu vor mai inchide inca o data ochii in fata furtului generalizat.

George Serban, cred ca este meritul amandurora. Faptul ca, fiecare in felul sau, a reusit sa transmita si sa preia mai bine informatiile, sa treaca peste perceptiile de moment, sa fie mai intelept, mai deschis sa asculte ce are celalalt de spus…

Aya, de acord cu tine ca diaspora, in general, va fi mult mai sceptica in a-si da votul catre PDL. Pe de alta parte, nu trebuie sa uitam ca romanii din strainatate nici nu trebuie, in practica pregatita de actuala putere, sa se prezinte la urne pentru a vota partidul portocaliu. Pentru ca rolul de „postas” nu va fi jucat de diaspora, ci de PDL. Cel ce pune „timbrele” votului prin corespondenta poate pune si votul propriu-zis. In fond, are grija domnul Baconschi sa scoata la numaratoare garantatul milion de voturi.

42 Responses to “Raspunsuri”


 1. 1 Cârcotaşu decembrie 27, 2011 la 12:03 pm

  … diaspora, in general, va fi mult mai sceptica in a-si da votul catre PDL. Pe de alta parte, nu trebuie sa uitam ca romanii din strainatate nici nu trebuie, in practica pregatita de actuala putere, sa se prezinte la urne pentru a vota partidul portocaliu.

  Probabil că este vorba de mult zgomot pentru nimic. Fiind vorba de alegerile legislative, nu mi se pare important cu cine va vota diaspora, chiar şi prin corespondenţă. După părerea mea mi pare exagerată importanţa dată acestui subiect pentru viitoarele alegeri. La fel, prostia spusă de dl Baconschi cu milionul de voturi. Câte mandate sunt alocate pentru circumscripţia 43 (diaspora)? 4? Păi n-are decât s-aducă dl Baconschi un milion de voturi, probabil că marele Will… Brânză va fi deputatul ales cu cel mai mare număr de voturi, dar asta nu va folosi cine ştie ce PDL-ului. Pregătirea votului prin corespondenţă se face pentru viitoarele alegeri prezidenţiale, când milionul de voturi va însemna altceva, cu condiţia ca PDL-ul să le numere. Acesta se grăbeşte să-l introducă acum nefiind sigur pe poziţia ce-o va ocupa în viitoarea legislatură. Totuşi, nu se gândeşte, se pare, nimeni la faptul că dacă nu-l vor putea impune în viitoarea legislatură înseamnă că nu-l vor putea nici menţine, necum să mai numere şi voturile!

 2. 2 blogideologic decembrie 27, 2011 la 12:34 pm

  Planul guvernului maghiar pentru infiltrarea comunistă, de inspiraţie belakunistă, la conducerea României după cel de al doilea război mondial : „Elementele noastre de încredere trebuie să se infiltreze în Partidul Comunist Român, pe orice cale posibilă, unde vor trebui să acţioneze intens şi în manieră disciplinată pentru a câştiga încredere şi a obţine funcţii importante, mai ales în administraţia de stat.” Guvernul Maghiar, anul 1946. Sursa : Ordinul nr. 2683/08.09.1946, Direcţia pentru afaceri transilvănene, Preşedinţia Maghiară a Consiliului de Miniştri (Biroul Primului Ministru) către Legaţia maghiară, Bucureşti. ASRI, Fond “D,” dosar nr. 159, ff. 13-14/05081; Lucian Nastasă, Andreea Andreescu, Andrea Varga, editori, Maghiarii din România (1945-1955): Minorităţi ethnoculturale. Mărturii documentare, Cluj-Napoca, Fundaţia CRDE, 2002, Document 167, p. 546-7.
  Se pare că există o continuitate istorică pro-belakunistă şi în acţiunile lui Virgil Măgureanu, şi în acţiunile UDMR, şi în acţiunile lui Constantin Ticu Dumitrescu (astfel, acţiunile iredentiste maghiare din Transilvania anului 1956 au fost calificate de acesta drept „luptă anticomunistă”, în vreme ce acţiunile antisovietice ale luptătorilor anti-comunişti români din anul 1956 au fost calificate de către mizerabilul trădător Constantin Ticu Dumitrescu ca fiind o probă de „fascism românesc”).

 3. 3 ORĂŞAN IOAN decembrie 27, 2011 la 12:49 pm

  În general când într-un grup de oameni se vorbește despre necesitatea schimbării celor de la guvernare,este aproape imposibil să nu se găsească câte un pedelist care neavând argumente în susținerea măsurilor portocalii,vin cu răspunsul șablon primit de la partid **Toți sunt la fel** și de aceea voi încerca să argumentez că nu este așa:
  – nu toți renunță la democrație și libertate
  – nu toți sunt lași
  – nu toți sunt proști
  – nu toți sunt incompetenți
  – nu toți sunt traseiști politici
  – nu toți se ascund de popor
  – nu toți fură
  – nu toți sunt corupți
  – nu toți dau mită
  – nu toți se îmbată și fac scandal
  – nu toți își bat nevasta și copii
  – nu toți torturează și ucid câinii și alte animale.

 4. 4 ORĂŞAN IOAN decembrie 27, 2011 la 12:59 pm

  Presupun că în campania electorală,Boc și compania portocalie vor refuza confruntările televizate,pentru că știu că în acele confruntări vor pierde și mai multe puncte electorale,în schimb vor vorbi singuri pe la TVR și de acolo se vor lăuda cât de bine au guvernat ei,cât de nenorociți sunt ăștia din opoziție și de căt de vinovați sunt cei din opoziție pentru toate relele din țară.

 5. 5 Marcus decembrie 27, 2011 la 2:21 pm

  Traiane, Ce-ai Zice De Un Pescuit?

  Nota: Pozele au fost luate de pe acest blog: http://sutu.ro/cu-saliva/craciunul-lor/

  Si deoarece trecu Craciunu, de la care am vazut pe la teveuri poze cu dom’ presedinte “infutat” in picioare langa fiicele sale dimpreuna cu amanta Elena Udrea (doamna Basescu lipsa total)+ “O tannenbaum” de Cotroceni, iaca de la marcus nazuinta pentru aceste animalute lipste de orice fel de rusine sau jena:
  Basescu, Boc si Nea Ion navodeau prin Delta. La un moment dat singurul produs piscicol realizat de navodeala lor se dovedi a fi Pestisorul de Aur. Acesta de cum iesi si vazand cati sunt o lua inainte cu explicatiile:
  – Bre, oameni buni, avand in vedere ca numarul vostru depaseste posibilitatile mele de austeritate in a face fiecaruia pe plac de trei ori, rezumati-va si voi la cate o dorinta si va promit ca se va indeplini, dupa care fiecare ne vedem de drum. Ia zi, nea Traiane, talica ce ai vrea mai mult si mai mult?
  – Pai, uite care-i treaba! Eu de poporu’ asta de tampiti m-am saturat pana peste cap, idiotii nu stiu sa-mi multumeasca, mai ales dupa ce am salvat si Uniunea Europeana. Pestisorule, eu sunt convins ca trebuie sa conduc Universul, asa ca te rog fa asta posibil!
  Nici nu apuca Traian sa-si traga sufletu’ dupa spici ca Pestiosoru’ sufland in cele patru zari, scuipand in san si facandu-si cruce cu limba in cerul gurii il expedie pe chiombila in Cosmos, dupa care se intoarse spre Boc cel Mic si Fara Minte:
  – Da’ tu, Milica, ce ti-ai dori?
  – Pai, daca pe sefu’ l-ai facut stapanul Universului, eu vreau sa-i fiu Prim Ministru!
  Din nou ritualul si bocu’ disparu din lotca.
  – Nea Ioane, scuza-ma ca te-am lasat la urma da’, deh, protocolu’! Matale ce-ti doresti?
  – Auzi Pestisorule, esti sigur ca astia sunt acolo unde i-ai trimis?
  – Nea Ioane, doar ma cunosti, asta au vrut, asta le-am dat !
  – Pai, in situatia asta arde-mi si mie o tuica mica si, daca se poate, de luna viitoate as vrea sa primesc pensia intreaga!

 6. 6 Baronul Munchhausen decembrie 27, 2011 la 3:57 pm

  @ALL,

  Am fost primul care v-am sorcovit(in aceasta legislatura hibernala)…..
  Am fost primul care v-am atras atentia ca subiectul votului prin corespondenta este o diversiune atata vreme cat inca nu este votata legea.
  Am fost printre primii care am scris aici ca opozitia, desi are dreptul sa dea cu pumnul in masa in parlament sau pe la talkshowuri, nu are voie sa faca abstractie de prestatia ei, din vremurile cand s-a aflat la guvernare. Si inca ceva: nu ar trebui sa uite ca multe dintre practicile guvernarii de azi nu sunt altceva decat niste copy-paste dupa obiceiurile patentate de guvernele fdsn(pdsr/psd sau pnl & psd din 2007-2008)

  Toti cetatenii romani au dreptul sa voteze(daca nu li s-a anultat acest drept), indiferent ca locuiesc in Cartierul Primaverii si voteaza la Liceul Jean Monnet, sau sunt in n
  http://www.youtube.com/embed/YBIwCdvhgX4?rel=0ordul indepartat al Canadei pri prin sudul RSAfricane…
  Teama de fraudarea voturilor, pe care o propaga usl prin mass media si peste tot unde are ocazia, imi aduce aminte de povestea cu hotul si pepenii 😀 😀 😀

  Cred ca stiti povestea….

  P.S. Un banc pentru destindere:

  Cica:

  Stăteau odată Leul şi Boul într-un bar.
  La un moment dat sună telefonul Leului:
  – …Da iubito, da draga mea, bineînţeleeees puişor, nici o problemă,
  imeeediaaat. Ok. Se rezolvă.
  Închide telefonul.
  Boul:
  … – Auzi mă, Leule, cum adică, tu eşti Regele tuturor animalelor şi te
  comporţi aşa cu o femeie? Eu cu a mea sunt dur, scurt, clar şi cuprinzător.
  Leul:
  – Auzi mă Boule, soţia ta e Vaca, a mea e Leoaica!

 7. 7 Doru Coarna decembrie 27, 2011 la 3:58 pm

  @ AN,

  Multumesc pentru raspuns.

  Viitorul… dar putem crede ca natia asta mai priveste in viitor? Majoritatea au infinite probleme cu prezentul!

  Eu cred ca USL ar trebui sa-si gandeasca o ofensiva ideologica atractiva si sa o raspandeasca constant pe toate caile, preluand initiativa asupra subiectelor convenabile puterii. Nu e vorba de critica simpla, ci de o proiectie coerenta si optimista, constructiva, directa. Altminteri, supravietuitorii piftiei, carnatilor si sarmalelor nu vor gasi nimic interesant la USL. Iata, DDTV a venit cu gluma aia, 20,000euro/capita, dar a prins, iar daca si asta a prins, eu cred c-ar prinde si ceva serios care sa-i implice personal; poate nominalizarea intr-un registru reprezentativ decizional al fiecarei urbe, un viitor comitet local de sprijin.

  In fine, nu-i momentul, back to gym!

 8. 8 Baronul Munchhausen decembrie 27, 2011 la 4:19 pm

  @blogi

  Pe cand un compendiu de istorie a Romaniei, abordat din perspectiva anti-belakinista, anti-occidentala, anti- anti , cea mai anti???
  Cred ca esti profund obsedat, in sensul deplin al cuvantului, de teoria conspiratiei mondiale impotriva urmasilor daco-romanilor, altfel nu-mi pot explica cum de esti impotriva atator personalitati din trecutul recent sau mai indepartat al romanilor si promovezi doar elucubratii demne de pana lui vadim…
  Ma mir ca te mai suporta gazda pe forum cu aceste subiecte aiuristice, care ii fac deservicii, fara dubii: si daca ai fi orb, ai observa asta.

  In concluzie, poti sa-mi faci un succint bilant al celor care s-au lasat „prinsi” in capcana apologiei belakuniste si a neokominternismului cu care defilezi nestingherit pe forum? 😀 😀 😀

 9. 9 Ghita Bizonu' decembrie 27, 2011 la 4:19 pm

  Da … imi scapase perla asta de clarviziune de vizuina :
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/basescu-despre-romania-din-2030-va-furniza-mancare-pentru-export-si-va-fi-un-paradis-turistic-245786.html

  Asta carele cica este de drapta – drapta , si RL care cica tot de dreapta iaste de 22 de ani incoa dau marea lor proba de „dreptatci” pa puncte:
  „”O ţară în care populaţia va fi mai mică, vom fi doar vreo 16 milioane, cu o populaţie îmbătrânită, şi aici poate vom găsi soluţii să creştem natalitatea, soluţii care nu sunt neapărat financiare.”

  Multam. o populatie de 16 milioane va fi o populatie nu numai imbatranita dar si saracita (cam 60% dintre salariati se inscriu la leafa minima. Si nu este vorba de inceopatori aflati in primul an de angajare!!)
  Si cum merg lucrurile – vom avea si o anume minoritate mai oigaentata numeraosa .. mai numeroasa decat in prezent . Nu p[ohmentu e baiul ci faptu ca „clanurile” vor fi foate tari si nu te vei mai putea atinge de ele pe motiv de „rasism” si alte prostii (da poa Mondialii vor pune un bust al Bassolinescului -al mai tare din poarcarea noastra!! cumatrul de!!) si vor ca face legea (la propriu si figurat)
  Insa sa nu ne amagim ca populatia va ramene la 16 milioane. Poa 16 milioane care vor putea dovedi ca ei sau parintii lor erau cetateni romani traind in Romania la data Nefericitei Realegeri. Insa cu sau fara TGV ul la care viseaza fostul sinistru al transporturilor populatia va creste. Ce credeti ca inseamna „soluţii care nu sunt neapărat financiare.” ? Nu neaparat natalitatea ci numarul populatiei. Care poa creste prin .. ei da emigrarare!
  Si va creste! Cu milioane la o adica.
  Deci 16 milioane de „aborigeni”* de varie pigmentatie si limba materna , buna parte batrani si saraci (saraciti) si i populatie sa zicem de vreo 3 milioane (poa 5?) de emigranti mai tineri – din Pakistan, zone arabofone , chinezi ) care nu au fost spalti la creiere de Pata si compania cu „mi-e rusine ca sunt roman” ci vor fi ferm convinsi ca europenii cu toti au niste datorii la ei ptr colonialism …
  Da ma rog eu sunt ceva mai de dreapta decat multi care sustin ca ar fi …
  Multumesc vacsescului, multumesc PDL , CDR samd .

  *nu exclud ca mergand pe urmele unui .. Cantacuzino vreum Mahmud [alestinian sau vreun Vasile chinez sa devina mari lideri intransigenti ai Noului PRM!! (ei fiind de prin 2000 cetateni romani)

 10. 10 George Serban decembrie 27, 2011 la 5:46 pm

  As vrea sa va propun sa reflectati la un lucru. Intr-o calatorie, recent, am intalnit niste romani, persoane cu o pozitie sociala si profesionala buna in tara respectiva, care sustin USL dar nu vor sa se implice intr-o activitate politica de partid. Ei se gandesc la o asociere cu USL, fara sa se inregimenteze in vreunul dintre partide. Cred ca si in tara ar putea exista persoane care s-ar alatura USL, atat cat ar dura demersul ei politic. Poate ceva asemanator unei structuri civice care sa le ofere un cadru de participare, un partener de dialog, altul decat liderii politici. Pe oamenii, la care ma refeream la inceput, i-am inteles imediat pentru ca, fara sau cu voia mea, m-am trezit in situatia lor. Mi-ar placea sa ma implic intr-un astfel de proiect.

 11. 11 justias decembrie 27, 2011 la 5:55 pm

  @dn nastase

  CITAT: „Bibliotecaru, sincer, nu cred ca exista trei politicieni romani in viata pe care sa ii putem asemana, din punct de vedere al impactului si modelului national promovat, lui Vaclav Havel.”

  da, nu este cazul unor clasamente si este greu sa compari oameni politici aflati in situatii diferite si actionand in societati cu nivele de dezvoltare diferita. raman valori pe care dn. Havel le-a propagat: o politica bazata pe valori morale si o lupta permanenta pentru ideile in care crezi chiar cu pretul libertatii. avem insa politicieni care trebuiesc respectati si nu avem de ce sa ne fie rusine. din pacate valoarea in societatea romaneasca este greu recunoscuta si nu este promovata. chiar daca am avea un Havel tare ma tem ca acesta s-ar pierde timid printre smecherii nostri….nu cred ca ne lipsesc oameni de valoare politici… sunt eliminati din fasa de datul din coate, de discursul gregar si fanfaron, de subiecte de nimic, de DNA etc…
  societatea romaneasca trebuie sa se schimbe iar cersitul providential dupa un Havel sau a altor „salvatori” nu ne va ajuta cu nimic. nu „EL” trebuie sa salveze romania ci „NOI”.

 12. 12 Baronul Munchhausen decembrie 27, 2011 la 6:34 pm

  @all,

  Societatea ideala, fara lupta de clasa, fara parlamentari si ministri 😀

  MAIMUTELE INDIGNATE

  (Oda pentru unii politicieni de-ai nostri)

  Odată, o maimuţă din neamul Anecdotic ,
  Venind la sfat pe-o creangă de arbore exotic ,
  A zis : Atenţiune ! Sunt foarte afectată !
  Tot circulă o vorbă , deloc adevărată
  Că omul ar descinde din buna noastră rasă .
  Ba chiar ideea asta îmi pare odioasă !
  Şi , zău , savantul Darwin , tot neamul ni-l jigneşte
  Când spune cum că omul cu noi se înrudeşte !
  Aţi pomenit vreodată divorţuri printre noi ?
  Copii lăsaţi pe drumuri sau arme de război ?
  Am inventat , noi , cipuri şi alte drăcării ?
  Însemne sataniste , otrăvuri , şmecherii ?
  văzut-aţi pe vreunul , retras în jungla deasă ,
  Ca să scornească arma distrugerii în masă ?
  Tot ce lăsăm în urmă , când mai sărbătorim ,
  E biodegradabil . Natura o-ngrijim .
  Iar omul otrăveşte , în fiecare zi ,
  Păduri , câmpii şi ape , şi zările-azurii . . .
  N-avem starlete porno sau dive-travestiţi ,
  Şi , orişice s-ar zice , nu suntem troglodiţi !
  Cine-a văzut în hoardă la noi bolnavi mintali ,
  Drogaţi , lacomi de sânge sau homosexuali ,
  Escroci , bandiţi , gherile sau vreo tutungerie ?
  În neamul nostru nobil nu vezi aşa prostie !
  Noi n-avem mafii crude în stirpea noastră-aleasă ,
  Nici terorişti , nici dogme , nici luptele de clasă . . .

  Cât am bătut eu jungla , scuzaţi , n-am observat
  În obştea maimuţească vreun cocotier privat .
  Urmând calea cea bună şi , evident , corectă ,
  Adolescenţii noştri părinţii şi-i respectă .
  În ierarhia noastră , cum e firesc şi drept ,
  Devine şef acela viteaz , agil , deştept ,
  Capabil viaţa obştei s-o ţină , s-o păzească ,
  De rele şi primejdii turma să şi-o ferească .

  Adesea şeful nostru îşi riscă mândra blană ,
  Ca turmei să-i găsească loc de dormit şi hrană .
  Pe când , priviţi ! La oameni , ferească Domnul sfânt ,
  Şefi sunt cei fără suflet şi fără de cuvânt ,
  Corupţi , vicleni , jigodii , cu gura cât mai mare ,
  Nebuni după putere şi după bunăstare !
  De turma lor n-au grijă nici cât un bob de mei ,
  Contează doar averea şi înmulţirea ei .
  Nu veţi vedea vreodată , cât soarele şi luna ,
  O minte de maimuţă dospind în ea minciuna .
  La om , tot ce înseamnă minciună , intrigi , ură
  Sunt legi de referinţă , a doua lui natură .
  Chiar dac-aş fi silită de vreun laborator ,
  N-aş deveni vreun Iuda ori vreun informator . . .

  Şi iată înc-un lucru din lumea mea frumos :
  La noi nu se întâmplă război religios ,
  Nici sfinte inchiziţii , nici libertăţi în lanţuri ,
  Nici chefuri după care să ne culcăm prin şanţuri ,
  Nici ordine mondială , şi nici naţionalism ,
  Şi nici vreo îndoială ce-aduce ateism . . .

 13. 13 blogideologic decembrie 27, 2011 la 7:43 pm

  Ideologul Vladislav Surkov este cel care a inventat conceptele „democraţie dirijată” şi „democraţie suverană”, aplicabile pentru descrierea sistemului politic din Rusia actuală http://www.lemonde.fr/europe/article/2011/12/27/l-ideologue-du-kremlin-vladislav-sourkov-nomme-vice-premier-ministre_1623148_3214.html

 14. 14 isabel_allende decembrie 27, 2011 la 7:55 pm

  @Blog Ideologic (and all interested)

  1) For the record si re-stabilirea adevarului istoric, Romani NU a fost « vanduta » (tranzactionata) la Yalta, ci la Moscova, in octombrie 1944 , cand Churchill a avut o intalnire cu Stalin. Rooselvet a fost ulterior informat despre rezultatul « negocierii »(a se citi trocului, caci a fost « Romania versus Grecia ») , insa interesul lui nu era in Europa de Est, ci in alta parte a globului(explic imediat unde).
  Mai jos, un fragment din cartea unui eminent istoric al fostului spatiu comunist, Ivan Berend(cartea este superb documentata si excelenta ca regerinta), care il citeaza pe Churchill (un fragment din memoriile sale, ca tot intrebai de ele ), in care se relateaza celebra scena a procentelor scrise pe hartie :
  http://books.google.be/books?id=MLXeoc-FfOYC&pg=PA11&lpg=PA11&dq=berend+churchill+moscow+1944+percentage&source=bl&ots=n7azLw0goa&sig=b0yJRc3TUJxi_MPU3IY161_eibM&hl=fr&sa=X&ei=LPb5TrjXBM6bOs3AhKEK&ved=0CCEQ6AEwAA#v=onepage&q&f=false

  In urma cu cativa ani, telegramele trimise de Churchill catre Foreign Office in timpul vizitei sale la Moscova se puteau consulta online ; acum nu mai e posibil, din pacate. Erau foarte interesante : referirile lui Churchill la « Uncle Joe » (Stalin) erau foqarte calde, prietenoase aproape.

  Yalta a reprezentat doar confirmarea oficiala si transpunerea in documente a deciziilor de la Moscova plus chestiunea Poloniei –singura care ii interesa pe Churchill si Roosevelt in ceea ce priveste Europa Centrala si de Est. De remarcat faptul ca « trocul » de la Moscova a avut loc la 2 luni de la actul de la 23 august : mai exact, in timp ce in Romania se spera eliberarea, restaurarea democratiei, etc., decizia fusese luata demult, fara ca nimeni dintre « aliati » sa le spuna adevarul. « Cursa de soareci », titlul unei piese de teatru scrisa de Agatha Christie, ar putea reprezenta metafora pentru situatia Romaniei dintre 23 august 1944 –pana la abdicarea regelui.

  2) Going back to our topic, intrebarea legitima este : de ce a INITIAT Churchill trocul cu Stalin? (caci Churchill l-a initiat, a avut, ceea ce se cheama astazi “atitudine pro-activa”). Foarte simplu: pentru ca interesul lui supreme era Grecia, deoarece influenta in Grecia insemna controlul Mediteranei si existent (inca) a Marii Britanii in Mediterana ca “navy power” (sa nu uitam ca Marea Britanie a devenit o putere globala prin/datorita puterii sale navale).

  Totusi, mergand mai departe, de ce Marea Britanie isi dorea atat de mult sa controleze Mediterana ? Pentru ca Churchill a luptat pana in ultima clipa pentru prezervarea Imperiului Britanic « tel quel », iar Imperiul Britanic insemna si Orientul Mijlociu, a carui harta, sa nu uitam, a fost trasata in mare parte –atat la propriu, cat si la figurat-de agentii Majestatii Sale, celebrii : T.E. Lawrence (Lawrence of Arabia), John Philby (tatal lui Kim Philby, celebrul spion al rusilor), Gertrude Bell and more.
  Insa Churchill avea informatii concrete ca SUA challanged interesele(dar mai ales influenta) britanica in Orientul Mijlociu.
  De altfel, in dupa terminarea Conferintei de la Yalta, Roosevelt, in drumul catre casa, face un detour pana in Egipt, unde se intalneste cu regele Arabiei Saudite, Ibn Saud (14 februarie 1945) si regele Egiptului, Farouk. Practic, la acea intalnire se pun basele viitoarei colaborari intre Arabia Saudita si SUA, aci se semneaza un memorandum comun care prevede ca : stabilitatea Arabiei Saudite face parte din intersele vitale ale Americii :)) ; ca aceasta din urma va primi petrol la preturi moderate ; ca SUA vor apara regatul saudit contra oricarei amenintari externe ; plus alte prevederi legate de asistenta militara americana ; concesionarea terenurilor petroliere , etc.

  Mai jos imagini de epoca, foarte intersante, de la intalnirea Roosevelt/Farouk/Ibn Saud de pe crucistaorul Quincy :

  Ma opresc aici, ca sa nu plictisesc , dar si din motive de timp. Concluzionand, asa ecuatia a fost simpla : sacrificarea Europei Centrale si de Est (Romania -90 la suta ) contra influentei britanice in Grecia , care asigura controlul Mediteranei si o garantie (teoretica) a apararii interselor britanice (si a prezervarii Imperiului) in Orientul Mijlociu.
  Faptul ca istoria pana la urma nu a urmat cursul dorit de Churchill in ceea ce priveste intersele britanice in Orientul Mijlociu, e alta poveste.

  Inca un amanunt : Churchill mai avea un interes foarte mare legat de Franta, pe care Roosevelt o voia ocupata militar, dupa modelul Austriei –in plus, Roosevelt si de Gaulle nu se suportau reciproc (Roosevelt il vroia pe generalul Giraud ca interlocutor, de Gaulle spunea ca Rooselvet este influentat de « agentul american » Jean Monnet). Datorita in mare parte si lui Churchill Franta nu este ocupata militar de aliati si, in plus, Franta este acceptata ca putere invingatoare. But that’s another story too.

  3) O alta intrebare ata legitima, cat si fireasca, ar fi : se simte Occidentul culpabil pentru abandonarea Europei Centrale si de Est ? Greu de raspuns . Din experienta personala, nu prea. Am cunoscut, intr-o anumita imprejurare, un profesor de istorie contemporana, care preda la cateva institutii de invatamant superior din Europa (inclusiv celebrul Institut d’études politiques de la Paris) si care era intr-un fel legat de Romania, caci unul din parinti era originar de prin Ardealul de Nord. Bottom line, resepctivul profesor (altfel un tip stralucit si foarte amuzant ca personaj) imi spune ceva de genul : ” Nu va mai plangeti atata de comunism, Stalin a avut dreptul cumva sa aiba influenta in Europa de Est, deoarece URSS a avut cele mai mari pierderi umane si a contribuit cel mai mult la infrangerea nazismului ” . In traducere (larga), ” Shut up and move on ” :))

 15. 15 isabel_allende decembrie 27, 2011 la 8:38 pm

  @ All,

  Ati vazut asta ?

  Membri Board CND:

  Giuliano Amato – Presedinte onorific al World Justice Project, fost Prim – ministru al Italiei
  Ecaterina Andronescu – Vicepresedinte Comisia pentru invatamant, stiinta, tineret si sport, Senat
  Anca Daniela Boagiu – Senator, Ministrul Transporturilor si Infrastructurii
  IPS Ciprian Campineanul – Episcop Vicar Patriarhal, Secretarul Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane
  Alteta Sa Regala, Principele Radu al României
  Petru Filip – Vicepresedinte, Senatul Romaniei
  György Frunda – Presedinte Comisia pentru Drepturile omului, culte si minoritati, Senat
  Mircea Geoana – Presedintele Senatului Romaniei, Presedinte Institutul Aspen Romania
  Kristalina Georgieva – Comisar European pentru Cooperarea Internationala, Ajutor Umanitar si Reactia la Situatii de Criza
  Mariana Gheorghe – Consiliul Investitorilor Straini
  Acad. Ionel Haiduc – Presedinte Academia Romana
  Jan Kubis – Secretar Executiv al Comisiei Economice ONU pentru Europa
  Jean Lemierre – Consilier Presedinte BNP Paribas
  Teodor Melescanu – Presedintele Comisiei de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala, Senat
  Sorin Mindrutescu – Camera de Comert Romano-Americana
  Ana Palacio – Membra in Consiliul de Administratie al Carnegie Corporation of New York, fost Senior Vice-presedinte si consilier general al Bancii Mondiale si fost Ministru de Externe al Spaniei
  Jean-Pierre Raffarin – Senator, Fost prim ministru al Republicii Franceze
  Mihai Tanasescu – reprezentantul Romaniei la FMI
  Gunter Verheugen – fost Comisar European

  http://www.mirceageoana.ro/cnd

  Eu am MULTE de comentat, dar mai astept un pic, sa vad evolutia -si a evenimentelor si a personajelor principale (inclusiv a celor din spatele scenei) implicate in acest demers.

 16. 16 isabel_allende decembrie 27, 2011 la 8:43 pm

  Revin:

  Primul comentariu: Casa regala a Romaniei este implicata in proiect, asa spune Mircea G . Oare Majestatea Sa stie? -eu cred ca ar putea fi intrebat .
  Pe de alta parte, se adevereste inca o data ce personaj alunecos (am vrut sa scriu gretos) si manipulabil (epoletii, epoletii :)) ) este „Alteta Sa” domnul Radu Duda. Holy shit!

 17. 17 Victor V. decembrie 27, 2011 la 10:52 pm

  @ Adrian Năstase

  Vă mulțumesc mult pentru răspuns.

 18. 18 blogideologic decembrie 28, 2011 la 1:32 am

  @ isabel_allende spune : „Romania NU a fost « vanduta » (tranzactionata) la Yalta, ci la Moscova, in octombrie 1944 , cand Churchill a avut o intalnire cu Stalin.”
  Ştiam. Scrie în Memorii, şi chiar am citit cartea. Sunt interesant descrise şi sentimentele lui Churchill la Yalta. Anume că Anglia nu mai contează, lumea este definită numai de conivenţa dintre America şi Rusia. Doar că Rusia n-avea drepturi legitime la Yalta, şi n-a avut vreodată, aceasta vroiam, şi vreau, să subliniez. Nici măcar prin mult blamatul, de mine şi de către profesorii mei olteni, Tratat de la Kuciuk Kainargi din anul 1774, Rusia nu căpătase de facto vreun drept de stăpânire la Yalta. De altminteri, la vizita ei din 1786 în Crimea, ţarina Caterina cea Mare fusese însoţită de Habsburgul Iosif al II-lea care de asemenea râvnea la această veche provincie romană din spaţiul nord-pontic. Repet, prin politica delocalizării funcţiilor imperiale de către Paleologi, suzeranitatea în spaţiul nord-pontic fusese dată lui Alexandru cel Bun. Am citit aceasta din trei surse, însă documentele cele mai convingătoare sunt la ruşi, Alexandru Hâjdău ştia despre ele, „din auzite” de la profesorii lui ruşi, el nu avea însă acces la ele şi scrie numai despre o „diademă împărătească” simbolică pentru transmiterea funcţiei imperiale în spaţiul nord-pontic.

 19. 19 blogideologic decembrie 28, 2011 la 2:02 am

  „Deşi dovezi mereu mai multe şi mai clare atrag atenţia că România a devenit o anexă de tip bananier, fără decizii proprii în axa majoră a economiei, deţinută de capitalul centrului, fără politici proprii, fără control asupra sectoarelor strategice şi performante, clasa politică în integralitatea ei, cu doar câteva excepţii, nu recunoaşte oficial acest lucru, recunoaştere ce ar fi premisa indispensabilă a unei eventuale schimbări.” http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/se-poate-iesi-din-actualul-model-economic-prin-sine-perdant-248779.html

 20. 20 Bibicu decembrie 28, 2011 la 8:19 am

  1. Test psihologic care măsoară inteligenţa verbală.

  După modelul : CAPSULĂ conţine unealta înţepătoare SULĂ,
  alegeţi din următoarele patru, cuvântul care conţine unealtă de spălat pe jos,
  folosit frecvent de Preşedintele Băsescu :
  armătură
  teuton
  democraţie
  cârpaci

  2 PERSPICACITATE

  Atât defunctul Kim JONg-il cât şi mortăciunea de preşedinte al României au acelaşi „titlu de nobleţe” popular atribuit : JON*.

  J – javră
  O – ordinară
  N – naţională

  (g-galben, literă pentru departajare cromatică)

 21. 21 blogideologic decembrie 28, 2011 la 8:33 am

  Am mai spus că este necesar să cunoaştem foarte bine legea cererii şi legea ofertei în noul tip de economie în care ne aflăm. Ca instrumente cât de cât „acceleratoare de cunoaştere” am subliniat importanţa algebrei şi analizei matematice pentru accesul cât mai rapid la noile noţiuni economice. Şi mai exprimam recent lamentările mele pentru faptul că două grafice standard în legea cererii şi legea ofertei au dispărut de pe Wikipedia. Acum, nu-i mai puţin adevărat că în perioada comunistă ne erau oferite implicit şi multe abordări din economia capitalistă atunci când apăreau în librării şi biblioteci traduceri româneşti din literatura americană. Biata maică-mea, Dumnezeu s-o ierte!, urmărea cu mare atenţie tocmai acele aspecte din proza americană citită, şi ni le repeta cu obstinaţie, ca „să ne fie de învăţătură” ! Avea un nemaipomenit instinct de răzeşoaică. Iată acum un articol în NYT http://www.nytimes.com/2011/12/28/dining/southern-farmers-vanquish-the-cliches.html?_r=1&hpw care ne prezintă un capitalist american din economia reală, -iar nu din aceea speculativă-, ca pe un fel de „walking Wikipedia”. În lipsa graficelor standard pentru legea cererii şi legea ofertei, am făcut o analiză algebrică folosind modelarea cu parabola pătratică (în graficele lipsă se folosea modelarea cu parabolă cubică, extrem, extrem de utilă!). Dar este foarte utilă uneori chiar şi modelarea liniară. În general vorbind, –ca în Mathesis de Noica 🙂 –, funcţia de cerere a mărfii pe piaţă se scrie P = f(Q). Aici Q reprezintă cantitatea din marfă prezentă pe piaţă, şi P este preţul. Şi da, vorbim despre o marfă ce respectă legea micşorării utilităţii marginale. Ceea ce matematic înseamnă o pantă descendentă pentru graficul cererii. Atunci, algebric, funcţia generală P = f(Q) se poate modela prin formula P = a – b.Q, unde a şi b reprezintă nişte mărimi pozitive. Ordonata „a” arată punctul de pe axa preţurilor unde ajunge capătul din stânga al segmentului a – b.Q. Ordonata „a” se notează de obicei cu WTP (acronimul de la Willingness To Pay). Acest WTP ne permite să înţelegem paradoxul apă-diamant al lui Adam Smith. Graficul corespunzător din Wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/File:Diamond-Water_paradox.png vorbeşte de la sine.

 22. 22 Socrate decembrie 28, 2011 la 12:53 pm

  @Baronul Munchhausen – decembrie 27, 2011 la 3:57 pm * Baron mutant adus de vant, fraudarea viitoarelor alegeri este previzibila si certa. Din pacate, frauda va depasi cu mult un milion de voturi. La alegerile prezidentiale din 2009, frauda a fost de cca. un milion de voturi. Acum vom avea alegeri comasate, votul prin coorespondenta, softul special “anti-frauda” anuntat de STS, eventual si regionalizarea. Cum am apreciat frauda de un milion de voturi in 2009, mai departe.. In iunie 2010 GSS2000 a realizat un sondaj de opinie la cererea PNL-ului. Una din intrebari a fost : cu cine ati votat in turul 2 in 2009 ( ar trebui pusa la toate sondajele ! ) ? Raspunsul a fost : 56.0 % cu Geoana si 44.0 % cu Basescu. Geoana a avut 5.204.102 voturi ( voturi reale ), Basescu 5.274.063 ( voturi reale plus manarii electorale ). Inseamna ca pentru Basescu au fost 5.204.102 * 44/56 = 4.088.937 voturi reale. Manarii electorale 5.274.063 – 4.088.937 = 1.115.165 voturi. Luand in consideratie erorile inerente unui sondaj, voturile din diaspora, altele, putem totusi aprecia ca s-au furat cel putin un milion de voturi, si ca pentru Basescu au votat aproximativ 4-4.1 milioane de votanti.
  Concluzie: Nu este suficienta numai o prezenta masiva la vot, opozitia trebuie sa fie pregatita si sa ia si masuri anti-frauda.
  Poate o ajutati cu niste sugestii.

 23. 23 Socrate decembrie 28, 2011 la 2:30 pm

  @AN * Frumoase raspunsuri. Dan Puric a afirmat recent “Statul o cangrenă, de tip mafiot, statul nu se suprapune cu națiunea”. Are dreptate. Ca opozitia sa castige alegerile, trebuie sa convinga electoratul ca viitorul stat se va suprapune cu natiunea si va lupta pentru indeplinirea nazuintelor natiunii. Pentru aceasta cred ca avem nevoie de patriotism si de nationalism, in sensul bun al cuvantului. Citez doua definitii ale nationalismului din DEX “Doctrină politică bazată pe apărarea (uneori exagerată) a drepturilor și aspirațiilor naționale” si “Atitudine care are în vedere, în primul rând, apărarea drepturilor și aspirațiilor naționale (însoțite, în anumite împrejurări, și de xenofobie)”. Cred ca ar trebui ca opozitia sa defineasca notiunea de interes national si sa apere interesul national, fara a se ajunge la xenofobie.

 24. 24 blogideologic decembrie 28, 2011 la 3:46 pm

  @ Socrate
  Şi ar mai trebui (spun eu aici prea puţin) o disociere clară între sistemul statului românesc şi varianta spoils system
  http://en.wikipedia.org/wiki/Spoils_system din evoluţia statului american. Bunul Dumnezeu nu le-a dat românilor democraţia compusă din crasa incurie aliată cu împărţirea bogăţiilor României către „toţi prietenii preşedintelui”.

 25. 25 Baronul Munchhausen decembrie 28, 2011 la 6:09 pm

  @Socrate,

  Vezi ca sondajul acela, scos din burta, e prapastios rau. In 2009, s-au furat 7 milioane de voturi in favoarea lui Basescu si doar vreo 2 milioane in favoarea „finului” iliescian.
  Acum, pentru alegerile din 2012, ne-am pregatit sa le furam pe toate cele din diaspora: 10,5 milioane de voturi. Este normal ca la numarul de romani aflati peste hotare sa revina mai multi deputati si senatori decat in 2008. Dupa ultimele estimari sunt cca 5 milioane de romani cu drept de vot, asa ca ar trebui sa fie alocate cam 80 de locuri pentru deputati si 35 de locuri pentru senatori.
  USL se va citi astfel dupa alegerile din 2012:

  USL= United Spectators of Loosers 😀 😀 😀 😀 😀

 26. 26 Ghita Bizonu' decembrie 28, 2011 la 6:35 pm

  Socrate

  cel mai onteresamt este faptul ca unele economii care au ajuns azi stimabile au avut ca motor al dezvoltarii lor nationalismul conducatorilor lor. Corea de Sud … Taiwanul.. Brazilia dupa 1970 . Sa nu mai zic de Japonia. Ma rog nationalisti destepti nu din aia scrantiti care canta Wagner la mitraliera..

 27. 27 isabel_allende decembrie 28, 2011 la 6:48 pm

  @Blogi,

  Eu am incercat sa explic, intr-un mod coerent zic eu si plecand de la interesele (geo) politice ale momentului, DE CE Europa de Est a fost lasata in mainile lui Stalin. Pentru mine, acest aspect al istoriei este foarte important si cred ca ar trebui cu adevarat INTELES;
  Tu, in schimb, faci un salt à la Darwin (dar in sens invers) si te duci pana la „cuciuc kainargi” si Caterina cea Mare. Non capisco perchè. De ce nu te duci pana la Cneazul Igor, l-am putea aduce si pe el in discutie? :))

  Sarbatori frumoase :))

 28. 28 blogideologic decembrie 29, 2011 la 3:39 am

  @ isabel_allende spune : „DE CE Europa de Est a fost lasata in mainile lui Stalin. Pentru mine, acest aspect al istoriei este foarte important si cred ca ar trebui cu adevarat INTELES.”
  De înţeles, înţelegem noi. Dar nu-i politiceşte corect să spunem.
  „Cneazul Igor, l-am putea aduce si pe el in discutie?”
  În ce măsură ar fi relevant apocriful ? Sau poate că este. Aşa s-a scris istoria despre „măreţia Rusiei”.

 29. 29 Aya decembrie 29, 2011 la 6:17 am

  @

  Adrian Nastase

  Sunt impotriva votului prin corespondenta- si de acord cu faptul ca rolul de „postats” ar fi asumat de PDL, in cazul in care acest tip de vot ar fi posibil.

  In opinia mea, daca ar deveni practicabil votul prin corespondeta, frauda ar exceda segmentul diaspora intrucat, absolut logic, ar fi valabil si pentru Romania.
  Sunt ferm convinsa- pornind de la datele existente- ca, daca USL nu demareaza o campanie sustinuta de atentionare, in toamna 2012 vom „afla” ca alegerile generale se amana pentru 2013 (subliniez faptul ca in Bugetul pe 2012 nu au fost prevazute sumele necesare pentru parlamentare- capitol obligatoriu in anii electorali). Amanarea va avea ca scop consolidarea logisticii necesare pentru fraduarea alegerilor generale.

  Intr-o ordine conexa de idei- dar le fel de importanta- subliniez SIMILITUDINEA (pana la nuanta detaliilor) intre alegerile din 1946 si cele care urmeaza (teoretic, 2012- practic, existand toate datele ca vor fi amanate).
  Daca eu nu par suficient de credibila, sper ca va fi fiind mult mai convingator academicianul Dinu C. Giurescu (de exemplu) care a detaliat subiectul!
  Intre altele, alegerile care s-au desfasurat in 1946 (incheiate cu o frauda colosala, care a aruncat Romania in dezastrul unei jumatati de secol de totalitarism) fusesera amanate. Pana si in acest detaliu seamana situatiile.
  Cine nu tine seama de lectiile istoriei inca de la primele semnale sigur o repeta!

  P.S.
  Tinand cont de toate aceste atentionari legate de amanarea alegerilor pentru 2013 (si de lectia istoriei) USL NU va putea spune „am fost luati pe nepregatite”, asa cum au afirmat, ani in sir, autoritatile locale, la caderea primei zapezi in decembrie!

 30. 30 Doru Coarna decembrie 29, 2011 la 9:59 am

  @ Aya,

  ma tem ca atentionezi opozitia degeaba, ei vor sa castige fara lupta, doar pe seama nemultumirii electoratului si atat. Nu au nici macar structuri de lupta politica specializate, cred ca nici nu sunt lasati, din interior, sa le construiasca.

  Vor scoate maxim 49% iar PP vreo 15-20%, restul astia la un loc. Ideea e ca suspendarea aluia sa fie imposibila.

  Iti pot spune cu certitudine si cine va castiga prezidentialele din 2014 sau mai devreme daca totusi se petrece vreo minune, DD! Singurul ce-l poate invinge este AN, daca il va dori Basescu, si cum roata stii ca se intoarce, sa nu te miri ca o va face caci prin echilibrul sau ii poate garanta o iesire cat de cat normala, fara prea multa justitie populara.

  Cei doi ponei au doar scopul de a se bate cu Boc, la grupa mica.

  PS. Multam frumos pt dedicatie, Blowing in the Wind, chiar mi-a placut dintotdeauna, te pricepi sa sectionezi firile.

 31. 31 nastase decembrie 29, 2011 la 10:32 am

  isabel_allende,
  Interesante comentariile…
  Era vorba de Pierre Hassner?

 32. 32 nastase decembrie 29, 2011 la 10:32 am

  isabel_allende,
  Interesante comentariile…
  Era vorba de Pierre Hassner?

 33. 33 blogideologic decembrie 29, 2011 la 11:30 am

  @ isabel_allende spune : „Datorita in mare parte si lui Churchill Franta nu este ocupata militar de aliati”
  Charles de Gaulle spune altceva în Memoriile sale. Abia a reuşit să-i alunge pe englezi din Sudul Franţei. Vroiau să refacă Imperiul Plantagenet ?

 34. 34 Bibicu decembrie 29, 2011 la 12:06 pm

  MARE LICITAŢIE MARE

  Doamn Elena Udrea deconspirând că doreşte un copil, în fapt, a anunţat
  o licitaţie către reproducători, pentru o selecţie spermatică, care să asigure,
  în ordine, trăsăturile fundamentale : cioros, frumos, mintos şi vanitos.
  La licitaţie a participat şi Jon* dar doamna a înghiţit mostra.
  Din probele reproducătorilor pdl, udmr şi unpr s-a făcut un cupaj pentru
  ameliorarea rasei porcine.
  CÂŞTIGĂTOOOR detaşat d-l Cioroianu Adrian fost la externe.
  Fecundarea cu seringă de unică folosinţă, cu 9 luni înaintea alegerilor din 2o12, va fi publică, toate partidele la putere având permisiunea să dea din fund pe săturate.
  Cel ce „va vedea numai o dată aia finului” stă-n umbra destinului…

 35. 35 George Ban decembrie 29, 2011 la 4:47 pm

  @baroane

  Am inteles, nu esti neamt, esti un baron local. Si mori de frica, nu cumva sa dispara portocaliii si sa fii luat la intrebari… Ce sa-i faci, imbogatirea prin jaf are riscurile ei!

 36. 36 isabel_allende decembrie 29, 2011 la 7:30 pm

  @Blogi,

  Sa stii ca, atunci cand fac o afirmatie, o fac documentat: nu suport „batutul campiilor” .

  So, referitor la planul lui Roosevelt de institui un control militar aliat in Franta, iti dau doua referinte (if you consider ca este nevoie de mai multe referinte, let me know).

  a) Cartea lui Philippe de Gaulle, „De Gaulle, mon père”
  http://www.amazon.fr/Charles-Gaulle-mon-p%C3%A8re-Entretiens/dp/225919754X
  Citind-o, am „aflat” pentru prima data despre aceasta intentie a lui Roosevelt. Mai mult, Philippe de Gaulle ofera amanunte foarte interesante si destul de inedite despre relatia dintre Roosevelt-Churchill-de Gaulle.
  Nu stiu exact paginile -trebuie sa ma duc sa caut-dar daca doresti si consideri si necesar, maine pot sa mentionez exact si paginile :))

  b) A doua referinta este aceasta, „When Roosevelt Planned to Govern France”, aparuta la editura unei prestigioase universitati americane
  http://www.washingtontimes.com/news/2011/oct/10/history-of-an-almost-occupation/
  Cartea in sine trateaza pe larg acest subiect.

 37. 37 Baronul Munchhausen decembrie 29, 2011 la 8:16 pm

  @george ban,

  Cat aveai la bord cand ai scris gogomania asta?
  In alta ordine de idei, n-au cum sa dispara portocaliii , doar fiindca asa spera unii participanti de pe acest blog.
  Eu mi-am facut declaratia de avere dupa modelul vechi, cel cu linia de despartire la 10.000 de euro, patentat prin 2002(intrebarea era atunci daca ai in cont mai mult sau mai putin de 10.000 de euro, nefiind nevoie sa scrii cu cat depasesti pragul de 10.000 !). De atunci, nu am mai pus in cont nimic, traiesc din dobanda si din ‘salariul’ de comentator pe forumuri, mai ales ca sunt platit din fonduri de protocol… 😀 😀
  Stiu ca sunt unii care asteapta sa vina usl la putere. Vreau doar sa atrag atentia ca romanii s-au mai pacalit o data: prin anii ’50 tot sperau ca vin americanii, dar acestia au venit de abia dupa 50 de ani. Nu m-ar mira sa le stea ceasul la usl-isti si sa rateze decolarea spre Palatul Victoriei si palatul Cotroceni si sa ajunga, acolo, prin 2062 😀 😀 😀
  Asa ca pana atunci si eu voi fi plecat de pe aici ……

 38. 38 Rangă decembrie 29, 2011 la 8:54 pm

  Se impune un alt mod de opoziţie.

  GLUMA ZILEI

  Frumoşilor care mai credeţi în de/moc/raţie,
  veţi avea parte numai DE / MOC /şi RAŢIE,
  cât de curând, dacă nu vă mutaţi imediat
  ( în Casa Poporului, adică a voastră)
  de la tinereţe pân’ la bătrâneţe, la anu şi
  LA MULŢI ANI !

 39. 39 Vasile, decembrie 30, 2011 la 10:18 am

  Baroane,

  fara nici o rautate , La Multi Ani !

  PS.
  Sa sti ca nu este o mandrie si nici un act de curaj sa recunosti cind esti dobitoc, apreciez la tine acest lucru ca un act de sinceritate!

 40. 40 Vasile, decembrie 30, 2011 la 10:25 am

  Carco nu intelege ca romanul autentic , iese la vot pentru un sac pe cartofi care probabil nu il va primi intreg in zilele dupa vot.Spre deosebire de romanul autentic care merge pentru o speranta, fie ea speranta desarta, romanul extern o face doar pentru a se afla in treaba, sau doar pentru a se da si el roman intro societate care-l aseaza mereu acolo unde ii este locul!.

 41. 41 Maimuţele indignate decembrie 31, 2011 la 12:44 pm

  Simpaticule @ Baron Munchhasen revin-o curât la anul, şi
  La Mulţi Ani !


 1. 1 Asupra unui editorial… « Motanul Incaltat Trackback pe decembrie 28, 2011 la 1:35 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat asta: